ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Οι "Πέτρες της Ica"
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2002, 05:06:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε αναμονή μίας εκτενέστερης μελλοντικής αναφοράς σε αυτό το αρχαιολογικό μυστήριο, υπάρχει μία πρώτη προσέγγιση στο θέμα "Υπήρξαν Δράκοι ;" από το Forum "ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ"!

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2002, 16:58:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω απορία σχετικά με το τι θεωρούμε θυσία:

Θυσία είναι π.χ. η προσφορά ενός χρηματικού ποσού από το υστέρημά μας, ώστε να γίνουν πράγματα που δεν μας οφελούν άμεσα, αλλά μπορεί να μας οφελούν έμμεσα; Για παράδειγμα, αν η ηθική ικανοποίηση από μια τέτοια θυσία είναι τόσο μεγάλη, έχουμε πραγματικά κάνει τη θυσία ή έχουμε κάνει κάποιου είδους συναλλαγή;

Αν δεν μας νοιάζει καθόλου γι' αυτά που έχουμε, μπορούμε να τα προσφέρουμε σε οποιονδήποτε, οπότε έχουμε κάνει θυσία; Αφού δεν τα θέλαμε!

Δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα μέσα μου...

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arzuna
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
155 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2002, 03:56:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arzuna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Theo όπως φαίνεται και από το απόφθεγμα που έχω επιλέξει για τα μηνύματά μου η πραγματική Θυσία πρέπει να έχει έναν σκοπό. Και οπωσδήποτε έναν σκοπό ανώτερης φύσης με προσανατολισμό προς τα πνευματικότερα. Θα παρατηρείς ότι αποφεύγω να χρησιμοποιήσω έναν ορισμό πολύ ειδικό το θέτω σε γενικά πλαίσια.
Αυτό γιατί πιστεύω ότι η Θυσία είναι ένα γεγονός ή μία δράση καλύτερα που ο καθένας την αντιλαμβάνεται στο επίπεδό του.

Οπωσδήποτε Θυσία κάνει και η μάνα που χωρίς να το σκεφτεί πέφτει στις ρόδες ενός φορτηγού για να σώσει το παιδί της και Θυσία κάνει και ο Αβατάρα που θυσιάζει τη νιρβανική κατάσταση για να βοηθήσει την βουτηγμένη στο βούρκο της ύλης Ανθρωπότητα. Η πρώτη υποκινείται από ορμέμφυτα και, το πιθανότερο, αγνά συναισθήματα, η δεύτερη από την πλέον γνήσια και ολοκληρωμένη Αγάπη που μπορεί ένα ανθρώπινο ον να νιώσει (εάν μπορούμε να αναφερόμαστε σε ανθρώπινη κατάσταση γι'αυτούς τους "υιούς του Ανθρώπου"). Θυσία μπορεί όμως και να κάνει και ένας πολυεκατομμυριούχος που, έστω και για μία ελάχιστη στιγμή, ξεπερνάει την δίψα του για κέρδη και το δέσιμο ζωής με το χρήμα και κάνει μία προσφορά σε ένα κοινωφελές ίδρυμα. Κανείς δεν έχει στην πραγματικότητα το δικαίωμα να είναι απόλυτος. Μόνον ο Θεός.

Το ζήτημα που θέτεις είναι πολύπλοκο και μάλλον μόνον ο καθένας μέσα του πραγματικά γνωρίζει για το ποιόν των πράξεών του. Σε ένα πράγμα μόνο αισθάνομαι ότι πρέπει να επιστήσω την προσοχή (εάν μου επιτρέπεται). Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να θεωρούμε ότι οι μικρές ή μεγάλες θυσίες που πιθανώς κάνουμε πρέπει να στερούνται εντελώς από ικανοποιήσεις. Είμαστε άνθρωποι πάνω και πίσω απ'όλα και εάν είμαστε τυχεροί (τρόπος του λέγειν - εάν το έχουμε επιλέξει εννοώ) άνθρωποι που εξελίσσονται. Απλώς οι ικανοποιήσεις αυτές μετατοπίζονται με τον χρόνο προς τη σφαίρα της ικανοποίησης από την εκπλήρωση των αρχών μας. Αυτό όμως θέλει χρόνο. Ας μην είμαστε και υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό μας. Χρειάζεται ισορροπία και υπομονή.

Πάντως το απόφθεγμα είναι από το ινδικό κείμενο Μπαγκαβάτ Γκίτα, το αριστούργημα αυτό της παγκόσμιας φιλοσοφικής σκέψης. Και θα αναφέρω ένα ακόμη που μ'αρέσει ιδιαίτερα και αναφέρεται στην υπέρτατη έννοια της Θυσίας
Λέει ο Θεός - Κρίσνα στον Αρζούνα:

Οτιδήποτε κι αν κάνεις Πρίγκηπα, οποιαδήποτε τροφή και αν λάβεις, οτιδήποτε και αν θυσιάσης, οτιδήποτε και αν δώσεις ή απολάβεις, όλες τις προσευχές σου και όλες τις νηστείες σου, κάθε θέληση ή προσπάθεια ψυχής, κάνε το σαν μία προσφορά σε Μένα.

"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"

Edited by - Arzuna on 15/02/2002 04:02:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Girtos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
617 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2004, 10:29:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Girtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RESSURECTION.FINALLY.

VIVA LA REVOLUTION!!!


gKΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

andreas aigio
Μέλος 1ης Βαθμίδας


99 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/03/2004, 23:41:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους andreas aigio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
BRAVO Girtos !!!!

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο savel

Ακολουθείς τα βήματα του βλέπω .....

« Κι όμως ... γυρίζει. »Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Rostar
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
161 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2004, 02:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Rostar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


ANΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ...ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΔΡΑΝΗ ΘΕΜΑΤΑ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ SERVER ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΘΕΜΑΤΑ ?....
ΑΝ ΜΙΑ Ή ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ SAVEL KAI GIRTOS NA ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Η "ΓΝΩΣΗ" ΟΜΙΛΕΙ, ΟΜΩΣ Η "ΣΟΦΙΑ" ΑΚΟΥΕΙ...(Jimi Hendrix)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Girtos
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
617 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2004, 10:32:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Girtos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ....
ΣΕ ΟΡΙΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ;
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΜΟΥ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝΞ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

VIVA LA REVOLUTION!!!


gKΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2004, 15:58:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Έχω απορία σχετικά με το τι θεωρούμε θυσία:φιλε Theo, θα σου πω μια ιστορια απο το μαντειο των Δελφων, αν και δεν θυμαμαι ονοματα.


ενας πλουσιος εκανε μια μεγαλη θυσια στον Απολωνα.

μετα ηρθε ενας φτωχος αγροτης ο οποιος εβγαλε απο το μοναδικο τσουβαλι σταρι που ειχε ενα μερος, και το προσφερε στον Θεο.

το μαντειο ανακοινωσε πως ο Απολωνας ευχαριστηθηκε περισσοτερο απο την προσφορα του αγροτη (κι ας ηταν μικρη) γιατι προηλθε απο το υστερημα του.

μολις το ακουσε ο αγροτης ετρεξε και αδειασε και το υπολοιπο τσουβαλι πανω στο βωμο.

τοτε το μαντειο ανακοινωσε πως ο Θεος δυσαρεστηθηκε απο την πραξη του.


νομιζω πως η ιστορια τοποθετει την εννοια της θυσιας στα σωστα της πλαισια.


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθεινΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/03/2004, 16:05:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

οι πετρες της Ικα ειναι σοβαρο θεμα και περιμενα να διαβασω καποια πληροφορια.


αφου δεν βρηκα καποια, ας προσφερω εγω μια για το θεμα:


αναμεσα στις πετρες που ανακαλυφθηκαν, υπηρχε μια που απεικονιζε εγχειρηση καρδιας.

ο εγχειριζομενος ηταν συνδεδεμενος με το κυκλοφοριακο συστημα μιας εγκυου γυναικας.

θεωρηθηκε απατη, μεχρι τη στιγμη που ανακαλυφθηκε ενα ενζυμο στο αιμα των εγκυων που αναστελει την αιμοραγια.

δεν ηταν δυνατον να γνωριζε ο "απατεωνας" το γεγονος, αφου και η επιστημη προσφατα το ανακαλυψε.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθεινΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2004, 01:03:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας.

Φίλε Girtos σε ευχαριστούμε για την αναβίωση και αυτού του θέματος. Και βέβαια, περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις σου σχετικά...

Για να βοηθήσω την κατάσταση, σας μεταφέρω τμήμα από το μήνυμα του Arzuna, όπως το έγραψε στο τόπικ που αναφέρεται στην αρχική του τοποθέτηση στο θέμα αυτό, και το οποίο μας εισάγει στο θέμα των "Πετρών της Ica":

"Για να μην πολυλογώ όμως θα αναφερθώ σε αυτή τη συζήτηση πολύ επιδερμικά σε ένα μείζων θέμα αρχαιολογικής αντιπαράθεσης των τελευταίων δεκαετιών αυτό των Πετρών που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Ica στο Περού περίπου πριν 20 χρόνια, ίσως και παραπάνω - η χρονολογία της ανακάλυψης δεν έχει πλήρως επιβεβαιωθεί.
Οι "Πέτρες της Ica" είναι βότσαλα από Αντεσίτη που βρέθηκαν στην κοίτη ενός γειτονικού ποταμού στο χωριό Ica και σε μία σπηλιά που αποκαλύφθηκε μετά από πλημμύρα του εν λόγω ποταμού. Στον αριθμό είναι πάνω από 15.000 (με χονδρικές εκτιμήσεις) και αυτό που πραγματικά συγκλονίζει είναι ότι έχουν εγχάρακτα σχέδια με πραγματικά αινιγματικές αναπαραστάσεις όπως την μορφή της γης και των ηπείρων της όπως ήταν πριν από 13.000.000 χρόνια, σκηνές χειρουργικών επεμβάσεων και αυτό που ενδιαφέρει την παρούσα συζήτηση αναπαραστάσεις Ερπετόμορφων οντοτήτων (προφανώς είδη Δεινοσαύρων) μαζί με ανθρώπινες μορφές, κυρίως σε σκηνές κυνηγιού!! Εκπληκτική ανακάλυψη, εάν βέβαια είναι πραγματική αφού ήδη έχει καταχωρηθεί από την επίσημη αρχαιολογική κοινότητα ως απάτη. Θεωρείται ότι ένας ντόπιος χωρικός σκάλισε μόνος του όλες αυτές τις πέτρες ως προσπάθεια εξαπάτησης, προσπορισμού χρημάτων, προβολής κ.λπ. Ο ίδιος ο χωρικός έχει αποκαλύψη αυτή την εκδοχή εξάλλου. Πάντως υπάρχουν και πολλές αντίθετες απόψεις, και το θετικότερο, από την ίδια την επιστημονική κοινότητα καθώς οι πέτρες για πολλούς έχουν εξακριβωμένη αρχαιότητα με την χρήση επιστημονικών ελέγχων τους. Αυτή τη στιγμή οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο Μουσείο που έχει δημιουργήσει γι'αυτόν τον σκοπό ο Dr. Javier Cabrera και ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στην επαλήθευση της αυθεντικότητάς τους."

και κάποιες φωτογραφίες που είχε επίσης παραθέσει, τις παραθέτω και εδώ:


Και κάποιες άλλες επίσης που βρήκα πρόσφατα:


Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο:

THE ICA STONES OF PERU

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2004, 02:08:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

μπραβο amalia.

στις φωτογραφιες που παρεθεσες υπαρχει και μια με τις ηπειρους που διαχωριζονται (ειναι αραγε μεσα στις γνωσεις του πονηρου αγροτη?), και νομιζω και αυτη που ανεφερα για την εγχειρηση (δεν φαινεται η εγκυος γυναικα γιατι βρισκεται στην αλλη πλευρα)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/03/2004, 02:37:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ πονηρός αυτός ο αγρότης indeed , για να καταφέρει σε μία μόνο ζωή να ζωγραφίσει 15000 πέτρες!!!

Αναρρωτιέμαι, αν του έμενε χρόνος να διαβάσει ιστορία, ζωολογία, ανθρωπολογία, γεωλογία και πολλά άλλα, που διαφαίνονται ως γνώσεις μέσα από τις πέτρες που υποτίθεται πως ζωγράφισε.

Πιο πιθανό βέβαια, η μοναδική του πονηριά να είναι ότι θέλησε να φανεί "ακούραστος ζωγράφος" εκμεταλευόμενος τη δυσπιστία των ερευνητών για την παλαιότητα των πετρών της Ica...

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου
Να σπας τα σύνορα
Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου
Να πεθαίνεις και να λες:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy