ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Είχε ο Χριστός απογόνους;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/11/2002, 22:47:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καυτό θέμα με πολλά στοιχεία και ιδιαίτερα εκτεταμένη εικοτολογία. Περιμένω να ξεκινήσουν οι moderators.

Sub rosa

ΣΙΣΙΦΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
278 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/11/2002, 16:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΙΣΙΦΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΟΧΙ.
ΑΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ

DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

sorrow
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/11/2002, 16:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους sorrow  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
den nomizw na exei giati opws kseroume den htan pantremenos kai ton stavrwsan se mikrh hlikia kai den eixe akoustei oti eixe apogonous. twra........


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 01:24:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα σας δώσω μερικά στοιχεία και θα μου πείτε τη γνώμη σας:

1.Το πιο πιθανό ήταν ο Χριστός να ήταν παντρεμένος. Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι ήταν παντρεμένος, όμως ούτε κι ότι δεν ήταν. Στην εποχή που ζούσε ο Χριστός, το να μην είναι κάποιος παντρεμένος θεωρούνταν αμαρτία. Κατά τα ιουδαϊκά έθιμα της εποχής εκείνης, ήταν αναγκαστικό καθήκον των εβραίων πατέρων να βρίσκυν συζύγους για τους γιούς τους και να φροντίζουν για την περιτομή τους. Ο γάμος ήταν υποχρεωτικός και με εξαίρεση ορισμένους Εσσαίους, η αγαμία καταδικάζονταν αυστηρά. Ήταν φυσιολογικό λοιπόν να μην έχει αναφερθεί ότι ήταν παντρεμένος, γιατί θα έμοιαζε με αναφορά του τύπου "το καλοκαίρι κάνει ζέστη" π.χ. ο Πέτρος ήταν έγγαμος, όμως αυτό πουθενά δεν αναφέρονταν, επίσης πουθενά ο Χριστός δεν υποστήριξε την αγαμία

2. Αν ο Ιησούς δεν ήταν έγγαμος, το γεγονός θα ήταν αξιοπρόσεκτο. Θα είχε από μόνο του τραβήξει την προσοχή του κόσμου. Θα τον είχε ξεχωρίσει από τους συγχρόνους του με κάποια ιδιαίτερη έννοια. Αν όντως ήταν άγαμος δε θα υπήρχε σχετική αναφορά έστω σε ένα από τα (γνωστά) Ευαγγέλια;

3. Ο Ιησούς αναφέρεται συχνά ως "ραβίνος". Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό-προσφώνηση καθιστά την αγαμία του Ιησού απίθανη, καθώς ο εβραϊκός νόμος ήταν απόλυτα σαφής σε αυτό το θέμα: "Άντρας άγαμος δεν μπορεί να είναι δάσκαλος-ραβίνος".

4. Ο γάμος της Κανά, πέραν του θαύματος, αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο σ' αυτή την υπόθεση:
Κατά την αφήγηση στο τέταρτο Ευαγγέλιο, ο γάμος στην Κανά μοιάζει απλή τοπική γιορτή - τυπικός χωριάτικος γάμος, όπου η νύφη και ο γαμπρός παραμένουν ανώνυμοι. Σε αυτόν όμως τον γάμο καλείται "ειδικά" ο Ιησούς, πράγμα περίεργο, καθώς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη το αποστολικό του έργο και δεν είναι ευρέως γνωστός. Ακόμη πιο περίεργο είναο το γεγονός ότι η μητέρα του "τυγχάνει" να είναι παρούσα και η παρουσία της να θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένη, χωρίς ωστόσο να εξηγείται για πιο λόγο την έχουν καλέσει. Επιπλέον η Μαρία είναι εκείνη που όχι μόνον λέει, αλλά προστάζει το γιο της να ξαναφέρει κρασί. Συμπεριφέρεται σαν να ήταν η οικοδέσποινα: "Και υστερήσαντος οίνου λέγει η μήτηρ του Ιησού προς αυτόν, οίνον ουκ έχουσι. Λέγει αυτή ο Ιησούς, τι εμοί και σοι, γύναι; ούπω ήκει η ώρα μου (Ιωάν. Β,3-5). Αλλά η Μαρία, εντελώς ατάραχη, αγνοεί την παρατήρηση του γιου της: "Λέγει η μήτηρ αυτού τοις διακόνοις, ότι αν λέγη υμίν ποιήσατε" Και οι υπηρέτες συμμορφώνονται πρόθυμα - σαν να ήταν συνηθισμένοι να δέχονται εντολές από τη Μαρία και τον Ιησού. Παρόλη τη φαινομενική απόπειρα του Ιησού να την απαρνηθεί, η Μαρία επικρατεί και τότε ο Ιησούς πραγματοποιεί το πρώτο σημαντικό του θαύμα, τη μετατροπή του νερού σε οίνο. Στα Ευαγγέλια δεν υπήρχαν έως τότε σχετικές αναφορές για τα θαύματα του Ιησού, καθώς αυτά δεν είχαν αρχίσει ακόμη, έτσι η Μαρία δεν είχε κανέναν λόγο να πιστεύει ότι ο γιος της διέθετε τέτοιες δυνάμεις. Αφού γίνεται το θαύμα, ο αρχιτρίκλινος δοκιμάζει τον οίνο και λέει: "φωνεί τον νυμφίον...και λέγει αυτώ. πας άνθρωπος πρώτον τον καλόν οίνον τίθησι, και όταν μεθυσθώσι, τότε τον ελάσσω, συ τετήρηκας τον καλόν οίνον έως άρτι" (Ιωάν. Β,9-10). Τα λόγια αυτά του αρχιτρίκλινου απευθύνονταν στον Ιησού, αλλά, σύμφωνα με το Ευαγγέλιο, απευθύνονταν στον "νυμφίο". Δεν είναι προφανές το συμπέρασμα πως ο νυμφίος και ο Ιησούς είναι το ίδιο πρόσωπο;


Πάμε τώρα σε κάτι άλλο σχετικό με τον έγγαμο βίο του Ιησού, τη σύζυγό του.

Ως πιθανολογούμενη σύζυγος είναι φυσικά η Μαρία η Μαγδαληνή ήκαλύτερα, η Μαρία από τα Μάγδαλα της Γαλιλαίας. Η εικόνα βέβαια που ο κόσμος έχει σχηματίσει για τη Μαγδαληνή είναι η χειρότερη, αλλά μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση: στο Ευαγγέλιο του Λουκά αναφέρεται πως ήταν η γυναίκα που από μέσα της βγήκαν επτά δαιμόνια. Αυτό δηλώνει κάποιας μορφής εξορκισμό, όμως θα μπορούσε να είναι κι ένας προγενέστερος βίος στα μυστήρια της Αστάρτης, όπου υπήρχε μύηση επτά σταδίων. Έτσι, η διακοπή της Μαρίας από τη λατρεία αυτή μπορεί να αποδώθηκε με συμβολικό τρόπο ως επτά δαιμόνια. Στο αμέσως προηγούμενο κεφάλαιο, ο Λουκάς κάνει λόγο για μια αμαρτωλή που μυρώνει τον Ιησού κι έτσι συνδέθηκε με τη Μαγδαληνή. Βέβαια, πολλοί γνωρίζουν πως η Μαγδαληνή ήταν εξαιρετικά πλούσια με σπίτι ακριβό που μάλιστα διέθετε και ιδιωτικό τάφο, πράγμα που όχι μόνον δηλώνει οικονομική ευρωστία, αλλά και αριστοκρατικές καταβολές. Επίσης διέθετε και ανεπτυγμένη μόρφωση, στοιχεία που συνολικά δε συνηγορούν προς την "αμαρτωλή" ζωή της. Σε πολλές περιπτώσεις, η Μαγδαληνή φαίνεται να χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον Ιησού και κάποια στιγμή συνέβη ένα περιστατικό, το οποίο κρύβει μια σημαντική λεπτομέρεια. Όταν ο Λάζαρος, ο αδελφός της Μαγδαληνής αρρώστησε και πέθανε, ήταν δίπλα του η Μάρθα και η Μαγδαληνή. Η Μάρθα τρέχει να βρει μόνη της τον Ιησού για να ζητήσει βοήθεια, όμως η Μαγδαληνή παραμένει στο σπίτι και δεν βγαίνει παρά μόνον όταν τη φωνάζει ο Ιησούς, κάτι που εναρμονίζεται απόλυτα με τα εβραϊκά έθιμα, όπου η γυναίκα δεν βγαίνει από το σπίτι του νεκρού, παρά μόνον όταν τη΄ν καλεί ο άντρας της. Ακόμα κι όταν πήγε να βγει νωρίτερα από το σπίτι, αυτό προκάλεσε τα σχόλια των μαθητών. Και κάτι ακόμα, οι γοτθικές εκκλησίες του μεσαίωνα, που είναι αφιερωμένες στην "Κυρία μας" (Notre Dame), δεν είναι αφιερωμένες στην παρθένο Μαρία, αλλά στη Μαρία τη Μαγδαληνή.


Φτάνουμε λοιπόν στο ζουμί της υπόθεσης. Ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαγδαληνή κι εκείνη όταν ο Ιησούς σταυρώθηκε έφυγε με τον Ιωσήφ της Αριμαθείας προς τη Μεσόγειο κι άραξαν στη Μασσαλία (Γαλλικές ακτές). Όταν έφτασαν εκεί η Μαγδαληνή ήταν ήδη έγκυος ή είχε ήδη γεννήσει. Τα παιδιά της (δύο αγόρια) παντρεύτηκαν τις κόρες των εκεί ευγενών, δημιουργώντας τη Μεροβιγγιανή δυναστεία που φέρει το αίμα του Χριστού. Από τότε και μετά δημιουργείται ένα ιερό γενεαλογικό δέντρο ευγενών με βασιλικό αίμα (το αίμα του Χριστού), το οποίο επιζεί μέχρι και στις μέρες μας. Μυστικά τάγματα όπως οι Ναϊτες ιππότες, το Τάγμα της Σιών, οι Τέκτονες κ.α. συνδέονται άμεσα με την εν λόγω θεωρία. Σε κάθε περίπτωση βασιλικού γάμου στην Ευρώπη, είτε ο άνδρας, είτε η γυναίκα αποτελούν μακρινούς απογόνους του ίδιου του Ιησού, διαιωνίζοντας έτσι το αίμα του Χριστού. Βασιλικές οικογένειες που φέρουν τέτοια χαρακτηριστικά είναι οι Στούαρτ, ο οίκος των Αψβούργων, οι Σινκλαίρ, οι Μπρους, οι Πλαντάρντ και ο οίκος της Λωραίνης, και βέβαια ο απώτερος στόχος είναι η εγκαθίδρυση στον Ευρωπαϊκό θρόνο ενός απογόνου από τους πιο πάνω οίκους, έτσι ο βασιλιάς θα κυβερνήσει και πάλι.

Το θέμα είναι καυτό και υπάρχει ολόκληρο underground κίνημα που υποστηρίζει τις ανωτέρω απόψεις. Τι λέτε;


Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 02:27:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Ρε παιδία έχω ακούσει πολλά για το βίο του Ιησού Χριστού αλλά αυτό είναι κάπως τραβηγμένο.
Δε θα σχολιάσω το σενάριο του oculatis abis απλά θα του συνιστούσα να διαβάσει προσεχτικά την κενή διαθήκη και θα βρει τις απαντήσεις που ζητάει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 10:57:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Νότη, αν υποθέσουμε ότι δεν έχω διαβάσει την Καινή Διαθήκη, μπορείς να μου πεις που καταρρίπτονται οι υποθέσεις μου;

Σίγουρα το να ήταν έγγαμος ο Ιησούς και να είχε απογόνους είναι κάτι σοκαριστικό για το δόγμα. Όμως σε μερικές περιπτώσεις, στο πρόσωπο του Ιησού, η εκκλησία ψάχνει να θεοποιήσει τον άνθρωπο κι όχι να λατρέψει το θεό. Τον θέλει τέλειο και υπερβατικό σε κάθε έκφρασή του και με την πρώτη ευκαιρία εμφανίζει λατρευτικά αντικείμενα που θα τονώσουν την πίστη του ποιμνίου (βλέπε σινδόνη του Τορίνου).

Το θέμα δεν είναι τόσο βέβηλο όσο φαντάζεσαι. Εγώ βλέπω τη θετική και απλή πλευρά του θέματος όπου φαίνεται πως στις ημέρες μας μπορεί να υπάρχουν απόγονοι του Ιησού, άνθρωποι που θα φέρουν μέσα τους το άγιο αίμα. Φυσικά το όλο θέμα έχει τρεις πλευρές: το αν ήταν ο Ιησούς έγγαμος, το αν είχε απογόνους και το ρόλο της Μαρίας της Μαγδαληνής. Αυτά τα τρία επίπεδα έρευνας δεν είναι εύκολο να αναλυθούν σε ένα topic. Υπάρχουν μελετητές που έχουν αφιερώσει δεκαετίες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως προσωπικά αυτή η υπόθεση κατάφερε να με φέρει ακόμη πιο κοντά στο Χριστό, καθώς δείχνει ακόμη περισσότερο μετέχων στην απλή ζωή, αλλά αφήνει και μια βάσιμη πιθανότητα να υπάρχει ολόκληρη γενεαλογία του που επιζεί μέχρι και σήμερα.

Κλείνοντας αυτή την τοποθέτηση θα ήθελα να σε ρωτήσω το εξής (αλλά και όσους το διαβάζουν): Πως θα σου φαινόταν αν μάθαινες πως είσαι απόγονος του Ιησού; Θα απογοητευόσουν; θα χαιρόσουν και θα εντρυφούσες ακούραστα στο χριστιανισμό; θα σε άφηνε απαθή το γεγονός; ή κάτι άλλο;

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 11:11:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε φίλε Oculatis Abis, οι έως τώτρα μελέτες μου με έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Ιησούς ήταν Εσσαίος. Οι Εσσαίοι προσδοκούσαν την έλευση ενός μεγάλου σωτήρα, που θα ήταν η μετενσάρκωση ενός παλαιότερου ηγέτη τους, κάτι που πραγματοποιήθηκε στο πρόσωπο του Ιησού.( έτερος γνωστός Εσσαίοςήταν ο Ιωάννης ο βαπτιστής ). Για τους ανώτερους βαθμούς των Εσσαίων η αγαμία ηταν υποχρεωτική, συνεπώς δεν νομίζω ότι ο Ιησούς ηταν νυμφευμένος ή είχε απογόνους..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 13:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Πλωτίνε δε θα συμφωνήσω μαζί σου για το ότι ο Χριστός ήταν Εσσαίος. Πριν όμως παραθέσω τα επιχειρήματά μου, ας δούμε λίγα πράγματα για τους Εσσαίους.

-Ζούσαν ήσυχα στα ορεινά της Ιουδαίας, απομονωμένοι από τις υπόλοιπες ιουδαϊκές κάστες και ως επί το πλείστον ήταν άγαμοι.
-Περίμεναν το Μεσσία (για την ακρίβεια δύο, έναν από τη φυλή του Ιούδα κι έναν από τη φυλή του Λευϊ)
-Είχαν καταργήσει τη δουλεία και ήταν φιλειρηνιστές.
-Ήταν φυτοφάγοι και είχαν έντονη τάση προς το μυστικισμό και τον εσωτερισμό
-Ο αρχηγός τους αποκαλούνταν "Δάσκαλος της Δικαιοσύνης"
-Είχαν 12 επισκόπους και 3 ιερείς
-Πίστευαν στην κοινοκτημοσύνη
-Εφάρμοζαν τελετουργικούς καθαρμούς, πλύσεις και βαπτισμούς.
-Θεωρούσαν εαυτούς ως υιούς του φωτός και τους εχθρούς τους υιούς του σκότους.


Τα παραπάνω στοιχεία-περιγραφές των Εσσαίων παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τη γενικότερη ζωή και διδασκαλία του Ιησού. Όμως στο σύνολό τους δε φτάνουν για να στηρίξουν τον ισχυρισμό ότι ο Ιησούς ήταν Εσσαίος. Να γιατί:

-Αν και ο Χριστός είχε 12 αποστόλους αυτό δεν ήταν μοναδική σύλληψη των Εσσαίων. Και οι δύο αντλούσαν στοιχεία από την Παλαιά Διαθήκη. Το πρότυπό τους ήταν οι 12 φυλές του Ισραήλ.
-Οι βαπτίσεις και οι τελετουργικοί καθαρμοί των Εσσαίων γινόντουσαν αρκετά συχνά σε ένα άτομο της κοινότητας, ενώ το Χριστιανικό βάπτισμα γίνεται άπαξ και με σαφώς βαθύτερα πνευματικό νόημα.
-Ο δυϊσμός Καλό-Κακό, Φως-Σκότος δεν υπήρχε μόνον στα κείμενα των Εσσαίων και στα Ευαγγέλια, αλλά προγενέστερα στα χειρόγραφα του Κουμράν.
-Οι Εσσαίοι απέκλειαν από την κοινότητά τους τους γέρους, τους αρρώστους, τα παιδιά και τους ανήμπορους. Σε αντίθεση, ο Χριστός αγκάλιαζε τους πάντες.
-Για τους Εσσαίους ήταν σκάνδαλο να συναναστρέφονται "μιαρούς" ανθρώπους όπως πόρνες, τελώνες και αμαρτωλούς. Σε αντίθεση ο Χριστός ήταν ο πρώτος που τους αγκάλιασε.
-Οι Εσσαίοι ήθελαν να διατηρήσουν τόσο την κοινότητά τους, όσο και τη διδασκαλία τους κλειστή και απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. Σε αντίθεση ο Χριστός έστειλε τους Αποστόλους να κηρρύκουν τη διδασκαλία του σε όλο τον κόσμο και να κάνουν μαθητές σε όλα τα έθνη.
-Ο αρχηγός των Εσσαίων, ο Δάσκαλος της Δικαιοσύνης περίμενε τον Μεσσία (ή καλύτερα δύο όπως προανέφερα) και προσεύχονταν ως αμαρτωλός για τη σωτηρία του. Σε αντίθεση, ο Χριστός πρέσβευε ανοιχτά ότι ο όδιος ήταν ο Μεσσίας που όλοι περίμεναν.
-Οι Εσσαίοι κατά το πλείστον ζούσαν ως ασκητές. Είχαν δεχθεί επηρροές από τους Πυθαγόρειους και τον Ζωροαστρισμό. Πίστευαν στην ύπαρξη των ψυχών, στην αθανασία της ψυχής, στην οιωνοσκοπία και την αστρολογία, στην ειμαρμένη και στη αγγειολατρεία. Σε αντίθεση με όλα αυτά ο Χριστός εξέφρασε τη δική του διδασκαλία χωρίς ξένα στοιχεία, ενώ οι μαθητές του δεν ήταν ασκητές, ούτε εδέχθησαν ειδωλολατρικές επιρροές.
-Οι Εσσαίοι ήταν φαρισαϊκότεροι των Φαρισαίων στην τήρηση του Μωσαϊκού Νόμου και ιδιαίτερα στην τήρηση του Σαββάτου ως αργία. Έκαναν διάκριση σε καθαρές και ακάθαρτες τροφές κάτι που επέκρινε έντονα ο Ιησούς (Μάρκ 7:18-22). Επίσης το τι δίδαξε ο Ιησούς για το Σάββατο είναι γνωστό: "Το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο, δεν πλάστηκε ο άνθρωπος για το Σάββατο" (Μάρκ. 2:27-28)

Νομίζω πως παραθέτωντας τα παραπάνω στοιχεία η συσχέτιση του Ιησού με τους Εσσαίους δεν είναι ακριβής, άλλωστε η αγαμία των Εσσαίων εφαρμόζονταν στο μεγαλύτερο μόρος της κοινότητας, όχι όμως από όλους. Εκτός από αυτό, το σύνολο των αντιθέσεων του Ιησού με τους Εσσαίους, τόσο ως προς τη διδασκαλία του, όσο και ως προς τον τρόπο ζωής του είναι σαφώς περισσότερα από τη συσχέτισής των λόγω πιθανολογούμενης αγαμίας του Ιησού.

Όσο για τη ταύτιση που κάνεις μεταξύ Ιησού και Μεσσία, πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Μεσσίας θα προέρχονταν από την κάστα των Εσσαίων. Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται πως ο Ιησούς ήταν υψηλόβαθμο μέλος της κοινότητας.

Και βέβαια ας μη ξεχνάμε πως το πιο δύσκολο είναι να εξετάσουμε το αν ο Ιησούς ήταν έγγαμος, καθώς αν συμβαίνει αυτό, η ύπαρξη των απογόνων του θεωρείται παραπάνω από βέβαιη.


Sub rosa

Edited by - Oculatis Abis on 17/11/2002 14:08:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 14:25:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για τον λόγο ότι θα ξεφύγουμε απο το θέμα που έθεσες, ίσως θα έπρεπε να ανοίξουμε εάν το επιθυμής ένα άλλο θέμα, για τους Εσσαίους( αλλά και τις άλλες μυστικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής), και την επιρροή τους στην διαμόρφωση του "Χριστιανισμου"...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 14:49:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί Φίλοι καλησπέρα.

Ενδιαφέρον το θέμα που αναπτύσσεται σε αυτή την σελίδα καθώς έχει αποτελέσει τροφή για πολλές μυθοπλασίες Δυτικών Αποκρυφιστικών Ταγμάτων.
Ακόμα και το τελευταίο παιχνίδι του Gabriel Knight το αναπτύσσει με εκπληκτικό (προπαγανδιστικό) τρόπο!

Όμως μην συγχέουμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα.

Άλλη είναι η Μαρία η Μαγδαληνή και άλλη η Μαρία η αδερφή του Λαζάρου!
Συμφωνώ για τα Επτά δαιμόνια πως κρύβουν Συμβολισμό.
Η Μαρία η Μαγδαληνή συμβολίζει την Ανθρώπινη Ψυχή με τα Επτά Καλύμματα, (πέπλα, θυμίζει κάτι;) Δαιμόνια, που καθαρίζεται και Ελευθερώνεται από τον Λόγο Χριστό!

Όσο για τα επιχειρήματα σου, πρώτον αναφέρεται στα Ευαγγέλια πως ο Πέτρος ήταν παντρεμένος γιατί εγκατέλειψε την οικογένεια και τα παιδιά του για να ακολουθήσει τον Ιησού στο Έργο Του. (Είναι μια πρώτη σημαντική Θυσία).
Αυτή η εκπληκτική «εις άτοπον επαγωγή» σου, με έχει αιφνιδιάσει!

2. Σε πολλά σημεία των Ευαγγελίων αναφέρονται οι συγγενείς του Χριστού, αναφέρεται ποτέ η γυναίκα του;

3. Ως Δάσκαλος ο Ιησούς πρόσεξες να εφάρμοσε όλη την Εβραϊκή Τυπολατρία;
Σκάνδαλο ήταν και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τον σκοτώσουν!

4. Εδώ φτάνουμε σε έναν πολύ σημαντικό σημείο που αφορά την Γυναίκα στον Χριστιανισμό!
Ήταν καλεσμένοι στο Γάμο και αναφέρεται ξεκάθαρα!
Μην «θολώνεις λοιπόν τα νερά»!
Αναφέρεις το εντυπωσιακό :
"Και υστερήσαντος οίνου λέγει η μήτηρ του Ιησού προς αυτόν, οίνον ουκ έχουσι. Λέγει αυτή ο Ιησούς, τι εμοί και σοι, γύναι; ούπω ήκει η ώρα μου (Ιωάν. Β,3-5).
Και δεν προβληματίζεσαι;
Μόνο η απάντηση του Ιησού είναι απίστευτη!
Δεν λέει «τι με νοιάζει εμένα για το κρασί», ούτε «γιατί καλέ μαμά με ανακατεύεις;», ή «συγνώμη δικό τους το πρόβλημα!», ή «ξέρεις, δεν είμαι υπηρέτης τους», ή «άσε με ρε μάνα ήσυχο, τώρα πίνω και γλεντώ», ή τέλος πάντων οποιαδήποτε Λογική Απάντηση!

Αλλά το Εντυπωσιακό «τι μεταξύ Εμένα και Εσένα, Γυναίκα; Δεν ήρθε ακόμα η ώρα Μου» !

Σε Ευχαριστώ για το έρεισμα, καθώς πιστεύω πως εδώ Φανερώνονται Νόμοι!

Πρώτα-πρώτα εδώ ρωτάει για την σχέση του με την Παναγία.
Δεν ήξερε πως είναι η Μάνα του;
Γνωρίζει βέβαια, και φαίνεται με την δήλωση που ακολουθεί, πως υπάρχει Νομοτελειακή Σχέση σχετικά με το 1ο του Θαύμα!

Δεν την αναφέρει ως Μάνα ή Μητέρα αλλά ως Γυναίκα!
Γιατί;
Την Εποχή εκείνη το «Γυναίκα» ήταν τίτλος τιμής και όχι υποτίμησης!
Σε τέτοια άθλια θέση ήταν κοινωνικά η γυναίκα!
Πέρα όμως από την προσφώνηση, το Γυναίκα χαρακτηρίζει και το φύλο!

Ο Ιησούς ο Χριστός Είναι (σύμφωνα με τον Χριστιανισμό) η Ενσάρκωση του Λόγου Θεού στη Γη.

Έχουμε ως τώρα το εξής παράδοξο όσο αφορά την Τριαδικότητα του Θεού.

Ο Πατήρ είναι «άφυλος» καθώς Άχωρος και Άχρονος, Εκδηλωμένος και Ανεκδήλωτος.
Το Άγιο Πνεύμα δεν έχει ούτε και αυτό φύλο.
Μόνο ο Λόγος ο Ιησούς ο Χριστός φαίνεται να «εκδηλώνει φύλο», ως άνδρας!

Το «πρόβλημα» αυτό απασχόλησε πολύ τους θεολόγους που αποφάνθηκαν ότι ο Ιησούς παρόλο άνδρας εμπεριέχει και την γυναίκα στην Σωτηρία.
Όμως μέσω του Χριστιανισμού και για αιώνες, υποτιμήθηκε η γυναίκα και ως πνευματική λειτουργός και για τα πνευματικά της δικαιώματα (ως «ακάθαρτη» και άλλες τέτοιες ανοησίες).

Για να μην πολυλογούμε έχουμε τα εξής:
Ήδη μεγάλη μερίδα Καθολικών πιστών ζητούν από τον Πάπα να αναγνωρίσει την Παναγία ως Ίσο-Λόγο Ένα με τον Λόγο Χριστό!

Η Ζωή της Παναγίας (προσέξτε Παν-Αγίας) έχει πολλά σημεία που αξίζουν Έρευνας.
Α. Γεννήθηκε «θαυματουργικά» από την Αγία Άννα όταν αυτή δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να γεννήσει!
Β. Διαδραμάτισε ουσιαστικό Ρόλο στην ζωή του Χριστού ως το τέλος.
Γ. Ήταν Παρούσα, έχοντας καλέσει και συγκεντρώσει τους Μαθητές, στην Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος!
Δ. Στον «θάνατό» Της καλέστηκαν και μεταφέρθηκαν Πνευματικά οι Απόστολοι δίπλα της.
Ε. Γιατί γιορτάζουμε το Δεκαπενταύγουστο και το ονομάζουμε «Πάσχα του Καλοκαιριού»;
ΣΤ. Τι σημαίνει ότι η Παναγία «εκοιμήθει»; Και τι έγινε το σώμα της και πως «ανήλθε στους Ουρανούς» όταν κανένας Αρχάγγελος δεν ενήργησε για αυτό;

Ζ. Τέλος γιατί χρησιμοποιείται το Όνομά Της σε όλα τα Χριστιανικά Μυστήρια και λειτουργεί ως ένωση με τον Λόγο Χριστό στην Νομοτέλειά Τους;

Η Παναγία έχει λατρευτεί στην Ελλάδα και απ’ τους απανταχού Έλληνες με εκπληκτικούς τρόπους!
«Αμέτρητα» τα επίθετα και οι ιδιότητες που της έχουμε αποδώσει!
Υπέροχη η Υμνολογία της!
Δεν θα επεκταθώ!
Θα επανέλθω στο γεγονός του Γάμου.

Ενώ λοιπόν ο Ιησούς δηλώνει πως δεν «έχει έρθει η ώρα του» η Παναγία Τον «Αγνοεί» και δίνει εντολές «κινητοποιώντας» το Θαύμα!
Ή εδώ έχουμε «άγνοια» του Ιησού για την Νομοτέλεια, ή φανερώνεται συγκεκριμένη Νομοτέλεια!
Η Σχέση δηλαδή του Ιησού (άνδρα) Λόγου με την Μαρία (γυναίκα) Λόγο.
Εδώ η Μητέρα Του είναι Αυτή που «ξεκινάει» το Θαύμα και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό!

Είναι Λογικό πως αν ο Λόγος εκδηλώθηκε διττά (άνδρας-γυναίκα) η γυναίκα θα ήταν υποχρεωμένη να έχει πιο «αφανή ρόλο» σε σχέση με την ωριμότητα της ανθρώπινης συνείδησης.
Εξάλλου αυτό κατέγραψε και η Ανθρώπινη Ιστορία!
Η όποια Νομοτέλεια θα έμεινε «καλυμμένη» μέχρι την «ωρίμανση» του Ανθρώπου να την κατανοήσει!

Εξάλλου υπάρχει και μια άλλη «λογική» πρόταση στα Ευαγγέλια που το καταδεικνύει!

Όταν μιλάει ο Ιησούς για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή λέει «πως δεν γέννησε γυναίκα μεγαλύτερο από τον Ιωάννη»!

Εδώ έχουμε δύο δυνατότητες.
Α. Η Παναγία είναι «γυναίκα» άρα ο Ιωάννης είναι «μεγαλύτερος» από τον Ιησού, πράγμα άτοπο (το Δηλώνει και ο Ιωάννης!).
Β. Η Παναγία ήταν κάτι πέρα από Γυναίκα!.

Σημαντικό το Θέμα και ανοίγει τεράστιες προοπτικές!


Τώρα για το θέμα της κληρονομικότητας για τους βασιλιάδες της Ευρώπης από το αίμα του Ιησού.
Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, χρειάζεται και αυτό! (Μαγδαληναία Καταγωγή!)
Για να μην μπερδευόμαστε.

Ο Ιησούς ο Χριστός απαρνήθηκε κάθε κοσμική Εξουσία!
Το Έργο Του ήταν και είναι Πνευματικό.
Εξάλλου το δήλωσε ξεκάθαρα μπροστά στο Πόντιο Πιλάτο!

Όλα τα άλλα είναι για να δικαιολογούμαστε και να χαϊδεύουμε τα αυτιά μας!

Με Σεβασμό και Αγάπη!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 15:30:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά και χαρά!!
Ωραία μέρα γιά ένα χειμωνιάτικο μπάνιο στη θάλασσα!!!
Θα συμβούλευα τον Oculatis abis να ακολουθήσει το παράδειγμα μου και να βρει την κοντινότερη προς αυτόν παραλία και να βουτήξει μέσα.
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!!!!
Συμφωνώ μαζί του ότι το θέμα είναι καυτό.ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ.
Στη θάλασσα γρήγορα.....
Ο πόλεμος που προωθούν «κάποιοι» στο πρόσωπο του Χριστού μας είναι ύπουλος,χυδαίος και θέλει μεγάλη προσοχή.
ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 16:26:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προς τον Πλωτίνο:
Δεν έχω να παραθέσω κάτι περισσότερο για τους Εσσαίους, θα σε ευχαριστούσα όμως αν μπορούσες να μου δώσεις κάποια links ή προσεγμένα βιβλία για τη διδασκαλία τους.


Προς τον Nagual:
Θα ακολουθούσα τη συμβουλή σου πρώτον αν πίστευα πως τη χρειάζομαι και δεύτερον αν όντως είχε αποτέλεσμα. Όπως όμως γνωρίζεις η διαμόρφωση μιας άποψης δεν χρειάζεται μπάνια, αλλά έρευνα. Αν θυμάσαι, το θέμα του topic είχε στο τέλος του ένα ερωτηματικό. Τι σημαίνει αυτό; πως ΚΑΝΩ ΕΡΩΤΗΣΗ. Αν είχα κατασταλλάξει στην άποψη περί έγγαμου βίου του Ιησού δε θα είχα καμμία ανάγκη για επιβεβαίωση και άνοιγμα θέματος στο forum. Υπέβαλα την ερώτηση για να αντλήσω περισσότερες πληροφορίες και απόψεις από τα μέλη του forum κι όχι την επιβεβαίωση πως και οι υπόλοιποι συμφωνούν μαζί μου. Επίσης η ειρωνεία δε συνιστά ικανή επιχειρηματολογία, αλλά άγνοια. Παρόλα αυτά πιστεύω πως είσαι πολύ ευτυχισμένος που σχημάτισες μια ολοκληρωμένη θέση και βρήκες μέσα σου την τελική απάντηση στο ερώτημά μου. Ξέρεις όμως πολλές φορές δίνουμε από μόνοι μας απαντήσεις σε κάποιο ερώτημα είτε βάσει τυφλής υπακοής στο δόγμα, είτε βάσει του τι μας κάθεται λογικό στο μυαλό.
Anyway, σε χαιρετώ θυμίζοντάς σου κάτι που είχα πει σε προηγούμενη τοποθέτησή μου:

quote:
Σίγουρα το να ήταν έγγαμος ο Ιησούς και να είχε απογόνους είναι κάτι σοκαριστικό για το δόγμα. Όμως σε μερικές περιπτώσεις, στο πρόσωπο του Ιησού, η εκκλησία ψάχνει να θεοποιήσει τον άνθρωπο κι όχι να λατρέψει το θεό. Τον θέλει τέλειο και υπερβατικό σε κάθε έκφρασή του και με την πρώτη ευκαιρία εμφανίζει λατρευτικά αντικείμενα που θα τονώσουν την πίστη του ποιμνίου (βλέπε σινδόνη του Τορίνου).

Επίσης θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις στον εαυτό σου το ερώτημα που υπέβαλα στον notis_29


Προς τον Φώτιο (με συσχέτιση στις αριθμημένες απόψεις σου)
1.Έχω παίξει το Gabriel Knight III - Blood of the sacred, Blood of the damned, όμως δεν απετέλεσε αφορμή για τέτοιες σκέψεις. Επίσης περιέχει πολλά "σκηνοθετημένα" στοιχεία όπως για παράδειγμα τα περί "Kenosh Kania", τα οποία απέχουν μακράν από την προπαγάνδα. Θα έλεγα πως το εν λόγω παιχνίδι κάνει άριστα τη δουλειά του στο να κινήσει την περιέργεια και δίνει την αφορμή για περαιτέρω έρευνα. Αρκετά όμως με το παιχνίδι. Πάμε στα υπόλοιπα.

2. Όχι, δεν υπάρχει αναφορά όμως ούτε και στις γυναίκες των άλλων Αποστόλων. Αυτό όμως ξαναγυρνά σ' αυτό που είχα πει στην αρχή:

quote:
Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται ότι ήταν παντρεμένος, όμως ούτε κι ότι δεν ήταν.

3. Φυσικά και δεν την εφάρμοσε. Χρησιμοποίησα αυτό το επιχείρημα (μεταξύ άλλων) για να δείξω πως δεν ήταν Εσσαίος. Χαίρομαι που συμφωνείς!

4. Ο γάμος στην Κανά εμπλέκεται ως εναρκτήριο γεγονός του έγγαμου βίου του Ιησού. Μην παραβλέπεις το γενικότερο σκηνικό της ιστορίας, το οποίο παρέθεσα λεπτομερώς πιο πάνω. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο γάμο φαίνονται να εμπλέκουν τον Ιησού ως τιμώμενο πρόσωπο-νυμφίο. Βέβαια (για να σου δώσω κι ένα έρεισμα), με προβληματίζει το ότι ο γάμος έγινε στην Κανά, ενώ αν παντρεύονταν ο Ιησούς θα έπρεπε να γίνει στο σπίτι του. Αυτό το ψάχνω ακόμα.
Σχετικά με αυτά που παραθέτεις για την Παναγία και το ρόλο της γυναίκας δεν θα επεκταθώ γιατί δεν αφορούν το θέμα.

Όσο για την Μαγδαληναία καταγωγή, πιστεύω πως οι βιαστικοί αφορισμοί δεν ταιριάζουν σε έναν ερευνητή, αλλά μάλλον σε κάποιον που έχει κιόλας σχηματίσει αποκρυσταλλωμένη και στεγανή άποψη για τα πιστεύω του. Προφανώς ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία. Είσαι τυχερός λοιπόν, μιας κι εγώ προτιμώ να ερευνήσω όσο μπορώ και μετά να απορρίψω ή να ενστερνιστώ μια άποψη. Ίσως χρειαστώ ημέρες, ίσως χρόνια. Καλύτερα όμως να φύγω για τον άλλο κόσμο ερευνώντας, παρά πιστεύοντας εκ του ασφαλούς στην όποια πρώτη ερμηνεία.

Κλείνοντας θα σου προτείνω ότι και στον φίλο Nagual.

Δε θολώνω τα νερά, απλά το να τα βλέπω πάντα ήρεμα δε μου ταιριάζει.Άλλωστε για να θολώσουμε τα νερά, πρέπει πρώτα να τα δούμε. I hope you get the point


Sub rosa

Edited by - Oculatis Abis on 17/11/2002 16:36:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 23:03:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά και χαρά σε όλους!!
Βλέπω ότι τελευταία πολλοί «μελετητές» της Αγίας Γραφής έχουν βγει στο σεργιάνι.Μελετητές οι οποίοι δεν προσπαθούν να εξυψώσουν το συνειδησιακό τους επίπεδο από τον τεράστιο πλούτο γνώσεων και διδαγμάτων (και όχι μόνο) που περιέχουν τα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ των Χριστιανών.
Ξέρεις Oculatis abis την έννοια της ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ;της ΑΓΑΠΗΣ;της ΛΑΤΡΕΙΑΣ;Διαισθάνεσαι καθόλου σε ποιά συνειδησιακά μεγαλεία σε πηγαίνει το ΒΙΩΜΑ αυτών των εννοιών;
Εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρει να εξυψώσεις το συνειδησιακό σου επίπεδο με το ΒΙΩΜΑ αυτών των εννοιών που προσφέρονται απλόχερα και βαθύτατα από την μελέτη των λόγων του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Και εσύ αναζητάς αν ο ΧΡΙΣΤΟΣ είχε αφήσει απογόνους και μάλιστα βασιλικούς και μάλιστα θα ΞΑΝΑΒΑΣΙΛΕΨΕΙ.ΠΟΙΟΣ;ΑΥΤΟΣ που απαρνήθηκε κάθε κοσμική εξουσία όπως είπε και ο φίλος Φώτιος.
Λες:
«μυστικά τάγματα όπως το τάγμα της Σιών,οι τέκτονες συνδέονται άμεσα με την εν λόγω θεωρία».
Ευχαριστούμε γιά την πληροφορία.Δεν χρειαζόταν,το καταλάβαμε.
Γιά τα συλλογιστικά βήματα που σε έστρεψαν σε αυτή τη θεώρηση που δήθεν ερωτάς ανέμελα γεμάτος εσωτεριστικό πάθος και ερευνητικό μεγαλείο σου απάντησε ο φίλος μου ο Φώτης.Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον βλακώδη από το 1ο(που είναι ίδιο με το 2ο) εως το 4ο.Κρίμα που θέλεις κιόλας να τα αντικρούσουμε.Ακου,λέει,δεν αναφέρεται πουθενά ότι ήταν άγαμος...
Θέλεις να στο γράψουνε κιόλας;Δυστυχώς δεν σε ρωτήσανε τι θα γράψουνε.Δεν βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα από την ζωή Του και τους Λόγους του;
Λες:
«σίγουρα το να ήταν έγγαμος ο Ιησούς και να είχε απογόνους είναι σοκαριστικό γιά το δόγμα».
Σε πληροφορώ ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι δόγμα αλλά ΒΙΩΜΑ.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ βασιλεύει ΗΔΗ στις καρδιές μας και δεν χρειάζεται κανένα απόγονο του οίκου των Αψβούργων και των Σινκλαίρ.
Λες:
«προσωπικά αυτή η υπόθεση με έφερε πιό κοντά στον Χριστό».
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ
Πόσο κοντά Του, αισθάνεσαι;;
Δεν σε έφερε κοντά του η ΑΓΑΠΗ Του και η ΘΥΣΙΑ Του και σε έφερε το γεγονός ότι έχει απογόνους!!!!!!!!
Πόσο κοντά Του αισθάνεσαι;;
Θα αντιγράψω κάτι από ένα βιβλίο,που είχα γράψει και παλαιότερα:
«...οι σκοτεινές δυνάμεις είναι σε συνεχή προσπάθεια εργαζόμενες πολύ έξυπνα γιά να απομακρύνουν από σας το ανώτερο αντικείμενο της λατρείας σας.Αν δεν καταφέρουν να το απομακρύνουν,έχουν μιάλεπτή διπλωματία μέσω της οποίας μεταβάλλουν σιγά-σιγά την εικόνα του αντικειμένου.Πολλοί λίγοι αντιλαμβάνονται ξαφνικά ότι το αντικείμενο της λατρείας τους δεν είναι εκείνο με το οποίο άρχισαν...».
Πόσο κοντά Του αισθάνεσαι Oculatis abis;;
ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2002, 00:57:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε nagual δεν περίμενα τίποτε καλύτερο σαν απάντηση, ή καλύτερα ήξερα από την αρχή την απάντησή σου! Κι αυτό γιατί δεν μου λες και τίποτα καινούργιο σε σχέση με τους υπόλοιπους χριστιανούς που είναι έτοιμοι να κόψουν κάθε παραφυάδα αλλότριας σκέψης. Θα μπορούσα να γράψω κι εγώ αμέτρητες κακίες αλλά δε θα σε ακολουθήσω σ' αυτό. Θα ήταν για εσένα πιο χρήσιμο να χρησιμοποιήσεις τον ίδιο χώρο στην απάντησή σου εκθέτοντας κάποια άποψη κι όχι κακίες της σειράς.Αυτό άλλωστε φάνηκε από την πρώτη τοποθέτησή σου στο θέμα. Anyway, πάμε παρακάτω.
quote:
Βλέπω ότι τελευταία πολλοί «μελετητές» της Αγίας Γραφής έχουν βγει στο σεργιάνι.Μελετητές οι οποίοι δεν προσπαθούν να εξυψώσουν το συνειδησιακό τους επίπεδο από τον τεράστιο πλούτο γνώσεων και διδαγμάτων (και όχι μόνο) που περιέχουν τα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ των Χριστιανών.
Ξέρεις Oculatis abis την έννοια της ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ;της ΑΓΑΠΗΣ;της ΛΑΤΡΕΙΑΣ;Διαισθάνεσαι καθόλου σε ποιά συνειδησιακά μεγαλεία σε πηγαίνει το ΒΙΩΜΑ αυτών των εννοιών;

Χαίρομαι που μιλάς για ταπεινότητα, ίσως έτσι ξαναθυμηθείς τι αντιπροσωπεύει. Χαίρομαι επίσης που αξιώνεις πως κατανοείς την προέλευση των αποριών μου κιέχεις ήδη ακτινογραφήσει τον εσωτερικό μου κόσμο διαβάζοντας πέντε γραμμές από τις θέσεις μου. Αν εσύ είχες πράγματι φθάσει στα συνειδησιακά μεγαλεία για τα οποία με τόση έπαρση μιλάς είναι πλέον σίγουρο πως ο τρόπος που θα εκφραζόσουν δε θα ήταν αυτός της έπαρσης, της αλαζονείας και της αυταρέσκειας που άφησες να μεγαλώσουν μέσα σου. Σίγουρα τα βιβλία των χριστιανών είναι σημαντικά και με βαθύτατο περιεχόμενο, όπως φυσικά και άλλων θρησκειών. Αυτό όμως που θα τα κάνει ιερά δεν είναι απλά και μόνον η προέλευσή τους, αλλά και η σωστή εφαρμογή του περιεχομένου τους από αυτούς που θα τα διαβάσουν, έτσι ώστε να τιμήσουν το περιεχόμενο αυτό αποδεικνύοντας έτσι πως το έχουν κατανοήσει, κάτι το οποίο τουλάχιστον εδώ δεν εφαρμόζεις.

Αν κάτι σε οργίζει, προσπάθησε να αναλύσεις την προέλευσή του πάντα με καλοσύνη και υπό το πρίσμα του ανοιχτού μυαλού. Τέτοιου επιπέδου απαντήσεις δε σε κάνουν να διαφέρεις από εκείνους τους στρατιώτες του Χριστού που αντί να δείξουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο, γίνονται ρηχοί φονταμενταλιστές. Πάμε παρακάτω.

quote:
Γιά τα συλλογιστικά βήματα που σε έστρεψαν σε αυτή τη θεώρηση που δήθεν ερωτάς ανέμελα γεμάτος εσωτεριστικό πάθος και ερευνητικό μεγαλείο σου απάντησε ο φίλος μου ο Φώτης.Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον βλακώδη από το 1ο(που είναι ίδιο με το 2ο) εως το 4ο.Κρίμα που θέλεις κιόλας να τα αντικρούσουμε.Ακου,λέει,δεν αναφέρεται πουθενά ότι ήταν άγαμος...
Θέλεις να στο γράψουνε κιόλας;Δυστυχώς δεν σε ρωτήσανε τι θα γράψουνε.
Μια τέτοια απάντηση ταιριάζει σαφώς σε έναν ολοκληρωμένο μελετητή του χριστιανισμού, ο οποίος πάνω απ' όλα διαθέτει ταπεινοφροσύνη. Πιο αξιοπρεπές (αλλά και δύσκολο) είναι να χρησιμοποιείς επιχειρήματα παρά αφορισμούς. Πάμε παρακάτω.
quote:
Λες:
«προσωπικά αυτή η υπόθεση με έφερε πιό κοντά στον Χριστό».
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ
Πόσο κοντά Του, αισθάνεσαι;;
Δεν σε έφερε κοντά του η ΑΓΑΠΗ Του και η ΘΥΣΙΑ Του και σε έφερε το γεγονός ότι έχει απογόνους!!!!!!!!
Πόσο κοντά Του αισθάνεσαι;;

Ποτέ δεν είπα πως ήλθα πιο κοντά στο Χριστό ΜΟΝΟΝ μέσω της εν λόγω θεωρίας. Σίγουρα και πρώτα απ' όλα με έφερε κοντά του τόσο η αγάπη που εξέφραζε, όσο και η θυσία του. Όμως όταν βιάζεσαι να "σταυρώσεις" τον γράφοντα, καμιά φορά αλλοιώνεις τα λόγια του και φτιάχνεις στο μυαλό σου ανυπόστατες θεωρίες. Ίσως είναι κι αυτό στα πλαίσια της ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑΣ...που σε διακρίνει.

Μια και ανέφερες τον φίλο μας τον Φώτιο, θα σε συμβούλευα να μάθεις κάποια πράγματα από τον τρόπο που ανέπτυξε τη θέση του. Ήταν άριστος τόσο στον τρόπο που εκφράστηκε, όσο και στο ότι είχε πράγματι να εκθέσει κάποια επιχειρηματολογία που σε τίποτα δεν έμοιαζε με τη δική σου κενή από επιχειρήματα τοποθέτηση τύπου "hit and run".

Περιμένω ακόμα την απάντησή σου στα ερωτήματα που σου πρότεινα να απαντήσεις:

quote:
Πως θα σου φαινόταν αν μάθαινες πως είσαι απόγονος του Ιησού; Θα απογοητευόσουν; θα χαιρόσουν και θα εντρυφούσες ακούραστα στο χριστιανισμό; θα σε άφηνε απαθή το γεγονός; ή κάτι άλλο;

Μέχρι τότε άσε εμάς, τις "σκοτεινές δυνάμεις", να ψάχνουμε τα πάντα γύρω από από το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην κατανόηση του θεού, γιατί εμείς, οι "σκοτεινές δυνάμεις" προτιμούμε να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο του "ερεύνησε για να πιστέψεις" κι όχι τον βολικό του τύπου "πίστευε και μη ερεύνα"

Μέχρι να πάρεις απάντηση για το πόσο κοντά Του βρίσκομαι, σκέψου λίγο πως και μόνο που κάνεις τέτοια ερώτηση και με τέτοιο ύφος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί πως εσύ βρίσκεσαι πολύ κοντά Του, χάνεις και πάλι το δρόμο προς την ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ θεωρόντας τα πάντα γνωστά και δεδομένα. Μάλλον η λέξη ΑΠΟΦΑΤΙΣΜΟΣ σου είναι άγνωστη.

Πόσο μακριά Του βρίσκεσαι nagual;

You are forgiven but not forgotten...

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2002, 16:56:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ σας.
Ακόμα μία όμορφη,ζεστή μέρα σήμερα.
Φίλε Oculatis abis μου άρεσε πολύ το κείμενο σου και περισσότερο απ‘όλα η κριτική σου..Βλέπεις,έχω πολυμεταχειριστεί την κριτική σε αυτό το forum χωρίς να την έχω εισπράξει και με έθλιβε το γεγονός.
Σε ευχαριστώ.
Με την ευκαιρία θα αντιγράψω κάτι από το κατά Ματθαίον(κεφ ζ΄ 7-13) στην ερμηνευτική απόδοση:
Μη κατακρίνετε και μη καταδικάζετε τον πλησίον σας,διά να μη κατακριθήτε και σεις από τον θεόν.Διότι με την σκληρή και αυστηρή κρίση,που κατακρίνετε,θα κατακριθήτε με το ίδιο μέτρον που κρίνετε τις πράξεις του πλησίον.Διατί δε βλέπεις το μικρόν αχυράκι,που υπάρχει εις το μάτι του αδελφού σου,και δεν αισθάνεσαι το δοκάρι που είναι στο δικό σου μάτι;Και με τι δικαίωμα θα πεις εις τον αδελφόν σου,άφησε με να βγάλω το αχυράκι από το μάτι σου την στιγμή που υπάρχει εις το μάτι σου δοκάρι ολόκληρο;Υποκριτά,βγάλε πρώτα το δοκάρι από το μάτι σου και τότε θα δεις καθαρά ώστε να βγάλεις με προσοχή και αγάπη το αχυράκι από το μάτι του αδελφού σου.Προσέχετε όμως εις ποίους θα προσφέρετε με αδελφικήν αγάπην τας υπηρεσίας σας και θα ενδιαφέρεστε διά την διόρθωσιν των.Διότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι,που είναι αναιδείς,όπως οι σκύλοι και ακάθαρτοι εις την ζωήν όπως οι χοίροι.Λοιπόν μη δώσετε τα άγια της πίστεως εις τους σκύλους και μη βάλετε εμπρός εις τους χοίρους τα πολύτιμα μαργαριτάρια της χριστιανικής αλήθειας.Διότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλος να καταπατήσουν με τα πόδια των τα μαργαριτάρια μέσα εις τον βόρβορον και να στραφούν εναντίον σας,διά να σας κατασπαράξουν ή κατά κάποιο άλλο τρόπο να σας βλάψουν.
ΜΕΓΑΛΕΙΟ
θα αντιγράψω κάτι ακόμα από το κατά Ματθαίον:
«Και εισήλθεν ο Ιησούς εις το ιερόν του θεού,και εξέβαλε πάντας τους πωλούντας και αγοράζοντας εν τω ιερώ,και τας τραπέζας των κολλυβιστών κατέστρεψε και τας καθέδρας των πωλούντων τας περιστέρας,και λέγει αυτοίς;γέγραπται,Ο ΟΙΚΟΣ ΜΟΥ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΛΗΘΗΣΕΤΑΙ,υμείς δε αυτόν εποιήσατε σπήλαιον ληστών».
ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Καμμιά φορά βλέπεις πρέπει να γινόμαστε αυστηροί και να μην είμαστε συνεχώς «χλιαροί».Και μέσα σε όλο αυτό το μεγαλείο λόγων και πράξεων του Ιησού Χριστού,κάποιοι «ερευνητές» αναζητούν αν υπάρχουν απόγονοι του...κάτι εντελώς αναληθές και παράλογο.Είσαι ελεύθερος να ερευνήσεις όπου θέλεις.Όταν όμως δημόσια διαχέεις αυτές τις «έρευνες»,που αμαυρώνουν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού πρέπει να επωμιστείς και το ανάλογο κάρμα και τις ανάλογες κριτικές.
Το κάρμα ίσως να είναι βαρύ αλλά δεν έχω καμμία δικαιοδοσία πάνω του.
Αλλά στις κριτικές,ειδικεύομαι.
Επίσης ένας δρόμος που δεν περπάτησα ποτέ μου είναι αυτός του «πίστευε και μη ερεύνα».Ακολουθώ τον δρόμο που μας εδίδαξε ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,τον «πίστευε και μη,ερεύνα».
Οι έρευνες είναι πολύ επικίνδυνες και απαιτούν μέγιστη προσοχή.Πρώτα απ‘όλα γιατί κάποιους μπορεί να επηρεάσουμε και να τους πάρουμε στον λαιμό μας(και το κάρμα είναι βαρύ) και δευτερευόντως γιά τον ίδιο μας τον εαυτό.Πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί,τουλάχιστον δημόσια.
Εσύ λες ότι αυτή η έρευνα σε έφερε πιό κοντά του.Μπορείς μήπως αν δε σου κάνει κόπο να μου εξηγήσεις γιατί;
Επίσης λες ότι περιμένεις μία απάντηση από μένα στο ερώτημα πως θα αισθανόμουν αν ήμουν απόγονος Του.Πρέπει να σου απαντήσω βρε Oulatis abis;Δυστυχώς έχω το ελάτωμα να αισθάνομαι ηλίθιος όταν απαντώ σε ομοίου χαρακτηρισμού ερωτήσεις.Αλλά γιά το χατήρι σου θα απαντήσω.
«Εν αρχή ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον θεόν,και θεός ην ο Λόγος.Ούτος ην εν αρχή προς τον θεόν.πάντα δι‘αυτού εγένετο,και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ο γέγονεν...»
Ο προαιώνιος Λόγος του Τριαδικού θεού ενσαρκώθηκε...
Αν είμαι απόγονος του;Δημιούργημα του είμαστε...
Κάνεις την ερώτηση με αμερικάνικο σύστημα,α,β,γ,δ υπό μορφή γκάλλοπ και θες απάντηση.Επιλέγω το ω.
Επίσης πρέπει να σου πώ ότι άλλο «φρούτο» είναι ο Φώτιος και άλλο ο nagual.Συγνώμη Φώτιε γιά τον «χαρακτηρισμό».
Είναι όντως πιό κόσμιος και ενάρετος από εμένα,αλλά έχω και γω το στυλ μου.Σε όποιον αρέσουμε,γιά τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
Κάποτε η ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ είχε γράψει«...δεν ενσαρκώθηκα γιά να αρέσω,ενσαρκώθηκα γιά να βοηθήσω».
Πολύ ωραία κουβέντα...
Τέλος,δεν σε ρώτησα πόσο κοντά Του βρίσκεσαι αλλά πόσο κοντά Του αισθάνεσαι.
Στην ερώτηση σου πόσο μακριά Του βρίσκομαι,έχω ήδη απαντήσει.
Με συντροφεύει σε κάθε μου βήμα.
ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ-nagual

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/11/2002, 22:05:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, που από ότι παρατήρησα αποτέλεσε αιτία αντιπαραθέσεων για πολλούς συνομιλητές (αν και προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος για διαφωνίες σχετικά με κάποια ασαφή ίσως ιστορικά στοιχεία), θα ήθελα να παραπέμψω όποιον ενδιαφέρεται, αλλά και γενικά όποιον αναζητά το νόημα της Χριστιανικής Θρησκείας στο βιβλίο του Ευγένιου Ουίτγουερθ "Τα εννέα πρόσωπα του Ιησού"
Το έχω διαβάσει τρεις φορές ωστώρα και ένας λόγος είναι ότι μου φτιάχνει φοβερά το κέφι.Περιέχει νοήματα που βρίσκονται και στο βιβλίο "Οι μεγάλοι Μύσται", αλλά σε πιο απλουστευμένο τρόπο, πράγμα που θεωρώ θετικό.
Σε αυτό λοιπόν το βιβλίο παρουσιάζεται το θέμα του γάμου και της αγάπης - έρωτα προς το άλλο φύλο και συγκεκριμένα του έρωτα του Ιησού προς μια ιέρεια της Ισιδας. Ακόμη κι αν δεν είναι αλήθεια, είναι αξιόλογο να το διαβάσετε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2002, 16:45:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

(Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά υπάρχουν μέρες που ούτε ένα topic δεν προλαβαίνω να διαβάσω )

Αν είναι να επιλέξουμε για «φρούτα» θα προτιμούσα για μένα το γκρέιπφρουτ Φίλε Ναγκουάλ! (μην υπερβάλεις δεν με ξέρεις )

Στο θέμα μας τώρα.
Πιστεύω πως κάθε θέμα παίρνει διαφορετική «όψη» από το ύψος που βρίσκεται ο παρατηρητής.
Αλλιώς βλέπουμε έναν άνθρωπο ξαπλωμένοι ανάσκελα στο έδαφος και αλλιώς κοιτώντας τον από το ουρανό. Ανάλογα από την θέση μας είναι διακριτά διαφορετικά μέλη του σώματός του! (δεν θα επεκταθώ με λεπτομέρειες ).

Φίλε «Αποκρυφιστή» αλλιώς κοιτάζεις μια όμορφη γυναίκα ξεκινώντας το βλέμμα σου από τα πόδια και ανεβαίνοντας προς τους γλουτούς, το στήθος και τα χείλη και αλλιώς ξεκινώντας από τα μάτια της. Αλλιώς λαμβάνεις τα ερεθίσματα και είναι διαφορετικός ο τρόπος της προσέγγισης!

Η συλλογιστική σου είναι ... χμμ ιδιαίτερα «αφοπλιστική»
Ούτε και στα Ευαγγέλια φαίνεται πως ο Ιησούς Χριστός δεν ήταν «εξωγήινος» μεταμορφωμένος σε Εβραίο για να μην μας τρομάξει! Ούτε ότι το ραβδί του δεν ήταν blaster rifle καλυμμένο «έξυπνα» και ο σταυρός του μεταμφιεσμένο όχημα αντιβαρύτητας!
Και λοιπόν, μήπως ισχύουν και αυτά;;

Καλή μου Αμαλία έχουν γραφτεί πραγματικά πολύ χειρότερα για τον Χριστό από το πως είχε «γκόμενα» μια Ιέρεια της Ίσιδας. Αλήθεια γιατί δεν έκανε Έργο στην Αίγυπτο να την έχει και κοντά του;
Συγνώμη για την ειρωνεία, μπορεί να έχεις συγκινηθεί από μια «τραγική ρομαντική ιστορία» αλλά ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει για να πουλήσει βιβλία.

Η θεώρηση λοιπόν αυτή (ή αυτές) για τον Ιησού Χριστό έχει ένα κυρίαρχο μειονέκτημα.
Είναι πρόσγεια.
Εξετάζει πνευματικά θέματα με καθαρά υλική τοποθέτηση.
Αν κάποιος δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτό που γράφω, ας μην διαβάσει παρακάτω, τζάμπα ο κόπος!

Πως μπορεί κάποιος να προσεγγίσει την Νομοτέλεια του Ίδιου του Ενσαρκωμένου Λόγου Θεού στην Γη με αυτό τον τρόπο σκέψης;!!
Είναι γραμμένο πως μέσω του Πνεύματος του Αγίου μπορούν να γίνουν κατανοητές οι Γραφές.

Αλλιώς όσα λέμε είναι πιο παράλογα κι από το να ισχυρίζομαι πως διάφοροι δημόσιοι λειτουργοί «λάδωναν» τον Σωκράτη για μην τους την «λέει» και αυτός έκανε τα στραβά μάτια

Διαφωνώ λοιπόν για τα «βασιλικά εξουσιαστικά δικαιώματα» του Ιησού καθώς τα αρνήθηκε τρις.
Μία στην δοκιμασία στην έρημο, δεύτερη στην Ιερουσαλήμ με τον λαό και τρίτη στον Πόντιο Πιλάτο.
Ξεκαθάρισε με τον πλέον λαμπρό τρόπο τις σχέσεις του με την γήινη Εξουσία.
Εξάλλου διαφωνώ και στην πολική θεώρηση του ζητήματος.
Είναι τραγικό να ψάχνουμε πέρα από τους «γαλαζοαίματους» και τους «θεοαίματους».
Πέρασαν οι εποχές των Φαραώ!

Και ως προς την Ουσία της Καταγωγής, πιστεύω πως αρκεί η απάντηση του «ενθουσιώδη» Ναγκουάλ!

Αυτά προσωρινά, με Αγάπη Φώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/11/2002, 22:35:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε χρησιμοποιείς ηχηρά παραδείγματα προκειμένου να κάνεις εντύπωση; Μην πέφτεις κι εσύ στο λάθος του nagual. Τόσο εσύ, όσο και ο nagual, αν δεν έχετε κανένα επιχείρημα να καταθέσετε, μη δηλώνετε παρόντες από τη μια με υπερφίαλες και από την άλλη με κενές περιεχομένου δηλώσεις. Αν ήταν να μετατρέψουμε τη συζήτηση σε παρωδία, τρόποι σίγουρα υπάρχουν, όμως κανείς δε θέλει κάτι τέτοιο.

Σε ποιόν νομίζετε ότι προσφέρετε κάτι χρήσιμο αντιδρώντας έτσι; Κι από την άλλη σκέφτομαι το εξής: έτσι αντιδράτε σε κάθε περίπτωση που κάτι δε σας αρέσει; Σίγουρα αν ανήκατε στη πρωτοχριστιανική εποχή θα είχατε μετατρέψει τους Ελληνικούς ναούς σε στάχτη και χώμα και το ίδιο σε ότι άλλο είστε αντίθετοι.

Αλλά ας μη πάω τόσο πίσω. Επειδή στη σημερινή εποχή δεν είστε σε θέση να καταστρέψετε ναούς, καταστρέφετε βιβλία και ιδέες, το οποίο βέβαια είναι χειρότερο. Δεν είστε διατεθειμένοι να ρίξετε ούτε μια ματιά σε κάτι διάφορο από τις "αποκρυσταλλωμένες" απόψεις σας. Μου θυμίζετε τον Kennet που έλεγε ότι "αυτοί που αρνούνται να διαβάσουν κάτι επειδή θεωρούν ήδη από την αρχή ότι δε συμφωνούν με το περιεχόμενό του, είναι χειρότεροι από αυτούς που δε γνωρίζουν καν να διαβάζουν", well said and true!

Είμαι σίγουρος πως πρώτη φορά ακούτε μια τέτοια θεωρία, αφού αν είσασταν πραγματικοί και αντικειμενικοί ερευνητές, θα ασχολούσασταν έστω και λίγο με το θέμα σε κάποια προηγούμενη ευκαιρία. Όμως εσείς προφανώς δε χρειάζετε να διαβάσετε και να σκεφτείτε τίποτε περισσότερο από τη Βίβλο. Μοιάζετε με ανθρώπους που θεωρούν πως ήδη έχουν καταλάβει, αναλύσει και γνωρίσει τα πάντα γύρω από το χριστιανισμό, θεωρώντας το κάθε συμπληρωματικό στοιχείο άχρηστο και γελοίο, κλασσική νοοτροπία ανθρώπου " been there, done that, know everything..."

Τέλος πάντων, αφού προφανώς δε σας αφορά το θέμα, καλύτερα να πάρετε το κουβαδάκι σας και να παίξετε σε άλλη παραλία (για μπάνιο δε μιλούσες nagual;)

Ζητώ συγνώμη από τους υπολοίπους για τα καυστικά μου λόγια, αλλά όσοι έχουν διαβάσει τοποθετήσεις μου σε άλλα topics, γνωρίζουν ότι o συγκεκριμένος τρόπος απάντησης αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.

Sub rosa

Edited by - Oculatis Abis on 20/11/2002 22:38:28Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2002, 09:25:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Φίλε "Αποκρυφιστή" πέρα από την "κρίση" σου έχεις να καταθέσεις κάτι νέο;

Συγνώμη, δεν διέκρινες κανένα επιχείρημα στα λόγια μου;
Μήπως τότε, χρειάζεται να αλλάξεις γυαλιά;

Παραθέτεις μια θεωρία όπου κανένα από τα (4) επιχειρήματά σου δεν αντέχει στην κριτική και τί περιμένεις;

Να ακολουθήσουμε την δική σου φαντασία;
Σε τί μονοπάτια;

Αν φίλε μου για να επιχειματόλογήσω, θεωρείς πως πρέπει να μελετήσω κάθε βιβλίο ή φυλάδα που έχει κυκλφορήσει με "θεωρήσεις" και "απόψεις" για τον Ιησού Χριστό, μάλλον δεν μου φτάνει αυτή η ζωή!

Ξαναλέω λοιπόν πως η θεωρία εξυπηρετεί (κατ' εμένα) πολιτικά και πωλησιακά συμφέροντα συγκεκριμένων Ταγμάτων, ή υπολείματα αυτών, μπλεγμένα κυρίως στις πολιτικές ίντρικες!

Είναι δικαίωμά σου να την πιστεύεις, αλλά δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς σου και τις φαντασιώσεις σου για το τι θα κάναμε πριν 1500 χρόνια.
Τις θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτες!
Και δεν σου δίνω το δικαίωμα να με κρίνεις κατ' αυτόν τον τρόπο

Απλά τα πράγματα.
Δεν με γνωρίζεις και δεν σε γνωρίζω.
Ξέρεις πόσα μπορώ να υποθέσω για σένα από τα λεγόμενά σου για αυτή σου την ζωή;

Κρατώ την γνώμη ως μερική και περιορισμένη για τον εαυτό μου.
Αν θες, εστιάσου επί της Ουσίας!

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2002, 09:29:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΥΓ. και πως είσαι βέβαιος ότι ακούω για πρώτη φορά αυτή την θεωρεία;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2002, 14:08:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ok Φώτιε point taken! Παρόλες τις αντιθέσεις μας ομολογώ ότι κάπου βλέπω μια "ηλεκτρονική" συμπάθεια προς το πρόσωπό σου!

Αλλά αυτό το "Αποκρυφιστή" που το βρήκες;

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2002, 15:46:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Φώτιε.

(Βασικά εύχομαι αυτά τα "φίλε", φίλη", αγαπητέ" αγαπητή" κ.λ.π. να τα εννοούμε κιόλας και αυτό δεν απευθύνεται σε κανέναν συγκεκριμένα, αλλά σε όλους μαζί και σε μένα).

Φίλε Φωτιε λοιπόν, θα ήθελα καταρχήν αν μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο θέμα "περι ειρωνίας" που έχω ανοίξει στο forum γενικής θεματολογίας.

Τώρα, όσον αφορά το βιβλίο που έθιξα, να υποθέσω ότι δεν το έχεις διαβάσει στο παρελθόν, ούτε φαντάζομαι να έχεις προλάβει να το διαβάσεις από τότε που το ανέφερα, γιατί είναι κάπως μεγάλο. Σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει. Επίσης στο παρελθόν διάβαζα αρκετά "Αρλεκιν" αλλά έχουν περάσει πάνω από δεκαπέντε χρόνια από τότε...

Σημ: Τελικά είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να μην είσαι κυνικός, ελπίζω να τα καταφέρω όμως.

Συνεχίζω με το θέμα:
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί μία υποθετική όπως έχω πει ιστορία της ζωής του Ιησού Χριστού, το θέμα της οποίας δεν είναι βέβαια το ότι ο Χριστός είχε "γκόμενα", αλλά μέσα από μία μεγαλή παραβολή παρουσιάζει το εσωτερικό νόημα της χριστιανικής θρησκείας. Μέσα σ'αυτήν την παραβολή, θίγει και το ρόλο της αγαπης-έρωτα προς το άλλο φύλο, γιατί ο Χριστός ενσαρκώθηκε ως άνθρωπος και με τη ζωή του ήθελε να διδάξει ανθρώπους καθημερινούς και όχι καλόγερους. Εξακολουθώ λοιπόν να πιστεύω ότι πολλοί που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο, θα καταλάβουν το νόημα για το οποίο μιλάω.
Η ζωή του Χριστού είχε διάρκεια 33 χρόνων, οπότε όπως καταλαβαίνετε, το συγκεκριμένο θέμα θίγεται πολύ μετά τη μέση του βιβλίου και δεν αποτελεί κύριο θέμα του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nagual
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/11/2002, 23:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nagual  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας και από μένα με το ολοκαίνουργιο μου κουβαδάκι ανά χείρας.
Είπα να πάω σε καμμιά άλλη παραλία αλλά ετούτη εδώ έχει κάτι ωραία κάστρα (των Αψβούργων και λοιπών γαλαζοαίματων,ντε,ένδοξων απογόνων του Ιησού Χριστού) και μ‘αρέσει να τα χαζεύω.Βέβαια έχουν ένα πολύ μικρό μειονέκτημα.Είναι χτισμένα στην άμμο.Γι‘αυτό,τώρα ότι προλάβω να δω γιατί η πολυαγαπημένη θάλασσα έχει αρχίσει και φουσκώνει...
Εδώ ολόκληρη Ατλαντίδα κατάπιε (και όχι μόνο) σε δυό τρία κάστρα θα κολώσει;
Φίλη Αμαλία,είμαι αμετανόητος το ξέρω.Ίσως να μη καταλαβαίνεις-ίσως-το γιατί αντιδρώ έτσι «κακά» κατά την γνώμη σου.Μη μένεις στην επιφάνεια όμως.Τα φαινόμενα στις περισσότερες των περιπτώσεων απατούν.
Δεν θα επεκταθώ πέρα από το να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο notis_29 γιά το μήνυμα που έστειλε περί ειρωνίας.Ήταν καταπληκτικός ο απαλός τρόπος που έδωσε τα μηνύματα του.
Τώρα γιά το βιβλίο που αναφέρεις δεν το ξέρω καθόλου αλλά έχω διαβάσει τους «Μεγάλους Μύστες»,στο οποίο (αν θυμάμαι καλά) δεν ανφερόταν σε κανενός είδους έρωτες του Ιησού Χριστού.
Επιπλέον η διαφωνία που προέκυψε σε αυτό το θέμα δεν έχει να κάνει σε καμμία περίπτωση με ασαφή ιστορικά δεδομένα,όπως αναφέρεις.
Αν είχε να κάνει με ιστορικά στοιχεία το θέμα δεν έπρεπε καν να περάσει από την φαντασία κανενός λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένα ιστορικό στοιχείο που να μας λέει ότι ο Χριστός άφησε απογόνους και μάλιστα των οίκων των Στιούαρτ και λοιπών γαλαζοαίματων.
Και θα το άφηνα να περάσει απαρατήρητο.Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με πολύ βαθύτερα πράγματα.
Εσύ δηλαδή τι πιστεύεις,ότι μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να λέει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι,χωρίς να του ασκούνται καν κριτικές;
Ασε που είμαι και «ενθουσιώδης»,όπως σωστά παρατήρησε ο Φώτιος.Βέβαια μία από τις μεγαλύτερες ικανότητες του ανθρώπου είναι να βρίσκει δικαιολογίες γιά τις πράξεις του.
Σαφώς και δεν προσπαθώ όμως να δικαιολογηθώ γιά την «κακή» μου συμπεριφορά γιά τον απλούστατο λόγο ότι έχει γίνει με πλήρη συνειδητότητα και βέβαια χωρίς ίχνος κακίας προς τον Oculatis Abis.
Tώρα όσον αφορά τα «καυστικά» σχόλια σου Oculatis Abis,έχω ακούσει και χειρότερα σε άλλο topic.Και βέβαια όταν κάποιος διαμαρτύρεται γιά ορισμένες αισχρότητες,του κολλάτε την ετικέτα του αμαθή,του φανατικού Χριστιανού που δεν ξέρει τίποτα άλλο πέρα από την Βίβλο,του καταστροφέα ναών και εμπρηστή βιβλίων και άλλα πολλά.
Πιστεύω στην ελευθερία σαν το μεγαλύτερο αγαθό του ανθρώπου δοσμένο από τον ίδιο τον θεό.
Αλλά βλέπω να διεξάγεται ένας ύπουλος πόλεμος (συνειδητός από κάποιους και ασυνείδητος από κάποιους άλλους) εναντίον του Ιερού Προσώπου Του Ιησού Χριστού.
Και στον πόλεμο δεν φοβάμαι να μπω...
Έχω πει και παραπάνω,σε όποιον αρέσουμε.
Γκρεϊπφρουτ!!!!!
Εγώ ροδάκινο.
Τελικά επεκτάθηκα...
Κάτι τελευταίο από τον Οδυσσέα Ελύτη:

«Έχτρα στα μάτια κοίταξε με
βγαίνω με τα δικά σου τ‘άρματα
Η Καλοσύνη εδώ που βρέθηκε μες τις λυκοποριές
πρέπει να‘χει μπαρούτι στο σελάχι της
και να δαγκάμει κάμες».

Αν και έχει άρωμα πολέμου το κείμενο...ΜΕ ΑΓΑΠΗ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kitkat
Νέο Μέλος


46 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2002, 10:24:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kitkat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλες και φιλοι ...

παρακολουθω τη "συζητηση" αν και απο ενα σημειο και μετα καθε αλλο παρα "συζητηση" ειναι ... και εχω μπει αρκετες φορες στη σκεψη για το Χριστο και πιθανες σχεσεις που μπορει να ειχε με το αλλο φυλο μιας και "ανθρωπος" ηταν ...
ομως τελικα δεν εχω καταλαβει εαν
θα ηταν ΚΑΚΟ να ειχε σχεσεις ???
θα ηταν ΚΑΚΟ να ηταν παντρεμενος ???
θα ηταν ΚΑΚΟ να ειχε παιδια ???
και ποσο ΚΑΚΟ δηλαδη θα ηταν ???

τωρα οσο αφορα το εαν ειχε ή οχι απογονους ... εαν πατρευτηκε ή οχι
δεν μπορω να το κρινω γιατι δεν εχω τις γνωσεις αλλα δεν θα πειραζε ουτε θα με χαλουσε κατι τετοιο ΘΑ ΞΕΒΟΛΕΥΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ!!!
εγω προσωπικα εχω ενα μεγαλο κενο για την ζωη του Χριστου απο την ηλικια των 12 ετων ( που νομιζω καπου εκει τους παντρευαν για να ριξω λαδι στη φωτια !!! ) μεχρι την ηλικια των 30 ετων !!!! (δεν εχω διαβασει πουθενα κατι για το διαστημα αυτο)

Οσο αφορα τα Ευαγγελια και τις Γραφες χμμμ... εκει πολυ φοβουμαι οτι αυτα που μας εχουν δωθει ειναι αυτα που καποιοι ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να μας δωσουν και η πραγματικη αληθεια εαν "υπαρχει" την εχουν φυλακισμενη.

ευχαριστω πολυ και συγνωμη για τη διακοπη !!!
ΚιτΚΑτ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10781 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2002, 15:03:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε NAGUAL.

Η σχέση του βιβλίου που ανέφερα, με τους μεγάλους Μύστες, δεν αναφέρεται στο θέμα των απογόνων ή της "διαφυλικής" σχέσης του Ιησού Χριστού.

Δηλαδή, καμία σχέση!

Το ΚΥΡΙΩΣ αντικείμενο του βιβλίου, έχει κάποια σχέση, γιατί αναφέρει πολλά πράγματα για το εσωτερικό μέρος των μεγαλύτερων θρησκειών που σημάδεψαν την ιστορία, όπως η θρησκεία των ινδών, οι παραδόσεις των δρουίδων, η λατρεία του Οσιρι και της Ισιδος κ.λ.π.

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να κλείσω από μέρους μου το θέμα περί του βιβλίου αυτού, γιατί ΑΦΕΝΟΣ, σκοπός μου δεν είναι να πέισω κάποιον να διαβάσει ένα συγκεκριμένο βιβλίο - απλά είναι ένα από τα πολλά βιβλία που έχω διαβάσει τώρα τελευταία και το θεώρησα αξιόλογο, τελεία και παύλα. Είναι άλλωστε λίγο "γελοίο" να σχολούμαστε με το κάθε βιβλίο και να πέρνουμε το θέμα προσωπικά. (Και πάλι διευκρινίζω ότι αυτό δεν είναι σπόντα αλλά γενική παρατήρηση περί της στάσης των ανθρώπων απέναντι σε κάτι καινούργιο που διαβάζουν)
ΑΦΕΤΕΡΟΥ δεν υπάρχει, γιατί το ξέχασα (το αφετέρου), άρα μάλλον δεν θα ήταν και κάτι σημαντικό.

Χαιρετώ προς το παρόν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2002, 16:25:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Προς τον Πλωτίνο:
Δεν έχω να παραθέσω κάτι περισσότερο για τους Εσσαίους, θα σε ευχαριστούσα όμως αν μπορούσες να μου δώσεις κάποια links ή προσεγμένα βιβλία για τη διδασκαλία τους.

Φίλε Oculatis ρίξε μία ματία σε όλα τα LINKS που παραπέμπει η παρακάτω ιστοσελίδα, καθώς και στο βιβλίο που προτείνω στην επόμενη παράγραφο στην φίλη KITKAT

http://www.geocities.com/Paris/LeftBank/5210/dss.htm

quote:
εγω προσωπικα εχω ενα μεγαλο κενο για την ζωη του Χριστου απο την ηλικια των 12 ετων ( που νομιζω καπου εκει τους παντρευαν για να ριξω λαδι στη φωτια !!! ) μεχρι την ηλικια των 30 ετων !!!! (δεν εχω διαβασει πουθενα κατι για το διαστημα αυτο)

Σειρά μου να προτέινω ένα βιβλίο KITKAT 'Η ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ' εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ HARVEY SPENCER LEWIS

quote:
θα ήθελα να παραπέμψω όποιον ενδιαφέρεται, αλλά και γενικά όποιον αναζητά το νόημα της Χριστιανικής Θρησκείας στο βιβλίο του Ευγένιου Ουίτγουερθ "Τα εννέα πρόσωπα του Ιησού"

Αγαπητή Αμαλία μπορείς να μας γνωστοποιήσεις τον εκδοτικό οίκο καθώς και το όνομα του συγγραφέα στα Αγγλικά?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/11/2002, 18:49:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

Αμαλία έχεις δίκιο στο θέμα της φιλίας.
Γνωστοί είμαστε, το κατά δυνατόν, μέσα από τις συζητήσεις μας.
Ως προσφώνηση όμως βοηθάει στο νου μας, ώστε να στεκόμαστε ως Φίλοι ο ένας προς τον άλλον.
Σου ζητάω συνγνώμη, αν σου φάνηκα λίγο απότομος, αλλά βρέθκες ανάμεσα στα "σκάγια"
Όπως είπα και προηγουμένως έχουν γραφτεί πραγματικά πολύ χειρότερα για τον Χριστό και για τους απογόνους τους.

Εξάλλου έχουν περάσει πολλοί αιώνες από τότε που άρχισε ο Διαφωτισμός και η Εκκλησία δέχτηκε συνεχή και απανωτά πυρά επάνω της. Ακριβώς και γιατί η Πίστη είναι Χριστοκεντρική, έχουν προκύψει πολλές θεωρείες με στόχο να "ροκανίσουν" το υπόβαθρο της χριστιανικής Πίστης που ονομάζεται Ιησούς Χριστός.
Αν υπήρχαν ιστορικά στοιχεία για γάμους και απογόνους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα είχαν αξιοποιηθεί και πέραν του δέοντος!
Ακόμα και υπόνοιες αν υπήρχαν, πάλι θα έιχαν αξιοποιηθεί ενάντια στο χριστιανικό κατεστημένο!

Όπως έχω πει η θεωρία αφορά συγκεκριμένο Τάγμα (και μάλιστα προσπάθεια αναβίωσής του) ως εργαλείο για να "δικαιολογεί" την "μυστική Ιστορία" του.

Τώρα δεν υπάρχει κανένα κακό στο πως ο Ιησούς έτρωγε, ή πόσο συχνά έκανε μπάνιο, ή τέλος αν χόρευε και έπινε κρασί!
Δεν υπάρχει "κακό" στο έρωτα ή στην τεκνοποιία!
Αλίμονο!
Υπάρχει όμως "κακό" στο να ισχυρίζομαι ότι είμαι απόγονος του Ιησού και μου ανήκει δικαιωματικά Κοσμική Εξουσία!

Είναι πολύ-πολύ Απλό!

Εξάλλου ο Ιησούς ήταν και άνθρωπος και δεν είναι οφέλειμο να Τον φανταζόμαστε μόνο ως Εικόνα!
Και ο ίδιος ως άνθρωπος έκανε χιούμορ λέγοντας πως κατηγορούσαν τον Ιωάννη ως δαιμονισμένο, καθώς έτρωγε ελάχιστα, και τον ίδιο ως Έκλυτο" και Πότη"!!

Χαριτωμένο!

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.

ΥΓ. Το "Αποκρυφιστής" προκύπτει από λογοπαίγνιο με το ψευδώνυμό σου
Δεν "αντέχω" στο πειρασμό και πειράζω τα ψευδώνυμα όλων. (λίγο-πολύ)
Αλήθεια τι σημαίνει;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2002, 00:51:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά Φώτη είχα δίκιο για τη συμπάθεια που σου τρέφω (έστω και e-συμπάθεια ). Είσαι εντάξει τύπος και ξέρεις να κρατάς τις ισορροπίες .

Το "Oculatis Abis" είναι λατινική έκφραση αλχημιστικής προέλευσης και σημαίνει "φεύγεις οξυδερκής" αλλά και "μετατρέπεται η όρασή σου". Νομίζω ταιριάζει απόλυτα με το τελικό αποτέλεσμα συμμετοχής στο Esoterica forum!

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2002, 12:57:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Αδερφέ με το Αετίσιο Βλέμμα

σε ευχαριστώ γαι τα καλά σου λόγια!
Πιστεύω πως οι ιδέες σου και ο τρόπος που θέλεις να προσεγγίζεις την Αλήθεια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα χαιρόμουν να τα λέγαμε και εκτός e-μορφής

Με Σεβασμό και Αγάπη Φώτης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2002, 15:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελπίζω να μη μετονομαστώ σε Αετό και γίνω μέλος της παρέας των "λευκών πτηνών"

Με την ευκαιρία ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, μήπως με ανταγωνίζεσαι στα μηνύματα; Έχεις γράψει 89 κι εγώ 90. Ά μαζί με αυτό έχω 91 Ζήλεια, ζήλεια!!!

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/11/2002, 19:11:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
LOL (95) σου "πήρα στήθος"!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy