ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 RPG
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ιλούβαταρ
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2004, 23:48:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ιλούβαταρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είμαι καινούριο μέλος και ελπίζω το θέμα αυτό να μην έχει ξανασυζητηθεί.

Ασχολούμαι κάμποσο καιρό με τα rpg (role playing games) και έχω συναντήσει μέσα τους στοιχεία που μόνο τυχαία και η φαντασία κάποιου, που φτιάχνει παιχνίδια δεν είναι.

Ας ορίσουμε καταρχήν τι είναι τα παιχνίδια αυτά: Μιλώντας για τα pen & paper rpg εννοούμε τα παιχνίδια εκείνα στα οποία τα μόνα εξαρτήματα που χρειάζονται για να αρχίσει το παιχνίδι είναι ένα μεγάλο τραπέζι κόλλες χαρτί, μολύβια, ζάρια (πολλά και διάφορα από εξάπλευρα και δωδεκάπλευρα έως εκατοστάπλευρα), βιβλία που αφορούν το εκάστοτε παιχνίδι (και υπάρχουν πάρα πολλά), ιδανικό κλίμα και διάθεση. Σκοπός των παιχτών είναι να υποδυθούν κάποιους χαρακτήρες σε κάποιον φανταστικό κόσμο, ένας όμως από την παρέα πρέπει να αναλάβει το ρόλο του αφηγητή, δηλαδή εκείνου που μέσω της περιγραφής του και της ευγλωττίας του, οι χαρακτήρες των παιχτών θα μεταφερθούν σε εκείνο τον φανταστικό κόσμο όπου θα περάσουν διάφορες δυσκολίες ενώ ο χαρακτήρας που υποδύονται θα γίνετε καλύτερος.

Υπάρχουν πολλά είδη rpg. Το παλαιότερο και το πιο ανεπτυγμένο (μιλάμε για άπειρα βιβλία), είναι το dnd (dungeon and dragons), το οποίο είναι βασισμένο στον κόσμο του Τόλκιν. Ο χαρακτήρας μπορεί να υποδυθεί από ξωτικά και νάνους και ανθρώπους μέχρι χομπιτς. Στον κόσμο αυτό υπάρχουν τέρατα, δράκοι, μάγοι και τόσα άλλα. Ο κόσμος είναι απίστευτα καλά δημιουργημένος και σε διάφορα βιβλία του παιχνιδιού αυτού ο αναγνώστης-παίχτης έρχεται αντιμέτωπος με χίλια δύο μυστικιστικά σύμβολά, ορολογίες, ονόματα και οργανώσεις, ενσωματωμένα όλα αυτά μέσα στο παιχνίδι. Είναι φανερές οι επιρροές από τη σκανβιναβική μυθολογία, υπάρχουν ακόμα πολλές εβραϊκές και ινδικές ορολογίες και ονοματισμοί. Γίνετε εκτενείς λόγος για τη χρήση της μαγείας και μυθικών πλασμάτων.
Άλλοι τίτλοι παιχνιδιών rpg είναι το vampire (με τρομαχτική ανάλυση στην κοινωνία, τον τρόπο υπόστασης των vampire καθώς ο παίχτης παίρνει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς μπορούν να κινούνται ολόκληρες οργανώσεις πίσω από ένα πέπλο μυστηρίου και διαφθοράς), το call of cthulhu το οποίο αναφέρετε στον κόσμο του Λαβκραφτ, το the mage το οποίο ασχολείται με μάγους σε ένα πανομοιότυπο κόσμο με το δικό μας (εκεί να δείτε αναφορές στη μαγεία στον τρόπο χρήσης της και τα παράδοξα που δημιουργεί), το werewolf, έχει βγει και ένα rpg από την Ελλάδα, ονομάζετε ‘ζωντανά έπη’ και έχει σαν κόσμο την ομηρική εποχή, είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια. Υπάρχουν πολλοί ακόμα τίτλοι άλλοι που είναι στο μέλλον και σε τόσες άλλες καταστάσεις.

Είχαν κατηγορηθεί πριν από λίγο καιρό τα παιχνίδια rpg ότι παρασέρνουν τους νέου προς το σατανισμό και ένα κάρο αηδίες. Θυμάμαι στο ρεπορτάζ έδειχναν κάποια παιδιά που υποτίθεται ότι έπαιζαν vampire, ήταν πραγματικά γέλιο το θέαμα μιας και ο τρόπος διεξαγωγής του παιχνιδιού είναι τελείως διαφορετικός από αυτό που πρόβαλλάν στη τηλεόραση. Είναι πραγματικότητα ότι ορισμένα παιχνίδια από αυτά δεν απευθύνονται σε άτομα μικρής ηλικίας όπως το call of cthulhu, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οδηγούν κανέναν πουθενά ίσα ίσα που κάνουν τους νέους να σκέφτονται, να κρίνουν και να ασχολούνται με το διάβασμα. Πέρα από αυτό τα rpg προσφέρουν ψυχαγωγία με της αρχαιοελληνική έννοια του όρου και θεωρώ πως είναι μια πού όμορφη και αποδοτική ενασχόληση.

Αναρωτιέμαι αν ασχολείται κανείς από εσάς με rpg και θα με ενδιέφερε η γνώμη του πάνω σε αυτά καθώς και αν έχει προσέξει και έχει συνδέσει κάποιο στοιχείο με τον με τον αποκρυφισμό, τον εσωτερισμό και με ότι άλλο θέμα ασχολείται αυτός ο δικτυακός τόπος.


carpe diem

fusion
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2004, 19:35:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fusion  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ σωστά το έθεσες είναι όντως ψυχαγωγικά. Το θέμα είναι που την άγουν την ψυχή!!!
Η έκρηξη των rpg είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας και του εθισμού των ανθρώπων για αυτά που έρχονται.
Δεν σου κάνει εντύπωση η τρομακτική προώθηση του Τόλκιν και άλλων (Χαρυ Πότερ, ΓιούΓκιΟ κλπ?
Στα πλαίσια του παιχνιδιού το υποκείμενο της "εκπαίδευσης" - " μύησης" (διότι περί αυτού πρόκειται) προσπαθεί να "βελτιωθεί" να "γίνει καλύτερος" όπως λές στα πλαίσια όμως του "καλύτερου" όπως αυτό ορίζεται από το παιχνίδι.
Στην ουσία είναι μια μορφή ακούσιας "εκπαίδευσης" - "μύησης" κατά την οποία γίνονται ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ που το "ποτηράκι" που αναφέρεται σε άλλο τοπικ ωχριά μπροστά τους.
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η νέα γενιά΄από 2 ετών και άνω διαμορφώνεται-μυείται- εκπαιδευεται ώστε να είναι έτοιμη την ώρα που πρέπει να δεχτεί κάποια πράγματα ώς φυσικά. ( "Ειδες μπαμπα!! υπάρχουν δράκοι καλά σου έλεγα!!!)

quote:
...αυτό δε σημαίνει ότι οδηγούν κανέναν πουθενά ίσα ίσα που κάνουν τους νέους να σκέφτονται, να κρίνουν και να ασχολούνται με το διάβασμα

Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι τα "υποκείμενα" της μύησης μέσω rpg είναι σε θέση να κρίνουν?? Για την ηλικία από 2 έως 15 ετών δεν το συζητώ. Από τα 15 και άνω που υπάρχει μια κάποια δυνατότητα κρίσης περιορισμένη βέβαια λόγω του τρόπου εκπαίδευσης και αγωγής, είναι πολύ δύσκολο να "κρίνει" κανείς καθώς είναι έρμαιο των τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Οι τεχνικές αυτές κάνουν πολύ δύσκολη την δυνατότητα "κρίσης" καθώς στοχεύουν απευθείας στο υποσυνείδητο.


Να θυμήσω ότι κάποτε οι ΕΛΛΗΝΕΣ σκοτώνανε τους δράκους.(Μ. Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις, Αγ. Γεώργιος μεταξύ άλλων)

-- 1.6180339887... --
K.I.S.S.
Keep It Simple & Stupid ...

Edited by - fusion on 08/05/2004 19:35:52

Edited by - fusion on 08/05/2004 19:37:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Crystal_tear
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
250 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2004, 20:35:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Crystal_tear  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά χαρά,

Πολυ ενδιαφέρον το θεμα. Μπορεις ομως αγαπητέ fusion να μας πεις περισότερα για τον τρόπο με τον οποιο νομίζεις οτι γίνονται πολλαπλές ακούσιες επικλήσεις όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις

quote:
ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ
. Συνφόνώ οτι ο παίκτης "μπένει" στο ρόλο και ίσως δημιουργει σκεπτομορφές αλλα μονο αυτό. Δεν έχω αρκετή γνώση για της σκεπτομορφές και ισως κανω λάθος , δεν εχω καθόλου γνώση για τα rpg, για αυτο παρακαλώ φωτίστε με.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fusion
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2004, 23:33:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fusion  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στα πλαίσια του rpg εκτελείς κάποια τελετουργικά και επικαλείσαι δυνάμεις και πνεύματα ως να συνέβαιναν πραγματικά. Πλήν όμως ο "μυθικός" κόσμος που αναφέρει ο φίλος Ιλούβαταρ δεν είναι ανύπαρκτος αλλά υπαρκτός και ενεργοποιείται.
Περισότερες λεπτομέρειες σχετικά με επικλήσεις και την επικινδυνότητά τους νομίζω πως θα βρείς στο τοπικ για το ποτηράκι.
Το ποτηράκι δεν είναι τίποτα μπροστά στα RPG. (Για να εξηγούμαι δεν αναφέρομε στα παιχνίδια με θέμα την κοκκινοσκουφίτσα. Αναφέρομαι σε αυτά που ανέφερε ο Ιλούβαταρ. Υπάρχουν και οι "Κοκκινοσκουφίτσες" υπάρχουν και τα ιστορικα και τα καλλιέργειας βίας κλπ.
Ένα γρήγορο παράδειγμα που θα το βρείς σε κάθε ψιλικατζίδικο είναι τα ΓιουΓκιΟ. Πάρε ενα πακετάκι κάρτες και θα καταλάβεις. Ζήτα ακόμη καλύτερα το εγχειρίδιο του παιχνιδιού. Όλο το παιχνίδι βασίζεται σε επικλήσεις και τα "υποκείμενα" (παιδάκια) κατά την διάρκειά του επικαλούνται συνεχώς υπαρκτούς δαίμονες.

-- 1.6180339887... --
K.I.S.S.
Keep It Simple & Stupid ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fusion
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/05/2004, 23:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fusion  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μια αναφορά στα γρήγορα από ένα τυχαίο άρθρο του slashdot.
quote:
Thanks to 1UP for its article discussing the announcement of Electronic Arts' Lord Of The Rings: The Third Age, "a new console RPG based on Peter Jackson's movie trilogy [and J.R.R. Tolkien's books]", and due out later in 2004. A GameSpot interview with producer Steve Gray has more information, as he notes that "the combat is turn-based... if you have played Final Fantasy it will feel familiar to you", and says of the game structure: "You travel on a sort of 'S' curve that weaves in and out of the path of the Fellowship through the story of the trilogy. At times you'll be behind or 'next to' them; at other times you'll be in the same time and place as members of the Fellowship." He also teases the game's bad side: "The main focus of the game is the quest on the side of good, but you can also unlock evil encounters, and we think players will really enjoy playing on the side of Sauron in addition to playing as good guys."

Προσέξτε την τελευταία σημείωση και παρατηρήστε ότι υπάρχει και εδώ το καραμελωμένο χάπι του "πολεμώντας για το καλό". (Μου θυμίζει λίγο Μπούς!!)

Είναι πάγια τακτική το κακό να παρουσιάζεται ότι λειτουργεί για το καλό!!! (Με μεθοδολογία του κακού όμως, αρα ...)

Από πότε το καλό ενεργεί με την χρήση βίας και με επικλήσεις σε κατώτερες δυνάμεις?

Πάντα όμως το κακό ενεργούσε δια της διαβολής (εξ' ου και διάβολος)

Και σήμερα οι πόλεμοι των "καλών" με αυτό τον τρόπο γίνονται:
"By ways of deception thou shall do war" (το moto της Mosand)


-- 1.6180339887... --
K.I.S.S.
Keep It Simple & Stupid ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
79 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/05/2004, 01:41:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΙΛΟΥΒΑΤΑΡ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ,ΤΟ NICKNAME ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΙΛΟΥΒΑΤΑΡ-ΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΛΚΙΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ,ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΒΑΣΗ.ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Girtos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
617 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/05/2004, 12:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Girtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΘΕΣΕΣ ΦΙΛΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ.Η ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ (ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ).


gKΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ιλούβαταρ
Νέο Μέλος

Greece
10 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2004, 18:58:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ιλούβαταρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη παιδιά αλλά έχω καιρό να μπω στο site λόγω εξετάσεων.

Δίκιο έχεις το όνομα μου δε μου αρέσει ούτε και εμένα αλλά αυτό μου ήρθε εκείνη τη στιγμή και δεν ξέρω πώς να το αλλάξω χωρίς να χρειαστεί να φτιάξω καινούριο λογαριασμό.

Όσον αφορά τα rpg τώρα.
Προφανώς φίλε μου δεν κατάλαβες σε ποια είδη rpg αναφέρομαι. Δε μιλάω για τα παιχνίδια με τις κάρτες που κακώς θεωρούνται και αυτά rpg. Αναφέρομαι στα pen&paper δηλαδή στα παιχνίδια που τα απαραίτητα για το παιχνίδι είναι βιβλία (όσο τραβά η όρεξη σου), χαρτιά, μολύβια, και διάφορα ζάρια (τετράπλευρα, εξάπλευρα, δεκάπλευρα, δωδεκάπλευρα!, εικοσάπλευρα, κτλ).

Το κάθε παιχνίδι έχει διαφορετικό κλίμα αλλά διαμορφώνετε κυρίως από τους παίχτες και τον αφηγητή. Στο D&D για παράδειγμα μπορεί κάποιος να παίξει μια απλή περιπέτεια όπως να πάνε οι ήρωες να σκοτώσουν τα τέρατα και να σώσουν την πόλη ή κάτι πολύ πιο σύνθετο όπως μια περιπέτεια που να δημιουργεί κοινωνικούς και ηθικούς προβληματισμούς στους παίχτες. Τα παιχνίδια αυτά άγουν την κριτική σκέψη αφού τίθονται προβληματισμοί για το τι είναι σωστο και τι όχι, τι άδικο κτλ. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις που οφείλονται σε υπερβολές αλλά δεν μιλάμε για ακραίες καταστάσεις.

Γίνετε λόγος και για επικλήσεις αλλά δεν βρίσκω που το στηρίζεις αυτό. Παρόλα αυτά θα το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον αν θα μπορούσες να αιτιολογήσεις αυτή σου τη θέση. Ναι τα παιχνίδια αυτά είναι τίγκα στο μεταφυσικό ή όπως θέλετε πείτε το, μπορείτε να το εξακριβώσετε και μόνοι σας ανοίγοντας ένα βιβλίο και ξέροντας τι και που κοιτάτε. Πολλά από αυτά δεν ενδείκνυνται καν για μικρά παιδιά, αλλά όχι και επικλήσεις!
Ο παίχτης δε μυείτε πουθενά απλά δεν του φαίνετε πλέον εξωπραγματικό όταν μαθαίνει για μυστικά τάγματα, αδερφότητες, μαγεία, αποκρυφισμό, εσωτερισμό κτλ. Αφού έρχεται σε επαφή με αυτά μέσω του παιχνιδιού και πλέον είναι πιο εύκολο να τα αποδεχτεί και να τα κατανοήσει. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά σήμερα ψάχνουν για κάτι άλλο. Δουλεία των μεγάλων είναι να καθοδηγούν τους νεώτερους στα σωστά μονοπάτια και να τους αφήσουν να ψάξουν.

Υ.Γ.
Θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του call of cthulhu να μας πει την άποψη του ή να αναλύσει κάποιος τα ονόματα κάποιου παιχνιδιού λόγω του ότι πολλά από αυτά (θεών, οργανώσεων, κτλ.) έχουν διάφορες ρίζες από πάρα πολλές παραδόσεις και πολιτισμούς .


carpe diemΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Orpheus
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2005, 23:06:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Orpheus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρετε,

Διαβάζοντας τα άρθρα σας θέλησα να διατυπώσω κ΄ εγώ την άποψη μου πάνω στο θέμα.

Στα παιχνίδια αυτά, ρόλων, όπως έχετε ήδη πει, ο παίχτης δημιουργεί ενα χαρακτήρα, με βάση κανόνων, κ τον πλάθει με όποιον τρόπο θέλει αυτός/ή. Συγκεκριμένα στο DND, Dungeons And Dragons, ο οποίος κόσμος έχει επηρεαστεί, κ όχι βασιστεί, πάνω στην μυθολογία που δημιούργησε ο Τόλκιν, ο παίχτης καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε Ξωτικά, Ανθρώπους, Νάνους, Γνώμους, Μισο-Ξωτικά, Χόμπιτς όπως κ Μισο-Όρκς. Αν ακολουθήσουμε μια ιστορική πορεία στο πως φτάσαμε να έχουμε τις συγκεκριμένες ράτσες, μπορούμε να πούμε πως τα Ξωτικά χάνονται στα βάθη των αιώνων σε Ιρλανδικές, Σκανδιναβικές, Σκωτσέζικες, Κέλτικες κτλ μυθολογίες. Οι Νάνοι, ήταν πάντα σε σκανδιναβικές κ άλλες μυθολογίες, τα πλάσματα που ζούσαν μέσα στα βουνά, όντας κοντά στο στοιχείο της Γης. Το ίδιο κ οι Γνώμοι. Τα Χόμπιτς, δημιούργημα θρέμα του Τόλκιν, πλάθηκαν στο μυαλό του προς εικόνα των συγχωριανών του, στην Αγγλία, θέλοντας να δείξει πόσο άγνοια είχαν οι συγχωριανοί του σε σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίζονταν στο κόσμο εκείνη την περίοδο. Τα Μισο-Ξωτικά ειναι, μια πιο κοντινή στο ανθρώπινο τρόπο σκέψης, φυλή που προήλθε απο την ανάμειξη Ανθρώπων με Ξωτικών. Τέλος, τα Μισο-Όρκ, γεννημένα απο τον ενα γονέα Άνθρωπο κ΄τον άλλον ως Όρκ, είναι μια πιο πολιτισμένη μορφή των Όρκ, των βαρβάρων.

Ο παίχτης έχει την δυνατότητα να επιλέξει την ιδιότητα του χαρακτήρα του. Μπορει να διαλέξει απο Πολεμιστή, που πολεμάει για οποιοδήποτε προσωπικό σκοπό, εως Μάγο, γνώστη των μυστικών τεχνών. Σε αυτό το σημειό θέλω να τονίσω πως οι επιλογές αυτές, επιτρέπουν στο παίχτη να διαλέξει 2 κλάσεις οι οποίες να εχουν σχέση με την Μάγεια, με τις επικαλήσεις κ΄ χρήση της Γνώσης, ως τρόπο επιβώωσης. Ο παίχτης επίσης ακόμα δεν μαθαίνει τον τρόπο με τον οποίο χτυπά τον αντίπαλο, δεν μαθαίνει λεπτομέρειες, όπως ο Πολεμιστής δεν μαθαίνει πως ακριβώς χτυπά με το ξίφος του, πέρα του οτι τον χτυπάει. Το παιχνίδι δεν αναγκάζει κανέναν παίχτη να παίξει κάτι το οποίο δεν θέλει ο ίδιος/α. Όσο επηρεάζει το μυαλό με τις μαγικές αυτές δραστηριότητες, άλλο τόσο παροτρήνει τον παίχτη να παίξει έναν Paladin, ενα Πολεμιστή Του Καλού δηλαδή, ο οποίος ζει κ΄πολεμάει για να υπηρετεί το Καλό κ την εμπόδιση του Κακού. Εαν δεχτώ δηλαδή πως το παιχνίδι δίνει υποσυνείδητα μηνύματα, μαγείας στον παίχτη, απλά, χρησιμοποιόντας κοινή λογική, πρέπει να δεχτούμε πως συχρόνως μας μαθαίνει να είμαστε καλοί άνθρωποι, απο την στιγμή μάλιστα που το 95% των ιστοριών που κυκλοφορούν, τοποθετούν τον παίχτη στην θέση που πρέπει να σώσει τον κόσμο απο την κακιά απειλή.

quote:
Για την ηλικία από 2 έως 15 ετών δεν το συζητώ.

Ειλικρινά αμφιβάλλω παρα πολυ πως υπάρχουν επαφές με τα RPG σε τέτοια ηλικεία, τουλάχιστον μέχρι να πάνε 12-13, το λιγότερο. Κ αναφέρομαι σε Pen And Paper RPG's, οχι σε κάρτες όπως το Yu Gi Oh.

Κάποτε, η μαγεία θεωρούνταν η Ύστατη Γνώση, Γνώση στην οποία πολλοί άνθρωποι, ανεξαρτήτως κλάσης, πήγαιναν για συμβουλές, προφητείες κτλ. Ιστορικά, η διαστρέβλωση της λέξης, κ του νοήματος της λέξης στο σύνολο, ξεκίνησε απο τους διωγμούς απο την Χριστιανικής Εκκλησίας, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..


quote:
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗΣ

Ίσως λοιπόν θα ηταν καλύτερα να περιορίσουμε τα παιδιά μας, την νεολαία, στο να μην βλέπει καθόλου ούτε καν κινούμενα σχέδια, διότι ακόμα κ η Disney θα κάνει το παιδί μας, σε αυτό τον απροστάτευτο κόσμο, να πιστέυει πως πραγματικά τα ποντίκια κ' οι πάπιες μιλάνε..

Αυτά εχω να πω, κ προσθέτω πως οτι είπα είναι η άποψη μου στο θέμα.


ΦιλικάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2005, 23:29:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν, καλό θεωρώ να πω και εγώ την άποψή μου.

RPG έχω παίξει αρκετές φορές, και συγκεκριμένα Dungeons & Dragons. Είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, αλλά δεν είναι αθώο.

Κοιτάξτε παιδιά, το κακό δεν αρχίζει από εδώ. Πρώτα απ'όλα σκεφτείτε την δομή του παιχνιδιού: περιέχει ένα σωρό πράγματα που έχουν καταδικαστεί ως παγανιστικά/σατανιστικά, όπως σατανικές θεότητες, διαβόλους-τριβόλους, δρυίδες, μάγους και μάγισσες, ιερείς (clerics εννοώ) σε θεότητες πολυθειστικού συστήματος, ξόρκια και spellια παντώς είδους... Χώρια που τα βιβλία τα ίδια είναι... κάπως.

Δεν το αντιλαμβανόμαστε τι παίζει πίσω από αυτά. Δεν είναι το D&D το ίδιο το θέμα, είναι το μετά που μετράει. Έκανα την χαζομάρα μια φορά στην ζωή μου να μάθω στην παρέα μου σαν DM τι είναι το D&D, ενώ γνώριζα πως η άβυσσος των RPG που ακολουθεί μετά είναι τρομαχτική. Την κοτσάνα που έκανα την διαπίστωσα αργότερα, όταν πλέον ο εθισμός είχε γίνει μανία, και βαρέθηκαν το D&D και είπαν να περάσουν σε πιο... βαριά πράγματα: Vampire: The Masquerade, Demon: The Fallen και δεν συμμαζεύεται.
Και αν το D&D δικαιολογείται ως παιχνίδι, γιατί όπως και να το κάνεις, αν εξαιρέσεις τους νεκρομάντεις, τους σατανοκληρικούς και τα διαόλια, τότε το παιχνίδι μας γυρνάει πίσω στο μεσαιωνικό "παραμυθένιο" κλίμα, τα RPG που είναι αμέσως μετά από αυτό δεν δικαιολογούνται ούτε με σφαίρες. Τι βρικόλακας να το παίξεις, τι διαόλι που δαιμονίζει άλλους... Δεν είναι παιχνίδια αυτά... Αυτά σκοπό έχουν να καταστρέψουν την ανθρώπινη ψυχή, να την οδηγήσουν στην απάθεια προς τα παγανιστικά, και τέλος έρμαιο του occult.

Πόσο θυμάμαι έναν φίλο μου, καλοβολεμένο, γιος εύπορης οικογένειας ήταν κιόλας, που έλεγε: "Μα κάθε μέρα μας πίνουν το αίμα, γιατί να μην πιείς και εσύ λίγο;" προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για το Vampire: The Masquerade...

Ας σκεφτούμε λίγο πίσω απ'την δομή του παιχνιδιού... τι ρόλο έχει το να βρίσκεται στην νευραλγική θέση του DM όταν πρωτοεισάγεσαι σε αυτό, ο "έμπειρος", ο "πεπειραμένος" τον οποίο και θα μιμηθείς αργότερα και θα θεωρήσεις αυθεντία...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Underground
Μέλος 2ης Βαθμίδας


192 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2005, 02:09:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xaxa , protimo ta rgp sto pc mou . pexste kanena neverwinter nights or dungeon siege na porothite :P

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dim.kar
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
709 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2005, 07:42:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dim.kar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλες και όλους...

Δηλαδή το παραμύθι του Χανς και της Γκρέτελ είναι "φυσιολογικό" όταν η γριά τους προετοιμάζει για ...γεύμα; Δηλαδή αν αυτό το παραμύθι είχε γίνει RPG τι θα λέγαμε;

Τελικά καλά ήταν που νόμιζα πως το RPG είναι μόνο σοβιετικό αντιαρματικό...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zephyr
Μέλος 2ης Βαθμίδας


252 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2005, 12:44:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή έχω μια μικρή εμπειρία στα RPG, διακρίνω όσους ασχολούνται με αυτά σε 2 κατηγορίες:

α)Οι καμένοι:τύποι που ζουν και αναπνέουν για να εξελίξουν τον χαρακτήρα που έχουν στο παιχνίδι,κλείνουν 24ωρα παίζοντας σε ένα δωμάτιο αγνοόντας για οτιδήποτε συμβαίνει έξω από αυτό,αυτοκαστρεφόμενα θύματα του φανταστικού κόσμου που τα RPG προβάλλουν.

β)Όσοι παίζουν για την πλάκα τους,για την παρέα και για να σκοτώσουν λίγο από τον χρόνο τους.

Δεν κρίνω κανένα.Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.Αν κάποιοι πάντως θεωρούν υγιές το να αφιερώσει κάποιος την ζωή του σε ένα παιχνίδι ,τότε...εγώ πάσο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stemix
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
630 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2005, 19:00:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους stemix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
xaxa , protimo ta rgp sto pc mou . pexste kanena neverwinter nights or dungeon siege na porothite :P

Συμφωνώ...

quote:
Αν κάποιοι πάντως θεωρούν υγιές το να αφιερώσει κάποιος την ζωή του σε ένα παιχνίδι ,τότε...εγώ πάσο!

Zephyr, υπερβάλλεις. Τι διαφορά έχει το να αφιερώσεις 2-3 ώρες από τον χρόνο σου σε ένα παιχνίδι, από το να βλέπεις τηλεόραση.
Εκτός αν μιλάς για καταστάσεις που ακούμε στην Αμερική και Ιαπωνία, που τους βρίσκουνε αραχνιασμένους πάνω στον Η/Υ. Τότε πάσο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jaya
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
127 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2005, 14:32:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jaya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ με τον "WWalker"

Όποιος στο φως ζεστάθηκε, είδε κι έζησε στο φως...
όποιος στο φως τυφλώθηκε, αξιώθηκε αιώνιο σκοτάδι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2005, 14:51:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να'σαι καλά Jaya.

Έπρεπε να καώ όμως πρώτα με τα RPG για να πάρω χαμπάρι τι καραμέλα μασούσα τόσο καιρό.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tomcat
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
158 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2005, 15:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tomcat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι...

Αν και δεν έχω παίξει ποτέ D&D σε επίπεδο pen and paper,δηλαδή με άλλους παίκτες, έχω παίξει πολλές ώρες Crpg, δηλαδή rpg σε υπολογιστή, όπως Baldur's Gate I και ΙΙ, NeverWinter Nights κ.λ.π.
Καταρχάς πιστεύω ότι σε ηλικίες που πλέον έχει αποκρυσταλωθεί η διαφορά του virtual (ιδεατού) κόσμου των υπολογιστών σε σχέση με τον πραγματικό δεν τίθεται θέμα ψυχολογικών προβλημάτων από αντίστοιχες ασχολίες. Δεν αναφέρομαι βέβαια σε αυτούς που μή έχοντας κοινωνική ζωή αποκτούν μία τέτοια virtual μέσω ένος τέτοιου κόσμου. Ούτως ή άλλως τα άτομα αυτά (ακόμα και ενήλικα) είναι ήδη άτομα μειωμένης κοινωνικότητας και σαφέστατα κατά την άποψη μου δεν τίθεται θέμα περαιτέρω διαφοροποίησης. Ίσως όμως αυτοί οι άνθρωποι μέσω ενός τέτοιου παιχνιδιού να μπορούν να αυξήσουν την κοινωνικότητά τους. Ποιός ξέρει???
Όσον αφορά νεότερες ηλικίες, είναι για μένα (καθώς είμαι πατέρας δύο παιδιών) θέμα της οικογένειας η προσοχή στις δραστηριότητες των παιδιών (και αναφέρομαι σε όλες τις δραστηριότητες και όχι μόνο στα rpg) ώστε να κοινωνικοποιηθούν, να κατανοούν τη διαφορά του πραγματικού κόσμου σε σχέση με αυτόν των παραμυθιών, των υπολογιστών ή της τηλεόρασης.
Βέβαια από την άλλη αν δούμε βαθύτερα τον κόσμου που παρουσιάζεται στα rpg, θα δούμε ότι δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον πραγματικό που ζούμε. Οι χαρακτήρες χονδροειδώς διαχωρίζονται σε κατηγορίες καλών ή κακών (good aligment, bad aligment, neutral κτλ) και εδώ έγκειται ίσως και η ομορφιά του να δράσεις μέσω διαφορετικών εκδοχών της ίδιας ιστορίας με άλλα πρόσωπα που έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες (βέβαια σε άμεση συνάρτηση, πάντα αναφέρομαι σε crpg, με την δυνατότητα των προγραμματιστών για μή γραμμική δράση).
Όλα τα υπόλοιπα, βασίζονται σε ήδη γνωστά στην κουλτούρα μας μύθων, όπως νεράιδες, ξωτικά, τέρατα, μάγισες, κ.ο.κ. που απλά ανάλογα με την δημιουργικότητα των σεναριογράφων δημιουργούν ενδιαφέροντα ή μή σενάρια.
Εν κατακλείδι και όσον αφορά άτομα χωρίς ιδιαίτερες ψυχολογικές διαφοροποιήσεις από τον μέσο όρο, με ανεπτυγμένη την κρτική σκέψη, δεν θεωρώ ότι τα rpg δημιουργούν πρόβλημα. Είναι Interactive παιχνίδια, για μένα μακράν καλλίτερα από το να κάθομαι στην τηλεόραση, που μας βοηθούν να περάσουμε ευχάριστα κάποιες ελεύθερες ώρες.

Φιλικά
Tomcat
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2005, 20:46:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καταρχάς πιστεύω ότι σε ηλικίες που πλέον έχει αποκρυσταλωθεί η διαφορά του virtual (ιδεατού) κόσμου των υπολογιστών σε σχέση με τον πραγματικό δεν τίθεται θέμα ψυχολογικών προβλημάτων από αντίστοιχες ασχολίες. Δεν αναφέρομαι βέβαια σε αυτούς που μή έχοντας κοινωνική ζωή αποκτούν μία τέτοια virtual μέσω ένος τέτοιου κόσμου. Ούτως ή άλλως τα άτομα αυτά (ακόμα και ενήλικα) είναι ήδη άτομα μειωμένης κοινωνικότητας και σαφέστατα κατά την άποψη μου δεν τίθεται θέμα περαιτέρω διαφοροποίησης. Ίσως όμως αυτοί οι άνθρωποι μέσω ενός τέτοιου παιχνιδιού να μπορούν να αυξήσουν την κοινωνικότητά τους. Ποιός ξέρει???

Εννοείς μέσω ενός Pen & Paper παιχνιδιού μάλλον, ότι θα αυξηθεί η κοινωνικότητα του παιδιού. Ίσως.
Εγώ πάντως αυτό που παρατήρησα είναι ότι αναπτύσσεται μια "περίεργη" σχέση με τον DM, και τους παίχτες. Ειδικά στο πως θα μοιράσουν τα XP.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 02:09:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απαντώντας στον Ιλούβαταρ θα έλεγα πως δεν νομίζω πως μπορούμε να μιλήσουμε για ουσιαστική σχέση των RPG με τον αποκρυφισμό. Πιστεύω πως, ως προϊόντα, επηρεάζονται από τις τάσεις και τα γούστα του κόσμου που αγαπά το fantasy ή κάποια γνώριμα και δοκιμασμένα στο χρόνο μοτίβα της λογοτεχνίας τρόμου (βαμπίρ, Κθούλου κλπ). Η, όποια, σχέση με τον αποκρυφισμό είναι μάλλον "εξ αγχιστείας", λόγω του ό,τι τα παραπάνω αντλούν έμπνευση από αποκρυφιστικά θέματα: η γοητεία του μυστήριου, του παράξενου και του μακάβριου δεν λείπει από τον άνθρωπο κάθε εποχής.
Ανάλογα με το αν για κάποιον αποτελούν διασκέδαση ή εμμονή, καθορίζεται και το αν είναι όντως ψυχαγωγικά ή όχι. Όπως σε όλα τα πράγματα, το μέτρο ή η υπερβολή, ίσως και οι αιτίες που σε ωθούν σ'αυτά, δείχνουν και το πόσο ωφέλιμα ή επιβλαβή είναι για μας. Είναι, δηλαδή, προσωπικό το ζήτημα και οι γενικεύσεις δεν βοηθούν.
Πριν χρόνια είχα ασχοληθεί με Call of Cthulhu, και πολύ λίγο με Vampire. Μου είχε φανεί ενδιαφέρουσα η αλληλεπίδραση μεταξύ των συμπαικτών και αρκετά ζωντανές οι ιστορίες. Δυστυχώς η παρέα ήταν ...πολυάσχολη και δεν μπόρεσε να συνεχίσει να παίζει για πολύ καιρό.
Η τηλεόραση απλά αναζητά γαργαλιστικά και εξωτικά θέματα για να ταρακουνήσει τους, όλο και πιο παθητικούς, ανίδεους που την παίρνουν κατά γράμμα.

Αυτό που με μπέρδεψε λίγο είναι η στάση του/της fusion. Και έχω κάποιες, εύλογες νομίζω ερωτήσεις.

quote:
Η έκρηξη των rpg είναι στα πλαίσια της προετοιμασίας και του εθισμού των ανθρώπων για αυτά που έρχονται.

Ποιά είναι αυτά που έρχονται και πως τα γνωρίζεις;

quote:
Δεν σου κάνει εντύπωση η τρομακτική προώθηση του Τόλκιν και άλλων (Χαρυ Πότερ, ΓιούΓκιΟ κλπ?

Προσπαθώ να καταλάβω πού κολλάει ο Τόλκιν με τον ...ΓιουΓκιΟ!
Έχεις αρκετή ενημέρωση για αυτό που αναφέρεις; Έχεις, ας πούμε, διαβάσει Τόλκιν ή έχεις, έστω, ενημερωθεί για την σημασία του στην Αγγλοσαξωνική (τουλάχιστον) και την παγκόσμια (μάλλον) λογοτεχνία;

quote:
το υποκείμενο της "εκπαίδευσης" - " μύησης" (διότι περί αυτού πρόκειται)

Πού το στηρίζεις αυτό; Μύηση σε τι; Με ποιούς τρόπους; Έχεις προσωπική πείρα;
quote:
Στην ουσία είναι μια μορφή ακούσιας "εκπαίδευσης" - "μύησης" κατά την οποία γίνονται ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΑΚΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ που το "ποτηράκι" που αναφέρεται σε άλλο τοπικ ωχριά μπροστά τους.

Το τόπικ με το "ποτηράκι" ήταν, βασικά, μια μπαρούφα γεμάτη φήμες από ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί (προσωπική άποψη). Έχεις εμπειρία από "ποτηράκι"; Σε ποιές επικλήσεις αναφέρεσαι στα πλαίσια των RPG;

quote:
Αυτή την στιγμή στην Ελλάδα η νέα γενιά΄από 2 ετών και άνω διαμορφώνεται-μυείται- εκπαιδευεται ώστε να είναι έτοιμη την ώρα που πρέπει να δεχτεί κάποια πράγματα ώς φυσικά. ( "Ειδες μπαμπα!! υπάρχουν δράκοι καλά σου έλεγα!!!)

Ποιά πράγματα θα πρέπει να δεχτεί ως φυσικά; Εσύ πως το γνωρίζεις αυτό;
quote:
είναι πολύ δύσκολο να "κρίνει" κανείς καθώς είναι έρμαιο των τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Σε ποιές ακριβώς τεχνικές αναφέρεσαι;
quote:
Να θυμήσω ότι κάποτε οι ΕΛΛΗΝΕΣ σκοτώνανε τους δράκους.(Μ. Αλέξανδρος και ο κατηραμένος όφις, Αγ. Γεώργιος μεταξύ άλλων)

Το σύμβολο αυτό ενυπάρχει σε πολλούς λαούς και πολιτισμούς με πολλές έννοιες. Εννοείς πως κάποτε είχαμε την αποκλειστικότητα και τώρα την χάσαμε;
quote:
Πλήν όμως ο "μυθικός" κόσμος που αναφέρει ο φίλος Ιλούβαταρ δεν είναι ανύπαρκτος αλλά υπαρκτός και ενεργοποιείται.

quote:
κατά την διάρκειά του επικαλούνται συνεχώς υπαρκτούς δαίμονες.

Υπαρκτοί σύμφωνα με ποιόν; Με την επιστήμη; Την θρησκεία που (τυχόν) πιστεύεις; Την κοινωνία μας; Τον εαυτό σου; Έχασα τόσο σημαντικές εξελίξεις στην κοσμοθεωρία μας; Έχεις άλλη πηγή εκτός από το τόπικ με το "ποτηράκι";
quote:
Από πότε το καλό ενεργεί με την χρήση βίας και με επικλήσεις σε κατώτερες δυνάμεις?

Κατώτερες τίνος; Στην πραγματικότητα αναφέρεσαι, στην τέχνη (το βιβλίο του Τόλκιν ας πούμε;) ή στο παιχνίδι; Τι ονομάζεις καλό;

quote:
K.I.S.S.
Keep It Simple & Stupid ...

Είναι κατηγορώ εναντίον κάποιων ή το μότο σου;

No Method, No Guru, No TeacherΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zudrafio
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 10:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zudrafio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας βασικά έχω παίξει και παίζω ακόμα και ως τώρα rpg Dnd και Dark ages Vampire.Βασικά είναι μόνο ένα απλό παιχνίδιπαίζει έναν ρόλο και είναι σαν θέατρο.Κάνεις ΄παρέα με τους φίλους σου και περνάς καλά αντί να πας να βγεις έξω.

Γιατί προσπαθείτε πίσω από όλα να βγάλατε κάτι κακό? Δηλαδή όλα πρέπει να κρύβουν κάτι κακό? και ακόμα και αν το κρύβουν τόσο καλά που ακόμα και αυτοί που παίζουν δεν το αντιλαμβάνονται πως το αντιλαμβάνονται αυτοί που δεν παίζουν.Το ότι παίζω ένα βαμπιρ δεν σημαίνει ότι την επόμενη στιγμη που θα σταματήσω να παίζω θα πάω να δαγκώσω κάποιον ή να σκοτώσω κάποιον αλλό.(αυτό είναι επειδή όπως λένε οι κανόνες πρέπει να μην κανουμε αισθητή την παρουσία μας.)


Πρέπει να κλείσω γρίγορα αυτήν την απάντηση ο σερήφης της περιοχής είδε ότι αποκάλυψα την υπαρξή τυσ και ερχεται προς τα εδώ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 11:48:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Zudrafio, το όλο θέμα των RPGs είναι το απόκρυφο, το σκοτεινό, το διαβολικό. Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση αυτό;

quote:
Γιατί προσπαθείτε πίσω από όλα να βγάλατε κάτι κακό? Δηλαδή όλα πρέπει να κρύβουν κάτι κακό? και ακόμα και αν το κρύβουν τόσο καλά που ακόμα και αυτοί που παίζουν δεν το αντιλαμβάνονται πως το αντιλαμβάνονται αυτοί που δεν παίζουν.Το ότι παίζω ένα βαμπιρ δεν σημαίνει ότι την επόμενη στιγμη που θα σταματήσω να παίζω θα πάω να δαγκώσω κάποιον ή να σκοτώσω κάποιον αλλό.(αυτό είναι επειδή όπως λένε οι κανόνες πρέπει να μην κανουμε αισθητή την παρουσία μας.)

Εννοείται πως δεν πρόκειται να την δεις βαμπίρ και στην πραγματική σου ζωή. Το θέμα είναι άλλο: εξασθενίζει η κρίση του ανθρώπου σε θέματα occult, τα βλέπει και δεν του κάνει εντύπωση, συνηθίζει το μυαλό του και οι αισθήσεις του να ακούν για βαμπίρ και δαίμονες, τόσο που στο τέλος καταντά απαθής σε αυτά. Τα ακούει και δεν ταράζεται όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος, που όταν ακούει βρικόλακας το μυαλό του πάει σε σκοτεινές καταστάσεις.
Όλα θέμα σχεδίου είναι. Χτές το Death/Black Metal, σήμερα (τι σήμερα, τέλος πάντων, απ'το 70-80 έχει το D&D) τα RPG, μεθαύριο τι; Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.


quote:

Υπαρκτοί σύμφωνα με ποιόν; Με την επιστήμη; Την θρησκεία που (τυχόν) πιστεύεις; Την κοινωνία μας; Τον εαυτό σου; Έχασα τόσο σημαντικές εξελίξεις στην κοσμοθεωρία μας; Έχεις άλλη πηγή εκτός από το τόπικ με το "ποτηράκι";

Φίλε Wendigo, τώρα θα το ξεφτυλίσω λίγο, αλλά σε παρακαλώ δες το στα σοβαρά.
Το πολυθειστικό σύστημα στο D&D δεν είναι πρωτότυπο: είναι μια παρτιτούρα από τα πολυθειστικά συστήματα των ειδωλολατρικών πολιτισμών. Πιάσε τα Forgotten Realms άμα θες, και κάνε μια έρευνα, ποιοι θεοί είναι είδωλα της πραγματικής ζωής και ποιοι πλαστοί. Για να σου γλιτώσω λίγο χρόνο, να σου αναφέρω μερικούς;
Mielikki, Tyr, Ilmater, Tyche (έσπασε σε Tymora και Beshaba), όλο το πάνθεον του Mulhorandhi, Talos και πάει λέγοντας.
Όλες οι θεότητες είναι "κλεμμένες" από τον ειδωλολατρικό-παγανιστικό κόσμο.
Όλα αυτά λοιπόν, είναι είδωλα. Θεότητες της ειδωλολατρίας.

Και να και το αστείο της υπόθεσης: ο ίδιος ο Κατσούλας παραδεχόταν πως οι σατανιστές που τον πλησιάσαν, όπως ακριβώς στους Χριστιανούς δίνεται ένας άγγελος-φύλακας την στιγμή της βάπτισης, αυτού του έδωσαν ένα δαίμονα, με το όνομα Άμμων. (Παραπέμπω στον Άμμων Ρα της Αιγύπτου).

Edited by - WWalker on 20/06/2005 11:56:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zudrafio
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 12:32:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zudrafio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου wwalker , λεσ ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν σαν σκοπό να μασ κάνουν άβουλα όντα και να εξασθενίζει το θρησκευτικό συναίσθημα των ατόμων που τα παίζουν.(Αν κάνω λάθος συγνώμη)

Δες από την δική μου πείρα δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο , πολλά άτομα που παίζουν έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα , βεβαια υπάρχουν και άτομα με άτονο αλλά αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνίασ που ζούμε.

Δεν έχω παρατηρήσει να υπάρχει μεγάλη διαφορά στα άτομα που παίζουν rpg και στα άτομα που πάνε στα μπουζούκια.Τώρα για την Black metal(παρόλο που δεν ακούω γενικά μεταλ) μπορώ να πώ από τους γνωστούς μου ότι μάλλον έχεις δίκιο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 13:02:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ε καλά ρε Zudrafio όχι και άβουλα!

Δεν λέω ότι μας κάνουν χαζούς, αντίθετα μάλιστα, το μυαλό το ξυπνάνε όταν έρχεται η ώρα να λύσεις γρίφους. Αυτό που λέω είναι ότι σε συνηθίζουν σε ιδέες occult και γίνεσαι απαθής μετά σε αυτά, δεν σου προξενούν εντύπωση, και κατά συνέπεια μετά είναι ευκολότερο να παρεισφρύσουν στον μυαλό σου νεοπαγανιστικές ιδέες/αντιλήψεις.

quote:
Δες από την δική μου πείρα δεν έχω παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο , πολλά άτομα που παίζουν έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα , βεβαια υπάρχουν και άτομα με άτονο αλλά αυτό είναι μέσα στα πλαίσια της κοινωνίασ που ζούμε.

Εγώ πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι ολωνών με αυτούς που έπαιζα παλιότερα (των καραπορωμένων εννοώ, όχι αυτών που παίζουν για πλάκα και τέρμα) η σχέση τους με τον Χριστό είναι από μακριά και αγαπημένοι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Hermes
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
640 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 13:54:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Hermes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα RPG ειναι φανταστικη παιδεια για καθε παιδι αλλα και ενηλικα που εχει φαντασια...Εγω παιζω απο 10 χρονων ποτε δεν σταματησα...ειναι ταξιδι σε αλλο κοσμο, ειναι οτι εκαναν ο Ομηρος και ο Tolkien.Καλη μεν η φαντασια αλλα με μετρο, γιατι υπαρχει και η πραγματικοτητα.

Εδω και μερικους μηνες ψαχνω εκδοτη...να εκδοσω ενα δικο μου Role.Playing.Game, το οποιο αφου δοκιμαστηκε σε πολλα ατομα καταληξαμε να πουμε πως θα εχει επιτυχια.Το μονο προβλημα που εχει ειναι οτι ειναι υπερβολικα δυσκολο για μικρα παιδια, αλλα και περιεχει μηχανισμους που απαιτουν σκεψη.
Αλλο ενα προβλημα που αντιμετοπισα με προηγουμενο εκδοτη ειναι οτι περιεχεται μεσα στο παιχνιδι πολυ Μασονικη και Καμπαλιστικη Θεωρεια, χωρις ομως να θιγονται copyrights και πνευματικα δικαιωματα, περιεχει και πολλα στοιχεια Theater Casting, κατι το οποιο το καθιστα δυσκολο για αυτους που δεν ξερουν να παιζουν.Η εποχη διαδραματιζεται απο τα 1100-1500 μ.χ., απολυτος σκοταδισμος.Παντως για εμενα τα RPG ειναι η απολυτη εκρηξη φαντασια και δημιουργιας.

http://host.picturewizard.com/2004-8/155141/TOMEOFLAW1.jpg

quote:
Φίλε Zudrafio, το όλο θέμα των RPGs είναι το απόκρυφο, το σκοτεινό, το διαβολικό. Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση αυτό;


Εννοείται πως δεν πρόκειται να την δεις βαμπίρ και στην πραγματική σου ζωή. Το θέμα είναι άλλο: εξασθενίζει η κρίση του ανθρώπου σε θέματα occult, τα βλέπει και δεν του κάνει εντύπωση, συνηθίζει το μυαλό του και οι αισθήσεις του να ακούν για βαμπίρ και δαίμονες, τόσο που στο τέλος καταντά απαθής σε αυτά. Τα ακούει και δεν ταράζεται όπως ο φυσιολογικός άνθρωπος, που όταν ακούει βρικόλακας το μυαλό του πάει σε σκοτεινές καταστάσεις.
Όλα θέμα σχεδίου είναι. Χτές το Death/Black Metal, σήμερα (τι σήμερα, τέλος πάντων, απ'το 70-80 έχει το D&D) τα RPG, μεθαύριο τι; Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.


Μιλα για τον εαυτο σου φιλε...εγω δεν πιστευω σε καμια θρησκεια και σε κανενα θεο προβατο με τριβολια φιτυλια διαολια και σαταναδες των 9 κολασεων με μερικες δωσεις λιβανιστιριου και λιγο απο τσοντα παπαδων σε στομαχια δρακων.
Και οσον αφορα τον σκοταδιστικο στοιχειο που περιεχουν αυτα τα παιχνιδια...ειναι πολυ απλο φιλε μου,αν δεν υπηρχαν αυτα, ολη αυτη η διεγερση του κινδυνου και του κρυφου...τοτε δεν θα υπηρχε λογος να υπαρχουν.Το κακο πουλαει, οχι γιατι αρεσει, αλλα γιατι φλερταρει με την πραγματικοτητα...ο ανθρωπος εχει αναγκη την αδρεναλινη και πρεπει που και που να χτυπαει την φαντασια του στο maximum για να ερθει στα καλα του.
Αν θες να μαθεις κατι περισσοτερο κανε μια ερευνα στα θριλερ, τι προσφερουν στην κοινωνια ψυχολογικα και θα δεις.

"Η φύση αγαπάει να κρύβεται."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Deghar Adhark
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Fiji
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 14:02:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Deghar Adhark  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δεν εχει σχεση με τα RPG που μιλατε,παιζει μονο σε υπολογιστη και ειναι το υπερτατο RPG

Ismail vilehand
Toorc icefist
Geleb Flamefinger
Bremm Sparkfist
Wyand Voidbringer
Maffer Dragonhand
"the high council of zakarum"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Eurynomous
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 15:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eurynomous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευτυχως που εκανε post o Hermes και μιλησε επιτελους καποιος λογικα.Fusion τα οσα λες ειναι εντελως αστεια...προφανως πιστευεις οτι υπαρχουν πραγματικοι δαιμονες και δικαιωμα σου στο κατω κατω της γραφης (αν και που το ξερεις? τους ειδες μηπως? αν ναι για πεστο σε κανα ψυχιατρο μηπως και σε βοηθησει)Μιλας για ακουσιες επικλησεις απο το Yu-Gi-Oh Δηλαδη πιστευεις οτι την ωρα που το παιδακι παιζει τη καρτα ενος δαιμονα αυτος τον ακουει και ερχετε? ακομη και αν υπηρχαν αυτοι οι δαιμονες...δεν ξερεις οτι οι μαγοι κλπ οταν κανουν επικλησεις κανουν ολοκληρη διαδικασια? δηλαδη θα εφτανε απλα να πεις το ονομα τους? Μηπως και οταν στο Yu-Gi-Oh καλεσεις μια θαλασσια χελωνα θα ανοιξουν οι ουρανοι και θα σου ερθει η χελωναρα στο κεφαλι?WWalker βλεπω δεν απεχεις και εσυ πολυ απο αυτα.Δηλαδη πιστευεις οτι πισω απο ολα υπαρχει καποιο σχεδιο να μας απομακρυνει απο τη σωτηρια δηλαδη την Εκκλησια.Και οταν λεω ολα εννοω φυσικα οτιδηποτε εχει σχεση με μυθολογια,υπερφυσικα πλασματα,μαγεια,βρυκολακες,λυκανθρωπους,πνευματα κλπ Αυτα υπαρχουν σε λογοτεχνια , σε μουσικη ,ταινειες και παιχνιδια καθε ειδους.Ολοι οσοι ασχολουντε με αυτα ειναι θυματα του διαβολου δηλαδη?Μηπως θες και να τα απαγορεψουμε? να αρχισουμε να καιμε και τους "μαγους" σαν τον παλιο καλο καιρο? Υπερτονιζεις την λεξη πολυθειστικο οσον αφορα τις θεοτητες στο rpg.Να μην ασχολιομαστε μηπως και με την δικια μας μυθολογια? Ναι ενταξει για καποιον σαν την κυρια Λουκα ολα αυτα ειναι κακο πραγμα και δεν πρεπει να μπλεκει μαζι τους γιατι ειναι αμαρτια.Ασε ομως ολους εμας τους αμαρτωλους,τους σατανιστες τα θυματα να ασχολουμαστε.Αναψε κανα κερακι και προσευχησου για τη σωτηρια της ψυχης μας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 16:59:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Eurynome με έβγαλες τελείως θεοκράτη.

quote:
WWalker βλεπω δεν απεχεις και εσυ πολυ απο αυτα.Δηλαδη πιστευεις οτι πισω απο ολα υπαρχει καποιο σχεδιο να μας απομακρυνει απο τη σωτηρια δηλαδη την Εκκλησια.Και οταν λεω ολα εννοω φυσικα οτιδηποτε εχει σχεση με μυθολογια,υπερφυσικα πλασματα,μαγεια,βρυκολακες,λυκανθρωπους,πνευματα κλπ Αυτα υπαρχουν σε λογοτεχνια , σε μουσικη ,ταινειες και παιχνιδια καθε ειδους.Ολοι οσοι ασχολουντε με αυτα ειναι θυματα του διαβολου δηλαδη?Μηπως θες και να τα απαγορεψουμε? να αρχισουμε να καιμε και τους "μαγους" σαν τον παλιο καλο καιρο? Υπερτονιζεις την λεξη πολυθειστικο οσον αφορα τις θεοτητες στο rpg.Να μην ασχολιομαστε μηπως και με την δικια μας μυθολογια? Ναι ενταξει για καποιον σαν την κυρια Λουκα ολα αυτα ειναι κακο πραγμα και δεν πρεπει να μπλεκει μαζι τους γιατι ειναι αμαρτια.Ασε ομως ολους εμας τους αμαρτωλους,τους σατανιστες τα θυματα να ασχολουμαστε.Αναψε κανα κερακι και προσευχησου για τη σωτηρια της ψυχης μας.

Μην βάζεις λόγια στο στόμα μου.
Ουδέποτε είπα ότι όταν κάνεις spells κάνεις επίκληση σε δαίμονες.
Ούτε είπα ότι όποιος παίζει RPGs είναι θύμα-ζώο ή ότι άλλο θες.
Ουδέποτε μίλησα για αμαρτία ή κάτι σχετικό.
Όσο για την μυθολογία που λες, μυθοπλασίες μαθαίνεις, όχι μυθολογίες.
Για το κεράκι: Κάτσε ρε φίλε, RPG παίζω και γω! Τι με πετάς απ'έξω!

quote:
Και οσον αφορα τον σκοταδιστικο στοιχειο που περιεχουν αυτα τα παιχνιδια...ειναι πολυ απλο φιλε μου,αν δεν υπηρχαν αυτα, ολη αυτη η διεγερση του κινδυνου και του κρυφου...τοτε δεν θα υπηρχε λογος να υπαρχουν.Το κακο πουλαει, οχι γιατι αρεσει, αλλα γιατι φλερταρει με την πραγματικοτητα...ο ανθρωπος εχει αναγκη την αδρεναλινη και πρεπει που και που να χτυπαει την φαντασια του στο maximum για να ερθει στα καλα του.
Αν θες να μαθεις κατι περισσοτερο κανε μια ερευνα στα θριλερ, τι προσφερουν στην κοινωνια ψυχολογικα και θα δεις

Δεν διαφωνώ ότι τα RPGs έχουν κάτι να προσφέρουν. Αυτό στο οποίο διαφωνώ είναι το πλαίσιο των RPG. Τι δουλειά έχουν διαβόλια και τριβόλια στα RPG μου λες; Με κάτι άλλο λιγότερο occult πράγμα δεν μπορεί να ασχοληθεί κάποιος; Πόσο μάλλον όταν είσαι παιδί ακόμα και το μυαλό σου δεν έχει πλαστεί ακόμα, και συνηθίζει σε κάτι τέτοια.


quote:
Δηλαδη πιστευεις οτι πισω απο ολα υπαρχει καποιο σχεδιο να μας απομακρυνει απο τη σωτηρια δηλαδη την Εκκλησια.

Όχι. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται σχέδιο προώθησης του νεοπαγανισμού.


quote:
Μιλα για τον εαυτο σου φιλε...εγω δεν πιστευω σε καμια θρησκεια και σε κανενα θεο προβατο με τριβολια φιτυλια διαολια και σαταναδες των 9 κολασεων με μερικες δωσεις λιβανιστιριου και λιγο απο τσοντα παπαδων σε στομαχια δρακων.

Να σε ρωτήσω κάτι, αν θέλεις απαντάς: Σαν άνθρωπος λες δεν πιστεύεις σε τίποτα σχετικό. Παλιά πίστευες; Χρονικά, πότε πρωτοξεκίνησες να παίζεις RPG και πότε (αν παλιά πίστευες) σταμάτησες να πιστεύεις; Φυσικά αν θέλεις απαντάς, και το εννοώ εντελώς φιλικά, χωρίς να έχω διάθεση να γίνω αδιάκριτος.

Εγώ προσωπικά ξεκίνησα να παίζω RPGs πριν 4-5 χρόνια, και από σχετικά απαθής χριστιανός, έγινα φανατικότατος αφού ήρθα σε επαφή με τα RPG.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eurynomous
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 18:23:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eurynomous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
WWalker Για τις επικλησεις δεν πηγαινε για σενα,αλλα για τον Fusion οπως θα δεις αν διαβασεις το post λιγο πιο προσεκτικα.Οσον αφορα τη μυθολογια,ναι φυσικα στα rpg μιλαμε για μυθοπλασια.Εγω ομως αλλο εννοουσα.Σε ενοχλει το πολυθειστικο συστημα και στην ελληνικη μυθολογια η μονο στον κοσμο των rpg? Μιλας με βεβαιοτητα για ενα σχεδιο του νεο-παγανισμου.Καλο θα ειναι,εφοσον πιστευεις οτι υπαρχει κατι τετοιο,να ανοιξεις ενα καινουριο θεμα οπου θα αναπτυξεις τα επιχειρηματα σου για αυτο,γιατι υποθετω οτι ενα τετοιο σχεδιο δεν εχει να κανει μονο με rpg,αρα αν θα ενδιαφερει και περισσοτερο κοσμο.Εξαλλου για τετοιες θεωριες συνομωσιας μια χαρα ειναι το esoterica.Ομως θεωρεις οτι ο Tolkien, η TSR και μετα η Wizards of the coast,η White Wolf κλπ ολοι αυτοι εργαζονται για ενα τετοιο σχεδιο? Αν θες rpg χωρις occult στοιχεια σιγουρα θα βρεις κατι αλλα δε θα ειναι τοσο δημοφιλες οσο τα dnd,vampire κλπ.Τι να κανουμε πουλαει το occult,ομως οσα ατομα γνωριζω εγω -που ασχοληθηκαν- κανεις δε τα πιστεψε πραγματικα,ουτε αλλαξε.Ενα παιχνιδι μεσα σε ενα παραμυθι να περναμε ευχαριστα την ωρα μας.(και ναι στο ευχαριστο μεσα περιλαμβανονται σφαγες,βρυκολακες ,θυσιες,δαιμονες,μαγοι,spells κλπ...ομως αυτα εχουν μεγαλη περαση και σε ταινιες,μυθιστορηματα κλπ...και δεν ειναι καθολου προσφατο φαινομενο).

Edited by - Eurynomous on 20/06/2005 18:34:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 19:11:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όλα αυτά λοιπόν, είναι είδωλα. Θεότητες της ειδωλολατρίας.

Οι δημιουργοί των παιχνιδιών, όπως και πολλοί σεναριογράφοι και συγγραφείς, δανείζονται διάφορα στοιχεία και τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν το έργο τους. Γνώριμα ονόματα δίνουν μεγαλύτεροι αληθοφάνεια στον κόσμο που πλάθουν και αγγίζουν πιο εύκολα το κοινό γιατί όλο και κάπου θα τα έχουν ακούσει, ή γιατί μελετώντας τον πραγματικό συμβολισμό τους αυξάνεται το ενδιαφέρον τους.
Δεν είναι "είδωλα" ή ξόανα, είναι θεότητες της αρχαιότητας, έννοιες ή σύμβολα στα οποία κάποτε κάποιοι πίστευαν εκφράζοντας το θρησκευτικό τους συναίσθημα -και δεν βρίσκω τίποτε κακό σε αυτό, είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση. Κάποια υπαρκτά ονόματα δεν είναι ούτε αυτό (Ο Τάλως δεν ήταν θεότητα). Άρα, πού κολλάει το "υπαρκτοί δαίμονες" του fusion εξακολουθώ να μη μπορώ να καταλάβω. Εκτός αν στα πιστεύω του Χριστιανισμού είναι και το πως οι θεοί των αρχαίων είναι "υπαρκτοί δαίμονες" που σουλατσάρουν στη γη, πράγμα που δεν το ήξερα.
Θες το πραγματικά αστείο της υπόθεσης; Αναφέρουμε σαν πηγή τα διάφορα αλληλοαντικρουόμενα λογάκια του άθλιου εγκληματία Κατσούλα που έπηξε το πανελλήνιο στο ψέμμα με σκοπούς που μόνο ο διαταραγμένος ψυχισμός του γνωρίζει. Και όποιος έχει ελάχιστη γνώση των συμβολισμών του Άμμωνα (με αρκετές αντιστοιχίες με τον Δία εξάλλου) το καταλαβαίνει αμέσως.
quote:
Εξασθενίζει κιόλας το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, αν συνηθίσουν και στο occult, θα μας πάρει ο διάολος σβάρνα.

Δε θα βάλω και τα κλάματα. Το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών έχει την κακιά συνήθεια να εκφράζεται συχνότερα με το μίσος παρά με την αγάπη ή την αποδοχή. Το occult πάντα ενδιέφερε τον άνθρωπο, χωρίς ποτέ να μπορεί να αντιπαλέψει τα μεγαλύτερα κολλήματά του. Δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτε. Κι όποιος ψάχνει για απάθεια μπορεί να κοιτάξει στο σαλόνι του: η τηλεόραση είναι μόνιμα ανοιχτή. Εξάλλου μια ματιά στον κόσμο δε με πείθει πως δε μας έχει πάρει ο διάολος καιρό τώρα!
Και κουβέντες τύπου fusion δε με καθησυχάζουν και πολύ...

No Method, No Guru, No TeacherΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 20:21:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να σας πω ωρέ μάγκες. Για εμένα το D&D αποτέλεσε ευκαιρία να ψαχτώ. Τώρα προσοχή θέλει το πράγμα με τα βαριά RPG γιατί παραείναι καφρίλες ορισμένα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
zudrafio
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2005, 21:06:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zudrafio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δες wwalker ενα παιχνίδι θα μπορούσε πολύ εύκολα να ασχολείται με τον χριστιανισμό και την εκκλησία. Εννοώ ναα παιζεισ έναν πιστο χριστιανό να υπάρχουν οι διάφορες ομάδεσ ανάλογα με τουσ αποστόλους και αντι επικλίσεις στον "διάολο η άλλες θεότιτες να τις κάνεις στο θεό". Δες αν έβλεπα κάτι τέτιο το σίγοθρο είναι ότι δεν θα το έπαιζα με τίποτα γιατί δεν μαρέσει να μπερδέυω τα παραμύθια και το παιχνίδι με το δικό μου πιστέυω.

Με βάση τη δικιά σου λογική ένα τέτιο παιχνίδι θα σε έφερνε κοντά στο θεό? Πάντος για μένα περισσότερο κάτι τέτιον σε απομακρύνει.Τ΄ςρα που είπε ότι το DnD σε έκανε να ψαχτείς αυτό ειναι καθαρά προσωπικό εσένα σε έκανε ένα παιχνίδι άλλον τον κάνεισ ένα ατύχημα και κτλ..

Εγώ πχ μέσα απο ένα παιχνίδι που ασχολιαίτε με την αρχαία ελλάδακαι αρχαίου ήρωες (ελλινική έκδοση ) έμαθα αρκετά για αρχαία ελλάδα και μυθολογία γιατί μου κλινησε το ενδιαφέρον και διαωασα από μόνος μου.


Όσο γιατο αν το κακό φλερτάρει με την πραγματικότητα και για αυτό αρέσει δεν το πολυ πιστέυω.Όλα έχουν διπλή όψηξ το ποια μερια θεσ να βλέπεισ εσύ είναι θέμα χαρακτήραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2026367
Maintained by Digital Alchemy