ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2002, 21:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Παίρνοντας αφορμή από κάποια σχόλια του theandriti σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και τους εκπολιτιστές Έλληνες,θα ήθελα να θέσω ένα ζήτημα και να περιμένω τις απαντήσεις και τα σχόλιά σας.
Πράγματι η προσφορά των προγόνων μας στην πρόοδο της ανθρωπότητας είναι τεράστια. Πολλά και θαυμαστά τα επιτεύγματα, τα οποία δεν θα απαριθμήσω τώρα, τα γνωρίζουμε όλοι.Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα φίλοι μου:
Μήπως επικαλούμαστε το ένδοξο παρελθόν μας για να καλύψουμε τη "γύμνια" μας και το ότι δεν αποδειχθήκαμε άξιοι να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε τον πολιτισμό που μας άφησαν οι πρόγονοί μας; Μήπως; Κι αν συμβαίνει αυτό, είμαστε άξιοι να λεγόμαστε Έλληνες άραγε;

HIGHLANDER

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2002, 22:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα φίλε μου Αχέροντα.Πολύ ενδιαφέρον το topic που άνοιξες.
Η γύμνια στην οποία αναφέρεσαι ευτυχώς δεν είναι γνώρισμα όλων,μα πολλών.Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσά μας που γνωρίζουν και τιμούν το αρχαίο Ελληνικό μεγαλείο.Αυτούς που οι Νεο-Έλληνες,νεό-πλουτοι,νεο-βάρβαροι αποκαλούν προγονόπληκτους.Αλλά πότε αναγνωρίστηκαν οι πραγματικοί πρωτοπόροι από τους συγχρόνους τους??Αυτοί οι λίγοι ΝΑΙ αξίζουν να λέγονται Έλληνες και ΟΧΙ δεν νομίζω ότι εγώ προσωπικά ανήκω σ'αυτούς.Όχι από ταπεινοφροσύνη αλλά από αυτοκριτική.
Εξάλλου όπως λέει η παροιμία "Ουδείς προφήτης στον τόπο του".
Πάντως αν αναλογιστούμε τα δεινά που έχει περάσει ο Ελληνικός πολιτισμός,παλιότερα και τώρα...
Προσωπικά απορώ πως υπάρχουμε ακόμα στο χάρτη.(όχι μόνο τον γεωγραφικό).
Περιμένω τα σχόλιά σας,ο Σκοτεινός Άγγελος!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2002, 19:00:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΓΑΠΗΤH ΦΙΛΗ DARK ANGEL,
NAI, ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΛΙΓΟΙ.ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΣΗΚΩΣΟΥΝ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΗ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΩΣ.
ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΦΩΣ, ΓΝΩΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ; ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΕΞΟΧΙΚΑ, ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΕΙΠΙΑ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΝΕ ΕΠΙΔΕΡΜΙΚΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΠΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΡΑΓΟΥΣ;
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΦΙΛΗ, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ;ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;

HIGHLANDERΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2002, 11:36:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσο το εκπαιδευτικό μας σύστημα παραμένει ως έχει, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που βιώνουμε.Το ευτύχημα είναι ότι κάποιοι απο την νέα γενιά βιώνουν το τέλμα και με βάση την δική τους θέληση για γνώση αναζητούν...
«όποιος έχει στα χέρια του τον πολιτισμό, έχει στα χέρια του τον κόσμο..»ΚΑΝΤ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 20:11:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι αγαπητέ φίλε, έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιό σου. Ευτυχώς που υπάρχει μια έστω μικρή μερίδα ανθρώπων που προσπαθούν να βγουν από το τέλμα.
Το κακό είναι ότι τον υπέρλαμπρο πλιτισμό που είχαμε στα χέρια μας, τον περιφρονήσαμε, για αυτό και αγανακτώ, σκεφτόμενος τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην ανθρωπότητα και τι κάναμε τελικά.

HIGHLANDERΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΙΣΙΦΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
278 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2002, 22:09:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΙΣΙΦΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΦΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΧΗ. ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.

"ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΠΟΤΕ ΧΑΝΟΤΕ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΞΑΝΑ"


DREAMWALKER
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy