ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 0+@=1
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2002, 22:05:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να μάθω τι γνωρίζετε για την εξίσωση αυτή ,είτε ως προς την ερμηνεία της ,είτε ως προς την καταγωγή της
ευχαριστώ

υγ όπου @= άπειρο


ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2002, 11:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Λεωνίδα,

…Εκεί που τελειώνει ο διαλεκτικός Σωκράτης αρχίζει ένας πραγματικός προς το απόλυτος ΠΛΑΤΩΝΑΣ….κάπου στον ΤΙΜΑΙΟ γράφει…

….ο Θεός, έχει την ΕΠΙΣΤΗΜΗ, και τη δύναμη να ανακατέψει τα πολλά σε ΕΝΑ, και εκ νέου να διαλύσει το ΕΝΑ σε ΠΟΛΛΑ. Κανείς όμως από τους ανθρώπους, ξέρει να κάνει είτε το ένα είτε το άλλο, ούτε θα το ξέρει στο μέλλον……

.... για να περάσει αμέσως στις ΑΡΧΕΣ, και στιν μη γραπτή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ….


Στην ψυχοσύνθεση μας, αυτό που μπόρεσα να δω μέχρι τώρα, και ανάγεται σε φόρμουλα, είναι το έξεις. Ότι ονομάζουμε ΨΥΧΗ, είναι ένα μίγμα από Π, το πολλαπλό, και από Α ΑΠΟΛΛΩΝΑ, το Πυθαγορικο Α ΠΟΛΛΑ άρνηση των πολλών, το ΕΝΟΤΙΚΟ. Έχει και άλλες εκφράσεις, Αγάπη, Ομορφιά, Θεός, μα έχουν γίνει στη ζωή μπάχαλο, μιας και σε τραγουδιστές ποδοσφαιριστές, και σε οτιδήποτε, αποδίδονται παρόμοιες ιδιότητες.

Α..........Α

Ψ....Π.....Α

Φ....Π.....Α

Π....Π


Α....Α πολλο

Ψ....Ψυχή

Φ....Φυσικός κόσμος

Π....Πολλαπλότητα, κάτι που γίνεται, κάτι που έχει αρχή και τέλος

Στον φυσικό μας κόσμο ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, τις ιδιότητες του Α τις διακρίνουμε στο Μέτρο, Χρώμα, Αρμονία, Ομορφιά, και δεν νομίζω η ΘΕΑΣΗ ενός όμορφου θηλυκού να μην μας βρει σύμφωνους…αφήνοντας φυσικά έξω τις ποσοτικές αντιδράσεις μας.

Το πρόβλημα είναι το Ψ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, μιας και ΕΚΕΙ επικρατεί ΑΤΑΞΙΑ, με τη συνεχή πρόσθεση του Π.

Κατά κάποιο τρόπο το Α είναι ξέχωρο από φύσης του, δεν περιέχεται σε λογική και μαθηματικές πράξεις.


Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 26/12/2002 11:40:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2003, 15:07:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Πλάτωνα
Τα λόγια του Πλάτωνα που μεταφέρεις συμφωνώ ότι εμπεριέχουν μεγάλο μέρος του νοήματος της εξίσωσης .
Από εκεί και πέρα δεν κατάφερα να κατανοήσω πλήρως αυτό που ονομάζεις φόρμουλα της ψυχοσύνθεσής μας . Είναι βέβαια δύσκολο και το μέσον που χρησιμοποιούμε για επικοινωνία .

η πρότασή σου …
« .... για να περάσει αμέσως στις ΑΡΧΕΣ, και στιν μη γραπτή ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ….»

με βρίσκει σύμφωνο , αφού θεωρώ ότι αναφέρεσαι στην αναγκαστική θεμελείωση του ορθολογισμού («ΑΡΧΕΣ») και του μυστικισμού («μεταφυσική») , ως μεθόδους προσέγγισης για την κατάκτηση της γνώσης .
Νομίζω πως για να γίνεις περισσότερο κατανοητός αφενός ,και για να θέσεις σε σταθερότερες βάσεις τις απόψεις σου αφετέρου , ίσως να χρειαστεί να «γεωμετρήσεις» , όπως ο αγαπητός μας και συνονόματός σου συνήθιζε να κάνει συντοχρόνως .
Θέλω επίσης να κάνω μια παρατήρηση όσον αναφορά μια αντίφαση που κατά την γνώμη μου βρήκα στην ανάλυσή σου . Γράφεις

« Π....Πολλαπλότητα, κάτι που γίνεται, κάτι που έχει αρχή και τέλος»

και πιο κάτω

«Το πρόβλημα είναι το Ψ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, μιας και ΕΚΕΙ επικρατεί ΑΤΑΞΙΑ, με τη συνεχή πρόσθεση του Π.»

Στην πρώτη πρόταση θεωρείς το Π ως έχων αρχή και τέλος , κάτι το οποίο έχει τάξη , δηλαδή κάτι ρητό .
Στην δεύτερη σου πρόταση θεωρείς ότι η πρόσθεση ενός τακτού πράγματος οδηγεί σε αταξία . Πράγμα άτοπο .
Προφανώς θα πρέπει να πρόκειται για φραστικό λάθος .

φιλικά


""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2003, 21:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Λεωνίδα,

Ας προχωρήσουμε λοιπόν μαζί, μιας και Αρχή και Τέλος εδώ, αναφέρεται στην πολλαπλότητα Π, στον ΧΡΟΝΟ. Είναι αρκετές οι έννοιες που χρειάζεται να δούμε,

Τι είναι χρόνος ?

Έχει την ίδια σημασία για όλους τους ανθρώπους η είναι έννοια διαφορετική?

Αν ζήσεις σε μια φυλή στο κέντρο της Αφρικής, θα παρατηρήσεις πως ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, μα για τον πολιτισμένο άνθρωπο, εμάς, έχει και μεγάλη μάλιστα. (Τελευταία απέκτησε και για τους ανθρώπους της Αφρικής…. τι σου κάνει η Τηλεόραση!!) Ο ένας ξεχνάει από τη μια μέρα στην άλλη, ο άλλος είναι αναγκασμένος να θυμάται, διαφορετικά δεν βρίσκει θέση στο σύστημα.
Η ψυχολογία της μητέρα που έχασε το παιδί της, είναι διαφορετική από τη Μητέρα της φίλης σου που σας δέχτηκε στη Βαρσοβία, μιας και η πρώτη, δεν έχει τέτοιου είδους επαφές....
Και να μην σκεφτούμε πως χρόνος για ένα γεωργό η ψαρά σε ένα από τα ακριτικά νησιά μας, είναι το ίδιο με ένα που δουλεύει στη Σοφοκλέους, η σε υπολογιστές.

Για τον καθένα μας ανάλογα με το τι τον ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ / ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ η ΟΧΙ, με ότι βρίσκεται σε επαφή, έχει σημασία και ο ΧΡΟΝΟΣ.

Τώρα ας εστιάσουμε λίγο σε ότι ονομάζουμε Ψυχολογικό χρόνο.
Έχεις μια όμορφη η άσχημη εμπειρία. Τι γίνεται στην Ψυχή / Νου αν θέλεις.?

Την καταγράφει!

Για κάθε εμπειρία υπάρχει ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ στο φυσικό περιβάλλον. Οι εμπειρίες διαδέχονται η μια την άλλη, μα όπως μάθαμε να ΖΟΥΜΕ, διακρίνουμε σε αυτές, κάθε φορά, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ! Αυτές συνεχώς προστίθενται μέσα στο δίχτυ των ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ που υφαίνει ο ΝΟΥΣ. Έτσι αυτό το Ψυχολογικό ΠΕΠΛΟ παίρνει θέση στη ΖΩΗ μας, και γίνεται ο ΕΑΥΤΟΣ, αυτό που απαντάει κάθε φορά στα ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ! Αν η εμπειρία τελειώνει, ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, μέσα μας τις περισσότερες φορές συνεχίζεται….τόσο σε συνειδητό όσο και σε ασυνείδητο επίπεδο!
Βλέπω πολλά ζευγάρια που χωρίζουν! Όλα λένε ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ…
Η αλήθεια είναι πως θέλουν πάντα κάποιος από τους δυο, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!...

Αν ζούσαν έντονα στη ΖΩΗ, κάθε στιγμή θα ήταν ΝΕΑ!!! Ζωή και θάνατος θα πήγαιναν αγκαλιτσα, έτσι ο νους θα ήταν σταθερα στο ΘΕΙΟ, Α….. και όχι στο ψυχολογικό γίγνεσθαι Π!!! που είναι συνέχιση και μόνο του γνωστού!

Στο έντονο ΖΗΣΗΜΟ…. η ΔΡΑΣΗ, δεν αφήνει ψυχολογικά κατάλοιπα.

Αυτό είναι το χώρισμα που εκτελεί ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, και μιλά ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ ΠΛΑΤΩΝΑΣ…Κ, ΒΟΥΔΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ…Το Α δεν ανήκει πουθενά, απλά εμφανίζεται όταν το Π διέπεται από ΤΑΞΗ.

Α..........Α
Ψ....Π.....Α
Φ....Π.....Α
Π....Π

Ισως να είναι και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!! Το Π, δεν μπορεί να πάει στο Α…μα το Α αγκαλιάζει το Π.

Φυσικά όλα τα παραπάνω που γραφονται είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, μα και ότι μας είπαν οι ΜΥΣΤΕΣ, και οι ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ!

Εγραψες αλλου..

quote:
Και είναι η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ διάσταση απόψεων επιστήμης και μυστικισμού που οδηγεί σε σύγχυση …

Θα πρόσθετα και ΖΗΣΗΜΑΤΟΣ, χωρίς αυτό όλα παραμένουν ΙΔΕΕΣ και Βιώματα ΑΛΛΩΝ!

Γράφεις επίσης…

quote:
το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλεονέκτημα το οποίο κατέχουμε ως Έλληνες , στην αναζήτηση της άκρης του νήματος.

Η αναζήτηση και η παρατήρηση είναι δυο διαφορετικές λειτουργίες. Η μια δεσμεύει, η άλλη φέρνει κατανόηση. Η αναζήτηση έχει πάντα ΣΚΟΠΟ, και ότι έχει σκοπό δεσμεύει!
Περισσότερο ικανοποίηση!
Στην παρατηρήσει αυτού που είναι, κάθε στιγμή, υπάρχει τελείωμα! Μόνο όταν τελειώνεις με κάτι υπάρχει κάτι καινούργιο!

Ξέρω πως αυτό εννοούσες…, η γλώσσα βλέπεις!

Γράφε... αν δεν μας κυνηγήσουν, θα πούμε πολλά ακόμα!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2003, 21:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πλάτωνα
Θεωρώ ότι η συζήτησή μας έχει πάρει δρόμο από το πεδίο το οποίο ορίστηκε . Σεβόμενος όμως τον κόπο σου να απαντήσεις σε ένα από τα λιγότερο δημοφιλή θρέντ των φόρουμ , θα την παρακάμψω και συνειδητά .
Είναι η μοίρα ίσως , ο εντροπισμός , η μονοδρόμηση , που αναγκάζει τα σπουδαιότατα να παραχωρούν την θέση τους ,λόγω ευγένειας , στα υποδεέστερα .
Αφού τελικά απομείναμε μόνοι μας στον χώρο ,ας ατενίσουμε το έτερο ήμισυ , τον χρόνο .
Είναι γενικα αποδεκτό στην σύγχρονη επιστήμη , ότι ο χρόνος αποτελεί σχετικό μέγεθος που κατουσίαν αποτελεί το μέτρο σύγκρισης ,για την διαμόρφωση της πραγματικότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου .
Η σχετικότητά και η αλλαγή του απόλυτου μέτρου του , δεν διαφοροποιείται μόνο μεταξύ των ανθρώπων και των λαών όπως είπες , αλλά και κατά την διάρκεια της ατομικής μας πλεύσης σε αυτή την ζωή .
Όσο ήμασταν παιδιά έτρεχε με αργούς ρυθμούς , ενώ όσο περνούν τα χρόνια προς το γήρας , οι ρυθμοί επιταχύνονται με πρόοδο μάλιστα ,που τα μαθηματικά θα ορίζανε γραφικά , ως υπερβολή .
Δεν είναι άσχετο το γεγονός ότι τα παιδιά έως πέντε χρόνων , δεν έχουν καθόλου συναίσθηση του χρόνου , δεν αντιλαμβάνονται δηλαδή τι σημαίνει αύριο ,εχθές , του χρόνου …Δεν θα ήταν δύσκολο να αναλύσει κανείς το γιατί .
Η αίσθηση του χρόνου και η σχετική της προσέγγιση , δημιούργησε σύγχυση και φαινομενική (κατεμέ) ασυμφωνία μεταξύ δύο από τις μεγαλύτερες μορφές της ανθρώπινης διάνοιας , του Ηράκλειτου και του Παρμενίδη .
Ο πρώτος συνέλαβε το σύμπαν ως επιταχυνόμενο , ο δεύτερος ως ακίνητο .
Η διάσταση αυτών των απόψεων δεν ήταν άσχετη με την αλλαγή προσανατολισμού στο πεδίο έρευνας της ελληνικής φιλοσοφίας , από συμπαντοκεντρική σε ανθρωποκεντρική .Ήταν θέμα αδιεξόδου .
Αλλά και ο Ηράκλειτος και ο Παρμενίδης είχαν κατά νου την εξίσωση την οποία ανάρτησα ως θέμα , όταν ανέπτυξαν τα συμπαντικά τους μοντέλα .

0+@=1


""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2003, 23:28:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
!ΤΟΛΜΗΣΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΥΤΗ ΡΟΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ..ΘΗΛΥΚΗ....
ΘΑ'ΛΕΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΦΑΝΤΑΖΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ,ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ...
ΜΟΥ'ΧΑΝ ΠΕΙ'... ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΟΥ'...
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*

Edited by - ΑΤΜΑ on 04/01/2003 23:29:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2003, 12:50:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα.

Σωστά μιλάς Λεωνίδα, είναι καθαρή ΠΛΑΝΗ για όποιον νομίζει τους προαναφερθέντες σοφούς διαφορετικούς. Δυστυχώς για τον Παρμενίδη γνωρίζουμε πολύ λίγα. Από τις λίγες γραμμές του ποιήματος, διαισθάνεται κανείς τη μεγαλοσύνη του.

0+@=1

Πιστεύω πως όχι μόνο την είχαν κατά νου, όπως την είχε και ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ…. μα και αρκετοί ακόμα. Το θέμα είναι αν την βίωναν κιόλας!

Γιατί με απασχολεί τόσο?

Γιατί ΝΟΗΤΙΚΑ είμαστε σε θέση οι περισσότεροι να το δούμε, να το αντιληφτούμε. Μα να γίνει το παραπάνω ΒΙΩΜΑ είναι σαν να λέμε, περνάμε από το ένα μέρος στο άλλο της εξίσωσης….!

Πριν συνεχίσουμε, θα σε ρωτήσω αν επιτρέπεις φυσικά κάτι.

Αν κάποιος γράφει μια εξίσωση, το κάνει δια την ευχαρίστηση του διανοητικού μέρους και μόνο, η το κάνει γιατί πραγματικά ΕΙΔΕ πως το ΣΥΣΤΗΜΑ είναι πια μικρό, δεν τον ευχαριστούν λόγια, εξηγήσεις, και τέτοια…

Αν πράγματι έφτασες σε τέτοιο αδιέξοδο, ανθρωποκεντρική, συμπαντοκεντρική, μα και η ιδια η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, χάνουν την όποια έννοια της δίνουμε.

Συνέβη,

…..μα πριν κουράσω τον συνομιλητή μου, αναρωτιέμαι αν ενδιαφέρει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2003, 17:49:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ατμα , συμφωνώ και επαυξάνω . Θα έλεγα ακόμη ,ότι τώρα που μεγαλώσαμε και τώρα που ο σύγχρονος πολιτισμός μάς φόρτωσε με επιπρόσθετα χρονάκια (όπως είπε και εξαρχής ο Πλάτωνας) , ο κόσμος έχει μικρύνει επικίνδυνα στα μάτια μας. Δυστυχώς …
Δεν χρειάζεται να μας συγχωρείς , τα ξωτικά :-) είναι καλοδεχούμενα σε όλες τις κατά φαντασία «πύλες» , όπως η δική μας συζήτηση .
Πλάτωνα , κατά την γνώμη μου οι εξισώσεις και γενικότερα οι συμβολισμοί αποτελούν το επιστέγασμα της γνώσης , καθότι εμπεριέχουν άπειρο όγκο πληροφορίας υπό μορφή προτύπου .
Το ανθρώπινο μυαλό με την βασική νοητική λειτουργία της λογικής αφαίρεσης καταλήγει στην προτυποποίηση οποιασδήποτε ολοκληρωμένης πληροφορίας .
Η ολοκληρωμένη αυτή πληροφορία αντιστοιχεί στο 1 της εξίσωσής μας , ενώ το 0 στην ανολοκλήρωτη , αυτήν που της λείπει κάτι για να γίνει «όλον» .
Από τα λίγα γραπτά σου που έχω διαβάσει εδώ ή αλλού , έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχεις αντιληφθεί τις ομοιότητες που παρουσιάζουν τα διάφορα «πρότυπα» μεταξύ τους και ότι για τις ομοιότητες αυτές ισχύει κάποιο άλλο πρότυπο-σχέση .
H αντίληψη των «συμπτώσεων» αυτών , απτην στιγμή που δεν θα αποδειχθούν συμπτωματικές ,μπορούν να συνεχίζουν να μας χαροποιούν ιδιαίτερα , γιατί μας δίνουν την παρόμοια με αυτή των ασκητών μυστικιστών αίσθηση , ότι είμαστε κοντά στο αρχέτυπο πρότυπο μας , τον θεό τους .
Όποτε λοιπόν φθάνουμε σε μία νέα εξίσωση , η οποία μπορεί να εκμαιεύει τις υπόλοιπες , τότε πράγματι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το «σύστημα μικραίνει» .
Όσο αναφορά την Φιλοσοφία , δεν χάνει σε καμιά περίπτωση την έννοιά της επειδή αλλάζει πεδίο έρευνας (σύμπαν-άνθρωπος) .Πάντοτε οριζόταν και πάντοτε θα ορίζεται ως αναζήτηση γνώσης . Απλά η προσέγγιση της σε όλες τις εποχές είχε και έχει δυαδική φύση , τον ορθολογισμό και τον μυστικισμό . Την Ύλη και την Ψυχή .
Άλλωστε όπως και οΠλάτων είπε στο «Πλατωνικό σπήλαιο» η Γνώση είναι Ανάμνηση και Κάθαρση και κατά την γνώμη μου ήταν όπως πάντα σαφής .


""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Artemis34
Νέο Μέλος


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 19:59:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Artemis34  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ πάλι θεωρώ ότι περνώντας απ την μοναδικότητα στην πολλαπλότητα, περνάς απ την τάξη στην αταξία, απ το όριο στο χάος. Η πολλαπλότητα αυτή δεν οριοθετείτε στο ψυχολογικό γίγνεσθαι αλλά σε πολύ ευρύτερο πεδίο, χρόνος, τόπος, ύλη, μη ύλη.
Το Α υπάρχει ξέχωρα απ το Π αλλά και σε συνδυασμό του Π με Ψ και Φ. Αυτά τα 3 ενωμένα μπορούν να συνδεθούν με το Α. Μόνα τους όχι παρά μόνο μεταξύ τους
«Η αναζήτηση και η παρατήρηση είναι δυο διαφορετικές λειτουργίες. Η μια δεσμεύει, η άλλη φέρνει κατανόηση. Η αναζήτηση έχει πάντα ΣΚΟΠΟ, και ότι έχει σκοπό δεσμεύει!» Η δέσμευση με την κατανόηση μπορούν να συνδυαστούν.
Στο 0+@=1 θα μπορούσε είτε να είναι το απλό ότι από 0 έως 1 έχουμε @ και συνδυαστικά να εννοούμε ότι απ την μια κατάσταση του Α=Ο προσθέτοντας το @ με την πολλαπλότητά του να καταλήγουμε στην διπολική κατάσταση του Α που είναι 1. Ίσως όχι διπολική αλλά σύνθετη. Θεωρώντας το 0 και 1 ως μονάδες το @ αποτελείτε από άπειρες μονάδες διαφορετικού μεγέθους που συνθέτουν το διάστημα του 0 και 1 και το συνδέουν.
Εσείς τι λέτε; Φλασάκι μου ρθε!
Άρτεμις


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2003, 20:22:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από τα λίγα γραπτά σου που έχω διαβάσει εδώ ή αλλού , έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχεις αντιληφθεί τις ομοιότητες που παρουσιάζουν τα διάφορα «πρότυπα» μεταξύ τους και ότι για τις ομοιότητες αυτές ισχύει κάποιο άλλο πρότυπο-σχέση .


Βλέπω πως εκτός από παρατηρητής πουλιών, είσαι και των γραπτών. Καλό αυτό φίλε Λεωνίδα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθαρότητα σκέψης, και προπαντός ελευθερία από τα γνωστά, για να υπάρξει κάτι νέο. Αν όχι, πιανόμαστε συνεχώς στην ίδια μονοτονία, στα ίδια μοντέλα που οι ίδιοι και κάποιοι άλλοι έχτισαν για μας, και γίνεται συνεχώς πάλη, για να ξεφύγουμε από τη φυλακή, του περιοριστικού ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

Για την εξίσωση που μιλάμε, φτάνει κάποτε η στιγμή, για κάποιον που ασχολήθηκε σοβαρά με ορθολογισμό και μεταφυσική…που ότι και να παρουσιασθεί, σε γνωσιολογικό πεδίο, δεν είναι ικανοποιητικό! Έχει αντιληφτεί την ΕΝΕΡΓΗ διαδικασία της σκέψης, διλαδη, ότι και να κάνει, όπου και να κινηθεί, ΕΙΝΑΙ ο περιοριστικός ΧΡΟΝΟΣ! Έχει σκεφτεί για πολύ καιρό μύστες, σοφούς και μη, και με ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΟ τρόπο έχει παραμερίσει πολλά, πάρα πολλά, από όσα ο κόσμος πιστεύει για αλήθεια. Μα δεν αλλάζει τίποτα, το ίδιο ΜΗΧΑΝΙΚΟ μέρους του εγκεφάλου έχει το προβάδισμα, τον πρώτο και τελευταίο λόγο!

Ο ΧΡΟΝΟΣ!

Αν βρισκόμαστε από τη μια μεριά της εξίσωσης και συναντάμε ΧΡΟΝΟ, θα ήταν λογικό στην άλλη να υπάρχει το ΑΧΡΟΝΟ. Η καθαρή λογική απάντηση όμως είναι, ΙΣΩΣ, η ΔΕΝ ΞΕΡΩ, δεν γίνεται να δούμε κάτι που υπόκειται στους φυσικούς ΝΟΜΟΥΣ το ΓΝΩΣΤΟ, με κάτι που ίσως δεν υπόκειται σε νόμους, κάτι που είναι ΑΓΝΩΣΤΟ! Εξωτερικά, ότι και να κάνει η επιστήμη, με βρίσκει σκεφτικό, πολλές θεωρίες….Προσέχω πολύ το ΝΟΥ, παρότι είναι ο καλύτερος φίλος, είναι και σε θέση, να δημιουργήσει ότι διαβολερια σκεφτεί, η και να έχει πολλές αυταπάτες…
Ρίξε μια ματιά στις εικόνες που προσκομίζει ο φίλος ΝΟΤΙΣ29 στο σχετικό φόρουμ.

Τι είναι η συνείδηση λοιπόν του Λεωνίδα, η συνείδηση του Πλάτωνα?
Είναι μόνο το αποτέλεσμα συσσωρεύσεων του χτες? Ποια η θέση του ΕΑΥΤΟΥ μέσα στη συνείδηση? Αν είναι γέννημα του ΧΡΟΝΟΥ, αν ο εαυτός μας δημιουργήθηκε στο ΧΡΟΝΟ, ίσως να μας λυπεί η κατανόηση της κίνησης του. Σαν παρατηρητής πουλιών που είσαι, θα έχεις προσέξει πως χαρακτηριστικό σε όλα τα ζώα, είναι η αντίδραση σε ερεθίσματα. Γιατί σκεφτόμαστε ακατάπαυστα, ακόμα και όταν κοιμόμαστε? Μήπως η σκέψη έτσι όπως τη γνωρίζουμε, δεν είναι άλλο από συνήθεια?

Αν όλα αυτά και αλλά πολλά βασάνισαν το μυαλό, και είδες πως η ανθρωπότητα, το σύμπαν ρέουν, γίνονται, είναι χρόνο τόπος, και αυτό που ονομάζουμε ΕΑΥΤΟ δεν είναι άλλο παρά δημιούργημα αυτού του γίγνεσθαι, ο ΝΟΥΣ αντιλαμβάνεται τι παιχνίδι παίζεται….και αναρωτιεται.

Βρε λες να είμαστε προγραμματισμένοι?

Γεννήσου, Πολλαπλασιάσου, Διαφοροποιήσου, Διαχωρίσου *(μάθε, καλλιτερεψε, αγωνίσου, ότι λέμε ΖΩΗ δηλ…και τι άλλο?

ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!!

ΠΟΥ?

Και εδώ γελάνε!!!

Από οπου ΗΡΘΕΣ!!!!! Πίσω από όλα είναι ο ΧΡΟΝΟΣ!!!

Βρε για κοίτα που ΘΑΝΑΤΟΣ/ΖΩΗ, ΧΡΟΝΟΣ είναι το ΙΔΙΟ!!!

Αρχίζεις και σκέφτεσαι τότε…

Καλα, τι είναι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ?

Μπορείς φιλε μου, με όλο σου το είναι, με όλη σου την προσοχή σε ένα ήσυχο μέρος να θεσεις αυτή την ΕΡΩΤΗΣΗ?

ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΟΥ!!


Καλησπερα Αρτεμις.

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 09/01/2003 21:49:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2003, 23:58:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ
0=ΧΑΟΣ=ΘΑΝΑΤΟΣ
@=ΨΥΧΗ=ΕΝΕΡΓΕΙΑ
+=ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΕ ΥΛΗ (ΚΑΘΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ...)
...ΤΩΡΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ 'ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ' ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ..... Η ΤΗΝ ΤΡΙΠΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ....
1= 0+@

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 12/01/2003 00:38:14Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2003, 18:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλες-οι .
Υπάρχει μια συγκεκριμένη άποψη-απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτηματικά , η οποία προέρχεται μέσα από την σύνθεση των προβληματισμών και των συμπερασμάτων της Ελληνικής Φιλοσοφίας και της σύγχρονης Επιστήμης .
Θέλω να προσπαθήσω να κάνω μια ανάλυση της Ελληνικής κοσμοθεωρίας που κατά την γνώμη μου εμπεριέχεται στην ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ αυτή εξίσωση και τις επεκτάσεις που εγώ της αποδίδω .
Καταρχήν θα κάνω μια σύντομη επεξήγηση των όρων 0,@,1 σύμφωνα με τα Ελληνικά Μαθηματικά γιατί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής φιλοσοφίας και αποτελούν το κλειδί στην ελληνική κοσμολογία , η οποία είναι σύμφωνη με την ανατολική ,αλλά ασύμφωνη με την θεωρία του γνωστού Μπιγκ Μπάνγκ.
Αν ανοίξει κάποιος μια εγκυκλοπαίδεια μαθηματικών , αφού διαβάσει ότι οι Έλληνες υπήρξαν θεμελιωτές της μαθηματικής επιστήμης , αμέσως μετά θα πληροφορηθεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν «είχαν ανακαλύψει» το μηδέν ως αριθμό .
Και πράγματι για τους αρχαίους δεν υπήρχε σύμβολο του μηδενός .
Γιατί ? Γιατί το μηδέν γιαυτούς δεν είχε την σημερινή σημασία που του αποδίδουν , δηλαδή του τίποτα , αλλά αντιθέτως είχε την έννοια του μη –ουδέν . Δηλαδή του ανολοκλήρωτου κάτι .
Και πράγματι στην φύση η οποιαδήποτε διεργασία –μεταβολή δεν έχει αποτέλεσμα το τίποτα , όπως μας έμαθαν στο σχολείο (π.χ.5-5=0 ) και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να είναι και αντιστρεπτή ( 5+0=5) . Αυτή η παραποίηση είχε ολέθριες επιπτώσεις στην επιστημονική σκέψη και δημιούργησε τεράστια αδιέξοδα .
Η έννοια του ενός , είναι επίσης παρεξηγημένη . Για τους αρχαίους το 1 δεν είναι αριθμός , ούτε αποτελεί ένα στοιχειώδες κάτι , αλλά αντιθέτως αποτελεί ένα τακτό , διαμορφωμένο «όλον» , το οποίο όμως δεν παύει να αποτελείται από άπειρα στοιχεία . Η παραποίηση της έννοιας του ενός , έχει βάλει σε περιπέτειες τους κακόμοιρους τους σωματιδιακούς φυσικούς , που ματαίως αναζητούν το μικρότερο , το στοιχειώδες σωματίδιο της ύλης , που κατά τα ελληνικά μαθηματικά δεν υπάρχει (η ύλη είναι απείρως διαιρετή) .
Για τους πρόγονούς μας λοιπόν κάθε ολοκληρωμένο , τακτό , οροθετημένο σύνολο αποτελεί εν ,μονάδα (ένα τραπέζι , ένας άνθρωπος , ένα πράγμα) .
Το άπειρο αντιστοιχεί στο αδιαμόρφωτο Χάος και όχι στο διαμορφωμένο Σύμπαν.
Τα παράδοξα του Ζήνωνα αναφέρονται ακριβώς σε αυτήν την απειροδιαιρετότητα του παντός . Ο Αριστοτέλης από την άλλη ,θέλοντας να προσαρμόσει την πραγματικότητα με την ανθρώπινη αντίληψη , εισήγαγε την έννοια του «νυν» , που αντιστοιχεί στην έννοια της Παραγώγου των μαθηματικών . Αυτό το τώρα κατά τον Αριστοτέλη αντιστοιχεί στην εικόνα που θα μας έδινε η φύση , αν σταματούσαμε τον χρόνο . Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με τις απόψεις του Ζήνωνα και με το παρελθόν .
Ο Ευκλείδης στην συνέχεια ,ακολουθώντας την λογική του Αριστοτέλη, εισήγαγε με την σειρά του τα γνωστά αξιώματα της Ευκλείδιας Γεωμετρίας , δίνοντας «λύση»(?) στη στασιμότητα της εξέλιξης των Ελλήνων μαθηματικών και ουσιαστικά προωθώντας και θεμελιώνοντας την σύγχρονη επιστημονική σκέψη , η οποία βασίζεται σε αναπόδεικτα αξιώματα και νόμους .
Η «εξέλιξη» αυτή δημιούργησε τον σύγχρονο πολιτισμό και τεχνολογία , σε συνάρτηση με την αποδοχή της Αρχής του Δυισμού στην Δυτική φιλοσοφία (διαχωρισμός ύλης και πνεύματος , ορθολογισμός – μυστικισμός) .
Όλα πήγαιναν «κατευχήν» έως ότου η εξέλιξη της σύγχρονης επιστήμης την έφερε αναπόφευκτα αντιμέτωπη με τα ίδια αδιέξοδα στα οποία είχαν περιέλθει και οι πρόγονοί μας .
Τα αδιέξοδα αυτά ουσιαστικα συνοψίζονται σε δύο παραδοχές , που εκφράστηκαν την ίδια χρονική περίοδο και που αποτελούν τροχοπέδη για περαιτέρω εξέλιξη της επιστήμης .
1. στα μαθηματικά
Το 1931 ο εξαίσιος Αυστριακός μαθηματικός Kurt Godel , απόδειξε το ομώνυμο θεώρημα το οποίο συγκλόνισε τους στοχαστές ,του τότε και του τώρα .
Το θεώρημα αυτό λέει :
Κάθε μαθηματικό σύστημα που βασίζεται σε αξιώματα (π.χ. Ευκλείδια Γεωμετρία) περιέχει αληθείς προτάσεις των οποίων η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί μέσα στο συγκεκριμένο σύστημα .
2. στη φυσική
Το 1939 συγκεντρώθηκαν στην Κοπεγχάγη όλα τα ιερά τέρατα της θεωρητικής φυσικής , διατυπώνοντας την περίφημη «Συνθήκη της Κοπεγχάγης» , ότι δηλαδή η πραγματικότητα υπάρχει μόνο όταν την παρατηρούμε . Μα και ο Πλάτων πριν 2500 χρόνια αναρωτήθηκε : « ο κόσμος υπάρχει όταν δεν τον βλέπουμε ?» .
Πραγματικά είναι να γελά κανείς πικρά …
Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή ας μπούμε στο κυρίως θέμα .
Απόσο μπορώ να γνωρίζω ,η εξίσωση 0+@=1 προσδίδεται στον Βία της Πριήνης και αποτελούσε ένα από τα «επιθέματα των Δελφών» .Η διερεύνηση της καταγωγής της είναι κάτι πολύ σημαντικό και γιαυτό ανεβάζοντας το θέμα ζήτησα ,αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ,να το καταθέσει .
Το Σύμπαν λοιπόν ως υπόσταση ταυτίζεται με το Χάος ή αν θέλετε με το τίποτα υπό την έννοια του άτακτου, του «μη όντος» . Ως προς την έκτασή του ,το χάος είναι άπειρο, εξ ορισμού .
Αυτό σημαίνει ότι αν ένας παρατηρητής βρισκόταν έξω από το χάος-συμπαν δεν θα «έβλεπε» τίποτα .
Επειδή όμως το χάος εξ ορισμού είναι ως χώρος άπειρος σε έκταση , θα ήταν άτοπο να μην συμπεριλαμβάνει και τον «παρατηρητή» .
Ο παρατηρητής λοιπόν βρίσκεται εντός χώρου ,πράγμα που εισάγει τον περιορισμό της αλλοίωσης και της μερικής άποψης του χώρου αυτού .
Ας δούμε όμως κάνοντας μια παρένθεση , Ποιός ή Τι μπορεί να είναι αυτό που ορίσαμε ως «παρατηρητή» .
Το Χάος ως περιέχων το Παν , αναπόφευκτα εμπεριέχει άπειρα δυνάμει σημεία , τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν και στην συνέχεια να ταξινομηθούν (τακτοποιηθούν) , σε μαθηματικές εκφράσεις , σε συμμετρίες .
Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μαθηματικές εκφράσεις , ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ υπάρχει και μια που θα την ονομάσω Μοναδική –Θεμελιώδη συνάρτηση , η οποία έχει την δυνατότητα να αναπαράγει αφενός μεν μία μοναδική απεικόνιση στοιχειοθετημένη από άπειρα σημεία και αφετέρου να αναπαράγει απείρως τον εαυτό της , με αντίγραφα τα οποία διαφέρουν κατά τι .
Τότε η έκφραση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί το «φίλτρο» δια μέσου του οποίου ,το χάος κατά πρώτον δημιουργεί μια απειροσύνολη μεν ως προς το πλήθος των στοιχείων πραγματικότητα , πλην όμως τακτή εφόσον προκύπτει από συγκεκριμένη έκφραση και άρα με συγκεκριμένη μορφή-απεικόνιση .Κατά δεύτερον δημιουργεί παρατηρητές κατά τι διαφοροποιούμενους .
Για να γίνω πιο κατανοητός θα ανακεφαλαιώσω μέχρι εδώ .
Οι αυτοαναπαραγόμενες συναρτήσεις είναι γνωστές στα σύγχρονα μαθηματικά με το όνομα φράκταλς (κλασματομορφές) .
Όλοι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αποτελούν διαφοροποιούμενα κατά τι αντίγραφα (παρατηρητές) της θεμελιώδους συνάρτησης («ο άνθρωπος πλάστηκε κατεικόνα και ομοίωση του Θεού») και αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα ,την απεικόνιση της συνάρτησης αυτής .
Κάθε παρατηρητής διαφοροποιούμενος κατά τι , αντιλαμβάνεται την διαφορά αυτή ως ανεξαρτητοποίηση (δυαδισμό) από το περιβάλλον του , έχοντας την εντύπωση ότι είναι «ο πρωταγωνιστής του έργου» .
Όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά , η φύση , τα αστέρια , εμείς ,είναι μορφοποιημένα έτσι ,ώστε να αντιστοιχούν χωροταξικά με τα αποτελέσματα των μαθηματικών πράξεων , της θεμελιώδους συνάρτησης - έκφρασης .
Ο Δημιουργός Θεός λοιπόν είναι η γενεσιουργός συνάρτηση , η οποία αναπόφευκτα εμπεριέχεται στο Χάος , μέσα από την δυνάμει άπειρη έκφρασή του .
Από εκεί και πέρα ένα Σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή , διαμέσου της θεμελιώδους συναρτήσεως θα ήταν μια απεικόνιση ακίνητη (Παρμενίδια θεώρηση) .
Ένα Σύμπαν όμως μέσα από τα μάτια του παρατηρητή αναπαράγει την εικόνα μιας κινούμενης απεικόνισης (Ηρακλείτια θεώρηση) και αυτό γιατί ο παρατηρητής λαμβάνει ερεθίσματα (τιμές) από την «κατεικόνα και ομοίωσή του» γενεσιουργό συνάρτηση , με αποτέλεσμα μια αέναη επιταχυνόμενη «περιδίνηση» , υπό την επιρροή της νέας σύνθετης συνάρτησης , η μαθηματική παραγωγοποίηση («νυν») της οποίας ,μέσα στο ανθρώπινο μυαλό , δημιουργεί την αίσθηση του Χρόνου , ώστε να νιώθουμε ότι το Σύμπαν κινείται με ομαλή και όχι με επιταχυνόμενη κίνηση .
Το κλειδί στην κατανόηση του χρόνου είναι η έννοια «περιδίνηση» που ανέφερα παραπάνω . Για να γίνει περισσότερο κατανοητή , θα την παρομοιάσω με τα άπειρα είδωλα που σχηματίζονται από δύο καθρέπτες ,οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ο ένας απέναντι από τον άλλο .
Η αίσθηση του Χρόνου λοιπόν , προκύπτει από την αντίληψη του Σύμπαντος , ως κινούμενου .
Επειδή η γενεσιουργός συνάρτηση είναι μοναδική και για αυτό μοναδικά ΤΕΛΕΙΑ , κάθε αντίγραφο της που διαφέρει κατά τι , είναι ατελές , με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό , την διακοπή της συνέχειας . Το Θάνατο .
Τότε η συνάρτηση του παρατηρητή χάνει την επαφή με την γενεσιουργό , σταματώντας να παίρνει τιμές από το πεδίο τιμών της .
Συνεχίζει όμως να υπάρχει παίρνοντας τυχαίες , άτακτες τιμές από το Χάος .
Αυτό επιφέρει δύο τινά .
Την διακοπή απεικονίσεων (κατάρρευση του Χώρου) και την διακοπή της περιδίνησης (διακοπή του χρόνου) .
Το αν και γιατί μπορεί να υπάρξει συνέχεια αποτελεί άλλο κεφάλαιο .
Αλλά νομίζω ότι και μέχρι εδώ σας κούρασα …



""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2003, 20:26:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Λεωνίδα, έκανες καλά να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για την εξίσωση! Δεν γίνεσαι καθόλου κουραστικός, ειδικά σαν γράφονται σοβαρά πράγματα. Τα διαβάζω ευχάριστα, από όπου και να προέρχονται, δίνουν input προς σκέψη! Η δυσκολία δεν είναι τόσο μεταξύ εγκέφαλων που συνεδριάζουν για να δώσουν ορισμούς προς συνεννόηση, μα όπως προανέφερα, η προσπάθεια εξήγησης του μεταφυσικού, με ότι καλούμε παρατηρητή! *(Φυσικο)

Δες το αν θέλεις και από φυσικής πλευράς!

Που είναι ο παρατηρητής? Σε ένα μικρό φάσμα μόνο! Αν το μάτι μας δεν τις βλέπει, δεν πάει να πει πως και οι άλλες ακτινοβολίες δεν υπάρχουν! Η ερώτηση που έθεσε ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ,

quote:
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ?

πιστεύω πως πήγαινε στο ΦΩΣ, και όχι στον παρατηρητή! Αν θέλεις το ξανακοιτάω, έχω όλα τα βιβλία στη διάθεση μου.

Με την ίδια λογική, προχωράμε λίγο και στο ΧΡΟΝΟ! Πες πως ο παρατηρητής έχει αυτή τη συνείδηση, ένα μέρος της δηλαδή, το οποίο στην ουσία δεν είναι άλλο από αποτέλεσματα, αντίδρασεις! Πάει δηλαδή, από ένα ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ! ΓΡΑΜΜΙΚΗ κίνηση. Τέλος του χρόνου,ας το δουμαι σαν μεγάλη, ευρύχωρη κίνηση, που περιέχει μέσα της, και αυτή του ΧΡΟΝΟΥ! Ο Πλάτωνας την ονόμαζε ΣΦΑΙΡΙΚΗ. Αυτή η συνείδηση δεν έχει αρχή και τέλος, για αυτό λέω πως αμφιβάλω για τον οποίο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ…Η βαθιά κατανόηση του παρατηρητή, είναι αυτή η κίνηση. Μα όταν χρειασθεί για δράση ΔΡΑ, όταν όχι, ΟΧΙ

Ακίνητο, κινούμενο….. Α ΠΟΛΛΟ!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2003, 22:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το αν και γιατί μπορεί να υπάρξει συνέχεια αποτελεί άλλο κεφάλαιο .Αλλά νομίζω ότι και μέχρι εδώ σας κούρασα …

Aντιθέτως μας έδωσες έξοχες πληροφορίες, και εύστοχες σκέψεις αγαπητέ Λεωνίδα. Προσωπικά θα αναμένω την συνέχεια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Skies tou Fegariou
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2003, 22:58:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skies tou Fegariou  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
0+@=1

ISOS STREVLOSI TOU XRONOU.MALON 2 TELIES SE ENA AXONA PU KABILO8IKE GIA NA MAS FERIS TO IDIO SIMIO I NA MAS PAEI STO ADISIMIO TOU.
DEN XERO AN VOI8ISA I SAS BERDEPSA PERISOTERO.PADOS POLI ENDIAFERON 8EMA.EXI POLES PLEVRES.


Leonardo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Skies tou Fegariou
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/01/2003, 22:58:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skies tou Fegariou  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
0+@=1

ISOS STREVLOSI TOU XRONOU.MALON 2 TELIES SE ENA AXONA PU KABILO8IKE GIA NA MAS FERIS TO IDIO SIMIO I NA MAS PAEI STO ADISIMIO TOU.
DEN XERO AN VOI8ISA I SAS BERDEPSA PERISOTERO.PADOS POLI ENDIAFERON 8EMA.EXI POLES PLEVRES.

AGAPA GIA NA MIN MISIS.


Leonardo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Skies tou Fegariou
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2003, 21:03:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skies tou Fegariou  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KALIPSERA SAS KE PALI.

LIPON AS SKEFTUME MA8IMATIKA.EDO EXUME MIA ISOTITA.

OTI O + 00 = 1 ,DILADI AN PARUME ENA KANONA,APO TO 0 MEXRI TO +00 AUTO OLO ISUTE ME TIN MONADA.

AUTO BORI NA EXI POLES ERMINIES.DEN XERO APO PU PROERXETE DEN TO EXO XANADI,PADOS TO DIKO MU SKEPTIKO OPOS TIN PROSEGISA SIMERA INE:
BORI KAPIOS NA I8ELE NA DOSI MIA MONADA METRISIS APO ENA SIMIO (A)TO 0 MEXRI ENA SIMIO (B) PU 8EORUSE TO APIRO KE AUTO NA TO ONOMASE STA8ERA 1.

DEN XERO AN XEFIGA APO TIN LOGIKI SU PANO STO 8EMA I AN ENOOIS KATI ALO.AN EXIS PERISOTERA STIXIA BORIS NA MAS TA DOSIS?

Leonardo

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2004, 17:56:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επαναφέρω στην επικαιρότητα το θαυμάσιο αυτό θέμα, (επί την ευκαιρία αντιστοίχου ενεργού θέματος)όχι διότι έχω να συμβάλω κάτι αξιόλογο με τις γνώσεις μου, αλλά για να το γνωρίζουν οι νεώτεροι της παρέας. Πιστεύω ότι το εξαίσιο αυτό άρθρο του Λεωνίδα,

quote:


Καταρχήν θα κάνω μια σύντομη επεξήγηση των όρων 0,@,1 σύμφωνα με τα Ελληνικά Μαθηματικά γιατί αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής φιλοσοφίας και αποτελούν το κλειδί στην ελληνική κοσμολογία , η οποία είναι σύμφωνη με την ανατολική ,αλλά ασύμφωνη με την θεωρία του γνωστού Μπιγκ Μπάνγκ.
Αν ανοίξει κάποιος μια εγκυκλοπαίδεια μαθηματικών , αφού διαβάσει ότι οι Έλληνες υπήρξαν θεμελιωτές της μαθηματικής επιστήμης , αμέσως μετά θα πληροφορηθεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν «είχαν ανακαλύψει» το μηδέν ως αριθμό .
Και πράγματι για τους αρχαίους δεν υπήρχε σύμβολο του μηδενός .
Γιατί ? Γιατί το μηδέν γιαυτούς δεν είχε την σημερινή σημασία που του αποδίδουν , δηλαδή του τίποτα , αλλά αντιθέτως είχε την έννοια του μη –ουδέν . Δηλαδή του ανολοκλήρωτου κάτι .
Και πράγματι στην φύση η οποιαδήποτε διεργασία –μεταβολή δεν έχει αποτέλεσμα το τίποτα , όπως μας έμαθαν στο σχολείο (π.χ.5-5=0 ) και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να είναι και αντιστρεπτή ( 5+0=5) . Αυτή η παραποίηση είχε ολέθριες επιπτώσεις στην επιστημονική σκέψη και δημιούργησε τεράστια αδιέξοδα .
Η έννοια του ενός , είναι επίσης παρεξηγημένη . Για τους αρχαίους το 1 δεν είναι αριθμός , ούτε αποτελεί ένα στοιχειώδες κάτι , αλλά αντιθέτως αποτελεί ένα τακτό , διαμορφωμένο «όλον» , το οποίο όμως δεν παύει να αποτελείται από άπειρα στοιχεία . Η παραποίηση της έννοιας του ενός , έχει βάλει σε περιπέτειες τους κακόμοιρους τους σωματιδιακούς φυσικούς , που ματαίως αναζητούν το μικρότερο , το στοιχειώδες σωματίδιο της ύλης , που κατά τα ελληνικά μαθηματικά δεν υπάρχει (η ύλη είναι απείρως διαιρετή) .
Για τους πρόγονούς μας λοιπόν κάθε ολοκληρωμένο , τακτό , οροθετημένο σύνολο αποτελεί εν ,μονάδα (ένα τραπέζι , ένας άνθρωπος , ένα πράγμα) .
Το άπειρο αντιστοιχεί στο αδιαμόρφωτο Χάος και όχι στο διαμορφωμένο Σύμπαν.
Τα παράδοξα του Ζήνωνα αναφέρονται ακριβώς σε αυτήν την απειροδιαιρετότητα του παντός . Ο Αριστοτέλης από την άλλη ,θέλοντας να προσαρμόσει την πραγματικότητα με την ανθρώπινη αντίληψη , εισήγαγε την έννοια του «νυν» , που αντιστοιχεί στην έννοια της Παραγώγου των μαθηματικών . Αυτό το τώρα κατά τον Αριστοτέλη αντιστοιχεί στην εικόνα που θα μας έδινε η φύση , αν σταματούσαμε τον χρόνο . Αυτό τον έφερε σε σύγκρουση με τις απόψεις του Ζήνωνα και με το παρελθόν .
Ο Ευκλείδης στην συνέχεια ,ακολουθώντας την λογική του Αριστοτέλη, εισήγαγε με την σειρά του τα γνωστά αξιώματα της Ευκλείδιας Γεωμετρίας , δίνοντας «λύση»(?) στη στασιμότητα της εξέλιξης των Ελλήνων μαθηματικών και ουσιαστικά προωθώντας και θεμελιώνοντας την σύγχρονη επιστημονική σκέψη , η οποία βασίζεται σε αναπόδεικτα αξιώματα και νόμους .
Η «εξέλιξη» αυτή δημιούργησε τον σύγχρονο πολιτισμό και τεχνολογία , σε συνάρτηση με την αποδοχή της Αρχής του Δυισμού στην Δυτική φιλοσοφία (διαχωρισμός ύλης και πνεύματος , ορθολογισμός – μυστικισμός) .
Όλα πήγαιναν «κατευχήν» έως ότου η εξέλιξη της σύγχρονης επιστήμης την έφερε αναπόφευκτα αντιμέτωπη με τα ίδια αδιέξοδα στα οποία είχαν περιέλθει και οι πρόγονοί μας .
Τα αδιέξοδα αυτά ουσιαστικα συνοψίζονται σε δύο παραδοχές , που εκφράστηκαν την ίδια χρονική περίοδο και που αποτελούν τροχοπέδη για περαιτέρω εξέλιξη της επιστήμης .
1. στα μαθηματικά
Το 1931 ο εξαίσιος Αυστριακός μαθηματικός Kurt Godel , απόδειξε το ομώνυμο θεώρημα το οποίο συγκλόνισε τους στοχαστές ,του τότε και του τώρα .
Το θεώρημα αυτό λέει :
Κάθε μαθηματικό σύστημα που βασίζεται σε αξιώματα (π.χ. Ευκλείδια Γεωμετρία) περιέχει αληθείς προτάσεις των οποίων η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί μέσα στο συγκεκριμένο σύστημα .
2. στη φυσική
Το 1939 συγκεντρώθηκαν στην Κοπεγχάγη όλα τα ιερά τέρατα της θεωρητικής φυσικής , διατυπώνοντας την περίφημη «Συνθήκη της Κοπεγχάγης» , ότι δηλαδή η πραγματικότητα υπάρχει μόνο όταν την παρατηρούμε . Μα και ο Πλάτων πριν 2500 χρόνια αναρωτήθηκε : « ο κόσμος υπάρχει όταν δεν τον βλέπουμε ?» .
Πραγματικά είναι να γελά κανείς πικρά …
Μετά από αυτή την μικρή εισαγωγή ας μπούμε στο κυρίως θέμα .
Απόσο μπορώ να γνωρίζω ,η εξίσωση 0+@=1 προσδίδεται στον Βία της Πριήνης και αποτελούσε ένα από τα «επιθέματα των Δελφών» .Η διερεύνηση της καταγωγής της είναι κάτι πολύ σημαντικό και γιαυτό ανεβάζοντας το θέμα ζήτησα ,αν κάποιος γνωρίζει περισσότερα ,να το καταθέσει .
Το Σύμπαν λοιπόν ως υπόσταση ταυτίζεται με το Χάος ή αν θέλετε με το τίποτα υπό την έννοια του άτακτου, του «μη όντος» . Ως προς την έκτασή του ,το χάος είναι άπειρο, εξ ορισμού .
Αυτό σημαίνει ότι αν ένας παρατηρητής βρισκόταν έξω από το χάος-συμπαν δεν θα «έβλεπε» τίποτα .
Επειδή όμως το χάος εξ ορισμού είναι ως χώρος άπειρος σε έκταση , θα ήταν άτοπο να μην συμπεριλαμβάνει και τον «παρατηρητή» .
Ο παρατηρητής λοιπόν βρίσκεται εντός χώρου ,πράγμα που εισάγει τον περιορισμό της αλλοίωσης και της μερικής άποψης του χώρου αυτού .
Ας δούμε όμως κάνοντας μια παρένθεση , Ποιός ή Τι μπορεί να είναι αυτό που ορίσαμε ως «παρατηρητή» .
Το Χάος ως περιέχων το Παν , αναπόφευκτα εμπεριέχει άπειρα δυνάμει σημεία , τα οποία μπορούν να ομαδοποιηθούν και στην συνέχεια να ταξινομηθούν (τακτοποιηθούν) , σε μαθηματικές εκφράσεις , σε συμμετρίες .
Ανάμεσα σε όλες αυτές τις μαθηματικές εκφράσεις , ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ υπάρχει και μια που θα την ονομάσω Μοναδική –Θεμελιώδη συνάρτηση , η οποία έχει την δυνατότητα να αναπαράγει αφενός μεν μία μοναδική απεικόνιση στοιχειοθετημένη από άπειρα σημεία και αφετέρου να αναπαράγει απείρως τον εαυτό της , με αντίγραφα τα οποία διαφέρουν κατά τι .
Τότε η έκφραση αυτή θα μπορούσε να αποτελεί το «φίλτρο» δια μέσου του οποίου ,το χάος κατά πρώτον δημιουργεί μια απειροσύνολη μεν ως προς το πλήθος των στοιχείων πραγματικότητα , πλην όμως τακτή εφόσον προκύπτει από συγκεκριμένη έκφραση και άρα με συγκεκριμένη μορφή-απεικόνιση .Κατά δεύτερον δημιουργεί παρατηρητές κατά τι διαφοροποιούμενους .
Για να γίνω πιο κατανοητός θα ανακεφαλαιώσω μέχρι εδώ .
Οι αυτοαναπαραγόμενες συναρτήσεις είναι γνωστές στα σύγχρονα μαθηματικά με το όνομα φράκταλς (κλασματομορφές) .
Όλοι οι ανθρώπινοι εγκέφαλοι αποτελούν διαφοροποιούμενα κατά τι αντίγραφα (παρατηρητές) της θεμελιώδους συνάρτησης («ο άνθρωπος πλάστηκε κατεικόνα και ομοίωση του Θεού») και αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα ,την απεικόνιση της συνάρτησης αυτής .
Κάθε παρατηρητής διαφοροποιούμενος κατά τι , αντιλαμβάνεται την διαφορά αυτή ως ανεξαρτητοποίηση (δυαδισμό) από το περιβάλλον του , έχοντας την εντύπωση ότι είναι «ο πρωταγωνιστής του έργου» .
Όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά , η φύση , τα αστέρια , εμείς ,είναι μορφοποιημένα έτσι ,ώστε να αντιστοιχούν χωροταξικά με τα αποτελέσματα των μαθηματικών πράξεων , της θεμελιώδους συνάρτησης - έκφρασης .
Ο Δημιουργός Θεός λοιπόν είναι η γενεσιουργός συνάρτηση , η οποία αναπόφευκτα εμπεριέχεται στο Χάος , μέσα από την δυνάμει άπειρη έκφρασή του .
Από εκεί και πέρα ένα Σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή , διαμέσου της θεμελιώδους συναρτήσεως θα ήταν μια απεικόνιση ακίνητη (Παρμενίδια θεώρηση) .
Ένα Σύμπαν όμως μέσα από τα μάτια του παρατηρητή αναπαράγει την εικόνα μιας κινούμενης απεικόνισης (Ηρακλείτια θεώρηση) και αυτό γιατί ο παρατηρητής λαμβάνει ερεθίσματα (τιμές) από την «κατεικόνα και ομοίωσή του» γενεσιουργό συνάρτηση , με αποτέλεσμα μια αέναη επιταχυνόμενη «περιδίνηση» , υπό την επιρροή της νέας σύνθετης συνάρτησης , η μαθηματική παραγωγοποίηση («νυν») της οποίας ,μέσα στο ανθρώπινο μυαλό , δημιουργεί την αίσθηση του Χρόνου , ώστε να νιώθουμε ότι το Σύμπαν κινείται με ομαλή και όχι με επιταχυνόμενη κίνηση .
Το κλειδί στην κατανόηση του χρόνου είναι η έννοια «περιδίνηση» που ανέφερα παραπάνω . Για να γίνει περισσότερο κατανοητή , θα την παρομοιάσω με τα άπειρα είδωλα που σχηματίζονται από δύο καθρέπτες ,οι οποίοι είναι τοποθετημένοι ο ένας απέναντι από τον άλλο .
Η αίσθηση του Χρόνου λοιπόν , προκύπτει από την αντίληψη του Σύμπαντος , ως κινούμενου .
Επειδή η γενεσιουργός συνάρτηση είναι μοναδική και για αυτό μοναδικά ΤΕΛΕΙΑ , κάθε αντίγραφο της που διαφέρει κατά τι , είναι ατελές , με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό , την διακοπή της συνέχειας . Το Θάνατο .
Τότε η συνάρτηση του παρατηρητή χάνει την επαφή με την γενεσιουργό , σταματώντας να παίρνει τιμές από το πεδίο τιμών της .
Συνεχίζει όμως να υπάρχει παίρνοντας τυχαίες , άτακτες τιμές από το Χάος .
Αυτό επιφέρει δύο τινά .
Την διακοπή απεικονίσεων (κατάρρευση του Χώρου) και την διακοπή της περιδίνησης (διακοπή του χρόνου) .
Το αν και γιατί μπορεί να υπάρξει συνέχεια αποτελεί άλλο κεφάλαιο .




.., θα έπρεπε να βρίσκεται στα άρθρα της κεντρικής σελίδας ένα ο ίδιος βέβαια το επιθυμούσε και το επέτρεπε.
Λεωνίδα προσωπικά το συγκεκριμένο άρθρο σου, το θεωρώ από τα καλύτερα που έχω διαβάσει στο χώρο μας…(παρότι στα Μαθηματικά έμενα επανεξετάσεως…!!). Εύχομαι να έχεις τον χρόνο και την θέληση, να μοιραστείς περισσότερες σκέψεις σου μαζί μας.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/01/2004, 20:58:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Πλωτίνε
οι σκέψεις που έχω αναπτύξει σε αυτό το φόρουμ λογίζονται πλέον ως δημοσιευμένες και ανοικτές στην κρίση των ενδιαφερομένων , ενώ οι προθέσεις μου τελούν μακριά από κάθε διάθεση … πυθαγορισμού.
Ευχαριστώ για τα επαινετικά σου σχόλια .Η επιλογή μιας εμφανέστερης θέσης για τις ιδέες ενός μέλους ,από το φόρουμ που τις φιλοξενεί , είναι τιμητική διάκριση και ικανοποίηση για οποιοδήποτε από τα μέλη του .
Θα προσπαθήσω να δώσω συνέχεια στην σειρά αυτή των σκέψεων , ελπίζοντας σε σκληρότερη κριτική , ώστε ή να ανατραπούν ή να θεμελιωθούν περισσότερο .

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2004, 14:04:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο ΠΛΩΤΙΝΟ για την ποιότητα, την εμβρίθεια και την χρησιμότητα του κειμένου του Λεωνίδα !

Είναι όντως πολύ καλό!

Αγαπητέ Λεωνίδα, θα σε παρακαλούσα κι εγώ με τη σειρά μου να συνεχίσεις την ανάπτυξη του θέματος.

-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 19:41:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στην ανάλυση του 0+@=1 , θεώρησα ότι το Σύμπαν είναι η έκφραση μιας θεμελιώδους συνάρτησης και ότι ο παρατηρητής (εμείς) είμαστε αντίγραφά της («κατ εικόνα και ομόίωση») .
Αν δεχτούμε ότι ισχύει αυτή η πρόταση ,τότε ως Γνώση θεωρούμε την αποκάλυψη και κατανόηση της συνάρτησης αυτής η οποία θα μας οδηγήσει αφενός στην κατανόηση του εαυτού μας και αφετέρου στην κατανόηση του Σύμπαντος .
Η προσέγγιση της συνάρτησης δε , μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους . Είτε με την εξωτερική παρατήρηση –επιστήμη ,είτε με την εσωτερική παρατήρηση – εσωτερισμό (με την ευρύτερη έννοια) .
Να σημειώσουμε εδώ ότι :
1. η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και των εγκεφάλων των υπολοίπων ζώων είναι το μέγεθος μνήμης . Ο ανθρώπινος «σκληρός δίσκος » είναι πολλαπλάσιος τους .
2. η γνώση είναι ένα αρχείο που συγκροτείται από επεξεργασμένα συμπεράσματα που προκύπτουν από σ υ γ κ ρ ί σ ε ι ς , οι οποίες πραγματοποιούνται δια μέσου ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ των δεδομένων που είναι καταγεγραμμένα στην ανθρώπινη μνήμη .
Άρα η επιστημονική γ ν ώ σ η είναι προϊόν διαδικασίας α ν ά μ ν η σ η ς .
Ο Πλάτωνας στο πλατωνικό σπήλαιο ανέφερε ότι « η Γ ν ώ σ η είναι α ν ά μ ν η σ η
αλλά και κ ά θ α ρ σ η ».
Ο ορισμός αυτός έμεινε μάλλον ακατανόητος για τις ερχόμενες γενιές , εφόσον πάμπολλες αναλύσεις έχουν γραφτεί , με αντικρουόμενα συμπεράσματα .
Mε τα παραπάνω νομίζω ότι απέδειξα ότι ήξερε πολύ καλά τι εννοούσε με τον όρο α ν ά μ ν η σ η . Ας δούμε τι εννοεί και με τον όρο κ ά θ α ρ σ η …
Είπαμε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαθέτει μαθηματικά την ίδια «δόμηση» με το σύμπαν . Άρα θα μπορούσε αντί να αναζητήσει την θεμελιώδη στο εξωτερικό περιβάλλον , να την αναζητήσει στον ίδιο του τον εαυτό . Πως ? Αν ο ίδιος αποτελέσει το αντικείμενο παρατήρησης .
Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να γίνει με τον δ ι α λ ο γ ι σ μ ό .
Ο διαλογιζόμενος προσπαθεί να επιτύχει δύο πράγματα .
1. την αποκοπή του από την εξωτερική παρατήρηση
2. την αποκοπή του από την α ν ά μ ν η σ η .
Προσπαθεί να σταματήσει κάθε σκέψη κάνοντας κ ά θ α ρ σ η συνείδησης .
Όταν τελικά τα καταφέρει ,ο προγραμματισμένος να αναζητεί δεδομένα ανθρώπινος εγκέφαλος ( θεμελιώδης συνάρτηση ) , βρίσκει διέξοδο – «βλέπει» τον εαυτό του .
Σύμφωνα όμως με την παραδοχή της θεωρίας του 0+@=1 , ο εαυτός μας είναι η θεμελιώδης και η θεμελιώδης ο Θεός .Έτσι οι εσωτεριστές διαλογιζόμενοι έχουν την εντύπωση ότι «είδαν τον Θεό» .
Σίγουρα όμως είδαν τον θ ά ν α τ ο , διότι προσομοιώθηκαν με την κατάσταση του θανάτου , όπως την περιέγραψα στην αρχική ανάλυση και αντιγράφω εδώ :

Τότε η συνάρτηση του παρατηρητή χάνει την επαφή με την γενεσιουργό , σταματώντας να παίρνει τιμές από το πεδίο τιμών της .
Συνεχίζει όμως να υπάρχει παίρνοντας τυχαίες , άτακτες τιμές από το Χάος .
Αυτό επιφέρει δύο τινά .
Την διακοπή απεικονίσεων (κατάρρευση του Χώρου) και την διακοπή της περιδίνησης (διακοπή του χρόνου) .

Μέχρι πρότινος, μια πινακίδα στο ασκηταριό του Όσιου Λεόντιου έγραφε σχετικά με την εμπειρία του αυτή :
«Όταν πεθάνεις εφόσον ζεις , δεν θα πεθάνεις όταν πεθάνεις ».
Η εμπειρία όμως αυτή της γνώσης , θα πρέπει να είναι περισσότερο το βίωμα που αναζητά ο φίλος μας ο Πλάτωνας (του εσωτέρικα :) ) και όχι ορθολογική γνώση .
Είναι λοιπόν σαφής ο Πλάτωνας στο πλατωνικό σπήλαιο , αλλά και σύμφωνος κατά την γνώμη μου , με την ανάλυση που έκανα για το 0+@=1 .
Το δε 0+@=1 , είναι η γέφυρα μεταξύ ορθολογισμού και μυστικισμού ,αλλά και η κορωνίδα των Υλοζωιστών , τελευταίο των οποίων θεωρώ τον Πλάτωνα .

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alma
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Austria
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/01/2004, 20:40:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

"Στην αρχή τα βουνά είναι βουνά και τα νερά -νερά, όταν ψάχνεις το Ζεν τα βουνά δεν είναι πια βουνά και τα νερά δεν είναι νερά, όταν βιώσεις το Ζεν, τα βουνά είναι βουνά και τα νερά - νερά."

Ένας απο τους ορισμούς του Ζεν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2004, 12:45:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Εν αρχή ην ο Λόγος, και ο Λόγος ην προς τον Θεόν, και Θεός ην ο Λόγος. Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. πάντα δι' αυτού εγένετο, και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ο γέγονεν. εν αυτώ ζωή ην, και η ζωή ην το φως των ανθρώπων."

(Εν αρχή υπήρχεν ο Λόγος καί ο Λόγος ήτο πρός τόν Θεόν καί Θεός ήτο ο Λόγος. Αυτός υπήρχε εν αρχή πρός τόν Θεόν. Όλα έγιναν δι' αυτού καί χωρίς αυτόν τίποτε δέν έγινε από όσα έχουν γίνει. Μέσα εις αυτόν υπήρχε ζωή καί η ζωή ήτο τό φώς τών ανθρώπων.) (Ιωάν. 1.1-1.4).

Τι εννοούν άραγε με την έννοια Λόγος οι γραφές ?
Με τον ίδιο τρόπο που η έννοια μ ο ί ρ α (πεπρωμένο) προέρχεται από την γεωμετρική μοίρα των αστρολόγων της αρχαιότητας , έτσι και η έννοια Λόγος προέρχεται από τον μαθηματικό λόγο , το κλάσμα .
Εν αρχή είναι ο Λόγος λοιπόν , δηλαδή η σύγκριση , η σ χ ε τ ι κ ό τ η τ α .
Η πραγματικότητα είναι σχετική κατέληξε η κβαντική θεωρία δια μέσου της Αρχής της Αβεβαιότητας .
Το Γιν Γιάνκ των ανατολικών και το 0+@=1 των Ελλήνων αντικατοπτρίζουν την ίδια θεμελιώδη αρχή , την ίδια γνώση . Μια γνώση κληροδοτούμενη από το παρελθόν (ως κληρονομιά κάποιου παλαιότερου πολιτισμού ) ή προκύπτουσα ως προιόν γνώσης από τον διαλογισμό .Δεν γνωρίζω πιο απ'τα δυό .
Αρκεί να θέσουμε ένα σημείο Γιν – Μηδέν μέσα στο Γιανγκ- Χάος , για να δημιουργηθεί η πραγματικότητα – Εν .
Αλλά αυτό το Εν είναι σχετικό .
Ο συγκριτικός λόγος λοιπόν του κάτι προς οτιδήποτε δημιουργεί το Εν , την πραγματικότητα .


""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 00:39:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου.
Ωραιότατο το θέμα του Λεωνίδα με πολύτιμη τροφή για σκέψη.
Φίλε Λεωνίδα ξεδίπλωσε το πνεύμα σου απλώχερα και μην περιμένεις πολλές απαντήσεις παρά μόνο σύντομες διευκρινιστικές ερωτήσεις. Αυτό γιατί τα κείμενα σου δεν προσφέρονται για διάλογο του τύπου "Σου λέω μου λες". Είναι κείμενα που μπορούν να χρειαστούν μήνες συλλογισμού από τον αναγνώστη για να γίνουν πλήρως κατανοητά. Εκτιμώ πολύ τον κόπο σου και αναμένω τη συνέχεια και ολοκλήρωση των σκέψεων σου. Βλέποντας με τι ασχολείσαι στο παρόν τόπικ, πιστεύω ότι θα εύρισκες ενδιαφέρον και το τόπικ "Ποιός είσαι; Τι είσαι; Πού είσαι; Πότε είσαι;....." στο μύθος και θρησκεία. Άλλωστε η μια αναζήτηση οδηγεί πάντα σε μια άλλη αναζήτηση.
Νάσαι καλά.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 21:02:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ελεύθερε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .Θα ψάξω να βρώ το θέμα που μου προτείνεις .
Προς το παρών επειδή οι παρεξηγήσεις καραδοκούν θα αντιγράψω εδώ μια διευκρίνηση που έκανα κάπου αλλού .
΄
Χρησιμοποίησα το «εν αρχή ην ο λόγος» ,την εισαγωγή του κατά Ιωάννη ευαγγελίου , όχι γιατί πιστεύω στο πνεύμα των ευαγγελίων , αλλά γιατί πιστεύω ότι εμπεριέχουν κλεμμένα αντίγραφα αξιόλογων πηγών που δεν έχουμε σήμερα στην διάθεσή μας , για γνωστούς και άγνωστους λόγους . Αρκεί να διαβάσει κανείς το κείμενο που φαντάζει ακαταλαβίστικο και οπωσδήποτε ασύνδετο με τα μετέπειτα εξιστοριθέντα .

Εν αρχή υπήρχεν ο Λόγος καί ο Λόγος ήτο πρός τόν Θεόν καί Θεός ήτο ο Λόγος. Αυτός υπήρχε εν αρχή πρός τόν Θεόν. Όλα έγιναν δι' αυτού καί χωρίς αυτόν τίποτε δέν έγινε από όσα έχουν γίνει. Μέσα εις αυτόν υπήρχε ζωή καί η ζωή ήτο τό φώς τών ανθρώπων .

Και συνεχίζει …

Και το φως στο σκοτάδι φέγγει και το σκοτάδι δεν κατέλαβε αυτό (το φως).

Και αμέσως μετά ..
...Υπήρξε άνθρωπος απεσταλμένος παρά Θεού , ονομαζόμενος Ιωάννης κλπ κλπ , εισάγοντας τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και ξεκινώντας την γνωστή αφήγηση της ζωής του Χριστού …
Είναι καταφανές ότι η εισαγωγή δεν έχει καμία σχέση προς την συνέχεια .
Ο συγγραφέας μάλλον την αντέγραψε από κάποιο ελληνικό κοσμογονικό κείμενο το οποίο σεβόταν , για να δώσει κύρος στο γραπτό του ή και ποιητική χροιά . Εξάλου ήταν και μόδα της εποχής εκείνης ,η μίξη φιλοσοφικών κειμένων με τα των χριστιανικών ...αναλύσεων, προκειμένου , να αντιμετωπιστούν δραστήριοι ακόμη ελληνοφιλόσοφοι όπως ο Κέλσος .
Αλλά η λέξη Λόγος προδίδει τον συγγραφέα, καθότι μαθηματική απαρχής της εμφανίσεώς της .
Πιστέυω ακράδαντα στην σύνδεση ορθολογισμού και μυστικισμού , ως την μόνη ικανή διαδρομή στην πορεία προς μια θεωρία των πάντων , για τον απλούστατο λόγο ότι αντιστοιχούν στον παρατηρητή και στο σύμπαν και θα πρέπει αυτά να λαμβάνονται αναπόσπαστα σε μια οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα , ώστε να τύχει σοβαρής προοπτικής

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2004, 23:55:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ βρε Λεωνίδα μου, μου ανοίγεις φασαρίες. Τώρα τελευταία μ’ εγκατέλειψε η μούσα και δεν έχω έμπνευση για κάτι καλό και περίπλοκο. Ακόμα και το τόπικ που σου πρότεινα το άφησα στη μέση.
Δεν θα το πιστέψεις αλλά το «εν αρχή ην ο λόγος», που φυσικότατα συμφωνώ μαζί σου ότι δεν είναι και δεν μπορεί να είναι της χριστιανικής κοσμοθεωρίας, ήταν μια από τις αφορμές να δω τον κόσμο από μια άλλη οπτική γωνία. Σε συντομία τον είδα ως εξής:
Παρατηρώντας τον κόσμο, και με βάση τη μέχρι τώρα γνώση μας, μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο άνθρωπος συγκεντρώνει τις πιο πολλές πιθανότητες να είναι το τελειότερο και πολυπλοκότερο του δημιούργημα. Μετά σκέφτηκα κάπως πρακτικά. Γιατί να πάω άοπλος στο παρελθόν και να προσπαθώ να βρώ την αιτία της δημιουργίας στα τυφλά; Η δημιουργία για να υπάρξει πρέπει να εξυπηρετεί ένα σκοπό έτσι δεν είναι; Ουδέν παρά χρήμα γίγνεται. Ε λοιπόν αφού μου μπήκε η ιδέα ότι ο σκοπός «το χρήμα» είναι ο άνθρωπος, γιατί να μην ξεκινήσω από τον άνθρωπο και να πάω πίσω;
Εδώ μου ήρθε μια άλλη ιδέα πιο συναρπαστική. Γιατί να θεωρήσω ότι το παρελθόν προηγείται του μέλλοντος και όχι αντίστροφα; Δεν είναι η προσπάθεια επίτευξης του σκοπού που τα κάνει όλα να δουλεύουν; Δεν είναι το αποτέλεσμα που καθορίζει ποιά θα δουλέψουν και πώς, για να το επιτύχουν; Μπερδεύτηκα για κάμποσο καιρό. Περπατούσα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω. Ανάποδα. Γέλαγα με τις τερατοϊδέες μου. Όχι έλεγα, δεν μπορεί να είναι έτσι. Και δεν μπορεί γιατί ο άνθρωπος εξακολουθεί να μαθαίνει αλλά και να εξελίσσεται ως είδος. Και αν το αποτέλεσμα είναι μεταβλητό, τότε και όλα όσα αυτό διαμορφώνει και επηρεάζει είναι μεταβλητά. Μα αν διαμορφώνει και επηρεάζει και το παρελθόν, είναι και το παρελθόν μεταβλητό; Άλλο πάλι και τούτο. Και δώσ’ του σκέψεις. Χμ γιατί να μην συμβαίνουν όλα ταυτόχρονα και απλά ο παρατηρητής εμφανίζεται-εστιάζεται όπου θέλει δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο το παρελθόν το παρόν και το μέλλον; Καλή ιδέα αλλά αν είναι έτσι τότε αυτό που λέμε παρατηρητής, πρέπει να είναι και ο δημιουργός, αφού αυτός είναι που εμφανίζεται-εστιάζεται όπου θέλει και επηρεάζει- διαμορφώνει ότι θέλει. Αυτός καθορίζει τι και πως θα δουλέψει. Ναι αλλά ποιος είναι αυτός; Μήπως είναι ο άνθρωπος; Έχει τέτοια προσόντα; Από όλα όσα αποτελούν τον άνθρωπο υπάρχει κάτι που μπορεί να διαθέτει τέτοια προσόντα; Δύσκολα πράγματα. Πρέπει να ξανακοιτάξουμε τον άνθρωπο από την αρχή. Μα τι είναι ο άνθρωπος επί τέλους; Εγώ ρε παιδί μου να πούμε, τι στ’ αλήθεια είμαι;
Για να κόψουμε όμως δρόμο, γιατί δεν ξαναδιαβάζουμε τους μεγάλους; Είπαν εκείνοι κάτι τέτοιο, κάτι παρόμοιο κλπ; Ή είμαι ο μόνος, οπότε πρέπει να πάω σ’ έναν καλό ψυχίατρο, να πάρω μερικά χάπια να μου περάσει το χούι;
Ε εκεί ήταν η μεγάλη έκπληξη. Πολλοί μεγάλοι, αυτό είπανε αλλά ο καθένας με το δικό του τρόπο. Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. (Του κόσμου του οποίου ο άνθρωπος είναι η κορωνίς). Του δικού μας σύμπαντος.
quote:
Εν αρχή υπήρχεν ο Λόγος καί ο Λόγος ήτο πρός τόν Θεόν καί Θεός ήτο ο Λόγος. Αυτός υπήρχε εν αρχή πρός τόν Θεόν. Όλα έγιναν δι' αυτού καί χωρίς αυτόν τίποτε δέν έγινε από όσα έχουν γίνει. Μέσα εις αυτόν υπήρχε ζωή καί η ζωή ήτο τό φώς τών ανθρώπων

Η ζωή που λέει εδώ, δεν είναι τα ζωντανά όντα (φυτά, ζώα κλπ). Εννοεί την θέτουσα εν έργω τον λόγο. Τον λόγο που είναι και θεός. Και η ζωή αυτή (η θέτουσα εν έργω) ήταν το φως των ανθρώπων. Η ανθρώπινη θέαση. Όπως τα βλέπει ο άνθρωπος δηλαδή. Η και όπως ΤΑ ΘΕΛΕΙ ο άνθρωπος. Γι αυτό και ο Πλάτωνας διερωτήθηκε: Άραγε υπάρχει ο κόσμος όταν δεν τον βλέπουμε; Δεν είναι δυνατόν ο Πλάτωνας να εννοούσε την εξαφάνιση του κόσμου με ένα κλείσιμο των ματιών μας. Αυτά τα πιο πάνω πρέπει να προσπαθούσε να μας κάνει να υποψιαστούμε.
Αλλά και ο Ερμής ο Τρισμέγιστος έλεγε. «Που να κοιτάξω και να μη σε δώ.» Δυστυχώς δεν βρίσκω το απόσπασμα. Αλλά θυμάμαι ότι το είχα κατατάξει στα κείμενα που μας προτρέπουν να υποψιαστούμε ότι και αυτός μάλλον τον άνθρωπο εννοούσε για δημιουργό. Φυσικά λέγοντας άνθρωπο δεν εννοώ τον Γιώργο και τον Θανάση. Εννοώ τη συλλογική ανθρώπινη βούληση.
Ελπίζω να μη σε κούρασα. Θα ήθελα πάρα πολύ ν ακούσω τη δική σου κοσμοθεωρία. Επί παντός επιστητού. Οι τίτλοι των τόπικ δεν πρέπει να αποτελούν συρματόμπλεγμα.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zezmperg
Πλήρες Μέλος

Greece
983 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2004, 09:04:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους zezmperg  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας χαιρετώ.
Σε χαιρετώ Λεωνίδα.

Ο Αντισθένης έλεγε στους μαθητές του, όταν πήγαιναν στη σχολή του για πρώτη φορά, να έχουν (εν πινάκιο καινου κ.τ.λ., νοώντας βέβαια και νου, δηλαδή μυαλό, αλλά πάντα όλα από ένα και καινά, άδεια)!
Οι πρώτοι Κυνικοί φιλόσοφοι όπως ο Διογένης, ο Κράτης και άλλοι όπου όλα τα είχαν από ένα, ρούχο, πήρα, μαγκούρα... Μελετούσαν δε την φύση και σατίριζαν καυστικά κάθε τι που ήταν (έξω) της φύσης, ακόμα και τα παράγωγα της σκέψης. Εάν δούμε του Ζήνωνα την φιλοσοφική σκέψη -μαθητής ον του Κυνικού Κράτη-, θα διαπιστώσουμε ότι διαχωρίζει σαν ξεχωριστά "ενεργειακά" κατώτερα σώματα τα παράγωγα ετούτα της σκέψης.

Έτσι οι αρχαίοι Ελληνες ξεκινούσαν απ το μη ουδέν, περνούσαν στο πάλι εν-καινό και μελετούσαν (γνωρίζοντας) τις διαβαθμίσεις του αντιληπτού εν-καινού.
Ώστε το θεώρημα που μας έφερε της μαθηματικής εξίσωσης 0+@=1 ο Λεωνίδας: να μας οδηγεί απ'το απόλυτο μη ουδέν στην ενεργούσα εξέλιξη της γένεσης του εν-καινού και στο δημιούργημένο πλέον αντιληπτό απ'το εν-καινό.

Δίχως να ομιλούμε για έναν φιλοσοφικό μηδενισμό της υλικής σκέψης, (διότι εδώ, θα πέσουμε στο φοβερό λάθος να μην αναγνωρίσουμε την ενεργούσα εξέλιξη του μη ουδέν όπου ετούτη είναι η γεννήτρα και γεννήτρια του αντιληπτού), θα ξεκινήσουμε να μελετούμε στον άπειρο Κρόνο-χρόνο εκείνο που είναι δημιουργημένο και αντιληπτό.

Αντιληπτό είναι: το άϋλο και το υλικό σύμπαν με τις γνωστές έννοιες της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της επιστήμης.
Ενεργούσα εξέλιξη είναι: (-) Αδυνατό να απαντήσω "βλέπω" μόνο το παραχθέν δημιούργημα.
Μη ουδέν είναι: (-)
Αγαπητέ Λεωνίδα ετούτη είναι η δική μου ερμηνεία δίχως φυσικά να είναι και απόλυτη.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 03:44:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ με τη σειρά μου.

"Εν αρχή υπήρχεν ο Λόγος καί ο Λόγος..."

Λόγος. Word ή Ratio;

Έστω ότι είναι Ratio. Αυτό σα να σχετίζεται λίγο με το φ και κατά συνέπεια με τους Πυθαγορείους, μέσω του κανονικού πεντάγωνου και του πεντάγραμμου. Ενώστε τις κορυφές ενός κανονικού πενταγώνου. Δημιουργήθηκε το πεντάγραμμο. Στο κέντρο του υπάρχει άλλο ένα κανονικό πεντάγωνο. Ενώστε και εκείνου τις κορυφές..κ.ο.κ. Κλασματομορφές θυμίζει.. "Ενσαρκώσατε" το άπειρο. Κάτι άλλο, δε γνωρίζω αν σχετίζεται ή αν αποτελεί σύμπτωση. Τα ισοσκελή τρίγωνα του πενταγράμμου, ή αλλιώς το τρίγωνο του Α, έχουν γωνίες βάσης ανοίγματος 72 μοιρών. Ποιό φυσικό φαινόμενο συμβαίνει κάθε 72 χρόνια; Η προήγηση των ισημεριών.

Περί του μηδενός λόγος..

0+0+0+0+0+....(επ'απειρον)=0
(1-1)+(1-1)+(1-1)+....(επ'άπειρον)=0+0+0+....=0
1+(-1+1)+(-1+1)+(-1+1)+....(επ'άπειρον)=1+0+0+0+....= 1

..πρόσθεση απείρων μηδενικών ισούται με οποιοδήποτε αριθμό.

Ας κρατήσουμε όμως το 1.

0 + 1 = @

Μα, 1 = 0+0+0+0+.......

τότε, 0 + (0+0+0+.....) = @

Οπότε, 0 = 1 = @

Κάτά την Ελληνική μυθολογία, τι υπήρχε στην αρχή; Το απέραντο χάος. Το = ενικός αριθμός (1), απέραντο (@), χάος (0).


Προς όσους ενδιαφέρονται. Δε γνωρίζω αν έχει μεταφρασθεί στα Ελληνικά.

"Zero, The biography of a dangerous idea", Charles Seife, Souvenir Press.

Επικολλώ 2 αποσπάσματα από το οπισθόφυλλο.

The Babylonians invented it, the Greeks banned it, the Hindus worshipped it, and the Christian Church used to fend off heretics. TODAY ITS A TIMEBOMB TICKING IN THE HEART OF ASTROPHYSICS.
......
Charles Seife's elegant and witty account takes us from Aristotle to superstring theory by way of Pythagoras, Descartes, the Kabbalists and Einstein by way of Newton and Stephen Hawking.

Με λίγα λόγια εξηγεί πώς το 0 κυβερνά τον άνθρωπο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Λεωνίδας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


96 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/01/2004, 23:38:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Λεωνίδας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ελεύθερε
Λίγο πιο πάνω , με ένα αρκετά εκτενές κείμενο , διατύπωσα την άποψή μου «Επί παντός επιστητού» , μέσα από την θεωρία για το 0+@=1 . Πλέον ερμηνευω τα πάντα με αυτό .Μάλλον το προσπέρασες .
Ενδιαφέρουσες η απόψεις σου και επίσης ο εναλλακτικός τρόπος θέασης των πραγμάτων που προτείνεις .Δεν σου κρύβω ότι με παρόμοιο τρόπο σκέφτομαι και εγώ και γι αυτό κάποιες από τις απόψεις μας μοιάζουν .
Δεν θα ανέβαζα ένα απόσπασμα από τον μυστικισμό για να το χρησιμοποιήσω ως απόδειξη , αν δεν θεωρούσα ότι κυριολεκτεί .
Για μένα το απόσπασμα αυτό ότι λέει το «εννοεί» και όχι το «υπονοεί». Ακόμα και όταν λέει «μέσα εις αυτόν υπήρχε ζωή καί η ζωή ήτο τό φώς τών ανθρώπων» κυριολεκτεί . Αλλά είναι απίστευτο το πόσο δύσκολα τρώγεται μια σούπα με το πιρούνι , ακόμη και αν την έχεις μπροστά στην … μύτη σου , όπως θα λέγαμε κάπου αλλού .

Zemperg
Για μένα οι Κυνικοί συμβολίζουν την ….απόγνωση της ελληνικής φιλοσοφίας μπροστά στο τρομερό παιδί της τον Ζήνωνα .
Επί της ουσίας τώρα , θα σε παρακαλούσα για μια επιπρόσθετη ανάλυση της άποψής σου , επειδή δυστυχώς δεν κατάφερα να την κατανοήσω .

Ευθύμη
Συμφωνώ σε όσα ανέφερες για το Φ και επαυξάνω , καθώς το Φ εμπλέκεται σε όλα τα συστήματα της ζωής , του ορατού και του αόρατου κόσμου . Ακόμη και το ηλιακό μας σύστημα στο Φ βασίζεται .
Από εκεί και έπειτα νομίζω ότι υπεραπλοποίησες τις σχέσεις μεταξύ 0 ,@ και 1 για να βγάλεις το συμπέρασμα
0 = 1 = @
και βεβαίως χρησιμοποίησες μεταγενέστερα μαθηματικά για να αναλύσεις μια φιλοσοφική σκέψη , που εκ των πραγμάτων προηγείται των γνωστών μαθηματικών και σίγουρα τα …αμφισβητεί .
Θα πρέπει να είναι ενδιαφέρων το βιβλίο που προτείνεις και νομίζω ότι το έχουμε συναντήσει σε βιβλιογραφικές αναφορές κάποιων σάιτ που σχετίζονται με το Φ .

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις , βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευθύμης
Μέλος 2ης Βαθμίδας


187 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 00:31:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευθύμης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Λεωνίδα, κατά τη διάρκεια της συγγραφή της απάντησής μου διαπίστωσα τη συγκεκριμένη ισότητα, δεν αποτελεί κάτι που έχω μελετήσει εις βάθος. Το διετύπωσα προς σχολιασμό.

Προσωπικά πιστεύω ότι το 1 σε αυτήν την εξίσωση είναι σχετικό και δε θα πρέπει να μας φέρνει στο μυαλό την αρίθμηση ενός χάρακα. 1εκ δεν ισούται με 1 ίντσα. Ωστόσο, από το 0 μέχρι 1εκ, και από το 0 μέχρι τη 1 ίντσα, υπάρχει το ίδιο πλήθος στοιχείων, άπειρα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2004, 03:02:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου.
Λεωνίδα δεν προσπέρασα τίποτε. Δεν είδα να έχεις αναπτύξει το άλλο κεφάλαιο που λες στο τέλος του μεγάλου μυνήματος. Το αν και γιατί μπορεί να υπάρξει συνέχεια εννοώ. Δεν είδα να προχώρησες εκεί. Περιμένω με ανυπομονησία. Είναι δύσκολα τα κείμενα σου, με επιστημονική ως επί το πλείστον γλώσσα που απαιτεί και επι μέρους μελέτη. Και επειδή αυτή την εποχή δυσκολεύομαι να αδειάσω το μυαλό μου από τις δικές μου "αναμνήσεις", βλέπω τα πολύπλοκα μυνήματα των άλλων και δυσκολεύομαι να τα κατανοήσω επαρκώς. Ξέρεις ότι πολλές φορές δεν μπορείς να προσηλωθείς αρκετά.
Για παράδειγμα, δεν κατάλαβα το πώς ο Ευθύμης δικαιολογεί αυτά:
quote:
..πρόσθεση απείρων μηδενικών ισούται με οποιοδήποτε αριθμό.

0 + 1 = @

Μα, 1 = 0+0+0+0+.......

τότε, 0 + (0+0+0+.....) = @

Οπότε, 0 = 1 = @


Τα υπόλοιπα τα κατάλαβα. Αυτά όχι. Τα βρίσκω λανθασμένα, αλλά είναι πράγματι λανθασμένα; Ίσως πρέπει να συγκεντρωθώ ακόμη περισσότερο ή ίσως με βοηθάει μια πιο φιλολογική παρά επιστημονική γλώσσα. Εδώ θα είμαι πάντως.

Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy