ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ -- ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
agstamy
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2005, 12:12:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους agstamy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σίγουρα αρκετοί θα έχεται ακόυσει για το Ευαγγέλιο του Θωμά.

Λέγεται ότι το έγραΨε ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΩΜΑΣ. Από μια άναγνωση που του έκανα και μια ανάλυση που δίαβασα έχει αρκετά στοιχεία με τα κανονικά ευαγγέλια. http://www.sacred-texts.com/chr/thomas.htm

Τότε γιάτι απορίφθηκέ ?

Μήπως γιατί μιλάει ο δίδυμος αδερφός του ΙΗΣΟΥ ?
Μήπως γατί αναφέρει ότι η βασίλεία των ουρανών ήταν ήδη εκεί ?

Περιμένω τις απόψεις σας.

Δείτε και αυτό το Link : http://www.earlychristianwritings.com/thomas.html

orfeas7
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
322 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2005, 13:40:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους orfeas7  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά ο άνθρωπος δεν πίστευε! Άπιστος θωμάς!

Λέτε να δεχθούν και το ευαγγέλιό του;

Πέρα πό την πλάκα δεν πιστεύω να δεχτεί οτιδήποτε άλλο η εκκλησία πέρα από τα έτοιμα... Τα έχουν βολέψει εκεί που θέλουν και δεν θα ξαναμπούν στην διαδικάσία να ερμηνεύουν νέα ευαγγέλια όταν έχουν σημαντικότερα πράγματα να κάνουν(να αρμέγουν τα λεφτά του κοσμάκη).

Δεν έχει σημασία τι θέλουμε, ούτε τι μπορούμε... αλλά τι κάνουμε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

agstamy
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2005, 13:56:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους agstamy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστευω ότι ειναι ποιο βαθιά τα αίτια !!!

Μήπως όντως υπήρχε διδύμος αδερφος του ΙΗΣΟΥ ?

Μήπως δεν τους βόλευαν κάποια λόγια του ευαγγελίου αυτού ?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2005, 14:14:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agstamy,

Έχεις δίκαιο που αναρωτιέσαι.

Θα σου παραθέτω μία παλαιότερη μου τοποθέτηση η οποία απαντά σε τουλάχιστον ενα πρόσωπο που ΕΙΝΑΙ ο αδελφός του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ Ιησού και όχι αυτού που φαντάστηκαν μέσα στα μαύρα υπόγεια της Κωνσταντίνειας Χριστολογίας.

(πρίν προτρέξουνε οι χριστολόγοι να ανακηρύξουνε την «πλαστότητα» των πηγών που επίσης παραθέτω ας μας εξηγήσουνε την γνησιότητα των δικών τους….)

Ο ΨΕΥΔΟ-ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ

«Χαίρε Δίδυμε, δεύτερε Χριστέ μου.» ( Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου, 2ο απόσπασμα)

Μετά το ανελέητο κόψε-ράψε των Ευαγγελίων που έλαβε χώρα κυρίως μεταξύ 4ου και 5ου αιώνα, προς αποκατάσταση του ιδανικού προφίλ που έπρεπε να έχει ο «δικός τους» Χριστός, πολλά Ευαγγέλια και άλλα κείμενα είτε «ξεχάστηκαν» είτε έπρεπε πλέον να χαρακτηριστούμε ως……. πλαστά!

Μέσα στα Ευαγγέλια γίνεται λόγος για κάποιον μυστηριώδη Δίδυμο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ. Πρόκειται για τον Θωμά τον λεγόμενο Δίδυμο (κατά Ιωάννη 11.16 και 20.24)

Στα ελληνικά της εποχής «δίδυμος» σημαίνει ακριβώς «δίδυμος αδελφός». Έτσι, ο Θωμάς είναι ο δίδυμος αδελφός κάποιου προσώπου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ. Το αίνιγμα μπερδεύεται ακόμα πιο πολύ από την στιγμή που παρατηρούμε ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΩΜΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΔΥΜΟΣ. Η σημασία του ονόματος στα εβραϊκά είναι επίσης «δίδυμος» (ενικός taoma και πληθυντικός taomin).

ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ (11.16 & 20.24) «Θωμάς ο λεγόμενος Δίδυμος», ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΔΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ που πάει να πει «Δίδυμος ο λεγόμενος Δίδυμος».

Ο Θωμάς αναφέρεται ως Απόστολος από τον Μάρκο (3.18), τον Λουκά (6.15), και τις Πράξεις (1.13), ενώ μόνον ο Ιωάννης (11.15 & 20.24) τον χαρακτηρίζει Δίδυμο.

Εάν ανατρέξουμε στην Εκκλησιαστική Ιστορία του Ευσέβιου της Καισάρειας (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ) διαβάζουμε τα αποσπάσματα που αναφέρονται στον Θωμά:

1) Βιβλίο Α’, κεφ.ΧΙΙΙ, ο Θωμάς αποστέλλει τον Θαδδαίο στον Αβγάρ, σελ.4 και 11
2)Βιβλίο Β’, κεφ. Ι, σελ. 6, το ίδιο με το προηγούμενο
3)Βιβλίο Γ’, κεφ. Ι, σελ. 1, ο Θωμάς κηρύσσει το Ευαγγέλιο στους Πάρθους
4)Βιβλίο Γ’, κεφ. ΧΧΧΙΧ, σελ. 4, Ο Παπίας ψάχνει για πληροφορίες γύρω από τον Απόστολο Θωμά
5)Βιβλίο Γ’, κεφ. ΧΧV, σελ. 6, ο Ευσέβιος μας λέει ότι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ (!)

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε μία αναφορά του Ωριγένη:
O Ωριγένης μας διαβεβαιώνει ότι είχε στα χέρια του ένα παλαιό ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ, όπου γίνεται λόγος για κάποιον Ιησού Bar Aba. Για να δούμε λίγο καλύτερα αυτό το σημείο!

Έτσι, το όνομα του ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΛΗΣΤΗ Βαραββά, το οποίο αναφέρουν τα Ευαγγέλια, αναλύεται αναγκαστικά σε δύο λέξεις_ Α) bar, που σημαίνει «γιός», και Β) aba ,που σημαίνει ΔΥΟ διαφορετικά πράγματα στα εβραϊκά ανάλογα με την ορθογραφία: εάν γράψουμε aba με το γράμμα Alef στην αρχή, τότε η όλη φράση «Ιησούς Bar Aba» σημαίνει «Ιησούς γιός του Πατέρα». Αν όμως γράψουμε aba με το γράμμα Heith στην αρχή (προφέρεται σχεδόν το ίδιο!) τότε σημαίνει «ΙΗΣΟΥΣ, Ο ΓΙΟΣ Ο ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ»!

Ποιος είναι αυτός ο κρυμμένος Γιός? Μήπως ο μυστηριώδης «Δίδυμος», ο «Thomas»?

Για να δούμε λίγα ακόμα «παράξενα» όμως…..

«…και ενώ έλεγαν αυτά τα πράγματα, ο Ιησούς ήταν όρθιος, ακούγοντας τους να μιλάνε μαζί, χωρίς αυτοί να ξέρουν ότι ήταν ο Ιησούς….εκείνη τη στιγμή, μεταμορφώθηκε εμπρός τους. Αποκαλύφθηκε σ’αυτούς. Μίλησε μαζί τους στην εβραϊκή γλώσσα, λέγοντας: «Χαίρε Πέτρε σεβάσμιε επίσκοπε μου, Χαίρε Θωμά δεύτερε Χριστέ μου…» (Ευαγγέλιο του Βαρθολομαίου, 2ο απόσπασμα)

Το παραπάνω απόσπασμα είναι καταπληκτικό. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΟ!! Η μετάφραση του αποσπάσματος είναι από την σειρά των συριακών απόκρυφων, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Στα εβραϊκά η παραπάνω φράση γίνεται: “Shalom taoma, Messiah sheni !”. Όσο για ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΩΜΑ, αυτό πλέον είναι γνωστό. ΛΕΓΟΤΑΝ ΙΟΥΔΑΣ! ( μεταξύ άλλων, τόσο ο Άγιος Εφραίμιος στους ύμνους του, όσο και ο χριστιανός απολογητής του 2ου αιώνα Τατιανός στο έργο του «Διατέσσαρον», του αποδίδουν αυτό ως το πραγματικό του όνομα!)

Και τώρα μερικές παρατηρήσεις και συλλογισμοί περί «κεκαλυμμένων» προσώπων και…..διδύμων.

Α) Μετά τη υποτιθέμενη Ανάσταση του Ιησού, η Μαρία η Μαγδαληνή ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΗΠΟΥΡΟΣ (κατά Ιωάννη 20.15), και τότε αυτός εξαφανίζεται, διότι φοβάται κάποιο κίνδυνο (!), ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΙΑ ΕΝΑ….ΕΞΑΫΛΩΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ !
Β) ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΜΜΑΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Και μόνο το βράδυ, όταν επαναλαμβάνει ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ και ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ, καταλαβαίνουν ότι πρόκειται…..για τον Χριστό! Μάλιστα, με τη έμφυτη αγάπη που έχουν όλοι οι Ανατολίτες για τα θαύματα, νομίζουν αμέσως ότι μεταμορφώθηκε, για να μην τον αναγνωρίσουν οι Εβραίοι και οι Ρωμαίοι (κατά Λουκά 24. 13-32). Τελικά, αποδεικνύεται ότι έχουν δίκιο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!
Γ) Παρουσιάστηκε πάλι «με άλλη μορφή», σε δύο άλλους. Δεν τον αναγνώρισαν ούτε αυτοί (κατά Μάρκον 16.12) Και σε αυτή τη περίπτωση ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ, κρύβεται ακόμα, ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!
Δ) Τέλος, αυτές οι «εμφανίσεις» έχουν όλα τα στοιχεία μιας ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ! Ο Ιησούς τρώει, και κατά συνέπεια χωνεύει την τροφή! Πράγμα που μια….. θεία οπτασία ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (κατά Λουκά 24.38-43), διότι Η ΧΩΝΕΨΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΟΔΕΥΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ!!

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι:
A)Δεν τον αναγνωρίζουν, άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ
B)Τρώει και πίνει, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
C)Επαναλαμβάνει τα ίδια λόγια και τις κινήσεις με τον Ιησού, άρα είναι ο ίδιος ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ, ο οποίος γνωρίζει καλά την συμπεριφορά του και τους τρόπους του.

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΩΜΑΣ, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, Ο TAOMA ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ, Ο «ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΓΙΟΣ». Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (20.24) γράφτηκε με πολύ επιδέξιο τρόπο. Η επιτυχία του οφείλεται στο γεγονός ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΑΤΗ.

Οι λεπτομέρειες: στον κήπο: Με τη Μαρία Μαγδαληνή, όπως και στο δρόμο της Εμμαούς με μερικούς από τους εβδομήντα δύο Αποστόλους, Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΕΙ. Δεν θα μπορούσαν να τον περάσουν για τον Ιησού, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ. Και αυτό από ΦΟΒΟ να μην τυχόν τον ξανασυλλάβουν οι Ρωμαίοι. Μέσα όμως στους ιδιωτικούς χώρους της Εμμαούς όσο και στη Γαλιλαία, ο taoma ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΤΟΥ, αφήνει να τον αναγνωρίσουν, και έτσι μπορεί να παίξει θαυμάσια ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΙΗΣΟΥ.

Διότι, ΕΑΝ η ανάσταση ήταν πραγματική, τότε γιατί έπρεπε να κρύβεται ο ψευδο-αναστημένος στους δημόσιους χώρους, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ?

Ερωτώ λοιπόν: ΕΑΝ ο Ιησούς είχε αναστηθεί, τότε ΤΙ τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Πιλάτο και στους αξιωματικούς του? ΤΙ τον εμπόδιζε να παρουσιαστεί εμπρός στον Ηρώδη τον Αντίπα, η εμπρός στον Καϊάφα, αδιαφορώντας για τα τείχη και τους φύλακες? ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ….ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ??

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, τι περίμενε για να φανερωθεί εμπρός στους ιερείς στο Ναό, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ!!! («και αυτός είπεν προς αυτούς, ω ανόητοι και βραδείς τη καρδία του πιστεύειν επί πάσιν οις ελάλησαν οι προφήται. Ουχί ταύτα έδει παθείν τον Χριστόν και εισελθείν εις την δόξαν αυτού?») Κατά Λουκάν 24.25-26

Και όμως, για την ώρα, η…… «είσοδος είς την δόξαν» περιορίστηκε σε ντροπαλές, νυχτερινές εμφανίσεις και μάλιστα προ...αυστηρότατα επιλεγμένων προσώπων!

ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΜΠΩΔΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ!!!

Και συγκεκριμένα: ο Μεσσίας (ο «Χριστός») όπως τον περιγράφει το 64ο κεφάλαιο του Ησαϊα, αποκαλύπτεται στον λαό του να τον κρίνει καθισμένος επάνω σε ένα θρόνο στο αέτωμα του Ναού της Ιερουσαλήμ. Από εκεί θα κηρύξει το βασίλειο του, την απελευθέρωση του Ισραήλ, και θα τρέψει σε φυγή τον Ρωμαίο κατακτητή. Αλλά ο Ιησούς από τα Γάμαλα είχε, δυστυχώς για τις προφητείες, ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΑ!

Επομένως, βλέπουμε ότι ο taoma ΔΕΝ διακινδυνεύει. ΦΤΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Άλλωστε η απάτη δεν πρέπει να κρατήσει για πολύ, διότι θα κινδύνευε να αποκαλυφθεί, και για το λόγο αυτό ο «Θωμάς» έχει λάβει λεπτομερείς εντολές: «Δίδυμε του Χριστού, Απόστολε του Υψίστου, εσύ που είσαι μυημένος στην απόκρυφη διδασκαλία του Χριστού, έχεις πάρει μυστικές εντολές…» (Πράξεις του Θωμά 39)

Προκειμένου λοιπόν να διατηρηθεί η φήμη της ανάστασης, ο Θωμάς όφειλε να εξαφανιστεί. Και αυτό και έγινε! (βέβαια, υπάρχει και η περιγραφή της ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ του Θωμά, προκειμένου να φυγαδευτεί με ασφάλεια από τους Ρωμαίους, αλλά μάλλον θα σας παρακουράσω)

Η ύπαρξη ενός διδύμου αδελφού του Ιησού ήταν γνωστή στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους (έως και τον τρίτο μχ αιώνα) και δεν προξενούσε κανέναν σκανδαλισμό. Ήτανε ακόμα η εποχή όπου η χριστολογία δεν είχε καθιερωθεί με την μορφή που κατέληξε και κατάντησε σήμερα.
Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΟΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ «ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ», ΤΗΣ «ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ» ΤΟΥ «ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ! Όλες αυτές οι έννοιες και τα μυθεύματα ήτανε ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ πριν τον τρίτο αιώνα. Και σίγουρα στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΙΗΣΟΥ ΤΟΝ ΖΗΛΩΤΗ!

Τα δεδομένα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Μαρία, όταν γέννησε τον Ιησού, ήταν μια κοπελλίτσα 15 ετών και ότι η δύστυχη αυτή γυναίκα πέθανε σε προχωρημένη ηλικία, εφόσον την εποχή όπου σταύρωναν τον Ιησού, το 33 ή 34 μχ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ 65 ΧΡΟΝΩΝ. Εφόσον ο Άγιος Ειρηναίος μας πληροφορεί ότι τον σταύρωσαν στα πενήντα του χρόνια ( «πλησιάζοντας το γήρας» ) εάν λοιπόν τον γέννησε σε ηλικία 15 ετών, τότε κατά την σταύρωση ήτανε 65.

« Έλα, ω Αγία Δύναμη του Πνεύματος! Έλα Αγία Περιστερά που εγέννησες τους δυο διδύμους! Έλα, ω Απόκρυφη Μητέρα…» (Πράξεις Θωμά 50)

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου ερευνητές........
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

agstamy
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/05/2005, 14:28:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους agstamy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe οπώς πάντα αποστομοτικός !!!

Έχω διαβάσει πολλές τοποθετήσεις σου και είναι εμπεριστατομένες !!!

Όλη η ιστορία με τν "δήθεν ανάσταση" είναι λίγο μυστήρια !!!

Έχω 2 ενστάσεις - απορίες

1) Τότε το σώμα του ιησού από τον τάφο τι έγινε ?
α) Είτε δεν ανοίχτηκε ο τάφος
β) Είτε ανοίχτηκε το πήραν , πιοί και γιατί ?

2) Ο ιησούς ποιον θωμά επισκέφτηκε? και ποιός είδε τα σημάδια του ?


Επίσης από λίγο ψάξιμο είδα ότι τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ είναι πόλλα.

Όμως του ΘΩΜΑ έχει λόγια του ΙΗΣΟΥ και δεν αφηγείται την όλη ιστορία.

Υπάρχουν άλλα ΑΠΟΚΡΥΦΑ που να το κάνουν ?

Θα ήθελα και τον αντίλογο στον SchwabeΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

teolaz
Νέο Μέλος

Greece
24 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2005, 01:23:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους teolaz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδω πρεπει να πουμε οτι και εκεινη την εποχη καθε αιρεση και διαβολη εναντια στην Χριστιανοσυνη εγραφε και ενα Ευαγγελιο.Αυτο πολυ ευκολα το ξεπαιρνουν πολλοι.Πως γνωριζουμε οτι εκεινα ειναι ντε και καλα σωστα.Ποια ειναι η αποδειξη;ΚΑΜΙΑ.Το θεμα ειναι οτι εκεινα τα ΄΄ευαγγελια΄πιο πολυ μοιαζουν με μια προσπαθεια να αναιρεσουμε τον Χριστιανισμο φτιαχνοντας μια πιστικη Ιστορια.Μαθαμε πια.Το κατα Ματθαιον ειναι τουλαχιστον γραμμενο το 60μ.Χ.Τι αλλο πια θελουν να πιστουν.Τουλαχιστον αυτο ειναι αδιαβλητο.Επισης ακομα να καταλαβουν οτι πολλα απο αυτα που ειπε ο Κυριος ειναι αλληγορικα.Τι να κανουμε.Λετε να εννοουσε πραγματικα οτι θα καταλύσει το ναο;

Ουδεις αναμαρτητοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2005, 02:54:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το κατα Ματθαιον ειναι τουλαχιστον γραμμενο το 60μ.Χ.Τι αλλο πια θελουν να πιστουν.Τουλαχιστον αυτο ειναι αδιαβλητο.

Εγώ νόμιζα ότι το πιό παλιό αντίγραφο που έχουμε στα χέρια μας, είναι ένα κομμάτι παπύρου από το ευαγγέλιο του Ιωάννη (P52) που χρονολογείται γύρω στο 125 μΧ...


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Νεφέλη
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
110 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2005, 14:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Νεφέλη  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Schwabe,
πράγματι εκπληκτική και πολύ αξιόλογη η έρευνά σου!

Έχω όμως μια απορία:
Εάν πράγματι ο Θωμάς είναι ο δίδυμος αδελφός του Ιησού, τότε γιατί στο ευαγγέλιό του αναφέρει: <<Οι μαθητές είπαν στον Ιησού, «το ξέρουμε ότι θα μας αφήσεις. Τότε ποιός θα είναι ο αρχηγός μας;»
Ο Ιησούς τους είπε, «όπου κι αν είστε, να πάτε στον Ιάκωβο τον Δίκαιο, που για χάρη του ο ουρανός και η γη δημιουργήθηκαν»
>> (στίχος 12) ;
Γιατί δηλαδή ο Ιησούς δεν παραπέμπει τους μαθητές του στον δίδυμο αδελφό του, όταν πια εκείνος θα απουσιάζει;
Μια λογική απάντηση βέβαια, είναι ότι πιθανότατα ο Ιάκωβος ήταν ο πλέον κατάλληλος συνεχιστής, άσχετα του ότι δεν ήταν δίδυμος αδελφός του (ήταν όμως αδελφός του, γιός της Μαρίας).
Όμως ο Ιάκωβος σε κάποια σημεία, αρκετά σημαντικά θα έλεγε κανείς, διαφωνούσε με τις διδασκαλίες του Ιησού, οπότε το «ο πλέον κατάλληλος συνεχιστής» μάλλον δεν «στέκει»...


_______________
...Not all those who wonder are lost... (lotr)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

agstamy
Νέο Μέλος


10 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2005, 10:36:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους agstamy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΕΦΕΛΗ

Σώστη η απορία σου !!!

Για τον Ιάκωβο τον αδελφό του Ιησού , έχουμε πληροφορίες από αλλα ευαγγέλια ? Αυτή η φράση του Ιησού υπάρχει στα κανονικά ευαγγέλια ?

Η μήπως έχει διαγραφή και αυτή ?

Και γιατί ενώ είχε τον Ιάκωβο & ίσως τον Θωμά το δίδυμο σαν αδέρφια λίγο πριν το τέλος πάνω στο σταυρό είπε στον ιωάννη ότι αυτή είναι η μητέρα σου εννοώντας την μαρία και έβαλε αυτόν υπέυθυνο και όχι κάποιον από τα αδέρφια του ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/05/2005, 14:39:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο Κατά Ματθαίον 13. 53-58, Ο Ιησούς πηγαίνει στην πατρίδα του την Ναζαρέτ και διδάσκει στην συναγωγή τους. Τότε ο κόσμος που έχει μαζευτεί τον αμφισβητεί.

"Από πού του ήλθε αυτή η σοφία και αι θαυματουργικαί δυνάμεις; Δεν είναι αυτός ο υιός του ξυλουργού; Δεν ονομάζεται η μητέρα του Μαριάμ και οι αδελφοί του Ιάκωβος, Ιωσής, Σίμων και Ιούδας; Και οι αδελφές του δεν είναι όλες μαζί μας; Από πού λοιπόν του ήλθαν όλα αυτά;"

Αρα έχουμε αναφορά για τέσσερα αδέρφια και άγνωστο αριθμό αδελφών (κοριτσιών). Εδώ δεν έχουμε αναφορά στον Θωμά (εκτός κι αν είναι ο ίδιος με τον Ιούδα που λέει ο Schwabe)

Γιατί ο Ιησούς αναθέτει στον Ιωάννη την μητέρα του. Συγκέκριμένα αυτό το κείμενο βρίσκεται μόνο στο κατά Ιωάννη και λέει ότι από εκείνη την ώρα ο Ιωάννης την πήρε στο σπίτι του (και τα αδέρφια που είχαν απομείνει;).

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι ηλικίας ήταν τα αδέρφια του Ιησού. Αν ήταν μικρότερα, που είναι και το πιθανότερο, τότε μήπως ο Ιωάννης ήταν μεγαλύτερος τους και μετά τον θάνατο του Ιωσήφ τα ανέλαβε αυτός;
Αν δεχτούμε την σειρά που αναφέρονται τα αγόρια ως ηλικιακή σειρά, τότε ο Ιάκωβος ήταν ο μεγαλύτερος και ο Ιούδας ο μικρότερος.


Αν υπήρχε δίδυμος αδερφός του Ιησού, τότε οι μάγοι πρέπει να προσκύνησαν και τα δύο μωρά (γεγονός που δεν αναφέρεται πουθενά αλλά και δεν θα μπορούσε να κρυφτεί εφ όσον ο Ιωσήφ και η Μαρία κυκλοφορούσαν με δύο παιδιά.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Θεομήστωρ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
83 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2005, 02:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Θεομήστωρ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Θεομήστωρ  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Θεομήστωρ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος Θεομήστωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

quote:
Αν υπήρχε δίδυμος αδερφός του Ιησού, τότε οι μάγοι πρέπει να προσκύνησαν και τα δύο μωρά (γεγονός που δεν αναφέρεται πουθενά αλλά και δεν θα μπορούσε να κρυφτεί εφ όσον ο Ιωσήφ και η Μαρία κυκλοφορούσαν με δύο παιδιά.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΟΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2005, 22:54:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

quote:
Αν υπήρχε δίδυμος αδερφός του Ιησού, τότε οι μάγοι πρέπει να προσκύνησαν και τα δύο μωρά (γεγονός που δεν αναφέρεται πουθενά αλλά και δεν θα μπορούσε να κρυφτεί εφ όσον ο Ιωσήφ και η Μαρία κυκλοφορούσαν με δύο παιδιά.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΟΤΑΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ;Αν συμβαίνει αυτό που αναφέρει ο Schwabe τότε απλώς τα ευαγγέλια αποκρύβουν την παρουσία του δίδυμου αδερφού, αλλά και υποβαθμίζουν την ύπαρξη των υπολοίπων αδερφών (πλην Θωμά και Ιακώβου). πχ δεν είναι περίεργο που οι αδερφές του δεν ήταν παρούσες την μέρα της σταύρωσης;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 21/05/2005 23:06:56

Edited by - Ostria on 21/05/2005 23:08:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nikostheater
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
332 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2005, 23:52:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nikostheater  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ξερουμε ποιοι ακριβως μαρτυρες της Σταυρωσης και ποιες ηταν ακριβως οι γυναικες που βρηκαν τον ταφο κενο..Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε,αν υπηρχε διδυμος αδερφος του Ιησου αυτο δεν ηταν δυνατον να κρυφτει φυσικα και εξυπακουεται οτι δεν θα υπηρχε ο χριστιανισμος οπως τον ξερουμε σημερα...και φυσικα οντως δεν ξερουμε ποσα αδερφια ειχε ακριβως ο Χριστος ουτε και ξερουμμε την ηλικια τους η το κατα ποσον ηταν ακολουθοι του αδερφου τους..
Απο κει και υστερα φυσικα επειδη εχει ηδη ειπωθει οτι οποιος ηθελε να χτυπησει τον Χριστιανισμο η απλως ηθελε να ικανοποιησει την περιεργεια του κοσμου εγραφε και απο ενα Ευαγγελιο και το ονοματιζε δεοντως,ο καθενας ανατρεχει στις πηγες που τον βολευουν..ειτε επισημες ειτε ανεπισημες..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2005, 23:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Topik Reloaded

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
steliopergammon
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2005, 23:01:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steliopergammon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
break a piece of wood and you will find me, lift a stone and
I will be there

αυτο σημαινει ο θεος ειναι παντου, δεν χρειαζεται να παμε εκκλησια, αν το αποδεχτει η εκκλησια χανει τηνξ δυναμη και κυριαρχεία τηςης,Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΕΥΤΩΝ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 04:11:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΕΥΤΩΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe τι να πω ρε φίλε ...?
Αυτή τη φορά ξεπέρασες και τον εαυτό σου.
Ομως ρίξε και λίγη βιβλιογραφία ,τα στοιχεία σου είναι καταπληκτικά,και σίγουρα εκεί που τα ξετρύπωσες δε λένε μόνο αυτά που μας έγραψες...
Αναμένω...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 04:19:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απ' όσο διάβασα, δεν είπε τίποτα που να μη με βρίσκει σύμφωνο κι ομολογώ πως το παρόν θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Πρός το παρόν, νύσταξα οπότε συνεχίζω άλλη φορά να παραθέσω κι εγώ τις απόψεις μου!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 04:35:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντως το ευαγγέλιο του Θωμά έχει πολύ ενδιαφέρον, καθώς το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αφορά την ίδια την διδασκαλία του Ιησού και όχι τα περι παρθενογέννεσης κλπ.
Ισως δεν έπεσε πολύ... photoshop από τους γνωστούς κατασκευαστές δογμάτων.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Lilith N.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
100 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 09:41:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lilith N.  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Lilith N.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πιστευω ότι ειναι ποιο βαθιά τα αίτια !!!

Μήπως όντως υπήρχε διδύμος αδερφος του ΙΗΣΟΥ ?

Μήπως δεν τους βόλευαν κάποια λόγια του ευαγγελίου αυτού ?


ΑΝΤΕ ΡΕ!!
ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 'ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΗ' ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 17:28:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ, Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 'ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΗ' ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?

Καθόλου, καλή μου!
Αυτό έχει γίνει από την απαρχή που επικράτησε ο Χριστιανισμός...

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

steliopergammon
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2005, 22:06:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους steliopergammon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συμφωνα με τον επιστημονα που εξετασε και εγγραψε το βιβλιο turin shroud
ο Xριστός πρεπει να ζουσε οταν τον κατεβασαν απο το σταυρο διοτι οι κοιλιδες αιματος στο μανδυα είχαν την ιδια θερμοκρασια οταν επευταν(οταν καποιος πεθαινει κρυωνουν πρωτα τα άκρα) και συπιθανον να ηταν για να φυγαδευσουν το Xριστο , στην Iνδια υπαρχει και ο ταφος του! Aυτος ο επιστημονας πληρωθηκε απο τι βατικανο για να πει οτι ο μανδυας δεν ηταν αληθινος αλλα 7 χρονια μετα ομολογησε.σεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 12:22:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε αυτό το link μπορείτε να κατεβάσετε τα απόκρυφα...


http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/old_testament/index.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy