ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο η ο άνθρωπος το θεό;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2002, 21:48:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο η ο άνθρωπος το θεό;
Μερικοί άνθρωποι νομίζουν πως το να αποδεικνύουν πως ο θεός είναι δημιούργημα της φαντασίας των ανθρώπων, πιστεύουν πως η λογική τους είναι υπεράνω αυτών που πιστεύουν το αντίθετο. Φέρουν παραδείγματα και θεωρίες μέσο επιστημονικών ερευνών και με βάση των νόμων της φύσεως αποδεικνύουν το δίκιο τους, της άποψης τους.
ΕΙΝΑΙ Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Άραγε έχουν προβληματισθεί ποτέ η κρέμονται από τα λόγια κάποιων ανθρώπων που απλός είπαν κάποιες ΘΕΩΡΙΕΣ;
Χωρίς να έχουν απόδειξης οι ίδιοι, ισχυρίζονται πως οι άνθρωποι που πιστεύουν στο θεό λένε κουβέντες που δε στέκουνε.
Από τη λάσπη δημιουργήθηκε η ζωή και στη λάσπη καταλήγει.
Η μόνη διαφορά στον άνθρωπο είναι ότι έχει θεού πνοή, πράμα πολύ δύσκολο να το καταλάβουν μερικοί που βασίζονται στη γνώση της επιστήμης που το μέγεθος της είναι ένα μόριο στο σύνολο των μορίων όλου του ηλιακού μας συστήματος (και πολύ είπα μπρος στο άπειρο).
Ο θεός έπλασε τον άνθρωπο η ο άνθρωπος το θεό;
Εγώ πιστεύω πως ο άνθρωπος μπορεί να πλάσει μόνο θεωρίες .


Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2002, 22:27:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα φίλε Νότη! Εύχομαι καλό ταξίδι στα μονοπάτια αναζήτησης της γνώσης.
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο και ότι ο άνθρωπος έπλασε μια ανθρωποκεντρική αντίληψη (υποκειμενική για τον καθένα) περί Θεού...
Φυσικά και υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν το αντίθετο,αλλά έχουν δικαίωμα στην άποψή τους όπως όλοι.Τώρα το πώς και το γιατί ο μεν Θεός έπλασε τον άνθρωπο και ο άνθρωπος την αντίληψη,είναι κάτι που σηκώνει πολλή συζήτηση..
Και πάλι καλώς μας όρισες!! Ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΙΣΙΦΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
278 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2002, 21:04:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΙΣΙΦΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕΣ ΦΙΛΕ notis_29 ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΡΙΦΟ ΤΟ ΑΝ Η ΚΟΤΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΓΟ Η ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΚΟΤΑ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΚΑΣΙΕΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΟΙΟΝ.

DREAMWALKER
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2002, 22:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ερώτημα που έθεσα φίλε Σίσυφος, σωστά σου θυμίζει το γνωστό πλέον σε όλους γρίφο, το αν η κότα έκανε το αυγό η το αυγό τη κότα. Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι όπως και στον γρίφο υπάρχει ικανοποιητική απάντηση μέσο γενετικής βιολογίας, έτσι και στο ερώτημα μου μπορεί κάποιος να βρει την απαντήσει αν ερευνήσει προς την πλευρά του θεού και όχι ψάχνοντας στοιχεία για να το αποτρέψει.
Το θέμα δεν είναι μόνο να μάθουμε να αγαπάμε τον πλησίον μας σαν να είναι η προέκταση του εαυτού μας. Το θέμα είναι να καταλάβουμε τι πραγματικά είναι Ο Θεός και μόνο τότε θα καταλάβουμε ποίος έπλασε πρώτο ποιον.
Φίλε Σίσυφος συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση σου, μόνο που έκανες ένα μικρό λαθάκι στη σύνταξη των προτάσεων σου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 01:11:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ όλους τους φίλους...
Λίγο "βαρύ" το θέμα, για τα μέσα των "ανάλαφρων" διακοπών!!!!
Αλλά μιάς και το νέο μέλος μας, ο ΝΟΤΗΣ, το έθεσε θα παραθέσω την άποψή μου...
Λοιπόν φίλοι μου, γιατί ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, να προσπαθούμε να δώσουμε διάσταση σε ΚΑΤΙ, που μπορεί να έχει ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ;;;
Αν λέμε πάντα : Ο Θεός είναι "έτσι" ή ο Θεός είναι "αλλιώς" (πάντα κατα τη γνώμη μου), πέφτουμε ΣΤΟ ΙΔΙΟ "ΛΑΘΟΣ"... Θεωρώ ότι είναι "λάθος" το να δίνω διάσταση σε κάτι που ΕΙΝΑΙ και ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ πέρα και έξω απο τον δημιουργημένο κόσμο (δικό του ή άλλου λίγο με απασχολεί).
Ας πούμε λοιπόν τι ΔΕΝ ειναι ο Θεός....
Ας κάνουμε αυτό το "πείραμα" και είμαι ΑΠΟΛΥΤΟΣ βέβαιος ότι θα μέινουμε κατάπληκτοι με τα αποταλέσματα...

Αυτά για.... αρχή.

Φιλικά,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 02:15:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους
Φίλε Νοtis,εγώ πολύ απλά θυμάμαι ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας αυτό που δεν μπορούσε ο άμθρωπος να δαμάσει ,το ονόμαζε ΘΕΟ ή ΘΕΟΠΛΑΣΤΟ!!
Αργότερα - για παράδειγμα - το ονόμασε τηλέφωνο!!!!
Φιλικά ΥΑΚΙΝΘΟΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 07:50:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΘΕΜΑ ..
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ ?
ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ..ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΟΝ .
ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ,ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ..
ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ .
ΚΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ
ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ..ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ..ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠ'ΟΨΙΝ
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ" ,Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ
ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΑΛΛΑ
ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ..
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ..
ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ..ΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΠΟΛΥ ΕΕ ?
ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΙΣΙΦΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
278 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 19:41:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΙΣΙΦΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΘΕΟΣ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;) ΦΙΛΕ notis_29 ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΕΙ ΚΑΘ'ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ'ΟΜΟΙΩΣΗ ΑΡΑ ΘΑ ΠΡΕΙΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΨΥΧΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΑΣ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΙΑΖΕΤΕ ΦΙΛΕ beyond ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ Η ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

DREAMWALKER
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 20:39:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι και φίλες καλησπέρα κι από μένα.
Συμφωνώ με την άποψη του φίλτατου Κέλσου.Μου φαίνεται άστοχο να προσπαθούμε να δώσουμε διάσταση σε ΚΑΤΙ που είναι πέρα από την ύλη, πέρα από τα συναισθήματα, πέρα από αρχή και τέλος, πέρα από τη ζωή και το θάνατο.
Πιστεύω πως τον Θεό, ακόμη κι αν δεν υπήρχε (να σημειώσω πως πιστεύω στην ύπαρξή του),θα νιώθαμε την ανάγκη να τον δημιουργήσουμε για να καλύψουμε τις ανασφάλειες, τα ερωτήματα και την ανάγκη μας να στηριζόμαστε σε ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ, που δεν θα έχει τις δικές μας αδυναμίες.
Ναι αγαπητέ Σίσιφε, τον Θεό μπορούμε να τον δούμε ΠΑΝΤΟΥ, σε ένα λουλούδι, σε ένα βουνό, σε, σε σε........
Μπορεί να μας έκανε "κατ εικόναι και καθ' ομοίωση", αλλά σκέψου τι κάναμε σε αυτό το υπέροχο δώρο. Και δυστυχώς το βλέπω πολλύ δύσκολο (μα όχι ακατόρθωτο),να βρούμε το Θεό μέσα μας.

"The kingdom of God is inside yov and all around you...."


HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 23:39:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε κελσος
Ευχαριστώ το συντονιστή κελσος που μου έκανε την τιμή σαν νέο μέλος να απαντήσει στο ερώτημα μου. Διαφωνώ σε αρκετά από όσα μας είπες, αλλά περισσότερο με το <<Ας πούμε λοιπόν τι ΔΕΝ ειναι ο Θεός....>>.
Ο Θεός είναι τα πάντα είναι η αρχή και το τέλος είναι το Α και το Ω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 23:42:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Υάκινθος. Εσένα και ο ίδιος ο Χριστός να φανερωθεί μπροστά σου, μπορεί να το ρωτήσεις αν είναι τηλέφωνο.
μη τα περνεις πλακα κανω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 23:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε beyond συμφωνώ με την απάντηση του Σίσυφος, ως το προς κάτι συγκλονιστικό.
Καλές διακοπές

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 23:45:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Σίσυφος ο θεός μπορεί να κατοικήσει μέσα στις ψυχές των ανθρώπων όπως αναφέρουν και η γραφές. Αλλά μπορεί και έξω από αυτές

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2002, 23:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε άρχοντα μου άρεσε πολύ η φράση ( μα όχι ακατόρθωτο)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2002, 08:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Νότη_29, ΕΥΤΥΧΟΣ που υπάρχει και η "διαφωνία", γιατί αλλιώς ο κόσμος ΚΑΙ οι ιδέες ΔΕΝ θα εξελισόντουσαν....

Βλέπω λοιπόν απο την απάντησή σου (αν και ΠΑΡΑ πολύ σύντομη σε σχέση με το θέμα), ότι θεωρείς τον Θεό, ΥΠΑΡΚΤΟ (πράγμα που ΦΥΣΙΚΑ είναι), ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ στον εκδηλωμένο κόσμο ή για να το θέσω καλύτερα, στον ΟΡΑΤΟ κόσμο!!! (Το λέω αυτό φίλε μου, μιάς και λέμε "τί είναι" ή "ποιός έκανε"... Αυτά ΠΑΝΤΑ αναφέρονται στον ΟΡΑΤΟ ΚΟΣΜΟ)

Μα και ο κόσμος που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ, δεν "ελένχεται" απο το ΙΔΙΟ ΟΝ που "ελένχει" τον ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΟ;;;
Αν δεν το δεχθείς αυτό, σαν σκέψη βάση, τότε φυσικά θα μιλάμε όχι για ΕΝΑΝ & ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ, αλλά για ΔΥΟ ή για ΤΡΕΙΣ ή και περισσότερους!!!!
Φυσικά ΚΑΙ με αυτό το σκεπτικό, το πολυθεϊστικό, και πάλι ο κανόνας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ.

Επιδή κατ' εμέ, το "σύμβολο της πίστεως" των Χριστιανών (το "πιστεύω" δηλαδή), αναφέρει για ΕΝΑΝ "...ποιητή ουρανού, ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ...", απο εκεί ορμώμενος αν θέλεις, για να έχουμε μια βάση, λέω λοιπόν, ότι ο Θεός είναι ΚΑΙ στις ΑΟΡΑΤΕΣ ή ΜΗ ΕΚΔΗΛΩΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!!!

Και επιδή πολύ σωστά φίλε μου Νότη μας είπες, "ο Θεός είναι το Α και το Ω" (ΣΥΜΦΩΝΟ με αυτό, πώς θα μπορούσε να ΜΗΝ είναι), θα κάνω όμως ένα ακόμα βήμα πιό πέρα και θα συλλογιστώ επάνω στο "αξίωμα" που μας παρέθεσες.

Και ΠΡΙΝ του ΑΛΦΑ;;;
Πρίν δηλαδή δημιουργηθεί ο Κόσμος;;;;
Τότε ΠΟΥ ΗΤΑΝ ο Θεός;;;;
Και ΜΕΤΑ το ΩΜΕΓΑ;;;
Μετά δηλαδή απο απεκδήλωση του Κόσμου;;;;
Τότε ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο Θεός;;;

Να γιατί η Ινδουιστική Θεολογία, μιλά τόσο ποιητικά για τις ΗΜΕΡΕΣ και τις ΝΥΧΤΕΣ του Μπράχμα (της ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ)!!!! Τις χρονικές εκείνες περιόδους που το Μέγα Ον, ΔΡΑ και που το Μέγα Ον ΔΕΝ ΔΡΑ.
Εσύ λοιπόν θεωρείς το Θεό μέσα απο την ΔΡΑΣΗ, ενώ εγώ έθεσα απλά υπόψιν μας ότι ο Θεός ΜΠΟΡΕΙ και να ΜΗΝ ΔΡΑ. (Πραλάγια στα Ινδουιστικά).

Περιμένω λοιπόν να διαβάσω την "αιτιολογία σου" τρόπο τινά, επάνω σε αυτό που ανάφερες ότι "σε πολλά διαφωνείς μαζί μου" και φυσικά να επιχειρηματολογίσουμε επάνω στις ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ μας απόψεις...

Φίλος με όλους,

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2002, 09:27:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ με τον Κέλσο, για τον κόσμο μπορούμε να πούμε τι δεν είναι και όχι τι είναι, καθώς περιοριζόμαστε απο τις αισθήσεις μας και την αντίληψη μας, έτσι αναγκαστικά λειτουργούμε αφαιρετικά.Ο κόσμος "ήταν" και θα "είναι" με και χωρίς τον άνθρωπο.Ακριβώς η ανθρωποκεντρική άποψη που θεωρεί τον κόσμο να έγινε για τον άνθρωπο έχει φέρει την ανθρωπότητα σε αυτό το σημείο...

Παρμενίδης
«ούτε ήταν ούτε θα είναι, επειδή το τώρα είναι και το πάν, ένα και συνεχές. Γιατί ποιά αφετηρία του μπορεί κανείς να αναζητήσει;»

Ξενοφάνης για την Θεότητα
«ούτε κατά την μορφή όμοιος με τους ανθρώπους (είναι) ούτε κατά την σκέψη, όλος στοχάζεται κι όλος θωρεί κι όλος ακούει κι ακίνητος στον ίδιο τόπο πάντα μένει».

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2002, 16:18:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κελσος τα ερωτήματα που θέτεις είναι πολλά.
Αλλά επειδή όλα έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση που να μπορεί να τα καλύψει όλα.
Θα πρέπει να ξεφύγω λίγο από το κυρίως θέμα και θα ξεκινήσω με την ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, διότι πριν από την μεγάλη έκρηξη ο χώρος και ο χρόνος δεν είχαν οντότητα (δηλαδή δεν υπήρχε ούτε καν το κενό. Επικρατούσε το ΤΙΠΟΤΑ).
Υπήρχε μόνο ο κοσμικός πυρήνας που περιέκλειε μέσα του το σπέρμα μιας ολόκληρης οικουμένης.
Βέβαια κανείς δεν ήταν παρόν για να παρακολουθήσει τη δημιουργία του σύμπαντος, αλλά οι θεωρητικές μελέτες έχουν να προτείνουν μια αλληλουχία γεγονότων.
Δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς πριν από τη μεγάλη έκρηξη, διότι πριν από τι στιγμή εκείνη δεν υπήρχε η ροή του χρόνου.
Εφόσον ο άνθρωπος είναι ύλη και η δημιουργία του χρόνου εξαρτάτε από την κίνηση της ύλης, τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να ξεφύγει από τη ροή του χρόνου; Προφανώς κάτι το ζωντανό που να μην αποτελείται από ύλη.
Υπάρχει κάτι τέτοιο;
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ
Και επειδή δε θέλω να μπω στο χώρο της παραψυχολογίας το αφήνω εδώ.
Φίλε Κελσος ρώτησες:
Πριν δημιουργηθεί ο κόσμος; Πριν το άλφα; Τότε που ήταν ο θεός;
Το ότι ο άνθρωπος κινείτε με τη ροή του χρόνου δε συμβαίνει το ίδιο και με το θεό.
Όσο για το ωμέγα η απάντηση είναι ακριβός η ίδια. Δεν έχει νόημα να μιλάμε πριν από την ώρα μηδέν και μετά το θάνατο του χρόνου.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει και νόημα να ερευνήσουμε τι προκάλεσε όλα αυτά.
Φίλε κελσος θα τελειώσω με κάτι πολύ απλό αλλά και πολύ σημαντικό.
Πίσω από κάθε δημιούργημα υπάρχει ένας δημιουργός, μπορούμε να πούμε τι δεν είναι ο δημιουργός του Α και του Ω?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2002, 01:45:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Αλήθεια είναι ενδιαφέρον εν μέσω διακοπών να υπάρχει τόση κίνηση στο site!!!
Φίλε Notis,δεν ήθελα να μειώσω την ανησυχία σου περί του θέματος αυτού(δεν τα πήρα ίσα-ίσα ήταν καλό το αστείο),απλά η δική μου ανησυχία είναι το γεγονός που ασχολούνται πολλοί άνθρωποι με αυτό το θέμα εκτός από τους επίσημους εκπροσώπους της θρησκείας αυτής!Και για να σε προλάβω,μπορεί όντως ο ΘΕΟΣ να είναι υπεράνω θρησκειών,αλλά δεν έχει δείξει σημάδια της ύπαρξης του και δεν θεωρώ την ανθρωπότητα,το σύμπαν,την θεωρία του Χωκινς περί της προέλευσης του,σημάδια ύπαρξης!!!!
Εκτός και αν αρχίσουμε πάλι να βαφτίζουμε επιστημονικά επιτεύγματα "σάλπιγγες αγγέλων" και στραφούμε εναντίον "Φιλισταίων"!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2002, 17:34:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σε όλους.

Η ύπαρξη ή μη του Θεού είναι σίγουρα ένα θέμα για το οποίο όλος ο κόσμος έχει αναρωτηθεί και άσχετα από το τί πιστεύει ο καθένας θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πάντα.
Γιατί για πάντα ?

Αρχικά γιατί ο Θεός, αν θεωρήσουμε ότι οι ιδιότητες που οι θρησκείες του δίνουν (άναρχος, άχρονος, απειροτέλειος κ.τ.λ.) ως μή υλικό όν, αλλά πνεύμα και μάλιστα πνεύμα απολύτος μοναδικό και μή παρατηρήσιμο, δεν μπορεί να μπει στο μικροσκόπιο του πειράματος και της επιστήμης. Άρα είναι λοιπόν προσωπικό θέμα του καθενός το να πιστεύει στην ύπαρξή του.

Μπορεί η επιστήμη να έχει δώσει διάφορες απαντήσεις και θεωρίες για τον κόσμο μας, τη δημιουργία και εξέλιξή του, τον τρόπο της δράσης του, αλλά πάντα μπορεί να ισχυρισθεί ο καθένας ότι το αρχικό αίτιο που έδωσε το έναυσμα για όλα αυτά ήταν ο Θεός.

Μερικές προσωπικές τώρα παρατηρήσεις (αν μερικές από αυτές τις θεωρήσετε "αιρετικές" ή μή αποδεχτές μην με λιθοβολήσετε.)

Α. Άν ζούσαμε αιώνια, η ανάγκη ύπαρξης Θεού θα υπήρχε? Μήπως η λογική της μετά θάνατο ζωή είναι ένας τρόπος να αποδιώξουμε το φόβο μας για κάτι που είναι η μόνη σταθερά στη ζωή μας.

Β. Θεωρούμε το Θεό παντογνώστη. Γνώστη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Μέσα αλλά και παράλληλα έξω από το χρόνο. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, μήπως αυτό που λέγεται ελευθερία βούλησης παύει να υπάρχει. Γιατί αν κάποιος γνωρίζει απόλυτα το μέλλον, σημαίνει ότι οι αποφάσεις μου, ανεξαρτήτως εαν εγώ πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα ελεύθερης πράξης και σκέψης θα με οδηγήσουν υποχρεωτικά στο δεδομένο μέλλον. Άρα αν είναι να πεθάνω ως δολοφόνος π.χ. τότε ανεξαρτήτως τί κάνω αυτό θα γίνει. Πως θα κριθώ για τις πράξεις μου που είναι δεδομένο ότι θα γίνουν ?

Γ. Ας πιάσουμε λίγο τους πρωτόπλαστους (Αδάμ και Εύα ). Ήταν αθάνατοι, μέχρι τη στιγμή που κατά παράβαση της Θεικής απαγόρευσης έφαγαν τον καρπό της γνώσης του Καλού και του Κακού. Αν δεχθούμε ότι η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη και ότι γράφονται μέσα σ' αυτή είναι απόλυτα αληθή τότε πάμε στο ερώτημά μου με α/α Β. Ο Θεός παρά την απαγόρευση ξέρει ότι οι πρωτόπλαστοι θα φάνει τον καρπό . Τότε γιατί έβαλε το δέντρο εκεί.
Προσωπική μου άποψη η εξής : Ο άνθρωπος ήταν θνητός πάντα απλά μέχρι να αποκτήσει συνείδηση και λογική και να διαφοροποιηθεί από τα ζώα, απλά δεν είχει γνώση του θανάτου και για το λόγο αυτό ζούσε σε μία μορφή "νιρβάνας" απροβλημάτιστος όπως και όλα τα ζώα. Μόλις όμως απέκτησε συνείδηση και λογική, αρά διακρίνει το καλό από το κακό που βασίζεται στην ηθική άρα στη λόγική σκέψη, διακρίνει πλέον το θάνατο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στο μυαλό του. Η ζωή του πλέον δεν είναι παράδεισος, αλλά μία συνεχή πάλη για επιβίωση.

Αυτά για την ώρα. Απλά κλίνοντας να πω ότι είναι σεβαστή η πίστη και η κοσμοθεωρία που πιστεύει ο καθένας. Έχω επισκευθεί αρκετές φορές το Άγιον Όρος και βλέποντας τη γαλήνη μέσα από την πίστη στο Θεό των Αγιορειτών πιστεύω ότι αν κάτι που πιστεύεις σου δίνει γαλήνη και θάρρος για την καθημερινότητά σου τότε καλά κάνεις και πιστεύεις με όλη σου τη ψυχή και κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κοροιδέψει για αυτή την πίστη. Ο θεός είναι μέσα μας, λέγεται ηθική κατά τη γνώμη μου και συνοψίζετε στο χρυσό κανόνα του Ιησού "Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2002, 19:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

O Θεός είναι άρρητος, ΟΛΑ και ΤΙΠΟΤΑ. Ο Χρόνος είναι η αρχή της εκδήλωσης. Ο Χρόνος ορίζεται από "εμάς" αυθαίρετα ως σημείο αναφοράς. Ουσιαστικά ζούμε συνεχώς στο σημείο -0-. Μέχρι να σκεφτώ κάτι αυτό καταγράφεται ως παρελθόν και μέχρι να κάνω την επόμενη σκέψη το μέλλον ακόμη δεν έχει έρθει. Η λέξη ΝΥΝ(τώρα) το εκφράζει τέλεια το Ν απέχει εξίσου από το κέντρο. «Το βέλος που κινείται μένει ακίνητο. Αυτό προκύπτει από την παραδοχή ότι ο χρόνος αποτελείται από πολλά τώρα, γιατί αν δεν ισχύει αυτή η προϋπόθεση, καταρρέει αυτός ο συλλογισμός...» Zήνων

quote:
Β. Θεωρούμε το Θεό παντογνώστη. Γνώστη του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. Μέσα αλλά και παράλληλα έξω από το χρόνο. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, μήπως αυτό που λέγεται ελευθερία βούλησης παύει να υπάρχει. Γιατί αν κάποιος γνωρίζει απόλυτα το μέλλον, σημαίνει ότι οι αποφάσεις μου, ανεξαρτήτως εάν εγώ πιστεύω ότι είναι αποτέλεσμα ελεύθερης πράξης και σκέψης θα με οδηγήσουν υποχρεωτικά στο δεδομένο μέλλον. Άρα αν είναι να πεθάνω ως δολοφόνος π.χ. τότε ανεξαρτήτως τί κάνω αυτό θα γίνει. Πως θα κριθώ για τις πράξεις μου που είναι δεδομένο ότι θα γίνουν ?


-Μέσα- σε τι?- Παράλληλα- σε σχέση με ποιόν ή τι άλλο . Αν είναι μέσα σε κάτι ή παράλληλο προς κάτι άλλο άλλο τότε δεν είναι ο Θεός. «Το παλαιότερο από τα όντα είναι ο Θεός, διότι είναι αγέννητος, Το μεγαλύτερο ο χώρος, διότι χωράει τα πάντα ,Σ' αυτόν που τον ρώτησε τι δημιουργήθηκε πιο μπροστά η μέρα ή η νύχτα, είπε: "Η νύχτα μία μέρα νωρίτερα». Θαλής


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2002, 21:23:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α) Χρόνος = Κίνηση

Και επειδή η κίνηση είναι αδιάσπαστη ιδιότητα της ύλης, δεν είναι δυνατό να υπάρχει ύλη χωρίς χρόνο.
Άρα ο χρόνος σαφώς και υφίσταται, απλώς η διαίρεση του σε χρόνια, λεπτά, μήνες κ.τ.λ. είναι ανθρώπινη αυθαίρετη διαίρεση για λόγους κοινής αναφοράς.
Οι έννοιες παρελθόν, παρόν, μέλλον μόνο σχετικιστικά μπορούν να ειδωθούν και να έχουν κάποιο νόημα. Το αύριο είναι το μέλλον του σήμερα, το παρόν του εαυτού του και το παρελθόν του μεθαύριο, της κατάστασης και θέσης που θα βρίσκεται το σύμπαν μέσα από την ανθρώπινη διάσταση της διαίρεσης του χρόνου.
Η σχετικιστική αντίληψη του χρόνου δηλαδή ότι ο χρόνος δεν είναι οικουμενικός και σταθερός αλλά ελαστικός με διαφορετική ροή ανάλογα με το σύστημα που εξετάζουμε, την ταχύτητά τους αλλά και τα πεδία βαρύτητας ήταν το κορύφωμα της γενικής θεωρίας της σχετικότητας.
Η επιστήμη παράλληλα διερευνά κάτι άλλο που λέγεται βέλος του χρόνου. Το αν δηλαδή η εντύπωση περί παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος που έχει ο άνθρωπος έχει κάποιο νόημα, αφού οι περισσότεροι νόμοι της φυσικής είναι πλήρως αντιστρέψιμοι.
Όλοι εκτός του Δεύτερου Νόμου της Θερμοδυναμικής, ο οποίος είναι άτεγκτα οδηγεί στην αύξηση της εντροπίας του σύμπαντος στο σύνολό του, ασχέτως αν σε κάποιες περιοχές η μείωση αυτής της εντροπίας δημιουργεί συστήματα με τάξη.
Παράλληλα ο χρόνος έχει διάφορες μορφές. Υπάρχει ο προσωπικός χρόνος, ο ψυχολογικός χρόνος, ο χρόνος στη φυσική κ.τ.λ.
(Ένα πολύ καλό βιβλίο που πραγματεύεται το θέμα του χρόνου είναι το "ΤΟ ΒΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ" των Peter Coveney & Roger Highfield από τις εκδόσεις Κάτοπτρο)

Β) Σύμπαν = Όλον

Ό,τι υπάρχει λοιπόν (το δίπτυχο ύλη - ενέργεια που στην ουσία είναι το ίδιο και το αυτό) βρίσκεται μέσα στο σύμπαν. Ασχέτως αν πιστεύουμε σε πολλαπλά σύμπαντα, σε ένα, σε υποσύμπαντα, όλα αυτά θα πρέπει να εμπεριέχονται σε κάποια ολότητα και αυτή είναι το σύμπαν που περιέχει τα πάντα.

Υλικά λοιπόν εξεταζόμενο, το σύμπαν είναι αυτό που περιέχει τα πάντα και αυτοπεριέχεται στον εαυτό του και τίποτε άλλο δεν υπάρχει έξω από αυτό, αφού έξω από αυτό δεν υπάρχει το τίποτα αλλά και δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος που θα περιέχει αυτό το τίποτα.
Θα επανέρθω όμως σε κάποια άλλη στιγμή.
Και κάτι τελευταίο για να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα.
Ας καθόταν ο Ζήνων να του ρίξουν ένα βέλος το οποίο αν και εκινείτο θα ήταν ακίνητο.
Σας αφήνω τώρα γιατί ……. μου τελείωσε ο ΧΡΟΝΟΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2002, 14:34:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε tomcat θέτεις 3 ερωτήματα που πιστεύω πως είναι από τα πιο καρφωτά πάνω σε θέματα θρησκείας.

Α. εγώ πιστεύω στην ύπαρξη του θεού, εσύ όχι.
Πιστεύεις πως εγώ και αυτοί που πιστεύουν φοβόμαστε περισσότερο το θάνατο από εσένα?

Β. ήταν 2 φιλαράκια ο ένας από τους δυο ήταν πόντιος. Ο πόντιος προτείνει στον φίλο του να πάνε να δουν ένα έργο στον κινηματογράφο. Προς το τέλος του έργου την ώρα που ο αστυνομικός κυνηγούσε τον κλέφτη στην ταινία που βλέπανε, ο κλέφτης έρχεται σε αδιέξοδο επειδή είχε ανέβει σε μια ταράτσα μιας πολυκατοικίας και τελικά αποφασίζει να πηδήξει στην ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας. εκείνη την ώρα λέει ο πόντιος στο φίλο του βάζω 100 ευρό στοίχημα πως δεν θα τα καταφέρει. Ο φίλος του δέχεται το στοίχημα, και ο κλέφτης παίρνει φόρα και καταφέρνει να περάσει. Τότε ο πόντιος αγανακτισμένος σηκώνετε και λέει: όχι ρε γαμώτο 5 φορές είδα την ταινία και τις 5 τα κατάφερε..
Φίλε TOMCAT έχει τύχει να δεις ένα έργο 2 η και 3 φορές?
Αν ναι θα έβαζες ποτέ στοίχημα αν θα τα κατάφερνε ο κλέφτης?
δε μπορώ να μιλήσω με τη λογική του θεού, αλλά όπως με ανθρώπους που εμπιστεύονται τι δική τους σοφία.
«σας έθρεψα με γάλα όχι με στερεή τροφή διότι δε μπορείτε ακόμη να τι δεχτείτε.»


Γ. ποίος σου είπε πως ο Αδάμ και η Εύα ήταν αθάνατοι.
Όλοι θα γευτούμε το θάνατο όπως το γεύτηκε και ο ίδιος ο Χριστός.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2002, 18:02:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Notis 29

Από που συμπέρανες ότι δεν πιστεύω στο Θεό?
Ναι, όποιος πιστεύει πραγματικά στο Θεό φοβάται λιγότερο το θάνατο ή και καθόλου. Αυτός που εγώ όμως εννοούσα ήταν ότι η ανάγκη δημιουργίας του Θεού ήταν για αντιμετωπίσει την άγνωστη φύση, τις δυνάμεις της και ναι ακόμη και το άγνωστο του θανάτου.

Όχι στοίχημα τέτοιο δεν θα έβαζα. Η ζωή μας όμως δεν είναι ταινία. Ή μήπως είναι….

Ο Αδάμ και η Εύα κατά τη χριστικανική διδασκαλία ήταν αθάνατοι και έχασαν αυτή την κατά χάρη αθανασία όταν αμάρτησαν με το να παραβιάσουν την εντολή του θεού.

Αυτά τα λίγα για την ώρα και σε λίγο και πάλι κοντά σας…..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2002, 19:26:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε tomcat πως μπορείς να πιστεύεις σε κάτι που δε μπορείς να αποδείξει την ύπαρξη του?
Εκτός και αν εσύ έχεις δημιουργήσει ένα θεό που να μπορεί να δίνει λύσεις στα ερωτήματα σου και τους φόβου σου.


Όσο για το αν η ζωή μας είναι ταινία, το σίγουρο είναι πως δεν είναι. Απλός εσύ παρουσίασες τη ζωή μας ως ταινία .

Καλά κάνεις και δε βάζεις στοίχημα διότι ακόμη και αυτά που δημιουργήσαμε εμείς για να μείνουν όπως είναι, με πάρα πολύ εύκολο τρόπο μπορούν να αλλάξουν όσο τρελό και σου φαίνεται.
ΝΑΙ πιστεύω στο θεό τον παντογνώστη που γνωρίζει ακόμη και το μέλλον. Το πώς όμως μπορεί και συνδυάζει, το να μας δίνει ελευθερία να διαμορφώσουμε εμείς το μέλλον βαδίζοντας πάνω στη γνώση του θεού για το μέλλον, αυτό είναι κάτι που θα μπορούσα να το παρομοιάσω με την ανακάλυψη του τροχού και της θεωρίας της σχετικότητας.
Η γνώση μας είναι θρεμμένη με γάλα και όχι με στερεή τροφή διότι ο εγκέφαλος μας δε μπορεί να τη χωνέψει.


Κατά τη χριστιανική διδασκαλία κι εγώ και συ είμαστε αθάνατοι, αλλά ίσο να είμαστε και νεκροί.
«άσε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2002, 22:44:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα παιδιά!!
Θίξατε λίγο πιο πάνω το θέμα της ελεύθερης βούλησης.
Εφόσον ΔΕΝ γνωρίζετε το σχέδιο που έχει ο Θεός για σας,μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.Σας εμποδίζει κανείς?? ΟΧΙ.Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια αφετηρία και ένας προορισμός για τον καθένα.Με την ελεύθερη βούληση σου διαλέγεις το δρόμο.Όποιο και να διαλέξεις στον ίδιο προορισμό θα καταλήξεις.
Δεύτερον,αν ζούσαμε αιώνια θα ήταν όλα πολύ βαρετά.Άσε που θα είχαμε συνωστισμό. Ο Θεός είναι ανεξάρτητος από τις ψυχές των ανθρώπων, αν δεχτούμε ότι υπήρχε πριν τη δημιουργία του κόσμου.Αν οι ψυχές είναι ανεξάρτητες από τον Θεό,λυπάμαι αλλά δεν το γνωρίζω.
Έτσι βλέπω τα πράγματα...
Συγνώμη αν σας έβγαλα λίγο από τον ειρμό της κουβέντας αλλά είπατε πολλά!!!
Σας χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΥΑΚΙΝΘΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 04:33:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΥΑΚΙΝΘΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους!!
Για να επανέλθω στο θέμα του τηλεφώνου,φίλε Notis,να είσαι σίγουρος ότι εάν ήξερα ότι αυτός ο Θεός είναι που διέπει το παρελθόν και το μέλλον της ανθρωπότητας,σίγουρα θα τον έπαιρνα ένα τηλέφωνω να τον ρωτήσω μήπως έχω κάνα ξάδερφο σε κάποιον πλανήτη!!
Και για να σου θυμίσω τι είχεις πεί στην αρχή "Εγώ πιστεύω πως ο άνθρωπος μπορεί να πλάσει μόνο θεωρίες".Το πλέον σίγουρο,χωρίς να ανακατέψουμε την επιστήμη,είναι ότι ο άνθρωπος σίγουρα "πλάθει" ανθρώπους χωρίς λάσπες,πέτρες κ.λ.π.Τώρα εάν ο Θεός πλάθει,είναι κάτι που μόνο εικασίες κάνουμε για αυτό με μόνιμο αρογό(ανορθόγραφος) στην προσπάθεια μας αυτή,την ματαιοδοξία για την αναζήτηση της αιωνιότητας που μας την προσφέρουν απλόχερα,αν μη τι άλλο,οι θρησκείες γενικώς!!!


Υ.Γ.1 Δεν είμαι άθεος,σίγουρα υπάρχει κάτι πάνω από εμένα,δεν έχω βρεί όμως ακόμα τα όρια μου
Υ.Γ.2 Ελπίζω φίλε Notis να μην τα πάρεις τώρα εσύ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 10:20:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"ΟΣΟ ΑΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΥΣΗ, ΤΟΣΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΙΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.."
ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ


"Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ "ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΡΗΝΕΙΤΕ? ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΘΡΗΝΗΤΑΙ, ΜΗ ΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ, ΜΗ ΤΟΥΣ ΘΕΡΗΤΑΙ ΠΙΑ ΘΕΟΥΣ...."


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 12:39:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Υάκινθε γιατί δε κάνεις μια προσπάθεια να πάρεις τηλέφωνο?
Αν δεν ξέρεις το τηλέφωνο του να σου το δώσω εγώ.


Τώρα στο δεύτερο σκέλος της απάντηση σου δε μπόρεσα να καταλάβω το σκεπτικό σου. Όταν λες ότι ο άνθρωπος σίγουρα ΄΄πλάθει΄΄ ανθρώπους εννοείς την φυσική γονιμοποίηση ? αν εννοείς αυτό τότε θα σου πω πως και τα ζώα τα καταφέρνουν μια χαρά. Όσο για το ότι εγώ πιστεύω πως ο άνθρωπος πλάθει μόνο θεωρίες, το αναφέρω μόνο για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι σίγουρο πως ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει πολλά, αλλά πάντα βασιζόμενος τη δική του λογική η οποία έχει και κάποια όρια.

Όσο για το Υ.Γ.2 δε νομίζω πως θα έπρεπε να τα πάρω με κάτι που έχεις γράψει.
Το Υ.Γ.1 το θεωρώ μια καλή απάντηση και ένα καλό ερώτημα προς τον εαυτό σου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

teiresias
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 19:37:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους teiresias  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
me sigxoreite gia tin parembasi alla nomizo oti i apantisi sto erotima sas brisketai sto biblio tou mpakounin "theos kai kratos"
efxaristo poli gia to xrono sas

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 23:05:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Tiresias.

Ο Μπακούνιν ήταν ένας μέθυσος πορνόγερος. Η ουτοπία της αναρχικής κοινωνίας (μιλάμε για θεωρητική αναρχία και όχι για τους γιαλαντζή αναρχικούς του σήμερα, όπως όλες τις ουτοπίες είναι καλή μόνο για θεωρητική συζήτηση.
Και η Μαρξιστική θεωρία για ισότητα είναι καλή αλλά κοίτα τί έγινε στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ.
Και ο Χριστιανισμός είναι επίσης η τέλεια διδασκαλία της αγάπης αλλά κοίτα τους περισσότερους χριστιανούς και το παπαδαριό.

Αν θέλεις συζήτηση περί αναρχίας άνοιξε νέο θέμα στο forum. Αρκεί (επειδή δεν έχει σχέση με τον εσωτερισμό να το επιτρέπουν τα παιδιά του site)
Φιλικά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2002, 23:08:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μία τελευταία παράκληση.

Γράψε στα Ελληνικά και όχι σ' αυτά τα greekenglish. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι υπολογιστές έχουν πλέον Ελληνικές γραμματοσειρές.
Για να μη βγάζουμε τα μάτια μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy