ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 17/2 /1600 Jordano Bruno ο Φιλόσοφος Πανθεϊστής
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2002, 12:45:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάνε 402 χρόνια, σαν σήμερα (17 Φεβρουαρίου), από την ημέρα που στην Πλατεία των Λουλουδιών (τι ειρωνεία αλήθεια!) στη Ρώμη, άφηνε την τελευταία του πνοή ο "παγκόσμιος "φιλόσοφος από την Νόλα της Καμπανίας Jordano Bruno, επάνω στο ικρίωμα της πυράς, επειδή υπερασπίστηκε τις ιδέες του όσο ελάχιστοι στο κόσμο.

Λίγα, σχεδόν τίποτα, δεν είναι γνωστά για τον ίδιο καθώς και για το έργο του. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οργανισμό της "Νέας Ακρόπολης" γιατί είναι ο μόνος οργανισμός που γνωρίζω που έκανε την προσπάθεια να μεταφράσει στα Ελληνικά 2 από τα έργα του J. Bruno και να "θυμίσει" στους 'Ελληνες αναζητητές της "Εν τω Παντί Αλήθειας" την προσπάθεια του Ιταλού φιλόσοφου.

Ο Μπρούνο δέχθηκε μεγάλη επίδραση από μεριάς του πρώτου διδασκάλου του, Φραγκίσκου Πατρίτσι (1529 - 1597). Ο Πατρίτσι δίδασκε φιλοσοφία στη Φεράρα και στη Πάντοβα. Μυήθηκε από αυτόν στον "ΕΚΛΕΚΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΛΑΤΩΝΙΣΜΟ" και στον "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ".
'Ηταν τέτοια η προσήλωση του Μπρούνο στον Πλατωνισμό, που ήταν απόλυτα φυσιολογικό να αναπτύξει μια "πολεμική" κατά του Αριστοτελισμού, της Αριστοτέλειας Λογικής και των Σχολαστικών.

Είναι τόσα που θα μπορούσα να αναφέρω για τον Τζορντάνο Μπρούνο, η σκέψεις του και οι ιδέες του είναι πράγματι ένας "ποταμός". 'Ενας ποταμός που μπορεί κατά τον Ηράκλειτο να μη μπορούμε να κάνουμε μπάνιο δύο φορές στο ίδια νερά του, αλλά που αν καταφέρουμε και βουτήξουμε έστω μία φορά, δε θα θελήσουμε ΠΟΤΕ να τον αποχωρισθούμε!
Δικαιολογημένο λοιπόν το όνομα του ποταμού που φέρει, Jordano = Ιορδάνης, ο πόταμός που βαπτίστηκε ο Ιησούς και που αλληγορικά, αν βαπτισθούμε και εμείς στις ιδέες , στους 'Απειρους Κόσμους που πίστευε ο Μπρούνο, θα μας ανοιχθούν για να γίνουμε και εμείς μόνοι κάτοικοί τους.

Στις 8 Φεβρουαρίου 1600 ο ήρωας αυτός του πνεύματος, παραδόθηκε στην κοσμική εξουσία για "να τιμωρηθεί με τον επικρατέστερο τρόπο, χωρίς να χυθεί αίμα", δηλαδή να καεί ζωντανός!
Η ημέρα της εκτέλεσής του ορίσθηκε η 17η Φεβρουαρίου στην Campo di Fiori (πλατεία ανθέων) στο κέντρο της Ρώμης. Τον θάνατο τον αντίκρισε με περισσή αταραξία , ως άλλος Αρχιμήδης, λέγοντας στους εκτελεστές του:

"'Ισως ο φόβος σας να με καταδικάσετε, είναι μεγαλύτερος από τον δικό μου στο να δεχθώ την απόφασή σας."

Αυτός ίσως και να είναι ένας από τους λόγους που το έκαψαν με την γλώσσα του δεμένη!!! Λέγετε ότι πριν της εκτελέσεως δεμένος καθώς ήταν του πρόσφεραν τον εσταυρωμένο να τον ασπαστεί, αλλά εκείνος έστρεψε την κεφαλή του στο πλάι.
Πολύ πριν από την εκτέλεσή του είχε προετοιμαστεί γι'αυτήν, λέγοντας στο έργο του "Περί Μονάδος":
"… Προτίμησα έναν θαρραλέο θάνατο, από μία δειλή ζωή…"


Κέλσος

Edited by - Kelsos on 17/02/2003 03:11:52

Edited by - Kelsos on 17/02/2003 03:13:24

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 04:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όοιος επιθυμεί να φιλοσοφησει πρέπει, πρώτα απο όλα, να αμφιβάλει για όλα τα πράγματα, αρνούμενος να υοθετήσει οποιαδήποτε άποψη σε μία συζήτηση πριν αν ακούσει τις αντίθετες απόψεις. Κια αφού σκεφτεί καλά τα υπέρ και τα κατά επιχειρήματα, θα κρίνει και θα υποστηρίξει την θέση του όχι απι τη βασει διαδόσεων ή σύμφωνα με την άποψη των πολλών, την ηλικία, την αξία ή την υπόληψη των ανθρώπων, αλλά σύμφωνα με την πειστικότητα μιας οργανωμένης θεωρίας που συνάδει τόσο προς την πραγματικότητα, όσο και προς την αλήθεια η οποία έιναι κατανοητή απο το φώς του λόγου....

Για όσους τα καταφέρνουν καλά με τα Αγγλικά
http://www.wisdomworld.org/setting/bruno.html

Ενα πολύ καλό βιβλίο στο οποίο εκτός των άλλων γίνεται αναφορά στον Μπρούνο είναι το ΜΑΓΟΙ ΤΗΝΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ του Θεοδ. Πελεγρίνη εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 10:51:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ μαζί σου "Πλωτίνε". Ναι θα πρέπει να έχει λάβει υπόψιν του πολλά απο όσα ονομάζονται "ΚΟΣΜΟΣ". Αλλά φίλε μου δε φτάνει ΜΟΝΟ αυτό.
Η φιλοσοφία είναι τρόπος που βιώνεις τα "ΠΡΑΓΜΑΤΑ" που ζείς τον "ΚΟΣΜΟ".
Τα επιχείρηματα είναι φίλε μου αποτέλεσμα "ΛΟΓΙΚΗΣ" σκέψεις επάνω στα ζητήματα που απασχολούν τον "φιλόσοφο". Αυτό απο μόνο του ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι εφόσον υπάρχουν επιχειρήματα, είναι και σωστά, μιάς και η "ΛΟΓΙΚΗ" έχει να κάνει ΑΜΕΣΑ με τις 5 αισθήσεις που τυρανούν τον άνθρωπο και που καταδυναστεύουν πολλές φορές τον Θείο πυρήνα του , εννοω τη ΨΥΧΗ του.
Μη ξεχνάς φίλε μου Πλωτίνε την περίφημη σχολή των "ΣΟΦΙΣΤΩΝ". Νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που θέλω να τονίσω.

Μιλάς για "πραγματικότητα" και "αλήθεια", "υπό το φώς του λόγου".
Προσδιόρισε λίγο τις έννοιες που χρησημοποιής.
Σε προηγούμενα άρθρα έχω μιλήσεις για τις έννοιες αυτές, αλλά θα ήθελα και μια δική σου τοποθέτηση, την οιποία την περιμένω "φιλοσοφημένη" με τις προϋποθέσεις που έθεσες στην άποψή σου.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 13:52:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ φίλε Κέλσο το απόσπασμα που παρέθεσα είναι του Τ Μπρούνο, ο οποίος πραγματι είναι αξιόλογος. ήθελα να δώσω το στίγμα του.Απλώς ξέχασα να το γράψω....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/02/2002, 15:00:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και ξεκίνησε διάλογος για τον Μπρούνο, ας δώσω και εγώ κάποιες σκέψεις του (από τα βιβλία των Εκδόσεων "Νέα Ακρόπολη")

Διαβάστε τι έλεγε πριν 4 αιώνες!!! ο Μπρούνο για το σύμπαν:

“ Στο διάστημα υπάρχουν αμέτρητοι αστερισμοί, ήλιοι και πλανήτες. Εμείς βλέπουμε μόνο τους ήλιους επειδή δίνουν φως. Οι πλανήτες παραμένουν αόρατοι επειδή είναι μικροί και σκοτεινοί. Υπάρχουν επίσης αναρίθμητες γαίες που κινούνται κυκλικά γύρω από τους ήλιους τους, ούτε χειρότερες ούτε λιγότερο κατοικημένες από την δική μας γη. Επειδή κανένας λογικός νους δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι τα ουράνια σώματα που μπορεί να είναι πολύ πιο μεγαλοπρεπή από τα δικά μας δεν θα έχουν πάνω τους όντα παρόμοια ή ακόμα ανώτερα από αυτά που βρίσκονται στην ανθρώπινη Γη μας”


Διαβάστε με ποιες κατηγορίες καταδικάστηκε:

Μια σύντομη σύνοψη των επισήμων κατηγοριών εναντίον του Bruno,που τον οδήγησαν στην εκτέλεση, είναι γραμμένη στο βιβλίο του Namer Seghers που αναφέρεται στην ζωή του Bruno.

Αυτές οι κατηγορίες οδηγούν στην επίγνωση των προβλημάτων που είχε ο Bruno στο να διδάξει Κοσμολογία, Θεωρία της Γνώσης και Θεωρία της Ηθικής, βασισμένη στον Κοπέρνικο:

“...Απόδειξη XIII της Ρώμης (σελ.167), ημερομηνία 24 Μαρτίου 1597, αποκαλύπτει πως η κυριότερη και πρώτη κατηγορία εναντίον του G. Bruno ήταν οι αστρονομικές του πεποιθήσεις, που δεν συμφωνούσαν με την Αγία Γραφήκαι επίσης παρουσίαζαν σοβαρές θρησκευτικές επιπτώσεις”.

Η Απόδειξη XVII της Ρώμης δηλώνει ότι υπήρξαν οκτώ Αιρετικές Προτάσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε ο G. Bruno στις 14 Ιανουαρίου 1599.

Καμιά έκθεση των οκτώ αυτών προτάσεων δεν έγινε ποτέ. Όμως ο Namer, εργαζόμενος στο υλικό που έδωσε ο Mercati και τις αναλύσεις που πρόσφερε ο Firpo, επανασυγκρότησε τις οκτώ προτάσεις ως εξής:

Η πρώτη φέρεται στην “καταγωγή των πραγμάτων” και στη διαβεβαίωση της ύπαρξης δύο αρχών αληθινών και αιωνίων: Η Ψυχή του Κόσμου και η αρχική Ύλη, από την οποία προκύπτουν τα πράγματα.

Η δεύτερη αφορά το δόγμα για το Άπειρο Σύμπαν και τους αμέτρητους Κόσμους, που αντιτίθενται στην ιδέα μιας δημιουργίας στο χρόνο. Κατά τις διαβεβαιώσεις του Bruno (στην διάρκεια των ερωτήσεων) “όποιος αρνείται ένα άπειρο αποτέλεσμα, αρνείται μια άπειρη δύναμη”.

Η τρίτη πρόταση είναι σχετική με την ανθρώπινη ψυχή. Παράγωγη της Ψυχής του Κόσμου, η ανθρώπινη Ψυχή δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο παρά ένα παροδικό φαινόμενο. Όλη της η πραγματικότητα κατοικεί στην αιώνια και αθάνατη Ψυχή του Κόσμου. Είναι το ίδιο, όπως με όλα τα σώματα, που μετατρέπονται σε ύλη εξ ίσου αιώνια και αθάνατη.

Η τέταρτη πρόταση είναι αποτέλεσμα των τριών πρώτων. Η Ουσία είναι αιώνια, τίποτε δεν μπορεί να την δημιουργήσει ή να την καταστρέψει, όλα μεταμορφώνονται. Οι μεμονωμένες ζωές και θάνατοι απλά ένα φαινόμενο. “Δεν υπάρχει μεταβολή στην Ουσία”, μόνον στις ιδιαίτερες μορφές τις οποίες η Ουσία προσλαμβάνει.

Η πέμπτη πρόταση αναφέρεται στην “Κίνηση της Γης”. Ο Μπρούνο είπε ότι είχε εξηγήσει την “αιτία της Κίνησης της Γης και την Ακινησία του Στερεώματος” από ορισμένες αιτίες που δεν έχουν καμία προκατάληψη για την αυθεντία της Αγ. Γραφής.

Η έκτη πρόταση αναφέρει πως τα άστρα είναι αληθινοί “αγγελιοφόροι και διερμηνείς του Θείου Λόγου... ευαίσθητοι και ορατοί άγγελοι”.

Η έβδομη πρόταση αναφέρει ότι η Γη έχει ψυχή “όχι μόνο ευαίσθητη... αλλά επίσης και διανοούμενη και ίσως περισσότερο”

Η όγδοη πρόταση αφορά το ανεξάρτητο της Ψυχής και την σχέση της με το ανεξάρτητο σώμα. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Αγ. Θωμά, τις οποίες υιοθετεί η εκκλησία, η διανοούμενη ψυχή είναι η μορφή του ανθρώπινου σώματος.. Ο Bruno εναντιώνεται: “Δεν καταλαβαίνω, στον ρόλο μου σαν φιλόσοφος, πως η ψυχή είναι μια μορφή. Είναι μια πνευματική πραγματικότητα παρούσα μέσα στο σώμα... κλεισμένη κατά κάποιο τρόπο σε φυλακή... όπως ο ναύτης στο πλοίο του”

Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ας είναι παράδειγμα ηρωισμού και αυταπάρνησης για όλους εμάς.

"Δεν υπάρχει τίποτε Ανώτερο από την Αλήθεια"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2002, 10:35:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Πλωτίνε" φίλε μου και πάλι το ερώτημα που έθεσα νομίζω πως ισχύει. Βλέπεις η "συγκριτική" διάθεση που έχω ως πρός τις έννοιες, "ΑΛΗΘΕΙΑ", "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ", "ΛΟΓΟΣ" κλπ και πώς τις ορίζει ο κάθε ένας που τις χρησημοποιεί, δεν κάνει "διακρίσεις"!! Πιστός σε όσα είπε ο Μπρούνο κάνω το ίδιο με ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/02/2002, 10:44:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΥΠΣΣΣ!!!!

Ο του διαδυκτίου ξαναχτύπησε!!!
Αισθάνομαι και ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη του τόπικ.

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2002, 06:17:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν είχα γράψει ολόκληρο κείμενο αλλά λόγω λάθος χειρισμού ..σβήστηκε και επειδή είναι 6+20 το πρωι(νυχτερινή βάρδυα), και τα βλέφαρα πλέον είναι βαριά θα επανέλθω σύντομα.

"Τι ξέρει το ψάρι για το νερό όπου περνάει όλη του την ζωή....;"
Αινσταιν

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2002, 12:54:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ "Κέλσο" για να μην αισθάνεσαι πλέον κατατρόπωσα τον του Διαδικτύου και έσβησα τα ίχνη του...

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 03:10:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρίν απο έναν χρόνο έλεγα ότι περάσανε 402 χρόνια απο την ημέρα θανάτου του...
Σήμερα, 17 Φεβρουαρίου του 2003 έχουν περάσει 403...
Μα αλήθεια φίλοι μου, πέρασαν;;;

Διαβάζοντας τα κείμενα του Μπρούνο, νομίζω ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ απο τότε που ήταν εν ζωή και έγραφε ότι συναντούσε στους ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΟΥ...
Τον νιώθω δίπλα μου να με καθοδηγεί στη ΣΚΕΨΗ και να με οδηγεί στο ΦΩΣ...
Στο ΦΩΣ απο τους αναρίθμητους ήλιους που φωτίζουν τις αναρίθμητες γαίες όπως συνίθηζε να λέει...


Ο Γκαίτε είπε για τον Τζορντάνο Μπρούνο: "Τα έργα του είναι ύψιστο δημιούργημα των μεγάλων αληθειών και έχω δημιουργήσει ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ, την υπόσταση των σκέψεών μου"

Στα πλαίσια της επιχείρησης:
Για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ οι παλαιότεροι και να ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ οι νεώτεροι

Ας τιμήσουμε την μνήμη του Ταξιδιώτη του Παντός, που σαν κύμβαλο αλλαλάζον διασκέδαζε στον Θάνατό του ΕΜΠΡΟΣ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης,
ένας ΑΙΩΝΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 04:47:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να προσθέσω απλά ότι υπάρχει και ένα άρθρο με περισότερα στοιχεία για τον Νόλιο Φιλόσοφο, εκφραστή του ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΥ

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/sciences/bruno/bruno.htm

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 18:16:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας παιδιά.

Ο φίλος μας ο "Κέλσος" μας πρόλαβε τους υπόλοιπους (και καλά έκανε ). Το Esoterica.gr. λόγω της επετείου θανάτου του G. Bruno του αφιέρωσε την σημερινή πρώτη του σελίδα.

Δείτε ένα πιο πλήρες αφιέρωμα, μαζί με το άρθρο του "Κέλσου" που έγραψε πέρυσι.

http://www.esoterica.gr/main.htm

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy