ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Ουπς..!!! Λάθος..!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 02:53:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλό σας βράδυ....!

Αλήθεια…? ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει μέχρι στιγμής στην πορεία της εσωτερικής σας αναζήτησης…. (αν έχετε κάνει βέβαια)…

Δεν είναι μόνο το να μαθαίνεις απο τα λάθη των άλλων ….αλλά και να δεις τι θεωρούν οι άλλοι σαν λάθος….


Γιώργος
και ο χορός των επτά πιατελών και της μιας γαβάθας παγωτού

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 04:18:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
XMΜΜ...
ΕΣΥ;Let there be Light!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 07:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Γιώργος…

Ωραίο το Θέμα που διάλεξες, ότι πρέπει για την εσωτερική αναζήτηση, φτάνει να μην μείνει μόνο εκεί!

Θα το κοίταγα... αν επιτρέπεις, λίγο πιο πλατιά…

Όταν λέμε λάθος, εννοούμε πως κάτι το κάναμε στραβά, και πως θα μπορούσαμε να είχαμε πράξει διαφορετικά ετσι? Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος στον Πλανήτη, που να πει...πως δεν έχει κάνει λάθη, καθότι καθημερινά βρισκόμαστε μπρος σε εκλογές, και όχι όλες τις φορές είμαστε νηφάλιοι… ώστε να προσεγγίσουμε, πάρουμε αν θες, τις σωστότερες αποφασεις!

Τώρα θα έλεγα κάτι πάνω στο μηχανισμό, γενικά το πως μάθαμε να κάνουμε τις εκλογές….

Ας υποθέσουμε πως βλέπουμε ένα μικρό/μεγαλο παιδί που μαθαίνει…

Η Μάθηση συνήθως ακολουθεί δυο δρόμους…

Α Γνώσεως
Β Πείρας

Ένα παιδί που μαθαίνει για τη ΦΩΤΙΑ….η οι γονείς θα του πουν πολλές φορές, εκεί κάνει τζζζ και θα προσέξει, *(γνώσεις)…. η μια μέρα θα ακουμπήσει τη φωτιά, θα καεί…και δεν θα ξαναπλησιάσει. (Πειρα)

Και στην μια και στην άλλη περίπτωση, έχει δημιουργηθεί μέσα του μια συμπεριφορά προς τη ΦΩΤΙΑ, που τον προστατεύουν. Καπως ετσι γινομαστε/οριμαζουμε στη ΖΩΗ.... και συγχρόνως πολλές και διάφορες (πείρες/γνώσεις), δημιουργούν τον σκεφτομενο Άνθρωπο…μα δεν φτάνει!

Γιατί?

Γιατί πχ βλέπουμε μερικούς που παντρεύτηκαν, και ενώ χώρισαν λέγοντας πως ήταν λάθος (ο ΑΛΛΟΣ)..., να ξανά φτιάνουν τη ζωή τους, και κάνουν πάλι το ίδιο λάθος….και παει συνέχεια…

Υπάρχουν ένα σωρό παρομοιες καταστασεις, ΠΧ διαλέγεις ένα γκουρου, πιστεύοντας πως θα σε σώσει….αφήνοντας τον μετά για κάποιον άλλο…. η κάποιος νομίζει πως με 1.000.000 Ευρω θα λύσει όλα του τα προβλήματα, *(δεν αντιλέγω, μα ίσως βρει μόνο ευχαρίστηση…και μετά αλλά προβλήματα, άλλα λάθη…. Ίσως και μεγαλύτερα ….) μα θα αφήσω το Τοπικ να κυλήσει και θα επανέλθω….

Ας αναρωτηθούμε ομως και τα έξεις….

1. Είναι δυνατόν όσο υπάρχει εκλογή, να είμαστε έξω από τα λάθη?

2. Πλησιάζοντας τη Σοφία, δεν πρέπει τουλάχιστον τα λαθη, να έχουν δραστικά ελαττωθεί?

3. Τι είναι η εξυπνάδα? *(όχι οι ικανότητες) Αν αυτή υπάρχει πραγματικά, κάνει λάθη?


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 21/06/2003 07:45:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 12:20:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα Γιώργο.

Διαβάζοντας στην αρχή βιαστικά το θέμα και την πρώτη σου τοποθέτηση, ήθελα να σημειώσω: Λάθος στην εσωτερική αναζήτηση; Μόνο;
Μου φάνηκε κάπως περιοριστικό, δηλαδή τι λάθη θα μπορούσαν να αναφερθούν εδώ; Κάποια λάθος μεταφυσική σχολή; Λάθος ερμηνεία νοημάτων σχετικών με την εσωτερική αναζήτηση; Λάθος τι;
Αλλά...
Με την εξέλιξη της συνειδητοποίησης των στόχων και του ρόλου μου στην τωρινή μου ζωή, εγώ τουλάχιστον διαπίστωσα, ότι όλη μου η ζωή, όλες οι πράξεις, οι αποφάσεις, οι συνέπειες και βέβαια τα λάθη μου, αποτελούν την εσωτερική μου αναζήτηση. Οπότε κάθε λάθος που βίωσα και είτε έμαθα από αυτό, είτε χρειάστηκε να επαναλάβω μέχρι να βάλω μυαλό, θεωρώ ότι ανήκει στην κατηγορία λαθών που αναφέρεις.
Κάτα κάποιον τρόπο, τα λάθη μου είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της εσωτερικής μου αναζήτησης, γιατί αυτά με βοήθησαν να καταλάβω ποια είμαι, πως λειτουργώ στην καθημερινότητα και γιατί λειτουργώ έτσι.

Ξέρεις, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση των γραφόμενών μου εδώ στα φόρουμς, βλέπω αποτυπωμένη στο χρόνο μια εξέλιξη, βλέπω λάθη που έγραφα πριν από μήνες, ή και μέρες.
Είναι όμως λάθη; Αφού την τότε χρονική στιγμή, εγώ τα ένιωθα, τα πίστευα, ήταν κομμάτι από εμένα. Η οποία (η ίδια) έρχομαι και τα αναθεωρώ μετά, σκεπτόμενη ότι είναι λάθος.
Σωστά τότε...
Λάθος τώρα.
Ετσι και στη ζωή.
Αλλά και στην "ειδική" εσωτερική αναζήτηση.

Θα επανέλθω όμως, στη συνέχεια αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης, αφού φίλε Γιώργο, μας δίνεις έναυσμα να σκεφτούμε...

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 12:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα...

Φίλε Γιώργο όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα

Φίλε Πλάτωνα, αν και δεν μου αρέσει η "απαριθμητική" απάντηση, γιατί μου θυμίζει λίστα supermarket...

Σαφώς και με την δυνατότητα της εκλογής, μπορούμε να οδηγηθούμε σε λάθη. Η κάθε εκλογή που κάνουμε, εναπόκειται καθαρά σε υποκειμενικά κριτήρια, άρα ο δείκτης σφάλματος μπορούμε να πούμε είναι ιδιαίτερα μεγάλος (και όπως είπε η μεγάλη αοιδός Angela Dimitriou....ουδείς ά-σφαλτος). Εξάλλου η Μάθηση που αναφέρεις εμπεριέχει και τα λάθη, καθώς αυτά νομίζω ότι οδηγούν στην εμπειρία (την γνώση θα προτιμούσα να την διαχωρίσω από αυτά). Πάντα όμως;
Ωραίο το παράδειγμα που αναφέρεις για το γάμο και το διαζύγιο.
Νομίζω σε αυτή την περίπτωση δεν συνειδητοποιούμε σωστά όλες τις παραμέτρους του λάθους μας, γιατί βασικά δεν γνωρίζουμε τόσο καλά όσο πιστεύουμε τον εαυτό μας. Οπότε μπορεί να ξαναπέσουμε στο ίδιο ή παρεμφερές λάθος.

Εχω έναν προβληματισμό σε αυτό που αναφέρεις. Θα πρέπει τα λάθη να κρίνονται ποσοτικά (πόσα λάθη κάναμε) ή ποιοτικά (πόσο σπουδαία ήταν);
Αρα μπορεί να κάνουμε μόνο ένα λάθος, το οποίο όμως να είναι τόσο μεγάλο που να επισκιάζει όλα τα άλλα.
Πλησιάζοντας την Σοφία λογικά κινούμασθε σε υψηλότερα πνευματικά επίπεδα. Οπότε τα λάθη που γίνονται εκεί να αναφέρονται ακριβώς σε αυτά τα επίπεδα. Λάθη του ενός επιπέδου μπορεί να φαίνονται εντελώς "χαζά", μάλλον αδόκιμος ο όρος, στο ανώτερο επίπεδο. Ισως δηλαδή το κάθε επίπεδο να έχει τα δικά του λάθη, που ο καθένας μας να πρέπει να τα ξεπεράσει.
Χμ...γράφοντας τις τελευταίες προτάσεις, συνειδητοποιώ ότι ουσιαστικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε "ποιοτικά" τα λάθη που ανήκουν σε διαφορετικά επίπεδα.

Για το τρίτο σου ερώτημα...
Αν κατάλαβα καλά δεν αναφέρεσαι στην ευφυία (Ιntelligence), καθώς αυτή είναι συνυφασμένη με τις ικανότητες (εξάλλου τα I.Q. tests αυτό μετρούν ουσιαστικά). Στο topic "ποσοστό χρήσης εγκεφάλου", είχαν γραφεί ενδιαφέροντα πράγματα πάνω σε αυτό
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=967

Το θέμα είναι πως ορίζεις την εξυπνάδα;
Να ξεκινήσω λίγο από το τέλος;
Ποιός δεν μπορεί να κάνει λάθη;Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 14:30:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου φίλε ΓεροΤιγρη. Καλορίζικο το συντονιστιλικη….

Μερικές φορές είναι Ανάγκη να τα ξεχωρίσουμε, γιατί το καθένα αφορά μια διαφορετική σφαίρα…Κατ εμε αυτό που ονομάζεις υψηλότερα πνευματικά επίπεδα, είναι μόνο συνειδησιακά επίπεδα, μιας και βλέπω το πνεύμα σε κάποιον (να υπάρχει η να μην υπάρχει).

Γιατί είμαι τόσο απόλυτος?

Μα γιατί από την μικρή μου γωνίτσα σκέφτομαι πας αν το πνεύμα είναι Θέμα περισσότερου και λιγότερου, θα ήταν απλά μέσα στο χρόνο, και κάθε άλλο από πνεύμα θα ήταν….

Η Μάθηση δεν εμπεριέχει λάθη, καθώς είναι κίνηση. Μπορείς να μάθεις ακόμα και στο λάθος, μα αυτή σαν κίνηση δεν είναι λάθος…Μαθαίνεις…Όπως έγραψα παραπάνω, το ίδιο πράγμα το μαθαίνεις με την Πείρα…μα και μέσα από τα βιβλία! Πχ, μαθαίνεις να κάνεις ένα κόμπο γιατί κάποιος στον εξηγεί….η μαθαίνεις γιατί προσπαθείς! Στην Ιατρική δεν συναντάς όλες τις αρρώστιες, μα ένας γιατρός τις διαβάζει και τις γνωρίζει. Και η νοσοκόμα όμως που δεν τις διαβάζει, από την πείρα που έχει, βλέποντας της στο τέλος τις γνωρίζει, μα η νοσοκόμα δεν είναι γιατρός!

Στο γάμο με το διαζύγιο…το ανάφερα για παράδειγμα, γιατί πιστεύω πως η ανθρωπότητα είναι σε ένα ΛΟΥΚΙ! Και μεγάλο μάλιστα….Μα ίσως κάποτε μπούμε βαθιά και σε εκείνο τον κυκεώνα... Και είναι σωστή η παρατήρηση σου…πως δεν γνωρίζουμε καλά τον εαυτό μας.. για αυτό ξανά πέφτουμε!

Τωρα για το ποσοτικά και ποιοτικά….και εκει εύστοχα βλεπεις, μιας και για να διαλέξεις....
πχ να είσαι χριστιανός ορθόδοξος η καθολικός το λάθος είναι μικρό….
*(μικρες ποσοτικες διαφορες) μα να διαλέξεις να είσαι σκλάβος από το να είσαι ελεύθερος… το λάθος είναι μεγάλο!!!

Το πλησίασμα τώρα στη Σοφία!!!

Εκεί καλέ μου τίγρη η συνείδηση έχει αρκετά επίπεδα…Δεν θα μιλήσω για αυτά, ελπίζοντας να το κάνει κάποιος από τους επιφανείς μας συνομιλητές.... Είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εξυπνάδα, και δεν έχει να κάνει τίποτα με ΙQ και άλλες αμερικανατες…

Ξέρω πως σου ξυπνώ έτσι την ιερά αρρώστια ….μα είμαι ικανός να φύγω για διακοπές χωρίς να το πω!!!

Αλήθεια καλέ μου Τίγρη….σε τι κατάσταση είναι το μυαλό σου, όταν αναρωτιέται κάτι…χωρίς να βιάζεται για την απάντηση?

Πότε... δεν κανείς εσύ λάθος?

Άμα εξαρτάσαι κάνεις λαθη?
Άμα φοβάσαι κάνεις λαθη?
Άμα…Αμα....Αμα.......?????

Έχεις ένα σωρό! Καλή εξέταση!


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 21/06/2003 14:37:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 17:24:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΠΛΑΤΩΝΑ σε ευχαριστώ,
ελπίζω μόνο, έτσι για να είμαι και στο πνεύμα του topic, να μην είναι τελικά άλλο ένα ΛΑΘΟΣ, είτε των Διαχειριστών, είτε δικό μου

Αντί να μιλάω για πνευματικά επίπεδα ή συνειδησιακά όπως αναφέρεις, θα μπορούσα να μιλάω για κβαντικά αχρονικά επίπεδα. Νομίζω ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, απλά πολλές φορές η επικοινωνία μέσω του γραπτού λόγου αφήνει κάποια πράγματα όχι και τόσο ξεκάθαρα.

quote:
Όπως έγραψα παραπάνω, το ίδιο πράγμα το μαθαίνεις με την Πείρα…μα και μέσα από τα βιβλία!

Φίλε μου, επέτρεψέ μου να συνεχίσω να διαφωνώ σε αυτό. Η εμπειρία της επαφής με κάτι, δεν νομίζω ότι μπορεί να ισοσκελισθεί με όσα βιβλία και να διαβάσουμε γι'αυτό το θέμα.
Ειδικά σε θέματα Εσωτερισμού, είναι τόσο δυνατές οι εμπειρίες, που πολλές φορές πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφούν. Πως είναι δυνατόν να αποτυπώσεις με λόγια ένα πολύ δυνατό συναίσθημα που ένιωσες;

Ενα απλό παράδειγμα σε αυτό που αναφέρω παραπάνω.
Πάρε ένα Σαουδάραβα, που δεν έχει βγει ποτέ από την χώρα του και ζει συνέχεια σε θερμοκρασίες άνω των 40 c. Δώστου να διαβάσει όσα βιβλία θέλεις για το χιόνι. Θα καταλάβει ποτέ αυτός ο άνθρωπος τι είναι το χιόνι από τα βιβλία; Θα μπορέσει ποτέ να νιώσει την αίσθηση της επαφής με το χιόνι από τα βιβλία;
Δεν το πιστεύω καλέ μου φίλε Πλάτωνα.

quote:
Το πλησίασμα τώρα στη Σοφία!!!

Εκεί καλέ μου τίγρη η συνείδηση έχει αρκετά επίπεδα…Δεν θα μιλήσω για αυτά, ελπίζοντας να το κάνει κάποιος από τους επιφανείς μας συνομιλητές.... Είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εξυπνάδα, και δεν έχει να κάνει τίποτα με ΙQ και άλλες αμερικανατες…

Ξέρω πως σου ξυπνώ έτσι την ιερά αρρώστια ….μα είμαι ικανός να φύγω για διακοπές χωρίς να το πω!!!

Αλήθεια καλέ μου Τίγρη….σε τι κατάσταση είναι το μυαλό σου, όταν αναρωτιέται κάτι…χωρίς να βιάζεται για την απάντηση?

Πότε... δεν κανείς εσύ λάθος?

Άμα εξαρτάσαι κάνεις λαθη?
Άμα φοβάσαι κάνεις λαθη?
Άμα…Αμα....Αμα.......?????

Έχεις ένα σωρό! Καλή εξέταση!Φίλε μου έτσι που τα γράφεις, όντως είναι εξέταση....προς την ΙΕΡΑ όμως την κόβω
Μπορώ να σε περιμένω και μετά τις διακοπές, αρκεί να τα ομολογήσεις όλα!!!!
Στο μεταξύ θα έχω μάλλον αρκετό χρόνο, ήρεμος να σκέφτομαι το homework που μου έβαλες.Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 20:56:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Παλιότιγρη…

προφανώς έδειξα τους τρόπους φυσικής μάθησης που κυριαρχεί στον εγκέφαλο, δεν μίλησα για ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ καταστάσεις, και πολύ περισσότερο για μεταφυσικές τέτοιες. (Πείρα) για μένα είναι κάτι που μαθαίνεις από την Πράξη…πχ η Νοσοκόμα έχει δει 10 η 100 φορές τι κάνει σε μια εγχείρηση ο χειρούργος, είναι σε θέση να το κάνει και αυτή….μα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά…σηκώνει τα χέρια, πράγμα που οι γνώσεις του Χειρούργου είναι αναντικατάστατες!

Για τις *(εμπειρίες) όπως τις διατύπωσες εσύ τώρα…. και εκεί πρέπει να προσέχουμε…. Το μυαλό μας είναι σε θέση να δημιουργήσει οποιαδήποτε (illusion) σκεφτεί… Τόσο σε νορμαλ, όσο και σε παρανορμαλ καταστάσεις. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ψυχεδελικά, ουσίες, και τέτοια… μα από ότι διαβάζω και ότι μου λένε…..φτάνουν σε διάφορες επίπεδα εύκολα…*(για λιγο)…. με τις γνωστές συνέπειες της εξάρτησης.

Εμεις λεμε αν γινεται.....να αραξουμε εκει!!!

Μερικοι μιλησαν για αυτο....περί εξυπνάδας…μίλησε Ο Μπαμπάς Πλάτωνας, μα περισσότερο από αυτόν μίλησε ο Πλωτίνος…Ο λόγος του διδεται κατά τέτοιο τρόπο... ωστε σχεδόν πρέπει να φτάσεις στην 4 η και 5 εννεαδα, (να έχεις κατανοήσει ολα τα προηγούμενα)... ώστε να αντιληφτείς, περί τινός πρόκειται…

Δεν θα σε αφήσω για μετά το καλοκαίρι… (θα περάσει χωρίς τίποτα το δημιουργικό)… μα σκέψου μια εκ κοινού με Ηράκλειτο (κουβέντα) που έχει…

Το τέλος της εσωτερικής σύγκρουσης…. ΕΙΝΑΙ εξυπνάδα…..

Τα ίδια λένε Βούδας, Κρισναμουρτι, Λαό Τσε, …και λίγοι ακομα Φιλόσοφοι.

Καλές βουτιές!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 00:53:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να΄μαι και γω!
Καλή μου Amalia είπες...
quote:
Είναι όμως λάθη;

και σ'αυτό επίτρεψέ μου να σταθώ λίγο.

Εφ'όσον κάτι το κάνεις επειδή βαθιά μέσα σου ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ να το κάνεις (όχι σαν έξωθεν επιβολή) τότε ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ

Ίσως σήμερα να το βλέπουμε σα λάθος επειδή σε μια δεδομένη κατάσταση δε θα ξανακάνουμε κάτι παρόμοιο.Όμως ο ΧΡΟΝΟΣ-ΚΡΟΝΟΣ μας προσπερνά και τίποτα δε μένει το ίδιο,οπότε με ποιά κριτήρια αποφασίζουμε?

Για μένα λάθος είναι ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ κάνεις (εσωτερικό ή εξωτερικό) αν και εφόσον δεν είναι σε αρμονία με το ΕΙΝΑΙ σου.Και η αυτογνωσία? Ε,αν ξέρεις το είναι σου τότε μέσα από το πράττειν σου μπορείς να γνωρίζεις αν κάνεις λάθος ή όχι.

Συγνώμη αν ακούγομαι λίγο ασυνάρτητη αλλά οι σκέψεις μου αυτές ήρθαν αυθόρμητα,χώρια που η μέρα ήταν δύσκολη και η ώρα προχωρημένη! Πάντως το θέμα δεν εξαντλείται έτσι εύκολα!!

ΥΓ: Συγχαρητήρια και στους φίλους μας Old_tiger και Secondborn που από χτές ανήκουν στην ομάδα συντονιστών του Esoterica.gr!Καλορίζικοι!!

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 02:42:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή μου σκοτεινή άγγελε, και Σ.Σ...

θυμάμαι πολύ συχνά την παροιμία που ο πατέρας μου συνηθίζει να λέει:
"Οπιος πέφτει μόνος του, δεν κλαίει"...

Π.Γ.Κ.Π.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 03:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα.
Θα ήθελα να σταθώ κι εγώ πάνω σε αυτό που ανάφερε η Αμαλία.
«Είναι όμως λάθη; Αφού την τότε χρονική στιγμή, εγώ τα ένιωθα, τα πίστευα, ήταν κομμάτι από εμένα. Η οποία (η ίδια) έρχομαι και τα αναθεωρώ μετά, σκεπτόμενη ότι είναι λάθος.
Σωστά τότε...
Λάθος τώρα.»

Επειδή λίγο πολύ όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση σαν αυτή που ανέφερε η Αμαλία, πιστεύω πως η γνώση του σωστού δεν σε κάνει αυτόματα σωστό, αλλά απλώς να μην έχουμε χρησιμοποιήσει σωστά το μυαλό που διαθέτουμε όταν σκεπτόμασταν ή πράτταμε κάτι.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύαμε πως κάτι είναι σωστό ενώ ήταν λάθος, αλλά ότι δεν χρησιμοποιήσαμε σωστά τις δυνάμεις μας ώστε να αποφύγουμε το λάθος.
Πάντως αν το δούμε λίγο ποιο πλατιά το θέμα όπως αναφέρει και ο αγαπητός Πλάτωνας, μπορούμε να δώσουμε πολλές εξηγήσεις στο τι οδήγησε έναν άνθρωπο στο λάθος:
Ότι παραπλανήθηκε όταν έπραττε κάτι, ότι κάποιοι ήθελαν το κακό του (συνωμοσία), ακόμη και από αυτοπαραπλάνηση διότι πίστευε (λόγω άγνοιας) πως αυτό που πράττει θα τού βγει σε καλό (η σωκρατική αντίληψη).
Όπως και να έχει τα λάθει είναι ένα κομμάτι της ζωής που μας αποκαλύπτουν το σωστό.
Το μεγαλύτερο λάθος αγαπητέ Γιώργο είναι να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος για δεύτερη και για τρίτη φορά.


Θεέ μου συχώρεσε με, τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 05:03:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συγχαρητήρια και στους φίλους μας Old_tiger και Secondborn που από χτές ανήκουν στην ομάδα συντονιστών του Esoterica.gr!Καλορίζικοι!!


Ευχαριστώ γλυκέ μου Άγγελε
Φίλε Πλάτωνα...μάλλον καλημέρα
Οι βιωματικές καταστάσεις δεν είναι τρόπος Φυσικής μάθησης; Σαφώς και είναι (ως όρος στην ψυχολογία Cognitive Processes in Learning).

H εμπειρία σαφώς και έρχεται από την πράξη (συμφωνούμε σ'αυτό), αλλά πόσες φορές έχεις ακούσει ότι: "έλα μωρέ...γιατρουδάκι είναι, τι ξέρει;" και όντως μπορεί να μην ξέρει γιατί δεν έχει την εμπειρία. Παίρνεις όμως ένα ακραίο παράδειγμα, ακραίο με την έννοια της επιστημονικής γνώσης. Δεν παίρνεις κάποιο που να έχει σχέση με την καθημερινή ζωή, με τον καθημερινό άνθρωπο που δεν χρειάζεται να έχει ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο. Σαν το παράδειγμα που ανέφερα με τον Σαουδάραβα και το χιόνι.

Για τις "εμπειρίες" τώρα. Είτε αυτές είναι "Ιllusions", είτε "Delusions", είτε "Ηallucinations" (δυστυχώς είναι διαφορετικοί επιστημονικά όροι, αλλά στα Ελληνικά δεν έχουν ιδιαίτερη μετάφραση), μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για "Εσωτερικές" καταστάσεις. Αρα το υποκειμενικό, η προσωπική βίωση τις πιο πολλές φορές είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και από την στιγμή που η Ψυχιατρική δέχεται τους ανωτέρω όρους, χωρίς να μπορεί να δώσει μία εξήγηση π.χ. στα είδη της σχιζοφρένειας, στα οποία κάποια συμπτώματα είναι αν μη τι άλλο πολύ περίεργα....
Σαφώς και δεν μιλάω για ουσίες, είμαι οριζοντίως και καθέτως εναντίων...ακόμα και για την εμπειρία....

quote:
Το τέλος της εσωτερικής σύγκρουσης…. ΕΙΝΑΙ εξυπνάδα…..


Καλέ μου φίλε Πλάτωνα,
δεν θα το έλεγα εξυπνάδα...αλλά Φώτιση...
Πιστεύω ότι η εξυπνάδα έχει να κάνει καθαρά με την Λογική, με την Συνείδηση...
Οταν ανεβαίνουμε επίπεδο άλλα στοιχεία είναι σημαντικά...
Αλλωστε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να μπλοκάρουμε την συνείδηση και να αφήσουμε το ασυνείδητο ελεύθερο...πως μπορεί το ασυνείδητο να λειτουργεί με την λογική/εξυπνάδα;


Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 05:22:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μαλιστα…. τι να πω…?

Ο ενας μας μιλαει για σαουδάραβες…ο άλλος για διαζυγια…. Να το δούμε ποιο πλατιά…. να το κάνουμε ποιο δεξία… είναι λάθος …? Να δούμε τον μηχανισμό…?
Να δούμε και το νοήμα πισω από τις λέξεις… και τι θέλει να πει εδώ ο ποιητης….
κλπ…κλπ….


Εγω μίλησα απλα για το μεγαλήτερο λάθος που έχετε κανει μεχρι στιγμής στην πορεια της εσωτερικής αναζήτησης και δεν έχω πάρει καμμια απαντηση εκτος από φιλοσοφίες και εισηγησεις... ..

Μάλλον είμαστε σε διαφορετικό ταμπλο…. Δεν ξέρω
λοιπον…
Ποιο είναι το μεγαλήτερο λάθος μου (μεχρι στιγμης)

---------------------------------------------------------------------------------------
Πάντα θεωρούσα ότι η τεχνική επιτηδειότητα στις μαγικές πρακτικές είναι ανώτερη από τον μυστικισμό. Εκτιμώ (και ακόμα το πιστεύω) υπάρχει πάντα ο λόγος να αποθαρρύνεις τις υπερβολικές
( και βλακώδεις πολλές φορές) εικασίες στις οποίες οι περισσότεροι εσωτεριστές/αποκρυφιστες/μυστικηστές τείνουν να έχουν (και στο οποίο το Φόρουμ είναι γεμάτο).

Η δική μου προσέγγιση είχε να κάνει στο να υποβιβάσω την μαγεία (η τις μαγικές μου πρακτικές) στα απαραίτητα εργαλεία ώστε να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό που θα είχε απλά τα επιθυμητά αποτελέσματα…
Και εδώ ήταν το λάθος μου…..
Αγνοώντας ηθελημένα όμως τον μυστικισμό όμως είχα χάσει την συναισθηματική σύνδεση την επιθυμία του ανήκεις σε κάτι μεγαλύτερο από σένα (θεος/αλήθεια/Λόγος κλπ..κλπ) που έχω αρχίσει και αντιλαμβάνομαι είναι γραμμένη στο γεννητικό μας υλικό …..
Ο λόγος που είμαστε στο μονοπάτι/Ατραπός/Δρόμο είναι ότι πρέπει να εχεις κάπου να πάς …..και αυτό προσφέρει κατά την γνώμη μου ο μυστικισμός….
Μου στοίχισε πολλή μέχρι να το μάθω…και έκανα πράγματα για τα οποία δεν είμαι καθόλου περήφανος….
-----------------------------------------------------------------------

Βεβαια υπάρχει και η πιθανότητα κανενας από σας να μην εχει κάνει μεγάλο λάθος…
Γιατι απλα αν είσαι εσωτεριστης/μυστικηστης/αποκρυφιστης της πολυθρονας δεν κανεις κανενα απολυτος λάθος…. (αντε να χησεις τον φραπέ σε κανενα βιβλιο…)

Κριμα απογοητευομαι εχω αρχίσει….

Γιώργος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 07:50:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Γιώργο, να αρχίσουμε με εσένα τον Παραπονούμενο!
Γιατί σε πιάνει απογοήτευση? Η απογοήτευση συνήθως έρχεται, όταν περιμένεις κάτι, και αυτό δεν έρχεται / δεν πραγματοποιείται…

Ένας (φιλόσοφος) αναρωτιέται απάνω σε αυτά τα θέματα, κοιτάζει το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος, όσο αντικειμενικοτερα γίνεται...
*(από την πλευρά του μα και την πλευρά των άλλων)

Είμαστε σε φόρουμ (εσωτεριστων / αποκρυφιστων)…. Και δεν πρέπει να σε εκπλήσσει / απογοητεύει η κάθε απάντηση, μιας και (για μένα) δεν είναι Τόπος προσωπικής αναγνώρισης και διαμάχης (το φόρουμ), μα έρευνας και μάθησης…Το τι σκέπτεται ο Γιώργος, και οι άλλοι…είναι σπουδαίο, γιατί κάθε μέρα θετω ερωτήσεις στον εαυτό μου (που τις βρίσκω σε σένα και στους άλλους)…μην τυχόν και έχεις εσυ δίκαιο…. και όχι η Φιλοσοφία, και ότι βιώνω.
Βλέπεις αυτό το δεν γνωρίζω τιποτα, είναι σπουδαιότερο του γνωρίζω…. Γιατί βρίσκω όμορφια κάθε μέρα…. Και οχι μονο εδω μεσα!
*( δεν γίνεται για να ξεχάσω τον εαυτό μου… είτε γιατί μου αρέσει η πολυθρόνα και ο φραπες... Είναι τρόπος Ζωής... Χάθηκαν οι αγορές, οι λέσχες…. τώρα υπάρχουν τα φόρουμ…)


Φιλε ΓεροΤιγρη, το παίρνω άμα θέλεις το παράδειγμα, μα ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει γευτεί ένα πορτοκάλι, αν προσπαθήσεις να την εξηγήσεις (τι γεύση) δεν θα το κατορθώσεις! Βλέπεις επικοινωνούμε μεταξύ μας με τις αισθήσεις, με σκέψεις, με κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Αυτό διαθέτουμε…και ένα χαρακτηριστικό μας, είναι να αντιλαμβανόμαστε. Αυτά που βίωσαν σε προσωπικό επίπεδο ο Χριστός, ο Βούδας, ο Σωκράτης και μίλησαν ειναι ενα πραγμα….μα το να πάρεις*(για δικό σου κάτι τέτοιο….χωρίς να το βιώσεις), μου φαίνεται πως είναι ΛΑΘΟΣ! (Αυτο κανει η τυφλη ΠΙΣΤΗ!)
Είναι σαν να πας στο ΣΑΙ ΜΠΑΜΠΑ (πολλοί πάνε) να αρχίσει να βγάζει (και χαρίζει)…. Ρολόγια, και να σου λέει πως είναι Δώρο του Θεού…. Ο κάθε πιστός… νομίζει πως είναι θαύμα/μεταφυσική εμπειρία και τετοια, μα δεν είναι τίποτα άλλο…. από το δούλεμα του αιώνα!
ΥΓ όχι πως δεν γίνονται (θαύματα), να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, απλά αρκεί να βλέπεις την βλακεία... όταν υπαρχει!

Βλέπεις καλέ μου φίλε, *(μάλλον έχεις ασχοληθεί και με ψυχιατρική / ψυχανάλυση)… Για να περάσεις σε άλλα επίπεδα, πρέπει να γίνει συνειδητό και το ασυνείδητο μέρος, και μόνο τότε υπάρχει εξυπνάδα / φώτιση! Διαφορετικά έχεις όνειρα/visions…είτε στο ξύπνιο σου είτε στον ύπνο σου, που δημιουργούν συνεχώς τις μεγαλύτερες ψευδαισθήσεις…Τώρα μην βιαστείς να μου μιλήσεις για θεωρίες του Φρουντ ,Γιουνκ, αδλερ, χερμαν κλπ… δεν θα αισθανθώ σαν Σαουδάραβας με το χιόνι!

Φιλε Νιότης συμφωνώ. Μα κάτι που είπες… θέλω να το χρωματίσουμε ακόμα..αν δεν σε πειραζει.

quote:
Όπως και να έχει τα λάθει είναι ένα κομμάτι της ζωής που μας αποκαλύπτουν το σωστό.
Το μεγαλύτερο λάθος αγαπητέ Γιώργο είναι να επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος για δεύτερη και για τρίτη φορά.


Αν δεις πραγματικά το λάθος σαν λάθος….ΕΙΣΑΙ στο σωστό! Αν το επαναλάβεις… δεν το είδες!

Πχ πάρε το κάπνισμα! Πόσοι θέλουν να το κόψουν….μα εκεί στριφογυρνάνε! Γνωρίζουν πως δεν κάνει καλό στην υγειά…. μα και αλλού…Δεν είναι αρκετά έξυπνοι?

Απλά άμα το δεις….(σε βάθος)… τελείωσες…. και ούτε γυρνάς πάλι προς τα εκεί….

Παίδια, είμαι για λίγες μέρες ακομα εδώ…
Μετά έρχομαι Ελλάδα….και τα ξανάλεμε... Σεπτέμβρη!

Ήμαρτον!!! Μην αρχίζετε τώρα τους όμορφους διάλογους! Δεν ανοίγω το PC….στις διακοπές!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 11:38:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λάθος//Σωστό
Δύο έννοιες αντίθετες εξ ορισμού.
Εύκολα μπορούμε να τις διακρίνουμε σε ένα τεστ τύπου "σωστό-λανθασμένο" που χρησιμοποιείται για την απόκτηση κάποιου πτυχίου, αφού το σωστό είναι δεδομένο και απόλυτο, δεν χωράει αμφισβήτηση για τη σωστότητά του. Οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις καταλήγουμε να λέμε, ότι δεν είναι σωστό, είναι λάθος.

Μεταφέροντας αυτές τις δύο έννοιες στο πολύ ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών συναναστροφών, της επίλυσης προβλημάτων που μας αφορούν, στην αντιμετώπιση που έχουμε σε οποιαδήποτε κατάσταση, στις επιλογές μας, και στην εσωτερική μας αναζήτηση τελικά...είμαστε σε θέση να ξέρουμε τι είναι σωστό, ώστε να μπορέσουμε να ορίσουμε το λάθος;
Συχνά λέμε ότι κάτι που πράξαμε είναι λάθος, κι αυτό το συμπεραίνουμε από τα αποτελέσματα της πράξης μας. Η κι από τη γνώμη των ατόμων γύρω μας. Δεν ξέρουμε όμως τι θα γινόταν εάν πράτταμε αλλιώς (μπορεί και να μην έχει σημασία τελικά), αλλά έχει συμβεί κιόλας, κάποιοι να μας λένε "σωστά έπραξες!", κάποιοι άλλοι "τρομερό το λάθος σου!"...τι μπέρδεμα αλήθεια!
Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε στην εσωτερική αναζήτηση. Αν υποθέταμε ότι: Οτιδήποτε μας φέρνει κοντά στον στόχο μας (ας πούμε να γνωρίσουμε και να διευρύνουμε τον εσώτερο εαυτό μας), είναι σωστό, κι οτιδήποτε μας απομακρύνει από αυτόν είναι λάθος, τότε θα πέφταμε σε μια λογική αντίφαση. Αφού τα λάθη μας, και ειδικότερα η συνειδητοποίησή τους είναι αυτά που μας κάνουν να προχωρήσουμε μπροστά, αναθεωρώντας τον παλιό μας εαυτό και χτίζοντας συγχρόνως τον νέο, τότε για την εσωτερική αναζήτηση, τα λάθη μας είναι σωστά. Δημιουργούν κίνηση. Με τον ίδιο τρόπο σκέψης, το να πράττουμε συνέχεια σωστά τι θα σήμαινε; Μπορεί κανείς να φανταστεί μια έρευνα του εσωτερικού κόσμου, όπου δεν θα υπήρχε κάποιο λάθος; Κατι για να αναγνωρίσεις, να επεξεργαστείς και να αλλάξεις;

Θα επιστρέψω στην έννοια της γνώσης, που αρχικά αναφέρθηκε από τον Πλάτωνα. Αλλωστε σε αυτή βασίζονται και τα τεστ τύπου "σωστό-λανθασμένο" (τα οποία ανέφερα στην αρχή).

quote:
η πορεία του καθενος από εμας ,οποια κι αν είναι αυτή, προυποθετει και την πιστη σε κάτι.Το πιστευω όσο και το ελπιζω απορεουν από την ιδια την θεληση μας.Το ποια είναι τα πιστευω μας οριζονται από τον τρόπο που χειριζομαστε την θεληση μας.
Το Πιστευω είναι το κατωφλι του Γνωριζω.
ΘΕΛΩ να με σεβονται: Πως θα τα καταφερω;ΠΙΣΤΕΥΩ στο οφθαλμος αντι οφθαλμου: εφαρμοζωντας το ΓΝΩΡΙΖΩ εάν αποδιδει αυτά τα οποια περιμενα.
morent11 http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1477

Μήπως τελικά τα λάθη μας, δεν είναι τίποτε άλλο παρά δοκιμές του πιστεύω μας ώσπου να φτάσουμε στο ποθούμενο γνωρίζω; Και σαν τέτοια λοιπόν αποτελούν ή όχι έναν σωστό τρόπο αναζήτησης; Μα πως αλλιώς θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ΓΝΩΡΙΖΩ;

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 12:09:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιώργο,
στην αρχή του τόπικ θέτεις το ερώτημα:
quote:
Αλήθεια…? ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει μέχρι στιγμής στην πορεία της εσωτερικής σας αναζήτησης…. (αν έχετε κάνει βέβαια)…


κι έρχεσαι παραπονούμενος μετά από τις απαντήσεις πολλών από εμάς και γράφεις:
quote:
Ο ενας μας μιλαει για σαουδάραβες…ο άλλος για διαζυγια…. Να το δούμε ποιο πλατιά…. να το κάνουμε ποιο δεξία… είναι λάθος …? Να δούμε τον μηχανισμό…?
Να δούμε και το νοήμα πισω από τις λέξεις… και τι θέλει να πει εδώ ο ποιητης….
κλπ…κλπ….
Εγω μίλησα απλα για το μεγαλήτερο λάθος που έχετε κανει μεχρι στιγμής στην πορεια της εσωτερικής αναζήτησης και δεν έχω πάρει καμμια απαντηση εκτος από φιλοσοφίες και εισηγησεις.....
...
Βεβαια υπάρχει και η πιθανότητα κανενας από σας να μην εχει κάνει μεγάλο λάθος…
Γιατι απλα αν είσαι εσωτεριστης/μυστικηστης/αποκρυφιστης της πολυθρονας δεν κανεις κανενα απολυτος λάθος…. (αντε να χησεις τον φραπέ σε κανενα βιβλιο…)

Πράγματι, το θέμα έχει εξεταστεί αρκετά σε εννοιολογικό πλαίσιο, και καταλαβαίνω την ένστασή σου. Ισως και να είναι τελικά
λάθος, να προσπαθεί κανείς μέσα από την κατανόηση εννοιών όπως η έννοια του λάθους, να κάνει εσωτερική αναζήτηση...
Εσύ Γιώργο πιστεύεις ότι αυτό είναι λάθος;
Αν ναι, γιατί;

Σχετικά με τον αποκρυφιστή της πολυθρόνας φίλε Γιώργο, τι να πω; Για σένα η εσωτερική αναζήτηση (όπως γράφεις στην αρχή), μπορεί να είναι η περιήγηση σε μαγικές τεχνικές. Για άλλους μπορεί να είναι η περιήγηση μέσα στον εαυτό τους, στο περιβάλλον της καθημερινότητας. Το να δολοφονήσεις κάποιον και μετά να αρχίσεις να συνειδητοποιείς μέσα στο κελί της φυλακής τι είσαι, τι έκανες και που πορεύεσαι, μπορεί κι αυτό να είναι κάλλιστα η αρχή μιας εσωτερικής αναζήτησης.

Εκτός βέβαια εάν η αρχική σου ερώτηση ήταν, "ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει μέχρι στιγμής, στην πορεία της άσκησής σας, αποκρυφιστικών τεχνικών", ή κάτι τέτοιο, οπότε θα λάμβανες και τις ανάλογες απαντήσεις.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 15:23:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Πλάτωνα, είμαι καπνιστής και γνωρίζω πως το κάπνισμα είναι λάθος, ή αλλιώς, γνωρίζω πως το σωστό είναι να μη καπνίζεις.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα εξυπνάδας ή βλακείας. Δηλαδή έξυπνος αυτός που το έκοψε και βλάκας αυτός που συνεχίζει να καπνίζει. Είναι και οι δυο έξυπνοι διότι γνωρίζουν το σωστό. Απλός εδώ παίζει σημαντικό ρόλο ο αυτοέλεγχος που έχει ο καθένας και οι προσπάθειες που γίνονται για την ελάτωση του λάθους.
Το ίδιο παράδειγμα μπορεί να δοθεί και για την παχυσαρκία και για οποιαδήποτε κατάχρηση κάνουμε.
Όσο για αυτά που έχω γράψει και έχεις παραθέσει, θα πω κάτι που αναφέρω και στο προηγούμενο μήνυμα και πιστεύω πως καλύπτει κάθε τυχόν μπέρδεμα που μπορεί να δημιουργηθεί

Η γνώση του σωστού δεν σε κάνει αυτόματα σωστό.

Θεέ μου συχώρεσε με, τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 18:52:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η γνώση του σωστού δεν σε κάνει αυτόματα σωστό.

Ας το ξαναδούμε λίγο Νοτης, εμεσα απαντω και στην καλη μου Αμαλια, και ας μην πέφτουμε.... στην ίδια μινεστρα συνεχώς *Ιταλικο

Ένα συμβάν.
Ο Πλάτωνας, μπαίνοντας στην ακαδημία βλέπει μερικούς μαθητές να παίζουν χαρτιά *(τα τοτε) Κοντοστέκεται και κοιτάζει τους μαθητές! Αυτοί τον προλαβαίνουν γιατί νομίζουν πως θα τους επίπληξη… για το λάθος της Πράξεως των...

Δάσκαλε, προσέχουμε… δεν παίζουμε χρηματικά ποσά!

Μα ο Πλάτωνας απαντάει!

Τη συνήθεια την προσέξατε?

Βλέπεις Νότης, για τον φιλόσοφο είναι σπουδαίοι οι μηχανισμοί, οι Αιτιες! Έχει επίγνωση πως η διδασκαλεία με τα λόγια, είναι σχετικη…! Βαθιά κατανόηση θα πει… έχεις επίγνωση της ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ/ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ (και στα υποσυνείδητα μέρη) και είσαι έξω από τη μάχη της εκλογής, καπνίσω δεν καπνίσω, σωστού η λάθους…


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 21:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατί σε πιάνει απογοήτευση? Η απογοήτευση συνήθως έρχεται, όταν περιμένεις κάτι, και αυτό δεν έρχεται / δεν πραγματοποιείται…

ακριβως φιλε πλατωνα… περίμενα το esoterica.gr και μάλλον μου βγήκε το
filosofica.gr…

εεε! Τι να κάνεις..? δεν μπορείς να τα έχεις όλα..!!


Γιώργος

Μα και βέβαια τους λέγαν Καθαρούς… τους [καθάρησε] η καθολική εκκλησία τότε …


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 22:22:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Γιώργο.
Στο αρχικό σου μήνυμα αναφέρεις:
«Δεν είναι μόνο το να μαθαίνεις απο τα λάθη των άλλων ….αλλά και να δεις τι θεωρούν οι άλλοι σαν λάθος»

νομίζω πως δεν ξεφύγαμε τόσο πολύ από το θέμα που άνοιξες.
Αν θέλεις να δεις τι θεωρούν οι άλλοι ως λάθος, κάνε μια προσπάθεια να τους καταλάβεις, έστω και από τα λάθη που κάνουμε (κατά την άποψη σου) στο συγκεκριμένο θέμα που άνοιξες.


Θεέ μου συχώρεσε με, τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 23:36:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε και συνονόματε Γιώργο
quote:
ακριβως φιλε πλατωνα… περίμενα το esoterica.gr και μάλλον μου βγήκε το filosofica.gr…

εντάξει και η φιλοσοφία δεν είναι κακό πράγμα. Εξάλλου όταν υπάρχει μία πολιτισμένη και καλοπροαίρετη συζήτηση, μπορούν να βγουν πολλά πράγματα. Τόσο για εμάς, όσο και για τους άλλους που τυγχάνει μόνο να διαβάζουν αυτά που γράφουμε.
αν και θα συμφωνήσω με τον φίλο Νotis...δεν νομίζω ότι ξεφύγαμε τόσο πολύ...

Οσον αφορά για τον "πολυθρονάτο" εσωτεριστή...θα συμφωνήσω μαζί σου, λόγω όμως της δικής μου ιδιοσυγκρασίας. Για κάποιον άλλο μπορεί να ταιριάζει καλύτερα η πολυθρόνα.
Εκεί που δεν θα συμφωνήσω είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξες, φθάνοντας σε αυτό με γνώμονα κάποια ελάχιστα μηνύματα.

Λοιπόν για να κάνω και κάτι δημιουργικό...
Αν με ρώταγες πριν ένα χρόνο, θα σου έλεγα ότι...ναι έχω κάνει λάθη.
Λάθη για τα οποία είχα μετανιώσει και σε κάποιο σημείο κατηγορούσα τον εαυτό μου που δεν προχώρησε σε κάποια πράγματα.
Ξαφνικά όμως τον τελευταίο χρόνο άρχισα να συνειδητοποιώ κάτι.

Δεν ήμουν έτοιμος στην πραγματικότητα να κάνω αυτά τα πράγματα. Δεν ήμουν έτοιμος να τα συνειδητοποιήσω, να τα ζήσω...
Δεν ξέρω εάν το έχεις βιώσει, αλλά κάποια στιγμή στην ζωή σου, η οποία μπορεί να είναι μοναδική, αρχίζεις και καταλαβαίνεις αυτά τα πράγματα που μπορεί να έψαχνες για χρόνια. Τότε συνειδητοποιείς ότι τα τυχόν λάθη που πίστευες μέχρι τότε ότι έκανες, στην πραγματικότητα ήταν η αν θέλεις εξωτερίκευση από το ασυνείδητο(;) της αδυναμίας σου να τα κατανοήσεις πραγματικά.

Φίλε Πλάτωνα λέμε το ίδιο πράγμα

quote:

Φιλε ΓεροΤιγρη, το παίρνω άμα θέλεις το παράδειγμα, μα ακόμα και σε κάποιον που δεν έχει γευτεί ένα πορτοκάλι, αν προσπαθήσεις να την εξηγήσεις (τι γεύση) δεν θα το κατορθώσεις! Βλέπεις επικοινωνούμε μεταξύ μας με τις αισθήσεις, με σκέψεις, με κάτι που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Αυτό διαθέτουμε…και ένα χαρακτηριστικό μας, είναι να αντιλαμβανόμαστε. Αυτά που βίωσαν σε προσωπικό επίπεδο ο Χριστός, ο Βούδας, ο Σωκράτης και μίλησαν ειναι ενα πραγμα….μα το να πάρεις*(για δικό σου κάτι τέτοιο….χωρίς να το βιώσεις), μου φαίνεται πως είναι ΛΑΘΟΣ! (Αυτο κανει η τυφλη ΠΙΣΤΗ!)

Κατά τύχη διάβασα σήμερα στο βιβλίο της D.Fortune, "Tα Εσωτερικά Τάγματα", την ακόλουθη παράγραφο που αναφέρεται σε αυτά που είπαμε περί εμπειρίας.

"Αν θέλετε να κατανοήσετε τις έννοιες αυτού του βιβλίου, μην ασχοληθείτε με την κυριολεξία ή το προφορικό νόημα των λέξεων. Οι καταστάσεις που θέλει να περιγράψει δεν έχουν τις αντίστοιχες λέξεις ή εικόνες στην γλώσσα μας για να τις αναπαραστήσουν. Για να κατανοηθούν αυτές οι έννοιες χρειάζεται να τις ερμηνεύσει ο αναγνώστης με βάση τις ανάλογες δικές του εμπειρίες. Αν στερείται τέτοιου είδους εμπειρίες, δεν θα αντιληφθεί τις έννοιες που είχα πρόθεση να δώσω"Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2003, 00:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Γιώργο.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για λάθη.
Λάθη στην οποιουδήποτε τρόπου εσωτερική-μεταφυσική-αποκρυφιστική κ.λ.π. αναζήτηση.

Παλιά, πίστευα ότι το να φιλοσοφείς μόνον, να μιλάς για εσωτερικούς εαυτούς και αναζήτηση είναι λάθος.
Αντίθετα, το να κάνεις πράξη κάποια πράγματα (χωρίς να είσαι εσωτεριστής της πολυθρόνας -όπως λες) είναι σωστό.

Αργότερα, η γνώμη μου ήταν ότι για να πετύχεις στην μεταφυσική σου πορεία, χρειάζεται πρώτα να καθαρίσεις τον εαυτό σου, να μάθεις ποιος είσαι (ξέρεις, το "γνώθις εαυτόν" που λένε) και μετά να ασχοληθείς με τεχνικές και αποκρυφιστικές πράξεις.

Τώρα, μπορεί να πιστέυω ότι και τα δύο είναι εξίσου ωφέλημα.

Αυριο; τι;

Γιαυτόν τον λόγο διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό που έδωσες στους γράφοντες αυτού του τόπίκ. Ο καθένας μας είναι σε διαφορετικό στάδιο, μιας διαφορετικής πορείας για την εσωτερική αναζήτηση. Ισως λοιπόν και για κάποιον άλλο, η δική σου προσέγγιση να είναι λάθος, ενώ η δική του σωστή.
Στην πραγματικότητα όμως, δεν βρίσκεται εκεί το λάθος.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Glorfindel
Μέλος 2ης Βαθμίδας


385 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2003, 00:27:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Glorfindel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΕΥΣΑΜΕ.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ...

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΜΑΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ.ΧΜΜ...ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΛΟ ΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥ ΟΧΙ ΑΣΥΝΕΙΔΑ ΠΛΕΟΝ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙΣ ΣΕ ΛΑΘΗ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ ΞΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΩ..ΟΧΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ...ΑΛΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΝΩ..ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΩ ΔΕΙΓΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ...

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΕΙΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...ΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΣΕΙΣ;;;


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2003, 10:58:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν ότι νόμιζα το εαυτό μου πιο σημαντικό από ό,τι ήταν πραγματικά.

Γενικότερα κάνω λάθη όταν προσπαθώ να βάλω τους άλλους στα δικά μου "καλούπια" ιδέων και νοητικών ορισμών, αντί να αφήσω ρευστό το νου μου για να συλλάβει αυτό που "εκπέμπουν" οι άλλοι.

Μπορώ να πω ακόμη ένα μεγάλο λάθος μου;

Ε, ας το πω. Ποιος θα πει ότι περιαυτολογώ;

Ένα μεγάλο λάθος μου είναι ότι ξεχνώ συνέχεια κι επανειλημμένα, τις εσωτερικές μου αξίες κι αρχές, όταν συναντώ την ανθρώπινη βλακεία και την ματαιοδοξία στους άλλους. Αντί να δω, στον άλλον, όπως θα έπρεπε τον "εν δυνάμει Θεό", βλέπω το "εν ενεργεία κτήνος".

Αυτά, Γιώργο, είναι "εσωτερικά" ή θα σε απογοητεύσω κι εγώ με τα... φιλοσοφικά μου;

Και ένας προβληματισμός: Ο Πλάτωνας (όχι το μέλος μας, αλλά ο αρχαίος του... παππούς)και ο Σωκράτης ήταν λιγότερο εσωτεριστές από εσένα κι εμένα όταν αυτοπροσδιοριζόταν φιλόσοφοι;

Και για να τελειώσω με κάτι που έχω ακούσει διαβάζοντας στην... πολυθρόνα μου αλλά το έχω πραγματώσει και στην εσωτερική μου... βιοπάλη.

Δεν προχωράς από το ψέμα στην αλήθεια, αλλά από την αλήθεια προς μια μεγαλύτερη αλήθεια

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 02:19:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια καλημέρα και από μένα

Έχω αναγνωρίσει ένα Λάθος στον εαυτό μου .

Σε ποιο μικρές ηλικίες άκουγα κάτι και πολλές φορές θεωρούσα ότι είναι και σωστό .
Στην πορεία όμως διαπίστωσα ότι πολλά από αυτά που μου έλεγαν δεν ήταν έτσι ακριβώς .

Αυτό με βοήθησε στο να πω στον εαυτό μου «τα πάντα ρει» και να αναζητώ οδηγούμενος σε αυτό που πολύ εύστοχα είπε ο Thoth «Δεν προχωράς από το ψέμα στην αλήθεια, αλλά από την αλήθεια προς μια μεγαλύτερη αλήθεια»

Είμαι απλά ένας άνθρωπος και προσπαθώ να με μάθω .


Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 07:44:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλημέρα Γιωργο.

Μάλλον ήρθε η στιγμή να αφήσω στο τόπικ σου και το μεγαλύτερό μου λάθος. Από το οπόιο έμαθα βέβαια και ένα από τα μεγαλύτερά μου μαθήματα.

Στη ζωή, εάν κάτι επιθυμήσεις πολύ, πάρα πολύ, θα σου συμβεί. Κι ας όλοι οι άλλοι γύρω σου πιστεύουν ότι είναι απίθανο. Ομως, είσαι πραγματικά έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες; Αν επιθύμησες κάτι λάθος;
Τώρα πια λέω στον εαυτό μου:
Πρόσεχε πολύ τι θα επιθυμήσεις, γιατί θα σου συμβεί!


Αντε κι ένα ακόμα λαθάκι, στην άσκηση της μαγείας (με όποιον τρόπο).
ο νόμος της δύναμης, σκληρός και αδυσώπητος, ισχύει Γιώργο πάντα, δεν του ξεφεύγεις, θα σε βρει τώρα ή κάποτε, αλλά θα σε βρει. Οτι κάνεις, θα γυρίσει σε σένα πιο ισχυρό! Εστω κι αν δεν πιστεύεις στο καλό ή το κακό, στο χώρο της μαγείας, πληρώνεις τις πράξεις σου πολύ πιο ακριβά απ'ότι μέσα στην άγνοια της καθημερινότητας. Αυτόν κάποτε τον αψήφησα...Λάθος μου, αλλά έμαθα.

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Glorfindel
Μέλος 2ης Βαθμίδας


385 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 00:43:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Glorfindel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑ ΚΑΝΕΙΣ;ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ;Η ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ;

ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΜΥΘΟ(ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ-ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΕΛΟ)....
ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙΣ...


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 10:40:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(Η σιωπή μου σπάει…..)

Γιώργο, κανονικά θα έπρεπε να σε τιμά το ότι ορισμένα εκ τον εκλεκτόν μελών των φόρουμς, κάνουν έναν διάλογο με αφορμή μια ερώτηση που έθεσες. Το ότι απαντά ο κάθε ένας με διαφορετικό ύφος και σκεπτικό από ότι προσδοκούσες, είναι λογικό μιας και ο μηχανισμός σκέψης δεν είναι σε όλους μας ο ίδιος.

Δεν νομίζω ότι ξέφυγαν από το θέμα που έθεσες, απλός το προσεγγίζουν από άλλον δρόμο. Δεν είναι υπέροχο; Θα έπρεπε να αισθανόσουν αρκετά ικανοποιημένος μετά από τον χρόνο που διέθεσαν αναλύοντας και ξεδιπλώνοντας της σκέψης τους, με αφορμή την πρόσκλησή σου για διάλογο.

Σε χαιρετώ προσωρινά και θα επανέλθω, απαντώντας με σαφήνεια και ευθύτητα στο ερώτημά σου.

Καλή σου ημέρα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 10:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν, το να πιστεύω, ότι είμαι κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι.(όπως προανέφερε και ένας εξαίρετος συνομιλητής)
Αν και δεν αισθάνομαι αναζητητής, απλά ένας ταξιδιώτης που βιώνει και! καθήμενος στην πολυθρόνα του, αλλά και! πεζοπορώντας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 12:31:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιώργο, κανονικά θα έπρεπε να σε τιμά το ότι ορισμένα εκ τον εκλεκτόν μελών των φόρουμς, κάνουν έναν διάλογο με αφορμή μια ερώτηση που έθεσες. Το ότι απαντά ο κάθε ένας με διαφορετικό ύφος και σκεπτικό από ότι προσδοκούσες, είναι λογικό μιας και ο μηχανισμός σκέψης δεν είναι σε όλους μας ο ίδιος.

Δεν νομίζω ότι ξέφυγαν από το θέμα που έθεσες, απλός το προσεγγίζουν από άλλον δρόμο. Δεν είναι υπέροχο; Θα έπρεπε να αισθανόσουν αρκετά ικανοποιημένος μετά από τον χρόνο που διέθεσαν αναλύοντας και ξεδιπλώνοντας της σκέψης τους, με αφορμή την πρόσκλησή σου για διάλογο.


χμ... αλλαγές βλέπω...!!

..μας πατρονάρεις τι μία .... απο την αλλή αλάζουμε το εικονίδιό απο το (λιγο αδερφίστικο κατα την γνωμη μου ) καθαρό που σε κοιτάει στα μάτια ... σε ποιο θολο και σκοτεινό ... φευγαλεο..!!!

χεχεχε.. καλος ηρθες στην σκοτεινη πλευρα my son.... ασε με να σου διδάξω τις μαυρες τέχνες και μαζι θα κυριαρχήσουμε σε αυτο το λυπηρο φορουμ... και αργότερα σε ολο το δυαδικτιο....


Γιώργος
The dark side stronger it is....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 12:33:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν, το να πιστεύω, ότι είμαι κάτι περισσότερο από αυτό που πραγματικά είμαι.(όπως προανέφερε και ένας εξαίρετος συνομιλητής)
Αν και δεν αισθάνομαι αναζητητής, απλά ένας ταξιδιώτης που βιώνει και! καθήμενος στην πολυθρόνα του, αλλά και! πεζοπορώντας.

Μαθημα πρωτον.. - Δεν κανουμε λάθη στην σκοτεινη πλευρα ... κανουμε οτι θέλουμε
(γιατι ειναι σκοτεινα και δεν μας βλεπει κανεις)

Γιώργος
2η βαθμίδα..!!! ....εχει εξτρα μερίδα παγωτό ?


Edited by - Γιώργος on 25/06/2003 12:34:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy