ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Συσκευή παράγει ενέργεια από νερό και θέτει κινητήρα σε λειτουργία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2015, 22:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε υπόψη σας αυτή την είδηση, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου:

Συσκευή παράγει ενέργεια από νερό και θέτει κινητήρα σε λειτουργία

Το πληροφορήθηκα πρόσφατα και «ομολογώ πως εξεπλάγην», με την μεγάλη επισημότητα που αντιμετωπίστηκε από το ΥΕΘΑ, τον υπουργό Πάνο Καμμένο και την μετέπειτα ενθουσιώδη συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ερευνητικού προσωπικού του Δημόκριτου και διαφόρων άλλων Ελλήνων επιστημόνων και μηχανικών, με σοβαρούς τίτλους.

Φαίνεται πως ο δημιουργός της, ο κ. Πέτρος Ζωγράφος, έχει δημιουργήσει μια μέθοδο διάσπασης (ή ηλεκτρόλυσης) του νερού με την βοήθεια μικροκυματικών συχνοτήτων και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και υδρογόνου. Ίσως κάποιος χημικός ή χημικός μηχανικός να μπορέσει να χρησιμοποιήσει πιο ορθή ορολογία απο εμένα, σε αυτό που -υποτίθεται- πως κάνει η συσκευή, βλέποντας τις σχετικές παρουσιάσεις.

Μερικοί επιπρόσθετοι σύνδεσμοι για διαφώτιση είναι:

220 Volt από νερό
Ζωντανή επίδειξη παραγωγής υδρογόνου στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος
Eιδικό επιστημονικό συνέδριο για την εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου

και φυσικά κάποιοι "ψεκασμένοι" δεν θα το άφηναν να διαφύγει της προσοχής τους:

220 Volt από Νερό; Όνειρο ή Πραγματικότητα;
Έλληνας φυσικός έκανε την ανακάλυψη του αιώνα

Θα αναπτύξω αργότερα κάποιες απόψεις μου, είναι όμως πολύ διαφωτιστικές κάποιες απαντήσεις χρηστών στα βίντεο του youtube, που φαίνεται να προέρχονται από επιστημόνες σχετικών ειδικοτήτων.


Edited by - Heretic on 01/12/2015 22:27:17

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2015, 14:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Αμεινίας στο topic:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12182&whichpage=2&ARCHIVE=
02/12/2015, 05:14:15
Σχολίασε τα παρακάτω:
quote:
Η χρήση του υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας,δεν αποτελεί κάτι καινούριο.
Η καινοτομία της συγκεκριμένης περίπτωσης -αν φυσικά ανταποκρίνεται στις προσδοκίες-είναι η μέθοδος διάσπασης του νερού, με σκοπό την εξαγωγή και χρήση του υδρογόνου και το μειωμένο κόστος αυτής.(Εξαιρετικά μειωμένο,αν τα φαινόμενα δεν απατούν).
Αν όντως ο άνθρωπος αυτός βρήκε τον τρόπο να διασπά το νερό με δόνηση συχνοτήτων, υποκαθιστώντας έτσι την μέχρι τώρα γνωστή και εξαιρετικά ενεργοβόρα μέθοδο της ηλεκτρόλυσης,τότε δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να φοβηθώ.Σίγουρα θα εκπλαγώ.

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο-μικρότερης σημασίας,αλλά υπολογίσιμης-είναι η σταθερή παροχή υδρογόνου στην έξοδο αν σκεφτούμε την προχειρότητα της κατασκευής.
Αυτό ,υποδηλώνει την δυναμική της ίδιας της μεθόδου,αν όντως δεν υπάρχει "λούμπα".
Συνήθως πρωτότυπες κατασκευές παρουσιάζουν προβλήματα νεότητας και αστάθειες λειτουργίας,σε μεγάλο βαθμό.
Το ότι αυτή η συσκευή,αν και πρωτότυπο, λειτουργεί με τέτοια απλότητα και σταθερότητα,οδηγεί σε δυο μονάχα δρόμους.
Εϊτε είναι εξαιρετική είτε εντελώς μούφα.
Παρ' ότι έχουμε ελάχιστα δεδομένα και είναι νωρίς για εκτιμήσεις,τολμώ να πω ότι δεν βρίσκω ενδείξεις για το δεύτερο.

Οι εξελίξεις επί του θέματος, μάλλον αναμένεται να έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.Έχω τις ίδιες απορίες, όσον αφορά στο τεχνικό σκέλος. Ωστόσο υπάρχουν κάνα-δυο πράγματα που μου έκαναν εντύπωση:

1. Ο ίδιος ο ερευνητής είναι κάπως μυστήρια περίπτωση. Η κινησιολογία και η αδυναμία του ώρες-ώρες να περιγράψει, να υπολογίσει και να θυμηθεί στοιχειώδεις όρους, δεν μου άρεσε καθόλου.
2. Περιγράφεται κι ένα ταξίδι με τον δικηγόρο του στα εργαστήρια του τομέα έρευνας της BOSCH, που περιορίστηκε σε ένα πρωινό και κατόπιν του οποίου υπήρξε πλήρης αδιαφορία από μέρους της εταιρείας. Την οποία αδιαφορία περιέγραψαν, αυτός κι ο δικηγόρος του, ως "μυστήρια σιωπή". Ούτε αυτό μου άρεσε.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:17:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σου πω τι έχω καταλάβει, μέσες άκρες δηλαδή, για την περίπτωσή του. Πρώτα από το βιογραφικό και τον επαγγελματικό του τίτλο. Παρουσιάζεται σαν "ηλεκτρονικός μηχανικός". Εκτός από μια υποδηλούμενη άδεια άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη ηλεκτρονικού, κάτι εμπλοκές με ραδιοσταθμούς της πλάκας ή πρώην "πειρατές των FM" και καθηγητιλίκι σε μερικές βοϊδοσχολές, δεν βλέπω κάτι παραπάνω. Καριέρα που τον φωτογραφίζει στην καλύτερη σαν κάποιον από τους αποφοίτους σχολών τύπου Αναστασιάδη, Σιβιτανίδειο κτλ. Εκείνα τα χρόνια στην Ελλάδα, σοβαρές σπουδές στα ηλεκτρονικά έκανες μόνο από φυσικός με μεταπτυχιακό Ρ/Ε, νομίζω ότι είχε και το Μετσόβιο και κάποιο σχετικό κλάδο. Όλα τα άλλα ήταν προσανατολισμένα σε παραγωγή τεχνιτών, ακόμα και τα μετέπειτα ΚΑΤΕ/ΚΑΤΕΕ καθώς και η πρώτη γενιά των ΤΕΙ πριν την τελική ανωτατοποίησή τους, ήταν τέτοια. Δεν το κόβω να έχει κάνει σπουδές «Electronic Engineer» στο εξωτερικό, δεν ξέρω τι λέτε εσείς. Συνήθως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν επαρκή επιστημονική κατάρτιση ούτε στο αντικείμενό τους, παρά μια σύντομη τεχνική-επαγγελματική παιδεία. Έτσι, όταν βγαίνουν να μιλήσουν δημόσια έχουν κάποιο θέμα γενικά και προσπαθούν να το κρύψουν με τεχνάσματα και υπεκφυγές.

Ο μπάρμπας τώρα της ιστορίας μας, μου φαίνεται λίγο σκεπάρνι από επιστημονικούς όρους και αρχές, όχι γιατί δεν πέρασε από το ΕΜΠ ή το ΕΚΠΑ, έχω δει χειρότερους από κει, αλλά γιατί δεδομένου ότι ισχυρίζεται πως έχει φτιάξει μια πολύ σοβαρή τεχνολογική εφαρμογή, φαίνεται να αγνοεί την βασική ορολογία που συνοδεύει τις αρχές λειτουργίας της. Και έτσι παπαγαλίζει κάποια πράγματα που πιθανόν να του είπαν συνεργάτες του ή μάζεψε ο ίδιος, από δω και από εκεί. Ο λεγόμενος «θόρυβος κβάντωσης» που έγραψα στο άλλο θέμα, σε όλο του το μεγαλείο. Προσπαθεί δηλαδή να εξηγήσει ένα ενιαίο τεχνολογικό σύνολο, που εκτείνεται σε διάφορα επιστημονικά πεδία, χρησιμοποιώντας αποσπασματικές γνώσεις και ημιμάθεια.

Η ιστορία μου βρώμισε εξ' αρχής λόγω του ότι ανακατεύτηκε με τις σχετικές τυμπανοκρουσίες ο γνωστός Π. Καμμένος, άρχων της μπαρούφας και συνωμοσιολογίας, ο γνωστός σκανδαλοκάπηλος Μ. Τριανταφυλλόπουλος και διάφοροι άλλοι επιστήμονες που έχουν φωτογραφηθεί σαν ερευνητές-ζητιάνοι-διασπαθιστές κρατικών επιχορηγήσεων, παρά ικανούς για οποιοδήποτε σοβαρό έργο. Αυτό που αξίζει να κάνει κάποιος, είναι να δώσει βάση σε κάποια σχόλια χρηστών στο βίντεο του youtube. Αντιγράφω μερικά (από τον χρήστη AccessVirusVST1):


-- Η συσκευη ειναι μια υβριδικη οξειδοαναγωγικη βολταικη Κυψελη Μπαταρια καυσιμου , ion membrane exchange fuel cell, η οποια χρησιμοποιει το μεταλλο ως καυσιμο , η Ανοδος ειναι απο Μεταλλο Μαγνησιο , ηλεκτροχημικα αντιδρα με το Η2-Ο Νερο που οξειδωνεται και παραγει ιοντα οξειδια του μαγνησιου -- υδρογονου και οξυγονου περνανε απο την μεμβρανη και εχει διαφορα δυναμικου στην καθοδο που ειναι πχ απο Χαλκο , παρομοια διαταξη χρησιμοποιηθηκε στο διαστημόπλοιο Απόλλων το 1960

-- H συσκευή βγάζει περιπου 35 MJ/KG μεταλλου , με μια υβριδικη περιπλοκη διαδικασια Αλλαγή φάσης της ύλης , Κατάλυσης , οξειδοαναγωγής , μετακίνηση ιόντων σε μεμβρανες, ιονισμού, RF διέγερσης , ιδιοσυχνότητες των σωματιδίων ,ταλάντωση κτλ .. θα μπορούσε να κανει διέγερση με Φωτοδιάσπαση Υπεριώδης ακτινοβολίας η με Ακουστική Σπηλαίωση και κατάρρευση με Ηχοφωταύγεια σε κοιλότητα με Υπερηχους αλλα προτιμησε RF προφανώς αναλογικά της Αποδοτικότητας ...η NASA το κανει απο το 1950 με ουρανιο ,Θόριο , Nικελιο ,Υδρογονο σε Στρατιωτικες και Αεροδιαστημικες εφαρμογες ... Η καινοτομια ειναι στην μεθοδο της διαδικασίας , αν ειναι εφικτό ή οχι ειναι γνωστο απο την φυσικη και την χημεια ..

-- Το μέταλλο σιγά σιγά οξειδώνεται , η μαζα δεν εξαφανίζεται , θεωρητικά η ενεργεια μαζα δεν μπορεί να δημιουργηθεί, ούτε να καταστραφεί, μπορεί μόνο να μετατραπεί από τη μια μορφή στην άλλη, τα βασικά Χημικα στοιχεία δημιουργούνται και μεταστοιχειώνονται Με αστρικη Νουκλεοσύνθεση στο σχηματισμό των άστρων με Πυρηνική σύντηξη . Στην συσκευή μετατρέπονται σε Υδροξείδια Υδροξύλια κτλ ιοντα γενικα λογο ιονισμού και Αλλαγή φάσης σε ανιόντα και κατιόντα τα οποια με την διαφορα δυναμικου μετακίνουνται αναλογως την πολικότητα στην ανοδο η στην καθοδο με πολυμερικες μεμβρανες , θα μπορουσε με μια καταλληλη διαταξη μεσα στον αντιδραστηρα να κανει παραλληλα επικάλυψη με Ηλεκτροαπόθεση του μεταλλου στην πισω στην ανοδο , αλλα περιπλεκεται το Ηλεκτρονικό κυκλωμα και η ηλεκτροχημικη κατάλυση στην διαταξη ...

-- Μην ξεχνατε οτι εχει Καταλύτη μεσα ο Ηλεκτρολύτης δεν ειναι μία απλή χημική αντίδραση , η ισχύς βγαίνει από την Αγωγιμότητα .. πχ Εκρηκτικές ύλες RDX νιτροαμίνες, περιέχουν μεγάλη ποσότητα αποθηκευμένης χημικης ενέργειας C3H6N6O6 που αν Πυροκροτητήθει προκαλει εκπυρσοκρότηση και έκλυση μεγάλης ποσότητας ενέργειας σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα ..Το μέταλλο στην συσκευή εχει ενέργεια 40MJ/KG + καυσιμο H2O +ακτινοβολια + καταλύτες + Αγωγιμότητα διαλυματος = iσχύ εξόδου ...Η κυψελες που χρησιμοποιούν σε Στρατιωτικες και Αεροδιαστημικες εφαρμογες ειναι 30-40 χρονια μπροστα απο της συσκευές ευρείας κατανάλωσης Μια τέτοια κυψελη διαθέτει ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερο ηλεκτρικό φορτίο σε σχέση με μια κοινή κυψελη ίδιου μεγέθους...

Από τα γραφόμενα του χρήστη αυτού (μάλλον πρόκειται για χημικό μηχανικό), βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα. Πρώτα απ’ όλα δεν χρησιμοποιεί επιστημονικοφανή γλώσσα, αλλά πραγματικά επιστημονική. Έψαξα ορισμένα από τα λεγόμενά του στο Google Scholar και υπάρχει πολύ τεκμηρίωση. Φαίνεται λοιπόν ότι ο Π. Ζωγράφος δεν έκανε καμία απολύτως νέα ανακάλυψη, αλλά εφάρμοσε μια μέθοδο που έχει γίνει γνωστή από τα 60s και πιθανόν να πλανάται στον επιστημονικό χώρο δεκαετίες πριν. Αν τώρα μπόρεσε να κατασκευάσει ένα water fuel cell με υλικά από τον γκαράζ του και αυτό να είναι φτηνό, αξιόπιστο και αποδοτικό, αυτό μένει να αποδειχτεί. Αυτό που δεν έκανε είναι να παρουσιάσει μετρήσιμα στοιχεία απόδοσης, κόστους και αξιοπιστίας, φαντάζομαι ότι θα τα κάνουν αυτά οι επιστήμονες που ανακατεύτηκαν με αυτό. Το ότι το κατοχύρωσαν σαν στρατιωτική πατέντα, ειλικρινά αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα. Γνωρίζω θέματα πιο συγκλονιστικά που έχουν περάσει από επίσημους φορείς (επιφυλάσσομαι να σας τα πω κατ’ ιδίαν με στοιχεία) τα οποία ούτε πατέντες έγιναν, ούτε βγήκαν τίποτε υπουργοί στα κανάλια να τα διατυμπανίζουν.

Όλα αυτά πάντως δημιουργούν μια αρνητική αύρα και επίσης υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό, από το χώρο του engineering πάντα. Εκτός της απόδοσης, που δεν έχει και τόση σημασία αν είναι 60% ή 95%, σημαντικό ρόλο παίζει το κόστος παραγωγής της ενέργειας. Αν δαπανάς για υλικά και αναλώσιμα περισσότερα, απ’ όσο θα σου στοιχίσει –σαν ιδιώτης- η αγορά της ενέργειας από κάποιο δίκτυο πόλης, ή -σαν επιχείρηση- από το συνολικό κόστος των γνωστών σταθμών παραγωγής, τότε η μέθοδος αυτή δεν συμφέρει να εφαρμοστεί. Και αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τόσες φαινομενικά αξιόλογες εφευρέσεις πατώνουν εμπορικά. Η οικονομοτεχνική μελέτη = όταν κρίνεται ασύμφορο για τα σημερινά δεδομένα κόστους. Αλλά και κάτι ακόμα: Αν πρόκειται για φτηνή εφεύρεση και υπάρχει εντός της ένα και μοναδικό υλικό το οποίο το προμηθεύεται η Ελλάδα από το εξωτερικό, και δεν το παράγει εντός συνόρων, τότε αν ξαφνικά ξεκινήσει παραγωγή τέτοιων fuel cells, ενδέχεται το υλικό αυτό να πάρει την άγουσα προς τα πάνω. Όχι απαραίτητα για κάποιους σκοτεινούς συνομωσιολογικούς λόγους.

Η ζήτηση και η ελεύθερη διαπραγμάτευση στις αγορές, πρώτων υλών και μετάλλων, μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή του όπου οι «αγορές» θέλουν, για απροσδιόριστους λόγους. Και να σου καταστήσει μια οικολογική φτηνή μπαταρία, από εθνικό προϊόν, σε εθνική ζημιά. Πρέπει λοιπόν να είσαι σε θέση να παράγεις αυτοτελώς το 100% των υλικών της συσκευής για να βγαίνεις μετά και να κάνει τον μάγκα και να μιλάς δημόσια για τεχνολογίες τύπου «ψυχρής σύντηξης». Αλλιώς, κάποιος άμα γουστάρει, σου διπλασιάζει το κόστος της συσκευής μέσα σε μια μέρα. Η σου την κλείνει με το έτσι θέλω, επειδή δεν θα σου πουλάει κάποιο ανταλλακτικό. Και αυτά χρειάζεται να έχεις μια στοιχειώδη επιστημονική-τεχνική παιδεία για να τα υπολογίσεις. Πρώτα τα εξασφαλίζεις όλα αυτά, και μετά βγαίνεις και κάνει δηλώσεις στην τηλεόραση. Και το σημαντικό: οι υπολογισμοί δεν κοστίζουν τίποτα. Αλλά η αμετροέπεια που μας χαρακτηρίζει σαν λαό, είναι εμφανής σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας.


Edited by - Heretic on 03/12/2015 00:23:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:23:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ΕΜΠ είχε τους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους.

Νομίζω πως δεν διαφωνούμε κάπου σχετικά με την περίπτωση. Κάνω λάθος?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:24:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι, έτσι είναι. Και κάτι ενδιαφέρον, από το παρελθόν:

Stanley Meyer's water fuel cell

Edited by - Heretic on 03/12/2015 00:28:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:27:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Busted?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:38:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κι ενώ ήταν καλό το παράδειγμα του συντονισμού, έχω ένα ακόμα καλλίτερο:
https://www.youtube.com/watch?v=fR-64Sdn_CM

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3360 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:49:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι πολλές οι προσπάθειες που έχουν γίνει, δεν είναι η πρώτη φορά
το μειονέκτημα (ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι γίνετε)
"ιδιο" με το πρόβλημα της VW ... ο όγκος!
Οπως και η παραπάνω εταιρία για να "βγάλει" τα αλογάκια χωρίς ρυπάκια, επρεπε να υπήρχε ολόκληρο "εργοστάσιο" στην εξάτμιση της
ετσι και η παραπάνω "τεχνολογία" θα ήθελε εναν κοτσαδόρο για να σέρνει ενα τρέιλερ της συσκευής, το οποίο θα σέρνει ενα ντεπόζιτο νερού...

Η τεχνολογία του "αύριο" δεν φαίνεται στο ορίζοντα (των κοινών θνητών)
ακομα και την υπάρχουσα να αξιοποιούσαμε κερδισμένοι είμαστε
ΦΑ, και ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τίποτε άλλο.
γνώμη
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 00:56:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
You're missing the point, dear.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3360 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 01:04:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 01:08:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αιθέρα, ο ερευνητής λέει ξεκάθαρα, πως με 100.000 γιούρος, μπορεί να ηλεκτροδοτεί την Σαντορίνη, αρκεί κάποιος χριστιανός να φέρνει με το βυτίο του θαλασσινό νερό. Άπαξ τα γιούρος. Τί δεν καταλαβαίνεις?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 03:42:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η κυψέλη υδρογόνου μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια.
Κοινώς πρέπει να έχει μέσα το υδρογόνο για να παράξει ρεύμα.

Ο μπάρμπας ισχυρίζεται ότι παράγει το υδρογόνο εντός της συσκευής.
Αυτό -αν συμβαίνει και δεν υπάρχει οφθαλμαπάτη- είναι πολύ χοντρό.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για να επιτευχθεί η ηλεκτρόλυση και να βγει υδρογόνο από νερό,που να κινεί ένα παπί για χιλιόμετρα,δεν χωράει σε κανενός είδους μπαταρία που θα μπορούσε να κρυφτεί στο μέγεθος της συσκευής του μπάρμπα.
Κοινώς: Αν όντως έχει βρει μέθοδο που να διασπά το νερό,χωρίς ιδιαίτερη χρήση ηλ.ενέργειας,τότε είναι καινοτομία πρώτου μεγέθους.

Αυτό που περιγράφει ο σχολιαστής AccessVirusVST1 είναι εντελώς αόριστο.Και εξηγούμαι:
Γράφει ότι η NAsa έκανε κάτι παρόμοιο χρησιμοποιώντας ουράνιο,θόριο,υδρογόνο κλπ.
α.Άλλο να χρησιμοποιείς υδρογόνο σε μια συσκευή και άλλο να το παράγεις.
β.Και μόνο η χρήση ουρανίου καθιστά την αντίστοιχη εφαρμογή της Nasa εξωτική,πράγμα που δύσκολα θα έλεγε κανείς για την συσκευή του μπάρμπα...Εκτός αν αποδειχθεί ότι κρύβει κανένα πυρηνικό αντιδραστήρα τσέπης μέσα της...
γ. Η περιγραφή : "H συσκευή βγάζει περιπου 35 MJ/KG μεταλλου , με μια υβριδικη περιπλοκη διαδικασια Αλλαγή φάσης της ύλης , Κατάλυσης , οξειδοαναγωγής , μετακίνηση ιόντων σε μεμβρανες, ιονισμού, RF διέγερσης , ιδιοσυχνότητες των σωματιδίων ,ταλάντωση κτλ .. θα μπορούσε να κανει διέγερση με Φωτοδιάσπαση Υπεριώδης ακτινοβολίας η με Ακουστική Σπηλαίωση και κατάρρευση με Ηχοφωταύγεια σε κοιλότητα με Υπερηχους αλλα προτιμησε RF προφανώς αναλογικά της Αποδοτικότητας "
είναι πιο αόριστη ακόμα και από τα λιγοστά στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο μπάρμπας για τη συσκευή του.Απλώς ο AccessVirusVST1 δεν φαίνεται να έχει κάνει λάθος χρήση όρων,πράγμα που όντως έχει κάνει ο μπάρμπας.
Και μέχρι εκεί.
Όσο για την περίφημη ion membrane exchange fuel cell απλά χρειάζεται υδρογόνο για να λειτουργήσει.ΔΕΝ το παράγει.Ρεύμα παράγει.Άρα χρησιμοποίησε σωστή ορολογία αλλά για άλλη ταινία με άλλο θέμα.Μπέρδεψε τις αίθουσες βρε παιδί μου.Πως το λένε.

Πάρτε το χαμπάρι.Συσκευή με τέτοιο μέγεθος που να φτύνει υδρογόνο από το σωληνάκι ικανό να κουνάει παπί για δεκατόσα χιλιόμετρα ΔΕΝ υπήρχε μέχρι σήμερα.(Η περίπτωση του Stanley Meyer έχει αποδειχθεί μπαρούφα.Αυτός χρησιμοποιούσε κλασική ηλεκτρόλυση για να παράξει το υδρογόνο.Απλά ήταν κρυμμένη σε άλλο σημείο του αυτοκινήτου...μαζί με την αντίστοιχη μπαταρία)


Συνεπώς: Σαφώς δεν έχω πειστεί ότι δεν υπάρχει λούμπα στη συσκευή του μπάρμπα,αλλά ούτε για το αντίθετο.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το Busted...
Εκτός κι αν έχετε εντοπίσει την ηλεκτρολυτική διάταξη αλλά και την μπαταρία που την τροφοδοτεί εντός ή εκτός της συσκευής.
Μέχρι τότε...

Από αυτά που έγραψε ο Γιάννης θα συμφωνήσω με αυτό:
"Αν τώρα μπόρεσε να κατασκευάσει ένα water fuel cell με υλικά από τον γκαράζ του και αυτό να είναι φτηνό, αξιόπιστο και αποδοτικό, αυτό μένει να αποδειχτεί. Αυτό που δεν έκανε είναι να παρουσιάσει μετρήσιμα στοιχεία απόδοσης, κόστους και αξιοπιστίας, φαντάζομαι ότι θα τα κάνουν αυτά οι επιστήμονες που ανακατεύτηκαν με αυτό."

Σημείωση: Όλα αυτά δεν έχουν καμμιά σχέση με τον 2 θερμοδυναμικό νόμο,ούτε τον παραβαίνουν σε καμμιά περίπτωση.

Το ότι φαίνεται εντυπωσιακό να παίρνεις ενέργεια από κάτι που δεν σου γεμίζει το μάτι, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπήρχε μέσα.
Και ένα γραμμάριο ουρανίου δεν κάνει και πολύ ζάφτι, αλλά...
Πριν φτιαχτεί ο πυρηνικός αντιδραστήρας, αν κάποιος έλεγε ότι από το γραμμαριάκι θα κουνάγαμε υποβρύχια, θα του λέγανε για αεικίνητα και μαλακίες στο τετράγωνο.


Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 03/12/2015 03:43:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 09:50:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Bernard, δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί κάτι. Η συσκευή παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς να χρειάζεται το υδρογόνο. Αυτό προκύπτει σαν υποπροϊόν (byproduct) της διάσπασης του νερού. Ο Π. Ζωγράφος εχει φτιάξει έναν μικροκυματικό ταλαντωτή (σιγά τα ωά) και ακτινοβολεί το νερό το οποίο διασπάται πάνω σε μια ράβδο (μαγνησίου; ). Απο αυτήν την αντίδραση προκύπτει ηλεκτρικό δυναμικό μεταξύ της ράβδου και κάποιου άλλου ηλεκτροδίου. Η συσκευή δηλαδή συμπεριφέρεται σαν μπαταρία που ξοδεύει νερό, και δίνει και υδρογόνο για πιθανή χρήση σαν καύσιμο. Απο αυτό το σημείο μέχρι να πάρεις σοβαρό ρεύμα (ένταση) που θα μετατραπεί σε ενεργό ισχύ πάνω σε φορτία όπως ενας ηλεκτροκινητήρας αυτοκινήτου ή οικιακές συσκευές (κουζίνα, θερμοσίφωνας), είναι απόσταση απο την Γη στη Σελήνη. Και σκέψου οτι η ΝΑΣΑ δεν θα τσιγκουνευτεί κόστος υλικών προκειμένου να έχει μια αξιόπιστη μπαταρία χωρίς ραδιενεργά κατάλοιπα, ειδικά όταν πρόκειται για διαστημικά λεωφορεία ή τον ISS που κουβαλάνε ανθρώπους. Εδω ο άλλος ονειρεύεται ολημερίς επίγειους σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Εναν πρωτοετή φοιτητή ηλεκτρολόγο μηχανικό να ρωτήσεις για αυτά, θα σου απαντήσει τα ίδια. Αλήθεια, ο υπουργός συμβούλους δεν έχει δίπλα του;

Ανακάλυψε λέει την ιδιοσυχνότητα (resonance frequency) του νερού;;; Αχαχαχα!!!

Δεν έχει επιχειρήσει λένε κανένας ξανά κάτι παρόμοιο και αυτοί έτρεξαν να το κάνουν και στρατιωτική πατέντα;;; Ουάχαχαχα!!!

Dsm ναι, αλλά η ιστορία οδεύει και στην πλήρη γελοιοποίηση μερικών Ελληνικών επισήμων αρχών. Δεν πρόκειται απλά για κάποιον γραφικό τύπο που αναπαράγει στο γκαράζ του μερικές τεχνολογίες που κυκλοφορούν εδω και τουλάχιστον 60 χρόνια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 10:53:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η κυψέλη υδρογόνου μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια.
Κοινώς πρέπει να έχει μέσα το υδρογόνο για να παράξει ρεύμα.

Ο μπάρμπας ισχυρίζεται ότι παράγει το υδρογόνο εντός της συσκευής.
Αυτό -αν συμβαίνει και δεν υπάρχει οφθαλμαπάτη- είναι πολύ χοντρό.


Από δημοσίευση συνεδρίου πάνω στα Fuel Cells, απο ερευνητές της General Electric, ενώπιον της PETROLEUM CHEMISTRY AMERICAN CHEMICAL SOCIETY, στο Σικάγο του 1961. Πιο κοντά στην ΝτΠ του πετρελαίου δεν γίνεται.

DESCRIPTION OF A FUEL-CELL POWER-PACK OPERATING ON HYDROGEN AND AMBIENT AIR

σελίδα Β-85 έως Β-87: Future Improvements. Μια περιγραφή μπαταρίας που χρησιμοποιεί νεράκι της βρύσης και αέρα κοπανιστό, για να παράξει συνεχές ρεύμα, με ενα υποτυπώδες διάγραμμα εκτιμώμενης απόδοσης. Και δεν τους εξαφάνισαν απο τον χάρτη.


Edited by - Heretic on 03/12/2015 10:58:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 11:21:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν θεωρούμε ότι είναι ήδη trivial, να παράγουμε ηλ.ρεύμα και υδρογόνο από έναν μικροκυματικό ταλαντωτή(ας μου πει κάποιος πόσο ενέργεια ξοδεύει τελικά αυτός, για να παράξει το έργο που κάνει το παπί να κινείται ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΙ),από μια συσκευή σε μέγεθος 30χ30 χονδρικά,και ότι μάλιστα το έχουν κάνει ήδη κι άλλοι ερευνητές-επιστήμονες-the ****ing NASA,με αναλώσιμο νερό και μη ευγενές μέταλο,τότε μάλλον μας έχουν πιάσει μαλάκες και busted είναι μόνο το μυαλό μας.

Ερώτηση: Αν όλα αυτά πιάσαν μόνο εμένα αδιάβαστο,και υδρογόνο βγάζουμε για πλάκα,εδώ και καιρό βρε παιδί μου,το 'χει κάνει και κόσμος και κοσμάκης,τότε γιατί ακόμα θεωρείται η ηλεκτρόλυση ως η διαδικασία που ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ το κόστος παραγωγής του υδρογόνου για όλες τις εφαρμογές?

Γιάννη,εγώ θα ξανακοιτάξω τα σκονισμένα βιβλία φυσικής μου,αλλά κάνε λίγο focus στο κόστος εξαγωγής του υδρογόνου(και του ρεύματος ως bonus) και στο μέγεθος της συσκευής που -υποτίθεται- ότι τα κάνει αυτά.

>>>>Αν δεν είναι μούφα,τότε το ζήτημα δεν είναι αν ο μπάρμπας έκλεψε μια ήδη υπάρχουσα ιδέα-μέθοδο αλλά γιατί αυτή δεν χρησιμοποιείται ευρέως!<<<<
Τα υπόλοιπα είναι ανούσια.

Και επιτέλους αν εσύ κι ο Μάνος έχετε ήδη καταλήξει ότι αυτό δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο,εξηγήστε το να το καταλάβω κι εγώ...

Σημείωση: Στο βιντεάκι με τον ασπρομάλλη και τους δοκιμαστικούς σωλήνες ,εγώ είδα ένα ολόκληρο δωμάτιο μηχανήματα και κάπου στη μέση βάλανε τον δοκιμαστικό σωλήνα.
Αν ο μικροκυματικός ταλαντωτής σε αυτήν την περίπτωση πιάνει μισό δωμάτιο και τροφοδοτείται από ..την πρίζα για να παίζει,τότε σαφώς έχει πλάκα που "αναφλέγεται" το νεράκι αλλά δεν υπάρχει θέμα εκμετάλευσης ενέργειας.
Στην περίπτωση του κουτιού 30χ30 που κάνει το ίδιο-τουλάχιστον,διότι το υδρογόνο που βγήκε από τον δοκιμαστικό σωλήνα δεν είδαμε αν φτάνει να κινήσει 200 κιλά για δέκα χιλιόμετρα...-που βλέπεις την ομοιότητα σε επίπεδο τάξης μεγέθους?

Καταληκτικά,μέχρι στιγμής το μόνο που σαφώς μου έχεις αποδείξει-και σε ευχαριστώ διότι δεν το είχα υπ' όψιν μου,είναι ότι η ιδέα προυπήρχε.
Αλλά σε επίπεδο εφαρμογής οι εκτελέσεις μιας ιδέας παίρνουν διαφορετικό βαθμό αξιολόγησης.

Και για να σου δείξω τι εννοώ, φαντάσου να έφτιαχνε κάποιος ένα μίνι αντιδραστήρα, σε μέγεθος τενεκέ λαδιού, που να είχε λυμένα τα προβλήματα ασφάλειας,ψύξης,αλλά και τα προβλήματα περιορισμού των ρ.αποβλήτων.
Παράλληλα να έφτανε η ισχύς του για να τροφοδοτήσει με ενέργεια μια πολυκατοικία...( το κάνω παραμύθι για να σου δείξω τι εννοώ).

Τι θα του λέγαμε μετά? ότι η ιδέα είναι γνωστή???

την καλημέρα μου

ΥΣ: Μόλις είδα την τελευταία σου ανάρτηση.Την εξετάζω στο κατόπιν..

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

Edited by - @ΑΜΕΙΝΙΑΣ on 03/12/2015 11:23:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 11:53:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η διάταξη που αναφέρεις στο τελευταίο post, κάνει χρήση Sodium borohydride και θειικού οξέος.Επίσης έχει ανάγκη μπουκάλας υδρογόνου ως buffer-αποθήκη.ΚΑτόπιν όλων αυτών η συσκευή βγάζει 200w για 7 ώρες,με την προυπόθεση ότι θα την τροφοδοτήσεις με περίπου 1,3 λίτρα θεικό οξύ και 700 ml βοροϋδρίδιο του νατρίου.
Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει σύγκριση μεταξύ των συσκευών σε επίπεδο μεγεθών ,αλλά ούτε και αρχής λειτουργίας.
Το πως παράγει υδρογόνο η συσκευή των 200 W το παραθέτω πρόχειρα από κάτω.Είναι γνωστό από το μεσοπόλεμο ως μέθοδος παραγωγής υδρογόνου.Προφανώς ΜΗ αποδοτικής.Επίσης απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας,για να ισχύει έστω,η απόδοση που περιγράφεται.

>>Sodium borohydride(βοροϋδρίδιο του νατρίου) is an odorless white to gray-white microcrystalline powder which often forms lumps. It can be purified by recrystallization from warm (50 °C) diglyme.[7] Sodium borohydride is soluble in protic solvents such as water and lower alcohols; it will also react with these solvents to produce H2; however, these reactions are f a i r l y s l o w. Complete decomposition in excess methanol can take nearly 90 min at 20 °C. It will decompose in neutral or acidic aqueous solutions but is stable at pH 14<<

Η αντίδραση που βγάζει το υδρογόνο: NaBH4 + 2 H2O → NaBO2 + 4 H2


Καταληκτικά δεν εκπλήσσομαι που δεν τους ...εξόντωσε η ...ΝΤΠ.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 12:57:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ανακάλυψε λέει την ιδιοσυχνότητα (resonance frequency) του νερού;;; Αχαχαχα!!!

Επ' αυτού Γιάννη,συμφωνώ μαζί σου 100%.


Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 13:15:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην έφερα σαν παράδειγμα όπου η τεχνολογία "ion membrane exchange fuel cell" υπάρχει σε εφαρμογή τουλάχιστον απο τα 60s, χρησιμοποιώντας κυρίως νερό σαν αναλώσιμο και κάποια χημικά και όχι υδρογόνο, το οποίο παράγεται εντός της μπαταρίας. Ομοίως και η συσκευή του Π. Ζωγράφου χρησιμοποιεί νερό και μέταλλο σαν καύσιμα και παράγει υδρογόνο, το οποίο θα αποθηκεύεται ή θα εκλύεται στην ατμόσφαιρα, μιας και δεν απαιτείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Οπως ανέφερε εκείνος ο χρήστης του youtube, μέθοδοι διάσπασης του μοριακού δεσμού του νερού υπάρχουν πολλές, ακομα και με ηχοβολισμό υπερήχων, με υπεριώδη ακτινοβολία κ.α.

Τα όργανα πάντως που χρησιμοποιεί ο John Kanzius στο βίντεο δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, αναγνώρισα κάποια εργαστηριακά τροφοδοτικά, μια πιθανή μικροκυμματική RF γεννήτρια, θάλαμο θωράκισης για να μη τρώει άσκοπα ακτινοβολία. Ο άλλος τα έχει κάνει όλα χύμα, όταν όμως θα γίνει συσκευή (μπαταρία) θα αποκτήσει και αυτή κάποιο όγκο. Εχει επίσης ενδιαφέρον να δει κανείς το βιογραφικό του. Την λευχαιμία πάντως, όπως γράφουν, την είχε πριν εμπλακεί με όλα αυτά, αυτή ήταν και το κίνητρο για να δημιουργήσει την Therm Med που φάνηκε στο βίντεο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2015, 14:57:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέχρι να οριστικοποιηθεί το θέμα, με κάποια επίσημη θέση, δεν μπορώ να αναλύσω τα δεδομένα, τα οποία θεωρώ πως κάποια σημαντικά μέρη, έχουν αποσιωπηθεί για ευνοήτους λόγους.

Μιά τέτοια συσκευή, όπως ακριβώς την παρουσίασε ο Π.Ζωγράφος, για μένα μπάζει από παντού.Δεν υπάρχει περίπτωση φύλα μαγνησίου να παράξουν υδρογόνο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Υπάρχει όμως μιά χημική ένωση, το ΜgH2 γνωστό ως υδρίδιο του μαγνησίου, το ποίο για να παραχθεί χρειάζεται πίεση 200 ατμοσφαιρών και θερμοκρασίες 500 Κελσίου, με ιωδιούχο μαγνήσιο ως καταλύτη.
Μετά την επεξεργασία αυτή, μπορούμε να έχουμε καθαρό υδρογόνο, αλλά με κόστος αστρονομικό και σε καμία περίπτωση να τροφοδοτούμε ανεξάρτητες μικροσυσκευές.

Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε στην συσκευή του Ζωφράφου.

Αντε και έχω και 39 πυρετό.Χρειάζομαι μιά δόση μαγνησίου κατακέφαλα να συνέλθω από τις μαλακίες που διαβάζω στο διαδίκτυο!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy