ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Το μυστικό της αθανασίας
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2003, 19:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγχωρήστε με αν κάνω κάτι λάθος αλλα γράφω για πρώτη φορά.

Θέλω να σχολιάσω τo θέμα του φίλου μας ΑΘΑΝΑΤΟΣ που ειναι πολύ ενδιαφέρον.

Να το ξεκινήσουμε από μια επίσκεψη του Σόλωνα στην Αιγυπτο οπου του είπαν οι ιερείς εκεί.
Εσείς ξέρετε μόνο εναν κατακλυσμό αυτό του Δευκαλίωνα εμείς ομως εχουμε καταγράψει περισσότερους, οπου και αναφέρθηκαν και στη Ατλαντίδα και την κατατάσσουν κάπου στο 10.000 ΠΧ. Αναφέρεται οτι οι Ατλάντιοι είχαν κατακτήσει πολλές χώρες της Μεσογείου και οτι βρίσκονται σε πόλεμο με την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του πολέμου και ενώ υπερείχαν οι Ελληνες η Ατλαντίδα βυθίστηκε μαζί με τους Ελληνες σε μία νύκτα.
Οπότε εχουμε εναν κατακλυσμό??? Πιθανόν. Το 10.000 ΠΧ.
Βέβαια οι ιερείς μιλούν για πολλούς κατακλυσμούς.Πιθανόν να αναφέρονται ακόμα σε πιο παλιούς κατακλυσμούς από το 10.000 ΠΧ.

Ας πάμε τώρα σε εναν αλλο κατακλυσμό. Αυτόν του Νώε.
Η κιβωτός του Νώε βρέθηκε στο Αραράτ στην Τουρκία. Η μάλλον εντοπίστηκε απο δορυφόρο και εγινε σάρωση της περιοχής απο scanner. Αποτέλεσμα ήταν να δείξει η σάρρωση οτι απο κάτω βρίσκεται ένα τεράστιο πλοίο καθώς και ένα πολύ μικρότερο.
Από τη στιγμή που η κιβωτός ερθει στην επιφάνεια σενάρια όπως , ο κατακλυσμός ήταν τοπικός, ή ότι οι Εβραίοι τον ξεσήκωσαν από τους Βαβυλώνιους και αλλα φυσικά δεν θα ευσταθούν.
Ο Νώε ομως γενεολογικά χρονολογείται γύρω στο 2.500 ΠΧ.
Αρα εχουμε και δεύτερο κατακλυσμό? Αυτό αποκλείεται. Ακόμα αν τον χρονολογήσουμε και στο 4.000 ΠΧ δεν ανακόπτεται η πορεία κανενός πολιτισμού λόγω κατακλυσμού και εκείνες τις χρονολογίες αναπτύσονται ραγδαία ο Βαβυλωνιακός, ο Μινωικός, ο Αιγυπτιακός , ο Κυκλαδίτικος κα πολλοί.

Στην Βίβλο αναφέρεται οτι ο Αδάμ πλάστηκε να να είναι αθάνατος κάτοπιν όμως του αμαρτήματος εζησε 1.000 χρόνια περίπου, ο Νώε 700 περίπου. Εφόσον η Βίβλος αναφέρεται σε τόσες λεπτομέρειες κάποια σημασία θα εχει το οτι εζησαν τόσα χρόνια.
Αν εζησαν τότε τόσα χρόνια ο Αδάμ και οι απόγονοί του καθώς και οι απόγονοι του Νώε ,τότε εχουμε έναν και μόνο έναν κατακλυσμό κατά το 10.000 και ο Νώε χρονολογείται κάπου στο 10.000 ΠΧ αφού εζησαν τόσα χρόνια

Τώρα στην Ελληνική μυθολογία ο όρος αθάνατος είναι ευρύτατος. Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε.
Ξεκινάμε από τους θεούς οπου ήταν αθάνατοι ή μάλλον ζούσαν πολλά χρόνια.
Εχουμε μάλιστα και το μυστικό της αθανασίας οπου ήταν μάλλον επίπονο.
(βουλόμενη δε αυτό αθάνατον ποιήσαι, τας νύκτας εις πυρ κατετίθει το βρέφος και περιήρει τας θνητάς σάρκας αυτού) Απολλόδωρος β.31 σ. 22.
Αναφέρεται στον μικρό Δημοφώντα γιό του βασιλιά Κελεού και προστατευόμενο της θεάς Δήμητρας οπου η θεά κάθε βράδυ για να τον κάνει αθάνατο τον παράχωνε στο πύρ αφού πρώτα του εδινε αμβροσία . Ανάλογα η Θέτιδα με τον Αχιλλέα η Αθηνά με τον Περσέα και τον Εριχθόνιο.

Τώρα το κατά πόσο ευσταθούν όλα αυτά.
Αν σε περίπτωση υπήρχε αθανασία κάτι θα είχε διαρρεύσει. Ο Μ. Αλέξανδρος έψαχνε απεγνωσμένα να βρεί τα αθάνατα μήλα. Οι Φαραώ, Πέρσες βασιλιάδες, Ρωμαίοι αυτοκράτορες , Αδόλφος Χίτλερ , Αινστάιν, μεγαλοεφοπλιστές και αλλοι.
Ολοι έζησαν σαν θνητοί. Αν υπήρχε το μυστικό της αθανασίας κάποιοι από αυτούς δεν θα το είχαν ανακαλύψει? Εκτός αν υπάρχει και είναι τόσο καλά καμουφλαρισμένο ώστε να είναι προσιτό μόνο για εκλεκτούς.

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2003, 19:46:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσόρισες allzaro.

Όπως... διαισθάνθηκες δεν είναι σωστό να απαντάς σε ένα topic δημιουργώντας ένα άλλο topic. Μετέφερα το κείμενο του μηνύματός σου στο αντίστοιχό σου μήνυμα στο topic topic.asp?TOPIC_ID=1854 που ήδη υπάρχει η συζήτηση για την οποία ενδιαφέρεσαι.

Είσαι νέο μέλος, σιγά, σιγά θα μάθεις τους κανονισμούς, μην αγχώνεσαι.

θα σας παρακαλέσω να μην συνεχίσετε την συζήτηση εδώ αλλά στο άλλο topic.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/08/2005, 03:27:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...ανασα!

Satyat nasti pari dharmah!


cprtght@tm@2005
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy