ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Αριθμολογια,η μελετη δεν ειναι προνομιο των λιγων!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 20:42:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι μου καλησπέρα.
Την Παρασκευή προμηθεύτηκα από τήν αγορά το γνωστό περιοδικό Ελληνική Αγωγή.
Πραγματικά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον,με όμορφη υλη,και πολύ ποιοτικά θέματα.
Παντοτε απο την φύση μου,και την ιδιοσυγκρασία μου,μελετώ,κρίνω,και σχολιάζω θετικά η αρνητικά το αποτέλεσμα που αποκόμησα,και πάντα μου αρέσει ο διάλογος,οπως κι ο αντίλογος για να φτάνω στο σωστό αποτέλεσμα.
Φυσικά και να συζητώ,αλλά και να παίρνω οσο το δυνατό περισσότερες απόψεις,και ιδέες.
Ενα πραγματικά όμορφο θέμα,που μου εχει κάνει εντύπωση και μελετώ τον τελευταίο καιρό,είναι αυτό της αριθμοσοφίας,των μυστικών κωδικών εάν και φυσικά υπάρχουν στο ελληνικό αλφάβητο,η σε κάποιες εγασίες αρχαίων μελετητών,φιλοσόφων,και διαφόρων τέτοιον θεωριών.
Εχω δεί οτι το συγκεκριμένο θέμα έχει θιχτεί πολλές φορές κατά το παρελθόν,κι αν μη τι αλλο,ίσως να γίνω κουραστικός,όμως η ιδιαιτερότητα του εν λόγω πραγματικά όμορφου θέματος μού δίνει συνεχώς τροφή για αναψιλαφισή του,και θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας μερικά ερωτηματά μου.
1.
Στο τεύχος Ιουνίου της Ελληνικής παιδείας,σελίς 62,φιλοξενείται μια συνέντευξη του κυρίου Ιπποκράτη Δοντά,σχετικά με τον Κώδικα του Πυθαγόρα,και την αποκρυπτογράφησι της διδασκαλίας του.
Χωρίς να θέλω να θίξω τήν εργασία του,πού ομολογώ δεν εχω διαβάσει,ούτε τον ίδιο προσωπικά,θα κάνω ενα-δυο παρατηρήσεις απο αυτά τα λίγα που διάβασα στο περιοδικό.
(α)Γράφει σε κάποιο σημείο και χαρακτηρίζει γελοία τήν τακτική κάποιων για τα οσα λεγονται για την αριθμοσοφία τού Πυθαγόρα,κι οτι δεν έχει κανένα υπόβαθρο.
Ακριβως ή αποψή του.....
Οτι λένε για αριθμοσοφία του Πυθαγόρα δεν έχει υπόβαθρο.
Δεν έχει υπόθεσι.
Είναι ενας συρφετός ανόητος.
Οταν σου λένε οτι ο αριθμός 1.000.000,εχει.......μαντικές ιδιότητες π.χ Αυτό δεν είναι του Πυθαγόρα.Ειναι ανοησίες.
Σε αυτό το σημείο λοιπόν κάνω την πρώτη μου παρατήρηση.
Μπορεί να είναι η αποψή σας κύριε Δάκογλου,αλλά δεν θα πεί οτι είναι και ο ορισμός της λύσης του μυστηρίου σχετικά με το θέμα της αριθμολογίας.
Σεβαστή μεν,αλλά οχι αποδεκτή προσωπικά απο εμένα.
2.
Γράφει οτι στήριξε τους τέσσερις τόμους της μελέτης του,η καλύτερα της εργασίας του,στήν αρχαία ρήσι τού Φιλολάου,που είναι η εξής...<<ΕΣΤΙ ΓΑΡ ΑΡΜΟΝΙΑ ΠΟΛΥΜΙΓΕΩΝ ΕΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΔΙΧΑ ΦΡΟΝΕΟΝΤΩΝ ΣΥΜΦΡΟΝΗΣΙΣ>> και πουν δίνει κατά τον κύριο Δάκογλου τον ορισμό της Αρμονίας του Σύμπαντος.
Σεβαστή και αυτή η άποψη αλλά εως του σημείου να την κάνουμε αποδεκτή ως ορισμός απέχει πολύ πιστεύω......,γιατί είναι βασισμένο πάνω στα πρότυπα που έθεσε ο κύριος Δάκογλου,κι οχι μια εργασία, η ομαδική δουλειά μιας οργανωμένης ομάδος.
Προσωπικά ενοχλήθηκα,απο αυτά που σας έγραψα παραπάνω για τούς εξής λόγους.
Κάπου στόν πρόλογο τής παρουσίασης του κύριου Δάκογλου,αναφέρεται επακριβώς το εξής.
""Νομίζω οτι μόνο όταν γνωρίσει κάποιος τον Ιπποκρατη Δάκογλου συνειδητοποιεί πόσοι <<γνώστες>> μικρών τινων πραγμάτων το <<παίζουν>> στήν κυριολεξία μοναδικοί(απόγονοι και κληρονόμοι της ελληνικής σκέψεως και γνώσεως και προσπαθούν με μεγάλο ζήλο και ποικιλοτρόπως να καλύψουν τα κενά,που άφηνουν τα ΑΕΙ στήν αναζήτησι της αληθείας,της έρευνας,της πραγματικής γνώσεως,επιθυμούντες έτσι να προκαλέσουν την καταξίωση τους και το χειροκρότημα του <<κοινού τους>>.
Η απαντησή μου είναι οτι το δικαίωμα στήν σκέψη,και στήν θεμελίωση των εργασιών,η τως θεσεών τους,είναι δικαιωμά ολων,όταν οι αντίθετοι σε γνωμη,η άποψη, έχουν το θάρρος να την εκφέρουν μόνο υγιή συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν,η μήπως η αναζήτηση απο τούς πολλούς ενοχλεί κάποιους??? η μήπως η αντίθετη άποψη ενοχλεί??? η μήπως άλλοι είναι η <<ξέρω ολα???>>>.
Και τέλος με ενόχλησε το σημείο ...προσπαθούν να καλύψουν τα κενά πού άφησαν απο τα ΑΕΙ....[ατυχές συμπέρασμα,απολυταρχικό στύλ και μεγάλο ατόπημα,γιατί δεν μπαίνουν ολα στο ίδιο καζάνι κύριε Δακογλου,καί δεν το λέγω επι προσωπικού γιατί εγώ τελείωσα μόνο το γυμνάσιο,απλά δεν μου αρέσει να αδικώ κάποια παιδιά που όντως αξίζουν να σπουδάζουν και να μελετούν,γιατί η μελέτη δεν είναι προνόμιο των λίγων.]
Τελος κλείνοντας θα ήθελα οτι καινούριες πληροφορίες υπάρχουν για το θέμα της αριθμοσοφίας,κάποια σαιτ αν υπάρχουν καινούρια,καί τήν γνώμη σας για το θέμα.
Και να σημειώσω οτι,δεν εχω κάτι προσωπικό με τον κύριο Δάκογλου που ούτε τον γνωρίζω,ούτε με το περιοδικό που είμαι αναγνώστης του,απλά δεν μου αρέσει να είμαστε απόλυτοι σε πράγματα,και να απορίπτουμε κάποια αλλα χωρίς στοιχεία,ούτε φυσικά εχω εκδόση κάποιο βιβλίο και θέλω να το προβάλω ως ιδανικότερο.
Την καλησπέρα μου και τα συμπεράσματα δικά σας!!!

"'Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/06/2003, 20:51:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@@@Σημειωση@@@@
Ριξτε μια ματια εδω http://www.ramafa.com/
εδω..... http://www.geocities.com/soho/lofts/2763/witchy/alphabets.html
κι εδω.......http://www.geocities.com/lefteris_02115/
Πιστεύω αξίζει τον κόπο για όσους ασχολούνται με το θέμα.

"'Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
61 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 03:14:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
“Όταν σου λένε ότι ο αριθμός 1.000.000,εχει.......μαντικές ιδιότητες π.χ Αυτό δεν είναι του Πυθαγόρα. Είναι ανοησίες.”

Φίλε Αριστόβουλε διάβασα φυσικά κι εγώ την συνέντευξη του αξιόλογου κ. Ιπποκράτη Δάκογλου στην Ελληνική Αγωγή του Μηνός (Ιουνίου) (ΣΚΙΡΟΦΟΡΙΩΝΟΣ) 2003 και η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή διαβάζοντας την παραπάνω φράση στην οποία στάθηκες κι εσύ αυτό που ένοιωσα ήταν μια αποστροφή. Ξενίστηκα που λέμε, κάτι δεν μου άρεσε, κάτι δεν μου κόλλαγε. Αυτό συνέβη διότι είχα διαβάσει μία παρόμοια συνέντευξη (δεν θυμόμουν που) που έλεγε ότι η ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ έχει κατά κάποιο τρόπο και τις μαντικές της ιδιότητες και θα σου εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ ή τι ακριβώς έλεγε η συνέντευξη. Όταν λοιπόν ερευνούσα στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, έπεσα πάνω στο θέμα που άνοιξες και ομολογώ ότι μου προκάλεσες το ενδιαφέρον. Αμέσως πήγα και ξέθαψα την πηγή που σου πρωτοανέφερα νομίζοντας ότι είναι η Ελληνική Αγωγή σε προηγούμενο τεύχος της, όμως δεν άργησα να διαπιστώσω ότι ήταν το διμηνιαίο Περιοδικό «ΙΕΡΑ ΕΛΛΑΣ» μηνός ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ τεύχος 27ο.
Εκεί φιλοξενείται ένα άρθρο του ερευνητή-Μαθηματικού Ελευθέριου Αργυρόπουλου (Καλαμάτα 1967), ο οποίος όπως αναφέρει το περιοδικό κατέχει δύο παγκόσμια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ:520 αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος (Guinness 1999) κάλυψη 436,6Km με skateboard σε χρόνο 36h:33’:17’’ και απομνημόνευση των πρώτων 1000 δεκαδικών ψηφίων του π=3,14.
Σε ένα σημείο του άρθρου του αναφέρει: …Όμως ο Αργυρόπουλος έχει προχωρήσει αρκετά εις το πεδίον των λεξαρίθμων και έχει δείξει ότι θεμελιώδη θεωρήματα και αξιώματα των μαθηματικών και της φυσικής αποδεικνύονται μέσω της λεξαριθμικής θεωρίας. Συνεχίζοντας τις προσπάθειές του έδειξε ότι υπάρχει πιθανότης εκτός της μαθηματικής δομής η Ελληνική γλώσσα να έχει και προβλεπτικότητα. (μαντική ικανότητα ας πούμε).
Συνεχίζοντας τις προσπάθειες του ιστορικού Σουητωνίου (που πρώτος έδειξε ότι ΝΕΡΩΝ=ΙΔΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΕΚΤΕΙΝΕ=1005), αλλά και του μαθηματικού Κοσμά Μαρκάτου, ανεκάλυψε την ισοψηφία:
ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ=ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ=1275. Δείχνοντας ότι η ίδια η Ελληνική γλώσσα τονίζει ότι έχει κάποια μορφή προβλεπτικότητος. Επίσης ο Έλλην ερευνητής ανεκάλυψε ότι:
ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ=1562
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΗ΄ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ=1562
Καθώς και
ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ=2000
Ο ΕΛΛΗΝ ΔΡΟΜΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ=2000
…κλπ

Και μην ξεχνάμε ότι κατά διαβολική σύμπτωση ο Κεντέρης ήταν Ολυμπιονίκης στην Αυστραλία το 2000.
Έτσι περισσότερο αληθή μου φαίνονται αυτά πάρα αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Δάκογλου. Για να μην παρεξηγηθώ όμως μου φαίνεται τεράστια η προσπάθειά του όλα αυτά τα χρόνια έρευνας γύρω από τον Πυθαγόρα, καθώς και η ανακάλυψή του σχετικά με τους πλανήτες όπως παρουσιάζεται αυτή στην Ελληνική Αγωγή και νομίζω ότι ένας άνθρωπος που έχει φάει την ζωή του, με την συγκεκριμένη έρευνα έχει ένα λόγο παραπάνω να μιλάει γι’ αυτή, όμως ομολογώ ότι κάνω κι εγώ παρόμοιες σκέψεις με σένα Αριστόβουλε διότι η επιστήμη αποδεικνύεται καθημερινά ότι όλα τα ξέρει σήμερα και αύριο ανακαλύπτει (αποκαλύπτει) κάποιος κάτι καινούργιο (αρχαίο) και μας δείχνει ότι τίποτα δεν γνωρίζαμε μέχρι χθες. Άρα ίσως δεν πρέπει να λέμε ότι αυτά δεν είναι του Πυθαγόρα και ότι είναι ανοησίες γιατί η ιστορία γράφεται είτε ορθώς είτε λάθος και μπορεί να αποδειχθεί μπούμερανγκ. Επίσης κατά την γνώμη μου ο Πυθαγόρας έδωσε στην ανθρωπότητα κάποια θεωρήματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μεταγεννέστεροί του δεν έχουν το δικαίωμα να εξελίξουν ή και να αποκαλύψουν τις άγνωστες πτυχές που ο θείος Πυθαγόρας μας άφησε. Άλλωστε μορφή εξέλιξης και έρευνας είναι και η διατριβή του κ. Δάκογλου και αποτέλεσμά της η μεγάλη του προσφορά.
Εγώ πάντως τίποτα δεν ξέρω απλά ψάχνω και κρίνω, όπως φυσικά και κρίνομε. Απορώ τέλος πραγματικά γιατί η NASA δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για την αξιολογότατη έρευνα του κ. Δάκογλου (χωρίς ειρωνεία). Πάλι όμως σκέφτομαι ότι ίσως η NASA να έδειξε ενδιαφέρον σε ερευνητές και φαινόμενα τύπου Αργυρόπουλου. Δεν το γνωρίζω. Ίσως πάλι τέτοια γνώση να μην είναι φρόνιμο να επέλθει στα χέρια της NASA.

Υ.Γ.: Σου προτείνω μιας και ενδιαφέρεσαι για την αριθμολογία να διαβάσεις και το 27ο τεύχος της ΙΕΡΑΣ ΕΛΛΑΣ, όπου θα εμπλουτίσεις πιθανόν τις γνώσεις σου.
(Ένα δείγμα: Η ΥΛΗ ΚΡΟΥΕΙ ΑΝΤΙΥΛΗ=8+438+605+799=1850
ΦΩΤΟΝΙΟΝ=500+800+300+70+50+10+70+50=1850 και
Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ
ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ=ΒΕΒΗΛΟΣ ΕΣΤΙ=832)
Αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά το πιστεύω, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι όποιος δεν γεννήθηκε Έλληνας δεν σκέφτεται και δεν αισθάνεται Έλληνας. Άλλωστε οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον είναι Ελληνογεννείς. Αυτό έτσι για να μην με πουν ρατσιστή. Απλά δεν πρέπει να πολεμάμε οτιδήποτε Ελληνικό στον Βωμό της θεωρίας κάποιων ότι «σιγά ρε παιδιά τελικά μόνο οι Έλληνες πρόσφεραν στον κόσμο;» «Είσαι Ρατσιστής και Εθνικιστής!» Η απάντηση απλή, εσείς είστε ρατσιστές του Ελληνισμού και ανθέλληνες. Εμείς δεν θέλουμε να σαπουνοποιήσουμε κανέναν ούτε και να τον κατακτήσουμε απλά να του δείξουμε το Αγαθό, την φιλότητα και το σεμνό που ίσως γι’ αυτήν τη ζωή να μην έχουν πέραση, αλλά ίσως του φανούν χρήσιμα ες αεί.

Φιλικά ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ.
Και καλή επιστροφή στην ΙΘΑΚΗ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 11:08:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλημέρα στους φίλους...

Δυστυχός, ΔΕΝ διάβασα το τεύχος που αναφέρεται, για να έχω μια ΙΔΙΑΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ για το γράφτηκε...

Λόγο έλειψης χρόνου, θα είμαι ΣΥΝΤΟΜΟΣ...

'Αλλο ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ και άλλο ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ (η Σοφία που περικλείουν οι ΑΡΙΘΜΟΙ, τα ΣΟΦΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ κατα το Πυθαγόρα)

Η παραφιλολογία επάνω σε αυτή την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ που ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Πυθαγόριο Σύστημα ως σύστημα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΑΣ, την έννοια της Σοφίας των Αριθμών, προσμετράτε σε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ τίτλους βιβλίων, που (χωρίς να τους έχω διαβάσει ΟΛΟΥΣ), θεωρώ ότι ΑΠΕΧΟΥΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ απο την ΟΥΣΙΑ του Μυητικού Συστήματος των Πυθαγορίων...

Γιατί;;;;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ απο αυτούς, δεν είναι ΜΥΗΜΕΝΟΣ σε αυτά τα ΙΔΙΑ τα Πυθαγόρια Μυστήρια...
Αντιθέτος τα ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ και τα ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ώς ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΑ...

Στα περί ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΟΣ της Ελληνικής Γλώσσας, ΚΑΙ ΕΔΩ έχω ΕΝΣΤΑΣΗ.
Η έννοια της ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ, δηλαδή ΠΡΙΝ απο τη τέλεση ενός γεγονότος σε ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, η οποία είναι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ απο τη ΠΑΡΟΥΣΑ, θα ΙΣΧΥΕ εάν ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ λέγαμε το ΤΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Το να έρθω ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΕΣΗ του γεγονότος και να ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ κάποια λεξαριθμητική ταυτότητα, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ...
Η ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι ΣΧΕΤΙΚΗ & ΑΝΑΛΟΓΗ με το παρατηρούν γεγονός ΚΑΙ τον παρατηρητή ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ...

Και ως γνωστόν, ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΤΩΡΑ...

Φιλικά,

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2003, 16:24:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ+ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ=1666
ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ=1666

ΝEW YORK=666
HUMANITY=666
COMPUTER=666
NEW YORK=HUMANITY=COMPUTER

Αυτά όμως μάλλον θεωρούνται συμπτώσεις. Ας θυμηθούμε το τεράστιο έργο του Θεοφάνη Μανιά. Οι Έλληνες είχαν δημιουργήσει σχέση ανάμεσα στις λέξεις και τους αριθμούς και τις χρησιμοποιούσαν στην αρχιτεκτονική τους. Ο ίδιος ο τρόπος κατασκευής της ελληνικής γλώσσας συντέλεσε σε αυτό(η ελληνική είναι η πλέον συμβατή με τους Η/Υ, αυτό λέει κάτι). Ο λόγος λοιπόν που εφάρμοζαν τους λεξάριθμους στην αρχιτεκτονική-και όχι μόνο, ήταν η Αμονία,η επαφή με το θείο.Ένα παράδειγμα:

Ο Παρθενώνας έχει μαζί με το άγαλμα της θεάς Αθηνάς σύνολο 84 κίονες.Ο αριθμός 84 είναι ίσος με το άθροισμα των 7 ακολουθιών:

1+(1+2)+(1+2+3)+(1+2+3+4)+(1+2+3+4+5)+(1+2+3+4+5+6)+(1+2+3+4+5+6+7)=84

ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ=84

Το θέατρο της Επιδαύρου έχει 55 σειρές ειδωλίων σε 2 ζώνες.Η μία ζώνη έχει 34 σειρές και η άλλη 21. Ο λόγος 34/21=1,618 δηλαδή ο χρυσός αριθμός.

Με αυτό το παράδειγμα προσπαθώ απλά να πω ότι οι Έλληνες συνδύαζαν το κάλλος και την επιστήμη με σκοπό να δημιουργήσουν μία αόρατη αρμονία=ΘΕΙΟ.

Αυτά όμως ήταν δημιούργημά τους συνειδητό και δεν προέκυπταν. Δηλαδή γνώριζαν τον χρυσό αριθμό(!) και τον χρησιμοποιούσαν. Η θεωρία της προβλεπτικότητας της ελληνικής έρχεται σε αντίθεση με αυτό. Οι αρχαίοι "κατασκεύαζαν" κατά κάποιο τρόπο το ΘΕΙΟ.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η θεωρία βασίζεται σε συμπτώσεις και παρερμηνείες κάποιων πραγμάτων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 09:58:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Δάγωνα...
Καλό και σεβαστό το ότι μας λές τη γνώμη σου, άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο...
Αλλά δε μας λές κίολας το ΓΙΑΤΙ δέν δέχεσαι ή ΓΙΑΤΙ νομίζεις τα όσα νομίζεις;;;

Και μιάς και αναφέρεσαι στο έργο του Μανιά, σε πληροφορώ λοιπόν, ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΠΟΡΩ & ΓΙΝΕΤΑΙ, ότι το έργο του Μανιά, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ, με το θέμα της ΣΟΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ...

Το έργο του μανιά είναι ΚΑΘΑΡΑ και ΜΟΝΟ Γαιωδετικό...
Τα όποια "επιστημονικά" συμπεράσματα παρέχει, έχουν να κάνουν ΜΟΝΟ με τη Γαιωδεσία και την "Ιερή Γεωγραφία"....

Τίποτα άλλο....

Φίλοι μου, δε σημαίνει ότι ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ αναφέρει ΣΤΟΙΧΕΙΑ απο την Ιερή Επιστήμη των Αριθμών, το έργο του είναι και ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΚΟ...

Περιμένω λοιπόν Δάγωνα τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ που σε κάνουν να λές για ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ (αλήθεια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ τι είναι η σύμπτωση;) και ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ με ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 14:36:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κέλσο,
To έργο του Μανιά είναι επιστημονικό- δεν περιέχει απλώς κάποια επιστημονικά συμπεράσματα, και αυτό είναι σαφές από την μεθοδολογία του και το τρόπο που βγαίνουν τα συμπεράσματά του. Βασίζεται πάνω σε μετρήσεις, συσχετισμούς και αποκρυπτογραφήσεις που έκανε ο ίδιος για πρώρη φορά και άνοιξε τον δρόμο σε όλους τους επόμενους. Τί εννοείς "καθαρά και μόνο γαιωδετικό"? Έτσι όπως το λες αφήνεις να εννοηθεί ότι απλώς έκανε μία απλή δουλειά που θα έκανε οποιοσδήποτε πολιτικός μηχανικός.
Ας μην ξεχνάμε ότι η ιερή γεωγραφία είχε ως σκοπό της την θέωση. Ο Μανιάς μέσω των μετρήσεών του στους αρχαίους ναούς(αλλά και τις πυραμίδες της Αιγύπτου) απεκάλυψε :

α)ότι όλοι οι αρχαίοι ναοί έχουν συγκεκριμένες αποστάσεις και συνδέονται μεταξύ τους με αρμονικό τρόπο

β)ότι η ίδια η κατασκευή των ναών είναι αρμονική βάσει λεξαριθμικών σχέσεων που τους διέπουν.

γ)ότι όλες οι αποστάσεις και η ίδια η κατασκευή των ναών βάσει του λεξαριθμικού συστήματος προσδίδουν αρμονία(θυμήσου το παράδειγμα με την Αθηνά)

Βέβαια απέδειξε και άλλα πράγματα όπως πχ. ότι οι πυραμίδες της Αιγύπτου περιέχουν το ελληνικό πνεύμα λόγω των γεωγραφικών των σχέσεων με τους αρχαίους ναούς.

Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω γιατί το ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ το έχεις μέσα σε εισαγωγικά. Η μέθοδος του Μανιά είναι πέρα ως πέρα επιστημονική. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα.
Το έργο του βασίζεται πάνω στο Πυθαγόρειο σύστημα.

Όσο για την προβλεπτικότητα της ελληνικής γλώσσας αντιλήφθηκα ότι συμφωνείς μαζί μου σε προηγούμενο μήνυμά σου(εκτός κι αν κάνω λάθος).
Δεν πιστεύω ότι η ελληνική γλώσσα έχει αυτή την ιδιότητα γιατί γνωρίζω την δομή-κατασκευή της και τον σκοπό-τρόπο χρησιμοποίησης των λεξαρίθμων. Για αυτό το λόγο έφερα ως παράδειγμα τον Μανιά. Όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την άποψη(της προβλεπτικότητας) είναι μερικές συμπτώσεις. Το προαναφερθέν βιβλίο του Αργυρόπυλου -που γίνεται λόγος για την προβλεπτικότητα, είναι ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που έχει καλές βάσεις αλλά καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα στο ζήτημα αυτό.
Η θεωρία του βασίζεται πάνω στον Ρωμαίο ιστορικό Σουετώνιο που είχε κάνει πρώτος νύξη για αυτό και μετά συνεχίζει ο ίδιος και παραθέτει μερικά δικά του παραδείγματα. Και εκεί λήγει το όλο θέμα. Αυτά είναι τα επιχειρήματά του. Μα καλά, ξεχάσαμε όλοι το πόσο πλούσια είναι η γλώσσα μας? Εάν κάτσω κι εγώ και κάνω χίλιους συνδυασμούς όλο και κάτι θα βρω. Αλλά όπως είπες κι εσύ Κέλσο δεν είναι αυτό προβλεπτικότητα γιατί αφορά τετελεσμένα γεγονότα. Δεν σου αποκαλύπτει ο λεξάριθμος κάτι μελλοντικό αλλά αφού έχει ήδη συμβεί το τάδε γεγονός εσύ πειραματίζεσαι ΜΗΠΩΣ και βρεις κάτι.

Από συμπτώσεις άλλο τίποτα. Είπαμε, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι όλο και κάτι βγαίνει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SUNNY
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 09:20:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SUNNY  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ,
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
61 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2003, 22:04:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΔΥΣΣΕΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα ή καλημέρα σε όλους τους φίλους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις θεμιτές υποδείξεις των φίλων και ιδιαίτερα ενός συντονιστή του Εσωτερικά με 1692 μηνύματα όπως ο Κέλσος.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι όχι σκόπιμα έπεσα στην λάθος ταύτισης της Αριθμολογίας και Αριθμοσοφίας. Ξαναδιαβάζοντας τα δύο περιοδικά ομολογώ ότι και τα δύο αναφέρουν για την ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ.
Επίσης σας ενημερώνω ότι αν και ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει σχετικά βιβλία παρά μόνο τα δύο προαναφερθέντα περιοδικά. Αυτό σημαίνει ότι η γνώμη μου δεν μπορεί να είναι τόσο τεκμηριωμένη όπως του φίλου Κέλσου π.χ. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να μιλήσω σύμφωνα με την ιδίαν μου αντίληψη και ευχαριστώ εκ των προτέρων γι’ αυτό.
Συνεπώς, φίλε Κέλσο λες ότι: «Η παραφιλολογία επάνω σε αυτή την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ που ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Πυθαγόρειο Σύστημα ως σύστημα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΓΟΝΙΑΣ, την έννοια της Σοφίας των Αριθμών, προσμετράτε σε ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ τίτλους βιβλίων, που (χωρίς να τους έχω διαβάσει ΟΛΟΥΣ), θεωρώ ότι ΑΠΕΧΟΥΝ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ από την ΟΥΣΙΑ του Μυητικού Συστήματος των Πυθαγορείων...Γιατί;;;;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς, δεν είναι ΜΥΗΜΕΝΟΣ σε αυτά τα ΙΔΙΑ τα Πυθαγόρεια Μυστήρια...
Αντιθέτως τα ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ και τα ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ως ΜΗ ΥΠΑΡΚΤΑ...»
Εσύ προσωπικά γνωρίζεις την ΟΥΣΙΑ του Μυητικού Συστήματος των Πυθαγορείων; Και πως ξέρεις ότι κανένας απ’ αυτούς δεν είναι μυημένος στα Πυθαγόρεια μυστήρια; Γιατί απ’ όσο γνωρίζω, αυτό αυτόματα θα σήμαινε ότι είσαι μυημένος στα Πυθαγόρεια Μυστήρια είτε για το ένα είτε για το άλλο. Αλλά και αυτό να συμβαίνει ως γνωστόν οι μυημένοι στα Πυθαγόρεια μυστήρια ουδέποτε είχαν το δικαίωμα να αποκαλύπτουν τα μυστικά της διδασκαλίας τους παρά μόνο στους μεταγενεστέρους επίσης μυημένους. Οπότε κατ’ αυτήν την έννοια δέχομαι ότι ο πιο πάνω συλλογισμός σου είναι σωστός εκτός και αν υποθέσουμε ότι κάποτε κάποιος είχε διαρρεύσει αυτά τα μυστικά και επομένως κάποιοι να έχουν σωστές πηγές για την έρευνά τους.
Στα περί προβλεπτικότητας αποδέχομαι πλήρως την ένστασή σου διότι όπως σωστά είπες : «Το να έρθω ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΕΣΗ του γεγονότος και να ΑΝΑΚΑΛΥΨΩ κάποια λεξαριθμητική (σημ. λεξαριθμική) ταυτότητα, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ...», όμως οφείλω να διορθώσω αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο μύνημά μου και να πω ότι το συγκεκριμένο περιοδικό θεωρώντας δεδομένη την Μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσας, επιχειρεί να εξετάσει την πιθανότητα της Προβλεπτικότητας της Ελληνικής γλώσσας εξετάζοντάς την από την λεξαριθμική της ιδιότητα (π.χ. ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ=ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ=1275). Οπότε, (και με συγχωρείτε για την όποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε από αυτό μου το λάθος, της μη χρησιμοποιήσεως της λέξης ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ), αυτή η πιθανότητα βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας εάν υπάρχει προβλεπτικότητα στην Ελληνική Γλώσσα μέσα από την επιχειρηματολογία του συγκεκριμένου Μαθηματικού - Ερευνητή. Επομένως το αν «Η ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ, είναι ΣΧΕΤΙΚΗ & ΑΝΑΛΟΓΗ με το παρατηρούν γεγονός ΚΑΙ τον παρατηρητή ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» και αν «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!!!
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΙΟ ΤΩΡΑ...(συμπαντικά το δέχομαι αλλά για μας που χρησιμοποιούμε την γλώσσα υπάρχει ο χρόνος) » αυτό ακόμα υπόκειται στα πλαίσια της έρευνας και όχι της αποδείξεως και της επαληθεύσεως κι έτσι ας την αφήσουμε να συνεχίσει.
Φίλε Ντάκον μάλλον δεν κατάλαβα καλά τον συνειρμό της άποψής σου, ειδάλλως δεν καταλαβαίνω πως η προβλεπτικότητα μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά που πολύ σωστά μας λες.

Υ.Γ.: Να ξέρεται ότι με κάνατε σοφότερο και πιο προσεκτικό.
Δεν συστήνω οποιονδήποτε να διαβάσει το συγκεκριμένο τεύχος για λόγους διαφήμισης απλά καταθέτω την πηγή μου, αλλά αν ποτέ τύχη να βρεθεί στα χέρια σας απλά διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο μόνο και μόνο γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μην έχω καταλάβει κάτι ή ακόμα αν μου έχει ξεφύγει κάτι θα ήταν για μένα ευχάριστο να μου το επισημάνετε ή και ακόμα για να ισχυροποιηθεί η άποψή σας.
Ευχαριστώ.

Φιλικά ΟΔΥΣΣΕΙΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2003, 23:35:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
DAGON, όσον αφορά το θέατρο της Επιδαύρου, πέραν αυτού που ανέφερες υπάρχει και άλλο ένα αξιοσημείωτο.

Κάποιοι θα γνωρίζετε την ακολουθία Fibonacci. 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55.

Εκτός από τον χρυσό αριθμό, το 21 και το 34, δίνουν άθροισμα 55 που αποδεικνύει...ότι η ακολουθία μόνο του Fibonacci επίτευγμα δεν ήταν.

----------

Ιερό αριθμό των Πυθαγορείων αποτελεί το 5 (5πλευρο, 5γραμμο κτλ);

Στο ισόπλευρο 5πλευρο ενώνοντας τις εσωτερικές γωνίες δημιουργείται ένα αστέρι με 5 κορυφές, κοινώς 5άλφα. Η 5άλφα στο κέντρο της έχει σχηματίσει ένα νέο 5πλευρο που ομοίως με το μεγαλύτερο, μπορεί να σχηματίσει μια νέα 5άλφα, ένα νέο 5πλευρο κοκ επ' ΑΠΕΙΡΟΝ. Το ισόπλευρο 5πλευρο αποτελούσε την "ενσάρκωση" του Απείρου για τους Πυθαγόρειους.

----------

Όσον αφορά τους λεξάριθμους, είναι βέβαιο ότι υπάρχει κώδικας, που φυσικά οι πολλοί δε γνωρίζουμε. Ενοχλεί όμως που ο Αργυρόπουλος "παίζει" με τα άρθρα, τα ρήματα, την εναλλαγή νεας -αρχαίας και το τελικό "ν" για να μαγειρέψει τις κατόπιν εορτής "προφητείες" του..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 01:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εν τω μεταξύ, για να μην νομίσουν κάποιοι ότι τρώμε κουτόχορτο, από την ιστοσελίδα του Αργυρόπουλου (http://www.antenergeia.gr/eleftherios/writing.htm) το π = 2294 / 730 = 3.14

Τα μαθηματικά όμως έχουν διαφορετική άποψη, και ο ίδιος που έχει απομνημονεύσει τα 1000 δεκαδικά ψηφία του π, θα έπρεπε να το θυμόταν.

Η παραπάνω διαίρεσις δίνει 3.14246

Το "π" του Αργυρόπουλου όμως φαίνεται να διαφέρει από το πραγματικό των Αρχαίων Ελλήνων.

Οι αρχαίοι για να θυμούνται τα 5 πρώτα ψηφία του είχαν εφεύρει ένα ρητό, του οποίου το άθροισμα των γραμμάτων κάθε λέξης αντιστοιχούσε σε ένα ψηφίο του π.

"Αει ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί".
3 1 4 1 5 9

= 3.14159

Τι σχέση έχει λοιπόν το Ελληνικό πνεύμα με την προπαγάνδα;

Αλήθεια με τους λεξάριθμους υπάρχει. Την ξέρουν λίγοι, και δυστυχώς όχι εμείς. Το θέμα είναι ότι λόγω αυτής, πολλοί, σκόπιμα και μη, λένε ό,τι γεννάει η νόησις τους για να απομακρύνουν τον κοσμάκη, ο οποίος δε μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψεύδος και μαζί με το τελευταίο απορρίπτει και την αλήθεια.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CyLight
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Russia
519 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 02:00:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CyLight  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οι αρχαίοι για να θυμούνται τα 5 πρώτα ψηφία του είχαν εφεύρει ένα ρητό, του οποίου το άθροισμα των γραμμάτων κάθε λέξης αντιστοιχούσε σε ένα ψηφίο του π.

"Αει ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί".
3 1 4 1 5 9

= 3.14159ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ?

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 02:06:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το γνωρίζω χωρίς να θυμάμαι πού το έχω πρωτοσυναντήσει, αλλά αν θες πηγή σε παραπέμπω στην εγκυκλοπαίδεια "Σύγχρονη διδακτική", τόμος Ευκλειδείου γεωμετρίας, σελ 144, εκδόσεις Αγγελάκη-Γεωργιάδη-Ντούζγου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 02:15:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή μάλλον, είναι λίγο δύσκολο να το επιβεβαιώσεις, στο επικολλώ όπως το λέει η ίδια η Εγκυκλοπαίδεια.

"Οι Έλληνες, μάλιστα, οδηγούμενοι από το μεγάλο σεβασμό που έτρεφαν για το σπουδαίο αυτόν αριθμό επινόησαν ένα μνημοτεχνικό κανόνα για το ακέραιο μέρος και τα πέντε πρώτα δεκαδικά ψηφία του.

Διαπίστώσαν ότι ο αριθμός των γραμμάτων των λέξεων από το παρακάτω απόφθεγμα έδειχνε, ακριβώς, τα πέντε πρώτα δεκαδικά ψηφία και το ακέραιο μέρος.

Πραγματικά η πρόταση
"Αεί ο Θεός γεωμετρεί"
Γραμ. 3 1 4 1 5 9
μας δείχνει τον ιερό αριθμό!

Ίσως η Ελληνική ευφυσία ανακάλυψε ένα από τα ωραιότερα διανοητικά παιχνίδια της με το μνημοτεχνικό αυτόν κανόνα.

Πάντως, όπως και να είναι η ιερότητα του αριθμού π=3.14159...παραμένει ως τις μέρες μας".

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

aenaos
Μέλος 1ης Βαθμίδας


94 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2003, 04:52:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους aenaos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΜΥΣΤΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ,ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ(ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ)ΣΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΥΣΤΕΣ,ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ Η Ο ΕΥΣΕΒΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΓΝΩΣΗΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ,ΝΑ ΑΦΟΜΟΙΩΘΟΥΝ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΝΑΤΕΝΙΣΗ,ΟΙ 3 ΚΟΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ.ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ Η ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ,ΨΕΥΤΟΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ,ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.ΣΑΦΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Π.Χ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ,Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΑΣ ΩΣ ΟΝΤΑ.ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΕ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ(ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ),ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ,ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy