ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Η Παγκόσμια Γνώση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2002, 16:53:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η γνώση είναι παγκόσμια, ή ανήκει ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ σε κάποια φυλή ή λαό;;;
Πως εξηγήται το φαινόμενο ότι "σοφοί" άνθρωποι βρίσκονται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη;;;
Πώς εξηγήται το ότι άνθρωποι απο χώρες που είχαν μεγάλη παρακαταθήκη γνώσεων, ταξίδευαν σε άλλες χώρες και γνώριζαν, μετείχαν της εκει γνώσης;;;
Οι απαντησεις σε όλα αυτά ΜΑΛΛΟΝ είναι ότι η ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε μόνο ένα μέρος που να είχε κατα αποκληστικότητα, ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.
Αν παρακολουθήσουμε λοιπόν τις μετακινήσεις των "σοφών" ανθρώπων, θα βρούμε, πιθανά, τα μέρη που αξίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να μελετήσουμε την ιστορία τους , τα ήθη και έθημα τους, τις θρησκείες τους.
Πιθανά έτσι να αποκτήσουμε και εμεις σήμερα μια εικόνα, λίγο πολύ φθαρμένη, αλλά ποτέ χωρίς αξία. Για να μπορέσουμε και εμείς να σηκώσουμε έστω και λίγο τον μυστικό πέπλο της 'Ισιδος, που με πολύ προσοχή κρύβει την Γνωση

Κέλσος

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2002, 12:48:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ με την άποψή σου, που είναι και δική μου.
Η γνώση απαιτεί ειδικούς ανθρώπους για να φτιάξει τη φωλιά της και αυτοί δεν μπορούν να περιορίζονται στα στενά περιθώρια μιας "χαρισματικής" φυλής ή έθνους. Χρειάζεται η συνεργασία ολόκληρης της ανθρωπότητας για την προαγωγή της γνώσης, όχι μόνο στον τεχνολογικό τομέα αλλά, με συμμετρικό τρόπο, σε όλους τους τομείς της.
Και, όπως ακριβώς βλέπουμε την τεχνολογική-επιστημονική κοινότητα να επικοινωνεί διεθνώς σε καθημερινή βάση, έτσι και κάθε άτομο που ειδικεύεται σε άλλους τομείς, οφείλει να επικοινωνεί με ομοίων ενδιαφερόντων συνανθρώπους του, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται.
Αυτό απαιτεί χρόνο για επικοινωνίες και χρήμα για ταξίδια, αλλά η γνώση δεν χαρίζεται, κατακτιέται...

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ελσα
Νέο Μέλος

Greece
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2002, 19:26:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ελσα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ απόλυτα και με τους δυό σας. Ουδέποτα στην πραγματικότητα δεν υπήρξε μια ευνοημένη φυλή παρά μόνο στα σχέδια κάποιον που ήθελαν για πολιτικούς λόγους ή για χάρη της δύναμης να εκμεταλευτούν τον απλό λαό υποκεινόντας τον ανάλογα με τις δικές τους ορέξεις.

Μην ξεχνάμε όμως ότι όταν κάποιος αρχαίος έλληνας φιλόσοφος (δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομά του αυτή την στιγμή) όταν πήγε στην περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας για να αποκτήσει γνώσεις οι αιγύπτιοι ιερείς τον κορόϊδεψαν λέγοντας ότι είναι χαζό κάποιος έλληνας να αναζητά στην Αίγυπτο την Γνώση αφού και οι Αιγύπτιοι την πήραν από εμάς.

Την προηγούμενη χρονιά σε ένα οδοιπορικό μου στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας ξανασυνάντησα τον παλιό μύθο της Ατλαντίδας μιλώντας τόσο με τους απλούς ανθρώπους αλλά και με κάποιο σαμάνο που συνόδευε την ομάδα μας. Πιστεύουν ακράδαντα ότι προέρχονται από εκείνους λέγοντας μύθους για τους πρώτους αποίκους εκεί και για τους υπαρχτούς μέχρι σήμερα απογόνους τους, μια κλειστή κοινωνία χωρίς πολλές επαφές με τους υπόλοιπους της χώρας στα νότια του Περού. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι ΞΕΡΟΥΝ ότι τους επισκέφτηκε ο Οδυσσέας κατά την περιπλάνησή του.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι τελευταίες ανακαλύψεις στο σπήλαιο των Πετραλώνων φέρνουν στο φως ότι ίσως η ανθρωπότητα ξεκίνησε από την Αιγιήδα, άρα μήπως από την Ελλάδα ξεκίνησε και η Γνώση?

Τόσα χρόνια ασχολούμε με τους πολιτισμούς των άλλων χωρών, Αίγυπτος, Μεσσοποταμία, Μάγιας Ίνκας.. Διαβάζοντας ακόμα και τα ιερά βιβλία τους. Μόνο και μόνο για να ανακαλύψω ότι έπρεπε να ασχοληθώ μόνο με την αρχαία Ελλάδα και τους φιλοσόφους της.

Μήπως πρέπει να κάνουμε όλοι το ίδιο? Δεν μοιάζει λίγο με το συμβολικό ταξίδι του Οδυσσέα? Μήπως τελικά πρέπει να ψάξουμε την γνώση μέσα μας? Εξάλου την Γνώση την κατέχουμε δεν ξέρουμε όμως τον τρόπο να την φέρουμε στην επιφάνεια γιατί κάποιοι πολλά χρόνια πριν φρόντισαν να την ξεχάσουμε.

Κάτι που μου έκανε φοβερή εντύπωση στο Περού ήταν το γεγονός ότι έμαθα κάτι που κανένα βιβλίο μέχρι τώρα δεν μου φανέρωσε. Ο σαμάνος μας είπε ότι η πραγματική θρησκεία ήταν μονοθεϊστική με μία δομή όπως η Χριστιανική. Υπήρχε ο Θεός-Πατέρας ό Υιός-Ιησούς η Μητέρα με την παρθενογέννηση αλλά όλα αυτά μόνο για του ιερείς και την ανώτερη κοινωνική κάστα γιατί λένε ο απλός λαός ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Συγνώμη για την φλυαρία μου ίσως έχω ξεφύγει
Καλό σας βράδυ
Έλσα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2002, 00:52:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Έλσα.

Ο φιλόσοφος που αναφέρεις νομίζω ότι είναι ο Πλάτωνας. Πράγματι η αρχαία, αρχαία Ελλάδα, δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες των... αρχαίων Ελλήνων, είχαν έναν ανώτερο πολιτισμό αλλά και αυτοί από κάπου επηρεαστήκαν. Η Ε.Π.Μπλαβάτσκυ αναφέρει ότι υπήρχε η φυλή της Ατλαντίδας δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν και όταν καταστράφηκε πολλές ομάδες εγκαταστάσθηκαν σε διάφορες περιοχές, όπως η Ινδία, η Αίγυπτος, η Ελλάδα, το Περού, το Μεξικό.

Η Γνώση και η Σοφία υπάρχουν σε διάφορες μορφές σε πολλούς πολιτισμούς. Ο Αρχαιοελληνικός είναι από τους πιο λαμπρούς. Η αρχαία ελληνική τέχνη και η φιλοσοφία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, τα Μυστήρια της Σαμοθράκης, της Δωδώνης και της Ελευσίνας. Αλλά και τα έργα του Πλάτωνα, ο στωικισμός, ο Πλωτίνος, ο Ιάμβλιχος, ο Πρόκλος ήταν και συνεχίζουν να είναι πολύτιμα για εμένα.

Αλλά δεν θέλω να μπλέξω στο ποιος είναι πρώτος, ποιος είναι δεύτερος, ποιος είναι τελευταίος στην σειρά της εμφάνισης. Όπως με συναρπάζουν οι καρποί της αρχαιοελληνικής Σοφίας τόσο με συναρπάζει η Ινδική μεταφυσική, η γιόγκα, η φιλοσοφία. Το ίδιο και ο Ταοισμός, ο Βουδισμός κ.α. αλλά και η Αιγυπτιακή μεταφυσική και ο συμβολισμός της.

Δεν ανταγωνιζονται μεταξύ τους αλλά συμπληρώνονται. Είναι ζήτημα ιδιοσυγκρασίας και κλίσης τι θα σου αρέσει περισσότερο. Αλλά θα ήμουν πολύ στεναχωρημένος αν θα έπρεπε να επιλέξω ποιος πολιτισμός και ποιανού η Σοφία είναι η "Original" και η πρωταρχική. Αυτό μου θυμίζει χούλιγκανς ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το ζητούμενο είναι να μελετήσουμε, να εμπνευστούμε και να εφαρμόσουμε αυτές τις διδασκαλίες και όχι να τις κατοχυρώσουμε ως κληρονομικό δικαίωμα (σαν το μέντιουμ που περηφανεύεται για το κληρονομικό χάρισμα) επειδή είμαστε απόγονοι (τρομάρα μας!!!) των αρχαίων Ελλήνων Φιλοσόφων. Μην ξεχνάμε ότι η αρχαία ελληνική κοινή γνώμη καταδίκασε τον Σωκράτη σε θάνατο.

Σε κάποιο άλλο μήνυμα ρωτάς για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ. Σου παραθέτω δύο links τα οποία είναι αρκετά ενημερωτικά (στα Ελληνικά) για την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ
http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=1
http://www.nea-acropoli.gr/publications/arthra/epmp.htm

Τέλος θέλω να σου πω ότι είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι εμπειρίες σου στο Περού. θα σε παρακαλούσα αν μπορείς να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες από αυτά που είδες και έμαθες.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2002, 10:50:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Thot, χωρίς να διαφωνώ με κάποιον άλλο!!!
Η ΓΝΩΣΗ, δε μπορεί να ειναι περιορισμένη σε μια φυλή, μιάς και είναι ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, ο οποίος είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ.
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ, να βρίσκεται "εγκλοβισμένη" άρα και ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ στα στενά όρια ενός λαού ή μιας φυλής;;;
'Εχω την εντύπωση, πώς κάποτε τα πράγματα ΜΠΟΡΕΙ (και το τονίζω το μπορεί), να ήταν έτσι. Δηλαδή την γνώση , την ουσία του πατέρα δημιουργού, να την είχαν κατα αποκλειστικότητα οι τότε ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, αλλά αν ήταν έτσι, τότε δεν υπήρχαν οι φυλές των ανθρώπων όπως τις γνωρίζουμε τωρα, ήταν ΜΙΑ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ, άρα είναι και πολύ πιθανό να είχαν αυτή την γνώση!!!
Μιλάω βέβαια για επόχες ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΕΣ. Εκείνη λοιπόν η ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΛΗ, έκανε κακή χρήση της ΓΝΩΣΗΣ, της ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί απο το ανθρώπινο γένος.
Κατα την ταπεινή μου άποψη, αυτό ακριβώς μας φανερώνει ο μύθος του πύργου της Βαβέλ!!!
Την αλαζονία που έπιασε τους ανθρώπους για να γίνουν θεοί, με αποτέλεσμα να "μπερδευτεί το σύστημα επικοινωνίας τους, Η ΓΛΩΣΣΑ. Θα θυμίσω το Αρχαιοελληνικό ρητό;
"Πολλές μεν οι γλώσσες των θνητών, ΑΘΑΝΑΤΗ δε είναι μονάχα ΜΙΑ".
'Ομως η ΠΡΟΝΟΙΑ, μιά άλλη ιδιότητα του Πατέρα- Δημιουργού, φρόντισε και ΕΚΡΥΨΕ τα ψίγματα της ΟΛΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, μέσα σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ που δημιουργήθηκαν αργότερα μετα απο τον χωρισμό τους.
Η Εσωτερική Ιστορία της Ανθρωπότητας, είναι απο τα πιό ενδιαφέροντα πράγματα που έχω ασχοληθεί, με μαγεύει, με συναρπάζει και παράλληλα μου δίνει την δυνατότητα της έρευνας, για όλα όσα παραπάνω είπα, την αναζήτηση της ΓΝΩΣΗΣ, ως ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, αλλά χωρίς εμπάθειες, αποκλεισμούς και φανατισμούς!!!
Μια είς βάθος εξερεύνηση θα μας δείξει πολλά.
Ας κολυμπήσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ μέσα στον βυθό του ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ και όχι στην επιφάνεια, μιάς θάλασσας γνώσης που απλά είναι κομμάτι του ιδιου ωκεανού, αλλά εμεις μπερδεύουμε και νομίζουμε ότι είναι Ο ωκεανός ο ίδιος!!!

'Ελσα μου θα ήθελα και εγω απο τη μεριά μου να σε παρακαλέσω ότι και ο Thot, όταν μπορέσεις πές μας για αυτό το καταπληκτικό σου ταξίδι στο Περού, αλλά και για τα άλλα σου ταξίδια, είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσουν όλους οι εμπειρίες σου.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2002, 14:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ σύμφωνα με τη Μυστική Δοξασία της Μπλαβάτσκυ.

Η σημερινή ανθρωπότητα διανύει το 4ο μπαλόνι, ευρισκόμενη στον 4ο γύρο της 4ης πλανητικής αλυσίδας, στην αιθεροφυσική γη. Η διάρκεια του μπαλονιού αυτού είναι 44.081.632 γήινα έτη, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η ανθρωπότητα που εμείς γνωρίζουμε γράφει ιστορία. Στο μπαλόνι αυτό η ανθρωπότητα αναπτύσσει 7 φυλές, καθεμιά από τις οποίες αναπτύσσει 7 υποφυλές. Σε κάθε υποφυλή εμφανίζονται 7 κλάδοι πολιτισμών και κάθε κλάδος πολιτισμού αναπτύσσει 7 πολιτισμούς.

1η φυλή - Τσάγια
Αφού τα ανθρώπινα Εγώ ολοκλήρωσαν τον 3ο τους Γύρο στον πλανήτη μας, περνώντας από όλα τα Μπαλόνια σε κατάσταση ύπνου χωρίς όνειρα, ξύπνησαν στη φυσική Γη, στο 4ο Μπαλόνι. Ενσαρκώθηκαν στην πρώτη ανθρώπινη φυλή, τη λεγόμενη "Τσάγια". Τα σώματά τους, εντελώς αιθέρια, χωρίς φυσική στερεά ύλη, είχαν πελώριες διαστάσεις, σε αναλογία με το μέγεθος εκείνης της αρχέγονης Γης. Ανέπτυξαν το αιθεροφυσικό σώμα για να προσαρμοστούν οι μορφές τους στη φυσική Γη, ενώ η συνείδησή τους βρισκόταν στο επίπεδο Άτμα (Θεία Φυλή). Η αποστολή τους υπήρξε η προσαρμογή των εμπειριών αιθεροφυσικού τύπου που είχαν αποκτήσει και αφομοιώσει στην 1η Αλυσίδα και τους πρώτους Γύρους των προηγούμενων Αλυσίδων, στις νέες συνθήκες του 4ου Μπαλονιού της Γης.
Αναπαράγονταν με παρθενογένεση και τρέφονταν με τις ενέργειες που εκπέμπουν τα ουράνια σώματα, κυρίως ο Ήλιος και η Σελήνη. Κατοικούσαν στην πρώτη στερεά γη που εμφανίστηκε στον πλανήτη, στη ζώνη του βόρειου πόλου της τότε εποχής και μετά εξαπλώθηκαν σε άλλες περιοχές.
Αυτές οι πρώτες υδρόβιες και αμφίβιες μορφές ζούσαν σ' ένα ανάμικτο περιβάλλον όπου τα 4 στοιχεία, γη, νερό, αέρας και φωτιά, δεν είχαν ακόμα διαχωριστεί.
Τα σώματα των "Τσάγια" μεταβλήθηκαν σχετικά γρήγορα, για να προκαλέσουν την γέννηση της 2ης Φυλής από την δεύτερη υποφυλή τους, περίπου πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια. Η ικανότητα των αιθέριων σωμάτων τους να προσανατολίζονται και να αισθάνονται τις ακτινοβολίες των άστρων, τους έκανε ν' αναπτύξουν την πρώτη αίσθηση της αφής, κάτι σαν ένα είδος ραντάρ.

2η Φυλή - Υπερβόρεια
Αυτή η Φυλή αναπτύχθηκε σε μια ήπειρο, περίπου εκεί που σήμερα βρίσκονται η Βόρεια Ασία, η Γροιλανδία, και η Χερσόνησο Καμτσιάκα, καθώς και μερικά μέρη της Σουηδίας, της Νορβηγίας και το Νησί Σπίτζμπεργκ.
Η συνείδησή τους κατέβηκε στο επίπεδο Βούδι, ενώ τα σώματά τους έγιναν πιο πυκνά, διοχετεύοντας την πρανική ενέργεια, έτσι ώστε οι μορφές τους να έχουν μια δομή οργανισμού, χωρίς όμως διαχωρισμένα τα διάφορα συστήματα οργάνων. Έμοιαζαν με μεγάλα άυλα φυτά ημιανθρώπινου περιβλήματος. Επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κάποιους ήχους και έτσι καλλιεργήθηκε η αίσθηση της ακοής σαν μια εξειδίκευση της αφής στις ηχητικές δονήσεις.
Αυτές οι μορφές ήταν περισσότερο σχηματοποιημένες με έντονα λαμπερά κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα, που αργότερα σχημάτισαν την Αύρα της Ζωτικότητας των ανθρώπων. Είχαν δύο τρόπους αναπαραγωγής. Αρχικά με βλαστάρια χωρίς σεξουαλικότητα και ύστερα με σπόρους ή σταγόνες κολλοειδούς ιδρώτα με ίχνη σεξουαλικότητας, που και αργότερα ακόμα έμοιαζαν με γλοιώδη αυγά.
Το κλίμα τότε ήταν τροπικό, παραδείσιο και καλυμμένο με άφθονη βλάστηση γιγαντιαίων διαστάσεων. Καθώς οι άνθρωποι αυτής της Φυλής αναπτύσσονταν, υπήρχαν ακόμα οντότητες του πιο καθυστερημένου τμήματος του Ανθρώπινου Κύματος Ζωής στο 3ο Μπαλόνι. Επίσης, σ' αυτή τη Φυλή άρχισαν να ενσαρκώνονται οι Οντότητες που στην 3η Αλυσίδα της Σελήνης είχαν αποκοπεί από την Εξέλιξη και είχαν βυθιστεί σε Νάρκη Αλυσίδας.

3η Φυλή - Λεμούριοι
Γεννήθηκε από την αντίστοιχη υποφυλή της 2ης Φυλής σε δύο φάσεις. Στην πρώτη, όταν ακόμα οι άνθρωποι ήταν ανδρόγυνοι, κάτω από την επίδραση της Αφροδίτης, και στη δεύτερη φάση, όταν διαχωρίστηκαν τα φύλα, κάτω από την επίδραση του Άρη. Οι τρόποι αναπαραγωγής όμως πέρασαν από 3 διαφορετικές βαθμίδες. Στην 1η υποφυλή γινόταν ακόμα με σταγόνες ιδρώτα. Στην 3η και την 4η υποφυλή εμφανίστηκε η ωοτόκος αναπαραγωγή που έδωσε στην αρχή όντα ανδρόγυνα, ενώ στην 5η υποφυλή το αυγό αρχίζει να μένει μέσα στη μητέρα και το νεογέννητο να είναι αδύναμο και απροστάτευτο. Τέλος, στις τελευταίες δύο υποφυλές γενικεύτηκε η κανονική αναπαραγωγή με τη συνουσία των δύο φύλων.
Η συνείδηση κατέβηκε στο επίπεδο Μάνας, έτσι ώστε να μπορούμε να μιλήσουμε για πραγματική ανθρώπινη Τριάδα ή Εγώ, με τις τρεις υποστάσεις του. Στη φυσική τους εξέλιξη ανάπτυξαν εμπειρίες Αστρικού τύπου. Είχαν συνειδητά αστρική ενόραση χάρη σ' ένα μάτι που είχαν στο μέτωπο, που λειτουργούσε σαν ένα είδος ραντάρ και επέτρεπε να βλέπουν το αστρικό ομοίωμα των πραγμάτων και να επικοινωνούν τηλεπαθητικά μεταξύ τους καθώς και με τους Θεούς και τους Διδασκάλους της εποχής εκείνης. Αργότερα, προς το τέλος της Φυλής, εμφανίστηκαν τα δύο φυσικά μάτια. Έτσι ολοκληρώθηκε η 3η αίσθηση της όρασης ενώ στην αρχή της 4ης Φυλής θα ατροφήσει το μοναδικό εκείνο μάτι, υποχωρώντας προς το κέντρο του εγκεφάλου για να μετατραπεί στην σημερινή επίφυση.
Με την εμφάνιση των φυσικών ματιών, η συνείδηση των Λεμουρίων, που ως τότε ήταν συνεχόμενη αλλά αμυδρή, χωρίστηκε σε συνείδηση εγρήγορσης και συνείδηση ύπνου ή ονειρική. Τότε έγινε ο χωρισμός των δύο φύλων. Οι Λεμούριοι πήραν το όνομά τους από την ήπειρο που κυριάρχησαν, την λεγόμενη "Λεμουρία", μια ήπειρο που σήμερα βρίσκεται στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού, εκτός από την Αυστραλία, την Τασμανία, την Ινδονησία, και το Νησί του Πάσχα. Η ήπειρος αυτή υπέστη πολυάριθμες γεωλογικές ανακατατάξεις, ώσπου περίπου πριν από 10 εκατομμύρια χρόνια βυθίστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά εξαιτίας μια έκρηξης ηφαιστειακού τύπου.
Μορφικά, οι Λεμούριοι έμοιαζαν περισσότερο με αυτό που μπορούμε να θεωρήσουμε σαν άνθρωπο, γιατί στην 3η υποφυλή τους υλοποιήθηκαν εντελώς αν και ακόμα δεν είχαν σκληρά κόκαλα άλλά χόνδρους. Το ανάστημά τους ήταν 7-8 μέτρα στις πρώτες υποφυλές και σταθεροποιήθηκε στα 4-5 μέτρα στις τελευταίες. Το δέρμα τους ήταν πολύ σκούρο και ποίκιλε από το κόκκινο μέχρι το μελανόμαυρο στις δύο τελευταίες υποφυλές και τα κατάλοιπά τους. Ήταν πολύ σκληρόπετσοι και είχαν τεράστια φυσική δύναμη. Η γλώσσα τους ήταν απλές κραυγές αλλά στην 3η υποφυλή έγινε μονοσυλλαβική. Αργότερα, άρχισαν να χρησιμοποιούν φωνηεντικούς ήχους αλλά δεν έμαθαν ποτέ τα σύμφωνα. Η σημερινή κινεζική γλώσσα είναι ο μοναδικός μεγάλος απόγονος του αρχέγονου γλωσσικού κορμού, τότε που ολόκληρη η ανθρωπότητα μιλούσε την ίδια γλώσσα.
Το κυριότερο γεγονός είναι η 1η κάθοδος των Μανασαπούτρας, κατά την διάρκεια της 4ης υποφυλής, περίπου πριν από 18.000.000 χρόνια, οι οποίοι δίδαξαν στους ανθρώπους πολλά μυστικά της φύσης καθώς και τις τέχνες, τις επιστήμες και τα γράμματα. Επιτάχυναν την εξέλιξη της ανθρωπότητας με την παράδοση της νοητικής φλόγας (Προμηθέας), ή καλύτερα με την αφύπνιση της συνείδησης στο επίπεδο Μάνας. Τότε μόνο το 1/3 των ανθρώπων παρέλαβε αυτό το δώρο και το αξιοποίησε σωστά. Άλλο 1/3 δεν το έλαβε καθόλου και το υπόλοιπο, αφού το έλαβε, το πρόδωσε. Από εκείνη την εποχή, τα Μυστήρια εμφανίζονται στη γη αν και είναι ελάχιστες οι ανθρώπινες ψυχές που μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτά. Με τη 2η κάθοδο, η οποία έλαβε χώρα περίπου πριν από 9.000.000 χρόνια, ολόκληρη η ανθρωπότητα έλαβε τον μανασιακό σπινθήρα και όλοι οι άνθρωποι έγιναν πια πλήρεις, με τριάδα και με προσωπικότητα, όπως οι σημερινοί, και ο θεσμός των Μυστηρίων απλώθηκε πάνω σ' όλη τη γη, όπου έγινε προσιτός σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.
Οι Λεμούριοι είναι η αρχαιότερη ανθρώπινη φυλή της οποίας υπάρχουν ακόμη κάποια ίχνη στη σημερινή ανθρωπότητα. Πρόκειται για τους Νέγρους, αν και έχουν έρθει σε σημαντική επιμιξία με τους μεταγενέστερους Άτλαντες, τους Βουσμάνους, τους Δραβίδες των Ινδιών, τους Πυγμαίους, τους ιθαγενείς της Αυστραλίας, καθώς και ορισμένους άλλους απομονωμένους λαούς.

4η φυλή - Άτλαντες
Ο πυρήνας αυτής της φυλής άρχισε να σχηματίζεται περίπου πριν από 8.000.000 χρόνια, όταν εξελίσσονταν η 4η υποφυλή της 3ης φυλής, μετά την καταστροφή της Λεμουρίας, η οποία είχε βυθιστεί κάπου 2.000.000 χρόνια νωρίτερα. Η Ατλαντίδα, σαν ήπειρο, διαμορφώθηκε περίπου πριν από 1.000.000 χρόνια, οπότε οι Άτλαντες που μέχρι τότε ζούσαν σε άλλα μέρη μαζί με λεμούριους λαούς, μετανάστευσαν εκεί και ίδρυσαν τους λαμπρούς πολιτισμούς για τους οποίους μιλούν οι παραδόσεις.
Ανέπτυξαν τον προφορικό λόγο, χωρίς όμως τα φωνήεντα -ας θυμηθούμε ότι το φοινικικό αλφάβητο μας ήρθε με 22 σύμφωνα και η σημερινή του διαμόρφωση οφείλεται στους Έλληνες- ενώ ο γραπτός λόγος ήταν η γλώσσα των συμβόλων, μυστικό των Μυητικών Κέντρων. Από την ακκαδική υποφυλή άρχισαν να χρησιμοποιούν φωνήεντα στον προφορικό λόγο, ενώ η γραφή χρησιμοποιείται πια και έξω από τους ναούς.
Τα χαρακτηριστικά τους είναι πια εντελώς ανθρώπινα, το χρώμα του δέρματος σκούρο μαύρο στους Ραμοαχάτλ, το οποίο άνοιγε σταδιακά, ερυθρό στις επόμενες, για να φτάσει στο κίτρινο, ο τρόπος αναπαραγωγής απόλυτα σεξουαλικός με διαχωρισμένα πλήρως τα δύο φύλα και το ανάστημα μεγάλο, από 3,5 μέτρα στους Ραμοαχάτλ μέχρι το δικό μας και μικρότερο στους σημερινούς κίτρινους λαούς.
Οι Τλαβάτλι, η 2η υποφυλή τους, είναι οι πρώτοι που έμαθαν να λατρεύουν τα άστρα και ανέπτυξαν υποτυπώδης αστρονομικές και αστρολογικές γνώσεις, κατασκευάζοντας μεγαλιθικά αστεροσκοπεία, κατάλοιπα των οποίων υπάρχουν σήμερα σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Ήταν πολύ καλοί κυνηγοί, δρομείς και τεχνίτες και η θρησκεία τους ήταν περισσότερο ηλιακή παρά σεληνιακή, όπως στους περισσότερους ατλάντιους λαούς.
Οι Τολτέκα, η 3η υποφυλή τους, ήταν, ξεκάθαρα πια, ερυθρόδερμοι, ψηλοί ως τα 2,5 μέτρα και η γενετική τους υποδομή ήταν τόσο ισχυρή που ακόμα και σήμερα (δηλ. πριν από 5-6 αιώνες) οι απόγονοί τους στην Αμερική διατηρούσαν τα γενικά φυλετικά τους χαρακτηριστικά και τα πολιτικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά τους συστήματα σχεδόν ακέραια.
Έφτασαν σε πολύ υψηλό επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο, και σε μερικούς τομείς υψηλότερο από τον σημερινό δικό μας πολιτισμό, όπως στη χημεία και τη γενετική. Λέγεται πως τα θαλάσσια θηλαστικά, οι μπανάνες, ευρύτατα διαδεδομένες στον πλανήτη και το καλαμπόκι, είναι προϊόν ανθρώπινης παρέμβασης και όχι αποτέλεσμα μιας φυσικής διεργασίας.
Η υποφυλή αυτή σχηματίστηκε περίπου πριν από 1.000.000 χρόνια, τότε που άρχισε να σχηματίζεται ο πρώτος πυρήνας της 5ης φυλής. Εδώ υπάρχει μια επιτάχυνση του σχεδίου της εξέλιξης της ανθρωπότητας επειδή οι λαμπροί πολιτισμοί των Τολτέκα έδωσαν γνώσεις και πόρους που αξιοποιήθηκαν για εγωιστικούς σκοπούς.
Οι Τουράνιοι, η 4η υποφυλή τους, είναι η πρώτη από τις κίτρινες υποφυλές των Ατλάντων. Όπως και οι Τολτέκα, λάτρευαν τις στοιχειακές δυνάμεις της φύσης και καλλιεργούσαν τη μαύρη μαγεία, τη γοητεία και τις μαγγανίες. Λάτρευαν τη φυσική φωτιά με ένα τυπικό αστρολογικού-πλανητικού τύπου και επικαλούνταν τα πλανητικά πνεύματα. Οι γλώσσες του ουραλοαλταϊκού τόξου είναι απόγονοι της τουρανικής γλώσσας.
Οι Πρωτοσημίτες, η 5η υποφυλή τους, εξαπλώθηκαν σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο. Μαζί τους, περίπου πριν από 100.000 χρόνια, μετανάστευσε στην έρημο Γκόμπι και ένας επίλεκτος πυρήνας που είχε αρχίσει να σχηματίζεται 1.000.000 χρόνια νωρίτερα μαζί με τους Τολτέκα. Αυτός ο πυρήνας ίδρυσε το πρώτο άρειο βασίλειο, την λεγόμενη Αρυαβάρτα. Σημερινά υπολείματά τους είναι οι Εβραίοι και οι Καββίλες.
Οι Ακκάδιοι, η 6η υποφυλή τους, ανέπτυξαν τον προφορικό λόγο, με κλίσεις και χρήση των φωνηέντων και άρχισαν να χρησιμοποιούν τη γραφή σε χρήσεις καθημερινές και όχι μόνο ιερές. Οι πρώτοι Ετρούσκοι της Μ. Ασίας, οι Φοίνικες, οι Ακκάδιοι και οι Βάσκοι είναι κλάδοι αυτής της υποφυλής.
Οι Μογγόλοι, η 7η υποφυλή τους, τελείωσαν τις μεταναστεύσεις τους περίπου πριν από 1.000 χρόνια και δεν έχουν φτάσει ακόμα στο ζενίθ τους. Οι Ιάπωνες αναμένεται να γράψουν ιστορία στο άμεσο μέλλον.


theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 15:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για πητε μου λοιπον για πια ακριβως γνωση μιλατε, που στηριζετε και κατα ποσο εχει αποδειχτει οτι ολες αυτες οι φυλες που αναφερεται υπηρχαν;

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 19:07:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ "ΜΑΤΙΟΥ" ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ.
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ "ΚΑΡΔΙΑΣ" ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΛΕΝΕ -ΚΟΙΤΑ ΕΓΩ ΞΕΡΩ...
ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ -ΕΤΣΙ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ...

ΡΗΤΟ ΖΕΝ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 09:55:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πηγαινε και δαβασε το βιβλιο secret doctrine kai θα δεις τι εννοω.Η ερωτηση ηταν απλη απαντηση δεν πηρα.Οσο για το ζεν ναι ειναι για λιγους σε αυτο εχεις δικιο.


The great Tao (or way) is very level and easy; but people love the
by-ways.

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 09:59:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
κατι που ξεχασα για το κυριο θεμα, η γνωση ανοιχτη σε ολους ανεξατητα εθνικοτητας και χρωματος.Ειμαστε φτιαγμενοι απο αστρικη σκονη αυτο οριζει την πραγματικη κοινη καταγωγη μας

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 15:19:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή Scarface, εσύ που δίάβασες το Μυστικό Δόγμα Της Μπλαβάτσκυ, διαφωνείς σε κάτι;;;
Αν διαφωνείς καλύτερα να μας πέις που διαφωνείς και γιατί.
Αν τωρα υπήρξαν ή όχι όλες αυτές οι φυλές, ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ, που πραγματικά το forum είναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ για να το αναπτύξουμε.
πάντως, ναι κατα τη δική μου γνώμη υπήρξαν όλα αυτά.
Αν μου ζητάς να στο αποδείξω, ΘΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ αν μπορέσεις εσύ να μου αποδείξεις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΕΚΑΝΕΣ την προηγούμενή σου μέρα!!!
Αν μπορέσεις να μου αποδείξεις ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ.

Μη βιαστείς να απαντήσεις (ήδη είπες ότι απάντησες κάπου βιαστικά), ο χρόνος (που κατεμέ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ), είναι όλος δικός σου.

Τώρα περι της κοινής καταγωγής μας, δε διαφωνώ σε γενικές γραμμές. Κάπου υπάρχει ένα άρθρο απο τη φίλη τη WhiteMagicWoman με τίτλο, "Είμαστε όλοι απο αστρική σκόνη και σε αυτή θα ξαναγυρίσουμε".
Κάνω μια μικρή τοποθέτηση επάνω σε αυτό που είπες περι αστρικής σκόνης. Ρίξε του μια ματιά.


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 15:25:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κάπου υπάρχει ένα άρθρο απο τη φίλη τη WhiteMagicWoman με τίτλο, "Είμαστε όλοι απο αστρική σκόνη και σε αυτή θα ξαναγυρίσουμε".
Κάνω μια μικρή τοποθέτηση επάνω σε αυτό που είπες περι αστρικής σκόνης. Ρίξε του μια ματιά.

Το άρθρο της φίλης μας είναι στο παρόν forum -=ΓΝΩΣΗ=-

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 19:17:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eimai se ena net-kafe kai ayto to mhxanima den grafei greeks, sygnomi gi ayto.

An kai den hmoyn sto rantebou, xarika poy eida to prosvpo soy (jereiw poy). Eina peripoy oti fantazomoyna. Kalh arxi.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellinas
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2002, 21:16:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellinas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xaireto tous suntaxidiotes tis anazitisis.to thema pou sizitate thelei toulaxiston mia diatrivi i mia sizitisi pou tha diarkesei arketa sto xrono.ti einai gnosi;safos i gnosi einai i prospatheia pou katavallei ena on na sineiditopoiisei to kosmo giro tou.na gnorisei to megalo simpan pou ton perivallei kai mesa apo ti gnosi na mathei ton eauto tou.einai mia prospatheia gia na mathei kai na ftasei stin alitheia ton pragmaton.einai i prospatheia tou na enothei me to ena kai monadiko theo-simpan kai i prospatheia tou na theothei.auti einai i filosofia ton progonon mas.etsi opoiosdipote anthropos analoga se poio kiklo exelixis vrisketai epidiokei na apoktisei gnosi.distixos ipirxan kapoioi pou kapileftikan ti maza kai dimiourgisan doxasies kai steira gnosi gia na diamorfosoun mia pseutiki pragmatikotita.oso elsa gia ton ellina filosofo itan o solon pou episkeftike tous iereis tis saidas stin aigipto kai pire tin analogi apantisi.i gnosi krivetai stous arxaious ellines progonous mas oxi giati tin kratisan gia ton eauto tous alla epeidi tin edosan aploxera se olous.auto tha pei iero fos tis olimpias.o noon noeito.xaireto!

eldymionΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2002, 12:57:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε 'Ελληνα σε καλωσορίζω στα forums του Εsoterica.gr
'Οπως θα δεις φίλε μου και στη συνέχεια των όποιων άρθρων μέσα απο το site και ιδιαίτερα των forums, ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ, σε ότι έχει προσφέρει σε αυτό που λέμε "ΓΝΩΣΗ".

Αναφέρεις κάποια πράγματα που θέλουν μια κάποια διευκρίνηση.
Ποιά είναι επι παραδείγματι "η ψευτικη πραγματικότητα";;;
Γιατί ΑΝ είναι "πραγματικότητα" ΔΕΝ μπορέι να είναι "ψεύτικη" και το ΑΝΑΠΟΔΟ φυσικά, το "ψεύτικο" ΔΕΝ μπορέι να είναι "πραγματικότητα"...
Δώσε αν θές κάποια περισότερη ανάλυση στα οσα παραθέτεις.

'Οσο για τους ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ...

ΑΛΛΑ...
μην τα πέρνουμε τα πράγμτατα "κατα το δοκούν".
Θέλω να πώ πως την ιστορία του Σόλωνα που είπαν οι ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ και που έφτασε σε εμάς μέσω του ΠΛΑΤΩΝΑ, θέλει αρκετό ψάξιμο σε βάθος.
Π.χ για ποιούς "ΕΛΛΗΝΕΣ" μιλάνε όταν οι Ελληνες σαν φύλο, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ τον κατακλυσμό του ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ & της ΠΥΡΡΑΣ!!!

Δεν διαφωνώ μαζί σου για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ των Ελλήνων, ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΑΝ και πιό πρίν απο "αυτούς" ΑΛΛΟΙ που προσέφεραν στην πορεία πρός τη ΓΝΩΣΗ...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellinas
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2002, 20:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellinas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
file kelse,exeis dikio legontas pos i gnosi den anikei se kanenan.den einai idioktisia kanenos periousiou laou opos propagandizoun kapoioi alloi xenoi se otidipote elliniko!auto loipon anafero ki ego stin paremvasi mou.prepei na eimaste perifanoi giati oi progonoi mas eixan auti tin apopsi kai gia auto tin moirasan aploxera se osous den tin eixan.oso gia tin pseutiki pragmatikotita einai mia ekfrasi pou xrisimopoieitai gia na apodeixei to paralogo tis ipothesis.ontos an kati einai pragmatiko iparxei.kai nai iparxei to pseudos orismenon pou apo ti mia meria krivoun ti gnosi stous pollous kai apo tin alli dimiourgoun auto pou stin ousia den iparxei para sta nosira miala tous.ara einai mia pseutiki gia emas pragmatikotita pou iparxei omos mesa sta radiourga pneumata tous.den einai alitheia kata ton sokrati, giati den einai kati to antikeimeniko epomenos krinetai apo emas os pseutiki pragmatikotita.sigxorese mou tin oximoria ton lexeon alla den perigrafetai allios i paralogi simperifora kapoion.tora oson afora to kataklismo tou deukaliona se pliroforo oti simfona me tous epistimones topotheteitai sto 10000 peripou pro xristou kai tautizetai me ton katapontismo tis atlantidas.akoma omos ki auto na min isxuei giati i alli theoria ton epistimonon erxetai na apantisei legontas pos iparxei i periptosi na egine me tin titania ekrixi tou ifaisteiou tis santorinis,isxuei kati allo pou mallon sto mitho kapoioi den to exoun prosexei.o ellinas gennietai apo ton deukaliona kai tin pirra.ara exei kapoious progonous.den spernetai os petra.meletise ligo to mitho.ara exei mia genia apo tin opoia proerxetai .an exeis akousta gia tous minies kai ton orfea.telos panton to poso palioi einai oi ellines ligoi laoi to xeroun, enas apo autous oi indoi kai kapoi alloi opos oi kinezoi.distixos den iparxoun oi atlantes kai oi soumerioi na to epivevaiosoun.kai nai uparxoun kai alloi iperoxoi politismoi ektos tou ellinikou.vlepeis oi ellines den katestrepsan politismous opos ekanan kapoioi alloi periousioi.file kelse se euxaristo gia tin paremvasi sou.eixe ousia!

eldymionΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2002, 21:56:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Ελληνα καταρχήν θα μου επιτρέψεις μία επισήμανση.Μου ειναι αφάνταστα κουραστικό να διαβάζω Greeklish αφενός και αφετέρου είναι κρίμα να παραποιούμε μία γλώσσα που έχει τόσο να μας δώσει...
Οσον αναφορά τους κατακλυσμούς οι Έλληνες αναφέρουν τρείς του Ωγύγου, του Δαρδάνου και του τελευταίου του Δευκαλίωνα. Ο χρονικός προσδιορισμός είναι ένας γρύφος. Η ιστορία χάνεται στα βάθη του χρόνου, και του μύθου με τον ίδιο τρόπο όπως η Τροία ήταν μύθος και τελικά όχι μόνο ανακαλύφθηκε αλλά σήμερα ξέρουμε ότι η αρχαιολογία έχει ανακαλύψει 10 διαφορετικά χρονολογικά πόλεις την μία κάτω απο την άλλη η αρχαότερη κτισμένη το 2920-2490 πχ και η πιο πρόσφατη το 500-85 πχ . Ο Ηρόδοτος αν θυμάμαι καλά μίλησε πρώτος για τους Πελασγούς που σημαίνει "αυτοί που λατρεύουν το πνεύμα του ανθισμένου κλαδιού", που εμφανίστηκαν γύρω στο 3000 πχ. Παρόλα αυτά Προέλληνες Γηγενής προυπήρχαν δεν ξέρουμε απο πότε.Χρονικά η προιστορία χωρίζεται σε δύο μεγάλες εποχές. Την εποχή του λίθου –παλαολιθική-μεσολιθική-νεολιθική-(από το 1.000.000 έως το 300 π.χ), και την εποχή των μετάλλων (μετά το 300 π.χ). Σύμφωνα με την επίσημη ιστορία ο άνθρωπος έχει να επιδείξει έναν στοιχειώδη πολιτισμό από την νεολιθική εποχή γύρω στο 6000 π.χ., όσον αναφορά δε τους πρόγονους μας του Ελλαδικού χώρου αυτοί προέρχονται από τους Ινδο-ευρωπαίους!!. Ο Ελλαδικός χώρος σύμφωνα με αυτή την άποψη δεν ήταν κατοικημένος κατά την παλαιολιθική και μεσολιθική εποχή, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με τα πρόσφατα αρχαολογικά ευρήματα στον Ελληνικό και όχι μόνο χώρο....Σύμφωνα με τον Πλάτωνα 9500 χρόνια πριν από αυτόν (421 π.χ), έγινε μεγάλη καταστροφή που είχε σαν αποτέλεσμα την βύθιση της Ατλαντίδος. Ο ίδιος επίσης μας αναφέρει ότι μετά από κάθε καταστροφή (που μάλλον συνέβαινε συχνά τα αρχαία χρόνια ), όσοι επιζούσαν ήταν οι αγράμματοι βουνίσιοι που είχαν ακούσει μόνο τα ονόματα των παλαιών ηγετών αλλά γνώριζαν ελάχιστα πράγματα για αυτούς. Επειδή δε επί πολλές γενιές δεν είχαν τα αναγκαία μέσα για αν επιζήσουν, σκέφτονταν συνεχώς τα πράγματα που τους έλειπαν, χωρίς να δίνουν καμία σημασία για όλα που είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.Ο άνθρωπος του Ελληνικού χώρου λόγω της θάλλασσας ήταν πάντα ανοιχτόμυαλος και ταξιδευτής , γιυατό και ο πολιτισμός μας επηρεαζόταν και επηρέαζε. Όπως λέει και ο Bertrand Russelο «Σε ολόκληρη την ιστορία, τίποτε δεν είναι πιο εκπληκτικό ή τόσο δύσκολο να περιγραφεί όσο η αιφνίδια άνοδος του πολιτισμού στη Ελλάδα. Πολλά απ' όσα δημιουργούν τον πολιτισμό υπήρχαν ήδη επί χιλιάδες χρόνια στην Αίγυπτο και στη Μεσσοποταμία, και είχαν απλωθεί από εκεί στις γειτονικές χώρες. Αλλά ορισμένα στοιχεία έλειπαν, ωσότου τα προμήθευσαν οι Έλληνες. Το τι απετέλεσαν στην τέχνη και τη λογοτεχνία είναι γνωστό στον καθένα, αλλά ό,τι έχουν πραγματοποιήσει στον καθαρά διανοητικό τομέα είναι ακόμη εξαιρετικότερο».Γιαυτό τον λόγο και οι Ελληνες δεν τα κατάφεραν ποτέ καλά- και ακόμα δεν τα καταφέρνουν- με το έθνος κράτος, έιμασταν πάντα παιδία όπως είπε και ο Αιγύπτιος ιερέας στον Σόλωνα.Ειμασταν και είμαστε παιδιά του κόσμου. Ισως και γαυτό τόσο εύκολα είμαστε πρόθυμοι να χάσουμε την γλώσσα μας και να ξεχνάμε την ιστορία μας. Στην κοινωνία της παγκοσμιοποίησης όμως οι λαοί που δεν θα σεβαστούν την ιστορία τους θα μεταβληθουν σε θύματα, καθώς τα γεράκια καραδοκούν. Οι παλιές αρετές του φιλόσοφου και πολεμιστή έχουν ξεπεραστεί, και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον μεγάλο αδελφό και την ισοπέδωση..... Ελλάς δεν σημαίνει μόνο το φυσικό Φως αυτό το διαθέτουν πολοί, και ειναι δωρεάν. Ελλάς σημαινε -όχι πια- πνευματικό Φως..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2002, 00:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς να συμφωνήσω με τον Πλωτίνο, είναι "κουραστικό" να διαβάζω και εγώ τα Greeklish και οξύμορο μαζί, αν είναι γραμμένα απο τον Ελληνα!!!
Συμφωνώ και με τα ιστορικά στοιχεία που μας δείνει ο Πλωτίνος. Είναι πράγματα που τα ερευνά ΟΛΑ αυτά η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Αυτός είναι και ο λόγος που δε θα μπω σε περεταίρω σχολιασμό.
Θα κάνω όμως μια "σκέψη" που επιβεβαιώνει ότι πιστεύει ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.

Ας πάμε λοιπό πίσω στο χρόνο, στα 10.000 περίπου π.Χ όταν έγινε αυτή περίφημη καταβύθηση της Ατλαντίδας.
Τότε που οι Ατλαντινοι ξεκίνησαν για να καταλάβουν τη ΜΕΣΑ ΓΗ, τη ΜΕΣΟΓΕΙΟ δηλαδή.
Απο τις ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ για το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ συγκρόυσεις είχαμε σαν αποτέλεσμα να ΚΑΤΑΒΥΘΗΣΘΕΙ το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ κομμάτι της ηπείρου με το όνομα ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, αλλά και να ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΜΕΣΑ ΓΗ, η ΜΕΣΟΓΕΙΟ νερά, πολλά νερά ώστε ΣΗΜΕΡΑ να είναι μια θάλασσα.

Ποιοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής αυτής;;;
Πώς ονομάζονται;;;
Που πήγαν μετά;;;
Που είναι σήμερα;;;

Τόνισα προηγουμένος ότι το 10.000 π.Χ καταβυθήστηκε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ κομμάτι της Ατλαντίδας.
Πότε ξεκίνησαν να "χάνονται" τμήματα της ηπείρου αυτής;;;
Που πήγαν οι κάτοικοί της;;;

Αν φίλοι μου μέινουμε στα μέχρι σήμερα ΑΠΟΔΕΚΤΑ απο την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ γεγονότα, θα μείνουμε στο σκοτάδι...

Και μια τελευταία παρατήρηση φίλε μου Ελληνα, μιλάς για "περιούσιο λαό". Ποιόν εννοής;;;
Από τα γραφώμενά σου αντιλαμβάνωμαι ότι μιλάς για τους Εβραίους. Μα αυτά που υποστιρίζεις για τον Ελληνικό πολιτισμό, σε κάνουν να βάζεις στη θέση των Εβραίων, τους Ελληνες και ειληκρινά μας αδικής με αυτο!
Ποτέ οι 'Ελληνες, μέχρι σήμερα δηλαδή, δεν διεκδίκησαν "οφίκια" και "τιμές". Απο τη γέννηση τους και μετα, το μονο που έκαναν ήταν να προσφέρουν και αυτό ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ να κάνουμε, ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ!!!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellinas
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2002, 19:33:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellinas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ.Μάλλον θα ήταν καλύτερο επειδή εγραφα άπό ξένη χώρα που δεν υπήρχαν ελληνικοί χαρακτήρες να μην εισέλθω στο εν λόγω μέρος συζήτησης.Ισως για τον κέλσο θα ήταν καλύτερο να μην έχει διαβαστεί ποτέ η έκφραση περιούσιος λαος που τόσο βαθύτατα τον τραυμάτισε.Γιατί δεν εξηγείται η λάσπολογία του.Πουθενά δεν έγραψα ότι εμείς οι έλληνες ειμαστε ο ανώτερος πολιτισμός είμαστε ο περιούσιος λάος ειμαστε αυτοί τελοσπαντων που γ... και δερνουν.¨Εξηγησα οτι δώσαμε γνώση και οτι σήμερα κάποιοι δίνουν κόπρανα με χρυσό χαρτί περιτυλίγματος π.χ big brother σε όλη την γηραιά ήπειρο.Δεν υπάρχει εμπάθεια εναντίον οποιουδήποτε λαού.Υπάρχει η ιστορία που τεκμηριώνει ποιός ήταν εμπαθείς και με ποιόν.Την αλήθεια λέω και αυτή δυστυχώς πονάει.Μάθε λοιπόν κέλσε πως χωρίς την αλήθεια δεν έχεις την γνώση.Απορώ μάλιστα γιατί χρησιμοποιείς το εν λόγω αρχαιοελληνικό ψευδώνυμο.Ξέρεις τι ήταν ο κέλσος;Μάλλον όχι.Φίλε Πλωτίνε η δική σου παρέμβαση με προβλημάτισε.Σαφως η αλήθεια των πραγμάτων υπάρχει όταν αναφέρεις 3 κατακλυσμούς.¨Ελα όμως που σήμερα έχει διαπιστωθει οτι η πόλη της τροίας καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές και οτι οι κατακλυσμοι έχουν χρονολογικά διαπιστώθει πότε συνεβησαν.Αρκεί να κοιτάξουμε λίγο στις σχολές αρχαιολογίας του εξωτερικού και όλα θα τα βρούμε.Για τους Πελασγούς καλό θα ήταν να διαβασεις την διακεκριμένη εγκυκλοπαίδεια του ηλίου(Ι.Πασσάς)η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον επιστημονικο κόσμο.Δεν είναι πρώτος ο Ηρόδοτος.Κάποιοι θα το ήθελαν πολύ.Κι αν δείς τι λέει πλέον η παγκόσμια ιστορία που γραφτηκε από βρεττανούς ιστορικούς υπο την αιγίδα των times θα διαπιστωσείς ποιά ήταν η κοιτίδα των επονομαζόμενων αυθαιρέτως ινδοευρωπαίων.(Μάλλον ο χώρος του αιγαίου έχει πολλά ακόμα να μας δώσει).Τώρα δεν θα μπώ ουτε καν στο κόπο να μιλήσω περι συμβολισμών(φως,ιερή φλόγα)γιατί πιστεύω πως είναι κρίμα να μπαίνω σε ιστοσελίδα με αναζητητές και να αναλύω τα βασικά.(το φως το της γνώσεως)Ελπίζω φίλε κέλσε να μην μου κρατάς κακία για την καυστικότητα των εκφράσεων μου.¨Ομως καλύτερα θα ήταν να κοιτάξεις τι έγραψα και τι δεν έγραψα.Δεν εγραψα ποτέ να πάρουμε την θέση των εβραίων.Τη θέση του ο έλληνας την έχει και δεν χρειάζεται να μιλήσει κανενας για αυτήν.Μιλάει η ιστορία, η αλήθεια,οι επιστήμες και η γνώση.Μιλάνε οι λάτρες των ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμου άνα την υφήλιο.Μίλανε ακόμα και οι κλέφτες γιδοβοσκοί του πολιτισμού μας.Αρνούμε να αποτάξω την ελληνική μου συνείδηση και να ντυθώ με τα ρούχα της παγκοσμιοποίησης.Σέβομαι τους άλλους λάους και απαιτω να με σέβονται και αυτοί.Η γνώση είναι για όλους και οχι για τους λίγους.Τα σκοτεινά ιερατεία του σήμερα είναι αντίθετα με την αναγέννηση του αύριο.ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ!

eldymionΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/04/2002, 23:43:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Έλληνα, γεια σου.

Καλοσώρισες και από εμένα σε αυτήν την κοινότητα της επικοινωνίας.

Κατ' αρχήν δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει ένταση και διαξιφισμοί. Δεν κρίνουμε και δεν δικάζουμε κανέναν εδώ, αρκεί ο καθένας να είναι ευγενικός και να τηρεί απλούς κανόνες δεοντολογίας και σεβασμού στην γνώμη του άλλου.

Και εγώ δεν θεωρώ ότι κάποιος ήταν επικριτικός ή επιθετικός με τις απόψεις σου. Η διαφωνία δεν είναι επίθεση. Αυτό το λάθος έκαναν πολλοί πολιτισμοί και ιδεολογίες στο παρελθόν (και φοβάμαι ότι θα κάνουν και στο μέλλον), αλλά εμείς εδώ προσπαθούμε να είμαστε πιο ανθρώπινοι και ανεκτικοί.

Το ότι διαφωνεί ο "Κέλσος" μαζί σου δεν θεωρώ ότι μπορεί να γίνει αφορμή για να τον επικρίνεις ότι δεν είναι άξιος να έχει αυτό το ψευδώνυμο, και το ότι μάλλον δεν ξέρει τι είπε ο αρχαίος φιλόσοφος Κέλσος. Αν διαβάσεις τις απόψεις του μέλους "Κέλσος" θα δεις ότι γνωρίζει τι είχε πει ο φιλόσοφος Κέλσος αλλά απλά δεν τον θεωρεί ως προσωπικό του... Θεό που πρέπει να τον λατρέψει. Τολμάει και να τον κρίνει, άσχετα αν έχει επιλέξει το όνομά αυτού του φιλοσόφου για να το έχει ως ψευδώνυμο.

Αν αγαπάμε τους προγόνους μας πρέπει να εμπνευστούμε από αυτούς. Ο Σωκράτης θεωρούσε την "ευμένεια" ως βασική αρχή για τον διάλογο. Σεβόταν όλες τις γνώμες όσο και αν διαφωνούσε με αυτές. Ας παραδειγματιστούμε όλοι μας.

Εγώ "Έλληνα" θέλω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις οι οποίες με προβληματίζουν κάθε φορά που πρέπει να συζητήσουμε για αυτό το ζήτημα. Πραγματικά θα ήθελα την προσωπική σου γνώμη, αν θεωρείς ότι θα ήθελες να με βοηθήσεις. Δεν έχω καμία εμπάθεια, ούτε θεωρώ ότι είμαι πιο έξυπνος, ή πιο καλός ούτε θεωρώ ότι είμαι λιγότερο ή περισσότερο Έλληνας από εσένα και δεν έχω καμία πρόθεση να σε επικρίνω ή να σου κάνω επίθεση. Απλά ζητάω πραγματικά απαντήσεις. Και προς Θεού ή .... προς Θεών δεν θεωρώ με κανέναν τρόπο τα παρακάτω ως προσωπικές σου απόψεις.

Κατ΄ αρχήν, αν σέβομαι και μελετώ την Ινδική μεταφυσική και φιλοσοφία, αν σέβομαι και μελετώ τον Κομφούκιο, αν σέβομαι και μελετώ τον Γνωστικισμό και τον Χριστιανικό Εσωτερισμό, παράλληλα με την εμβάθυνσή μου στον Πυθαγορισμό, στον Πλατωνισμό, τον Πλωτίνο, τον Στωικισμό, τον Πλούταρχο αυτό με κάνει λιγότερο Έλληνα ή λιγότερο πατριώτη; Έχει να φοβηθεί κάτι, κάποιος Έλληνας που είναι ανοιχτός σε άλλα θρησκευτικά ή φιλοσοφικά συστήματα;

Το να είσαι Έλληνας είναι θέμα παιδείας, θέμα γενετικής και φυλής, θέμα θρησκείας, θέμα υποκοότητας ή εθνικότητας, θέμα ιστορικής ταυτότητας; Αν εγώ πονώ και στεναχωριέμαι με την δυστυχία και την άγνοια κάθε ανθρώπου είτε είναι ίδιας εθνικότητας με εμένα, φίλος μου, γείτονας, συγγενής μου είτε ανήκει σε άλλη εθνικότητα ή άλλη θρησκεία είναι φυσιολογικό ή είναι ύποπτα υποκινούμενο και αντεθνικό;

Η αγάπη στην σοφία, στην γνώση, στην αλήθεια, είναι λιγότερη σε άλλα έθνη σήμερα; Αν μας άφηναν οι δυνάμεις του υλισμού, τα παγκοσμιοποιημένα αφεντικά μας ήσυχους θα γινόμασταν ως Έλληνες καλύτεροι από τους άλλους λαούς και έθνη;

Την Πυθαγορική Σχολή και τον ίδιο τον Πυθαγόρα ποιος τους έκαψε; Κάποιος άλλος πολιτισμός ή κάποια άτομα άλλης εθνικότητας ή θρησκείας ή οι ίδιοι οι συμπολίτες τους; Και γιατί;

Τον Σωκράτη ποιος τον καταδίκασε, κάποια άτομα ύποπτης προέλευσης και εθνικότητας ή η ίδια η κοινή γνώμη της Αθήνας, οι δικαστές της που κληρώνονταν μέσα από τους πολίτες των Δήμων της; Και γιατί;

Όταν πέθανε μυστηριωδώς ο Μ. Αλέξανδρος γιατί η Αθήνα έσπευσε να στείλει πρεσβευτές της και εκπροσώπους της, άμεσα, φοβούμενη μην κατηγορηθεί ότι αυτή είχε βάλει δολοφόνους να δηλητηριάσουν τον Αλέξανδρο; Γενικότερα γιατί εμείς οι Έλληνες με τον πολιτισμό μας μισούσαμε ο ένας τον άλλον και κάναμε συνέχεια εμφύλιους πολέμους;

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία, να μελετάμε την αρχαία ελληνική βιβλιογραφία ή να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι είναι καλύτερη από κάθε άλλη; Είναι λίγο σοφιστικό το ερώτημα γιατί θεωρώ ότι για να κάνουμε το δεύτερο θα πρέπει να μελετήσουμε πολλά χρόνια και την ελληνική φιλοσοφία, θρησκεία και ιστορία αλλά και το ίδιο όλων των άλλων πολιτισμών και εθνών. Πόσοι από αυτούς που υπερασπίζονται την ανωτερότητα του ελληνικού πολιτισμού έχουν αφιερώσει και θυσιάσει χρόνο για να μελετήσουν τον ίδιο τους τον πολιτισμό αλλά και τον πολιτισμό των άλλων;

Πόσα βιβλία κυκλοφορούν στην ελληνική βιβλιογραφία για την αρχαία Ελλάδα και πόσα για την αρχαία Άιγυπτο, την αρχαία Ινδία, την αρχαία Κίνα, την αρχαία Ρώμη, την αρχαία Ετρουρία, την Αρχαία Χαλδαία και Βαβυλώνα κ.ο.κ.; Πόσο εμποδίζει αυτό τον φιλόσοφο και τον ερευνητή να σχηματίσει μια δίκαια άποψη για την παγκόσμια σοφία;

Ποιο είναι το πραγματικό κίνητρο των δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας που αγωνίζονται να αποκτήσουν ξανά την αρχαία ελληνική ταυτότητα και θρησκεία; Είναι η ειλικρινής αγάπη τους για τους αρχαίους μας σοφούς και η ανάγκη τους να διαμορφώσουν τον εαυτό τους ξανά με την Πυθαγορική, Πλατωνική ή έστω Στωικιστική ηθική; Ή μήπως είναι πολλές φορές μια ασυνείδητη ανάγκη να εξυψώσουν και να ανακουφίσουν το "τσαλακωμένο" τους "Εγώ" μέσα από την ταύτισή του με την μεγάλη Ιδέα; Μήπως γίνονται ίδιοι με τους ιδεολογικούς τους εχθρούς, και μιμούνται τα ελαττώματά τους, τον φανατισμό τους, την μισαλλοδοξία τους, για να υπερασπίσουν κάτι που σχεδόν δεν καταλαβαίνουν;

Μήπως ο συνήθης τρόπος που χρησιμοποιούμε, να υποβιβάζουμε τους άλλους, δηλώνοντας περήφανα την ελληνικότητά μας, και περιμένοντας να δηλώσουν την ζήλεια τους, την υποτέλειά τους στην φοβερή μας τύχη να γεννηθούμε έλληνες, τελικά τους απομακρύνει από εμάς και τους κάνει εχθρούς μας;

Αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου, φίλε μου και πραγματικά με απασχολούν σοβαρά; Αν και είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και είμαι αποφασισμένος να τιμήσω τους προγόνους μας και την πατρίδα μου, όταν και αν, χρειαστεί, ωστόσο κοιτώντας γύρω μου βλέπω κάποιους "μυστήριους" συμπατριώτες μου να χρησιμοποιούν αυτά τα στοιχεία για "σωσίβια" της ασημαντότητάς τους και για ιεροεξεταστικά όπλα που τα χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν δηλώσεις εθνικοφροσύνης.


Περιμένω τις απόψεις σου, με ενδιαφέρον και με ανοιχτό νου.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2002, 08:48:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

"...den einai idioktisia kanenos periousiou laou opos propagandizoun kapoioi alloi xenoi se otidipote elliniko!

...vlepeis oi ellines den katestrepsan politismous opos ekanan kapoioi alloi periousioi.


Χαιρετώ και πάλι τη παρέα, είδικά τον 'Ελληνα.
΄Οπώς βλέπεις φίλε μου, κράτησα αυτά που ανέφερες περί περιούσιου λαού, τα οποία αρνήθηκες ότι είπες!
Δε θα φλυαρίσω λέγοντας ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΑ πράγματα. Οι θέσεις ΜΟΥ και οι απόψεις ΜΟΥ, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικές και τις παραθέτω σε όλους, άρα δέχομαι και την όποια κριτική τους.
Θα δεχτώ όμως κριτική με επιχείρηματα, ήρεμα και γαλήνια, κάτι που μάλλον εσύ φίλε μου δε γνωρίζεις.

Το μόνο που σε ρωτώ είναι ΠΟΥ και ΣΕ ΠΟΙΟΝ επάνω λασπολόγισα;;;

Παρεπιπτώντος, δεν αποκλείνω ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΑΣ απο τα όσα έχω γράψει όχι ΜΟΝΟ εδώ, ΑΛΛΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ forum. Και "προκαλώ" τον οποιονδήποτε να μου δείξει τα λάθη ή τη λάσπη που παραθέτω.

'Οσο για το τι "έδειξες" φίλε μου, αυτό είναι σε κοινή θέα. 'Ολοι το βλέπουν...
Και μιάς και μας είπες τι γνώση έδωσαν οι 'Ελληνες, πές μας και απο ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ την γνώση.
Τη γροθιά φίλε μου, οι 'Ελληνες τη χτυπάνε στο ΜΑΧΑΙΡΙ και όχι στο τραπέζι για βάλει σε φυγή τα ποντίκια!

Α!!! και τη δική μου καυστικότητα, μη την λάβεις προσωπικά, στο πρόσωπό σου κοιτώ όλους εκείνους που ΙΣΩΣ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ στα χαρτιά, αλλά όχι στην ΠΑΙΔΕΙΑ...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Α
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2002, 10:46:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Α  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους,

Δε θα ήθελα να ξεφύγω απ' τη συζήτηση (εαν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε καινούργιο θέμα).

Μου έκανε εντύπωση κάτι που είπε ο Κέλσος. Αν μπορούμε να αποδειξουμε το χθες μας - το παρελθόν μας. Πρέπει να σου πω Κέλσο πως το θέμα αυτό με απασχολεί ιδιαίτερα. Φυσικά συμφωνώ μαζί σου οτι δεν υπάρχει Χρόνος.

Τώρα για το αν αποδεικνύεται το χθες. Σε ποια μορφη αλήθεια? Κατα την ταπεινή μου άποψη, το χθες ειναι μνημη και η μνήμη ειναι γνώση (και η γνωση ειναι όχημα).

Καποτε ακουσα λιγα πραγματα για τα Ακασικα Αρχεια. Πολυ θα με ενδιεφερε αν καποιος απο εσας εχει καποια βιβλιογραφια σχετική.

Δυσκολο θέμα η αποδειξη του χθες. Πιστευω ομως πως αξιζει το κοπο να το αναλυσουμε εαν θελετε κι εσεις φυσικα.

Με εκτίμηση
Α

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2002, 12:25:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Α έχεις "εν μέρη" δίκιο.
Τι θέλω να πώ με αυτό; Μα και βέβαια το χθές ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΩΣ ΜΝΗΜΗ, αλλά η ΜΝΗΜΗ είναι λειτουργία του ΦΥΣΙΚΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. Ας μη το ξεχνούμε αυτό γιατί είναι πολύ σημαντικό κατα τη δική μου άποψη.

Αυτός είναι και ο λόγος που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ την προηγούμενή του στιγμη. Και όταν εννοώ στιγμή (ο καλύτερος χαρακτηρισμός του χρόνου κατ'εμε), αφήνω τον κάθε ένα απο εμάς να τις δώσει ΟΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΕΛΕΙ.

Ας πάμε τώρα ένα ακόμα βήμα παραπάνω.
Σίγουρα η ΓΝΩΣΗ είναι όχημα. Πώς έρχεται σε εμάς η ΓΝΩΣΗ;;; Με ποιό τρόπο;;;
Αν αποδεχτούμε την ΜΝΗΜΗ ώς ΑΠΟΚΛΗΣΤΙΚΟ "προμηθευτή" της ΓΝΩΣΗΣ, τότε εγείροντε ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ.

Στο θέμα της ΑΚΑΣΑ και των ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ, δε θα ήθελα να επεκταθώ. Επιφυλάσομαι για αργότερα αφού ακούσω και άλλες απόψεις επάνω στην ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του φίλου μας Α
Πάντως φίλε μου εκεί είναι κατ'εμέ η λύση στην απάντησή σου


Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Α
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2002, 15:07:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Α  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχας σ'ευχαριστω για την απαντηση σου φιλε Κέλσο.

Για αλλη μια φορα θελω να σου πω πως συμφωνω μαζι σου στο θεμα Χρονος. Ναι, πιστευω πως η αποκρυσταλλωση του Χρονου ειναι η "στιγμη" (να το παω και λιγο πιο μακρυά....αναμεσα σε μια στιγμη και μια άλλη στιγμη τι "ύπαρχει"?).

Φυσικα και δε πιστευω πως η μνημη ειναι ο μόνος προμηθευτής της γνωσης. Φαντασου ομως για μια "στιγμη" να ειχαμε μνημη της γεννησης μας ή των πρωτων χρόνων της ζωης μας. Τοτε που ακομα δεν ειχε μπει το θεμα "προσωπικοτητα" στη μεση.

Ειμαστε Ανθρωποι αλλα ειμαστε και πνευματα. Τι θελω να πω...σαν ανθρωποι ικανοποιουμαστε οταν τα αισθητηρια κεντρα μας ικανοποιούνται. Ποσο βολικο θα ήταν αν η αποδειξη του χθες μας παρουσιαζοταν σαν εικονα....Αλλα ακομα και σ αυτα τα αισθητηρια κεντρα(γνωστα σε ολους) υπαρχει και ενα "ξεχασμενο" (ισως;). Αυτο ειναι το "ενστικτο" κεντρο (Να αλλος ενας προμηθευτης της γνωσης-)

Θα μπορουσε καποιος να σου πει. Αυριο θα σου αποδειξω την υπαρξη του χθες μου. Αρκει να μπεις στο φορουμ και να δεις απλα τις χθεσινες μου σημειωσεις. Πολυ απλη προσεγγιση πιστευω....

Καμια φορα για να αγγιξεις το φως πρεπει να γινεις φως.
Η καλυτερη προσεγγιση ειναι η ενσαρκωση.

Α

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellinas
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/04/2002, 22:47:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellinas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ φίλοι.πιθανον από την αρχή παρεξηγήθηκα και συνεχίζω να παρεξηγούμε.Μάλλον σε αυτή τη χώρα όταν μιλάς για ελλάδα και ελληνικό και λες οτι είσαι ¨Ελλην πλέον ακούγεται ιεροσυλία.Μάλλον στην πρώτη μου προσπάθεια που έκανα να μιλήσω για γνώση και να συσχετίσω τη γνώση με την ελλάδα παραβίασα τη λογική και αποτύπωσα κάτι που πλησιάζει το παράλογο.Γιατι δεν εξηγείται διαφορετικά η κριτική στις σκεψεις μου.Αξίζει να αναφερθεί πως έδωσα μόνο την αποψή μου και δεν αναφέρθηκα αρχικώς σε κανένα στο φορουμ.ΔΕν είμαι εθνικιστής και ποτέ δεν θα ήμουν.αγαπώ και σέβομαι οποιοδήποτε λάο.Πιστεύω πως αυτό δεν θα έπρεπε καν να το διατυπώσω.αυτό εννοείται.φίλε αιγύπτιε θεέ ευχαριστώ για την παρέμβαση σου.όχι δεν είναι κακό να μελετάς τους άλλους αρκεί πρώτα να μελετήσεις τους δικούς μας.Είναι κρίμα να ταξιδεύεις στο εξωτερικό και να μην ξέρεις τον τόπο σου.Σε κάποια έθνη σήμερα υπάρχει υποκουλτούρα και εκχυδαισμός και οχι γνώση και σοφία.¨Οπως και στο τόπο μας.Στην ελλάδα φίλε κατοικούν και άτομα που φέρουν το προσωνύμιο έλλην μόνο για να λέγεται.το συμφέρον καμία φορά υπερβάλλει της αλήθειας(περίπτωση πυθαγόρα)Να μελετάμε και την ελληνική και την ξένη βιβλιογραφία.πρώτα να ξέρουμε τι συμβαίνει στο σπίτι μας και μετά στο χωριό.Αυτοί που αγωνίζονται πραγματικά για μια ελληνική συνείδηση πιστεψέ με ξέρουν για ποιό ιερό λόγο το πράττουν.Είναι πολυ δύσκολο στις μέρες μας να είσαι έλλην.ΓΙατι λίγοι γνωρίζουν την πραγματική έννοια του όρου.Δεν είπα ποτέ κάτι ενάντια σε άλλο πολιτισμό.Είπα την αλήθεια.Φίλοι δεν υπάρχει περιούσιος λάος.Υπάρχει όμως ο τόπος στον οποίο γεννήθηκες.Η οικογένεια στην οποία μεγαλώσες.Και μην μου πείτε αν απειλούσαν την οικογένεια σας θα καθόσασταν με σταυρωμένα τα χέρια.Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο.Αποχωρώ απογοητευμένος για την ελληνική μας νοοτροπία...

eldymionΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 01:38:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ "Έλληνα" για την απάντησή σου.

Αν και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποχωρήσεις απογοητευμένος για την ελληνική μας νοοτροπία. Ελπίζω να μην είμαι υπεύθυνος εγώ για την απογοήτευσή σου, γιατί δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.

Όπως σου είπα από την αρχή, ο σκοπός μου ήταν να ακούσω τις απόψεις σου πάνω σε κάποια ερωτήματα δικά μου και όχι να λογοκρίνω ή να καταδικάσω τις απόψεις σου, διότι απλά δεν τις ξέρω.

Τώρα για αυτά που είπες στο τελευταίο μήνυμά σου, με βρίσκουν σύμφωνο σε γενικές γραμμές.

Είμαι και εγώ πατριώτης και δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να μην είναι και οι υπόλοιποι συνέλληνες που επικοινωνούν στο Φόρουμ αυτό.

Η αναζήτηση της σοφίας και της γνώσης του Εαυτού δεν χωράει στα γεωγραφικά σύνορα. Ξεκινάει μέσα από την πατρίδα, την γλώσσα, την εθνική και θρησκευτική παράδοση αλλά επεκτείνεται αγκαλιάζοντας όλον τον κόσμο, όλους τους χρόνους και όλους τους ανθρώπους.

Όπως εγώ αισθάνομαι υπερήφανος για τους αρχαίους προγόνους μου και θα ήθελα και ο υπόλοιπος κόσμος να μοιραστεί την αγάπη μου και την φροντίδα μου στις διδασκαλίες τους, το ίδιο φαντάζομαι θα αισθάνονται και οι υπόλοιποι λαοί και έθνη.

Έτσι η διαφορετικότητά μας δεν μας διαχωρίζει αλλά γίνεται η αφορμή για να μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον τις σκέψεις μας και τις γνώσεις μας.

Για μένα τα πράγματα είναι πολύ απλά, η Ψυχή δεν έχει φύλο, ούτε εθνικότητα. Όταν ο Πλάτωνας μιλούσε στον "Φαίδρο" για τις ψυχές και έλεγε με ποιον τρόπο θα ανυψωθούν στον χώρο του Νοητού μιλούσε για όλους τους ανθρώπους, όλων των εποχών.

Αν εγώ νομίζω ότι με την Ελληνική φιλοσοφία και την αρχαία ελληνική θρησκεία μπορώ να ανυψωθώ στην θέαση του Νοητού, έχω κάθε δικαίωμα ή και υποχρέωση να το κάνω. Δεν θα κρίνω κανέναν όμως ούτε θα του ζητήσω να πράξει όπως εγώ. Ίσως κάποιος άλλος έχει τον δικό του τρόπο και τον δικό του δρόμο που θα τον οδηγήσει στον ίδιο προορισμό. Δεν θέλω να υποστηρίζω έναν πνευματικό "κομουνισμό" όπου όλοι πρέπει να ακολουθούν έναν μόνο τρόπο, τον δικό μου.

Έτσι και αλλιώς, στο βάθος, βάθος δεν αγχώνομαι, δεν ζηλεύω, δεν απαιτώ, δεν επιτίθεμαι, δεν αμύνομαι, δεν κραυγάζω, δεν κλαίγομαι. Γιατί μόνο το αποτέλεσμα είναι ο δίκαιος κριτής μας και όχι οι προθέσεις μας. Κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει παρά μόνο η δική μας αδυναμία και η δική μας δειλία.

Αν κάτι το θέλουμε πραγματικά, όλο το σύμπαν θα συνομωτήσει για να μας το δώσει.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 01:43:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξέρω φίλε μου, αν "παρεξηγήθηκες" ή όχι. Αυτό πραγματικά ΜΟΝΟ εσύ μπορέις να το ξέρεις.
Ο δικός μου ο ΛΟΓΟΣ απέναντι στο δικό σου ΛΟΓΟ, δεν είχε να κάνει με την ΕΛΛΑΔΑ.
Είχε να κάνει με το ΤΙ ΛΕΣ για την ελλάδα και κατεπέκταση για τους 'Ελληνες καθώς και με το ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ, απο θέμα ύφους, αλλά και απο θέμα τεκμυρίωσης.

'Ολα όσα λές για το τι ισχύει σήμερα στον τόπο ΜΑΣ, δεν κατανοώ πώς φτάνεις σε αυτό το συμπέρασμα, ΕΙΔΙΚΑ μέσα απο τα forums του Esoterica.gr. Και εννοώ ΟΛΑ τα forums μας.

Πολλές φορές ίσως να "αισθάνεται" ο άνθρωπος αδικημένος. Καλό θα ήταν να ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ "γιατί" το αισθάνετε αυτό το συναίσθημα της αδικίας.
Συνήθως φίλε μου πέφτει σε αυτο το συναίσθημα (της αδικίας) όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ να παραθέσει ΘΕΣΕΙΣ...
Αντί ΘΕΣΕΩΝ λοιπόν στην "επιφάνεια" των απόψεών του έρχεται και "κάθεται" αυτό που τον κάνει να λέει τα ΟΣΑ ΛΕΕΙ και με το ΤΡΟΠΟ που τα λέει, ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

Αν αποβάλλουμε τον ΕΓΩΙΣΜΟ είτε τον ανθρώπινο, είτε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ άλλο είδος εγωισμού υπάρχει και τότε κατα τη δική μου γνώμη πάντα, μπορέι να κρίνει ΟΡΘΟΤΕΡΑ και τους άλλους, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ τον ίδιο του τον εαυτό.

Ελπίζω το "αποχωρώ" να έχει να κάνει με τη παρούσα στιγμή και να μην έχει και μελλοντική ισχύη.
Αν πιστευης ότι σε παρεξήγησα, δώσε μου να κατανοήσω (είμαι μάλλον αργόστροφος), το τι ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελες να πείς.

Φίλος με ΟΛΟΥΣ,


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

promitheas
Νέο Μέλος

Antigua and Barbuda
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 02:56:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους promitheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας...

Φίλε "έλληνα" πριν πω αυτά που θέλω,σου λέω οτι αν γίνει πόλεμος,δεν θα διστάσω στιγμή να πεθάνω για την πατρίδα μου(την Ελλάδα εννοώ,οκ;).
Αυτό για να μην παρεξηγηθώ,γιατί είναι της μόδας να πλάθουμε "θεωρίες συνωμοσίας" κατά της Ελλάδος.

Μην περιορίζεις την φιλοσοφική σου αναζήτηση σε όρια...εθνικά
και σε προσωρινές ονομασίες λαών.Διοτι οι Έλληνες,οιΤούρκοι,οι Ινδοί,οι Εβραίοι και όλοι οι άλλοι,παρόντες στον πλανήτη λαοί, σε 50.000 χρόνια πιθανότατα να μην υπάρχουν!

Σίγουρα όμως φίλε μου θα υπάρχει αυτό,που ανα τους αιώνες πολλοί αγνόησαν,πολλοί αναζήτησαν,λίγοι κατέκτησαν,όμως όλοι μέλλουν να κατακτήσουν:

Την ΣΟΦΙΑ...

Καληνύχτα.

Προμηθέας...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Α
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 10:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Α  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα,

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα φιλε Κελσο (και φυσικα οποιος αλλος φιλος) αν μου εδινες καποια βιβλιογραφια η οτιδηποτε εχεις σχετικα με τα Ακασικα Αρχεια.

Οπως ειδες προχωρησα λιγο περισσοτερο τη σκεψη μου πανω στο θεμα μνημη/γνωση.

Και παλι συγνωμη εαν σπαω το θεμα σε δυο μερη.

Με εκτιμηση
Α

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 12:13:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τον φίλο Α. που ζητάει στοιχεία για τα ακασικά αρχεία, παραθέτω κάποια στοιχεία.

Να τι λέει η Besant για την μνήμη και τα Ακασικά Αρχεία:

«Εξαιτίας του γενικού νόμου ότι η ενέργεια κυλάει προς την κατεύθυνση της ελάχιστης αντίστασης, η ύλη του νοητικού σώματος παίρνει πιο εύκολα το σχήμα μιας μορφής που έχει ήδη πάρει συχνά. Αυτή η τάση για την επανάληψη κραδασμών που είχαν δημιουργηθεί κάποτε, όταν παρακινείται από την ενέργεια, οφείλεται στο Τάμας, την αδράνεια της ύλης και είναι το σπέρμα της Μνήμης. Τα μόρια της ύλης, που έχουν συγκεντρωθεί σε ομάδες αποχωρίζονται αργά καθώς άλλες ενέργειες επενεργούν πάνω τους αλλά διατηρούν για πολύ καιρό την τάση να ξαναπάρουν την αμοιβαία σχέση τους».

«Αυτή είναι μνήμη στην απλούστερή της μορφή: ένας αυτοδημιουργούμενος κραδασμός της ίδιας της φύσης με εκείνον που προκάλεσε το αίσθημα της ευχαρίστησης ή του πόνου, που προκαλεί ξανά το ίδιο αίσθημα...

...Η αντανάκλαση αυτή μπορεί να επαναληφθεί - κι επαναλαμβάνεται - ξανά και ξανά σε όλο και λεπτότερη ύλη, άσχετα από οποιονδήποτε ξεχωριστό Γνώστη, κι αυτά στο σύνολό τους είναι τα μερικά περιεχόμενα της μνήμης του Λόγου, του Κυρίου του σύμπαντος...

...Εκείνες που βρίσκονται πάνω στο «ακασικό πεδίο» αποτελούν τα ακασικά αρχεία που αναφέρονται στην θεοσοφική φιλολογία και διαρκούν για όλη την ζωή του συστήματος». ANNIE BESANT, Η Δύναμη της σκέψης, σελ. 58.

Στις παραπάνω φράσεις διαφαίνεται η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για τον αναζητητή και μαθητή της Σοφίας, να νικήσει τις κακές συνήθειες, τις τάσεις και τις κλίσεις που σκλαβώνουν την συνείδησή του.

Το "Τάμας" της ύλης, δηλαδή το πνεύμα που διέπει και την Αρχή της Αδράνειας, αναγκάζει τα δομικά στοιχεία της ύλης να πάρουν τις μορφές που έχουν συνηθίσει να παίρνουν.

Η προσπάθεια της συνείδησης να αλλάξει αυτούς τους παγιωμένους και κρυσταλλοποιημένους ρυθμούς είναι η προσπάθεια που στην αρχαιότητα ονομαζόταν "κάθαρση", ανιδιοτελής προσφορά, έλεγχος των σκέψεων και των συναισθημάτων, δοκιμασία κ.α.

Στα Ακασικά Αρχεία υπάρχουν ως πρότυπα δράσης, συμπεριφοράς και σκέψης αυτά που έχουμε δομήσει ως άνθρωποι στους αιώνες της ύπαρξής μας. Εκεί μέσα υπάρχουν και τα αρχέτυπα που προέρχονται από τον παγκόσμιο Νου αλλά "ντυμένα" με αιθερική ύλη, άρα υποβιβασμένα και πιο αδύναμα. Εκεί μέσα υπάρχουν ορθά πρότυπα και λανθασμένα πρότυπα.

Αυτά επηρεάζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά με ένα είδος συμπαθητικής μαγείας και συντονισμού. Αν μέσα στα σώματα του ανθρώπου υπάρχει ύλη κατώτερης ποιότητας, αυτή συντονίζεται με τα ανάλογα πρότυπα στα Ακασικά Αρχεία και αλληλοδυναμώνουν. Το πρότυπο ενισχύει τον λανθασμένο ρυθμό της ύλης και η συνεχής επανάληψη αυτής της δράσης ενισχύει την δύναμη του προτύπου να επηρεάζει τα σώματα εκ νέου.

Μέσα σε αυτήν την γνώση των Ακασικών Αρχείων κρύβεται η δύναμη των τελετουργιών. Οι τελετουργίες είναι η γλώσσα των προτύπων, μέσα από τον ρυθμό, τις κινήσεις, τα χρώματα, τους ήχους. Η ορθή επανάληψη της τελετουργίας μεταφέρει την δύναμη των ορθών προτύπων (ως ένας μετασχηματιστής) στα σώματα των ανθρώπων και βοηθάει στην καλυτέρευση της ποιότητας ρυθμού της ύλης που έχουν τα σώματά μας. Λένε τα "Χαλδαϊκά Λόγια":

«Το σπουδαιότερο δε... η τελεστική συντελεί εξαλείφουσα μέσω του θείου πυρός όλους μαζί τους από την γένεση ρύπους, όπως διδάσκουν τα Λόγια». Χαλδαϊκά Λόγια, Πρόκλος, εν Τίμαιω 331 Β, σελ. 170.


Κατά κάποιο τρόπο και οι συνεχόμενες, επαναλαμβανόμενες πνευματικές ασκήσεις που πρέπει να γίνονται από τον μαθητή έχουν ως κύριο σκοπό την αναβάθμιση των υλικών σωματικών στοιχείων. Έτσι ο άνθρωπος μπορεί να αποκτάει συνειδητό έλεγχο των σωμάτων του και να μην επηρεάζεται από αυτό που θα λέγαμε "κακό". Το κακό είναι απλώς αυτός ο παλιός, άτακτος, άγριος, ατίθασος ρυθμός της "παλιάς ύλης" όπως λέει και ο Πλάτων στον "Πολιτικό":

«Στην αρχή εφαρμόζει ο κόσμος τις οδηγίες του πατρός του και με αρκετή ακρίβεια, αλλά περί το τέλος με μεγαλύτερη χαλαρότητα. Αιτία αυτού ήταν τα σωματικά στοιχεία της συστάσεώς του, κληρονομιά της παλαιάς του φύσης, διότι αυτή έφερε μαζί της αρκετή αταξία προτού να έλθει στην παρούσα κοσμική τάξη. Αληθώς από τον δημιουργό του έλαβε όλα τα αγαθά, αλλά από την προηγούμενη σύστασή του απορρέουν όλα τα δεινά και όλες οι αδικίες που γίνονται στον ουρανό». ΠΛΑΤΩΝΑΣ, Πολιτικός 273, B,C.

Σε αυτό που λέει ο Πλάτωνας κρύβεται και ένας υπαινιγμός των Κύκλων Γέννησης και Καταστροφής των Κόσμων.

Αν και η διδασκαλία των Ακασικών Αρχείων συνήθως χρησιμοποιείται για να ανακαλύψει κάποιος πως μπορεί να έχει μνήμη προηγούμενων ενσαρκώσεων ωστόσο θεωρώ ότι χρειάζεται μια πιο διευρυμένη οπτική πάνω στο ζήτημα, για αυτό και "άπλωσα" λίγο το εξεταζόμενο θέμα. Ελπίζω να μην σας ζάλισα και αποπροσανατόλισα.

Περιμένω και εγώ άλλες απόψεις και διδασκαλίες πάνω σε αυτό το σπουδαίο θέμα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/04/2002, 21:07:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Το θέμα είναι δύσκολο και δεν είμαι σίγουρος αν το έχω καταλάβει καλά ή αν μπορώ να το περιγράψω καλά αλλά θα το προσπαθήσω…
Τα Ακασικά αρχεία είναι ο Αιθέρας του Ησιόδου, και η «Ψυχή του κόσμου» του Πλάτωνα.. Ακάσα είναι ο συμπαντικός χώρος στον οποίο ενσωματώνεται ο συμπαντικός Νούς., και όπου ξετυλίγεται όλη η δημιουργία. Το Ακάσα είναι ένα συμπαντικό πεδίο δυνάμεων και η έκφραση του στον φυσικό μας κόσμο είναι το ενοποιημένο πεδίο των 4 θεμελιωδών δυνάμεων της φύσης, βαρυτικής-ηλεκτρομαγνητικής- ισχυρής και ασθενής πυρηνικής Είναι τα αρχεία όσων έγιναν και όσων θα γίνουν.. Στα Ακασικά αρχεία δεν υφίσταται το τρισυπόστατο του χρόνου παρελθόν παρόν μέλλον, υπάρχει ένα συνεχές παρόν. Κατι που αναφέρεται και στον Ερμή τον Τρισμέγιστο «ζούμε συνεχώς στο σημείο 0». Εδώ να προσθέσω την λέξη που χρησιμοποιούμαι για το τώρα – ΝΥΝ-. Το Υ που βρίσκεται στην «μέση» απέχει το το ίδιο από το Ν που ταυτόχρονα «πριν» και «μετά»…Στα Ακασικά αρχεία υπάρχει μια δυναμική αιωνιότητα, την στιγμή όμως που εμείς ορίζουμε το δικό μας παρόν , ταυτόχρονα ορίζουμε και ένα παρελθόν αλλά και ένα μέλλον. Με τον ίδιο τρόπο που επιλέγουμε ένα σταθμό αγνοώντας την ίδια στιγμή εκατοντάδες άλλους που εκπέμπουν ταυτόχρονα. Πιο απτά κάθε δράση από ένα σώμα ή κατάσταση στο χώρο επηρεάζει εκτός από το ίδιο το σώμα και τον περιβάλλοντα χώρο την ίδια στιγμή σε απόσταση εκατοντάδων χρόνων φωτός, όπως για παράδειγμα οι αλλαγές που προκαλούνται από την πτώση μίας πέτρας σε μία λίμνη, οι εκατοντάδες κύκλοι στην επιφάνεια του ύδατος, αλλά και στα όρια και στο εσωτερικό της λίμνης...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy