ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αγία Γραφή
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2005, 10:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πότε και απο ποιούς γράφηκαν τα κείμενα που μας είναι γνωστά σήμερα σαν Παλαιά Διαθήκη ή Αγία Γραφή?

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Μηδενιστής
Μέλος 2ης Βαθμίδας


277 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2005, 15:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μηδενιστής  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Βίβλος παρέχει την δική της θεώρηση για την κοσμογονία, και τον τρόπο με τον οποίο ο Ιεχωβά Θεός πολιτεύεται με την ανθρωπότητα. Η θεματική της ξεκινά με το πώς ο Θεός δημιούργησε ζωή στον πλανήτη εντός έξι περιόδων, οι οποίες ονομάζονται «ημέρες» και οι οποίες για κάποια χριστιανικά δόγματα αποτέλεσαν κατά γράμμα εικοσιτετράωρες ημέρες. Κατόπιν παρέχει μία σύντομη ιστορία των πρώτων 1600 περίπου χρόνων της ανθρωπότητας, η οποία προήλθε από το πρώτο ανθρώπινο ζεύγος, τον Αδάμ και την Εύα. Εξιστορεί την αποτυχία του ανθρώπου να υποταχτεί στην θεϊκή κυριαρχία, τις συνέπειες αυτής της ανυπακοής και την υπόσχεση του Θεού να αποκαταστήσει την έκπτωτη πλέον ανθρωπότητα μέσω ενός Μεσσία. Κατόπιν αυτού, αφηγείται πώς η ανθρωπότητα εξελίσσεται πολιτικά, πολιτισμικά, οικονομικά και τεχνολογικά με ταχείς ρυθμούς, ώστε σύντομα, και με την συμβολή της παρείσφρησης αποστατικών αγγέλων στην ανθρώπινη κοινωνία, να οδηγηθεί σε τέτοια επίπεδα παρακμής που ο Θεός αποφάσισε να την καταστρέψει μέσω ενός κατακλυσμού. Οι επιβιώσαντες του Κατακλυσμού ξεκινούν την νέα ανθρωπότητα, η οποία αυξάνεται γρήγορα, αλλά άρχισε και πάλι την οδό της προς την παρακμή λόγω της τακτικής συγκεντρωτισμού που ακολουθήθηκε. Ο Θεός, με μία πράξη αποκέντρωσης χώρισε την ανθρωπότητα σε γλωσσικές ομάδες, οι οποίες διασκορπίστηκαν στο πρόσωπο της γής.
Κατόπιν, η προσοχή του Θεού στράφηκε στην φυλή των Εβραίων, την οποία επέλεξε ως «εκλεκτό έθνος» με την σύναψη διαθήκης και την παροχή νομοθεσίας. Ο λαός Ισραήλ, υπό την κατεύθυνσή Του και μετά από αιώνες νομαδικής περιπλάνησης και θαυματουργικών επεμβάσεων, εγκαταστάθηκε στην παραϊορδάνια περιοχή της Μέσης Ανατολής. Περνώντας μία περίοδο κατά την οποία του έθνους ηγούνται Κριτές, φτάνουμε στην περίοδο των βασιλέων, που χαρακτηρίζεται από μια σχέση αγάπης-μίσους μεταξύ του έθνους και του Θεού του, η οποία κυρίως εκφράζεται με την ποιότητα της θεοσέβειας του εκάστοτε βασιλιά. Το έθνος τελικά χωρίζεται σε βόρειο και νότιο βασίλειο. Η τύχη και των δύο βασιλείων είναι παρόμοια: ως τιμωρία για τα αμαρτήματά τους και την αθέτηση των όρων της διαθήκης, ο Θεός τα παραδίδει στα χέρια των εχθρών τους, πράγμα που οδηγεί στην ιουδαϊκή «Διασπορά». Κάποιοι από αυτούς επιστρέφουν από την αιχμαλωσία/εξορία τους στο βασίλειο της Βαβυλώνας και επανεγκαθιστούν το Ισραηλιτικό βασίλειο και την λατρεία του Ιεχωβά.
Εδώ τελειώνει η Παλαιά Διαθήκη και γίνεται μια διακοπή τρακοσίων και πλέον χρόνων, οπότε και αναλαμβάνει τα αφηγηματικά ηνία η Καινή Διαθήκη.
Διαβάζουμε για την γέννηση του υποσχεμένου Μεσσία στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και την 42μηνη διακονία του, η οποία ξεκίνησε με το βάπτισμά του στον Ιορδάνη ποταμό και την εκτέλεσή του από τους Ρωμαίους κατόπιν υποκίνησης των τοπικών θρησκευτικών ηγετών. Η διακονία του είχε ως σκοπό την διεύρυνση της αρχικής διαθήκης με το Εβραϊκό έθνος ώστε να περιλαμβάνει ολόκληρο το ανθρώπινο γένος με την έναρξη μίας νέας θρησκείας, της Χριστιανοσύνης. Παρακολουθούμε την εξιστόρηση της ανάστασης του Ιησού Χριστού καθώς και την ανάληψή του στους ουρανούς.
Πενήντα ημέρες αργότερα, η εκκλησία με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, εδραιώνει μια φάση οικουμενικότητας, παίρνοντας καθολικές διαστάσεις και κηρύττοντας έντονα και ανοιχτά τον ενοποιητικό της ρόλο με την καθοδήγηση του Αγίου Πνεύματος. Η εκκλησία διευρύνεται μέσω διαρκούς προσυλητισμού καθώς και θαυμάτων τα οποία εκτελούν οι Απόστολοι καθώς και άλλοι Χριστιανοί. Η εκκλησία οργανώνεται και σχηματίζονται κατά τόπους συνάξεις, οι οποίες επίσης ονομάζονται εκκλησίες. Η οργάνωση των εκκλησιών γίνεται μέσω τοπικών επισκόπων καθώς και επισκόπων που περιοδεύουν, όπως ο Πέτρος, ο Παύλος και ο Τιμόθεος, καθώς και μέσω επιστολών των τελευταίων.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 00:48:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η από τους χριστιανούς αποκαλούμενη Παλαιά Διαθήκη είναι έργο πολλών θρησκευτικών ηγετών, και σκοπό είχε την τάξη και την οργάνωση ενός νέου Έθνους. Εάν κάτι τέτοιο επιχειρούσε κάποιος Σημίτης αυθαίρετα, τότε θα συναντούσε αργά η γρήγορα διχόνοια και διάλυση. Η ιδέα της «Θεόπνευστης» αποστολής ηγετών που ουδείς ποτέ γνώρισε, υπήρξε η λύση για την έμπνευση και την ελπίδα.

Εάν κάποιος αναλύσει τόσο ιστορικά ή και με αρχαιολογικούς όρους τις αφηγήσεις της Π.Δ. τότε σχετικά γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μυθιστόρημα/μυθολογία.

Το ότι δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τα κείμενα με λογική και αίθριο πνεύμα μονάχα, είναι αντιληπτό και πολύ περισσότερο αναγκαίο. Ειδάλλως μάλλον θα πέσουμε στη δίνη της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

Ας δούμε πως το εννοώ.

Λέει λοιπόν η Χριστιανική θρησκεία (ή Εβραϊκή μυθολογία αν αγαπάτε) ότι ο Αδάμ και η Εύα ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν υπήρξαν οι μοναδικοί άνθρωποι που δημιούργησε ο Ιεχωβάς (ή Γιαχβέ). Άρα, δημιούργησε και άλλους ανθρώπους σύμφωνα με τα γραφόμενα, κάτι που εξυπηρετεί σαφέστατα και την άρση του αιμομικτικού αδιεξόδου.

Να όμως που όταν πας να καλύψεις έναν παραλογισμό απλά γεννιέται ένας ακόμα!

Τα ερωτήματα που τίθενται λοιπόν με μια πρώτη σκέψη είναι:

Α) Τους δημιούργησε τους επιπλέον ανθρώπους ΕΝΤΟΣ ή ΕΚΤΟΣ παραδείσου?
Β) Πριν ή Μετά την εκδίωξη των πρωτοπλάστων?
Γ) Οι απόγονοι των άλλων ανθρώπων που ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ από τον Αδάμ και την Εύα, κουβαλούσαν κι αυτοί το προπατορικό αμάρτημα ΝΑΙ Η ΟΧΙ και γιατί?
Δ) Αν στον παράδεισο, πριν την Πτώση οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τον Θάνατο, αυτό είχε ισχύ και για τους επιπλέον ανθρώπους που υπήρχαν εκτός των Πρωτοπλάστων?

Τέλος, αν ναι, γιατί κι αυτοί γνώρισαν τον θάνατο για το παράπτωμα που διέπραξαν κάποιοι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ? Αν όχι, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ μεταξύ των μεν και των δε?

Ως προς τον μυθολογικό χαρακτήρα, θαρρώ ότι μια συνοπτική παρουσίαση των πράξεων-σταθμών μας εξηγεί ολοκάθαρα περί ποιού τελικά πρόκειται.

Έχουμε λοιπόν τον Νώε που χώρεσε ΟΛΑ τα είδη της γήινης ζωής, μέσα σε ένα καράβι. Ο κόσμος δημιουργήθηκε το 4000 ante era vulgaris. Ο Λώτ κουβαλούσε την γυναίκα του σε……..αλατιέρα! Ο Αδάμ ενδεχομένως ακόμα μετράει τα πλευρά του και προσπαθεί να βρει ομοιότητες ανάμεσα σε αυτά και στην Εύα. Οι άγγελοι, όντα ΑΦΥΛΑ και ΑΣΩΜΑΤΑ, συνουσιάζονταν κατά τα άλλα ασυστόλως με γυναίκες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ οι οποίες έμεναν έγκυες και γεννούσαν…….Γίγαντες! Η φτωχή και αδαής Μύριαμ έμεινε έγκυος από………την γύρη . Οι αμόρφωτοι απόστολοι ξαφνικά έμαθαν να μιλάνε ΟΛΕΣ τις γνωστές γλώσσες. Ο Ιησούς περπατούσε πάνω στο νερό και νερά κάνανε πέρα προκειμένου να διαβούν εκλεκτοί του θεού.

Σε αυτό το σημείο ας υπενθυμίσουμε ότι όλες αυτές τις χαοτικές αντιφάσεις και τις ιστορικές υπερβολές που περιγράφει η δήθεν «εγκυρότητα» της Παλαιά Διαθήκης έχουνε επισημανθεί από πολλούς έγκριτους ιστορικούς και μελετητές διαφόρων πανεπιστημίων του κόσμου.

Ένας τέτοιος είναι για παράδειγμα ο έγκριτος Αμερικανός βιβλικός φιλόλογος Richard Elliot Friedman, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει γράψει και το εξαιρετικό βιβλίο-μελέτη “Who wrote the Bible”, το οποίο και εξηγεί με επιστημονικά κριτήρια και αρχαιολογικά τεκμήρια την πραγματική κατάσταση καθώς και τους αληθινούς συγγραφείς της Βίβλου.

Ο Friedman είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της California, San Diego, και είναι ευρέως αποδεκτός στην Αμερική για τις γνώσεις του σε βιβλικά θέματα. Τον τίτλο του Dr. τον πήρε στο Harvard και μεταξύ άλλων έγραψε τα βιβλία Commentary on the Torah, The Exile and Biblical Narrative. Επίσης, είναι πρόεδρος της διάσημης εταιρίας βιβλικών μελετών Biblical Colloquium West.

Η Βίβλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, αλλά ούτε καν και «Λόγος θεού». Είναι απλά οι διηγήσεις και οι ανάγκες πολλών και διαφόρων πολιτικών προσώπων που σκοπό είχανε την εξουσία και την επιτυχή συμβίωση.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/08/2005, 07:17:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσον αφορά για τον Αδάμ και την Εύα η όλη ιστορία νομίζω δέν συμβολίζει τίποτε άλλο απο την εποίκηση της Μεσοποταμίας απο Σημίτες, και έχει χρονολογικά τοποθετηθεί στην 6η χιλιετία π.χ.
Εγώ όμως είδα και άλλα πράγματα οτι η αυθεντική και σωστή μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου της Π.Δ. απο τους εβδομήκοντα επι Πτολεμαίου εξαφανίστηκε, ή την εξαφάνισαν.
Και αντί αυτού έχουμε σήμερα το Μασσωρίττικο σάν Αγία Γραφή κείμενο που μεταφράστηκε τον 8ο αιώνα μ.χ. μιά χιλιετία σχεδόν μετά τους εβδομήκοντα!!!
Και η μετάφραση αυτή έγινε με ένα σωρό αλλαγές και προσθήκες σε σχέση με το πρωτότυπο κείμενο. Αντίθετα εξαφανίστηκαν άλλα αυθεντικά πρωτότυπα κείμενα με μεγάλες αλήθειες όπως το
Βιβλίο του Ενώχ και τα Χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας.
Ο Duhm αναγνώρισε το 1892 οτι ολόκληρο το 2ο βιβλίο του Ησαία που έζησε τον 8ο αι. π.χ. και αναγράφει όλες τις ρατσιστικές προφητείες για την ανωτερότητα του Εβραικού λαού γράφηκε απο δύο άλλους άγνωστους Ησαίες ή άγνωστους συγγραφείς την εποχή του Δαρείου του 1ου των Περσών τον 5ο π.χ. αι. Δηλαδή πρώτα αναγνώρισε τον δευτεροΗσαία και στην συνέχεια τον τρίτοΗσαία.
Και έπεται συνέχεια.

"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 23/08/2005 07:20:36Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy