ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Υπάρχει Διάβολος?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 16:33:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
0 διάβολος, σύμφωνα με την πίστη και τη διδασκαλία τής 'Εκκλησίας, είναι μία πραγματικότητα, είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο και όχι «αναγκαίο παράγωγο τής θρησκείας» όπως λένε πολλοί. Υπήρξε κατ' αρχήν άγγελος δημιουργημένος από το Θεό καλός και αγαθός και με ελευθερία βουλήσεως. Υπερηφανεύτηκε όμως από την ιδιαίτερη τιμή πού απολάμβανε κοντά στο Θεό και Θέλησε να στήσει το Θρόνο του πάνω από το θρόνο τού Θεού και να γίνέι όμοιός του.

Αυτή ή ανταρσία Tου τον οδήγησε στην εγκατάλειψη τής αγάπης του θεού, με συνέπεια να απομακρυνθεί από το Θεό και η αγαθή και καλή φύση του να διαστραφεί τόσο, ώστε πλέον να μισεί θανάσιμα και το Θεό αλλά και τις υπάρξεις εκείνες πού απολαμβάνουν την αγάπη τού Θεού και ζουν σύμφωνα με το Θέλημά Του.

8a h8ela thn gnwmh sas

serpentpan
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
177 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 18:43:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους serpentpan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλη απαντηση βρισκεται στο βιβλιο του Ιωβ,της Παλιας Διαθηκης,οπως και στην 'Απαντηση στον Ιωβ',του Γιουγκ,σε εκδοση και μεταφραση της Σ.ΑΤΖΑΚΑ.

serpentpanΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/11/2002, 22:50:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε dreamtrap υποθέτω ότι αναφέρεσαι στο γνωστό ρητό "sine diabolo nullus dominus" (χωρίς τον Διάβολο δεν υπάρχει Θεός), το έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ σε άλλο forum.

Εδώ δεν τίθεται θέμα για το αν υπάρχει το κακό, αλλά για το αν είναι αναγκαία η προσωποποίησή του στα ανθρώπινα μέτρα. Φαντάζομαι πως δεν είσαι ακόλουθος της πίστης ότι ο διάβολος είναι κάποιος άσχημος κύριος με κέρατα, έτσι δεν είναι;

Στην κατανόηση του κακού δεν μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε τον δυϊσμό. Το κακό είναι η απουσία του καλού, είναι το μη καλό, όπως το σκοτάδι είναι η απουσία του φωτός. Κάθε προσπάθεια ερμηνείας του επίσημου εκφραστή του κακού, που για το χριστιανισμό είναι ο σατανάς, είναι μια προσπάθεια κατανόησης του αντίθετου από αυτό που μας ελκύει, που μας συναρπάζει, προς το οποίο έχουμε φυσική ροπή, προς το καλό δηλαδή.

Η κατανόηση της έννοιας του Σατανά θα μας βάλει σε επικίνδυνα μονοπάτια, όπου θα κληθούμε να αναθεωρήσουμε πολλές από τις μέχρι τώρα δεδομένες και διαπιστωμένες απόψεις μας. Για παράδειγμα, ένας χριστιανός, αργά ή γρήγορα βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς στην πορεία ανακαλύπτει πως ο Σατανάς εμπεριέχεται αναγκαστικά στην έννοια του Θεού, στα πλαίσια της παντοδυναμίας και της ολότητας αυτού (του Θεού). Δεν μπορεί ο Θεός αποτελεί τα πάντα να μην εμπεριέχει και την έννοια του κακού. Μια τέτοια θεώρηση δεν είναι αιρετική, αλλά αναγκαία και επικοδομητική αν θέλουμε να προσεγγίσουμε αντικειμενικά και στο σύνολό της την έννοια του θεού. Ο Σατανάς δεν είναι με την κυριολεκτική έννοια δημιούργημα του θεού, καθώς αν ήταν δημιούργημά του, σημαίνει ότι έχει μια αρχή, άρα κάποτε και τέλος. Όμως τίποτε από αυτά που εντάσσονται στην εικόνα του Θεού δεν έχει τέλος. Καλύτερο είναι να θεωρήσουμε πως το κακό δημιουργήθηκε ταυτόχρονα με το καλό. Έτσι δεν είναι;

Λάθος! Κάθε τέτοια προσέγγιση αναγκαστικά υποβιβάζει την έννοια του Θεού, καθώς για να τον κατανοήσουμε πλήρως επινοήσαμε το καλό και το κακό, ως αναγκαίες ιδιότητες του θεού. Πριν λοιπόν ή καλυτερα μαζί την επινόηση του καλού φίλε dreamtrap, επινοήσαμε και το κακό, που στη χριστιανική θεώρηση είναι ο Σατανάς.

Νομίζω πως αυτό που τελικά πρέπει να κάνουμε είναι να συνδιάσουμε κάθε δυνατή θεωρία για να φτάσουμε όσο μπορούμε πιο ψηλά στην κατανόηση του Θεού κι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν να κατανοήσουμε την έννοια του κακού, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο.

Βέβαια η αρχική ερώτηση είχε να κάνει με το αν υπάρχει ο Σατανάς και η απάντηση σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Από ποιούς όμως, από αυτούς που πιστεύουν στον ιουδαϊσμό και στον χριστιανισμό, καθώς δεν υπάρχει χριστιανός με τη δεδομένη συμμόρφωση στο δόγμα που να μην πιστεύει στην ύπαρξη του Σαρτανά. Όμως σε καμία άλλη θρησκεία δε συναντάται ο Σατανάς. Κάθε άλλη θρησκεία έχει το δικό της εκπρόσωπο του κακού, με το δικό του όνομα και ιδιότητες, αλλά πάντα ακόμη και οι άλλες θρησκείες κινούνται στα πλαίσια του Δυϊσμού. Ενδιαφέρουσα περίπτωση ως εξαίρεση αποτελεί η αρχαιοελληνική κοσμοθέαση, όπου η ανθρωπομορφική έννοια του απόλυτου κακού είναι απούσα, όπως και αυτή του απόλυτου καλού. Πιστεύω πως οι αρχαίοι Έλληνες έδειξαν τον καλύτερο δρόμο προς τη σύλληψη της έννοιας του θεού (όσο ολοκληρωμένη μπορεί να είναι αυτή), εντάσσοντας στα πάντα και τις δύο ιδιότητες.

Καταλήγω λοιπόν στο ότι ναι μεν υπάρχει ο Σατανάς, αλλά μόνον και αναγκαστικά στα πλαίσια της ένταξής του στην έννοια του θεού, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε τον τελευταίο στην ολότητά του. Αιρετικές απόψεις, έτσι dreamtrap; Καλύτερα όμως αιρετικός και περιεκτικός, παρά δογματικός και ελλιπής, έτσι δεν είναι;

Είναι δεδομένο πλέον πως ο Σατανάς έχει χρησιμοποιηθεί από τους επίσημους εκπροσώπους της εκκλησίας ως ο αναγκαίος "μπαμπούλας" για να μπορέσουν αυτοί να καθοδηγήσουν οργανωμένα το ποίμνιο. Έτσι η πολύ εύστοχη και καθόλου πονηρή ρήση "sine diabolo nullus dominus", έρχεται με μια πρόταση να σκιαγραφήσει το δογματισμό της εκκλησίας. Δεν θεωρώ πως η απαραίτητη "δημιουργία" του Σατανά ήταν κάτι το ανήθικο, απλά η μεταφορά και η χρήση της εικόνας του Σατανά προς τους πιστούς δεν ήταν η πρέπουσα.

Έτσι λοιπόν φίλε dreamtrap ο Σατανάς υπάρχει. Πώς όμως, ως τρίτος και έξω από την ολοκληρωμένη έννοια του Θεού ή εντασσόμενος στη γενικότερη θεώρηση του θείου; Αν διαλέξουμε την πρώτη απάντηση κόβουμε κάθε οδό προς την πλήρη (όσο γίνεται) προσέγγιση του Θεού. Αν διαλέξουμε τη δεύτερη απάντηση ανεβαίνουμε ακόμη ένα σκαλί (υπάρχουν σίγουρα πολλά σκαλιά) προς το δωμάτιο του Θεού, μην εξαιρώντας τίποτα από αυτά που τον αντιπροσωπεύουν.

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2002, 10:24:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας συστήνω να μελετήσετε την σειρά των 3 άρθρων μελέτης για την έννοια του Σατανά, που έχουμε προσθέσει πρόσφατα στο Esoterica.gr. Πιστεύω ότι μπορούν να δώσουν πολλά στοιχεία σε κάθε συνεπή ερευνητή.

Βρίσκονται στην διεύθυνση:
http://www.esoterica.gr/relg_start.htm

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Wolffaced
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
638 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2002, 17:04:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ καλή η ερώτηση του θέματος. Δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η απάντηση. Θα διαφωνήσω ως προς το ότι ο διάβολος είναι προνόμιο της χριστιανικής και ιουδαικής μόνο πίστεως. Ακόμα και ο Βουδισμός δέχεται την ύπαρξη κακών πνευμάτων όπως η δαιμόνισσα Μάρα που έβαλε σε πειρασμούς και τελικά αντιμετώπησε σε μάχη τον Βούδα. Άρα πολύ πιθανό αυτά τα πνεύματα να έχουν και αρχηγό. Στην ταινιά End Of Days ο ηθοποιός Rod Steiger ως father Kovak είπε μια ωραία φράση : Το μεγαλύτερο επίτευγμα του διαβόλου είναι το ότι έπεισε τους ανθρώπους πως δεν υπάρχει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dreamtrap
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
63 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2002, 17:24:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dreamtrap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΦΙΛΕ Oculatis Abis ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΛΕΝΕ.
Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΦΟΣΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/11/2002, 23:21:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ρητό του Rod Steiger ανήκει στον Charles Baudlaire (1821-1867). Για την ακρίβεια είχε πεί: Η μεγαλύτερη πανουργία του Διαβόλου, έγκειται στην ικανότητά του να μας πείθει πως δεν υπάρχει. Ο Baudlaire ήταν γνωστός για τη ενασχόλησή τπυ με την ανάλυση της έννοιας του Διαβόλου.

Ένα πολύ καλό βιβλίο σχετικό με το θέμα είναι "Η βιογραφία του Διαβόλου" του Peter Stanford, από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

Φίλε Wolffaced, όταν έγραψα ότι ο Διάβολος είναι δημιούργημα του Ιουδαϊσμού (και μετέπειτα του χριατιανισμού) εννοούσα ότι η προσωποποίση του κακού, με το συγκεκριμένο όνομα, μορφή και ιδιότητα συναντάται μόνον εδώ. Φυσικά υπάρχουν διάφορες προσωποποιήσεις και εκφράσεις του κακού ανάλογα με τη θρησκεία.

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2002, 13:08:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FILOI MOU KALHSPERA SAS

NOMIZW PWS O KALOS FILOS THOTH MAS EDWSE MIA KALH ISTOSELIDA KAI NOMIZW PWS THA PREPEI NA THN DOUME OLOI MAS.

APLA THA PARATHESW KATI POU MOU EKANE ENDIPWSH APO AYTO TO KEIMENO....

quote:
"Κάποιοι παράτολμοι άνθρωποι έχουν βεβαιώσει ότι, όπως δεν υπάρχουν ποντίκια όπου υπάρχουν γάτες, έτσι και κανείς δεν είναι δαιμονισμένος, όπου δεν υπάρχουν εξορκιστές". Georg Christoph Lichtenberg, (1742-1799), Αφορισμοί F 134 .

NOMIZW PWS AYTO MAS DINEI KAPOIES PRAGMATIKES DIASTASEIS STO THEMA MAS.

EYXARISTW THOTH.


** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KALIGOULAS
Νέο Μέλος

Germany
18 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2002, 16:20:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KALIGOULAS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kalispera kai apo ton neo ...
O Diavolos yparxei kai i eneia tou einai symvevlimeni me to kako synepos otidipote apomakrinete apo to kalo einai diavoliko , aisxro , kako ….

To erotima einai pios einai autos pou ka8orizi ti einai to KALO gia na kseroume pos i apoklisi apo auto einai KAKO ????
8a elega pos einai stin idiosigrasia kai ta pisteuo tou ka8e an8ropou kai tin antilipsi kai ta viomata pou exei gia to kalo. Ka8e tou praksi pou antiti8ete sta pisteuo tou einai KAKO synepos Diavoliko .

Einai Disidemoniki i enoia tou KAKOU opos aporeoi apo ton Ioudaismo ….


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λυκόφρων
Νέο Μέλος


22 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2002, 17:04:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λυκόφρων  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Λυκόφρων  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Λυκόφρων  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια ερώτηση:

Ο Σατανάς είναι προσωποποίηση του κακού, σωστά;

Σύμφωνα με το χριστιανισμό, ο Θεός είναι πανταχού παρών, σωστά;

Ας το αναλύσουμε το τελευταίο. Αν υπάρχει κάτι "έξω" από το Θεό (στη χριστιανική του έννοια) τότε αυτόματα δημιουργείται μια νέα έννοια, η έννοια του "Όλου" η οποία θα ήταν μεγαλύτερη από το Θεό. Και, σύμφωνα με τη χριστιανική οπτική είναι αδύνατον να υπάρξει κάτι μεγαλύτερο από το Θεό.

Άρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο Σατανάς είναι κομμάτι του Θεού. Δηλαδή, η προσωποποίηση του κακού είναι κομμάτι του Πανάγαθου.

Πώς είναι δυνατόν αυτό;

Τουλάχιστον σε ένα φίλο μου εβραίο όταν έκανα αυτήν την ερώτηση μου έδωσε μια ειλικρινή απάντηση πως ο Σατανάς είναι η "πόρνη" του Θεού: Όπως κάποιος πατέρας θα πληρώσει μια πόρνη να "την πέσει" στο γιο του για να δοκιμάσει την αρετή του, έτσι και ο Θεός χρησιμοποιεί το διάβολο για να δοκιμάσει τους ανθρώπους. Αυτό, κατά την ιουδαϊκή οπτική, δεν κάνει το διάβολο κακό.

Τώρα, όχι πως μου αρέσει η παραπάνω εξήγηση αλλά το συζητάμε άλλη ώρα.

Αντιφών ερωτηθείς τί εστι μαντική απεκρίθη: ανθρώπου φρονίμου εικασμός.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2002, 12:15:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπεριωνα......δεν απαντω, γιατι σε βλεπω στη ΣΥΓΓΡΟΥ!!

Ο ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΚΟΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΡΕΙΔΗΣ
Νέο Μέλος


14 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2002, 09:47:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΡΕΙΔΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και φυσικά υπάρχει ως έννοια ο διαβολος.
Είναι αυτός που διαβάλλει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2002, 17:05:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kata thn gnwmh mou,to na leme oti yparxei satanas,einai poly aoristo.
As paroume ta pragmata apo ta arxaia xronia,pou oi anthrwpoi nomizan gia theo otidipote pou den mporousan na ekshghsoun ekeinoi me thn logikh tous.
Etsi kapws nomizw oti vghke kai h diaxwrhsh tou "kalou" kai tou "kakou".
An kapoios ekane kati pou oi alloi to thewrousan mh apodekto,elegan oti sthn allh tou zwh o theos (tous) tha ton timwrhsei me opoiondhpote tropo.Etsi loipon,oi theoi eginan "timwroi".
As elthoume loipon,pisw sthn dikgh mas epoxh,pou leme oti an den eisai kakos anthrwpos klp klp tha pas sthn kolash-opou einai kai o satanas,enw an eisai kalos anthrwpos tha pas ston paradeiso-opou tha deis kai ton Theo.
Isws o satanas vghke gia na einai aplws kati antitheto apo ton Theo-giati se ola iparxei kati antitheto.Gia na iparxei to perithwrio na dialexoume se ti pisteyoume.
Isws iparxei gia na mporei o anthrwpos na vazei oria ston eayto tou kai stis prakseis tou.

FiliaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2002, 17:26:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2002, 21:48:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΠΑΝ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ.

ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΙΑΒΟΛΟΣ = ΕΩΣΦΟΡΟΣ = ΚΑΚΟ ??????

ΑΛΛΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΑΛΛΟ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ?????

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2002, 00:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε AVATARGR καλησπερα,
στην εβραιοχριστιανικη θρησκεια,ο Εωσφορος ειναι ο εκπτωτος αγγελος κατι το οποιο θα γνωριζεις.Υπηρχαν και στις αλλες θρησκειες δαιμονικες δυναμεις του κακου.Ο Εωσφορος εχει επικρατησει να λεγεται Διαβολος,ο οποιος ειναι δημιουργημα του Ανωτερου θεου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2002, 17:37:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΠΑΝ ΑΣ ΤΟΝΙΣΩ ΑYΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ

quote:
στην εβραιοχριστιανικη θρησκεια,ο Εωσφορος ειναι ο εκπτωτος αγγελος κατι το οποιο θα γνωριζεις.

ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ
Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟ ΦΩΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ
Νέο Μέλος


37 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2003, 14:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν υπάρχει καλό και κακό. Υπάρχει μόνο <αυτός> που απομακρύνει την ψυχή από την αλήθεια της , από την πραγματική της φύση , από την αιώνια και παντοτινή της υπόσταση , από την δικαιωματική της ταύτιση με εκείνη την άχρονη ύπαρξη , τον δημιουργό γης και ουρανού , του σύμπαντος και του κενού , νύχτας και ημέρας , αυτόν , των πάντων κάθε αρχή και πέρας .
Υπάρχει μόνο <αυτός> που απομακρύνει την ψυχή …….ας το πούμε περιληπτικά ….. από τον ΘΕΟ . Υπάρχει μόνο <αυτός> , απέναντι στην μοναδική αλήθεια , που πάντα ήταν , είναι , και πάντα θα είναι .
<Αυτός> είναι η ύψιστη διαστρέβλωση . Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη διαστρέβλωση από το να μην μπορούμε να αντιληφθούμε την παντοδυναμία της ψυχής μας …..μα τι λέω…..το σκότος που ορίζει η σατανική του ύπαρξη , έχει ξεπεράσει κάθε έννοια <κακού> που μπορεί να ορίσει λέξη, αφού έχει κατορθώσει να μην μπορούμε να βιώσουμε την ύπαρξη της ίδιας της ψυχής μας.
<Αυτός> είναι ο μέγας διαβολέας .Δεν μπορείτε να αντιπαραβάλετε τίποτα ως ΚΑΚΟ απέναντι σε εκείνον , που κατορθώνει να διαβάλει το αιώνιο , το άχρονο , το παντοτινό , την αλήθεια την μοναδική , που πάντα ήταν , είναι , και πάντα θα είναι , την ίδια την ψυχή σας , σε βαθμό που να μην την αναγνωρίζετε και να αγνοείτε την ύπαρξη της .
Ψάχνετε ακόμη να βρείτε το κακό ;……μα κοιτάξτε……<αυτός> σας έχει στερήσει τα πάντα . Ποιος ; Λέγεται και εαυτός .


ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2003, 15:29:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΡΩΣΘΕ.

OS PROIN SATANISTHS (XERW,AKOUGETE VARI AYTO) THA PREPEI NA SAS PW
KAI THN DIKH MOU APOPSH.(PROIN APOPSI)
ALO EINAI O EOSFOROS
ALO EINAI O SATANAS
ALO EINAI O DIAVOLOS

O ''BATHOMET'' H ALIOS ''BAPHOMET''EINAI TO ONOMA TOU TRISIPOSTATOU
KAKOU

OUSIASTIKA MILAME GIA ENA PROSOPO ALA...TRISIPOSTATO OPOS KAI O
THEOS.(MILAW PANTA STA PLESIA TOU XRISTIANISMOU)

O EOSFOROS EINAI O PRIGIPAS,O OMORFOS LAMBEROS AGELOS.PIOS EIPE OTI
O EOSFOROS EINAI ASXIMOS KAI TROMAXTIKOS APO THN STIGMH POU EINAI
AGELOS?O SATANAS APO THN ALI MERGIA,EINAI TO TROMAXTIKO KTINOS,EINAI
TO MISOS,H LAGNIA,H KATASTROFH KOK.O DIAVOLOS PREPEI NA DIA-VALEI
TON ANTHROPO OSTE NA VRETHEI STHN AGALIA TON PROANAFERTHENTON.
KAI PALI TONIZW OTI EOSFOROS-SATANAS-DIAVOLOS EINAI TO TRISIPOSTATO
KAKO GIA TON XRISTIANISMO.(OLA AYTA VEVEA KATA THN SATANISTIKH-EOSFORIKH-DIAVOLIKH ERESH POU ANIKA KAPOTE)

FISIKA KAI THA SIMFONISW ME TON AVATARGR OTI O FERON TO FOS EINAI
O EOSFOROS.ALA PIO FOS AKRIVOS?TO ALITHINO?H TO FOS THS LOUSIFERIS?TOU YGROU FOTINOU GALAZIOU PLANITH ME TOUS YDROVIOUS AGELOUS(ONDA)?APO EKINON TON PLANITH EXORISTIKE O EOSFOROS STA ENGATA THS GHS
OTAN APOFASISE OTI THELEI NA GINEI THEOS STHN THESH TOU THEOU!
MEXRI TOTE OLA HTAN GALINIA.
ALA APO TOTE POU EGINE H ANTARSIA TOU EOSFOROU
TO TAGMA THS LOUSIFERIS GENITHIKE.....


FISIKA TORA PIA DEN IOTHETO KAMIA TETIOU IDOUS APOPSH
APLOS ANAFERTHIKA GIA TO TH PISTEUA KAPOTE KAI TO TH
PISTEUOUN POLES SATANISTIKES OMADES.

PISTEUW NA EDOSA KATI STHN SIZITISH.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wolffaced
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
638 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2003, 23:55:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχέμβροτε είπες ότι είσαι πρώην σατανιστής. Άνηκες και σε ομάδα?

Edited by - Wolffaced on 09/01/2003 00:29:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 00:18:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΕΧΕΜΒΡΟΤΕ, έχω δύο ερωτήματα, που ενδεχομένως ως πρώην Σατανιστής να μπορείς να δώσεις μία απάντηση.
α)Οταν αναφέρονται οι Σατανιστές σε Σατανά/Εωσφόρο/Διάβολο, εννοούν όντα ή κοσμικές δυνάμεις;
β)Εχει υποπέσει στην αντίληψή σου κάποιος συσχετισμός μεταξύ των ανωτέρω και του Προμηθέα;
Ευχαριστώ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 00:45:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
!ΑΠ' ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔ. ΑΡΧΕΤΥΠΟ

...ΑΛΛΑ ΣΥΝΗΘΩΣ
ΦΩΣΣΣΣΣΣΣ,ΑΤΜΑ


ΥΓ.ΑΒΑΤΑΡ...ΦΕΡΩ ΤΟ ΦΩΣ....

'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 00:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΧΕΜΒΡΟΝΤΕ,ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!!!!!

'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 01:00:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...
ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΩΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΓΟΠΟΔΑΡΟΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΩΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ,ΑΛΛΑ....
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΤΙ?
ΜΕ ΤΟ 2???????
ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ?
ΟΛΑ ΩΣ ΑΠΕΙΛΕΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΥΛΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...
ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ "ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ,ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ..."

'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 01:04:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
+ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ
ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ
+ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ,ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ(ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 3)
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ 2!
ΑΦΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ 3!
ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥ...
ΦΩΣ ΕΝ ΣΚΟΤΕΙ !...ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ+ΛΕΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ..."

'manava seva, madhava seva'


Edited by - ΑΤΜΑ on 09/01/2003 01:06:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 05:52:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KALH SAS MERA.

Wolffaced:NAI ONTOS ANIKA SE MIA OMADA POU EUTIHOS EGW PROSOPIKA
DEN EUTASA SE TETIO SIMIO OSTE NA PRAXW KATI GIA TO OPIO THA IXE
EPIPTOSIS PINIKES.
Old Tiger:OI SATANISTES OS SATANISTES,PISTEUOUN STO ON BATHOMET
KAI OXI SE KAPIA KOSMIKH DINAMH,TO THEOROUN YPARKTO PROSOPO,ON.
OI ''MAYROI'' MAGOI OMOS POU EINAI KATI ENTELOS DIAFORETIKO EINAI
KATA POLH ANOTEROI,GIATH GNORIZOUN ONTOS TOU TH EINAI H MAGIA KAI
XRISIMOPOIOUN THN SKOTINH PLEURA AYTHS,GIAYTO KAI APOKALOUNTE
MAYROI MAGOI.GNORIZOUN POLI KALA OTI I DINAMEIS AYTES EINAI KOSMIKES
SYMBANTIKES KAI DEN XRISIMOPOIOUN OUTE ENA MAGIOVOTANO GIA NA PRAGAMATOPOIHSOUN AYTA POU EPITHIMOUN,OLA AYTA TA THEOROUN ASTIA
KAI H SKEPSH GIA AYTOUS ARKEI GIA NA KANOUN KAKO.
OSON AFORA TON PROMHTHEA,OXI DEN EXEI KAMIA SXESH.
VEVEA YPARXOUN KAI KAPIES PERIPTOSEIS(ERESIS)POU GIA PARADIGMA
PRAGAMATOPOIOUN TELETES SE XOROUS PALEON ELLINIKON LATRION!
POU FISIKA ME VRISKOUN AKROS ANTITHETO,DIOTI OUDE MIA SXESH EXOUN
OLA AYTA ME THN ELLINIKH LATRIA KAI KOSMOANTILIPSH.
ENA XARAKTIRISTIKO MEROS POU TELOUNTE TETIOU IDOUS TELETES EINAI
H SAMOTHRAKH.EGO AYTO TO THEORW VEVILOSH AYTOU TOU PANIEROU TOPOU.

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 10:48:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε EXEMBROTE,
απλά μου επιβεβαίωσες αυτό που ήξερα.
Μάλλον κατ'όνομα είναι Σατανισμός, ίσως για δημιουργία εντυπώσεων από κάποιους που ηγούνται αυτών των ομάδων. Προφανώς γίνονται επικλήσεις οντοτήτων που μάλλον είναι χαμηλά στην ιεραρχία. Οταν μιλάμε για κοσμικές δυνάμεις...αλλάζει το πράγμα. Εκεί η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση δεν μπορεί να αντέξει. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη επαφή που μπορεί να έχει ανθρώπινο ον είναι μόνο με κάποια παραφυάδα αυτής της δύναμης.
Μην σου κάνει εντύπωση γιατί πηγαίνουν στα αρχαία ιερά και κάνουν τελετές. Είναι τόποι δύναμης, ενεργειακά φορτισμένοι και ως γνωστόν σε αυτά τα πράγματα η ενέργεια είναι το πρωταρχικό.
Η συσχέτιση του Εωσφόρου με τον Προμηθέα έχει προκύψει καθαρά από φιλοσοφικής πλευράς, καθώς και οι δύο προσέφεραν στον άνθρωπο κάτι το απαγορευμένο από τους Θεούς και γι'αυτό τιμωρήθηκαν. Προφανώς η ρίζα του μύθου είναι κοινή και στις δύο περιπτώσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 12:52:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!
ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ,ΑΚΟΜΗ ΟΜΩΣ +ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ'ΞΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ...
ΝΑΙ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΕΛΛΟΥΝΤΑΙ...
ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...
ΕΧΩ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ...
ΑΚΟΜΗ +ΤΟ ΣΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ...


'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 16:00:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επειδή φίλε Εχέμβροτε χρησιμοποίησες τον Μπαφομέτ ως ον που λατρεύουν οι σατανιστές, θα ήθελα τη γνώμη σου για κάτι που γνωρίζω. Ο Μπαφομέτ (ή τράγος του Μένδη) απετέλεσε μια από τις βασικές αιτίες σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, καθώς υποστηρίχτηκε από τους διώκτες τους πως τον λάτρευαν. Σίγουρα οι περισσότεροι τον βλέπουν ως την προσωποποίηση του κακού, όμως τι θα λέγαμε για την ερμηνεία του αποκρυφιστή Eliphas Levi, ο οποίος σχεδίασε τη φιγούρα του Baphomet και ουδεμία σχέση είχε με το κεφάλι που έλεγαν ότι λάτρευαν οι Ναϊτες. Αν για εσένα ή την πρώην ομάδα σου ο Μπαφομέτ ήταν το ίδιο το κακό, ο εμπνευστής του (και νονός του Eliphas Levi, είχε αντίθετη άποψη καθώς υποστήριζε πως η ερμηνεία του ονόματος αυτού προκύπτει από την αντίστροφη ανάγνωσή του:

Baphomet --> tem-ohp-ab= Templi Omnium Hominum Pacis Abas= Father of the Temple of peace of all men= Ο πατέρας του ναού της ειρήνης όλων των ανθρώπων= έκφραση του Καλού!

Αυτό αποτελεί καθαρή ένδειξη της ιδεολογίας του Eliphas Levi, μιας ιδεολογίας που στρέφονταν με κάπως "ανορθόδοξο" τρόπο προς τη λατρεία του θεού. Το ίδιο το σκίτσο του Baphomet αποτελεί έναν συνδιασμό συμβόλων και εννοιών με εμφανή τα σημάδια του κακού, αλλά με εμφανέστερη την διάχυση του φωτός μέσα στο σκοτάδι (προσέξτε τον πυρσό στο κεφάλι του Baphomet). Έτσι ο Eliphas Levi, με ένα σκίτσο αποτύπωσε ουσιαστικά τον δυϊσμό του θεού, ο οποίος εμπεριέχει τόσο το καλό, όσο και το κακό και αυτό με βρίσκει απολύτως σύμφωνο.

Πραγματικά έχω μπερδευτεί με το τι λατρεύουν όλες αυτές οι ομάδες καθώς άλλοι λένε ότι είναι σατανιστές, άλλοι ότι είναι εωσφοριστές, άλλοι ότι λατρεύουν τον διάβολο κλπ Πάραυτα όλοι διατείνονται ότι έχουν δει υλοποιήσεις αυτού που λατρεύουν... Μήπως τελικά προσθέτουν άλλη μια φορά στον ανθρωπομορφισμό κάποιων εννοιών, καθώς ενώ αυτό έχει ήδη γίνει (ανθρωπομορφική παρουσίαση και ερμηνεία του καλού και του κακού), από την άλλη έρχεται και μια τριπλή ανάλυση του κακού ως τριάδα αντίθετη προς την Αγία Τριάδα.

Sub rosaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 18:34:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KAI GIA OSOUS DEN GNORIZOUN THN EIKONA TOU BAPHOMET H BATHOMET...

KANONTAS ENAN APLO APOSIMVOLISMO,PANTOTE DISKOLEUOMOUN NA KATANOISW
TO GIATH TO ERMITIKO KIRIKIO VRISKETE STA GENITIKA ORGANA TOU EIKONIZOMENOU?

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 18:35:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
MPERDEMENA MAS TA LEEI O ''Alphonse Louis Constant''

Πάνα καλώ κρατερόν,νόμιον
κόσμοιο τό σύμπαν.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy