ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2017, 13:15:14  Εμφάνιση Προφίλ
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι καθώς πατρονάρονται από το αποκεκομμένο από την Επιστήμη «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του, προβάλουν ενστάσεις έναντι των μεταφερόμενων από την Ορθόδοξη Εκκλησία, περιγραφών της Αγίας Γραφής, σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας.

Πρώτη ένσταση: Ότι τάχα οι περιγραφές της Αγίας Γραφής, αναφέρουν ότι η γη είναι επίπεδη.

Απάντηση:

Ορισμένα διαφωτιστικά σχετικά με το θέμα αυτό
ο καθένας μπορεί να βρει εδώ: http://www.truthtarget.gr/books/66-do-not-throw.html
από τις αναφορές του Αρχιμανδρίτη Ιωάννου Κωστώφ, Φυσικού.

Δεύτερη ένσταση: Ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, μετρά την ηλικία του σύμπαντος σε χιλιάδες χρόνια, και όχι σε δισεκατομμύρια χρόνια, όπως νομίζουν αυτοί.

Απάντηση:

Έχουν δίκιο να ενίστανται, και υπάρχει η εξήγηση: Αυτοί επειδή επέλεξαν να αφήσουν έρμαιο τον εαυτό τους, να υποστεί πλύση εγκεφάλου από το αποκεκομμένο από την Επιστήμη = από τη Γνώση, «πανεπιστήμιο» και το παράγωγό του την «επιστήμη», που διατυμπανίζει στα διάφορα ντοκιμαντέρ ότι τάχα η ηλικία του σύμπαντος μετρά δισεκατομμύρια χρόνια, νομίζουν ότι και όλοι οι άλλοι άνθρωποι έπρεπε να ακολουθήσουν τη δική τους επιλογή!!!! Και το ωραίο; Θεωρούν τον εαυτό τους έξυπνο! Εδώ όμως ισχύει: “Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται”.
Και αυτοί οι θεωρούντες εαυτούς έξυπνους, πως πιάνονται από τη μύτη; Απλούστατο. Τους λες: Εμφανίστε τη χρονολογική θέση της «επιστήμης» σχετικά με την ηλικία του σύμπαντος. Και αυτοί αντί να εμφανίσουν τη χρονολογική θέση της, το βάζουν στα πόδια. Γίνονται λαγοί. Γιατί; Διότι έχουν καταλάβει πολύ καλά πλέον, ότι η «επιστήμη», δεν ξέρει να χρονολογεί, και μόνο, χρονολογικές ασυναρτησίες, μπορεί αρθρώσει. Αυτό τεκμηριώνεται απόλυτα εδώ: http://www.acrobase.gr/showpost.php?s=03fa2a2366c77d18fec68dc1dc1d09dc&p=815781&postcount=2

Η Επιστήμη όμως έχει δώσει τέλος στις εξυπνάδες τους.

Η πείρα της ζωής εξάγει το παρακάτω:

quote:
Καμιά ιδεολογία και σύστημα δεν είναι στο απυρόβλητο.

Φυσικά ούτε το σύστημα με το οποίο λειτουργεί το Πανεπιστήμιο είναι στο απυρόβλητο.
Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπές. Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι χωλαίνει. Ας προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναλύσεις:

Αν γκουγκλάρουμε τη λέξη Επιστήμη, ώστε να μάθουμε τι σημαίνει, ΔΕΝ θα μας βγάλει:

Επιστήμη = Πανεπιστήμιο.

Επιστήμη = Επιστημονικά συνέδρια.

Επιστήμη = Μια δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους.

Αλλά θα μας βγάλει:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7

quote:
Επιστήμη = το σύστημα απόκτησης γνώσης με βάση την επιστημονική μεθοδολογία

Κατά συνέπεια, η γνώση η οποία παρήχθη από εδώ http://www.acrobase.gr/showpost.php?s=03fa2a2366c77d18fec68dc1dc1d09dc&p=815773&postcount=1 με βάση την επιστημονική μεθοδολογία, σημαίνει ότι είναι επιστήμη, και δεν χρειάζεται να παραπέμψω σε «επιστημονικά συνέδρια, ή σε επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους», για να τεκμηριωθεί!!!
Και πρέπει να ξέρουμε ότι ο διάλογος που διεξάγεται μεταξύ μας, σε αξία χρησιμότητας στα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους = στα της κοσμογονίας, είναι ανώτερος από το πανεπιστήμιο, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας αυτού. Και αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα. Όλοι αυτοί οι απαρτίζοντες την «επιστήμη» «επιστήμονες», που παρέλασαν εδώ http://www.acrobase.gr/showpost.php?s=03fa2a2366c77d18fec68dc1dc1d09dc&p=815781&postcount=2 των οποίων ΟΛΕΣ οι θεωρίες σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας διαλύθηκαν πανεύκολα, όπως πανεύκολα διαλύονται οι ιστοί της αράχνης, και διαπιστώθηκε η παντελής αγνωσία τους σχετικά με τέτοιου είδους θέματα, έχουν τελειώσει Πανεπιστήμιο.

Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι το εξής: Το Πανεπιστήμιο, επειδή ακριβώς, δεν διδάσκει, ως όφειλε τους φοιτητές, ότι η χρησιμοποίηση των πειραμάτων, όταν σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα), είναι αντιεπιστημονική μέθοδος, έχει αποσχισθεί από την επιστήμη, με συνέπεια να μετατραπεί στον τομέα αυτόν σε «πανεπιστήμιο», με επακόλουθο να διέπεται, τονίζεται, μόνο στον τομέα αυτόν, από παντελή αγνωσία, με φυσική συνέπεια να μεταδίδει την παντελή αγνωσία του στους αποφοιτήσαντες από αυτό.

Συμπερασματικά προς αποφυγή παρεξηγήσεων:

1. Η μεθοδολογία που διδάσκει το Πανεπιστήμιο, σχετικά με την διερεύνηση των θεμάτων (= αυτών που αφορούν τον τομέα της ιατρικής και όλων των άλλων τομέων), στα οποία η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη, είναι απόλυτα σωστή.

2. Η μεθοδολογία που διδάσκει το Πανεπιστήμιο, σχετικά με την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας, είναι τελείως λανθασμένη. (Ο λόγος εξηγήθηκε πιο πάνω). Με φυσική συνέπεια σε ΟΛΑ αυτά τα θέματα της κοσμογονίας, το Πανεπιστήμιο να μη αποτελεί σημείο αναφοράς, και να μετατρέπεται, αποκλειστικά στον τομέα αυτόν, σε «πανεπιστήμιο».

3. Η πάνω λανθασμένη τακτική του «πανεπιστήμιου» το καθιστά μη εκπρόσωπο της Επιστήμης, ως προς την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας. Και το κενό αυτό καλύπτεται κατά φυσική συνέπεια από τους αφανείς, οι οποίοι εκπροσωπούν την Επιστήμη, καθώς υπακούουν στις επιστημονικές μεθόδους της “Επαγωγική λογική” και “Εις άτοπον απαγωγή”. Και αφού η Επιστήμη δια της μεθόδου της “Επαγωγική λογική”, έχει απορρίψει ως άχρηστα τα πειράματα, ως προς την εξιχνίαση των θεμάτων της κοσμογονίας, οι εκπροσωπούντες την Επιστήμη αφανείς, για την εξιχνίαση των προαναφερθέντων θεμάτων, δεν χρησιμοποίησαν τα πειράματα. Αλλά χρησιμοποίησαν την επιστημονική μέθοδο “Εις άτοπον απαγωγή”. Οπότε, οι Θέσεις της Επιστήμης στα θέματα της κοσμογονίας αποτυπώνονται εδώ: http://www.acrobase.gr/showpost.php?s=03fa2a2366c77d18fec68dc1dc1d09dc&p=815782&postcount=3

Μετά από όλα αυτά έχουμε:

1. Το Πανεπιστήμιο και όλα τα παράγωγά του = Επιστήμη, Επιστήμονες, παγκόσμια ή τοπικά Επιστημονικά συνέδρια, Επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους και οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή δημοσίευση.

2. Το αποσχισθέν από την Επιστήμη «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του = «επιστήμη», «επιστήμονες», «παγκόσμια ή τοπικά επιστημονικά συνέδρια», «επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου κύρους» και οποιαδήποτε «πανεπιστημιακή δημοσίευση».

Συζητάμε για τα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή.

Λοιπόν, όπως το αποσχισθέν από την Επιστήμη «πανεπιστήμιο» δεν εκπροσωπεί την Επιστήμη, έτσι, και όλα τα παράγωγά του δεν εκπροσωπούν την Επιστήμη = Τη Γνώση. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι για αυτό το λόγο, να μη τα υπολογίζουμε καθόλου.

Όποιος θεωρεί ότι το «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του έχουν σχέση με Τη Γνώση, άρα με την Επιστήμη, εύκολα μπορεί να το αποδείξει. Αρκεί να εμφανίσει τις θέσεις τους στα τέσσερα θέματα της κοσμογονίας = πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή.

Αν δεν εμφανισθούν οι θέσεις αυτές, θα σημαίνει ότι οι πιο πάνω αναφορές είναι αδιάσειστα τεκμηριωμένες. Δηλαδή:

1. Το ότι είναι αδιάσειστες οι προαναφερόμενες Θέσεις της Επιστήμης στα θέματα της κοσμογονίας.

2. Το ότι η χρησιμοποίηση των πειραμάτων, όταν σκοπό έχουν να εξιχνιάσουν τα θέματα της κοσμογονίας (= πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή, θέματα στα οποία κατά τη δημιουργία τους απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση = μη παρατηρούμενα), είναι αντιεπιστημονική μέθοδος.

3. Το ότι το «πανεπιστήμιο», καθώς και όλα τα προαναφερόμενα παράγωγά του είναι εκτός Επιστήμης, και ως είναι φυσικό διακατέχονται από παντελή αγνωσία.


ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2017, 14:36:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
quote:

Φυσικά ούτε το σύστημα με το οποίο λειτουργεί το Πανεπιστήμιο είναι στο απυρόβλητο.
Εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπές. Αποδείχθηκε λοιπόν, ότι χωλαίνει.Το σύστημα με το οποίο λειτουργεί η θρησκεία σου είναι στο απυρόβλητο;
Εμετρήθη και εζυγίσθη εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ευρέθη ελλιπές; Δεν αποδείχθηκε ότι χωλαίνει;
Επίσης , μήπως όλα αυτά τα γράφεις για να διαφημίσεις αυτόν τον τραγοφυσικό, τον Κωστώφ;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2017, 18:52:14  Εμφάνιση Προφίλ
Οι θρησκείες περιέχουν πολλές αλήθειες και πολλά ψέματα αλλά είναι απαραίτητες για να μπορέσει να σταθεί μια οργανωμένη κοινωνία όπως δηλαδή είναι απαραίτητη η κυβέρνηση, οι νόμοι, η δικαιοσύνη, η διάκριση των εξουσιών έτσι και η θρησκεία. Απο τα προιστορικά χρόνια όλοι οι λαοί είχαν την θρησκεία τους, ο χριστιανισμός ακόμα και αν δεν τα λέει όλα τέλεια πήρε πολλές αλήθειες και απο τις προηγούμενες θρησκείες γι'αυτό και τον αποδέχτηκαν δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2017, 19:35:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
quote:

Οι θρησκείες περιέχουν πολλές αλήθειες και πολλά ψέματα αλλά είναι απαραίτητες για να μπορέσει να σταθεί μια οργανωμένη κοινωνία όπως δηλαδή είναι απαραίτητη η κυβέρνηση, οι νόμοι, η δικαιοσύνη, η διάκριση των εξουσιών έτσι και η θρησκεία.


Όχι ακριβώς φίλε. Οι θρησκείες είναι απαραίτητες για να μπορούν να χειραγωγηθούν μεγάλες ή μικρές ομάδες ανθρώπων ( ανάλογα με την δημοτικότητα της κάθε θρησκείας ). Θα μπορούσε κατά την γνώμη μου, όχι απλά να σταθεί αξιοπρεπώς μια κοινωνία χωρίς θρησκείες, αλλά να υπερέχει σε όλους τους τομείς, συγκριτικά με την κοινωνία που έχεις εσύ στο μυαλό σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2017, 21:39:11  Εμφάνιση Προφίλ
Να προσθέσω ότι όλες οι προηγμένες χώρες, ειδικά αυτές με ισχυρό κοινωνικό κράτος, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά θρησκευόμενων. Δηλαδή ανθρώπων που δηλώνουν πως ανήκουν σε κάποιο δόγμα.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 08:26:45  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Όχι ακριβώς φίλε. Οι θρησκείες είναι απαραίτητες για να μπορούν να χειραγωγηθούν μεγάλες ή μικρές ομάδες ανθρώπων ( ανάλογα με την δημοτικότητα της κάθε θρησκείας ). Θα μπορούσε κατά την γνώμη μου, όχι απλά να σταθεί αξιοπρεπώς μια κοινωνία χωρίς θρησκείες, αλλά να υπερέχει σε όλους τους τομείς, συγκριτικά με την κοινωνία που έχεις εσύ στο μυαλό σου.

Ο άνθρωπος έχει την θρησκεία μέσα του επειδή ο φόβος για το απρόοπτο, το άγνωστο, την αδυναμία του να τα βγάλει πέρα με τα στοιχεία της φύσης, τον θάνατο αγαπημένων του προσώπων και για τον δικό του θάνατο τελικά πάντα υπάρχουν έντονα σε όλη την διάρκεια της ζωής του. Γι'αυτό η θρησκεία είναι απαραίτητη για την δημιουργία μιας ανθρώπινης κοινωνίας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 08:31:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Να προσθέσω ότι όλες οι προηγμένες χώρες, ειδικά αυτές με ισχυρό κοινωνικό κράτος, έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά θρησκευόμενων. Δηλαδή ανθρώπων που δηλώνουν πως ανήκουν σε κάποιο δόγμα.

Υπήρξαν και κοινωνίες με χαλαρό το αίσθημα της θρησκείας ή καθόλου θρησκεία αλλά όλες αυτές οι κοινωνίες δεν είχαν τελικά ποτέ καλή κατάληξη. Το συγκρότημα της ΕΣΣΔ κατέρρευσε και αντικαταστάθηκε απο τον θρησκευόμενο Πούτιν ενώ και η Ευρωπαική Ένωση περνά περιόδους μεγάλης παρακμής τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει πολύ ευάλωτη σε δολοφόνους του Ισλάμ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 10:28:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
Ιπτ'αμενε παρατηρητή, πες καλύτερα ότι πήρες σαν πρόφαση την λέξη '' θρησκεία '' για να αρχίσεις προπαγάνδα υπέρ της Χ.Α και κατά άθεων, αριστερών, μουσουλμάνων, κτλ. Αναρωτιέμαι γιατί γράφεις σε φόρουμ εσωτερισμού , όταν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι η πολιτική...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 11:02:16  Εμφάνιση Προφίλ
Που γνωρίζεις εσύ ποιός είμαι και οτι δεν ενδιαφέρομαι για τίποτε άλλο εκτός απο την πολιτική;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 11:13:55  Εμφάνιση Προφίλ
Δεύτερον μόνο η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανοί;
Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο Λεβέντης δεν είναι;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι;
Μόνο το ΚΚΕ το έχει αρνηθεί επίσημα αλλά και σε αυτό πολλοί βουλευτές πιστεύουν.
Ο Καμμένος ο δικός σου δεν είναι περισσότερο απο την Χρυσή Αυγή;
Κόψε τις μπούρδες λοιπόν αλλιώς μην γράφεις καθόλου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 12:23:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
quote:

Δεύτερον μόνο η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανοί;
Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο Λεβέντης δεν είναι;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι;
Μόνο το ΚΚΕ το έχει αρνηθεί επίσημα αλλά και σε αυτό πολλοί βουλευτές πιστεύουν.
Ο Καμμένος ο δικός σου δεν είναι περισσότερο απο την Χρυσή Αυγή;
Κόψε τις μπούρδες λοιπόν αλλιώς μην γράφεις καθόλου!Δεν σε ξέρω , απλά παρατήρησα ότι στις περισσότερες δημοσιεύσεις σου ( απ'αυτές που έτυχε να διαβάσω ), μιλάς για πολιτικά. Επίσης έχεις δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζεις την Χ.Α, έτσι δεν είναι;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιον λόγο πιστεύεις ότι υποστηρίζω τον Καμμένο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Iptamenos paratiritis
Μέλος 2ης Βαθμίδας


206 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 12:28:25  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δεν σε ξέρω , απλά παρατήρησα ότι στις περισσότερες δημοσιεύσεις σου ( απ'αυτές που έτυχε να διαβάσω ), μιλάς για πολιτικά. Επίσης έχεις δηλώσει ανοιχτά ότι υποστηρίζεις την Χ.Α, έτσι δεν είναι;
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιον λόγο πιστεύεις ότι υποστηρίζω τον Καμμένο.

Γράφω πάντα σχετικά με το θέμα για πολιτική γράφω πολιτική, για θρησκεία γράφω θρησκεία όπου βλέπω να γράφονται για κόμματα γράφω για την Χρυσή Αυγή που βεβαίως και την υποστηρίζω.
Ο Καμμένος είναι υπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης "πρώτη φορά αριστερά" που υποστηρίζουν όλοι οι συστημικοί κουλτουριάρηδες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2017, 14:18:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ilias1990:

όλα αυτά τα γράφεις


Φίλε ilias1990, όλα όσα εμπεριέχονται εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
τα γράφω, για τους εξής λόγους:

Α) Για να καταδειχθεί επιστημονικά τεκμηριωμένα, ότι το «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του, που είναι αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, βρίσκονται εκτός Επιστήμης.

Β) Για να καταδειχθεί ότι οι θέσεις της Επιστήμης στα θέματα της κοσμογονίας είναι οι ακόλουθες:

1. Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν: Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

2. Για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή: Γεν. 1,20 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.

3. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν: Το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.

4. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή: Η ζωή δημιουργήθηκε πριν 7.525 χρόνια.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2017, 14:34:50  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Φίλε ilias1990, όλα όσα εμπεριέχονται εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
τα γράφω, για τους εξής λόγους:

Φιλε ilias1990, το παραπάνω "παράγωγό του εκκλησιαστικού κράτους" που βλέπεις, συντηρείται εδώ μέσα για δυο και μόνο λόγους. Πρώτον αποτελεί το άλας του esoterica (αυτό και μερικοί ακόμα) και δεύτερον, αρκετοί χρήστες (όπως εσύ, όπως και εγώ παλαιότερα και αρκετοί άλλοι) κάνουν το λάθος και του απαντάνε, νομίζοντας ότι έχουν απέναντί τους άνθρωπο. Ουσιαστικά του δίνουν "πάσες" για να συνεχίζει αυτές τις ανοησίες, οι οποίες φυσικά εδώ και πολύ καιρό χαρακτηρίζουν το ίδιο το φόρουμ, και -προεκτείνοντας- όλους όσους συνεχίζουν να το παίρνουν στα σοβαρά.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3360 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2017, 14:53:29  Εμφάνιση Προφίλ
Heretic αν και σε εκτιμώ, με αναγκάζεις καθε λίγο να ασχολούμαι μαζί σου(!)
σα να νιώθεις μοναξιά ενα πράμα τωρα που δεν έχεις τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ να σε πειράζει.

Λοιπόν, το esoterica είναι το ίδιο που ήταν πάντα, αν για κάποιο λόγο δεν σε ικανοποιεί πια,
δεν ειναι απαραίτητο να μας το λες σε καθε σου ανάρτηση,
για την ακρίβεια, μπαίνεις στον κοπο να γράψεις
ΜΟΝΟ οταν ειναι να κριτικάρεις τη διαχείριση.
Δε νομίζεις οτι πρέπει να σταματήσει αυτο το αστείο;
Μη χαλιέσαι βρε αδερφε! υπάρχουν (όπως διαφημίζεις) καλύτερα φόρα...

Μονο εσύ δεν το έχεις καταλάβει ;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 09:24:30  Εμφάνιση Προφίλ
Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου Αιθεροβάμων. Τώρα περιμένω και την αντίστοιχη απάντηση σου στον Vassilis_1. H επιθυμία μου είναι να πήγαινε ως εξής:

Vassilis_1, δεν είναι απαραίτητο να μας λες σε κάθε σου ανάρτηση τις θέσεις της Επιστήμης για τις κοσμογονικές θέσεις της Αγίας Γραφής. Για την ακρίβεια, μπαίνεις στον κόπο να γράψεις
ΜΟΝΟ όταν είναι να κριτικάρεις την "επιστήμη", το "πανεπιστήμιο" και τα "παράγωγά του"..
Δε νομίζεις ότι πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο;
Μη χαλιέσαι βρε αδερφέ! Υπάρχουν και χώρες αθέων και αλλοθρήσκων, μπορείς να ενταχθείς επίσημα στο ορθόδοξο σχήμα και να μεταβείς εκεί, και ως Ιεραπόστολος να τους μεταφέρεις τον Λόγο του Κυρίου από πρώτο χέρι. Με τις ευχές όλων εδώ μέσα.

Αυτό σου λένε και οι χρήστες που διαμαρτύρονται, απλά τα παιδιά δεν έχουν τρόπους και το κάνουν λίγο άτσαλα. Αλλά εγώ και οι υπόλοιποι της διαχείρισης το βλέπουμε αυτό καθαρά.
Μόνο εσύ δεν το έχεις καταλάβει.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 10:29:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
Μπήκα στον κόπο και διάβασα ένα άλλο θέμα του Vassilis_1 , παρόμοιας θεματολογίας. Προφανώς είναι spammer ο οποίος θέλει να κάνει διαφήμιση σε αυτό το λαμόγιο τον αρχιμανδρίτη ( ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο ). Αντί λοιπόν η διαχείριση να ασχοληθεί μαζί του και να τον συμμαζέψει , την λέει στους χρήστες που διαμαρτύρονται γι'αυτόν και τους ομοίους του. Μάλιστα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 13:53:38  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic αν και σε εκτιμώ, με αναγκάζεις καθε λίγο να ασχολούμαι μαζί σου(!)
σα να νιώθεις μοναξιά ενα πράμα τωρα που δεν έχεις τον ΝΙΚΟΜΑΧΟ να σε πειράζει.

Αιθηρ...έγραψες!!!

Γουστάρω την ελευθερία του λόγου, αλλά όπως και ο Αρκας έχει διαπιστώσει, δυστυχώς χάσαμε.

Ο εχθρός είναι υπεράριθμος και το κυριότερο, είναι πάντα προ των Πυλών.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3360 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 14:07:01  Εμφάνιση Προφίλ
O σοφός γέροντας το "έπιασε"...

Οι αλλοι προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν οτι πρέπει να ασχοληθούμε και να εξηγήσουμε αστροφυσική στις τρολοαμοιβάδες... οκ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 14:41:42  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν τους εξηγείς την αστροφυσική. Τους δείχνεις την πόρτα της εξόδου. Αν δεν μπορείς να το κάνεις για τεχνικούς λόγους, φρόντισε να δεις πως θα μπορέσεις και αν δεν θέλεις αναρωτήσου τι ακριβώς προσφέρει αυτό το "το esoterica έτσι ήταν από το 2001 και -ίσως- έτσι θα είναι μέχρι το 2101".

Τότε, γράψε τουλάχιστον κι ένα "κι άμα σας αρέσει ρε μλκες. Άμα δεν σας αρέσει πάρτε το 'πνεύμα που πουλάτε' και δρόμο". Ίσως και με ένα "αρκετά σας ανεχτήκαμε μέχρι σήμερα". Μπορεί και λίγο "τουλάχιστον όλοι αυτοί οι τύποι, Χριστος-Ελ, Βασίλης-Ελ, Τζορ-Ελ, Καλ-Ελ κτλ έχουν πλάκα. Διασκεδάζει ο κόσμος μαζί τους. Η πελατεία του φόρουμ μας δηλαδή".

"Εσείς τι ακριβώς προσφέρετε τόσα χρόνια; Βρίζετε και ειρωνεύεστε τους άλλους και όταν αυτοί παίρνουν δρόμο το κάνετε μεταξύ σας;". Και καταλήγοντας με ένα "ρε αει στα τσακίδια πια από δω μέσα!". Με ύφος Νέρωνα, όταν έλεγε το κλασσικό "θα ήθελα να είχαν* όλοι τους ένα κεφάλι για να μπορέσω να το κόψω με την μία".

*αυτοί που αμφισβητούν την διαχείριση.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 12/08/2017 16:54:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 17:20:20  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic:
Ουσιαστικά του δίνουν "πάσες" για να συνεχίζει αυτές τις ανοησίες


Φίλε Heretic, τα λόγια είναι εύκολο να τα λέει κανείς, αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να τα αποδεικνύει.

Αν οι εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
αναφορές είναι ανοησίες, εύκολα μπορεί να αποδειχθεί. Πως; Απλό! Εμφάνισε τις απαντήσεις της «επιστήμης» στο εξής ερωτηματολόγιο: Πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή;

Αν δεν τα καταφέρνεις εσύ, σε συμβουλεύω να αποταθείς σε όσους «επιστήμονες» θέλεις, και να τους πεις ότι προκαλούνται να πάρουν μέρος στο διάλογο, ώστε να απαντήσουν αυτοί.

Θα κάνουμε όμως καλές εξηγήσεις. Το πιθανότερο είναι, ότι αυτοί οι «επιστήμονες» που θα προσπαθήσεις να επιστρατεύσεις, και μόνο στο αντίκρισμα του ερωτηματολογίου, να τρομοκρατηθούν και να γίνουν καπνός. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, επόμενο είναι να ισχύουν οι εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
αναφορές, οι απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 21:31:36  Εμφάνιση Προφίλ
(Προσοχή! Ακολουθεί συστημική αναπαράσταση)

h: Κοίτα τώρα Αιθεροβάμων που το d(mlx)/dt ζητάει και τα ρέστα...
a: τι είπαμε heretic, πάλι τα ίδια θα λέμε;
h: μα αυτός λέει τα ίδια συνέχεια...
a: κι εσύ τα ίδια γράφεις συνέχεια. Τι έγινε, κόλλησε το πικάπ;
h: δεν σκοπεύεις να κάνεις τίποτα δηλαδή;
a: σίγουρα θα κάνω κάτι. Κάνε λίγη υπομονή και έρχεται...

d(mlx)/dt: heretic, στη φλυαρία είσαι καλός, όπως και οι υπόλοιποι "επιστήμονες" φίλοι σου. Για να σε δω όμως στα της "επιστήμης" σας. Σκοπεύεις να απαντήσεις στο ερώτημα: Πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή;


h: ρε αει χάσου $%$#%@#%


a: heretic, με χαρά σου ανακοινώνω πως κέρδισες την καλοκαιρινή προσφορά του esoterica. Επτά ημέρες ban πληρωμένα όλα, ale-retour. Καλές διακοπές και εις το επανιδείν!


Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 21:40:41  Εμφάνιση Προφίλ
Κι όμως Heretic, λακαμάς έχει δικαίωμα ψήφου.

Εμένα μόνο αυτό με χαλάει. Οχι οι μαλακίες που γράφει.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2017, 22:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990
Προσωπικά Νικομαχε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν με χαλάει τόσο το γεγονός ότι ο Vassilis_1 έχει δικαίωμα ψήφου. Το θέμα είναι ότι στον συγκεκριμένο μικρόκοσμο, το παλληκάρι αυτό, έχει βρει ένα άσυλο για να αραδιάζει τις π@π@ριες του. Ακόμα χειρότερο είναι το ενδεχόμενο να μας διαβάζει και ο Αρχιμα....ς Κωστώφ και να γελάει με τις αντιδράσεις μας, γιατί συντηρούμε ( έστω και με αυτόν τον τρόπο ), το " θεάρεστο έργο του "στην επικαιρότητα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 00:53:02  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Προσωπικά Νικομαχε και στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν με χαλάει τόσο το γεγονός ότι ο Vassilis_1 έχει δικαίωμα ψήφου.

Προφανώς Ηλία, σου διαφεύγει το νόημα της φράσης μου.
Ο έχων δικαίωμα ψήφου, απανταχού στον πλανήτη, είναι υπεύθυνος για την κατάντια της ανθρωπότητας οικουμενικώς και για τις χώρες τους ειδικώς.

Σκέψου το σε βάθος χρόνων και σε συλλογικό επίπεδο. Θα καταλάβεις τι εννοώ και φυσικά γιατί το θεωρώ το σημαντικότερο μειονέκτημα για τους λίγους που το δικαίωμα αυτό, δικαιώνει την νοημοσύνη τους.

Αλλά...το χάσαμε το παιχνίδι.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 10:44:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Ο έχων δικαίωμα ψήφου με την 'ανώτερη' (ας φανταστούμε) νοημοσύνη ψηφίζει υπέρ κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού ή ιδεολογίας ή απλώς εκφράζει την 'ανωτερότητά' του με το να μην ψηφίζει κανέναν;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 13:30:19  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Ο έχων δικαίωμα ψήφου με την 'ανώτερη' (ας φανταστούμε) νοημοσύνη ψηφίζει υπέρ κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού ή ιδεολογίας ή απλώς εκφράζει την 'ανωτερότητά' του με το να μην ψηφίζει κανέναν;Τι να σου απαντήσω τώρα εσένα, χωρίς να σε ρωτήσω αν σου τελείωσαν τα φάρμακα?

Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ, αλλά μάλλον γουστάρεις έναν ακόμη γύρο φασαρίας.Δεν θα ψωνίσω σήμερα.

Το θέμα μου είναι, πως ο κάθε βλάκας τύπου Βασίλης1, έχει δικαίωμα ψήφου.Και επειδή οι βλάκες είναι υπεράριθμοι, έχουμε και τους ανάλογους κυβερνήτες.

...χμ...γακ...μπήκες?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 14:39:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Φαντάσου να ψώνιζες κιόλας, να σου πω, μίλα σαν άνθρωπος και άσε τα μουγκρητά. Εάν σε μία απλή ερώτηση απαντάς σαν ούγκανος φαντάσου να στην μπαίναμε κιόλας.


Και ξαναρωτάω (με διαφορετικά λόγια), λες -εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια- ότι οι ηλίθιοι ψηφίζουν και γι'αυτό βουλιάξαμε, συνεπώς λες ότι εάν ψήφιζαν μονάχα οι έξυπνοι θα είχαμε και καλύτερους κυβερνήτες. Δεν διαφωνούμε, σε ρωτάω όμως, μπορείς να μάς σκιαγραφήσεις το προφίλ του άξιου και ευφυούς ψηφοφόρου; Με τι κριτήρια ψηφίζει;

Και μην ανησυχείς, δεν θα σε ρωτήσω τι ψηφίζεις...απλά με κουράζει η νοοτροπία 'οι άλλοι είναι οι ηλίθιοι κι εμείς οι ξύπνιοι', 'οι άλλοι φταίνε για όλα','μακάρι να υπήρχαμε μόνο εμείς'. Σε όλα αυτά απαντάει η ατάκα του Αρκά: '-Πώς ξεχωρίζουμε έναν βλάκα από έναν έξυπνο; -Τούς ρωτάτε 'ποιός από τους δύο είναι ο έξυπνος;'. Aυτός που θα απαντήσει 'εγώ' είναι ο βλάκας'.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 15:00:43  Εμφάνιση Προφίλ
Και ο Heretic ως είναι φυσικό δεν απάντησε. Οπότε ισχύουν τα πιο κάτω:

quote:

quote:

Heretic:
Ουσιαστικά του δίνουν "πάσες" για να συνεχίζει αυτές τις ανοησίες


Φίλε Heretic, τα λόγια είναι εύκολο να τα λέει κανείς, αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να τα αποδεικνύει.

Αν οι εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
αναφορές είναι ανοησίες, εύκολα μπορεί να αποδειχθεί. Πως; Απλό! Εμφάνισε τις απαντήσεις της «επιστήμης» στο εξής ερωτηματολόγιο: Πως και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή;

Αν δεν τα καταφέρνεις εσύ, σε συμβουλεύω να αποταθείς σε όσους «επιστήμονες» θέλεις, και να τους πεις ότι προκαλούνται να πάρουν μέρος στο διάλογο, ώστε να απαντήσουν αυτοί.

Θα κάνουμε όμως καλές εξηγήσεις. Το πιθανότερο είναι, ότι αυτοί οι «επιστήμονες» που θα προσπαθήσεις να επιστρατεύσεις, και μόνο στο αντίκρισμα του ερωτηματολογίου, να τρομοκρατηθούν και να γίνουν καπνός. Αν συμβεί αυτό, ή δεν δοθούν ακριβείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, επόμενο είναι να ισχύουν οι εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=12364
αναφορές, οι απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένες.


quote:
μα αυτός λέει τα ίδια συνέχεια...

Όσο εσύ και οι ομοϊδεάτες σου, λέτε τα ίδια συνέχεια, με το να θέλετε να πείσετε ότι η «επιστήμη» έχει σχέση με τη Γνώση = με την Επιστήμη, θα εισπράττετε τις κατάλληλες απαντήσεις, που επιστημονικά τεκμηριωμένα αποδεικνύουν ότι η «επιστήμη» δεν είχε, δεν έχει, δεν πρόκειται εσαεί να έχει καμία σχέση με τη Γνώση.

Με εσάς συμβαίνει το εξής παράδοξο. Από τη μία δέχεστε ότι ο σκύλος (= το «πανεπιστήμιο» και όλα τα παράγωγά του) έχει άθικτη την πίττα της γνώσης, και από την άλλη θέλετε να εμφανίσετε το σκύλο χορτάτο από γνώση!!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 15:20:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

Και για να μην ξεφύγουμε από το θέμα, είναι προφανές ότι ο Vassilis έχει μένος εναντίον της επιστήμης διότι εκείνη τού χαλάει τον δογματικό μύθο περί δημιουργίας του κόσμου. Οι απόψεις και τα επιχειρήματά του δεν αξίζουν σοβαρή κριτική, και εκείνος φυσικά θα συνεχίσει να φαντασιώνεται ότι η θρησκεία θριαμβεύει σε βάρος της επιστήμης...η τακτική του είναι άλλωστε και η τακτική των θρησκειών, να καταπιάνονται με την έντιμη αβεβαιότητα της επιστήμης σε κάποια ζητήματα και να διατείνονται ότι μονάχα εκείνες γνωρίζουν την απάντηση στα σκοτεινά σημεία της εκάστοτε θεωρίας.
Οι επιστήμονες από την άλλη δεν έχουν ούτε τη διάθεση ούτε τον χρόνο να ασχοληθούν με μη-διαψεύσιμες θεωρίες ούτε φυσικά και με άκυρες εικασίες θεωρίες περί γενέσεως του κόσμου 6.000 χρόνια πριν. Η εκδίκησή της επιστήμης -και γενικώς του σκεπτόμενου κόσμου- απέναντι στα δόγματα είναι η αδιαφορία και όχι η πολεμική (οι οργανωμένες θρησκείες τρέφονται από την πολεμική αυτή).

Από την άλλη, προσωπικά θεωρώ ότι η υψηλής έμπνευσης θεολογία βρίσκεται πλησιέστερα σε κάποιες αλήθειες σε σχέση με την επιστήμη, και γι'αυτό σε έναν ιδανικό κόσμο θα είχαμε μία αρμονική ζεύξη ορθολογισμού και μυστικισμού...την απόπειρα μιας τέτοιας εναρμόνισης την έχουμε δει σε σχετικά λίγες εποχές και κουλτούρες ωστόσο όποτε συνέβη είχαμε πολιτιστική άνοιξη και πρόοδο (βλέπε πχ. αρχαία Ελλάδα, ιταλική Αναγέννηση κτλ.). Θα τολμήσω να βάλω και την σημερινή εποχή, που παρά τα μύρια δεινά, εξελίσσεται ταχέως, ίσως υπερβολικά γρήγορα και παράτολμα, μιας και η κυρίαρχη τάση και ζητούμενο είναι οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις και η πιο καθολική θεώρηση του κόσμου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2017, 18:33:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost
Έτσι που λέτε, λογική και μυστήριο στο ίδιο πακέτο, εκεί είναι όλη η ουσία. Οι ίδιοι οι θεοί, τα ανώτερα μυαλά, να σού παίζουν τον κόσμο μπαρμπούτι και πόκερ μαζί, όχι από βαρεμάρα αλλά επειδή η τυχαιότητα τους εξοικονομεί χρόνο και ενέργεια (λέμε τώρα)...ή να βλέπεις τους αρχαίους πριν από τα μεγάλα γεγονότα να πηγαίνουν να συμβουλεύονται και να καθοδηγούνται από τους οιωνοσκόπους και τα μέντιουμ, όχι από βλακεία αλλά επειδή είχανε πάρει χαμπάρι ότι κάποιοι περίεργοι τύποι και τύπισσες είχαν το χάρισμα να αφαιρούνται από τα εγκόσμια (αυτό που ο Αριστοτέλης περιγράφει ως το ‘θείο μέρος της ψυχής που είναι πέρα από τη λογική και μπορεί να βλέπει καθαρά’).

Ή μήπως είναι τυχαίο που αρκετοί από τους κορυφαίους επιστήμονες και διανοούμενοι ήταν ταυτόχρονα λογικοί και μυστήριοι μαζί; Ο Παράκελσος ήταν μυστικιστής, ο Νεύτωνας ήταν αλχημιστής, ο Κέπλερ ήταν Πυθαγόρειος με όλη τη σημασία της λέξεως, ο Αινστάιν εντελώς ανορθόδοξος και αντισυμβατικός, ο Jung ερμητικό πνεύμα από τα λίγα.
Πώς γίνεται τώρα αυτό; Φυσικά και γίνεται, είναι πολύ απλό, αυτό που στους σημερινούς επιστήμονες φαίνεται αγεφύρωτο χάσμα στα παλαιότερα μυαλά ήταν αυτονόητο...ήταν αδύνατον να αποκόψεις την λογική από τη διαίσθηση…διότι περί αυτού πρόκειται…η επιστήμη και η θρησκεία από μόνες τους δεν έχουν κάποιο αρνητικό χαρακτηριστικό, ο φανατισμός είναι που προκαλεί τα προβλήματα και όταν οι εκάστοτε επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την ευπιστία, την φαντασία και το φανατισμό του πλήθους…από μόνες τους ωστόσο η επιστήμη και η θρησκεία εκφράζουν δύο διαφορετικές ανάγκες και λειτουργίες, την ανάγκη για βέβαιη γνώση, την λογική, κριτική σκέψη από τη μία που προχωράει βήμα-βήμα, μεθοδικά, πειραματικά, εμπειρικά και επαληθεύσιμα, και από την άλλη την αφαίρεση από τον κόσμο των αισθητών, την διαίσθηση και τα αναγκαία άλματα πίστης που συναντάμε σε κάθε έκφραση της καθημερινότητας (όλη μας η ζωή είναι ένα άθροισμα εικασιών και γενικών βεβαιοτήτων βάσει των οποίων πορευόμαστε και για τις οποίες δεν έχουμε καμία απολύτως απόδειξη).

Οι πατριάρχες της Λογικής, Πλάτωνας και Αριστοτέλης, μάς λένε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πράγματα που η λογική δεν μπορεί να αντιληφθεί, έννοιες και καταστάσεις υπερ-λογικές που μονάχα το ανώτερο νοητικό μέρος μποεί να γνωρίσει. Ο Ιπποκράτης λέγεται ότι συμβούλευε τους ασθενείς να συμβουλεύονται τα μηνύματα των ονείρων (και την γεμάτη νόημα αλληγορική τους μυθοπλασία) και ειδικά ο Πλάτωνας εξαίρει τις υψηλές πτήσεις του ποιητικού νου. Υπό αυτή την έννοια ένας ‘μύστης’ είναι πλησιέστερα στη γνώση του κόσμου από έναν επιστήμονα διότι μπορεί να βιώσει αναδρομικά τα μυστήρια της δημιουργίας και εξέλιξης (διότι το μη-υλικό σώμα του ανθρώπου φαίνεται ως ικανό να ταξιδεύει παντού), μυστήρια άρρητα που δεν μπορούν να εκφραστούν.

Το πρόβλημα βέβαια κυρ-Νικόμαχέ μου είναι ότι οι εκάστοτε Vassilides πιάνονται από κάτι τέτοιες παλιές θεωρίες και γνώσεις και προσπαθούν να σού μοστράρουν τα δόγματα της εκκλησίας ως ανώτερες αλήθειες…και εδώ είναι που οι σκεπτόμενοι αναζητητές οφείλουν να διακρίνουν το σωστό από το λάθος. Και δυστυχώς χάρη στους φανατικούς ακόμα και τα ωραία και βαθιά διδάγματα των θρησκειών πάνε στράφι.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1757813
Maintained by Digital Alchemy