ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (NEW AGE)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 02:03:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό το θέμα ανοίγει μετά από προτροπή του αγαπητού Loco.

Αποφάσισα να το τοποθετήσω εδώ, διότι δε θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την αστρολογική πλευρά της έννοιας, αλλά με όλες τις προεκτάσεις της.
Αν παρ' όλα αυτά, οι υπεύθυνοι του χώρου κρίνουν ότι ανήκει σε άλλη θεματική ενότητα, είναι στη διακριτική τους ευχέρεια να το μετακινήσουν.

Θα ξεκινήσω με κάποια στοιχεία, τα οποία έχω ήδη καταγράψει σε θέματα, όπου έγινε σχετική αναφορά, τα οποία γενικά προέρχονται από διαλέξεις του συλλόγου "Ιάμβλιχος" και τα θεωρώ βασικά και πολύ κατατοπιστικά.

Η Εποχή του Υδροχόου.
Μία φράση η οποία στις μέρες μας ακούγεται πάρα πολύ και σε διάφορους κύκλους, είτε επιστημονικούς- ψυχολογικούς, είτε αστρολογικούς- αποκρυφιστικούς.
Όταν ακούγεται αυτή η έκφραση, αμέσως στο νου μας σχηματίζεται η αίσθηση κάποιας χρονικής περιόδου.
Μα, ποία ακριβώς είναι αυτή, ποίος την όρισε, γιατί δόθηκε αυτή η ονομασία, είναι πράγματα τα οποία συνήθως δεν τα γνωρίζουμε.
Γι’ αυτό, ας προσπαθήσουμε να δούμε τι ακριβώς σημαίνει Εποχή του Υδροχόου από κάθε άποψη και ας αρχίσουμε από την καθαρά επιστημονική- αστρονομική έννοια.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 02:40:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μία από τις 14 ταυτόχρονες κινήσεις της γης είναι η ιδιαίτερη κυκλική κίνηση του πολικού άξονά της, η λεγόμενη μετάπτωση.
Αυτή αναγκάζει τον πολικό άξονα να διαγράψει έναν κώνο σε διάστημα περίπου 25,800 χρόνων.
Το χρονικό τούτο διάστημα ονομάζουμε κοσμικό έτος.
Αυτό δεν είναι μία καινούργια ανακάλυψη.
Ο Ίππαρχος ήταν εκείνος ο οποίος για πρώτη φορά παρατήρησε το φαινόμενο.
Αποτέλεσμα της μετάπτωσης είναι η αλλαγή του σημείου ισημερίας, καθώς και η περιοδική αλλαγή του πολικού αστέρα, γιατί μετατοπίζονται όλοι οι αστέρες στην ουράνια σφαίρα.

Αλλά, εκείνο το οποίο αξίζει να σημειωθεί, είναι η αλλαγή του σημείου ισημερίας, η οποία πραγματοποιείται περίπου κάθε 2,150 χρόνια.
Η περίοδος αυτή είναι γνωστή σαν κοσμικός ή πλατωνικός μήνας.
Με κάθε κοσμικό μήνα το σημείο ισημερίας μετατοπίζεται προοδευτικά από αστερισμό σε αστερισμό του ζωδιακού και με αυτό τον τρόπο, κάτω από αστρολογική θεώρηση, όλο αυτό το διάστημα των 2,150 χρόνων βρίσκεται υπό την επίδραση του ζωδίου στο οποίο πραγματοποιείται η ισημερία.
Ο Ίππαρχος καθόρισε ότι το σημείο ισημερίας εκείνης της περιόδου συνέπιπτε στις 0 μοίρες του Κριού, την αφετηρία του ζωδιακού κύκλου.
Έτσι, με βάση αυτό τον καθορισμό λέμε ότι σήμερα περνάμε στην εποχή του Υδροχόου.
Αυτή η μετακίνηση γίνεται ακολουθώντας τη σειρά Κριός- Ιχθείς- Υδροχόος- Αιγόκερως κ.λ.π. μέχρι να ξαναφθάσει στον Κριό μετά από 25,000 χρόνια, έχοντας συμπληρώσει ένα κοσμικό έτος.


.
.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 10/03/2005 03:54:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 02:48:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητή Zadok oμολογώ πως εδώ και λίγες ημέρες στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα ενός τέτοιου topic.

Mε πρόλαβες

Θα επανέλθω, αύριο με κάποια στοιχεία.

Προς το παρόν, καληνύχτα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 04:10:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλτατε Oannes, καλή μας συνέχεια λοιπόν...

Τώρα ας εγκαταλείψουμε το πεδίο της επιστημονικής θεώρησης και ας εξετάσουμε τη σημασία την οποία έχουν όλα αυτά για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του.
Σύντομα θα διαπιστώσουμε, με βάση τα ιστορικά γεγονότα, ότι ο προσδιορισμός του Ίππαρχου δεν ήταν τυχαίος, αλλά είχε τις ρίζες του, ίσως, στη μυστική εσωτερική γνώση της εποχής του…

Έχει παρατηρηθεί, ότι κάθε εποχή εκδηλώνει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο, το οποίο την “χρωματίζει”.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι κάθε ζώδιο αφήνει την σφραγίδα του με ένα εντελώς χειροπιαστό τρόπο.
Κάνοντας μία αναδρομή προς τα πίσω και βλέποντας τις περασμένες εποχές με ένα συγκριτικό μάτι, είναι εύκολο να το διαπιστώσουμε.

Ας αρχίσουμε τούτη την ανασκόπηση εξετάζοντας ένα πολύ σημαντικό γεγονός.
Αν και δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτό από τη συμβατική επιστήμη, ωστόσο δεν παύει από εσωτερική άποψη να θεωρείται ένας σταθμός για την ανθρώπινη εξέλιξη.
Πρόκειται, φυσικά, για την καταστροφή της Ατλαντίδος, η οποία σύμφωνα με την αναφορά του Πλάτωνα συνέβη το 8,498 π.Χ.
Αν, λοιπόν, τοποθετήσουμε αυτή την χρονολογία στο Κοσμικό ημερολόγιο, θα διαπιστώσουμε ότι η Ατλαντίδα βυθίστηκε περίπου όταν το σημείο ισημερίας περνούσε από το ζώδιο του Λέοντα σε αυτό του Καρκίνου.
Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του Νερού κι έτσι δεν είναι περίεργο, ότι με τον ερχομό της εποχής του Καρκίνου, η γη γνώρισε μεγάλους κατακλυσμούς.

Με την είσοδο στην εποχή του Καρκίνου και την ταυτόχρονη βύθιση της Ατλαντίδος, εξαφανίζεται σχεδόν κάθε πολιτισμός και οι λατρείες υποβιβάζονται.
Ο πλανήτης ο οποίος κυβερνάει τον Καρκίνο είναι η Σελήνη και εκείνη την εποχή αναπτύσσονται οι σεληνιακές λατρείες.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εποχής του Καρκίνου είναι η ανάπτυξη διαφόρων μορφών μητριαρχίας, αλλά όχι στο βαθμό τον οποίο είχε αναπτυχθεί την εποχή της Παρθένου.

Μετά την εποχή του Καρκίνου ακολούθησε η εποχή των Διδύμων, η οποία κράτησε περίπου μέχρι το 4,300 π.Χ. (από το 6,450 π.Χ. περίπου)
Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του Αέρα και κυβερνιέται από τον πλανήτη Ερμή, προστάτη των γραμμάτων και του εμπορίου.
Αυτή είναι η περίοδος, όπου σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, εμφανίζονται τα πρώτα συστήματα γραφής και γίνονται οι πρώτες απόπειρες οργανωμένου εμπορίου.
Γραφή και εμπόριο σημαίνουν επικοινωνία και η επικοινωνία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των Διδύμων και του Ερμή.

Η εποχή του Ταύρου ήταν η επόμενη και κράτησε περίπου μέχρι το 2,150 π.Χ.
Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης του Ταύρου, μιλώντας πάντα από αστρολογική άποψη.
Αλήθεια, αυτή την εποχή αναπτύσσεται η λατρεία της Θεάς Αφροδίτης, της Αστάρτης, καθώς και του ίδιου του ζώου, του Ταύρου.
Τα κυριότερα πολιτιστικά κέντρα της εποχής, η Κρήτη και η Μεσοποταμία, τον είχαν σαν κύρια θεότητά τους.
Η επίδραση του ταύρου σαν συμβόλου της Γης και της γονιμότητας επισφραγίζεται με την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, σε μία προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες των αυξανόμενων πληθυσμών.

Η επικράτηση της λατρείας του Άμμωνα στην Αίγυπτο σφραγίζει την είσοδο της εποχής του Κριού και ταυτόχρονα αρχίζουν οι μεταναστεύσεις των διαφόρων ινδοευρωπαϊκών φυλών, οι οποίες είχαν σα σύμβολο το κριάρι.
Είναι η εποχή στην οποία ανακαλύπτεται η επεξεργασία του σιδήρου, συμβόλου του πλανήτη του Κριού, δηλαδή του Άρη.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό το οποίο αναφέρεται στη Βίβλο, πως όταν ο Θεός πρόσταξε το Μωϋσή να ξεκινήσει την πορεία του προς τη γη της Επαγγελίας, ζήτησε από τους Ισραηλίτες να θυσιάσουν κριάρια.
Ήταν η εποχή των σφοδρών συγκρούσεων, αλλά και των πρωτοπόρων στις διάφορες επιστήμες.
Οι απέραντες αυτοκρατορίες, η εμφάνιση της επιστημονικής σκέψης, η λατρεία της φωτιάς, όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία δείχνουν καθαρά την επίδραση του Κριού.

Ένα σημαντικό γεγονός για την ανθρώπινη εξέλιξη ήρθε να επισφραγίσει την αρχή (η αρχή υπολογίζεται περί τα 100 π.Χ.) μίας νέας κοσμικής χρονιάς.
Πρόκειται για τη γέννηση του Χριστού και τη διδασκαλία της Αγάπης, την οποία Αυτός έδωσε και η οποία χαρακτήρισε ολόκληρη την εποχή των Ιχθύων, άσχετα με το πόσο μακριά είναι ακόμη η ουσιαστική εφαρμογή της.
Αυτή είναι η εποχή της οποίας το τέλος ζούμε, καθώς σιγά- σιγά έχουμε αρχίσει (περίπου από το 2,000 μ.Χ.) να εισερχόμαστε στην Υδροχοϊκή.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 10/03/2005 04:13:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Loco
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
429 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 05:41:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loco  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ!

quote:
Αυτό το θέμα ανοίγει μετά από προτροπή του αγαπητού Loco.

Να ΄μαι λοιπόν κι εγώ! Χαίρομαι αγαπητή φίλη Zadok που η περιέργεια και η προτροπή μου συνέβαλαν στην δημιουργία του Topic! Έκανες ηδη εξαιρετική εισαγωγή στο θέμα!

Το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, επίκαιρο, και προκαλεί την περιέργεια διότι υπάρχουν διάφορες θεωρίες που σχετίζονται με την εποχή του Υδροχόου. Εμένα ως Υδροχόο με ενδιαφέρει διπλά. Τα στοιχεία ωστόσο είναι διάσπαρτα και οχι ιδιαίτερα ξεκάθαρα. Υπάρχει επίσης αρκετή μπουρδολογία απο άτομα που προσπαθούν να συνδέσουν την επερχόμενη εποχή με διάφορες υπερβατικές θεωρίες και σενάρια. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα δύσκολο να εξάγει κανείς συμπεράσματα.

Ελπίζω να καταφέρουμε να ξεδιαλύνουμε λιγάκι το θέμα. Έχω διάφορα πράγματα κατά νου που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά θα περιμένω πρώτα τις δικές σας απόψεις.


C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 12:13:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του Νερού κι έτσι δεν είναι περίεργο, ότι με τον ερχομό της εποχής του Καρκίνου, η γη γνώρισε μεγάλους κατακλυσμούς.

Εκτός του ότι άμα πιούμε μπύρες μας πιάνει το νερό μας, μη ξεχνάμε πως ο Καρκίνος είναι και η Πύλη της Γέννησης.

quote:
Αυτή είναι η εποχή της οποίας το τέλος ζούμε, καθώς σιγά- σιγά έχουμε αρχίσει (περίπου από το 2,000 μ.Χ.) να εισερχόμαστε στην Υδροχοϊκή.

Εεεεε γιατί σταμάτησες εκεί ;
Γιατί δε μας λές και γι’ αυτή την εποχή ;;;
Πες μας πως είναι να ζεις μ’ ένα Υδροχόο !!!
Πες μας για τα νεύρα μας τσατάλια !!!
Πες μας γι’ αυτό το ατελείωτο «γιατί ;» !!!

Πες μας κάτι επιτέλους πριν την πάθουμε την κρίση !!!!!!!!!!

Εδώ θα είμαι ........ δε θα φύγω.


TERRIBILIS EST LOCUS ISTE


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elpida
Μέλος 3ης Βαθμίδας


541 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 14:03:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elpida  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Zadok

Πολύ όμορφο το θέμα σου και δεν σου κρύβω πως αρκετό καιρό αναρωτιόμουν διάφορα επί αυτού.

Υδροχόος γαρ ... με ενδιαφέρει άμεσα.
Εδώ λοιπόν ελπίζω πως θα μου λυθούν οι περισσότερες απορίες.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον αγαπητό Ramoglou γιατί σταμάτησες πάνω στο πιο κρίσιμο σημείο?? Ξεκίνησες με τις καταστροφές του καρκίνου και πάνω στο καλύτερο μας έκοψες.... ???

Καλέ μου Ramoglou διακρίνω μία κρίση για τους Υδροχόους?
Τι σας έκαναν τα ζωδιάκα αυτά? Γιατί τα νεύρα σας τσατάλια ? Τι πάθατε? Έχετε παράπονα ?

Εν αναμονή λοιπόν για περισσότερα από την φίλη Zadok και από όποιον άλλον γνωρίζει για το εν λόγω θέμα.

"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 14:16:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τι σας έκαναν τα ζωδιάκα αυτά? Γιατί τα νεύρα σας τσατάλια ? Τι πάθατε? Έχετε παράπονα ?

Κάτσε βρε elpida να το βρώ κάπου ήταν γραμμένο ...

Μούμπλε μούμπλε χμμμ χμμμ .... Αααα ! Νάτο !

quote:
Πες μας γι’ αυτό το ατελείωτο «γιατί ;» !!!


TERRIBILIS EST LOCUS ISTE


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elpida
Μέλος 3ης Βαθμίδας


541 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 14:23:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elpida  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πες μας γι’ αυτό το ατελείωτο «γιατί ;» !!!

Να υποθέσω πως κάτι έχεις κάλε μου Ramoglou με το ανήσυχο πνεύμα του Υδροχόου?

Ερωτάτε και θα μάθετε ... έτσι λένε... άδικο έχουν?


"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"

Edited by - elpida on 10/03/2005 14:23:35Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 14:27:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι,

εννοείται ότι δεν σταματάμε, συνεχίζουμε ακάθεκτοι.
Απλά προσπάθησα να χωρίσω σε ενότητες την δική μου τοποθέτηση, ώστε να μπορέσουν και άλλα μέλη να τοποθετηθούν εάν και εφόσον το επιθυμούν.

Είναι αυτονόητο, ότι είναι αναγκαία μία λεπτομερής ανάλυση για την εποχή η οποία μας αφορά άμεσα.
Τόσο για εκείνη που παρέρχεται (Ιχθυακή), όσο και για την νέα (Υδροχοϊκή).

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε ένα διαχωρισμό, ο οποίος ισχύει για ΟΛΟΥΣ τους κοσμικούς μήνες και τις επιδράσεις των ζωδίων πάνω τους.
Κάθε εποχή χωρίζεται σε τρεις φάσεις (αντίστοιχες περίπου με τους ζωδιακούς δεκανούς).
Η πρώτη είναι το χρονικό διάστημα όπου το εισερχόμενο ζώδιο συναντιέται με το ζώδιο το οποίο εξέρχεται και οι επιρροές τους αναμιγνύονται.
Η δεύτερη είναι η πλήρης έκφραση των ιδιοτήτων του ζωδίου το οποίο έχει πια εισέλθει και του οποίου η επίδραση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
Τέλος, ακολουθεί η σταδιακή έξοδος και η συνάντηση με το επόμενο ζώδιο το οποίο εισέρχεται και είναι η τρίτη φάση.

Ερευνώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την εποχή των Ιχθύων, μπορούμε να φτάσουμε σε ουσιαστικά συμπεράσματα κατ' αρχήν για την επερχόμενη εποχή.

(Λίγη υπομονή, αγαπητοί Υδροχόοι. Όπως θα δείτε, αυτή η ανάλυση θα εξηγήσει πολλά...)

Συνεχίζεται...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 10/03/2005 14:40:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ramoglou
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2211 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 15:21:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ερωτάτε και θα μάθετε ... έτσι λένε... άδικο έχουν?

Και άμα σας απαντήσουν να με χ....ε "Τάδε εφη Μαρίζα"


TERRIBILIS EST LOCUS ISTE


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elpida
Μέλος 3ης Βαθμίδας


541 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 15:24:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elpida  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Ερωτάτε και θα μάθετε ... έτσι λένε... άδικο έχουν?
--------------------------------------------------------------------------------

Και άμα σας απαντήσουν να με χ....ε "Τάδε εφη Μαρίζα"


Ομολογώ πως αυτό το είχα κατά νου γράφοντας το προηγουμένο Post μου!!!
Τελικά έχουν δίκιο και οι μεν και οι δεν

"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"

Edited by - elpida on 10/03/2005 15:25:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 16:07:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ουπς , Ενίσταμαι..!! Στις 26/02/2005, και στο θέμα http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5696

Είχα γράψει:

quote:
..Πέραν τούτου θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια γενικότερα για το συμβολίζει και τι προβλέπουν τα άστρα για την εποχή του υδροχόου, είναι κάτι που θα με ενδιέφερε.!!


Συνεπώς δηλώνω και εγώ ενδιαφέρον, αλλά και αδυναμία ουσιαστικών αστρολογικών γνώσεων...
Zadok keep on rocking..!!!

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 16:24:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραία λοιπόν! Πάμε παρακάτω...

Είπαμε, ότι η Ιχθυακή Εποχή ξεκίνησε με τη γέννηση του Χριστού και τη διάδοση της διδασκαλίας Του.
Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν μπορούσε να δεχθεί το κατεστημένο εκείνης της εποχής, το οποίο εκφραζόταν από τους ιερείς του Μωσαϊκού Νόμου και τους Ρωμαίους κατακτητές, γνήσιες εκδηλώσεις του απερχόμενου Κριού.
Η αντίδραση ήταν έντονη, υπήρξαν διαμάχες μεταξύ του καινούργιου και του παλιού, με αποκορύφωμα την σταύρωση του Χριστού.
Αλλά δεν σταματούν εκεί. Συνεχίζουν και μετά με τους άγριους διωγμούς των πρώτων Χριστιανών.

Σιγά- σιγά, όμως, έρχεται σε πλήρη έκφραση το ζώδιο των Ιχθύων και δημιουργείται το θεοκρατικό Βυζαντινό Κράτος, όπου όλες οι παλιές θρησκείες καταργούνται.
Είναι γνωστοί οι θρησκευτικοί αγώνες, ενώ παράλληλα στη Δύση κυριαρχεί μία περίοδος σκοταδισμού, η οποία επιβάλλεται κύρια από τους εκπροσώπους της θρησκείας.
Διαστρεβλώνεται η αλήθεια του Χριστιανισμού και γίνεται όργανο εκμετάλλευσης από τους λίγους.
Η ανθρωπότητα, εξαιτίας ορισμένων αρνητικών Ιχθυακών επιρροών, εμπλέκεται σε ένα κυκεώνα δεισιδαιμονιών, γίνεται εύπιστη σε καθετί και στρέφεται με λαθεμένη στάση προς την θρησκεία, με αποτέλεσμα να βυθίζεται περισσότερο στην πλάνη.

Όμως, στο ζενίθ της Εποχής αυτής αρχίζουν να δραστηριοποιούνται ορισμένα ανήσυχα πνεύματα, αντλώντας την έμπνευσή τους από τις παραδόσεις.
Η Αναγέννηση ήταν αποτέλεσμα της εργασίας αυτών των πνευμάτων, τα οποία συνειδητά προσπάθησαν να ελευθερώσουν την Ανθρωπότητα από το τέλμα.

Παρ’ όλη την αντίδραση και το καταστροφικό έργο της Ιερής Εξέτασης, στήνονται τα θεμέλια για κάτι καινούργιο.

Αρχίζει ένας νέος εσωτερικός οργασμός για την Ανθρωπότητα, ανοίγονται νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται καινούργια οράματα.
Προχωράει σαν ένα μικρό παιδί, πέφτει και ξανασηκώνεται, τραυματίζεται, αλλά συνεχίζει να τραβάει μπροστά, για να αρχίσει να διανύει το τελευταίο μέρος της εποχής αυτής.

Τώρα πια βρισκόμαστε στο μεταίχμιο των δύο εποχών, της Ιχθυακής και της Υδροχοϊκής.
Τι παρατηρούμε λοιπόν
Πώς έχουν τα πράγματα
Υπάρχουν δείγματα αλληλεπίδρασης των δύο ζωδιακών σημείων
Τα παρατηρούμε έξω στον κόσμο

Συνεχίζεται...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 10/03/2005 16:37:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arhtos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
92 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 18:34:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arhtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σιγά- σιγά, όμως, έρχεται σε πλήρη έκφραση το ζώδιο των Ιχθύων και δημιουργείται το θεοκρατικό Βυζαντινό Κράτος, όπου όλες οι παλιές θρησκείες καταργούνται.

ευρωπαϊκή η θέση αυτή... οι μόνες αλλαγές έγιναν στην ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο? ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους λοιπούς? μάλλον η δική μας σκοπιά (ως δυνατότεροι και νικητές) μας κάνει να τα βλέπουμε έτσι, σήμερα θα μιλούσαμε και για την ήπειρο της Αμερικής (ελέω ΗΠΑ), για τότε όχι? και όμως στην ήπειρο αυτή είχαν ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με τις εποχές αυτές.. και είχαν δει (βρει)το τι συνέβει σε κάθε μετάβαση τέτοια...

----
Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AZΩΕΛ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
401 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 20:31:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZΩΕΛ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΣΩΨΥΧΟ ΜΑΣ!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΜΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΥ ΕΤΥΧΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΩ ΚΑΠΩΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ZADOK.
Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΩ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ.

ΤΑ ΛΕΜΕ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!


"ΟΥΚ ΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΙΕΡΑ ΟΠΛΑ ΟΥΔΕ ΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΟΠΟΥ ΑΝ ΣΤΟΙΧΗΣΩ ΑΜΥΝΩ ΔΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΙΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΛΕΙΩ ΔΕ ΚΑΙ ΑΡΕΙΩ.........."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2005, 22:42:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Περιττό να σας πω ότι το θέμα με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό! Ένα τέτοιο θέμα περίμενα να βρω μπαίνοντας στο εσωτερικά, και μη βρίσκοντας, άνοιξα το δικό μου στην ενότητα "Άστρα", με κάποιες λίγες "υδροχοϊκές" γνώσεις που είχα. Εδώ είναι πιο εμπεριστατωμένα τα πράγματα. Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν και καλή συνέχεια!

Θα ήθελα να ρωτήσω πάντως, εάν κάποιος γνώριζε, για το τι "συνέβη" στις υπόλοιπες εποχές, οι οποίες είναι λίγο παραγκωνισμένες θα έλεγα. Και αναφέρομαι στις εποχές του Λέοντα, Παρθένου, Ζυγού, Σκορπιού, Τοξότη και Αιγόκερου, ή ακόμη και στην προηγούμενη εποχή του Υδροχόου. Συνήθως, και μπαίνοντας στα περισσότερα site του Διαδικτύου, διαβάζω για τις 5 πρόσφατες εποχές και σχεδόν κανένα δεν αναφέρει τις παλαιότερες.

quote:
Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εποχής του Καρκίνου είναι η ανάπτυξη διαφόρων μορφών μητριαρχίας, αλλά όχι στο βαθμό τον οποίο είχε αναπτυχθεί την εποχή της Παρθένου.

Χμμμ... ενδιαφέρον ακούγεται, όμως, φίλη Zadok, ποια είναι η διαφορά της μητριαρχικής εποχής του Παρθένου απ' αυτής του Καρκίνου... απ' ότι μπορώ να φανταστώ, ταξιδεύοντας όλο και πιο πίσω στο χρόνο συναντά κανείς ισχυρότερες μορφές μητριαρχίας, όμως η Εποχή του Καρκίνου μου φαντάζει πιο μητριαρχική, λόγω κιόλας της ίδιας της φύσης του ζωδίου. Μήπως ίσως αναφέρεσαι στο ότι ο Παρθένος αντιστοιχεί στον Ηράκλειο Άθλο της αρπαγής της ζώνης της βασίλισσας των Αμαζόνων Ιππολύτης; Θα με ενδιέφερε η άποψή σου.

quote:
ευρωπαϊκή η θέση αυτή... οι μόνες αλλαγές έγιναν στην ευρώπη, στον υπόλοιπο κόσμο? ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τους λοιπούς? μάλλον η δική μας σκοπιά (ως δυνατότεροι και νικητές) μας κάνει να τα βλέπουμε έτσι, σήμερα θα μιλούσαμε και για την ήπειρο της Αμερικής (ελέω ΗΠΑ), για τότε όχι?

Φίλε Arhtos, ενδιαφέρουσα η άποψή σου, και είναι όντως ενοχλητικό να εξετάζουμε πάντα μία ιδέα ή άποψη από την σκοπιά του Δυτικού ανθρώπου... (οι μεγαλύτεροι πολιτισμοί γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν στην Μητέρα Ανατολή)... υπάρχει όμως και αυτό που ονομάζουμε "Drang nach Westen" (σύρσιμο προς τη Δύση), και όσο πιο πολύ ταξιδεύουμε στο χρόνο από το παρελθόν προς το παρόν το συναντάμε αυτό το φαινόμενο του "συρσίματος"... βλέπουμε έτσι τους πανάρχαιους πολιτισμούς να ξεκινάνε από τα βάθη της Αφρικής και της Ασίας και να προχωράνε όλο και περισσότερο Δυτικά... μετά Βόρεια Αφρική και Εγγύς Ανατολή...μετά Ελλάδα... μετά Δυτική Ευρώπη... μετά ΗΠΑ... και τώρα, στην Εποχή του Υδροχόου, πάλι Ανατολή... και όλος ο πλανήτης μαζί, και Δύση και Ανατολή ... all together... ίσως η Εποχή των Ιχθύων (και η προηγούμενη του Κριού) να σήμανε την παρακμή της Ανατολής και το πέρασμα των σκήπτρων στη Δύση...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στην Εποχή του Υδροχόου, και επειδή θίχτηκε αυτό στο παράλληλο τόπικ με τίτλο "Οι Νέοι Ιεροεξεταστές Εδώ" στις "Απόψεις, Προτάσεις κ.α.", η "επίσημη" θρησκεία θα είναι ο ΠΑΝΘΕΪΣΜΟΣ, η ελεύθερη βούληση κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποιο θεό/θεά αυτός πιστεύει, ή και σε κανέναν εάν επιθυμεί, ή και σε όλους. Αυτό εκφράζει έτσι κι αλλιώς ο Υδροχόος, την εξάλειψη του δογματισμού και της μισαλλοδοξίας και την επικράτηση ενός πλουραλισμού, ένα φαινόμενο το οποίο μάλλον θα ζήσουν τα... τρισέγγονά μας! (ή μήπως και βάλε)

Καλή Συνέχεια!!!

May the spirit of the Aquarian Age be upon us!

May you live in interesting times!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
__________
Νέο Μέλος

Vatican City
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2005, 01:06:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους __________  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
THATS AN AQUARIUS *****:

ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2005, 01:50:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ξεκινήσω κατά σειρά εμφανίσεως:

Αγαπητέ μου Arhtos,

έχω την αίσθηση ότι είστε αυστηρός στην κρίση σας, αλλά καλά κάνετε, γιατί έτσι μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω το εξής:

Κατ' αρχήν, δεν έχω καμμία διάθεση να μειώσω την αξία άλλων λαών ή πολιτισμών, απλά είναι λογικό να μην γνωρίζω ειδικές φάσεις της ιστορίας τους ώστε να προβώ σε ανάλογες συγκρίσεις και να διακρίνω τα σημεία εκείνα, τα οποία μπορεί να αφορούν σε τούτη δω την έρευνα.

Κατά δεύτερον, η αναφορά μου π.χ. στο βυζαντινό κράτος είναι ένα παράδειγμα, το οποίο αφορά στη δική μας ιστορία. Δεν το ανέφερα θεωρώντας ότι επηρέασε όλη την ανθρωπότητα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι δεν επιδιώκω να συγγράψω κάποια επιστημονική διατριβή και σαφώς δεν κατέχω το αλάθητο.
Αναφέρω κάποια ενδεικτικά στοιχεία, τα οποία ενδέχεται να βοηθούν στην κατανόηση των εσωτερικών αυτών ζητημάτων.

Αν υπάρχουν ιστορικά γεγονότα, τα οποία γνωρίζετε και αναιρούν ή συναινούν υπέρ του όποιου σχετικού συλλογισμού, καλό θα είναι να παρατεθούν.


quote:
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΣΩΨΥΧΟ ΜΑΣ!

Οι υπερβολές δεν ταιριάζουν στην εποχή του υδροχόου, αγαπητή ΑΖΩΕΛ.

Μέχρι να επανέλθεις με το καλό, θα έχουμε προοδεύσει. Στο υπόσχομαι...

Αγαπητέ Attis,

όπως έγραψα αρχικά, εδώ στη "Σοφία" θα δούμε το θέμα με μία πιο ευρεία οπτική.

quote:
Θα ήθελα να ρωτήσω πάντως, εάν κάποιος γνώριζε, για το τι "συνέβη" στις υπόλοιπες εποχές, οι οποίες είναι λίγο παραγκωνισμένες θα έλεγα. Και αναφέρομαι στις εποχές του Λέοντα, Παρθένου, Ζυγού, Σκορπιού, Τοξότη και Αιγόκερου, ή ακόμη και στην προηγούμενη εποχή του Υδροχόου.

Είναι λογικό να μην μπορείς να βρεις στοιχεία, αφού δεν υπάρχουν σχετικά ιστορικά στοιχεία.

Τέλος πάντων, για την ώρα επέτρεψέ μου να μείνω στο θέμα, διότι κάποιοι διαμαρτύρονται και αδημονούν και άμα τελειώσουμε με το καλό, θα δούμε και τα υπόλοιπα...

Ας συνεχίσω λοιπόν, από εκεί που είχα μείνει.

Ας δούμε τα στοιχεία εκείνα που προετοίμασαν την έλευση της Νέας Εποχής.

Η Γαλλική επανάσταση, η βιομηχανική επανάσταση και τα μεγάλα φιλοσοφικά ρεύματα σημάδεψαν κύρια το 18ο και το 19ο αιώνα.
Η είσοδος στον 20ο βρήκε την ανθρωπότητα σε μία κατάσταση έντασης, με έκδηλα τα σημάδια μίας οικονομικής κατάπτωσης, ίσως ένα από τα πρώτα αποτελέσματα της ασύνετης χρήσης της μηχανής.
(Αγαπητέ kost, είσαι 'δω;)
Είναι μία περίοδος όπου βλέπουμε να είναι οξυμένες οι αντιθέσεις μεταξύ των ανθρώπων και όλοι αναζητούν κάποια διέξοδο.
Η τριακονταετία από το 1914 ως το 1945 θεωρείται η πλέον κρίσιμη για την όλη εξέλιξη αυτού του πλανήτη.
Λέγεται πως οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι, από εσωτερική άποψη, ήταν μία υλική εκδήλωση της εσωτερικής διαμάχης μεταξύ των Δυνάμεων του Φωτός και των Δυνάμεων του Σκότους.
Η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε σκληρά, αλλά τελικά μπόρεσε και αντιστάθηκε σε αυτή την τρομερή επίθεση και κατόρθωσε να επιβληθεί, δίνοντας ταυτόχρονα μία καινούργια ώθηση στον πολιτισμό.
Είναι αλήθεια, ότι μετά έγιναν τεράστια άλματα σε όλους τους τομείς.
Οι επιστημονικές επιτεύξεις διαδέχονταν η μία την άλλη, χρησιμοποιήθηκαν καινούργιες πηγές ενέργειας και μπορούμε να μιλήσουμε για μία τεχνολογική επανάσταση, η οποία χρωματίζει όλο το μετέπειτα πολιτισμό μας.
Ταυτόχρονα, μέσα από τα διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα και τις ιδεολογίες, αναγνωρίζονται κύρια δύο τάσεις.
Μπορούμε να τις ονομάσουμε η συντηρητική και η προοδευτική.
Κάποιος άλλος μπορεί να τις ονόμαζε αντίστοιχα Ιχθυακή και Υδροχοϊκή.
Με αυτό εννοούμε ότι καθετί το οποίο ανήκει στο παρελθόν, κρύβει μέσα του στοιχεία συντηρητισμού, ενώ καθετί το οποίο ανήκει στο μέλλον, υπόσχεται μία πρόοδο, μία εξέλιξη.

Λόγω της επίδρασης των Ιχθύων βλέπουμε γύρω μας τόσο φανατισμό, ταυτόχρονα με μία βαθιά συναισθηματική ευαισθησία και έναν άκρατο ιδεαλισμό, σε σημείο το οποίο ο άνθρωπος να χάνει τη διάκρισή του και να οδηγείται έντεχνα από το κατεστημένο σε οδυνηρές περιπέτειες.

Από την άλλη μία δεύτερη τάση αναπτύσσεται γοργά.
Η φρίκη και η βαρβαρότητα των Παγκόσμιων Πολέμων έφεραν στην επιφάνεια πολύ παλιά ερωτηματικά σχετικά με τη φύση του εαυτού μας, τον προορισμό μας και τη ζωή γενικότερα.

Σε κάθε γωνιά της γης, ιδιαίτερα μετά το ’60, άρχισαν να ξεπετιούνται καινούργιες ιδέες και να ξεθάβονται παλιές ή ξεχασμένες.
Μεγάλες ή μικρές ομάδες ατόμων γίνονται αναζητητές κάποιας αλήθειας, η οποία θα τους απελευθερώσει από ό,τι πιστεύουν ότι τους υποδουλώνει -αντικειμενικά ή υποκειμενικά.
Είναι γεγονός, ότι αυτή η αναζήτηση υπήρχε πάντα, όμως αυτή τη φορά έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία σπάνια συναντιούνται ταυτόχρονα.
Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια παρέλασε από το νου της ανθρωπότητας σχεδόν ολόκληρη η πνευματική κληρονομιά του παρελθόντος.
Χωρίς εξαίρεση, σχεδόν, αναβίωσαν όλες οι πίστεις και οι ιδέες των προγόνων μας, καλές ή κακές, ορθές ή παράλογες.
Έχει σημασία το ότι η αναζήτηση κάποιας αλήθειας σήμερα, δεν αποτελεί πια το προνόμιο ορισμένων ατόμων ή απομονωμένων ομάδων, αλλά απασχολεί και συναρπάζει ένα πολύ πλατύτερο σύνολο.

Χαρακτηριστικό επίσης των καιρών μας είναι ότι εκτός από τον τεράστιο όγκο της κληρονομιάς, ο παγκόσμιος νους κατακλύστηκε από έναν εξίσου τεράστιο όγκο καινούργιων ιδεών.

Η κύρια διαπίστωση, όμως, είναι ότι όλες αυτές οι πίστεις, οι ιδέες και τα μοντέλα δοκιμάστηκαν στην πράξη.
Παντού υπήρξαν και υπάρχουν πλήθη ατόμων, πρόθυμων να δοκιμάσουν τον ένα ή τον άλλο τρόπο ζωής -χωρίς να εξετάζουμε εδώ το πόσο σωστός μας φαίνεται ο καθένας ξεχωριστά.
Έτσι, σήμερα υπάρχει ένας ατέλειωτος κατάλογος ομάδων κάτω από διάφορες σημαίες -πολιτικές, θρησκευτικές, οικολογικές, αποκρυφιστικές, μυστικιστικές κ.λ.π.
Δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων απογοητευμένων από τον τρόπο ζωής τον οποίο επιβάλλει η σημερινή κοινωνία, έχουν ιδρύσει δικές τους κοινότητες, ζώντας με τον τρόπο τον οποίο κρίνουν πως τους εκφράζει.
Η ανθρωπότητα ψάχνεται και δοκιμάζει.

Όλες οι συμβατικές ιδέες δέχθηκαν ένα γερό τράνταγμα από τα ρεύματα των καινούργιων ιδεών τα οποία διαρκώς διασταυρώνονται και αλληλοσυγκρούονται μέσα στον παγκόσμιο νου.
Είναι καταστάσεις τις οποίες βλέπουμε γύρω μας και τις ζούμε, είμαστε αυτόπτες μάρτυρες σε αλλαγές οι οποίες άλλες μας σοκάρουν και άλλες μας δίνουν ελπίδες.
Επηρεάζουν τη ζωή μας με τον άλφα ή βήτα τρόπο, γεμίζοντάς μας με νοσταλγία για τις “παλιές καλές μέρες”, ή με πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι σαν ένας άνεμος ο οποίος έρχεται από το μέλλον και παρασύρει στο διάβα του ό,τι άχρηστο μας έχει στοιβάξει το παρελθόν, εξετάζει την εγκυρότητα ακόμη και των πιο πατροπαράδοτων αντιλήψεων, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εμπνεύσεις και νέες προοπτικές.

Συνεχίζεται...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Στέφανος
Πλήρες Μέλος

Greece
842 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2005, 11:17:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Zadok, μπράβο!


Ζήσε τη στιγμή!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
elpida
Μέλος 3ης Βαθμίδας


541 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2005, 12:36:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elpida  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο αμερόληπτο και ψύχραιμο με κυβερνήτες (ουρανό και κρόνο) που συνδυάζουν την επαναστατική τάση, τη πρωτοπορία και την ανάπτυξη μέσα από υπευθυνότητα, οργάνωση και δέσμευση για μια υγιή κοινωνία.


Οι αλλαγές γύρω μας νομίζω κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέρα με την μέρα.
Αρχικά ο άνθρωπος θα πρέπει να συνειδητοποιεί αυτές τις αλλαγές μέσα από τις ενδείξεις που κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι απαραίτητη η εναρμόνιση του ανθρώπου με τις αξίες της εκάστοτε εποχής.

Η λέξη συνεργασία ίσως είναι η καταλληλότερη για τις νέες δομές που έρχονται προκειμένου να επιτευχθεί η συλλογική πρόοδος.

Λόγω της διαφορετικότητας του καθένα – και του κάθε ζωδίου – ίσως είναι φρόνιμο η προσπάθεια για προσφορά ενός καλύτερου εαυτού.


"Τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2005, 16:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ' αρχήν, σας ζητώ συγγνώμη γιατί λόγω τεχνικού προβλήματος δε φαίνονται οι εικονίτσες μου πιο πάνω. Ευελπιστώ ότι θα επανέλθουν λίαν συντόμως, διότι δεν μπορώ πλέον να επέμβω στα μηνύματα αυτά λόγω παρέλευσης χρόνου.

Αγαπητέ Στέφανε:

Φιλτάτη Ελπίς:

Συνεχίζω:

Ποιό είναι το αποτέλεσμα των δύο κύριων τάσεων, τις οποίες περιέγραψα πιο πάνω;
Μία τεράστια σύγχυση.
Μία σύγχυση της οποίας η ρίζα βρίσκεται στη μεταβατική περίοδο την οποία διανύουμε, όπου το παλιό έχει οριστικά παρέλθει και το καινούργιο είναι άγνωστο και αδοκίμαστο.
Μέσα μας κλυδωνιζόμαστε μεταξύ ανασφάλειας και ελπίδας.
Στον δρόμο τον οποίο ακολουθούμε, πίσω δεν μπορούμε να γυρίσουμε πια και μπροστά δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.
Αιωρούμαστε, καθώς η σελίδα της Ιστορίας γυρίζει…

Και όμως, μέσα σε αυτή τη σύγχυση, όλοι κάτι περιμένουμε.
Άλλοι συνειδητά, άλλοι ασυνείδητα.
Η ίδια η Φύση εκδηλώνει τα σημάδια της.
Είναι από παλιά διαπιστωμένο, ότι κάθε σημαντική αλλαγή πάνω στον πλανήτη συνοδεύεται και από πλήθος φυσικών φαινομένων ή ακόμη και φυσικών αλλαγών.
Η έξαρση των σεισμών, των ηφαιστειακών εκρήξεων, των πλημμυρών, των ξηρασιών και των τυφώνων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν ένα προμήνυμα αυτού του οποίου έρχεται.

Μα και μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο υποστηρίζεται ότι έχουν ενεργοποιηθεί ορισμένες ψυχικές όψεις του.
Το 1959 ο Δρ. Καρλ Γιούνγκ ασχολήθηκε με ένα παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο τον προβλημάτιζε, τους λεγόμενους ιπτάμενους δίσκους.
Χωρίς να απορρίψει ή να δεχτεί την αντικειμενική τους ύπαρξη -θέμα το οποίο εδώ άλλωστε δε μας αφορά- προσπάθησε να αναλύσει το φαινόμενο από ψυχολογική σκοπιά και έφτασε σε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

“Ξέρω καλά ότι η φωνή μου, όπως παλιότερα έτσι και τώρα, είναι πολύ αδύνατη για να φτάσει ως τα αυτιά του πλήθους.
Εκείνο το οποίο με σπρώχνει σε αυτό, δεν είναι η αλαζονεία, αλλά η συνείδηση του ψυχολόγου.
Αυτή με αναγκάζει να εκπληρώσω το χρέος μου και να προετοιμάσω εκείνους τους λίγους οι οποίοι θα θελήσουν να με ακούσουν για τα επερχόμενα γεγονότα, ενδεικτικά του τέλους μίας εποχής.
Όπως μας είναι γνωστό από την ιστορία της Αρχαίας Αιγύπτου, έχουμε να κάνουμε με εκδηλώσεις ψυχικών αλλαγών, οι οποίες πάντα εμφανίζονται στο τέλος ενός Πλατωνικού μήνα και στην αρχή ενός άλλου.
Κατά τα φαινόμενα, είναι αλλαγές στη μορφολογία των ψυχικών αρχετύπων ή των “θεών”, όπως τα ΄λεγαν κάποτε, οι οποίες επιφέρουν ή συνοδεύουν μακροχρόνιες μεταμορφώσεις στη συλλογική ψυχή.
Η μεταμόρφωση αυτή άρχισε με την ανατολή της ιστορικής περιόδου και άφησε τα ίχνη της, πρώτα στην εποχή του Ταύρου, η οποία βρισκόταν στο τέλος της, ύστερα στου Κριού και τελικά στων Ιχθύων, της οποίας η αρχή συμπίπτει με την ανατολή του Χριστιανισμού.
Πλησιάζουμε τώρα σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή, την οποία μπορεί να την αναμένει κάποιος όταν το εαρινό σημείο μπει στον Υδροχόο…”

Έτσι, ο Γιούνγκ παρακινήθηκε και έγραψε ένα ολόκληρο βιβλίο σχετικά με τους ιπτάμενους δίσκους και την ψυχολογική τους ερμηνεία, θεωρώντας τους σαν καινούργιες μαντάλα, προμηνύματα μίας βαθιάς αλλαγής.
Επιχείρησε μία προσέγγιση στο ασυνείδητο της ανθρώπινης φυλής και ξέθαψε σύμβολα, τα οποία φανερώνουν κάτι καινούργιο στον ορίζοντα της ομαδικής συνείδησης.

Έτσι μπορεί να ερμηνευτεί η κοινή μας διαίσθηση για κάποια επερχόμενη αλλαγή.
Η ασυνείδητη γνώση της υπάρχει μέσα σε κάθε μέλος της ανθρωπότητας.
Η λέξη κλειδί είναι Αλλαγή.
Ελκύει τα πλήθη και τα γοητεύει.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τη διακηρύσσουν οραματιστές και φιλόσοφοι, πολιτικοί (Θυμηθείτε το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του '81 με ηγέτη έναν Υδροχόο) και θρησκευτικοί ηγέτες.
Η αιτία δε της γενικής μανίας η οποία υπάρχει για μεσσίες, σωτήρες, ριζοσπαστικές αλλαγές ή εξωγήινους πολιτισμούς, τα οποία θα φέρουν έναν καινούργιο τρόπο ζωής, δεν είναι απλά κάποια ψυχολογική ανάγκη για ασφάλεια, λόγω της αβεβαιότητας των καιρών.
Πρόκειται για την ασυνείδητη γνώση ενός κοσμικού γεγονότος το οποίο έρχεται και το οποίο ο συνειδητός νους το ερμηνεύει σύμφωνα με την κοσμοθεωρία την οποία έχει ενστερνιστεί.

Τώρα, έχοντας καθορίσει όσο το δυνατό καλύτερα τα πλαίσια μέσα στα οποία κινείται αυτή την εποχή η ανθρωπότητα, μπορούμε να περάσουμε στην ανάλυση της εποχής του Υδροχόου.

Συνεχίζεται...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 00:45:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Zadok...
πριν περάσεις στην εποχή του Υδροχόου (στην ανάλυση εννοώ), επέτρεψέ μου..

Είμαστε σίγουροι ότι η μία εποχή διαδέχεται την άλλη κατα τον προαναφερθέντα τρόπο; Ότι μόνο δύο τάσεις - εποχές είναι παρούσες στην μεταβατική περίοδο;
Μήπως υπάρχει και μία ομάδα ανθρώπων που συνειδητά αρνείται να δεχθεί τις ενέργειες - ποιότητες μιας εποχής;

Οι Εβραίοι με την μη αναγνώριση και αποδοχή του Ιησού Χριστού, δεν παρέμειναν στην εποχή του Κριού;
Οι αρχαιολάτρες;

Αν δέχεσαι ότι είναι έτσι, τι επιπτώσεις θεωρείς ότι έχει στην εξέλιξή τους η 'υπερπήδηση' μιας εποχής; (αν έχει..)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 02:21:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμ... Σ' ευχαριστώ για την ερώτηση, αγαπητή NADA!

Θα έλεγα πως ναι, είμαστε σίγουροι ότι η μία εποχή διαδέχεται την άλλη κατα τον προαναφερθέντα τρόπο.

Κοίτα τί συμβαίνει: οι Εβραίοι ως λαός (όπως και οι Παλαιστίνιοι) είναι στο ζώδιο του Κριού (και γι΄ αυτό νομίζω ότι το Μεσανατολικό δε θα λυθεί ποτέ!).
Ήταν οι εκφραστές λοιπόν, της εποχής του Κριού και είναι λογικό να μην αποδέχθηκαν την Χριστιανική αντίληψη.

Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δεν πέρασαν στην Ιχθυακή εποχή. Απλά τη διένυσαν διασχίζοντας άλλο μονοπάτι...

Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και πιο πάνω στο φίλο Arhtos, ο οποίος σωστά παρατήρησε ότι κάποια γεγονότα στα οποία αναφέρομαι δεν έχουν καθολική αξία για την ανθρωπότητα.
Αν γνώριζα λεπτομέρειες για την ιστορία των Εβραίων αυτά τα 2,000 χρόνια, σίγουρα θα εντοπίζαμε δείγματα της Ιχθυακής εποχής με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι όταν ένα γεγονός επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό της ανθρωπότητας, δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους υπόλοιπους.
Ο Χριστιανισμός ήταν ένα πολύ μαζικό και τεράστιο θρησκευτικό, αλλά και κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο συνέπεσε με την επέκταση του δυτικού ανθρώπου κι έτσι άγγιξε ένα τεράστιο κομμάτι αυτού του πλανήτη.

Όσον αφορά στους αρχαιολάτρες, έγραψα πιο πάνω το εξής:

quote:
Μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια παρέλασε από το νου της ανθρωπότητας σχεδόν ολόκληρη η πνευματική κληρονομιά του παρελθόντος.
Χωρίς εξαίρεση, σχεδόν, αναβίωσαν όλες οι πίστεις και οι ιδέες των προγόνων μας, καλές ή κακές, ορθές ή παράλογες.

και στη συνέχεια:

quote:
Η ανθρωπότητα ψάχνεται και δοκιμάζει.

Όπως θα δεις στη συνέχεια, αυτό παίζει κάποιο ρόλο για τη διαμόρφωση της εποχής του Υδροχόου...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΣΠΑΘΙ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 16:16:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΠΑΘΙ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι υπερβολές <zadok> ο πόλεμος σε όλες του τις εκφάνσεις που υπάρχει στον κόσμο μας;Είναι υπερβολές όσα γίνονται γύρω μας;Εάν ξερεις τόσο καλά το θέμα,τότε θα ξέρεις πόσο επίπονη είναι η γέννα μιας νέας εποχής και ενός νέου κύκλου.
Αν προχωράμε προς την εποχή του Υδροχόου,τότε σίγουρα θα μας βγει το εσωψυχο μας όπως είπε και η <ΑΖΩΕΛ>.Αλλά και αυτός να μην είναι ο λόγος,οι εποχές μας είναι τρομερά δύσκολες.Εκτός και αν δεν σε αφορά το θέμα από την πραγματική του πλευρά.Δεν διαφωνώ πως μπορεί να γνωρίζετε όλοι εσεις πιο πολλά από μένα,αλλά βαρεθηκα να σας βλέπω να μην κάνετε το τσακ! να δείτε την αλήθεια να λέτε αλήθειες με το όνομα τους και να πλέετε σε πελάγη ευτυχίας.
Αλλά μάλλον θα φταίει ο υδροχόος που δεν μπήκε ακόμα.Άντε να ρθει να δούμε και λίγο φως.
Επίσης δεν νομίζω πως οι παλαιστίνιοι μπόρεσαν να επιλέξουν την πορεία τους.Αυτοί οι άνθρωποι πως θα μπορούσαν με όσα συμβαίνουν να διαλέξουν;
Η εποχή των ιχθυων,με τα λίγα που μπορώ να αντιληφτω κι εγώ η αδαής,χαρακτηριζόταν από το ψέμα,συγκάλυψη,διαστρευλωση,σκοτεινες εξουσιες,σκοτεινες σκέψεις,σκοτεινά έργα.Για να καθαρίσει όλο αυτό,αναρωτιεμαι αν ο υδροχόος θα είναι κάτι σαν την γη επαγγελίας ή ένα πεδίο μάχης.
Δεν ξέρω πολλά μα μιλάω από τον δικό μου τρόπο που βλέπω τα πράγματα.φυσικά και έχουν ενδιαφέρον τα όσα λέτε εδώ όλοι.Εγώ θα ήθελα να ξέρω ας πούμε,ποιος ήταν αυτός που ήθελε με το ζόρι να σημαδεψει την εποχή των ιχθυων με τον Χριστο.

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 16:47:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Υδροχόος είναι το 11ο από τα σημεία του ζωδιακού και αντιστοιχεί στον 11ο οίκο.

Το σχήμα του μπορούμε να το περιγράψουμε σαν δύο παράλληλες κυματιστές γραμμές.

Οι σύγχρονοι αστρολόγοι θεωρούν σαν κυβερνήτη του τον πλανήτη Ουρανό.

Είναι ζώδιο του Αέρα, ανήκει στο σταθερό σταυρό των ζωδίων μαζί με τον Ταύρο, το Λέοντα και τον Σκορπιό και είναι ενεργητικό.


Ο αριθμός 11, ο οποίος αναφέρεται στον Υδροχόο, είναι το 10 συν 1.
Δηλαδή το 10, το οποίο είναι ο αριθμός της τελειότητας, συν τη Μονάδα.
Είναι το κλείσιμο ενός κύκλου και η έναρξη κάποιου άλλου σε μία ανώτερη σπείρα της εξέλιξης.
Όλες οι αρχαίες παραδόσεις σχετίζουν αυτό το σύμβολο- ζώδιο με την πλημμύρα, η οποία αντιπροσωπεύει όχι μονάχα το τέλος του υλικού σύμπαντος, αλλά και τη συμπλήρωση, το κλείσιμο ενός κύκλου. (τσουνάμι;)
Οι Αιγύπτιοι ταύτιζαν τον Υδροχόο με το θεό Άπι, την προσωποποίηση του Νείλου, του οποίου οι πλημμύρες ήταν πηγή ζωής και γονιμότητας.
Στις παλιές εικόνες εμφανίζεται σαν άγγελος με το “ύδωρ της Ζωής”, το οποίο χύνει δίχως διακρίσεις σε όλη την ανθρωπότητα.

Μελετώντας το σχήμα του Υδροχόου, πιθανά να απεικονίζει δύο φίδια.
Το φίδι θεωρείται ένα από τα σύμβολα της σοφίας.
Το κάτω φίδι ίσως να είναι η αντανάκλαση του επάνω, του ανώτερου φιδιού.
Ο Θιβετανός Διδάσκαλος, στα βιβλία της Αλίκης Μπέιλι, αναφέρει τις δύο παράλληλες γραμμές σα δύο ποταμούς: τον ποταμό της Ζωής και τον ποταμό της Αγάπης, οι οποίοι εκβάλλουν στην ανθρωπότητα.
Υπάρχει και η σύγχρονη άποψη η οποία συνδέει τον Υδροχόο με την επιστήμη, μέσω του πλανήτη Ουρανού κι έτσι μπορεί να συνδεθεί με όλα τα είδη των “κυμάτων”, τα ηλεκτρομαγνητικά, τα βαρυτικά, τα ηχητικά ή ακόμη και τα τηλεπαθητικά.

Είπαμε ότι ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον Ουρανό, δηλαδή βρίσκεται κάτω από την επίδραση των ιδιοτήτων αυτού του πλανήτη.
Ανεξαρτησία, ασυμβίβαστος χαρακτήρας, επαναστατικότητα, αυθόρμητη παρόρμηση για δραστηριότητα είναι τα χαρακτηριστικά του Ουρανού, μα αυτό το οποίο κυρίως τον χαρακτηρίζει είναι η αλλαγή.
Είναι ένας πλανήτης αλλαγής, πολλές φορές απότομης.
Είναι ο αναζητητής της αλήθειας και συμβολίζει τον αποκρυφιστικό δρόμο.

Ο Ουρανός επηρεάζεται από την 7η ακτίνα, ένα από τα επτά Κοσμικά ενεργειακά ρεύματα.
Άλλωστε, η Υδροχοϊκή Εποχή χρωματίζεται από αυτή την ακτίνα.
Είναι η Ακτίνα της Οργάνωσης και της Τελετουργίας.
Συνενώνει τις δύο θεμελιώδεις όψεις, πνεύμα και ύλη.
Η ενέργειά της είναι αυτή η οποία χρειάζεται για να φέρει ρυθμό και τάξη στο χάος.
Έχει τη δυνατότητα να αποκαταστήσει τα αρχαία ορόσημα, να υποδείξει τους νέους θεσμούς, τις μορφές πολιτισμού και κουλτούρας τις οποίες απαιτεί η ανθρώπινη πρόοδος και να γαλουχήσει τη νέα ζωή και τις νέες καταστάσεις συνείδησης, τις οποίες η προηγμένη ανθρωπότητα όλο και περισσότερο θα κατακτά.
Τίποτε δεν μπορεί να αναχαιτίσει την δραστηριότητα της εξέλιξης.

Ας επανέλθουμε τώρα στη θεώρηση του Υδροχόου από αστρολογική σκοπιά.
Επειδή κάθε ζώδιο διαιρείται σε 3 δεκανούς, μπορούμε να διαιρέσουμε και κάθε εποχή σε τρεις περιόδους (όπως προανέφερα).
Στην πρώτη αντιστοιχεί ο Κρόνος, στη δεύτερη ο Ερμής και στην τρίτη η Αφροδίτη.
Η δραστηριότητα του Κρόνου είναι εκείνη η οποία έχει δημιουργήσει τις σημερινές δυσκολίες στον οικονομικό τομέα.

Η δεύτερη περίοδος ανήκει στον Ερμή και είναι εποχή της φώτισης.
Η αυτοσυνείδηση η οποία επιτεύχθηκε στο Λέοντα -το διαμετρικά αντίθετο ζώδιο του Υδροχόου- πρόκειται μέσω του Ερμή να επεκταθεί και να γίνει ομαδική συνείδηση.

Η Αφροδίτη ανατέλλει στην τρίτη περίοδο και μαζί της έχουμε τα πρώτα σπέρματα της περιεκτικής αγάπης.
Σε δύο χιλιάδες χρόνια περίπου από σήμερα, ίσως μπορέσουμε να εκφράσουμε την αδελφική αγάπη, την πραγματική Αδελφοσύνη.
Η μονάδα η οποία θα έχει σημασία, δε θα είναι πια το άτομο, αλλά ο όμιλος των ατόμων. Η απουσία εγωισμού και η συνεργασία θα καταλάβουν τη θέση της χωριστικότητας και του ανταγωνισμού.
Προτού η ανθρωπότητα μπορέσει να περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερω, ο όμιλος θα έχει γίνει -και πρέπει να γίνει- ένα εκδηλωμένο γεγονός.

Συνεχίζοντας την αναφορά στα κύρια χαρακτηριστικά του Υδροχόου πρέπει να σημειώσουμε, ότι σα ζώδιο ανήκει στο στοιχείο του Αέρα.
Ο Αέρας είναι σύμβολο της νόησης και είναι εκείνο το στοιχείο το οποίο ανεβαίνει πιο ψηλά και τείνει να καταλάβει όλο το χώρο τον οποίο έχει στη διάθεσή του.
Είναι ο μεγαλύτερος εραστής της ελευθερίας.
Ασύλληπτος, απεριόριστος, αεικίνητος, συμβολίζει την ικανότητα του νου να διαπερνά τα πάντα, καθώς και την αιώνια αναζήτηση ενός από τα πιο ευγενικά ιδανικά, της Ελευθερίας.
Ελευθερίας από τα δεσμά τα οποία μας επιβάλλουν οι κοινωνικές συνθήκες, αλλά και ο ίδιος ο εαυτός.

Η επικοινωνία είναι ένα ακόμη από τα κύρια αέρινα χαρακτηριστικά του ζωδίου.
Έχει το δικό του τρόπο να την εκφράζει και μεταφέρει τα μηνύματα της Νέας Εποχής, όπως ο Υδροχόος μεταφέρει το νερό.

Η σταθερότητα και η ενεργητικότητα του Υδροχόου εντείνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στο ακλόνητο χάραγμα του δρόμου και εκφράζουν τη θέληση για υλοποίηση κάθε οράματος, την έμφυτη ανάγκη για τελειότητα.

Στο σταθερό σταυρό τον οποίο σχηματίζει ο Υδροχόος με τον Ταύρο, το Λέοντα και τον Σκορπιό, η αρετή η οποία αποδίδεται είναι η Αγάπη, σαν έκφραση της επιθυμίας για ζωή και εξέλιξη.
Θεωρείται ο σταυρός της Μετουσίωσης.
Επιθυμία η οποία μετουσιώνεται σε πνευματική φιλοδοξία.
Λέγεται ακόμη πως εκπροσωπεί τον πατέρα, το αιώνιο, ακίνητο σύμβολο το οποίο δείχνει μία κατάσταση, το Ένα.

Το μέταλλο το οποίο αντιστοιχεί στον Υδροχόο είναι το ουράνιο.
Μέταλλο του οποίου τελευταία συνειδητοποιήθηκε η αξία για τον άνθρωπο και του οποίου στη Νέα Εποχή θα αναπτυχθούν ποικίλες εφαρμογές.

Ο Υδροχόος κυβερνά και το κυκλοφορικό σύστημα.
Μέσω του αίματος διαχέεται εξίσου σε όλο τον οργανισμό η αναγκαία ποσότητα ζωικής δύναμης.
Είναι, λοιπόν, συμβολικά, καθήκον του απελευθερωμένου Υδροχόου να διαχύσει την πνευματική ζωή στο τέταρτο βασίλειο της φύσης, το ανθρώπινο.

Συνεχίζεται με τους μυθολογικούς συμβολισμούς που αφορούν στον Υδροχόο...

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 12/03/2005 17:06:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Zadok
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Kiribati
4489 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 17:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Zadok  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Zadok  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εάν ξερεις τόσο καλά το θέμα,τότε θα ξέρεις πόσο επίπονη είναι η γέννα μιας νέας εποχής και ενός νέου κύκλου.

Αγαπητή νέα μας φίλη ΣΠΑΘΙ, μία γέννα πρέπει να ολοκληρώνεται άσχετα με το πόσες οδύνες επιφέρει.

Στο χέρι μας είναι να εκπαιδευτούμε για ανώδυνο τοκετό και να μάθουμε να αντέχουμε.

Όπως βλέπεις, πάντα υπάρχει δυνατότητα επιλογής.

Θέλω να πιστεύω, ότι στη συνέχεια της ανάλυσης, κάποια πράγματα θα γίνουν περισσότερο σαφή.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας!

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Loco
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
429 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 19:34:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Loco  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είπαμε ότι ο Υδροχόος έχει κυβερνήτη τον Ουρανό, δηλαδή βρίσκεται κάτω από την επίδραση των ιδιοτήτων αυτού του πλανήτη.
Ανεξαρτησία, ασυμβίβαστος χαρακτήρας, επαναστατικότητα, αυθόρμητη παρόρμηση για δραστηριότητα είναι τα χαρακτηριστικά του Ουρανού, μα αυτό το οποίο κυρίως τον χαρακτηρίζει είναι η αλλαγή.
Είναι ένας πλανήτης αλλαγής, πολλές φορές απότομης.
Είναι ο αναζητητής της αλήθειας και συμβολίζει τον αποκρυφιστικό δρόμο.

ZADOK είναι σαν να μου έκανες ψυχογράφημα!


C'est la vie and i am livin' la vida LOCA!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arhtos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
92 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 19:43:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arhtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
στη συνέχεια της ανάλυσης, κάποια πράγματα θα γίνουν περισσότερο σαφή.
παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον... και χωρίς αυστηρότητες, ως είπες.. απλά αλλιώς το κατανόησα το θέμα αρχικά.. βλέπω πως απλώνεται (κυριολεκτικά) και χαίρομαι που έχεις τις γνώσεις και την υπομονή να μας κάνεις να αποτυπώσουμε..συνέχισε, εμείς ακολουθούμε..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Attis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


118 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 20:13:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Attis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή Zadok, μιας και ξεκίνησες με τις ιδιότητες του Υδροχόου και θέλοντας να σε προλάβω πριν προχωρήσεις με την μυθολογική σημασία του ζωδίου, θα σε παρακαλούσα να γράψεις, εάν φυσικά γνωρίζεις, για το τι σημαίνει ότι ο Υδροχόος έχει Εσωτερικό πλανήτη τον Δία και Ιεραρχικό πλανήτη τη Σελήνη. Για έξαρση, αδυναμία & πτώση γνωρίζω κάποια πράγματα, για τα δύο παραπάνω όμως όχι. Στερούμαι κάποιων αστρολογικών γνώσεων.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

May the spirit of the Aquarian Age be upon us!

May you live in interesting times!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
simori
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2290 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2005, 22:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος simori  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πολυ ενδιαφέρον το θέμα σου Zadok.. και εσύ Loco που προέτρεψες για το άνοιγμα του θέματος..
Είμαι εδώ και παρακολουθώ .....

Φίλη Attis χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιη, νομίζω πως όταν λέμε εσωτερικό πλανήτη εννοούμε τον πλανήτη που κυριαρχεί στην εσωτερική αστρολογία... αν θυμάμε καλά υπάρχει ένα τόπικ σχετικά στο θέμα άστρα με τίτλο "εσωτερική αστρολογία"...

Με επιφύλαξη...

Φιλικά..

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy