ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 διαλογισμος;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
KeAgleReD
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2005, 21:13:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KeAgleReD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Προσπαθω να προχορήσω, έχω 15 μέρες που διαλογίζομαι και έχω φτάσει στην μια ώρα κάθε μέρα.. Αλλά δεν βλέπω τίποτα, και μου δημιουργούνται πολλές απορίες και αμφιβολίες μετά. Καθημερινά σκέφτομαι αν θα έπρεπε να τα παρατήσω. Αλλά αυτά που διαβάζω σε άλλα θέματα με κάνουν να ρωτήσω..
Εσείς τι κάνετε; Βλέπετε τίποτα; Προχωράτε;
Η πολύ απλά τι πρέπει να κάνω;

Η κάποιος να στείλει 1 email με οδηγίες, η συμβουλές ή κάτι..

savasvasas@yahoo.gr

Ευχαριστώ.

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2005, 23:15:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KeAgleReD καλησπέρα.

Γράφεις πως διαλογίζεσαι.
Δηλαδή;
-Τι ακριβώς κάνεις;
-Τι αποτελέσματα περιμένεις;
-Και γιατί το κάνεις;

3 ερωτήσεις για αρχή, διότι για να μπορέσει να εδραιωθεί μια συζήτηση, καλό είναι να διασαφηνίσουμε με όσο μεγαλύτερη πληρότητα μπορούμε, το πλαίσιο μέσα από το οποίο προέρχονται οι αρχικές σου ερωτήσεις.

Να σου ευχηθώ και καλώς όρισες στα forums!

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KeAgleReD
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/10/2005, 15:20:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KeAgleReD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ απλά αφαιρώ κάθε σκέψη, ή ότι σκέψη και ανάμνηση μου έρχεται την σταματάω..
Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα..
Μου είπε κάποιος αρχικά αυτό να κάνω και στην πορεία θα τα βρω μόνος μου. (εμπιστο άτομο)
Αυτό και καλά θα με βοηθήσει να συγκεντρώνομαι, να μην ξεφεύγουν οι σκέψεις μου από τα θέματα που επιλέγω να σκεφτώ. και σιγα σιγά θά βλέπω και θα νιώθω πιο πολλά..
Υποτίθεται ότι είναι φάση, κάθαρση-φώτιση-θέωση.

Δεν ξέρω απλά περίμενα πολύ περισσότερα.
Περιμένω γεύση φώτισης.

¨Αλλα άτομα που ασχολούνται πότε καταλαβαίνουν ότι προχορούν; Θέλω και άλλο πολύ καιρό ακόμα;
Και επειδή από αυτά που βλέπετε δεν ξέρω πολλά για αυτό που κάνω, αν κάνώ λάθη και λοιπά, χρειάζομαι περισσότερες πληρ. από άλλους που ασχολούνται..

Ο φίλος αυτός έχει φύγει για Θεσ/νίκη και έχουμε χαθεί..
φτανουν;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/10/2005, 16:51:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KeAgleReD, θα μπορούσες για αρχή να διαβάσεις κάποια βιβλία, που θα σε βάλουν μέσα στο κλίμα.
Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις για αρχή το βιβλίο "Η δύναμη της σκέψης" της Άννι Μπέζαντ. Παρέχει κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία και την ανάπτυξη της σκέψης. Μπορείς να το βρεις στην Αθήνα σε κάποιο μεγάλο βιβλιοπωλείο που έχει βιβλία εσωτερισμού. (π.χ. στον πύρηνο κόσμο).
Επίσης, πολύ χρήσιμο είναι το βιβλίο "Η επιστήμη του Διαλογισμού" του Χαρουτίν Τάρκομ Σαραϊνταριάν. (Επίσης στον πύρηνο κόσμο)
Για πιο προχωρημένη μελέτη, υπάρχει το βιβλίο του Πατάντζαλι για το Διαλογισμό, αλλά είναι λίγο δύσκολο για έναν αρχάρειο.

Αυτά, όσον αφορά τα βιβλία.
Θα σου γράψω κάποια άλλα πράγματα, αργότερα όμως (δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή)

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KeAgleReD
Νέο Μέλος


5 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/10/2005, 01:29:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KeAgleReD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τον ξέρω τον πύρινο κόσμο..
Χρειάζοται τόσο πολύ το βιβλίο; Απλή πρακτική μέθοδος δεν φτάνει;
Θα περιμένω το επόμενό σου μύνημα..
Πάντως αρχίζω για καλύτερα 2 φορές την ημέρα..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Φασκόμηλος
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
81 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2010, 22:18:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα ήθελα να ζωντανέψω λιγάκι αυτό το θέμα αν δε πειράζει κάποιον, παραθέτοντας μια περιγραφή διαλογισμού και οραματισμού. Πρόκειται για μία άσκηση που βρήκα και πιστεύω πως είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά για αρχή. Βοηθά αρκετά στον οραματισμό.

''Ανοίγω αυτό το θέμα για να παραθέσω τον τρόπο διαλογισμού που χρησιμοποιώ. Καταλαβαίνω πως το θέμα του διαλογισμού είναι πολύ προσωπικό, μα παρ' όλα αυτά πιστεύω πως δεν είναι κακό να παίρνουμε ιδέες και να ψαχνόμαστε περισσότερο.
Ορίστε λοιπόν ο τρόπος:

Αρχικά κάνουμε τα βασικά. Δηλαδή επιλέγουμε το μέρος, την ώρα, τη στάση κτλ. Καλό είναι στην αρχή να μη το έχετε ιδιαίτερα προγραμματισμένο, να διαλογίζεστε όποτε νοιώθετε πως το χρειάζεστε χωρίς υπερβολές.

Αφού τοποθετηθούμε και βολευτούμε, αρχίζουμε το ''ζέσταμα''. Αυτό περιλαμβάνει κινήσεις του κεφαλιού πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά και κυκλικές κινήσεις. Αν αυτές τις συνδιάσουμε με συγκεκριμένες αναπνοές, όπως παραδείγματος χάρη: ρίξτε κάτω το κεφάλι σας, έτσι ώστε το σαγόνι να τείνει να ακουμπήσει το στέρνο, και κάντε βαθιές εισπνοές και γρήγορες εκπνοές, έτσι ώστε να διώξετε την αρνητική ενέργεια. Κάντε το ίδιο με το κεφάλι στραμμένο επάνω (τα μάτια πάντα κλειστά!), πειραματιστείτε μ' αυτά, ψάξτε κάτι που να σας ταιριάζει, έναν δικό σας συνδιασμό κινήσεων που θα σας χαλαρώνει και θα σας ηρεμεί.

Έχοντας κάνει αυτά, νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το σημαντικότερο βήμα, το άδειασμα. Συνήθως όταν ακούμε κάτι περί διαλογισμό κενού ή άδειασμα του μυαλού κτλ σκεφτόμαστε πως πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσουμε τις σκέψεις μας απ' το να εκδηλωθούν, μα στην πραγματικότητα πρέπει να τις αφήσουμε. Το μυστικό είναι αυτές να εκδηλώνονται κι εμείς να τις αγνοούμε. Φανταστείτε πως είστε ουδέτεροι παρατηρητές και δε χρειάζεται να κρίνετε γιατί απλώς θα χάσετε χρόνο και ενέργεια. Κάποια στιγμή απλώς πείτε μέσα σας τέλος! και σταματήστε κάθε σκέψη. Εδώ εν μέρει τις σταματάς απότομα, μα έχοντας κάνει όλα τα προηγούμενα σωστά και χωρίς βιασύνες θα πρέπει να το καταφέρετε σχετικά σύντομα, μα κι αυτό είναι τελείως προσωπικό θέμα.
Για να πετύχετε το κενό, πρέπει να παρακολουθείτε την αναπνοή σας. Προσέξτε, λέω να την παρακολουθείτε και όχι να την συντονίζετε!
Αυτό το βήμα είναι το δυσκολότερο συνήθως.

Έχοντας μείνει ήδη κάποιο διάστημα ακίνητος και στη φάση του κενού, αισθανόμαστε ένα μούδιασμα, στα χέρια, στα πόδια κτλ. Μόνο αν δεν έχουμε κουραστεί απ' το βήμα του κενού προχωράμε σε αυτό. Η αντοχή έρχεται με την προπόνηση, οπότε αν δε είστε συνηθισμένοι μη τα κάνετε όλα μαζί. Σ' αυτό το βήμα αφουγκραζόμαστε το περιβάλλον γύρω μας, και σιγά σιγά αρχίσουμε να οραματιζόμαστε μία σφαίρα να δημιουργείται μπροστά μας. Τροφοδοτείται από εμάς, απ' τη γη, απ' τον ουρανό, απ' όπου μας βολεύει αρκεί να μας εκφράζει. Μπορεί να είναι κι από περισσότερα σημεία, μα όχι από θεούς-θεές, και πλάσματα γενικότερα.
Αυτή η ενεργειακή σφαίρα όταν αποκτήσει μια κατανοητή μορφή, αποκτά ένα πλοκάμι το οποίο ενώνεται με εμάς. Νοιώθουμε την ενέργειά της να ρέει μέσα μας, την δεχόμαστε, την αφήνουμε να επιδράσει θετικά σ' όλο μας το κορμί.

Έπειτα η σφαίρα πλησιάζει και έρχεται λίγο κάτω απ' τη μύτη μας, ή το στόμα μας. Ανασαίνουμε πάνω απ τη σφαίρα, εισπνέουμε την ενέργειά της, νοιώθουμε να διώχνει την αρνητικότητα από κάθε κύτταρο. Το κάνουμε αυτό έως ότου νοιώσουμε και την τελευταία ελάχιστη ποσότητα αρνητικής ενέργειας να χάνεται απ΄ την καταλυτική παρουσία την θετικής.

Τέλος οραματιζόμαστε τη σφαίρα να απομακρύνεται και να χάνεται μέσα στο έδαφος. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στην δημιουργία της (γη, ουρανό, δέντρα, νερό κτλ). Καθόμαστε λίγο ακόμη στη θέση μας ώστε να επανέλθουμε πλήρως.''


Πηγή: http://triquetra.freeforumsblog.com/forum.htm

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy