ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 21:53:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ BOLD / ΜΑΥΡΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

δώσε θάρρος στο χωριάτη που λένεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 22:07:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Με τα troll δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε,
όσον αφορά τους "σώφρονες" όμως... εκεί πέφτει πολυ γέλιο!


Φυσικά, επίσης κάποιοι "σώφρωνες" διώχνουν συστηματικά την εκλεκτή πελατεία των φόρουμ του εσωτερισμού και του μεταφυσικού, τους απόφοιτους ψυχιατρικών ιδρυμάτων. Και αλίμονο, τι θα γίνουμε μετά χωρίς τους βαρβάρους.

quote:

Η εποχή της αθωότητας του internet έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κι οσο γρηγορότερα το αποδεχτείτε τοσο το καλύτερο για εσάς.

Ακριβώς αυτό θα ισχυριστώ κι εγώ: Όσο περισσότερους χρήστες γλυτώσεις από τα νύχια ορισμένων, τόσο το καλύτερο. Δεν πρέπει να δυσανασχετείς όμως![/quote]

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 23:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εκτός του ότι απέφυγες να αναφερθείς σε αρκετά από τα όσα είπα στο προηγούμενο μήνυμα σου στην προηγούμενη σελίδα (6), είπες ότι θα απαντήσεις στα ΦΑΟΥΛ ένα-ένα Yellow_code. Κόλλησες;

Να απαντήσω στα όσα έχεις πει μέχρι στιγμής:

Δεν συνιστώ να αφήσεις - ως επιστήμη - πίσω τα θεμελιώδη ερωτήματα σου. Καλύτερα να ασχοληθείς με κάτι άλλο. Πλεκτική π.χ. Ή να μάθεις να ζωγραφίζεις. Συνεπώς, με βρίσκεις αντίθετο με την απλόχερη άποψη σου σχετικά με το να συμφωνείς μια ΕΠΙΣΤΗΜΗ να αφήνει πίσω τα θεμελιώδη ερωτήματα της.

Πιο κάτω που συμφωνείς με τον Παξινό ότι δεν την χρειάζεται την ψυχή ο ίδιος ή οι άλλοι συνάδελφοι του, θα συμφωνούσα μαζί σου αν μου έλεγες ότι επίσης δεν χρειάζεται και το ιατρικό status το οποίο προσφέρει μια ιατρική ειδικότητα. Συνεπώς και εκεί με βρίσκεις αντίθετο επειδή έχω ένα θεματάκι με το "δυό μέτρα, δυό σταθμά" το οποίο διακρίνει την ψυχιατρική ψευδοεπιστήμη.

Πιο κάτω πέφτεις σε άλλο ένα "λαθάκι". Λεγοντας "Εμείς ο απλός ο κόσμος" στα όσα συζητάμε, το οποίο όμως, δεν συμπεριλαμβάνει τους ψυχίατρους / ψυχολόγους. Άλλος ο ορισμός της ψυχής για "Εμάς τον απλό τον κόσμο", και άλλος για τους ψυχίατρους / ψυχολόγους τον ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΡΙΣΜΟ της ψυχής των οποίων ακόμα τον ψάχνουμε να τον βρούμε στα συγγράμματα του περίγραμματος σπουδών τους. Μου κάνει εντύπωση που έκανες αυτό το λάθος μια και στο κυρίως κείμενο της ανάρτησης στην 1η σελίδα αυτό το καθιστώ σαφές.

Ε' αφού δέχεσαι ότι το 1808 οριζόταν στην Ελληνική γλώσσα τόσο η ψυχή όσο και η συμπεριφορά, η προσωπικότητα, η δυσλειτουργία και το σύμπτωμα, συμφωνείς ότι ο Johann Christian Reil διέπραξε γλωσσική απάτη αφ΄ενός χρησιμοποιώντας μια λέξη [ψυχή] με δεδομένη σημασία προκειμένου να ονομάσει την ενασχόληση του αρχικά και εν' συνεχεία - άνευ αποδείξεων ύπαρξης της ψυχής - μια ιατρική ειδικότητα σε συνεργασία με άλλους απατεώνες της εποχής. Ο δε προφορικός ορισμός της ψυχής ο οποίος χρησιμοποιείται μεταξύ ψυχιάτρων / ψυχολόγων και φοιτητών των ειδικοτήτων, δηλαδή ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, είτε αυτός οφείλεται σε μεταγενέστερους, είτε στον ίδιο αποτελεί μια επιπλέον απάτη η οποία αποσκοπεί στο να αποφύγουν την σαφή ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ τοποθέτηση τους σχετικά με το ζήτημα - για να αποφύγουν το ρεζιλίκι από την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα.

Τέλος δράπτεσαι από την ρητορική ερώτηση μου "ποιός είπε του ΑΡΧΙΜ***** Johann Christian Reil εκ Γερμανίας, ότι η Ελληνική γλώσσα έχει ανάγκη ενός δεύτερου ορισμού για την ψυχή;;;" προκειμένου να την ερμηνεύσεις ως κυριολεκτική και να τον απενεχοποιήσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ευθύνεται κάποιος άλλος για το σημερινό χάλι 7 δις ανθρώπων.

Μια και με ρωτάς τι θα προτιμούσα σε ότι αφορά το τι να διδάσκονται οι φοιτητές, θα προτιμούσα, οι ψευδοεπιστημές της ψυχιατρικής / ψυχολογίας να μην έχουν φοιτητές. Για όσους είναι ήδη φοιτητές, θα προτιμούσα να γνώριζαν την αλήθεια σχετικά με τα όσα τους διδάσκουν, καθώς επίσης και σχετικά με τον επικείμενο ηθικό συμβιβασμό ο οποίος έπεται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.

Σε ότι αφορά την άποψη του Heretic (αν θυμάμαι καλά) περί μη-ύπαρξης ψυχής έχετε και οι δύο σας το δικαίωμα να την έχετε αυτή την άποψη. Ομοίως είναι δικαίωμα του Βουδιστή να πιστεύει στον Βούδα και δικό μου να πιστεύω Στον Θεό. Το ίδιο δικαίωμα είχε και ο Johann Christian Reil ο οποίος ήταν βαθιά θρησκευόμενος επειδή πίστευε στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής, έστω και αν δεν απέδειξε την ύπαρξη της προκειμένου να θεμελιώσει επιστήμη αντί θρησκείας. Θα μπερδεύτηκε φαίνεται. Δεν είναι τα γράμματα για όλους.

Βέβαια, οι γερμανογιατροί της εποχής του, φάνηκαν ιδιαίτερα γενναιόδωροι μαζί του, μια και αφ' ενός αγνόησαν το ότι και άλλοι (παπάδες) πίστευαν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής τότε και αφ' ετέρου, ενέταξαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ την ενασχόληση του J.C. Reil στην ιατρική ως ειδικότητα.

Αφού λοιπόν, τα όσα πραγματοποίησε ο J.C. Reil ο Wilhelm Wundt καθώς και άλλες "εξέχουσες προσωπικότητες" της ψυχιατρικής / ψυχολογίας είναι σωστά σύμφωνα με το ήθος και κρίση των ψυχιάτρων / ψυχολόγων, έχω να προτείνω κάτι:

Εγώ θα κάνω κάτι λίγο καλύτερο από τα όσα έκαναν οι παραπάνω.

Ζητάω να θεμελιωθεί ως ιατρική ειδικότητα μια όποια ενασχόληση μου με "κάτι" το οποίο θα αφορά τον άνθρωπο. Θα με πάρει 128 χρόνια (1808-1930 σύμφωνα με τον Γ.Παξινό) να προσδιορίσω το αντικείμενο της ενασχόλησης μου, και δεν ξέρω καν πως θα ονομάσω ή πως θα έπρεπε να ονομάσω την ενασχόληση μου. Στο μεταξύ διάστημα όμως μου είναι απαραίτητο το ιατρικό status για να πουλάω μαγκιά σε ανυποψίστα θύματα και να εκμεταλλέυομαι τον όποιο πόνο τους.

Το ξέρεις εσύ και όλοι όσοι διαβάζουν το παρόν, ότι στο άκουσμα των όσων ζητάω, η ΕΥΓΕΝΙΚΗ απάντηση την οποία θα μου έδιναν ΟΛΟΙ από πρωτοετή φοιτητή της ιατρικής, μέχρι διδάκτορες νευροχειρουργούς θα ήταν περίπου:

ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ;

Και όμως τα όσα ζητάω έλαβαν χώρα όπως επίσης λαμβάνουν χώρα και οι αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας οι οποίοι αντιμετωπίζουν με σνομπισμό και περιφρόνηση τους ψυχιάτρους τους οποίους δεν τους θεωρούν ισότιμα μέλη. Ακόμα και οι ΩΡΛ και δερματολόγοι έχουν υπαρκτό αντικείμενο όταν η ψυχιατρική για 128 χρόνια δεν ήξερε - και ακόμα δεν ξέρει - με τι θα έπρεπε να ασχολείται.

Ούτε και ξέρει κανείς να απαντήσει υπεύθυνα και εγγράφως ποιός ήταν ο λόγος ή η ανάγκη μετονομασίας της ψυχιατρικής από ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΉ σκέτο, σε ΣΥΓΧΡΟΝΗ ή ΝΕΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ. Το εξιλαστήριο θύμα το οποίο το χρεώθηκε αυτό ήταν ο Emil Kraepelin ο οποίος δεν είχε την καλύτερη φήμη μεταξύ των συναδέλφων του οι οποίοι τον θεωρούσαν "επιστημονικό διαχειριστή" και "πολιτικάντη" και όχι σπουδαίο επιστήμονα... Υποθέτω ότι το "τίποτα" [του Kraepelin ] ταίριαζε με την τρύπα η οποία αποτελεί το περιεχόμενο της ΝΕΑΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ έστω και αν ξέρουμε ότι το περιεχόμενο αυτό ήταν η υιοθέτηση του δόγματος του Wilhelm Wundt περί ανυπαρξίας ψυχής. Στο σημείο αυτό θα αφήσω και ένα ανοιχτό ενδεχόμενο: Τα δάνεια με τα οποία ξεκίνησε να λειτουργεί το Γερμανικό Ινστιτούτο Ψυχιατρικής Έρευνας το οποίο ίδρυσε ο Kraepelin προέρχονταν από το ίδρυμα Rockefeller (https://en.wikipedia.org/wiki/Emil_Kraepelin).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 02:44:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χρονική απενεργοποίηση του λογαριασμού M87
για ένα (1) μήνα

quote:
Ο Νοών νοείτω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 10:58:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σε ότι αφορά την άποψη του Heretic (αν θυμάμαι καλά) περί μη-ύπαρξης ψυχής έχετε και οι δύο σας το δικαίωμα να την έχετε αυτή την άποψη. Ομοίως είναι δικαίωμα του Βουδιστή να πιστεύει στον Βούδα και δικό μου να πιστεύω Στον Θεό. Το ίδιο δικαίωμα είχε και ο Johann Christian Reil ο οποίος ήταν βαθιά θρησκευόμενος επειδή πίστευε στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής, έστω και αν δεν απέδειξε την ύπαρξη της προκειμένου να θεμελιώσει επιστήμη αντί θρησκείας. Θα μπερδεύτηκε φαίνεται. Δεν είναι τα γράμματα για όλους.


Θα απαντήσω μόνο σε ότι αφορά το σημείο που αναφέρθηκαν τα γραπτά μου. Για να είναι κάποιος σε θέση να γνωρίζει τι πιστεύουν οι Βουδιστές, πρέπει να ασχοληθεί με τον Βουδισμό. Να μάθει τι είπε ο Βούδας, το υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο Σιντάρτα Γκαουτάμα. Το να συγκρίνει κάποιος μια μη θεϊστική προσέγγιση της αυτογνωσίας με κάποιες ελληνιστικές φαντασιώσεις αυτόκλητων τσοπάνηδων-προφητών ή μεσαιωνικά παραληρήματα πονηρών ιησουιτών, όπως των ψυχών που θα κριθούν στη συντέλεια του κόσμου, άλλες θα τιμωρηθούν στα καζάνια της Κόλασης και άλλες θα επιβραβευτούν στον Παράδεισο, είναι επιεικώς τραγικό.

Ομοίως για να βγει κάποιος και να χαρακτηρίσει τη ψυχολογία και τη ψυχιατρική σαν ψευδοεπιστήμες, πρέπει να είναι ο ίδιος επιστήμονας. Να έχει αποδείξει με τον καθιερωμένο τρόπο ότι κατέχει κάποιο επιστημονικό πεδίο για να μπορεί κυρίως να έχει άποψη τι σημαίνει επιστήμη και τι ψευδοεπιστήμη. Με αναφορές από ανάγνωση λεξικών ή άσχετη και επιλεκτική χρήση συγγραφέων, αυτό δεν γίνεται.

Επιθυμητό επίσης θα ήταν να γνωρίζει ψυχολογία και ψυχιατρική. Αν κρίνει κάποιος από τα γραπτά τεκμήρια που αφήνονται διάσπαρτα, ένα κύριο επιχείρημα είναι οι διάφορες θεολογικού τύπου κορώνες και οι κωμικές επαναλήψεις ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια και έρευνες που να αποδεικνύουν την εγκυρότητά των παραπάνω πεδίων. Και ακριβώς επειδή υπάρχει πληθώρα τεκμηρίων για το αντίθετο, η όλη συζήτηση -πέραν της ευκαιριακής διασκεδαστικής ανάγνωσης- γίνεται άκυρη.

Δεν υπάρχει λοιπόν απολύτως τίποτα να συζητήσεις, προφανώς επίσης κανένας δεν συζητά σε αυτό το νήμα με τον θεματοθέτη, παρά συμμετέχει έμμεσα σε αυτόν το παραληρηματικό μονόλογο. Κάτι που αποφάσισα να διακόψω, γιατί βλέπεις η μόνη αιτία που το θέμα αυτό συντηρείται, όπως και πολλά άλλα, ήταν οι δικές μου/μας παρεμβάσεις. Αφήστε τους λοιπόν να γράφουν, αν νομίζετε πως τους βοηθάτε με κάποιον τρόπο. Απλά σκεφτείτε μόνο την περίπτωση αυτός ο τύπος ή κάποιοι από αυτούς, να πάρουν έστω κι έναν άνθρωπο στο λαιμό τους με όλα αυτά τα φαιδρά. Τέλος από εμένα.


Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 13:38:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Απλά σκεφτείτε μόνο την περίπτωση αυτός ο τύπος ή κάποιοι από αυτούς, να πάρουν έστω κι έναν άνθρωπο στο λαιμό τους με όλα αυτά τα φαιδρά.

Θεωρείς πως τα γραφόμενά του θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει στα σοβαρά δηλαδή ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ammophila
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
52 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 13:43:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Απλά σκεφτείτε μόνο την περίπτωση αυτός ο τύπος ή κάποιοι από αυτούς, να πάρουν έστω κι έναν άνθρωπο στο λαιμό τους με όλα αυτά τα φαιδρά.

Θεωρείς πως τα γραφόμενά του θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει στα σοβαρά δηλαδή ;
Ναι βέβαια!Μυρμηγκολέων ώλετο παρά το μη έχειν βοράν

Edited by - ammophila on 22/07/2017 13:51:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 13:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θεωρείς πως τα γραφόμενά του θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει στα σοβαρά δηλαδή ;

Είναι γνωστό πως στην χώρα των τυφλών, βασιλεύει ο μονόφθαλμος.

Ετσι, ένας πιο βλάκας από αυτόν, θα τον πάρει στα σοβαρά.

Επειδή, στην χώρα των ηλιθίων, βασιλεύει ο...βλάκας.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 18:12:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια μικρή παρένθεση μόνο. Εδώ δεν τίθεται θέμα βλακείας. Δεν έχεις δηλαδή κάποιον που ήρθε να διδάξει γεωκεντρισμό ή να κάνει κατήχηση για τα 7000 χρόνια από τη δημιουργία του κόσμου. Ούτε τον κλασσικό "έκανα ένα ξόρκι από τη Σολομωνική και δεν έπιασε. Ξέρετε γιατί;". Εδώ έχεις άλλη περίπτωση, πιο σοβαρή. Το θέμα που υπάρχει είναι πως έχει κάνει το πρόβλημά της, ιδεολογία. Και σε αυτό το στάδιο θεωρείται σχεδόν ανίατη. Αυτά δεν το λέω εγώ, το έχουν πει οι ειδικοί του χώρου.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 19:05:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα λόγια και τα γραπτά κάποιου πέρνουν αξία από την αξία που τους δίνουμε εμείς. Απο μόνα τους δεν έχουν καμιά αξία.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 22:37:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
και τι έγινε τώρα; το σώσαμε δηλαδη;;
δεν θα βρει κάπου αλλού να κουρνιασει;;
λες να μην ψάξει να βρει τα επόμενα θύματα του;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2017, 23:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στοιχηματίζω ότι θα κάνει επιδρομή στο metafysiko. Παρακαλούνται κάποιοι οξύθυμοι νεαροί που συχνάζουν εκεί να συγκρατηθούν, γιατί δεν θα ξανα-αποφύγουν το ban

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2017, 12:58:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί δεν κάνουμε κάποιες προτάσεις (από την δική μας εμπειρία στα φόρουμς) ώστε να "διορθωθεί" αυτή η κατάσταση και να πάρει λίγο τα πάνω του το εσωτέρικα ;

(εκτός αν όλα είναι καλά, οπότε πάσο ... )

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2017, 14:46:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
yellow code είμαι της άποψης ότι τις προτάσεις σου/μας καλό είναι να τις καταθέτουμε έμπρακτα. Κάνοντας δηλαδή καλές δημοσιεύσεις ή δημιουργώντας καλά θέματα προς συζήτηση. Κάτι το οποίο πάντα με απέτρεπε στο να δημιουργήσω θέματα είναι η απλή παρατήρηση που μπορεί να κάνει κάποιος στο esoterica. Όσα σοβαρά θέματα δημιουργούνται, υπάρχει μια τάση να καταστρέφονται από προσωπικές επιθέσεις, τρολινγκ, διενέξεις, εκτός θέματος συζητήσεις και ακατάσχετο τσάτινγκ.

Έχω επιλέξει να συμμετέχω σε υπάρχοντα θέματα μόνο, επίσης η απουσία σοβαρών θεμάτων σε προτρέπει πολλές φορές να σχολιάζεις -από κεκτημένη- αρνητικά στα μη σοβαρά που βλέπεις μπροστά σου, και να καταντάς τελικά σαν κι αυτούς που τώρα κατηγορώ/είς. Θεωρώ ότι για αυτό ευθύνεται η συγκεκριμένη πολιτική διαχείρισης του φόρουμ αυτού. Δηλαδή χρειάζεται -κακά τα ψέμματα- μια πιο σφιχτή δράση και μια πιο ενεργή συμμετοχή των υπεύθυνων. Είναι φυσικά κατανοητό πως μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα για 1002 λόγους, πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι παρεκτροπές από μέρους των "σωφρόνων" μπορεί να γίνονται επειδή ερμηνεύουν το μέρος αυτό σαν μέσο εκτόνωσης. Όχι πάντα συνειδητά, φυσικά. Αλλιώς γίνεσαι κακοήθης.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


166 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2017, 13:39:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γιατί δεν κάνουμε κάποιες προτάσεις (από την δική μας εμπειρία στα φόρουμς) ώστε να "διορθωθεί" αυτή η κατάσταση και να πάρει λίγο τα πάνω του το εσωτέρικα ;

(εκτός αν όλα είναι καλά, οπότε πάσο ... )Από την μεριά μου μία πρόταση θα κάνω: Ας κάτσει κι ας σκεφτεί ο καθένας, το λόγο που γράφτηκε εδώ, το γιατί συμμετέχει ενεργά ( αν συμμετέχει ) κι αν όλο αυτό στην τελική , του προσφέρει κάτι. Καλώς ή κακώς, νέα θέματα σπανίζουν κι όταν αυτά κάνουν την εμφάνισή τους, είναι για τ'ανάθεμα. Από την άλλη, τα ήδη υπάρχοντα κάποια στιγμή θα τα διαβάσεις όλα, οπότε ποια η θέση σου εδώ μέσα; Να κάθεσαι να εκνευρίζεσαι με την παράνοια που κυκλοφορεί και στην τελική να ξεσπάς , ερμηνεύοντας ασυνείδητα ( όπως λέει και ο Heretic ) το μέρος αυτό σαν μέσο εκτόνωσης; Όταν τα αντιληφθείς όλα αυτά, αρχίζεις σιγά-σιγά, να κόβεις λάσπη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ερμής Δ
Νέο Μέλος


23 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2017, 22:47:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι ιερωμένοι στην Ελλάδα μέχρι το 1945, συντηρούνταν από τους εκκλησιαζόμενους. Άλλος πήγαινε φαγητό, άλλος ρούχα, άλλος παπούτσια και πάει λέγοντας. Ο δε ρόλος του παπά ήταν διπλός γιατί συχνά εκτελούσε και χρέη δασκάλου.

Το 1945 ο Δαμασκηνός (επίσκοπος ή αρχιεπίσκοπος τότε) εκτελώντας χρέη αντιβασιλέα, πέρασε διάταγμα με το οποίο το διελυμένο Ελληνικό κράτος έβαζε χέρι στο 20 ή 25% του παγκαριού αν θυμάμαι σωστά, με τα οποία χρήματα καταντήσανε τον κλήρο δημόσιους υπάλληλους εντάσσοντας τους σε μισθολόγιο. Μέχρι τότε - και λόγω των συνθηκών που περιέγραψα - στον κλήρο πήγαιναν ΚΥΡΙΩΣ οι πιστοί και ιδεολόγοι.

Μετά από την ένταξη τους σε μισθολόγιο, το θέμα πίστη ατόνισε όπως ήταν αναμενώμενο καθότι η εκκλησία γινόταν επιλογή βιοπορισμού. Αργότερα μάλιστα αυξήσανε την συμμετοχή της εκκλησίας από το παγκάρι, στο 35% το οποίο έπρεπε να δηλώνει η εκάστοτε εκκλησία στην οικία ΔΟΥ. Μέχρι το 2004 - χρονιά ορόσημο για πολλούς από μας - όπου τον μισθό του ιερέα τον ανέλαβε ο Έλληνας φορολογούμενος αδιακρίτως, ενώ μέχρι τότε τα χρήματα προέρχονταν από τους εκκλησιαζόμενους και σε ποσοστό 35% από το παγκάρι.Εδώ υπάρχει λάθος. Δεν πληρώνονταν από το 2004 και κανένα ποσοστό δεν έπαιρναν οι ιερείς εξ όσων γνωρίζω αλλά τα χρήματα πήγαιναν στην τοπική μητρόπολη και σε λογαριασμό υποχρεωτικά από τις ενορίες και επίσης φορολογούνταν τα χρήματα του παγκαρίου με μεγάλο συντελεστή άνω του 25% σαν να ήταν εταιρείες. Οι ιερείς πληρώνονται από το Κράτος από το 1952 περίπου λόγω της Σύμβασης του 1952 μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας της Ελλάδος διότι το Κράτος δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει τη βιαίως απαλλοτριωθείσα τετράκις ή πεντάκις εκκλησιαστική περιουσία (είχε αποζημιώσει περί το 4% ως τότε) και η Εκκλησία αποφάσισε να χαρίσει το υπόλοιπο 96% λόγω των αναγκών μετά το πόλεμο, που ανερχόταν σε κάποια τρις δραχμών αρκεί να αναλάμβανε το κράτος στο εξής να πληρώνει τους ιερείς. Μέχρι τότε είχαν και οι μητροπόλεις υποχρέωση να συνδράμουν τους φτωχότερους ιερείς. Οι δε εκκλησιαστική υπάλληλοι πληρώνονταν πάντα και ακόμη και σήμερα από την Εκκλησία και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Το κόστος αυτής της πληρωμής είναι περίπου όσο και οι τόκοι της οφειλής του κράτους ή μικρότερο μετά τις μειώσεις μισθών λόγω μνημονίων στις οποίες υποβλήθηκε εθελοντικά η Εκκλησία σαν ένδειξη έμπρακτης συμμετοχής στα βάρη του ελληνικού λαού ενώ δεν ήταν υποχρεωμένη λόγω της ανωτέρω Σύμβασης. Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες τις οποίες δεν γνωρίζω γεγονός είναι πάντως ότι το 2004 σίγουρα κανένας ιερέας δεν πληρωνόταν από παγκάρι αλλά από το κράτος. Τότε καταργήθηκε μόνο η άμεση φορολόγηση και επιλέχθηκε άλλος τρόπος φορολόγησης γιατί δεν απέδιδε τα αναμενόμενα γιατί οι περισσότεροι ενοριακοί δεν είχαν έσοδα αλλά μόνο ορισμένα προσκυνήματα πολύ γνωστά. Ακόμη και σήμερα ορισμένοι σε χωριά κυρίως δεν μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 19:11:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα απαντήσω μόνο σε ότι αφορά το σημείο που αναφέρθηκαν τα γραπτά μου. Για να είναι κάποιος σε θέση να γνωρίζει τι πιστεύουν οι Βουδιστές, πρέπει να ασχοληθεί με τον Βουδισμό. Να μάθει τι είπε ο Βούδας, το υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο Σιντάρτα Γκαουτάμα. Το να συγκρίνει κάποιος μια μη θεϊστική προσέγγιση της αυτογνωσίας με κάποιες ελληνιστικές φαντασιώσεις αυτόκλητων τσοπάνηδων-προφητών ή μεσαιωνικά παραληρήματα πονηρών ιησουιτών, όπως των ψυχών που θα κριθούν στη συντέλεια του κόσμου, άλλες θα τιμωρηθούν στα καζάνια της Κόλασης και άλλες θα επιβραβευτούν στον Παράδεισο, είναι επιεικώς τραγικό.

Ομοίως για να βγει κάποιος και να χαρακτηρίσει τη ψυχολογία και τη ψυχιατρική σαν ψευδοεπιστήμες, πρέπει να είναι ο ίδιος επιστήμονας. Να έχει αποδείξει με τον καθιερωμένο τρόπο ότι κατέχει κάποιο επιστημονικό πεδίο για να μπορεί κυρίως να έχει άποψη τι σημαίνει επιστήμη και τι ψευδοεπιστήμη. Με αναφορές από ανάγνωση λεξικών ή άσχετη και επιλεκτική χρήση συγγραφέων, αυτό δεν γίνεται.

Επιθυμητό επίσης θα ήταν να γνωρίζει ψυχολογία και ψυχιατρική. Αν κρίνει κάποιος από τα γραπτά τεκμήρια που αφήνονται διάσπαρτα, ένα κύριο επιχείρημα είναι οι διάφορες θεολογικού τύπου κορώνες και οι κωμικές επαναλήψεις ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια και έρευνες που να αποδεικνύουν την εγκυρότητά των παραπάνω πεδίων. Και ακριβώς επειδή υπάρχει πληθώρα τεκμηρίων για το αντίθετο, η όλη συζήτηση -πέραν της ευκαιριακής διασκεδαστικής ανάγνωσης- γίνεται άκυρη.

Δεν υπάρχει λοιπόν απολύτως τίποτα να συζητήσεις, προφανώς επίσης κανένας δεν συζητά σε αυτό το νήμα με τον θεματοθέτη, παρά συμμετέχει έμμεσα σε αυτόν το παραληρηματικό μονόλογο. Κάτι που αποφάσισα να διακόψω, γιατί βλέπεις η μόνη αιτία που το θέμα αυτό συντηρείται, όπως και πολλά άλλα, ήταν οι δικές μου/μας παρεμβάσεις. Αφήστε τους λοιπόν να γράφουν, αν νομίζετε πως τους βοηθάτε με κάποιον τρόπο. Απλά σκεφτείτε μόνο την περίπτωση αυτός ο τύπος ή κάποιοι από αυτούς, να πάρουν έστω κι έναν άνθρωπο στο λαιμό τους με όλα αυτά τα φαιδρά. Τέλος από εμένα.

Abyssus Abyssum Invocat


Σιγά ρε Heretic μην διατηρήσουμε τις ψευδοεπιστήμες της ψυχιατρικής / ψυχολογίας στο απυρόβλητο οποιασδήποτε κρίσης συμπεριλαμβανομένου αυτής της κοινής λογικής, μόνο και μόνο επειδή αυτό συμφέρει τους εκπροσώπους αυτών.

Θέλουν [ψυχίατροι/ψυχολόγοι] και θέλεις ψευδοεπιστήμες οι οποίες εκτός του ότι αυτο-ορίζονται, κρίνονται και μόνο από τους ίδιους τους εκπροσώπους αυτών. Γνωστό και ως "η λογική της βλακείας". Και επειδή μίλησες για "αυτόκλητους τσοπάνηδες" πες μας σε παρακαλώ ποιός "ψυχίατρος / ψυχολόγος" πότε και με ποιόν τρόπο απέδειξε την ύπαρξη ψυχής προκειμένου η ενασχόληση με αυτή να ενταχθεί στην ιατρική ως ειδικότητα;

Και μια και είμαστε σε αυτό το μήκος κύματος, πες μου και γιατί δεν εντάχθηκαν στην ιατρική οι διάφορες θρησκείες οι οποίες όλες, πλην του αθεισμού δέχονται την αναπόδεικτη ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής αλλά και προυπήρχαν των ψυχιάτρων / ψυχολόγων;

Στην τελική έχω θέσει πλήθος ερωτημάτων σχετικά με την προέλευση, το γίγνεσθαι, το δια ταύτα και το τελικό αποτέλεσμα των κρινόμενων ψευδοεπιστημών και εκεί που έχουμε καταλήξει είναι ότι οι εκπρόσωποι τους ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να απαντήσουν.

Μιλάμε για τις ψευδοεπιστήμες οι οποίες έχουν θέση για το τι μας συμβαίνει μετά τον βιολογικό μας θάνατο (προφορικά και off the record),... αλλά δεν αποδεικνύουν τίποτα επ' αυτού.

Μιλάμε για τις ψευδοεπιστήμες οι οποίες ασχολούνται με την ψυχή [λέμε τώρα] άλλα που παραλείπουν οποιονδήποτε έγγραφο ορισμό αυτής από τα βιβλία τους (προφορικά μόνο, λένε, αναμεταδίδουν και διδάσκουν την όποια αναπόδεικτη μπούρδα τους εις βάρος μιας αρχαίας γλώσσας).

Μιλάμε για τις ψευδοεπιστήμες οι οποίες δεν έχουν αποθεραπεύσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ψυχικά ασθενή και οι οποίες δεν δεσμεύονται εγγράφως ότι έχουν οποιαδήποτε δυνατότητα αποθεραπείας "ψυχικά ασθενών" .

Μιλάμε για τις ψευδοεπιστήμες οι οποίες έπρεπε - αλλά και συνεχίζουν - να διαπράττουν γλωσσική απάτη, χωρίς όμως να ορίζουν το αντικείμενο ενασχόλησης τους το οποίο το επιθυμούν "φλου" και "ρευστό" επειδή στερούνται λογικών θεμελίων .

Μιλάμε για την ψευδοεπιστήμη [ψυχιατρική] η οποία άλλαξε το όνομα της από ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ σε ΝΕΑ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ αλλά χωρίς να τεκμηριώνει τον/τους λόγους της αλλαγής αυτής.

Όταν και κυρίως ΑΝ καταφέρεις να απαντήσεις οτιδήποτε από όλα αυτά, τα ξαναλέμε.

Edited by - M87 on 22/10/2017 19:31:43

Edited by - M87 on 22/10/2017 21:20:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 20:33:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μ87 σου το ξαναπα. Επειδη δεν κανανε καλα εσενα δεν σημαινει οτι δεν κανουν καλα τους αλλους. Και αυτη η ανοησια περι ψυχης. Φτανει πια. Ολες οι σοβαρες εσωτερικες ατραποι, αυτοι που δεχονται την υπαρξη ψυχης ακομα και οπως την εννοεις εσυ ντε, παραδεχοντσι ενα πραγμα. Η ψυχη δεν νοσει. Αυτο που νοσει εναι το κεφαλι σου. Ο εγκεφαλος και η λειτουργια του. Η συμπεριφορα του. Αυτα θεραπευουν οι ψευδοεπιστημες που εχεις λυσαξει. Και τα τεκμηρια αφθονα, αρκει να μην εχεις θεμα αναγνωσης και αντιληψης, κατι για το οποιο αμφιβαλω για σενα. Αντε τωρα, κανε στον εαυτο σου μια χαρη και πηγαινε να βρεις κατι σοβαρο να κανεις στη ζωη σου γιατι θα το καψεις και αυτο το λιγο που εχει απομεινει.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 21:04:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μ87 σου το ξαναπα. Επειδη δεν κανανε καλα εσενα δεν σημαινει οτι δεν κανουν καλα τους αλλους. Και αυτη η ανοησια περι ψυχης. Φτανει πια. Ολες οι σοβαρες εσωτερικες ατραποι, αυτοι που δεχονται την υπαρξη ψυχης ακομα και οπως την εννοεις εσυ ντε, παραδεχοντσι ενα πραγμα. Η ψυχη δεν νοσει. Αυτο που νοσει εναι το κεφαλι σου. Ο εγκεφαλος και η λειτουργια του. Η συμπεριφορα του. Αυτα θεραπευουν οι ψευδοεπιστημες που εχεις λυσαξει. Και τα τεκμηρια αφθονα, αρκει να μην εχεις θεμα αναγνωσης και αντιληψης, κατι για το οποιο αμφιβαλω για σενα. Αντε τωρα, κανε στον εαυτο σου μια χαρη και πηγαινε να βρεις κατι σοβαρο να κανεις στη ζωη σου γιατι θα το καψεις και αυτο το λιγο που εχει απομεινει.

Abyssus Abyssum Invocat


Για τις νόσους του εγκεφάλου, υπάρχει η νευρολογία και η νευροχειρουργική οι οποίες είναι αναγνωρισμένες επιστήμες με χειροπιαστό αντικείμενο και αποθεραπευμένους ασθενείς εν αντιθέσει με την ψυχανεμιστική/ψυχιατρική/ψυχολογία την οποία έχεις βαλθεί να μας πείσεις ότι είναι υπαρκτή επιστήμη μεν, χωρίς όμως να απαντάς στα όσα σε ρωτάω δε.

Άντε να κάνεις μια βουτιά στη θάλασσα να ξανανιώσεις.

Εναλλακτικά μπορείς να περιμένεις να τελειώσω το βιβλίο το οποίο γράφω το οποίο θα εξηγεί το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ τις θεωρείς - χωρίς να είναι - επιστήμες.

Edited by - M87 on 22/10/2017 21:18:42Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


166 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 22:22:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ε πες το ρε Μ87 ότι θα γράψεις βιβλίο. Τουλάχιστον εσύ δεν είσαι μαριονέτα άλλου, όπως ο Vassilis_1...

Πλάκα θα'χει πάντως να μην πιστεύει τίποτα από αυτά που λέει ο Μ87. Ή ακόμα χειρότερα, να'ναι ο ίδιος ψυχίατρος και να ρίχνει το τρολλαρισμα της ζωής του

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 22:30:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν "έχω βαλθεί να σας πείσω". Μόνο εσύ είσαι το πρόβλημα, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση να είσαι το Γκόλουμ, αν εννοείς τίποτα καμένους στιλ Κατοχικά Νέα, που αναπαράγουν τις ίδιες μπούρδες με σένα, ούτε μεταξύ σας δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. Έχετε ο καθένας σας μια διαφορετική παραλλαγή της μπούρδας. Σε έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια που αμολάς αυτά τα κωμικό-τραγικά όπου βρεθείς, την καημένη την ψυχούλα τους, που δεν πάνε στο πνευματικό να τους την γιάνει, κάτι τέτοια σιχαμερά. Είναι φυσικό να μην καταλαβαίνεις τι σου γράφουν όλοι απ όπου έχει περάσει, είναι κομμάτι της μούρλας που κουβαλάς, αυτά τα εμμονικά/ψυχαναγκαστικά που φαίνονται, συν ότι άλλο κρύβει ο φερετζές του ίντερνετ. Άντε, συνέχισε να γράφεις, λίγο τσίρκο ακόμα δεν βλάπτει, είσαι στον φυσικό σου χώρο.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2017, 22:33:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πλάκα θα'χει πάντως να μην πιστεύει τίποτα από αυτά που λέει ο Μ87. Ή ακόμα χειρότερα, να'ναι ο ίδιος ψυχίατρος και να ρίχνει το τρολλαρισμα της ζωής του


Όχι, είναι αυθεντική περίπτωση. Δεν αποκλείω φυσικά το ενδεχόμενο κάποιου ρασοφόρου, άντε υψηλόβαθμο "στέλεχος" παραθρησκευτικής οργάνωσης, όπως ο Μπιλάρας.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 07:16:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μ87 σου το ξαναπα. Επειδη δεν κανανε καλα εσενα δεν σημαινει οτι δεν κανουν καλα τους αλλους. Και αυτη η ανοησια περι ψυχης. Φτανει πια. Ολες οι σοβαρες εσωτερικες ατραποι, αυτοι που δεχονται την υπαρξη ψυχης ακομα και οπως την εννοεις εσυ ντε, παραδεχοντσι ενα πραγμα. Η ψυχη δεν νοσει. Αυτο που νοσει εναι το κεφαλι σου. Ο εγκεφαλος και η λειτουργια του. Η συμπεριφορα του. Αυτα θεραπευουν οι ψευδοεπιστημες που εχεις λυσαξει. Και τα τεκμηρια αφθονα, αρκει να μην εχεις θεμα αναγνωσης και αντιληψης, κατι για το οποιο αμφιβαλω για σενα. Αντε τωρα, κανε στον εαυτο σου μια χαρη και πηγαινε να βρεις κατι σοβαρο να κανεις στη ζωη σου γιατι θα το καψεις και αυτο το λιγο που εχει απομεινει.

Abyssus Abyssum Invocat


Παρέθεσε εσύ τα "άφθονα τεκμήρια" τα οποία απαντάνε στα όσα σε ρωτάω πιο πάνω και εγώ θα αναγνωρίσω ότι έχω λάθος. Τα υπόλοιπα τα οποία γράφεις είναι μόνο και μόνο το επαγγελματικού επιπέδου λασπολόγημα το οποίο έχεις μάθει να ρίχνεις... ΑΚΡΙΒΩΣ όπως και οι δημοσιογράφοι/σχολιαστές των ΜΜΕ.

Πες κι άλλα.

Βλέπεις, αν μπορούσες να απαντήσεις στα όσα σε ρωτάω, εσύ ή κανένας άλλος, θα το είχατε κάνει ήδη.

Καλή σου μέρα, καλή εβδομάδα

quote:
Δεν "έχω βαλθεί να σας πείσω". Μόνο εσύ είσαι το πρόβλημα, αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα. Αν εξαιρέσεις την περίπτωση να είσαι το Γκόλουμ, αν εννοείς τίποτα καμένους στιλ Κατοχικά Νέα, που αναπαράγουν τις ίδιες μπούρδες με σένα, ούτε μεταξύ σας δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε. Έχετε ο καθένας σας μια διαφορετική παραλλαγή της μπούρδας.

Καλά, όλοι εν συγκρίσει με σένα που είσαι ίδιος ο Τζων Τίκης γκόλουμ είμαστε. Τι να κάνουμε όμως. Έτσι γεννηθήκαμε. Δεν είμασταν τυχεροί όπως και εσύ να είμαστε όμορφοι και βαθιά μορφωμένοι - έστω και αν ζορίζεσαι να απαντήσεις ερωτήσεις οι οποίες άπτονται κοινής λογικής.

quote:
Σε έχω παρατηρήσει εδώ και χρόνια που αμολάς αυτά τα κωμικό-τραγικά όπου βρεθείς, την καημένη την ψυχούλα τους, που δεν πάνε στο πνευματικό να τους την γιάνει, κάτι τέτοια σιχαμερά.

Θες να μου παραθέσεις το κείμενο το οποίο ισχυρίζεσαι ότι είναι δικό μου; Μόνο μη σε αφήσει αυτό να σου αποσπάσει την προσοχή ή να σε απασχολήσει πέραν του σημείου όπου σου ζητάω να μου παραθέσεις τα "άφθονα τεκμήρια" τα οποία απαντούν σε όσα σε ρωτάω πιο πάνω. Δεν είμαστε να ανοίγουμε συζητήσεις.

quote:
Είναι φυσικό να μην καταλαβαίνεις τι σου γράφουν όλοι απ όπου έχει περάσει, είναι κομμάτι της μούρλας που κουβαλάς, αυτά τα εμμονικά/ψυχαναγκαστικά που φαίνονται, συν ότι άλλο κρύβει ο φερετζές του ίντερνετ. Άντε, συνέχισε να γράφεις, λίγο τσίρκο ακόμα δεν βλάπτει, είσαι στον φυσικό σου χώρο.

Abyssus Abyssum Invocat


Ε, εντάξει, αφού το θέλεις και εσύ, σε ξαναρωτάω σε αυτό το μήνυμα να απαντήσεις στα όσα σε ρωτάω. Αν ξανακαταφύγεις στο να ρίχνεις λάσπη όμως να ξέρεις ότι θα με κάνεις να βαρεθώ.

quote:
Όχι, είναι αυθεντική περίπτωση. Δεν αποκλείω φυσικά το ενδεχόμενο κάποιου ρασοφόρου, άντε υψηλόβαθμο "στέλεχος" παραθρησκευτικής οργάνωσης, όπως ο Μπιλάρας.

Πιο πάνω ήσουν πιο σίγουρος. Τι έπαθες και ξαφνικά άρχισες να έχεις αμφιβολίες; Δεν σε βλέπω και πολύ σίγουρο για τον εαυτό σου. Τι έχεις;

Edited by - M87 on 23/10/2017 07:40:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 08:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάτσε να στο ξαναπω, μήπως και δεν το κατάλαβες καλά. Διάλογο με καμένες φλάντζες δεν θα ανοίξω. Σου παρέθεσα στοιχεία μια φορά, τέρμα. Τώρα πέφτει φάπα, μέχρι να ξεκουμπιστείς. Αν νομίζεις εσύ ότι θα σε αφήσω να αλωνίζεις και να παρακινείς τους υπόλοιπους μουρλούς να κόψουν τα χάπια τους και να ξαμοληθούν στους δρόμους, έχασες. Αρκετοί είναι ήδη στα πρόθυρα, δεν χρειαζόμαστε παραπάνω. Οριακό σημείο που λένε. Εντάξει ως εδώ; Άιντε τώρα, γράψε άλλο ένα μαυροκόκκινο κατεβατό γιατί χρειαζόμαστε και διασκέδαση.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 08:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κάτσε να στο ξαναπω, μήπως και δεν το κατάλαβες καλά. Διάλογο με καμένες φλάντζες δεν θα ανοίξω. Σου παρέθεσα στοιχεία μια φορά, τέρμα. Τώρα πέφτει φάπα, μέχρι να ξεκουμπιστείς. Αν νομίζεις εσύ ότι θα σε αφήσω να αλωνίζεις και να παρακινείς τους υπόλοιπους μουρλούς να κόψουν τα χάπια τους και να ξαμοληθούν στους δρόμους, έχασες. Αρκετοί είναι ήδη στα πρόθυρα, δεν χρειαζόμαστε παραπάνω. Οριακό σημείο που λένε. Εντάξει ως εδώ; Άιντε τώρα, γράψε άλλο ένα μαυροκόκκινο κατεβατό γιατί χρειαζόμαστε και διασκέδαση.

Abyssus Abyssum Invocat


Καλά κάνεις και δεν απαντάς Τζων Τίκη!

Και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα έκανα. Πιάσε μια γωνιά και κάνε ότι δεν βλέπεις, ότι δεν ακούς, ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί στην αντιπαράθεση στα ίσα, έκανες μεταβολή.

Τώρα, αυτό δεν σου φτάνει βέβαια, γιατί - κατά πάσα πιθανότητα - πληρώνεσαι για να περιφρουρείς "την λογική της βλακείας" και έτσι θα έχουμε διαρκή λάσπη απ' την πάρτη σου. Λάσπη η οποία - από την εμπειρία μου σε άλλα forum - θα γίνεται ανεκτή από την διαχείριση. Αυτό το οποίο δεν θα γίνεται ανεκτό είναι η με ίσους όρους υπεράσπιση του εαυτού μου.

Γι' αυτό σου λέω.

ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ!

Εγώ σε ρώτησα...
Εσύ απέφυγες να απάντησεις γυρίζοντας το σε απειλές...

Και νοιάζεσαι - υποτίθεται - για τους αυτόχειρες. Ναι. Είναι μια βολική δικαιολογία οι αυτόχειρες ή οι έχοντες αυτοκτονικές τάσεις για το υποείδος σου.

Αν θες, πες μου αν έχεις δει άνθρωπο να πεθαίνει από καρκίνο του πνεύμονα επειδή έκανε 2 πακέτα την ημέρα για 15 χρόνια; Εκείνος δεν δήλωνε "ψυχικά ασθενής"... απλά δεν μπορούσε να κόψει το κάπνισμα.

Αργός πνιγμός στο ίδιο του το σώμα μάστορα. Για εκείνον νοιάζεσαι;... ή νοιάζεσαι ΜΟΝΟ για όσους έχουν αυτοκτονικές τάσεις;

Τα ίδια και οι ναρκομανείς...
Τα ίδια και οι αλκοολικοί...
Τα ίδια και όλοι οι άλλοι που είναι θύματα καταχρήσεων (μην ξεχνάς ότι δεν δηλώνουν ψυχικά ασθενείς όλοι αυτοί)...

Γι' αυτό σου λεω μάστρο-Heretic...

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ! Άκου που σου λέω. Το συμφέρον σου κοιτάω. Και σιγά τη θυσία δηλαδή... στην ζωή σου έχεις κάνει τόσα άλλα, η πάπια θα σε πειράξει;

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Πες μου σε ποιά σελίδα του παρόντος μου "παρέθεσες τεκμήρια" κάποτε. Θα ήθελα να τα ξαναδιαβάσω.

Με τις υγείες σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


166 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 08:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που παρατηρώ πάντως, είναι ότι όλες οι καμένες περιπτώσεις( Βασίλης, Μ87 ,Χρίστος Ελ κτλ ) τα βάζουν με το κατεστημένο της επιστήμης.

Κατά τ'άλλα το ίδιο συνεχόμενο μοτίβο, φτου κι απ'την αρχή. Ένας τρελός μπαίνει να πει τον πόνο του, του απαντάνε οι όσοι εναπομείναντες ενεργοί χρήστες και η ζωή περνάει ωραία στο esoterica...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


51 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 08:41:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αυτό που παρατηρώ πάντως, είναι ότι όλες οι καμένες περιπτώσεις( Βασίλης, Μ87 ,Χρίστος Ελ κτλ ) τα βάζουν με το κατεστημένο της επιστήμης.

Κατά τ'άλλα το ίδιο συνεχόμενο μοτίβο, φτου κι απ'την αρχή. Ένας τρελός μπαίνει να πει τον πόνο του, του απαντάνε οι όσοι εναπομείναντες ενεργοί χρήστες και η ζωή περνάει ωραία στο esoterica...


Λουδοβίκε;... Ξέχασες να αναφέρεις την αφεντιά σου στους καμμένους.

Είπαμε: Η επί ίσοις όροις υπεράσπιση του εαυτού μου δεν θα γίνει ανεκτή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα κάνω ότι δεν ακούω/διαβάζω/καταλαβαίνω κιόλας.

Μήπως θες να απαντήσεις εσύ στα όσα ρώτησα τον Heretic; Λέω μήπως... μπορεί να νιώθεις τυχερός σήμερα. Π.χ. ότι θα σου χαριστώ.

Περιμένω να πάρεις μια απόφαση σχετικά με την στάση σου.

α) Απυρόβλητο μη-θέσης για αδερφές δημοσιογράφους/σχολιαστές ή
β) Μπαρουτοκαπνισμένο θέσης αντιπαράθεσης με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον ηττηθεί

Διάλεξε.

Edited by - M87 on 23/10/2017 08:42:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


166 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 10:15:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή ανέφερες ναρκομανείς/αλκοολικούς κτλ, διάβασε ένα άρθρο εδώ, τι λένε πάνω-κάτω οι "ψευδοεπιστημονες" για αυτά τα άτομα και το κατά πόσο οι εθισμοί/καταχρήσεις, είναι ψυχικές ασθένειες. Το θέμα είναι αρκετά περίπλοκο βέβαια, διάβασε και πες μου τι κατάλαβες.

https://www.psychologytoday.com/blog/the-heart-addiction/201112/is-addiction-really-disease

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 12:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όποιος αναγνώστης γνωρίζει προσωπικά στοιχεία της παραπάνω περίπτωσης, παρακαλώ μου τα στέλνει σε pm ή σε email (τότε να δεις πως κόβεται η @ριά μαχαίρι).

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Aβαρής
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/10/2017, 12:29:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Aβαρής  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ότι νάνε, τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω.
IQ ραδικιού
Γιατί η διαχείριση δεν ανοίγει μια νέα κατηγορία στο forum πχ. μπινελίκια και να μεταφέρει αυτόματα εκεί όλους αυτούς ;
Γιατί πρέπει να διαβάζουμε, αν θέλουμε να παραμείνουμε και να συμμετέχουμε στο forum όλες αυτές τις ασυναρτησίες και όλα αυτά τα μπινελίκια ;
Άντε Γεια, που λέει και ο Τσουκαλάς.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy