ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Μεταπτυχιακή Έρευνα για το φαινόμενο ''chemtrails''
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2017, 21:59:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα! Ονομάζομαι Ελένη Αναγνωστοπούλου και σπουδάζω στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης. Κάνω μια μικρών διαστάσεων έρευνα σχετικά με το φαινόμενο ''chemtrails'' (δηλαδή τις ''χημικές ουρές'' που τα αεροπλάνα αφήνουν πίσω τους). Θα ήθελα να ακούσω διάφορες απόψεις πάνω στο θέμα, διεξάγοντας σύντομες συνεντεύξεις μέσω skype, καθώς δεν βρίσκομαι εντός Ελλάδας. Όποιο άτομο θα ήθελε να συμμετάσχει μπορεί να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα (jazzlyfish@hotmail.com). Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2017, 00:35:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το φαινόμενο ονομάζεται contrails (μιας και μίλησες για "φαινόμενο") δηλαδή ίχνη συμπύκνωσης.
το άλλο που λες (chemtrails) είναι μια από τις χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίας.

Υπάρχουν θέματα στα fora του esoterica που μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες απο τους υποστηρικτές της συνωμοσιολογίας :
"Χημικές ουρές" - Kάποιοι ανέλαβαν να ψεκάσουν τον πλανήτη? Νο1
(Έχει και Νο2... όρεξη να έχεις να διαβάζεις, γεμάτος ο τόπος ψεκασμένους)

*Το θέμα θα μεταφερθεί στην ενότητα : Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2017, 17:42:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μη διανοηθεί κανένας να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του ή να προβεί σε βιντεοδιαλέξεις, με ανθρώπους που δεν έχει εξακριβώσει αν είναι αυτοί που δηλώνουν ή τι πραγματικούς σκοπούς έχουν.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2017, 19:26:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύεις ότι ζει κανείς (ακόμα) στην εποχή της αθωότητας του ιστού;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/11/2017, 15:10:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αθώοι όχι, αλλά επειδή εδώ είναι μέρος που μπορεί κάποιος να ψαρέψει θύματα, σκέφτηκα να το αναφέρω.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2017, 23:59:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπικά, ενδιαφέρομαι για το πως η θεωρία των ''chemtrails'' γίνεται αντιληπτή από διάφορα άτομα (τα οποία κατοικούν στην Ελλάδα). Για αυτό το λόγο το υλικό μου θα πρέπει να στηρίζεται στην συλλογή συνεντεύξεων (κατά τις οποίες τηρείται αυστηρός ηθικός κώδικας). Έχω δημοσιεύσει ανάλογη πρόσκληση συμμετοχής και σε άλλες πλατφόρμες όπως fcb γκρουπς: Chemtrails Greece, ΑΕΤΟΣ, Greece Χημικοί Αεροψεκασμοί. Επειδή ακόμα δεν έχω λάβει επιθυμητό αριθμό απαντήσεων, σκέφτηκα να το δημοσιεύσω και εδώ. Αν έχετε κάποιο άλλο φόρουμ ή τσατ κατα νου μέσα από το οποίο θα μπορούσα να προσκαλέσω και άλλα άτομα θα ήταν πολύ βοηθητικό για μένα να το μοιραστείτε. Φυσικά έχω επίγνωση του ότι δημοσιεύω και γω με τη σειρά μου την ηλεκτρονική διεύθυνση και εκτίθεμαι στον καθένα/καθεμιά. Αν κάποιος/α εκφράσει ενδιαφέρον για την έρευνα θα παρέχω πρώτη εγώ τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να αποδείξω την θέση μου στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/12/2017, 00:16:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα το ποσταρω και στην αλλη θεματική που φαίνεται να ειδικεύεται σε αυτό το θέμα. Σας ευχαριστώ πάντως

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2017, 17:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Mπορείς να ρωτήσεις και στο φόρουμ metafysiko.gr όπου έχει διάφορα θέματα σχετικού περιεχομένου. Απλά καταλαβαίνεις ότι οι καιροί είναι περίεργοι και ο περισσότερος κόσμος είτε δεν ενδιαφέρεται είτε δυσπιστεί. Ίσως καλή ιδέα είναι να επικοινωνείς πρώτα με τους διαχειριστές ενός φόρουμ, να διαπιστώσουν ότι είσαι αυτή που λες και γιατί όχι να σε συστήσουν στο κοινό τους, εσένα και την έρευνά σου, έτσι θα είναι πιο εύκολο να βρεις δείγμα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2017, 09:34:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα έλεγα ότι θα μπορούσε να γίνει μια παραγωγική συζήτηση πίσω από το φαινόμενο chemtrails, εννοώ το φαινόμενο πίστης στην γνωστή θεωρία συνωμοσίας, μιας και η Ελένη είναι επιστήμονας και νομίζω πως θα την ενδιέφερε να ακούσει κάποιες απόψεις.

Οπως για παράδειγμα, στην εύρεση κατάλληλου στατιστικού δείγματος για την έρευνα, κάτι που για μένα είναι σημείο εκκίνησης. Θα εξηγήσω λίγο περισσότερο τι εννοώ, αφού κάνω μια μικρή εισαγωγή.

Υπάρχει (ως γνωστόν) η παρανοϊκή θεωρία συνωμοσίας, πως μέσα στα καύσιμα των αεροπλάνων, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμιγνύονται και άλλα χημικά, τα οποία διασπείρονται (μέσω της καύσης) στην ατμόσφαιρα εν αγνοία (ή εν γνώση) όλου του τεχνικού κόσμου που ασχολείται με το θέμα της πτήσης, του διοικητικού προσωπικού, των χειριστών και γενικά των επιστημόνων και μηχανικών. Και αυτό γίνεται σαν ένα ευρύτερο τμήμα σχεδίου ελέγχου της συνείδησης ή της βούλησης του γενικού πληθυσμού. Πάνω σε αυτό έχουν πατήσει ακόμα πιο παρανοϊκά σενάρια, που περιλαμβάνουν παρεμβάσεις υποτιθέμενων εξωγήινων, εσωγήινων, μυστικών οργανώσεων μυθιστορηματικών προδιαγραφών. Υπάρχουν επίσης και παραλλαγές, οπου υπάρχουν πτήσεις συγκεκριμένων ψεκαστικών, τα οποία είναι καμουφλαρισμένα σαν αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας, κάποιες συγκεκριμένες πτήσεις ειδικών ψεκαστικών, όπως και σενάρια που παντρεύουν άλλες παρανοϊκές θεωρίες συνωμοσίας. Όπως οι ψεκασμοί να αποτελούν ένα κομμάτι ενός αθέατου συστήματος έλεγχου καιρικών συνθηκών, πάλι με σκοπό τον έλεγχο ή την εξόντωση του γενικού πληθυσμού.

Ερχόμαστε στο ζητούμενο, οι συνεντεύξεις με τους οπαδούς των chemtails. Θεωρώντας ότι αυτό που δήλωσε η Ελένη είναι η πραγματικότητα, δηλαδή πρόκειται για στοιχεία που συλλέγονται με σκοπό κάποια επιστημονική δημοσίευση ή εκπόνηση διπλωματικής (αλήθεια Ελένη, τι ακριβώς σπουδάζεις, σε ποιο τμήμα είσαι; Θα μπορούσες να φτιάξεις πρόχειρα μια σελίδα που θα αναφέρεις το project, βιογραφικό, συμμετέχοντες, επιβλέποντες καθηγητές κτλ).
Θα μπορούσε φυσικά και να μην είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, να πρόκειται για συλλογή στοιχείων με σκοπό τη συγγραφή εμπορικών βιβλίων, άρθρων σε περιοδικά, την εύρεση target group για τα παραπάνω, ή και διακωμώδηση-εξευτελισμό τύπου candid camera ή internet prank, που θα αναρτηθεί στο youtube ή αλλού και θα χρησιμοποιήσει τους πρόθυμους που θα νομίσουν ότι συμμετέχουν σε κάτι σοβαρό σε κάτι άλλο.

Απλά θέλω να τονίσω κάτι: Είμαι σκεπτικιστής και καχύποπτος. Είναι γνωστό στους θαμώνες της σελίδας αυτής. Γενικά και ειδικά, σε τέτοιους χώρους, θεωρώ πως είναι το απαραίτητο εφόδιο για να κινείσαι, η μόνη σανίδα σωτηρίας. Εδώ Ελένη μου όμως υπάρχει ένα άλλο θέμα: Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα, δεν είναι μακριά να πιστέψουν πως εσύ (ή ο οποιοσδήποτε) επιχειρήσει να τους πάρει συνέντευξη, δεν είναι παρά ένα κομμάτι του σχεδίου αυτού. Ότι έχει σκοπό να τεστάρει δηλαδή πόσο καλά έχουν επιδράσει τα χημικά, πόσο πειθήνιοι είναι, αν υπακούν στα κελεύσματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που έχει στήσει το όλο εγχείρημα ή αν είναι έτοιμοι για το επόμενο πείραμα των εξωγήινων, των Ιλλουμινάτι, των σαυροειδών της κούφιας Γης... μακρύς ο κατάλογος της βλακείας. Σου αναφέρω αυτά που θα διαβάσεις στα μέρη που πιθανόν να κυκλοφορήσεις.

Ειλικρινά τώρα: Εσύ περιμένεις κανέναν να κάτσει να σου δώσει επώνυμα συνέντευξη; Κάποιον που ανήκει στην παραπάνω κατηγορία; Εδώ μάνα μου αμφισβητούν την ίδια την φύση της πραγματικότητας, θεωρώντας την παράνοια κιτ επιβίωσης. Περιμένεις το "δείγμα πληθυσμού" που θα μαζέψεις να είναι αντιπροσωπευτικό; Ξεκινώντας με μια δημοσίευση σε φόρουμ από ένα... jazzlyfish; Σε βρίσκω λίγο εκτός τόπου και χρόνου...

Abyssus Abyssum Invocat


Edited by - Heretic on 04/12/2017 09:42:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2017, 13:46:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Εντωμεταξύ μπήκα από περιέργεια φου μπου να δω τι ανέβασε στο Chemtrails Greece. Μα είναι δυνατόν βρε Εleni? Έχεις προφίλ κλειδωμένο με φώτο έναν κουκουλοφόρο, λογαριασμό που όλα δείχνουν ότι είναι μούφα, και περιμένεις να επικοινωνήσουν μαζί σου με επώνυμο και σκάιπ; Δεν λέω ντε και καλά ότι είσαι μούφα, αλλά η προσέγγισή σου, για λόγους υποτίθεται μεταπτυχιακής έρευνας, είναι από λάθος έως ύποπτη...έχουμε κάνει και εμείς ποσοτικές και ποιοτικές έρευνες, η δυσκολία να βρεις δείγμα κάποιες φορές είναι όντως μεγάλη, αλλά εσύ κάνεις τα πάντα για να μην σού απαντήσει κανείς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 19:39:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς να υπενθυμίσω ότι ή έρευνα τηρεί αυστηρό ηθικό κώδικα στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η ανωνυμία. Δεν θα αποκαλυφθεί κανένα προσωπικό στοιχείο και ο πληροφοριοδότης έχει τη δυνατότητα να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή. Εγώ πάλι από τον πρώτο καιρό που έφτιαξα το προφίλ είμαι της άποψης ότι δεν θέλω να βάζω φωτογραφίες μου και το θεωρώ ''ψεύτικο'' να αλλάξω το προφίλ μου για αυτήν την έρευνα. Επίσης όπως το κάθε άτομο που θα θελήσει να συμμετάσχει θα έχει το πρώτο λόγο σε σχέση με τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί η συζήτηση, και η απόφασή του/της θα είναι απόλυτα σεβαστή, έτσι πιστεύω ότι πρέπει να είναι σεβαστή και η δική μου απόφαση για το πως θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου στα σοσιαλ μιντια. Φυσικά ξαναλέω ότι θα παρέχω πιστοποιητικά από το πανεπιστήμιό μου. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή, και επειδή μου το έχουν προτείνει και άλλα άτομα ίσως τελικά να την αλλάξω ακόμα και ας μη συμφωνώ απόλυτα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 20:08:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης το προφιλ μου δεν είναι πλέον κλειδωμένο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 20:54:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απάντηση προς Heretic:
Εμένα με ενδιαφέρει να ακούσω διάφορες απόψεις σχετικά με αυτήν, την όπως εσύ αποκάλεσες, ''θεωρία συνωμοσίας'' σε ότι αφορά τα chemtrails. Είτε κάποιο άτομο συμφωνεί , είτε διαφωνεί, δηλαδή θα ήθελα να ακούσω και τις δύο πλευρές. Τώρα για να απαντήσω στο υπόλοιπο κομμάτι, σπουδάζω στο πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, τμήμα κοινωνικής ανθρωπολογίας και η επιβλέπουσα καθηγήτρια στην μικρών διαστάσεων έρευνά μου (καθώς δεν είναι διπλωματική, αντιθέτως είναι στα πλαίσια ενός σεμιναρίου) είναι η Annika Rabo. Επαναλαμβάνω ότι μπορώ να παραθέσω πιστοποιητικά σε σχέση με την φοίτησή μου στο πανεπιστήμιο κτλπ, η εργασία μου δεν θα δημοσιευθεί κάπου και έγκειται ξεκάθαρα στο ενδιαφέρον μου σχετικά με τις διάφορες απόψεις πάνω στα chemtrails. Τώρα, αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε αλλά σας φαίνεται υπερβολικά αστεία ή ''παιδιάστικη'' η ηλεκτρονική μου διεύθυνση θα μπορούσα να σας προμηθεύσω και με άλλο μειλ. Αν ενδιαφέρεστε στείλτε μου ένα αρχικό μείλ στην ήδη υπάρχουσα και ύστερα θα σας απαντήσω από καινούρια διεύθυνση αλλιώς μπορείτε να με επικοινωνήσετε μαζί μου και μέσω του φεισμπουκ (Eleni Anagnst)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2017, 22:55:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κατάλαβα. Και συγγνώμη για την κριτική που έκανα αλλά νομίζω θα συμφωνείς ότι είναι καλύτερα που άλλαξες το προφίλ. Δυστυχώς δεν μπορώ να σού απαντήσω στην έρευνα αφενός διότι δεν έχω ψάξει καθόλου το θέμα (γνώμη βέβαια έχω) και αφετέρου επειδή το skype μου έχει πρόβλημα λειτουργίας αυτό τον καιρό. Εύχομαι να βρεις το δείγμα σου και αξίζει να ανοίξεις λογαριασμό και σε άλλα forums. Επίσης μιας και ανέφερες το μέιλ σου το μόνο πειστικό email νομίζω θα είναι το πανεπιστημιακό σου, αν όχι σε δημόσια θέα τότε σίγουρα σε φάση προσωπικής επικοινωνίας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
EleniAn
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2017, 01:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν υπάρχει λόγος να απολογηθείς, εκτιμώ τα σχόλια και τις παρατηρήσεις. Όσο για το μειλ όποιο άτομο ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί πλέον να επικοινωνήσει μαζί μου και μέσω της διεύθυνσης: elenianagnost@outlook.com

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2017, 14:55:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελένη, ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Οφείλω να σε πληροφορήσω πως βρίσκεσαι σε ένα μέρος στο οποίο εμφανίζονται κατά καιρούς διάφοροι χρήστες, οι οποίοι παρουσιάζουν μια υποτιθέμενη εικόνα στο forum, η οποία δεν αντιστοιχεί με το άτομο πίσω από το πληκτρολόγιο. Αυτό γίνεται για διαφόρους λόγους, στους οποίους δεν θέλω να επεκτείνω. Αν σε καλύπτει η συζήτηση μέσω του forum, μπορώ να συμμετάσχω, επίσης οι διαχειριστές εδώ μπορούν (πιστεύω) να εγγυηθούν ότι τα ψευδώνυμα αυτά που έχουμε, αντιστοιχούν σε ένα και μοναδικό πρόσωπο. Τουλάχιστον για τους θαμώνες της σελίδας.

Για τηλεδιάσκεψη και ανταλλαγή στοιχείων, μάλλον δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Πάντως, δεν ξέρω αν αυτό σε καλύπτει για τις απαιτήσεις της έρευνάς σου. Πιθανόν να είναι και προκαταρκτική, ανά χώρα ή εθνικό χώρο, γλώσσα κτλ σαν διερεύνηση για κάτι ευρύτερο. Στο γράφω αυτό, γιατί έχω υπόψη μου κάτι παρόμοιο, από μια που είχα συμμετάσχει στο παρελθόν (από τη πλευρά των διοργανωτών). Το οποίο μπορεί να είναι και αρκετά φιλόδοξο. Παρόλα αυτά, όφειλα να αναφέρω αυτά που έγραψα, ελπίζω να μην θεωρείς ότι ήταν μια μορφή επίθεσης. Αν διαβάσεις τι έχει γραφτεί κατά καιρούς εδώ μέσα (και στα παρόμοιας θεματολογίας fora) θα καταλάβεις την επιφυλακτικότητά μου.

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 07/12/2017 14:56:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy