ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Το παθενετε και εσεις αυτο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Mike04
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2018, 19:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδια μονο εγω το βιωνω αυτο η και εσεις.??..Λοιπον καποιες φορες σκεφτομαι κατι και μετα απο λιγο καιρο γινετε και δεν ειναι συμπτωσεις γιατι εχει γινει τοσες φορες που εχω χασει το μετρημα..
Π.χ Σκεφτομαι ενα επεισοδιο μια σειρας ξ μια ταινια και μετα το παιζει στην τηλεοραση επαναληψη,
Προχθες λεω απο μεσα μου πολυ καιρο εχει να γινει σεισμος και μετα απο 2 μερες εγινε.
Μερικες σκεφτομαι καποιον και χτυπαει το τηλεφωνω η μου στελνει μυνημη..
Η παω στο μπαλκονι να δω αμα ερχεται καποιος που περιμενω και με συνχρονισμο τον βλεπω να ερχεται...
Ξερει κανενας τι ειναι και αμα το βιωνετε και εσεις..??πλζζ πειτεε


PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2330 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2018, 13:57:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμβαίνουν τέτοια και σε άλλους. Καταστάσεις συγχρονικότητας.
Η ειδοποιός διαφορά είναι η συχνότητα.
Δηλαδή αν συνέχεια είσαι σε αυτό το mode της 'πρόβλεψης΄ ή αν συμβαίνει μια στο τόσο.
Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ως άνθρωποι έχουμε την τάση να επικεντρώνουμε στην επιτυχή εξέλιξη μιας κατάστασης και να παραβλέπουμε τις αστοχίες και τις ατυχίες.

Δηλαδή για κάθε ένα περιστατικό που διασιθάνθηκες ή σκέφτηκες ότι θα γίνει και έγινε, σκέψου πόσα άλλα δεν γίνανε ή δεν τα σκέφτηκες και δεν τα παρατήρησες, για να έχεις την πλήρη ακολουθία και το 'ποσοστό επιτυχίας' στη σύμπτωση.


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/07/2018, 22:41:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι ως άνθρωποι έχουμε την τάση να επικεντρώνουμε στην επιτυχή εξέλιξη μιας κατάστασης και να παραβλέπουμε τις αστοχίες και τις ατυχίες.

Έτσι ακριβώς. Το 90-95% 'εκπληκτικών συμπτώσεων' έχουν να κάνουν με επιλεκτική αντίληψη και ανάμνηση.
Όταν τα πράγματα κυλάνε 'κανονικά' (9/10 ας πούμε) τα ξεχνάμε αμέσως, όποτε όμως εμφανίζεται κάτι 'απροσδόκητο' (1/10) μάς εντυπώνεται στο μυαλό ως κάτι το απίθανο που συνέβη.

Επίσης τείνουμε να θυμόμαστε τις επιτυχίες. Θα διηγηθούμε στους φίλους τα επιτυχημένα καμάκια, οι χυλόπιτες περνάνε στη λήθη
Ή ο τζογαδόρος που θα κοκορευτεί για την φορά που ξεβράκωσε το καζίνο και που η μνήμη του έχει θάψει τις άλλες πέντε φορές που πήγε άκλαφτος.


Υπάρχει ωστόσο και ένα 5% περιπτώσεων (το ποσοστό είναι ενδεικτικό και κατά προσέγγιση) όπου φαίνεται όντως να συμβαίνουν μυστήρια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με τηλεπάθεια είτε με συγχρονικότητα είτε ποιός ξέρει με τι άλλο. Και δυστυχώς οι σοβαρές επιστημονικές μελέτες γύρω από τέτοια φαινόμενα, απ'όσο γνωρίζω, είναι λίγες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2018, 15:49:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Και οι λόγοι που δεν ασχολούνται νομίζω είναι οι εξής δύο:

- Tέτοιου είδους 'παραφυσικά' φαινόμενα είναι δύσκολα όσον αφορά τον γνήσιο εντοπισμό και την ακριβή μέτρησή τους, πόσο μάλλον την κατανόησή τους.

- Επίσης οι επιστήμονες δεν καταδέχονται να τα μελετήσουν. Οι νέοι επιστήμονες δεν τολμάνε να τα αγγίξουν διότι εάν το κάνουν έχουν κάψει την καριέρα τους. Οι καταξιωμένοι επιστήμονες επίσης δεν τολμάνε να τα αγγίξουν διότι αυτομάτως θα μειωθεί το κύρος τους και ενδεχομένως να γίνουν περίγελως στους συναδέλφους τους. Έτσι λοιπόν δεν ασχολείται κανείς. Και όταν κάποιος ασχοληθεί η μεθοδολογία συνήθως είναι λάθος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2018, 19:01:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ... αλλά τι σημαίνει η έννοια "εκπληκτική σύμπτωση" - η λέξη "σύμπτωση" π.χ που είναι σύνθετη, τι ακριβώς σημαίνει - και γιατί την χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τέτοιες καταστάσεις ; Ή τι ακριβώς σημαίνει η έννοια συγχρονισμός ή συγχρονικότητα όταν τις χρησιμοποιούμε στην ορολογία του εσωτερισμού ; Νομίζω θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε με απλά λόγια να κάνουμε κατανοητό και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό τις σημασίες τους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2018, 19:31:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
- Tέτοιου είδους 'παραφυσικά' φαινόμενα είναι δύσκολα όσον αφορά τον γνήσιο εντοπισμό και την ακριβή μέτρησή τους, πόσο μάλλον την κατανόησή τους.

Συμφωνώ

Ωστόσο, ο άνθρωπος μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να αναγνωρίζει πότε ένα φαινόμενο είναι απλώς μια "εκπληκτική σύμπτωση" και πότε κάτι άλλο. Επίσης, δεν χρειάζεται να υπάρχει κατανόηση ενός τέτοιου φαινομένου. Δηλ. δεν σημαίνει πως επειδή συνέβει κάποια στιγμή ένα τέτοια φαινόμενο, πρέπει σώνει και ντε να σπάσουμε την κεφάλα μας για να το κατανοήσουμε. Μερικά πράγματα, δεν χρειάζεται καν να τα κατανοήσουμε. Απλώς, συμβαίνουν και πρέπει να τα αφήνουμε να διατηρούν την ... κρυμμένη γοητεία τους. Διαφορετικά ... τους "την σπάμε", με τον ίδιο τρόπο που μας "την σπάει" κάποιος όταν π.χ θέλουμε οι ίδιοι να μείνουμε μόνοι μας ένα βράδυ και αυτός μας ενοχλεί.

quote:
- Επίσης οι επιστήμονες δεν καταδέχονται να τα μελετήσουν. Οι νέοι επιστήμονες δεν τολμάνε να τα αγγίξουν διότι εάν το κάνουν έχουν κάψει την καριέρα τους. Οι καταξιωμένοι επιστήμονες επίσης δεν τολμάνε να τα αγγίξουν διότι αυτομάτως θα μειωθεί το κύρος τους και ενδεχομένως να γίνουν περίγελως περίγελος στους συναδέλφους τους. Έτσι λοιπόν δεν ασχολείται κανείς. Και όταν κάποιος ασχοληθεί η μεθοδολογία συνήθως είναι λάθος.

Συμφωνώ και σ' αυτό επίσης. Και όχι μόνο η μεθοδολογία είναι λάθος, αλλά μπορεί και τα μέσα που διαθέτουν γι' αυτήν την μελέτη να μην είναι τα κατάλληλα.

Προσωπική μου άποψη είναι πως τέτοιου είδους φαινόμενα δεν χρήζουν μελέτης γιατί είναι εντελώς ανόητο να τα μελετήσει κάποιος. (Ξυπνάς το πρωϊ, ανοίγεις το παράθυρο, - καλοκαίρι - ένας ζεστός ήλιος σε λούζει και νιώθεις μια ζεστασιά ... "συμπαντική", τεντώνεσαι, χασμουριέσαι και ο ήλιος ήδη σου 'χει κάνει super χαλαρωτικό μασάζ στο τελευταίο σου κύτταρο - γιατί να το ερμηνεύσεις αυτό ; γιατί να το μελετήσεις ; άσ'το καημένε μου να υπάρχει ! κι αυτό πρέπει να το αναλύσεις και να το κάνεις νια-νια ; Ασ'το το γαμημένο ... είναι αίσθημα!, είναι καθαρή, αγνή, original ενέργεια!)

Κατ' αρχήν, τέτοιου είδους φαινόμενα δεν μπορούν να προκληθούν εκούσια και αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Προκαλούνται αν και εφ' όσον υπάρξει συντονισμός, αλλά θα πρέπει λίγο να εμβαθύνουμε στην έννοια του συντονισμού. Όταν μιλάμε για συντονισμό, αφ' ενός αναφερόμαστε στην έννοια του συντονισμού της Φυσικής επιστήμης - η Φυσική εμπεριέχει την έννοια του συντονισμού, την έχει ερμηνεύσει πλήρως και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν ως αφετηρία - αφ' ετέρου θα πρέπει να το ... "προσαρμόσουμε" με κάποιον τρόπο ώστε το όλο μετα-φυσικό του θέματος να μπορεί να κατανοηθεί με απλό και φυσικό τρόπο.

quote:
από wikipedia (επαρκής ορισμός για μένα)

Συντονισμός στη φυσική καλείται το φαινόμενο κατά το οποίο σε μια εξαναγκασμένη ταλάντωση η συχνότητα του διεγέρτη είναι ίση με την ιδιοσυχνότητα του ταλαντωτή, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του πλάτους.


Αυτό για την Φυσική. Πως μπορούμε αυτό, να το ... "μεταφέρουμε", να το ... μετα-στοιχειώσουμε ώστε να επαληθεύεται και στην πλευρά του εσωτερισμού ;

Αν εμβαθύνουμε στον ορισμό της Φυσικής για τη έννοια του συντονισμού, θα κατανοήσουμε καλύτερα γιατί ακριβώς δεν μπορούμε τέτοιου είδους φαινόμενα να τα προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι εκούσια και σκόπιμα. Κατ' αρχήν, υπάρχουν 2 πρωταγωνιστές - τους οποίους χάρην εσωτερικίστικης ορολογίας θα τους ονομάσω : ρόλους. Υπάρχουν λοιπόν 2 ρόλοι : ο διεγέρτης και ο ταλαντωτής. Η αδυναμία της εκούσιας πρόκλησης του φαινομένου βρίσκεται ακριβώς στο ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι σε θέση να γνωρίζει πότε - σε ποια χρονική στιγμή - είναι διεγέρτης και πότε είναι ταλαντωτής, όπως επίσης του είναι αδύνατο να επιλέξει συνειδητά έναν από τους δύο ρόλους. Αν μπορούσε να το κάνει αυτό, τότε θα αποκτούσε έλεγχο πάνω στο φαινόμενο και πολύ πιθανόν να μπορούσε να το προκαλέσει και ο ίδιος.

Ωστόσο, στην προσωπική και άμεση επαφή του με άλλους συνανθρώπους του, του δίνεται η δυνατότητα να μπορεί να επιλέγει έναν από αυτούς τους δύο ρόλους. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μεταξύ διεγέρτη(άνθρωπο)-ταλαντωτή(άνθρωπο) ή τούμπαλιν και υπό την προϋπόθεση της άμεσης(χωρο-χρονικά) προσωπικής επαφής και επικοινωνίας. Σου μιλώ - μου μιλάς (dt->0), σε ρωτώ - μου απαντάς (dt->0), σε βλέπω - με βλέπεις (dt->0) - τέτοια φάση εννοώ και χρησιμοποιώ διαφορικό για να δείξω τι εννοώ όταν λέω "άμεση" επαφή. Σ' αυτήν την περίπτωση ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει έναν ρόλο, είτε αυτού του διεγέρτη, είτε αυτού του ταλαντωτή.

Αλλά στα φαινόμενα, τα οποία περιγράφονται εδώ :

quote:
Π.χ Σκεφτομαι ενα επεισοδιο μια σειρας ξ μια ταινια και μετα το παιζει στην τηλεοραση επαναληψη,
Προχθες λεω απο μεσα μου πολυ καιρο εχει να γινει σεισμος και μετα απο 2 μερες εγινε.
Μερικες σκεφτομαι καποιον και χτυπαει το τηλεφωνω η μου στελνει μυνημη..
Η παω στο μπαλκονι να δω αμα ερχεται καποιος που περιμενω και με συνχρονισμο τον βλεπω να ερχεται...

οι ρόλοι είναι αδύνατον να επιλεγούν συνειδητά όπως επίσης είναι αδύνατον να ταυτοποιηθούν και να αποδοθούν στους εμπλεκόμενους. Π.χ

quote:
Μερικες σκεφτομαι καποιον και χτυπαει το τηλεφωνω η μου στελνει μυνημη..

Ποιος από τους δύο είναι ο διεγέρτης και ποιος ο ταλαντωτής είναι αδύνατον να το διακρίνουμε. Γι' αυτό, το αφήνουμε έτσι ... Δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία.

Edited by - kangaro on 19/07/2018 20:25:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2018, 20:28:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κατά τ'άλλα συμφωνείς κουμπάρε, αλλά το 'περίγελως' κακώς το διόρθωσες. Γράφεται και με 'ω' και με 'ο'. Το ίδιο ισχύει και για το κλαυσίγελως/κλαυσίγελος. Έχει διατηρηθεί το 'ω' στην γραφή, όπως συμβαίνει φερ'ειπείν και με το 'μονόκερως', 'αιγόκερως'.

Την 'συγχρονικότητα' την όρισε ο Γιουνγκ ως μία 'μη-αιτιακή σχέση δύο γεγονότων', ή μία 'γεμάτη νόημα σύμπτωση'. Πολλούς αιώνες πριν όμως, οι αρχαίοι λαοί, και ειδικά οι αρχαίοι Έλληνες, φαίνεται πως είχαν κάνει ολόκληρες διατριβές επί του θέματος.

Το όνομα που φαίνεται να έδιναν σε τέτοια φαινόμενα ήταν
'ομοιοπάθεια'. Και η αρχή της ομοιοπάθειας (στην πολύ ευρύτερη έννοιά της, η πίστη δηλαδή στην μη-αιτιακή σύνδεση γεγονότων και ολόκληρων κόσμων) διασώθηκε σε ένα σωρό πηγές. Από τις απλές συζητήσεις του Πελοπίδα και της Χαρίκλειας για το κακό μάτι και το κακό συναπάντημα με εκείνον τον γκαντέμη τον Βρασίδα και την τσουράπω την Καλλιόπη η οποία όποτε εμφανιζόταν τούς αναστάτωνε Μέχρι τα θρησκευτικά κινήματα και τις εσωτερικές παραδόσεις που συχνά τόνιζαν την αλληλο-σύνδεση και ομοιοπάθεια του Παντός ('Όπως ορίζει ο Ζευς κινείται ο νους του ανθρώπου, 'γεννηθήτω το θέλημα σου ως εν ουρανώ και επί της γης', 'όπως πάνω έτσι και κάτω').

Και γι'αυτό είχαν αναπτύξει ένα εκατομμύριο λόξες και δεισιδαιμονίες, καθώς και ένα εκατομμύριο μαντικές τέχνες μέσω των οποίων επιχειρούσαν να ερμηνεύσουν τους οιωνούς, τα σημεία και τα τέρατα που εμφανίζονταν γύρω τους μπας και καταφέρουν να συντονιστούν με τη βούληση των 'θεών'...ωστόσο οι περισσότερες μέθοδοί τους δεν θα άντεχαν στα σημερινά στατιστικά τεστ και τους αυστηρούς ελέγχους της επιστήμης...

Και εδώ είναι το ζουμί.
Όλη η ουσία kangaro είναι στο 'γιατί', στην 'εξήγηση'. Ο άνθρωπος θα σκάσει άμα δεν μάθει το 'γιατί', την εξήγηση και αιτία πίσω από τα φαινόμενα και γεγονότα. Έτσι προχωράει ο άνθρωπος, κατανοώντας, και μονάχα έτσι προχωράει η επιστήμη.

Επίσης συμφωνώ ότι τέτοια φαινόμενα είναι -αν όχι αδύνατον- έστω πολύ δύσκολο να προκληθούν αυτοβούλως ή να ελεγχθούν.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


634 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2018, 20:50:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κατά τ'άλλα συμφωνείς κουμπάρε, αλλά το 'περίγελως' κακώς το διόρθωσες. Γράφεται και με 'ω' και με 'ο'. Το ίδιο ισχύει και για το κλαυσίγελως/κλαυσίγελος. Έχει διατηρηθεί το 'ω' στην γραφή, όπως συμβαίνει φερ'ειπείν και με το 'μονόκερως', 'αιγόκερως'.

ΟΚ, κομπάρε, γράψε λάθος.

quote:
Την 'συγχρονικότητα' την όρισε ο Γιουνγκ ως μία 'μη-αιτιακή σχέση δύο γεγονότων', ή μία 'γεμάτη νόημα σύμπτωση'. Πολλούς αιώνες πριν όμως, οι αρχαίοι λαοί, και ειδικά οι αρχαίοι Έλληνες, φαίνεται πως είχαν κάνει ολόκληρες διατριβές επί του θέματος

Νο problem at all. Απλώς δίνω μια διαφορετική οπτική, δεν διαφωνώ με τον mister Γιουγκ. To "γεμάτη νόημα σύμπτωση" είναι ολίγον καλλιτεχνικό / λογοτεχνικό, ενώ το "μη-αιτιακή σχέση δύο γεγονότων" έρχεται να επαληθεύσει το γεγονός πως δεν χρειάζεται να αναζητούμε την αιτία της ... συν(μ)-πτώσης των δύο γεγονότων.

quote:
Όλη η ουσία kangaro είναι στο 'γιατί', στην 'εξήγηση'. Ο άνθρωπος θα σκάσει άμα δεν μάθει το 'γιατί', την εξήγηση και αιτία πίσω από τα φαινόμενα και γεγονότα.

Μερικές φορές ο άνθρωπος πρέπει να σκάει ή κάποια στιγμή να σκάσει γιατί πολύ απλά ... δεν υπάρχει "γιατί" ή διότι το "γιατί" είναι κρυμμένο και γουστάρει να παραμείνει κρυμμένο. Κι αυτό, εννοείται φυσικά όχι όσον αφορά τον τομέα της Επιστήμης αλλά όσον αφορά τον τομέα ... της φυσικής ζωής, της real & natural life που λέμε ... όχι της virtual ή της artificial. «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί», που λέει κι ο Ηράκλειτος.

Προσωπικά είμαι της οπτικής του «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί». Στο συγκεκριμένο φαινόμενο, δεν τρελαίνομαι να μάθω το "γιατί" συμβαίνει. Ωστόσο ο Γκουρτζίεφ στο σύστημά του κάπου - αν θυμάμαι καλά - παραθέτει μια ερμηνεία για το φαινόμενο του συντονισμού (συχνότητες κτλ) και γιατί συμβαίνει. Αλλά όλη αυτή η ερμηνεία εντάσσεται στο σύστημά του και ακολουθεί τις δικές του αρχές και δεν ξέρω αν πρέπει να αναφερθεί εδώ.


Edited by - kangaro on 19/07/2018 21:38:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2018, 00:20:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Έλα όμως που το φαινόμενο αυτό από μόνο του σε κάνει να θέλεις να βρεις την εξήγηση. Διότι εδώ δεν μιλάμε για καθαρά τυχαίες συμπτώσεις αλλά για κοσμική 'συνωμοσία' που συνδέει πράγματα φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους.

Γίγαντας ο Ηράκλειτος, και πολύ κοντά στους ανατολικούς. Το πιο ωραίο είναι ότι η ίδια η φιλοσοφία του μιμείται την 'κρυπτικότητα' της φύσης και ρέει σαν διφορούμενη σκέψη με αμφίσημο χαρακτήρα.

Και θα συμφωνήσω ότι η Φύση (ή με άλλα λόγια η 'θεότητα') έχει ερμητικό, σφραγισμένο χαρακτήρα, και όσο κι αν σπάσουμε εμείς την κεφάλα μας οι τρόποι της θα παραμένουν πάντα πολύπλοκοι, μυστικοί και άρρητοι.

Και εδώ ξαναγυρνάμε στο πρόβλημα των πραγμάτων που δεν μπορούν να 'αποδειχθούν΄ επιστημονικά, που υπερβαίνουν τα όργανα και τα όρια της επιστήμης. Είναι σαν να παραφυλάς με το δίχτυ ελπίζοντας ότι θα γραπώσεις την αλήθεια γυμνή ενώ εκείνη διαθέτει ένα εκατομμύριο τρόπους να 'αλλάξει' συμπεριφορά ή να διαφύγει πλήρως της παρατήρησης...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy