ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Αντίσταση στην Προπαγάνδα Παραπληροφόρησης !
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2003, 17:50:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας,

Ο λόγος που ξεκινάω αυτό το Θέμα Συζήτησης είναι η διοχέτευση μίας προσπάθειας αντίδρασης και Φιλοσοφικής-Ορθολογικής Τοποθέτησης απέναντι στο Αιώνιο αυτό παιγνίδι της Διαστρεβλωτικής Προπαγάνδας που παίζεται σε βάρος της Εσωτερικής Αναζήτησης (χρησιμοποιώντας πλέον στο έπακρο τα μέσα που προσφέρει η εποχή μας), μέσα από τις Ομάδες Συζήτησης του ESOTERICA.gr παράλληλα με αντίστοιχες κινήσεις του Τόπου σε άλλους Τομείς του, που ήδη έχουν ξεκινήσει!

Αφορμή στάθηκε η Εκπομπή του κου Χαρδαβέλα την Τρίτη, μία τηλεοπτική "Συζήτηση" που θα έχει και συνέχεια ή πιθανώς θα γίνει ένα ακόμη Σήριαλ που θα επιτελέσει το "Θεάρεστο" έργο της προστασίας των Νέων και της Κοινωνίας... Σίγουρα η εκπομπή αυτή δεν είναι η μοναδική που υπήρξε ή θα υπάρξει στο μέλλον. Έχουμε παρακολουθήσει κατά καιρούς την ενορχήστρωση τέτοιων επιθέσεων με άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, εκπομπές στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, δημιουργία Συλλόγων Προστασίας κ.λπ.

Θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω το θέμα στις βασικές του γραμμές, αρχικά:

- Ανέκαθεν η Πνευματική Αναζήτηση δια μέσου του Μυστικισμού, Εσωτερισμού, Φιλοσοφίας, βρίσκονταν στο στόχαστρο των κρατούντων της Εξουσίας, τουλάχιστον όσον αφορά τις Ιστορικές Εποχές. Στους καιρούς μας βασικό μέτωπο επιθεσης αποτελεί η λεγόμενη 4η Εξουσία, αυτή του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.

- Ένα από τα βασικά κίνητρα αποτελεί και το κυνήγι για το "εύκολο και κερδοφόρο λαβράκι", από τη στιγμή που το θέμα εντυπωσιάζει, και πολλές φορές το κάνει επειδή τρομάζει όπως παρουσιάζεται. Αυτό ωθεί τους δημοσιογράφους που ασχολούνται, να παπαγαλίζουν αστήρικτες απόψεις από διάφορα βιβλία ή δημοσιεύσεις άλλων που έχουν ισχυρότερο και βαθύτερο κίνητρο γι'αυτήν την αντιπαράθεση, χωρίς να κάνουν - σχεδόν ποτέ - κάποια σοβαρή έρευνα σε σχέση με τα θέματα τα οποία πραγματεύονται.

- Η τάση είναι εντονότατη και σχεδόν καθολική να τοποθετούνται οι διάφοροι φορείς ή άτομα, από ποικίλους χώρους του ευρύτερου πεδίου, "στο ίδιο τσουβάλι" και να γίνεται συλλήβδην η τιτλοφόρηση τους ως Αιρέσεις, Καταστροφικές Λατρείες και διάφορες άλλες "ταμπέλες" που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς. Μόνη της αυτή η "ονοματοδοσία" είναι ικανή να δημιουργήσει μία ισχυρή πρώτη αρνητική σκεπτομορφή λόγω συνάφειας και οπωσδήποτε επιτείνει την άποψη ότι είτε οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση δεν γνωρίζουν τίποτα πραγματικά για τον χώρο της Αναζήτησης, είτε την χρησιμοποιούν καθαρά με σκοπιμότητα παραπληροφόρησης.

- "Παίκτες" αυτού του παιγνιδιού είναι κυρίως, από την πλευρά των Επιτιθεμένων βέβαια, Δημοσιογράφοι, Ιδιωτικοί αστυνομικοί και Δικηγόροι, Εκκλησία και Παρα-Εκκλησιαστικές Οργανώσεις και Σύλλογοι, συμπαθούντες από την πλευρά της Πολιτείας, κάποιοι Επιστήμονες που "πολεμούν τον Σκοταδισμό"(λιγότερο ή περισσότερο καλοπροαίρετοι).

- Η προσπάθεια σωστής και εμπεριστατωμένης πληροφόρησης από την πλευρά των Αναζητητών υπήρξε ελλειπέστατη έως τώρα και οι λόγοι είναι κατανοητοί και αναμενόμενοι. Είτε γιατί υπάρχει ο έντονος, και καθόλου αστήρικτος, φόβος της "σπίλωσης", προσωπικής και ομαδικής, είτε γιατί αυτοί που θα μπορούσαν να αντιδράσουν αποτελεσματικότερα ποτέ δεν προσεγγίζονται από την αντίθετη πλευρά, είτε λόγω μίας κάποιας ανεξήγητης αδράνειας και παθητικότητας. Υπάρχει βέβαια και το αναμφισβήτητο γεγονός της εισροής και συμμετοχής ανθρώπων που πολύ μικρή, ή και καθόλου, σχέση έχουν με την Αυθεντική Αναζήτηση, η εμπλοκή των οποίων τις περισσότερες φορές δρα εντελώς αρνητικά. Βέβαια η "πρόσκληση" τέτοιων ανθρώπων δεν είναι καθόλου τυχαία πολλές φορές.

- Ο χώρος της Αναζήτησης στην Ελλάδα είναι πραγματικά πλούσιος σε ανθρώπους σοβαρούς, λογικούς, με μακροχρόνια πορεία στην Εσωτερική Έρευνα και Πορεία και με τις καλύτερες των προθέσεων, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη συμμετοχή πολλών στον Διαδικτυακό αυτό Τόπο που βρισκόμαστε. Πιστεύω ότι το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται, λιγότερο ή περισσότερο, ενεργά με την Αναζήτηση συνεχώς διευρύνεται, γεγονός που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα εντείνει την αντίδραση από την άλλη πλευρά. Εντείνει φυσικά την ανάγκη ενός έγκριτου και σοβαρού αντίλογου ενάντια στις προσπάθειες Διαστρέβλωσης με τη συμμετοχή και τη συμβολή όσο δυνατόν περισσότερων από τους φορείς και τα άτομα που είναι σε θέση να προσφέρουν θετικά.


Τα ερωτήματα είναι(και μπορούν να προστεθούν και άλλα στην πορεία):

- ποια είναι η δική σας άποψη σχετικά με αυτήν την αντιπαράθεση;
- ποια θα πρέπει να είναι η στάση από την πλευρά των ανθρώπων που ασχολούνται με την Εσωτερική και Μεταφυσική Αναζήτηση και με ποιους τρόπους μπορεί να υλοποιηθεί;

Θεωρώ, και εκφράζω σε αυτό το σημείο και την συλλογική άποψη του ESOTERICA, ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή μας χωρίς επιπόλαιες απόψεις και αναίτιες αντιπαραθέσεις καθώς αφορά όλους μας, σε όποια πλευρά του πρίσματος και αν βρισκόμαστε!

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2003, 18:33:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ποιός τον γ@@εί τον Χαρδαβδέλα και τον κάθε Χαρδαβδέλα....
Τα άτομα αυτά προκειμένου να κάναν τηλεθέαση θα βγάζαν και τον Κούρκουλο αδερφή... μιλάμε για δυσωδία και βρωμιά ...μιλάμε για ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης)

Πιστεύω οτι όποιος αισθάνεται και πιστεύει οτι καλύπτεται απο το φώς δεν έχει να φοβηθεί κανένα Χαρδαβδέλα και κανένα άλλο "λούμπεν" γυμνοσάλιαγκα...
Αυτοί οι τύποι έχουν το κοινό τους...δηλαδή άλλους λούμπεν γυμνοσάλιαγκες.
Καταλαβαίνω την ανυσηχία σου Arjuna και ξέρω πολύ καλά τι ατμόσφαιρα δημιουργείται...αλλά δεν είναι και να τους φοβόμαστε....

Τι αντίδραση να κάνεις όταν αυτός χειρίζεται το μέσο ?
Νομίζεις οτι αν πάμε μαζί , οι δυό μας ,στην εκπομπή του δεν θα αρχίσει τα χτυπήματα κάτω απο τη μέση ?
Ξέρεις πως...
Αυτός δίνει και παίρνει τον λόγο...θα σου φέρει και έναν Παπατσάκαλο να σε αρχίσει στα καντήλια , θα γελάει και εσύ και γώ θα είμαστε οι γελίοι της υπόθεσης.
Τι άλλο να κάνεις να διαμαρτυρηθείς στον ίδιο με επιστολή? Ξέρεις τι θα κάνει ? Θα μπεί στο Εσωτέρικα , θα κόψει και θα ράψει...θα δεί τα Ταρώ της Ατμας, θα δεί περι ούφο, έχουμε και θέμα περι χασίς ...και καταλαβαίνεις τι θα βγεί ...
Αν του στείλεις επιστολή θα σε καλέσει στην εκπομπή...θα σε πάρει τηλέφωνο και θα το μαγνητοφωνίσει...αν δεν πάς θα το βγάλει στην εκπομπή και θα πεί "ορίστε οι κότες"....

Γιαυτό σου λέω άστον τον παλιομ@@@κα στην σκουληκότρυπά του....

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2003, 20:09:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν νομίζω πως πρέπει να μιλάμε τόσο άσχημα για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε προσωπικά όπως τώρα με τον Χαρδαβέλα (εκτός αν συμβαίνει το αντίθετο στη συγκεκριμένη περίπτωση φίλε ΕοΝ).

Προσωπικά παρακολούθησα την συγκεκριμένη εκπομπή που αναφέρεις φίλε Arzuna, και -τουλάχιστον μέχρι την ώρα που κατάφερα να κρατηθώ ξύπνιος- δεν διαπίστωσα Διαστρεβλωτική Προπαγάνδα σε βάρος της Εσωτερικής Αναζήτησης... Ίσως επειδή δεν είμαι ...ψιλιασμένος για το θέμα, δεν ξέρω. Αυτό που είδα να κάνουν είναι η προσπάθεια να γελοιοποιήσουν τις διάφορες αιρέσεις και να δείξουν την επικινδυνότητα του να είναι κανείς μέλος αυτών. Πράγμα, κατά την ταπεινή μου γνώμη- άτοπο και ανεπίτρεπτο, αφού ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, με όποιον τρόπο θέλει, κι αν γουστάρει να δίνει τα λεφτά του για τους σκοπούς της κάθε άιρεσης, ας το κάνει... Αφού αυτό τον γαληνεύει ψυχικά και τον ισορροπεί συναισθηματικά, είναι δικαίωμά του να πράττει κατά το δοκούν. Κι αν ακόμα κάποιοι τον εκμεταλλεύονται, ε, ας πρόσεχε!

Δεν νομίζω πως βοήθησε σε τίποτα η συγκεκριμένη εκπομπή, παρά στο να δούμε για μία ακόμη φορά την κα... Κοτοπούλου (τι όνομα κι αυτό, amalia μου!) και να γνωρίσουμε τον (επιτυχημένο επαγγελματικά και προσωπικά γιο της!!!) κ. Κοτόπουλο εξ Αμερικής!

Πάντως, ειλικρινά, προσωπικά δεν διέκρινα γενικά αρνητισμό προς τη Φιλοσοφία και την Εσωτερική Αναζήτηση, και μιλάω για το σύνολο της εκπομπής και όχι για μεμονωμένα άτομα που πιθανόν εξέφραζαν μονόπλευρες κι απόλυτες θέσεις.

Τώρα, σε γενικότερο επίπεδο, ότι υπάρχει μία κάποια... χμμμ... περιθωριοποίηση και εμπαιγμός των ανθρώπων που ασχολούνται σοβαρά με θέματα που άπτονται της ψυχής, νομίζω πως είναι δεδομένο. Άλλωστε, πάντοτε έτσι δεν ήτανε;

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2003, 23:44:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας.

Δυστυχώς δεν είδα την εκπομπή με τον Κο και Κα Κοτοπούλου, γιατί νύσταζα σαν... κοτόπουλο.

Θα συμφωνήσω όμως με τον "Αρζούνα". Όταν σε εξευτελίζουν και σε απειλούν πρέπει στοιχειωδώς να αμυνθείς. Δυστυχώς ο χώρος της εσωτερικής αναζήτησης στην Ελλάδα είναι και διασπασμένος αλλά και τρομοκρατημένος με αυτά τα φαινόμενα για αυτό και δεν υπάρχει κάποια αντίδραση. Πρέπει όμως σιγά, σιγά κάτι να κάνουμε. Πρέπει να αρθρώσουμε μια φωνή δικαιοσύνης. Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, αλλά το θεωρώ αναγκαίο.

Το σενάριο λάσπης που ανέφερε ο ΕΟΝ δεν είναι καθόλου εξωπραγματικό. Περιμένω εδώ και καιρό να μας... περιλάβουν κι εμάς κάποιοι "δεσμοφύλακες" της "αλήθειας" και απορώ πως δεν το έχουν κάνει ακόμα.

Ένα κωμικοτραγικό περιστατικό που αφορά κι εμένα:

Πριν λίγες ημέρες δέχτηκα ένα email από ένα μέλος του forum που με ρωτούσε αν το nickname μου έχει κάποια σχέση με... νεκροφιλία (νεκροφιλία με φατσούλες: ) Του είπα βέβαια ότι αυτό είναι τρελό και τον ρώτησα πως του ήρθε. Μου είπε ότι διάβασε σε μια εφημερίδα του... πρωκτού ότι υπάρχει ένα κύκλωμα στην κεντρική Ελλάδα με μία αίρεση που κάνει τελετές και λατρεύει τους θεούς ΤΗΟΤΗ και ANUVIS. Το πρωκτό-ρεπορτάζ άφηνε να εννοηθεί ότι πο θεός, ΤΗΟΤΗ, είναι προστάτης της και έτσι αυτό το μέλος ήθελε να βεβαιωθεί αν είμαι κι εγώ οπαδός της !!!

Εγώ του απάντησα χιουμοριστικά ότι εμείς οι δύο Αιγυπτιακοί θεοί μοιραζόμαστε την Ο ANUVIS ήταν θεός των κι εγώ ο ΤΗΟΤΗ θεός των

Ανόητο περιστατικό αλλά η γελοιότητα είναι σαν την χιονοστιβάδα, ξεκινάει σαν μια γροθιά χιονιού και στο τέλος "σκοτώνει".

Όσο τα ΜΜΕ γίνονται ασύδωτα, όσο ο πολιτισμός μας εκφυλίζεται σε ρωμαϊκή αρένα με τις μάζες να διψούν για "άρτον και θεάματα", τόσο περισσότερο πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον τρόπο να προβάλλουμε τα επιχειρήματά μας και να απαιτήσουμε ανθρωπιά και δικαιοσύνη. Και όπως είπε και ο Αρζούνα

quote:
το θέμα είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί τη μέγιστη προσοχή μας χωρίς επιπόλαιες απόψεις και αναίτιες αντιπαραθέσεις καθώς αφορά όλους μας, σε όποια πλευρά του πρίσματος και αν βρισκόμαστε!

Αν έχετε κάποιες απόψεις-προτάσεις με τις οποίες εμείς εδώ μπορούμε να κάνουμε κάτι θα τις άκουγα με ευχαρίστηση.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2003, 08:09:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλημέρα μου στους φίλους ΜΟΥ....
Στους ΣΥΝταξιδιώτες ΜΟΥ...
Στούς ΣΥΝερευνητές ΜΟΥ...
Στούς ΣΥΝεργάτες ΜΟΥ...
Στούς ΣΥΝαναζητητές ΜΟΥ...

Πραγματικά είναι ένα ΦΛΕΓΟΝ ΘΕΜΑ το θέμα που άνοιξες καλέ μου Αρζούνα και εύχομαι να ΜΗΝ μας ανάψει ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, τόσο ΦΛΕΓΟΝ που είναι...
Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ που κάθομαι και προβληματίζομαι επι αυτού...
Και σχεδόν ΠΑΝΤΑ καταλήγω σε ένα προσωπικό ΓΕΓΟΝΟΣ που το μοιραστήκαμε ΜΑΖΙ καλέ μου φίλε...

Θα σου θυμίσω (και θα αναφέρω στους υπόλοιπους φίλους), τη ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ σε μια εκπομπή ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ πρίν απο κανά χρόνο...
Ο ΛΟΓΟΣ που δέχθηκα να παρευρεθώ είναι απλά (όπως πολύ σοφά μου είπατε), "...μα το να είσαι ΠΑΡΟΝ σε μια ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ των θέσεων του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ και της ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗΣ, αυτό συνεπάγεται ότι ΜΠΟΡΕΙΣ και να διατηρίσεις την ΟΡΘΗ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, χωρίς να αφήσεις τον αλμπάνη, τον κομπογιανήτη κλπ κλπ να ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ τις πραγματικά ΥΨΗΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ που όλοι ΜΑΣ πρεσβεύουμε" ( με τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ προσθέτω ΤΩΡΑ εγώ)...

Και πραγματικά φίλε μου Αρζούνα, με αυτό με πείσατε και ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ στην εκπομπή...
Μαζί μας ήταν και πάρα πολλοί τηλεοπτικοί "ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ" που σε πολλές εκπομπές τους βλέπουμε πρώτη μούρη ΑΛΛΑ που απο ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, δεν σκαμπάζουν γρί.....

Στο ΜΟΝΟ που είναι ικάνοι (μά μιλάμε για ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΙ) είναι στο να κάθονται και να πλέκουν ιστορίες Β'- Γ' ή και Δ' κατηγορίας σχετικά με το ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ή ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα διάφορα "παράξενα ή και ανεξήγητα φαινόμενα", κοινός είναι ΙΚΑΝΑ ΜΟΝΟ στο να πλέκουν ιστορίες ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ (και ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ προσθέτω από μεριάς μου)...

Δεν θα επεκταθώ άλλο σε αυτό, αλλά εδώ θα βάλω και εγώ το σπόρο μου, την ερώτησή μου...
Κάθομαι λοιπόν και σκέφτομαι:
Αν ΔΕΝ υπήρχαν όλοι αυτοί οι "ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΙ", "γνώστες" ΟΛΩΝ των "παράδοξων - παράξενων - ανεξήγητων" φαινομένων, ΠΩΣ και με ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ θα "έβγαιναν στον αέρα" όλες αυτές οι εκπομπές;;;

Με ποιόν γελοίο ή στη καλύτερη περίπτωση γραφικό τύπο θα μας ταύτιζαν εμάς;;; (τους ενασχολούμενους ΣΟΒΑΡΑ με τη Μεταφυσική και τον Εσωτερισμό)

Και έρχομαι στα ερωτήματα που έθεσες φίλε μου...
Μίλησε για ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.
Μα καλά, που είδες εσύ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ;;;
Αν θεωρής ότι είναι ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ το να έχεις απο τη μία τον παπατσάκαλο και απο την άλλη την "καφεμαντισοταρωαστρολογομελλοντολογο" που έχει ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ (παρακαλώ!!!!) ΧΑΡΙΣΜΑ (μιλάμε ότι γενεές επι γενεών το σόϊ της μη χ**ω, ήταν σύμβουλοι των βασιλικών οίκων!!!), ΜΑΛΛΟΝ κάνεις λάθος φίλε μου...
Προσωπικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΜΙΑ σοβαρή αντιπαράθεση, ΜΑ ΚΑΜΙΑ εκτός φυσικά απο τη ΣΩΤΗΡΙΑ περέμβασή σου στην εκπομπή που παρευρεθήκαμε οι δυό μας...

Στις εκπομπές που έχουν ανθρώπους του κλήρου, πολλές είναι οι φορές που ΣΥΝΤΑΣΟΜΑΙ (!!!!) μαζί τους, όταν έχουν απέναντι ανθρώπους που υποστηρίζουν ότι το ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ π.χ είναι το ταξίδι που μπορούν και κάνουν ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο δεύτερο ερώτημά σου φίλε μου ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΟΛΥ...
Ποιά ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα;;;
Χμμμμμ
Χμμμμμ
Θεωρώ απο την ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ, ότι η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ (η προσωπική μας όταν παρευρεθήκαμε στην εκπομπή) ήταν και η ΠΡΕΠΟΥΣΑ...
ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, παρά ΜΟΝΟ όταν ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΜΕ διορθώνοντας τη κάθε Μ*****Α του κάθε "μαϊντανού" της συζήτησης...
Θεωρώ ότι εκείνοι που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, δεν μιλούν απλά για να μιλούν, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ για να επιφέρουν την διασαλευθήσα ΑΡΜΟΝΙΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ στη συζήτηση...

Ας βάλω μιά ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ περιμένωντας να ακούσω και άλλες απόψεις απο τους φίλους μας...

Πάντα φίλος με όλους,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2003, 12:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περιμένοντας κι εγώ τις τοποθετήσεις επί του Θέματος από όσους περισσότερους φίλους είναι δυνατόν, θέλω να ευχαριστήσω για τα μηνύματά σας! Αν και έχω κρατήσει κάποια σημεία από αυτά στα οποία θα ήθελα κάποια επιπλέον συζήτηση και διευκρίνηση να επισημάνω σε αυτό το σημείο κάτι:

Το Θέμα ανοίχτηκε με αφορμή μόνο, την συγκεκριμένη εκπομπή! Θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες, ποικίλων μορφών, όπως δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, ένας καινούργιος σχετικός νόμος, η εισαγγελική έρευνα σε σχέση με έναν Φορέα κ.λπ. Οι αφορμές λοιπόν δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, εκτός του ότι μπορεί να μας δίνουν την ευκαιρία να προσέξουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν μας απασχολούσαν ή τα θεωρούσαμε άνευ ιδιαίτερης σημασίας... Ας μη δώσουμε λοιπόν υπερβολική έμφαση στην πρόσφατη εκπομπή ή στην οποιαδήποτε εκπομπή.

Αναφέρομαι γενικά στην Διαστρεβλωτική Προπαγάνδα και στην Στάση Αντιπαράθεσης από πλευράς Εκκλησίας, Ακαδημαϊκής κοινότητας, ΜΜΕ, Κοινωνίας κ.λπ. και στη στάση μας απέναντί της (και απέναντί τους) καθώς και ως εκφραστές της Εσωτερικής Αναζήτησης, στον βαθμό που ο καθένας το νιώθει και μπορεί, κυρίως αναφορικά με τους συνανθρώπους μας στην ευρύτερη κοινωνική ομάδα.


"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2003, 16:20:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
υπαρχει μια ευστοχη παροιμια...
"μαζι με τα ξερα, καιγονται και τα χλωρα!"

αυτη την παροιμια, πιστευω, χρησιμοποιουν σαν μεσο οι διαφοροι που θελουν να υποσκαψουν το κυρος της εσωτερικης ερευνας.
εχουν βαλει την ταμπελα "μεταφυσικα" η "εσωτερισμος" και αναφερονται σε πολλα διαφορετικα πραγματα, καποια απο τα οποια ειναι σοβαρα, καποια οχι. αυτα τα δευτερα, αφου ειναι "μερη" του ιδιου χωρου δεν καταγγελονται μεμονομενα, αλλα μεσα απο την γενικοτερη ταμπελα, "εσωτερισμος".

για τη μεριδα του κοσμου λοιπον, που δεν μπορει να κανει -η δε θελει- το διαχωρισμο, ο,τιδηποτε κριτικαρεται αρνητικα, αναγεται σε αρνητικη κριτικη του εσωτερισμου.

επιπλεον, η συγχρονη πραγματικοτητα των ΜΜΕ υποστηριζει -για καποιους αγνωστους σε μας λογους αυτη τη διαστρευλωση.
η παραπληροφορηση μπορει να στοχευει στην καληψη καποιων αληθειων μεσα σε φανερα ψεματα, η στην υπερβολη που κανει καποιες αληθειες να ηχουν ψευτικες!

τι μπορουμε να κανουμε γι αυτο:
καταρχην να συνηδητοποιησουμε οτι τα ΜΜΕ ειναι -ειτε το θελουμε ειτε οχι- ο πιο αμεσος και διαδεδομενος τροπος επικοινωνιας ιδεων. αρα, μονο χρησιμοποιωντας αυτον τον "εχθρο" μπορουμε να αμινθουμε, και οχι κριβοντας το κεφαλι μας στην αμμο, σαν τη στρουθοκαμηλο!

πρεπει να κανουμε οσο το δυνατον πιο ηχηρη την αποψη, οτι αλλο ειναι ο εσωτερισμος και αλλο τα παραπροιοντα του. για να γινει αυτο μπορουμε για παραδειγμα να χρησιμοποιησουμε πηγες επιστημονων που εχουν αναφερθει σε εσωτερικα ζητηματα -με συγκεκριμενες αποδειξεις και κειμενα τους- και να δειξουμε οτι αυτο ειναι ο εσωτερισμος, και οχι κατι αλλο.
ν ανεβασουμε δηλαδη το επιπεδο του εσωτερισμου, απο την "μπακαλοφυλλαδα του παραξενου" στην επιστημονικη του βαση!

υπαρχουν πολλα βιβλια, καταξιωμενων επιστημονων που φερουν με καποιον τροπο τον τιτλο του "μεταφυσικου". βιβλια, απο επιστημονες, που δεν μπορουν ευκολα ν αμφισβοιτηθουν!

αυτα πρεπει να χρησιμοποιησουμε κατα τη γνωμη μου σαν "οπλα"!
ενας καταλογος που να περιεχει τους Αρχαιους φιλοσοφους, τους νεοτρους, τους συγχρονους, Ελληνες και Ξενους για αρχη!
και με τροπο που να μην παρασυρομαστε σε παρερμηνειες των λεγομενων τους! -δεν τις εχουμε αναγκη αλλωστε!

τελειωνω προσωρινα καπου εδω!
και θελω να δηλωσω την συμπαρασταση μου σε αυτη την πολυ σκοπιμη αναζητηση!

λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2003, 19:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Arjuna και λοιποί φίλοι...αυτό που πιστεύω είναι, οτι δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση με ιδεολογική αντιπαράθεση είτε πρόκειτε για τα Μ.Μ.Ε. είτε για την Επίσημη Εκκλησία των ρασοφόρων σκουληκιών που είναι ίσως χειρότερο μαγαζί απο τα ΜΜΕ.
Εχουμε την τύχη ή την ατυχία να ζούμε σε μια χώρα όπου απο την κύρηξή της σε ανεξάρτητο κράτος η σκοτεινή πλευρά του Χριστιανισμού "λύνει και δένει" σύμφωνα πάντα με το εκαστοτε συμφέρον της...
Εχουμε να κάνουμε με ενα κατεστημένο πολύ μεγαλύτερο απ'όσο φτάνει ο νούς μας. Αλήθεια το ξέρετε οτι ακόμα υπάρχει επιτροπή απο την εκκλησία που συμμετέχει στο πρόγραμμα και στο ποιά βιβλία θα δωθούν στα σχολεία ?
Εχουμε να κάνουμε με ένα μαγαζί,έναν κερδοσκοπικό οργανισμό απο φανατικούς ....ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ...και ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.
Οσο το μεγαλύτερο τμήμα του λαύ μας παπαγαλίζει και αναμασεί τις ανιστόριτες ανακρίβεις περι Βυζαντίου περι μεγαλείου της Ορθοδοξίας, όσο ο λαός της χώρας μας πιστεύει οτι η θρησκευτικότητα είναι κάτι που πρέπει να αναγράφεται στην ταυτότητά του, όσο ο λαός μας θα γεμίζει της εκκλησίες κατα εκατομμύρια για να προσκυνήσει ζωγραφισμένα ξύλα απο τα Ιεροσόλυμα, όσο θα είναι φοβισμένος απέναντι σε οτιδήποτε καινούργιο, όσο θα πιστεύει οτι όλοι άλλοι είναι "μάρτυρες του Ιεχωβά" ή "Σατανιστές".... εμείς μάλλον θα πρέπει να σιωπούμε ... όχι γιατι δεν έχουμε κάτι να πούμε αλλά γιατι δεν υπάρχουν αυτιά έτοιμα να μας ακούσουν....
Σε νομικά πλαίσια έχουν γινει προσπάθειες μέσα απο την Ευρωπαική Ενωση η οποία είναι σαφώς πιο ελεύθερη σε αυτά τα ευαίσθητα θέματα αλλά μώλις φτάνει η κρίσιμη στιγμή ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ...απο τους γνωστούς άγνωστους "συγκηνημένους" τράγους που στη χούντα δεν ξέραν τι συναίβεναι γιατι διάβαζαν....

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 02:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα συμφωνησω με τον Eon...
αυτο που θελω να συμπληρωσω ειναι οτι ειμαστε απο τις λιγες χωρες που εχουμε χουντα ορθοδοξιας.
ακομη και στην Ισπανια που ειναι φανατικοι καθολικοι, υπαρχει εσωτερισμος, αλλα αυτος παρουσιαζεται σε συνεργασια με την εκκλησια, κατι σαν ιδιωμα του τοπου.
ετσι, δεν υπαρχουν πολλα περιθωρια για να περιθωριοποιηθει πλεον ο εσωτερισμος. αν γινει θα ειναι πολυ μπαναλ και αναχρονιστικο.

προσωπικα δε πιστευω οτι κινδυνευουμε τοσο πολυ.

εξαλλου, η Ελλαδα ειναι μια χωρα που η φιλοσοφια, του καθε ειδους ανθει.
αυτο, αν θελετε, ειναι το τοπικο μας ιδιωμα.
και κανενα ΜΜΕ δεν μπορει να το εμποδισει, γιατι απλα, αν το κανει θα παψει να ειναι δημοφιλες!

κατα τ΄ αλλα, εμενω σε αυτα που εγραψα στο προηγουμενο μηνυμα μου, σχετικα με τον προσδιορισμο του "εσωτερισμου"


λιλιθ -η πρωτη γυναικα
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 02:46:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σας.

Καταρχήν κι εγώ έτυχε να παρακολουθήσω μέρος της αναφερόμενης εκπομπής, πράγματι ο κύριος Χαρδαβέλλας δεν πήρε κάποια αρνητική θέση περί του θέματος, μάλλον ουδέτερο τον είδα. Οι συμμετέχοντες βέβαια...κλασσικοί.

Δεν ήταν το μήνυμα της συγκεκριμένης εκπομπής αυτό το οποίο θα ενοχλούσε, παρά το γεγονός ότι μέσα στο καζάνι των αιρέσεων και των παραθρησκευτικών οργανώσεων βράζουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον εσωτερισμό, τη φιλοσοφία και το παράξενο.

Αν τέτοιου είδους εκπομπές αποτελούν σαφή απειλή για τη διατήρηση χώρων φυσικών ή διαδυκτιακών όπως τα εσωτερικά, αυτό θα με εξόργιζε. Θέλω βέβαια να πιστεύω ότι τουλάχιστον το ίντερνετ είναι ένας χώρος στοιχειώδους ελευθερίας απόψεων, και όταν υπάρχουν χιλιάδες σελίδες οποιασδήποτε συξουαλικής ανωμαλίας μπορείτε να φανταστείτε, θα ήταν παράλογο να απειλήσουν έναν τέτοιον χώρο. Βέβαια στον κόσμο που ζούμε, τίποτε δεν είναι παράλογο!

Οσον αφορά τη γενική στάση του κόσμου απέναντι στον εσωτερισμό και τις υπαρξιακές αναζητήσεις, ο χώρος βρίθει από κάθε είδους αντιμετώπιση σχετικά με το θέμα. Αλλοι είναι απλά θύματα εκμεταλευσης, άλλοι εκμεταλεύονται το νέο κύμα για να πουλήσουν εσωτερισμό, αλλοι κατηγορούν όποιον πάρει η μπόρα για να πουλήσουν δημοσιογραφία.

Από ότι πιστεύω, το κυρίως κοινό εκπομπών σαν αυτές που αναφέρει ο φίλος Αrzuna είναι άτομα μέσης και προχωρημένης ηλικίας, που ως επί το πλέιστον δεν έιχαν στα νειάτα τους την πολυτέλεια που έχουν οι σημερινοί νέοι στο να ανοίξουν τους γνωστικούς τους ορίζοντες. Για αυτούς, η τηλεόραση ήρθε σαν κύριο μέσο ενημέρωσης για να τους ξεστραβώσει από την άγνοια που είχαν για τον κόσμο. Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν να την αμφησβητήσουν. Οι νέοι, αν και φανατικοί τηλεθεατές του big brother και άλλων συναφών εκπομπών κρατούν μία διαφορετική στάση απέναντι σε αυτό το μέσο του τύπου.

Η υγειής εσωτερική αναζήτηση είναι σε τελευταία ανάλυση, προσωπική υπόθεση του καθενός και τα περισσότερα άτομα που ακολουθούν αυτόν τον δρόμο, έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να μην τρώνε το ψωμί που τους σερβίρουν τα Μ.Μ.Ε. Πόσοι από εμάς γεννηθήκαμε σε παραδοσιακές οικογένειες τηλεορασιοκεντρικές και παρόλα αυτά έχουμε ξεφύγει; Γιατί το κάναμε; Γιατί σκεφτόμαστε διαφορετικά και γελάμε με τις διαδικασίες αμαύρωσης αυτού που όχι μόνο πιστεύουμε αλλά έχουμε κάνει και τρόπο ζωής;

Μπορεί να φαίνομαι αφελώς αισιόδοξη, αλλά πιστεύω ότι η ανθρωπότητα έχει τραβήξει την πορεία της, έχει αρχίσει να ξυπνάει. Μέσα σε αυτήν την πορεία, πολλοί θα ξεστρατίσουν, θα χαθούν, θα μπλεχτούν, αλλά οι πρωτοπόροι της σκέψης θα τραβήξουν μπροστά κρατώντας τη σημαία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και της ανθρώπινης συνειδήσεως.

Χρέος μας; Εάν δεν μπορούμε να μετέχουμε ενεργά στην υποστήριξη αυτού που πιστεύουμε, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον εαυτό μας αμόλυντο από όσα μας βάλλουν, να ακούμε πολλά, να κρατάμε λίγα και πάντα να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες των ατόμων που δεν σκέπτονται σαν εμάς, γιατί ο σεβασμός είναι πράξη αγάπης και η αγάπη είναι ένα αγαθό που διδάσκεται πρωτίστως με παραδειγματισμό.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Silverwolf
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Sweden
565 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 02:59:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Silverwolf  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Silverwolf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν είμαι τόσο μέσα στα πράγματα του εσωτερισμού (= εκπομπες κτλ στην ελλάδα) οπότε δεν έχω συγκεκριμένες προτάσεις αλλά θέλω να επισημάνω ότι όσο όμως είμαστε ένας λαός με παρωπίδες και κυριώτερη ασχολία το Big Brother κτλ όσα επιχειρήματα και άν τους δώσετε πάλι τον κάθε "δημοσιογράφο" (μ***α, μαϊντανό, κτλ) θα πιστεύουν...

Συνχωρέστε με αν ακούγομαι κυνική αλλά για τοσα χρονια στην περιοχή όπου μεγάλωσα απλώς το ότι διάβαζα λογοτεχνικά βιβλία (μα πώς το τόλμησα και εγώ η αθεόφοβη; ) με έκανε εξωγήινη... που να ήξεραν δηλαδή ότι διάβαζα και φιλοσοφία... Στην πυρα!!!!!
Παράδειγμα συζητήσεων πρίν από περίπου ένα χρόνο στην καφετέρια του πανεπιστημίου κρήτης: Στοίχημα ότι ο Τσάκας θα κερδίσει! και ούτο καθεξης... αν δεν ηταν το Big Brother ήταν το Bar.
Ιδέα τους για φιλοσοφικές σηζητήσεις: Τί παράταξη θα ψηφίσεις; Ψήφισε εμένα γιατί...

Με τέτοια "παιδεία" (ο θεός να την κάνει...) τι νομίζετε ότι θα πιστεύσουν; Την λογική ή το σκανδαλοθηρικό;

Νομίζω η πλειοψηφία θα πιστέψει το δεύτερο...

Αλλά όπως είπα πρίν σε τέτοια 8έματα είμαι κυνική... (αν και από τότε που σας ανακάλυψα γίνομαι όλο και λιγότερο... )

Ευχαριστώ που υπάρχετε φίλοι μου!!!!!!!


"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Silverwolf
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Sweden
565 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 03:06:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Silverwolf  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Silverwolf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία μαζί απαντούσαμε μου φαίνεται σήμερα!
Αισιόδοξη εσύ, απαισιόδοξη εγώ... και οι δύο χρειαζόμαστε και αλληλοσυμπληρωνόμαστε!


"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 13:41:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Arzuna ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.
ΠΟΤΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ.


ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΛΑΦΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΡΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ ΣΩΜΑΤΑ κλπ.

ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΣΚΛΑΩΝ ΠΟΥ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΦΙΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ.

ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΜΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.....

ΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ .....

ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.....
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟΣ ΤΟΠΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ...... ΤΟ ESOTERICA.gr

ΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ .....

ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ .....
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2003, 23:58:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε AVATARGR, ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου, καθώς και όλους τους υπόλοιπους φίλους!
AVATARGR, τα παρακάτω που έγραψες είναι Μεγάλες αλήθειες

quote:
ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ Η ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΠΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΙΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ.


Συμφωνώ απόλυτα!! Πράγματι τον Εσωτερισμό, ή την Εσωτερική Πορεία ή την Αναζήτηση, πρέπει κάποιος να τον/την ΒΙΩΣΕΙ με όσα περισσότερα τμήματα του εαυτού του και όχι μόνον Διανοητικά! Γιατί, ακριβώς, είναι μία Πορεία Ζωής, στην αυθεντική του μορφή και στον πυρήνα της ουσίας του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οποιοσδήποτε δεν μπορεί να έχει μία πρώτη, και πολλές φορές σημαντική, επαφή με την Εσωτερική και Μεταφυσική Αναζήτηση και μόνο συλλέγοντας στοιχεία γι'αυτήν, διαβάζοντας σχετικά βιβλία κ.λπ.

Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως, κατά τη γνώμη μου, το πότε θα αρχίσει να υπάρχει στο άτομο που ασχολείται με τα θέματα αυτά, αυτή η εσωτερική κίνηση αλλαγής, και κυρίως αλλαγής της οπτικής για τον Άνθρωπο, την Ανθρωπότητα και το Σύμπαν που θα εκδηλωθεί και στην καθημερινή ζωή, ως αντίληψη, πράξη, συμπεριφορά.

Αυτά όμως είναι θέματα μίας διαφορετικής Συζήτησης (ελπίζω να μπορέσουμε να τα συζητήσουμε αργότερα)...

Αυτή τη στιγμή όμως, μας ενδιαφέρει πραγματικά περισσότερο το θέμα της στάσης όλων μας έναντι της Προπαγάνδας, των άτσαλων ή περισσότερων έντεχνων επιθέσεων, της Παραπληροφόρησης!

Όπως βλέπω ήδη έχουν αρχίσει να συλλέγονται άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις σε αυτό το Θέμα, και ελπίζω ότι όσο προχωράει ο καιρός να αποδειχτούν και χρήσιμες όσον αφορά τον τομέα της εφαρμογής!

Φίλε AVATARGR, θα ήθελες όμως να διευκρινήσεις περισσότερο τι εννοείς με τις φράσεις:

"Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ."

"ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΣΚΛΑΩΝ ΠΟΥ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ."


"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Edited by - Arzuna on 14/04/2003 00:14:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 01:12:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Arzuna ΕΓΡΑΨΑ

quote:
"Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ."

ΝΟΜΙΖΩ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ.
ΕΝΟΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ......
ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΧΟΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ (Ο ΓΙΑΤΡΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.......
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΑΥΤΟ ΕΝΟΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ.........

ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟΝ.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ

quote:
"ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΔΙΔΑΣΚΛΑΩΝ ΠΟΥ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ."

ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ..... ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΔΕ ΘΕΜΑ ΤΟΣΑ ΕΥΡΟ....
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΥΗΣΗ ΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ????????????
ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ..
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ????????????

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ....KAI ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ESOTERICA.gr ΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ......


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Silverwolf
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Sweden
565 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 01:57:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Silverwolf  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Silverwolf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΧΝΟΥΝ ΔΡΟΜΟ

Όλο και κάποιοι δεν πρέπει να υπάρχουν;

Τα κανάλια όμως θέλουν μεγαλά λόγια, ισχυρισμούς όπως "Εγώ είμαι ο πάνσοφος που θα σας δείξω τον δρόμο" κτλ...

Αφού όμως ο πραγματικός δάσκαλος δεν δηλώνει ποτέ δάσκαλος πώς να υπάρξει με αυτήν την έννοια που ψάχνουν τα κανάλια; Και να βρούνε κάποιον θα τον προβάλουν;


"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 08:05:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ήταν οι μέρες που ξέσπασε ο Πόλεμος. Ο Παρουσιαστής Δημοσιογράφος ήταν φαινομενικά πολύ λυπημένος με όλα όσα διαδραματιζόντουσαν, με πόσες ζωές θα χανόντουσαν… Οι ανταποκριτές προέβλεπαν την εύκολη επικράτηση των Αμερικανοαγγλικων δυνάμεων, ήταν έλεγαν υπόθεση λίγων ωρών, μέχρι που κάτι έγινε, και τα πάντα πήραν άλλη μορφή. Ο Ανταποκριτής έλεγε πως είχε γίνει λάθος εκτίμηση… στους Αμερικανικούς υπολογισμούς…..και πως ο πόλεμος θα διαρκούσε μήνες…

Στο άκουσμα της λέξεως ΜΗΝΕΣ….ένα γελάκι ξέφυγε από τον δημοσιογράφο, *( που έλεγε πολλά) φώτισε το πρόσωπο του.. μα αμέσως μετά…. ξανάρχισε το γνωστό το παραμύθι…
Πόσες ζωές, ο πόνος μας….με πολύ συγκινητικές λέξεις, για το λαό!

Η Παραπληροφόρηση, είναι από πάντα μια Τέχνη, μα είναι Τεχνη σοφιστική…Σε ένα πραγματικό αναζητητή, ορισμένες αντιδράσεις, καθώς και οι αντιθέσεις στα λεγόμενα της παραπληροφόρησης, δεν δύναται να ξεφύγουν…Χρειάζεται προσοχή, τα λόγια τους συνήθως είναι ΑΔΕΙΑ από ουσία, γιατί προσπαθούν να σε φέρουν να πιστέψεις την Εικόνα που οι ίδιοι πρεσβεύουν η και πληρώνονται….μα που ποτέ δεν είναι αντικειμενική…

Από τα γραπτά σας και μόνο, αγαπητέ Αρζουνα, Αδμιν, ….μου έρχεται δύσκολο να σας υποδείξω κάτι, μα λόγο του ότι έχω συζητήσει μαζί τους….λίγες ερωτήσεις ουσίας από μέρους σας... και η γύμνια, της προπαγάνδα και της παραπληροφόρησης….είναι εμφανής και ακίνδυνη μπροστά σε όλους…

Ο κόσμος άρχισε και βλέπει,
και αυτοί κάπου φοβούνται
τον κόσμο μην ξυπνήσει,
και δει την αμορφωσια τους.


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 14/04/2003 08:09:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 08:54:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ Silverwolf ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ....
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ....
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ??????????
ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ????
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Glorfindel
Μέλος 2ης Βαθμίδας


385 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 23:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Glorfindel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΜΕ:Μη Μιλάς Εσύ
ΜΜΕ:Μιλώ Μόνο Εγώ
ΕΑΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΝΝΟΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ,ΤΟΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΙΧΝΟΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΙΑΣ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
ΑΦΟΥ Ο ΤΥΠΟΣ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ,ΣΑΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ!ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ(ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ,ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ)!ΤΟ ΑΛΦΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΕΚΠΟΜΠΗ/ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ;
ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ,ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ,ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!
ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ....ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΛΕΩ...
ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ...Ο ΤΥΠΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ...
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΞΙΣΤΟΡΟΥΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ...
ΓΙΑΤΙ;;;ΓΙΑΤΙ;;;ΓΙΑΤΙ;;;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
quote:
ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΑΝ ....
ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ??????????
ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ????

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ,ΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ,ΤΑ ΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

captain steven
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
130 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 23:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ,ΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ,ΤΑ ΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ...


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!Φίλε Glorfindel,ρίξε και μια ματιά στο http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1216
έχει σχέση με την ελληνικη τηλεόραση και τα παραφυσικά φαινόμενα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

captain steven
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
130 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2003, 23:41:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ήταν οι μέρες που ξέσπασε ο Πόλεμος. Ο Παρουσιαστής Δημοσιογράφος ήταν φαινομενικά πολύ λυπημένος με όλα όσα διαδραματιζόντουσαν, με πόσες ζωές θα χανόντουσαν… Οι ανταποκριτές προέβλεπαν την εύκολη επικράτηση των Αμερικανοαγγλικων δυνάμεων, ήταν έλεγαν υπόθεση λίγων ωρών, μέχρι που κάτι έγινε, και τα πάντα πήραν άλλη μορφή. Ο Ανταποκριτής έλεγε πως είχε γίνει λάθος εκτίμηση… στους Αμερικανικούς υπολογισμούς…..και πως ο πόλεμος θα διαρκούσε μήνες…

Στο άκουσμα της λέξεως ΜΗΝΕΣ….ένα γελάκι ξέφυγε από τον δημοσιογράφο, *( που έλεγε πολλά) φώτισε το πρόσωπο του.. μα αμέσως μετά…. ξανάρχισε το γνωστό το παραμύθι…
Πόσες ζωές, ο πόνος μας….με πολύ συγκινητικές λέξεις, για το λαό!

Αγαπητέ Πλάτωνα τα ίδια και με το τραγικό συμβαν στην περιοχη Τέμπη.
Το ένα κανάλι να φάει το άλλο,πιο θα δείξει πρώτο τις εικόνες,πιο θα συνομιλήσει πρώτο με τους υπεύθυνους,με τους άνδρες της ΕΜΑΚ κλπ.
ΑΜ το άλλο?το είδατε?ένα κανάλι είχε πλάνα απ΄την κηδεία ΗΜΑΡΤΟΝ και εκεί είχαν εισβάλει!είχε βάλει και το λογότυπο στις εικόνες για να μην τις κλέψουν άλλο σταθοί!(στο ραδιόφωνω το άκουσα)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2003, 01:06:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους καλούς Φίλους που απάντησαν στο Θέμα αυτό!

Στα λόγια σας φαίνεται πως η αιχμή του δόρατος της Εσωτερικής Αναζήτησης ακονίζεται και σε αυτόν τον χώρο, και μάλιστα πολύ καλά!

Γράφω για να επαναλάβω κάποιες απαραίτητες διευκρίνησεις και να δώσω κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με σημεία που ίσως δεν τα εξέθεσα με αρκετή σαφήνεια στα προηγούμενα μηνύματά μου:

- Η Συζήτηση αυτή ξεκίνησε με αφορμή και μόνο τη συγκεκριμένη εκπομπή και όχι εξαιτίας της εκπομπής αυτής και για να κατηγορήσουμε μόνο και να δείξουμε την απέχθειά μας προς την ή τις κακές εκπομπές, τους συντελεστές τους, τον Τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό ή τους άλλους φορείς που ανέφερα. Γίνεται για να δούμε μήπως μπορούμε να καταδείξουμε τις αιτίες που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα ή μάλλον που πάντα οδηγούσαν σε αυτά, να τις κατατάξουμε, να δούμε αν πρέπει και με ποιον τρόπο, εμείς οι Αναζητητές, Εσωτεριστές, Ερευνητές του Μεταφυσικού κ.ό.κ., να κάνουμε κάτι για να αντιδράσουμε σε αυτήν την τάση αρνητικής προπαγάνδας, απ'όπου και αν προέρχεται και με όποιο τρόπο και αν γίνεται.

- Το "κυνήγι" των Αναζητητών είναι διαχρονικό φαινόμενο και φυσικά δεν συναντάται πρώτη φορά στην εποχή μας. Για να το θέσω καλύτερα εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση στις στιγμές εκείνες του Πολιτισμού με την μεγαλύτερη ηθική πτώση, στις στιγμές όπου οι πνευματικές αξίες έχουν αποκρυφθεί από την ανθρωπότητα, όπου κέντρα αντεξέλιξης που λατρεύουν την ύλη και μισούν την Συνειδητότητα προσπαθούν μανιασμένα να μείνουν στην Εξουσία, πολλές φορές λόγω κεκτημένης ταχύτητας και χωρίς οι εκφραστές τους (Σοφιστές, Παρηκμασμένοι Ευγενείς, Δημοσιογράφοι, Ιερείς, Πολιτικοί κ.ά.) να γνωρίζουν γιατί πλέον το κάνουν και λειτουργώντας λίγο έως πολύ ως άβουλα πιόνια άλλων, ίσως σκοτεινότερων, κέντρων. Σε αυτές τις εποχές επίσης είναι που λόγω της πτώσης στο ένα από τα απώτερα άκρα της πορείας του ιστορικού εκκρεμούς (από την Εσωτερική-Πνευματική οπτική) έχει αρχίσει να εμφανίζεται μία ορμητική ώθηση προς το άλλο άκρο, το πιο πραγματικό και πνευματικό, που όμως δρα κάπως ανεξέλεγκτα και ανοργάνωτα (χαοτικά θα έλεγε κανείς) στην αρχή της εμφάνισής της.
Είναι νόμος του Σύμπαντος: Όταν θεριεύει ο ένας τύπος ενέργειας αντισταθμιστικά αυξάνεται και ο αντίθετός του.

Ο σκοπός της εξέλιξης είναι η εύρεση της "χρυσής τομής", της "δυναμικής ισορροπίας" ανάμεσα και σε διαφορετικό επίπεδο από τα δύο άκρα!

- Μία παράκληση επίσης να αποφευχθούν οι έντονες αντιπαραθέσεις που έχουν προσωπικά ερείσματα ή χρωματίζονται έντονα από συναισθηματικό μένος.
Είναι οπωσδήποτε κατανοητό: "Να θέλεις και να αγαπάς κάτι και κάποιοι όχι μόνον να το κατηγορούν και να το λασπώνουν αλλά να σε χαρακτηρίζουν και ανόητο από πάνω", όμως ένα βασικό χαρακτηριστικό του Αναζητητή είναι ότι δεν χάνει τον στόχο από τα μάτια του, και διοχετεύει το πάθος της καρδιάς του μόνο εκεί... στον σκοπό του.

Ένα από τα παιγνίδια της ψυχολογικού τύπου προπαγάνδας είναι να διασπά! Την προσοχή, την ενέργεια, την κοινωνική ομάδα σε φατρίες, κλίκες κ.λπ.

Ελπίζω και εύχομαι το Θέμα αυτό να γίνει ένα Διαμάντι Ουσίας και Δημιουργικής Προβολής προς το Μέλλον!


"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

heaven
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2003, 01:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους heaven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Απλά να θέσω κι εγώ μια απορία για την Ελληνική Τηλεόραση που εδώ και καιρό υποτίθεται ότι παραδίδει μαθήματα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας σε όλα τα δυτικά και κυρίως Αμερικάνικα Τηλεοπτικά κανάλια.

Οι Εν Ελλάδι κύριοι και κυρίες Δημοσιογράφοι κόπτονται το πόσο λάθος κάνουν οι Αμερικάνοι συνάδελφοι τους που δεν δείχνουν τα νεκρά σώματα των παιδιών από τις Βόμβες στο Ιράκ και πως οι ίδιοι έχουν το σθένος να το κάνουν γιατί δείχνουν μόνο την αλήθεια γυμνή.

Αλλά στο δυστύχημα στα Τέμπη δεν έδειξαν κανένα νεκρό (κι ευτυχώς διότι είναι ικανοί να το κάνουν!)

Απλά κριτήριο τους τελικά είναι τι πουλάει, και φυσικά θα έκανε κακό στον σταθμό η «γυμνή» αλήθεια των Τεμπών.

Πράγμα που φυσικά είναι Αντι-ιδεολογικό να το κάνουν οι συνάδελφοι τους στην Αμερική !!!!

HeavenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2003, 02:03:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συνηθως το χαζοκουτι παραμενει κλειστο.
ετυχε ομως χθες...να μην ειναι..παρολα αυτα..δεν ακουγα..διατηρουσα μιαν αποσταση...
καθως εκανα βολτες στα εσωτερικοδωματα...
αντικρυσα ενα νεο θεμα..στο φορουμ της ψυχης...
στοιχειωθηκα...
μα..ποτε εγινε αυτο;
μολις τελειωνε η φραση μου..ανοιξανε οι φιλοι τη φωνη του κουτιου...
ωωω..τι καταστροφη...
μα και σημερα..ποσος θρηνος δε διασυρθηκε προς τερψη αδυφαγων ματιων..ανεκφραστων ανοργασμικων....ατομων...

ποτε εγινε αυτο με τον χαρδαβελα;
που ηταν η φαντασ-Α-τμα;(...οντως, αχρονα ειναι εδω...)
ξερω...καποιοι πολεμουν..
καποιοι εμψυχωνουν..καποιοι...τολμουν..
καποιοι σιωπουν....
καποιοι μιλουν..
μα και καποιοι προδωνουν....

Εδωσα τα παντα εδω σε σας αγαπημενοι...
ξαναγεννηθηκα μεσα απο απειρες μορφες...
οι εσωτεριστες ...
δεν ειναι ιδιοι με τους
κιτρινους ανθρωπους...
-ηρθε η ωρα των "πορτο-καλιων"...-

...ειχα ανοικτο πριν το κουτι το χαζο ...
μα ηταν ενα καναλι αγαπημενο κρατικο.
ο Λ.Λ. ΤΩΝ "10Μ.Μ"...
ΜΙΛΑΓΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ...
ΛΑΤΡΕΥΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ...
"ΑΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΑΝ
ΔΕΝ ΚΙΤΡΙΝΗΣΕΙΣ...ΔΕΝ ΘΑ Σ'ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟ..."...


"ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.
ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ."
ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ..."THE GOLDEN GATE";
ΑΣΧΕΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ...
ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΕΤΗ ΚΙ ΑΥΤΗ...Η ΦΡΑΣΗ..."ΑΝ ΔΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ..ΚΙΝΕΖΟΣ...
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ..ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ..ΝΑ ΕΙΣΑΙ...ΚΙΝΕΖΟΣ."


ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΑΒΑΝ.
ΑΣ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ..
ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ..
ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
ΜΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗ.."ΦΕΡΩ"...ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...
(ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ "ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ"...)

"ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ...ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ..ΟΙ ΚΟΤΕΣ..."

ANYWAY...

ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ= ΠΟΛΕΜΟΣ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΩ.
ΕΙΠΑ ΕΙΡΗΝΗ.
+ΑΥΤΗ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ..ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ.


ΜΗ -ΒΙΑ...ΣΤΗ ΒΙΑ....
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΜΑ ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ....ΚΑΙ...ΑΝΘΡΑΚΙΚΟ.((*_*))

ΑΝΤΙΟ

ΕΣΩΤΕΡΙΚ-ΑΤΜΑ


Vande!

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 15/04/2003 02:18:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2003, 08:35:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμάμαι ήμουν γύρω στα 16 - 17 όταν είχε γίνει το περιστατικό με τους σατανιστές της Παλήνης. Αν θυμάστε τότε η τηλεόραση είχε κατακλιστεί απο εκπομπές για μάγια,σατανάδες,αιρέσεις, μπότες σπηρούνια και καυτές σέλες....
Μέχρι και η Βικτωρία Νταγκουνάκη (γνωστό φρούτο ...)είχε πάρει δική της εκπομπή στο star channel !!(αν θυμάμαι καλά) όπου έφερνε κάτι τύπους με γυρισμένη πλάτη και τους έβαζε παραμόρφωση στη φωνή για να μη τους καταλάβουμε... Το μόνο που την ενδιέφερε ήταν αν κάνανε όργια εκεί που πηγαίνανε...
Η μάνα μου που έβλεπε όλα αυτά τα βιβλία στο δωμάτιο ανησύχισε ... "Παιδί μου" μου είπε " δεν πιστεύω να σε έχουν παρασύρει σε καμία αίρεση με σατανιστές..." πήγα να γελάσω αλλά γύρισα με πολύ σοβαρό ύφος και της είπα... " δεν κατάλαβες καλά ... Εγώ παρασύρω τους άλλους..."
Απο τότε δε με ξαναρώτησε....

Φίλε Arjuna με αυτό

quote:
- Το "κυνήγι" των Αναζητητών είναι διαχρονικό φαινόμενο και φυσικά δεν συναντάται πρώτη φορά στην εποχή μας. Για να το θέσω καλύτερα εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση στις στιγμές εκείνες του Πολιτισμού με την μεγαλύτερη ηθική πτώση, στις στιγμές όπου οι πνευματικές αξίες έχουν αποκρυφθεί από την ανθρωπότητα, όπου κέντρα αντεξέλιξης που λατρεύουν την ύλη και μισούν την Συνειδητότητα προσπαθούν μανιασμένα να μείνουν στην Εξουσία, πολλές φορές λόγω κεκτημένης ταχύτητας και χωρίς οι εκφραστές τους (Σοφιστές, Παρηκμασμένοι Ευγενείς, Δημοσιογράφοι, Ιερείς, Πολιτικοί κ.ά.) να γνωρίζουν γιατί πλέον το κάνουν και λειτουργώντας λίγο έως πολύ ως άβουλα πιόνια άλλων, ίσως σκοτεινότερων, κέντρων. Σε αυτές τις εποχές επίσης είναι που λόγω της πτώσης στο ένα από τα απώτερα άκρα της πορείας του ιστορικού εκκρεμούς (από την Εσωτερική-Πνευματική οπτική) έχει αρχίσει να εμφανίζεται μία ορμητική ώθηση προς το άλλο άκρο, το πιο πραγματικό και πνευματικό, που όμως δρα κάπως ανεξέλεγκτα και ανοργάνωτα (χαοτικά θα έλεγε κανείς) στην αρχή της εμφάνισής της.
Είναι νόμος του Σύμπαντος: Όταν θεριεύει ο ένας τύπος ενέργειας αντισταθμιστικά αυξάνεται και ο αντίθετός του.


τα είπες όλα...

"Ειμαστε μικροί Ουρανοί
Ανθρώπινοι πλανήτες σε γιορτή "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2003, 10:35:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΟΣΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΛΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.
ΟΣΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΥΣ / ΓΕΛΟΤΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΑΤΗΛΟ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ "ΔΟΥΝ" ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΚΑΚΑ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2003, 11:19:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΗΣΩ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ.
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ......
ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ????????
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ ????
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ
ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗ ΣΕ ΓΕΛΟΙΟ ΣΕ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΑ ΣΕ ΚΑΦΕΤΣΟΥ ......

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ?????????
ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....(ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ)

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ...
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘ,ΗΜΑΣ.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wolffaced
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
638 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2003, 20:22:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω πως η εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα ήταν καλή. Ο δημοσιογράφος ήταν ουδέτερος και παρουσιάστηκαν οι απόψεις κάποιων άλλων χριστιανικών εκκλησιών όπως της Πεντηκοστής και οι Ιεραποστολική εκκλησία. Η μόνη παρατήρηση που θα είχα να κάνω για την εκπομπή είναι πως επικεντρώθηκε σε διοικητικά ζητήματα των εκκλησιών και δεν διείσδυσε στις θεολογικές διαφορές.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Glorfindel
Μέλος 2ης Βαθμίδας


385 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2003, 00:28:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Glorfindel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΑΒΑΤΑΡ,ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ,ΣΥΓΧΕΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ ΜΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ,ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ!(ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΙ ΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ)..
ΕΜΕΙΣ,ΕΣΥ,ΕΣΕΙΣ...ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ,ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΧΑΡΙΣΜΑ....ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ...ΝΑ ΑΦΥΠΝΗΣΟΥΝ....ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ....ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΗΣΟΥΝ....ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΦΕΔΕΣ,ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ,ΣΕΡΒΙΤΣΙΑ....
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΒΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ <<ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ>>....ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΜΑΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΑ,ΠΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ...
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΝΙΩΘΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ...ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΛΗ.....ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΑΣ....
ΔΕ ΛΕΩ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ <<ΜΙΚΡΟ ΛΑΟ>>....ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΝΟΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΘΥΣΙΕΣ,ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ....ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ...ΓΕΛΑΩ ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2003, 21:32:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Glorfindel ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ , ΜΑΓΕΙΑ , ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ , ΜΕΝΤΙΟΥΜ , ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ....
ΟΛΑ ΜΑΖΙ ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΦΤΑΙΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ......

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΔΙΔΟΥΝ (ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ) ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ.
ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ......
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ..

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η....

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ........

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΗ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2003, 16:26:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο AVATARGR για την συνεχή του συμβολή στο καίριο αυτό ζήτημα, τις εξαιρετικές του τοποθετήσεις και κυρίως για τους προβληματισμούς απέναντι στους οποίους μας φέρνει.

Συμφωνώ και ο ίδιος ότι πράγματι χρειάζεται Αυτοκριτική κυρίως από την Πλευρά των Αναζητητών, είτε ως άτομα, είτε ως ανήκοντες σε διάφορους φορείς. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε την Εσωτερική Πορεία στο μεγάλο κοινό και πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει αυτό που λέμε, γράφουμε ή πράττουμε σε μία άλλη ψυχή. Άλλωστε όπως πολύ σοφά λένε οι Ινδοί, και παραφράζοντάς το λίγο(διατηρώντας όμως το νόημα): "Διαπράττει μεγαλύτερη αμαρτία ο Βραχμάνος που σκοτώνει ένα μυρμήγκι από τον κακούργο που εγκληματεί" Ο πρώτος γνωρίζει και αυτό, ίσως περισσότερο από δώρο και κατάκτηση, είναι ΕΥΘΥΝΗ!

Πέρα όμως από την δική μας(ως Αναζητητές/Εσωτεριστές και όχι ως Βραχμάνοι βέβαια ) καθαρή ευθύνη σε σχέση με αυτά που δεν μας επιτρέπουν οι δικές μας ηθικές αξίες να κάνουμε, είναι και η ευθύνη απέναντι σε αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά δεν τα κάνουμε! Για να το εξηγήσω καλύτερα, σε σχέση με τη στάση μας απέναντι στη λάσπη που εκτοξεύεται από διάφορες πλευρές εναντίον του Εσωτερισμού και της Μεταφυσικής Έρευνας. Και είναι σε μεγάλο βαθμό όπως τα λέει ο Glorfindel: πράγματι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι (αυτοί τουλάχιστον που πραγματικά σκέπτονται και δεν "αναπαράγουν" σκέψεις) και ένα μεγάλο ποσοστό των αυθεντικών και αγνών Αναζητητών μπορούν να ξεχωρίσουν τους Αμνούς από τα Ερίφια, αλλά ο πολύς κόσμος δυστυχώς δεν μπορεί... Παρασύρεται πολύ εύκολα από τους "ανέμους" της παραπληροφόρησης. Και αν μας ενδιαφέρει πραγματικά ο Εσωτερικός Δρόμος και θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει προσιτός από όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν να τον ακολουθήσουν πρέπει να μας ενδιαφέρει και το τελευταίο και να φροντίσουμε "να καθαρίζουμε τις Λάσπες" με όποιους τρόπους μπορούμε. Πιστεύω ότι Χώροι όπως αυτός εδώ που μας φιλοξενεί μπορούν να λειτουργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και νομίζω ότι το ESOTERICA ήδη το κάνει στον βαθμό που μπορεί! Θέλει και άλλη προσπάθεια όμως, μεγάλη και συνεχόμενη προσπάθεια!

Θα συμφωνήσω και με τον Wolffaced στο ότι η εκπομπή αυτή που στάθηκε ως αφορμή για την έναρξη αυτής της Συζήτησης ήταν αρκετά αμερόληπτη από πλευράς των επίσημων συντελεστών της και ένα μπράβο ανήκει στον κο Χαρδαβέλλα γι'αυτό! Βέβαια ίσως το γεγονός να ήταν συγκυριακό και πρόσκαιρο, "θα δείξει"...

Πάντως απόψε το βράδυ, το πιθανότερο, η εκπομπή θα έχει συνέχεια, καθώς είχε προαναγγελθεί (μεσολάβησε έκτακτη εκπομπή για την Τραγωδία των Τεμπών) πριν από δύο εβδομάδες. Όποιος μπορεί ας την παρακολουθήσει και ίσως έχουμε καινούργια στοιχεία για τη Συζήτησή μας!

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy