ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Σταυρος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Alastis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Brazil
420 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2003, 23:03:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειδα χθες την ταινια "AΠΟΚΑΛΥΨΗ" και μου εκανε εντυπωση ο Σταυρος. Οι αρχαιοι Αιγυπτιοι ειχαν, νομιζω οτι και στην αρχαια Ελλαδα υπηρχε, υπαρχει και στο Χριστιανισμο. Διαχρονικο συμβολο παρατηρω εξ αρχαιοτατων χρονων.
Μηπως συμβολιζει κατι το οποιο προϋπηρχε και εμφανιζεται που και που, διαφορετικα παντα??


...open minds are better minds!

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 20:07:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Σταυρός είναι ένα πολύ παλαιό σύμβολο που συναντάται συχνά τόσο στην αρχαία Ελλάδα (για παράδειγμα στον ιερό αποθέτη του ανακτόρου της Κνωσού υπήρχε τοποθετημένος ένας λίθινος σταυρός), όσο και σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Συμβολίζει το ανθρώπινο ΟΝ που Είναι ο μεγάλος Σταυρωμένος ανάμεσα στην κάθετη διάσταση του Ουρανού και την οριζόντια της Γής. Σύμφωνα με τον «εσωτερισμό» ο σταυρός χρησιμοποιούταν στην μεγάλη πυραμίδα, κατά την μύηση των Αιγυπτιακών μυστηρίων Κατά το τελευταίο στάδιο της τελετής της μύησης ο υποψήφιος ξάπλωνε επάνω σε ξύλινο σταυρό. Τα χέρια του δένονταν ελαφρά με σκοινί, και τα άκρα τους αφήνονταν ελεύθερα για να δείχνουν ότι η «θυσία» ήταν οικειοθελής. Στην συνέχεια ο υποψήφιος έπεφτε σε λήθαργο, εγκατέλειπε το φυσικό του σώμα, και με πλήρη συνείδηση εισερχόταν στο αστρικό πεδίο. Το σώμα του τότε μεταφερόταν στην μεγάλη σαρκοφάγο όπου παρέμενε για τρεις ημέρες. Στο διάστημα του «μυστικού θανάτου», ο υποψήφιος περνούσε πολλές αλλόκοτες
εμπειρίες στον αστρικό κόσμο, έως ότου έφτανε στο πεδίο της απόλυτης ενότητας του ΠΑΝΤΟΣ, όπου η συνείδηση του αφυπνίζεται και γνωρίζει τα πάντα «εκ των έσω».
Ο σταυρός ήταν επίσης ένα φαλλικό σύμβολο, και αντιπροσώπευε την αναπαραγωγική διαδικασία, για αυτόν τον λόγω χρησιμοποιήθηκε από τους Ρωμαίους σαν μέσω εκτέλεσης, επειδή ακριβώς συμβόλιζε την μεγαλύτερη ατίμωση. Ο κατάδικος έβγαινε από την ζωή μέσω του σταυρού (της σταύρωσης), από τον οποίο είχε εισέλθει στην ζωή. Κατά αυτόν τον τρόπο υποδήλωναν το λάθος για την συγκεκριμένη γέννηση, και έτσι εγκατέλειπε την ζωή επάνω στον σταυρό, στο σύμβολο της γέννησης. Η διασταύρωση των δύο γραμμών συμβολίζει τα δύο φύλα και ενέργειες άρρεν και θήλυ, προς υπόμνηση της δυαδικού της φύσης και της σύζευξης του άρρενος και του θήλεως προς την παραγωγή του τέλειου ανθρώπου. Συμβολίζει επίσης τις τέσσερις εποχές, συνεπώς της εξέλιξης και της ζωής και τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Σαν Χριστιανικό σύμβολο ο Σταυρός αναπαριστά την σταύρωση του ανθρώπου σαν μια προετοιμασία για την ανάσταση, την επιβεβαίωση του Χριστού μέσα στον άνθρωπο. ( Ο σταυρός σαν χριστιανικό σύμβολο εισάγεται στις εκκλησίες το 431 μ.Χ).

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 21:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ
Οι σταυροί που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι είχαν το σχήμα Χ και όχι +.Στα δύο κάτω άκρα του σταυρού αντιστοιχούσε στο καθένα ένα πόδι αυτού που σταυρώνονταν και στα δύο πάνω άκρα από ένα χέρι σε κάθε άκρο.Αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.Το παράδοξο είναι ότι ο Χριστός υποτίθεται ότι σταυρώθηκε στον σταυρό που γνωρίζουμε,δηλαδή αυτόν που έχει την μορφή +.Πώς εξηγείται αυτό?Μήπως δανείστηκαν αυτό το σύμβολο από προηγούμενες θρησκείες που το χρησιμοποιούσαν?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alastis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Brazil
420 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 22:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτη η διαχρονικοτητα του συμβολου αυτου δεν σας παραξενευει παντως???
Υπαρχει κατι αναλογο σαν τον σταυρο???


...open minds are better minds!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 22:59:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο σταυρός όντως είναι ένα διαχρονικό σύμβολο που υπάρχει σε πολλές θρησκείες.Ο φίλος ΠΛΩΤΙΝΟΣ παρουσίασε πολλές ερμηνείες του.Για να ερμηνεύσουμε την διαχρονικότητά του θα πρέπει πρώτα να ανατρέξουμε εκεί όπου εμφανίζεται πρώτα,δηλαδή στην αρχαία Ελλάδα.Η εικόνα του σταυρωμένου εμφανίζεται πρώτα εκεί ,όπου υπάρχουν αναπαραστάσεις με τον Ορφέα ή τον Διόνυσο σταυρωμένους.Ως σύμβολο,ο σταυρός στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ισοσκελής και συμβόλιζε την τεταρτομορία δηλαδή τα τέσσερα τεταρτημόρια του κύκλου.Έτσι,η αρχιτεκτονική των αρχαίων βασίστηκε σε αυτό και τα οικοδομήματά τους περιέχουν αυτό το στοιχείο.
Στην συνέχεια παρουσιάζεται σε πολλούς άλλους λαούς για διάφορους λόγουςπ.χ.στην Αίγυπτο ως σύμβολο σοφίας και ευημερίας.Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούν στην αρχιτεκτονική τους.
Τώρα,εάν αυτό είναι σύμπτωση ή όντως κάτι συμβαίνει θα έλεγα ότι μάλλον είναι το πρώτο.Σκέψου με πόσα άλλα σύμβολα ισχύει το ίδιο.π.χ.η σβάστικα ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο(είδος μαιάνδρου).Ή ο ουροβόρος όφις που υπάρχει στους Γνωστικούς,στους Έλληνες,στον Μεσσαίωνα κλπ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Knight MIXAIL
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
266 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2003, 23:50:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Knight MIXAIL  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Alastis,
πολυ ενδιαφερον αλλα και πλατυ το θεμα σου.
Πραγματι υπαρχουν πολλα σχηματα σταυροειδη.
Ειναι ο ισοσκελης,+, που θα μπορουσε να ειναι και ενας τροχος.
Την δε φορα του, δεξιοτροφη η αριστεροστροφη, δινει η Σβαστικα.
Ειναι ο Σταυρος του μαρτυριου- Γολγοθα. Αποτελει το αναπτυγμα ενος κυβου. Απο οπου εκδηλωνεται το Ροδο,ο Αναστημενος Ιησους.
Ειναι ο Αιγυπτιακος σταυρος, που θα μπορουσε να δηλωνε την επανενσαρκωση λογω, του σχηματος του. Η ζωη που διακοπτεται απο τον θανατο και μετα απο λιγο επιστρεφει.
Επισης ο σταυρος σχηματος Χ αποκαλειται Σταυρος του Αγ. Ανδρεα, λογω του μαρτυριου του σε ενα τετοιο σταυρο

Ακομα μετα τις εκκλησιες Βασιλικου σχηματος, σχηματιστηκαν οι Σταυροειδεις. Δηλ οι δυο κυριοι αξωνες του Ναου, σχηματιζουν Σταυρο. Η ενωση των δυο αυτων αξονων πρεπει να βρισκεται κατω απο το Εγκωλπιο του Παντοκρατορα που εικονιζεται στον τρουλο. Στο σημειο αυτο δε τελουνται ολα τα Μυστηρια της Χριστιανικης εκκλησιας.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

knight ΜΙΧΑΗΛ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 10:29:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΟΧΙ ΣΕ "+" ΑΛΛΑ ΣΕ "Τ".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alastis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Brazil
420 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2003, 22:27:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτο φιλε μου AVATARGR δεν το εχω ξανακουσει...
Εγω ξερω, οτι μας μαθενουν δηλαδη και στην εκκλησια, οτι ηταν σταυρος.

Απο που βγαινει οτι ηταν "Τ"???


...open minds are better minds!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SERGIOS
Νέο Μέλος


23 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 00:52:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SERGIOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΦΙΛΟΙ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 'Τ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟΣ.

ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ 'Τ'.
ΤΩΡΑ ΑΛΑΣΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ "ΛΑΘΟΣ" ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ?

ΓΕΙΑ.

ΕΛΠΙΖΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 01:09:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα συμφωνήσω με τον ΑΒΑΤΑΡ, η σταύρωση αρχικά γινόταν σε Τ και όχι σε σταυρό.
επίσης με τον Πλωτίνο στην σεξουαλική σημασία του σταυρού.

επίσης να προσθέσω ότι στην Ινδία υπάρχει ένα ιερό σύμβολο, τα δύο γεννητικά όργανα -θηλυκό, αρσενικό- ενωμένα, σε σχήμα σταυρού, που θεωρείται ότι είναι από τις πιό αρχαίες καταβολές τους σταυρού.

επίσης, νομίζω δεν έχει αναφερθεί, το οριζόντιο τμήμα του σταυρού συμβολίζει το θηλυκό, το αρνητικό, το παθητικό και τα στοιχεία γη και νερό, (τα δύο κατώτερα "επίπεδα"), ενώ το κατακόρυφο είναι το αρσενικό, το θετικό, το ενεργητικό και τα στοιχεία που συμβολίζει είναι η φωτιά και ο αέρας (τα δυό ανώτερα "επίπεδα").

φίλε Alastis, υπάρχει ένα μικρό βιβλιαράκι από τις εκδόσεις "Τετρακτίς", αρκετά παλιό όμως, που ονομάζεται "απόκρυφη γεωμετρία". εκεί, το πρώτο σχήμα που εξετάζει είναι ο σταυρός. λίγες είναι οι σελίδες -σε σχέση πιθανότατα με άλλα βιβλία, αλλά με ακριβή και συνοπτικό τρόπο, τα λέει όλα!
αν και είναι κάπως δύσκολο να βρεις το βιβλίο αυτό, θα το σύστινα, όχι μόνο γιά τον αποσυμβολισμό του σταυρού, αλλά και γιά άλλα σύμβολα...

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 05:24:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
( Ο σταυρός σαν χριστιανικό σύμβολο εισάγεται στις εκκλησίες το 431 μ.Χ).

ΤΟ άνω τμήμα του σταυρού που είναι πλησιέστερα στην κορυφή (στον μη ισοσκελή) συμβολίζει στον Χριστιανισμό τον πνευματικό άνθρωπο που τείνει προς το ΘΕίο. Το αντίστροφο συμβολίζει όταν το οριζόντιο σκέλος είναι πλησιέστερα προς το κάτω μέρος. Για το εάν ο Χριστός σταυρώθηκε σε Τ ή σε Χ προσωπικά ΔΕΝ το γνωρίζω.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 26/06/2003 05:29:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 09:16:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - REVELATION
Αυτός είναι ο τίτλος της ταινίας που είδα σήμερα .
Πριν μπω στις προσωπικές μου εκτιμήσεις – απόψεις θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας .

Το θέμα της ταινίας είναι η αποκάλυψη του Ιωάννου και τα μυστικιστικά τάγματα .

Έχει πολλούς αποσυμβολισμούς και κάποιες ερμηνείες ταγμάτων , κυρίως του Ναϊτικού τάγματος .

Η ταινία κυκλοφορεί στα video club .


http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1582

Φίλε Alastis θα χαρώ να κάνουμε μια κουβέντα γι αυτή την ταινεία που έχει πολλά να μας δώσει ως θέμα συζήτησης .

Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 10:46:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ SERGIO ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΩΜΑΙΩΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ "Τ".

ΟΙ ΔΕ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 13:31:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέχρι σήμερα ήμουν πεπεισμένος ότι οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν σταυρό σχήματος Χ.Δεν γνωρίζω τίποτα για Τ.Είναι εύκολο να μου πει κάποιος από που το γνωρίζει αυτό?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 16:48:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα φίλοι μου να καταθέσω την εξής άποψη ελπίζοντας να σας βοηθήσω .

Οι ρωμαίοι όντως είχαν σταυρούς σε σχήμα «Χ» αν η μνήμη μου δε με απατά ο Παύλος σταυρώθηκε σε τέτοιο .
Οι σταυροί αυτοί υπήρχαν στη σημερινή Ιταλία .

Στην Ιουδαία ίσως λόγο κάποιον τοπικών λόγων ο σταυρός είχε σχήμα «+» αλλά εδώ υπάρχει και το θέμα .
Ο υποψήφιος για σταύρωση δεν κουβάλαγε όλο το σταυρό αλλά μόνο το οριζόντιο κομμάτι αυτού το οποίο και ήταν και ποιο ελαφρύ και ποιο μικρό , άρα και ποιο εύκολα μεταφερόμενο .
Η περιήγηση του θύματος με το κομμάτι του σταυρού στους ώμους , και τα χέρια δεμένα επάνω σε αυτό , και η έκθεση του προς τους κατοίκους είχε το σκοπό του παραδείγματος – σωφρονισμού .
Στο πίσω μέρος του οριζοντίου κομματιού υπήρχαν δύο διχάλες οι οποίες θηλύκωναν στο κάθετο τμήμα όταν ανέβαζαν τον προς σταύρωση υποψήφιο .
Ακόμα ΔΕΝ κάρφωναν πάνω στο σταυρό το θύμα αλλά το έδεναν .

Στην σταύρωση του Ιησού όμως έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση , ίσως να ήταν επιταγή των φαρισαίων , εδώ από τις περιγραφές φαίνετε να είναι ολόκληρος ο σταυρός και υπό το βάρος του οποίου ο Ιησούς λυγίζει στη διαδρομή και αδυνατεί να συνεχίσει , ενώ στην τελική φάση ο Ιησούς ΔΕΝ δένετε αλλά καρφώνετε επί του ξύλου .
Ο λόγος προφανής , γρήγορος και σίγουρος θάνατος από αιμορραγία .

Εδώ βασίζετε και το έργο που αναφέρουμε παραπάνω σε αυτά τα καρφιά .

Ελπίζω να βοήθησα με τη σκέψη μου .

Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 16:56:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

www.uncc.edu/jdtabor/ crucifixion.html

Μια πολύ καλή σχηματική αναπαράσταση και ένα site που εξηγεί και παραθέτει στοιχεία για όσους ενδιαφέρονται .

Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 22:03:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ DAGON ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ "Τ" Η ΣΕ "Χ".

ΑΥΤΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΤΑΑΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΩΣΗΠΟ ΦΛΑΒΙΟ.
ΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ "Τ".
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΧΘΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ.

Ι= ΙΗΣΟΥΣ
Χ= ΧΡΙΣΤΟΣ
Θ= ΘΕΟΥ
Υ= ΥΙΟΣ
Σ= ΣΩΤΗΡ

ΙΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ ....
"ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΑΜΠΕΛΟΣ"

ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΛΩΤΙΝΟΣ

quote:
( Ο σταυρός σαν χριστιανικό σύμβολο εισάγεται στις εκκλησίες το 431 μ.Χ).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Knight MIXAIL
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
266 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 23:00:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Knight MIXAIL  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητη λιλιθ, πραγματι το φαλλικο συμβολο στις Ινδιες
εχει σχημα ανεστραμμενου Τ

Οσο αφορα την εκκλησια, ισως μα μην προκειται περι λαθους, αλλα για εσκεμμενη ενεργεια. Δηλαδη τοποθετησαν ενα συμβολο με συγκεκριμμενο σκοπο. Να μεταδωσουν καποιο μηνυμα, η ακομα και την διαφοροποιηση απο τους Ρωμαιους.
Τελος καθως προσεγγιζουμε το θεμα με τις λεξεις της μεταφρασης των 70 πατερων, θα πρεπει να γνωριζουμε και ποια ηταν η αρχικη λεξη στο προτοτυπο αραμαικο κειμενο.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 23:01:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ( + ),ΔΕΙΧΝΕΙ -ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ-ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΤΩΝ 4 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ.
ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΦΙΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ,πχ ΝΕΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΓΗ -ΝΕΡΟ.
ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ.
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΒΑΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ,ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΕ ΤΟ ΓΗΙΝΟ ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΗ.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΒΑΤΑΡΑ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΑΝ,ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2003, 23:42:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σας

Να κλεψω μια αντιστοιχια που αναφερθηκε στην ταινια για να δωσω μια αλλη διασταση πανω στον συμβολισμο των σταυρων που υπαρχουν


Ο Αιγυπτιακος σταυρος


Η Αφροδιτη και σαφώς το σημα του θυληκου

Πιστευετε οτι υπαρχει σχεση?

(αν οι εικονες ειναι μεγαλες ζητω συγνωμη)

And I keep on wondering....

Edited by - Mara on 26/06/2003 23:44:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DAGON
Μέλος 3ης Βαθμίδας


664 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2003, 17:40:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DAGON  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2003, 20:05:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να σας καταθέσω μια άποψη για το πώς ο σταυρός απετέλεσε σημείο συμβολισμού του Θείου .

Ο άνθρωπος ήθελε να ευχαριστήσει το Θεό και ως γνωστόν γι αυτόν ο Θεός ήταν τότε ο ήλιος , έτσι στάθηκε όρθιος και ανοίγοντας τα χέρια κοίταξε προς τον ήλιο και είπε «ευχαριστώ Θεέ μου» .
Η σκιά του ήταν ένας σταυρός !

Γι αυτό και στον Αιγυπτιακό σταυρό υπάρχει αυτό το στρογγυλό είναι η σκιά του κεφαλιού .

Αυτό παρατήρησαν όσοι ήταν από πίσω και είδαν τη σκιά του ευχαριστώντος το Θείο και έτσι έφτιαξαν το σύμβολο αυτό .

( Μια θεωρεία απλά )


Ο κακός λύκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 22:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατα μια εννοια,το Ανκχ,δειχνει και το αιθερικο πεδιο,περιξ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 03:56:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φως εν σκοτει!
η σταυρωσις στην αρχαια Ελλαδα..


Ιξιων

~~~~~~~
η σταυρωση...-στην Ελλαδα που ζουμε ακομη...-

καθως παραθετω δυο εικονες απο τη σταυρωση θα ηθελα να ασχοληθουμε ανακαινιζοντας το σημαντικο τουτο θεμα, με τους παρ-εβρισκομενους
παραπλευρως του σταυρωθεντα..Ιησου που εγινε Χ-ριστος...ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/06/2004 03:58:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NoiprocS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 11:09:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NoiprocS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Σταύρωση είναι η άκρα Ταπείνωση και η Ανάσταση, ο τέλειος θρίαμβος. Σταύρωση και Ανάσταση δεσπόζουν στην ορθόδοξη συνείδηση όχι ως διαδοχικά στάδια αλλά ως ενιαίο γεγονός που φανερώνει τη δόξα του θεού.
Ο Σταυρός αποτελεί την πιο συγκλονιστική στιγμή της υποστατικής ένωσης των δυο φύσεων και δυο θελήσεων του Χριστού στο ένα και μόνο πρόσωπο Του. Ο Χριστός πάνω στον Σταυρό υποφέρει ως άνθρωπος, συγχωρεί ως θεός, προσεύχεται ως άνθρωπος, προσκαλεί στον Παράδεισο ως θεός, και παραδίδοντας το πνεύμα ως άνθρωπος προκαλεί κοσμογονικό συγκλονισμό ως θεός. Για τον χριστιανό ο Σταυρός γίνεται το αιώνιο σημείο επαφής του θείου και του ανθρώπινου θελήματος. Η κάθετη κατεύθυνση θέλει να αναβιβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό, ενώ η οριζόντια να τον κρατήσει μέσα στην αιχμαλωσία των γήινων. Το σημείο που τέμνονται οι δυο αυτές κατευθύνσεις συμβολίζει την υποχώρηση του ανθρώπινου θελήματος μπροστά στο θείο. Λόγω του αυτεξουσίου, η υποταγή του θελήματος του πιστού στο θέλημα του θεού είναι πράξη ελευθερίας. Η άσκηση αυτής της ελευθερίας είναι επώδυνη για τον άνθρωπο που είναι προσκολλημένος στο "φιλόϋλο και φιλοκτήμονα βίο". Η εκκλησιαστική λατρεία τον καλεί να πτερωθεί στο ιστίο του Σταυρού και να αποτινάξει το ζυγό της αμαρτίας.

--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 11:25:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραίο θέμα, ΑΤΜΑ.

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου, εξάλλου, το ξέρεις...

Ελπίζω να υπάρξει συμμετοχή για να εμβαθύνουμε σε αυτό το αρχαίο (και όχι μόνο χριστιανικό) σύμβολο.

Μια αρχαία του μορφή αλλά αρκετά παρεξηγημένη λόγω της χρήσης του από τους Ναζί είναι και η σβάστικα.

Δείτε κάποιες εικόνες


Δείτε και άλλες εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν την αθωότητα (προ-Ναζί) και την παγκοσμιότητα αυτής της μορφής Σταυρού στο site

http://www.swastika-info.com/downloads/stellwand-grosse-bilder/Die_wahre_Geschichte_des_Swastikas2.html

Κάντε υπομονή να εμφανιστούνε όλες οι εικόνες.

Θα επανέλθω όταν βρω λίγο περισσότερο χρόνο και κάποια στοιχεία που είναι ενδιαφέροντα...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ToMmAs
Νέο Μέλος

Greece
14 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 22:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ToMmAs  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ToMmAs  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σιγουρα ειναι ενα ενδιαφερον θεμα και ειναι αξιο συζητησης.Αλλα μηπως θα ηταν καλυτερο να μην ασχολουμαστε με τοσο πολυ λεπτομερες θεματα.Μια λογικη απαντηση που καποιος θα ελεγε χωρις ιδιαιτερη σκεψη θα ηταν<<και πως να το λεγαμε?Καντε το Τ σας!>>Απλα καντε τον σταυρο σας>>,Καταλαβατε τι εννοω...

Φιλικα

Atome.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 23:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλως ηρθες συνταξιδιωτη NoiprocS,

quote:
Η Σταύρωση είναι η άκρα Ταπείνωση και η Ανάσταση, ο τέλειος θρίαμβος. Σταύρωση και Ανάσταση δεσπόζουν στην ορθόδοξη συνείδηση όχι ως διαδοχικά στάδια αλλά ως ενιαίο γεγονός που φανερώνει τη δόξα του θεού.
~~~

Η κάθετη κατεύθυνση θέλει να αναβιβάσει τον άνθρωπο στον ουρανό, ενώ η οριζόντια να τον κρατήσει μέσα στην αιχμαλωσία των γήινων. Το σημείο που τέμνονται οι δυο αυτές κατευθύνσεις συμβολίζει την υποχώρηση του ανθρώπινου θελήματος μπροστά στο θείο. Λόγω του αυτεξουσίου, η υποταγή του θελήματος του πιστού στο θέλημα του θεού είναι πράξη ελευθερίας. Η άσκηση αυτής της ελευθερίας είναι επώδυνη για τον άνθρωπο που είναι προσκολλημένος στο "φιλόϋλο και φιλοκτήμονα βίο". Η εκκλησιαστική λατρεία τον καλεί να πτερωθεί στο ιστίο του Σταυρού και να αποτινάξει το ζυγό της αμαρτίας.


μεταξυ αλλων και δεν θα συμφωνησω η θα διαφωνησω-
αυτο που θα ηθελα να δουμε θα ηταν τα προσωπα που βρισκονται εκ δεξιων και αριστερων του υιου...

("κανε κλικ" στη τεταρτη φωτο που παρεθεσα στο προηγουμενο ποστ-
ισως ανακαλυψεις αυτο ακριβως που εθεσες σε λογια-
βεβαια υπαρχει η περιπτωση να αποκωδικοποιησεις εντελως διαφορετικα τις μορφες ...'η παλι-να εχεις αποδωσει ηδη με οσα εγραψες)

Τρισμεγιστε, χαιρε!
ενδιαφερον ναι!...παρολα αυτα, θα ηθελα -παρα πολυ- να συνεχισουμε το θεμα της σβαστικας εκει οπου εμεινε καπως "κρεμαμενο απο απαντησεις" + να εμβαθυνουμε στις ερμηνειες των εικονων που εθεσα εδω για τον σταυρο του "αγιου ανδρεα"+τον σταυρο του ιησου// συμπεριλαμβανοντας και το ερωτημα...("ποια η ερμηνεια των προσωπων που πλαισιωνουν το υιο ...στο δρωμενο;")

>>>(επισης θα ηταν εξαιρετικα εξτρα χρησιμο, να τοποθετησεις τις εικονες που εθεσες εδω + στο ομωνυμο θεμα...-αυτη απο την αγια σοφια λες να υπαρχει + σε εγχρωμη;/ θα ψαξω κι εγω****σκεφτομαι επισης να θεσω -στο εκει τοπικ- καποια "στοιχεια" που βρηκα σε παλαιο σχετικο αρθρο ...(μα +βεβαια θα θεσω ΚΑΙ την πηγη :Ρ))


ας ενωσω τα δυο θεματα(j'adore"2dozat"!)

ΣΒΑΣΤΙΚΑ: Ενα Μαγικό σύμβολο ;
ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/06/2004 23:32:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2004, 23:42:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Σιγουρα ειναι ενα ενδιαφερον θεμα και ειναι αξιο συζητησης.Αλλα μηπως θα ηταν καλυτερο να μην ασχολουμαστε με τοσο πολυ λεπτομερες θεματα.Μια λογικη απαντηση που καποιος θα ελεγε χωρις ιδιαιτερη σκεψη θα ηταν<<και πως να το λεγαμε?Καντε το Τ σας!>>Απλα καντε τον σταυρο σας>>,Καταλαβατε τι εννοω...

Φιλικα

Atome.ToMmAs,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!
(ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ//+ ΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ:)
ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ:
ΜΕ "ΛΟΓΙΚΗ" 'Η "ΧΩΡΙΣ"!

ΞΕΡΕΙΣΕ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ"...-
ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ ΑΚΡΙΒΩΣ.-

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ;
ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΔΙΠΛΑ ΔΕΞΙΑ;
ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΔΙΠΛΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;
ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ;;;;
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ"..
ΟΤΑΝ "MΑΣ"..ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΛΕΠΤΑ ΘΕΜΑΤΑ".
TO ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ "ΣΥΜΠΟΝΑΜΕ" ΚΑΙ ΟΤΑΝ "ΠΟΝΑΜΕ"...ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ "ΜΑΣ"....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ "ΜΑΣ".


(Ryche...join the trip...)

(Αvatar..have 2 or 3 questions...)ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 02:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...σκεφτηκα να το θεσω στα συμβολα -μα οχι- εδω καλυτερα/ειναι η συνεχεια του συλλογισμου μου....αφου με τις εικονες που πιο πριν παρεθεσα ....ακριβως μαζι εκπορευτηκαν οι συνειρμοι επισης και για τουτο..

θα θεσω δυο εικονες.
τη γνωστη με τον ανθρωπο του Ντα Βιντσι + μια το συμβολο της πενταλφας...


τα λογια συνηθως δεν μου βγαινουν ευκολα τοσο οσο δημιουργω τη γονιμοποιο ροη με εικονες...
οποτε εκλεισα τη σκεψη μου σε δυο εικονες που εφτιαξα +που ισως ετσι καταστει φανερο "τι ακριβως θελω να...πω "...
δεν ειναι φανερα σχηματισμενος ο σταυρος .. .αλλα διαφαινεται...νοερως...

θα ηθελα να δουμε αυτο καθεαυτο το γεγονος της σταυρωσης..
επανω στον τροχο της ζωης+ του πεπρωμενου
με νοερο τον σταυρο τοσο του Ιησου οσο και του αγιου Ανδρεα....-

-καποια στοιχεια ακομη για ολο αυτο το "φλας" θ' αναφερω ..αυριο ισως..-

οι εικονες :Καλο ξημερωμα....


shakti
ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
NoiprocS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 12:17:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NoiprocS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

μεταξυ αλλων και δεν θα συμφωνησω η θα διαφωνησω-
αυτο που θα ηθελα να δουμε θα ηταν τα προσωπα που βρισκονται εκ δεξιων και αριστερων του υιου...


Καλημέρα!
Κοιτάω και ξανακοιτάω την εικόνα...
Κοιτάω τα πρόσωπα που βρίσκονται εκ δεξιών και αριστερών του Χριστού αλλά μάλλον κάτι μου ξεφεύγει...
Αν θέλεις εξήγησε μας τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να δούμε...


--------------------------------------------------
Να ζείς σαν ετοιμοθάνατος και να δημιουργείς σαν αθάνατος !!

Edited by - NoiprocS on 15/06/2004 12:54:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy