ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Νέα Ακρόπολη... Νο.1
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 53
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2004, 19:49:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΠΙΚΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΕΙΜΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΑΠΛΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΞΕΘΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2004, 20:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok
quote:
ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΕΞΕΘΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ


Αγαπητή gretel,

καλωσήλθες στο Φόρουμ! Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα: θα έλεγα ότι θα ήταν ανόητο να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο ειδικά αν είναι σοβαρός, την στιγμή που θα κινδύνευε να μην μπορεί ν' αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Δες την περίπτωση Τσαρούχα. Έκανε και την ανοησία να γράψει στο τέλος του βιβλίου του ότι τώρα που έκανε τις αποκαλύψεις αυτές, αναρωτιέται σε πόσον καιρό θα τον βρουν σε κάποιο χαντάκι.

Δεν έγινε όμως μόνο περίγελος, αλλά και "πλούσιος"... Ας το σκεφθούμε λίγο αυτό... κι ας μην είμαστε αφελείς (γενικά μιλώντας) με τις καλές προθέσεις όλων αυτών των Ζορό της δημοσιογραφίας.


"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2004, 20:28:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
ΠΟΙΟΙ "ΖΟΡΡΟ" ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2004, 20:34:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αγαπητή Avallon...

Δείτε και αυτό...

Βρήκα ότι η Νέα Ακρόπολις και οι "Ζωντανές Δυνάμεις" (εθελοντική ομάδα Κ.Ο.Δ.Ε. Ζ.Δ..) ήταν συν-διοργανωτές στην 3η Ημερίδα εθελοντισμού, που έγινε στις 8 Φεβρ. στο Ιωνικό Κέντρο, μαζί με άλλες γνωστές οργανώσεις όπως η WWF, το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κ.α. Στην ημερίδα έλαβαν μέρος πολλές ακόμα γνωστές οργανώσεις.

http://www.gea-ecological.gr/ethelontismos/index.html

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι η Νέα Ακρόπολις και οι Ζωντανές Δυνάμεις, παρουσιάζονται ξεχωριστά (ως αυτόνομες ομάδες) παρόλο που σημειώνεται η σχέση της δεύτερης με την πρώτη.

http://www.gea-ecological.gr/ethelontismos/neaacropoli.html
και
http://www.gea-ecological.gr/ethelontismos/kodezd.html

Για την δεύτερη γράφει:
"ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΛΛΔΑΣ, ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ "

Η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής και Οικολογικής Δράσης Ελλάδας (Κ.Ο.Δ.Ε.) γεννήθηκε μέσα στους κόλπους της Νέας Ακρόπολης, από την επιθυμία των μελών της να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην κοινωνία. ΄Ελαβε την επωνυμία: Κ.Ο.Δ.Ε. ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, γιατί πιστεύουμε ότι ο Εθελονισμός αποτελεί σήμερα τη Ζωντανή Δύναμη της κοινωνίας.

Από το 1985 δρα ακούραστα προσφέροντας φιλανθρωπικό, οικολογικό και κοινωνικό έργο. Με κινητήρα την αγάπη για το συνάνθρωπο και τη φύση, διοργανώνει πολλές φιλανθρωπικές, οικολογικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι ανοιχτές για όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν...." (το κείμενο συνεχίζεται)

Το σήμα των "Ζωντανών Δυνάμεων"

Πάντως μην ψάξετε στην αρχική σελίδα της gea, να βρείτε τα link για τις σελίδες που σας δίνω, επειδή δεν υπάρχουν στην κυρίως ιστιοσελίδα η οποία μάλλον δεν έχει ανανεωθεί από το 2003.

http://www.gea-ecological.gr/

Αν καταλαβαίνω καλά, η Νέα Ακρόπολις δικτυώνεται με άλλες γνωστές ομάδες που προσφέρουν κοινωνικό έργο, ενώ ταυτόχρονα η ίδια
"χωρίζεται" σε υπο-ομάδες;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2004, 09:12:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Ο Χαρδαβέλας έκανε δύο εκπομπές στην TV του ALTER και στην μία από αυτές είχε και εκπρόσωπο Τεκτονικής Στοάς.

Aντιθέτως αγαπητή gretel να σε ενημερώσω ότι δεν έχουν ξανανοιχτεί θέματα γύρω από την Ν.Α. εδώ μέσα αλλά και ούτε υπήρξε εκπρόσωπος της Ν.Α. στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους... μάλλον βλέπεις δεν ήταν σε λάθος θέση...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2004, 14:06:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok
Αγαπητοί φίλοι,

νομίζω ότι υπάρχει μία βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκπομπών, την οποία οφείλουμε να εντοπίσουμε και να αντιληφθούμε, για να προχωρήσουμε στην ουσία της εδώ συζήτησης και να μη γυρνάμε γύρω από τα ίδια.

Η συζήτηση στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα περί Τεκτονισμού ήταν φιλοσοφική και αφορούσε στην σχέση του με την Ορθοδοξία ή αν θέλετε, εν γένει τον Χριστιανισμό. Ως εκ τούτου, υπήρχε και εκπρόσωπός του, εφ' όσον ο ίδιος είχε εκφράσει αυτή την επιθυμία.
Πέρα απ' την αστεία έκφραση περί "Σατανάδων", η οποία είχε ξεστομιστεί από έναν γραφικό παλαιοημερολογίτη καλόγερο και η οποία επίσης ανάγεται στη σφαίρα του μεταφυσικού, η συζήτηση δεν αφορούσε σε καταγγελίες ή νομικές εμπλοκές, οι οποίες για το χώρο αυτό ουδέποτε υπήρξαν.

Η συζήτηση περί Νέας Ακρόπολης, όμως, αφορούσε σε ένα σκέλος την γνωριμία με την οργάνωση και σε ένα άλλο σκέλος κάποιες καταγγελίες (των οποίων τη σοβαρότητα ερευνούμε) και κάποιες νομικές εμπλοκές, οι οποίες κατά την άποψη των υπευθύνων του χώρου αυτού, τους αποτρέπουν απ' το να παρουσιαστούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους σε μία τηλεοπτική εκπομπή σαν κι αυτή.

Νομίζω, λοιπόν, ότι οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.


Θα ήθελα επί τη ευκαιρία, να μοιραστώ μαζί σας την χθεσινοβραδυνή μου εμπειρία.

Στη ΝΕΤ (αν θυμάμαι καλά) γύρω στις 01.00' τα ξημερώματα είχε ένα πολύ ενδιαφέρον (ως συνήθως) ντοκυμανταίρ, το οποίο μίλαγε για το οργανωμένο έγκλημα και τους τρόπους που αυτό εμφανιζόταν κατά καιρούς...

Φυσικά, η αφήγηση ξεκινούσε από το φαινόμενο "Μαφία" ανά τον κόσμο (Ιταλία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ρωσία κλπ.) και πέρναγε σε πιο πολύπλοκες καταστάσεις όπως το Καρτέλ της Κολομβίας, ηγέτες χωρών οι οποίοι κατέκλεψαν το λαό τους μέσα από καλά οργανωμένες καταστάσεις (Περόν στην Αργεντινή, Μάρκος στις Φιλιππίνες), χρηματιστές και οικονομολόγοι (περίπτωση χρεωκοπίας της τράπεζας Barings στην αγορά της Σιγκαπούρης) και οργανώσεις όπως εκείνη, η οποία χτύπησε με δηλητηριώδη αέρια το Μετρό του Τόκυο και η οποία όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ήταν θρησκευτική οργάνωση, η οποία συγκέντρωνε χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό του ιδρυτή της (δυστυχώς δε θυμάμαι πόσες χιλιάδες δολλάρια ήταν το κόστος για τη "μύηση" στην οργάνωση).


Παρακαλώ, να μην υποθέσετε ότι υπαινίσσομαι κάτι για τη "Νέα Ακρόπολη", απλά νομίζω ότι είναι μία χρήσιμη πληροφορία σε συνάρτηση με την τελευταία αναφορά της αγαπητής Ostria.


"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2004, 17:01:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
zezmperg:
quote:
Ναι αγαπητέ διότι όπως γράφεις και ότι έχετε ήδη πάρει -άγνωστο ποιοι - μία άλλη απόφαση, για την περιβόητη συνέντευξη που θα μας έδινε ο Κος Πλάνας....

Ειλικρινά, αγαπητή zezmperg, δεν μπορώ να καταλάβω το τι συνιστά η αντίθεσή σου σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της εν-λόγω συνέντευξης και όλων των άλλων που θα ακολουθήσουν(ήδη βρισκόμαστε πιστεύω σε καλό δρόμο σχετικα με συννενοήσεις για μία ακόμη !! ).

Θα μου επιτρέψεις να κάνω μία υπόθεση(την μοναδική που μπορώ να πιστέψω πως ίσως ευσταθεί): μήπως δεν έχεις εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των Υπευθύνων του ESOTERICA(η Ομάδα των Συν-Εργατών του ESOTERICA στην οποία εμείς οι ελάχιστοι ανήκουμε); Στον τρόπο με τον οποίο θα συντονίζουμε τη Συνέντευξη και στην ορθή και αξιόπιστη επιλογή/ομαδοποίηση/συγκεκριμενοποίηση των ερωτήσεων;

Σε παρακαλώ, εάν επιθυμείς, διαφώτισέ με σε αυτό;


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2004, 18:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes
quote:
Στον τρόπο με τον οποίο θα συντονίζουμε τη Συνέντευξη

Kάτι σαν ...de-bate δηλαδή...
Mε τον Admin σε ρόλο ...Xατζηνικολάου


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2004, 18:52:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes
Aποκαλύπτουμε τον Admin...

Kαι μη αναρωτιέστε τί δουλειά έχει μια πολιτική συζήτηση, όπως υποτίθεται οτι ήταν το περίφημο de-bate με το topic, γιατί λέγεται οτι μεταξύ των μελών της N.A. κυκλοφορεί κάποιο βιβλίο υπό τον τίτλο «Kοινωνικοπολιτική», αν δεν κάνω λάθος, το οποίο δεν πωλείται στο εμπόριο, συγγραφέας του οποίου είναι, αν δεν απατώμαι, ο ιδρυτής της εν λόγω ομάδας


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME

Edited by - Oannes on 02/03/2004 18:57:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 08:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
quote:

Θα μου επιτρέψεις να κάνω μία υπόθεση(την μοναδική που μπορώ να πιστέψω πως ίσως ευσταθεί): μήπως δεν έχεις εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των Υπευθύνων του ESOTERICA(η Ομάδα των Συν-Εργατών του ESOTERICA στην οποία εμείς οι ελάχιστοι ανήκουμε); Στον τρόπο με τον οποίο θα συντονίζουμε τη Συνέντευξη και στην ορθή και αξιόπιστη επιλογή/ομαδοποίηση/συγκεκριμενοποίηση των ερωτήσεων;

Σε παρακαλώ, εάν επιθυμείς, διαφώτισέ με σε αυτο.


Admin, επειδή δεν μου αρέσουν οι "μεσοβέζικες" δουλείες, ήρθα πάλι για να δώσω την απάντηση σε όσα μέλη με ρώτησαν μέσω e-mail ή τηλεφώνου -εφόσον δεν είχαν καταλάβει- για το τελευταίο μου εδω μέσα post, όπως φυσικά δεν μπορεσες να καταλάβεις και εσύ.
Έτσι:

1ον. Φανερά δεν συμφωνώ με την διεξαγωγή των ερωτώ-απαντήσεων όπως το έθεσες. Δίοτι φίλτατε, είναι γνωστή η σχέση σου με τον οργανισμό της Ν.Α. καθώς και κάποιων πρώην, αλλά και νυν συντονιστών! Αυτό όπως ήδη έχω ξαναπεί δεν το θεωρώ μεπτό, το μεπτό όμως ξεκινά από την στιγμή που την ίδια πρακτική (φιλταρισμένων ερωτώ-απαντήσεων) την γνώρισα πριν 15 χρόνια και αρκετά άσχημα στην Ν.Α...
Ξέρεις με αυτόν τον τρόπο έχουμε στο χέρι MONO το "θύμα" -εκείνον που θέτει την ερώτηση- και δίδουμε την ελευθερία στην κίνηση του κυνηγιού στο θύτη -εκείνον που θα απαντά-. Αισθάνομαι λοιπόν για μία ακόμα φορά, ότι κάποιος ή κάποιοι, ίσως, εικονικοί τώρα "φίλοι" μου, θα με βάλουν να "παλέψω" σε ένα άνισο αγώνα όπου εξακριβωμένα ο νικητής ήδη θα έχει προεπιλεχθεί!

2ον. Καταλάβετε πιστεύω λοιπόν, όλοι σας καλοί μου φίλοι τώρα, πως για τον λόγο ετούτο αποσύρθηκα, διότι εάν μελετήσετε καλά ότι έχει γράψει ο Admin στο ενημερωτικό του post προς εμάς, θα δείτε τι ακριβώς θέλω να πω!


Καλέ μου φίλε Oannes το πάντα γλυκό χιουμοριστικό σου ύφος, ίσως να δίδει, δίχως να το καταλαβαίνεις, όλη την έκταση της σοβαρότητας.


Καλή μου Ostria δεν είχαμε την τύχη να γνωριστούμε περισσότερο, όμως οφείλω να πώ ότι αναγνωρίσω την οξύτητα και την διορατικότητα στο πνεύμα σου και προσωπικά σε ευχαριστώ για όσα site μας έδωσες σε τούτον τον τόπο αλλά και την ορθότητα των λόγων σου.

Ακόμα ευχαριστώ την Avallon, την Zadok, τον Ράμογλου και τον Κέλσο για ότι έχουν προσφέρει στο esoterica.gr και κατ'επέκταση φυσικά σε μένα. Κάποια άτυχη στιγμή όμως με τον Κέλσο, είχαμε διαπληκτιστεί, πιστεύω ότι ετούτο να ανήκει πια στο παρελθόν.

Καλέ μου γλυκέ ΑΒΑΤΑΡΑGR κοντεύουμε και οι δυό έναν αιώνα ζωής, από πενήντα περίπου χρόνια ο καθένας μας, θέλω λοιπόν να πιστεύω πως ο μεστός ο λόγος αλλά η παιδική αθωότητα και η ενέργεια να μην λείψουν ποτέ από την ζωή μας.

Αντίο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 11:44:27  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητή zezmperg σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια προς το πρόσωπο μου.
Αν και δεν είχαμε την τύχη είτε να τα πούμε από κοντά είτε να ανταλλάξουμε απόψεις και σε άλλα Topic εδώ στο esoterica.gr.


Ο κακός λύκος
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 11:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ
Γιατί Αντίο φίλη zezmperg ? Ελπίζω να το λες μόνο σε αυτό το Τοπικ!

Δεν παρακολουθώ τις συγκεκριμένες εκπομπές, και δεν εξέφρασα γνώμη. Αυτά που έμαθα για την εκπομπη, (και την Ν.Α) είναι αυτά που γράφτηκαν εδώ μέσα. Μπορεί ο Αδμιν να ανήκει στην Ν.Α... ο Ραμογλου σε κάποια ΣΤΟΑ, εσύ να είσαι ΣΤΟΙΚΗ, ο ΑΙΟΝ και ο ΗΛΙΟΣ να μην τα βρουν ποτέ, μα έτσι είναι και η ΖΩΗ… Δεν μας αρέσει ο τρόπος που θέλει το διάλογο ο ΑΝΤΜΙΝ, απλά γράφουμε φίλτατε άρχοντα του Εσωτερικά, δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που επέλεξες…και συνεχίζουμε σε ότι θεωρούμε πιο σωστό…Η αποχώρηση από το SITE, δίνει την εντύπωση πως φταίει κάποιος για κάτι, *(Συγκεκριμένα ο αντμιν, μα και ΟΠΟΙΟΣ… σε άλλες περιπτώσεις) Πάει να πει πως εμείς οι ίδιοι έχουμε αποκρυσταλλώσει μέσα μας ιδέες και πιστεύω, και δεν είμαστε δεκτικοί η και ανεκτικοί, σε ιδέες και πιστεύω των άλλων.
Διάβασα τα όσα έγραψες φίλη μου, και ίσως έχεις δίκαιο, προσωπικά δεν ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ, παρότι βιβλία, πληροφορίες, μα και προτάσεις, από παρόμοιες (και άλλες κινήσεις), περιήλθαν στα χέρια μου.

Γράφω σε αυτό τον Χώρο, γιατί από όλους τους άλλους τον βρήκα πριν δυο Χρόνια ΣΟΒΑΡΟ. Δηλαδή μπορεί να εκφρασθεί ΕΛΕΥΘΕΡΑ, η κάθε θρησκευτική, εσωτερική, φιλοσοφική… μα και επιστημονική κατεύθυνση..

Δεν συμφωνώ με την αποχώρηση, οταν δεν μας εκφράζει κάποιο ΡΕΥΜΑ! Ούτε και με την διαγραφή των ΜΕΛΩΝ…(φτάνει αυτά να εκφράζονται μέσα στους κανόνες / αρχές που έχουν θέσει οι δημιουργοί, άλλως θα επικρατήσει ΧΑΒΡΑ!)

Δημοκρατία, έχει να κάνει και με ελευθέρια έκφρασης λόγου. Ο Περικλής και ο Σωκράτης έπειθαν με λόγια και πράξεις….

Είναι πανεύκολο να πληγώσουμε κάποιο, (Ειδικά εδώ ΕΣΩ) Γνώρισα στη Ζωή ανθρώπους, που όσο περισσότερο βασανιζόταν ΕΣΩ, τόσο πιο βίαιοι ήταν εξωτερικά… Αυτό, το εσωτερικό ΑΝΩ/ΚΑΤΩ, τους έσπρωχνε σε αναζήτηση της οποίας εξωτερικής προστασίας.. Στο κάτω κάτω γιατί να είναι σημαντικοί όσοι μας αρέσουν, και όχι και οι άλλοι που γράφουν και βάζουν το λιθαράκι τους στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ? Βρίσκω ανούσια την διαβάθμιση των προτιμήσεων μας, μα με ουσία την κατανόηση του εαυτού μας, μιας και οτιδήποτε σκεφτούμε δίχως αυτογνωσία, οποιαδήποτε σκέψη ακόμα και η λογική, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΣΗ… Χωρίς να γνωρίζω τον εαυτό μου, είναι αδύνατο να γνωρίσω τι είναι αληθινό, και είναι εξίσου παιδικό να δέχομαι ότι μου προσφέρουν οι κατά καιρούς… Σωτήρες.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 03/03/2004 12:03:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 13:02:37  Εμφάνιση Προφίλ
Eγώ έχω να κάνω μια πρόταση:
Nα θέσουμε εμείς τα μέλη του esoterica τις ερωτήσεις της συνέντευξης...


"Τάδε έφη Avallon"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 19:01:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αγαπητή zezmperg,
σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ελπίζω η αποχή που αποφάσισες να είναι μόνο σε αυτό το θέμα, ειδάλλως θα μου λείψουν τα εμπνευσμένα κείμενα σου, στην "Πάρνηθα" και αλλού.

Οσο για την συνέντευξη, νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιός θα είναι ο στόχος της. Επειδή ανάλογα με τον στόχο, μπαίνουν και οι ερωτήσεις και επιμένουμε για συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλιώς η συνέντευξη κινδυνεύει να λάβει την μορφή "διαφημιστικού υλικού".


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2004, 22:05:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Τη καλησπέρα μου σε όλους...

Αγαπητή φίλη Ζezmperg...
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, με τιμάς ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ και μόνο που συνομιλείς μαζί μου.
Κάτι που είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ KAI ΓΙΑ τους "έχοντες και κατέχοντες" του παρόντος χώρου που όμως δυστυχώς κωφεύουν στη καλύτερη των περιπτώσεων γιατί στη "χειρότερη" με αποκαλούν ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΤΗ.

Ας δούμε ΟΜΩΣ το ποιός ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ τα μέλη...

quote:
zezmperg:
"...Λυπάμαι φίλε μου, μα εγω έτυχε να μελετώ και να ερευνώ την οργανωσή σας επί τουλάχιστον 17 χρόνια! Από μέσα και από έξω..."

"...Δίοτι φίλτατε, είναι γνωστή η σχέση σου με τον οργανισμό της Ν.Α. καθώς και κάποιων πρώην, αλλά και νυν συντονιστών!..."


quote:
Πλάτωνας:
"...Μπορεί ο Αδμιν να ανήκει στην Ν.Α. ..."

quote:
Ramoglou:
"...Και ερωτώ αφού το site δεν έχει σχέση με τη Ν.Α. , εκτός από την ηλεκτρονική συνεργασία του , πως γίνετε να εκπροσωπεί στην TV το esoterica.gr ο ίδιος άνθρωπος που κάνει διαλέξεις σε σεμινάρια της Ν.Α.; ..."

Είχα ΗΔΗ αναφέρει σε μήνυμά μου τα εξής για την ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ:
"... ΣΗΜΕΡΑ θέτονται ερωτήσεις και μάλιστα ερωτήσεις με "εύκολο νόημα" και ΑΝΤΙ να απαντηθούν από εκείνους που κάνουν ΧΡΗΣΗ λέξεων και εννοιών ΣΑΝ ΝΑ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, αυτό που γίνεται είναι η ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΩΦΕΥΣΗ...

Γιατί αγαπητοί μου;;;
Τόσο δύσκολο είναι λοιπόν να δώσετε τον ορισμό της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ που επιπροσθέτως τον έχετε κάνει σημαία, χαρακτηρίζοντας έτσι μέλη που το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ, ήταν ακριβώς αυτό...

Λοιπόν, ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ τόσο το θέμα, όσο και ολόκληρα τα forums έχει να κάνει με τη κοινωνία που προανέφερα, τη ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και κατά πόσο εφαρμόζεται και υπό ποιες προϋποθέσεις ΤΟΣΟ στο "Φιλοσοφικό ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ (παρακαλώ) της Νέας Ακρόπολης", ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ (και αυτό ενδιαφέρει εμένα προσωπικά) στο παρόντα διαδυκτιακό τόπο, θα σας παραθέσω τι ανακάλυψα για τη λέξη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ….

Όπως έχετε αντιληφθεί είναι μια ΣΥΝΘΕΤΗ λέξη - έννοια και αποτελείται εκ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ και τις πρόθεσης ΠΑΡΑ.
Ας δούμε τι κρύβουν αυτές οι λέξεις της πλουσιοτάτης Ελληνικής Γλώσσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Πλήρης πιστοποίησις, βεβαιότης, πεποίθησις (εκ του Πληροφορέω)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΩ: (εκ του πλήρης + φέρω) Φέρω πλήρη επιβεβαίωσιν, παρέχω πλήρη ασφάλειαν, φέρω πλήρες μέτρον || ικανοποιώ εντελώς || εκπληρώ, εκτελώ.-
Βεβαιούμαι πληρέστατα, έχω πλήρη ικανοποίησιν, μαθαίνω περί τίνος εντελώς.-
Πιστεύομαι πλήρως, γίνομαι εντελώς πιστευτός.

Αυτά με τη λέξη ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. Για να δούμε τι κρύβει η πρόθεση ΠΑΡΑ…

ΠΑΡΑ: Πρόθεση συντασσόμενη μετά της γενικής, δοτικής και αιτιατικής που η ριζική σημασία της είναι αυτή του πλησίον, του παραπλεύρως.
Στην αιτιατική, όπου συναντάτε με ρήματα, έχει τη σημασία του παρέρχομαι τι, αντιπαρέρχομαι τι.
Οπου τη συναντάμε σε ΣΥΝΘΕΣΗ, διατηρεί την αρχική της σημασία, αλλά επίσης μεταξύ των άλλων έχει το χαρακτηριστικό της ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ, της ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ με παράδειγμα το παρά-πείθω, παρ-αλάσσω, ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ.

Μάλισταααα….
Τι έχουμε εδώ;;;
Τι ανακαλύψαμε στη πλούσια Ελληνική Γλώσσα;;;
Τα προφανή θα βιαστούν να πούνε οι καλοθελητές της "φασκουλοκουκούλοστης τακτικής"…
Χμμμμμμμμμ…….

Δε θα αναφέρω τώρα, απλά θα αφήσω τα μέλη να εξάγουν τα συμπεράσματά τους περί της ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και του ΠΟΙΟΣ την υποκινεί ΜΕΣΑ ΣΤΑ forums….

Πάντως για να "ευλογήσω τα γένια μου" και για να απαντήσω ΕΥΘΕΩΣ στον Αdmin που έτρεξε να με κατηγορήσει ως "παραληροφορητή", θα πώ πως ΣΥΜΦΩΝΑ με την ανάλυση του ορισμού της λέξης, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΣΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΕΤΕΒΑΛΑ από το μήνυμα του μέλους Αlastis…
Ορμώμενος από την ερώτησή του και έχων ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΪΚΟ (εκ του Τιτάνα Προμηθέα) και ουχί ΕΠΙΜΗΘΕΪΚΟ (εκ του επίσης Τιτάνα Επιμηθέα τη διαφορά των δύο τη γνωρίζεται ΗΔΗ), έσπευσα να δώσω το λόγο στον αρμόδιο για να ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ και ΔΙΑΣΑΦΗΝΙΣΕΙ τόσο τη θέση του όσο και τη θέση του Esoterica.gr

Από τη θέση του λοιπόν ακούσαμε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ με τη Νέα Ακρόπολη, αλλά συνεργάζεται μαζί της...
Εάν αυτό είναι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ή ΠΑΡΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ το μέλλον θα δείξει..."

Μήπως τελικά το "μέλον", δεν είναι και τόσο μακριά;;;
Tα σχόλια δικά σας για το ΠΟΙΟΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΠΟΙΟΝ...
Ετσι, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...

Και αναρωτιέμαι;;;
Εάν δεν είναι κάποιος ΤΙΜΙΟΣ με το "σπίτι του", ΠΩΣ ΤΟΛΜΑ να ζητά απο τον "κάθε" Κο Χαρδέβαλα να είναι ΤΙΜΙΟΣ με τους άλλους;;;

Κέλσος ο Φιλαλήθης
"Εχθρός τον πάντων" κατα τον αγαπητό κατά τα άλλα Admin

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sembek
Νέο Μέλος

Azores
32 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 00:54:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sembek
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΑΘΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 12:30:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos
Τη καλημέρα μου σε όλους...

Αγαπητέ φίλε Ωάννες, λές πως:

quote:
Kαι μη αναρωτιέστε τί δουλειά έχει μια πολιτική συζήτηση, όπως υποτίθεται οτι ήταν το περίφημο de-bate με το topic, γιατί λέγεται οτι μεταξύ των μελών της N.A. κυκλοφορεί κάποιο βιβλίο υπό τον τίτλο «Kοινωνικοπολιτική», αν δεν κάνω λάθος, το οποίο δεν πωλείται στο εμπόριο, συγγραφέας του οποίου είναι, αν δεν απατώμαι, ο ιδρυτής της εν λόγω ομάδας

Μιάς και οι υπεύθηνοι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ, μήπως θα μπορούσες ΕΣΥ τουλάχιστον να μας πείς δυό λόγια για το εν λόγο βιβλίο...

Κέλσος ο Φιλαλήθης
"Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 18:40:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Δεν κατάλαβα....
quote:

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΕΙ
ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΑΘΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ


Μπορείς να γίνεις λίγο ποιο κατανοητός φίλτατε....

ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΑ.....!
Δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν κάποιοι άραγε ή απλά ποιούν την νύσσα;
ΚΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΕΛΣΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 20:28:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ
quote:
προσωπικά δεν ανήκω ΠΟΥΘΕΝΑ, παρότι βιβλία, πληροφορίες, μα και προτάσεις, από παρόμοιες (και άλλες κινήσεις), περιήλθαν στα χέρια μου.

Επ άλλος ένα caw boy..?Φίλε μου Πλάτωνα να φτιάξουμε ομάδα , Η ομάδα των δύο «Π», χε,χε
Αγαπητοί φίλοι ο χρόνος θα δείξει αν ο χώρος λειτουργεί αυτόνομα ή όπως υπονοείται (?) είναι κατευθυνόμενος/εξαρτώμενος/ η ότι άλλο θέλετε… .
Ο κάθε ένας εδώ μέσα κρίνεται από την στάση του και την προσφορά του.
Όσον αναφορά τα περί Ν.Α υποθέτω πως η δικαιοσύνη θα αποδείξει την ορθότητα ή όχι των καταγγελιών.


«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 21:48:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.
quote:


Αγαπητοί φίλοι ο χρόνος θα δείξει αν ο χώρος λειτουργεί αυτόνομα ή όπως υπονοείται (?) είναι κατευθυνόμενος/εξαρτώμενος/ η ότι άλλο θέλετε… .
Ο κάθε ένας εδώ μέσα κρίνεται από την στάση του και την προσφορά του.
Όσον αναφορά τα περί Ν.Α υποθέτω πως η δικαιοσύνη θα αποδείξει την ορθότητα ή όχι των καταγγελιών.Πλωτίνε τι είναι πάλι ετούτο;
Φυσικά και ο καθένας κρίνεται από την στάση του μα και τα όσα ψέματα μπορεί να λέει τον κρίνουν....
Κανένας δεν αμφισβήτησε το έργο της δικαιοσύνης για τις όποιες καταγγελίες.
Γιατί θέλετε να μας βάλετε λόγια στο στόμα;
Αμφισβήτησα λοιπόν ευθέως την αρχή του esoterica.gr και όχι με υπονοούμενα και όπως καθαρά βλέπεις, αγαπητέ Πλωτίνε, κανένας δεν μου απαντά!
Γιατί θα πρέπει να περιμένω με τον χρόνο -πόσο χρόνο ακόμα;- ενώ βλέπω πως σε άλλα topic η απάντηση είναι άμεση.
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2004, 23:45:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg
Σας χαιρετώ.

Το πραγματικό μου όνομα είναι Αννά Απ....
Το nick μου μέσα στο esoterica.gr είναι: zezmperg και πριν δυό ημέρες έκανα νέο λογοριασμό σαν srisatia.
Δεν θέλω να είμαι φίλη με τον πιο δυνατό παρά μόνο με τον αληθινό αναζητητή. Δεν θέλω να γίνω συντονίστρια κ.τ.λ. Δεν θέλω ερωτικό σύντροφο. Δεν έχω καμία εσωτερική σχολή να γνωρίσω στα μέλη, δεν είμαι δασκάλα. Ανοίκω σε μία μικρή για την Ελλάδα ομάδα εσωτερισμού αλλά είναι πολύ δυσκολο να σας κάνω μέλη, ΕΤΣΙ: Μου φθάνει η αγαπή και η εκτίμηση όλων των φίλων που γνώρισα μέσα στο esoterica.gr.

Δεν τρελάθηκα, μόνο να, σκεφτηκα πως δεν οφελεί κανέναν από εμας να αναλωνόμαστε μέσα σε αντιπαραθέσεις που ουσιαστικά δεν προάγουν στο πνεύμα και στην εσωτερική αναζήτηση.

Κάνω έκκληση σε όλους μας, ας αφήσουμε πίσω κάθε τι που μας πονεσε.
Ας προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά και ας απλώσουμε τα χέρια για αγάπη και συγχώρεση, πρώτα-πρώτα στον εαυτό μας από τον εαυτό μας και μετά στους άλλους.
Προσωπικά δεν ζητώ από τον Admin καμιά απάντηση ούτε φυσικά και από την Ν.Α....
Ο καθένας μπορεί να κρίνει τις "προθέσεις μου" που έχουν να κάνουν μόνο με το esoterica.gr και το ESOTERICA, είναι φίλοι μου, πρώτα-πρώτα ο Admin και ο Thoth, μετά ο Κέλσος και όλοι οι υπόλοιποι που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για να γίνει ο χώρος ετούτος, όπου εμείς ερχόμαστε για να τρυγήσουμε γνώσεις.

Επειδή λοιπόν πρέπει να απλώσουμε την αγάπη μας -να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης- και πάλι, σας καλόύμε (η Avallon και τα μούτρα μου) σε ένα νέο topic για να ξανανιώσουμε το άγγιγμα της φιλίας.
Στο topic: Αδέλφια μια πρόταση...Στο forum απόψεις και προτάσεις.
Σε ευχαριστούμε Κέλσο, σε ευχαριστούμε Thoth.
Σας χαιρετώ φιλικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2004, 00:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Αγαπητή zezmperg, λες πως κανείς από την "αρχή" του ESOTERICA δεν σου απαντά... όμως εγώ προσωπικά δεν αντιλήφθηκα κάποια ερώτηση.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι, για δικούς σου λόγους, αμφισβητείς την ακεραιότητά μας και την αμεροληψία μας, αλλά σε αυτό δεν θα μπορούσα να απαντήσω και να αντιτάξω κάτι άλλο, μπορώ όμως να το αποδεκτώ ως μία διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ μας και να μην με ενοχλήσει! ... σημαντικά τουλάχιστον, καθώς δεν μπορώ να μην σου πω ότι αισθάνομαι "κατηγορούμενος για πράγματα που ακόμη δεν έχω κάνει"!

Προσωπικά σου λέω ότι δεν συμφωνώ καθόλου με τις υποθέσεις και τα συμπεράσματά σου. Σίγουρα έχεις την πλήρη ελευθερία να επιλέξεις τι σε εκφράζει και τι θέλεις να πιστέψεις. Όπως την έχουμε και όλοι μας όσοι συμμετέχουμε σε αυτήν την Προσπάθεια που λέγεται ESOTERICA, είτε από τις επάλξεις των Συνεργατών και Συντονιστών, είτε από τις επάλξεις των Μελών των Ομάδων Συζήτησης.

Για το δικό μου πρόσωπο καθώς και για θέματα που αφορούν τα Forums, τους σκοπούς του ESOTERICA, τα Μέλη της Ομάδας των Συνεργατών, τις εξωτερικές Συνεργασίες μας, έχω μιλήσει εκτενώς σε παλαιότερα μηνύματα και μάλιστα σε επαρκέστατο βαθμό μέσα σε αυτήν τη Συζήτηση. Δεν νομίζω ότι έχω ή πρέπει να προσθέσω κάτι άλλο επί του παρόντος. Δεν νομίζω και ότι επαρκεί ο χρόνος για να επαναλάβω πράγματα που έχω ήδη πει... Δυστυχώς(ή μάλλον ευτυχώς! ) είναι τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και ο χρόνος τόσο λίγος που κυριολεκτικά νιώθω μερικές στιγμές να γλυστρά μέσα από τα χέρια μου! Θα πρέπει πλέον ακόμη και την κάθε στιγμή να μετράμε και να της δίνουμε και αυτής την θέση που δίκαια της αξίζει, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες. Δεν γίνεται διαφορετικά... Μπορούν, όσοι θέλουν, να ανατρέξουν "πιο πίσω" αλλά και σε άλλες Συζητήσεις, σε ολόκληρο τον χώρο των Συζητήσεων, και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, σχετικά με το ποιος Παραπληροφορεί ή όχι και ποια είναι τα κίνητρα όλων.

Το ESOTERICA είναι παρόν, δυνατό και ελπιδοφόρο και κοιτάζει μπροστά όπως πάντα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Ο καθένας το κρίνει καθημερινά και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Avallon, με εκπλήσσεις με την πρόταση που κάνεις:

quote:
Eγώ έχω να κάνω μια πρόταση:
Nα θέσουμε εμείς τα μέλη του esoterica τις ερωτήσεις της συνέντευξης...

Είναι αυτονόητο αυτό! Ούτως ή άλλως είναι και αυτό που δήλωσα σε προηγούμενο μήνυμά μου! Οι ερωτήσεις θα προέλθουν από την παρούσα Συζήτηση(και ήδη υπάρχουν αρκετές). Εμείς θα κάνουμε την απαραίτητη εργασία της συγκεκριμενοποίησης, ομαδοποίησης, ιεράρχησης κ.λπ. όπως θα πρέπει να γίνει για να έχουμε μία δομημένη Συνέντευξη/Παρουσίαση. Σε όποιο σημείο χρειάζεται, θα προσθέσουμε κι εμείς ερωτήσεις οι οποίες δεν έχουν τεθεί από τα υπόλοιπα Μέλη, εφόσον είμαστε κι εμείς Μέλη των Forums. Σε αυτό βέβαια θα θέλαμε σαφώς την βοήθειά σας!

Θα πρότεινα, εφόσον η αγαπητή Ostria έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά έως τώρα στην εύρεση πηγών και έχει αποδείξει σαφώς το ενδιαφέρον της, να μας βοηθήσει στη κατάρτιση των ήδη υπαρχουσών ερωτήσεων(είτε είναι προφανείς, είτε υπονοούνται στα διάφορα μηνύματα που έχουν κατατεθεί). Εάν δεν είναι αυτό ένα βαρύ φορτίο ή κόπος για οποιονδήποτε λόγο(πράγμα απόλυτα αποδεκτό εάν είναι έτσι) θα μας ήταν πολύτιμη η βοήθειά της και συνεργασία της. Μπορείς Ostria να κατεθέσεις ερωτήσεις σε μήνυμά σου μέσα στη Συζήτηση ή και να μου τις στείλεις στο προσωπικό μου e-mail.

Για να απαντήσω και στην ερώτησή σου Ostria, ο στόχος της Δυναμικής αυτής Συνέντευξης από την Νέα Ακρόπολη και από κάθε άλλον φορέα που θα αποδεχτεί την πρόταση/πρόκλησή μας είναι μία όσο το δυνατόν συνεκτική παρουσίαση του φορέα, μέσα κυρίως από τις ερωτήσεις των ανθρώπων που θέλουν να μάθουν και η τοποθέτηση του φορέα(ή της Προσωπικότητας που θα φιλοξενηθεί) πάνω σε εξειδικευμένα ζητήματα της επικαιρότητας, φήμες, καταγγελίες κ.λπ. Για τον συγκεκριμένο φορέα, την "Νέα Ακρόπολη", με τον οποίον θα εγκαινιάσουμε τον χώρο αυτό των "Δυναμικών Παρουσιάσεων" υπάρχει σίγουρα αρκετό υλικό από τα ΜΜΕ και το Internet για να "τροφοδοτήσει" αρκετές ερωτήσεις που όπως είναι φανερό απασχολούν πολλούς.

Και μία σημαντική είδηση! Ήδη "κλείσαμε" και την 2η Δυναμική Συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί σε αυτόν τον χώρο που δημιουργούμε. Θα μου επιτρέψετε πάντως να μην αποκαλύψω ακόμη το όνομα του συγκεκριμένου Φορέα, παρότι θα το ήθελα πολύ, για να μην θεωρηθεί αυτό "πιεστικό" για τον φορέα καθώς τα πράγματα πολλές φορές αποδεικνύονται κάπως... ρευστά στον ευρύτερο χώρο της Αναζήτησης. Η συμφωνία μας πάντως είναι για έναρξη της εν λόγω Συνέντευξης σε έναν μήνα περίπου από τώρα!

Φίλε Oannes, δεν με κολακεύει η φωτογραφία μου που έβαλες στη Συζήτηση. Καμία πιο πρόσφατη, που έχω βάλει και τα "καλά" μου για τις επικείμενες εκλογές, δεν βρήκες;


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2004, 00:38:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Αγαπητή zezmperg, δυστυχώς είδα το μήνυμά σου αφότου απέστειλα το δικό μου...

Το διάβασα τώρα μόλις και πραγματικά ενθουσιάστηκα!

Πραγματικά η Ειρήνη, Εσωτερική και εξωτερική, η Αγάπη, η μη-Προσκόλληση στα Πάθη, η αξία της Βαθιάς Φιλίας είναι μερικά από τα πράγματα που και για μένα αποτελούν φως στον Δρόμο και Στόχους Ζωής!

Σε ευχαριστώ λοιπόν για την ώθηση και την ενέργεια που μου προσέφερες... πώς αλήθεια ο λόγος, ο απλός, ουσιώδης και μέσα από την καρδιά λόγος μπορεί να γιατρέψει κάθε φαύλη αμφιβολία, κάθε εμμονή σε πικρίες και απογοητεύσεις;; Είναι πραγματικά εκπληκτικό να το διαπιστώνω και αληθινά εύχομαι να μπορέσουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται να βιώσουν το ίδιο μέσα από τις Συζητήσεις μας σε αυτόν τον χώρο!


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2004, 15:04:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios
Λοιπον,αν η μισαλλοδοξια,ο πνευματικος φασισμος και ο μεσαιωνας,
ειναι ταυτισμενα με τον ιουδαιο-χριστιανο-μουσουλμανικο τροπο σκεψης,
σε αυτο δεν φταιω εγω φιλτατοι διαχειριστες,
οπως δεν φταιω αν ατομα-μελη οπως ΕΟΝ,Avallon κλπ,στενοχωρουνται επειδη δεν ακολουθω την δογματικη τους γραμμη.
Οταν θα αρχισουν να ασχολουνται με τον εσωτερισμο,
και ισως θα αρχισουν να καταλαβαινουν οτι
ο χριστιανισμος ειναι μερικη εκφραση της αληθειας,
και ο Ιησους ενας απο τους Ουρανιους Απεσταλμενους,
ισοτιμος με τους πριν και μετα,
και τιποτε δεν δικαιολογει τα οσα εκαναν και κανουν οι οπαδοι
του συγκεκριμενου τροπου σκεψης,
τοτε ισως δεν βαριενται να μαθαινουν και απο "αντιπαλες "θεσεις.
Και ισως τοτε ναχουν και το θαρρος να μιλουν ενας με εναν,
και να μην κρυβονται πισω απο μαζες...
Τελος παντων,γραφω οτι νομιζω σωστο,οπως νομιζω,
και σε φασιστες του πνευματος,δεν εδειξα ουτε θα δειξω ποτε σεβασμο.
Και οσοι κουραζονται απο τα γραφομενα μου
να τα προσπερνουν μην παθουν και καμμια υπερκοπωση...
Τελος δεν ζεσταινεις το αυγο του φιδιου,
εκτος κι αν εισαι ο ιδιος φιδι...

Edited by - Helios on 05/03/2004 15:10:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2004, 16:05:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αγαπητέ admin,
η πρότασή σου με τιμά, αλλά σκέφτομαι ότι η συμμετοχή μου σε αυτό το θέμα πρέπει να είναι περιορισμένη. Και αυτό επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά ούτε την οργάνωση, ούτε τον χώρο του ευρύτερου εσωτερισμού. Θεωρώ τον εαυτό μου "outsider" και προφανώς ακατάλληλο για την συγκέντρωση και την αξιολόγηση των ερωτήσεων τρίτων, που πιθανόν γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα πράγματα απ ότι εγώ.

Πάντως, εμένα όπως το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, αρχικά θα με ενδιέφερε να γνωρίσω τον άνθρωπο Πλάνα (ποιός είναι, πώς ήρθε σε επαφή και τι τον τράβηξε αρχικά στην Ν.Ακρόπολη κλπ), την άποψη του για την σημερινή κοινωνία και το όραμα του για το μέλλον της οργάνωσης.
Εισαγωγικές ερωτήσεις, που όμως νομίζω ότι έχουν ενδιαφέρον.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2004, 23:37:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin
Αγαπητή Ostria κι εγώ σε ευχαριστώ για την καλή σου πρόθεση αλλά και για την ταπεινοφροσύνη, που είναι μία αρετή που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει έναν Αναζητητή της Αλήθειας ώστε να "επιβιώσει" του ίδιου του του εαυτού που πολύ συχνά αποτελεί και τον πραγματικό του Εχθρό...

Η ερώτηση που προτείνεις νομίζω κι εγώ πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα και είναι σίγουρα και μία ερώτηση που μάλλον θα πρέπει να κάνουμε σε όλους τους ανθρώπους από τους οποίους παίρνουμε συνέντευξη. Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο κος Πλάνας ή κάποιος άλλος θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας... πάντως θα ζητήσουμε από την συγκεκριμένη Ομάδα να απαντηθεί η συγκεκριμένη ερώτηση!

Θα ήθελα να σου ζητήσω πάντως, όσο σου επιτρέπει ο χρόνος σου και η διάθεσή σου, να είσαι μαζί μας σε αυτήν την δυναμική ανταλλαγή ερωτοαπαντήσεων και εάν μπορείς να βρεις και άλλα στοιχεία που θα προσθέσουν στην συνολική της εγκυρότητα και φυσικά να συμβάλλεις στην κατάθεση των ερωτήσεων.


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2004, 13:57:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria
Αγαπητέ Admin, θα είμαι παρούσα.
Πιστεύω πάντως ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πιό επίσημη ανακοίνωση της πρώτης συνέντευξης (μόλις την καθορίσετε), έτσι ώστε να γίνει γνωστή σε όσους δεν διαβάζουν το συγκεκριμένο θέμα για να υπάρξει ενδιαφέρον και συμμετοχή.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2004, 00:17:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel
ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η Ν.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στέφανος
Πλήρες Μέλος

Greece
842 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2004, 01:03:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
ΕΦΟΣΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Η Ν.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ Κ. ΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

Εύλογο ερώτημα, θα έλεγα

Ζήσε τη στιγμή!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2004, 01:42:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok
...ίσως και ρητορικό!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 53 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 51 52 53
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy