ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ; (Σχετικά με το σεξ)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dottore
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Mexico
62 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2002, 17:10:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dottore  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«Για τους περισσότερους άντρες, το σεξ είναι υπόθεση λίγων λεπτών. Προς τι τόση βιασύνη;»

Σλόγκαν διαφήμισης ποτού!

Αλήθεια έχει εφαρμογή και σε σας το ευφυές διαφημιστικό σλόγκαν;

Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι η εκσπερμάτωση – ιδιαίτερα η ανεξέλεγκτη – δεν είναι η πιο εκστατική στιγμή του άντρα. Όταν το συνειδητοποιήσει κανείς αυτό, μπορεί ν΄ ανακαλύψει άλλες μεγαλύτερες χαρές στον έρωτα. Και φυσικά αυτό είναι πολύ σημαντικό για την γυναικεία ικανοποίηση!

Ο P’eng Tsu είπε: «…ούτε φάρμακα, ούτε τροφή, μήτε πνευματική λύτρωση μπορούν να παρατείνουν τη ζωή του ανθρώπου, αν δεν κατανοεί και δεν εφαρμόζει το Ερωτικό Ταό».

Ο Timothy Leary σε συνέντευξή του σχετικά με τα ψυχοτροπικά, στο περιοδικό Playboy το1966(!) είπε: «… Όταν κάνεις έρωτα είναι λες και κάθε κύτταρο του κορμιού σου – κι έχεις τρισεκατομμύρια – κάνει έρωτα με κάθε κύτταρο του δικού της κορμιού. Το χέρι σου δεν χαϊδεύει το χέρι της, αλλά βυθίζεται μέσα του και συγχωνεύεται με τα αρχαία ηλεκτροδυναμικά πεδία έκστασης βαθιά μέσα της».

Σύμφωνα με τις αρχαίες θρησκείες και τους μύθους, ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτή την πηγή της πνευματικής ή της ψυχολογικής ενέργειας μόνο αν προσεγγίσει σωστά τη θηλυκή ουσία της φύσης, είτε αυτή λειτουργεί σε άμορφη μορφή, είτε μέσα στις ίδιες τις γυναίκες. Ο έρωτας είναι μια πνευματική ή ψυχική αρχή. Μια θεότητα. Σχέση μ΄ αυτή την αρχή σημαίνει προσανατολισμό σ΄ αυτό που υπερβαίνει τους προσωπικούς σκοπούς και τις φιλοδοξίες, σημαίνει έχω σχέση με μια μη προσωπική αξία, με την μη προσωπική αλήθεια. Υποταγή σε οποιαδήποτε από τις δύο αρχές συνεπάγεται λύτρωση από έναν προσωπικό ή εγωικό προσανατολισμό και από την επιθυμία για προσωπική επιβολή και συμμαχία με κάτι πέρα από το προσωπικό. Αυτή είναι η θρησκευτική τάση.

Στη φύση, η γυναικεία αρχή ή θηλυκιά θεά, εμφανίζεται ως τυφλή δύναμη, γόνιμη και σκληρή, που δημιουργεί, συντηρεί και καταστρέφει. Το θηλυκό είναι πιο θανάσιμο από το αρσενικό, φλογερό τόσο στους έρωτες του όσο και στα μίση του. Αυτή είναι η θηλυκή αρχή στη δαιμονική της μορφή. Αυτή την θηλυκή δύναμη οι Έλληνες την ονόμασαν Έρωτα που σημαίνει περισσότερο σχέση συσχέτιση, παρά αγάπη, επειδή η ιδέα του Έρωτα περικλείει και την αρνητική ιδιότητα του μίσους μαζί με την θετική ιδιότητα της αγάπης.

Στην ελληνική μυθολογία βρίσκουμε πως στην αρχή βρισκόταν η θεά Νυξ με τη μορφή μαύρου πουλιού. Υπήρχε και εκείνος ο άνεμος (ο Αιθέρας) που τη γονιμοποίησε και γέννησε το αβγό. Μέσα εδώ κρυβόταν ένα ζωντανό φτερωτό πράγμα: ο πρωτόγονος Φαέθων ή Έρως ή Φάνης, δηλαδή «ο λαμπερός». Ονομαζόταν επίσης Ηρικεπαίος και Μήτις. Ο Φαέθων είχε τέσσερα μάτια, τέσσερα κέρατα και χρυσά φτερά. Μούγκριζε σαν το βόδι και σαν το λιοντάρι και ήταν από μπροστά γυναίκα και πίσω άντρας. Το Φάνης σήμαινε την ιδιότητα του να εμφανίζεται και να δείχνει. Έρως σήμαινε την αγάπη και Μήτις την συνετή συμβουλή. Το όνομα Μήτις είναι γένους θηλυκού και έλεγαν πως έφερε το θεϊκό σπόρο στους θεούς.

Οι Γνωστικοί (2ος – 3ος αιώνας μ.Χ.) αποτελούν αίρεση της ιστορίας του χριστιανισμού και ότι μας είναι γνωστό γι αυτούς, έρχεται από τους πολέμιους τους. Στο εκπληκτικό βιβλίο του «ΟΙ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ», εκδόσεων Χατζηνικολή ο Jacques Lacarriere πιστεύει πως «…Αν οι Γνωστικοί κατάφεραν να εξυμνήσουν τον Έρωτα αρνούμενοι ταυτόχρονα την αγάπη σαν συναίσθημα, αν έφτασαν στο σημείο να ξεχωρίσουνε ριζικά και ολοκληρωτικά αυτούς τους δύο τομείς, έγινε γιατί στρέψανε ολόκληρο το δυναμικό τους γι΄ αγάπη συγχώνευση και ταύτιση προς έναν αληθινό Θεό, προς το μακρινό βασίλειο που μόνο η γυναίκα μπορούσε να τους βοηθήσει να κερδίσουν και να φτάσουν μαζί... Δεν πρέπει να ξεγελαστούμε από τα όργια τους και να συμπεράνουμε ότι μεταχειρίζονταν τη γυναίκα σαν αντικείμενο, σαν σκεύος ηδονής. Βρισκόμαστε μπροστά σ΄ ένα από τα σπάνια παραδείγματα της ιστορίας όπου η γυναίκα φαίνεται να κατέχει μια εξουσία αναγέννησης και μια αποστολή σωτηρίας. Αυτά όμως τα είχε με την ιδιότητα της σαν γυναίκα, όχι ως άτομο. Η καθεμιά τους ήταν ένα μέρος της αρχέγονης Γυναίκας - Σοφίας ή Βαρβηλώς - και σε κείνα τα όργια όλοι ενώνονταν με τη Γυναίκα, και όχι με μία γυναίκα…».

Με τα ελάχιστα τούτα, εύκολα καταλήγουμε κάνοντας χιούμορ πολλές φορές στο «γαμάτε γιατί χανόμαστε». Τώρα, για το πώς το «ερωτικό» ζήτημα κατάντησε ταμπού, ρουτίνα, βαρεμάρα και υπόθεση λίγων λεπτών στα ζευγάρια, το γιατί ο έρωτας καταχωνιάστηκε στα υπόγεια μπουρδέλα και την ενοχή, στη βρωμιά και την απαξίωση και στα χέρια νταβατζήδων Ελλήνων και αλλοδαπών, το γιατί η ερωτική διαστροφή θριαμβεύει και δημιουργεί κάστες που κυβερνούν τον κόσμο, ας μας απαντήσουν αυτοί που μιλούν με σιγουριά για προπατορικά αμαρτήματα και άλλες «ομορφιές».

Επιτρέψτε μου να αντιγράψω τις τελευταίες φράσεις του Jacques Lacarriere στο βιβλίο μιας και μάλλον, έχει εξαντληθεί.

«… Ο γνωστικός του σήμερα δε θα μπορούσε πια να είναι ένας κήρυκας της σωτηρίας, ένας μάγος αποτραβηγμένος στα βουνά ούτε κανένας φωτισμένος αρχαιόπληκτος των μεγαλουπόλεων, αλλά ένας άνθρωπος με συναίσθηση, που στρέφεται στο παρόν και στο μέλλον με την αυτόματη βεβαιότητα ότι κατέχει πρώτα απ΄ όλα τα κλειδιά αυτού του μέλλοντα, βεβαιότητα που θάπρεπε ν΄ αντιτάξει σ΄ όλες τις καθησυχαστικές μυθολογίες, σ΄ όλες τις θρησκείες που αυτοαποκαλούνται σωτήριες, σ΄ όλες τις ιδεολογίες που ισχυρίζονται ότι τον βγάζουν από την αλλοτρίωση και που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να παρεμποδίζουν την παρουσία του αληθινού. Γιατί το σημαντικό σήμερα δεν είναι τόσο ν΄ ανακαλύψουμε καινούργια αστέρια, όσο να γκρεμίσουμε τα καινούργια σύνορα που ορθώνονται αδιάκοπα γύρω μας, ή που χαράζονται μέσα μας, για να διαβούμε, όπως και το θάνατο, με ανοιχτά τα μάτια».

Φίλοι μου, αντί να επιδοθείτε στην κατάποση του ποτού του οποίου ο διαφημιστής επινόησε το πανέξυπνο σλόγκαν, ή στα διάφορα ψυχότροπα που αναφέρεται ο Τimothy Leary, προτείνω να θυμηθείτε και πάλι τον/την σύντροφό σας έτσι όπως ήταν τότε που πρωτογνωριστήκατε. Κάντε και πάλι αυτά που κάνατε ή φαντασιονώσασταν τότε. Κλείστε την τηλεόραση, ή ανοίξτε την στην εκπομπή του «σεξολόγου βουλευτή»! Ε, αν δείτε παρέα και καμιά «τσόντα» δε χάλασε κι ο κόσμος πια! Ελπίζω πως έτσι η ζωή θα πάει καλύτερα ή τουλάχιστον απολαυστικότερα! Και που ξέρετε; Ίσως να γίνει καλλίτερος και ο κόσμος μας!

dottore
Bologna Μαης του 2002

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2003, 08:17:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KAI MIA MIKRH PARATIRISH!H SOSTH LEXI EINAI''εκσπερμάτιση''
H LEXH ''εκσπερμάτωση''XRISIMOPOIHTE GIA TA ZWA KAI TA FYTA.
(POU KOLISA E!!)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

cassiopeia
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Guadeloupe
252 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2003, 03:10:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cassiopeia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και από τότε χαθηκε ο/η dottore!!

Ένα πολύ καλό θέμα . .που χάθηκε στον χρόνο!Ένα θέμα που δείχνει όμως ότι δεν ενδιαφέρει κανένα...γιατί αραγε?
Όλοι κρυβόμαστε!Είναι ταμπού τα όσα περιγράφει ο/η dottore?
Δεν νομίζω!
Πολύ καλή νύξη...
Και όμως ένα τίποτα . .κενό και πάλι κενό!

Μόνο ένας EXEMBROTOS πέρασε από εδώ ..και τί; μόνο μια παρατήρηση!
Και τίποτα άλλο..


Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Silverwolf
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Sweden
565 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/03/2003, 11:57:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Silverwolf  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Silverwolf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΗ cassiopeia ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΑΝ "ΣΗΜΑΔΙ"
ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.
Ο dottorre ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΧΩΡΑΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ...
ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΙΣΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ!


"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Secondborn
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
410 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2003, 19:51:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Secondborn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραίο το θέμα σου φίλε dottore. Ευχαριστώ τη φίλη cassiopeia που το επανέφερε και έτσι μου δώθηκε η ευκαιρία να το διαβάσω.

Πριν 3 χρόνια είχα ένα εσωτερικό δίλλημα. Το περιβάλλον μου μου έλεγε: "Κοίτα να έχεις το πάνω χέρι στα συναισθηματικά...κοίτα να μη δίνεσαι γιατί θα σε εκμεταλλευτούν...κοίτα να ***** πολλές κ.ο.κ."
Το ανθρωπάκι που συμβουλευόταν και ο Πινόκιο(η συνείδηση), μου έλεγε: " Τίποτα δεν έχει νόημα αν δε βιώσεις την αγάπη...τίποτα δε θα καταλάβεις αν δε ζεις μόνο και μόνο για να αγαπάς, μη ζεις στο ψέμα γιατί θα ξεχάσεις ποιός είσαι κ.ο.κ."
Τώρα πια μπορώ να σας πω ότι έχω διαλέξει μονοπάτι.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε τί σχέση έχουν όλα αυτά με το θέμα;;;
Η σεξουαλική συμπεριφορά είναι ο καθρέφτης της γενικότερης συμπεριφοράς μας. Το πιο μονοπάτι από τα δύο θα διαλέξετε θα καθορίσει και το πώς θα αισθάνεστε αντικρίζοντας τη λέξη "Έρωτας".

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy