ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΤΙ ΕΣΤΙ "ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ"?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 00:28:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εάν κάποιος απευθύνει μία απλή ερώτηση σε οποιοδήποτε χριστιανό ως πρός τη φύση του Ιησού του Χριστιανικού μύθου, αν ήταν θεός ή άνθρωπος, θα λάβει τις λίγο πολύ γνωστές απαντήσεις, δηλαδή….την εξής μία: «Θεάνθρωπος» !

Τι μπορεί να σημαίνει η «Σολωμόντεια» όμως αυτή απάντηση?

Ας εξετάσουμε με τη στυγνή λογική που χαρακτηρίζει ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, μια μια τις περιπτώσεις που μας προσφέρει το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα.

Αν ξεκίνησε από θεός μέσω μιας θεϊκής γέννησης (άμωμη σύλληψη, παρθένα μητέρα, και δέν συμμαζεύεται) και κατέπεσε σε άνθρωπο αφού υπέστη έναν ατιμωτικό σταυρικό θάνατο που αξίζει μόνο σε εγκληματία, τότε έχασε όλη την ενδεχόμενη θεϊκότητά του, συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.

Εκτός αν οι χριστιανοί λατρεύουν την…. πτωτική διαδρομή της χαμένης
θεϊκότητος. Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε λατρεύουν την κατάπτωση. Επίσης, η διαφυγή της ενδεχόμενης θεϊκότητας από το πρόσωπο του, δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός θεός, διότι ένας θεός δεν μπορεί να σταματήσει να ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ακόμα κι αν το θελήσει!

Αν εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση, από άνθρωπος να έγινε θεός, να τέθηκε σε εφαρμογή η (παράλογη) θεωρία του Ευήμερου. Ας υποθέσουμε ότι όντως έτσι συνέβη και έγινε θεός, στο ίδιο επίπεδο π.χ. με τον θεό Ήλιο και τη θεά Αθηνά.

Ας φανταστούμε τώρα έναν κόσμο δίχως Ήλιο (πλήρης καταστροφή) ή έναν κόσμο χωρίς λογική συγκρότηση και διάνοια (πλήρης παραλογισμός και χάος). Ας φανταστούμε τώρα έναν κόσμο χωρίς τον Ιουδαίο πεθαμένο (δίχως δηλαδή ενοχή και αυτοεξευτελισμούς): Χαράς ευαγγέλια!!

Ο κόσμος αυτός υπήρχε πολύ πριν την έλευση αυτού του…ιδιότροπου Εβραίου και θα συνεχίσει να υπάρχει, είτε λατρεύεται ο ξυλουργός είτε όχι. Αντίθετα, ο Κόσμος χωρίς τις δυνάμεις που τον συγκρατούν σε συνάφεια, μετατρέπεται σε ασυγκρότητο Χάος. Συνεπώς ο Εβραίος Ιησούς ΔΕΝ έγινε θεός, καθώς η απουσία του ΔΕΝ γίνεται αισθητή στον Κόσμο.

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι ήταν κάποιος άνθρωπος που ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ, η οποία διαφέρει από το να γίνει κάποιος θεός. Για να φτάσει κάποιο ανθρώπινο όν στη θέωση θα πρέπει ν΄ ακολουθήσει τους «δρόμους» ή του φιλοσόφου ή του πολεμιστή.

Πολεμιστής ο υιός της Μυριάμ δεν ήταν, διότι κάθισε σαν…γαλόπουλο να τον σταυρώσουν ατιμωτικά οι Ρωμαίοι. Φιλόσοφος επίσης ΔΕΝ ήταν, καθώς δεν ειπώθηκε κάτι από μέρους το οποίο να έχει πρωτότυπη φιλοσοφική αξία, το αντίθετο μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον Ρωμαίο Πιλάτο «Τι εστίν αλήθεια», ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τι να απαντήσει. Κανονικά θα έπρεπε να σταυρωθεί μόνο και μόνο γιατί προκαλούσε αναστατώσεις για πράγματα που δεν ήξερε καν! Με ποιον τρόπο έφτασε στη θέωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λοιπόν? (έλα ντέ!)

Περιπλανώμενος στην έρημο? Και αν όντως το κατάφερε, κατάσταση εξαιρετικά απίθανη, πως μπόρεσε να φτάσει τον πατέρα του ο οποίος (και είναι.. ΔΙΚΟ ΤΟΥ πρόβλημα αυτό) βρίσκεται εκτός κόσμου? Πως γίνεται κανείς να υπερβεί το όριο του παντός?

Και αν τελικά το κατάφερε, γιατί να μην αποδίδονται τιμές σε πρότυπα ανθρώπων που υπήρξαν και πολεμιστές ΚΑΙ φιλόσοφοι, και εκεί που έφτασαν δεν διατάραξαν την παγκόσμιο αρμονία, αντίθετα την ενδυνάμωσαν?

Στη δε περίπτωση που ο Εβραίος Ιησούς ήταν εξ αρχής θεός (συνεπώς ακυρώνεται το.."θεάνθρωπος"!) τότε ισχύουν τα εξής:

Καταρχήν η αναγνώριση της θεϊκής του φύσης αφορά αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη φυλή του. Έπειτα ένας θεός δεν δύναται να πεθάνει, ακόμα κι αν ισχύουν (που δεν ισχύουν) τα περί αναστάσεως, η έννοια της αναστάσεως αφορά MONO τα θνητά και OXI τους θεούς…..

Αν παρ΄ όλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει θεός, τότε όφειλε να έχει προειδοποιήσει την ανθρωπότητα για το αιματοκύλισμα που της επεφύλασσε η θρησκεία του μέχρι να προσκυνήσει μέχρι ενός τον ιουδαιοχριστιανισμό.

Θεός λοιπόν ή άνθρωπος ο κύριος Jeshouah?

Είναι αυτοδημιούργητος ο Κόσμος ή κατασκευασμένος? Θέλεις να είσαι Φιλόσοφος και Πολεμιστής Έλληνας ή ξενόδουλος Χριστιανός? Όντως λίαν ενοχλητικά ερωτήματα θα λέγαμε!


Αυτά αγαπητοί ερευνητές, μέρες που έρχονται στον ταλαιπωρημένο τόπο μας.....


Ποσειδώνιος
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 01:28:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ποσειδώνιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Είναι αυτοδημιούργητος ο Κόσμος ή κατασκευασμένος?

Εγώ προσωπικώς θα έλεγα ούτε το ένα ούτε το άλλο...
Είναι αδημιούργητος...
Όπως λέει και ο Μέγας Ηράκλειτος: "τον κόσμο αυτόν κανείς δεν τον δημιούργησε, ούτε θεός ούτε άνθρωπος, αλλά είναι πάντοτε εδώ και ανάβει και σβήνει με μέτρα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 14:11:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν ξεκίνησε από θεός μέσω μιας θεϊκής γέννησης (άμωμη σύλληψη, παρθένα μητέρα, και δέν συμμαζεύεται) και κατέπεσε σε άνθρωπο αφού υπέστη έναν ατιμωτικό σταυρικό θάνατο που αξίζει μόνο σε εγκληματία, τότε έχασε όλη την ενδεχόμενη θεϊκότητά του, συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.


Mάλλον κάτι άλλο θέλει να πει εδώ ο ποιητής...
Μόνο ένας Θεάνθρωπος μπορεί να αλλάζει υπόσταση κατά βούληση...
Ο Ιησούς ήταν τόσο Θεάνθρωπος όσο και οι Θεοί του Ολύμπου...
Οσο και εκείνος ο φαλλοκράτης Δίας που γινόταν άνδρας όποτε τον "βόλευε" για να συνευρίσκεται με ωραίες γυναίκες...
Κατά συνέπεια ο Ιησούς όχι μόνο πρέπει να λατρεύεται αλλά και να γίνεται φωτεινό παράδειγμα αντίθετα από ... άλλους θεανθρώπους που οι μεταμορφώσεις τους γίνονταν για ίδιο όφελος...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 17:19:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΗΠΩΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΧΡΟΙΑ ?

ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ (ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ-ΤΥΧΗ-ΖΩΗ-ΧΑΟΣ..),ΣΑΤΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?

ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΜΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ?

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 18:24:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μου αρεσει το θεμα:)

θα μου επιτρεψετε να κανω και την δικη μου παρεμβαση:)))

ιησους/ιασω/εσσαιος κεχρισμενος εμοι εν ηλι πορευομενος.

αν μπορεσε να κανει υπερβαση της φυσης(ζωντανης/νεκρας),

αν μπορεσε να φυγει απο τις διαστασεις τις νοητικα ανθρωπινες,

πανω-κατω/αριστερα-δεξια/διαγωνια αριστερα-διαγωνια δεξια/πισω-μπρος...στον χωρο και στον τοπο ..

μιλησε για την αληθεια και πως ειναι η ιδια με την ζωη και την οδο...

πνευματικη και ψυχικη.

ναι εχουμε κατανοησει τα λαθη της ανθρωπινης φυσης,τα ελαττωματα μας,τις αδυναμιες μας,το ποτε θα κανουμε την δικη μας προσωπικη υπερβαση,το ποτε θα μαθουμε πως ο ιδιος ο ανθρωπος ειναι πολυτιμος.

το να "πεθαινεις" για τον συνανθρωπο σου,ειναι μια μαχη,που δεν χρειαζεται οπλα που ματωνουν και φερνουν πληγες.

εκεινος που δινει τις δικες του εσωτερικες μαχες ,ειναι το ιδιο με τον οποιοδηποτε πολεμιστη που δινει μαχη εναντια σε εκεινους που επιβουλευονται την πατριδα του,την ζωη του,το ειναι του.

ο ιησους εδωσε τις δικες του μαχες,πεθανε για τους συνανθρωπους του,γνωριζοντας πως η αδικια θα υπαρχει,ομως δεν εκανε πισω,θα μπορουσε ναι να σταματησει καθε ενεργεια,καθε αδικια,ομως θα χανοταν καθε σημασια και προσπαθεια του ιδιου του ανθρωπου.

ολα τα παραπανω αποτελουν τις δικες μου σκεψεις/γνωμες,σας ευχαριστω για την παρενθεση που εκανα

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2003, 19:41:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΜΗΠΩΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ (ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ-ΤΥΧΗ-ΖΩΗ-ΧΑΟΣ..),ΣΑΤΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ?

Μπορεί φίλε beyond ...
αν όμως οι ΟΛΥΜΠΙΟΙ υπήρξαν σίγουρα δεν ήταν θεοί με την έννοια που προσδίδουμε εμείς οι άνθρωποι στο Θείο...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 01:44:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά βρε mano μου, τι πάει να πει "ο Ιησούς πέθανε για τους συνανθρώπους του";

Avallon, αν ήσουνα όμως μια απο κείνες τις τυχερές . . . του . . . Διός . . . ξέρεις. Αλλιώς θα μίλαγες τώρα.

quote:
Φιλόσοφος επίσης ΔΕΝ ήταν, καθώς δεν ειπώθηκε κάτι από μέρους του το οποίο να έχει πρωτότυπη φιλοσοφική αξία, το αντίθετο μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον Ρωμαίο Πιλάτο «Τι εστίν αλήθεια», ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τι να απαντήσει
.
Μάλιστα! Αυτά πρέπει να τονίζονται. Τον ρώτησε ο Πιλάτος τι είναι η αλήθεια και ο Χριστός δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Ελεύθερος


Edited by - Ελεύθερος on 17/12/2003 01:55:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 04:23:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εάν κάποιος απευθύνει μία απλή ερώτηση σε οποιοδήποτε χριστιανό ως πρός τη φύση του Ιησού του Χριστιανικού μύθου, αν ήταν θεός ή άνθρωπος, θα λάβει τις λίγο πολύ γνωστές απαντήσεις, δηλαδή….την εξής μία: «Θεάνθρωπος» !

Θεάνθρωπος εστί ο οποιοσδήποτε είναι ικανός να κλείσει τους κύκλους που άνοιξε.
Με άλλα λόγια, να επιστρέψει στην πηγή.
Με άλλα, να επιστρέψει στην αφετηρία.
Δεν έχει να κάνει με το Χριστιανισμό και γιατί βάζετε αυτή την παράμετρο?
Για να παγιδέψετε τους Χριστιανούς?

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 16/12/2003 04:31:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 05:51:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Ο Thoth στο topic για τον Βιβεκανάντα στο forums της Σοφίας έγραψε:
Ευτυχώς που ξεπέρασαν μερικοί τα "ψέματα" (ύλη) και μας δείχνουν τον δρόμο...

Ετούτοι δεν είναι θεάνθρωποι;

Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 10:40:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μάλιστα! Αυτά πρέπει να τονίζονται. Τον ρώτησε ο Πιλάτος τι είναι η αλήθεια και ο Χριστός βουβάθηκε. Δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Γειά σου ρε Ελεύθερε ανένταχτε....

Η συζήτηση θεμελιώνεται έξω απο τα πλαίσια του εσωτερισμού και της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ αναζήτησης και απο την στιγμή που ακούγονται ΜΠΑΡΟΥΦΑΡΕΣ σαν την παραπάνω του Ελεύθερου ως επιχείρηματα αλλά και το απονενοημένο "τούβλο" του Σβάμπε περι "ελληνικής στυγνής λογικής" (κάνανε οι Ελληνες ΘΥΣΙΕΣ και ΣΠΟΝΔΕΣ στη λογική άραγε?)δεν μένει παρα να χλευάσουμε αυτό το χιουμοριστικό (όπως εξελίσεται) θέμα ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει διαφορετικό και προπάντων ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ χαρακτήρα.

Αλήθεια τι ψάχνουν οι "Ελληνιστές της στυγνής λογικής" σε ένα site εσωτερισμού με θέματα όπως "Το κορίτσι με τα γυάλινα μάτια", " Πρακτικές μέθοδοι Εσωτερισμού","Μαγεία-Παραφυσικό" "Θούλη,Μούλη,Σούλη"?
Εδώ και ένα χρόνο σχεδόν δεν έχουμε πάρει ακόμα την απάντηση και όσο δεν πέρνουμε απάντηση ΞΕΚΑΘΑΡΗ πιστεύω πως έχουμε το δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε την κίνηση των ατόμων αυτών ώς υποκινούμενη και "στημένη" απο τον αδιευκρίνιστο "χώρο" των Εθνικών οι οποίοι σαν σύστημα προσυλητισμού στα ιδεώδη τους χρησιμοποιούν ένα άνευ προηγουμένου ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΚΟ κύρηγμα.
Ερχόμαστε στον χώρο αυτό και κάθε μέρα πρέπει να υποστούμε τον χλευασμό και την κατάκριση για τα πιστεύω μας και τον δρόμο που εμείς επιλέξαμε να περπατήσουμε την στιγμή που κανένας απο την δική μας μεριά δεν έχει τολμήσει να κατηγορήσει και να χλευάσει ΘΕΟ και ΠΙΣΤΗ αλλουνού αλλά οι περισσότεροι συμμετέχουμε ενεργά σε θέματα που αναλύουν άλλες Θρησκείες και Πιστεύω ακόμα και την αρχαιοελληνική.
Φτάσαμε στο απεχθές σημείο να "κατακρίνουμε" συμπεριφορές και πρόσωπα (κατι που δεν αρέσει σε κανέναν) που ΣΠΕΥΔΟΥΝ να γελιοποιήσουν Πνευματικούς ανθρώπους χαρακτηρίζοντας τους, απατεώνες,pornostar χωρίς καμία σοβαρή απόδειξη για μια τόσο μεγάλη κατηγορία.
Μα τι τελικά ψάχνουν εδω πέρα όλοι αυτοί? Τι θέλουν και τι επιδιώκουν με τα θέματα που βάζουν ?

Δεν θα πτοηθούμε , είμαστε ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ και ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ "ΘΕΙΟΝ".
Δεν θα ανεχθούμε όμως τον υποβιβασμό των πιστεύω μας απο ανυπόστατα ευκαιριακά επιχειρήματα των καφένειων.
Μιλώ στο πρώτο πλυθηντικό πρόσωπο γιατι είμαι σίγουρος οτι δεν εκφράζω μόνον τον εαυτό μου.

Κάνουμε λοιπόν την "καρδιά μας πέτρα" και αποκρούουμε και αυτήν την επίθεση στον ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΥΙΟ ΘΕΟΥ.

Σβάμπε λές

quote:
Αν ξεκίνησε από θεός μέσω μιας θεϊκής γέννησης (άμωμη σύλληψη, παρθένα μητέρα, και δέν συμμαζεύεται) και κατέπεσε σε άνθρωπο αφού υπέστη έναν ατιμωτικό σταυρικό θάνατο που αξίζει μόνο σε εγκληματία, τότε έχασε όλη την ενδεχόμενη θεϊκότητά του, συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.

Εκτός αν οι χριστιανοί λατρεύουν την…. πτωτική διαδρομή της χαμένης
θεϊκότητος. Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε λατρεύουν την κατάπτωση. Επίσης, η διαφυγή της ενδεχόμενης θεϊκότητας από το πρόσωπο του, δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός θεός, διότι ένας θεός δεν μπορεί να σταματήσει να ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ακόμα κι αν το θελήσει!


και στα λόγια σου φαίνεται η πραγματική εντύπωση (καθόλου φιλοσοφημένη θα έλεγα) που έχεις για το ΘΕΙΟ.
Αραγε αναρωτιέμαι αν στο φτωχό και άγονο μυαλό σου ο Θεός είναι κάτι σαν τον Superman ή τον Batman ?Οταν μιλάς για "θείο" εννοείς έναν παππούλη με 45 χιλιόμετρα γενειάδα που κάθεται κάπου στον ουρανό και κουνάει το δάχτυλο και δημιουργεί αστραπές,κατακλυσμούς και καταιγίδες ?
Ποια η φιλοσοφική (την ύπαρξη του πνεύματος την απορρίπτει η στυγνή σου λογική φαντάζομαι) σου διεργασία για το τι εστί ΘΕΟΣ ?
Είναι διάχυτο στο μύνημα των Ευαγγελίων οτι ο ΘΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ κατήλθε στο πεδίο της γαίας όχι για να κάνει μαγικά και να μας αποδείξει οτι είναι θεός αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΦΙΚΤΗ Η ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ντύθηκε την σάρκα, σίγουρα βίωσε τον πόνο και τα ανθρώπινα συναισθήματα και γιαυτό ήταν και άνθρωπος ... ΜΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΘΕΟΣ ? ΟΧΙ !!!!
ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ!
Και ναί είναι γεγονός οτι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να ξεγύγει απο την ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα ωστε να σταματήσει να είναι ΘΕΟΣ. ΑΕΙΖΩΟ ΠΥΡ!(πάντα αναρωτιόμουν αυτή η ελληνική στυγνή λογική που τα έβρισκε αυτά με τα αείζωα πύρ και τα ρέστα)
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, Ο ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΛΟΓΟΣ μαρτύρησε στον σταυρό για πολλούς λόγους. Μαρτύρησε σαν συμμέτοχος του ανθρώπινου πόνου ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ! ΤΙ ΠΙΟ ΘΕΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ? Μήπως διαφωνείς και με την έννοια της ΘΥΣΙΑΣ ? ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΕΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ?
ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ...ποτέ δεν θα γίνει όμως ένας batman...
Οσο για το οτι ο Χριστός δεν είπε φιλοσοφίες σε αυτό συμφωνώ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ μαρτύρησε μόνον την αλήθεια και αυτή "συμπυκνωμένη" και απλή όπως ακριβώς είναι και ο Θεός... ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

hrismig
Μέλος 2ης Βαθμίδας


325 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 11:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hrismig  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μάλιστα! Αυτά πρέπει να τονίζονται. Τον ρώτησε ο Πιλάτος τι είναι η αλήθεια και ο Χριστός βουβάθηκε. Δεν ήξερε τι να απαντήσει.

ΕλεύθεροςΑπάντησε φίλε μου..απάντησε!
Αλλά πρέπει να έχεις μάτια στην ψυχή σου και ανοιχτή καρδιά για να δεις τι απάντησε και εσύ εθελοτυφλείς δυστυχώς!
"ΕΓΩ ΕΙΜΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ". Το είχε πει τόοοσες φορές, αλλά το είπε γι' αυτούς που ΑΚΟΥΝΕ και όχι για "Πιλάτους". Κατάλαβες γιατί και εσύ δεν μπορείς να διακρίνεις την απάντηση; Πιλατίζεις...πολύ Πιλατίζεις.
Τουλάχιστον εκείνος ένυψε τα χέρια του, ενώ εσύ Τον πολεμάς!
...και όταν Τον ρώτησε "είσαι ο Θεός;" πάλι απάντησε "συ είπας"!
Ψιλά γράμματα γιά πολέμιους της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 11:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ..
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ ΝΑ "ΒΡΙΣΚΕΙ" ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ "ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ" ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ
ΚΑΙ
ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ..

ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΜΥΣΤΕΣ..
ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ..
ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ Η ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΘΕΙΟΝ..

ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ "ΔΡΟΜΟ" ?


Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 11:23:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πουθενά στα ευαγγέλια ο Χριστός δεν αναζητά την θεοποίηση του. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτέ δεν χρειάζεται να αποδείξει τον εαυτό της.
Πουθενά στα ευαγγέλια ο Χριστός δεν ζητά την δημιουργία εκκλησίας, ναών και σχετικών τελετουργικών. Αντιθέτα προτρέπει τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει τον εαυτό του ΣΑΝ ΝΑΟ.
Τα λόγια του Χριστού είναι ενάντια στα ιερατεία και αν κάνετε τον κόπο εσείς οι "ελληνιστές" και διαβάσετε τα ευαγγέλια θα αναγνωρίσετε οτι είναι πάρα πολύ κοντά στην ελευθερία σκέψης που όπως λέτε αναζητάτε.
Μην συγχέουμε την αντίδραση των ανθρώπων η οποία ήταν σίγουρα λανθασμένη με το τι πραγματικά ΔΙΔΑΞΕ και ΚΑΤΕΔΙΞΕ ο Χριστός.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 22:37:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εονακο,σκεψου λιγο τι εκαναν οι ομοιδεατες σου,
στην θρησκεια αλλα και τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ=οι εσωτερικες και αληθεις πνευματικες σχολες της εποχης,περα απο την εξωτερικη θρησκεια του εκαστοτε τοπου.
Ετσι λοιπον,εσυ "ο εσωτεριστης-χριστιανος" οταν σε συμφερει,
το γνησιο ελληνοπουλο,οταν σε συμφερει καπου αλλου,
και ο-σε παγκοσμιο πλεον επιπεδο-γνησιος εκφραστης της Χριστοδυναμης
η αλλοιως της χριστικης συνειδησης στο γηινο πεδιο,
εκεινη την μοιραια νυχτα με τα πονηρα φυτα και τα ποτα,
και τα scorpinia και πιπινια περιξ σαν χανουμακια,
ηρθες σε επαφη με το ακτιστο φως,που ο ερευνητης Καλοπουλος απεδειξε
οτι ηταν προελευσης αναπτηρα Bic.
Eτσι λοιπον ,γιατι περιμενεις καλυτερη αντιμετωπιση εσυ και η Ιουδαικη αιρεση?
Αρκετο αιμα και καταστροφη δεν εφεραν?
Σκεψου και τι θα γινει οταν μετενσαρκωθουν μαζικα
οι εθνικοι που σφαγιαστηκαν απο τις αγαπουλες.
Κυττα μονον μην εισαι μπροστα και τους μιλας για Bic...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 22:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ερωτηση...
ο Απολλωνιος Τυανεας ηταν θεανθρωπος?
ο Σινταρτα,Κρισνα,Ορφεας κλπ. ηταν θεανθρωποι,
συμφωνα με την ιουδαιοχριστιανικη εννοια του ορου?

Και επιτελους Εονακο καταλαβε
οτι οι πατερες μας,
πιστευαν στο Δωδεκαθεο,και οχι στον Αβρααμ και τον Ιησου του Ναυη.
Καθε λαος εχει δικαιωμα να εχει την συμβολικη,τους θεους και τροπους λατρειας.
Μονον τα φασισταρια οι ιουδαιοχριστιανοι ,δεν σεβαστηκαν
την πιστη των "εθνικων"
και τωρα οι Φαρισαιοι που περασαν στην αμυνα
και οι σφαλιαρες πεφτουν βροχη,
κλαψουριζουν καλε οτι οι "ελληνιστες"
δεν σεβονται τα ιουδαιοχριστιανοπουλα καλε...
Τι διασκεδαστικα που ειναι τα καυμενα...

Edited by - Helios on 16/12/2003 22:45:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2003, 23:32:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι ΕΠΟΜΕΝΟ να υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ μεταξύ των δύο αντιλήψεων περί του Θείου.

Και δεν νομίζω ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ τις ετσιθελικές «ερμηνείες» που μας μεταφέρει ο ΑΙΟΝ ως προς την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ελευθερία σκέψης που εμπεριέχουνε τα «ευαγγέλια». ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Οι «ελληνιστές», όπως μας αποκαλεί ο ΑΙΟΝ, προσπαθούνε απλά να αποδείξουνε την διαφορετικότητα που αναδύει η περιχαρακωμένη αυστηρότητα της συνείδησης του ιουδαιοχριστιανισμού σε σύγκριση με τον αυθορμητισμό της συνείδησης του Ελληνισμού. Και από αυτό το σημείο εκκίνησης δεν θα πρέπει να λιγοψυχήσουμε ένεκα κάποιας αφηρημένης εξωκόσμιας «δοτής αλήθειας» και των τυπολατρικών «παραδόσεων».

Οι υπεραπλουστεύσεις που εκπορεύονται από την ιουδαϊκή μήτρα, αφήνουνε στην άκρη ΖΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, όπως η ιστορία του και οι διδακτικοί μύθοι. Αντί της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, υπεραπλουστεύονται όλα, προτρέποντας σε φυγή από τα ανθρώπινα δεινά μέσω των «εξ αποκαλύψεως» προφητειών.

Είναι προφανές ότι απόρροια αυτής της ασυμβατότητας είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στη συνειδητή παράδοση του Εγώ μας, και η συνέχιση της αδιέξοδης συνήθειας ενός ΜΟΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΟΥ που μαντρώνει την ενότητα της κοσμοαντίληψης του με ενοχικές κατασκευές και νουθεσίες αυτοβελτίωσης.

Επομένως, ο προορισμός μας θα πρέπει να είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Και αυτό δεν κατάφερε να το επιτύχει ο Έλληνας τουλάχιστον τα τελευταία 1700 χρόνια από την εγκατάσταση του Ρωμαϊκού καισαροπαπισμού. Πείτε το και «χριστιανισμό» αν θέλετε, το «μήνυμα» είναι το ίδιο.

Κάπως έτσι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα και την έννοια της «ελληνικής στυγνής λογικής»….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 00:19:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ερχόμαστε στον χώρο αυτό και κάθε μέρα πρέπει να υποστούμε τον χλευασμό και την κατάκριση για τα πιστεύω μας και τον δρόμο που εμείς επιλέξαμε να περπατήσουμε την στιγμή που κανένας απο την δική μας μεριά δεν έχει τολμήσει να κατηγορήσει και να χλευάσει ΘΕΟ και ΠΙΣΤΗ αλλουνού αλλά οι περισσότεροι συμμετέχουμε ενεργά σε θέματα που αναλύουν άλλες Θρησκείες και Πιστεύω ακόμα και την αρχαιοελληνική.

Αφού εξηγήσω για άλλη μια φορά οτι δεν ανήκω πουθενά, σε καμμία θρησκεία, δε "δουλεύω" για καμμία οργάνωση, ούτε είμαι φερέφωνο κάποιας και απλά φέρω, μεταλαμπαδεύω το ΦΩΣ μέχρι τη συντέλεια του κόσμου...
Να θυμήσω πως σε αυτό που αναφέρεται ο ΑΙΟΝ παραπάνω, απαγορεύεται ρητά(γραπτά στην προκειμένη περίπτωση) απο τους κανονισμούς του esoterica.gr
...
αυτά...

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 00:29:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι εάν κοιτάξουμε για λίγο πίσω μας θα δούμε και το κατα πόσο, αλλά και το ποιός, παραβίασε τι.

Όμως η όποια "σύγκρουση" έως τώρα, είχε και κάτι θετικό.

Έτσι θέλω να πιστεύω...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CyLight
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Russia
519 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 00:30:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CyLight  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια απλη αποροια, γιατι τοτε δεν θεοποιουμε ολους τους μεγαλους διδασκαλους, σοφους, επαναστατες κτλ κτλ?
Γιατι ειδικα τον Χριστο (τον οποιο ΑΙΟΝ συγκρινεις με τον Σωκρατη)?

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 01:51:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΙΟΝ και hrismig τι σας πείραξε; Το "βουβάθηκε"; Καλά ντε. Πάω πίσω και το σβήνω. Εδώ θα κολλήσουμε τώρα;
Δεν είχα υβριστική διάθεση. Ευθυμία είχα. Όλοι μιλάμε για αλήθεια, λες και δεν βλέπουμε πόσο καίει η διαολεμένη.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 03:19:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εάν κάποιος απευθύνει μία απλή ερώτηση σε οποιοδήποτε χριστιανό ως προς τη φύση του Ιησού του Χριστιανικού μύθου, αν ήταν θεός ή άνθρωπος, θα λάβει τις λίγο πολύ γνωστές απαντήσεις, δηλαδή….την εξής μία: «Θεάνθρωπος» !


Οποιονδήποτε Χριστιανό? Δεν δέχονται όλα τα δόγματα τη διπλή φύση του Ιησού (δες Αρειανισμό και Μονοφυσιτισμό)

quote:

Ας εξετάσουμε με τη στυγνή λογική που χαρακτηρίζει ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, μια τις περιπτώσεις που μας προσφέρει το ιουδαιοχριστιανικό δόγμα.

Στυγνή λογική ο Έλληνας? Μελέτησε λίγο....δες Ιστορία

quote:

Αν ξεκίνησε από θεός μέσω μιας θεϊκής γέννησης (άμωμη σύλληψη, παρθένα μητέρα, και δέν συμμαζεύεται) και κατέπεσε σε άνθρωπο αφού υπέστη έναν ατιμωτικό σταυρικό θάνατο που αξίζει μόνο σε εγκληματία, τότε έχασε όλη την ενδεχόμενη θεϊκότητά του, συνεπώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.


Καλά πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, μέσω της εις άτοπο απαγωγής? Κάποιος που σταυρώνεται αδίκως χάνει την υπόσταση του? Εσύ θα μπορούσες να κάνεις τέτοια θυσία, ο απλός θνητός? Οι συνειρμοί σου είναι φοβεροί, κάνεις για μαθηματικός ή για φυσικός καλύτερα (κάπως έτσι κατέληξε και ο Αϊνστάιν στη θεωρία της σχετικότητας).

quote:

Εκτός αν οι χριστιανοί λατρεύουν την…. πτωτική διαδρομή της χαμένης
θεϊκότητος. Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, τότε λατρεύουν την κατάπτωση. Επίσης, η διαφυγή της ενδεχόμενης θεϊκότητας από το πρόσωπο του, δηλώνει ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματικός θεός, διότι ένας θεός δεν μπορεί να σταματήσει να ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ακόμα κι αν το θελήσει!


Εξακολουθείς να ακολουθείς ένα φοβερό "συνειρμικό λογισμό" (όχι λογικό συνειρμό)!

quote:

Αν εξετάσουμε την δεύτερη περίπτωση, από άνθρωπος να έγινε θεός, να τέθηκε σε εφαρμογή η (παράλογη) θεωρία του Ευήμερου. Ας υποθέσουμε ότι όντως έτσι συνέβη και έγινε θεός, στο ίδιο επίπεδο π.χ. με τον θεό Ήλιο και τη θεά Αθηνά.

Δες νεστοριανισμό...μου δίνεται η εντύπωση ότι αναλύεις τα δόγματα και τις αιρέσεις του Χριστιανισμού.

quote:

ΔΕΝ έγινε θεός, καθώς η απουσία του ΔΕΝ γίνεται αισθητή στον Κόσμο.


Η απουσία του δε γίνεται αισθητή γιατί αυτό θα αποτελούσε επιστημονική φαντασία. Το θέμα είναι ότι γίνετε αντιληπτή η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του.

quote:

Ας υποθέσουμε τώρα, ότι ήταν κάποιος άνθρωπος που ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ, η οποία διαφέρει από το να γίνει κάποιος θεός. Για να φτάσει κάποιο ανθρώπινο όν στη θέωση θα πρέπει ν΄ ακολουθήσει τους «δρόμους» ή του φιλοσόφου ή του πολεμιστή.

Η πορεία μας στη ζωή δεν είναι μάχη (όπως ο φίλος μου ο Μάνος επισήμανε)?. Πολεμιστής είναι μόνο αυτός που κρατάει όπλο?

quote:

Φιλόσοφος επίσης ΔΕΝ ήταν, καθώς δεν ειπώθηκε κάτι από μέρους το οποίο να έχει πρωτότυπη φιλοσοφική αξία, το αντίθετο μάλιστα όταν ρωτήθηκε από τον Ρωμαίο Πιλάτο «Τι εστίν αλήθεια», ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ τι να απαντήσει. Κανονικά θα έπρεπε να σταυρωθεί μόνο και μόνο γιατί προκαλούσε αναστατώσεις για πράγματα που δεν ήξερε καν! Με ποιον τρόπο έφτασε στη θέωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα λοιπόν? (έλα ντέ!)


Δώσε μου τον ορισμό του φιλοσόφου...
...και ακόμη και αν δεν απαντούσε λεκτικά σημαίνει ότι δεν απάντησε? (η σιωπή μου προς απάντηση σου)

quote:

Περιπλανώμενος στην έρημο? Και αν όντως το κατάφερε, κατάσταση εξαιρετικά απίθανη, πως μπόρεσε να φτάσει τον πατέρα του ο οποίος (και είναι.. ΔΙΚΟ ΤΟΥ πρόβλημα αυτό) βρίσκεται εκτός κόσμου? Πως γίνεται κανείς να υπερβεί το όριο του παντός?


εσύ εδώ κατάφερες να υπερβείς τα όρια του λογικού συνειρμού, Εκείνος δε μπορεί λες να καταφέρει οτιδήποτε?


quote:

Και αν τελικά το κατάφερε, γιατί να μην αποδίδονται τιμές σε πρότυπα ανθρώπων που υπήρξαν και πολεμιστές ΚΑΙ φιλόσοφοι, και εκεί που έφτασαν δεν διατάραξαν την παγκόσμιο αρμονία, αντίθετα την ενδυνάμωσαν?

Ο πόλεμος δεν διαταράσσει την αρμονία?


quote:

Στη δε περίπτωση που ο Εβραίος Ιησούς ήταν εξ αρχής θεός (συνεπώς ακυρώνεται το.."θεάνθρωπος"!) τότε ισχύουν τα εξής:

Καταρχήν η αναγνώριση της θεϊκής του φύσης αφορά αποκλειστικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ τη φυλή του. Έπειτα ένας θεός δεν δύναται να πεθάνει, ακόμα κι αν ισχύουν (που δεν ισχύουν) τα περί αναστάσεως, η έννοια της αναστάσεως αφορά MONO τα θνητά και OXI τους θεούς…..


Δεν πέθανε, ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με λίγα λόγια εσύ απορρίπτεις και το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ αλλά και την Ελληνική αντίληψη. Και λέω την Ελληνική αντίληψη, γιατί αυτή επιτάσσει την χρήση του λογικού συνειρμού. Τα μάτια της ψυχής σας τα έχετε ερμητικά κλειστά. Αλλά ακόμη και αν επιλέξετε να τα έχετε κλειστά τότε ακολουθήστε τον πραγματικό δρόμο ενός ερευνητή. Γιατί ο ερευνητής οφείλει να λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, ακόμη και αυτές που δεν ποσοτικοποιούνται, να λάβει υπόψη του συντελεστή λάθους και να ορίσει ανοχές, να ενσωματώσει το νόμο των πιθανοτήτων, να προσομοιώσει μη καθορισμένα στοιχεία και μετά να καταλήξει σε αποτέλεσμα, που ακόμη και τότε δε μπορεί να είναι απόλυτα.

Συγχώρα μου αν τα γραφόμενα μου έχουν λίγο ειρωνική υφή, δεν το ήθελα, παρασύρθηκα από το δικό σου τόνο.


Πύρρα, η περήφανη ΕλληνίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 09:03:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με την σειρά σε όλους όσους έθεσαν ερωτήματα και απόψεις.

Χέλιο λες

quote:
Εονακο,σκεψου λιγο τι εκαναν οι ομοιδεατες σου,
στην θρησκεια αλλα και τα ΜΥΣΤΗΡΙΑ=οι εσωτερικες και αληθεις πνευματικες σχολες της εποχης,περα απο την εξωτερικη θρησκεια του εκαστοτε τοπου.
Ετσι λοιπον,εσυ "ο εσωτεριστης-χριστιανος" οταν σε συμφερει,
το γνησιο ελληνοπουλο,οταν σε συμφερει καπου αλλου,
και ο-σε παγκοσμιο πλεον επιπεδο-γνησιος εκφραστης της Χριστοδυναμης
η αλλοιως της χριστικης συνειδησης στο γηινο πεδιο,
εκεινη την μοιραια νυχτα με τα πονηρα φυτα και τα ποτα,
και τα scorpinia και πιπινια περιξ σαν χανουμακια,
ηρθες σε επαφη με το ακτιστο φως,που ο ερευνητης Καλοπουλος απεδειξε
οτι ηταν προελευσης αναπτηρα Bic.
Eτσι λοιπον ,γιατι περιμενεις καλυτερη αντιμετωπιση εσυ και η Ιουδαικη αιρεση?
Αρκετο αιμα και καταστροφη δεν εφεραν?
Σκεψου και τι θα γινει οταν μετενσαρκωθουν μαζικα
οι εθνικοι που σφαγιαστηκαν απο τις αγαπουλες.
Κυττα μονον μην εισαι μπροστα και τους μιλας για Bic...

Χέλιο ή θα μιλάμε σοβαρά ή να πάμε για κανα τσάι.
Ποιος σου είπε οτι η έλξη με τον Χριστό εκπορεύεται απο το αν το φώς στα Ιεροσόλυμα όντως βγαίνει απο το πουθενά.
Απο την στιγμή που είδα και βίωσα προσευχόμενος στον Χριστό το ΦΩΣ να πηγάζει και να κατακλύζει την υπόσταση μου αλλάζοντας δονήσεις,παλμούς και τρόπο σκέψης δεν έχω ανάγκη απο τέτοια.
Και πρόσεξε περιμένω καλύτερη αντιμετώπιση του Λόγου και των όσων δίδαξε στα οποία κανείς δεν στέκεται... Το τι κάνουν οι Ιουδαίοι και οι Εβραίοι δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ισα-ίσα που είμαι πολύ καχύποπτος απέναντι στις Εβραικές Θέσεις γιατι δεν χρησιμοποιούνε την δυναμική της κοσμοθεωρίας τους αλλά προσπαθούν να πείσουν μεσα απο έναν ηλίθιο συγκριτισμό με το Ελληνικό Πνέυμα και τον Χριστιανισμό.
Το ίδιο Χέλιο κάνετε και σείς. Κάποια στιγμή βρέθηκα σε μια τελετή κάποιων ομοιδεατών σου που λειτουργούσε ο Ραδ... Ξέρεις τι έκανε ? Έβριζε τον Χριστό... και πές μου εσύ τώρα σαν λογικός άνθρωπος ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ?
Μοιάζει με κάποιους που τους ρωτάνε τι ομάδα είσαι και αυτοί λένε "αντιολυμπιακός"...
Καταλαβαίνω οτι υπάρχουν πολλοί που αγωνίζονται για να φύγει το σκοταδιστικό πέπλο του οργανωμένου εκκλησιατικού εγκλήματος και πολλές φορές το επικροτώ και το στηρίζω...ΑΛΛΑ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Ο Χριστός δεν είπε πουθενά οτι δεν δέχεται τις γυναίκες να ιερουργούν, δεν είπε πουθενά φτιάχτε εκκλησίες και φορέστε κοσμήματα και ευλογήστε όπλα και σκοτώστε στο ονομα μου και συναλαχθείτε με τις εξουσίες και αποκτήστε περιουσίες. ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!!!! και ακόμα και τώρα μετά απο τόσες προσθήκες και μεταλλαγές και διαστρεβλώσεις αν πάρεις την καινή διαθήκη θα δείς οτι αυτό είναι ΔΙΑΧΥΤΟ στα λόγια ΤΟΥ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 09:09:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ερωτηση...
ο Απολλωνιος Τυανεας ηταν θεανθρωπος?
ο Σινταρτα,Κρισνα,Ορφεας κλπ. ηταν θεανθρωποι,
συμφωνα με την ιουδαιοχριστιανικη εννοια του ορου?

Και επιτελους Εονακο καταλαβε
οτι οι πατερες μας,
πιστευαν στο Δωδεκαθεο,και οχι στον Αβρααμ και τον Ιησου του Ναυη.
Καθε λαος εχει δικαιωμα να εχει την συμβολικη,τους θεους και τροπους λατρειας.
Μονον τα φασισταρια οι ιουδαιοχριστιανοι ,δεν σεβαστηκαν
την πιστη των "εθνικων"
και τωρα οι Φαρισαιοι που περασαν στην αμυνα
και οι σφαλιαρες πεφτουν βροχη,
κλαψουριζουν καλε οτι οι "ελληνιστες"
δεν σεβονται τα ιουδαιοχριστιανοπουλα καλε...
Τι διασκεδαστικα που ειναι τα καυμενα...


ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ? ΟΛΟΙ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Πάρε και διάβασε λίγο. Οταν λέει "αυτά που κάνω εγώ θα τα κάνετε και σείς και ακόμα περισσότερα..." Οταν λέει τους ανθρώπους "αδέλφια" ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ?
Οσο για τους πατέρες μας όπως τα λές εσύ το πιο δίκαιο είναι να επιστρέψουμε στον τοτεμισμό και τον ανιμισμό μιας και ήταν οι πρώτες εκδηλώσεις θρησκευτικότητας στην γή...
Και δεν λέω όχι αλλά άλλη ουσία και δυναμική έχει να απευθύνεσαι ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ και άλλη στις εκφάνσεις και τις εκδηλώσεις Του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 09:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είναι ΕΠΟΜΕΝΟ να υπάρχει ΤΟ ΧΑΟΣ μεταξύ των δύο αντιλήψεων περί του Θείου.

Και δεν νομίζω ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε έτσι ΑΒΙΑΣΤΑ τις ετσιθελικές «ερμηνείες» που μας μεταφέρει ο ΑΙΟΝ ως προς την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ελευθερία σκέψης που εμπεριέχουνε τα «ευαγγέλια». ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!

Οι «ελληνιστές», όπως μας αποκαλεί ο ΑΙΟΝ, προσπαθούνε απλά να αποδείξουνε την διαφορετικότητα που αναδύει η περιχαρακωμένη αυστηρότητα της συνείδησης του ιουδαιοχριστιανισμού σε σύγκριση με τον αυθορμητισμό της συνείδησης του Ελληνισμού. Και από αυτό το σημείο εκκίνησης δεν θα πρέπει να λιγοψυχήσουμε ένεκα κάποιας αφηρημένης εξωκόσμιας «δοτής αλήθειας» και των τυπολατρικών «παραδόσεων».

Οι υπεραπλουστεύσεις που εκπορεύονται από την ιουδαϊκή μήτρα, αφήνουνε στην άκρη ΖΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, όπως η ιστορία του και οι διδακτικοί μύθοι. Αντί της ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ και της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, υπεραπλουστεύονται όλα, προτρέποντας σε φυγή από τα ανθρώπινα δεινά μέσω των «εξ αποκαλύψεως» προφητειών.

Είναι προφανές ότι απόρροια αυτής της ασυμβατότητας είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στη συνειδητή παράδοση του Εγώ μας, και η συνέχιση της αδιέξοδης συνήθειας ενός ΜΟΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΝΟΥ που μαντρώνει την ενότητα της κοσμοαντίληψης του με ενοχικές κατασκευές και νουθεσίες αυτοβελτίωσης.

Επομένως, ο προορισμός μας θα πρέπει να είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ. Και αυτό δεν κατάφερε να το επιτύχει ο Έλληνας τουλάχιστον τα τελευταία 1700 χρόνια από την εγκατάσταση του Ρωμαϊκού καισαροπαπισμού. Πείτε το και «χριστιανισμό» αν θέλετε, το «μήνυμα» είναι το ίδιο.

Κάπως έτσι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα και την έννοια της «ελληνικής στυγνής λογικής»….


Σβάμπε συμφωνώ με τα περισσότερα. Ο Οργανωμένος Χριστιανισμός κατάντησε μια στείρα τυπολατρεία υιοθετώντας το Ιουδαικό τροπάριο της "τήρησης του γράμματος του νόμου" αφαιρώντας την φαντασία και την γόνιμη αναζήτηση. Απο την στιγμή δε που άρχισε να μοιράζει και συγχορωχάρτια εγκλώβισε τον άνθρωπο στο σκοτάδι.
Θα ξαναπώ όμως και θα επαναλάβω. Ακόμα και τώρα που στα χέρια μας βρίσκονται τα "πειραγμένα" απο οικουμενικές συνόδους και αρχιεπισκοπές Ευαγγέλια πουθενά στον Λόγο του Χριστού δεν θα δείς να υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Οπως όλοι οι μεγάλοι Διδάσκαλοι έτσι και ο Χριστός υπέδειξε στον άνθρωπο τον ΕΣΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ως πηγή του Θείου.
Συμφωνώ επίσης οτι το ιερατείο θέλησε πολλές φορές με αλλοπρόσαλο μίσος και εμπάθεια να καταστρέψει τις κατακτήσεις του Ελληνικού τρόπου και απέριψε συλλήβδην τους "διδακτικούς μύθους" όπως τους ονομάζεις ...όμως για μια στιγμή...ο Χριστός μίλησε με σκοπό να χειραγωγήσει ή μίλησε με παραβολές τις οποίες μπορείς να τις αναλύεις και να διαλογίζεσαι και να φιλοσοφείς και να εκπαιδεύεσαι πάνω σε αυτές για αιώνες ?
Αλήθεια πριν την εμφάνιση του Χριστού οι Ελληνες είχαν φτάσει όλοι σε επίπεδο αυτογνωσίας ? Φυσικά και όχι.. εκτός απο τις φωτεινές εξαιρέσεις που όλοι γνωρίζουμε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 11:23:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πύρρα,

λές "Δέν πέθανε, ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ."

Επειδή λοιπόν το ιουδαιοχριστιανικό ρεύμα ερμηνεύει κατα το δοκούν, και ενίοτε ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ την σημασία των λέξεων (π.χ. "δαίμονες" και "Ερως"), αυτό δέν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουνε όλοι αυτό το μονόδρομο.

Η λεγόμενη ενσώματη άνοδος του Χριστού στους ουρανούς έλαβε χώρα ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΗΜΕΡΑ απο ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.

Και επειδή επιπλέον η Ανάσταση είναι ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, θα έλεγα ότι έπρεπε να προσέξεις καλύτερα τα όσα έγραψα.

Η Ανάσταση Του έγινε μέσω της ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ, τρείς μέρες απο ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ.

Το ότι "Αναλήφθηκε" στους ουρανούς (σύμφωνα με τον χριστιανικό μύθο) δέν σημαίνει λοιπόν ότι δέν πέθανε.

Θα πρέπει λοιπόν μάλλον να...διαλέξετε αν ήτανε το ένα ή το άλλο.....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρρα
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 15:25:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πύρρα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η εκκλησία μας λεει κοίμηση όχι θάνατος. Ανέγνωσε επίσης και τι σημαίνει ανάσταση. Προέρχεται από το ανίσταμαι = ανά + ίσταμαι = σηκώνομαι όρθιος, εγείρομαι και όχι ζωντανεύω. Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα, εξακολουθείτε εσύ και οι ομοϊδεάτες σου να διυλίζεται τον κώνωπα. Το θέμα είναι αν είχε φθαρτό οργανισμό? Εμένα προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, γιατί δε μου λεει τίποτα. Ο Θεός ποιεί τα πάντα, και έτσι δεν έχει σημασία.
Το πνεύμα είναι σαν ομπρέλα, και για να λειτουργήσει πρέπει να την ανοίξετε.


Edited by - Πύρρα on 17/12/2003 15:27:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Skorpina
Μέλος 2ης Βαθμίδας


236 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 16:26:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skorpina  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

...και τα scorpinia και πιπινια περιξ σαν χανουμακια,
ηρθες σε επαφη με το ακτιστο φως,που ο ερευνητης Καλοπουλος απεδειξε
οτι ηταν προελευσης αναπτηρα Bic...

Hellio,το επιπεδο σου ειναι αναξιο σχολιασμου.Αρχισαν να τελειωνουν τα επιχειρηματα και λες ο,τι σου κατεβει...

Οταν ο Καλοπουλος αποδειξει οτι ειναι πραγματι ερευνητης τοτε ελα να ξαναμιλησουμε για εκεινον.

Αμφισβητειτε τον Χριστο και δεχεστε τον καθε ασχετο.Αυτο δειχνει το επιπεδο σας!Για να καταλαβετε ομως τον Χριστο πρεπει να ανοιξετε το πνευμα σας οπως ειπε η Πυρρα.Οταν το κανετε αυτο τοτε εχετε δικαιωμα να κρινετε και να καταληγετε σε συμπερασματα.

Αυτος ο ξυλουργος οπως τον λετε,ειναι Θεανθρωπος.Ειναι η ενσαρκωση του Λογου του Θεου.Ξερεις πολλους ξυλουργους που θεραπευσανε,θαυματουργησανε,θυσιαστηκανε,σταυρωθηκανε και αναστηθηκανε?

Ξερεις πολλα γαλοπουλα που λενε την αληθεια κατα προσωπο χωρις να φοβουνται ξεροντας οτι ετσι θα οδηγηθουν στον θανατο?

Φιλοσοφος δεν ηταν,ηταν σοφος ομως!Μιλησε για το μεγαλειο της ανιδιοτελους αγαπης ετσι ωστε να μπορουν να τον καταννοουν ολοι!

Θυσιαστηκε και εξευτελιστηκε για την σωτηρια μας.

Μερες που ερχονται καλη φωτιση


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 17:58:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ryche χαιρετα Scorpina

λες καλη μου...

quote:
Θυσιαστηκε και εξευτελιστηκε για την σωτηρια μας.


Λυπαμαι μα θα διαφωνισω...ο Χριστος κατα την ταπεινη μου αποψη δεν θυσιαστηκε καθολου για εμας.Αυτο για μενα ειναι καραμελα.Αυτο ισχυριζομαστε απο τοτε και καθε μερα τον σταυρωνουμε.Δεν νομιζω ο Χριστος να θυσιαστηκε για κανεναν αχρηστο απο μας που ολιμερης δεν ξερουμε τι αλλο να κανουμε παρα να αραζουμε και να τα φορτωνουμε ολα στο θεο.Ο Χριστος οτι εκανε το εκανε πανω απο ολα για τον εαυτο του!
Τωρα αν ταυτοχρονα δειχνει ενα μοντελο/δρομο που μπορουμε να ακολουθησουμε ωστε να γινουμε θεανθρωποι ειναι σιγουρο οτι το κανει.Γι αυτο και καταληγει να γινει θεανθρωπος και δεν με ενδιαφερει ουτε αν σταυρωθηκε η΄ αναστηθηκε πραγματικα,μα συμβολικα εχει πολλα να μου πει.Ο Χριστος ακουλουθησε την ατραπο του...
ειτε ηταν εβραιος η' ελληνας ειτε σπουδασε στην αιγυπτο ειτε στο θιβετ ειτε στην ροδο...το θεμα ηταν οτι εζησε ζωντανος το θανατο του με αποτελεσμα το ΕΙΝΑΙ του να συμβαδιζει με την γνωση του...
η διδασκαλια του Χριστου ξεκινα με την γεννηση του και τελειωνει με τον θανατο του.Το δογμα της εκκλησιας απο κει και περα σταυρωνει το ιδια την ιδεα που κυρρητει ο Χριστος.
Αδιαφορω για την εκκλησια που φτιαξανε ρασοφοροι σκοταδιστες...
και αδιαφορω αν αυριο παψει να υπαρχει...

γιατι καθε μερα ισως καποιοι να φτανουν στην θεωση...αλλα δεν φτιαχνουμε καθε μερα και μια καινουργια οργανωμενη θρησκεια.

ευχαριστω...

φως σας ευχομαι...


ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...


Edited by - ryche on 17/12/2003 18:02:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KaFriLa
Μέλος 1ης Βαθμίδας


75 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2003, 18:53:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KaFriLa  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνω απολυτα με το φιλο\η ryche ο Χριστος δεν σταυρωθηκε για κανενα μας αυτος διδασκε για την αγαπη δεν ειχαι προθεση να δημιουργησει ουτε δογματα ουτε εκκλησιες ουτε πολεμους ...
Αλλωστε αναρωτηθηται φιλοι μου μιλουσε για αγαπη και εφερε το μισος, μιλουσε για ειρηνη και εκανε τους πιο απανθρωπους πολεμους, μιλουσε για φως και εφερε το σκοταδισμο, μιλουσε για αναγεννηση του κοσμου και εφερε το μεσαιωνα...
Κανενας θεος δεν θα ενσαρκωνονταν γνωριζοντας ως θεος τι θα επακολουθησει αν ηταν να επιφερει τοση δυστυχια στον ανθρωπο με τη γεννηση του.
Ας αναλυσουμε λιγο το ονομα Χριστος - αυτος που εχει χριστει ας αναλυσουμε τη λεξη μεσσιας (απο την εβραικη massiah εξελιχθηκε σε messiah και ειναι ταυτοσημη με την αγγλικη ) αυτος που εχει λαβει το χρησμα δεν εχει σχεση με την ελληνικη εννοια ο μεσσαζων (medium) δηλαδη χριστος ηταν μια πνευματικη βαπτιση ... υπηρχαν και αλλοι χριστοι ...

Φιλε ζβαμπε σε εχω δει και σε αλλα τοπικ συμφωνω με τα περισσοτερα λεγομενα σου περι χριστιανισμου , θελω να μου εξηγησεις κατι
λες δυο οι τροποι για τη θεωση η να γινεις φιλοσοφος η να γινεις πολεμιστης ... Μεσω του πολεμου , του μισους , του θανατου και ολα τα αλλα κακα που συνεπαγεται ο πολεμιστης πως μπορεις να φθασεις στη θεωση ? Περιμενω απαντηση


Μέχρι ο άνθρωπος να γίνει αληθινά φιλόσοφος, οι Θεοί του είναι καταδικασμένοι να παίρνουν και να ξαναπαίρνουν ανθρώπινη μορφή...
Ξενοφάνης

'Το μονο που ξερω ειναι πως δεν ξερω τιποτα'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 04:24:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(Χριστός) "Γιατί με αποκαλείς αγαθό? Κανείς ΔΕΝ είναι αγαθός παρά μόνον ένας, ο Θεός..."!!!

(Μάρκος Ι'18)

Ποιό το συμπέρασμα απο το παραπάνω απόσπασμα..?

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2003, 09:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το συμπέρασμα απο το παραπάνω απόσπασμα Πλωτίνε είναι μια απάντηση σε αυτούς που με παιδικότητα θέτουν το εξής επιχείρημα " Αφού ήταν θεός δεν ήξερε τι θα επακολουθήσει ?". Μα ξαναλέω τι έχουμε στον νού μας όταν λέμε την λέξη Θεός ? Μήπως έχουμε εκείνη την εικόνα που προανέφερα με τον παππούλη που κάθεται στον ουρανό και δεν έχει τι να κάνει και "παίζει" με τους ανθρώπους ?
Μήπως θα πρέπει να έχουμε στον νού μας ΠΝΕΥΜΑ (ο θεός εστί) και ΕΝΕΡΓΕΙΑ (τα πάντα είναι ενέργεια)... που δεν συμπεριφέρεται με τα δικά μας στενά πλαίσια ?
Αγνοούν όμως όλοι αυτοί οτι απο τη στιγμή που ένα πνεύμα ενδυθεί ΣΑΡΚΑ αυτόματα γίνεται "ατελές" και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Πατέρα ο οποίος περιλαμβάνει μορφή και άμορφο , εκδήλωση και ανεκδήλωτο σε ισορροπία.
Για τον λόγο αυτό έχουμε και τους πειρασμούς στην έρημο.

Είναι ανόητο να λέμε οτι ο Χριστός σταυρώθηκε για τον εαυτό του. Είναι ανοησία και ύβρη στον εαυτό μας.
Τελικά μιλάμε πνευματικά, μιλάμε πιστεύωντας στην ύπαρξη του πνεύματος και της ψυχής ή μιλάμε κοινωνικοπολιτικο-ιστορικά μόνον?
Οπως και να μιλήσουμε όμως είναι τεράστια ανοησία να παραδεχόμαστε οτι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος με τέτοια σοφία και δυνάμεις θα καθόταν σαν "κότα" να τον σταυρώσουν και δεν θα ανέβαινε σε κανα βουνό με τους "αυλικούς-μαθητές" του να τον "λιβανίζουν" και να την περνάει ζάχαρη...
Οχι... η ζωή του Κυρίου είναι γεμάτη με σύμβολα και σημάδια, είναι ένα ΦΑΡΟΣ που δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στην ΠΗΓΗ.
ΕΙΝΑΙ Η εκδήλωση της ΑΓΑΠΗΣ που μιλά απο μόνη της και δεν ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με Φυλές, με Θρησκείες, Φύλα, Χρώματα και την ΑΓΕΛΑΙΑ πτωτική φύση του ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΟΜΙΛΙΑ...
ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΝ , ΕΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΠΕ "Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟ ΒΑΛΕΤΟ".
Ποια θεική σοφία, ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ πίσω απο τέτοια εκδήλωση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ?
Μονο αυτή η φράση, αυτή η διδαχή καταδυκνυει τουλάχιστον ενα ΠΝΕΥΜΑ το οποίο είχε ξεπεράσει κάθε ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ θέαση των πραγμάτων.
ΚΑΙ...ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ... όχι οτι δεν μπορούσε να ξεφύγει αλλά αυτός ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
Πείτε μου ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΟΤΙ εδώ δεν είναι τίποτα άλλο απο ενα ΣΧΟΛΕΙΟ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟΥ που θα κατανοήσει ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ΕΝΑ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ?
Ρωτήστε τον εαυτό σας ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ!! αν αύριο συνειδοτοποιούσατε οτι ΕΙΣΤΕ ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΑΣ ?

Αλλά και πνευματικά να μην το πάρουμε, γιατι ακόμα και έτσι Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ, ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΔΑΧΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ" θα εξασφάλιζε ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΟΝ ?
ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΒΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ είναι το μίσος, η εμπάθεια, η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ... ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΥΓΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΒΑΜΠΕ ΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ που τόσο εύκολα περνάμε απο κρισάρα τα πάντα, που τόσο πολύ χαιρόμαστε ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ... ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΡΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ...
ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΡΕ ΣΒΑΜΠΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ?
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ...ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.

ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΓΑΙΔΑΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΔΟΝΤΙΑ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy