ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
arionas204
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 21:56:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους arionas204  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Θέλω να εκφράσω τις απορίες μου σχετικά με την αποστολή ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001της ΝΑΣΑ στον πλανήτη ΑΡΗ το 2001 και θέλω να ακούσω τις απόψεις σας. Καταρχήν πρέπει να επισημάνω ότι η ίδια η ΝΑΣΑ είχε ανακοινώσει στο παρελθόν ότι ο πλανήτης ΑΡΗΣ είναι έρημος δεν έχει ζωή και ότι στην καλύτερη περίπτωση να έχει μικροοργανισμούς και βακτηρίδια. Από αυτό το σημείο ξεκινούν τα ερωτήματα. Αφού λοιπόν ο πλανήτης ΑΡΗΣ είναι έρημος γιατί στο διαστημόπλοιο ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001 είχαν Ελληνικά σύμβολα καθώς και Ελληνική μουσική ( του Βαγγέλη Παπαθανασίου) η οποία θα παίζει μέσα στο σκάφος και θα εκπέμπει προς τον πλανήτη ΑΡΗ. Αξίζει να πούμε ότι η όλη μουσική ονομάζεται ΜΥΘΩΔΙΑ , έγινε η ανάλογη συναυλία στον ναό του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ στην Αθήνα και η συναυλία μεταδίδοταν στο σκάφος απ' ευθείας μετάδοση όπως ανέφεραν και στελέχη της ΝΑΣΑ.

Από τη στιγμή λοιπόν που ο πλανήτης ΑΡΗΣ είναι έρημος σε ποιόν απευθύνεται η μουσική? Στα βακτηρίδια και τις πέτρες? ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ. ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Το ερώτημα παραμένει. Σε ποιον ή ποιους απευθύνεται η μουσική? Οσοι προλάβουν να παρομοιάσουν την αποστολή
ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001 με τις αποστολές PIONEER στο παρελθόν ( επειδή και εκείνες είχαν δίσκο με μουσική και ήχους της Γης αλλά επίσης και ομιλίες ανθρώπων σε 80 διαφορετικές γλώσσες για να τις ακούσουν οι οποιοιδήποτε εξωγήινοι που θα ερχοταν σε επαφή με το σκάφος PIONEER ) ας μη βιαστούν.

Οι αποστολές PIONEER είχαν ως κύρια αποστολή την εξερεύνηση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και αφού ολοκλήρωναν μετά θα εφεύγαν προς το άπειρο με την προσδοκία ότι κάποτε μετά από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρονια πιθανόν να έρχοταν σε επαφή εξωγήινοι και να μάθαιναν τη θέση του πλανήτη μας.

Αντίθετα η αποστολή ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001 έχει προορισμό ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΟΣ. Το ερώτημα παραμένει και πιστεύω ότι είναι λογικό. Σε ποιους απευθύνεται η μουσική?

Επίσης αυτό που μου προκαλεί εντύπωση είναι γιατί η κραταιά δύναμη του πλανήτη οι ΗΠΑ σχεδόν σε όλες τις αποστολές τους στο διάστημα τους ονομάζουν με Ελληνικά ονόματα? ( Απόλλων, ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2001κ.λ.π.) Γιατί να παίζουν Ελληνική μουσική ( Β. Παπαθανασίου) και όχι την δική τους? Γιατί το διαστημόπλοιό τους να μην ονομάζεται ΣΟΥΖΑΝΑ για π.χ. κα να παίζει μουσική EMINEM, MADONA , ή MICKAEL JACKSON? Μη μου πείτε ότι σέβονται και θαυμάζουν το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα γιατί εδώ θα γελάσουμε ,με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκουν το μπαζώνουν.
Τι ανάγκη λοιπόν έχει μια υπερδύναμη να χρησιμοποιεί στις διαστημικές της αποστολές τα ιστορικά ονόματα ενός κακομοίρικου , ημιδιαλυμένου και καρμοίρικου κρατιδίου όπως η Ελλάς?

Πιστεύω ότι οι ερωτήσεις μου είναι λογικές και τεκμηριωμένες. Περιμένω απαντήσεις αλλά προσοχή, θα ήθελα να είναι και αυτές τεκμηριωμένες. Απαντήσεις του τύπου - αυτά είναι βλακείες, φαντασιώσεις κ.λ.π- δε θα με πείσουν. Θα σημαίνει ότι κάποιοι βαριούνται να σκεφτούν. Με χαρά θα ήθελα να κάνουμε έναν διάλογο σχετικά με το θέμα αυτό.

Αριονας204


κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2003, 23:25:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Αριονα καλοσώρισες

Ενδιαφέρον το θέμα σου.

Μιας και ανέφερες τη ΜΥΘΩΔΙΑ και υποψιάζομαι ότι δεν γνωρίζεις τους στίχους, ο φίλος ο Εχετλαίος τους έχει αποκρυπτογραφήσει.

Θα τους βρεις στο
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=851&whichpage=2&ARCHIVE=


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2003, 03:22:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς ήρθες Αρίωνα

Μια απλή απάντηση είναι ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο (στην Ελλάδα λιγότερο) και εν όψη της Ολυμπιάδας ήταν μια πολύ καλή διαφημιστική κίνηση για να τραβήξει η NASA το ενδιαφέρον του κόσμου στις αποστολές της στο διάστημα (και έτσι να πιέσει για μεγαλύτερη χρημοατοδότηση αργότερα).

Μια πιό ψαγμένη απάντηση είναι ότι η NASA θέλει να κάνει την σύνδεση της εξερεύνησης του Αρη με την Ελληνική Μυθολογία (Ιστορία) που έχει πάρει πιά παγκόσμιες διαστάσεις.
Η ερώτηση που έκανε στον Βαγγέλη (και υπάρχει στο site της ΝΑSA) κάτι δείχνει:
"What connections do you draw between your music, the Mars Odyssey mission, and Odyssey -- the great, epic tale written by Homer?"

Η απάντηση του Βαγγέλη πάλι, κάτι μπορεί να δείχνει:
"In Homer's Odyssey, Ulysses is trying to go back to his homeland. And he goes through different adventures and difficult times for years and years. So Odyssey seems a good name for NASA's Mars Mission, because it has been and is still an extremely difficult adventure."

Μου βγάζει κάτι σαν το "ΕΤ phone home"

Νομίζω λοιπόν ότι είναι "συμβολική" κίνηση και δεν απευθύνεται σε
κάποιον "alien" αποδέκτη (που παίζει κι αυτό το ενδεχόμενο πάντα έστω και σαν τυχαία συνάντηση) αλλά είναι σαν να θέλουν να πουν κάτι σε μας εδώ, ίσως να μας προετοιμάσουν σιγά-σιγά για μια μελλοντική τους ανακοίνωση που μπορεί και να μας "σοκάρει"..;

Ισως και να παραμιλάω τέτοια ώρα... χεχε
Είδομεν!


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Smart Alex-
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
85 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2003, 11:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Smart Alex-  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Hallo Brothers..
Poly endiaferon to thema auto..
Alla pou pigate oloi? Ante! Anaferete kai alla stoixeia kai diathpwste kai alles apopseis!!!
Egw den gnwrizw polla gia to thema auto.. alla h gnwmh mou einai pws kati uparxei ekei eksw kai meta Ellhnika onomata twn apostwlwn ths NASA kati kwdikopoihmeno uparxei kai prospathoun na plhsiasoun kati kai mas to kruvoun.
Pantws pistevw pws otan erthei o kairos na mathoume ti pragmatika ginete ekei eksw (kai oxi mono ekei eksw... giati oute sto 1 metro mas den kseroume ti mas ginete..) tha meinoume afwnei!
Ante sunexiste thn kouventa kai tha epanelthw ki egw..

Victory or ValhallaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

morph
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
76 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2003, 15:51:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους morph  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα συμφωνήσω με την Ostria (ελπίζω να πετυχα το γένος σωστα, αλλιως sorry Ostria...)

Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα εν όψει των Ολυμπιακών έχει φουντώσει. κοιτάχτε άλλωστε και πόσο "trendy" έχει γίνει η Ελλάδα. ταινίες για τη Τροια, τον Μ. Αλεξανδρο, σε λίγο θα βγαίνουν οι μοντέλες στις πασαρέλες ντυμένες κίωνες...σε αυτό το ενδιαφέρον μάλλον βασίζεται και η επιλογή κάτι τόσο (αρχαιο)ελληνικού για συνοδεία της αποστολής.

όσον αφορά το τι την θέλουν τη μουσική, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η NASA εκτός από την επιστημονική της υπόσταση έχει και την υπόσταση μιας επικερδούς επιχείρησης. (μουσεία της NASA-ζήσε και εσύ σαν αστροναυτης, μπορείς!, εκδόσεις της NASA, μπλουζάκια της NASA, και και και) Αυτή η επιχείρηση λοιπόν έχει την ανάγκη από show και όπως σημειώνει η Ostria

quote:
ήταν μια πολύ καλή διαφημιστική κίνηση για να τραβήξει η NASA το ενδιαφέρον του κόσμου στις αποστολές της στο διάστημα

ένα ενδιαφέρον που τη τελευταία δεκαετία έχει πεσει αισθητά.

"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy