ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 - Κινηματογράφος -
 Ο Χάρι Πότερ κι ο Αιχμάλωτος του Άζκαμπαν
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
narya
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2004, 08:35:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους narya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιτέλους ήρθε και η τρίτη ταινία του Χάρι Πότερ.

Όσοι την δουν θα διαπιστώσουν ότι έχει αρκετές διαφορές με τις προηγούμενες ταινίες. Προσωπικά μου άρεσε ιδιαίτερα η σκηνοθεσία και το πολύ πιο σκοτεινό ύφος του νέου σκηνοθέτη. Επίσης έγιναν πολλές αλλαγές στα σκηνικά, το κάστρο, οι εξωτερικοί χώροι, το σπίτι του Χάγκριντ έχουν αλλάξει.

Γενικά μου άρεσε πολύ περισσότερο το νέο ύφος από το "φωτεινό" σκηνικό της 2ης και ιδιαίτερα της 1ης ταινίας.
Μερικές ενστάσεις έχω μόνο όσον αφορά με σημαντικές παραλείψεις που έγιναν σε σχέση με το βιβλίο. Κάποια σημαντικά πράγματα που επεξηγούνται στο τέλος του βιβλίου δεν αναφέρονται στην ταινία.

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/09/2004, 11:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ/Αγαπητή narya, με αφορμή αυτό που λες

quote:
Μερικές ενστάσεις έχω μόνο όσον αφορά με σημαντικές παραλείψεις που έγιναν σε σχέση με το βιβλίο.

έχω να πω οτι σπανίως η κινηματογραφική μεταφορά ενός βιβλίου στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Εξάλλου η ανάγνωση ενός βιβλίου αφήνει στον αναγνώστη το περιθώριο να "παίξει" με τη φαντασία του και να πλάσει εικόνες, χρώματα, ήχους.

Οσων αφορά την ταινία δεν την είδα ακόμη και ως εκ τούτου θα τα ξαναπούμε όταν την δω.


Ή ΘA BPOYME TO ΔPOMO Ή ΘA TON ΔHMIOYPΓHΣOYME
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
takvra
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
53 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2004, 11:20:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους takvra  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδία συμφωνώ & γω μαζί μας! Το βιβλίο όντως ήταν καταπληκτικό. Στη μεταφορά όμως έμειναν αρκετά πράγματα εκτός, όπως είχε γίνει & στα δύο προηγούμενα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

narya
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2004, 08:02:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους narya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί Oannes και takvra,

Σίγουρα μία ταινία δεν μπορεί να περιλαμβάνει όλα όσα υπάρχουν σε ένα βιβλίο, θα ήταν κουραστικό. Από την άλλη δίνει εικόνες σε πράγματα που δύσκολα μπορείς να φανταστείς (π.χ. είχατε καταλάβει πως είναι το γήπεδο του κουίντιτς πριν το δείτε;).

Πάντως ειδικά στην 3η ταινία πιστεύω ότι έπρεπε να μας πει για την φιλία που ένωνε τους 4 φίλους του πατέρα του Χάρι και επίσης να περιγράψει καλύτερα τις φωνές των γονιών του που άκουγε ο Χάρι κάθε φορά που τον πλησίαζαν οι παράφρονες.

Τουλάχιστον το DVD να έβγαινε με επιπλέον σκηνές σαν τον Άρχοντα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oneiric1
Πλήρες Μέλος

Greece
1229 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2004, 17:06:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το βιβλίο οπότε δεν έχω και άποψη.

Χθες είδα την ταινία και μου άρεσε περισσότερο από τις άλλες 2 ταινίες, αν και στο τέλος... τελείωσε κάπως απότομα.

Πάντως η φαντασία της Rowling (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά) είναι κάτι το απίστευτο....


* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

narya
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2004, 11:40:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους narya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή oneiric συμφωνώ ότι η ταινία έκλεισε λίγο απότομα. Θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη, έχει την μικρόττερη διάρκεια από τις άλλες 2.

Η Rowling εκτός από μεγάλη φαντασία έχει και την τρομερή ικανότητα να δανείζεται στοιχεία από πολυάριθμες πηγές και να τα εντάσσει αρμονικά στην πλοκή των βιβλίων. Ακόμα και τα ονόματα των περισσότερων ηρώων δεν είναι τυχαία. Τα περισσότερα έχουν κάποιο συμβολισμό, όπως π.χ. ο καθηγητής Remus (από τον ρωμαικό μύθο του Ρέμου και του Ρωμύλου) Lupin (με ρίζα τη λατινική λέξη που σημαίνει λύκος), Sirius (ο αστερισμός που έχει το σχήμα σκύλου) κ.τ.λ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T-SEEKER
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
524 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2004, 13:46:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους T-SEEKER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικα τα βιβλία της rouling είναι αρκετα ενδιαφέροντα και απευθύνονται όχι μόνο σε παιδιά.Εκαναν μερικά παιδιά πουδ εν είχαν πιάσει βιβλία στα χέρια τους να διαβάσουν...κατι είναι και αυτο.
Βέβαια συγνώμη που το λεω αλλα ,κατα τη γνωμη μου, ο μόνος λόγς που τα βιβλία πετυχαν είναι η τρομερη ακριβως φαντασία και ότι ήταν πρωτότυπη .Αν κοιτάξετε στα βιβλία θα δείτε δεν υπάρχει κανενα ιδιαίτερο λογοτεχνικό υφος .
Πάντως αυτή είναι μία απόδειξη σήμερα για το ότι σήμερα αυτο που πληρώνεται πολυ είναι το μυαλό . Απλα λίγα βιβλία έβγαλε η εν λόγω συγγραφέας και έχει γίνει πλεον ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ( βιβλία , δικαιώματα απο τις ταινίες , παιχνίδια κλπ ).
παντως το κακό με τις ταινίες είναι ότι είναι αδύνατον μεσα σε αυτον οτν περιορισμένο χρόνο να αποδώσουν όλα όσα λεει το βιβλίο . Η διαφορα μεταξύ να βλεπεις τν ταινία και να διαβάζεις το βιβλίο είναι τεράστια...

[center]"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

narya
Μέλος 2ης Βαθμίδας


300 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2004, 08:26:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους narya  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ T-SEEKER,

θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς την πρωτοτυπία των βιβλίων της Rowling. Έφτιαξε έναν καινούριο κόσμο από το πουθενά. Μπορεί να μην είναι τόσο τέλειος όπως η Μέση Γη του Τόλκιν (γιατί φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον Τόλκιν με τη Ρόουλιγκ), αλλά δεν παύει να είναι ένας υπέροχος φανταστικός κόσμος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο πολυδιαβασμένα παιδικά βιβλία έχουν σχέση με φανταστικούς κόσμους (Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, Πίτερ Παν κ.τ.λ.).
Τα παιδιά αλλά και όσοι νιώθουν παιδιά εντυπωσιάζονται από τους φανταστικούς κόσμους.

Το καλό βέβαια των ταινιών είναι ότι θα ωθήσουν και άλλους να διαβάσουν τα βιβλία. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα σημερίνα παιδιά που δύσκολα θα τα εντυπωσιάσει ένα βιβλίο ώστε να το διαβάσουν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy