ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΖΩΕΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Traveller
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2002, 15:57:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Traveller  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Μα φυσικά έχει να κάνει με το ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΑ ή ΝΕΑ ΨΥΧΗ είναι ο καθείς απο εμάς, δηλαδή πόσο έχει δουλέψει σε προβιωτές του επάνω στα εσωτερικά πεδία ή κατα πόσο είναι στην αρχή".

Γειά σας,

Τα παραπάνω γραφόμενα του Κέλσου στάθηκαν αφορμή να υποβάλλω το κάτωθι ερώτημα, καταρχήν απευθυνόμενη στον Κέλσο, αλλά και σε όποιον έχει άποψη στο θέμα.

Πως μπορώ να καταλάβω πόσο "παλιά" ή "καινούρια" είναι η ψυχή μου? Πως μπορώ να καταλάβω τον βαθμό του ανώτερου νοητικού σώματος? Πως μπορώ να γνωρίζω πόσα/ποια επίπεδα γνώσης έχω κατακτήσει?

Πολλά ερωτήματα θα μου πείτε...

Σαφώς γνωρίζω και είμαι ό,τι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, όπως το αισθάνομαι. Αλλά πέραν αυτής της εσωτερικής διαίσθησης, υπάρχει τρόπος να μάθω? Ισως ένας τρόπος να είναι ο υπνωτισμός....?

Όχι, δεν ρωτώ για καμμιά σχολή ή για "πιστοποιητικό γνώσης ή σοφίας"

Μπορεί τα παραπάνω ερωτήματα να εμπεριέχουν ματαιοδοξία, αλλά μάλλον όχι, γιατί αν είχα π.χ. κατακτήσει "ανώτερη γνώση" δεν θα τα είχα...
Μου προκύπτουν, μάλλον γιατί είμαι άνθρωπος που θέλει να ξέρει που βρίσκεται, το προόδους έχει κάνει, ή δεν έχει κάνει...

Φιλικά

Traveller

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2002, 08:54:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε "ταξιδευτή", την απάντηση για το ταξίδι της ψυχής σου θα πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου φαντάζωμαι.. Θα αρκεστώ σε λίγα λόγια του Άραβας ποιητή και φιλόσοφου Τζαλαλουντίν Ρουμί (13ος αιώνας μ.χ) με τα οποία περιγράφει την κοσμική διαδικασία της εξέλιξης της ψυχής:

«Πέθανα ορυκτό και έγινα φυτό.
Πέθανα φυτό και έγινα ζώο.
Πέθανα ζώο και έγινα άνθρωπος.
Γιατί να φοβηθώ; Πότε ήμουν κάτι λιγότερο με τον θάνατο;
Κι όμως άλλη μία φορά θα πεθάνω σαν άνθρωπος για να υψωθώ στους ευλογημένους Αγγέλους.
Ακόμα και από την αγγελικότητα, πρέπει να προχωρήσω πιο πέρα.
Όλοι εκτός από τον Θεό πεθαίνουν.
Όταν θυσιάσω την αγγελική ψυχή μου θα γίνω αυτό που κανένα μυαλό δεν σκέφτηκε..»


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ananasss
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2002, 10:44:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ananasss  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όταν θυσιάσω την αγγελική ψυχή μου θα γίνω αυτό που κανένα μυαλό δεν σκέφτηκε

Πωωω! μετά από ένα τρομερό ξενύχτι (!), διαβάζω τώρα κι αυτά...
Τι να είναι άραγε αυτό που κανένα μυαλό δεν σκέφτηκε;...

Πραγματικά εκπληκτική η προσέγγιση του ποιητή Τζαλαλουντίν Ρουμί

quote:

Γιατί να φοβηθώ; Πότε ήμουν κάτι λιγότερο με τον θάνατο;

Καταραμένο ξενύχτι

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2002, 22:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Ταξιδευτή,σε χαιρετώ από αυτή τη γωνιά του forum.
Ξέρεις την ίδια απορία είχα και γω...και λέω ΕΙΧΑ γιατί διαπίστωσα ότι δεν έχει καμία πρακτική σημασία.
Δηλαδή σε τί θα με ωφελούσα αν πχ σε μια από τις προηγούμενες ζωές μου ήμουν σταυροφόρος ή σκλάβα???
Χώρια που μέσα στα μυαλά μας θα επικρατούσε μεγάλη σύγχυση αν θυμόμασταν γεγονότα και πρόσωπα...
Ρίξε και μια ματιά στο εξής θέμα:

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=101

Έχει τίτλο ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ-ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ (αν δε το έχεις δει ήδη) και η συζήτηση που έγινε εκεί πραγματικά μου έλυσε πολλές απορίες...

Αλήθεια τί είναι αυτό που εννοούσε ο ποιητής?Να φτάσουμε και μεις τη θέωση,εφόσον παραδώσουμε τις αγγελικές μας ψυχές?Γιατί και οι άγγελοι έχουν "ατελείς" ψυχές? (και γω μέσα!!! )..Υποθέσεις κάνω,όποιος ξέρει ας μας πει....

Χαιρετώ προς το παρόν,ο Σκοτεινός Άγγελος!!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 07/12/2002 22:44:33Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2002, 00:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Που είσαι εσύ σκοτεινέ άγγελε..? Μα φυσικά πάνω απο τους άγγελους υπάρχουν οι αρχάγγελοι...
Η ανάλυση δύσκολη μέσα απο λίγες γραμμές... Προτείνω ίσως ένα απο τα πληρέστερα και καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει


Τα 3 κέντρα του μυστηρίου του Πλάνα εκδόσεις Νεά Ακρόπολη


καλό διάβασμα...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2002, 09:16:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"ζητήστε και θα σας δοθεί" είπε ο Δάσκαλος.... και μάλλον είναι αλήθεια αλλά υπάρχει ένα μέγα ερώτημα ως προς αυτό....Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την αλήθεια ,ειδικά στην περίπτωση που αυτή θα είναι σκληρή? Ας πούμε θα δεχόσασταν αν σας φανέρωναν οτι στην προηγούμενη ζωή σας είσασταν ένας αδυσώπητος δολοφόνος που σκορπούσε τον τρόμο και τον φόβο στους ανθρώπους ? Νομίζω οτι δύσκολα θα το δεχόμασταν δημιουργικά . Γιατι δεν παίζει απλώς ρόλο το άν το δεχτείς αλλά πώς αυτό που θα σου φανερωθεί θα βοηθήσει στην εξέλιξη σου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2002, 13:30:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα!!!
Πλωτίνε φώναξες ?????Μα...δεν ξέρεις ότι οι άγγελοι είναι πάντα παρόντες (και παρούσες ) ακόμα κι αν δεν φανερώνονται??
Στο θέμα μας τώρα...
Ο φίλος ΕοΝ έθιξε δύο πολύ σοβαρό ζήτημα:
1) ακόμα κι αν ζητούσαμε,θα μας δινόταν?
2) ακόμα και αν ξέραμε,πώς θα το αντιμετωπίζαμε???

Θεωρώ πάντως πως είναι θέμα ισορροπιών..το γνωστό μας ΚΑΡΜΑ... Βέβαια,πιστεύω πως οι ζωές που περνάμε (γιατί πιστεύω πως είναι πάααααρα πολλές) είναι στην ουσία δοκιμασίες ώστε να διαπιστώσουμε αν μπορούμε "στα τυφλά" να αποκαταστήσουμε τη διασαλευθείσα τάξη πραγμάτων,να δώσουμε και να πάρουμε...
Πείτε μου την άποψή σας...
Χαιρετώ,ο Σκοτεινός Άγγελος!!

ΥΓ: Κέλσο και Avatargr που είστεεεεεεεεε????

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 09/12/2002 13:31:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2002, 23:57:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην περίπτωση που δεν το έχετε διαβάσει μιάς και έχει σχέση με το θέμα...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=316

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2002, 09:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν οι άνθρωποι δεν είχαν φάει… ας υποθέσουμε μια ΜΠΑΝΑΝΑ, και εσείς για κάποιο λόγο την γευτήκατε, προσπαθήστε τώρα να περιγράψετε την ΓΕΥΣΗ. Πέστε μου σας παρακαλώ, πως θα το φέρνατε σε λόγια…. Μια απειροελάχιστη ύλη, που γαργαλάει μια από τις αισθήσεις μας…μα είναι τόσο δύσκολο….

Μια ιστορία που ακουσα.... από ενα ΦΙΛΟ…

Φανταστείτε πως κάνετε ένα ταξίδι, πάνω σε ένα πλοίο μαζί με άλλο κόσμο, κάτι σαν το ΤΙΤΑΝΙΚ. Έχει μεγάλη κακοκαιρία, ανεβαίνουν τα μποφόρ, και καταλαβαίνεται πως πάει για βρόντο. Ο κόσμος φοβάται, ψάχνει για σωσίβια και βάρκες, μα εσείς καταλαβαίνεται πως δεν υπάρχει χρόνος και πέφτετε στη θάλασσα, έτσι το πλοίο δεν σας παρασέρνει στο βυθό. Αν και είσαστε γυμνασμένος, κολυμπάτε θαυμάσια, μετά από ώρες οι δυνάμεις σας αρχίζουν να σας εγκαταλείπουν, όποτε αρχίζετε να σκέφτεστε πως έφτασε η ώρα.…μα να που δεν έφτασε, γιατί ξαφνικά το χέρι σας ακουμπάει μια σανίδα.*(γνώση) Τι τύχη σκέφτεστε… και αποκαμωμένος ακουμπάτε επάνω για να ανακτήσετε δυνάμεις. Περιμένετε λοιπόν πάνω στη σανιδά για βοήθεια που δεν φτάνει, έτσι μη βλέποντας τίποτα…. πεινάτε, διψάτε…(το ξεπερνάτε) αρχίζετε και κολυμπάτε ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ! Τα χέρια σας γίνονται κουπιά, μέχρι που κάποια στιγμή βλέπεται μακριά ένα νησάκι. Η Ελπίδα σας δίνει φτερά, και εκεί που σκέφτεστε πως σε λίγο φτάνετε… βλέπεται το χάρο με τα μάτια σας!!! Ένας καρχαρίας σας περιτριγυρίζει, με τους σάλιο αδένες σε ενέργεια! Μιας και περάσατε από τόσα…είσαστε και περίεργος τύπος, λέτε δεν πάει στην οργή, θα με φάει που θα με φάει……αρχίζετε και τον κοιτάτε στα ΔΟΝΤΙΑ! Ανεπάντεχα, ο καρχαρίας σας αφήνει ήσυχους, ψάχνει για φοβισμένους, και εσείς με τις εναπομείναντες δυνάμεις κολυμπάτε ίσα με την ακτή, όπου εξαντλημένος χάνεται τις αισθήσεις σας! ΞΥΠΝΑΤΕ….και ξαφνικά σας φαίνονται όλα διαφορετικά…τα χρώματα τα λουλούδια, ο ήλιος η θάλασσα, όλα είναι πολύ μα πολύ πιο έντονα. Σηκώνεστε και αισθάνεστε το σώμα και το μυαλό σας τέλειο, καθόλου κουρασμένοι….Είσαστε μόνο εσείς και η ΦΥΣΗ… δεν σας λείπει η Τηλεόραση, τα Βιβλία, το ΣΕΧ… Αρχίζετε να χορεύεται, τραγουδάτε σαν μεθυσμένοι…και ευλογείται την δημιουργία και την ΟΜΟΡΦΙΑ της! Ξαφνικά, βλέπετε ένα περίεργο δένδρο! Δεν το έχετε ξαναδεί! Πλησιάζετε, απάνω έχει ένα καρπό, ούτε αυτόν τον έχετε ξαναδεί η γευτεί, και τι περίεργο. Είναι γεμάτο….με κάτι σαν μικρά κεράκια, όπου από ολα αυτά, είναι αναμμένο ΕΝΑ ΜΟΝΟ…. Μόλις φτάσει προς το ΤΕΛΟΣ του, αρχίζει και τρεμοσβήνει…και μόλις τελειώσει, στο ίδιο το δένδρο ανάβει ένα άλλο κεράκι… Καταλαβαίνεται πως έτσι ανάβουν και σβήνουν όλα τα κεράκια του δένδρου, είσαστε πολύ πεινασμένος…. αποφασίζεται να δοκιμάσετε το ΑΓΝΩΣΤΟ φρούτο… Οοοπς.. το ΘΑΥΜΑ, αρχίζετε να βλέπεται γύρω σας ένα σωρό δένδρα με κεράκια, να κάνουν το ίδιο ακριβώς…όπως το δένδρο που γευτήκατε τον καρπό, και όλα τα δένδρα…. μαζί και το δικό σας, να είναι μέρος ενός πολύ μα πολύ μεγάλου δένδρου…

Ακουμπάτε στο δένδρο γοητευμένος….Ο Ήλιος είναι πανέμορφος …Φωτίζει, και ζεσταίνει την καρδιά όπως ποτέ….

Χωρίς το Φως … είναι ΝΥΧΤΑ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Traveller
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2002, 14:35:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Traveller  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας καλησπερίζω όλους…

Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πλωτίνο σχετικά με το topic που υπέδειξε, καθώς το σημείο: «Υπάρχουν τρεις τύποι ανθρώπων. Ο πρώτος αφορά τους ανθρώπους εκείνους που θεωρούν την επίγεια ζωή σαν την αρχή και το τέλος. Ο δεύτερος αφορά αυτούς που είναι ικανοί σε κάποιο βαθμό να στρέφουν την ψυχή τους σε πιο υψηλές αξίες. Και τέλος υπάρχουν οι σοφοί άνθρωποι των οποίων τα μάτια στρέφονται προς το Φως» μου δίνει μια κατεύθυνση.

Αγαπητή Darkangel, ξαναδιάβασα το σχετικό υποδεικνυόμενο topic, ώστε να το ξαναθυμηθώ. Με την ευκαιρία δοθείσα, καθώς επίσης και σχετικά με τις θέσεις του ΕοΝ, θα ήθελα να διευκρινίσω από την πλευρά μου, ότι δεν επιθυμώ να μάθω οποιοδήποτε ιστορικό στοιχείο σχετικά με τις προηγούμενες ζωές μου, δηλ. φύλλο, επάγγελμα, γενικότερος βίος, συμπεριφορά, κ.α., αλλά επιθυμώ να μάθω την κατάσταση ή καλύτερα την «παλαιότητα» της ψυχής μου. Ίσως είναι και απλή περιέργεια. Όμως, δεδομένου ότι είμαι εκ φύσης «αναζητητής», με διακατέχει ένα γενικότερο “pour que”. Αυτό το “pour que” με βοηθάει να εξελίσσομαι να κατακτώ ανώτερα επίπεδα γνώσης. Από την άλλη όμως, καθώς δεν είμαι αιθεροβάμων, αλλά ούτε μου αρέσουν τα εύπεπτα, πάντα προσπαθώ να βρίσκω τρόπους «ελέγχου» της φαινομενικής ορθότητας των πραγμάτων.

Στην περίπτωση λοιπόν, που νιώθω ότι είμαι σε ένα καλό σημείο αυτογνωσίας και επιλογής πορείας ζωής, φαντάζομαι ότι θα μου το «επιβεβαίωνε» η πορεία του πνεύματος ή της ψυχής μου μέσα από την εξέλιξη των ενσαρκώσεών μου… (λέω τώρα… )

Επίσης, συμφωνώ ΕοΝ, "ζητήστε και θα σας δοθεί".

Φίλε Πλάτωνα, η «ιστορία» είναι γεμάτη συμβολισμούς… Θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη μια προσπάθεια αποσυμβολισμού, κάποια στιγμή.

Επανέρχομαι λοιπόν στα αρχικά μου ερωτήματα: “Πως μπορώ να καταλάβω πόσο "παλιά" ή "καινούρια" είναι η ψυχή μου? Πως μπορώ να καταλάβω τον βαθμό του ανώτερου νοητικού σώματος? Πως μπορώ να γνωρίζω πόσα/ποια επίπεδα γνώσης έχω κατακτήσει?
Σαφώς γνωρίζω και είμαι ό,τι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, όπως το αισθάνομαι. Αλλά πέραν αυτής της εσωτερικής διαίσθησης, υπάρχει τρόπος να μάθω?”

Αναμένοντας κι άλλες απόψεις/υποδείξεις…

Φιλικά

Traveller
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EoN
Μέλος 3ης Βαθμίδας


513 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2002, 10:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EoN  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επανέρχομαι λοιπόν στα αρχικά μου ερωτήματα: “Πως μπορώ να καταλάβω πόσο "παλιά" ή "καινούρια" είναι η ψυχή μου? Πως μπορώ να καταλάβω τον βαθμό του ανώτερου νοητικού σώματος? Πως μπορώ να γνωρίζω πόσα/ποια επίπεδα γνώσης έχω κατακτήσει?
Σαφώς γνωρίζω και είμαι ό,τι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ, όπως το αισθάνομαι. Αλλά πέραν αυτής της εσωτερικής διαίσθησης, υπάρχει τρόπος να μάθω?”

quote:


Απο τα λίγα που γνωρίζω φίλε traveller για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις πρόσβαση στα λεγόμενα Ακασικά Αρχεία οπου εκεί καταγράφονται τα πάντα...Απο όσο ξέρω πρόσβαση σε αυτά έχουν οι πνευματικοί δάσκαλοι οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους και θυσιάζονται για την εξέλιξη του ανθρώπου και γιαυτόν ακριβώς τον λόγο τους δίνεται η πρόσβαση, για να μπορούν να έχουν άμεση γνώση της συνολικής πορείας των ανθρώπων που τους πλησιάζουν και έτσι να τους βοηθάνε ουσιαστικά.
Μπορείς να ρωτήσεις έναν Δάσκαλο αλλά και εκεί συμβαίνουν δύο τινά...μπορεί να είναι τσαρλατάνος και να σου πεί πράγματα που θα σε γλυκάνουν και θα σε γοητεύσουν μόνο και μόνο για να τον ακολουθήσεις αλλά υπάρχει και η περίπτωση να απαγορεύεται για κάποιον λόγο να σου φανερωθεί οτιδήποτε γύρω απο την υπόσταση σου. Ναι ακούγεται λίγο άσχημο αλλά αυτό είναι μια επιλογή που κάνουν υποστάσεις πριν ενσαρκωθούν και αποσκοπεί στο να μην τραφεί το εγώ τους .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Traveller
Μέλος 2ης Βαθμίδας


174 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2003, 22:00:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Traveller  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΕΛΣΟΟΟΟ !!!!

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΦΩΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΦΩΤΑ ??

ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

TravellerΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kitkat
Νέο Μέλος


46 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2003, 23:04:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kitkat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλησπερα σε ολους,

θα ελεγα μαλλον πως δεν μπορεις , γιατι εαν μπορουσες τοτε καποια απο ολες τις θεωριες - κοσμοθεωριες θα μπορουσε να αποδειχτει και ολες οι αλλες να γκρεμιζοταν , αρα για να μην εχει γινει κατι τετοιο μεχρι στιγμης , μαλλον δεν υπαρχει τροπος

το μονο που εχω σκεφτει παντως στο ερωτημα σου ειναι οτι μονο εσυ , μεσα σου , ξερεις που εχεις φτασει , εαν εχεις ανεβει επιπεδο ή οχι , αλλα και ποσο ψηλα εισαι (προσεξε ομως τον ιλλιγο εεε )
πιστευω λοιπον οτι εαν αφεθεις , χαλαρωσεις και αφησεις τις γνωσεις να κυριαρχησουν μεσα σου βαζοντας στην ακρη ολα τα αλλα τοτε κατι γινετε , εαν προσπαθησεις να δεις το κοσμο οχι με τα ματια σου αλλα με τις γνωσεις κατι γινετε , τι ακριβως δεν ξερω, αλλα το εχω κανει την δοκιμη, τη μια φορα ενιωσα να ανεβαινω στο ταβανι και την αλλη ενω οδηγουσα γεμισε το αυτοκινητο με φως ( οχι δεν ηταν το απενατι αυτοκινητο ) !!!

δεν νομιζω οτι βαθμολογουνται παντως τα επιπεδα (εσυ παρε 3 εσυ που εισαι καλος παρε 8) και απο την αλλη δεν με βρισκει πολυ συμφωνο το θεμα ψυχη και παλαιοτητα , ενεργεια ειμαστε , ενεργεια γινομαστε , καθαρη και χωρις μνημη, ηλεκτρονια που γυρνανε γυρω γυρω , ολα μαζι

πιθανον μεσα απο τα ηλεκτρονια που αποτελουμαστε , που γιναμε , να μεταφερονται μυνηματα και μνημες , τα οποια τα μεταφερουμε με τη σειρα μας στα παιδια μας , αλλα δεν ξερω αυτα τα μυνηματα κατα ποσο μπορουν να διαβαστουν απο εμας του ιδιους, ισως να μας δινουν απλα κατευθυνσεις ( ενστικτο )

δεν ξερω εαν βοηθησα ή μπερδεψα (εαν ειναι το δευτερο τοτε αγνοησε τα)

ο ΚΙΤκατ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2003, 16:25:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ -ΘΑ ΔΕΙΣ...
ΑΝ ΨΑΞΕΙΣ-ΘΑ ΒΡΕΙΣ...

...[πόσο έχει δουλέψει σε προβιωτές του επάνω στα εσωτερικά πεδία ή κατα πόσο είναι στην αρχή".]


[Όταν θυσιάσω την αγγελική ψυχή μου
θα γίνω αυτό που κανένα μυαλό δεν σκέφτηκε..»]

'ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ' ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2003, 16:44:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ...ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ...Let there be Light!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2003, 00:27:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ ΑΤΜΑ μου και βρέθηκα να έχω την ίδια απορία με τον πολύ συμπαθή φίλο Traveller.
Οι στίχοι του Rumi μετακίνησαν κάτι μέσα μου...βρίσκομαι αλλού...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy