ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2003, 13:45:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένοι οι λόγοι που επέβαλαν την ανακήρυξη ορισμένων προ της Κωνσταντίνειας συνθηκολόγησης «Ευαγγελίων» ως μη-κανονικά και συνάμα γνωστά ως «απόκρυφα».
Με απλά λόγια: ότι δεν κόλλαγε στο προφίλ που έδωσε ο παγανιστής και λάτρης του Μίθρα Κωνσταντίνος μαζί με τον Ευσέβιο στην νέα ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ, έπρεπε να καταστραφεί. Ότι ξέφυγε της μανίας τους, και είναι η πραγματική ιστορία περί του αρχικού κινήματος, το βαφτίσανε ως «απόκρυφο».

Υπάρχει ένα κοπτικό απόκρυφο, το «Ευαγγέλιο των Δώδεκα Αποστόλων», το οποίο ο Ωριγένης το θεωρούσε μαζί και με το «Ευαγγέλιο των Αιγυπτίων» ως τα αρχαιότερα απόκρυφα κείμενα. Κατά την γνώμη του είναι και τα δυο παλαιότερα από το «Κατά Λουκάν».

Η επίσημη μετάφραση του Ευαγγελίου «των Δώδεκα Αποστόλων» έλαβε χώρα το 1904 από τον καθηγητή θεολογίας E. Revillout.

Από τα πρώτα αποσπάσματα του κιόλας γίνεται λόγος για τον απεσταλμένο του Καίσαρα Τιβέριου, ο οποίος εστάλη για να ανακηρύξει έναν καινούργιο τετράρχη, κατά σύμπτωση (!) την ίδια ακριβώς εποχή που τα «κανονικά ευαγγέλια» μας πληροφορούν ότι κάποιοι θέλησαν να ανακηρύξουν τον Ιησού Βασιλιά (Ιωάννην 6.15)

Σύμφωνα δε με ένα άλλο απόσπασμα, ο Τιβέριος πριν διατάξει την ανακήρυξη ενός νέου τετράρχη που θα αντικαθιστούσε τον Φίλιππο, είχε πληροφορηθεί από τον αδερφό του, τον Ηρώδη Αντίπα, ότι ο Φίλιππος οργάνωνε μια συνομωσία. Έτσι ο Τιβέριος διέταξε να κατασχεθεί η περιουσία του Φιλίππου και να σεβαστούν μόνο τη ζωή του και τη ζωή της γυναίκας του και την κόρης του.
Οποιαδήποτε όμως και αν είναι η αλήθεια της όλης δολοπλοκίας, η ιστορία αυτή μας προσφέρει την καταλυτική εξήγηση για τον πραγματικό λόγο της διαφωνίας ανάμεσα στον Πιλάτο και στον Ηρώδη Αντίπα, η οποία κατέληξε ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (όμως, ΠΟΙΑΝΟΥ Ιησού?).

Διότι, με αυτή την σύλληψη ο Ηρώδης Αντίπας είχε στα χέρια του την απόδειξη ότι ο Πιλάτος ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ. (επίσης Κατά Λουκάν 23. 5-12)

Την συγκεκριμένη εκτίμηση την επιβεβαιώνει απόλυτα το «Ευαγγέλιο των Δώδεκα Αποστόλων», και αναδεικνύει την πρόθεση του Τιβέριου να ανακηρύξει τον Ιησού ηγεμόνα στη θέση του Ηρώδη Φίλιππου, τετράρχη δηλαδή της Γωλανίτιδας, Τραχωνίτιδας, Βατανίας και Πανιάδας.

Σχετικά αναφέρει: «Και τις μέρες εκείνες όπου ο Ιησούς ανάστησε τον Λάζαρο, ο μέγας απεσταλμένος του αυτοκράτορα στην Γαλιλαία, πήγε και βρήκε τον Ηρώδη, και συζήτησε μαζί του για το θέμα των περιοχών του Φιλίππου, που ο τελευταίος τις είχε ερημώσει με το πρόσχημα ότι ο Ηρώδης του είχε αρπάξει την γυναίκα του.
Ο Κάριος λοιπόν, ο μέγας απεσταλμένος του Αυτοκράτορα, όταν άκουσε τα θαύματα τα οποία έκανε ο Ιησούς, πήγε να τον συναντήσει. Και αφού τον γνώρισε και μίλησε μαζί του, γύρισε πίσω στον Ηρώδη και του είπε: Μόνον αυτός είναι άξιος να βασιλέψει σ’ολόκληρη την Ιουδαία και στις περιοχές του Φιλίππου.

Όταν ο Ηρώδης τα άκουσε αυτά θύμωσε πολύ, κατηγόρησε τον Ιησού και πρόσθεσε: Δεν θέλουμε να γίνει αυτός Βασιλιάς στην Ιουδαία. Από εκείνη τη στιγμή όποιος υποστήριζε την άποψη ότι ο Ιησούς πρέπει να ανακηρυχθεί Βασιλιάς θα εκτελείται επί τόπου και θα κατάσχονται όλα τα υπάρχοντα του.

Ο Άννας και ο Καϊάφας πήγαν και συνάντησαν τον Κάριο, το μέγα απεσταλμένο του αυτοκράτορα. Κατηγόρησαν εμπρός του τον Ιησού και στήριξαν τα λόγια τους λέγοντας ότι είναι μάγος. Άλλοι πάλι ότι παραβίαζε την αργία του Σαββάτου, άλλοι ότι είχε καταστρέψει τον ναό.
Μετά από όλα αυτά, ο Ηρώδης Αντίπας ζήτησε απ’όλους τους Εβραίους προύχοντες να του δώσουν μια λίβρα χρυσό. Συγκέντρωσε ένα μεγάλο ποσό και το πρόσφερε στον Κάριο ώστε να μην αναφέρει τίποτα στον αυτοκράτορα Τιβέριο για τον Ιησού. Ο Κάριος δέχθηκε τα χρήματα από τα χέρια του Ηρώδη και δεν είπε τίποτα στον Καίσαρα για τον Ιησού….» (Δεύτερο απόσπασμα του Ευαγγελίου)

Όλη αυτή η διήγηση μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: τη λογική πολιτική σκέψη του Τιβέριου να εγκαταστήσει στις πολυτάραχες αυτές περιοχές οι οποίες ταράσσονταν αδιάκοπα από εξεγέρσεις, πολέμους και φιλονικίες μεταξύ των διαφόρων μικροηγεμόνων (διάφοροι «Μεσσίες» αιρέσεων έσκαγαν μύτη …) έναν άξιο και νόμιμο βασιλιά, έναν «υιό Δαυϊδ».
Η νομιμοποίηση επομένως ενός αρχιστασιαστή, γιου και εγγονού μεγάλων επαναστατών, θα είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση και την ειρήνευση της ρωμαϊκής επικράτειας. Επίσης, με αυτή την κίνηση η Ρώμη θα ικανοποιούσε και το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων οι οποίοι δεν ανέχονταν την τυραννία των Ιδουμαίων ηγεμονίσκων.

Βέβαια, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτή η πρόταση ήταν αντίθετη προς τα συμφέροντα του Ηρώδη Αντίπα. Αποτελεί δε λογική εξέλιξη και ταύτιση της υπόθεσης τόσο ο σχολιασμός του Λουκά όσο και του Ιωάννη:

«εν τη αυτή ημέρα προσήλθαν τινες Φαρισαίοι λέγοντες αυτώ. έξελθε και πορεύου εντεύθεν, ότι Ηρώδης θέλει σε αποκτείναι..» (Λουκάν 13.31)
«Ο Ιησούς ουν γνους ότι μέλλουσιν έρχεσθαι και αρπάζειν αυτόν ίνα ποιήσωσιν αυτόν βασιλέα, ανεχώρησε πάλιν εις το όρος αυτός μόνος» (Ιωάννην 6.15)

Είναι επομένως αρκετά ξεκάθαρο, ότι εάν πράγματι οι ενασχολήσεις του Ιησού ήταν μόνο….η θεραπεία των αρρώστων και οι ηθικές και άκακες διδασκαλίες (!), ο Ηρώδης ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.

Βέβαια, άσχετα από τους φόβους του Ηρώδη, και παρόλα τα όσα λέει η φήμη του Ευαγγελισμού που κατασκεύασαν, ο «Κύριος ο Θεός» ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ «ΘΡΟΝΟ ΔΑΥΪΔ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ», και δεν βασίλεψε ποτέ «επί τον οίκον Ιακώβ εις τους αιώνας», διότι……σε λιγότερο από σαράντα χρόνια από τον χρόνο που τοποθετούνε την σταύρωση του, ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο «ΟΙΚΟΣ ΔΑΥΪΔ» ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!!

Τώρα νομίζω μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα ΓΙΑΤΙ καταστρέψανε ότι δεν τους ταίριαζε στο story του παντρέματος, αλλά και τον λόγο που ότι τους ξέφυγε από την σκούπα το αναθεμάτισαν ως «μη κανονικό» και…..ψεύτικο!

Τελικά ζηλωτής ή ιδιόμορφος Εσσαίος?

Σε αυτό το σημείο («προφητείες», πλάνη και πραγματικότητα δηλαδή) αξίζει να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από την «Διαθήκη στη Γαλιλαία», μεταφρασμένης από τα αιθιοπικά:

«Αληθώς σας λέω, ότι θα επιστρέψω όπως ανατέλει ο ήλιος, και θα είμαι στην δόξα μου, επτά φορές λαμπρότερος από αυτόν, ενώ εμπρός μου θα πηγαίνει ο σταυρός μου…Εμείς του είπαμε: Κύριε σε πόσα έτη θα επιστρέψεις? Και απεκρίθη: Κατά το έτος 150, στις μέρες της Πεντηκοστής και του Πάσχα» (Απόσπασμα 28, σελίδα 16)

Κατά συνέπεια, η σύνταξη του «προφητικού» αυτού κειμένου έγινε πριν από το έτος 150, αλλά η υπόσχεση δεν τηρήθηκε (?) και ο ήρωας της αφήγησης δεν επέστρεψε ούτε το 150 ούτε το 1150.

Η…….αναμονή του συνεχίζεται!


gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2003, 19:39:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
βρε Schwabe τορα το τελευταιο με την χρονολογια τι το θελες?

αφου ξερεις την απαντηση απο τους γιαχβεδιστες

<<ο χριστος μιλουσε αληγορικα,150 χρονια δικα του δεν ειναι 150 δικα μας>>

τωρα πως και ο σωστος και παντα αλαθαστος χριστος δεν εδωσε την ελευση του σε δικα μας χρονια,
<<δεν φτανει που ηρθε και σταυροθηκε για χαρη μας θες να σου πει και ποτε θα ερθει?
πρεπει να εισαι παντα ετοιμος σαν τις 10 παρθενες που ειχαν προνοησει και ειχαν μαζι τους και αλλο λαδι (αναφορα στην γνωστη παραβολη που 20 παρθενες περιμεναν τον γαμπρο)>>
αυτα πανω κατο θα σου γραψουν

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 02:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
..XMΜΜ!
ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΤΟΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ;...

"ΜΗΝ ΠΟΡΩΝΕΣΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ"....
ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΕΣ...
ΑΠΟ ΤΟΝ SCHWABE/ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ -ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ ΕΣΩ-ΚΙΝΗΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ...ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΦΑΝΕΡΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΩΝ ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗ,
ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΟΥΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΖΩΗ.
ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΓΡΑΦΙΚΗ...
+ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΛΙΞΗ ....ΟΥΤΕ ΑΝΑΤΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ...
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ /

ΑΝ ΗΜΟΥΝ
ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΓΑΤΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΑ ΤΙΠΟΤΑ.

-ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ -
Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ :
"Ο,ΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ..."


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 06:35:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
-ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ -
Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ :
"Ο,ΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ..."

Χα!χα!...έτσι είναι Ατμούλα.
Όσο για τον Schwabe να συμπληρώσω πως είναι "επιλεκτική" κινητή βιβλιοθήκη

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame youΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 07:11:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Χαιρετώ και σ' ένα Schwabe.
Και μου γεννάτε ένα ερώτημα, με όλα ετούτα τα topic που συνεχώς ανοίγεις καλέ μου για την θεϊκή υπόσταση του Ιησού.
Γιατί το κάνεις;
Αφού ήδη γνωρίζεις πως 2000 χρόνια τώρα, χτίζετε το οικοδόμημα του Χριστιανισμού και σαφώς έχει περάσει απ' όλα τα στάδια με επιτυχία...
Καλέ μου φίλε, ο κοινός άνθρωπος έχει την ανάγκη, για την σωστή και μόνο επιβιωσή μέσα στο σύνολο, της θρησκείας.
Έτσι εάν δεν έχεις μία άλλη θρησκεία να του προσφέρεις (ανώτερη από αυτήν που ήδη έχει) μην χτυπάς την δική του. Όπου σαν τον γρανίτη βρίσκετε στην καρδιά του!!!
Διότι να ξέρεις πως εσύ θα εκτίθεσαι και πιθανών να συντριβείς από τον γρανίτη της καρδιάς τους.....
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 07:37:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Οι άνθρωποι κρίνονται απο αυτά που λένε, το Μεγάλο Πνεύμα βλέπει αυτό που είμαστε.
Τα βέλη είναι ανθρώπινα, δε φτάνουν στον Ήλιο

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 29/12/2003 07:41:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 08:28:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ πάντως βλέπω τον Σβάμπε σαν ένα μικρό μαθητούδι που ότι το μαθαίνουν οι "δάσκαλοι" του τρέχει να το πεί στους φίλους του για να τους κάνει εντύπωση!

Επίσης μοιάζει πολύ με αυτούς που τους ρωτάνε "τι ομάδα είσαι ?" και αυτοί απαντάνε "αντιολυμπιακός"...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 20:05:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AION,

αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσεις.

Ξέρεις, τα "απόκρυφα" κάποτε δέν ήτανε καθόλου..."απόκρυφα", αλλά ήτανε απλά η ιστορία μίας ακόμη ομάδας των μεσσιανιστών απο την ιουδαία.

Όταν "νίκησαν" στον πολιτικό στίβο της Ρώμης οι αυτόκλητοι Σωτήρες της σημερινής ομάδας, τότε ότι δέν μπόρεσαν να το καθαρίσουνε απο την αγορά το είπανε "μη κανονικό" και "απόκρυφο".

Ο καθένας λέει και υποστηρίζει αυτό που τον εκφράζει λοιπόν.

Η ιστορική πραγματικότητα όμως και ο πανδαμάτωρ χρόνος δίνουνε σε όλους την απάντηση τους.

Θα δείξει λοιπόν, μην αγωνιάς πια τόσο πολύ!

Δέν νομίζεις?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μετρον
Μέλος 1ης Βαθμίδας


88 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2003, 22:02:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μετρον  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμ! Αρα τοτε πρεπει να συμφωνησουμε , παντα με τα λεγομενα ορισμενον απο σας, με το οτι απο την στιγμη που ηρθε ο λογος του κυριου σας χαθηκε ο διαλογος αγαπητοι!
Η μηπως δεν αντελιφθην οτι εστιν "τα παντα ματαιωτης "? Κανενα αντεπιχειρημα? Μονο χλευαστικη ψευτοσυγκαταβαση απο μερικους?!!

Η Ατμα ειναι αερικο και τουλαχιστον απανταει σαν ενα πραγμα που σεβομαι!
Ειναι αδιανοητο σε μερικους οτι ακομη σαν λιγοι πρεπει να γνωριζουμε πολλα κοντρα στους πολλους επειδη εχεται εφησυχαση στο σκοταδιστικο σας νιρβανα εσεις με την αποψη οτι ολα βαινουν καλως μιας και αφησατε να διαχειριζονται της ψυχες σας μαυροφορεμενοι σκοταδιστες?

Εστω και ετσι! Τουλαχιστον καποιη προσπαθουν να ξυπνησουν τους εν ζωη νεκρους (στο πνευμα) και ιδου!Πολλοι αρχισαν να ξυπνανε !
Ο πανδαματορ χρονος εχει διαλυσει πολλους γρανιτες φιλτατοι , και ο δικος σας ειναι στα τελευτεα του , κοινος πνεει τα λοισθια μαζι με τον ιχθυ σας διοτι δεν δυνατε να εξελιχθη κατι εκ γεννετης νεκρο!
Η προσπαθεια πλεον μετραει περισοτερο απο το αποτελεσμα σε αυτο το θεμα διοτι τα παντα οιακιζει κεραυνος κατα τους αρχαιους ημων προγονους !

Αιντε φιλικα

Υ.Γ
it`s a dirty job, but someone has to doit!
John Wayne

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 08:18:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πω πω... τι μας είπες τώρα αδερφέ...
Μου σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο!
Αλλά το πιο τρομερό είναι αυτό
quote:

it`s a dirty job, but someone has to doit!
John Wayne

Μήπως είσαι οδοκαθαριστής ?

Α και μπάϊ δε γουέι... λέγεται
"ιτς ε ντέρτυ τζάμπ μπάτ σάμγουάν'ς ΓΚΑΤ του ΝΤΟΥ ΙΤ"

Edited by - AION on 30/12/2003 08:19:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 10:57:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εστω και ετσι! Τουλαχιστον καποιη προσπαθουν να ξυπνησουν τους εν ζωη νεκρους (στο πνευμα) και ιδου!Πολλοι αρχισαν να ξυπνανε !

Ωπα έσκασε μύτη και άλλος σωτήρας.
Αλλά να προσέξουμε λίγο τους νεκρούς που θα ξυπνήσει......
Εαν είναι χλωμοί και κάνουν αργές κινήσεις μπορεί να είναι ζόμπι..... προσέξτε....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:22:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
εγώ πάντως πρωί-πρωί όταν είδα αυτό το "καποιη" ...ξύπνησα για τα καλά!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:24:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντως είναι απορίας άξιο η τοποθεσία απ'όπου σκάνε τα καλόπαιδα.
Ο ένας Αυστρία, ο άλλος Ιταλία, ο άλλος Γερμανία...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι συμμαχίες βλέπω....καλά κρατούν!

Μήπως εκτός απο βαθυστόχαστα πονήματα και άκρατη σωτηριολογία έχουμε κύριοι και τίποτα ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μετρον
Μέλος 1ης Βαθμίδας


88 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:37:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μετρον  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητη
Αιονακο με τοσες τριχες που πετας πως ειναι δυνατον να σηκωνετε καποια?
Το Υ.Γ σωστα το γραψα γιατι ετσι ηθελα ! Εαν θελλω βοηθεια για να καταλαβω κανα ψαλμο θα σε ενοχλησω αλλα σε αγγλικα αστο καλυτερα!

Αναστημενε η καλυτερα Αναμασημενε επι του θεματος του schwabe τιποτε αλλα στον χλευασμο πρωτος!Αφενος προσφιλης συνηθεια τον χριστιανοπουλον οταν δεν εχουν να πουν τιποτε και πρεπει να κερδισουνε τις εντυπωσεις παση θυσια , αφετερου κακια δε διοτι και η αντιθετη πλευρα μπορει να ξερει αυτο το παιχνιδη καλα!
Ετερον εκατερον , καντε κατι προτοτυπο ρε παιδια !
Συζητηστε η απλα απεχετε ανευ ηλιθιον σχολιον!

Φιλικα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:49:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αναστημενε η καλυτερα Αναμασημενε επι του θεματος του schwabe τιποτε αλλα στον χλευασμο πρωτος!Αφενος προσφιλης συνηθεια τον χριστιανοπουλον οταν δεν εχουν να πουν τιποτε και πρεπει να κερδισουνε τις εντυπωσεις παση θυσια , αφετερου κακια δε διοτι και η αντιθετη πλευρα μπορει να ξερει αυτο το παιχνιδη καλα!
Ετερον εκατερον , καντε κατι προτοτυπο ρε παιδια !
Συζητηστε η απλα απεχετε ανευ ηλιθιον σχολιον!

Κάνε καμιά μετάφραση γιατί δεν γνωρίζω τα αρχαία ελληνικά σου.
Εάν διαμαρτύρεσαι για τον χλευασμό για σκέψου μήπως προκαλείς και τον επιδιώκεις.
Άλλωστε είμαι ακόμα πεθαμένος και περιμένω να με ξυπνήσεις.........


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 11:55:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τι να απαντάμε βρε κόπανε ?
στις ξεπατικοτούρες του Σβάμπε απο το jesusneverexisted.com ?
Aφού ούτε ο ίδιος έχει ιδέα τι λέει απλά πάει και τα μεταφράζει και μας τα βάζει εδω μέσα με την σειρά μάλιστα που τα ανεβάζει αυτός που έχει το site.

quote:
τον χριστιανοπουλον
ποιος είναι αυτός ο Χριστιανόπουλος πάλι ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 13:10:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AION,

αντι να κουράζεις με τις διχασμένες σου απόψεις και τα τετριμμένα σου πονήματα της κακιάς ώρας, η πές τίποτα σοβαρό και ιστορικά τεκμηριωμένο η τέλως πάντων πάρτο απόφαση ότι και η υπομονή έχει τα όρια της.

Το έχεις πει εκατοντάδες φορές, και σου το ξαναλέω: ούτε κάνω copy-paste καμία απο τις σελίδες που προφανώς εσύ μελετάς αλλά ούτε και χαριεντίζομαι αναμασώντας τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες του σιναφιού σου. Τις πηγές μου τις έχω ξανα-σχολιάσει και οι γραφικότητες σου προφανώς έχουνε να κάνουνε με την δική σου "τακτική αναζήτησης" (Απολογητής κ.α.).

Αποφάσισε πρώτα ΤΙ "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ", και αφού το προσδιορίσεις (με ή χωρίς τα δεκανίκια που σου προσφέρονται απο την Φιλωνική "σοφία"..) κατέληξε κάπου και πάψε να θεωρείς τον εαυτό σου "σοφιστή" η τάχα μου δήθεν...διανοούμενο!

Τρομάρα σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ARIS021
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 17:29:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ARIS021  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή ο Χριστός ήταν μιά πρωσοπικότητα που έχει παραποιηθεί,αλλοιωθεί έτσι ώστε να φτάσουμε να τον πιστεύουμε ως Μεσσία ως Θεό?
Είναι ένα κατασκεύασμα?
Υπάρχει κάτι που να είναι αλήθεια απο την ζωή του?Αν δεχτούμε οτι τα ευαγγέλια γραφτήκαν έτσι ώστε να δρομολογηθουμε στην πλέον διαδεδομένη θρησκεία τον Χριστιανισμο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 18:01:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ρε Σβάμπε αφού και τα θέματα που ανοίγεις τους τίτλους του jesusneverexisted.com έχουν... άσε το δούλεμα για κανα ποτσιρίκι και καναν συνταξιούχο στρατηγό.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 18:26:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΙΟΝ,

σου το'χω ξαναπεί αλλά στου κουφού την πόρτα.....

Απολογητή, αλλά και την ιστοσελίδα που αναφέρεις, εσύ μελετάς φίλτατε. Τον Απολογητή τον έχω ρίξει μια ματιά, η άλλη σελίδα μου είναι ΑΓΝΩΣΤΗ.

Αν πάλι τόσο πολύ ενδιαφέρεσαι, ε, τότε κάποια στιγμή θα κάνω ενα κλίκ και θα...σε ενημερώσω.

Και παλαιότερα σε θυμάμαι με αυτή τη χαρακτηριστική σου "σιγουριά", τίποτα το καινούργιο δηλαδή.

Στην ταμπακέρα: λες λες και ξαναλες διάφορα και ενίοτε εντελώς άσχετα. Θα μας διαφωτίσεις τελικά ως προς το ΤΙ πιστεύεις τελικά?

Θα μας εξηγήσεις την ακριβή σου τοποθέτηση?

Αϊντε ντε!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 18:42:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ARISO21,

ο εξελληνισμένος ιουδαϊσμός, δηλαδή το μόρφωμα που όνομάζεται χριστιανισμός, είναι όπως και οι άλλες Αβρααμικές θρησκείες ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.

Τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουνε λοιπόν και τα τρία. Το επικάλυμμα τους είναι ο "Θεός" και η αέναη συναλλαγή με εναν Κόσμο που πάντοτε σιωπά. Και θα συνεχίζει να σιωπά!

Όλοι τους έπρεπε να δώσουνε ανάλογα με την πελατεία που στράφηκαν τα ανάλογα ερεθίσματα και εξηγήσεις.

Και αυτό και έχεις μπροστά σου φίλτατε!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μετρον
Μέλος 1ης Βαθμίδας


88 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 22:39:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μετρον  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναστημένε η αλλιώς αναμασημένε ! Δεν γνωρίζεις η δεν βολεύει να γνωρίζεις μέσα από το μαντρί που βρίσκεσαι? Βγάλε το κεφάλι από τον φράχτη και μπορεί να δεις κάτι! Και θα δεις ότι δεν υπάρχει Λύκος , αυτός είναι στο μυαλό σου!

Αγαπητέ Αιον! Είσαι αυτό που μου προσάπτεις και είναι πλέον εμφανέστατο! Το εάν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο που κατηγορείς στον Σβαμπε , τότε ξεμπροστιασετον η αλλιώς κάντον ρόμπα! Μια και δεν το κάνεις και απλά χλευάζεις τότε απλά μην περιμένεις και τίποτα καλύτερo!

φιλικα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ARIS021
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 23:36:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ARIS021  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα Schwabe δεν έχουμε θεοκρατία.
Πώς εξυπηρετεί στη πολιτική ο Χριστιανισμός?
Εκτός αν εννοείς παλιότερα π.χΒυζάντιο
Το τώρα πως το βλέπεις?
Βλέπεις, αδειάζουν οι εκκλησίες μήπως είναι μια μορφή διαμαρτυρίας,μια φωνή?(ενα π.χ που λες για σιωπή του κόσμου)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Blue Knight of Section Seven
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2003, 23:49:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Blue Knight of Section Seven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
BIRTH

FRIENDSHIP

LOVE

FAMILY

WISDOM

TRUTH

DEATH

+


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 09:36:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ARISO21,

ας είμαστε ρεαλιστές φίλε μου. Θεοκρατία ανατολικού τύπου πλέον δέν έχουμε ακριβώς (χάριν στον αναθεματισμένο απο το παπαδαριό αγώνα του '21..), αλλά έχουμε σίγουρα μια θεοκρατία....μετα-μοντέρνα!

Για ποιό λόγο αναφέρουνε λοιπόν έγγραφα του δημοσίου εάν ενα βρέφος είναι...βαφτισμένο ή όχι? Τι σχέση έχει η τελετουργία ενός ασιατικού δόγματος με εναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ έλληνα πολίτη?

Για ποιό λόγο έχουμε ενα υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων? Τι σχέση μπορεί να εχει η στείρα και αεικίνητη δογματική παπαγαλία μίας επίπλαστης πλάνης με....ενα πανεπιστήμιο!
Μήπως την διαφύλαξη των στεγανών και τον κατηχητισμό υπο την σκεπή της δήθεν φιλοσοφίας?
Μήπως την εξασφάλιση (όπως ολοένα και συχνότερα ακούμε στα ΜΜΕ) προβάτων για τα αμέτρητα μοναστήρια του ιουδαιοχριστιανικού σκοταδισμού?
Μήπως, τέλος, την "ορθή" συν-διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων στο μάθημα των θρησκευτικών? Μήπως για να μην ξεχνάνε τα ελληνόπουλα ότι οι προπάτορες του λέγονται.....Αβραάμ και Σάρα?

Οι επιτροπές που ιδρύει το παπαδαριό για την "καταπολέμηση της νεο-ειδωλολατρίας" στην ελλάδα ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Μήπως λοιπόν αυτά, αλλά και άλλα πολλά και χειρότερα, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ? Λέω μήπως!

Όσο για το άδειασμα των Εκκλησιών, θα έλεγα ότι είναι μια φυσική εξέλιξη. Ούτως η άλλως οι εκχριστιανισμένοι έλληνες είναι στην ουσία (το 95% όσων έχουνε εστω και κάποια επιφανειακή σχέση) απλά τυπαλάτρες. Δέν είχανε βλέπεις ποτέ να προσφέρουνε εκτός απο ενα προσωπείο τίποτα ουσιαστικό στον κόσμο, και ο εκφυλισμός της οργάνωσης τους απλά καταρρέει.

Αναφορικά με το παζάρι πολιτικής-θρησκείας, θα έλεγα πολύ απλά ότι μια ματιά γύρω θα σου δώσει την ξεκάθαρη απάντηση. Την αρχή την κάνανε στην Ρώμη, συνέχισαν στο βυζάντιο, και απο το '21 και μετά προσπαθούνε όπου τους παίρνει να έχουνε λόγο. Τα παραδείγματα και οι μαύρες σελίδες πάρα πολλές. Ο καισαροπαπισμός ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ φίλε μου!

Ευτυχώς όμως που και εδώ γίνονται σιγά σιγά αλλαγές (ο Σημίτης π.χ. τους έγραψε κανονικά στο θέμα των ταυτοτήτων) και όπως βλέπουμε και απο το Γαλλικό παράδειγμα η στροφή άρχισε να φαίνεται.

Σχετικά με την "σιωπή", εννοώ μεταφυσικά τον Κόσμο που σιωπά, και όχι κυριολεκτικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 10:39:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντως έχετε πλάκα όλοι εσείς οι "Ελληνάρες"...
Απο τη μία υπάρχουν αυτοί που θεωρούν την Ορθοδοξία το μοναδικό προπύργιο που μπορεί να μας σώσει απο την παγκοσμιοποίηση, τους Εβραίους, τους Αμερικανούς και απο την άλλη υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν οτι η Ορθοδοξία είναι το όχημα των Εβραίων για να μας κατακτήσουν πνευματικά.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται απο την άκρατη τάση μερικών να "συνωμοσιολογούν" και να φτιάχνουν θεωρίες στο πόδι. Αν πιάσουμε έναν-έναν τους τύπους που κατα καιρούς βγάζουν τέτοιες θεωρίες έκπληκτοι θα δούμε οτι δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Χρίζουν συχνά τους εαυτούς τους με τον ασαφή όρο "ερευνητές" και απο κεί και ύστερα ....όποιον πάρει ο χάρος!
Εγώ Σβάμπε πιστεύω οτι για όλο αυτό το πανηγύρι (για να μιλήσουμε και λίγο επι της ουσίας) ευθύνεται η μπακαλίστικη παιδεία που λαμβάνουν οι Ελληνες απο σχολείο αλλά και απο οικογένεια.
Αν κάτσουμε και παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας θα δούμε οτι στο εθνικό υποσυνείδητο είναι γεμάτο από δύο παράγοντες. Άκρατο συναισθηματισμό και άκρατο ΕΓΩΙΣΜΟ.( δεν είναι τυχαίο που το motto μας είναι το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ?»)
Κατά την δική μου άποψη αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο… Όταν από την σχολική έδρα και από τη στιγμή που θα πρωτοπατήσεις στο σχολείο, αμόρφωτοι και αδιάφοροι άνθρωποι που φέρουν τον τίτλο του «Διδάσκαλου» χωρίς καθόλου να έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους , αρχίζουν με υπερ -απλουστεύσεις ένα παρανοϊκό κήρυγμα για το ότι « δώσαμε τα φώτα», «είμαστε οι καλύτεροι» , «όλοι μας ζηλεύουν», «ήμασταν γεμάτοι ήρωες» και παρουσιάζουν ένα τόσο χρυσό παρελθόν, το οποίο στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρξε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη, εν μέσω πονηρών χαμόγελων και μειδιαμάτων για το ότι όλοι οι υπόλοιποι ήταν στα δέντρα και τρώγαν βελανίδια, είναι πολύ φυσικό λοιπόν αφ’ενός από τα γεννοφάσκια να γίνεις εγωιστής και αφ’ ετέρου κοιτώντας την πραγματικότητα στην οποία τώρα ζείς να λές « ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ?»
Και να υποψιάζεσαι συνέχεια ότι αφού είμαστε τόσο γαμάτοι σαν λαός δεν μπορεί… μας την έχουνε στημένη την δουλειά!
Κανένας δάσκαλος και κανένα βιβλίο ιστορίας δεν εξηγεί στα παιδάκια ότι την ώρα που εμείς είχαμε παρθενώνες κάποιοι είχαν πυραμίδες, καποιοι είχαν κρεμαστούς κήπους, άλλοι είχαν εφεύρει τον τροχό, άλλοι είχαν αναλύσει όλες τις σωματικές λειτουργίες και μόνο όσοι ζούσαν στο Βορρά και λόγο ψύχους δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν…
Κανέναν βιβλίο δεν αναλύει την αρχαία ελληνική πραγματικότητα σε βάθος που θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο να καταλάβει ουσιαστικά την έννοια της φιλοσοφίας και της πνευματικότητας , την έννοια της προόδου και της εξέλιξης… αντ’ αυτού υπάρχει μια ακατάπαυστη «λαγνεία» στους όρους «φιλοσοφία», «θρησκεία», «πνευματικότητα», «δημοκρατία» και ένα παραλήρημα για τον πατριωτισμό της φυλής …πράγμα που οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και λίγο σοβαρά με την ιστορία το θεωρεί αστείο.
Κανένα βιβλίο όπως θα ξέρεις πολύ καλά δεν λέει για τις πουστιές των Σπαρτιατών, των Αθηναίων, των Θηβαίων και των Μακεδόνων , των Βυζαντινών, των Κοτζαμπάσηδων, των Προεστών , των Παπάδων,των Χυτών, των Δεξιών…. Παρά σου αφήνουνε όλα την γνωστή γεύση ότι στην δύσκολη στιγμή «βρίσκουμε την άκρη» και όχι ότι τις περισσότερες φορές απευθυνόμαστε σε άλλους να μας βρούν την άκρη…
Για να μη μακρυγορώ καταλήγω και λέω ότι κανένας εχθρός δεν υπάρχει καμία συνομωσία κανένας εβραίος και κανένας χριστιανοταλιμπάν …. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα, κυρίως οικονομικά, που κοιτάνε να διατηρήσουν την δύναμη τους, τα οποία συμφέροντα κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από άλλα συμφέροντα και ο κύκλος θα γυρνάει….ες αεί καθότι στην Ελλάδα δεν κατοικεί ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου αλλά το ακριβώς πανομοιότυπο με όλη την υπόλοιπη γή και υπόκειται και θα υπόκειται ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΟΥΣ… !


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Stavros_Η
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Cuba
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 10:46:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Stavros_Η  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΙΟΝ, Συγχαρητήρια !!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 11:11:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αναστημένε η αλλιώς αναμασημένε ! Δεν γνωρίζεις η δεν βολεύει να γνωρίζεις μέσα από το μαντρί που βρίσκεσαι? Βγάλε το κεφάλι από τον φράχτη και μπορεί να δεις κάτι! Και θα δεις ότι δεν υπάρχει Λύκος , αυτός είναι στο μυαλό σου!

Αν βγάλω το κεφάλι από το μαντρί τότε θα δεις κάτι. Ότι δεν υπάρχουν λύκοι ούτε μέσα στο μαντρί.
Αλλά δεν το βγάζω για να σου δώσω ακόμα μια φορά τη ψευδαίσθηση ότι είσαι κάτι, ότι βρήκες τους δικούς σου ανεμόμυλους να κυνηγάς σαν νέος Δον Κιχώτης. Θα ήμουν άκαρδος αν αφαιρούσα από κάτι τύπους σαν και σένα, τον εχθρό που έψαχναν για να δώσουν νόημα στη ζωή τους.
Όταν βγάλεις εσύ το κεφάλι έξω από το στάβλο που εσύ δημιούργησες θα είσαι δείγμα προς μίμηση καρδερινούλα μου.
Μέχρι τότε άντε να ξυπνήσεις το πνέυμα κανενός άλλου πεθαμένου, γιατί η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από σωτήρες σαν του λόγου σου. Διαφορετικά η ζωή θα ήταν αφόρητα πληκτική.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AION
Μέλος 3ης Βαθμίδας


753 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 11:16:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AION  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aλήθεια Σβάμπε ...τι θεοκρατία είναι αυτή που έχει κάνει τον λάο να χρησιμοποιεί το "Γαμώ τον ...στό σου και την Παν... σου" περισσότερο και απο την καλημέρα ?
Θέλωντας να επεκτείνω την σκέψη μου θα κάνω μερικές αναφορές σχετικά με το Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα όπως αποκαλείς τον Χριστιανισμό...
Αλήθεια Σβάμπε υπάρχει κάτι στην Ελληνική φιλοσοφία και κοσμοθέαση που να μπορεί να χαρακτηριστεί "αμοιγές". Υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που να υπήρξε "καθαρός-αμοιγής" πολιτισμός ?
Οχι φυσικά !!! Γιατι είναι βάση της εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα η ανταλλαγή στοιχείων... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ!! αφού θα ξέρεις οτι τα "καθαρόαιμα ζώα" νοσούν πιο εύκολα απο τα "ημίαιμα"...
Οι μεγαλύτερες πολιτισμικές επαναστάσεις γίναν στις πολεις κράτη που είχαν ανάγει το Εμπόριο σε τέχνη! Οι Κρήτες,η θαλασσοκράτειρα Αθήνα,η Κόρινθος, η Ιωνία ... τι καινοτόμο προσέφεραν οι Σπαρτιάτες που δεν είχαν καν πλοία ? τίποτα...
Με αυτά στα υπ'όψην αφού ο Πυθαγόρας ταξίδεψε στην Αίγυπτο και την Βαβυλώνα για πάνω απο είσκοσι χρόνια θα πρέπει να μιλάμε για ΒαβυλωνιακοΣαμοΑιγυπτιακό Πυθαγόρειο δόγμα....
Αλλά θα μου πείς οι πυθαγόριοι δεν επιβλήθηκαν πολιτικά παρα μόνο σε κάποιες αποικίες της Σικελίας.
Ομως και το δωδεκαθεο στο οποίο υποχρεωνόντουσαν να πιστεύουν οι απλοί άνθρωποι και να κάνουνε σπονδές είναι κάτι το καθαρά ελληνικό?
ή είναι μια μείξη των παραδόσεων που η κάθε φυλή έφερνε μαζί της καθώς κατέβαινε στον ελληνικό χώρο ?
Απλά εδώ στο σταυροδρόμι των πολιτισμών λόγω του οτι δεν υπήρχε η απομώνωση και η εσωστρέφεια που υπήρχε σε άλλες περιοχές το δωδεκάθεο έγινε η υψηλότερη έκφανση της θρησκευτικότητας της τότε εποχής.
Κάπως έτσι και στον Χριστιανισμό έγινε τέτοια μέθεξη στοιχείων που δημιούργησε ένα πολύ δυνατό μείγμα...τον Ελληνοχριστιανισμό... Μπορεί να μη σου αρέσει εσένα και εμένα δεν μπορώ να παραβλέψω όμως τους τόνους σοφίας και πνευματικότητας που περιέχονται σε πολλά συγγράμματα των Χριστιανών.
Με λίγα λόγια το Οξυγόνο απο μόνο του είναι Οξυγόνο και το Υδρογόνο απο μόνο του είναι Υδρογόνο αλλά αν τα δύο ενωθούν φτιάχνουν κάτι καινούργιο ...ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ...πηγή ζωής...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ARIS021
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2003, 17:18:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ARIS021  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αλήθεια είναι οτι υπάρχουν στεγανά στην παιδεία.Στο σχολείο δεν δημιουργούνται τόσο ελεύθερες συνειδήσεις.Δεν χωράει η αμφισβήτηση είναι όλα τόσο δεδομένα.
Ο χρόνος για εποικοδομητικές συζητήσεις είναι "απαγορευμένος"
Φαντάσου να ήσουν στο σχολείο και να αμφισβητούσες τον Χριστιανισμό ή τα έργα του Μ.Αλέξανδρου περνιώσουν για αναρχικό,αντιδραστικό στοιχείο.
Τώρα ποιανού ευθήνη είναι αυτός ο σκοταδισμός.....

Φανταστείτε ανοιχτές συζητήσεις ΄τύπου ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στα λύκεια θα ήταν Παράδεισος.Δίνοντας και οι μαθητές απόψεις,γνώσεις έχοντας απορείες μια αμφίδρομη σχέση τουλάχιστον πιστεύω θα είχε αποτέλεσμα πιο κ ρ ι τ ι κ ά μ υ α λ ά.

Schwabe σ'αυτό μάλλον θα έλεγε όχι η εκκλησία πιστεύεις όμως οτι το Υπουργείο δεν το θέλει?
Τόσο επιρρεάζεται?
Η έχει άλλα συμφέροντα?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy