ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Η ΤΡΙΑΔΑ: Συγκριτική Μελέτη και προεκτάσεις στα αναφερόμενα γνωστικά πεδία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 16:35:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε αυτό το φόρουμ θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε
την έννοια της Τριάδας, όπως αυτή εμφανίζεται στα διάφορα
γνωστικά πεδία
.

Η Τριάδα στη μυθολογία, θρησκεία, φιλοσοφία,
αλλά και σε άλλα γνωστικά συστήματα, όπως οι θετικές επιστήμες,
ή η τέχνη, έτσι όπως θα προκύψει πιθανότατα
μέσα από την αναζήτησή μας, είναι το θέμα που εξετάζουμε.

Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε σε βάθος και πλάτος
την έννοια της Τριάδας και να αναζητήσουμε διδασκαλίες
μέσα από ενδελεχείς παρουσιάσεις, συγκριτικές αναλύσεις,
προεκτάσεις, αναλογίες και σχολιασμούς πάνω στην Τριάδα.



kynikos
Πλήρες Μέλος

United Kingdom
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 17:08:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kynikos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπράβο λίλιθ,

Επέτρεψέ μου να σε συγχαρώ πρώτος για το νέο τοπικ!
Έλεγα να γράψω κάτι - μια που η συζήτηση ήδη πήγαινε κατα εκει - στο προηγούμενο τοπικ (Χριστιανικη Φιλοσοφία) αλλα καλύτερα εδώ, ελεύθερα απο οποιοδήποτε Θρησκευτικό πλάισιο!

Προσωπικά, θα ήθελα να το δούμε όσο πιο πρακτικά γίνεται, δηλαδή τι σημαίνει στην "έμπρακτη φιλοσοφία", στην καθημερινότητα μας, και όχι τόσο πολύ στην θεωρία.... Δεν πιστεύω να θέλουμε να καταλήξουμε σε κάποια Μεσαιωνική διαμάχη τύπου "πόσοι άγγελοι χωράν στην κεφαλή μιας καρφίτσας".

Αν η έννοια της Τριαδικότητας έχει οποιαδήποτε αξία, θα πρέπει να αποδεικνύεται κάπως και χειροπιαστά, αλλοιώς τί νόημα έχει;;

Θα επιστρέψω σε λίγο με μια σύνοψη των ιδεών του Ινδου φιλοσόφου Datatreya, που νομίζω οτι έχει δώσει μια από τις πιο όμορφες και μεστές ερμηνείες στο θέμα...

Φιλικά

k


Edited by - kynikos on 23/01/2005 17:09:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kentayros_Sw
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 18:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kentayros_Sw  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι δυνατόν να εξεταστή κάτι σε "σε βάθος και πλάτος" όταν Άυτό δεν έχει διάσταση...? ¨οταν εκεί χόρος χρόνος είναι Ένα?....


http://pryahi.indeep.ru/mythology/greek/apollo_01.jpg
Μέσα στη σιωπή γεννιέται η αγάπη και μέσα από την αγάπη η γνώση…Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 20:39:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λίλιθ, καλωσορίζω κι εγώ το θέμα αυτό, με λίγες "τριαδικές" εικόνες...

(η τελευταία φέρει το όνομα και κατά την ταινία επίσης τη χάρη...)

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 21:45:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ λίλιθ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΜΑ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΩΣ Η ΤΡΙΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.

ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ..

ΚΑΘΑΡΑ ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ..
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ (ΤΡΙΑΔΑ) ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΤΕΛHΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ...
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΟ.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ..

ΑΣ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ.

ΝΟΗΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ..

Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΧΩΡΟΥ.
Η ΠPΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΡΕΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lorenzo
Πλήρες Μέλος


1432 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 23:04:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lorenzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή λίλιθ,
καλωσορίζω κι εγώ το ενδιαφέρον θέμα του φόρουμ που άνοιξες.

Θα ήθελα να συμβάλλω παρουσιάζοντας τις εννέα μούσες.

Εκτός απο τα πατροπαράδοτα ονόματα τους, οι Μούσες κατά τον Πυθαγόρα έφερναν τα ονόματα των απόκρυφων επιστημών και των ιερών Τεχνών που είχαν αναλάβει την φύλαξη τους.

Η Ουρανία φύλακας της αστρονομίας και της αστρολογίας.
Η Πολύμνια της επιστήμης των ψυχών στην άλλη ζωή και της Τέχνης της μαγείας, αλλά ήταν ακόμη μούσα της μιμικής{παντομίμας}.
Η Μελπομένη της επιστήμης της ζωής και του θανάτου, των μεταμορφώσεων και των αναγεννήσεων, ήταν η μούσα της τραγωδίας.

Οι τρείς αυτές ανώτερες Μούσες απαρτίζανε την κοσμογονία ή την ουράνια φυσική.

Η Καλλιόπη, η Κλειώ και η Ευτέρπη προστάτευαν την επιστήμη του ανθρώπου ή ψυχολογία με τις αντίστοιχες Τέχνες της¨ την ιατρική, τη μαγεία και την ηθική.

Η Καλλιόπη ήταν ακόμα η μούσα του ηρωικού έπους,
η Κλειώ της ιστορίας και
η Ευτέρπη της αυλητικής τέχνης.

Η τελευταία ομάδα, η Τερψιχόρη, η Ερατώ και η Θάλεια, αγκάλιαζαν τη γήινη ψυχή, την επιστήμη των στοιχείων, των ορυκτών, των φυτών και των ζώων. Ήταν επίσης

η Τερψιχόρη, μούσα της λυρικής ποίησης {αρχικά του χορού},
η Ερατώ του υμεναίου του γάμου, επομένως της ερωτικής ποίησης και
η Θάλεια της κωμωδίας.

Έτσι μέσα απο τον φωτεινό κύκλο των Μουσών παρουσιάζονταν ο οργανισμός των επιστημών σαν αντίγραφο του οργανισμού του Σύμπαντος.

Οι εννέα μούσες που προσωποποιούσαν τις επιστήμες, κατά ομάδες ανά τρείς, σχημάτιζαν μαζί με την Εστία {που τους έδινε την κίνηση, τον ρυθμό και τη μελωδία} την Θεία Επιστήμη, τη φύλακα του πρωταρχικού πυρός.

Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω κι σ' άλλες συμμετοχές να φαρδύνουμε το θέμα και να το αναλύσουμε πιο διεξοδικά και πολύπλευρα.

Καλή συνέχειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2005, 23:46:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ωραία Λίλιθ καλώς να αρχίσει και αυτό το θέμα.Όμως προσοχή:είναι πολύ μεγάλο θέμα επειδή είναι πολλές οι προεκτάσεις του. Γιαυτό θα πρότεινα να μην ασχοληθούμε τώρα με τις ΠΟΛΛΕΣ ΤΡΙΑΔΕΣ που σίγουρα θα ανακαλύψουμε αλλά με την έννοια της ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ. Έτσι θα πιάσουμε τη ρίζα του θέματος και όλων των άλλων τριάδων που θα είναι εφαρμογές της τριαδικότητας. Και ξεκινάω ρώτος με μερικές παρατηρήσεις. Στη φύση παρατηρούμε να εμφανίζεται το φαινόμενο της διαίρεσης σε 3 μέρη πολλών όντων. Αυτά τα 3 μέρη δεν είναι πάντα ίσα ή ισοδύναμα. Πχ Ήλιος ,Σελήνη, Γη αποτελούν μια τριάδα ,όπως και Ήλιος -Ερμής-Γη και Ήλιος -Ερμης-Αφροδιτη κλπ.
Αυτό που τα ομαδοποιεί και τα κάνει τριάδα είναι ΚΑΠΟΙΟ μέγεθος που εμείς δεν ξέρουμε, αν δεν το ορίσουμε εκ των προτέρων ή δεν το βρούμε εκ των υστέρων.Πχ στην 3η τριάδα έχουμε την ΑΠΟΣΤΑΣΗ ως μέγεθος που τακτοποιεί και ορίσει την τριάδα αυτή ενώ στην πρώτη θα μπορούσαμε να θέσουμε και εκεί την απόσταση αλλά δε θα είχαμε αντοιστοιχία αν συγκρίνουμε τις δυό τριάδες ως προς το μέγεθος ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Υπάρχουν και άλλα μεγέθη:φωτεινότητα,βαρυτική επίδραση, χρόνος περιφοράς γύρω από το κέντρο της τροχιάς κλπ. Με βάση ένα άλλο μέγεθος η διάταξη θα είναι διαφορετική. Πχ η Γη περιστρέφεται ταχύτερα απ'όσο η Σελήνη γύρω από τον εαυτό της και ο Ήλιος κάπου ανάμεσα από τις δύο (διότι περιστρέφεται ανά 25 ημέρες περίπου γύρω από τον εαυτό του,η Γή ανά μια και η Σελήνη ανά 28 περίπου).
Οπότε πρώτος κανόνας:να αναφέρουμε το νόμο που κάνει μια τριάδα τριάδα.'Ετσι θα βρούμε και την ιεράρχηση των τριών μελών της.

Ας δούμε την τριαδικότητα. Η τριαδικότητα ,όπως και κάθε ν-αδικότητα ,υφίσταται για κάποιο λόγο και υπό καποιες προϋποθέσεις.
Το 3 ως αριθμός έχει κάποιες ιδιότητες. Τις ιδιοτητες αυτές τις έχουν όλες οι τριάδες; ΟΧΙ!!!
Το 3 προκύπτει απο σύζευξη δύο εννοιών:της τριαδικότητας και της διαίρεσης σε ίσα μέρη. Η τριαδικότητα που θα ονομαζόταν φαντάζομαι "αόριστη τριάδα" όπως και η δυαδικότητα "αόριστη δυάδα" από τους πυθαγόρειους δεν ταυτίζεται με το 3 αλλά το παράγει καθώς είναι μια από τις έννοιες που το συνθέτουν.
Πχ αν έχουμε τον αριθμό Χ όλοι οι άλλοι αριθμοί θα έχουν δύο πιθανές καταστάσεις:θα είναι μεγαλύτεροι ή μικρότεροι του Χ. Έτσι όλοι οι αριθμοί γίνονται 3 ομάδες:οι μεγαλύτεροι του Χ ,οι μικρότεροι του Χ και ο Χ μόνος του στην τρίτη ομάδα. Αυτό ιχύει για ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΌ Χ. Οπότε αν και υπάρχει τριάδικότητα δεν πάιζει κανένα ρόλο ο ίδος ο 3 σε αυτή. Είναι κάτι ευρύτερο από τον 3 όπως βλέπουμε.
Ας έρθουμε τώρα στην άλλη ιδιότητα ,την ισότητα των μερών. Όταν έχουμε 3 όντα, ας πούμε 3 ανθρώπους, αυτά έχουν κάτι κοινό και μπορούμε να τους θεωρήσουμε 3-άδα και κάτι διαφορετικό καθένας από τον άλλο και τους βλέπουμε και ως μονάδα τον καθένα. Το κοινό είναι η "ανθρωπινότητα". Το σύνολο των στοιχείων που κάνουν τον άνθρωπο άνθρωπο και όχι οι διαφορές του ενός από τον άλλο.
Οι διαφορές μας κάνουν μονάδες,γιατί κανένας δεν έχει τα πάντα κοινά με έναν άλλο. Ακόμη και αν είχαν τα πάντα κοινα αλλά είχαν άλλοι θέση στο χώρο δύο όντα θα ήταν διαφορετικά εξαιτίας αυτής της μία διαφοράς.Ένα όν είναι διαφορετικό από ένα άλλο εάν έχει έστω και μια διαφορά. Αλλοιώς δεν πρόκειται για ΔΥΟ όντα αλλά για το ίδιο!!!

Οπότε για να υπάρξει μια τριάδα χρειάζεται να υπάρχει τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο και τουλάχιστον ένα διαφορετικό για κάθε μέλος της τριάδας. Αυτό θα ισχύει και για όλες τις ν-αδικότητες.
Υπάρχει μια ιδιότητα που εχουν όλα τα όντα: το να υπάρχουν (το "είναι" που θα έλεγαν και οι αρχαίοι).
Ποια θα ήταν η υπέρτατη τριάδα; Δε θα είναι εκείνη που δίνει ύπαρξη σε όλα τα άλλα όντα; Το "είναι" θα είναι το ένα μέλος αυτής της τριάδας γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχει κανένα ον. Αλλά ον (πέρα από το ίδιο το "είναι") χωρίς διαφοροποίηση δε μπορεί να επίσης να υπάρξει. Οπότε η διαφοροποίηση, η "ετερότης" των αρχαίων, είναι το άλλο μέλος.Όμως η διαφοροποίηση σαν ον και η ίδια (εδώ χρειάζεται συζήτηση πάνω στην έννοια "όν") δε μπορεί να ταυτίζεται με το "είναι" ούτε με το μή είναι,γιατί αυτό δεν υφίσταται,αλλά με το "γίγνεσθαι". Η διαφοροποίηση είναι αυτοπρόβλητη και μόνο έτσι μπορεί να είναι γιατί το "είναι" της δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει αλλά δεν τη διαφοροποιεί.
Το τρίτο μέλος της τριάδας δε μπορεί να είναι άλλο από την "ενότητα" διότι η "ετερότητα-διαφοροποίηση" διαφοροποιούμενη από τον εαυτό της παράγει της "ενότητα-ομοιότητα" ως έννοια!!! Όπως γίνεται με τον πολλαπλασιασμό αρνητικών αριθμών:(-1)*(-1)=1!

Αυτές τις σκέψεις ας τις κρατήσουμε για αργότερα για την αναφορά στο Υπέρτατο Ον, γιατί θα δείτε ότι περιγράφουν πολύ καλά την έννοια της υπέρτατης τριάδας σε πολλές θρησκείες και στο χριστιανισμό επίσης.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 01:31:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ να ξεκινήσουμε με την ανάλυση της έννοιας της Τριάδας.
Αφού κτίσουμε αυτή την έννοια πάνω σε γερά θεμέλια, θα επιχειρήσουμε
να δούμε την Τριάδα στα διάφορα γνωστικά πεδία.

Η έννοια της Τριάδας, με την ανάλυση του Filosofos3 αποτελείται από 3 οντότητες,
που παρουσιάζουν κάτι κοινό, και για αυτό το λόγο ομαδοποιούνται, και που παρουσιάζουν
-το κάθε μέλος της τριάδας- μια διαφοροποίηση. Ωστόσο οι διαφοροποιήσεις
των μελών της τριάδας οφείλουν να είναι ισοδύναμες,
(όχι απαραίτητα ίσες), ώστε να μπορούμε να δεχτούμε την έννοια της τριάδας.

Μπορούμε να θέσουμε σαν αρχική συνθήκη ότι η Τριάδα υφίσταται καταρχήν
ως γεωμετρικό σχήμα, ως τέτοιο θα την αντιστοιχούσαμε με το Ισόπλευρο τρίγωνο.
Όχι με το ισοσκελές, που προυποθέτει ότι οι 2 πλευρές / γωνίες μπορούν να
σχηματίσουν ένα ζευγάρι, ενώ η τρίτη πλευρά / γωνία ανοίκει σε διαφορετική
τάξη μεγέθους, και όχι με το σκαλινό τρίγωνο, στο οποίο οι 3 γωνίες / πλευρές
έχουν μεταξύ τους διαφορετικές και όχι ισοδύναμες σχέσεις μεγέθους.
Στο ισόπλευρο τρίγωνο ικανοποιείται η συνθήκη της ομοιότητας (το κοινό),
της διαφοροποίησης (ορίζουν 3 διαφορετικά σημεία στο χώρο και το επίπεδο)
και της ισοδυναμίας της διαφοροποίησης (οι πλευρές / γωνίες έχουν ίση απόσταση
από το κέντρο).

Αυτή η τελευταία πρόταση (η ισοδυναμία της διαφοροποίησης)
έχει ως γεωμετρικό αποτέλεσμα τον Γεωμετρικό Τόπο Κύκλο, που ορίζεται
με διπλή συνεπαγωγή ως ο μοναδικός κύκλος πάνω στον οποίο φέρεται
ενγεγραμμένο ισόπλευρο τρίγωνο. Η σχέση του Κύκλου προς το Τρίγωνο
ως μοναδικός γεωμετρικός τόπος των κορυφών του
αποτελεί για τη γεωμετρία την απαραίτητη συνθήκη που καθιστά 3 σημεία
που ορίζουν ένα επίπεδο (δηλαδή 3 σημεία, που δε βρίσκονται όλα στην ίδια ευθεία)
ως κορυφές ενός Ισόπλευρου Τριγώνου.
Είναι δε φανερό ότι ο κύκλος, ένα γεωμετρικό σύμβολο που φέρει την ανώτατη
οντολογική ταυτότητα (Εν), είναι σημαντικό στοιχείο συσχέτισης με την Τριάδα,
εφόσον δεχτούμε αυτήν ως ισόπλευρο Τρίγωνο, δηλαδή με τη μέγιστη
εννοιολογική αυστηρότητα.

Μπορούμε να πούμε ότι η έννοια του Γεωμετρικού Ισόπλευρου Τριγώνου
κατοικεί στο επίπεδο των Πλατωνικών Ιδεών. Είναι λοιπόν επόμενο ότι
οι Τριάδες, που πρόκειται να μελετήσουμε, ως ανθρώπινα κατασκευάσματα
(μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου τουλάχιστον), μπορεί να μην είναι τέλεια,
αλλά ατελή ισόπλευρα τρίγωνα, δηλαδή να τείνουν (και να μην είναι) προς τις αρχές
που διέπουν το Ισόπλευρο Τρίγωνο, δηλαδή το κοινό, τη διαφοροποίηση
και την ισοδυναμία της διαφοροποίησης.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 01:56:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Lorenzo
ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά σου
στις 9 μούσες. Προτείνω να τη σχολιάσουμε και να εμβαθύνουμε
στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή στην παρουσίαση διαφόρων Τριάδων.

Φίλε AVATARGR συμφωνώ μεν απόλυτα με τη συσχέτιση της πυραμίδας
με την Τριάδα, αλλά δε νομίζω ότι είναι ατελές ένα ισόπλευρο
τρίγωνο επειδή αναφέρεται στις 2 διαστάσεις και όχι στις 3.
Όπως το καταλαβαίνω εγώ, το τρίγωνο είναι ένα σύμβολο και
στο βαθμό που επιτρέπει τη φιλοσοφική εμβάθυνση στην έννοια της
Τριάδας είναι ένα δόκιμο σύμβολο.
Η τριγωνική πυραμίδα είναι επίσης ένα σύμβολο για την τριάδα.
Το ένα σύμβολο δεν αναιρεί το άλλο, ίσως η πυραμίδα επιτρέπει
κι άλλου είδους φιλοσοφικές εμβαθύνσεις. Για το ισόπλευρο
τρίγωνο μπορούμε να δεχτούμε ότι είναι για τη γεωμετρία η πιό
απλή οντότητα που αντιστοιχεί στην Τριάδα.

Αγαπητέ Kynikos ευχαριστώ για την υποδοχή σου!
γράφεις

quote:
Αν η έννοια της Τριαδικότητας έχει οποιαδήποτε αξία, θα πρέπει να αποδεικνύεται κάπως και χειροπιαστά, αλλοιώς τί νόημα έχει;;

Νομίζω ότι ο στόχος του θέματος αυτού καλύπτει το ερώτημά σου
quote:
Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε σε βάθος και πλάτος
την έννοια της Τριάδας και να αναζητήσουμε διδασκαλίες
μέσα από ενδελεχείς παρουσιάσεις, συγκριτικές αναλύσεις,
προεκτάσεις, αναλογίες και σχολιασμούς πάνω στην Τριάδα.

Οι διδασκαλίες στόχο έχουν να ενώσουν το αφηρημένο με το χειροπιαστό,
το φιλοσοφικό και θεωρητικό με το πρακτικό και το καθημερινό.
Σκοπός της φιλοσοφίας είναι η μετάλλαξη του ανθρώπου,
η πραγμάτωση του ανθρώπου ως ον που άνω θρώσκει.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lorenzo
Πλήρες Μέλος


1432 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 03:06:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lorenzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρομαι που αρχίσατε να ξετυλίγετε το κουβάρι παραθέτοντας γνωστές τριάδες αρχικά. Εγώ θα ξεκινήσω με μιαν άλλη.
Την πρώτη τριάδα που γνωρίζουμε με τη γέννηση μας. Την Όραση. Τρισδιάστατη.
Υψος - μήκος - πλάτος.
Συνειρμικά μου δημιουργεί την αίσθηση του περιορισμού αλλά και του μέτρου.
Του Μέτρου ως αρμονία αλλά και του μέτρου ως όριο.
Ως Αρμονία με μαγεύει και ταξιδεύει το νού στη Φαντασία.
Ως όριο με τσιγγλά να το ξεπεράσω.
Και τα δυο μαζύ με οδηγούν στην αναζήτηση του Πέραν των ορίων μου πιθανοτήτων.
Εδώ πάλη βλέπουμε άλλη μια τριάδα. Την Εξίσωση. Αρμονία - Οριο - Αναζήτηση. Χ+Ψ=Ω
΄Αλλο ένα στην πρόταση. Αντικείμενο - Υποκείμενο - Ρήμα.
Άλλο ένα στη γραφή. Σκέψη - Εντολή - Κίνηση.
Άλλο ένα. Προβληματισμός - Σκέψη - Απάντηση.
Σταματώ εδώ γιατί φοβάμαι οτι μπορεί να παρασύρθηκα και να πήρα λάθος δρόμο. Άλλωστε είναι κι αργά...

Καληνύχτα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 13:04:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ lorenzo ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΑΠΛΑ ΩΣ ΑΤΕΛΕΣ ΣΧΗΜΑ ΑΛΛΑ ΑΤΕΛΕΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ....

ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ...

ΘΑ "ΡΙΞΩ" ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ...

ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΗΜΑΤΑ...

ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ?????

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑΤΙΚΟ...ΑΛΛΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ...

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ..

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 15:58:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΑΛΙ ΕΔΩ....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ lorenzo ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ λίλιθ.

ΕΠΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΧΗΜΑ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΛΟ (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ-3) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ..

ΕΝΑ-1... ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΟΥΘΕΝΑ"
ΔΥΟ-2... ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ...
ΤΡΙΑ-3.. ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ..
ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΠΕΔΑ...

ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑ-ΕΔΡΟ/ΠΥΡΑΜΙΔΑ..

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΡΙΣ-ΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ.

ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΟ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ/3 ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ /
ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/01/2005, 17:48:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Λίλιθ νομίζω ότι θα συμφωνήσω με τα περισσότερα απ'όσα γράφεις αλλά θα διαφοροποιηθώ σε κάτι,μάλλον θα διαυκρινήσω κάτι που είπα γιατί έχω αφήσει ακρετά σημεία ασαφή.
Το ισόπλευρο τρίγωνο δεν είναι το απλούστερο σχήμα που υπάρχει για την τριάδα αλλά τα τρια σημεία ,τρείς τελείες, ασύνδετα μεταξύ τους, και σε οποιεσδήποτε αποστάσεις. Το τρίγωνο προϋποθέτει τις έννοιες "γραμμή" και "ισότητα" για να σχεδιαστεί ενώ τα τρία σημεία όχι.
Όταν μίλησα για διαφοροποιήσεις δεν είπα ότι είναι απαραίτητα ισες ή ισοδύναμες αλλά ότι ΜΟΝΟ ΣΤΟ 3 ,στον αριθμό 3, και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις είναι ισοδύναμες. Γενικά ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι ισοδύναμες. Το απαραίτητο είναι να υπάρχει τουλάχιστον μία διαφοροποίηση και τουλάχιστον μία ομοιότητα. Δεν αποκλείεται όμως να είναι περισσότερες οι διαφοροποιήσεις ή περισσότερες οι ομοιότητες.
Ισοδυναμία θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σε εκείνες τις περιπτώσεις μόνο που υπάρχει "μέτρο" και ταυτόχρονα να είναι τριάδα ισοδύναμων διαφοροποιήσεων. Σε αυτές μόνο τις περιπτώσεις ταιριάζει το ισόπλευρο τρίγωνο ως σύμβολο αλλά θα πρέπει να έχουμε την επιφύλαξη ως προς το ποιο μέγεθος είναι εκείνο που αφορά τη διαφοροποίηση. ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟ.Μια τριάδα που είναι "ισόπλευρη" ως προς ένα μέγεθος δε θα είναι απαραίτητα ισόπλευρη και ως προς οποιοδήποτε άλλο. Πχ δύο νότες που απέχουν πολλαπλασιάστικά εξίσου η μία από την άλλη σχηματίζουν ισόπλευρο τρίγωνο αν τις παραστήσουμε σε έναν κύκλο οκταβών. Αλλά η ηχητική ένταση των νοτών αυτών είναι ανεξέρτητο μέγεθος και μπορεί να σχηματίζεται οποιοδήποτε τρίγωνο ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΧΗΜΑΤΊΖΕΤΑΙ ΤΡΙΓΩΝΟ. Διότι δε μπορεί να σχηματιστεί τρίγωνο από κάθε τριάδα. Πχ προσπαθήστε να σχηματίσετε τρίγωνο με πλευρές 4, 5, και12 μονάδες. Για να γίνεται τρίγωνο, έστω και σκαληνό πρέπει να ισχύει α+β>γ όπου α,β,γ, τα μήκη των πλευρών του τριγώνου. Αλλιώς δε σχηματίζεται τρίγωνο. Αλλά η τριαδικότητα υπάρχει.
Πρέπει λοιπόν να πάμε πιο βαθιά και από το τρίγωνό αν θέλουμε να αναφερθούμε στην έννοια της τριαδικότητας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τις έννοιες, όπως έδειξα στο πρώτο μήνυμα.

Να είστε όλοι καλά .

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2005, 12:36:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η έννοια της Τριάδας στην σφαίρα της ανθρώπινης αντίληψης

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η έννοια της Τριάδας ξεκινά από την αντίληψη
του ανθρώπου, για το σώμα του και το περιβάλλον του και από την παρατήρησή
τους αντιλαμβάνεται την τριαδικότητα ολοένα και πιό καθολικά στον αισθητό
κόσμο. Και είναι επίσης σημαντικό ότι πρώτα έρχεται η αντίληψη της
διάστασης του χώρου και μετά του χρόνου, οπότε και οι πρώτες
τριάδες, θα σχηματίστηκαν μέσα στο χώρο και μετά στο χρόνο.

Όπως μας γράφει και ο αγαπητός AVATARGR, στην αρχή υπάρχει το
ΕΝΑ, που γίνεται ΔΥΟ και έπειτα ΤΡΙΑ. Το ΕΝΑ είναι προφανώς η ύπαρξη. Από
την ύπαρξη προκύπτει η μη ύπαρξη, ως θάνατος, ως αλλαγή, ως φθορά, αλλά και
από τη μη ύπαρξη προκύπτει η ύπαρξη, ως γέννηση, ως δημιουργία, φυσική
και τεχνιτή. Και αυτή η αντίληψη ισχυρίζομαι ότι ξεκινά, όπως ανέφερα
από το Χώρο (τί υπάρχει και τί δεν υπάρχει γύρω μου) και κατακτά το
χρόνο (τι υπάρχει σε σχέση με το τί υπήρχε, και τί θα υπάρξει).

Εδώ ξεκινά η αντίληψη του ΔΥΟ. Μετά έρχεται το ΤΡΙΑ να καθορίσει
το υποκείμενο και εδώ ακριβώς έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ενδιαφέρουσα
αντιστοίχιση: Το υποκείμενο βρίσκεται ανάμεσα στα δύο. Είναι ο παρατηρητής.
Έχουμε για παράδειγμα το ουράνιο, το υπόγειο και την επιφάνεια της γης,
επειδή για τον άνθρωπο η επιφάνεια της γης είναι το πεδίο δράσης του, άρα
το ανθρώπινο, το υποκειμενικό. Στο χρόνο έχουμε την αντίληψη του παρελθόντος
και του παρόντος, ως δίπολο, και το παρόν ως υποκείμενο, επειδή παρατηρεί
τα άλλα δύο... Και άλλες αντιστοιχίες, όπως ο αριθμός που βρίσκεται ανάμεσα
στο μικρότερο και στο μεγαλύτερο, όπως αναφέρει ο αγαπητός Filosofos3.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να
εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτή τη μετάβαση από το ένα στο δύο και από το
δύο στο τρία.
Μπορούμε να ξεκινήσουμε με αφετηρία τη μελέτη συγγραμμάτων πάνω στο
θέμα αυτό ή να κάνουμε έναν διαλογισμό, προσπαθώντας να "θυμηθούμε"
την εγκαθίδρυση της τριάδας, ως έννοια, μέσα στο νου μας.
Θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε ερωτήματα όπως:

Αν έχω μια ασυνείδητη / φυσική αντίληψη για την Τριάδα, πότε την
απόκτησα, ποιά ήταν τα πρώτα πράγματα, που τοποθέτησα σε μια τριάδα,
και το έκανα αυτό με εντελώς φυσικό τρόπο ή πώς αλλιώς;

Και για να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα, προσπαθώ να ανακαλέσω τη μνήμη
του νεογέννητου, που πρωτοαντικρίζει τον κόσμο: Στην αρχή όντας μέσα στη μήτρα
είναι ΕΝΑ, επειδή το μέσα και το έξω (μήτρα και μωρό) είναι ΕΝΑ. Μόλις γεννιέται
το μωρό βρίσκεται σε ένα ανοίκειο περιβάλλον και εκεί υποθέτω ότι γίνεται ένας
πρώτος διαχωρισμός μεταξύ του οικείου και του ανοικείου, του μέσα και του έξω,
του πριν και του μετά, δηλαδή αρχίζει να υπάρχει το ΔΥΟ. Εδώ θα τοποθετούσα
τη μητέρα ως τον ΤΡΙΤΟ παράγοντα της τριάδας, αλλά η μητέρα σε αυτό το στάδιο
ταυτιζεται με το νεογέννητο, οπότε λογικά υπάρχει πάλι η έννοια του τρίτου ως
υποκειμενικός παρατηρητής.

Μετά την αντίληψη / παρατήρηση έρχεται η αναπαράσταση. Αυτή δίνει νοήματα
στους φυσικούς αριθμούς, ανακαλύπτει και πιστοποιεί τριάδες, και ακολούθως
μιμείται και αντανακλά την τριάδα σε τεχνουργήματα και σε νοητικά συστήματα.
Θα λέγαμε ότι ο άνθρωπος πρώτα βιώνει, συλλαμβάνει / ανακαλύπτει με το νου
την καθολική χρησιμότητα της τριάδας και μετά "κτίζει" πάνω σε αυτήν τις
διάφορες δημιουργίες του.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2005, 15:40:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΛΙΘ....

Η ΤΡΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΛΙΛΙΘ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕΝ
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...
ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟ ΤΡΙΓΩΝΟ...

ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΥΧΑΙΟ Η ΜΗ ΑΡΜΟΝΙΚΟ... (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

analphabet
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
321 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2005, 13:54:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους analphabet  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μέχρι τρείς είναι δεσμός..

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2005, 10:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ ΜΟΥ analphabet ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑ ΕΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2005, 12:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΤΙ Ο ΟΡΦΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΜΟΝΟΘΕΙΣΜΟΥ.

ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΥΓΡΟΣ ΚΑΙ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΣΗΜΟΦΕΓΓΟ ΩΟΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΜΨΥΣΗ ΥΛΗ.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ (ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΠΕΤΑΧΤΗΚΕ Ο ΦΑΝΗΣ, Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.(ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΘΕΟΣ)

ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ...
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΡΙΑΔΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
ΤΡΙΑΔΑ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΘΕΡΑΣ-ΧΑΟΣ-ΕΡΕΒΟΣ..

Ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ...
"ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΤΡΙΑΔΟΣ ΕΦΘΕΓΞΑΤΟ,ΕΙΠΟΝ ΕΝ ΜΙΑ ΤΡΑΔΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΟΤΗΤΑ"

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

(ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Π.ΑΔΑΜΑΚΟΥ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Μ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΘ.ΠΑΝ.ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2005, 15:32:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή φίλοι
λόγω απρόβλεπτου τεχνικού προβλήματος που προέκυψε δεν έχω τη δυνατότητα πρόσβασης στο ιντερνετ για να μπορώ να απαντήσω όποτε θέλω και αναλυτικά.
Δεν έχω χρόνο να αναφερθώ αναλυτικά στις έννοιες που θέτεις Λίλιθ προς συζήτηση, όπως ΧΩΡΟΣ, ΧΡΟΝΟΣ και φυσική/ασυνείδητη αντίληψη της τριάδας. Συμφωνώ γενικά με τον τρόπο σκέψης σου και νομίζω ότι ο διαλογισμός/συλλογισμός που πρότεινες με βάση την παρατήρηση είναι το καλύτερο.ΤΑ βιβλία έχουν και πολλά σφάλματα τα οποία θα τα βρούμε μπροστά μας αν τα θέσουμε ως οδηγούς στην έρευνα. Ας έχουμε οδηγό τον ορθό λόγο,όχι τον κοινώς ονομαζόμενο "ορθολογισμό" που δε συμπίπτει πάντα με τον ορθό λόγο.
Δε θα αναφερθώ τώρα στις έννοιες χώρος, χρόνος κλπ για τί δεν έχω χρόνο. Θα το κάνω μόλις μπορέσω.
Πιστεύω ότι η έννοια της τριάδας δεν είναι δημιούργημα του ανθρώπινου νου αλλά το αντίθετο, αυτός δημιουργήθηκε από αυτή. Εδώ υπάρχει πολύ υλικό για συζήτηση. Το τι αντιλαμβανόμαστε δεν είναι αυτό που υπάρχει. Πχ όταν αντιλαμβανόμαστε μια τριάδα ή γενικά ν-αδα τότε λειτουργεί μια (ν+1)-αδα επειδή υπάρχουμε και εμείς, ο παρατηρητής. ΘΑ συνεχίσω το συντομότερο.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2005, 18:45:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Filosofos3 ευχαριστώ για το μήνυμά σου, που μας στέλνεις
μέσα από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες περιγράφεις
ότι βρίσκεσαι.
Φίλε AVATARGR ευχαριστώ επίσης για την παρουσίαση των 2 τριάδων.

Όσον αφορά εμένα, (επειδή δυστυχώς έχω αυτές τις μέρες λίγο τρέξιμο),
θα επανέλθω αργότερα σήμερα (αν τα καταφέρω)...

Είναι σημαντικά τα θέματα που τέθηκαν στο προηγούμενα μηνύματα
και είναι χρήσιμο, πιστεύω, να τα αναλύσουμε περισσότερο.

Όσον αφορά τις πηγές, νομίζω ότι τελικά και ο προσωπικός
διαλογισμός, ο διάλογος, και οι παραθέσεις κειμένων
από βιβλιά, θα μας φανούν πολύ χρήσιμα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2005, 23:30:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλέον. Θα ήθελα να σταθούμε λίγο στο θέμα του χρόνου γιατί όσα λένε τα κέιμενα είναι μερικές φορές λανθασμένα και μη κυριολεκτικά ,κάτι που δεν γινόταν ούτε γίνεται πολλές φορές αντιληπτό. ΧΡΟΝΟΣ με την πρωταρχική σημασία της λέξης ΔΕΝ είναι αυτό που εννοούμε εμείς σήμερα με αυτή τη λέξη. Σήμαινε την "περιοδο" ενός φαινομένου και δεν σχετιστηκε τυχαία με τον Κρόνο. Η συχέτιση οφείλεται στο ότι ο Κρόνος ήταν ο πιο αργός ορατός πλανήτης και φυσικά θεωρήθηκε ως σύμβολο της μεγαλύτερης "περιόδου" στη φύση ,άρα ως το πρωταρχικό σύμβολο της "περιοδικότητας" ,του "Χρόνου" δηλαδή.
Σήμερα με τη λέξη αυτή εννούμε κάθε χρονικό διάστημα περίοδο ή μη περίοδο φαινομένου αλλά και το "άπειρο" χρονικό διάστημα και τη στιγμιαία χρονική ροή που τότε αποδίδονταν με άλλους όρους. ΠΧ η λέξη "Αιών" σημαίνει μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και ροή χρόνου στους αρχαίους. Βέβαια η αλλοίωση των αννοιών συνέβη σταδιακά και την εντοπίζω στην εποχή των μεγάλων φιλοσόφων ,ειδικά στον Αριστοτέλη, ο οποίος ήθελε να βρεί μεν τη σημασία σε πολλούς όρους αλλά δεν το πέτυχε πάντοτε.
Δε μπορούμε επομένως να αναφερόματσε στο χρόνο μέσω αρχαίων κειμένων γιατί δεν ταυτίζονται οι σημασίες των λέξεων. Με τη σημερινή σημασία θα έλεγα ότι δε μπορούμε να πούμε ότι γεννήθηκε ή δημιουργληθηκε ποτέ ο χρόνος. Είναι παντελώς αδύνατο γιατί η δηνιουργλια ενός όντος προϋποθέτει ότι αυτό δεν υπάρχει για μια στιγμή έστω. Όμως στιγμή πριν τη δημιουργία του Χρόνου δε μπορέι να υπάρξει!!! Άρα ο Χρόνος είναι και αδημιούργητος και δε μπορεί να γεννήθηκε ποτέ γιατί η γέννησή του δε μπορεί να αρχίσει ποτέ εξ ορισμού του χρόνου. Τι μένει επομένως;
Μόνο το να γεννάται αενάως ή να είναι αγέννητος! Αυτές όμως οι ιδιότητες είναι μόνο του θεού. Και η Σρίμαντ Μπαγκαβάταμ λέει το ίδιο:"ο χρόνος είναι ο Θεός" αλλά διαπιστώνουμε αυτές οι ιδιότητες να είναι επίσης των δύο προσώπων της Αγίας Τριάδας στο χριστιανισμό:η αγεννησία του Πατρός και η αεί γεννητότητα του Υιού.
Με όλα αυτά όμως δε λύσαμε το μυστήριο του χρόνου ακόμη.
Για το τρίγωνο και το αν πρέπει να είναι ισοσκελές θα έλεγα ότι αυτό δεν έχει σχέση με την αρμονία. Αρμονία δεν είναι μόνο η ισότητα, η απλή ισότητα, όπως αποδεικνύεται και στη μουσική, αλλά και η ανισότητα. Αλλά όχι κάθε ανισότητα. Δεν υπάρχει τίτποτε τυχαίο αλλά και δεν ξέρουμε τους μυστικούς λόγους των όντων. Οπότε δεν είναι σωστό να υποθέτουμε ότι είναι ή δεν είναι έτσι κάτι χωρίς να το αποδεικνύουμε, χωρίς να γνωρίζουμε το μυστικό λόγο.
Ο χώρος επίσης χρειάζεται αντίστοιχους συλλογισμούς. Δε μπορεί να δημιουργηθεί ούτε αυτός. Θα το δούμε κάποια άλλη στιγμή αναλυτικότερα γιατί είναι ξεχωριστό θέμα. Εδώ έχουμε την τριάδα ακόμη που δεν τελειώσαμε. ΞΑναλέω ότι δεν πρέπει να παίρνουμε ως βάση τους αριθμούς γιατί αυτοί είναι ΠΑΡΑΓΩΓΑ των εννοιών και όχι το αντίστροφο. οπότε δε μας δείχνουν καθαρά τις έννοιες. Το να λέμε μετάβαση από το 1 στο 2 και στο 3 μας αποπροσανατολίζει. Γιατί να παραλείψουμε όλους τους ενδιάμεσους αριθμούς, ρητούς και άρρητους; Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει τέτοια μετάβαση αλλά συνυπάρχουν εξαρχής όλα :και το 1 και το 2 και το 3 και το ...ν. Σε κάποιες μεταβολές πάμε με τη σειρά :1,2,3 κλπ ενώ σε άλλες 3,2,1,0, κλπ. Ακόμη δεν πρέπει να αποκλέισουμε και απίθανες εκ πρώτης όψεως ακολουθίες όπως 1,3,2 ή 2,3,1 οι οποίες εξίσου υπάρχουν και εμφανιζονται στη φύση.

Η μή ύπαρξη δε μπορεί να προκύψει από την ύπαρξη. Η ύπαρξη δεν παράγει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό της ο οποίος είναι αυθύπαρκτος και μη δημιουργούμενος. Μόνο η ετερότητα παράγει.Και αυτό που παράγει πρώτο είναι η μη ετερότητα=ομοιότητα όπως έχω ξαναπεί.
Συμβολικά :
ΥΠΑΡΞΗ : ΜΙΑ τελεία

ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ :ΔΥΟ τελείες ή οποιαδήποτε δυάδα όχι απαραίτητα ίσων μερών ή ίσως ειδικά ΜΗ ίσων μερών και ανόμοιων

Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ θα περιλαμβάνει το ον Α το ον Β και ένα ΤΡΙΤΟ ΟΝ τη σχέση των δύο. Αυτό δε χρειάζεται και δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί στην ετερότητα:αρκεί μόνο η παράσταση των 2 όντων. Εδώ, στην ομοιότητα νομίζω ότι το σύμβολο που ταιριάζει είναι οι 3 τελείες, όχι 3 ίσα ευθύγραμμα τμήματα γιατί τότε εισάγουμε την έννοια του μήκους και της ισότηταςπου δημιουργεί 5-δικότητα,πράγμα ανεπιθύμητο.
Προσπάθησα να προσεγγίσω την πιο βασική έννοια της τριαδικότητας γιατί οι υλοποιήσεις της είναι άπειρες.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2005, 18:37:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΠΑΕΙ ΣΤΟ 2 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ 3 κλπ.

ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ 3 ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ 2 + 1...

ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΕΝΑΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...
ΜΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2005, 22:58:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Άβαταρ
με αυτές τις εκφράσεις δε λέμε τίποτε. Δεν έχουν νόημα αφού τότσο η δυναμικότητα όσο και η στατικότητα δεν είναι πρωταρχικές έννοιες και παράγονται από άλλες. Τί είνα αυτό που πάει από το 1 στο 2 και μετά στο 3 ; Η τριάδα; Ή κάτι άλλο; Δε φαίνεται να το έχεις προσέξει αυτό.
"Το 1 περιλαμβάνει άλλα 1" λες ,αλλά αυτό ισχύει μόβνο για τα 1 εκείνα που έχουν και επιπλέον προσδιορισμό, δηλαδή όχι για το πρωταρχικό 1.
Το 3 δεν είναι μόνο 2+1 αλλά και 4-1 και 5-2 και 6-3 και 7-4 και άπειροι άλλοι συνδυασμοί. Γιατί περιορίζεσαι μόνο στους ακέραιους; Ταυτίζεις τους ΦΥΣΙΚΟΎΣ ΑΡΙΘΜΟΎΣ με τις έννοιες που σχετίζονται με αυτούς και τους παράγουν αλλά τους υποερβαίνουν. Όπως έχω ξαναπεί και άλλη φορά ΑΛΛΟ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ. Η τριαδικότητα υπερβαίνει το 3. Δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την τριαδικότητα αν τη θεωρήσουμε ως παράγωγο του 3 τη στιγμή που συμβαίνει το αντίθετο. Το ίδιο ισχύει για κάθε ν-αδικότητα.

Εσύ όμως δεν κένεις διάκριση. Μ εαυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγο άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά στυμπεράσμτα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες.

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PHILOSOFOS-1
Πλήρες Μέλος

Bolivia
1201 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 15:19:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PHILOSOFOS-1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητέ φιλόσοφε και avatar

Mιλάμε για προσδιορισμό της τριάδας με νούμερα γιατι αλλο η
πνευματική υπόσταση της τριάδας και άλλο η αριθμητική;
οι αριθμοί δεν προσδιορίζουν άυλες οντότητες και συγκεκριμένα
την τρίαδα μόνο την συνείδησή τους αν υπάρχει γιατι όπως επισημαίνω
αλλιώς ειναι ο κόσμος του σύμπαντος και αλλιώς ο κόσμος της γής!!

η αγαπη ειναι παντοτινη

ghΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 15:21:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ filosofos3 ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ Η 3ΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΗ.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ + ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ -.
ΠΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ 3 ΕΙΝΑΙ 2+1 ΚΑΙ ΟΧΙ 4-1=3...

Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ...

ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ (ΕΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ...

ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΡΙΘΜΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 17:10:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eώ θα συμφωνήσω με την άποψη οτι η Τριάδα εκφράζεται με το προσθετικό 2+1 και είναι η ΤΡΙΤΗ δημιουργική δύναμη πέρα απο τις άλλες δύο γνωστές οι οποίες συμμετέχουν στην δημιουργία.
Για την δημιουργία της νέας ζωής απαιτείται η ύπαρξη του Αρσενικού και του Θυληκού αλλά απο μόνα τους δέν επαρκούν. Είναι απαραίτητη και η 3η δημιουργική δύναμη η οποία θα φέρει σε επαφή τα 2 Ετερώμυμα ώστε να δημιουργήσει την νέα ζωή!
Τα Κωδικόνια του DNA είναι σχηματισμένα απο τριπλέτες ενώ υπάρχουν πλήθος αναφορές σε αρχαία βιβλία σχετικά με την δημιουργική Τριάδα.
Το Κινέζικο Ι-Τσίνγκ ή Βιβλίο των Χρησμών έχει ως βασική μονάδα μιά τριπλέττα γραμμών συνεχών ή διακοπτόμενων!
Ο Πυθαγόρας ένωσε 3 7άδες σχηματίζοντας τον ιερό Αριθμό 22!
Οι 3 7άδες εμφανίζονται και στον μύθο του Νώε όταν το 1ο 7ήμερο στέλνει ένα κοράκι που δέν επιστρέφει, το 2ο 7ήμερο στέλνει περιστέρι που επιστρέφει άπραγο, ενώ το 3ο 7ήμερο στέλνει το ίδιο περιστέρι που επιστρέφει με ένα κλαδί ελιάς!
Άλλα 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα εξής:
Το Ο2 και το SO2 υπο κανονικές συνθήκες δέν αντιδρούν καθόλου ενώ όταν περάσουν πάνω απο επιπλατινωμένο αμίαντο αντιδρούν σχηματίζοντας το SO3. Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γνωστό απο την καθημερινή μας ζωή είναι το φερμουάρ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 17:44:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Krisnna ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛY ΚΑΛΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ DNA,Ι-Τσίνγκ,
ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΩΕ.

ΕΝΑΣ ΣΥΓΚΕΡΑΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ) ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ...

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΔΑΣ...

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

filosofos3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

n/a
588 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 18:44:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Άβαταρ δεν έκανα απλά μαθηματικά όπως λες και για να σου το πω αλλιώς:3=1,1 + 1,9 και 3=1,2+1,8 και άπειροι άλλοι συνδυασμοί που εοπίσης είναι δημιουργικοί όπως και οι ακέραιοι στους οποίους περιορίζεσαι στη θεώρηση των εννοιών. Όχι δε συμφωνώ ότι κάθε αριθμός περιέχει κάθε άλλο και είναι παράλογο κάτι τέτοιο από ιποιαδήποτε άποψη. μόνο αν έλεγες "υπό την προυπόθεση τάδε" για κάθε αριθμό θα συμφωνούσα. Η αοριστία είναι η μητέρα της σύχγυσης και ο φονέας της αλήθειας.
Αγαπητέ Κρίσνα υποθέτεις από ελλειπή πληροφόρηση κάποια πράγματα που δεν έχουν βάση.Το Ι Τσιγκ δεν αναφέρει μόνο τρίγραμμα αλλά και δίγραμμα και εξάγραμμα και στη δυτική γεωμαντεία υπάρχουν όμοια σχήματα που είναι σε 4 επίπεδα, συνολικά 16 ή 2^4. Γιατί λοιπόν να μείνουμε στο 3 και να το θεωρήσουμε "δημιουργικό" επεναλαμβάνοντας απλώς λόγφια άλλων, που εκείνοι μεν ήξεραν γιατί τα είπαν αλλά εμείς τα επαναλαμβάνομαι υποθέτοντας ότι γνωρίζουμε γιατί τα είπαν. θα προτιμούσα να έβλεπα τους δικούς σας συλλογισμούς και όχι επαναλήψεις από αρχαιες διδασκαλίες τις οποίες μεταφέρουμε πάντα αποσπασματικά και κατά συνέπεια θέλοντας και μη τις διαστρεβλώνουμε.
ΤΑ περί Νώε δε λένε τίποτε αφού είναι απλώς αποτύπωση της παράδοσης που ήθελα να βλέπει τα πάντα σε τριάδες. Όσο για τον Πυθαγόρα δεν ξέρω κάποιο αρχαίο κείμενο να λέει ότι ένωσε 7 τριαδες σε 22 σύμβολα (προφανώς αντίστοιχα των εβραϊκών γραμμάτων και των ταρώ). ποιο είναι αυτό το κείμενο;
Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και πριν :
Με αυτό τον τρόπο δεν καταλήγουμε πουθενά διότι η χρήση δευτερευουσών εννοιών που είναι παράγωγες άλλων δε μας οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα σε σχέση με τις πρωταρχικές έννοιες

Όλα είναι τέλειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ampere
Μέλος 3ης Βαθμίδας


471 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 22:31:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ampere  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ filosofos3, αν έχω καταλάβει σωστά, αναζητάς τις πρωταρχικές τρεις έννοιες, που ορίζουν την τριαδικότητα και συμπεραίνεις ότι αυτές είναι
Η ΥΠΑΡΞΗ
Η ΕΤΕΡΟΤΗΤΑ και
Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ

Τα «βήματα» όμως που χρησιμοποίησες για να καταλήξεις σε αυτές τις επιλογές τριάδας εννοιών μου φάνηκαν κάπως (έως πολύ) αυθαίρετα ή τουλάχιστο όχι επαρκώς τεκμηριωμένα.

Βέβαια δέχομαι ότι απλά μπορεί να μην επαρκώ για να αντιληφθώ την όλη συλλογιστική σου, αλλά στο βαθμό που μέσω της επικοινωνίας επιζητούμε την συμφωνία, ίσως αν χρησιμοποιούσες πιο μικρά «βήματα» να μπορούσα να σε παρακολουθήσω σε όλο το δρόμο για την επιλογή αυτών των εννοιών.

Για παράδειγμα η «ομοιότητα» μου φαίνεται τελείως παρείσακτη.

Παραθέτω μια άλλη εκδοχή για να γίνω πιο κατανοητός στο τι εννοώ

Αν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, θα πρέπει να υπάρχει και πρωταρχική μοναδικότητα και πρωταρχική δυαδικότητα.
Αν ναι, τότε ποιες έννοιες θα μπορούσαν να τις αντιπροσωπεύουν;

Ας πούμε, αν έπρεπε να «κρατήσουμε» μόνο μία έννοια ως μοναδικότητα τότε θα μπορούσα εύκολα να συμφωνήσω στην «ύπαρξη» στο ΕΙΝΑΙ

Αν θα χρειαζόταν να προσδιορίσουμε την αρχική δυαδικότητα, εγώ θα επέλεγα την μεταβολή, το ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ και όχι ην «ετερότητα» αφού μέσω του γίγνεσθαι παράγεται ετερότητα. Έχουμε δηλαδή ΕΙΝΑΙ - ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

Τέλος αν χρειαζόμουν να επιλέξω και μία τρίτη έννοια για να ορίσω την τριαδικότητα τότε μάλλον θα επέλεγα τη «γνώση του εαυτού», την «αυτεπίγνωση», το «πνεύμα» το ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ οπότε και συγκρίσεις παράγονται και ομοιότητες κ.τ.λ.

Δηλαδή ΕΙΝΑΙ – ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ – ΣΥΝΕΙΔΕΝΑΙ

------====== * ======------

Δεν το πιστεύω ότι τα έγραψα όλα αυτά … Πάω για ύπνο αμέσως…


μη φοβάσαι, μη κολλάς, μη τρελαίνεσαι
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2005, 23:14:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Philosophos3 δέν αμφιβάλλω οτι όλοι οι αριθμοί έχουν την αξία και την σημασία τους!
Απο κεί και πέρα είναι αναγνωρισμένο οτι υπάρχουν και κάποιοι αριθμοί οι οποίοι έχουν λίγο περισσότερο αξία απο τους άλλους. Και ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται το 3, το 4(τέσσερα στοιχεία της φύσης), το 7(επτά σοφοί, επτά θαύματα), το 12(δώδεκα Θεοί), και ίσως κάποιοι άλλοι που ξέφυγαν απο την αντίληψη μου. Κατα τα άλλα το 3 δέν είναι τίποτε άλλο απο την δημιουργική δύναμη των δύο. Για να δημιουργηθεί κάτι το νέο απο τα δύο πρώτα χρειάζεται και μιά τρίτη δημιουργική δύναμη αυτή είναι η σημασία του τρία. Και φαίνεται λογικό και κατα την δική μου γνώμη χωρίς να επαναλαμβάνω λόγια άλλων άσχετα με το τί εννοούσαν αυτοί όταν τα είπαν. Οι γονείς δέν μπορούν να δημιουργήσουν τα παιδιά χωρίς να υπάρχει η τρίτη δύναμη της επαφής είναι πολύ απλό να το καταλάβουμε αυτό, γι'αυτό κι'εγώ πιστεύω απο μόνος μου στην δύναμη του ΤΡΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΦΕΛΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PHILOSOFOS-1
Πλήρες Μέλος

Bolivia
1201 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2005, 02:45:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PHILOSOFOS-1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AMPERE ME ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΕΠΤΗΚΕΣ
ΤΙ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ?

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ

ghΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy