ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Υπάρχει Θεός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 15
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2005, 22:12:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρόσφατα έπεσα πάνω σε αυτό το site:

http://www.ordination.org/MCAC%20Backup/proof.htm

Συγχωρέστε με, ψυχολογία δεν γνωρίζω αρκετά για να κρίνω την έρευνα, αλλά ο ψυχολόγος αυτός υποστηρίζει πως βρήκε στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη Θεού μελετώντας την ανατομία του Εγκεφάλου.
Το όνομά του George Hammond, και απ'ότι κατάλαβα υπάρχει και σχετικό βιβλίο. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτή την θεωρία; Γιατί δεν έχει ακουστεί αρκετά εώς τώρα;

Πρώτα απ'όλα εμένα αυτό μου ακούγεται περίεργο, γιατί απ'όσο ξέρω οι επιστήμονες επιφυλλάσονται για το μυστήριο ερώτημα: "Υπάρχει ο Θεός;", καθ'ότι δεν έχουν κάνει όλη την απαραίτητη μελέτη. Ωστόσο, από την μελέτη του σύμπαντος και τις θεωρίες περί κοσμογονίας, τείνουν προς την αντίληψη ότι Θεός δεν υπάρχει, γιατί το σύμπαν είναι μια ανακατανομή του τυχαίου, η οποία δεν προυποθέτει την ύπαρξη Θεού.

Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας πάνω στο θέμα. Σίγουρα υπάρχει πανσπερμία απόψεων πάνω σε αυτό (το αν υπάρχει Θεός) αλλά το θέμα είναι γιατί πιστεύει ο καθένας αυτό το οποίο πιστεύει για Θεό, αν βέβαια πιστεύει.

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/06/2005, 22:53:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσωπικά πιστεύω, το να προσπαθεί κανείς να αποδείξει με επιστημονικές διαδικασίες, θέματα που άπτονται της μεταφυσικής, είναι σα να προσπαθεί να πιάσει τον υδράργυρο.

O Μάσλοου το 1951 διατύπωσε τη θεωρία της "πυραμίδας των αναγκών" του ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία, ο άνθρωπος έχει κάποιες ανάγκες οι οποίες μπορούν να διαιρεθούν σε 5 επίπεδα. Σύμφωνα με τον ερευνητή λοιπόν, κάθε ανάγκη προκύπτει σαν ανάγκη όταν εκπληρωθεί η προηγούμενη.

Οι ανάγκες ενός ανθρώπου είναι οι φυσιολογικές, οι ανάγκη ασφάλειας, η ανάγκη του "ανήκειν", η αυτοεκτίμηση και η αυτοπραγμάτωση.

Το θρησκευτικό συναίσθημα που πηγάζει σαν μια ανάγκη από την εμφάνιση των πρώτων ανθρώπων, έχει να κάνει με το συναίσθημα της ασφάλειας (περισσότερο) και δευτερευόντως με το αίσθημα του "ανήκειν". Η θεοποίηση των μη κατανοητών από τον άνθρωπο έχει τη λογική ότι "εφόσον δεν το καταλαβαίνω, δεν δημιουργήθηκε από μένα", και άρα "δημιουργήθηκε από μια μεγαλύτερη από μένα δύναμη". Ο φόβος του ότι αυτή η δύναμη ενδεχομένως να εξοργιστεί μαζί του, τον οδηγεί στην πίστη του στο Θεό.

Για το λόγο αυτό, οι πιστοί (κάθε θρησκείας) υπάρχουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα (φτωχούς, αμόρφωτους) και πολύ λιγότερο στα ανώτερα. Όσο μεγαλώνει η γνώση, τόσο μειώνεται το θρησκευτικό αίσθημα.

Εντύπωση μου έκανε ένα βιβλίο ενός έλληνα καθηγητή του Πανεπιστημίου του Maryland ο οποίος σε έρευνα που είχε κάνει ανάμεσα στο επιστημονικό προσωπικό των αμερικανικών πανεπιστημίων, οι πιστοί κάποιας θρησκείας δεν υπερέβαιναν το 5% ενώ σαν κοινά αποδεκτή "θρησκεία" επικρατούσε αυτό που ονομάζουμε "επιστημονικός υλισμός".

Τελειώνοντας, να αναφέρω ότι μια παράπλευρη θεωρία με αυτήν του Maslow αναφέρει ότι η ύπαρξη μιας ανάγκης στον άνθρωπο, ταυτόχρονα σημαίνει ότι η ανάγκη αυτή έχει ένα πραγματικό αντικείμενο (π.χ. πεινάμε, άρα υπάρχει φαγητό). Άρα, με το να θέλει ο άνθρωπος να πιστεύει κάπου αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και το αντικείμενο της πίστης που είναι ο Θεός.

Βέβαια, η θεωρία αυτή δεν μπορεί να αποδειχτεί, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο παραπάνω ερώτημα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2005, 05:22:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με τον Hammond: πρόκειται για φυσικό επιστήμονα (έχει 2 διπλώματα φυσικής), ο οποίος το 1981 είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και από τότε... έχει ξεφύγει λίγο.

Στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα αποκαλείται σαν "Παλαβός με δίπλωμα" και από το ατύχημά του και μετά άρχισε να μπερδεύει την επιστήμη με τη θρησκεία σε βαθμό που προκαλούσε τον γέλωτα. Ισχυρίζεται ότι μιλάει με το πνεύμα του Νεύτωνα, έχει συνομιλίες με τον Feynman ενώ θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση του Mendel.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "Η προέλευση του Σταυρού" το οποίο θεωρείται από τους ειδικούς σαν το κορυφαίο είδος επιστημονικής παλαβομάρας.

Οι απόψεις του περί της "Επιστημονικής Απόδειξης του Θεού", όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στο site που παραπέμπει ο WWalker, λένε με δυο λόγια πως "οτιδήποτε γνωρίζουμε για το Θεό και τις θρησκείες, είναι στην πραγματικότητα παραισθήσεις που δημιουργούνται στον εγκέφαλό μας εξαιτίας της βαρύτητας"!!!

Πιθανώς η βαρύτητα να επηρεάζει τον εγκέφαλό μας, αλλά όχι σε βαθμό να του δημιουργεί παραισθήσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι πως οι απόψεις αυτές απορρίφθηκαν από ΟΛΕΣ τις επιστημονικές και θρησκευτικές οργανώσεις ανεξαιρέτως, γι'αυτό και φέτος (2005) ο Hammond ανακοίνωσε ότι ιδρύει τη δικιά του θρησκεία, την οποία ονομάζει "Εκκλησία της Επιστημονικής Έλευσης" (COSA).

Για να γίνει κανείς μέλος της εκκλησίας αυτής, δε χρειάζεται τίποτε άλλο παρά ένα e-mail στη διεύθυνση COSAchurch@hotmail.com.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2005, 05:46:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πριν από λίγοι καιρό είχα διαβάσει για ένα σημείο του εγκεφάλου, στο οποίο βρίσκεται και το λεγόμενο "σημείο του Θεού" (God-spot).

Σε ορισμένους ανθρώπους αυτό το σημείο είναι πιο αναπτυγμενό, και οι άνθρωποι αυτοί, βιώνουν εντονότερη την ανάγκη να πιστεύουν στον Θεό, από ότι άλλοι.

Tο σημείο αυτό του εγκεφάλου (temporal lobe) σχετίζεται με τις Θρησκευτικές - Πνευματιστικές εμπειρίες, και μάλιστα έχει άμεση σχέση και με την επιληψία.

Να θυμίσω πως πολλοί γνωστοί πάσχοντες από επιληψία παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό εντονότατη σχέση με το Θείο, (Απόστολος Παύλος, Μωάμεθ, Ιωάννα της Λωραίνης, Ντοστογιέφσκι, Ιούλιος Καίσαρας,), και μάλιστα ορισμένοι πίστεψαν ότι ήταν και οι ίδιοι Θεοί (πχ Καλιγούλας).

Δημιουργήθηκε μάλιστα και ένα επιστημονικό δίλημμα, καθώς στην προσπάθεια να θεραπευτεί η επιληψία, μια λύση είναι η αφαίρεση ενός μέρους του temporal lobe (sorry παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να λέγεται στα Ελληνικά).

Πολλοί όμως επιστήμονες αντέτειναν πως η αφαίρεση του temporal lobe, θα αποτελούσε σε ένα είδος "Godectomy" ή αλλιώς, με μια πρόχειρη μετάφραση σε "Θεο-εκτομή", μετατρέποντας θρήσκους ανθρώπους σε άθεους...

Μάλιστα μερικοί επιστήμονες μιλούν για ένα νεο είδος ιατρικής, την "Neurotheology".

Αν σας ενδιαφέρει, βρήκα κάποιες σελίδες σχετικά:

http://www.users.bigpond.com/lorengaston/oct04.html
http://www.islamonline.net/English/Science/2005/04/article02.shtml
http://www.churchofvirus.org/virus.2Q99/0754.html
http://www.talkabouthealthnetwork.com/group/alt.yoga/messages/68527.htmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2005, 06:29:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Brie Boy
Δημιουργήθηκε μάλιστα και ένα επιστημονικό δίλημμα, καθώς στην προσπάθεια να θεραπευτεί η επιληψία, μια λύση είναι η αφαίρεση ενός μέρους του temporal lobe (sorry παιδιά δεν ξέρω πως μπορεί να λέγεται στα Ελληνικά).

Πρόκειται για τους κροταφικούς λοβούς (temporal lobe), οι οποίοι σχετίζονται με την έκδηλη μνήμη αλλά και με την επιληψία (και είναι οι πρώτοι που καταστρέφονται με τη νόσο Αλτζχάιμερ).

Με αφορμή αυτό που είπες Brie Boy, βρήκα ένα σχετικό άρθρο στα ελληνικά, με τίτλο "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 02:49:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φυσικά μετά από μια τέτοια ανακάλυψη, αν όντως ισχύει, φαντάζομαι ότι το θέμα Θρησκείας ξεφεύγει από τα όρια οικογένειας, παράδοσης, εξυπνάδας, αντίληψης, αλλά γίνεται καθαρά βιολογικό.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με την θεωρεία αυτή, ο Θεός κατοικεί στον εγκέφαλο και μόνο...

Τι λέτε?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 11:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρώτησα έναν γνωστό μου γιατρό, και μου είπε ότι λίγο πολύ αυτά είναι !@#$%^& των ψυχολόγων. Οι ψυχίατροι προσπαθούν να ανάγουν το θέμα στην συνολική δομή του εγκεφάλου αυτή καθέ αυτή, και όχι σε επιμέρους κέντρα, και λογικό το βρίσκω, γιατί αν υπάρχει ένα κέντρο για το κάθε ψιλοπράγμα δεν βγαίνει νόημα.

quote:
Φυσικά μετά από μια τέτοια ανακάλυψη, αν όντως ισχύει, φαντάζομαι ότι το θέμα Θρησκείας ξεφεύγει από τα όρια οικογένειας, παράδοσης, εξυπνάδας, αντίληψης, αλλά γίνεται καθαρά βιολογικό.
Εν ολίγοις, σύμφωνα με την θεωρεία αυτή, ο Θεός κατοικεί στον εγκέφαλο και μόνο...

Τι λέτε?


Φίλη Brie Boy, το σεξ είναι καθαρά βιολογικό;
Με αυτή την αντίληψη η ίδια η ζωή είναι καθαρά βιολογική. Δεν το βρίσκω λογικό αυτό, συνήθως η λειτουργία του εγκεφάλου αντιστοιχεί στις εξωτερικές καταστάσεις. Όλες του οι λειτουργίες ανταποκρίνονται σε κάτι το χειροπιαστό, οπότε (αν η θεωρία αυτή δεν είναι μπαρούφα) θα πρέπει και αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου να δημιουργήθηκε για κάποιον λόγο που άπτεται της πραγματικότητας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VELISSARIOS
Πλήρες Μέλος

Greece
1030 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 15:56:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΒΡΗΚΑ 2-3 ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ.ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΕΜΑΤΑ?
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Girtos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
617 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 19:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Girtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ;ΟΧΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΞΗΓΗΣΗ;ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΟΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΑ ΟΝΤΑ.ΕΤΣΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.


gKΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4073 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 20:02:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΦΡΟΔΙΤΗ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

[ΑΦΡΟΔΙΤΗ]
Να ξέρεις,ότι ευτυχία είναι να μπορείς να ξεχνάς,και να μπορείς να θυμάσαι.
Η ευτυχία έρχεται από την ικανότητα να νιώθεις βαθιά,να απολαμβάνεις απλά,να σκέφτεσαι ελεύθερα να ρισκάρεις στη ζωή να είσαι απαραίτητος.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alexilexos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
163 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 20:29:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alexilexos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν το βρίσκω λογικό αυτό, συνήθως η λειτουργία του εγκεφάλου αντιστοιχεί στις εξωτερικές καταστάσεις.

Ο εγκέφαλος έχει την δυνατότητα παρατήρησης και ερμηνείας των εξωτερικών καταστάσεων, και όπου υπάρχουν κενά τα συμπληρώνει μόνος του.
quote:
Όλες του οι λειτουργίες ανταποκρίνονται σε κάτι το χειροπιαστό

Η σκέψη ? η φαντασία ? η μνήμη ? το συναίσθημα ?
quote:
αυτή η λειτουργία του εγκεφάλου να δημιουργήθηκε για κάποιον λόγο που άπτεται της πραγματικότητας.

Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα το σύνολο των πληροφοριών που λαμβάνει από τα αισθητήρια όργανα. Τα αισθητήρια όργανα που διαθέτει ο άνθρωπος μπορούν να συλλέξουν ολόκληρο το φάσμα των πληροφοριών που διατρέχουν τον κόσμο μας ?


'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 21:10:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Με αφορμή αυτό που είπες Brie Boy, βρήκα ένα σχετικό άρθρο στα ελληνικά, με τίτλο "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ".

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Σε βάζει σε σκέψεις...

Δείτε και αυτό που έβαλε ο Μάνος σε άλλο τόπικ (δεν αναφέρεται στον Θεό αλλά στα ufo και τους εξωγήινους, αλλά μπορούμε να κάνουμε έναν παραλληλισμό με τις "μυστικιστικές" εμπειρίες.)
http://www.thelo.gr/ufo/aliens3.asp

Από το άρθρο
"Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις έχει ιδιαίτερη σημασία η προδιάθεση του ανθρώπου να πιστέψει. Είναι δηλαδή πολύ πιθανό να "δει" ένα ufo, όταν είναι έτοιμος να "δει" ή με μία έννοια όταν είναι επιρρεπής να στο να δώσει μία τέτοια εξήγηση σε αυτό που βλέπει. Η αντίληψη μας δεν είναι αλάνθαστη. Αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας παίρνει στην πραγματικότητα νόημα από τις γνώσεις μας, τα "πιστεύω" μας, ακόμα και την διάθεση που βρισκόμαστε την συγκεκριμένη στιγμή.

Δείτε και τα παραδείγματα που δίνει παρακάτω για τις έρευνες των ψυχολόγων πάνω σε "αυτόπτες μάρτυρες" ενός γεγονότος, καθώς και το κείμενο για την έρευνα του Bristol για τις απαγωγές και την αστάθεια του μετωπιαίου λοβού.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 21:31:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να πω και κάτι άλλο βρε παιδιά που σκέφτηκα τώρα.

Μπορούμε να δεχτούμε ότι κατά την μυστικιστική εμπειρία ο εγκέφαλος αποκόβεται από τον εξωτερικό κόσμο, αλλά δεν έχουμε στοιχεία ότι αποκόβεται και από τις υπόλοιπες περιοχές του.
Τι θέλω να πω. Πώς γίνεται και κατά την διάρκεια της μυστικιστικής εμπειρίας ο Χριστιανός θα βλέπει μόνο τον Ιησού ή την Παναγία, ο Μωαμεθανός μόνο τον Μωάμεθ, ο Βουδιστής μόνο τον Βούδα;
(ή αντίστοιχα να ακούνε την φωνή τους και λόγια που ήδη τα αναγνωρίζουν μέσα από τα ιερά κείμενά τους; ή ακόμα να βλέπουν τον Παράδεισο και την Κόλαση όπως τα γνωρίζουν πάλι μέσα από τα ιερά τους κείμενα;)

Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη την στιγμή ο εγκέφαλος "δημιουργεί" ή "βλέπει" (όποιο από τα δύο θέλετε), αλλά επεξεργάζεται και ερμηνεύει ταυτόχρονα;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 24/06/2005 21:33:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/06/2005, 22:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η σκέψη ? η φαντασία ? η μνήμη ? το συναίσθημα ?

Όλα αυτά ανταποκρίνονται σε κάτι το χειροπιαστό, όπως είπα. Όλα όσα προανέφερες ασχολούνται με πράγματα χειροπιαστά, αληθινά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή, καθορίζονται από αυτήν. Για παράδειγμα γιατί υπάρχει η σκέψη; Για να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση. Γιατί υπάρχει η μνήμη; Για να θυμόμαστε κάτι. Η φαντασία; Για να είμαστε δημιουργικοί. Το συναίσθημα; Για να δώσει στην ζωή απόχρωση, να μεταβάλλει την διάθεσή μας.
Όλα αυτά έχουν χημική βάση στον εγκέφαλο. Εκτός κι αν όταν είπα "χειροπιαστό" κατάλαβες "υλικό".

quote:

Ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα το σύνολο των πληροφοριών που λαμβάνει από τα αισθητήρια όργανα. Τα αισθητήρια όργανα που διαθέτει ο άνθρωπος μπορούν να συλλέξουν ολόκληρο το φάσμα των πληροφοριών που διατρέχουν τον κόσμο μας ?

Όχι, αλλά προς τι η ερώτηση;
Για παράδειγμα, το μάτι συλλαμβάνει μόνο ότι βρίσκεται μέσα στα μήκη κύμματος που αναγνωρίζει απ'τα ερεθίσματα που δέχεται (δεν θυμάμαι ακριβώς τα όρια, αλλά βρίσκεται εύκολα).

Αυτό που λέω είναι, ότι αν δεν είναι μπαρούφα το God spot, δεν αποκλείει την ύπαρξη του Θεού ως κάτι το "φανταστικό" μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Αντίθετα μάλλον, δείχνει πως φτιάχθηκε μέσα στον εγκέφαλο για κάποιον λόγο.


quote:
Σχετικά με τον Hammond: πρόκειται για φυσικό επιστήμονα (έχει 2 διπλώματα φυσικής), ο οποίος το 1981 είχε χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και από τότε... έχει ξεφύγει λίγο.

Στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα αποκαλείται σαν "Παλαβός με δίπλωμα" και από το ατύχημά του και μετά άρχισε να μπερδεύει την επιστήμη με τη θρησκεία σε βαθμό που προκαλούσε τον γέλωτα. Ισχυρίζεται ότι μιλάει με το πνεύμα του Νεύτωνα, έχει συνομιλίες με τον Feynman ενώ θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση του Mendel.

Μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "Η προέλευση του Σταυρού" το οποίο θεωρείται από τους ειδικούς σαν το κορυφαίο είδος επιστημονικής παλαβομάρας.

Οι απόψεις του περί της "Επιστημονικής Απόδειξης του Θεού", όπως μπορεί κανείς να διαβάσει στο site που παραπέμπει ο WWalker, λένε με δυο λόγια πως "οτιδήποτε γνωρίζουμε για το Θεό και τις θρησκείες, είναι στην πραγματικότητα παραισθήσεις που δημιουργούνται στον εγκέφαλό μας εξαιτίας της βαρύτητας"!!!


Δεν σημαίνει κάτι αυτό, πέρα από το ότι είναι "τόσο έξυπνος που παλάβωσε απ΄το τρομερό του μυαλό" (βλέπε κάτι ιδιοφυίες που τους έστριψε). Ο Νεύτωνας ήταν φοβερά παλαβός και τρομερά θρησκευόμενος (ή μάλλον θρησκόληπτος), τόσο που άγγιζε τα όρια της παράνοιας. Είναι πάρα πολλοί οι επιστήμονες που παλαβώνουν, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 00:04:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχει δίκιο ο WindWalker. Καλέ μου WWalker όταν δεν νευριάζεις, είσαι καταπληκτικός συνομιλητής.

Κύριοι, δεν πιστεύω ότι αξίζει να αναλωνόμαστε και να χαλάμε τις καρδιές μας για το αν υπάρχει Θεός. Η φράση του WindWalker τα λέει όλα:

quote:
Αυτό που λέω είναι, ότι αν δεν είναι μπαρούφα το God spot, δεν αποκλείει την ύπαρξη του Θεού ως κάτι το "φανταστικό" μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Αντίθετα μάλλον, δείχνει πως φτιάχθηκε μέσα στον εγκέφαλο για κάποιον λόγο.


Δηλαδή μιλάμε για ένα σημείο του εγκεφάλου που προκαλεί τις θρησκευτικές εμπειρίες, η ένταση των οποίων ποικίλλει, ανάλογα με τις θρησκευτικές αντιλήψεις του καθενός.
Απλώς, από κει και πέρα, έγκειται στην αντίληψη του καθενός. Αν είναι άθεος, θεωρεί ότι αυτό το σημείο απλά προκαλεί την πίστη σε κάποιους, ενώ αν πιστεύει στον Θεό, πιστεύει ότι το God spot δημιουργήθηκε από τον Θεό στον άνθρωπο (κατά το "τα πάντα εν σοφία εποίησε).

Αυτό που για μένα παρουσιάζει πραγματικά ενδιαφέρον και δεν θα προκαλέσει, φαντάζομαι, διαμάχες, είναι οι σωματικές παρενέργειες (δεν ξέρω καν αν χρησιμοποιώ την σωστή λέξη, ας πούμε σωματικές αντιδράσεις) σε κάποιον που πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη του Θείου.

Φίλε WWalker σε κάποιο άλλο τόπικ κάνατε λόγο μαζί με τον φίλο Ψηλό για τα στίγματα, που εμφανίζονται στα σώματα κάποιων. Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί παλιότερα σε άλλο τόπικ, αλλά γιατί να μην το συζητήσουμε και μεις?

Κάποτε στο πλαίσιο της σχόλης μου, είχα κάνει μια έρευνα για το Unio Mystica, την απόλυτη ένωση με το Θείο, για τις καθολικές μοναχές. Έναυσμα μου δώθηκε από σχετικό άρθρο του Economist:

http://www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=2478148

Εν ολίγοις, οι μοναχές έφταναν σε κατάσταση που προσομοιάζει της σεξουαλικής ικανοποίησης μετα την εμπειρία του Unio Mystica.

Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση, ότι όλες αυτές οι μοναχές ήταν τρελλές. Απλά με εντυπωσιάζουν τα παιχνίδια του ανθρώπινου εγκεφάλου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geokpap
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 01:17:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους geokpap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προφανώς ο Θεός δεν υπάρχει. ΥΠ-ΑΡΧΩ = βρίσκομαι υπό κάποιας αρχής. Βασική ιδιότητα του Θεού είναι η άναρχη - ο Θεός δεν πρέπει υποχρεωτικά να υπόκειται ή να έπεται κάποιας αρχής. Εφόσον υπάρχει δεν είναι.

Νέο forum: ο Θεός ΕΙΝΑΙ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 02:03:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βασικά φίλε μου geokpap, ο Μπαμπινιώτης δίνει άλλη ετυμολογική χροιά στην λέξη "υπάρχω" από αυτή που δίνεις εσύ:

Υπάρχω, αρχική σημασία "αρχίζω, ξεκινώ από την αρχή."

quote:
geokpap: Εφόσον υπάρχει δεν είναι. Νέο forum: ο Θεός ΕΙΝΑΙ;

Εδώ μπορεί να φταίω και γω, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω καθόλου τι εννοείς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

geokpap
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 02:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους geokpap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Μπαμπινιώτης αναγράφει ότι ΥΠΑΡΧΩ=ΑΡΧΙΖΩ; Καταπληκτικό! Έστω, η προηγούμενη δήλωση ισχύει στο ακέραιο καθώς η βασική ιδιότητα του Θεού εξακολουθεί να είναι η άναρχη, συνεπώς δεν μπορεί ούτε να υπάρξει και φυσικά ούτε να αρχίσει (εφόσον αρχίζω, ΑΡΧΩ ΥΠΟ της χρονικής Αρχής).

Εφόσον υπάρχει δεν ΕΙΝΑΙ (ΘΕΟΣ), ελπίζω αυτό να σε διευκόλυνε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Brie Boy
Μέλος 3ης Βαθμίδας


569 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 03:20:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Brie Boy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταλαβαίνω πως το θέτεις χρονικά (άρχω, αρχίζω, υπάρχω) αλλά δεν καταλαβαίνω την έννοια που δίνεις στο "είναι".

quote:
Εφόσον υπάρχει δεν ΕΙΝΑΙ (ΘΕΟΣ),

Προφανώς κάνεις κάποιον υπαινιγμό, αλλά εγώ δεν τον πιάνω.... Η τουλάχιστον, αν είναι αυτός που νομίζω, έχει καθαρά γλωσσολογικά ερίσματα και μόνο.

Όλα αυτά τα περί αρχής κτλ, είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση. Επειδή εμείς ορίζουμε αρχή μέση και τέλος, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Θεό, αν υπάρχει, έτσι?

Το ότι η ελληνική γλώσσα το παρουσιάζει έτσι (υπάρχει) δεν σημαίνει ότι αποδίδει και την ουσία.

Και αν εμείς μπορούμε να κάνουμε έναν γλωσσολογικό υπαινισμό αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι αυτός απευθύνεται σε μας και μόνο σα μας... και σε κανέναν άλλον (ούτε καν σε άλλους ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα)...

Κοινώς παίζουμε με τις λέξεις που άλλοι απέδωσαν σε πράγματα που δεν μπορούσαν καν να πολυορίσουν...

Sorry που γίνομαι κουραστική (αλλά συνήθως έτσι γίνομαι όταν δεν πολυκαταλαβαίνω ).Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 05:53:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ;ΟΧΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΕΞΗΓΗΣΗ;ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΟΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΑ ΟΝΤΑ.ΕΤΣΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΨΗΛΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.


Ευτυχώς μετά ήρθε η επιστήμη και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 07:03:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έχει δίκιο ο WindWalker. Καλέ μου WWalker όταν δεν νευριάζεις, είσαι καταπληκτικός συνομιλητής.

quote:
Ο Μπαμπινιώτης αναγράφει ότι ΥΠΑΡΧΩ=ΑΡΧΙΖΩ; Καταπληκτικό! Έστω, η προηγούμενη δήλωση ισχύει στο ακέραιο καθώς η βασική ιδιότητα του Θεού εξακολουθεί να είναι η άναρχη, συνεπώς δεν μπορεί ούτε να υπάρξει και φυσικά ούτε να αρχίσει (εφόσον αρχίζω, ΑΡΧΩ ΥΠΟ της χρονικής Αρχής).

Εφόσον υπάρχει δεν ΕΙΝΑΙ (ΘΕΟΣ), ελπίζω αυτό να σε διευκόλυνε.


Να δω τι άλλο θα ακούσω απ'τον Μπαμπινιώτη μετά τους βούλγαρους...
Τέλος πάντων, πως εξηγεί το υπάρχω=αρχίζω; Ισοδύναμα είναι αυτά τα δύο; Εγώ τα βλέπω διαφορετικά. Δηλαδή αν δεν υπάρχει κάτι δεν άρχισε ποτέ;

quote:
Αυτό που για μένα παρουσιάζει πραγματικά ενδιαφέρον και δεν θα προκαλέσει, φαντάζομαι, διαμάχες, είναι οι σωματικές παρενέργειες (δεν ξέρω καν αν χρησιμοποιώ την σωστή λέξη, ας πούμε σωματικές αντιδράσεις) σε κάποιον που πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη του Θείου.

Φίλε WWalker σε κάποιο άλλο τόπικ κάνατε λόγο μαζί με τον φίλο Ψηλό για τα στίγματα, που εμφανίζονται στα σώματα κάποιων. Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί παλιότερα σε άλλο τόπικ, αλλά γιατί να μην το συζητήσουμε και μεις?

Κάποτε στο πλαίσιο της σχόλης μου, είχα κάνει μια έρευνα για το Unio Mystica, την απόλυτη ένωση με το Θείο, για τις καθολικές μοναχές. Έναυσμα μου δώθηκε από σχετικό άρθρο του Economist:

http://www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=2478148

Εν ολίγοις, οι μοναχές έφταναν σε κατάσταση που προσομοιάζει της σεξουαλικής ικανοποίησης μετα την εμπειρία του Unio Mystica.


Το θέμα είναι ότι όλα κατ'αυτόν τον τρόπο δουλεύουν. Με το μυαλό μας δημιουργούμε πραγματικότητα, μόνο που τα πλαίσιά της περιορίζονται απ'το τι καταφέρνει το μυαλό. Με άλλα λόγια, και ένας υπολογιστής μηχανισμούς χρησιμοποιεί και ο ίδιος δεν παίρνει χαμπάρι ότι τους εκτελεί. Το να αναλύσουμε την βιολογική δομή μιας λειτουργίας σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να σημαίνει ότι υποβαθμίζουμε το θέμα σε απλώς βιολογία, γιατί ούτως ή άλλως αυτή είναι η ουσία της θρησκείας: να δώσει στον άνθρωπο νόημα πέρα απ'την βιολογική του υπόσταση, να μην είμαστε απλώς μια διατεταγμένη μάζα χημικών ουσιών και των μηχανισμών που τις λειτουργούν.

Αυτό σκέφτομαι τώρα, ότι αν υπάρχει στον εγκέφαλο κάτι τέτοιο, τότε είναι απολύτως μέσα στην φύση του ανθρώπου η θρησκευτικότητα, και κάθε άλλο παρά παράλογη, όπως υποστηρίζεται τώρα τελευταία από αρκετούς.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alexilexos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
163 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 08:06:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alexilexos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όλα όσα προανέφερες ασχολούνται με πράγματα χειροπιαστά, αληθινά, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή, καθορίζονται από αυτήν. Για παράδειγμα γιατί υπάρχει η σκέψη; Για να μας βοηθήσει να βρούμε μια λύση. Γιατί υπάρχει η μνήμη; Για να θυμόμαστε κάτι. Η φαντασία; Για να είμαστε δημιουργικοί. Το συναίσθημα; Για να δώσει στην ζωή απόχρωση, να μεταβάλλει την διάθεσή μας.
Όλα αυτά έχουν χημική βάση στον εγκέφαλο.

Δεν καθορίζονται από την ζωή, είναι μηχανισμοί ερμηνείας της. Η σκέψη, η μνήμη κλπ έχουν μεν χημική βάση, αλλά δεν μπορεί να εξηγηθεί:
η ταχύτητα της σκέψης μόνο μέσω της δράσης των νευροδιαβιβαστών, ομοίως η ταχύτητα ανάκλησης, η χωρητικότητα και η πολυπλοκότητα της μνήμης.
Συνεπώς όσα ανέφερα αποτελούν άϋλους μηχανισμούς οι οποίοι πολλές φορές δεν ασχολούνται με αληθινές καταστάσεις πχ οι ψευδαισθήσεις.
quote:
Όχι, αλλά προς τι η ερώτηση;

Άρα έχουμε αντίληψη τμήματος της πραγματικότητας.
quote:
Αυτό που λέω είναι, ότι αν δεν είναι μπαρούφα το God spot, δεν αποκλείει την ύπαρξη του Θεού ως κάτι το "φανταστικό" μέσα στον εγκέφαλο του ανθρώπου. Αντίθετα μάλλον, δείχνει πως φτιάχθηκε μέσα στον εγκέφαλο για κάποιον λόγο.

Δεν φτιάχθηκε. Οι νευροβιολόγοι τείνουν στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλος στο πλάισιο της κοινωνικής προσαρμογής του αφίερώνει μία ομάδα νευρώνων για το θρησκευτικό συναίσθημα (σε ανθρώπους διαφόρων θρησκειών), πράγμα που δεν παρατηρείται σε άθρησκους. Η έρευνα αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε παιδιά όπου τα αποτελέσματα θα είναι περισσότερο αντικειμενικά.
quote:
και κάθε άλλο παρά παράλογη, όπως υποστηρίζεται τώρα τελευταία από αρκετούς

Εξακολουθεί να είναι παράλογη.

'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
geokpap
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/06/2005, 13:35:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους geokpap  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καταλαβαίνω πως το θέτεις χρονικά (άρχω, αρχίζω, υπάρχω) αλλά δεν καταλαβαίνω την έννοια που δίνεις στο "είναι".

quote:
Εφόσον υπάρχει δεν ΕΙΝΑΙ (ΘΕΟΣ),

Προφανώς κάνεις κάποιον υπαινιγμό, αλλά εγώ δεν τον πιάνω.... Η τουλάχιστον, αν είναι αυτός που νομίζω, έχει καθαρά γλωσσολογικά ερίσματα και μόνο.

Όλα αυτά τα περί αρχής κτλ, είναι καθαρά ανθρώπινη επινόηση. Επειδή εμείς ορίζουμε αρχή μέση και τέλος, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τον Θεό, αν υπάρχει, έτσι?

Το ότι η ελληνική γλώσσα το παρουσιάζει έτσι (υπάρχει) δεν σημαίνει ότι αποδίδει και την ουσία.

Και αν εμείς μπορούμε να κάνουμε έναν γλωσσολογικό υπαινισμό αυτή τη στιγμή, σημαίνει ότι αυτός απευθύνεται σε μας και μόνο σα μας... και σε κανέναν άλλον (ούτε καν σε άλλους ανθρώπους που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα)...

Κοινώς παίζουμε με τις λέξεις που άλλοι απέδωσαν σε πράγματα που δεν μπορούσαν καν να πολυορίσουν...

Sorry που γίνομαι κουραστική (αλλά συνήθως έτσι γίνομαι όταν δεν πολυκαταλαβαίνω ).


Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρη ότι ισχύει είναι ότι η Ελληνική Γλώσσα αποδίδει την ουσία των πραγμάτων. Οτιδήποτε άλλο τελεί υπό αμφισβήτηση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Lilith N.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
100 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2005, 08:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lilith N.  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Lilith N.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Προφανώς ο Θεός δεν υπάρχει. ΥΠ-ΑΡΧΩ = βρίσκομαι υπό κάποιας αρχής. Βασική ιδιότητα του Θεού είναι η άναρχη - ο Θεός δεν πρέπει υποχρεωτικά να υπόκειται ή να έπεται κάποιας αρχής. Εφόσον υπάρχει δεν είναι.

Νέο forum: ο Θεός ΕΙΝΑΙ;


ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η 'ΔΥΝΑΜΗ' ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΨΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΥΣΤΑ

ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΜΑΣ. ΟΤΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΦΩΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ....ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ?
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demon_LordGR
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
139 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/07/2005, 03:43:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demon_LordGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλη lilith.οι απορίες που έχουν κάποιοι όπως εσύ"πώς δημιουργήθηκε ο θεός"η"που είναι ο θεός οταν τον χρειαζόμαστε?τόσος κόσμος πεθαίνει κάθε μερα γιατί δεν κάνει τίποτα ο θεός"και δηλαδή τί θέλατε να κάνει ο θεός.να φωτίσει τις καρδιές μας?για την δυστηχία και την κακία που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο ευθηνόμαστε εμείς και κανείς άλλος.εμείς τα προκαλούμε όλα.κάνουμε την γκάφα μας και μετά ρείχνουμε το φτλεξημο στον θεό.ΣΟΒΑΡΕΥΤΉΤΕ ΛΊΓΟ .και ναι ο θεός υπήρχε πάντα φίλη lilith.είναι κάτι που δεν το χωράει ο νούς μας.δεν εξηγείται με απλή λογική(το μόνο που δεν εξηγείται με απλή λογική)αυτό απλά πρέπει να το δεχτούμε!!!!!και το αν υπάρχει θεός θα το μάθουμε μόνο οταν πεθάνουμε.τώρα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά!!!εγώ πάντος πιστεύω οτι υπάρχει θεός.υπάρχει μέσα μας.είναι η δύναμη μας κρατάει ζωντανούς μέσα στους αιώνες και θα μας κρατάει ζωντανούς μέχρι να σταματήσουμε να πιστεύουμε σε αυτόν.θεός δεν είναι η λάμψη που εμφανήστηκε μπροστά στον μωυσή και τον φώτησε.αλλά αυτό που μας δείνει κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίζουμε την δύσκολη καθημερηνότητα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Lilith N.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
100 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 11:49:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lilith N.  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Lilith N.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ DEMON_LORDGR
ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΘΕΣΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΝΑΡΕΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΥΘΥΜΙΕΣ ΜΑΣ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ! ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΝΙΑ ΤΟΥΣ!
ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΓΕΛΙΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ 'ΠΡΩΙΑ' 'ΞΥΠΝΗΣΕ' ΚΑΙ ΛΕΕΙ: ΑΑΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΚΕΦΙΑ! ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΩ ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ! (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ) ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ?
ΤΟ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΙΑ.
ΒΑΣΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΗ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 12:23:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω μία απορία!
Ας υποθέσουμε οτι ένας Βουδιστής, ενήμερος για τον Χριστιανισμό και τα δόγματα του αλλά πιστός Βουδιστής, διάγει μια ζωή ενάρετη, τίμια, βοηθάει τους συνανθρώπους του κι έχει μέσα του αγάπη για τον καθένα.
Με λίγα λόγια ζεί μια ζωή σύμφωνη με τα πρότυπα του Χριστιανισμού, όμως πιστεύει στον δικό του Θεό.
Αν αυτός πεθάνει, η ψυχή του θα πάει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Μηδενιστής
Μέλος 2ης Βαθμίδας


277 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 13:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μηδενιστής  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς για τους φίλους μου Χριστιανούς ο Ιαχωβάς τους, τους βγήκε μεταξεταστέος. Όπως και ο ενσαρκωθείς Υιός και λόγος δέν επιβεβαίωσαν την φήμη τους οτι πρόκειται για τον έναν και μοναδικό αληθινό Θεό.
Όλες οι εκκλήσεις, προσευχές νηστείες ικεσίες πάνε κατα την συντριπτική πλειοψηφία στον βρόντο και μόνο ελάχιστες φορές απο καθαρή τύχη επαληθεύονται. Απλούστατα γιατί απευθύνονται με αυτές στα ντουβάρια του σπιτιού τους, ή της εκκλησίας. Δέν τους ακούει κανένας πάνε τόσες θυσίες σε όλη τους την ζωή και τόσες στερήσεις χαμένες.
Γιατί ο Ιαχωβάς τους ξέχασε και δέν τους θυμάται πιά, τους ξέχασε απο την εποχή που έσφαζε κατα χιλιάδες ανθρώπους, λαούς και γενοκτονούσε έθνη εν ονόματι του ιερού του λαού και του σπέρματος του εκλεκτού ανθρώπου του θελήματος του, του Αβραάμ.
Απο κεί και πέρα δέν υπάρχει για κανέναν άνθρωπο που τον πιστεύει σάν τον αληθινό και έναν Θεό έστω και άν μεταμορφώθηκε απο Θεό σφαγέα στον Θεό της ελεημοσύνης και της αγάπης. Αλλά απο τότε που έγινε αυτή η μεταμόρφωση λές και άνοιξε η γή και τον κατάπιε. Τον ψάχνουν στα αστέρια, στο φεγγάρι κάτω απο την γή παντού, άφαντος αυτός!!!
Τα έχει κάνει πλακάκια φαίνεται με τον Εωσφόρο και παίζουν τάβλι μαζί δέν υπάρχει άλλη εξήγηση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Allien
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Azores
62 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 16:26:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Allien  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχω μία απορία!
Ας υποθέσουμε οτι ένας Βουδιστής, ενήμερος για τον Χριστιανισμό και τα δόγματα του αλλά πιστός Βουδιστής, διάγει μια ζωή ενάρετη, τίμια, βοηθάει τους συνανθρώπους του κι έχει μέσα του αγάπη για τον καθένα.
Με λίγα λόγια ζεί μια ζωή σύμφωνη με τα πρότυπα του Χριστιανισμού, όμως πιστεύει στον δικό του Θεό.
Αν αυτός πεθάνει, η ψυχή του θα πάει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο?

Θα κριθεί σύμφωνα με το Νόμο, όχι με τη Χάρη. Τη Χάρη την δέχεται όποιος πιστεύει.

Α.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Lilith N.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
100 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2005, 13:42:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Lilith N.  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Lilith N.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχω μία απορία!
Ας υποθέσουμε οτι ένας Βουδιστής, ενήμερος για τον Χριστιανισμό και τα δόγματα του αλλά πιστός Βουδιστής, διάγει μια ζωή ενάρετη, τίμια, βοηθάει τους συνανθρώπους του κι έχει μέσα του αγάπη για τον καθένα.
Με λίγα λόγια ζεί μια ζωή σύμφωνη με τα πρότυπα του Χριστιανισμού, όμως πιστεύει στον δικό του Θεό.
Αν αυτός πεθάνει, η ψυχή του θα πάει στην Κόλαση ή στον Παράδεισο?

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.
ΒΑΣΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΩΣ, ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΡΕΤΟΣ, ΤΙΜΙΟΣ Κ.Λ.Π, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΤΟΤΕ ΟΤΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2005, 14:08:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οπότε κι εγώ που είμαι άθεος με αυτή τη λογική μπορεί να πάω στον Παράδεισο....

In the shadows I shall be lost again...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 15 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy