ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ο χώρος ο χρόνος ο παρατηρητής και η ενέργεια μέσα στο σύμπαν.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/11/2018, 21:24:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1) Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε μια διάσταση αρχής και τέλους πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος στο σύμπαν και αν υπάρχει τι υπήρξε πριν και τι θα υπάρξει μετά την αρχή και το τέλος της μέτρησης?
2) Αν δεν υπήρχε ο παρατηρητής θα υπήρχε το σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος ή μήπως ο χώρος ο χρόνος και το σύμπαν είναι δημιούργημα του παρατηρητή?
3) Ο παρατηρητής είναι ένα σκεπτόμενο μέρος του σύμπαντος Άλλο όμως είναι η ύλη και άλλο είναι η σκέψη τι σχέση έχουν τα άυλα και τα υλικά σώματα? Την μόνη σχέση που εγώ βλέπω είναι ότι και τα δύο εξαρτώνται από την ενέργεια.
Σαν η ενέργεια να είναι το πνεύμα ή αλλιώς ο προγραμματιστής και ο κατασκευαστής συγχρόνως ο οποίος ενεργεί κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας την δομή της ύλης και την σκέψη.
Ή μήπως ή σκέψη είναι η ίδια η ενέργεια η ίδια η ψυχή μας?
Αν η ενέργεια και η ψυχή μας είναι ένα και το αυτό, δεδομένου ότι η ενέργεια μεταβάλετε μεν αλλά δεν χάνετε δε, τότε και η ψυχή μας είναι αθάνατη το μεν σώμα μας είναι η στολή της ενέργειας - ψυχής μας και σκοπό έχει την εφαρμογή της μυικής δύναμης
Όλα στο σύμπαν είναι ένας χυλός ενέργειας αυξομειούμενος και οι αισθήσεις μας είναι ψευδείς διότι δεν υπάρχει χρώμα γεύση αφή αίσθημα ακοή κ.λ.π Πίσω από όλα αυτά υπάρχει απλά ενέργεια και προγραμματισμός από κάποιον προγραμματιστή να είμαστε ότι είμαστε. Από την άλλη η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα τα οποία μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή. Αυτή την άγνωστη δύναμη την ονομάζω ενέργεια... σκεπτόμενη ενέργεια διότι δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο πολύπλοκο σαν τον εγκέφαλο και την ύλη να έχει προγραμματιστεί τυχαία χωρίς την ύπαρξη προγραμματιστή.


Edited by - seismic on 13/11/2018 21:50:12

Edited by - seismic on 13/11/2018 21:52:50

Edited by - seismic on 13/11/2018 22:51:24

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2018, 08:24:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1) Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε* μια διάσταση αρχής και τέλους** πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα.

Σωστό.

quote:
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος στο σύμπαν

* Από την στιγμή που τα ορίζεις, είναι σαν να τα δημιουργείς εσύ (ο νους σου και οι αισθήσεις σου και αυτό που αντιλαμβάνεσαι). Ο λόγος που γίνεται αυτός ο ορισμός είναι για να αναζητηθεί και να ερευνηθεί η αιτία των φυσικών φαινομένων και να δοθεί μια ικανοποιητική ερμηνεία (σύμφωνα με την ανθρώπινη νόηση) στο γιατί συμβαίνουν αυτά (τι είναι π.χ ένας κεραυνός ή γιατί αν αφήσεις ένα αντικείμενο από ψηλά αυτό θα πέσει προς τα κάτω).

quote:
και αν υπάρχει

Δεχόμαστε ότι υπάρχει, διαφορετικά είναι αδύνατη η ερμηνεία.

quote:
τι υπήρξε πριν και τι θα υπάρξει μετά την αρχή και το τέλος της μέτρησης?

**Ένας νέος ορισμός.

Εγώ θα σε ρωτούσα κάτι άλλο :

α) Τι θεωρείς εσύ ότι υπάρχει (άνευ παρατήρησης) ; Αν θεωρείς ότι υπάρχει ενέργεια ή ένας "χυλός ενέργειας αυξομειούμενος" όπως λες, πώς το ξέρεις αυτό και πώς ξέρεις πως είναι αυξομειούμενος ;

και β) Θες να κάνουμε φιλοσοφική προσέγγιση του θέματος ή επιστημονική ;

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2018, 10:22:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1) Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε μια διάσταση αρχής και τέλους πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα.

Από την πλευρά της επιστήμης, η πρότασή σου είναι σωστή. Και μάλιστα αν θέλουμε να την επεκτείνουμε κιόλας, θα λέγαμε πως ο τρισ-διάστατος χώρος προκύπτει από την καμπυλότητα του δισ-διάστατου χώρου, ο οποίος δισδιάστατος χώρος προκύπτει από την καμπυλότητα του μονό-διάστατου χώρου, δηλ. μιας ευθείας που έχει αρχή και τέλος. Ο λόγος της καμπυλότητας είναι η βαρύτητα. Η διάσταση (χρόνος) προκύπτει, θα μπορούσαμε να πούμε, από το συνεχές μιας αέναης εναλλαγής / ακολουθίας πάνω σε μια νοητή γραμμή (ευθεία) με μη καθορισμένη αρχή και μη καθορισμένο τέλος. Οι 4 διαστάσεις αποτελούν τον λεγόμενο χωροχρόνο ή χωροχρονικό συνεχές μέσα στο οποίο συμβαίνουν και εξελίσσονται όλα τα φυσικά φαινόμενα.

quote:
Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος στο σύμπαν

Εδώ τώρα, την γυρνάς την πλάκα. Τι εννοείς αν υπάρχει ; Επιστημονικά υπάρχει. Φιλοσοφικά, το κουβεντιάζουμε το πράγμα. Πρέπει δηλ. εσύ ο ίδιος να αποφασίσεις πώς θες να το δεις.

Παρακάτω λες (καταλήγεις δηλ. ως συμπέρασμα) :

quote:
Όλα στο σύμπαν είναι ένας χυλός ενέργειας αυξομειούμενος και οι αισθήσεις μας είναι ψευδείς διότι δεν υπάρχει χρώμα γεύση αφή αίσθημα ακοή κ.λ.π Πίσω από όλα αυτά υπάρχει απλά ενέργεια και προγραμματισμός από κάποιον προγραμματιστή να είμαστε ότι είμαστε. Από την άλλη η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα* τα οποία μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή.** Αυτή την άγνωστη δύναμη την ονομάζω ενέργεια... σκεπτόμενη ενέργεια διότι δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο πολύπλοκο σαν τον εγκέφαλο και την ύλη να έχει προγραμματιστεί τυχαία χωρίς την ύπαρξη προγραμματιστή.

Κατ' αρχήν οι αισθήσεις μας δεν είναι ψευδείς. Δηλ. ο χαρακτηρισμός "ψευδείς" δεν είναι δόκιμος. Ατελείς, ναι, θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει, αλλά ψευδείς δεν νομίζω. Anyway, δεν στέκομαι εδώ. Λες *"η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα". Και τα άτομα τι είναι ; Ύλη δεν είναι ; Λες "μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή".** Κατ' αρχήν η δύναμη αυτή δεν είναι άγνωστη. Είναι γνωστή. Και δεν είναι μία. Είναι πολλές δυνάμεις κβαντομηχανικής φύσεως, όπως επίσης είναι και μία ισχυρή πυρηνική δύναμη. Δεύτερον, αν κάτι (άγνωστο) τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή, όπως λες, τότε ήδη αποδίδεις σ' αυτά τα άτομα, ιδιότητες ύλης. Διαφορετικά, τι ταλαντώνεται και τι κρατιέται σε συνοχή ; Και τρίτον (και σπουδαιότερο), τα άτομα δεν είναι αδιαίρετα. Υπάρχουν τα υπο-ατομικά σωματίδια (μικρότερα συστατικά δηλ.) ύλης (κουάρκ & λεπτόνια). Και μετά καταλήγεις :

quote:
Αυτή την άγνωστη δύναμη την ονομάζω ενέργεια... σκεπτόμενη ενέργεια διότι δεν είναι δυνατόν κάτι τόσο πολύπλοκο σαν τον εγκέφαλο και την ύλη* να έχει προγραμματιστεί τυχαία χωρίς την ύπαρξη προγραμματιστή.

Πως την ονομάζεις ; Έτσι, αυθαίρετα ; Και επίσης, αφού προηγουμένως αμφιβάλλεις ας πούμε για την πραγματική ύπαρξη της ύλης, πως εννοείς τον προγραμματισμό εγκεφάλου και ύλης ; *

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2018, 16:03:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
kangaro Κατ' αρχήν οι αισθήσεις μας δεν είναι ψευδείς. Δηλ. ο χαρακτηρισμός "ψευδείς" δεν είναι δόκιμος. Ατελείς, ναι, θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει, αλλά ψευδείς δεν νομίζω. Anyway, δεν στέκομαι εδώ.

Φίλε μου Το φως είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με διαφορετικό εύρος μήκους κύματος που το μάτι μας επεξεργάζεται πάλη ηλεκτρομαγνητικά και χημικά και μας δίνει την αίσθηση των χρωμάτων. Στην ουσία όμως δεν υπάρχει χρώμα παρά μόνο ενέργεια. Αν ο εγκέφαλός μας ήταν προγραμματισμένος να βλέπουμε την συχνότητα του κόκκινου μπλε μπλε θα την βλέπαμε. Το ότι όλοι μας βλέπουμε κόκκινο είναι διότι έχουμε προγραμματιστεί με το ίδιο πρόγραμμα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες αισθήσεις μας είναι όλες ψεύτικες γιατί είναι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες επεξεργασμένες από τον εγκέφαλό μας και δεν είναι γεύση ακοή κλπ Αν είχαμε άλλον προγραμματισμένο επεξεργαστή ή αν είχαμε και άλλες αισθήσεις θα βλέπαμε ένας εντελώς άλλο κόσμο. Συμπέρασμα όλες οι αισθήσεις μας είναι ψεύτικες και η μόνη αλήθεια είναι ότι τις σχηματίζει η ενέργεια... η προγραμματισμένη ενέργεια και πρόγραμμα χωρίς προγραμματιστή δεν υπάρχει.
quote:
Λες *"η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα". Και τα άτομα τι είναι ; Ύλη δεν είναι ;
Όχι δεν είναι ύλη.
quote:
Λες "μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή".** Κατ' αρχήν η δύναμη αυτή δεν είναι άγνωστη. Είναι γνωστή. Και δεν είναι μία. Είναι πολλές δυνάμεις κβαντομηχανικής φύσεως, όπως επίσης είναι και μία ισχυρή πυρηνική δύναμη.

Άγνωστες δυνάμεις είναι αυτές όλες που αναφέρεις διότι δύναμη = ενέργεια. Ξέρει η επιστήμη πως δημιουργείτε η ενέργεια? Δεν ξέρει.
quote:
Δεύτερον, αν κάτι (άγνωστο) τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή, όπως λες, τότε ήδη αποδίδεις σ' αυτά τα άτομα, ιδιότητες ύλης. Διαφορετικά, τι ταλαντώνεται και τι κρατιέται σε συνοχή ;

Η ίδια η ενέργεια κρατιέται σε συνοχή για τον λόγο αυτό λέω όλα είναι ένας αυξομειωμένος χυλός ενέργεια. Η συμπυκνωμένη ενέργεια είναι η ύλη αλλά ύλη δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχουν χρώματα και αισθήσεις. Η προγραμματισμένη ενέργεια δημιουργεί το matrix της ύλης και των αισθήσεων. Είσαι προγραμματισμένος να βλέπεις την ύλη σαν ύλη και τα χρώματα καθώς και το σύμπαν όλο. Όλα αυτά στην πραγματικότητα είναι ένας αυξομειωμένος χυλός ενέργειας. Δεν υπάρχει κενό μεταξύ εσένα και ενός τραπεζιού υπάρχει παντού ενέργεια Ούτε χρώμα έχει το τραπέζι. Απλά η επιφάνειά του αντανακλά ένα εύρος συχνοτήτων που το μάτι σου λαμβάνει σαν χρώμα.
quote:
Και τρίτον (και σπουδαιότερο), τα άτομα δεν είναι αδιαίρετα. Υπάρχουν τα υπο-ατομικά σωματίδια (μικρότερα συστατικά δηλ.) ύλης (κουάρκ & λεπτόνια). Και μετά καταλήγεις :

Όλα είναι διαιρετέα ακόμα και τα κουάρκ & λεπτόνια αρκεί να εφαρμοστεί μια μεγαλύτερη δύναμη επάνω τους από αυτή που τα συγκρατεί ενωμένα. Αυτό αποδεικνύει ότι η ύλη είναι ενέργεια και χωρίς ενέργεια δεν υφίσταται τίποτα.
quote:
Πως την ονομάζεις ; Έτσι, αυθαίρετα ; Και επίσης, αφού προηγουμένως αμφιβάλλεις ας πούμε για την πραγματική ύπαρξη της ύλης, πως εννοείς τον προγραμματισμό εγκεφάλου και ύλης ; *

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι αν συμβεί κάτι πρώτη φορά μόνο του είναι τυχαίοαν συμβεί δεύτερη φορά είναι σύμπτωση και αν συμβεί πάνω από δύο φορές τότε είναι προγραμματισμένο
Τι θέλω να πω. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν φυσικοί νόμοι χωρίς νομοθέτη. Είναι χαζό να πιστεύουμε ότι όλη αυτή η πολυπλοκότητα του σύμπαντος καθώς και οι νόμοι που το διέπουν είναι τυχαίοι και όχι προγραμματισμένοι. Για εμένα ο θεός είναι η ενέργεια γιατί υπάρχει πίσω από όλα.
Δεν είναι δυνατόν το σύμπαν να δημιουργήθηκε από μια μεγάλη έκρηξη όπως λέει η επιστήμη διότι ακόμα και μια μικρή έκρηξη για να γίνει χρειάζεται πολύ ενέργεια. Από που βρέθηκε η ενέργεια για μια τόσο μεγάλη έκρηξη? Από το τίποτα όπως λέει η επιστήμη?
Εγώ ξέρω από τα μαθηματικά ότι 0+0+0=0 Η επιστήμη λέει 0+0+0= σύμπαν..

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 14/11/2018 16:17:36

Edited by - seismic on 14/11/2018 16:20:49

Edited by - seismic on 14/11/2018 16:28:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2018, 19:04:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλιστα ... λοιπόν αγαπητέ φίλε, είχα ετοιμάσει να σου απαντήσω με μια αρκετά μεγάλη δημοσίευση μέχρι που είδα να αναφέρεις αυτό :

quote:
Άγνωστες δυνάμεις είναι αυτές όλες που αναφέρεις διότι δύναμη = ενέργεια.

Αγαπητέ φίλε, θα ήθελα αυτό που λες να μου το αποδείξεις (με μαθηματικά εννοείται). Θα ήθελα να μου αποδείξεις ότι η δύναμη που ασκείται σε ένα σώμα ισούται με την ενέργεια αυτού. Τίποτε άλλο.


*(A! επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσεις τι είναι τα άτομα, αν όχι ύλη. Thanks!)

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 14/11/2018 19:10:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2018, 22:44:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μάλιστα ... λοιπόν αγαπητέ φίλε, είχα ετοιμάσει να σου απαντήσω με μια αρκετά μεγάλη δημοσίευση μέχρι που είδα να αναφέρεις αυτό :

quote:
Άγνωστες δυνάμεις είναι αυτές όλες που αναφέρεις διότι δύναμη = ενέργεια.

Αγαπητέ φίλε, θα ήθελα αυτό που λες να μου το αποδείξεις (με μαθηματικά εννοείται). Θα ήθελα να μου αποδείξεις ότι η δύναμη που ασκείται σε ένα σώμα ισούται με την ενέργεια αυτού. Τίποτε άλλο.


*(A! επίσης, θα ήθελα να μου απαντήσεις τι είναι τα άτομα, αν όχι ύλη. Thanks!)

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 14/11/2018 19:10:18Δεν μπορώ να απαντήσω μονομερώς για την ενέργεια θα σε παραπέμψω εδώ https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1
Άλλο η δύναμη άλλο η ενέργεια αν και έχουν κάποια σχέση στην ουσία είναι διαφορετικά μεγέθη Η ενέργεια μετράει έργο ενώ η δύναμη μπορεί να ισορροπεί με μια αντιθέτου κατεύθυνσης άλλη δύναμη. Δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή μαθηματική απάντηση λόγο πολλών αστάθμητων παραγόντων.
Από την άλλη φίλε μου για να πούμε την αλήθεια μαθηματικός δεν είμαι.
Ξέρω όμως ότι 0+0+0=0
Η επιστήμη των μαθηματικών έτσι λέει η επιστήμη της φυσικής για την μεγάλη έκρηξη λέει ότι προήλθε από το τίποτα. Αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται. Δεν ξέρω τι είναι το άτομο ούτε η επιστήμη το ξέρει.
Τι είναι το φωτόνιο?


http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 14/11/2018 22:45:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2018, 09:21:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή λοιπόν αγαπητέ φίλε, δεν είσαι μαθηματικός αλλά και δεν ξέρεις τι είναι το άτομο και επειδή εγώ τυγχάνει να είμαι Φυσικός, απόφοιτος του Φυσικού τμήματος του Α.Π.Θ, θα ήθελα να σου πω το εξής : Οι απόψεις όλων, είτε αφορούν θέματα που ανήκουν στο επιστημονικό πεδίο είτε στην φιλοσοφία είναι σεβαστές και μπορούν - και πρέπει - να εκφράζονται ελεύθερα. Θα πρέπει όμως να είμαστε λίγο περισσότερο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε και να μην αυθαιρετούμε ελαφρά τη καρδία παραθέτοντας σχέσεις του τύπου "Δύναμη = Ενέργεια".

Σαν επιστήμονας, δέχομαι τις ελλείψεις και τις ασάφειες που εμπεριέχονται στο Καθιερωμένο Πρότυπο όπως π.χ την έλλειψη περιγραφής των βαρυτικών αλληλεπιδράσεων. Επίσης, δέχομαι και τις ασάφειες της Κλασικής Μηχανικής, όπως π.χ αυτής που αφορά την έννοια της Δύναμης για την οποία η Φυσική μας λέει απλώς ότι είναι το αίτιο που προκαλεί παραμόρφωση των σωμάτων ή μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης ή μεταβολή της ορμής, χωρίς να μας λέει στην ουσία τι είναι η Δύναμη. Υπάρχουν όμως πολλές θεωρίες, όπως π.χ η Θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος, που δίνουν ερμηνείες για την φύση της δύναμης θεωρώντας την "εκ των ουκ άνευ", ανοίγοντας έτσι δρόμους για μια νέα μηχανική. Δεν παύει όμως όλα αυτά να είναι θεωρίες, η οποίες μπλέκουν στο κουβάρι τους και λίγο από φιλοσοφία, όπως λέμε δηλ. "ολίγο από γιουβέτσι". Ωστόσο, το Καθιερωμένο Πρότυπο έχει δώσει επαρκείς ερμηνείες για την σωματιδιακή φύση της ύλης και των δομικών συστατικών τα οποία την απαρτίζουν, είναι μια θεωρία πολύ καλά θεμελιωμένη και έχει ανταπεξέλθει σε πολλούς πειραματικούς ελέγχους επαληθεύοντας πολλά πειραματικά αποτελέσματα και παρατηρήσεις.

Η μεγάλη έκρηξη (Big Bang Theory) είναι κι αυτή μια κοσμολογική θεωρία και σαν θεωρία θα πρέπει να την βλέπεις. Δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Απλά, είναι προς το παρόν η πιο famous, η πιο διαδεδομένη στην επιστημονική κοινότητα, αυτή που έχει προβληθεί περισσότερο και κυρίως μετά την ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων, είναι η πιο επικρατέστερη. Ωστόσο κι αυτή, ως θεωρία, έχει κάποια αναπάντητα ερωτήματα.

Τώρα, τι είναι το άτομο :

quote:
από https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BF

Παρόλο που το όνομα άτομο δόθηκε τη στιγμή που τα άτομα πιστευόταν πως ήταν αδιαίρετα, τώρα είναι γνωστό πως ένα άτομο μπορεί να διαχωριστεί σε έναν αριθμό μικρότερων συστατικών. Το πρώτο από αυτά που ανακαλύφθηκε ήταν το αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο, το οποίο εύκολα μπορεί να αποβάλλει ένα άτομο κατά τον ιονισμό του. Τα ηλεκτρόνια σχηματίζουν ένα σύννεφο, το ηλεκτρονιακό νέφος, γύρω από ένα συμπαγές σώμα το οποίο περιέχει όλο το θετικό φορτίο του ατόμου, τον ατομικό πυρήνα. Ο πυρήνας με τη σειρά του αποτελείται από νουκλεόνια: θετικά φορτισμένα πρωτόνια και αφόρτιστα νετρόνια.

Πριν το 1961, τα υποατομικά σωματίδια πιστευόταν πως ήταν μόνο τα πρωτόνια, τα νετρόνια και ηλεκτρόνια. Ωστόσο, τα πρωτόνια και τα νετρόνια αυτά καθ' αυτά γνωρίζουμε σήμερα πως αποτελούνται από ακόμα μικρότερα σωματίδια, τα λεγόμενα quarks. Επιπλέον, το ηλεκτρόνιο είναι γνωστό πως έχει έναν σχεδόν χωρίς μάζα 'σύντροφο', το νετρίνο. Και τα δύο, ηλεκτρόνιο και νετρίνο, είναι λεπτόνια.

Συνηθέστερα τα άτομα αποτελούνται μόνο από quarks και λεπτόνια πρώτης γενιάς. Το πρωτόνιο αποτελείται από δύο 'πάνω' (up) quarks και ένα 'κάτω' (down), ενώ το νετρόνιο αποτελείται από ένα 'πάνω' και δύο 'κάτω'. Παρόλο που δε συναντιόνται στη συνηθισμένη ύλη, οι άλλες δύο πιο βαρείς γενιές quarks και λεπτονίων μπορούν να παραχθούν σε συγκρούσεις υψηλής ενέργειας.

Το υποατομικά σωματίδια φορείς δυνάμεων, γλουόνια (ή κολλητόνια), είναι επίσης σημαντικά στα άτομα. Τα ηλεκτρόνια παραμένουν στο άτομο λόγω δυνάμεων κβαντομηχανικής φύσης οι οποίες αναπτύσσονται μεταξύ αυτών και του πυρήνα. Τα πρωτόνια και τα νετρόνια συγκρατούνται μαζί στον πυρήνα με τη βοήθεια των γλουονίων, φορείς της ισχυρής πυρηνικής δύναμης.


Αυτό είναι το άτομο.

Τώρα, εσύ έρχεσαι εδώ και μας λες :

quote:
Όλα είναι διαιρετέα ακόμα και τα κουάρκ & λεπτόνια αρκεί να εφαρμοστεί μια μεγαλύτερη δύναμη επάνω τους από αυτή που τα συγκρατεί ενωμένα. Αυτό αποδεικνύει ότι η ύλη είναι ενέργεια και χωρίς ενέργεια δεν υφίσταται τίποτα.

Αυθαιρεσίες χωρίς καμία, απολύτως καμία, απόδειξη.

Τι είναι το φωτόνιο.

quote:
από https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF

Το φωτόνιο είναι το κβάντο* στην κβαντομηχανική και στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων όταν αυτό αναφέρεται στο φως και γενικότερα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ενέργεια), ως φορέας των ηλεκτρομαγνητικών αλληλεπιδράσεων.

*τι είναι κβάντο : Γενικά στη φυσική, ο όρος κβάντο ή κβάντουμ αναφέρεται σε μια αδιάστατη μονάδα ποσότητας, ένα "ποσό από κάτι". Είναι δηλαδή η μικρότερη δυνατή μονάδα της «έννοιας» στην οποία αναφέρεται και όλες οι ποσότητες αυτής της έννοιας είναι πάντα ακέραια πολλαπλάσια αυτής της μονάδας. Δεν μπορούν να υπάρξουν δεκαδικές ποσότητες. Για παράδειγμα ένα κβάντο φωτός είναι μία μονάδα φωτός (ή αλλιώς φωτόνιο) και οι αναφορές σε κβάντα φωτός γίνονται πάντα με ακέραιους αριθμούς.


Τι είναι η ύλη.

Παρότι σήμερα στην σύγχρονη φυσική ο όρος "ύλη" δεν είναι πλέον θεμελιώδης, ωστόσο χρησιμοποιείται για να περιγραφούν τα άτομα αλλά και τα υπο-ατομικά σωματίδια (πρωτόνια, νετρόνια, ηλεκτρόνια) τα οποία εκτός από μάζα έχουν και την ιδιότητα να καταλαμβάνουν όγκο στον χώρο. Συνεπώς, τα άτομα (και τα υπο-ατομικά σωματίδια) είναι υλικά δομικά συστατικά των πραγμάτων. Είναι ύλη δηλ.

Μια φράση λοιπόν του τύπου

quote:
Από την άλλη η ύλη δεν υπάρχει πραγματικά σαν ύλη αλλά σαν άτομα τα οποία μία άγνωστη δύναμη τα ταλαντώνει και τα κρατά σε συνοχή.

είναι εντελώς λανθασμένη.

Ποιες είναι ακριβώς οι απορίες σου πάνω σ' αυτά ; Δηλ. τι δεν καταλαβαίνεις ; (έχω όλη την καλή διάθεση να σου εξηγήσω).

Πάμε παρακάτω ...

quote:
2) Αν δεν υπήρχε ο παρατηρητής θα υπήρχε το σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος ή μήπως ο χώρος ο χρόνος και το σύμπαν είναι δημιούργημα του παρατηρητή?

Αν δεν υπήρχε ο παρατηρητής, δεν θα υπήρχε καμία απολύτως θεωρία - ούτε και η δική σου - Επίσης, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

quote:
3) Ο παρατηρητής είναι ένα σκεπτόμενο μέρος του σύμπαντος Άλλο όμως είναι η ύλη και άλλο είναι η σκέψη τι σχέση έχουν τα άυλα και τα υλικά σώματα? Την μόνη σχέση που εγώ βλέπω είναι ότι και τα δύο εξαρτώνται από την ενέργεια.

Εδώ τώρα, μιλάς για ύλη, μιλάς για σκέψη, τουρλουμπούκι που λέμε στο χωριό μου. Αμπελοφιλοσοφώντας, θα σου πω πως για μένα η σκέψη είναι υλική. Δηλ. καταλαμβάνει χώρο. Δεν έχω μετρήσει ούτε την μάζα της, ούτε τον όγκο της. Λέω μια παπαριά δική μου. Άμα θες να κουβεντιάσουμε πάνω στην παπαριά την δική μου, πολύ ευχαρίστως.

*Οι παραπομπές μου στην wikipedia γίνονται για να δοθεί μια αρχική ερμηνεία των όρων που χρησιμοποιούνται. Είναι δηλ. ορισμοί για αρχάριους. Αν θες κάτι παραπάνω, πολύ ευχαρίστως να ανοίξω τα σκονισμένα κιτάπια μου και να σου πω. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα, να θυμηθώ τα νιάτα μου.

Την καλημέρα μου ...

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2018, 09:52:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άλλη παραπομπή > https://scientificallytalking.com/what-is-an-atom/

Τι είναι το άτομο

quote:
Το άτομο είναι η βασική δομική μονάδα της ορατής ύλης. Εμείς και όλα όσα είναι γύρω μας αποτελούνται από άτομα. Τα άτομα μπορούν να ενωθούν μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μόρια, τα οποία με τη σειρά τους συγκροτούν τα περισσότερα αντικείμενα που βλέπουμε.

Ένα άτομο αποτελείται από σωματίδια που ονομάζονται πρωτόνια, νετρόνια και ηλεκτρόνια (το άτομο του Υδρογόνου δεν έχει το σωματίδιο του νετρονίου, καθότι αποτελείται από ένα πρωτόνιο και ένα ηλεκτρόνιο). Τα πρωτόνια και τα νετρόνια αποτελούν το πυρήνα του ατόμου (ονομάζονται νουκλεόνια), ενώ τα ηλεκτρόνια περιβάλλουν και περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα σε ηλεκτρονικά νέφη.

Τα πρωτόνια είναι θετικώς φορτισμένα σωματίδια με φορτίο ίσο με αυτό του ηλεκτρονίου και έχουν μάζα 1836 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ηλεκτρονίων, ενώ τα νετρόνια έχουν μάζα 1838 φορές μεγαλύτερη από αυτή των ηλεκτρονίων και δεν έχουν καθόλου ηλεκτρικό φορτίο. Τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα σωματίδια με μάζα 9,1094Χ10^-13 kg και ηλεκτρικό φορτίο 1,602Χ10^-19 C (Coulomb).

Τα νουκλεόνια (πρωτόνια και νετρόνια) συγκρατούνται μεταξύ τους στο πυρήνα του ατόμου, όπου οι διαστάσεις του και η μάζα του εξαρτάται απο τον αριθμό των πρωτονίων και των νετρονίων που περιέχει, μέσω της ισχυρής πυρηνικής δύναμης η οποία παρά τη μικρή της εμβέλεια, έχει μεγάλη ισχύ και είναι ικανή να υπερνικήσει της ηλεκτροστατικές δυνάμεις που υπάρχουν μεταξύ των θετικά φορτισμένων πρωτονίων καθιστόντας την ύπαρξη του πυρήνα και κατεπέκταση του ατόμου δυνατή.

Τα ηλεκτρόνια μαζί με τα νουκλεόνια αποτελούν το άτομο. Τα ηλεκτρόνια περιφέρονται γύρω απο τον πυρήνα σε συνθήκες κατανομής πιθανότητας με διακριτές στάθμες ενέργειας, δηλαδή η θέση του κάθε ηλεκτρονίου αποτελεί μιά πιθανότητα καθότι είναι αδύνατο να μετρηθεί η θέση και η ορμή ενός ηλεκτρονίου μαζί, κάτι το οποίο θα καθόριζε μια κίνηση τύπου τροχιάς γύρω απο τον πυρήνα. Αυτή η κατανομή πιθανότητας της περιφοράς του ηλεκτρονίου γύρω απο τον πυρήνα ονομάζεται ηλεκτρονικό νέφος με πυκνότητα στιγμάτων, όπου τα στίγματα είναι πυκνά στις θέσεις που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί το ηλεκτρόνιο.

Ο αριθμός και η διάταξη των ηλεκτρονίων στις διακριτές στάθμες ενέργειας καθορίζουν τις χημικές ιδιότητες των στοιχείων, όπως επίσης και η αλληλοεπίδραση μεταξύ ατόμων διαφορετικών στοιχείων η οποία αφαιρεί ή προσθέτει ηλεκτρόνια στις διάφορες στάθμες ενέργειας των ατόμων καθορίζει τους χημικούς δεσμούς.

Τα άτομα κατηγοριοποιούνται με βάση τον ατομικό τους αριθμό Ζ, ο οποίος είναι ο αριθμός των πρωτονίων στο πυρήνα (Ο αριθμός των πρωτονίων και των ηλεκτρονίων σε ένα άτομο είναι ίσος). Η ατομική μάζα ή ατομικός αριθμός Α είναι το άθροισμα των πρωτονίων και των νετρονιών ενός ατόμου. Ο αριθμός των νετρονίων σε ένα άτομο δεν παίζει ρόλο στο καθορισμό του είδους του στοιχείου, πάιζει όμως ρόλο στο καθορισμό των ισοτόπων του στοιχείου που είναι άτομα του ιδίου στοιχείου με τον ίδιο ατομικό αριθμό (αριθμό πρωτονίων) αλλά διαφορετικό μαζικό αριθμό (περισσότερα νετρόνια απο πρωτόνια).

Μέχρι σήμερα έχουν κατηγοριοποιηθεί 118 στοιχεία με το Υδρογόνο να είναι πρώτο στο περιοδικό πίνακα με ατομικό αριθμό 1 και το Ονουνόκτιο τελευταίο με ατομικό αριθμό 118.


Επίσης, από http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/articles/elpart.html#atom

quote:

ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΤΡΟΝΙΑ

Νέα πειράματα, στην 2η και 3η δεκαετία του αιώνα μας, έδωσαν τη νέα πληροφορία ότι ο πυρήνας του ατόμου σχηματίζεται από δυο ειδών σωματίδια: το πρωτόνιο, με θετικό ηλεκτρικό φορτίο (ίσο κατ΄ απόλυτη τιμή με αυτό του ηλεκτρονίου), και το νετρόνιο που έχει σχεδόν την ίδια μάζα με το πρωτόνιο αλλά είναι ηλεκτρικά ουδέτερο.

ΚΟΥΑΡΚ*

Στην δεκαετία του '60 και του '70 έγινε κατανοητό, αρχικά θεωρητικά και κατόπιν επιβεβαιώθηκε και πειραματικά, ότι τα πρωτόνια και τα νετρόνια δεν είναι στοιχειώδη αλλά έχουν εσωτερική δομή: αποτελούνται δηλαδή από μικρότερα σωματίδια που ονομάστηκαν κουάρκ (quark). Τα κουάρκ παρουσιάζονται σε δυο είδη: το άνω (up) κουάρκ και το κάτω (down) κουάρκ. Τα κουάρκ είναι ηλεκτρικά φορτισμένα: το άνω κουάρκ έχει φορτίο +2/3 (σε μονάδες του φορτίου του ηλεκτρονίου που θεωρούμε ότι έχει φορτίο -1. Βλέπε σχετική σημείωση), ενώ το κάτω κουάρκ έχει φορτίο -1/3. Το πρωτόνιο αποτελείται από 2 άνω κουάρκ και 1 κάτω κουάρκ, ενώ το νετρόνιο από 2 κάτω κουάρκ και 1 άνω κουάρκ
(προσέξτε τα ηλεκτρικά φορτία: πρωτόνιο = 2*2/3-1*1/3=1, νετρόνιο=2*(-1/3)+1*2/3=0)

- Τα κλασματικά ηλεκτρικά φορτία των κουάρκ σίγουρα ανατρέπουν το αξίωμα που έχουμε μάθει σαν μαθητές του Γυμνασίου, το οποίο αναφέρει ότι όλα τα φορτία που παρουσιάζονται στη φύση είναι ακέραια πολλαπλάσια του φορτίου του ηλεκτρονίου. Το αξίωμα αυτό δεν καταρρίπτεται με τις παρατηρήσεις μας για τα φορτία των κουάρκ. Απλά πρέπει να συμπληρωθεί. Πράγματι δεν παρατηρούνται ΕΛΕΥΘΕΡΑ σωματίδια στη φύση με φορτίο μη ακέραιο πολλαπλάσιο του ηλεκτρονίου. Η προσθήκη της λέξης "ΕΛΕΥΘΕΡΑ" λοιπόν μας οδηγεί ότι τα κουάρκ δεν παρατηρούνται ποτέ ελεύθερα, αλλά πάντα σε κατάλληλους συνδυασμούς (όπως αυτούς του πρωτονίου και του νετρονίου) ώστε το συνολικό φορτίο να συμφωνεί με το αξίωμα. Υπεύθυνη για την λεγόμενη "σκλαβιά" (slavery) των κουάρκ είναι η κβαντική χρωμοδυναμική, η θεωρία που διέπει τις αλληλεπιδράσεις τους.

Η 1η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ

Μ' αυτά τα στοιχεία μπορούμε τώρα να περιγράψουμε όλη τη φύση, εμάς τους ίδιους, το σύμπαν ολόκληρο. Πράγματι, η σημερινή επιστήμη της δομής της ύλης, η ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ, χρειάζεται μόνο 4 βασικούς δομικούς λίθους για να χτίσει τον σημερινό κόσμο. Το άνω και το κάτω κουάρκ, το ηλεκτρόνιο και επιπλέον ένα πολύ παράξενο σωματίδιο, το νετρίνο. Αυτό το τελευταίο είχε προβλεφθεί από τον Πάολι (Wolfgang Pauli) από το 1930, αλλά μόνο το 1956 αποδείχθηκε και πειραματικά η ύπαρξή του. Είναι ένα ουδέτερο ηλεκτρικά σωματίδιο με εκπληκτικά μικρή μάζα (στη πραγματικότητα η μάζα του είναι μικρότερη από το σφάλμα που κάνουν οι πειραματικές συσκευές και θεωρητικά το αντιμετωπίζουμε σαν να μην έχει μάζα, κάτι τελείως αποδεκτό κατά τη ειδική θεωρία της σχετικότητας. Βλέπε σχετική σημείωση). Το νετρίνο εμφανίζεται σαν προϊόν της διάσπασης του νετρονίου. Το ηλεκτρόνιο και το νετρίνο ονομάζονται λεπτόνια (από την λέξη "λεπτός"). Στη πρώτη γραμμή του πίνακα φαίνονται ακριβώς οι τέσσερεις αυτοί βασικοί δομικοί λίθοι της φύσης με τα αντίστοιχα ηλεκτρικά φορτία τους.

Η 2η ΚΑΙ 3η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ

Παρόλο που τα τέσσερα αυτά σωματίδια σχηματίζουν την ύλη όλου του (σημερινού) σύμπαντος, στα πειράματα που γίνονται (και, όπως πιστεύουμε, επίσης κατά τα πρώτα δευτερόλεπτα της δημιουργίας του σύμπαντος), εμφανίζονται και άλλα σωματίδια που έχουν όμως εκπληκτικές ομοιότητες με τα τέσσερα που προαναφέραμε και που θα ονομάζουμε σαν 1η γενιά. Πράγματι λοιπόν, εμφανίζονται άλλες 2 γενιές σωματιδίων, η κάθε μια με 2 λεπτόνια και με 2 κουάρκ. Στη 2η γενιά έχουμε το σωματίδιο μ και το δικό του νετρίνο (διαφορετικό από αυτό της πρώτης γενιάς) για λεπτόνια καθώς και το γοητευτικό (charm) και το παράξενο (strange) κουάρκ με φορτία ακριβώς αντίστοιχα με τα σωματίδια της πρώτης γενιάς (βλέπε τον πίνακα). Οι ομοιότητες συνεχίζουν και σε άλλες ιδιότητες εκτός από τη μάζα: η 2η γενια είναι πιο βαριά από την 1η. Στη 3η γενιά εμφανίζονται το σωματίδιο τ και το δικό του νετρίνο για λεπτόνια και το υψηλό (top) και το χαμηλό (bottom) κουάρκ (κατ' άλλους κορυφή και πυθμένας). Και πάλι η 3η γενιά εμφανίζεται ακόμα πιο βαριά. Είναι γεγονός ότι η ύπαρξη των 3 γενιών, με πανομοιότυπα χαρακτηριστικά, αποτελεί ένα από τα αναπάντητα ακόμα ερωτήματα της Φυσικής των Στοιχειωδών Σωματιδίων. Πάντως τα πειράματα συνηγορούν στην ύπαρξη 3 και όχι περισσότερων γενιών.


*Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν μας έλεγες, πού ακριβώς βρήκες πως το κουαρκ μπορεί να διασπαστεί (διαιρεθεί - 4ης γενιάς στοιχειώδης σωματίδια (!!!) δηλ.) αν εφαρμοσθεί πάνω του μια δύναμη και το είδος αυτής, όπως επίσης να μας παραθέσεις και μια πειραματική επαλήθευση αυτής της πρότασης.

Παρεπιπτόντως, επειδή αρχίζω να ανοίγω και τα κιτάπια μου, την διαιρετότητα των κουαρκς την έχω συναντήσει σε ένα βιβλίο "Υπερχορδές - Η Θεωρία των Πάντων (2η έκδοση)", Schwarz John, Witten Edward, Green Michael, εκδόσεις Κάτοπτρο, θεωρία η οποία προβλέπει ως στοιχειωδέστερη οντότητα την χορδή (χωρίς φυσικά πειραματική επιβεβαίωση) (βλ. και https://physicsgg.me/2011/03/28/%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%81%CE%B4%CF%8E%CE%BD/)

Από τον παραπάνω σύνδεσμο, αξίζει να σταθούμε εδώ :

quote:
Εν τω μεταξύ, οι (υπερ)χορδές ως βασικό συστατικό της ύλης, ξαναήλθαν στο προσκήνιο το 1984, αλλά με μεγαλύτερες πλέον φιλοδοξίες: να περιγράψουν και να ενοποιήσουν όλες τις θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις συμπεριλαμβανομένης και της βαρύτητας. Μαζί τους έφεραν και μια μεγάλη αλλαγή: αν οι υπερχορδές περιέγραφαν τα βασικά συστατικά της ύλης, ο κόσμος θα έπρεπε να έχει 9+1 διαστάσεις.

Το 1997, ο Juan Maldacena, προσπαθώντας να μελετήσει τις μικροκαταστάσεις των μελανών οπών στα πλαίσια της θεωρίας των χορδών (ένα από τα μεγάλα προβλήματα που γέννησαν οι μελέτες του Hawking), έκανε μια αναπάντεχη παρατήρηση: σε μια θεωρία βαθμίδας ισχυρών αλληλεπιδράσεων, αρκετά όμοια με την κβαντική χρωμοδυναμική σε 3+1 διαστάσεις, οι αλληλεπιδράσεις περιγράφονται από μια θεωρία χορδών που (α) κινείται σε 9+1 διαστάσεις και (β) η γεωμετρία του δεκαδιάστατου χωρόχρονου είναι καμπύλη αλλά ιδιαίτερα συμμετρική. Η γεωμετρία αυτή, φτιάχνει τον χώρο που είναι γνωστός με το όνομα αυτού που το ανακάλυψε πρώτος, Anti-DeSitter (AdS).

Το αποτέλεσμα αυτό ήλθε σαν μια μεγάλη έκπληξη. Η θεωρία αυτή των ισχυρών αλληλεπιδράσεων μοιάζει να περιέχει χορδές που «γέννησαν» έξι καινούργιες διαστάσεις. Αν κάποιος περιγράφει την θεωρία με την συνηθισμένη γλώσσα των γκλουονίων, αυτά κινούνται στις συνηθισμένες 3+1 διαστάσεις. Αν όμως κάποιος άλλος, περιγράψει ισοδύναμα την δυναμική, χρησιμοποιώντας την γλώσσα των χορδών, τότε αυτές κινούνται σε ένα χώρο 9+1 διαστάσεων που περιέχει και τις συνηθισμένες 3+1 διαστάσεις. Ο δεκαδιάστατος χώρος των χορδών έχει ένα μοναδικό τετραδιάστατο τέλος ( ή «όριο» όπως το λένε οι μαθηματικοί). Αυτό το τετραδιάστατο «τέλος του κόσμου» είναι ο τετραδιάστατος χώρος στον οποίο ζούν και κινούνται τα γκλουόνια.

Η παραπάνω αναπάντεχη αντιστοιχία μεταξύ θεωριών βαθμίδας και θεωρίας χορδών που ζουν στο χώρο Anti-DeSitter είναι σήμερα γνωστή ως «αντιστοιχία AdS/CFT». Παραμένει ακόμα και σήμερα μια εικασία η οποία όμως έχει περάσει ένα μεγάλο αριθμό από δοκιμασίες, ούτως ώστε οι φυσικοί να μην αμφιβάλουν για την ισχύ της αν και δεν την έχουν ακόμα αποδείξει.

Η αντιστοιχία AdS/CFT έχει αποτελέσει μια «υπόθεση» που έχει οδηγήσει σε σημαντικά αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία.


Όπως βλέπεις λοιπόν αγαπητέ φίλε, μία πρόταση του τύπου

quote:
Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε μια διάσταση αρχής και τέλους πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα.

δεν έχει απολύτως κανένα νόημα αν ερμηνευθεί υπό το πρίσμα της θεωρίας των (υπέρ)χορδών. Γιατί, στην περίπτωση αυτή, έχεις μια καινούργια Γεωμετρία, έναν καινούργιο δηλ. δεκαδιάστατο χώρο. Και μιλάμε για την Υπερσυμμετρική Θεωρία των Χορδών. Υπάρχει κι άλλη, η Μποζονική θεωρία των Χορδών, με 26 διαστάσεις (άμα δεν σου φτάνουν οι 10) και ένα σωματίδιο με φανταστική μάζα, το ταχυόνιο.

Τι απ' όλα θες να κουβεντιάσουμε ; Σε ποιον χώρο ακριβώς αναφέρεται το θέμα σου ; Τι σχέση έχει αυτό

quote:
Ή μήπως ή σκέψη είναι η ίδια η ενέργεια η ίδια η ψυχή μας?

Ψυχή, σκέψη, ενέργεια, όλος αυτός ο αχταρμάς ; Και τι προσπαθείς να μας πεις εν τέλει ;

Οι δυνάμεις λοιπόν αυτές (ισχυρές αλληλεπιδράσεις), δεν είναι καθόλου άγνωστες όπως λες :

quote:
Άγνωστες δυνάμεις είναι αυτές όλες που αναφέρεις διότι δύναμη = ενέργεια. Ξέρει η επιστήμη πως δημιουργείτε η ενέργεια? Δεν ξέρει.

Είναι καθ' όλα γνωστές και υπάρχουν πολλές προσπάθειες των θεωρητικών φυσικών να τις ενοποιήσουν σε μια καθολική θεωρία. Ασφαλώς, σε ένα λαϊκίστικο ερώτημα του τύπου "Ξέρει η επιστήμη πως δημιουργείτε η ενέργεια?", ένας σοβαρός επιστήμονας δεν μπορεί να σου δώσει την απάντηση που εσύ περιμένεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως στο σύνολό της η Επιστήμη δεν γνωρίζει. Το να συμπεραίνεις εσύ πως η Επιστήμη δεν γνωρίζει (επειδή δεν σου δίνει την απάντηση που περιμένεις) είναι - το λιγότερο - μια πράξη ανευθυνότητας και ένα συμπέρασμα ανάξιο συζήτησης (αν ασφαλώς σε ενδιαφέρει μια συζήτηση σε επιστημονικό πλαίσιο όλων αυτών θεμάτων). Αν πάλι, ανοίγεις ένα θέμα για να πετάξεις απλώς μια αρλούμπα και να λες ότι θες, ok από μένα, κάν' το, αλλά θα σου έλεγα να είσαι πολύ προσεχτικός σε ότι γράφεις.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 15/11/2018 11:17:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2018, 11:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης, υπάρχει και μια άλλη θεωρία, κοσμολογικής φύσεως και αυτή, "Η Ενιαία θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος", (βλ. και http://www.kosmologia.gr/philosophy_history/Gosdas.htm, https://www.greekbooks.gr/i-eniea-theoria-tu-psifidotu-ontos.html), στην οποία βασικό συστατικό του σύμπαντος είναι η ψηφίδα. Έχει 3 βιβλία, η συνολική μελέτη αποτελείται δηλ. από 3 μέρη και έχει την έγκριση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κάτι το οποίο δεν το παίρνει κανείς και πολύ εύκολα.

Στο τελευταίο μέρος (3ο βιβλίο), ( βλ. και http://search.lib.auth.gr/Record/444816) ο συγγραφέας εισάγει μια νέα Μηχανική, την Άχρονη Μηχανική, δηλ. μια μηχανική ενός σύμπαντος, που από τις εξισώσεις της λείπει εντελώς η μεταβλητή του χρόνου (t). Όλα τα μεγέθη όπως τα ξέρουμε από την Κλασσική Μηχανική (ταχύτητα, ορμή, κτλ) παρουσιάζονται και αποδεικνύονται χωρίς την μεταβλητή του χρόνου. Ο συγγραφέας παίρνει ως μόνα φυσικά πραγματικά μεγέθη του σύμπαντος, την Δύναμη (F) και την απόσταση (L) και ερμηνεύει την κίνηση και την μεταβολή.

Τώρα, αν σταθεί κάποιος σ' αυτήν την μελέτη, εύκολα μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα (αφού υπάρχει μηχανική χωρίς t), πως ο χρόνος στην πραγματικότητα δεν υπάρχει.

Άλλο όμως είναι να λες με βεβαιότητα "Ξέρετε μάγκες, ο χρόνος δεν υπάρχει και όλα αυτά περί 4ης διάστασης είναι μπαρούφες", κι άλλο να λες "Ρε φίλε, για ρίξε και μια ματιά KAI σ' αυτήν την μελέτη. Εδώ αυτός λέει πως υπάρχει μηχανική χωρίς χρόνο".

Ήδη λοιπόν επιγραμματικά, σου έχω αναφέρει 3 ως τώρα κοσμολογικές θεωρίες : Η μία είναι το Καθιερωμένο Πρότυπο με στοιχειώδη σωματίδια της ύλης τα κουαρκς και τα λεπτόνια, η άλλη είναι η Θεωρία των Χορδών με στοιχειώδη σωματίδιο της ύλης την χορδή και η τρίτη είναι η Θεωρία του Ψηφιδωτού Όντος με στοιχειώδη σωματίδιο την ψηφίδα που εισάγει μια νέα μηχανική χωρίς χρόνο.

Συνεπώς αγαπητέ φίλε, εσύ τι λες ; Σε ποια ακριβώς θεωρία εντάσσεται το θέμα σου και τι ακριβώς θες να πεις (δεν έχω καταλάβει ακόμη) ;

Σχετικά : http://www.kosmologia.gr/philosophy_history/Gosdas.pdf

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 15/11/2018 12:27:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2018, 15:07:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου kangaro σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο και τον χρόνο σου που διέθεσες για να μου εξηγήσεις πολλά που δεν ήξερα. Ξέρεις είμαι ένα ανήσυχο άτομο που μου αρέσει να ψάχνω το νέον. Δεν διεκδικώ το αλάνθαστο προπαντός όταν άτομα σαν εσένα μου δείχνουν και μου δίνουν εξηγήσεις. Αλλά άλλο αυτό και άλλο ότι πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε το νέον διότι όλα δεν τα ξέρουμε.
Αυτό όμως που θέλω να σου πω είναι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη που είχα στην επιστήμη και ο λόγος είναι μια αντισεισμική πατέντα που έχω ερευνήσει αφάνταστα έχω ακλόνητη θεωρεία πειράματα και παρόλα αυτά οι επιστήμονες της αντισεισμικής τεχνολογίας με έχουν γράψει κανονικά.
Πάντως θα ξανά διαβάσω προσεκτικά αυτά που έγραψες και θα σου απαντήσω σε ότι απορία έχω. Σήμερα έχω πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνω. Σε ευχαριστώ πολύ.

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2018, 18:33:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αυτό όμως που θέλω να σου πω είναι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη που είχα στην επιστήμη και ο λόγος είναι μια αντισεισμική πατέντα που έχω ερευνήσει αφάνταστα έχω ακλόνητη θεωρεία πειράματα και παρόλα αυτά οι επιστήμονες της αντισεισμικής τεχνολογίας με έχουν γράψει κανονικά.

Καλά, στην Ελλάδα αγαπητέ, μην περιμένεις και πολλά πράγματα. Αν είχες κα'να κολλητό σε καμιά διεύθυνση πολεοδομίας, κα'να μπάρμπα βουλευτή, ε, ίσως κάτι να γινόταν.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2018, 05:41:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ύλη μπορεί να "εξαφανιστεί" και να μετατραπεί αποκλειστικά σε ενέργεια; Και αντίστροφα: Η ενέργεια μπορεί να "υλοποιηθεί" και να πάρει την μορφή συγκεκριμένων υλικών σωματιδίων;

H απάντηση στα δύο παραπάνω ερωτήματα είναι θετική και θεμελιωμένη από τον Albert Einstein, την μεγαλύτερη ίσως επιστημονική προσωπικότητα του 20ου αιώνα. Ναι! Η ύλη μπορεί να μετατραπεί σε ενέργεια και η ενέργεια σε ύλη.

Το ερώτημα είναι γιατί η ενέργεια και η ύλη δεν χάνεται και απλά αλλάζει μορφή?
Τι είναι αυτό που διατηρεί αυτή την σχέση 100% αναλλοίωτη χωρίς απώλεια ?

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 18/11/2018 05:43:48

Edited by - seismic on 18/11/2018 05:44:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kangaro
Μέλος 3ης Βαθμίδας


544 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2018, 11:39:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το ερώτημα είναι γιατί η ενέργεια και η ύλη δεν χάνεται και απλά αλλάζει μορφή?
Τι είναι αυτό που διατηρεί αυτή την σχέση 100% αναλλοίωτη χωρίς απώλεια ?

«…. Η διατήρηση της ενέργειας είναι δυσκολονόητη …. Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω μια όχι και τόσο έξυπνη αναλογία για να (την) εξηγήσω …

Φανταστείτε ότι μια μητέρα αφήνει το παδί της μόνο, σ’ ένα δωμάτιο με 28 κύβους από εντελώς άφθαρτη ύλη. Το παδί παίζει με τους κύβους όλη την ημέρα. Όταν επιστρέφει η μητέρα του, βρίσκει ότι οι κύβοι είναι ακόμη 28. Κάθε φορά ελέγχει μήπως χάθηκε κανένας. Αυτό συνεχίζεται για μερικές μέρες.

Ξαφνικά, επιστρέφοντας μια μέρα, διαπιστώνει πως οι κύβοι είναι 27. Βρίσκει όμως έναν έξω από το παράθυρο όπου τον είχε πετάξει το παιδί.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβει υπ’ όψη του κανείς όταν πρόκειται για νόμους διατήρησης, είναι ότι αυτό που προσπαθεί να ελέγξει, δεν διαφεύγει από κάπου. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο, αν δηλαδή ένα άλλο παιδί ερχόταν να παίξει με το παιδί στο δωμάτιο φέρνοντας μαζί του μερικούς κύβους. Είναι φανερό ότι τέτοια ζητήματα πρέπει να λάβει κανείς υπ’ όψη του όταν μελετά τους νόμους διατήρησης. Ας υποθέσουμε ότι κάποια μέρα μπαίνει η μητέρα στο δωμάτιο, μετρά τους κύβους και τους βρίσκει μόνο 25.

Υποψιάζεται, ωστόσο, ότι το παιδί έχει κρύψει τους άλλους τρεις μέσα σ’ ένα κουτί παιχνιδιών.

Του λέει λοιπόν: «Θ’ ανοίξω το κουτί». «Όχι», της λέει το παιδί, «δεν μπορείς να το αγγίξεις».

H μητέρα του όμως είναι πολύ έξυπνη και του απαντά: «Ξέρω ότι το κουτί ζυγίζει άδειο 16 ουγγιές και ότι κάθε κύβος ζυγίζει 3 ουγγιές. Δεν έχω, λοιπόν, παρά να ζυγίσω το κουτί». Έτσι ο συνολικός αριθμός των κύβων θα είναι:

αριθμός των κύβων που φαίνονται = ( Βάρος του κουτιού - 16 ουγγιές) / 3 ουγγιές

και αυτό ισούται με 28. Προς στιγμήν η μέθοδος αποδίδει. Κάποια μέρα όμως το εν λόγω άθροισμα δεν δίνει τη σωστή τιμή. Τότε η μητέρα παρατηρεί πως η στάθμη του βρώμικου νερού στο νεροχύτη έχει αλλάξει. Ξέρει ότι το βάθος του νερού είναι 6 ίντσες όταν δεν υπάρχει μέσα κάποιος κύβος και ότι θα ανέβαινε κατά το ¼ της ίντσας αν βρισκόταν μέσα ένας κύβος. Προσθέτει, λοιπόν, στο άθροισμα ένα ακόμη όρο και έχει τώρα:

αριθμός των κύβων που φαίνονται = [( Βάρος του κουτιού - 16 ουγγιές) / 3 ουγγιές ] + [( Ύψος νερού - 6 ίντσες ) / ¼ ίντσας ]

oπότε παίρνει και πάλι 28. Όσο το αγόρι σκαρφίζεται διάφορα κόλπα και η μητέρα του συνεχίζει να είναι εξ’ ίσου εφευρετική, προστίθενται όλο και περισσότεροι όροι που αντιπροσωπεύουν κύβους.

Ωστόσο, από μαθηματική άποψη πρόκειται για αφηρημένους υπολογισμούς, αφού οι κύβοι δεν φαίνονται.

Ας υποθέσουμε κατ’ αρχάς ότι σε καμιά από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν είχαμε δει ποτέ τους κύβους. Ο όρος «αριθμός των κύβων που φαίνονται» δεν θα υπήρχε. Στην περίπτωση αυτή, η μητέρα θα έπρεπε να κάνει πάντοτε υπολογισμούς μ’ ένα σωρό όρους, όπως «κύβοι στο κουτί», «κύβοι στο νερό» κ.τ.λ.

Με την ενέργεια συμβαίνει αυτή ακριβώς η διαφορά: δεν υπάρχουν «κύβοι», όσο τουλάχιστον ξέρουμε. Σε αντίθεση επίσης με την περίπτωση των κύβων, στην ενέργεια δεν προκύπτουν ακέραιοι αριθμοί. Αυτό για την ταλαίπωρη σημαίνει πως, υπολογίζοντας έναν όρο ίσως βρει 61/8 κύβους, ενώ υπολογίζοντας κάποιον άλλο ίσως πάρει 7/8 του κύβου, οπότε οι άλλοι όροι θα δώσουν 21, για να είναι το σύνολο 28. Ακριβώς έτσι γίνεται με την ενέργεια.

Για την ενέργεια έχουμε ανακαλύψει ένα νοητικό σχήμα με μια σειρά κανόνων. Για κάθε διαφορετικό είδος ενέργειας μπορούμε να υπολογίσουμε έναν αριθμό, εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό σύνολο κανόνων.

Όταν προσθέτουμε έναν όλους τους αριθμούς που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές μορφές ενέργειας, παίρνουμε κάθε στιγμή την ίδια τιμή του αθροίσματος με την αρχική.

Όσο ξέρουμε όμως, δεν υπάρχουν ακέραιες ποσότητες, μικροί «κύβοι». Είναι μια αφηρημένη, καθαρά μαθηματική διαδικασία: υπάρχει ένας αριθμός που δεν αλλάζει, οποιαδήποτε στιγμή κι αν τον υπολογίσουμε.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα απ’ ότι προσπάθησα…»

Απόσπασμα από το βιβλίο «Ο χαρακτήρας του φυσικού νόμου» του Richard Feynman.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

Edited by - kangaro on 18/11/2018 11:42:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2018, 17:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@kangaroΩραία εξήγηση φίλε μου. Η ενέργεια όμως παράγει έργο το οποίο ούτε κύβος είναι ούτε προσμετράτε σαν κύβος. Θέλω να πω ότι η μετατροπή της ενέργειας από μία μορφή σε άλλη μπορείς να την προσμετρήσεις σαν κύβο ο οποίος διασπάτε σε μικρότερους κύβους ίδιας μάζας. Το αποτύπωμά της δύναμης που παράγετε κατά την μετατροπή δεν είναι κύβος αλλά ένα συγκεκριμένο έργο το οποίο έρχεται από το πουθενά.
Δηλαδή θέλω να πω ότι και το υδρογόνο και το οξυγόνο παράγουν ενέργεια και όταν ενωθούν είναι το νεράκι. Αν διασπαστεί το νεράκι σε υδρογόνο και οξυγόνο με μια σπίθα εκκρίνονται και ξανά γίνονται νερό ξανά ενώνονται και παράγουν έργο. Δηλαδή προϊόν της έκρηξης είναι το νερό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει με τα ίδια υλικά αμέτρητες φορές Το έργο που θα παραχθεί είναι και αυτό αμέτρητο. Πολλαπλάσιο έργο από το τίποτα με τα ίδια υλικά.
Τώρα θα μου πεις ότι για να διασπαστεί το νερό χρειάζεται περισσότερη ενέργεια από αυτή που θα παράγει κατά την καύση. Είναι ένας εφευρέτης ο οποίος επικαλείται ότι παρέκαμψε τον νόμο του Καρνό και την διάσπαση την κάνει μέσω συχνοτήτων με πολύ λίγη ενέργεια.
Εδώ http://www.hellagen.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%88%ce%b7/
Δημιούργησε «αντιδραστήρα ψυχρής καύσης»!


Edited by - seismic on 18/11/2018 18:05:10

Edited by - seismic on 18/11/2018 18:07:15

Edited by - seismic on 18/11/2018 18:22:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Italos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1690 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2018, 15:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1) Για να καθορίσουμε τον χρόνο και τον χώρο πρέπει να ορίσουμε μια διάσταση αρχής και τέλους πάνω σε ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ο χρόνος και ο χώρος στο σύμπαν και αν υπάρχει τι υπήρξε πριν και τι θα υπάρξει μετά την αρχή και το τέλος της μέτρησης?

Το θέμα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, και θα ήθελα να συμμετέχω, αν φυσικά το επιθυμεί και ο θεματοθετης. Κατ'εμέ, το θέμα στην πραγματικότητα κρύβει δύο σκέλη, από τη μια το Χώρο και το Χρόνο και πως αυτοί αλληλεπιδρούν, και από την άλλη το πολύ δύσκολο ερώτημα, του ποια είναι η πραγματική "φύση" του ανθρώπου, και κυρίως του ποια είναι η πραγματική "θέση" του ανθρώπου, στο Όλο που τον περιβάλλει, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Βλέπω ότι έχετε επικεντρωθεί στο πρώτο.
Να πω επί τη ευκαιρία εδώ, ότι Νικόμαχε θα λείψεις από μια τέτοια συζήτηση, να μου τα χώνεις και να σε ζορίζω, θυμίζοντας μου πόσο χαζός και εξυπνος μπορω να είμαι ταυτόχρονα. Καλό ταξίδι φίλε, και να σαι πάντα καλά εκεί που βρίσκεσαι. Να ξέρεις πως απέναντι σου υπήρξα πάντα αληθινός σε αυτόν τον μικρό χώρο που επικοινωνήσαμε, και θα έχεις πάντα τον αμέριστο σεβασμό μου.

Όσον αφορά το θέμα μας, seismic η άποψη μου είναι πως η διατύπωση της πρώτης ερώτησης, στην οποία εν μέρει συμφώνησε και ο kangaroo, είναι...λάθος.

Και εξηγούμαι, τονίζοντας από την αρχή πως οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές.

Είναι αδύνατον να ορίσεις ένα μετρικό αριθμητικό σύστημα για να ορίσεις τον χώρο και τον χρόνο, γιατί μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Στην πραγματικότητα μπορείς να ορίσεις δύο διαφορετικά μετρικά συστήματα, και να παρατηρήσεις πως αυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Ο άνθρωπος, μπορεί να το κατανοήσει αυτό τεμνοντας δύο σημεία με μια ευθεία ας πούμε πάνω σε δύο κομμάτια χαρτί, όπου στο ένα θα μετράμε τις αποστάσεις με μήκος, και στο άλλο με ας πούμε λεπτά.
Επειδή όμως ο χώρος και ο χρόνος δεν είναι μονοδιάστατοι, θα πρέπει να πούμε εδώ ότι ο ενας στην πραγματικότητα περνάει μέσα από τον άλλο, αλληλεπιδρώντας.Θα μπορούσα να το περιγράψω, σαν ο χρόνος να είναι μια θάλασσα, και ο χώρος ένα υποβρύχιο που ταξιδεύει μέσα σε αυτή.(αν και ένα λιγότερο στερεό αντικείμενο θα περιέγραφε καλύτερα την κατάσταση).

Ο Χώρος τώρα μπαίνοντας στη θάλασσα του χρόνου στην αρχή, από όπου μπορούμε και να αρχίσουμε να τον μετράμε, είτε από εξωγενή ώθηση είτε από το ρεύμα της θάλασσας, έχει μια ταχύτητα, ανάλογα πάντα με το που τοποθετείσαι σε αυτόν (τον Χρόνο!όχι τον χώρο), η οποία για σένα θα είναι και η μοναδική που μπορείς να αντιληφθείς, καθώς "βλέπεις" την όλη διαδικασία από μέσα.
Έτσι, και για τον αστροναύτη και αυτόν που βρίσκεται στη γη ο χρόνος περνάει κανονικά, όμως όταν ο πρώτος επιστρέφει στη γη είναι ελαφρώς νεότερος από αυτόν που έμεινε σε αυτήν, με σημείο αναφοράς την διαφορετική αλληλεπίδραση χώρου/χρόνου, που ένας επιστήμονας του χώρου μπορεί να εξηγήσει σαφώς καλύτερα από μένα.

Το τι βλέπουμε ως χώρο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το αποτύπωμα της "τριβής" αυτών των δύο διαφορετικών καταστάσεων/διαστάσεων/πραγματικοτήτων, όπως θες πες το.Σαν το αποτύπωμα που αφήνει το πόδι στην άμμο ή το σχημα κάτι φαινομενικά αοράτου όταν κινείται στο νερό.

Για μένα, το πραγματικό ερώτημα, είναι το δεύτερο από αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Ο άνθρωπος.
Κινουμενος πάντα με την αρχική ταχύτητα του καραβιού, μη μπορώντας να τη σταματήσει, είναι το μόνο ον που γνωρίζω που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πορεία, δημιουργώντας στην ουσία πραγματικότητα, ενώ φαινομενικά τα πάντα γύρω του κρατούν σταθερή πορεία, σαν έρμαιο του ρεύματος που τα παρασύρει. Παίρνει αποφάσεις και καθορίζει το μέλλον του και όχι μόνο το δικό του. Επεμβαίνει στη φυσική ροή των πραγμάτων.Εδώ βέβαια, μπορούμε να σταθούμε και στο κατά πόσο το σύμπαν σαν ολότητα είναι λιγότερο ζωντανό από αυτά που εμείς αντιλαμβανόμαστε ως ζωντανά, κατά πόσο το "ταξίδι"μας ορίζεται από μια εξωγενή πρόθεση/διάνοια, αν εμείς είμαστε με κάποιο τρόπο μέρος της ή συνδεδεμένοι με αυτή, αλλά ας το κρατησω πιο απλό.

Αν κατανοησες τα παραπάνω κατανοείς τη σημαντικότητα αυτού που σου λέω.
Είναι σας ο άνθρωπος να είναι δύο πράγματα, σε δύο διαφορετικά "μέρη", σαν η πηγή να είναι σε σημείο παρατηρητή και η εντολή να εκφράζεται εντός αυτού που αναγνωριζουμε ως πραγματικό κόσμο.

Για να το εξετάσουμε όμως αυτό, θέλει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, αυτή του ηλεκτρονικού υπολογιστή που είδα ότι ανέφερες παραπάνω. Αν δε βαρεθηκατε ηδη την επιπέδου δημοτικού γνώμη μου, θα εκφράσω την άποψη μου σε επόμενο ποστ, χρόνο να χουμε.
Όπως και να χει, διαβάζω το θέμα με πολύ ενδιαφέρον.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

Edited by - Italos on 20/11/2018 16:17:56

Edited by - Italos on 20/11/2018 16:23:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2018, 18:20:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Italos Το θέμα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον, και θα ήθελα να συμμετέχω, αν φυσικά το επιθυμεί και ο θεματοθετης.

Σε ευχαριστώ πολύ που βρίσκεις πολύ ενδιαφέρον το θέμα και είμαι χαρούμενος που συμμετέχεις στους προβληματισμούς μου που πιστεύω ότι είναι και πολλών άλλων. Ενδιαφέρουσα η άποψή σου! Για εμένα υπάρχει ένας χυλός ενέργειας μέσα στον οποίο εμείς είμαστε προγραμματισμένοι από κάποιον ή από την ίδια την ενέργεια να του δώσουμε ζωή με χρώματα μέσα από matrix αισθήσεις.
Πολλοί ενδιαφέρονται στο που πάμε και ελάχιστοι από που ερχόμαστε.
Πολλοί λιγότεροι για την θέση μας στο σύμπαν.
Ίσος η θέση μας στο σύμπαν είναι η ίδια η ύπαρξή του άλλως πως θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς? Θα έλεγα ότι είμαστε μια εξελιγμένη μετάλλαξη της σκεπτόμενης ενέργειας η οποία αντιλαμβάνεται την αυξομείωση της ενέργειας ως αντικείμενα με κενά και χρώματα. Για εμένα χώρος και χρόνος είναι κατασκεύασμα των ανθρώπων λόγο της ανάγκης που έχουν να προσδιορίσουν τον χώρο που ζουν και τον χρόνο ζωής τους.

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 20/11/2018 18:30:33

Edited by - seismic on 20/11/2018 18:35:40

Edited by - seismic on 20/11/2018 18:41:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2018, 19:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάθε μέρα σαν κτίστης που είμαι εδώ και κοντά 50 χρόνια πέρασα την ζωή μου κτίζοντας τούβλα. Εκτελώ καθημερινά χιλιάδες φορές μία κίνηση του να κτίσω το κάθε τούβλο του τοίχου χωριστά ένα ένα. Όλα τα τούβλα μαζί κάνουν τον τοίχο. Ο τοίχος για να γίνει χρειάστηκε κάποια ενέργεια από εμένα η οποία μετατράπηκε αρχικά από το σώμα μου σε ελεγχόμενη προγραμματισμένη από το μυαλό μου δύναμη και παρήγαγε το τελικό έργο του τοίχου.
Εγώ για να έχω αυτή την ενέργεια και την νόηση να κτίζω πρέπει να πάρω ενέργεια από την τροφή και νόηση από την εμπειρία που απέκτησα σαν παρατηρητής.
Συμπέρασμα πρώτο. Η τροφή είναι ενέργεια η οποία προέρχεται από την γη.
Συμπέρασμα δεύτερο. Είμαι ένας μετατροπέας ενέργειας διότι μετατρέπω την τροφή σε τοίχο.
Συμπέρασμα τρίτο. Έχω νόηση από την αποθήκευση της εμπειρίας μου που απόκτησα από την παρατήρηση.
Στο πρώτο και δεύτερο συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι απλά η ενέργεια της τροφής που μου έδωσε η γη μετατράπηκε σε τοίχο. Η δε τροφή σε κόπρανα τα οποία επέστρεψαν στην γη και έγιναν πάλη χώμα. Εδώ βλέπουμε μια ανακύκλωση της ύλης και έναν πολλαπλασιασμό του έργου. Δηλαδή με την ίδια τροφή η οποία ανακυκλώνεται συνέχεια πολλαπλασιάζω το έργο δηλαδή κτίζω αμέτρητους τοίχους.
Εδώ βλέπουμε ότι η ύλη και η ενέργεια ανακυκλώνεται σαν τους κύβους ακέραια ενώ το έργον πολλαπλασιάζεται. Τι είναι το έργον? Το έργον είναι ενέργεια οπότε η ενέργεια πολλαπλασιάζεται.
Εδώ προκύπτει ένα ερώτημα. Ξέρουμε ότι η ύλη και η ενέργεια που περικλείει είναι ίδια. Πως είναι δυνατόν εγώ σαν άνθρωπος να την πολλαπλασιάζω την στιγμή που χτίζω τον τοίχο? Διότι αν τα κόπρανα έχουν ισόποση ύλη και ενέργεια με την τροφή μου τότε από που προκύπτει η περίσσια ενέργεια που χρειάστηκε ο τοίχος να κτιστεί?
Στο τρίτο συμπέρασμα προκύπτει ένα άλλο μεγάλο ερώτημα.
Η νόηση η παρατήρηση η εμπειρία μου δημιουργούν την συνείδηση. Τι είναι η συνείδηση? Είναι έργο δηλαδή ενέργεια... είναι ύλη?
Υπάρχουν δύο εκδοχές
1) Σκεπτόμενη ενέργεια.
2) Κάτι άλλο άγνωστο.
Πάντως σκέτη ύλη ή σκέτη ενέργεια δεν είναι.

Edited by - seismic on 21/11/2018 19:33:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2018, 16:37:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας θέσουμε το ερώτημα ποιοι είμαστε εμείς μέσα στο σύμπαν?
Ο άνθρωπος κοιτάει πάντα προς τα έξω χωρίς να εξετάζει το μέσα του.
Υπάρχουν ερωτήματα που μας απασχολούν αλλά δεν τα θέτουμε γιατί είναι καλά κριμένα και σιγά σιγά βγαίνουν. Ένα από αυτά τα ερωτήματα είναι αν η φυσική μπορεί να συναντηθεί και να συμφωνήσει με την μεταφυσική.
Η φυσική δεν συμφωνεί ότι μπορούν να συναντηθούν κάπου. Αντίθετα η κβαντομηχανική λέει το αντίθετο. Η κβαντομηχανική σε διαφορά από την κλασική φυσική λέει ότι δεν υπάρχει πραγματικότητα παρά μόνον αν ο παρατηρητής αν η συνειδητότητα ας το πούμε ο νους δεν λάβει μέρος στο φαινόμενο.
Δηλαδή το φαινόμενο δεν είναι μόνο του αλλά έχει να κάνει με τον παρατηρητή. Βασικά το σύμπαν δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαμε εμείς να το παρατηρούμε. Ή τουλάχιστον δεν μπορείς να αποκόψεις τον παρατηρητή από το σύμπαν.
Έχουμε την λανθασμένη εντύπωση πολλές φορές για πολλά πράγματα διότι εκεί μας πάνε οι αισθήσεις οι οποίες μας λένε ότι το σύμπαν είναι κλασικό, δηλαδή είναι εξωτερικό έχει αρχή... αλλά η πραγματικότητα που δεν βλέπουμε ( αυτό που βάζουμε κάτω από το χαλί ) είναι ότι ο χώρος είναι άπειρος ο χρόνος είναι άπειρος και δεν έχει καμία σχέση με την θεωρεία της σχετικότητας.
Το άπειρο ξεπερνά ακόμα και την φαντασία μας.
Η κβαντομηχανική έρχεται σήμερα και μας λέει ότι αν δεν είναι όλα αυτά 100% λάθος τότε δεν αντιπροσωπεύουν την ολική αλήθεια. Είναι εν μέρη σωστά. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο αυτοί πόλοι δεν θα συναντηθούν. Πως θα συναντηθούν?... με την συμπληρωματικότητα. Η κλασική φυσική είναι μέρος του σύμπαντος αλλά δεν είναι το όλον.

Edited by - seismic on 25/11/2018 17:08:19

Edited by - seismic on 25/11/2018 18:16:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2018, 20:30:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω την εντύπωση ότι όλες οι αλλαγές στην ζωή μας είναι ψεύτικες αφού ψεύτικες είναι και οι αισθήσεις μας Βασικά ο θάνατος δεν είναι τίποτα άλλο από την παύση αυτών των ψευδαισθήσεων και η πραγματικότητα είναι αιωνίως αμετάβλητη και μοναδικής φύσης. Βλέπουμε με τα μάτια μας αλλά βλέπουμε και στα όνειρά μας χωρίς τα μάτια μας. Αυτό είναι κάτι άλλο μη φυσικό Πως γίνεται αυτό? Μικρός μου είχε κοπή η αναπνοή για πάνω από 10 λεπτά λόγο του ότι μία ρόγα σταφυλιού μου έκλεισε την αναπνευστική οδό. Είχα φύγει από το σώμα μου με ένα άλλο ίδιο σώμα πολύ ανάλαφρο και ήμουν πάνω στο ταβάνι του σπιτιού βλέποντας τα πάντα από κάτω.
Δηλαδή βλέπουμε και χωρίς μάτια και υπάρχουμε στο ίδιο σώμα όταν το εγκαταλείπουμε. Αυτό δεν είναι φυσική.

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 28/11/2018 20:35:58

Edited by - seismic on 28/11/2018 20:43:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2018, 21:09:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί το σύμπαν διαστέλλεται επιταχύνοντας συνεχώς την διαστολή του?
Έχει γεμίσει θεωρίες η επιστήμη αλλά όλες φαίνονται να μην απαντούν σε βασικά ερωτήματα. Η τελευταία θεωρεία είναι αυτή της μεγάλης έκρηξης η οποία όμως για να έχει συμβεί χρειάζεται μεγάλη ενέργεια.
Η ενέργεια πως δημιουργήθηκε?
Υπάρχει και η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια για τα οποία δεν ξέρει τίποτα η επιστήμη παρά μόνο την διαπίστωση ότι υπάρχουν μόνο και μόνο για να αιτιολογήσει την διαστολή του σύμπαντος και την βαρυτική τροχιά των γαλαξιών των οποίων τα απομακρυσμένα από το κέντρο άστρα τους κινούνται με την ίδια ταχύτητα με αυτά που είναι κοντά στο κέντρο του γαλαξία και αυτό δεν συμπίπτει με την θεωρεία της βαρυτικής έλξης.
Η επιστήμη λέει ότι η κανονική ύλη και ενέργεια είναι το 5% του σύμπαντος το 27% είναι σκοτεινή ύλη και το 68% είναι σκοτεινή ενέργεια.
Ενέργεια πίσω από όλα.
Η ενέργεια γεννά τα πάντα.
Γιατί το σύμπαν να μην διαστέλλεται λόγο της γένεσης που επιτελεί η ενέργεια?
Εμένα το σύμπαν μου θυμίζει την έγκυο γυναίκα της οποίας η κοιλιά μεγαλώνει παρά μια μεγάλη έκρηξη η οποία έτσι και αλλιώς θέλει ενέργεια για να γίνει για την οποία κανένας δεν ξέρει πως δημιουργείται. Το παράδοξο είναι ότι όσο το σύμπαν διαστέλεται δεν μειώνεται η σκοτεινή ενέργεια αλλά παραμένει μία σταθερή ιδιότητα!
Αυτό κάτι λέει. Λέει ότι η ενέργεια είναι σταθερή αλλά εφόσον το σύμπαν διαστέλλεται και η σκοτεινή ενέργεια παραμένει ίδια χωρίς να αλλοιώνεται η πυκνότητά της αυτό σημαίνει ότι πολλαπλασιάζεται.


Edited by - seismic on 05/12/2018 21:22:04

Edited by - seismic on 05/12/2018 21:22:30

Edited by - seismic on 05/12/2018 21:27:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2018, 13:12:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όλα δημιουργήθηκαν από τον φόβο του ανθρώπου. Είναι μέσα στην φαντασία μας.
1) Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο και κατασκεύασε την θρησκεία για να του λύση το πρόβλημα αυτό.
2) Ο άνθρωπος φοβάται τον συνάνθρωπό του μην του κάνει κακό και κατασκεύασε τους νόμους - την πολιτία
3) Ο άνθρωπος φοβάται τους κεραυνούς τους σεισμούς και κατασκεύασε την επιστήμη για να του λύσει τα προβλήματα αυτά καθώς και τα καθημερινά του προβλήματα.
Πάνω σε αυτούς τους τρις πυλώνες του φόβου έχουμε χτίσει τον πολιτισμό μας.
Είναι σαν αυτοί οι τρις πυλώνες να φέρουν στην κορυφή τους έναν δίσκο ο οποίος φέρει επάνω του μια μπίλια.
Αν οι τρις πυλώνες έχουν το ίδιο μέγεθος η μπίλια ισορροπεί.
Αν ένας από αυτούς τους πυλώνες μεγαλώσει τότε η μπίλια θα πέσει από τον δίσκο.
Δηλαδή η πολιτεία μπορεί να μας βοηθήσει αλλά και να μας βλάψει.
Το ίδιο συμβαίνει και με την θρησκεία και την επιστήμη.
Που είναι όμως η αλήθεια?
Εκεί έξω στο σύμπαν υπάρχει ο φόβος το καλό και το κακό ή η συνείδηση μας τα κατασκευάζει όλα? Γιατί ο φόβος υπάρχει και όταν είμαστε ξύπνιοι αλλά και όταν ονειρευόμαστε?
Ποιος μας λέει ότι θα πεθάνουμε την στιγμή που μπορεί να είμαστε ήδη πεθαμένοι και να ζήσουμε την πραγματική ζωή όταν φύγουμε από αυτή την ζωή? Το όνειρο ο φόβος η χαρά η εξυπνάδα δεν είναι ύλη αλλά υπάρχουν μέσα μας. Εκεί έξω στο σύμπαν υπάρχουν ή υπάρχουν μόνο μέσα στην συνείδηση του ανθρώπου?


http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2018, 19:51:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας δούμε με την κοινή λογική τι είναι ο άνθρωπος.
Ο άνθρωπος είναι μια μηχανή την οποία γέννησε - κατασκεύασε μια άλλη μηχανή αυτή της μητέρας με την βοήθεια μιας άλλης μηχανής αυτή του πατέρα. Πρώτο συμπέρασμα Η κατασκευή ενός ανθρώπου αποτελεί την συνεργασία δύο άλλων διαφορετικών ανθρώπων του θηλυκού και του αρσενικού. Εδώ βλέπουμε έναν ηλεκτροχημικό μηχανισμό ζωής κάτι σαν το internet που για να μπεις μέσα χρειάζεσαι έναν υπολογιστή τον οποίο τον παρομοιάζω με το όργανο του ανθρώπινου sex, και έναν κωδικό που τον παρομοιάζω με αυτόν του DNA για να δημιουργηθεί μια άλλη ζωή. Μια άλλη ανθρώπινη ύπαρξη, η οποία σκέπτεται και κατά τον ίδιο τρόπο αναπαράγεται. Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζονται άλλα δύο συστατικά.
α)ενέργεια β)γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή και γνώση χημείας.
Πέστε ότι την ενέργεια την παίρνουμε από την τροφή.
Ο πάροχος του διαδικτύου είναι ο ήλιος.
Ο προγραμματιστής - νους ποιος είναι?
Η τροφή που παίρνουμε είναι ενέργεια προερχόμενη από το έδαφος και από τον ήλιο.
Ο νους είναι ενέργεια ή κάτι άλλο?
Αν ο νους είναι ενέργεια τότε η ενέργεια σκέπτεται γεννά και πολλαπλασιάζεται.Δηλαδή ο ανθρώπινος νους είναι ενέργεια.
Η ενέργεια δεν πεθαίνει οπότε δεν πεθαίνουμε απλά αποθηκευόμαστε σε έναν επεξεργαστή σκληρό δίσκο (DNA) και οι σκέψεις μας είναι προϊόν περασμένης εμπειρίας.
Πάντως τυχαία πρόγραμμα ζωής με προγραμματισμό γέννεσης δεν γίνεται.
Η ενέργεια εμφανίζεται με πολλές μορφές εκ του αποτελέσματος αλλά κανένας δεν ξέρει τι είναι και από που προέρχεται.
Στο ερώτημα Αν υπάρχει θεός ... απαντώ ότι αν είμαστε κατασκευασμένοι καθ εικόνα και ομοίωση και αν ο δημιουργός είναι ο προγραμματιστής θεός τότε και εμείς είμαστε μικροί προγραμματιστές αφού κατασκευάσαμε το διαδίκτυο.


Edited by - seismic on 26/12/2018 20:53:11

Edited by - seismic on 26/12/2018 21:06:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2018, 22:06:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σίγουρα δεν είναι τυχαίο του ότι εσύ και εγώ μιλάμε μέσα από μια οθόνη. Πως θα μπορούσε να είναι τυχαίο κάτι πιο πολύπλοκο όπως είναι ο άνθρωπος. Όλοι κάνουμε λάθη και λάθη είναι όλα όσα ξέρουμε. Απλά περιμένουν να αντικατασταθούν από κάτι άλλο το οποίο θα απαντά και θα λύνει περισσότερα προβλήματα. Η επιστήμη πιστεύει ότι ο χώρος και ο χρόνος υπάρχουν και πηγαίνουν σχεδόν παράλληλα και κάποτε θα συναντηθούν ( χωροχρόνος ) Δεν μας είπε όμως γιατί ο χρόνος πάει πάντα μπροστά ενώ ο χώρος είναι σταθερός εκεί. Μήπως δεν υπάρχει ο χρόνος που για την επιστήμη τρέχει συνεχώς και οι μόνοι που τρέχουμε είμαστε εμείς?
Για την επιστήμη και ο χώρος διαστέλλεται. Όμως πρόσφατα ανακάλυψαν ότι ενώ ο χώρος διαστέλλεται και θα έπρεπε να μειώνεται η πυκνότητα της σκοτεινής ενέργειας και η σκοτεινή ύλη στο σύμπαν λόγο της διαστολής ... άκουσον άκουσον αυτή παραμένει η ίδια. Πως το εξηγείς αυτό? Υπάρχει εξήγηση? Ναι υπάρχει και λέγετε γέννεση Η ενέργεια δεν διατηρείτε μόνον αναλλοίωτη και απλά αλλάζει μορφή, αλλά και πολλαπλασιάζεται. Η ενέργεια είναι παντού και παίρνει την μορφή της ύλης των χρωμάτων των αισθήσεων γενικώς. Όλα είναι αυξομειωμένη ενέργεια και ζούμε σε ένα εικονικό σύμπαν αυτό των αισθήσεών μας που είναι ψεύτικο αφού πίσω από αυτό υπάρχει μόνο ενέργεια.

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 29/12/2018 22:40:33

Edited by - seismic on 29/12/2018 22:52:28

Edited by - seismic on 29/12/2018 22:54:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2019, 17:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ MATRIX?
1) Τι είναι η όραση?
Είναι ένας μηχανισμός ο οποίος μετατρέπει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του φωτός σε χρώματα. Επομένως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι το αίτιο της όρασης, και η όραση με αυτό το πανδαιμόνιο των χρωμάτων είναι ψεύτικη. Δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μηχανισμό διαχείρισης της ενέργειας που μετατρέπει την ενέργεια σε χρώματα. Στην πραγματικότητα αυτά τα χρώματα είναι εικονικά διότι δεν υπάρχουν.
2)Τι είναι η ακοή?
Ακοή είναι ένας μηχανισμός που λαμβάνει συχνότητες μηχανικών κυμάτων τις οποίες τις μετατρέπει και τις στέλνει ως ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο.
Γενικά και οι άλλες 3 αισθήσεις της όσφρησης της γεύσης και της αφής είναι μηχανισμοί που λαμβάνουν ένα είδος ενέργειας την οποία την μετατρέπουν σε ηλεκτρικά ερεθίσματα και τα στέλνουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία.
Συμπέρασμα.
Είμαστε ένας μηχανισμός ο οποίος μετατρέπει την ενέργεια των ηλεκτρομαγνητικών και μηχανικών κυμάτων σε ηλεκτρικά ερεθίσματα τα οποία στέλνονται στον εγκέφαλο ο οποίος αφού τα επεξεργαστεί κατάλληλα όπως αυτός έχει προγραμματιστεί να το κάνει μας παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε.
Τελικά ζούμε σε ένα Matrix γιατί το μόνο αληθινό που υπάρχει στις αισθήσεις μας είναι η ενέργεια.
Αυτά που βλέπουμε γύρω μας και όλη η γυάλα του σύμπαντος δεν είναι τίποτα άλλο από έναν χυλό ενέργειας. Θα παρομοίαζα το σύμπαν και την ζωή μας σαν μια στρογγυλή γυάλα ενός χρυσόψαρου η οποία παραμορφώνοντας τα είδωλα τα οποία είναι έξω από αυτή δημιουργεί ένα άλλο εικονικό σύμπαν για το χρυσόψαρο.

Edited by - seismic on 02/01/2019 17:46:41

Edited by - seismic on 02/01/2019 17:48:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


226 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2019, 17:52:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε seismic, γράψε για την σκατοπατέντα σου και μην συζητάς για άλλα πράγματα, όλοι αντιλαμβάνονται τον λόγο της συμμετοχής σου εδώ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2019, 18:00:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ρε seismic, γράψε για την σκατοπατέντα σου και μην συζητάς για άλλα πράγματα, όλοι αντιλαμβάνονται τον λόγο της συμμετοχής σου εδώ...Ο λόγος που είμαι εδώ και σε πολλά άλλα φόρα είναι ένας και μοναδικός.
Πρώτο να ανταλλάξω απόψεις και δεύτερο να ξεσκεπάσω γενικά αλήθειες που τα μμε προσπαθούν να κρύψουν επιμελώς.

http://antiseismic-systems.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2019, 21:02:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο άνθρωπος είναι μια μηχανή η οποία παίρνει κάτι από το σύμπαν και το μετατρέπει σε κάτι άλλο. Τι είναι αυτό που παίρνει? Είναι δύναμη είναι ενέργεια ή κάτι άλλο? Είναι παλμοί, συχνότητες, τις οποίες μετατρέπει αρχικά σε δύναμη και ενέργεια και μετά με την αρχή της βάσης αυτών των ιδιοτήτων τις μετατρέπει σε μορφές ύλης με χρώμα. Δηλαδή κατασκευάζει το σύμπαν που ξέρουμε το οποίον είναι υπαρκτό μόνον όταν περάσει μέσα από αυτό το μηχάνημα του ανθρώπου. Αλλού δεν υπάρχει υπό αυτή την μορφή.Αυτό το σύμπαν είναι ψεύτικο - ούτε καν υλικό.
Ένα παράδειγμα το οποίο δουλεύει όπως ο μηχανισμός του ανθρώπου είναι αυτή η οθόνη που επικοινωνούμε. Αυτά τα γράμματα τα γράφω εγώ αλλά αν δεν υπήρχε ο ηλεκτρονικός σας υπολογιστής δεν θα υπήρχαν εκεί να τα διαβάσετε. Αν δεν υπήρχε ο ανθρώπινος ηλεκτρονικός υπολογιστής αυτό το σύμπαν δεν θα υπήρχε. Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη είναι τι είναι αυτό που δεχόμαστε και το μετατρέπουμε στο γνωστό σύμπαν Πρέπει να πάψουμε να σκεπτόμαστε υλικά βάση των αισθήσεών μας και να εκπαιδεύσουμε την νόηση που ευτυχώς ο μηχανισμός του ανθρώπου διαθέτει, ώστε να ανακαλύψουμε άλλες γνώσεις άλλες πληροφορίες. Αλήθεια τι είναι η πληροφορία? Είναι ύλη είναι δύναμη είναι ενέργεια? Τίποτα από αυτά δεν είναι


http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 04/01/2019 21:13:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2019, 12:44:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

seismic:

Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη


Ακριβώς αγαπητέ seismic.
Η Επιστήμη δια της εφαρμοσμένης έρευνας εξήγαγε το αποδεικτικό συμπέρασμά της
σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815782&postcount=3


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2019, 21:13:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

seismic:

Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη


Ακριβώς αγαπητέ seismic.
Η Επιστήμη δια της εφαρμοσμένης έρευνας εξήγαγε το αποδεικτικό συμπέρασμά της
σχετικά με τα θέματα της κοσμογονίας: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815782&postcount=3
Συμφωνώ ότι όλα πρέπει να γίνονται βάση της λογικής έρευνας.
Η φυσική είναι ένα είδος τοπικής έρευνας αλλά δεν είναι το όλον του σύμπαντος. Αν δεν υπήρχε η φυσική δεν θα μπορούσαμε να οδηγήσουμε.
Η φυσική όμως υπάρχει για να εξυπηρετεί το περιβάλλον του ανθρώπινου υπολογιστή. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Δεν μπορείς να μιλάς για λογική όταν δεν ξέρεις από που προέρχεται. Δεν μπορείς να μιλάς για ύλη όταν δεν ξέρεις ακόμα αν είναι ύλη ή κάτι άλλο. Δεν μπορείς να μιλάς για την προέλευση της αναπαραγωγής όταν δεν ξέρεις τον μηχανισμό γένεσης. Δεν μπορείς να μιλάς για χρόνο και χώρο όταν δεν ξέρεις τα όριά του. Και στην τελική άλλη η λογική ενός κατασκευασμένου σύμπαντος το οποίο εκπέμπεται με ψεύτικη εικόνα μέσα από τον υπολογιστή του εγκεφάλου μας και άλλο το πραγματικό σύμπαν του υπάρχει εκεί έξω.
Αυτό το οποίο εγώ λέω είναι ότι η επιστήμη πρέπει να ασχοληθεί με το τι είναι αυτό που δημιουργεί την ταλάντωση στα άτομα, και από που προέρχεται η δύναμη που τα συγκρατεί όλα μαζί για να σχηματίσουν την υποτιθέμενη ύλη. Τι είναι η πληροφορία ? Από που παράγεται η ενέργεια?
Αν δεν δώσουμε απαντήσεις σε αυτά δεν μπορούμε να ξέρουμε την αλήθεια της ζωής και του σύμπαντος, διότι η αλήθεια βρίσκεται κριμένη πέραν αυτών που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας. Οι απαντήσεις βρίσκονται στον μικρόκοσμο των ατόμων μορίων σκοτεινή ύλη σκοτεινή ενέργεια κ.λ.π Αυτά τα εξετάζει η κβαντική μηχανική.

quote:
Ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή μου στην πιο ξεκάθαρη και επικεφαλής επιστήμη, τη μελέτη της ύλης, μπορώ να σας πω, ως αποτέλεσμα της έρευνάς μου όσον αφορά στα άτομα: Δεν υπάρχει ύλη αυτή καθ’ εαυτή. Όλη η ύλη προέρχεται και υπάρχει λόγω μίας δύναμης που φέρνει το σωματίδιο του ατόμου σε δόνηση και διατηρεί αυτό το μικροσκοπικό ηλιακό σύστημα του ατόμου σε συνοχή. Πρέπει να υποθέσουμε, πως πίσω από αυτή τη δύναμη υπάρχει μία συνειδητή και ευφυής νοημοσύνη. Αυτός ο νους είναι η μήτρα (matrix) όλης της ύλης.


~ Max Planck, θεωρητικός φυσικός, ο οποίος “γέννησε” τη θεωρία της κβαντικής φυσικής, με την οποία πήρε βραβείο Νόμπελ το 1918.


Ο Νίκολα Τέσλα είπε «Εάν θέλεις να κατανοήσεις το σύμπαν, σκέψου ενέργεια, συχνότητα και δόνηση».Τα πάντα γύρω μας κι εμείς οι ίδιοι αποτελούμαστε από άτομα και κατ’ επέκταση κύματα ενέργειας τα οποία δονούνται σε ορισμένες συχνότητες. Μέσω των αισθήσεών μας δεχόμαστε πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διαφορετικών συχνοτήτων. Εν συνεχεία, ο εγκέφαλός μας μέσω ηλεκτρομαγνητικών διαδικασιών επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες, τις μετασχηματίζει κι έτσι βλέπουμε τα χρώματα και τα αντικείμενα. Επίσης, δεχόμαστε κύματα πίεσης, αλλά τα συγκεκριμενοποιούμε ως ήχους. Προσλαμβάνουμε χημικές ενώσεις από τον αέρα, τις τροφές, το νερό κλπ., αλλά αισθανόμαστε οσμές και γεύσεις. Τα χρώματα, οι ήχοι, οι οσμές, οι γεύσεις δεν υπάρχουν καθαυτά, αλλά δημιουργούνται μέσα στον εγκέφαλο νοητικά έπειτα από κάποια επεξεργασία που βασίζεται στη φυσιολογία μας. Εάν ένα ενεργειακό ερέθισμα που προσλαμβάνει ένα αισθητήριο όργανο δεν ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο ποσό ενέργειας (ενεργειακό κατώφλι), δε μπορεί να δημιουργήσει ένα ενεργειακό σήμα, κι έτσι η ανθρώπινη φυσιολογία το αγνοεί ως μη υπάρχον. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της αντίληψής μας είναι απατηλό.

Στην πραγματικότητα, τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι ενιαία και αιδιαίρετα. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

Edited by - seismic on 12/01/2019 22:09:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Διαγραμμένος Λογαριασμός


454 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2019, 13:46:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vassilis_1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

seismic:

Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη


Vassilis_1:

Ακριβώς αγαπητέ seismic.
Η Επιστήμη δια της εφαρμοσμένης έρευνας εξήγαγε
το αποδεικτικό συμπέρασμά της σχετικά με τα θέματα
της κοσμογονίας: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815782&postcount=3


seismic:

Δεν μπορείς να μιλάς για λογική όταν δεν ξέρεις από που προέρχεται.


Ίσως φίλε seismic, δεν πρόσεξες το πάνω αποδεικτικό συμπέρασμα της Επιστήμης, δια του οποίου αποδείχθηκε ότι η λογική προέρχεται από τον δημιουργό των πάντων Θεό.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

seismic
Μέλος 2ης Βαθμίδας


326 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2019, 21:09:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους seismic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

quote:

seismic:

Το ερώτημα που μπαίνει μετά από αυτά και εκεί πρέπει να δώσει προσοχή πάνω στην εφαρμοσμένη έρευνα η επιστήμη


Vassilis_1:

Ακριβώς αγαπητέ seismic.
Η Επιστήμη δια της εφαρμοσμένης έρευνας εξήγαγε
το αποδεικτικό συμπέρασμά της σχετικά με τα θέματα
της κοσμογονίας: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=815782&postcount=3


seismic:

Δεν μπορείς να μιλάς για λογική όταν δεν ξέρεις από που προέρχεται.


Ίσως φίλε seismic, δεν πρόσεξες το πάνω αποδεικτικό συμπέρασμα της Επιστήμης, δια του οποίου αποδείχθηκε ότι η λογική προέρχεται από τον δημιουργό των πάντων Θεό.
Συμφωνώ ότι υπάρχει δημιουργός γιατί τυχαία δεν γίνεται κάτι πολύπλοκο όπως το σύμπαν. Ωστόσο δεν τον συγχέω με τις θρησκείες οι οποίες μέσα στα διδάγματά του εμπλέκουν και δικές τους ανάγκες. Αλλά και τον θεό κάποιος πρέπει να τον έκανε Τι είναι αυτό?

http://antiseismic-systems.com/

Edited by - seismic on 13/01/2019 21:11:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy