ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
MikeStef
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2005, 18:32:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MikeStef  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές


Ένα πραγματικό παράδειγμα για το ότι η τεχνολογία προχωρά με ταχύτητες τεράστιες που ούτε οι ειδικοί δεν μπορούν να προβλέψουν μερικές φορές.

Μιλάει ο καθηγητής Brigham Young του University of Idaho και λέει στις 15 July 2004

“The Energy Department (USA) last month said it’s prepared to spend as much as $200 million in the next five years to install a Cray- and IBM-supplied supercomputer at Oak Ridge National Lab in Tennessee capable of 250 teraflops. . ., and 1 petaflop by the decade’s end”

ΛΙΑΝΑ: Υπολογίζανε πέρσυ (οι ειδικοί των ειδικών) οτι σε 5 χρόνια θα είμαστε στα 250 τεραφλοπς, δηλαδή το 2009.

Φέτος ήδη ο BlueGene/L της IBM είναι στα 70 τεραφλοπς η δοκιμαστική έκδοση και μέχρι το τέλος του 2005 θα δωθεί η τελική έκδοση που θα είναι στα . . . 360 teraflops.

Θα πείτε και τι με νοιάζουν ρε μεγάλε εμένα όλα αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά?????

Γιατροί και μαθηματικοί έχουν υπολογίσει ότι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί πιάσει 10 Petaflop.

Αυτό σημαίνει οτι απέχουμε το πολύ 10 χρόνια, απο το να δημιουργήσουμε μηχανήματα που έχουν την δική μας υποδομή για σκέψη.(διπλασιάζοντας την υπολογιστική ισχύ κάθε 1.5 χρόνο).

Σίγουρα πρέπει να ακολουθήσει και το λογισμικό που κάνει τη σκέψη.

Ζούμε σε ενδιαφέρουσες εποχές.

Για να δούμε τι θα δούμε

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2005, 21:28:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ζούμε γενικότερα σε ενδιαφέρουσες εποχές θα έλεγα...
Από χρόνο σε χρόνο και από δεκαετία σε δεκαετία, τα πάντα γύρω μας μεταβάλλονται ραγδαία (θετικά και αρνητικά) και ιδίως στην Υψηλή Τεχνολογία και στην Ιατρική.
Αν για κάποιο λόγο θα ήθελα να ζήσω 100 ή και πλέον χρόνια, κι ας ήμουν στα γεράματα ανήμπορος και αναπηρος, θα ήταν για να δω πού θα πάει ο κόσμος, τι ανακαλύψεις και εφευρεσεις θα γίνουν, πού θα φτάσουμε τεχνολογικά και πολιτισμικά...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PHILOSOFOS-1
Πλήρες Μέλος

Bolivia
1201 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/04/2005, 18:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PHILOSOFOS-1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ

ghΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/04/2005, 22:56:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι είναι αυτό το teraflop?

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/04/2005, 11:56:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην Ηλεκτρονική, και κυρίως στη Μικροηλεκτρονική, χρησιμοποιούνται κάποιες μονάδες που υλοποιούν τις πράξεις της δυαδικής άλγεβρας (Άλγεβρα Boole). Είναι οι γνωστοί τελεστές (πύλες) AND, OR, ΝΟΤ, κλπ. Αυτές οι πύλες υλοποιούνται με πραγματικά στοιχεία (δηλαδή αντιστάσεις, διόδους, κλπ).
Μία στοιχειώδης τέτοια μονάδα που μπορεί να εκτελέσει μία αριθμητική (λογική) πράξη (βασικά εννοούμε την πρόσθεση)καλείται flop.
[H ετοιμολογία του flop έχει "εξαιρετικό ενδιαφέρον" που θα έλεγε και ο Τριανταφυλλόπουλος... καθώς σε ένα παρόμοιο απλό κυκλωματάκι που απαριθμούσε δυαδικά και έκανε προσθέσεις εξάγοντας μια σειρά ψηφίων 0 και 1, ένας επιστήμονας είχε τη φαεινή ιδέα να του δώσει το όνομα "flip-flop" απο τον ήχο της παντόφλας/σαγιονάρας όταν περπατάμε επειδή αυτό ήταν το πρώτο που του θύμισαν οι εναλλαγές των 0 και 1 ! => Όταν η επιστήμη συναντάει την καθημερινότητα!...]

Μία στοιχειώδης αριθμητική μονάδα λοιπόν εκτελεί αυτή τη συγκεκριμένη πράξη σε συγκεκριμένο χρόνο t. Είναι προφανές ότι όταν αυξάνουμε αυτό το μέγεθος τότε το μηχάνημά μας εκτελεί περισσότερες πράξεις (προσθέσεις του τύπου 0+1=1, 1+1=1, κλπ) στον ίδιο χρόνο. Στους Η/Υ αυτό είναι μέτρο της υπολογιστικής τους ισχύος (παρόμοιο με αυτό που λέμε όταν αναφερόμαστε πχ. στα ΜΗz ή GHz του επεξεργαστή του PC μας).
Το πρόθεμα tera είναι εκ του διεθνούς συστήματος μονάδων και δηλώνει τάξη μεγέθους 10 εις την 12, δηλαδή το νούμερο 1.000.000.000.000 (1 τρισεκατομμύριο) flops. Το peta-flop είναι το αμέσως επόμενο και σημαίνει 10 εις την 15 (15 μηδενικά = 1 τετρακις-εκατομμύριο)...
Επειδή όλα αυτά είναι αρκετά και συγκροτούν ολόκληρα μαθήματα στα Πολυτεχνεία, προσπάθησα να δώσω το outline και το βασικό concept, όσο πιο απλά γίνεται... Σε κάθε ενδεχόμενη απορία μπορώ να δευτερολογήσω...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Jejeje
Πρώην Συνεργάτης

Greece
533 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2005, 12:52:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Jejeje  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να συμπληρώσω στις πολύ σωστές πληροφορίες που ανέφερε ο αγαπητός φίλος PY8AGORAS ότι ο όρος FLOPS είναι το ακρωνύμιο του Floating-Point Operations in seconds (στα ελληνικά... λειτουργίες κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο). Η κωδικοποίηση (μέθοδος) κινητής υποδιαστολής χρησιμοποιείται για την παράσταση πραγματικών αριθμών μεγάλου πλήθους ψηφίων μέσα στα όρια της πεπερασμένης ακρίβειας των Η/Υ, αφού με n bits μπορούν να αναπαρασταθούν 2^n διαφορετικοί αριθμοί.

Φιλικά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PHILOSOFOS-1
Πλήρες Μέλος

Bolivia
1201 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2005, 15:11:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PHILOSOFOS-1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ

ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΧΟΝΤΡΩΚΟΜΕΝΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΒΛΑΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ.

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ADMIN ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΜΟΥ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΞΑΝΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ.

ghΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ydroxoos25
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
309 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2005, 05:44:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ydroxoos25  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και να φανταστείτε ότι έχω φτιάξει κύκλωμα flip-flop αλλά αυτό το μέγεθος δεν το είχα ξανακούσει!

<<Από τη στιγμή που η επιστήμη θα αρχίσει να ερευνά τα μεταφυσικά φαινόμενα θα προοδεύσει σε μια δεκαετία περισσότερο απ' όσο έχει προοδεύσει σε όλη την ύπαρξή της.>> "Nicola Tesla"Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2005, 19:40:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
PHILOSOPHOS-1 γιατι ακριβως ζητας συγνωμη;μην στεναχωριεσαι για τπτ.
Οφειλω να συμφωνησω οτι ζουμε σε ενδιαφερουσες εποχες τεχνολογικα..ηθικα ομως και κοινωνικα..χμμμ δεν θα το ελεγα..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy