ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Σενάρια Επιβίωσης (τι θα γινόταν αν..)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:24:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου,

Τα περισσότερα σενάρια ξεκινούν με την υπόθεση,
"τι θα γινόταν αν.."

Σκέφτηκα λοιπόν ότι αξίζει να καταθέσουμε όλες τις γνώσεις και τις απόψεις μας, σχετικά με τις μεγάλες καταστροφές που έχει δει η Ανθρωπότητα μέχρι σήμερα και που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον.
Αρχαίες αναφορές σε κατακλυσμούς, πτώσεις μετεωρητών και κομητών, αλλαγή των πόλων της γης, παγετώδεις περίοδοι, εκρήξεις ηφαιστείων, tsunamis, σεισμοί, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η τρύπα του όζοντος, πυρηνικός πόλεμος κλπ. όλα αυτά που μπορεί να προκαλέσουν φυσικές
καταστροφές μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας.

Και φυσικά οι "παγκόσμιες καταστροφές" τις οποίες όπως φαίνεται η Γη μας έχει αντιμετωπίσει περισσότερο της μίας φοράς, με σημαντικότερη (?)την καταστροφή που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων.

Ισως το παρελθόν να μας προετοιμάζει για το μέλλον, και το μέλλον να μας αποκαλύψει τι μπορεί να συνέβει στο παρελθόν...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 15/07/2003 16:26:04

SUNNY
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:40:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SUNNY  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΟΜΗΤΗΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ?
ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΙΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ?

...ΠΑΝΙΚΟΣ...

Edited by - SUNNY on 15/07/2003 16:41:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:49:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να ξεκινήσω το θέμα με μερικές επιγραμματικές πληροφορίες τις οποίες ελπίζω ότι θα αναπτύξουμε αργότερα.

Στους αρχαίους ελληνικούς μύθους έχουμε διάφορες παραδόσεις που αναφέρονται σε κατακλυσμούς στην περιοχή μας:

1)Η πιό γνωστή του Δευκαλίωνα (συσχετιζόμενη με την παγκόσμια παράδοση, κυρίως θεσσαλική)
2)Η φερόμενη ως αρχαιότερη(;) του Ωγύγου (θηβαϊκή παράδοση)
3)Η φερόμενη ως νεώτερη του Δαρδάνου (αρκαδική παράδοση)
4)Των Σαμοθρακών (περί κατακλυσμού των χαμηλοτέρων μερών της Σαλαμίνος- πιθανόν χρονικά να συμπίπτει με αυτή του Δαρδάνου)

Βρήκα όμως και δύο ακόμα αναφορές σε παραδόσεις περιορισμένων κατακλυσμών που θεωρούνται "νεώτερες", η πρώτη από την Κρήτη, που σχετίζει την εξαφάνιση των γιγάντων Σαρανταπήχων προς τον κατακλυσμό και η δεύτερη πελοποννησιακή, προς τα τοπωνύμια του Βοϊδιά και του Ωλένου.

Σαραντάπηχοι ονομάζονταν παραστατικώς από τον λαό οι θρυλικοί Ελληνες, Γίγαντες και ανδρειωμένοι, στην δε Κρήτη, στο ύψωμα Βιάννον (που μάλλον είναι ένα φυσικό ύψωμα μήκους 40 βημάτων) η ντόπια παράδοση λέει ότι εκεί βρισκόταν "του Σαραντάπηχου το μνήμα")

Βοϊδιάς ήταν η παλιά ονομασία του Παναχαϊκού όρους των Πατρών και Ωλενος, μία αρχαιοτάτη παράλια πόλις της Δ. Αχαίας. (δεν βρήκα άλλα στοιχεία μέχρι στιγμής)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 15/07/2003 17:00:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 16:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Xαχαχα Sunny με πρόλαβες με μία βασική ερώτηση!

Οι επιστήμονες θα το γνώριζαν από αρκετό καιρό πριν... χρόνο και βάλε.. οι κυβερνήσεις το ίδιο...
για μας, αμφιβάλλω αv θα το μαθαίναμε μέχρι την τελευταία στιγμή!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 17/07/2003 17:44:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Adonios
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
58 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 08:13:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Adonios  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι θα γίνει αν οι Μάγια έχουν δίκιο που σύμφωνα με το δικό τους ημερολόγιο το 2013 και με την έλευση ενός νέου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα (που επιβεβαιώνουν και επιστήμονες οτι υπάρχει και κινείται προς το ηλιακό μας σύστημα) θα αντιστραφούν οι μαγνητικοί πόλοι της γης με καταστροφικές συνέπειες για την ζωή στον πλανήτη μας? Οι Μάγια επίσης αναφέρουν οτι πριν τον δικό μας πολιτισμό έχουν υπάρξει αλλοι τρεις , δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν. Ίσως να φτάνει και ο δικός μας στο τέλος του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SUNNY
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
174 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 08:35:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SUNNY  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΤΗΣ ΓΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Adonios
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
58 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 08:41:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Adonios  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σύμφωνα πάντα με αυτά που έχουν γράψει οι Μάγια , η έλευση εκείνου του πλανήτη , θα ταράξει τις ισορροπίες σε όλο το ηλιακό σύστημα και θα επιταχύνει την διαδικασία αντιστροφής τω πόλων.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bladerunner
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
391 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 17:07:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bladerunner  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με την αντιστροφή των πόλων της Γης (από κάποια άρθρα που έχω διαβάσει) επικρατεί μια λανθασμένη ιδέα, την οποία δεν ξέρω αν υποστηρίζουν κάποια άτομα εδώ μέσα...

Δεν θα έρθει η Γη τούμπα!!! Απλά θα αλλάξει η πολικότητα της. Δηλαδή όλες οι πυξίδες θα δείχνουν τον Νότο, θα υπάρχουν κάποια προβλήματα στις επικοινωνίες κλπ...

-------------------------
They buy your dreams, so they can sell your soul,
is it any wonder we've last contol?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Adonios
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
58 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 17:13:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Adonios  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Adonios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβώς bladerunner εικάζεται οτι θα αλλάξει η πολικότητα της γης και όχι οτι θα έρθει ανάποδα όλος ο πλανήτης. Μας φαντάζεσαι στο Νότιο Ημισφαίριο και την Αφρική στο Βόρειο ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2003, 18:14:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δεν θα έρθει η Γη τούμπα!!! Απλά θα αλλάξει η πολικότητα της. Δηλαδή όλες οι πυξίδες θα δείχνουν τον Νότο, θα υπάρχουν κάποια προβλήματα στις επικοινωνίες κλπ...

Καλησπέρα!
Αν έχω καταλάβει σωστά αυτά που λέτε ισχύουν για την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης. Και όπως γνωρίζουμε η μετατόπιση των πόλων έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και όσο πάει γίνεται πιό γρήγορη και περισσότερο "ορατή".

"Το γήινο μαγνητικό πεδίο έχει εξαφανιστεί πολλές φορές παλαιότερα, όταν ο βορράς γινόταν νότος κι αντίστροφα", είπε Dr. Alan Thomson της βρετανικής Geological Survey, στο Εδιμβούργο. "Οι αντιστροφές των πόλων συμβαίνουν περίπου κάθε 250.000 χρόνια και δεδομένου ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί καμμία εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια, πιστεύουμε ότι θα γίνει σύντομα".

"Το 1993, ερευνητές από το Institut de Physique du Globe de Paris παρατήρησαν ότι στα 3 τελευταία εκατομμύρια χρόνια υπήρχε μια σαφής σχέση μεταξύ των αναστροφών και της έντασης του πεδίου."
(Το μαγνητικό πεδίο γίνεται ασθενέστερο πριν την αντιστροφή και αρκετά ισχυρό αμέσως μετά).
Οι μελέτες δείχνουν ότι "το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί συνεχώς τα τελευταία 2.000 χρόνια."


"Δεν είναι ακριβώς καθορισμένο πόσο μπορεί να διαρκέσει μία αντιστροφή. Μερικοί υποστηρίζουν ότι διαρκεί χιλιάδες χρόνια, κάποιοι άλλοι μιλούν για μερικές εβδομάδες."

"Τι ακριβώς θα συνέβαινε εάν αντιστρέφονταν οι μαγνητικοί πόλοι ούτε αυτό είναι σίγουρο. Το βέβαιο είναι πως οι πυξίδες θα έδειχναν το λανθασμένο πόλο, ενώ οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς θα εκτίθονταν στις ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις και θα καταστρέφονταν. Επιπλέον, πολλά είδη μεταναστευτικών ζώων που στηρίζουν την έμφυτή τους ικανότητα στο γήινο μαγνητικό πεδίο, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετώπιζαν τραγικές συνέπειες. Όσον αφορά στους ανθρώπους, ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προερχόταν από τις έντονες εκρήξεις κοσμικής ακτινοβολίας.
Ο Dr. Paul Murdin, του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Καίμπριτζ λέει: "Στον Άρη, όταν κατέρρευσε το μαγνητικό του πεδίο πριν από δισεκατομμύρια χρόνια, δημιουργήθηκε η παρούσα κατάσταση, μία θερμότατη ατμόσφαιρα, κάτω από την οποία είναι αδύνατον αν ζήσουν οι σημερινοί γήινοι οργανισμοί".

Ολόκληρα τα άρθρα
http://www.sciencenews.gr/articles.asp?Article_id=418
http://www.physics4u.gr/faq/earthmagnet.html


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Smart Alex-
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2003, 01:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Smart Alex-  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
skeftika afto pou eipe o adonios..
H Afrikh sto vorio hmisfairio kai emeis sto notio!!!!!
dld oi Ypervoreioi Theoi tha ginoun Ypernotioi?

Pantws exw pistevw pws meta to 2000.. pou o Hlios fwtizei oloklhro to nefelwma tou planhth Suriou arxizei na anazwogoneite kai to aima twn Ellhnwn..
Kai opws anaferate kai tous Magia.. sto hmerologio tous einai shmademenh kai h hmerominia tou 2012 ws swthria!! Kai opws leei kai o Theos Ermhs o Trismegistos.. to sidhro genos (Areia fulh, Ellhnes) elkete apo tous Theous... Opote oi Theoi mas prosexoun kai de tha afisoun na pathoun kako ta padia tous...


Victory or ValhallaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy