ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
 Υδροχόος, το ζώδιο της Νέας Εποχής
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2005, 20:56:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους σας!!!

Είμαι νέο μέλος του esoterica.gr και σας χαιρετώ θερμά όλους!

Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα, το οποίο έχει αρχίσει να μου κινεί το ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν ξέρω εάν έχει ήδη θιχτεί αυτό το θέμα μεμονωμένα σε κάποιο forum του esoterica, πάντως ο ερχομός της Νέας Εποχής του Υδροχόου που ευαγγελίζονται οι εσωτεριστές, αστρολόγοι, "προφήτες", μυστικιστές κ.α. είναι ένα από τα πιο μείζονα θέματα της εσωτερικής ζωής στην εποχή μας.

Για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα από την αρχή για τον εαυτό μου, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι είμαι Καρκίνος στο ζώδιο, ένα ζώδιο το οποίο θα πρέπει να "καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες" ώστε να μπορέσει να συντονιστεί με την Νέα Εποχή, καθώς μιλώντας από ψυχολογικής απόψεως είναι διαμετρικά αντίθετο από την ψυχολογία του "ομαδικού" Υδροχόου. Ο Καρκίνος, ως γνωστόν, είναι μοναχικός και μοναχοπερπατητής, κάτι το οποίο δεν συμβαδίζει απόλυτα με το πνεύμα της επικείμενης Εποχής του Υδροχόου. Ο Υδροχόος κρατάει αποστάσεις δηλ. αποστασιοποιείται, όπως και ο Καρκίνος, όμως επιδιώκει και καταφέρνει ταυτόχρονα να δημιουργεί ομάδες και ενεργεί πάντα σύμφωνα με την ομαδική συνείδηση και όχι με την μαζική συνείδηση (Καρκίνος)[Let isolation be the rule and yet-the crowd exists] ή την ατομική συνείδηση (Λέων). Είμαι καινούριος στην αστρολογία και συγχωρέστε μου τυχόν λάθη ή αβάσιμα στοιχεία.

Τα σταθερά λοιπόν ζώδια (Υδροχόος, Ταύρος, Λέων & Σκορπιός) έρχονται να αντικαταστήσουν τα είδη υπάρχοντα μεταβλητά ζώδια της "ονειροπόλας", "ευαίσθητης", "ρομαντικής" και Χριστιανικής Εποχής των Ιχθύων (Ιχθείς, Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης).
Περνάμε έτσι από ένα μεταβλητό ζώδιο του νερού σε ένα σταθερό ζώδιο του αέρα [ο Άνεμος της Αλλαγής]. (Τα ζώδια του αέρα θα επωφεληθούν επίσης= Ζυγός και Δίδυμοι).

Είναι πολλοί αυτοί που συμμερίζονται ότι αυτή η Νέα Εποχή θα φέρει πολλά καλά και θετικά στοιχεία με τον ερχομό της, όπως την ομαδοποίηση, την αρμονία και τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, την ανοχή, την απελευθέρωση του ανθρώπου από ταμπού και συμβατικότητες, τις τεχνολογικές καινοτομίες και ανακαλύψεις, την επαφή με εξωγήινους, τον επανερχομό των Ανουνάκι από τον πλανήτη Νιμπίρου (οι οποίοι ίσως μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε τεχνολογικά), την επανεμφάνιση της Μεγάλης Μητέρας Θεάς και την εν μέρει επιστροφή σε μητριαρχικά κοινωνικά συστήματα, τον ερχομό του Νέου Μεσσία της εποχής του Υδροχόου, ο οποίος πολύ πιθανόν να έρθει εν είδει αετού (το σύμβολο του Υδροχόου) ή ακόμα εν είδει αετού-ταύρου-λιονταριού-φιδιού, τον Παγκόσμιο Ιστό ως νέο εγκέφαλο της Εποχής προσβάσιμο σε όλους, και τον ίδιο τον Υδροχόο ως Παγκόσμιο Υπηρέτη (η μορφή του Γανυμήδη).

Βλέπουμε, λοιπόν, πως ο φίλος μας ο Υδροχόος έχει σκοπό να βοηθήσει την ανθρωπότητα και να παραμερίσει την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό της Χριστιανικής Εποχής των Ιχθύων (ουστ, κωλόψαρο!) [πλάκα κάνω, ελπίζω να μην μου κρατήσουν κακίες οι συμπαθέστατοι φίλοι μου, οι Ιχθείς]. Ο Ποσειδώνας φεύγει, ο παππούς του Ουρανός έρχεται. Ή αν θέλετε με τον παλιό καββαλιστικό τρόπο, ο Δίας φεύγει, ο πατέρας του ο Κρόνος έρχεται.

Είναι κάποιοι επίσης που πιστεύουν ότι θα επανέρθει στη Γη η Ινάννα, η Μεγάλη Μητέρα Θεά των αρχαίων Σουμερίων, της οποίας η Κάθοδος στον Κάτω Κόσμο έλαβε χώρα την Εποχή του Ταύρου και η διαμονή της εκεί κάτω διήρκεσε καθόλη την εποχή του Κριού και των Ιχθύων [η ίδια "έφυγε", λένε, από την επίγεια ζωή κατά το τέλος της μητριαρχικής εποχής του Ταύρου και θα επανέρθει στην εποχή του (επίσης μητριαρχικού;) Υδροχόου, κανονίζοντας και ρίχνοντας κλωτσιές στον ψόφιο κώλο -με εκλεπτυσμένο τρόπο, φυσικά, και όχι μιμούμενη τον χιτλερικό τρόπο- πολλών πατριαρχικών συστημάτων, κοινωνιών και μισαλλόδοξων σωβινιστικών γουρουνιών - κάτι ξέρουμε κι εμείς οι σεληνιακοί, μητριαρχικοί και αμαζόνειοι Καρκίνοι από Μεγάλες Μητέρες Θεές].

Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι οι Υδροχόοι είναι μισογύνηδες (όπως και ο θεός Ουρανός, ο ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ από τον γιο του Κρόνο, που καταβαράθρωσε τα παιδιά του, ο δε Κρόνος μετά τα κατάπιε, διότι γυναίκες και παιδιά= ένα και το αυτό) και ανέχονται δίπλα τους μόνο δυναμικές γυναίκες, πολεμίστριες, αγοροκόριτσα (τύπου Αταλάντη), Αρτέμιδες κτλπ. κάτι το οποίο απο τη μία είναι άκρως συναρπαστικό και "μητριαρχικό", από την άλλη όμως αυτό δεν απελευθερώνει ΟΛΕΣ τις γυναίκες. Μήπως αυτές οι αμαζόνειες γυναίκες (υδροχοϊκές αμαζόνες και όχι καρκινικές, δηλ. βάρβαρες και "επιθετικές" -με την καλή έννοια- και όχι γαλήνιες) που βρίσκονται δίπλα στον άντρα Υδροχόο θα αναλάβουν και την χειραφέτηση όλων των γυναικών; Οι δε Υδροχόοι άντρες, όπως είναι γνωστό, έχουν ως glamour την ομοφυλοφιλία (βλ. Γανυμήδης) και την αμφισεξουαλικότητα. Είναι η στιγμή κορύφωσης του πιο glamour image τους.

Εντέλει, το ερώτημα που τίθεται όμως, και είναι κι ένα από τα πιο σημαντικά, είναι "πότε θα μπει αυτή η εποχή;" Μήπως έχει ήδη μπει; Πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται ότι μπήκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1962, ενώ άλλοι με την αλλαγή της νέας χιλιετίας. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως πλησιάζει το τέλος του ημερολογίου των Μάγια στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και ευαγγελίζονται την επάνοδο της Ινάννα από τον Κάτω Κόσμο, ενώ κάποιοι άλλοι διατείνονται ότι η Εποχή θα μπει τον επόμενο αιώνα (22ος) ή και τον μεθεπόμενο (23ος).

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;
Σας έχει προβληματίσει καθόλου η Εποχή του Υδροχόου;
Περιμένω με ανυπομονησία σχόλιά σας!!!

Ο φίλος σας,

Attis

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>

arrow
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2005, 21:40:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους arrow  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος arrow  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
san ydroxoos mono ena exo na exoume mpi kai tha doume sta epomena hronia polles alages pou tha mas kanoune esthisi p.x.(11/9,tsunami)k.t.lΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 14:37:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου arrow, ίσως και να έχεις δίκιο, δεν ξέρω όμως... ίσως δεν μπορούμε ακόμα να αποφασίσουμε σίγουρα για τον αν έχει μπει ήδη η Εποχή του Υδροχόου. Μακάρι να έχει μπει, ο πλανήτης μας έχει ήδη αρχίσει να λούζεται από τις πρώτες ηλιαχτίδες του ζωδίου σου, όμως δεν έχουν ακόμα καθιερωθεί οι αξίες του Υδροχόου στη συλλογική μας συνείδηση. Ίσως αργήσει ακόμα να μπει.

Πάντως τα γεγονότα που ανέφερες είναι υδροχοϊκά, αν και στο πρώτο παράδειγμα της 9/11 επέτρεψέ μου να σου πω ότι το Ισλάμ (σαν σύνολο) ανήκει στο ζώδιο των Ιχθύων, ενώ ο Δυτικός Κόσμος στον Υδροχόο, η δε Νέα Υόρκη μεμονωμένα είναι καρκινική πόλη.

Αυτό πάντως που ξέρω με σιγουριά για εσάς τους Υδροχόους είναι ότι είστε εντελώς απρόβλεπτοι και απρόοπτοι, και, σίγουρα, γεγονότα όπως το τσουνάμι ή η 9/11 είναι και αυτά απρόβλεπτα και απρόοπτα. Όπως επίσης και η ανέλπιστη νίκη της Εθνικής μας στην Πορτογαλία, καθώς και η ανέλπιστη πετυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 16:32:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
(...) η δε Νέα Υόρκη μεμονωμένα είναι καρκινική πόλη.

Η δε Νέα Υόρκη είναι στο ζώδιο των Διδύμων φυσικά (εξ ου και οι Δίδυμοι πύργοι).

Οι ΗΠΑ είναι στο ζώδιο του Καρκίνου.

Αυτά ενημερωτικά.

Όσο για την εποχή του Υδροχόου, μην περιμένετε να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων από τη μία μέρα στην άλλη.
Αυτά είναι στοιχεία, τα οποία αφορούν σε εκατοντάδες χρόνια.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 17:15:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Zadok θα έρθω να συμφωνήσω μαζί σου ότι για να αλλάξουν κάποια πράγματα θα περάσουν σίγουρα πολλά χρόνια, ίσως και εκατοντάδες χρόνια, ώστε όλοι οι άνθρωποι να βρούμε τον εαυτό μας και να μπορέσουμε να εναρμονίσουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Αυτό ίσως γίνει και μετά από, ξέρω γω, πεντακόσια χρόνια.

Θα διαφωνήσω όμως μαζί σου καθέτως όσον αφορά την Νέα Υόρκη. Απλώς το χτύπημα της 9/11 έγινε όταν ο Κρόνος βρισκόταν στους Δίδυμους. Γι' αυτό και ο,τιδήποτε "διδυμικό" εκείνη την εποχή απειλούταν. Η Νέα Υόρκη ήταν, είναι και θα είναι καρκινική πολή. Το Σαν Φραντσίσκο ανήκει στους Δίδυμους. Οι δε ΗΠΑ σαν χώρα (μάλλον σαν έθνος) ανήκουν σίγουρα στον Καρκίνο, εφόσον η Ημέρα Ανεξαρτησίας τους έλαβε χώρα την 4η Ιουλίου. Όπως και η Ελλάδα σαν χώρα ανήκει εθνικο-πολιτικά στον Υδροχόο, όμως οι αστερισμοί που την επηρρεάζουν είναι άλλοι:

Αθήνα, Κόρινθος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη: <<Παρθένος>>

Μακεδονία, Θράκη: <<Αιγόκερως>>

Κυκλάδες, Κύπρος: <<Ταύρος>>

Βλέπουμε καθαρά την επιρροή των ζωδίων της Γης στην χώρα μας.


Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 19:01:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Atti στην αρχική σου τοποθέτηση έδωσες αρκετές σωστές πληροφορίες αλλά και αρκετές λανθασμένες.

Όσο για τους άντρες Υδροχόους μας έθαψες!!Μας έβγαλες μισογύνηδες,ευνουχισμένους και ομοφυλόφιλους!!


Σχετικά με τη Νέα Υόρκη θα συμφωνήσω με τη Zadok.Η Νέα Υόρκη μου φέρνει σε Δίδυμο.Μην ξεχνάμε ότι οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν το Παγκόσμιο Κέντρο του Εμπορίου,και το Εμπόριο είναι η βασικότερη Ερμητική αναφορά.Όσο για το τρομοκατικό χτύπημα έγινε με τον Κρόνο να "πλήττει" τη Σελήνη στους Διδύμους καθώς και τον Πλούτωνα στον Τοξότη να κάνει τέλεια αντίθεση με τον Κρόνο.


Στις αρχές του '62 όλοι οι πλανήτες "συγκεντρώθηκαν" στον Υδροχόο και όντως αυτη η δεκαετία έφερε μεγάλες αλλαγές σε επίπεδο συλλογικής συνείδησης.

Οι αλλαγές θα είναι τεράστιες.Σιγά-σιγά επιστρέφει η Τυραννία(με την αρχαία έννοιά της,δηλαδή η Σταθερή,Αμετάβλητη και Ελεγκτική Διακυβέρνηση),ενώ είναι γεγονός ότι ανατέλλει η εποχή της Γυναίκας.Ήδη σιγά-σιγά οι γυναίκες αναρριχώνται στα υψηλότερα κλιμάκια της επιστήμης,της πολιτικής κτλ.Και φυσικά μην ξεχνάμε τη σταδιακή άνοδο του κολοσσού που λέγεται Κίνα.Η μεγάλη επιστροφή της Ανατολής!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 19:28:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Atti στην αρχική σου τοποθέτηση έδωσες αρκετές σωστές πληροφορίες αλλά και αρκετές λανθασμένες.

Θα συμφωνήσω με τον kost.

quote:
Σχετικά με τη Νέα Υόρκη θα συμφωνήσω με τη Zadok.

Κι εγώ θα συμφωνήσω μ' εμένα και θα επιμείνω μάλιστα.

Attis, το θέμα της εποχής του Υδροχόου έχει συζητηθεί πολλές φορές μέσα στα θέματα του esoterica (αν και όχι από την καθαρά αστρολογική του σκοπιά, αφού είναι ένα ευρύτερα εσωτεριστικό ζήτημα).

Τώρα, αν εσύ πιστεύεις ότι οι πληροφορίες σου είναι απόλυτα σωστές, δικαίωμά σου είναι, οπότε τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 20:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μου ήρθε τώρα στο μυαλό αυτή η ηλίθια Αμερικανιά,το Sex and the city.Αν κρίνω από τις διχασμένες,ιδιότροπες και θεόμουρλες πρωταγωνίστριες τότε η Νέα Υόρκη είναι σίγουρα Δίδυμος!Εντάξει πλάκα κάνω,οι Δίδυμοι είναι τα καλύτερα παιδιά,αν και μερικές φορές γίνονται τα χειρότερα!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 21:02:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταξύ μας, kost, ένας Υδροχόος δεν πρέπει να 'χει πρόβλημα να κατανοήσει ένα Δίδυμο!

Πάντως, όποιος έχει επισκεφθεί έστω τη Ν.Υ., παίρνει αμέσως ιδέα τί σόι Δίδυμος είναι...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 21:26:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ώπα, φίλοι μου, έγινε κάποια παρεξήγηση.

Δεν χαρακτήρισα τους Υδροχόους ούτε ευνούχους, ούτε ομοφυλόφιλους. Αναφέρθηκα συμβολικά στον θεό Ουρανό, τον πλανήτη που κυβερνάει τον Υδροχόο, ο οποίος ευνουχίστηκε ως γνωστόν από τον γιο του Κρόνο (σε κανέναν άλλο θεό δεν βρίσκουμε αυτή την ιδιότητα) αφήνοντας να εννοηθεί πως επιτρέπει αυτή του η ιδιότητα και την συμμετοχή της γυναίκας σε πολλά κοινά, ακόμα και την αναρρίχησή της χωρίς την συμμετοχή του άντρα (προς θεού, δεν πάει να πει πως είστε και ευνούχοι οι άντρες υδροχόοι!). Αλοίμονο, οι Δίδυμοι και Παρθένοι άντρες και γυναίκες που εξουσιάζονται από τον ερμαφρόδιτο [όχι ομοφυλόφιλο, προσέξτε, υπάρχει διαφορά] Ερμή δεν πάει να πει πως είναι και ερμαφρόδιτοι. Ούτε πως οι άντρες Καρκίνοι, Ζυγοί και Ταύροι είναι και γυναίκες. Όσο για το "ομοφυλόφιλους" πάλι έγινε παρεξήγηση. Ο Υδροχόος, με την μορφή του Γανυμήδη, έχει το image του ομοφυλοφιλικού έρωτα, γνωρίζοντας την ιστορία του με τον Δία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν και συνειδητοποιημένος ομοφυλόφιλος με την έννοια της "αδερφής". Απλά ένας υδροχοϊκός κόσμος αφήνει -ίσως, δεν ξέρω- και κάποιες ελευθερίες. Όσο για το μισογύνηδες, εντάξει δεν ξέρω. Συγχωρέστε με αν έκανα λάθος. Είχα διαβάσει πάντως τον Άυγουστο σε κάποια ιστοσελίδα την μηνιαία πρόβλεψη για το ζώδιο του Υδροχόου. Συνήθως ξεχνώ να αποθηκεύσω στα "Αγαπημένα" κάποια ιστοσελίδα. Πάντως τωρα έψαξα και την ξαναβρήκα και σας την παραθέτω:

http://www.astrologica.gr/prev_months/august_2004/zodia/water.htm

Σαν Καρκίνος κι εγώ επηρράζομαι καμιά φορά απ' τα πάντα. Πάντως ελπίζω αυτό το site να μην είναι κανένα γιαλαντζί-κομπογιαννίτικο site, γιατί καμιά φορά με έχει βοηθήσει να ανακαλύψω πράγματα για τον εαυτό μου. Anyway, το κείμενο αυτό που θα διαβάσετε "θάβει" λίγο αρνητικά τους Υδροχόους, κάτι που δεν μου αρέσει γιατί τους συμπαθώ πολύ. Έχω παρατηρήσει όμως πολλά από αυτά που λέει σε φίλους Υδροχόους.

Τώρα για την Νέα Υόρκη, εντάξει, εάν νομίζετε ότι είναι ερμαϊκή, ok πάω πάσο. Εγώ πάντως ήξερα ότι ερμαϊκή είναι όλη η χώρα των ΗΠΑ και σ' αυτήν ανήκουν τα ζώδια των Διδύμων και Παρθένου. Έτσι έχουμε:

Από πολιτικο-εθνικής απόψεως= Καρκίνος (4 Ιουλίου- Ημέρα Ανεξαρτησίας)
Από γεωγραφικής απόψεως Δίδυμοι + Παρθένος (Ερμής)

Μεμονωμένα τώρα:

Νέα Υόρκη= Καρκίνος
Σαν Φραντζίσκο= Δίδυμοι
Ουάσινγκτον= Τοξότης
Λος Άντζελες= Λέων
Χόλυγουντ= Ιχθείς
Νέα Ορλεάνη= Σκορπιός

Υπάρχει μία ιστοσελίδα με αναφορές σε πόλεις και περιοχές και από ποια ζώδια εξουσιάζονται και με παραπομπές σε συγγραφείς όπως ο αρχαίος Κορνήλιος Αγρίππας, η Starhawk, o Eason κ.α.

http://www.occult-lore.com (μετά πληκτρολογείς Correspondences, μετά List of all items in all categories (~409KB) και μετά πηγαίνεις cities ή countries και βρίσκεις ότι σου αρέσει).

Εγώ πάντως όπου κι αν έχω μπει για την Νέα Υόρκη, όλα τα sites την αναφέρουν ως καρκινική πόλη δείχνοντας το Άγαλμα της Ελευθερίας με την Σελήνη από πάνω της και έναστρο τον ουρανό. Εντάξει το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι σίγουρα ερμαϊκή αναφορά, σ' αυτό συμφωνώ.

Όσο για τον Κρόνο να πλήττει τη Σελήνη στους Δίδυμους δεν το ήξερα. Απλά ήξερα ότι ο Κρόνος που σταθμεύει για 2-2,5 χρόνια σε κάθε ζώδιο πέρασε από τους Δίδυμους περίπου μεταξύ 2001-2003 πριν μπει στο ζώδιό μου, τον Καρκίνο, από το οποίο φεύγει φέτος τον Ιούλιο. Τώρα για τον αν έπληττε την Σελήνη στους Δίδυμους ή τους ίδιους τους Δίδυμους δεν το ξέρω, διότι στερούμαι κάποιων γνώσεων στην αστρολογία. Δηλαδή τώρα που ο Κρόνος είναι στον Καρκίνο πλήττει την Σελήνη στον Καρκίνο; Πάντως θα ήταν πολύ ευεγενικό εκ μέρους σας εάν μου εξηγούσατε την διαφορά γιατί ως αρχάριος θέλω να μαθαίνω.

Για την επαναφορά, τώρα, της Ανατολής, ε, αυτό είναι και ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, πόσο μάλλον της Κίνας, η οποία προεικάζεται να είναι μεγάλη δύναμη κατά τα τέλη αυτού του αιώνα.

Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 21:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δείτε και αυτές τις ιστοσελίδες:

www.astrologywizard.com/cancer.htm
www.winsop.com.au/annew/Cancer.html
www.astro-uk.dircon.co.uk/cancer.html

όλες αναφέρουν τη Νέα Υόρκη ως καρκινική

Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2005, 21:48:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ώπα λάθος στο δεύτερο site

www.winshop.com.au/annew/Cancer.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 14:13:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έψαξα πάντως πολύ στο Internet και δεν έχω βρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ SITE που να λέει ότι η Νέα Υόρκη είναι διδυμική πόλη. Η αλήθεια είναι ότι τρελαίνομαι για γεωγραφική αστρολογία. Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου θέματα τώρα τελευταία.

Πάντως τώρα που το λες εάν εκείνη την εποχή ο Κρόνος έπληττε την Σελήνη στους Δίδυμους και ο Πλούτωνας ήταν στον Τοξότη μου ήρθε μία ιδέα:

9/11: Ο Κρόνος έπληττε την Σελήνη (Καρκίνος-Νέα Υόρκη) στους Δίδυμους (Δίδυμοι Πύργοι) και ο Πλούτωνας (ο πλανήτης του θανάτου) ήταν στον Τοξότη (Ουάσινγκτον - το δεύτερο πλήγα που δέχτηκαν οι ΗΠΑ στο Πεντάγωνο). Γι' αυτό και η επίθεση δεν έγινε σε μία καθαρά διδυμική πόλη (Σαν Φραντσίσκο - με τον Ήλιο στους Δίδυμους) αλλά σε μία πόλη που είχε την Σελήνη (Νέα Υόρκη) στους Δίδυμους (Πύργους).

Δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως μου ήρθε σαν ιδέα.

Αγαπητή Zadok εάν το θέμα του Υδροχόου έχει συζητηθεί ήδη σε forum θα ήθελα να μου δώσεις κάποιο link για να πάω για πληροφορίες, καθώς σαν θέμα με ενδιαφέρει πολύ τώρα τελευταία.

Ο φίλος σας,

Attis

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 14:34:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάρτε μία γεύση από το τι μας περιμένει στην εποχή του Υδροχόου.

(Φυσικά όλα αυτά που θα διαβάσετε είναι κάτι μεταξύ σοβαρού & αστείου, καθώς κανείς μας δεν μπορεί να εικάσει του τι θα γίνει ακόμα και αύριο, πόσο μάλλον σε μία εποχή που καταλαμβάνει 2 ολόκληρες χιλιετίες).

Theories about the Age of Aquarius:

The Age of Aquarius is a time of New Beginnings.
The Age of Aquarius is associated with the End Times such as Armageddon or Judgment Day.
The millennium is a time of transition to the new age of Aquarius.
The celestial alignments occurring at this time in history are significant:
The solstitial points now align with the Galactic Equator due to the precession of the equinoxes and solstices.
The equinoctial points are at right angles to the Galactic Equator due to the precession of the equinoxes.
Some think that the beginning of the Aquarian Age is also the end of the Cenozoic geologic era.
The end of the Cenozoic era depends upon widespread geological changes that are not yet evident.
The end of the Quaternary period would depend on widespread changes such as mass extinction.
The end of the Recent Epoch would be marked by the changes in the development of modern man.
The end of the 2nd millennium may mark a transition for humanity from life during the last 10,000 years.
Some believe that the earth will erupt with new volcanoes and terrible earthquakes or that meteors will fall.
Beliefs about the Age of Aquarius: (Most predictions don't come true and are soon forgotten.)

Some Believe:

A messiah or savior will appear. That Masters, Avatars, Saints and Angels will come to humanity's assistance.
There will be ascension, harvest or rapture associated with the beginning of the Aquarian Age.
Christ Consciousness will become a universal phenomenon or that everyone will instantly become enlightened.
A Divine Awakening will happen to everyone. What was hidden will be revealed. A joy of universal knowing.
UFOs will land and either usher in a new era of peace on earth.
Others believe that UFOs will violently take over the world and destroy humanity.
Some believe that humanity will be forced to leave the earth and big flying saucers will carry the people away.
Some believe in an alliance with benevolent alien beings and in making a stand against malevolent alien beings.
Some think that some of the UFO extraterrestrials are actually benevolent celestial caretakers.
Others believe that the UFO extraterrestrials are devils and demons that mean great harm to humans.
That sickness and illness will disappear, the infirm will be made whole, the blind shall see and lame shall walk.
That people everywhere will develop a sixth sense: telepathy and intuitive talents will be a birthright for newborns.
There will be established a worldwide grid of consciousness that will unite all of like mind and intention.
Those working together will be given greater awareness and will become channels of divine inspiration.
People will become conduits of consciousness and will receive information from beyond regarding our future.
Individuals will be empowered to become radio receivers and interpreters of messages from divine sources.
Individuals link together to form nexus points between the meridians and lines of consciousness around the earth.
A synchronous event will unite all of humanity in a way that allows us to look beyond our national borders and find ways to work together for the benefit of our species as a whole and for all the earth's creatures we care for.
The souls of the deceased will be reborn. The souls of those who lived past incarnations will get to live again.
That interdimensional, multidimensional and hyperdimensional beings will appear. Barriers will be broken down.

Assumptions about the Age of Aquarius:

A Paradise on Earth. Peace will prevail in the world. Wars will end, the hungry will be fed. Injustices rectified.
Balance, symmetry and harmony will be the order of the day. Good vibes and a cooperative spirit will overtake all.
Compassion and sympathy will guide us to care for others. Humanitarian acts improve the lives of those in need.
Honor and respect will be commonplace. People will honor individuals for who they are and respect their rights.
Communications will join most everyone in the world. (This seems to be happening with satellite communications.)
There will be a synthesis and integration of the world's religions and philosophies.
There will be acts of kindness and goodness occurring everywhere and all the time.
People will be tolerant of the views and beliefs of other people. Religious competition will subside.
People will be free to worship as they please. The end of religious persecution.
Prosperity and abundance for all. There will be plenty to go around. Everyone will have a good job and salary.
Freedom will be universal. No more slavery. No more forced labor. No more involuntary servitude.
Some believe that people will be able to easily communicate with the myriad of spirits on the ethereal realm.
Racial prejudice will disappear, as we all become aware of humanity's need for racial and social diversity.
Some believe that we will enter a new era of evolution in which humans will achieve greater brainpower by accessing the unused portions of our brains.
More opportunities will be available to everyone to improve themselves either through higher education or enhanced training. Many people may excel in sports. People will live longer and lead more creative lives.
It is a toss up regarding whether the world will become more liberal or more conservative because the rulers of Aquarius are Uranus (Liberal) and Saturn (Conservative). The best of both ideologies will shape the future.
Human rights will gain worldwide respect. The common rights of humanity are honored and justice is done.
The environment and the creatures of the earth are cared for in a manner that conserves them for the future.
Political systems become responsive to the needs and voices of the people whom they represent.

A Divine Plan and the Age of Aquarius:

The beginning of the Age of Aquarius is of major significance to a Divine Plan.
That the healing work done by millions of light workers will reach its fruition and blossom as the new age begins.
Those devoted to doing God's will on earth will be given revelations about the future of humanity.
That everyone will feel a renewed sense of stewardship over the natural environment and the earth's creatures.
The theory of sustainable survival will prevail. The people of the world will take responsibility for the planet.
A Galactic Federation will make itself known to the peoples of the earth. (Galactic Counsels, Universal Counsels)

What are the influences of the Age of Aquarius?

The Age of Aquarius has also been called the "Information Age" by some, due to computers and advances in communications technology such as radio, television, the internet, portable telephones, televisions and satellites.
The Age of Aquarius has been called the "Age of Innovation" because of the marvelous advances ushered in with the new technologies and scientific breakthroughs. Invention will motivate the future of humanity from now on.
Change is a keyword for the Age of Aquarius. As soon as you have it figured out, it will change in some unexpected manner. Things will not be as they are or were and we may not have any idea what will happen soon.
The Age of Aquarius has also been called the "Space Age" because of the advances in technology that allow us to visit the moon and other planets and to position telescopes and space stations above the earth. Although the "Space Age" began years ago, it may have been a precursor to the advances that we will make in our space race over the next two thousand years or so. It may take us a couple of milleniums to explore our solar system, but if significant scientific discoveries and advances are made, who knows how far we can go with our technology?
The Age of Aquarius has also been called the "Scientific Age" because it will be an age of scientific advancement and intellectual achievements.
The Age of Aquarius has predicted to be a time of "Universal Brotherhood" and Friendship.
Some believe that the Age of Aquarius will be another "Age of Reason", but we already had an age named that.
It could be the Age of Associations, where every niche interest is represented by a particular association of people who work together to promote their particular interest. In that case, it could also be an age of meetings and conferences. People may want to congregate and simply enjoy the presence of others who share the same interests.
It could be an Age of Understanding or an Age of Wisdom or Age of Knowledge. Information will be so easily available that almost anyone will be able to find out anything about anything in almost no time at all. One of the main challenges of the Age of Aquarius will be to decide what information is pertinent. With so many channels on the television to choose from, so many web sites and so many individuals promoting their own creativity, the world will become cluttered with an overload of information that no one could ever attempt to absorb. Just watching the new movies of any particular year will probably become a full time occupation for some moviegoers.
The Age of Aquarius may indeed become the Age of Happiness, or at least the Age of Entertainment, because with so many ways to spend our leisure time, we will have some tough choices on how to enjoy our lives.
Aquarius is sometimes seen pouring water from two jugs, causing the water to mix in a kind of synthesis. This implies that the religious principles formed in the Age of Pisces could be synthesized in the Age of Aquarius. We must acknowledge that technology has only recently become prominent, and before that people lived more instinctual lives or lives that were governed by their emotions or religious devotions.

Is there going to be a change in religions, philosophies and values in the Age of Aquarius?

Teamwork may become the keyword for the new age. Social organizations and institutions may gain more power in the coming years. Mass movements may reach across national boundaries.
Sudden and radical changes may shape the lives of millions. Looking at others as friends instead of strangers may become more prevalent as barriers are broken down.
We may become a more spiritual community. A culture of higher consciousness may arise. The sharing of information may bring knowledge to the masses and hopefully allow more people in the world opportunities to be the best they can be. By allowing more people to share in the rewards, the world's population should become more productive and happy.
Economic cooperation between countries is already having consequences that are both good and bad, but in the long run increased trade should raise the standard of living for most of the world's peoples.
Expect the unexpected in the Age of Aquarius. Brush off old beliefs and break the customary habit for things will start all over again. You can make new vows, renew old friendships and make pledges for a better future.

Why is the start of the Age of Aquarius important?

The start date for anything is important for a variety of reasons:
The starting date is the birth date of the Age of Aquarius. It is at that date moment that the new age begins.
Astrologers base their horoscopes on the moment of birth of a person or for momentous events such as this.
Anniversaries of the Age of Aquarius will be counted from the date of the beginning of the new age.
[The proposed ancient and modern definition of the beginning of zodiacal ages is a natural intuitive astronomical event which advanced technological societies can pinpoint with exact precision for all time. - George Flory]

Who will the Age of Aquarius affect?

The new Age of Aquarius will affect everyone is different manners and at different times. At first it will primarily concern those who are doing meditations, prayers, ceremonies and rituals during the spring equinox because they will be especially focused on the timing of their duties. Those seeing the ceremonies and hearing about the Aquarian Age are likely to take some interest in it and knowing about the new age is a step toward accepting it.
Some people think that all of creation will be transformed when the new age dawns and that we will all somehow be new, like a new species a new life on the earth. Humans may find a connection to the cosmos through the "starstuff" within us. The awakening to the new age may bring enlightened consciousness to many of us.

Will the Age of Aquarius bring about a Golden Age and Utopia?

Some believe that the Age of Aquarius will be a Golden Age for humanity and that life many will live in Utopia.
Since the Age of Aquarius will last over two thousand years, it is difficult to predict what will happen in the centuries to come. It is expected that we will be going through a period of constant change and radical transformation. What is new now will be old tomorrow and so on into the years and centuries to come. If we keep progressing in technology and business at the rate we are, it may only be centuries before we achieve a plateau of our social and cultural development.
As more people are empowered by education, nutrition and material resources we will see a leveling of the playing field in regard to the haves and the have nots. Presently there are many social and cultural barriers to people seeking opportunities, but in time people of any race, religion, sex and language will be able to enjoy the opportunities now only available to those in the industrialized countries. In time people will be able to earn more than they need to sustain themselves and then have time to pursue the arts, sports and educational activities that allow them to appreciate the marvels and splendors in the world and of the imagination. For too long humanity has struggled to survive. We hope that the Age of Aquarius will bring about an era of opportunity for all humanity.

Ο φίλος σας,

Attis

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 16:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Attis, θα σου πρότεινα να μην εμπιστεύεσαι και πολύ τις διάφορες ιστοσελίδες, γιατί πολλές φορές παρασύρονται η μία από την άλλη και αναπαράγουν λανθασμένες πληροφορίες.

Μία πολύ καλή ανάλυση για την εποχή του Υδροχόου και για τη γενικότερη έννοια των εποχών μπορείς να βρεις στο βιβλίο "Φωτεινά Μονοπάτια" των εκδόσεων Ιάμβλιχος.

Όπως έγραψα πιο πάνω, σε πολλά θέματα έχουμε αναφερθεί στην εποχή του Υδροχόου, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα για να σε παραπέμψω.
Πάντως, μπορείς να κάνεις μία "Αναζήτηση" από το σύνδεσμο, ο οποίος βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας του esoterica και να βρεις όλα τα θέματα, όπου έχει αναφερθεί αυτή η πρόταση (από απλή αναφορά έως εκτεταμένη ανάλυση) και θα βρεις πολλές προεκτάσεις...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/01/2005, 21:51:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ok Zadok, thanks!

Με την πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω και θα κάτσω να το διαβάσω.

Κι ένα χρήσιμο site για την Εποχή του Υδροχόου:

http://www.aquarian-age.net

Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kentavros1
Νέο Μέλος

Germany
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 15:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kentavros1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ego mia fora ksero oti o idroxoos einai brosta apo tin epoxi tou se sxesi me ta alla zodia.isos auti i epoxi na mas taxidepsi sto melon me kaliteres prooptikes.akomi ksero oti o idroxoos gia na figi mprosta kai na dimiourgisi sosta prepi na exi kai to katalilo thiliko stixio.diladi ti sosti ginaika.isos giauto oi ginekes exoun apoxtisi isaksious rolous me tous antres.euaisthisia diaisthisi ipervoliki poles fores einai xaraktiristika tou.mipos oloi mas teleutaia den aksiopioisame ti diaisthisi mas kai exoume anaptiksi to proaisthima oti kati tha simvi.apo ti fisi tou agapitos kinonikos kai endiaferete gia tous allous.to teleuteo kairo an den kano lathos eimaste oloi mperdemenoi kai ksefigame apo tin ilistiki diathesi mas anazitontas gnosi kai pnevmatiki trofi.o idroxoos os zodio tou nerou ksepleni oli ti sapila kai disodia pou iparxi.ferni sto fos alithies aionies.pou ipirxan kai tha iparxoun panta.de metaniono pou pantreutika idroxoo.trexi pantos me gorgous rithmous kai kiriolektika enan kaimenouli tauro ton exi eksantlisi.opote tha doume pola.kala kai kaka.isos emis pou de katalavenoume na ta theoroume apaisia omos sto telos tha apodikti oti ginane pros ofelos mas.akouse kai ligo papazoglou na diafotistis.ola auta prosopiki mou apopsi.xaireto.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
spirit
Πλήρες Μέλος

Finland
1485 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 16:44:26  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος spirit  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OI ENEΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΜΠΕΙΛΥ

Υπαρχει μια φραση στην Καινη Διαθηκη/ Το τελος του κοσμου.Αρχιζει ηδη να ξημερωνει η αυγη για πολλους απο απο μας,εκεινο που ειναι σημαδιακο,ειναι οτι το Ζωδιακο σημειο των Ιχθυων,στο οποιο ηρθε ο Χριστος,ο Μεγαλος Σωτηρας του Κοσμου,θα τελειωσει σε μια ορισμενη ημερομηνια και τωρα βρισκομαστε σε αυτον τον καιρο.

Στον Υδροχοο ο μαθητης γινεται ο υπηρετων διδασκαλος.Μπορει να γινει διδασκαλος γιατι εμαθε να υπηρετει και μπορει να υπηρετει γιατι ειναι διδασκαλος.Αυτα τα δυο πανε μαζι.

Ο Κυβερνητης του πρωτου δεκανου ειναι ο Κρονος.Ο Κρονος μας δινει πειθαρχια.Ο Κρονος,με τις πνευματικες ασκησεις και δοκιμασιες,δυναμωνει τους πνευματικους μας μυωνες και μας κανει ικανους να προβαλουμε απο το σκοτος το φως.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ

Το ζωοδιακο σημειο του Υδροχοου απεικονιζεται σαν ανθρωπος που κραταει ενα αναποδογυρισμενο δοχειο,ο ανθρωπος αναστρεφει το δοχειο και βγαινουν χειμαροι νερου,ο ποταμος της ζωης και ο ποταμος της αγαπης και αυτεσ οι δυο λεξεις Ζωη και Αγαπη ειναι οι δυο λεξεις που ενσωματωνουν την Τεχνικη της εποχης του Υδροχοου.
Ουτε μορφη,ουτε νους,αλλα ζωη και αγαπη.
Διαρκως χρησιμοποιουμε αυτες της λεξεις, αλλα πισω απο αυτες δεν συλλαμβανουμε καποια προσφορη ιδεα.

Η δοκιμασια που πρεπει να τελειωσει ο Ηρακλης στο σημειο του Υδροχοου,ειναι ο καθαρισμος των σταυλων του αυγειου,
ο αυγειος,υιος του Ποσειδωνα,του θεου των υδατων και του ηλιου,βουκολευε τα ζωα και οι σταυλοι επι τριαντα χρονια δεν ειχαν καθαριστει.Στον Ηρακλη ειχε λεχθει πως επρεπε να κανει κατι γι αυτο.
Πολλοι ανθρωποι ειχαν δοκιμασει να καθαρισουν τους σταυλους,αλλα απετυχαν.
Ο Ηρακλης,οντας μεμυημενος και με αυξημενο κοινο νου,που παντοτε εχουν οι μυστες μπορεσε και καθαρισε τους σταυλους.

Μπορει να λεχθει οτι η συναισθηματικη φυση της επιθυμιας αυτης της μεγαλης ζωης στην οποια ζουμε ,επισης βοθκολευει ζωα,τα οποια απαντουν στο ονομα ανθρωπινα οντα.

Αλλα μια ανθρωπινη περιεκτικη συνειδηση πρεπει να ειναι η συνειδηση της εποχης.
Ο χρονος ερχεται στον Υδροχοο,οταν θα ξεπεραστουν οι εννοιες παρελθον,παρον,μελλον,και το αιωνιο παρον που θα περιλαμβανει καθε σφαιρα και οψη συνειδησεως.
Αυτη ειναι η θεση του ανθρωπιστη,που με ανιδιοτελεις ενεργειες,και συμπονοια,γινουμε πρωτα ανθρωποι και μετα υπερανθωποι.
`
Και πιο πρακτικα.Ειμαστε ικανοι να μπουμε με συμπαθεια και κατανοηση μεσα στην συνειδηση των μελων της οικογενειας μας,και να γνωρισουμε γιατι σκεφτονται ετσι οπως σκεφτονται,η να καλλιεργησουμε την ικανοτητα της εμπιστοσυνης.

Αν καλλιεργησουμε το Υδροχοικο Πνευμα,της μη χωριστικοτητας,της αγαπης,της κατανοησης,της νοημοσυνης,ελευθεροι απο την αυθεντια,αποκομιζοντας απο καθε ανθρωπινο ον που συνανταμε οτι καλυτερο εχει.


«Όποιος σκοπεύει να παλέψει με τέρατα πρέπει να φροντίσει να μη γίνει ο ίδιος τέρας. Όταν κοιτάζεις επίμονα την άβυσσο, η άβυσσος κοιτάζει εξίσου επίμονα πίσω σε σένα».


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 20:19:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Atti στην αρχική σου τοποθέτηση έδωσες αρκετές σωστές πληροφορίες αλλά και αρκετές λανθασμένες.

Θα συμφωνήσω με τον kost.

[quote]Σχετικά με τη Νέα Υόρκη θα συμφωνήσω με τη Zadok.


πχ.quote: τον ερχομό του Νέου Μεσσία της εποχής του Υδροχόου, ο οποίος πολύ πιθανόν να έρθει εν είδει αετού (το σύμβολο του Υδροχόου)

Ο αετος ειναι η ανωτερη εκφανση του Σκορπιου.
Ο Υδροχοος εχει συμβολο το ανθρωπινο κεφαλι στον αξονα του σταθερου σταυρου 'η σε καποιες αλλες απεικονησεις εναν αγγελο...

Ο τροπος που "επιβαλλεται"(κρονια) το κειμενο ενοχλει περισσοτερο παρα οι fusion ανακριβιες..


+κατι ακομη:
"ο Διας φευγει ο Κρονος ερχεται!"
Αν εννοεις πως μεσα απο τον ερχομο του Κρονου θα γεννηθει ο "Διας" τοτε εχεις δικιο...
(επειδη ανεφερες πολλακις ερχομο Μεσσια...//+ο Κρονος Μεσσιας δεν ειναι.)
αν το δω σαν κυκλους των εποχων...τοτε ναι! ο ερχομενος θα μπορουσε να ναι και ο Διας...αφου ισως ειναι ενα σωρο αλλα ονοματα...:)

Και μαλιστα ο ...διας θα ναι...γυναικα.:))


κατα τ'αλλα ..
καλως ηρθες εσωτερικα:)

ο ερχομος της υδροχοικης εποχης ειναι αυτο για το οποιο γεννηθηκαμε να προετοιμασουμε...//επειδη να το ζησουμε...δεν προλαβαινουμε...ολοι...:Ρ

φως+αγαπη
DIANATMAHail the jewel in the lotus!

Edited by - ΑΤΜΑ on 11/01/2005 20:31:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 22:30:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδιά καλώς σας βρήκα κι εσάς!

Μου άρεσε το κείμενο της Αλίκης Μπέιλυ για τον Υδροχόο που παρέθεσε ο Spirit.

Άτμα, καλώς σε βρήκα κι εσένα. Πάντως, ναι, το ομολογώ, πράγματι,καμιά φορά τώρα τελευταία επιβάλλομαι "κρόνια", άλλοτε συνειδητά κι άλλοτε ασυνείδητα, και στο τέλος το μετανοιώνω, κι αυτό γιατί έχω ωροσκόπο Αιγόκερω, είμαι δηλ. Καρκίνος με ωροσκόπο Αιγόκερω (Ω! τι αντίφαση κι αυτή). Είναι παράξενο να είσαι κάποιο ζώδιο και να έχεις ωροσκόπο το ζώδιο με το οποίο σχηματίζει πολικότητα. Νοιώθεις πολλές αντιφάσεις. Πόσο μάλλον αυτή η πολικότητα Καρκίνου-Αιγόκερου, που το πρώτο θεωρείται η Μητέρα όλων των Ζωδίων (the mother of us all) και το δεύτερο ο Πατέρας όλων των ζωδίων (the father of us all), και αντιπροσωπεύουν τις δύο πύλες καθόδου και ανόδου των ψυχών, έχοντας επίσης χρησιμοποιηθεί συγκεκριμένα αυτά τα δύο για να ονομάσουν και τους δύο νοητούς Τροπικούς του πλανήτη μας: Τροπικός του Αιγόκερω και Τροπικός τους Καρκίνου. Ξέρεις, περνάω τώρα και το λούκι του Κρόνου στο ζώδιό μου, που με έχει κάνει να νοιώσω αυτά τα δύο χρόνια σαν δύο χιλιετίες, νοιώθωντας περισσότερο σαν ανδρείκελο του εαυτού μου πάνω στη γη παρά ο ίδιος μου ο εαυτός. Ξέρεις, ο Κρόνος στον Καρκίνο είναι ότι χειρότερο, γιατί ο Καρκίνος είναι ενίοτε ότι πιο παθητικό και δεκτικό και δεν φέρει αντιστάσεις, νοιώθωντας την κρόνια πίεση 100 φορές περισσότερο απ' ότι τ' άλλα ζώδια, καθώς είναι και ζώδιο των συναισθημάτων. Ομολογώ πως τον τελευταίο καιρό έχω γίνει πολύ επικριτικός, ακόμα και με τον εαυτό
μου, και προσπαθώ να επιβληθώ καμιά φορά. Πάντως ελπίζω να το ξεπεράσω με την αποχώρηση του Κρόνου τον Ιούλιο. Α, ξέχασα, έχω επίσης τον Κρόνο μου στον Καρκίνο. (Ναι, ανήκω σ' εκείνη την γενιά!).

Τώρα για τον Υδροχόο που ανέφερες ότι ο αετός δεν αντιστοιχεί σ' αυτό το ζώδιο, μπορεί να έχεις δίκιο. Κάποτε όμως είχα διαβάσει ότι στην μυθολογία ο Γανυμήδης ανέβηκε στου Ουρανούς ως αετός (νομίζω πρέπει να το αναφέρει ο Ρόμπερτ Γκρέιβς στη "Λευκή Θεά" του, ενώ σε ένα άλλο σημείο παραθέτει σχηματικά τα 4 σταθερά ζώδια, αποδίδοντας στο καθένα ξεχωριστά και την ιδιότητα του αετού-ταύρου-λιονταριού-φιδιού για Υδροχόο-Ταύρο-Λέων-Σκορπιό). Πάντως θα το κοιτάξω ξανά στο βίβλίο, ίσως και να κάνω λάθος. Έχει περάσει και καιρός που το έχω διαβάσει.
Ο Υδροχόος πάντως με όλα του τα προτερήματα και ελαττώματα πιστέυω ότι μας προετοιμάζει για μία εποχή γεμάτη εκπλήξεις που όλοι θα κληθούμε να ανακαλύψουμε τον βαθύτερο εσωτερικό μας κόσμο, να γίνουμε καλύτεροι και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε με τις γνώσεις μας τους συνανθρώπους μας και την ανθρωπότητα. Πιστέυω ότι θα είναι μία εποχή μεγάλων προκλήσεων και ο καθένας ενεργώντας σύμφωνα με τις δικές του ικανότητες, αξίες και πιστέυω, και εναρμονίζοντάς τα με αυτά των άλλων, θα μπορέσει να συνεισφέρει πολλά στον πλησίον του.

Τώρα για τον Δία, τον Ποσειδώνα, τον Κρόνο και τον Ουρανό εννοούσα μάλλον ότι η Εποχή των Ιχθύων εξουσιαζόταν από τον Ποσειδώνα (ή από τον Δία, εφόσον σε παλαιότερες εποχές, πριν ανακαλυφθεί ο πλανήτης Ποσειδώνας, η Εποχή των Ιχθύων εξουσιαζόταν από τον Δία). Αυτοί λοιπόν οι θεοί φεύγουν τώρα και έρχεται στην Εποχή του Υδροχόου ο Ουρανός (ή ο Κρόνος, εφόσον πριν ανακαλυφθεί ο πλανήτης Ουρανός κυβερνήτης του Υδροχόου ήταν ο Κρόνος). Μάλλον, όπως και η Εποχή των Ιχθύων είχε δύο συγκυβερνήτες (Δίας, και μετά προστέθηκε και ο Ποσειδώνας με την ανακάλυψή του), έτσι και η Εποχή του Υδροχόου θα έχει δύο συγκυβερνήτες (τον Ουρανό και τον Κρόνο).
Έτσι σύμφωνα με την καββαλιστική μέθοδο, η οποία δέχεται τους παλιούς κυβερνήτες, ο Δίας (Ιχθείς) φεύγει και ο Κρόνος (Υδροχόος) έρχεται
ή σύμφωνα με την σύγχρονη αστρολογία (μετά την ανακάλυψη και των Πλούτωνα, Ουρανού και Ποσειδώνα) ο Ποσειδώνας φεύγει (Ιχθείς) και ο Ουρανός (Υδροχόος) έρχεται. Είναι κάτι σαν "φύγ' εσύ, έλα σύ".
Πάντως δεν είπα ότι "ο Δίας...θα είναι... γυναίκα". Ούτε είπα, ούτε εννόησα ποτέ κάτι τέτοιο. Ίσως εκφράστηκα κάπως μπερδεμένα στο πρώτο μου post.

Τώρα γι' αυτή την κακομοίρα τη Νέα Υόρκη, εντάξει, τι να πω, ας κρατήσει ο καθένας την αποψή του γι' αυτήν, να μην τσακωθούμε κιόλας, έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτός ο σκοπός που γράφουμε σ' αυτή την ιστοσελίδα.

Καλώς σας βρήκα, όλους σας!!!

Ο φίλος σας,

Άττις

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Στέφανος
Πλήρες Μέλος

Greece
842 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2005, 23:01:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μου ήρθε τώρα στο μυαλό αυτή η ηλίθια Αμερικανιά,το Sex and the city.Αν κρίνω από τις διχασμένες,ιδιότροπες και θεόμουρλες πρωταγωνίστριες τότε η Νέα Υόρκη είναι σίγουρα Δίδυμος!Εντάξει πλάκα κάνω,οι Δίδυμοι είναι τα καλύτερα παιδιά,αν και μερικές φορές γίνονται τα χειρότερα!!!
kost, κάτω τα χέρια από τους Διδύμους, μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες.

Ζήσε τη στιγμή!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2005, 23:41:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρήκα μία καλή ιστοσελίδα για την Εποχή του Υδροχόου που σχετίζεται και με ανατολίτικη φιλοσοφία. Είναι κάπως πιο "προσγειωμένη" από την προηγούμενη που παρέθεσα 5-6 post πιο πάνω. Η πρώτη που παρέθεσα θεωρούσε λίγο de facto ότι η Εποχή του Υδροχόου μπήκε ήδη το έτος 2000. Αυτή εξετάζει και άλλες εκδοχές. Τα κειμενάκια δεξιά είναι συμπαθητικά!

htpp://www.adishakti.org/age_of_aquarius.htm

Και μία άλλη:

http://www.aquarianage.org


Ο φίλος σας,

Attis

<<<<Σε σένα, Άγδιστις!>>>>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 17:59:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πάντως δεν είπα ότι "ο Δίας...θα είναι... γυναίκα". Ούτε είπα, ούτε εννόησα ποτέ κάτι τέτοιο. Ίσως εκφράστηκα κάπως μπερδεμένα στο πρώτο μου post.

:) οχι! ουτε το ειπες ουτε το ..εννοησες!//εγω το πα:))
--you can call me Goddess from now on:P--

ΤΟ ΔΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΩς ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ..ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ..
ΑΕΤΟΣ=ΣΚΟΡΠΙΟΣ(ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΡΟΥΒΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ:)
ΤΑΥΡΟΣ=ΤΑΥΡΟΣ
ΛΕΩΝ=ΛΕΩΝ
ΥΔΡΟΧΟΟΣ=ΑΝΘΡΩΠΟΣ('η ΑΓΓΕΛΟΣ σε καποιες εκδοχες)
ΑΥΤΟ ΩΣ Ο ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟς:)
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗς ΑΣΤΡΛΓΣ- ΠΩΣ ΣΑΝ ΟΨΗ Σ'ΕΝΑ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ..ΣΠΑΝΙΑ...


ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!
ΜΑΚΙΑ


Hail the jewel in the lotus!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 00:32:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Spiritual Life in the New Age
σχετικα με το εδω θεμα.. //απο A.Bailley//
---σε μια απο τις προηγουμενες απο αυτη που θετω σελιδα αναφερεται + στα ζωδια καποιων πολεων//επειδη πιο πανω κατιειπωθηκε και γιαυτο/
να πω οτι σιγουρα παιζει ρολο ο τροπος καταστρωσης ενος αστρολογικου χαρτη γι αυτο και οι παρεκλησεις /και οι διαφορες αποψεων:)---
να σε τουτη ειναι/
κανε κλικ:
*_*


Hail the jewel in the lotus!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 01:39:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συνταξειδιώτισσα, έχεις δίκιο στο γεγονός ότι είναι θέμα "οπτικής".

Η Αλίκη Μπέιλι μας μιλά πάντα από εσωτερική σκοπιά.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/01/2005, 18:46:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη ΑΤΜΑ, τελικά είχες δίκιο:)) Σκορπιός=Αετός.
Κοίταξα πάντως το βιβλίο και άκου τι λέει και πως το εννοεί:

"Η ψυχή του Λέου αποδρά υπό μορφή αετού, όπως η ψυχή του Ηρακλή, και κουρνιάζει πάνω σε βελανιδιά. Τούτη η αποθέωση ανήκε στην πανάρχαιη βασιλική παράδοση. Οι ψυχές των λιγότερο επιφανών ανθρώπων μπορεί να έβγαιναν υπό μορφή λευκού πουλιού ή χρυσαφιάς πεταλούδας, η ψυχή όμως του ιερού βασιλιά είχε φτερά αετού ή βασιλικού γρύπα. Αετοί με κεφάλια λεόντων εμφανίζονται σε σφραγίδες της Μινωικής Κρήτης. Ήταν υψίστης πολιτικής σπουδαιότητας το γεγονός ότι, όταν πέθανε ο αυτοκράτορας Αύγουστος, έπρεπε να αναληφθεί στους Ουρανούς και να αποβεί η προεξάρχουσα θεότητα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ ο Ρωμαίος ιππεύς που δήλωσε ενόρκως ότι είχε δει την ψυχή του αυτοκράτορα να υψώνεται από την πυρά του υπό μορφή αετού ασφαλώς ανταμείφθηκε από τη Λίβια, τη χήρα του Αύγουστου, με κάποιο πολύτιμο δώρο. Ο Γανυμήδης στον αρχέτυπο μύθο ήταν πρίγκιπας της Φρυγίας που αποδήμησε στους Ουρανούς ως αετός. Δεν εποχήθηκε στη ράχη αετού για να γίνει οινοχόος του Δία, όπως στην εκδοχή που προτιμούν οι ομοφυλόφιλοι. ..."
(Ρόμπερτ Γκρέιβς, "Λευκή Θεά", σελ.426, παρ.14, εκδόσεις Κάκτος: 1998).

Λίγο πιο πριν επίσης (σελ. 328) έχει κι ένα σχεδιάγραμμα με την κελτική αστρολογία των δέντρων σε σχήμα σταυρού. Στο κέντρο του σταυρού, μέσα σ' ένα τετράγωνο, βρίσκονται σε αντιδιαστολή ταύρος-φίδι & λέων-αετος και στο καθένα από τα τέσσερα αντιστοιχούν οι ημερομηνίες και τα δέντρα του κελτικού ωροσκοπίου. Πάντως, στα δύο αυτά ζευγάρια ο Ρ.Γκρέιβς δεν αντιστοιχεί τα 4 σταθερά ζώδια. Εκ πρώτης όψεως το μυαλό μου όμως πήγε σ' αυτά, γιατί τα ζώα αυτά μοιάζουν με τα εν λόγω ζώδια. Μάλλον...μπορεί και να μην έχουν καμία σχέση με τον Σταθερό σταυρό των ζωδίων. Σε όποιες ιστοσελίδες κι αν έψαξα ο ΑΕΤΟΣ=ΣΚΟΡΠΙΟΣ. Είμαι σχετικά καινούριος στην αστρολογία και κάνω αρκετά επιπόλαια λάθη πάνω στον ενθουσιασμό μου.
Ο μύθος πάντως αυτός με τον Γανυμήδη να ανεβαίνει τους Ουρανούς σαν αετός αναφέρεται συχνά σε μυθολογικά sites και το αναφέρει ξανά ο Ρ.Γκρειβς στους "Ελληνικούς Μύθους". Όπως και να έχει όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύμβολο του Υδροχόου είναι ο αετός. Είναι, όπως το λες, ο άνθρωπος ή ο άγγελος.

Ναι,υπάρχουν παρρεκλίσεις όσον αναφορά την "αστρο-γεωγραφία"/ το βλέπουμε αυτό καθαρά και στον αρχαίο καταμερισμό των περιοχών (Πτολεμαίος, Ίππαρχος και παλαιοί Αιγύπτιοι, Ηφαιστίωνας). Είναι σίγουρα και θέμα εσωτερικής σκοπιάς...
Πάντως, κάποια στιγμή αν βρω χρόνο μπορεί να κάτσω να γράψω τον "καταμερισμό" αυτό αναλυτικά, και μάλιστα του Πτολεμαίου που είναι και ο πιο ενδιαφέρων, αλλά και των άλλων...

Φιλιά,

ΆττιςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2005, 19:37:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΟΙΝΟΧΟΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Νοτιοδυτικά των Ιχθύων βρίσκεται ο ζωδιακός αστερισμός του Υδροχόου, ο ενδέκατος αστερισμός του ζωδιακού κύκλου. Παρατηρώντας τον Υδροχόο διαπιστώνουμε ότι είναι ένας εκτεταμένος αστερισμός με περισσότερα από 100 άστρα, χωρίς ωστόσο να είναι κάποιο από αυτά ιδιαίτερα λαμπρό. Τα όρια του αστερισμού του Υδροχόου καθορίζονται από τους αστερισμούς του Πήγασου, του Δελφίνος, του Αετού, του Αιγόκερω, του Νότιου Ιχθύος και του Κήτους, οι οποίοι τον περιβάλλουν.

Ο υδάτινος χαρακτήρας του αστερισμού οφείλεται στο ότι η Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο κατά την εποχή των βροχών. Γι' αυτό και άλλοι γειτονικοί αστερισμοί, όπως οι Ιχθύες, ο Νότιος Ιχθύς, το Κήτος και ο Ηριδανός, έχουν επίσης σχέση με το υγρό στοιχείο.

Ο Υδροχόος, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, παριστάνει τον Γανυμήδη, τον ωραιότερο νέο της αρχαιότητας, γιο του Τρώα και της Καλιρρόης. Ο Δίας ζήλεψε την ομορφιά του έφηβου και, μεταμορφωμένος σε αετό, τον πήρε μαζί του, υποσχόμενος να του χαρίσει την αιώνια ομορφιά και αθανασία. Στον απαρηγόρητο πατέρα του, τον Τρώα, ο Δίας χάρισε τα περίφημα άλογά του, αυτά που στη συνέχεια έγιναν η αιτία να θανατωθεί από τον Ηρακλή ο βασιλιάς της Τροίας, ο πονηρός Λαομέδοντας.

Ο Δίας εγκατέστησε τον Γανυμήδη στον Όλυμπο ως οινοχόο των θεών, γεγονός που προκάλεσε τη ζήλια της Ήρας, αλλά και της κόρης της Ήβης, η οποία μέχρι τότε κατείχε αυτή την τιμητική θέση. Οι συνεχείς πιέσεις των δύο γυναικών ανάγκασαν τον Δία να μεταμορφώσει τον νεαρό ευνοούμενό του στον αστερισμό του Υδροχόου και να του χαρίσει έτσι την αθανασία.

Τρία από τα άστρα του αστερισμού παριστάνουν την Υδρία που κρατάει στα χέρια του ο Γανυμήδης, από το στόμιο της οποίας χύνεται νερό προς τον γειτονικό αστερισμό του Νότιου Ιχθύος.


ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΙ - ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ - ΕΛΛΗΝΕΣ

Η σχέση του Υδροχόου με το υδάτινο στοιχείο αποτελούσε κοινή παράδοση όλων των λαών της Ανατολής. Οι Βαβυλώνιοι απεικόνιζαν τον αστερισμό σαν ένα νεαρό χωρίς πρόσωπο, ο οποίος κρατούσε στο αριστερό χέρι ένα προσόψιο και στο δεξί ένα δοχείο από το οποίο χυνόταν νερό. Επειδή ο Υδροχόος εμφανιζόταν την εποχή των πλημμύρων, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι απέδιδαν τις πλημμύρες του Νείλου στο νερό που χυνόταν από το δοχείο του.

Σύμφωνα με αρχαιότερες ελληνικές εκδοχές, το νερό που κυλούσε από την υδρία του Υδροχόου σχημάτιζε το ρεύμα του μυθικού ποταμού Ηριδανού, που αναάβλυζε από την πηγή Ιπποκρήνη. Σύμφωνα με την παράδοση, η πηγή αυτή σχηματίστηκε όταν έσπασε η υδρία του Υδροχόου ύστερα από ένα λάκτισμα του Πήγασου.

Ο μεγάλος Άραβας αστρονόμος Al Biruni στους αστρολογικούς του χάρτες αναφέρει τον αστερισμό με το όνομα Amphora, δηλαδή Αμφορέας. Το όνομα αυτό φαίνεται ότι το παρέλαβε από τον ποιητή του 4ου π.Χ. αιώνα Ausonius. Στον ρωμαϊκό ζωδιακό κύκλο, ο Υδροχόος απεικονιζόταν σαν παγώνι ή χήνα. Τα πτηνά αυτά ήταν αφιερωμένα στη θεά Ήρα, όπως και ο μήνας Γαμηλιών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ήλιος διέτρεχε, αστρολογικά μιλώντας, τον αστερισμό.

Κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα, οι χριστιανοί θεωρούσαν ότι ο Υδροχόος στον ουρανό παριστά τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ή τον απόστολο Ιούδα τον Θαδδαίο ή τον Μωϋσή να διαχωρίζει τα ύδατα της θάλασσας.

Ο Αππιανός, ιστορικός του 2ου μ.Χ. αιώνα, τον ονόμαζε Hydridurus. Το όνομα αυτό εμφανίζεται στην "Αλμαγέστη" (1515) ως Idrudurus και Hauritor, δηλαδή Αντλητής γήινων υδάτων. Ο μεγάλος Έλληνας λυρικός ποιητής Πίνδαρος αναφέρει ότι ο Υδροχόος συμβολίζει το πνεύμα των πηγών του Νείλου.

Στα βαβυλωνιακά αρχεία ο αστερισμός ταυτιζόταν με τον 11ο μήνα Shabata, της περιόδου των βροχών, και αναφερόταν στο 11ο βιβλίο του Έπους της δημιουργίας, όπου περιγραφόταν ο Μεγάλος Κατακλυσμός.

Άλλες ονομασίες του Υδροχόου ήταν Monius, από το αιγυπτιακό muau ή Μω, που σημαίνει "ύδωρ" και Brachium benefictum, δηλαδή "ευεργετικός βραχίονας". Όπως πίστευαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, η δύση του αστερισμού του Υδροχόου προκαλεί την ανύψωση των νερών του Νείλου, επειδή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή παράδοση, "ο Υδροχόος βυθίζει το τεράστιο δοχείο του στον ποταμό για να το γεμίσει".

Οι Άραβες ονόμαζαν τον αστερισμό Al Dalw, δηλαδή "κάδο φρέατος". Από τους Πέρσες ονομαζόταν Dol ή Dul, από τους Εβραίους Deli, από τους Σύρους Daulo, και από τους Τούρκους Kugha. Όλες αυτές οι ονομασίες σημαίνουν "κάδος νερού".

Στην Κίνα ο αστερισμός του Υδροχόου, μαζί με εκείνους του Αιγόκερω, των Ιχθύων και μέρους του Τοξότη, αποτελούσαν τον Tien Yuen, δηλαδή το αρχαίο φίδι ή τη χελώνα. Αργότερα το σύνολο αυτών των αστερισμών ονομάστηκε Hiuen Ying, από τον ήρωα πολεμιστή Hiuen Wu ή Hiuen Heaou, της δυναστείας του Han.

Σύμφωνα με τους Μάγους και τους Δρυίδες, ο αστερισμός του Υδροχόου αποτελεί το σύμβολο της επιστήμης της Αστρονομίας συνολικά.

Ο ιστορικός της αστρονομίας Proctor, στο σύγγραμμά του "Myths and Marvels of Astronomy", μας δίνει ένα κατάλογο χρωμάτων τα οποία οι αστρολόγοι συνδέουν με τα ζώδια. Σύμφωνα με αυτόν τον κατάλογο, ο Υδροχόος έχει χρώμα "υδαρούς κυανού". Κατά τον Lucius Ampelius, συγγραφέα του έργου "Liber Memoriali" (2ος μ.Χ. αιώνας), ορισμένα ζώδια κατευθύνουν τους ανέμους: ο αστερισμός του Υδροχόου άρχει των ανέμων "Εύρος" και "Νότος", οι οποίοι πνέουν εξ ανατολών ή νοτιοανατολών και από τον νότο.

Το σύμβολο του ζωδίου του Υδροχόου, αποτελούμενο από δύο παράλληλες κυματοειδείς γραμμές, παριστά τα κύματα της θάλασσας. Πιθανότατα ο συμβολισμός αυτός να προέρχεται από το ιερογλυφικό ιδεόγραμμα του ύδατος στις περιοχές του Νείλου. Στις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν μια ράβδο για τη μέτρηση του ύψους της στάθμης των ποτάμιων υδάτων. Γι' αυτό το λόγο ο Υδροχόος απεικονιζόταν πολλές φορές με μια μετρητική ράβδος στα χέρια του.


ΤΕΣΣΕΡΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο ζωδιακός αστερισμός του Υδροχόου παρουσιάζει μεγάλο αστρονομικό ενδιαφέρον λόγω του ότι περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διπλών αστεριών, αστρικών σμηνών και νεφελοειδών. Τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια του:

αAqr: Οι Άραβες ονόμαζαν τον ωχροκίτρινο αυτόν αστέρα Sadalmelik από το Al Sa'd al Mulk, που σημαίνει "ο τυχερός του βασιλιά". Οι αστρολόγοι τον ονόμαζαν Sidus Faustum Regis, δηλαδή "το ευτυχές άστρο του βασιλιά".

βAqr: Η παλαιότερη αραβική ονομασία του είναι Sadalsuud, από το Al' Sa'd al Su'ud, που σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει "ο πιο Ευτυχής από τους Ευτυχείς". Το όνομα αυτό του δόθηκε επειδή ανατέλλει μαζί με τον Ήλιο, όταν έχει περάσει ο χειμώνας και έχει αρχίσει η εποχή του επίμονου ψιλόβροχου. Σύμφωνα με τους Κινέζους ο αστέρας ονομάζεται Heu ή Hiu ή Hii, δηλαδή "κενός". Στις περιοχές του Ευφράτη ο αστέρας ονομαζόταν Kakkab Nammax, δηλαδή "ο αστέρας της κραταιάς δυναστείας".

γAqr: Ο αστέρας αυτός με το ελαφρώς πράσινο χρώμα βρίσκεται στον αριστερό βραχίονα του αστερισμού του Υδροχόου. Οι Άραβες τον ονόμαζαν Sadachbia από το όνομα Al Sa'd al Ahbiyah που σημαίνει "ο τυχερός αστέρας των κρυφών πραγμάτων".

δAqr: Ο Τύχωνας ονόμαζε τον αστέρα Scheat, ο Riccioli, Sheat Edeleu, ενώ σε νεότερους καταλόγους αναφέρεται ως Skat. Όλες οι προηγούμενες ονομασίες προέρχονται από το Al Shi'at, που σημαίνει "ευχή", ή από το Al Sak, που σημαίνει "αντικνήμιο", λόγω της θέσης του αστέρα στο αριστερό σκέλος του Υδροχόου.
Στις περιοχές του Ευφράτη το αστέρι αυτό συσχετιζόταν με τον Hasisadra του δέκατου βασιλιά πριν τον Μεγάλο Κατακλυσμό που περιγράφεται στο Έπος της Δημιουργίας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2005, 17:32:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και λίγα λόγια για την εποχή που… «φεύγει»(?)


ΙΧΘΥΣ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Ο αστερισμός των Ιχθύων βρίσκεται νότια του αστερισμού του Κριού, μεταξύ της Ανδρομέδας και του Πήγασου προς βορράν, του Κήτους προς νότον, του Τριγώνου και του Κριού ανατολικά και του Υδροχόου δυτικά. Πρόκειται για το δωδέκατο, και τελευταίο, ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο και περιλαμβάνει εβδομήντα έξι άστρα, που όμως κανένα τους δεν είναι ιδιαίτερα λαμπρό.

Οι αστρικοί χάρτες απεικονίζουν τους δύο Ιχθύς, τον Βόρειο και τον Νότιο, όπως ονομάζονται, να ενώνονται μεταξύ τους με δύο ταινίες που καλούνται «λίνοι». Ο βόρειος λίνος σχηματίζεται από τα άστρα ο, η, ρ και υ, ενώ ο νότιος λίνος από τα άστρα δ, ε, ζ και ξ. Το λαμπρότερο από τα άστρα του αστερισμού, το α Ιχθύων, παριστάνει τον κόμπο με τον οποίο συνδέονται οι δύο λίνοι και ονομάζεται σύνδεσμος των λίνων.

Όταν ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιο των Ιχθύων, έχουμε εαρινή ισημερία, ενώ κοντά στο άστρο ω των Ιχθύων βρίσκεται το εαρινό ισημερινό σημείο γ.

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1804 ο Harding ανακάλυψε στα όρια του αστερισμού των Ιχθύων τον αστεροειδή Juno (Ήρα).


Ι.Χ.Θ.Υ.Σ.

Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι δύο Ιχθύες είναι η Αφροδίτη και ο γιος της ο Έρωτας, που κατά τη διάρκεια της γιγαντομαχίας εγκατέλειψαν, μαζί με τους άλλους θεούς, τον Όλυμπο και κατέφυγαν στην Αίγυπτο. Εκεί μεταμορφώθηκαν σε ζώα, για να αποφύγουν την καταδίωξη του γίγαντα Τυφωέα (ή Τυφώνα).

Η Αφροδίτη και ο Έρωτας, έπειτα από πολλές περιπέτειες, έφτασαν στον ποταμό Ευφράτη. Κι εκεί όμως τους βρήκε ο Τυφώνας. Τρομαγμένοι οι δύο θεοί βούτηξαν στο ποτάμι και μεταμορφώθηκαν σε ψάρια. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο αστερισμός συμβολίζει τα δύο ψάρια του Ευφράτη που οδήγησαν τη θεϊκή δυάδα σε ασφαλές καταφύγιο. Για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, οι θεοί τοποθέτησαν τα δύο αυτά ψάρια στον ουρανό και σχηματίστηκε έτσι το ζώδιο των Ιχθύων.

Σύμφωνα με ορισμένες άλλες εκδοχές, οι Ιχθύες είναι τα δύο δελφίνια που συνόδευαν πάντα τον θεό Ποσειδώνα, ενώ κατά τον Ερατοσθένη ο αστερισμός συμβόλιζε τη μεγάλη θεά των Συρίων, Derke ή Derketo. Γι’ αυτό αργότερα συναντάμε τις ονομασίες Dea Syria (Σύρια Θεά), Derkis και Proles Dercia, δηλαδή «Δέρκιον τέκνον», και εικονίσεις στις οποίες ο αστερισμός έχει τη μορφή μεγάλου ψαριού με πρόσωπο γυναίκας.

Ο Δανός Φίλιππος Καίσιος εξέφρασε την άποψη (1662) ότι οι Ιχθύες παριστάνουν τα ψάρια με τα οποία ο Χριστός χόρτασε «πεντακισχιλίους άνδρας», ενώ αποκαλούσε το Χριστό Ι.Χ.Θ.Υ.Σ., από τα αρχικά των λέξεων Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.


ΔΙΠΛΗ ΦΥΣΗ

Ο αστερισμός των Ιχθύων ονομαζόταν από τους Ρωμαίους Imbrifer duo pisces, δηλαδή «Οι δύο βροχοφόροι Ιχθύες» ή Gemini Pisces, δηλαδή «Δίδυμοι Ιχθύες».

Πολλές φορές Λατίνοι συγγραφείς αναφέρονται στον αστερισμό αυτόν με το όνομα Aquilonius ή Aquilonaris, από τον βορειοανατολικό άνεμο Aquilo των Ρωμαίων, που σημαίνει «βροχοφόρος». Παρ’ όλα αυτά οι Ιχθύες ονομάζονται και Eurus, δηλαδή «Εύρος» ή Vulturnus (Νοτιοανατολικός άνεμος).

Με βάση κάποια αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Ευφράτη ο αστερισμός ονομάζεται Nuni (Ιχθύς), ή Zib, που σημαίνει «σύνορο», αναφορά στο γεγονός ότι οι Ιχθύες βρίσκονται στο τέλος του ζωδιακού κύκλου.

Σύμφωνα με άλλους συγγραφείς, η διπλή φύση του αστερισμού, σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται στο τέλος του ζωδιακού κύκλου, υποδηλώνει την αναγκαιότητα εισαγωγής ενός εμβόλιμου μήνα, τον οποίο πρόσθεταν οι Βαβυλώνιοι στο τέλος κάθε έκτου έτους, το οποίο αποτελείτο από 360 ημέρες.

Κατ’ άλλους, ο αστερισμός των Ιχθύων έφερε και την ονομασία «Ύδωρ», επειδή ο Άρατος ονόμαζε έτσι όλη την περιοχή του αστερισμού. Ιχθύς ονομαζόταν ο αστερισμός και από τους Βαβυλώνιους (Nuni), τους Σύριους (Nuno), τους Πέρσες (Mahik) και τους Τούρκους (Balik). Οι κόπτες της Αιγύπτου τον ονομάζουν Piscis Hori, δηλαδή «Προστατευτικός Ιχθύς».

Οι Άραβες ονόμαζαν τον αστερισμό Al Hut, δηλαδή «Εαρινός Ιχθύς», λόγω της ύπαρξης, εντός των ορίων του αστερισμού, του εαρινού ισημερινού σημείου γ.

Σε σχολιασμούς των «Φαινομένων» του Αράτου αναφέρεται ότι οι Χαλδαίοι ονομάζουν τον βόρειο Ιχθύ «Χελιδόνιο» και τον απεικονίζουν ως ψάρι με κεφάλι χελιδονιού.

Πολλοί Ιουδαίοι συσχέτιζαν τον δίδυμο αυτό αστερισμό με τις αιμοσταγείς φυλές των Συμέων και του Λεβή, και πιθανότατα γι’ αυτό η καββαλιστική αστρολογία θεωρούσε ότι ο αστερισμός των Ιχθύων έχει αρνητική επίδραση πάνω στον άνθρωπο. Αλλά και ο Πλίνιος υποστήριζε ότι αν εμφανιστεί κομήτης στον αστερισμό των Ιχθύων, είναι κακό σημάδι, και προμηνύει πόλεμο, λοιμό και μεγάλες θρησκευτικές συγκρούσεις.


ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

Σύμφωνα με κάποιες μυστικιστικές καββαλιστικές και ραββινικές παραδόσεις, οι τρεις σύνοδοι των πλανητών Δία και Κρόνου που συνέβησαν το έτος 747 από κτίσεως Ρώμης στον αστερισμό των Ιχθύων, συνδέονται με το άστρο της Βηθλεέμ και τη γέννηση του Ιησού. Σύμφωνα με τις ίδιες μυστικιστικές ραββινικές παραδόσεις, μια τέτοια σύνοδος στον αστερισμό των Ιχθύων είχε συμβεί τρία χρόνια πριν από τη γέννηση του Μωυσή. Γι’ αυτό οι Ιχθύες θεωρούνταν ο εθνικός αστερισμός των Ιουδαίων.

Μία παρόμοια σύνοδος πλανητών στον αστερισμό των Ιχθύων είχε προαναγγελθεί για το 1525, η οποία θα συνοδευόταν από έναν νέο μεγάλο κατακλυσμό. Η προφητεία είχε προκαλέσει κύμα πανικού, όμως, τελικώς, εκείνη η χρονιά αποδείχθηκε ιδιαίτερα ξηρή.

AttisΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Labolas Glasya the original
Νέο Μέλος


13 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2005, 13:33:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Labolas Glasya the original  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ *Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2005, 19:59:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διάβαζα πάντως τώρα κάπου πρόσφατα, ότι τα παιδιά indigo & crystal (αυτές οι περιβόητες νέες γενιές) συνδυάζουν τις διαισθητικές & μυστικιστικές/μυστηριακές δυνάμεις του Ποσειδώνα και τις ηλεκτρ(ον)ικές/οφόρες δυνάμεις του επαναστατικού Ουρανού;)

και είναι λογικό;)!!, οι δυνάμεις μίας προηγούμενης εποχής βρίσκουν την συνέχειά τους στην επόμενη εποχή, δεν μπορούν να εξαλειφθούν τόσο έυκολα/ ίσως και καθόλου! // αυτό πρέπει να συνέβη και στην προηγούμενη μετάβαση/ τα "χριστιανικά" παιδιά των Ιχθύων πρέπει να έφεραν και τις κριαρι-ακές ενέργειες μαζί τους// σ' όλες τις μεταβάσεις πρέπει να γίνεται αυτό!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2005, 02:01:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Λέγαμε για τις θέσεις των πλανητών την 11η Σεπτεμβρίου.

Απ'ότι βλέπω έρχεται μία εξίσου άσχημη συναστρία.Αύριο μπαίνει ο Άρης στον Αιγόκερω (όπου βρίσκει τη Σελήνη) και σε αυτό το ζώδιο ο πλανήτης Άρης βρίσκεται σε έξαρση.Σε λίγες ημέρες τελείται και η αρνητικότατη αντίθεση Άρη-Κρόνου ενώ έχει μόλις προηγηθεί η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα.Επιπλέον,αναμένεται και η σύνοδος Ήλιου-Ουρανού.

Ελπίζω να μη γίνει κανά ξαφνικό μπαμ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy