ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
 Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 13
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2005, 19:40:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Τί παίζεται τελικά? Θεωρία βάσιμη ή όχι...
SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2005, 21:36:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Σείριος αποτέλεσε το πιστό σκυλί του κυνηγού Ωρίωνα. Τόσο το κυρίως αστέρι όσο και το μικρότερο που το συνοδεύει, ήταν η συντροφιά της αστρικής μυθολογίας της Μεσοποταμίας. Η περίπτωση του Κυνηγού Ωρίωνα, δελεάζει και τον πλέον απαιτητικό ενδιαφερόμενο για τη γνώση του γαλαξιακού στερεώματος.

Ο μύθος φέρει τον θεό του ήλιου Απόλλωνα να ζηλεύει τον Ωρίωνα, εξ αιτίας της αγάπης του για τη θεά Άρτεμη. Για να εξουδετερώσει τον φημισμένο κυνηγό, ο Απόλλωνας μηχανεύεται αγώνες τοξευτικής στους οποίους η θεά συμμετέχει και σκοτώνει άθελα της τον Ωρίωνα. Από τότε τον τοποθετεί σε τέτοιο σημείο στον νυχτερινό ουρανό ώστε να διακρίνεται και από τα δύο ημισφαίρια. Στη συνέχεια αποφασίζει να μην τον αφήσει μόνο. Τοποθετεί σχεδόν δίπλα του τον πιστό σκύλο Σείριο και άλλο ένα μικρότερο κουτάβι για να τον συντροφεύουν στην αστροπολιτεία.

Ιστορικά, πολλοί πολιτισμοί έχουν κατανοήσει την ξεχωριστή σημασία του συγκεκριμένου αστεριού. Λατρευόταν στην κοιλάδα του Νείλου πολύ πριν ιδρυθεί η Ρώμη και πολλοί αρχαίοι Αιγυπτιακοί ναοί κατασκευάστηκαν προσανατολισμένοι έτσι ώστε το φως από το αστέρι να μπορεί να διαπεράσει τους εσωτερικούς βωμούς τους. Οι Αιγύπτιοι βάσισαν το ημερολόγιο τους στο Σείριο ενώ οι Έλληνες το συνέδεσαν με τη θερμότητα του καλοκαιριού. Οι ημέρες των σκυλιών το καλοκαίρι, ήταν κατά την αρχαιότητα στην Αίγυπτο οι 40 πιο ζεστές ημέρες του χρόνου.
Ο Σείριος συσχετίστηκε με τον Αιγυπτιακό θεό Ανούβη που είχε όψη τσακαλιού και που ήταν ο κύριος εκφραστής των νεκρικών ιεροτελεστιών, ζυγίζοντας τις ψυχές και απονέμοντας δικαιοσύνη. Άλλοι τον παρομοίωσαν με τον φοβερό Κέρβερο, το τρικέφαλο σκυλί που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία φύλαγε τις πόρτες του Άδη. Υπάρχουν όμως μερικά άλυτα μυστήρια σχετικά με το άστρο. Οι αρχαίες παρατηρήσεις το περιγράφουν ως κόκκινο όταν σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Σείριος Α είναι γαλαζωπό λευκό. Η απόκλιση αυτή στο χρώμα απορρίπτεται από τους αστρονόμους, λόγω του ότι το χρονικό διάστημα χιλιάδων ετών είναι πολύ σύντομο για πιθανή χρωματική αλλαγή. Άλλωστε δεν έχει παρατηρηθεί κάποια πιθανή εξέλιξη από κάποιο νεφέλωμα που θα μπορούσε να προκαλέσει την οποιαδήποτε τροποποίηση.


Η ΦΥΛΗ ΝΤΟΓΚΟΝ

Στο νότιο Μαλί (πρώην Γαλλικό Σουδάν), εκεί που ο ποταμός Νίγηρας παρουσιάζει μεγάλη καμπή, ζει μια φυλή που την αποτελούν φτωχοί αγρότες, οι Ντογκόν. Οι σπηλιές των βουνών Χομπορί στην περιοχή Μόπτι είναι οι κατοικίες τους, ενώ οι κοντινότερες πόλεις είναι το Τιμπουκτού στα βόρεια και η πρωτεύουσα της Άνω Βόλτας Ουαγκαντούγκου στο νότο. Οι Ντογκόν λέγεται ότι κάποτε ήταν μέρος της φυλής Μαντίγκο που αρνήθηκε να εξισλαμιστεί στα τέλη του 17ου αιώνα και κατέφυγε στις σπηλιές για το λόγο αυτό. Η Δυτικοαφρικανική αυτή φυλή έχει αρκετά κοινά σημεία με τις υπόλοιπες της περιοχής. Η μεγάλη διαφορά όμως εστιάζεται στην αξιοσημείωτη προσήλωση στα έθιμα και τις παραδόσεις και ιδιαίτερα στη διατήρηση της θρησκευτικής τους μυστικότητας και πίστης. Οι πανάρχαιες λατρευτικές παραδόσεις τις φυλής και τα μυστικά που κατέχουν, εντυπωσιάζουν τον άνθρωπο των σύγχρονων και πολιτισμένων χωρών. Οι Ντογκόν έχουν ως αρχή και πυξίδα ένα άστρο που σε καμία περίπτωση δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού και που πολύ δύσκολα εντοπίζεται ακόμα και με το τηλεσκόπιο.

Οι έρευνες για το άστρο αυτόεξασφάλισαν φωτογραφικό υλικό μετά το 1970. Οι Γάλλοι ανθρωπολόγοι που το 1930 επισκέφθηκαν τη φυλή έμειναν έκθαμβοι όταν οι Ντογκόν τους μίλησαν για το περίεργο φωτεινό ουράνιο σώμα που μόνο εκείνοι μπορούσαν να διακρίνουν, εξηγώντας τους ότι τις πληροφορίες πήραν από εξωγήινους επισκέπτες που ήρθαν από άγνωστο αστρικό σύστημα.
Η περιγραφή του συγκεκριμένου αστεριού οδήγησε τους αστρονόμους στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον Σείριο Β’ που οι άνθρωποι της φυλής αποκαλούσαν Πο Τολό
Το 1844 οι τότε αστρονόμοι παρατήρησαν ορισμένες ανωμαλίες στις κινήσεις του κυρίως αστεριού (Σείριου Α’) και υποπτεύθηκαν ότι μπορεί να υπάρχει και άστρο συνοδός, του οποίου η έλξη βαρύτητας πιθανόν να το επηρέαζε.

Γύρω στο 1862 και μετά από αρκετά χρόνια επίμονης έρευνας, άρχισε να διακρίνεται αμυδρά το δεύτερο αστέρι που ήταν όμως αρκετά πιο μικρό για να μπορεί να ασκεί έλξη στο μεγαλύτερο που είναι σε μέγεθος διπλάσιο από τον δικό μας ήλιο και τουλάχιστον 20 φορές πιο ακτινοβόλο.
Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο Σείριος Β’ είναι ένας «Λευκός νάνος» που διαφέρει όμως από τα αστέρια της ίδιας κατηγορίας λόγω του ότι αν και μικροσκοπικός, είναι τόσο βαρύς που μπορεί να ασκεί έλξη βαρύτητας πάνω στον κυρίως Σείριο. Μάλιστα οι Ντογκόν ονομάζουν το άστρο Πο Τολό. Τολό σημαίνει στη διάλεκτο τους αστέρι και Πό ονομάζουν έναν εξαιρετικά μικρό σπόρο φυτού. Θέλουν με τη σύνθετη αυτή λέξη να δώσουν με τον πιο απλό και έντονο τρόπο, το στίγμα του. Ο Πο Τολό (Σείριος Β’) είναι για αυτούς το πιο μικροσκοπικό αστέρι αλλά παράλληλα και το πιο βαρύ. Τόσο βαρύ που ούτε όλα τα πλάσματα του κόσμου μαζί, δε μπορούν να το σηκώσουν. Το χρώμα του είναι λευκό και η τροχιά του ελλειπτική. Οι άνθρωποι της φυλής πιστεύουν ότι πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τον Σείριο κάθε 50 έτη και μάλιστα διοργανώνουν ειδική τελετή για να τιμήσουν τη μνήμη αυτού του γεγονότος.

Οι Ντογκόν όμως αναφέρονται και στην ύπαρξη ενός τρίτου άστρου επίσης στο Σείριο το οποίο ονομάζουν Έμε Για «Θηλυκό Ζαχαρόχορτο». Ακόμα δίνουν στοιχεία για τον μοναδικό δορυφόρο που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το αστέρι. Η Αστρονομία δεν έχει ερευνήσει ακόμα την ύπαρξη και αυτού του τρίτου αυτόφωτου ουράνιου σώματος.

Επιπλέον αίσθηση έχουν προκαλέσει στο Μαλί οι ικανότητες των Χογκόν (ιερείς των Ντογκόν). Δρώντας ως θεραπευτές, έχουν δώσει ίαση κυρίως σε πολλές δύσκολες διανοητικές ασθένειες. Οι Χογκόν θεραπεύουν αναμεταδίδοντας στον ασθενή την απίστευτη εσωτερική τους ενέργεια και δύναμη με τη χρήση της Αστρονομικής τους γνώσης. Πιστεύουν ότι σε κάθε άνθρωπο αντιστοιχεί και ένα συγγενικό άστρο που πάντα τον ακολουθεί. Αν σε ένα δεδομένο χρόνο είναι δυνατή η γνώση για τη συγκεκριμένη θέση του αστεριού, τότε η κάθε ασθένεια μπορεί να θεραπευτεί.

Οι αστρονομικές γνώσεις των Ντογκόν εκπλήσσουν ακόμα και τον ικανότερο εξειδικευμένο επιστήμονα. Πέρα από το Σείριο, είναι άριστοι γνώστες του ηλιακού συστήματος. Γνωρίζουν ότι ο Κρόνος διαθέτει δακτυλίους και ότι ο Δίας έχει τέσσερις σελήνες. Είναι επίσης γνώστες της τροχιάς των πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Μάλιστα στην καθημερινή τους ζωή, καθοδηγούνται από τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Σείριο και την Αφροδίτη.

Από πού όμως άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις είναι απορίας άξιο. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από τους Νόμμος (περίεργα αμφίβια όντα που έφτασαν στην γη από τον Σείριο). Μιλώντας με λεπτομέρειες περιγράφουν και το παράξενο μέσο που τους μετέφερε στα νοτιοανατολικά της περιοχής τους. Κατόπιν ένα ον με τέσσερα πόδια τράβηξε το σκάφος προς μια κοιλότητα που τη γέμισε με νερό μετατρέποντας την σε λίμνη.

Η παρουσία τους στη γη σύμφωνα με τους Ντογκόν είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου. Τα αμφίβια αυτά όντα έμοιαζαν περισσότερο με ψάρια παρά με ανθρώπους. Οι Ντογκόν παρουσιάζουν τους Νόμμος ως λυτρωτές και πνευματικούς φύλακες. Θεωρούν ότι ο αρχηγός τους σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Στο μέλλον πιστεύουν ότι θα τους επισκεφθεί και πάλι με ανθρώπινη μορφή. Στη συνέχεια θα ξαναπάρει την αρχική όψη του αμφίβιου και θα κυβερνήσει τον πλανήτη από τα νερά
Οι περιγραφές αυτές σχετίζονται με άλλες που υπάρχουν στις αρχαίες γραφές της Βαβυλώνας. Εκεί δεν ονομάζονται Νομμος αλλά «Οάννες». Πρόκειται για αμφίβια όντα που ήρθαν στον πλανήτη για να σώσουν τον κόσμο. Το περίεργο ωοειδές μέσο μεταφοράς τους προσθαλασσώθηκε στην Ερυθρά θάλασσα. Οι Οάννες ήταν μισοί άνθρωποι και μισοί ψάρια και οι Βαβυλώνιοι τους θεωρούσαν ημίθεους. Από αυτούς αποκόμισαν τις μετέπειτα πλούσιες αστρονομικές τους γνώσεις.

Μπορούν άραγε οι Νόμμος να συσχετιστούν με τους Οάννες; Η απάντηση έρχεται από τους ίδιους τους Ντογκόν που υποστηρίζουν ότι η περιοχή στην οποία ζούν δεν αποτελεί την κοιτίδα τους. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι κατάγονται από τους Βέρβερους φυλή που δεν είχε συγκεκριμένη πατρογονική εστία. Οι τακτικές νομαδικές μετακινήσεις τους κατά το παρελθόν, τους μετατόπισαν από τη Λιβύη που δρούσαν τον 1ο πχ αιώνα προς τα νότια. Εκεί έγιναν ένα με τους ιθαγενείς και εδραιώθηκαν γύρω στο 1000μχ.

Αν οι Ντογκόν έφτασαν στο Μαλί από τη Λιβύη, περιοχή πλησιέστερη στην Ερυθρά θάλλασα και στη Μεσοποταμία τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι Οάννες και Νόμμος είναι το ίδιο και το αυτό. Παρότι όμως ο γεωγραφικός συσχετισμός μπορεί να γίνει εφικτός, εξακολουθεί να μας απασχολεί το ερώτημα πως οι Αιγύπτιοι που κατοικούσαν ανάμεσα στις δύο περιοχές δεν γνώριζαν κάτι σχετικό.
Το μυστήριο υφίσταται και η λάμψη του Σείριου εξακολουθεί να εκπέμπει περίεργα σήματα. Είναι η περιοχή του αστεριού χώρος προέλευσης εξωγήινων όντων; Άραγε από εκεί ήρθαν στη γη οι προπάτορες του ανθρώπινου γένους; Δε μένει παρά να στρέψουμε το βλέμμα μας στο νυχτερινό ουρανό για να παρατηρήσουμε την έντονη και γεμάτη μυστήριο λάμψη του. Μια λάμψη που υπερκαλύπτει τον μικρό αμυδρό αλλά μεστό από ερωτηματικά σύντροφό του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2005, 15:15:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia
Πολύ ενδιαφέρον SoSaT.

Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον - και χρήσιμο,
να μας έγραφες την πηγή προέλευσης του παραπάνω κειμένου.
Είτε εάν το έχεις γράψει εσύ, ή εάν το έχεις κάνει copy από κάποιον διαδικτυακό τόπο, που στην προκειμένη περίπτωση επιβάλλεται να αναφερθεί η προέλευσή του, ώστε να μην υπάρχουν ενδοδικτυακές παρεξηγήσεις και όχι μόνο...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2005, 19:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Το κείμενο είναι από άλλη ιστοσελίδα. Το έβαλα για να αποτελέσει αφετηρία για συγκέντρωση απόψεων.
Και είναι από το www.supernatural.gr (παράλειψη έχεις δίκιο)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2005, 14:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Βρέθηκε και ο 10ος πλανήτης. Ψάχνουν το όνομά του.
Εγώ λέω να τον ονομάσουμε Νιμπίρου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
xmavidis
Νέο Μέλος

Greece
20 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2005, 14:37:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους xmavidis
To topic για το νέο πλανήτη είναι εδώ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6829

Enjoy the webΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2005, 18:46:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT


ΣΕΙΡΙΟΣ Α & ΣΕΙΡΙΟΣ Β

Φωτογραφία από το επίσημο site της NASA (http://apod.gsfc.nasa.gov/apod/ap001006.html)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 21:15:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Κατά τον Ζαχαρία Σίτσιν ο πλανήτης Νιμπίρου επισκέπτεται το ηλιακό μας σύστημα κάθε 3600 χρόνια. Η εκ νέου άφιξή του τοποθετείται στο έτος 2011.
Ο Νιμπίρου είναι ο 12ος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος (υπολογίζοντας τον Ήλιο και τη Σελήνη) και πρόκειται να διασταυρωθεί με τις τροχιές της Γης και του Άρη στο πολύ κοντινό μέλλον.
Αυτές οι εκπληκτικές δηλώσεις προκύπτουν από την αποκρυπτογράφηση που έκανε ο Ζαχαρίας Σίτσιν, ένας ειδικός στις αρχαίες γλώσσες ο οποίος έχει αναστατώσει τον επιστημονικό κόσμο με τις εκπληκτικές ερμηνείες του επί των αρχαίων κειμένων. Ένας από τους πιο συγκλονιστικούς ισχυρισμούς του είναι ότι το πολύπλοκο ημερολόγιο του Στόουνχεντζ και τα αινιγματικά ερείπια του Τιαχουανάκου στο Περού συνδέονται με τον αρχαίο πολιτισμό των Σουμερίων, και κατ' επέκταση, με τους Νιμπιρουανούς οι οποίοι αποκαλούνται επίσης Αννουνάκι. Αυτοί κατά τον Σίτσιν, όχι μόνο δημιούργησαν τον Σουμεριακό πολιτισμό, αλλά και τα ανθρώπινα όντα όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Βέβαια είναι αποδεδειγμένο ότι οι Σουμέριοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να δεχτούν την πολιτισμική επιρροή των Ελλήνων. Αυτή η επιρροή τους έδωσε ώθηση ώστε να αναφέρονται στην εξωγήινη "καταγωγή τους" και την εκ νέου άφιξη. Ο Σίτσιν έχει αποκρυπτογραφήσει πάνω από 2000 πήλινες κυλινδρικές σφραγίδες από τον Περσικό Κόλπο που χρονολογούνται στο 4000 π.Χ. και βρίσκονται σε μουσεία ανά το κόσμο. Ιδιαίτερα ένα τεμάχιο που βρίσκεται στη Γερμανία δηλώνει ότι η Γη είναι ο έβδομος κατά σειρά πλανήτης μετρώντας από το Πλούτωνα. Πώς το γνώριζαν οι αρχαίοι; Ο Σίτσιν λέει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι πρόγονοι των Σουμερίων δεν προέρχονται από τη Γη αλλά από τον πλανήτη Νιμπίρου. Βαθιές ενδοφυλετικές έριδες ανάγκασαν τους Νιμπιρουανούς να εγκαταλείψουν τον πλανήτη Γη και να αφήσουν τους ανθρώπους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Αυτοί, οι πρώτοι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κάνουν ταξίδια στα άστρα όπως οι δημιουργοί τους, ούτε να έχουν την αθανασία που είχαν οι δημιουργοί τους. Στις χιλιετίες που πέρασαν οι άνθρωποι αναπτύχθηκαν για να φτάσουν στη σημερινή διαστημική εποχή. Όμως ο Σίτσιν υπαινίσσεται ότι ένας σταθμός σε τροχιά γύρω από τον Άρη εμποδίζει τις αποστολές από τη Γη προς τον κόκκινο πλανήτη - κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην έρευνα της γύρω περιοχής του Άρη από Αμερικανούς και Ρώσσους.
Πόσο δίκιο έχει ο Σίτσιν; Τα μεγαλιθικά μνημεία στον Άρη πιστοποιούν την ύπαρξη αυτής της άλλης φυλής. Το πιο επιβλητικό είναι το "Πρόσωπο του Άρη", η κατασκευή στην περιοχή της Κυδωνίας στον κόκκινο πλανήτη. Αν το Πρόσωπο του Αρη συγκριθεί ως προς την απόστασή του από άλλες πυραμιδικές κατασκευές που έχουν ανακαλυφθεί εκεί κοντά, η γεωμετρική σχέση είναι αναλογικά ταυτόσημη με τις αποστάσεις της Σφίγγας και των πυραμίδων στις γύρω περιοχές της Αιγύπτου. Ο Σίτσιν συμπέρανε ότι η τοποθέτηση αυτών των πυραμίδων υποδηλώνει ότι χρησίμευαν ως εδαφικά ορόσημα για τους Νιμπιρουανούς από την στιγμή που εισήλθαν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ο Σίτσιν έχει επίσης ισχυριστεί ότι οι πρώτες πυραμίδες δεν είχαν σχεδιαστεί από τους Αιγύπτιους. Στο πρόγραμμα του NBC της 10ης Νοεμβρίου 1993 με τον τίτλο το Μυστήριο της Σφίγγας παρουσιάστηκε η άποψη ότι η Σφίγγα είναι κατά 2000 χρόνια αρχαιότερη από ότι ενομίζετο παλαιότερα. Αυτό υποστηρίζει τις ανακαλύψεις του Σίτσιν ότι ένας άλλος αρχαιότερος λαός σχεδίασε τις πυραμίδες της Αιγύπτου.
Οι Αμερικανοί στρατηγοί Κόλιν Πάουελ και Νόρμαν Σβάρτζκοπφ, σημαντικές φιγούρες στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου, είναι δύο από τα άτομα που έδειξαν ενδιαφέρον για τα λεγόμενα του Σίτσιν. Το μέρος όπου προσεδαφίζονταν οι Νιμπιρουανοί κάποτε λεγόταν Εριντού. Λέγεται ότι εκεί κρύβονταν ο Σαντάμ Χουσεϊν, δηλαδή σε μία αρχαία βαθμιδωτή πυραμίδα, την οποία οι Αμερικανοί ήταν απρόθυμοι να βομβαδίσουν λόγω της ανεκτίμητης ιστορικής της αξίας.
Από πού λοιπόν ήρθαν οι Νιμπιρουανοί; Η απάντηση είναι από το νότιο ημισφαίριο. (...)

ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ Ολική Επαναφορά...2011 (σελ. 44-45)
Συγγραφέας: Δ. Γιόλβας - Εκδόσεις: ΚΑΔΜΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 21:57:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna
Ο Sitchin εξυμνεί ιδιαίτερα τους Σουμέριους. Οι ΑΝΟΥΝΑΚΙ είναι θεοί αποκλειστικά των Σουμερίων. Μόνο απο τους Σουμέριους τους παρέλαβαν σε παραλλαγμένη μορφή οι μετέπειτα Σημιτικοί λαοί της Μεσοποταμίας (Ακκάδες, Βαβυλώνιοι, Ασσύριοι, Πέρσες) και τους μετέτρεψαν σε δικούς τους Εθνικούς θεούς (π.χ. ο Μαρδούκ των Βαβυλωνίων είναι ένας μεταγενέστερος Ανουνάκι - γιός του Ενλίλ).
Η καταγωγή των Σουμερίων που ήρθαν μέσω της θάλασσας και ίδρυσαν τον πρώτο μεγάλο πολιτισμό στην ιστορία είναι ένα μεγάλο αίνιγμα, σίγουρα δέν είναι Σημίτες. Οι ανθρωπολόγοι λένε οτι είναι λαός προΜεσογειακός που μοιάζει μορφολογικά με τους Έλληνες.
Η γλώσσα τους μοιάζει με τους Ινδούς Δραβίδες (Ταμίλ) που είναι αποδεδειγμένα προ-Μεσογειακός λαός. Τα όπλα τους μοιάζουν περισσότερο με τα αντίστοιχα Ελληνικά παρά τα Σημιτικά, το ίδιο και τα αρδευτικά τους συστήματα.
Οπότε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις άν και όχι αποδείξεις οτι προέρχονται απο τον ευρύτερο Μεσογειακό χώρο.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dagger
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 18:03:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dagger
quote:

Τί παίζεται τελικά? Θεωρία βάσιμη ή όχι...


Τέτοιου είδους σενάρια κρύβουν φοβερό κομπλεξισμό.Κάποιος που νιώθει πολίτης της ψαροκωστενας και θαυμάζει με δέος κάθε τι εκ της αλλοδαπής.Aποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Ανακοίνωσε ότι η ύπαρξη του όχι μονο δεν είναι για λύπηση (όπως ο ίδιος πιστεύει), αλλα είναι και ανώτερος από ΌΛΟΥΣ τους άλλους σε αυτή τη γη.Και αυτό γιατί?.Διότι η φυλή του αποτελείται από ΕΞΩΓΉΙΝΟΥΣ. Βεβαίως.Ότι αξιόλογο έχει ο κόσμος προέρχεται από αυτόν που έστειλαν τα UFO για να εκπολιτίσει τους λαούς.Aμ τι.και τώρα που τα κατάφερε θα έρθουν ο μπαμπάς και η μαμά UFO και θα τον πάνε να φάει πιλάφια και ρύζια

γέο βαγέο

Πακέτο διακοπών και 10.000.000 άτομα στο σύριο
OΛE

Αυτός που ποτέ δεν ακούει ποτέ δεν μαθαίνει
http://minimata.50webs.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

angi
Πλήρες Μέλος

Greece
1191 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 22:38:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους angi
quote:

quote:

Τί παίζεται τελικά? Θεωρία βάσιμη ή όχι...


Τέτοιου είδους σενάρια κρύβουν φοβερό κομπλεξισμό.Κάποιος που νιώθει πολίτης της ψαροκωστενας και θαυμάζει με δέος κάθε τι εκ της αλλοδαπής.Aποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό. Ανακοίνωσε ότι η ύπαρξη του όχι μονο δεν είναι για λύπηση (όπως ο ίδιος πιστεύει), αλλα είναι και ανώτερος από ΌΛΟΥΣ τους άλλους σε αυτή τη γη.Και αυτό γιατί?.Διότι η φυλή του αποτελείται από ΕΞΩΓΉΙΝΟΥΣ. Βεβαίως.Ότι αξιόλογο έχει ο κόσμος προέρχεται από αυτόν που έστειλαν τα UFO για να εκπολιτίσει τους λαούς.Aμ τι.και τώρα που τα κατάφερε θα έρθουν ο μπαμπάς και η μαμά UFO και θα τον πάνε να φάει πιλάφια και ρύζια

γέο βαγέο

Πακέτο διακοπών και 10.000.000 άτομα στο σύριο
OΛE

Αυτός που ποτέ δεν ακούει ποτέ δεν μαθαίνει
http://minimata.50webs.comΜε εκανες και γελασα!!!!! Γιατι αισθανομαστε τοσο ανασφαλεις; Ζουμε ισως και εκατομμυρια χρονια εδω και εκομη περιμενουμε να μας πουν οι εξωγηινοι το τι κανουμε και γιατι το κανουμε; Το δικο μας το μυαλο δεν εξελιχθηκε; Κι αν εξελιχθηκε τοσο πολυ το δικο τους, τοτε γιατι δεν μας δινουν τα φωτα τους;

aaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dagger
Νέο Μέλος


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2005, 21:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dagger
quote:

Ζουμε ισως και εκατομμυρια χρονια εδω


Αυτό ξέχασε το

quote:

και εκομη περιμενουμε να μας πουν οι εξωγηινοι το τι κανουμε και γιατι το κανουμε; Το δικο μας το μυαλο δεν εξελιχθηκε; Κι αν εξελιχθηκε τοσο πολυ το δικο τους, τοτε γιατι δεν μας δινουν τα φωτα τους;

Αυτό ακριβός λέω. Η θεωρία του Σείριου πιστεύει όλα τα παραπάνω που ανέφερες τα οποία θεωρώ τουλάχιστον κομπλεξισμό

Αυτός που ποτέ δεν ακούει ποτέ δεν μαθαίνει
http://minimata.50webs.comΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2005, 17:47:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Φίλε Dagger ενδιαφέρον το site με τα υποσυνείδητα μηνύματα.
Ρίξε όμως μια ματιά και σε αυτό...

http://www.darkstar1.co.uk/ds15.html Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2005, 20:35:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Η πρόσφατη ανακοίνωση της έναρξης του επιστημονικού προγράμματος Genographic Project, με σκοπό την ακριβή καταγραφή της ανθρώπινης μετακίνησης στον πλανήτη ανά τους αιώνες, πέρασε σαν ένα αισιόδοξο μήνυμα που αναμένεται να φέρει την Ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στην άγνωστη Ιστορία της. Ωστόσο, όταν στην υπόθεση εμπλέκεται η συλλογή δειγμάτων DNA από όλο τον κόσμο –και ιδιαίτερα από συγκεκριμένες φυλές–, καθώς και η χρηματοδότηση από την ΙΒΜ του περίφημου Bill Gates, τα πράγματα χρήζουν ιδιαίτερου προβληματισμού...

«Aναγκάζομαι να μιλήσω γιατί οι άνθρωποι της Eπιστήμης αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές μου, χωρίς να ξέρουν γιατί»...

Tα Βουνά της Tρέλας, X. Φ. Λάβκραφτ

Σε ανακοίνωση της 13ης Aπριλίου 2005 γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία η έναρξη ενός προγράμματος, γνωστού ως The Genographic Project, επικεφαλής του οποίου κατέστη ο δρ. Spencer Wells (βιολόγος, συγγραφέας και δημιουργός του επιστημονικού ντοκιμαντέρ The Journey of Man). Σκοπός του εν λόγω προγράμματος ορίστηκε η συλλογή δειγμάτων DNA από 100.000 ανθρώπους παγκοσμίως, ώστε να προκύψει ως τελικό αποτελέσματα ένας υποθετικός χάρτης της Γης και της αποικίσεώς της διάμεσου των αιώνων, από την εποχή του Homo Sapiens!

Μέσα στη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, το πρόγραμμα αναμένεται να δημιουργήσει τελικά τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων DNA στο κόσμο. Tο συνολικό του κόστος ανέρχεται περίπου στα 40 εκατομμύρια δολάρια και είναι προϊόν συνεργασίας των ιδρυμάτων National Geographic, Waltt Family Foundation και της παγκόσμιας εταιρίας πληροφορικής IBM, ενώ στις εργασίες του θα λάβει μέρος μια πληθώρα γενετιστών, αρχαιολόγων και επιστημόνων πληροφορικής.

Πέρα από την ανάδειξη των μετακινήσεων όλων των λαών, φυλών και πληθυσμών επί της Γης, βασικό σκοπό του προγράμματος αποτελεί και η εύρεση απαντήσεων σε αναπάντητα, μέχρι στιγμής, ερωτήματα από την παγκόσμια έρευνα, όπως:

Ποιος είναι ο παλαιότερος πληθυσμός στην Aφρική και, κατά συνέπεια, στον κόσμο;

Έχουν αφήσει γενετικά ίχνη στην Aσία οι στρατιές του Μ. Αλεξάνδρου;

Πώς επηρέασε η εποίκιση το γεννετικό υλικό των γηγενών πληθυσμών στην Aφρική;

Από πού προέρχονται οι διαφορές μεταξύ των λαών; κ.ο.κ.

Οι υποψήφιοι δότες DNA θα πρέπει να αγοράσουν (!) ένα κουτί-εργαστήριο, το οποίο θα περιέχει ένα ειδικό σωληνάριο όπου θα αφήσουν δείγμα σάλιου, το οποίο στη συνέχεια θα το ταχυδρομήσουν σε ένα από τα δέκα παγκόσμια εργαστήρια όπου θα πραγματοποιούνται οι εξειδικευμένες έρευνες του προγράμματος. Mετά από τριάντα μέρες, αφού το υλικό τύχει της κατάλληλης επεξεργασίας, ο δότης θα μπορεί να δει –χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό που θα υπάρχει στο κουτί– τα στοιχεία αναλύσεως του DNA του, πάντα κάτω από τη σκέπη της ανωνυμίας.

Tι κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα;

Oι παραπάνω πληροφορίες έχουν παρουσιαστεί επίσημα στην «έγκυρη» ιστοσελίδα του BBC News (13/4/2005). Ωστόσο, λόγω της ιδιότητας του προγραμματιστή-αναλυτή, ο γράφων είναι σε θέση να γνωρίζει ότι, συνήθως, όταν στην κοινότητα του Διαδικτύου εμφανίζεται μια καινούργια «παγκόσμια» ιδέα με πολλούς ένθερμους υποστηρικτές, η Ιστορία δείχνει ότι πρόκειται περί φάρσας.

Στην περίπτωση του Genographic Project δεν υπάρχει καμία φάρσα, ωστόσο είναι προφανές ότι, μέσω της ανακοίνωσης αυτής, οι δημιουργοί αλιεύουν «θύματα» στολίζοντάς τη με αναλήθειες και αποσκοπώντας στην πραγμάτωση σκοπών που δεν δηλώνονται ξεκάθαρα:

Όταν τρεις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες και ιδρύματα οργανώνουν ένα πρόγραμμα τόσο ευρείας αποδοχής και κόστους, δημιουργείται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί να θέλουν οι διοικούντες π.χ. της IBM να σπαταλήσουν 13.500.000 δολάρια διεξάγοντας μια επιστημονική έρευνα, εάν δεν πρόκειται να λάβουν πολλαπλάσια κέρδη από τα αποτελέσματά της; Είναι χαρακτηριστικό ότι, ένα μήνα πριν από την παραπάνω προκήρυξη, η IBM Eυρώπης είχε ανακοινώσει ότι πιθανόν να περικόψει 15.000 θέσεις εργασίας. Ωστόσο, της περισσεύουν λεφτά για μια τόσο πολυέξοδη έρευνα!

Πολύ απλά, μέσω της εν λόγω έρευνας, θα προκύψουν χιλιάδες πατέντες, οι οποίες θα τους ανήκουν αποκλειστικά, παρόλες τις αντίθετες διευκρινήσεις εκ μέρους τους. Kαι, φυσικά, προβλέπονται τεράστια κέρδη από την ενοικίαση αυτής της βάσης δεδομένων για χρήση σε περαιτέρω έρευνες από εκατοντάδες φαρμακευτικές εταιρίες...

H ανακοίνωση περί της μεγαλύτερης βάσεως δεδομένων στον κόσμο δεν είναι καθόλου αληθής. O Αμερικανικός Στρατός έχει 2.750.000 ενεργούς στρατιώτες και υπάλληλους, οι οποίοι –όλοι ανεξαιρέτως– έχουν δώσει δείγμα DNA. Άρα, μια απλή σύγκριση αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση των Hνωμένων Πολιτειών διαθέτει ήδη μια βάση δεδομένων 28 φορές μεγαλύτερη.

Eπιπλέον, ένα τραστ ελβετικών φαρμακευτικών εταιριών έχει αγοράσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί ολόκληρη την Iσλανδία ως δεξαμενή δειγμάτων DNA, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση του νησιωτικού αυτού κρατιδίου.

Δεν είναι λάθος λοιπόν, να συμπεράνουμε ότι η όλη επιχείρηση στοχεύει στο να παρθούν δείγματα από συγκεκριμένες φυλές του πλανήτη όπως –και πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση– τους Έλληνες, τους Αμποριτζίν της Aυστραλίας, τους Τουαρέγκ, τους Αιγυπτίους, τους Kαλλάς και κάποιες άλλες μειονότητες πάνω στη Γη, οι οποίες διακρίνονται για συγκεκριμένες ιδιαιτερότητές τους. Kοινότητες-ταμπού για τους γενετιστές, οι οποίες θα παραχωρήσουν ανυποψίαστες τα μικρά αλλά τόσο πολύτιμα γενετικά μυστικά τους...

Tο ερώτημα σχετικά με τον παλαιότερο πληθυσμό στον πλανήτη παραπέμπει στην προσπάθεια να βρεθούν τυχόν εξωγήινες παρεμβάσεις στη μακρόχρονη ιστορία του ανθρώπινου είδους επί της Γης.

Είναι τυχαία, άραγε, η «φοβερή» δήλωση του προέδρου Κλίντον κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τις 20-22 Νοεμβρίου του 1999, μπροστά σε όλους τους καλεσμένους στο Eλληνοαμερικανικό Eπιμελητήριο ότι «Σε αυτόν τον πλανήτη, το 99,8% του πληθυσμού του οποίου είναι ίδιο γενετικώς...», αφήνοντας έξω το 0,2% του συνολικού πληθυσμού ή, αλλιώς, 12 εκατομμύρια ανθρώπων (τι σύμπτωση, ο πληθυσμός της Eλλάδας!) – ή, μήπως, 12 εκατομμύρια εξωγήινων υποστάσεων;

Μάλιστα, στον κύκλο των γενετιστών συζητείται ότι θα ήταν φοβερό επίτευγμα να υπάρχει στο μέλλον ένα ανθρώπινο φίλτρο, το οποίο να αφήνει να «περνούν» στη διαδικασία γέννησης όλα τα υγιή –βάσει φίλτρου– έμβρυα. Μέσω αυτού του project, λοιπόν, δίνεται η ευκαιρία το φίλτρο αυτό να γίνει πραγματικότητα, ευρισκόμενο σε απόλυτη συνέπεια και με την ερώτηση περί επηρεασμού του γενετικού υλικού των γηγενών πληθυσμών...

Oι διαφορές μεταξύ φυλών και πληθυσμών κάνουν αυτή την «παγκόσμια παρέα» μοναδική. Aυτή η ιδιαιτερότητα αποτελεί και ένα όπλο σε τυχόν αντιδράσεις/επιθέσεις – είτε εσωτερικές, είτε εξωτερικές. Λέγεται ότι μέσα στα σχέδια των κυβερνήσεων της Νέας Τάξης περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός παγκόσμιου Στρατού Κλώνων, ενός στρατού φτιαγμένου χωρίς ιδιαιτερότητες και γενετικές διαφορές, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις επεκτατικές τάσεις τους και, παράλληλα, θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες τους – τα ρομπότ του Iσαάκ Aσίμοφ σε ανθρώπινη μορφή.

Πληροφορίες, που υπάρχουν σε διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο(cndyorks.gn.apc.org/news/articles/supersoldiers.htm), μιλούν για στρατιές μισθοφόρων πεζοναυτών που πολεμούν τώρα στο Iράκ και δρουν ανεξάρτητα, με μια μόνο εντολή: «Eξοντώστε τους Iρακινούς αντάρτες!». Tο παράδοξο είναι ότι, στις διάφορες συγκρούσεις τους με τους αντάρτες, δεν αναφέρονται απώλειες, ενώ ποτέ δεν έχει αναφερθεί τίποτα σχετικό με το μέγεθος ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό των εν λόγω μονάδων...

Παραφιλολογικές ιστοσελίδες αναφέρονται σε απόρρητα πειράματα σχετικά με «ανθρώπινα ρομπότ εξωγήινης τεχνολογίας» κ.λπ. Η βάση δεδομένων που αναμένεται να διαμορφωθεί μέσα από το φιλόδοξο Genographic Project ίσως προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην τελειοποίηση αυτού του Στρατού.

Τελικά γίνεται έρευνα για να βρεθούν τα ίχνη των στρατιωτών του Μ. Αλεξάνδρου; Γιατί, από όλους τους στρατούς όλων των εποχών, οι επαΐοντες του National Geographic και οι συνδαιτυμόνες τους της IBM δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον στρατό του M. Aλεξάνδρου;

Mα είναι πολύ απλό! Μέσω της παραπάνω έρευνας θα μπορούσαν να εντοπιστούν κληρονομικά χαρακτηριστικά αυτού του ανίκητου στρατού, υπό μορφήν γονίδιου, τα οποία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν σε ένα γενετικώς τροποποιημένο DNA ενός νέου Στρατού ή μιας νέας Άριας Φυλής.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι για το project αυτό μίλησε ο κύριος Ajay Royyuru, υπεύθυνος του Τομέα Βιοπληροφορικής της IBM. Μιλάμε για νέα συμβόλαια στον τομέα της Βιοπληροφορικής δηλαδή;

Eδώ θα πρέπει να αναφερθούν και κάποιες λεπτομέρειες για τους μακρινούς συγγενείς μας, τους Kαλλάς. Όλοι οι έγκριτοι αρχαιολόγοι και ανθρωπολόγοι συμφωνούν ότι πρόκειται για μια «παρθένα» φυλή της Ασίας, η οποία δεν έχει δεχτεί επιδράσεις από τις παρακείμενες ινδογενείς φυλές των Aφγανών, των Ινδών και των ορεσίβιων κατοίκων του Κασμίρ.

Tο αξιοσημείωτο σχετικά με τους Kαλλάς είναι ότι τα χαρακτηριστικά τους είναι εντελώς διαφορετικά από τις γύρω φυλές. Πρόκειται για μια φυλή με ανοιχτόχρωμα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξανθά χαρακτηριστικά και ανοιχτή επιδερμίδα, σε αντίθεση με τις μελαψές επιδερμίδες των γύρω λαών. Ωστόσο, παρ’ όλες τις αντιθέσεις, αποδείχτηκαν να έχουν φοβερή αντοχή στις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Eπιπλέον, αποτελούν μία από τις λίγες κλειστές ανθρώπινες κοινότητες με μηδέν κρούσματα καρκίνου, ένα γεγονός που αποτελεί «άγιο δισκοπότηρο» για τους γενετιστές. Mια αναλυτική έρευνα του DNA μπορεί να δείξει τον δρόμο προς την επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου. Άλλες παρόμοιες φυλές είναι οι πυγμαίοι του Aμαζονίου, καθώς και η τοπική φυλή των νησιών Άνταμαν, που πρόσφατα καταστράφηκαν από το φοβερό τσουνάμι στον Iνδικό Ωκεανό.

Νέα συγκάλυψη της ιστορίας;

Όπως προαναφέρθηκε, σε όλο τον κόσμο θα πουλιούνται σε προσιτή τιμή τα απαραίτητα σύνεργα, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε άνθρωπο να στείλει δείγμα DNA στο Genographic Project.

Σε 120 χώρες του κόσμου υπάρχει απαγόρευση στη συλλογή δειγμάτων DNA για οποιαδήποτε έρευνα, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δότη, καθώς και απαγόρευση εμπορευματοποίησης αυτής της διαδικασίας. Mία από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα. Ωστόσο, μέσα από την ελληνική έκδοση του National Geographic (Mάιος 2005) έχει ήδη ανακοινωθεί η έρευνα και, όπως είναι φυσικό, όλο και κάποια διαδικασία συλλογής υλικού θα στηθεί. Όπως και τότε που βρέθηκαν τα κόκκαλα των πολεμιστών της αρχαίας Αθήνας στο νεκροταφείο του Kεραμικού και ταξίδεψαν για έρευνα στην Aμερική...

Μήπως χρειάζεται να προστατευθούμε από κάτι; Eπιπλέον, το δείγμα των 100.000 δεν οριοθετείται πουθενά, οπότε κανένας δεν θα είναι σε θέση να διαπιστώσει ότι τα δείγματα θα είναι μόνο τόσα... Φυσικά, θα προκύψουν και κάποια ιστορικά πονήματα για να δικαιολογηθούν και οι τόσοι αρχαιολόγοι που θα εμπλακούν σε αυτό το πρόγραμμα.

Ωστόσο, εάν ανακαλύψουν ίχνη από ελληνικές ρίζες και σε αλλά μέρη, πέραν των γνωστών (φυλή Αϊνού, Λατινική Aμερική, Πολυνησία κ.λπ.) θα μας το πουν ή θα το κρύψουν για να μην αλλάξει η παγκόσμια «Iστορία» τους; ΗΝ

http://www.nexushellas.gr/articleview1.php?id=343Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2005, 17:07:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ
δειτε αυτο το σχετικο αρθρο απο τα CrystalinksDogon//Nommo//Amphibious Gods

υπεροχο θεμα (που δεν εχει παψει να με αποσχολει απο τις απαρχες τις αναζητησης ...οφειλω να ομολογησω παραυτα πως εχω περιελθει σε συμπερασματικες καταστασεις...)

καλη συνεχεια !


υγ:μια παρακληση:μην παραμορφωνετε τις σελιδες με τεραστιες εικονεςβρε παιδια!/αν δεν μπορειτε να τις παραθεσετε εικονες ως thumbnails δωστε απλα την url τους/ειναι καλυτερο απο το αποτελεσμα που εχουμε τωρα//αν ακουει ενας σχετικος συντονιστης ας διορθωσει το προβλημα που προεκυψε//τι να πω..///Αμαλιααα!:)


Αrwen Undomiel...the truth within

cprtght@tm@2005


Edited by - ΑΤΜΑ on 11/09/2005 17:13:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2005, 19:45:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
ATMA το site είναι απίστευτο. Ρίξε όμως μια ματιά στο παρακάτω topic

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=5979

Βάλε ένα διπλό ουϊσκυ όπως συμβουλεύει ο φίλος Arithanis και διάβασε... (μια κενή Α4 δίπλα από το mouse οπωσδήποτε, αλλιώς άκρη δε βγαίνει) Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Nightingail
Νέο Μέλος

Greece
38 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/09/2005, 17:24:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Nightingail
Ακούγεται τρομερά δελεαστικό μια έρευνα DNA στους Ελληνες μόνο που νομίζω οτι τα αποτελέσματα θα είναι απογοητευτικά. Το βλέπω με αρκετό σκεπτικισμό. Δεν είμαι πάντως της γνώμης ότι η φυλή των Ελλήνων προέρχεται από τα άστρα, δεν βλέπω την ιδιαιτερότητα μας έναντι των άλλων πολιτισμών παρά μόνο στο ότι είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε σαν λαός, χάρις τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το θαυμάσιο κλίμα της. Ας μην ξεχνάμε και τις διαφορές ανάμεσα σε Πελασγούς, Ιωνες και Δωριείς που και αυτές συνέτειναν στην ιδιαιτερότητα των αρχαίων ημών.... Οι απαντήσεις στην Ιστορία πιστεύω πάντα ότι βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας και υπάρχει βάση δεδομένων που τις εξηγεί.
Καλό απόγευμα σε όλουςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/10/2005, 19:55:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Κάνοντας μια αναζήτηση με τις λέξεις greek DNA στο δίκτυο έπεσα στο παρακάτω link:

http://theobjectiveobserver.com/articles/science05.shtmlΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

SoSaT
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
106 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/04/2006, 21:33:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους SoSaT
Στις 17, 18 και 19 Απριλίου, η Αφροδίτη και ο Ουρανός πρόκειται να έχουν μια «στενή επαφή» κατά την αυγή. Αρκεί να κοιτάξετε ανατολικά πριν από το ξημέρωμα. Η Αφροδίτη θα είναι ο πιο κατάλληλος οδηγός – είναι τόσο λαμπρή που συχνά την περνάμε για κάποιο αεροπλάνο που προσγειώνεται.

Απλά εντοπίστε την Αφροδίτη με κυάλια (ή ένα μικρό τηλεσκόπιο) και θα δείτε τον Ουρανό ακριβώς δίπλα της. Και αν ο ουρανός είναι ακόμα πολύ σκοτεινός, ίσως καταφέρετε να τον δείτε και χωρίς τη βοήθεια του τηλεσκόπιου.

Το θέαμα αναμένεται να είναι εκπληκτικό. Η λαμπρή σαν διαμάντι Αφροδίτη περνάει από διάφορες φάσεις και αυτή τη στιγμή μοιάζει με ένα μικρό μισοφέγγαρο, ενώ ο Ουρανός είναι ένας μικρός μπλε δίσκος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1929 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2016, 22:04:36  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Βάλε ένα διπλό ουϊσκυ όπως συμβουλεύει ο φίλος Arithanis και διάβασε... (μια κενή Α4 δίπλα από το mouse οπωσδήποτε, αλλιώς άκρη δε βγαίνει)

Σήμερα που έπινα το ανωτέρω διπλό,
έλεγα να μην το κάνω εντός των τειχών...

Και μιας και η βραδιά και η ορατότης σχετικά καλή ρίξαμε και καναδυο κλεφτές ματιές προς τα πάνω...

Κιμπάρης ο Ωρίωνας, ως συνήθως,
με τη γνωστή ζώνη του
και το Ρίγκελ και το Βετελγκέζη να φωτοβολάνε,

παραπέρα στ'αριστερά , πέρα από τον Προκύνα, ο Δίας που κόβει βόλτες απάνω στην εκλειπτική,

αλλά φυσικά ο ...Σείριος κλέβει την παράσταση!

Κι επειδής είναι αλήθεια ότι άρχισα και βαριέμαι ολίγον -ή και περισσότερον- με τις [παπαρο]θεωρίες του Γιαλαντζή, όπου κόλλησε και η βελόνα, και το βινύλιο έχει σκάψει αυλάκια απάνω στο πικάπ,
λέω να ξεθάψω αυτό το θεματάκι, που απ'ότι βλέπω έμεινε καμιά δεκαετία στο συρτάρι....


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3315 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2016, 22:14:34  Εμφάνιση Προφίλ
Δε μας είπες όμως με τι εργαλείο έριξες τις ματιές

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11640 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2016, 23:25:40  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Δε μας είπες όμως με τι εργαλείο έριξες τις ματιέςΧαχαχα

Με την χούφτα που την έκλεισε σαν τηλεσκόπιο.Σαν τον άλλον που έβλεπε στον νότο τον Αρη δίπλα στον Δία.

Βέβαια υπάρχει και το θέμα του...διπλού ουίσκυ!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11640 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2016, 23:33:12  Εμφάνιση Προφίλ
Και δεν μου λες Πυθαγόρα...την πραγματική αιτία που έφερες το θέμα από την αφάνεια?

Θέλεις να μάθεις αν κατάγεσαι από τον Σείριο και ξύνεσαι?

Εγώ ξέρω, αλλά ορκίσθηκα σε Πλειάδιο φίλο μου, να μην το πω ποτέ.
Μπορώ μόνο να σου πω, πως έχεις ρίζες από εκεί αλλά κατάγεσαι από αλλού.

Που?
Δεν θα μάθεις ακόμη.Πάντως θα σε ενημερώσουν Αυτοί.Σύντομα θα χρειασθούν μηχ-μηχ και θα σε "απαγάγουν".

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1929 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 18:06:26  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δε μας είπες όμως με τι εργαλείο έριξες τις ματιές

αιθέρα αν εννοείς για τηλεσκοπική παρατήρηση, όχι με τέτοιο μέσο, αν και είναι διακαής μου πόθος να πάρω ένα καλό ερασιτεχνικό με την πρώτη ευκαιρία.

Συνήθως παρατηρώ διά γυμνού οφθαλμού,
και με ένα ζευγάρι κυάλια που έχω.

Ακομα και με αυτά τα μέσα
μου αρέσει η παρατήρηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο Νικόμαχος έπεσε διάνα


"παρατήρηση με άδεια χούφτα"

αλλά έτσι κι αλλιώς ο Ωρίωνας, ο Δίας , ο Σείριος, ο Προκύων, ο Aldebaran , ο Regulus, κλπ, δεν θέλουν κυάλια ή τηλεσκόπιο για να τους δεις σε καθαρό νυχτερινό ουρανό.

Άρη δεν είδαμε, και ούτε έπαιξε ρόλο το "διπλό"
(ποτήρι είπαμε ρε Νικαχε, όχι ....μπουκάλι

-εκεί μπορεί να βλέπαμε όλο το δωδεκάθεο όχι μόνο Δία και Άρη )

quote:
Και δεν μου λες Πυθαγόρα...την πραγματική αιτία που έφερες το θέμα από την αφάνεια?

Για πολλούς λόγους.
1ον Ειλικρινά βαρέθηκα τη μονοτονία με τα αντίδια του Γιαλαντζή και το 'βάλτωμα' του φόρουμ

2ον. Γιατί εχθες βγήκα έξω και κοίταζα τα αστερια και το Σείριο

3ον. Γιατί ψάχνοντας κάτι άλλες σημειώσεις μου και παλιά χαρτούρα απροσδιορίστου εποχής, έπεσα σε μερικά τμήματα του προσωπικού μου αρχείου, τότε που με είχε πιάσει κάψα να υπολογίζω περίγεια, απόγεια, κομήτες, συνόδους, κλπ

4ον, γιατί ο Σείριος, από μόνος του είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα.

και 5ον για να βρω αφορμή να σε ρωτήσω μια που τό φερε η κουβέντα:


-Ποιες είναι οι νεότερες γνώσεις που έχουμε για το Σείριο?
Είναι σύστημα 2 ή 3ων αστέρων?
Βρήκαμε τίποτα πλανήτες στο σύστημά τους ή απλώς υποθέτουμε την ύπαρξή τους? Κάνα περίεργο ραδιοσήμα από κείνο το μαχαλά? Εξάλλου είναι μόνο στα 8,5 - 9 έτη φωτός μακριά....

-Τι ξέρεις για αυτό το σκηνικό με τους Ντόγκον? Είναι αληθινό ή "εκβιαζόμενος" θρύλος και ψιλομουφέ?


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3315 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 18:52:17  Εμφάνιση Προφίλ
ΝΙΚΟΜΑΧΕ άρχισε να του εξηγείς τα ερωτηματικά του!
γιατί θα ξεθάψει ολα τα θέματα των τελευταίων 10 χρόνων!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1929 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 19:12:16  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΕ άρχισε να του εξηγείς τα ερωτηματικά του!
γιατί θα ξεθάψει ολα τα θέματα των τελευταίων 10 χρόνων!

Πες το ψέματα!

Μιας και ο Νικόμαχος έχει περισσότερο χρόνο από μας
για να γράφει εδώ, ας τον τσιγκλάμε λίγο περισσότερο,
γιατί αλλιώς τον απορροφάνε μόνο οι σφαλιάρες στους Ρωμαίους....

και κάτι άλλο που έχω απορία, σχετικά με τα τηλεσκόπια,
υπάρχει τηλεσκόπιο (αστεροσκοπείου) την σήμερον ημέρα που να έχει διακριτική ικανότητα τέτοια ώστε να δει ένα άστρο ως δίσκο και όχι ως φωτεινό στίγμα,
και αν ναι, ποια σχέση ισχύει μεταξύ των μεγεθών αυτών
(διακριτική ικανότης/διάσταση τηλεσκοπίου, απόσταση Αστέρα σε έτη φωτός, λαμπρότητα/μέγεθος αστέρα)?


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3315 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 19:33:46  Εμφάνιση Προφίλ
Προφανώς μιλάς για εξωπλανήτες(?)
Απο τα λίγα που ξέρω, σε τόσο μεγάλες αποστάσεις δεν μπορούμε να δούμε "πλανήτες" γιατί τους υπερκαλύπτει σε φωτεινότητα το μητρικό άστρο (ήλιος)
Γι αυτό το λόγο κατασκεύασαν τα ραδιοτηλεσκόπια,
αν και κάπου διάβασα τελευταία οτι με μια νεα τεχνική (συσκευή?)
μπόρεσαν να "δουν" εξωπλανήτες και τους δορυφόρους τους.
(περισσότερα ο γέροντας Νικόμαχος)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11640 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 19:54:55  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΕ άρχισε να του εξηγείς τα ερωτηματικά του!
γιατί θα ξεθάψει ολα τα θέματα των τελευταίων 10 χρόνων!Αμέσως!

quote:

-Ποιες είναι οι νεότερες γνώσεις που έχουμε για το Σείριο?
Είναι σύστημα 2 ή 3ων αστέρων?

Είναι τριπλό άστρο του Μ.κυνός.Αποτελείται από τον Σείριο Α με μάζα 1,7 φορές την ηλιακή, ο Σείριος Β που κατανάλωσε τα καύσιμά του και περιφέρεται ως λευκός "σύντροφος" και ο Σείριος Γ, προσφάτως ανακαλυφθείς ( 1995 ) και είναι λευκός νάνος.Το περίεργο είναι, πως οι Α και Β περιφέρονται γύρω από τον Γ.
Ας σημειωθεί ότι ο Σείριος Γ, δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο ακόμη, αν πρόκειται για λευκό νάνο ή για κάποιο πλανήτη του συστήματος.Η περιοχή είναι πολύ φωτεινή.Εικάζεται ότι ίσως ο Γ να λαμβάνει και να εκτρέπει ποσότητες φωτός από τους συνοδούς του και εξ' αιτίας αυτού να φαίνεται φωτεινός σε μας.


quote:

Βρήκαμε τίποτα πλανήτες στο σύστημά τους ή απλώς υποθέτουμε την ύπαρξή τους? Κάνα περίεργο ραδιοσήμα από κείνο το μαχαλά? Εξάλλου είναι μόνο στα 8,5 - 9 έτη φωτός μακριά....

Οχι δεν έχουμε βρεί πλανήτες στο σύστημα του Σείριου, αλλά υπάρχουν με απόλυτη βεβαιότητα.Δεν έχουμε τα μέσα να τους δούμε, πέρα από τις βαρυτικές ενδείξεις, από τις κινήσεις των Σείριου Α και Β.
Προσωπική άποψη, μετά από τόσα χρόνια στο αστρικό "κουρμπέτι", η οποία υποστηρίζεται από τους περισσότερους αστρονόμους, δεν υπάρχει αστρικό σύστημα χωρίς πλανήτες και δορυφόρους αυτών.Πάντα υπάρχουν κατάλοιπα στην δημιουργία άστρων.Ακόμη και ένα 2% της αστρικής σούπας, από την οποία προήλθε ένα άστρο, είναι ικανό να παράξει αρκετούς πλανήτες.

quote:

-Τι ξέρεις για αυτό το σκηνικό με τους Ντόγκον? Είναι αληθινό ή "εκβιαζόμενος" θρύλος και ψιλομουφέ?

Παλαιότερα είχα την εντύπωση πως πρόκειται για θρύλο.
Μετά την ανακάλυψη του Σείριου Γ, θεωρώ πως "κάτι σοβαρό παίζει".Ισως κάποια βίζιτα από τα παλιά, ίσως κάποια γνώση αποκτηθείσα με μεταφυσικό τρόπο, δεν ξέρω τι.
Πάντως να γνωρίζουν οι μπονόμπο κάτι που ανακαλύψαμε πολύ μετά από αυτούς, είναι τουλάχιστον περίεργο.Μην ξεχνάς πως και ο Σείριος Β ανακαλύφθηκε από τον Κλάρκ κάπου στο 1860.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11640 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 20:04:22  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

και κάτι άλλο που έχω απορία, σχετικά με τα τηλεσκόπια,
υπάρχει τηλεσκόπιο (αστεροσκοπείου) την σήμερον ημέρα που να έχει διακριτική ικανότητα τέτοια ώστε να δει ένα άστρο ως δίσκο και όχι ως φωτεινό στίγμα,
και αν ναι, ποια σχέση ισχύει μεταξύ των μεγεθών αυτών
(διακριτική ικανότης/διάσταση τηλεσκοπίου, απόσταση Αστέρα σε έτη φωτός, λαμπρότητα/μέγεθος αστέρα)?

Η διακριτική ικανότητα αφορά πάντα την διάμετρο του τηλεσκοπίου σε σχέση με την προσπίπτουσα ακτινοβολία.Στα επίγεια τηλεσκόπια, υπάρχουν πάντα τα λεγόμενα ατμοσφαιρικά εμπόδια, τα οποία διαταράσσουν την όποια διακριτότητα.
Η μονάδα μέτρησης διακριτότας είναι τα arcsecond.

Τα τηλεσκόπια που ευρίσκονται στο διάστημα, έχουν την ικανότητα να δουν ένα άστρο χωρίς το ¨φωτοστέφανο" γύρω του, κάτι σαν δίσκο όπως λες, αλλά δεν μπορούν να δούν τίποτα άλλο, επειδή η σκέδαση διαχέει και αποκρύπτει το φως, από οποιοδήποτε άλλο παρακείμενο αντικείμενο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11640 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2016, 20:06:21  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

(περισσότερα ο γέροντας Νικόμαχος)

Γέροντας είσαι και φαίνεσαι και από την μύτη σου κρέμεσαι!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


3039 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2016, 00:37:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost

quote:
Είναι τριπλό άστρο του Μ.κυνός.Αποτελείται από τον Σείριο Α με μάζα 1,7 φορές την ηλιακή, ο Σείριος Β που κατανάλωσε τα καύσιμά του και περιφέρεται ως λευκός "σύντροφος" και ο Σείριος Γ, προσφάτως ανακαλυφθείς ( 1995 ) και είναι λευκός νάνος.


???....κάνεις πλάκα έτσι δεν είναι;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 13 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy