ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
 Αστρολογία : Τα "Πως" και τα "Γιατί"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 02:55:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
· Βασικό χαρακτηριστικό της Αστρολογίας είναι η παγκοσμιότητα της. Ο θεμελιώδης νόμος αυτής της παλιάς επιστήμης είναι ο "Νόμος της Αναλογίας", ένας από τους επτά νόμους του Κυμβάλειου της Ερμητικής Φιλοσορίας, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα στοιχεία του Σύμπαντος είναι συντονισμένα, αποτελώντας ένα απέραντο μακρόβιο ον, του οποίου τα ζωτικά όργανα βρίσκονται συσχετισμένα και συντονισμένα μεταξύ τους, και αλληλοεπηρεάζονται, αφού "Όπως είναι κάτω είναι και πάνω, και όπως είναι πάνω είναι και κάτω".
· Οι κυριότερες θεωρίες για το πώς επιδρά η Αστρολογία στον άνθρωπο είναι οι εξής: Α. Θεωρία των ακτινοβολιών. Σύμφωνα μ' αυτή κάθε άστρο, αστερισμός, πλανήτης, εκπέμπει την δική του ιδιαίτερη ακτινοβολία (ενέργεια) που επηρεάζει με το δικό του τρόπο τα άλλα όντα.Β. Αρχή της συγχρονικότητας. Την υπερασπίστηκε ο Κ. Γιούνγκ, και λεει πως κάθε στιγμή είναι μοναδική με συγκεκριμένες χωροχρονικές ιδιότητες και αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στις θέσεις των άστρων, που σ' αυτή τη περίπτωση λειτουργούν σαν δείκτες ή "θερμόμετρα". Γ. Μεταφυσική θεωρία. Είναι η παραδοσιακή άποψη, σύμφωνα με την οποία κάθε άστρο είναι ένα ξεχωριστό ζωντανό ον, με χαρακτηριστικές ιδιότητες, ενέργειες, δράση, και όλα αυτά τα ουράνια όντα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
· Υπάρχουν τρία είδη Αστρολογίας, σύμφωνα με τον παραδοσιακό εσωτερισμό: Η Αστρονομία, που έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας, η Φυσική Αστρολογία, που μελετάει το Σύμπαν όχι μόνο από την υλική άποψη, αλλά και από την Ζωτική ή Ενεργητική, θεωρώντας το σαν ένα απέραντο ζωντανό Οργανισμό, και η Ωροσκοπία, που είναι αυτό που σήμερα ονομάζουμε Αστρολογία. Αυτή η όψη ονομάζεται και Δικαστική Αστρολογία. Ερευνά την πρόοδο των γεγονότων μέσα στο χρόνο, τις αιτίες που τα προκαλούν, μέχρι να φτάσει στις Ηθικές Αιτίες όλων των εκδηλωμένων όντων. Μελετά το Δρόμο του ανθρώπου, γενικά αλλά και προσωπικά.
· Ποτέ δεν έχει ειπωθεί από την παραδοσιακή Σοφία ότι τα άστρα προσδιορίζουν την ζωή των ανθρώπων και των λαών. Αυτά απλώς δείχνουν από αναλογία (αντιστοιχία) τι μπορεί να συμβεί. Τα άστρα δεν ενεργούν "καρμικά". Το Κάρμα όμως χρησιμοποιεί τα άστρα για να εκφραστεί. Οποιαδήποτε προσπάθεια να ερμηνευτεί ένα Ωροσκόπιο είναι πιο πολύπλοκη από όσο φαίνεται, ίσως εξ αιτίας της απλότητας της.
· Οι επιρροές των άστρων δίνουν ξεχωριστά αποτελέσματα στους 3 κόσμους. Έτσι στο Φυσικό κόσμο προκαλούν παλίρροιες, εποχές, φαινόμενα ηλιακών κηλίδων, κλπ. Στο Ψυχικό κόσμο επιδρούν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των ιδιοτήτων του ψυχισμού. Στον Νοητικό κόσμο επηρεάζουν τις αρχετυπικές ιδέες, την πνευματική εξέλιξη και την πορεία της ανθρωπότητας προς την ολοκλήρωση. Αυτό το τελευταίο είναι που περιγράφεται στους Ηλιακούς μύθους της παγκόσμιας Μυθολογίας.
· Η Αστρολογία είναι η έκφραση μιας συμβολικής σκέψης. Η κατανόηση της μυθικής δομής της θα μας οδηγήσει στην κατανόηση αρχετυπικών συμβόλων για τον Άνθρωπο. Μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον Εαυτό μας, και μέσα από αυτόν να κατανοήσουμε τον Κόσμο, την Μία Παγκόσμια Ζωή. Μέσα από την Αστρολογία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τους τρείς πρώτους νόμους του Κυμβάλιου:
Να κατανοήσουμε ότι το Σύμπαν είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που όλα του τα μέρη είναι αλληλένδετα,
Να καταλάβουμε ότι "όπως είναι πάνω, έτσι είναι και κάτω", ότι οι ίδιοι νόμοι ισχύουν σε όλα τα επίπεδα, του ανθρώπου, των άστρων, του κόσμου ολόκληρου.
Να βιώσουμε ότι όλα στον κόσμο είναι σε μια δυναμική μετάλλαξης και εξέλιξης, καθώς τα πάντα δονούν, ρέουν και μεταλλάσσονται.


ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2003, 05:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

http://thewanderinghermit.com/x-astro/planets.htm

..τα πρωτα βηματα στην αστρολογια.Let there be Light!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2003, 20:51:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους,
Με μεγάλη μου ικανοποίηση διαπιστώνω ότι αρκετά απο τα μέλη αυτής της κοινότητας τρέφουν ένα σοβαρό και γνήσιο ενδιαφέρον για την αρχαία επιστήμη/τέχνη της αστρολογίας.
Έχω ασχοληθεί και εξακολουθώ να ασχολούμαι επι πολλά χρόνια τώρα με το θέμα,και μπορώ να πω ότι-τουλάχιστον για μένα- η ενασχόληση με την αστρολογία υπήρξε και εξακολουθεί πάντα να είναι μια συναρπαστική εμπειρία.
Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν θα δηλώσω συμμετοχή σε όσες τωρινές ή μελλοντικές συζητήσεις σχετίζονται με ζητήματα αστρολογικής έρευνας.

Τώρα ΑΤΜΑ(τι ζώδιον είσαι αλήθεια,εγώ Ταύρος)

το site που προτείνεις είναι γενικά καλό για αρχάριους,με την έννοια ότι εξηγεί σε ποιό πλανήτη ή ζώδιο αντιστοιχεί το κάθε σύμβολο,δίνει επίσης και κάποιες ιδέες και λέξεις κλειδιά στοιχεία αρκετα επιβοηθητικά για την εξοικείωση με τον αποσυμβολισμό.Επίσης έχει και κάποιες όμορφες φωτογραφίες

Τα καλά ήταν μέχρι εδώ.Απο εκεί και πέρα,και ενώ ο δημιουργός της ιστοσελίδας πολύ σωστά μας λέει ότι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αστρολογία ειναι η πρακτική εξάσκηση,ο ίδιος μας δίνει ένα μόνο παράδειγμα,και αυτό λάθος.
Και μιλάμε τώρα για ένα απο τους πιο διάσημους χάρτες στον κόσμο,αυτόν του Albert Einstein.
O Einstein γεννήθηκε στις 14(και οχι 4)Μαρτίου του 1879, και αυτος είναι ο πραγματικός του χάρτης

http://www.astrodatabank.com/NM/EinsteinAlbertPRT.htm

Θα συνιστούσα λοιπόν στον όποιο ενδιαφερόμενο να μη δώσει καμμιά σημασία στις σελίδες
Introduction to charts+
Reading a birth chart
Η αναλύσεις είναι τελείως λάθος.O χάρτης αυτός δεν έχει καμμιά σχέση με τον Einstein.

Το υπόλοιπο περιεχόμενο είναι γενικά εντάξει.

Αυτά για σήμερα.Χαιρετώ.

Hey you,don't tell me there's no hope at all
Together we stand,divided we fallΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/07/2003, 22:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Διευθύνσεις με astro-data για τους φίλους ερευνητές της αστρολογίας

http://www.khaldea.com/chartgallery.shtml

To site περιέχει 1000 χάρτες διασημοτήτων.Να σημειώσω εδώ οτι τα δεδομένα για τις γεννήσεις που έλαβαν χώρα κατα τη διάρκεια του 20ου αιώνα θεωρούνται γενικά πιό αξιόπιστα απο τα υπόλοιπα.
Επίσης
http://www.considerations-mag.com/ALPHA.htm


Και για τους φίλους με ενδιαφέρον στην πολιτική αστρολογία

http://members.tripod.com/tra_nations/a_index_nations.htm

Όλα τα data στο παραπάνω site έχουν πρωτοδημοσιευθεί στο 'Book of World Horoscopes' του Nicholas Campion.Το βιβλίο αυτό είναι η πιο αξιόπιστη πηγή δεδομένων στο χώρο της πολιτικής αστρολογίας παγκοσμίως.
Επίσης μιά αρκετά αξιόλογη διεύθυνση με mundane data

http://www.considerations-mag.com/MUNDANE.htm

Αυτά για σήμερα.Καλό βράδυ.


Hey you,don't tell me there's no hope at all
Together we stand,divided we fallΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy