ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ένα ρώσικο Στόουνχετζ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/12/2004, 10:05:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΕΝΑ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΟΟΥΝΧΕΝΤΖ … ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ !


Είναι γνωστό ότι μεγαλιθικές κατασκευές μπορεί κανείς να συναντήσει σε διάφορες περιοχές της Γης. Σιωπηλοί μάρτυρες ενός άγνωστου παρελθόντος μας γεμίζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο γνωρίζουμε το παρελθόν της ανθρωπότητας, για τον τρόπο κατασκευής και για την χρήση τους. Από τις πιο γνωστές μεγαλιθικές κατασκευές της Ευρώπης είναι οι σχηματισμοί από μενίρ ή ντολμέν. Μέχρι τώρα διάσημες τέτοιες κατασκευές ήταν αυτές του Στόουνχεντζ ή του Καρνάκ στη Γαλλία. Αλλά μάλλον και η Ρωσία απέκτησε πριν λίγο καιρό … το δικό της Στόουνχεντζ !

Πρόκειται για έναν σχηματισμό από πολλούς τεράστιους μονόλιθους που εντοπίστηκαν στη μέση της στέπας, στην λεκάνη του ποταμού Ακσάι. Την ανακάλυψη έκανε ο φοιτητής Alexander Ludov, ο οποίος διαπίστωσε ότι μια απέραντη σειρά από μονόλιθους εκτείνονταν στην περιοχή αυτή με κατεύθυνση από ανατολικά προς δυτικά. Πρόκειται για την πρώτη ανακάλυψη μεγαλιθικών κατασκευών στο ευρωπαϊκό κομμάτι της Ρωσίας. (Μέχρι στιγμής μεγαλιθικές κατασκευές έχουν εντοπιστεί στον Καύκασο και την Σιβηρία).

Το εντυπωσιακό στον σχηματισμό αυτό είναι ότι η κατασκευή του χρονολογείται γύρω στο 9000 π.Χ., (αλλά για κάποιους άλλους χρονολογείται στο 4000 π.Χ) γεγονός που το κάνει να είναι αρχαιότερο ακόμα και απ’ το Στόουνχεντζ.

Δυστυχώς η κατάσταση τους δεν πρέπει να μοιάζει με την αρχική τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχουν λαξευτεί και λεηλατηθεί μέσα στο χρόνο, μάλλον από τους ντόπιους. Πάντως οι κατασκευαστές τους - σύμφωνα με τις απόψεις των αρχαιολόγων - δεν ήταν κάποιος λαός που σχετίζεται με τους σύγχρονους κατοίκους της περιοχής.

Επίσης εντυπωσιακή είναι η διαπίστωση, ότι οι μονόλιθοι αυτοί δεν είναι σχηματισμοί από κάποιο ασβεστολιθικό πέτρωμα ή από άλλο πέτρωμα που βρίσκεται στην περιοχής της ρωσικής στέπας. Αντίθετα είναι φτιαγμένοι από χαλαζία !

Έτσι και αυτή η κατασκευή έρχεται να προσθέσει ένα μυστήριο που αφορά ανάλογες κατασκευές σ’ όλο τον κόσμο, για τις οποίες προτιμούνταν σαν πρώτη ύλη ο χαλαζίας, άγνωστο για ποιες ιδιότητές του. Φαίνεται ότι οι κατασκευαστές αυτών των μνημείων είχαν κάποιο μυστικό, που για εμάς σήμερα αποτελεί ένα αίνιγμα.

Σύμφωνα με κάποιες υποθέσεις, στην επιλογή του χαλαζία ως πρώτη ύλη συμβάλλει το γεγονός ότι έχει την ικανότητα να διασπείρει τα υπερηχητικά σήματα. Επιπλέον οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο χαλαζίας «ενεργοποιεί» αυτή του την ικανότητα κυρίως κατά την εαρινή και τη φθινοπωρινή ισημερία, γεγονός που κάνει τους μονόλιθους αυτούς να εκπέμπουν ένα ξεχωριστό … «υπερηχητικό τραγούδι». Κάτι τέτοιο θα ενίσχυε την άποψη για τελετουργική χρήση αυτών των μνημείων.

Τελικά όσο περνάει ο καιρός, ανάλογου τύπου μυστήρια ξεπηδούν από όλη την υφήλιο … Ίσως για να μας δείξουν κάτι από το χαμένο μας παρελθόν !

http://english.pravda.ru/science/19/94/377/14001_Stonehenge.html


Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
manos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2467 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2004, 13:41:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους manos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.warriors.egympie.com.au/pyramid.html

thoth,συγνωμη που παραθετω,εδω το συγκεκριμενο λινκ,το κανω για δυο λογους πρωτον επειδη αναφερες για Σιωπηλους μάρτυρες ενός άγνωστου παρελθόντος και δευτερον επειδης δεν ηθελα να ανοιξω αλλο τοπικ.


ευχαριστω για την κατανοηση:)

με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

WHISPERS OF THE DREAMSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2004, 22:29:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Μάνο.

Καλως ήρθες στο topic με το... ενδιαφέρον δωράκι σου.

Έχω κι εγώ ένα δωράκι.

Ο αρχαιολόγος Gordon Pipes υποστηρίζει ότι ανακάλυψε με ποιο τρόπο τοποθετήθηκαν οι μονόλιθοι στο Στόουνχετζ. Με μοχλούς...

Θα κάνει μάλιστα και μια επίδειξη.

Περισσότερα στο...
New theory on Stonehenge mystery


Ω, Θεέ μου, συγνώμη. Ξέρεις... ήμουν τόσο απορροφημένος να σε σκέπτομαι, που δεν πρόσεξα ότι ήσουν πάντα, εδώ, μπροστά μου.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy