ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΕΡΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
AINEIAN06
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Guatemala
242 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2006, 00:41:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AINEIAN06  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΜΕ;
ΚΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ [ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ , ΜΕΤΑΜΨΥΧΩΣΗ ΚΛΠ ] ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ;;;
ΑΝ ΠΑΘΩ ΑΜΝΗΣΙΑ ΚΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ;
creta_farm
Νέο Μέλος


7 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2006, 02:48:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους creta_farm  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ενδιαφέρουσα η ερώτηση περί αθανασίας του υλικού μας σώματος.
Το δε topic έχει ανοιχτεί στο «Μύθος και Θρησκεία» ενός forum το οποίο κατά προτεραιότητα παιδεύετε με την «εσωτερική» πτυχή του Σύμπαντος…
Μέσα στο Σύμπαν υπάρχουμε φυσικά και εμείς όπως και οι διάφορες θρησκείες φιλοσοφίες, διδασκαλίες κτλ.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να δώσω μια «εσωτερική» πτυχή του χριστιανισμού , μέσα πάντα από την Αγία Γραφή, το βιβλίο με την διδασκαλία του Χριστιανισμού δηλαδή, σχετικά βεβαίως με την αθανασία της υλικής υπόστασης των ανθρώπων.

Ξεκινώντας από την Παλαιά Διαθήκη μαθαίνουμε ότι υπήρξε κάποτε ένας βασιλιάς με το όνομα Μελχισεδέκ, ο οποίος αναφέρετε ο βασιλιάς Σαλήμ( ειρήνης), ο οποίος ήταν τόσο παλιός στα χρόνια που δεν γνώριζε κανείς από πού κατάγετε από πού ήταν το γενεαλογικό δέντρο διότι υπήρχε από πάντα και ήταν πάντα γηραιότερος όλων.
Λέγετε ότι προφανώς θα ήταν σύγχρονος του Αδάμ , πουθενά πάντως δεν αναφέρετε ότι πέθανε.
Αναφέρετε όμως ότι ποτέ δεν έκανε πόλεμο σε κανέναν αλλά παρόλα αυτά όλοι τον υπακούανε , ο δε Αβραάμ ο οποίος ήταν και αυτός Βασιλιάς όταν κάποτε τον συνάντησε του έδωσε το ένα δέκατο της περιουσίας του. Πράγμα που δηλώνει την ανωτερότητα του ακόμα και από τον ίδιο τον Αβραάμ.

Ξεκίνησα με τον Μελχισεδέκ διότι είναι ο πρώτος άνθρωπος που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μην έχει πεθάνει ποτέ, αν και δεν μπορεί κάποιος χριστιανός να το υποστηρίξει με θέρμη αυτό διότι οι πληροφορίες για το πρόσωπο του είναι ελάχιστες.
Απλές ενδείξεις…

Ένας μελετητής της Βίβλου όμως διαβάζει ευθαρσώς ότι ο ΕΝΩΧ μετά από 290 χρόνια προσευχής προς τον Θεό δεν πέθανε όπως όλοι οι άνθρωποι αλλά περιπάτησε μαζί Του. Δηλαδή ο Θεός τον μετέθεσε πιθανόν σε κάποια άλλη διάσταση εν σώματι.
Αυτή η πληροφορία υπάρχει λοιπόν στην Βίβλο αλλά μέχρι εκεί. Δεν μας δίνονται παραπάνω πληροφορίες για το τι και το πώς.
Σαν γεγονός όμως η Βίβλο το θεωρεί αληθές συνεπώς έγινε.

Η επόμενη περίπτωση είναι αυτή του προφήτη Ηλία.
Ο οποίος αναλήφθηκε στους ουρανούς κατά την Βίβλο εν σώματι.
Δηλαδή υπερφυσικά και αυτός πέρασε προφανώς σε κάποια άλλη διάσταση.
Ούτε και σε αυτήν την περίπτωση μας δίνονται παραπάνω πληροφορίες για το τι και το πώς.
Η διαφορά όμως είναι ότι η εν σώματι ύπαρξη του Ηλία επιβεβαιώνετε και στην Καινή Διαθήκη , δηλαδή μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα.
Την ημέρα που ο Ιησούς είχε ανέβει στο βουνό μαζί με συγκεκριμένους μαθητές στο πλάι Του αναφέρετε ρητός ότι μεταμορφώθηκε και αυτός και θεάθηκε από τους μαθητές του να συνομιλεί και με τον Ηλία!
Δηλαδή ο Ηλίας που είχε αναληφθεί στους ουρανούς πριν εκατοντάδες χρόνια ξαναθεάθηκε πάλι εν σώματι και μάλιστα συνομιλούσε με τον Ιησού.

100% δηλαδή προσπαθεί η Βίβλος να μας αποδείξει ότι κάποιοι δεν πέθαναν ούτε υλικά(σωματικά) αλλά αυθαρτοποιήθηκε το σώμα τους.
Σαν μήνυμα δηλαδή περνάει ξεκάθαρα εκτός από την αθανασία της ψυχής και αυτής του σώματος.

Όμως χριστιανισμός χωρίς Ιησού Χριστό δεν υπάρχει.
Ας δούμε λοιπόν ο Ιησούς τι έχει πει για το θέμα αυτό στην διδασκαλία Του.

Η σοβαρότερη και κρισιμότερη διδασκαλία Του ήταν τότε που είπε: «Εγώ είμαι το Φως του κόσμου, όποιος με ακολουθήσει κι αν πεθάνει θα ζήσει ΚΑΙ ΌΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΤΕ»

Ξεκάθαρα λοιπόν δηλώνει ο Ιησούς Χριστός ότι όποιος άνθρωπος μπορεί και θέλει να ζήσει την αναμάρτητη και αμόλυντη ζωή που αυτός έζησε , ο θάνατος δεν έχει δικαίωμα επάνω του. Καθαρά μεταφυσική διδασκαλία η οποία όμως από την πολύ παλιά εποχή έχει εφαρμογή σύμφωνα πάντα με την Βίβλο.

Δεν μπορώ να εξηγήσω πως και γιατί γίνετε να μεταστοιχειωθεί ένας άνθρωπος και να περάσει από τον κόσμο της φθοράς στον κόσμο της αφθαρσίας.
Απλά έκανα μια γρήγορη αναφορά μέσα από την χριστιανική πίστη στο θέμα της αθανασίας ψυχής-σώματος.
Στοιχεία παραθέτω και τίποτα παραπάνω μέσα από την Βίβλο.

Οι πολλοί απλά θα τα προσπεράσουν …θα παρακαλέσω όμως τους πιθανούς μελετητές της Βίβλου να τα τσεκάρουν ξανά και ξανά διότι πιθανόν να υπάρχει ένα ακόμα πολύ δυνατό μήνυμα ζωής μέσα στον χριστιανισμό που καμιά πίστη , ιδεολογία , διδασκαλία κτλ δεν το έχει….


Αυτά προς το παρόν….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2006, 19:41:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΚΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τα μόρια προυπάρχουν αλλά η ύλη έχει σχέση με τον τρόπο που συνδέονται ώστε να σχηματίζουν χημικά στοιχεία αρχικά και στην συνέχεια πιό πολύπλοκες ενώσεις όπως αμινοξέα, πρωτείνες και να δημιουργηθεί η ζωή.
Με τον θάνατο μετασχηματίζονται σε κάτι άλλο, αυτό σημαίνει οτι υπάρχουν τα μόρια πάντα αλλά δέν υπάρχει η ζωή.

quote:
ΚΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΗΔΕΙΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ [ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΗΣΜΟΝΙΑΣ , ΜΕΤΑΜΨΥΧΩΣΗ ΚΛΠ ] ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΗ;;;
ΑΝ ΠΑΘΩ ΑΜΝΗΣΙΑ ΚΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΖΩΗ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ , ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ;

Στην πραγματικότητα πάντα ο ίδιος θα είσαι η ψυχή σου θα παραμένει ΙΔΙΑ, ακόμα και άν πάθεις λησμονιά, ακόμα και εάν μετεμψυχωθείς.
Στην πρώτη περίπτωση θα υποφέρεις περισσότερο ενώ στην δεύτερη δέν θα σε αναγνωρίζουν οι άλλοι η ψυχή όμως και το ΕΓΩ της δέν σημαίνει με κανέναν τρόπο οτι άλλαξε.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

T_Chameleon of Rodos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
92 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2006, 23:48:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα είναι αν όντως υπάρχει ψυχή και αν υπάρχει πως είναι δυνατόν να διατηρήσουμε έστω και ένα μέρος της γνώσης μας. Αφότου φύγουμε από αυτόν τον υλικό κόσμο και πάμε σε έναν άλλο αϋλο η ακόμα και σε άλλη ζωή (μετεμψύχωση).

ΕΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ

T_Chameleon of RodosΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μηδεία
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
156 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2006, 14:59:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μηδεία  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τί το περί ημάς τούτο γέγονε μυστήριον; Πως παρεδόθημεν τη φθορά και συνεζεύχθημεν τω θανάτω;
Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Καλησπέρα σε όλους! Όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Σχετικά με την άποψη της Αγίας Γραφής, επιτρέψετέ μου, να προσθέσω και την ερμηνεία που δίνουν μεγάλοι Πατέρες όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Μεθόδιος κ.α.. Όσον αφορά το σώμα που θα αναστηθεί από τον θάνατο, θα είναι το αυτό και όχι το ίδιο. Δηλαδή αυτό που υπήρξε επι της γής, αλλά με διαφορετικές ιδιότητες. Μετά θάνατον, η ανθρώπινη φύση, δεν αλλάζει μορφή, αλλά θα λάβει εκείνη που έιχε εξ αρχής. Δηλαδή πριν εκπέσει από τη χάρη του Θεού(προπατορικό αμάρτημα). Θα είναι άφθαρτο, λαμπρό και θα υπάρχει αιώνια. Θα αντικατασταθεί η φθορά από τη ζωή, γιατί το παρόν μας σώμα και θνητό είναι και φθείρεται. Μετά θάνατον λοιπόν, θα υπερνικήσει η αφθαρσία της φθοράς. Αυτά σε γενικές γραμμές.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

m1609
Νέο Μέλος


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2006, 16:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους m1609  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λόγω της εργασίας μου συναντώ συχνά επιστήμονες - ερευνητες ειδικά στον χώρο της μοριακής βιολογίας. Μεταξύ των άλλων που έχουμε συζητήσει αξίζει να σας αναφέρω το εξής : Το ανθρώπινο DNA έχει πλήρως χαρτογραφηθεί. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν ακριβώς τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για όλες τις γνωστές λειτουργίες της ύλης του σώματος. Από το γονίδιο που δίνει την εντολή για την διάσπαση μιας πρωτείνης μέχρι το γονίδιο που καθορίζει την ταχύτητα που θα μεγαλώνουν τα μαλλια μας.Με δέος λοιπόν μου ανέφεραν ότι το ποσοστό των ενεργών αυτών γονιδίων δεν ξεπερνά το 1% απο τον συνολικό αριθμό των γονιδίων του DNA. Το υπόλοιπο 99% φαίνεται να μήν χρησιμοποίείται πουθενά. Εαν ενεργοποιηθεί ένα γονίδιο, αλλάζει την συμπεριφορά της ύλης.Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, γίνονται ασυλληπτου μεγέθους έρευνες ακόμη και στην Ελλάδα προς έυρεση του γονιδίου της αιώνιας νεότητας (δηλαδή του γονιδίου αυτού που θα δίνει την εντολή να μην σταματά η αναπαραγωγή των κυτταρων). Μόλις ανακαλυφθεί αυτό , τότε θα έχουμε αγγιξει την Αφθαρσία (πόσοι απο εμας θα έχουν αυτην την δυνατότητα άραγε?), όχι όμως την Αθανασία. Σε επίπεδα αφθαρσίας έχουν καταφέρει αρκετοι άγιοι να μας αφήσουν το σώμα τους. Οι επιστήμονες που σας ανέφερα το γνωρίζουν αυτό. Και ξέρουν ότι επειδή η ένεργεια δρά στην ύλη , ξερουν στο περίπου τον δύσκολο τρόπο ενεργοποίησης αυτού του γονιδίου. Απλά προσπαθούν να βρούν κάτι πιο εύκολο.....
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
GWGW
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
430 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2006, 16:38:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GWGW  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Λόγω της εργασίας μου συναντώ συχνά επιστήμονες - ερευνητες ειδικά στον χώρο της μοριακής βιολογίας. Μεταξύ των άλλων που έχουμε συζητήσει αξίζει να σας αναφέρω το εξής : Το ανθρώπινο DNA έχει πλήρως χαρτογραφηθεί. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν ακριβώς τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για όλες τις γνωστές λειτουργίες της ύλης του σώματος. Από το γονίδιο που δίνει την εντολή για την διάσπαση μιας πρωτείνης μέχρι το γονίδιο που καθορίζει την ταχύτητα που θα μεγαλώνουν τα μαλλια μας.Με δέος λοιπόν μου ανέφεραν ότι το ποσοστό των ενεργών αυτών γονιδίων δεν ξεπερνά το 1% απο τον συνολικό αριθμό των γονιδίων του DNA. Το υπόλοιπο 99% φαίνεται να μήν χρησιμοποίείται πουθενά. Εαν ενεργοποιηθεί ένα γονίδιο, αλλάζει την συμπεριφορά της ύλης.Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, γίνονται ασυλληπτου μεγέθους έρευνες ακόμη και στην Ελλάδα προς έυρεση του γονιδίου της αιώνιας νεότητας (δηλαδή του γονιδίου αυτού που θα δίνει την εντολή να μην σταματά η αναπαραγωγή των κυτταρων). Μόλις ανακαλυφθεί αυτό , τότε θα έχουμε αγγιξει την Αφθαρσία (πόσοι απο εμας θα έχουν αυτην την δυνατότητα άραγε?), όχι όμως την Αθανασία. Σε επίπεδα αφθαρσίας έχουν καταφέρει αρκετοι άγιοι να μας αφήσουν το σώμα τους. Οι επιστήμονες που σας ανέφερα το γνωρίζουν αυτό. Και ξέρουν ότι επειδή η ένεργεια δρά στην ύλη , ξερουν στο περίπου τον δύσκολο τρόπο ενεργοποίησης αυτού του γονιδίου. Απλά προσπαθούν να βρούν κάτι πιο εύκολο.....


γρηγορα ομως παιδια.....
αντε γιατι τα εχει κονομισει ο φουστανος!!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Palatianos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
125 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2006, 13:01:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Palatianos  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος Palatianos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αθανασια υλικου σωματος ΟΧΙ, ψυχης ΝΑΙ.

mike
k.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2006, 16:13:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αθανασια υλικου σωματος ΟΧΙ, ψυχης ΝΑΙ.


ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ;;

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΣ ΕΝΣΗΜΑ ΜΙΑ ΖΩΗ;;

ΦΡΙΚΗ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2006, 10:23:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΟΓΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΟ ΤΟΥ DNA,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Η ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΦΘΑΡΣΙΑ..
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ..

ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΦΘΑΡΣΙΑ ?

ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VELISSARIOS
Πλήρες Μέλος

Greece
1030 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 14:59:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ..

ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΦΘΑΡΣΙΑ ?Εξυπηρετει στο γεγονος οτι ο Θεος ειναι ο νομοθετης της φυσης αρα και Εκεινος που οταν θελει τους αλλαζει κατα οπως θελει και σημειο αναφορας για την υπαρξη Θεου στους ανθρωπους.Τιμα τους Αγιους που καταφεραν την αφθαρσια της ψυχης τους μεσω της Θειας Χαρης ετσι και το σωμα παραμενει αφθαρτο.


Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 16:15:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[/quote]
Εξυπηρετει στο γεγονος οτι ο Θεος ειναι ο νομοθετης της φυσης αρα και Εκεινος που οταν θελει τους αλλαζει κατα οπως θελει και σημειο αναφορας για την υπαρξη Θεου στους ανθρωπους.Τιμα τους Αγιους που καταφεραν την αφθαρσια της ψυχης τους μεσω της Θειας Χαρης ετσι και το σωμα παραμενει αφθαρτο.

[/quote]

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ή ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 17:40:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ή ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.


Γιατί; μήπως εσύ νομίζεις ότι είσαι τέλειος;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 00:13:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
O ellovos δεν είναι θεός.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 15:30:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ Ή ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ.

ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.


Γιατί; μήπως εσύ νομίζεις ότι είσαι τέλειος;ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ.

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο macedon ,ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΟΒΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 20:23:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΩΔΕΣ.

ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο macedon ,ΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΟΒΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ.Πόσα του έδωσες;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2006, 13:55:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΕΣΥ ΠΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ;

ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΜΗΠΟΣ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΩΤΣΟ Ο macedon!!!!!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2007, 15:50:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μηδεία
quote:
Τί το περί ημάς τούτο γέγονε μυστήριον; Πως παρεδόθημεν τη φθορά και συνεζεύχθημεν τω θανάτω;
Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός

Καλησπέρα σε όλους! Όντως πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Σχετικά με την άποψη της Αγίας Γραφής, επιτρέψετέ μου, να προσθέσω και την ερμηνεία που δίνουν μεγάλοι Πατέρες όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Μεθόδιος κ.α.. Όσον αφορά το σώμα που θα αναστηθεί από τον θάνατο, θα είναι το αυτό και όχι το ίδιο. Δηλαδή αυτό που υπήρξε επι της γής, αλλά με διαφορετικές ιδιότητες. Μετά θάνατον, η ανθρώπινη φύση, δεν αλλάζει μορφή, αλλά θα λάβει εκείνη που έιχε εξ αρχής. Δηλαδή πριν εκπέσει από τη χάρη του Θεού(προπατορικό αμάρτημα). Θα είναι άφθαρτο, λαμπρό και θα υπάρχει αιώνια. Θα αντικατασταθεί η φθορά από τη ζωή, γιατί το παρόν μας σώμα και θνητό είναι και φθείρεται. Μετά θάνατον λοιπόν, θα υπερνικήσει η αφθαρσία της φθοράς. Αυτά σε γενικές γραμμές.


το μετά θάνατον , είναι μετά την κρίση. όπου πράγματι θα υπάρξει η ανάσταση με την έννοια που την περιγράφεις και με τις ιδιότητες που είχε εξ αρχής ο άνθρωπος. οι οποίες ακόμα υπάρχουν στην φύση διότι ότι δίνει ο Κύριος δεν το παίρνει πίσω...
δεν είναι όμως απαραίτητος ο θάνατος για να δοξαστεί ο άνθρωπος. είναι αναγκαίο κακό της πτώσης. όμως όπως έχουμε διαβάσει στην Γραφή κάποιοι δεν πέθαναν αλλά εν ζωή πέρασαν απο την φύση της φθοράς σε αυτήν της αφθαρσίας.
είτε λόγω της μεγάλης τους Πίστης είτε λόγω της αναμάρτητης ζωής τους.
από την στιγμή που ο ίδιος ο Ιησούς έγινε παράδειγμα του τρόπου που αυτό επιτυγχάνεται , αλλά και επειδή υπάρχει στην φύση το μυστικό "κρυμμένο προς το παρόν", δεν μπορούμε φιλολογικά τουλάχιστον να αποκλείουμε το γεγονός την εν ζωής μεταστοιχείωσης.
δεν είναι αυτοσκοπός του ανθρώπου να πεθάνει για να αναστηθεί κάποτε και να γίνει ένα με τον θεό.
όπως και ο κύριος είπε:πας ο ζων και πιστεύει εις εμέ ου μη αποθάνει εις τον αιώνα.
θα έπρεπε δηλαδή ο αυτοσκοπός μας να ήταν η Πίστη μας σε αυτόν δια ζώσης, να ζήσουμε δηλαδή την αναμάρτητη ζωή Του ώστε να έχουμε την ανάλογη επιτυχία με αυτόν.

m1609

quote:
Λόγω της εργασίας μου συναντώ συχνά επιστήμονες - ερευνητες ειδικά στον χώρο της μοριακής βιολογίας. Μεταξύ των άλλων που έχουμε συζητήσει αξίζει να σας αναφέρω το εξής : Το ανθρώπινο DNA έχει πλήρως χαρτογραφηθεί. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουν ακριβώς τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για όλες τις γνωστές λειτουργίες της ύλης του σώματος. Από το γονίδιο που δίνει την εντολή για την διάσπαση μιας πρωτείνης μέχρι το γονίδιο που καθορίζει την ταχύτητα που θα μεγαλώνουν τα μαλλια μας.Με δέος λοιπόν μου ανέφεραν ότι το ποσοστό των ενεργών αυτών γονιδίων δεν ξεπερνά το 1% απο τον συνολικό αριθμό των γονιδίων του DNA. Το υπόλοιπο 99% φαίνεται να μήν χρησιμοποίείται πουθενά. Εαν ενεργοποιηθεί ένα γονίδιο, αλλάζει την συμπεριφορά της ύλης.Αυτήν την στιγμή που μιλάμε, γίνονται ασυλληπτου μεγέθους έρευνες ακόμη και στην Ελλάδα προς έυρεση του γονιδίου της αιώνιας νεότητας (δηλαδή του γονιδίου αυτού που θα δίνει την εντολή να μην σταματά η αναπαραγωγή των κυτταρων). Μόλις ανακαλυφθεί αυτό , τότε θα έχουμε αγγιξει την Αφθαρσία (πόσοι απο εμας θα έχουν αυτην την δυνατότητα άραγε?), όχι όμως την Αθανασία. Σε επίπεδα αφθαρσίας έχουν καταφέρει αρκετοι άγιοι να μας αφήσουν το σώμα τους. Οι επιστήμονες που σας ανέφερα το γνωρίζουν αυτό. Και ξέρουν ότι επειδή η ένεργεια δρά στην ύλη , ξερουν στο περίπου τον δύσκολο τρόπο ενεργοποίησης αυτού του γονιδίου. Απλά προσπαθούν να βρούν κάτι πιο εύκολο.....

είναι γραμμένο ότι η γη θα ανακαλύψει τα "αίματα αυτής", επίσης είναι γραμμένο ότι κάποτε οι επιστήμονες θα ανακαλύψουν απο την φύση το μυστικό της αθανασίας. τότε όμως , πάλι είναι γραμμένο , ότι θα έρθει μια εποχή που θα λένε οι άνθρωποι άνοιξε γη να με καταπιείς.
διότι αθανασία χωρείς πνευματική καθαριότητα είναι η αιώνια κόλαση.
αν ο άνθρωπος δεν καθαρίσει τον εσωτερικό του κόσμο απο τα πονηρά πνεύματα θα ζήσει την αιώνια κόλαση αν μετέχει της αθανασίας με αυτά.


καλό είναι να ξεχωρίσουμε λίγο τις έννοιες αθανασία κ αφθαρσία.
άλλο είναι να μην γερνάω και να μην φθείρομαι απο την φύση και την υλική μου υπόσταση.
και άλλο είναι η αθανασία. διότι αθανασία είναι η μεταστοιχείωση του υλικού σώματος στην αρχική του μορφή και σύσταση.
στο άφθαρτο σώμα αν κάποιος μου κόψει το κεφάλι φυσικά και θα πεθάνω.
στο αθάνατο δεν ισχύει αυτό. δεν μετέχει των νόμων της φύσεως που τώρα γνωρίζουμε το αθάνατο.
πχ αθάνατο σώμα ήταν αυτό του κυρίου όταν πέρασε μέσα απο τους τοίχους και τις πόρτες του σπιτιού για να μιλήσει στους μαθητές Του την Κυριακή του Θωμά.


Ο άνθρωπος κατά την γνώμη μου δικαιούτε να ζητά την αθανασία και την αφθαρσία, όχι όμως με την έννοια που ο πολύς κόσμος την καταλαβαίνει.
οφείλει να την ζητάει για να μπορέσει να ολοκληρώσει την αποστολή του η οποία δεν είναι άλλη παρά να κυβερνήσει το Σύμπαν.
αυτό επιτυγχάνετε μόνο δια μέσω Ιησού Χριστού, μόνο όταν μέσα μας τα πάντα ενεργούν απο ΑΓΑΠΗ, ΕΙΡΗΝΗ , και ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ.
Τότε θα πάψει και ο Πατέρας να εργάζετε και θα αναπαυτεί μέσα μας....


ευχαριστώ


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PARADEISOS
Νέο Μέλος

Cyprus
44 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/11/2007, 05:23:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PARADEISOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΛΑχΙΣΤΟΣ ΤΗΕΛς ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.

ΜΡΡΑΒΟ.ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΣ Η ΝΑ ΛΟΓΟΜΑχΗΣΗΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ.

ΕχΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΥΕΙΣ.ΣΥΝΕχΗΣΕ.
ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΟχΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΕΙΝ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.(ΠΟΘ ΑΘΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΤΗΟΣ)

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΤΡΩΠΟΣ ,ΜΕ ΑΓΑΠΗ ,ΣΥΝΜΠΟΝΙΑ,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ.

ΤΟ ΝΑ ΛΕΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕχΟΥΝ ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥς Η ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΟΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΚΑΙ ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥχΑΡΗΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΗ.ΕΙΝΑΙ ΑχΑΡΗΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΙΑ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥχΑΡΗΣΤΜΕΝΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕχΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑΣ.ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΥχΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΤΗΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΟλΛΟΙ ΔΕΝ ΕχΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ.

Ας ΔΟΥΜΕ ΓΥΡΟ ΜΑς ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ας ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΛΛΛ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΑ.

Αυτο ειναι η πιστη να Ξερουμε να αγαπαμε και να βοηθαμε τον πλισίον μας.

και το αν υπαρχει θεος η δεν υπαρχει ,και αν υπαρχει ΑΘΑΝΑΣΙΑ,κανενας δεν ξερει.καποτε ειμαι σιγουρη οτι θα μας το αποδίξει ο θεος.καποτε ολοι θα το μαθουμε αργα η γλήγορα.

ΕΥχΑΡΗΣΤΩ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PARADEISOS
Νέο Μέλος

Cyprus
44 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 06:06:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PARADEISOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ,ΟΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΘΑΒΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΤΟ,ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΑΦΘΑΡΤΟ.

ΘΑΒΕΤΑΙ ΑΣχΗΜΟ,ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕΣΑΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ.

ΘΑΒΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ,ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΟΜΩΣ ΓΕΜΑΤΟ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ.

ΟΤΑΝ ΘΑΒΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΩΜΑ,ΟΤΑΝ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ( ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ,ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ,ΟΤΑΝ ΗχΗΣΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΛΠΙΣΕΙ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΑΦΘΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΟΘΜΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ[Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ]

΄΄΄΄Κατεποντίσθη ο θανατος ,κατανικηθηκε!
Που ειναι ,θάνατε,η νίκη σου?
Που ειναι το θανατερό κεντρί σου?΄΄΄΄΄΄

Ευλογημένος και δοξασμένος ο θΕΟΣ ο οποίος δια του ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ χΡΙΣΤΟΥ μας έδωσε τη ΝΙΚΗ!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστω.....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 07:11:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο άνθρωπος είναι μέλος της φύσης. Δεν είναι έξω απ'αυτήν, δεν είναι πάνω απ'αυτήν. Κάθε τι στη φύση εξυπηρετεί την οικονομία και τους σκοπούς της ίδιας της φύσης. Και κάθε τι σ'αυτήν ακολουθεί την ίδια, άτεγκτη, αέναη, αναπόφευκτη πορεία: Γέννηση, ακμή, παρακμή, θάνατος.

Η ίδια η φύση επέλεξε να τερματίσει τη ζωή κυριολεκτικά στον πλανήτη αυτόν και να την ξεκινήσει τρεις φορές από την αρχή. Στην τρίτη φορά, δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε και το ανθρώπινο είδος. Και αν η φύση αποφασίσει πως το ανθρώπινο είδος είναι περιττό, θα το εξαφανίσει όπως εξαφάνισε εκατοντάδες είδη στο παρελθόν.

Οσο για το "υλικό σώμα", μετά το θάνατο δε γίνεται τίποτε άλλο παρά λίπασμα και τροφή για άλλες μορφές ζωής. Ετσι γίνεται με όλους τους οργανισμούς, έτσι γίνεται και με τον άνθρωπο.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 14:49:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο άνθρωπος είναι μέλος της φύσης. Δεν είναι έξω απ'αυτήν, δεν είναι πάνω απ'αυτήν. Κάθε τι στη φύση εξυπηρετεί την οικονομία και τους σκοπούς της ίδιας της φύσης. Και κάθε τι σ'αυτήν ακολουθεί την ίδια, άτεγκτη, αέναη, αναπόφευκτη πορεία: Γέννηση, ακμή, παρακμή, θάνατος.

Σ' αυτό, φίλε macedon, συμφωνώ όσο δεν φαντάζεσαι!
Σε βαθμό που είναι σα να διαβάζω εμένα!

Ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό να επικεντρωνόμαστε με το αν το υλικό μας σώμα θα μείνει άφθαρτο - δεν εννοώ τα λίφτινγκ - αν θα πεθάνουμε και κατά τη λεγόμενη Ανάσταση νεκρών θα έχουμε πάλι ένα υλικό σώμα κλπ.
Σημασία έχει η φροντίδα αυτού που ενοικεί μέσα σ' αυτό.
Ονομάστε το Ψυχή, Ανώτερος Εαυτός, Εγώ κλπ.
Άλλωστε δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η ονομασία.

Από την άλλη σκέφτομαι, αγαπητή PARADEISOS, ότι υπάρχει ένα μελανό σημείο στην Ανάσταση νεκρών που αναφέρεις.
Εάν κατ' αυτήν ένας άνθρωπος που έχει πεθάνει εδώ και 200 χρόνια αναστηθεί παίρνοντας πίσω το σώμα του που έχει χαθεί πλέον μετά την ταφή, θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση εκείνη που είχε καεί.
Η παντοδυναμία του Θεού θα μπορούσε να το κάνει αυτό και στη μία και στην άλλη περίπτωση.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
eidos
Μέλος 3ης Βαθμίδας


642 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 18:53:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους eidos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αθανασια= χωρις θανατο, και χωρις θανατο συμφωνα με τη Βιβλο ειναι μονο ο Δημιουργος, ο αναστημενος Γιος του, και 144.000 ανθρωποι που πηγαινουν στο ουρανο, και επισης γινονται αθανατοι.

αφθαρσια= χωρις φθορα, ο Δημιουργος, ο Γιος του και οι 144.000 και παλι.
αφραρτος θα ειναι και ο τελειος ανθρωπος, (οταν ο Βασιλιας Ιησους τον ξαναφερει στην τελειοτητα) και ειναι και οι τελειοι αγγελοι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 20:11:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
eidos
αθανασια= χωρις θανατο, και χωρις θανατο συμφωνα με τη Βιβλο ειναι μονο ο Δημιουργος, ο αναστημενος Γιος του, και 144.000 ανθρωποι που πηγαινουν στο ουρανο, και επισης γινονται αθανατοι.

Μήπως τελικά εκεί στον ουρανό θα πρέπει να σκεφτούν για κάποια άδεια επέκτασης του Παραδείσου μπας και χωρέσουν κι άλλοι; Εν ανάγκη ας απαλλοτριώσουν το διπλανό οικόπεδο...

quote:
eidos
αφθαρσια= χωρις φθορα, ο Δημιουργος, ο Γιος του και οι 144.000 και παλι.

1. Θέλει να γίνει και η θεία μου να γίνει άφθαρτη. Τι χαρτιά χρειάζεται να υποβάλλει και πού;

2. Αυτοί οι 144.000 είναι όπως η προκήρυξη του ΑΣΕΠ? Θα μπουν μετά από εξετάσεις εκεί ή παίζει και το μέσο που έχει ο καθένας;

3. Ο Χριστός μετά το θάνατό του πήγε στον Αδη και ελευθέρωσε, λέει, όσους πίστεψαν σ'αυτούς (αυτό δεν αναφέρεται πουθενά στις γραφές αλλά έτσι μας λένε, έτσι λέω και γω). Η ερώτησή μου: Αυτοί που ελευθερώθηκαν τότε μετράνε στους 144.000 που θα πάνε στον Παράδεισο; Μήπως τελικά είμαστε σε πλάνη και ο αριθμός είναι διαφορετικός, π.χ. 142.435;

macedon

Edited by - macedon on 10/11/2007 20:26:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 20:56:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αθάνατος είναι αυτός που δεν έχει γνωρίσει το θάνατο.
Αν κάποιος γνώρισε το θάνατο, έστω κι αν αναστήθηκε, δεν είναι αθάνατος.

Στη Βίβλο υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που δεν γνώρισαν το θάνατο αλλά μετέβησαν στον ουρανό, χωρίς να γνωρίσουν το θάνατο.

Άφθαρτος είναι αυτός που η φθορά του χρόνου δεν τον αγγίζει.

----- -------
Dying_Incubus,
νομίζω πως η γνώμη σου διαφέρει κατά πολύ με εκείνη του macedon.

Εσύ μιλάς για ένοικο του σώματος, την ψυχή, ..... ενώ, o macedon, αν δεν κάνω λάθος, δεν δέχεται κάποιον ένοικο, τουλάχιστον όπως τον εννοείς εσύ, αν κατάλαβα καλά.

Θα ήθελα όμως τη γνώμη σου για την πορεία του εν λόγω ενοίκου, μετά το θάνατο του σώματος.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PARADEISOS
Νέο Μέλος

Cyprus
44 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 23:44:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους PARADEISOS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλε μακεδον

απορο μαζι σου ,με το σκευτικο που κουβαλας.αλλα δικαιομα σου.

δηλαδη μεσα σου απο αυτα που λες ειναι σαν να μην εΧης τιποτα μεσα σου μεσα στην ΥυΧη σου.

δηλαδη πιστευεις οτι μετα απο αυτη την ζωη δεν ηπαρΧη τιποτα αλλο.ε εγω αν ειμουν στην θεση σου και σκευτομουν το τι σκευτεσε .θα ελεγα αντιο στην ζωη απο τωρα

Mε το να πιστευεις στον θεο ειναι σαν να λεμε αιωνια ζωη.και ουτε ο θανατος μπορει να σε νικηση.ναι ολοι θα πεθανουμε αλλα με το να εΧεις πιστη δεν φοβασε τιποτα ,μονο τον ιδιο τον δημιουργο μας.

΄΄Ό ΕΧΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΦΘΕΙΡΕΤΕ,Ο ΕΣΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΘΛΙΥΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΔΟΞΑ,ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΛΙΥΕΙΣ.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ,ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ.

ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ,ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ,ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΟ,ΩΣΤΕ ΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

φιλε μακεδον θελω να μου πεις αν θες φυσικα τι σε κανει να πιστευεις αυτα,οτι δεν υπαρΧει παρακατω,μετα απο τη ζωη????θελω να δω που βασιζετε αυτο ,γιατι με ενδιαφερει το σκευτικο του καθενος.ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΛΗΚΡΗΝΙΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 00:20:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Από την άλλη σκέφτομαι, αγαπητή PARADEISOS, ότι υπάρχει ένα μελανό σημείο στην Ανάσταση νεκρών που αναφέρεις.
Εάν κατ' αυτήν ένας άνθρωπος που έχει πεθάνει εδώ και 200 χρόνια αναστηθεί παίρνοντας πίσω το σώμα του που έχει χαθεί πλέον μετά την ταφή, θα έπρεπε να συμβαίνει το ίδιο και στην περίπτωση εκείνη που είχε καεί.
Η παντοδυναμία του Θεού θα μπορούσε να το κάνει αυτό και στη μία και στην άλλη περίπτωση.


Dying_Incubus σε χαιρετώ!

πληροφοριακά σου απαντώ ,όχι για λογαριασμό της "παραδεισος" φυσικά.
ανάσταση νεκρών από ότι αφήνει να εννοηθεί η Γραφή έχει ξαναγίνει.
όταν μετά το τριήμερο στον τάφο αναστήθηκε ο Κύριος , η Γραφή λέει ότι εμφανίστηκαν στους δρόμους άνθρωποι να περιφέρονται οι οποίοι είχαν πεθάνει πριν απο χρόνια όπως αναφέρει.
αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον η εικόνα του σώματος είναι η ίδια με αυτήν που είχε προ θανάτου.
δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ήταν άυλα τα σώματα ή αν ήταν ενσαρκα ή πως ακριβώς ήταν η δομή τους. τα μυστήρια του Θεού είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπουν ακόμα πλήρη γνώση.

φυσικά δεν παίζει σημασία αν κάποιος καεί , κομματιαστεί ,η θαφτεί αρτιμελής. ο θάνατος είναι ένας και ο αυτός.
πάντως η Γραφή αναφέρει ότι όλα αυτά που κουβεντιάζουμε τώρα και σε κάποιους φαίνονται τουλάχιστον γελία, με τα χρόνια τα περισσότερα θα κατακτηθούν και απο την επιστήμη.
μέχρι και την αφθαρσία δηλαδή.
αλλά μια ζωή χωρίς Αγάπη και Ειρήνη μάλλον είναι κόλαση κατά την ταπεινή μου γνώμη.

quote:
Ψηλός Απεστάλη: 10/11/2007, 20:56:44 Αθάνατος είναι αυτός που δεν έχει γνωρίσει το θάνατο.
Αν κάποιος γνώρισε το θάνατο, έστω κι αν αναστήθηκε, δεν είναι αθάνατος.

ψηλέ μου δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
και ο Κύριος επέθανε ετάφη και ανεστήθει.
τώρα δεν είναι αθάνατος;
όταν λέει η Γραφή "νέα γη" "νέα σώματα" κτλ απευθύνετε σε ανθρώπους αθάνατους με νέα σώματα και νέα μοριακή δομή των πάντων.
σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχει μια μικρή μάζα που δεν θα έχει γνωρίσει ποτέ θάνατο..."και εμείς οι ζώντες οι περιλοιπόμενοι αρπαγησώμεθα εν νεφέλες κτλ.." αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που θα αναστηθούν με το νέο αθάνατο σώμα.

ψάξτο λίγο αδερφέ...


ευχαριστώ


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 02:24:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Ψηλός Απεστάλη: 10/11/2007, 20:56:44 Αθάνατος είναι αυτός που δεν έχει γνωρίσει το θάνατο.
Αν κάποιος γνώρισε το θάνατο, έστω κι αν αναστήθηκε, δεν είναι αθάνατος.

ψηλέ μου δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.
και ο Κύριος επέθανε ετάφη και ανεστήθει.
τώρα δεν είναι αθάνατος;
όταν λέει η Γραφή "νέα γη" "νέα σώματα" κτλ απευθύνετε σε ανθρώπους αθάνατους με νέα σώματα και νέα μοριακή δομή των πάντων.
σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχει μια μικρή μάζα που δεν θα έχει γνωρίσει ποτέ θάνατο..."και εμείς οι ζώντες οι περιλοιπόμενοι αρπαγησώμεθα εν νεφέλες κτλ.." αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που θα αναστηθούν με το νέο αθάνατο σώμα.

ψάξτο λίγο αδερφέ...


ευχαριστώΦίλε Ελάχιστε σε ευχαριστώ για την αφορμή που μου δίνεις να συμπληρώσω το μήνυμά μου που αφορούσε αυτό που είπε ο φίλος eidos.
Θεωρώ πως δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε/ορίσουμε έναν άνθρωπο αθάνατο εφόσον έχει πεθάνει, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια έχει αναστηθεί και αν ο προορισμός του είναι η αθανασία.
Θέλω να πω, πως άλλο το «είναι αθάνατος» και άλλο το «έγινε αθάνατος» ή «τώρα είναι αθάνατος».

Ο Κύριος τώρα είναι αθάνατος, ενώ πριν δεν ήταν;
Θα ήθελα να μου το αναλύσεις λιγάκι αυτό.

Ο Ιησούς Χριστός, ως άνθρωπος, ήταν αθάνατος;
Νομίζω ότι μπαίνουμε σε βαθιά νερά.
Ο άνθρωπος όταν πλάστηκε, πουθενά δεν υπάρχει μαρτυρία πως πλάστηκε, αρχής εξ αρχής αθάνατος. Πλάστηκε με προορισμό να γίνει κληρονόμος της αθανασίας, αλλά δεν πλάστηκε αθάνατος!!

Συμφωνώ πως κατά τη Δευτέρα παρουσία όλη η φύση θα ενδυθεί την αφθαρσία και όχι μόνο το αναστημένο ανθρώπινο σώμα.

Θα με ενδιέφερε να μου πεις κάποια πράγματα και γι’ αυτό που λες «σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχει μια μικρή μάζα που δεν θα έχει γνωρίσει ποτέ θάνατο...».


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 02:38:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητή PARADEISOS, να σου απαντήσω σοβαρά αφού το θέλεις.

quote:
PARADEISOS
Mε το να πιστευεις στον θεο ειναι σαν να λεμε αιωνια ζωη.και ουτε ο θανατος μπορει να σε νικηση.ναι ολοι θα πεθανουμε αλλα με το να εΧεις πιστη δεν φοβασε τιποτα ,μονο τον ιδιο τον δημιουργο μας.

Ο θεός είναι δημιούργημα του ανθρώπου και όχι το αντίθετο. Ο θεός δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο όταν αρχικά προσπαθούσε να κατανοήσει τη φύση γύρω του. Απέδιδε στη φύση θεϊκές δυνάμεις. Οταν άρχισε να την κατανοεί και να την ερμηνεύει, οι θεοί αυτού του είδους άρχισαν να πεθαίνουν, όσο η επιστήμη προχωρούσε.

Αργότερα προσπάθησε να κατανοήσει την προέλευσή του. Εφτιαξε τότε ένα άλλο παραμύθι, περί δημιουργίας του από κάποιο θεό (και μάλιστα από χώμα και σάλια). Κι επειδή κι αυτό το θέμα λύθηκε από την επιστήμη σχετικά με την καταγωγή μας, άρχισαν οι θρησκείες να αφήνουν τη δημιουργία του κόσμου κατά μέρος και να πιάνονται μ'αυτά που η επιστήμη δεν μπορεί να λύσει (δεν είναι και η δουλειά της δηλαδή): τι συμβαίνει μετά το θάνατο.

Κι επειδή "ο φόβος φυλάει τα έρμα", όλες οι θρησκείες υπόσχονται παραδείσους διαφόρων μορφών στους πιστούς τους (ένα είδος ανταμοιβής που ήταν πιστοί στη συγκεκριμένη θρησκεία) και ταυτόχρονα μια κόλαση για τους άπιστους (εκτός αν γίνουν πελάτες της συγκεκριμένης θρησκείας).

Αρα, στο πρώτο σου σχόλιο, σου απαντώ εν κατακλείδι πως ο δημιουργός του θεού είμαι εγώ, σαν άνθρωπος, και όχι το αντίθετο. Εγώ τον έφτιαξα γιατί δεν είχα απαντήσεις και από τη στιγμή που τις βρήκα, δεν το χρειάζομαι πλέον.

quote:
PARADEISOS
ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ,ΕΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ.

Πώς το γνωρίζεις αυτό;


quote:
PARADEISOS
ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΑΣ,ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ,ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Μου ζήτησες να σου απαντήσω σοβαρά. Δεν μπορώ να απαντήσω σοβαρά σε αστειότητες. Λες "γνωρίζουμε". Πώς το γνωρίζεις; Επειδή το είπε ένας ραββίνος ή ένας σκηνοποιός; Επειδή το λέει η μαμά σου; Επειδή το λέει ο πνευματικός σου;

Κι εγώ σου λέω πως όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ο άνθρωπος δεν έχει καμία ιδιαίτερη θέση στη φύση. Αποτελεί έναν από τους κρίκους της αλυσίδας του ζωικού βασιλείου και υπακούει - όπως και όλα τα φυσικά είδη - στους ίδιους νόμους. Εξελίσσει τη ζωή του με βάση τη νοημοσύνη του και καταφέρνει να επιμικήνει τη διάρκεια ζωής του με βάση την επιστήμη.

Αν ο θεός είχε δημιουργήσει τον άνθρωπο, γιατί δεν τον έκανε για παράδειγμα να ζει κατευθείαν 75 χρόνια κατά μέσο όρο, όπως είναι σήμερα, ή 100 χρόνια, όπως θα είναι αύριο και τον έκανε να ζει 35?

Αν θεωρήσουμε πως η γη έχει δημιουργηθεί την 1η Ιανουαρίου, τότε ο άνθρωπος εμφανίζεται σ'αυτήν την τελευταία ώρα της 31ης Δεκεμβρίου. Πολύ μικρή χρονικά η παρουσία του σε σχέση με άλλα ζώα, όπως π.χ. τους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν στον πλανήτη για περισσότερα από 180 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι να αποφασίσει η φύση πως δεν τους χρειάζεται άλλο και τους ξαπόστειλε, όπως είναι περισσότερο από βέβαιο πως θα εξαφανίσει και το ανθρώπινο είδος όταν αυτό δεν θα είναι απαραίτητο για τη φυσική συνέχεια.

Κανένας θεός δεν εμφανίστηκε τότε, κανένας θεός δε μίλησε σε κανένα. Και ξαφνικά εμφανίζεται ο άνθρωπος και μετά από λίγο ο θεός, με τη μορφή κεραυνών, φωτιάς και άλλων φυσικών φαινομένων. Οι άνθρωποι, ανάλογα με το πού ζούσαν και τη παιδεία είχαν, αποδώσανε σ'αυτόν όλα εκείνα που δεν καταλαβαίνανε. Τον ονομάσανε Οντιν, Δία, Γιαχβέ, και δεν ξέρω και γω τι άλλο.


quote:
PARADEISOS
ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΒΑΡΥ ΦΟΡΤΙΟ,ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΔΥΘΟΥΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΟ,ΩΣΤΕ ΤΟ ΦΘΑΡΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ.

Εγώ πάλι βλέπω άλλα πράγματα. Βλέπω όλοι εσείς (επειδή χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό σου απαντώ έτσι) να θέλετε να πάτε στον παράδεισο αλλά κανείς σας δεν θέλει να πεθάνει.

Γιατί αν όλοι αυτοί οι χριστιανοί που ονειρεύονται την ουράνια βασιλεία και τους παραδείσους και "στενάζουν από το φθαρτό τους σώμα" έμεναν στα σπίτια τους όταν ο δικός τους θεός τους έστελνε τις αρρώστιες, και δεν αναζητούσαν τρόπους να εναντιωθούν στο υποτιθέμενο θέλημά του και να γιατρευτούν στα νοσοκομεία, η ζωή θα ήταν πολύ καλύτερη για μας τους υπόλοιπους που δεν θέλουμε να πεθάνουμε και που δεν περιμένουμε ούτε παραδείσους ούτε κολάσεις.

Μήπως τελικά, παρά τα παχιά λόγια περί φθαρτών σωμάτων και αιώνιων βασιλειών, δεν είστε και τόσο σίγουροι για το θεό σας; Μήπως τελικά "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει";


quote:
PARADEISOS
φιλε μακεδον θελω να μου πεις αν θες φυσικα τι σε κανει να πιστευεις αυτα,οτι δεν υπαρΧει παρακατω,μετα απο τη ζωη

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι παρακάτω από τη ζωή, κι από τη στιγμή που δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν υπάρχει κανείς που να το γνωρίζει, δεν με απασχολεί.

Το τι λένε οι διάφορες θρησκείες για να προσελκύουν πιστούς, ούτε με ενδιαφέρει ούτε με αγγίζει.

Και τους πιστούς αυτούς, που έχουν αντικαταστήσει τη λογική και την ελεύθερη σκέψη και βούληση από το φόβο της τιμωρίας, από την αγωνία τους αν θα πάνε στον παράδεισο ή στην κόλαση, που δεν χαίρονται τη ζωή γιατί οι χαρές είναι "αμαρτία" γι'αυτούς, που πάνε εν τέλει ενάντια στη φύση τους.. αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ τα πιο δυστυχισμένα πλάσματα στον κόσμο και μόνο λύπη μπορώ να νιώσω γι'αυτούς.

Και για να απαντήσω και σε άλλη σου πιθανή ερώτηση, όχι φίλη μου, δε νιώθω φόβο ούτε για το θεό, ούτε για το διάβολο, ούτε για τον τρίβολο. Ολους αυτούς εγώ, ο άνθρωπος, τους έφτιαξα και τους έφτιαξα για να με υπηρετούν, όχι για να τους υπηρετώ. Τους έφτιαξα για να τους φορτώσω την άγνοιά μου και τους φόβους μου και τους χρησιμοποιώ μέχρι εκεί που με εξυπηρετεί, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου μέχρι το ίδιο σημείο.

Το μόνο φόβο που νιώθω είναι από τη συνείδησή μου, από τις αρχαίες "Ερινύες". Αν αυτή μ'αφήνει και κοιμάμαι το βράδυ, σημαίνει πως όλα πάνε καλά. Αν δεν μ'αφήνει, σημαίνει πως κάτι πήγε στραβά και θα πρέπει να το διορθώσω. Χωρίς τη βοήθεια κανενός θεού καμίας θρησκείας. Μόνο με τη λογική που μου έδωσε η φυσική εξέλιξη και την αγωγή που πήρα από τους γονείς μου.

Γεννήθηκα ελεύθερος φίλη μου και σκοπεύω να παραμείνω ελεύθερος και σκεπτόμενος σε όλη μου τη ζωή. Σκοπεύω δε να απολαύσω κάθε στιγμή που η ζωή μου προσφέρει και να προσπαθήσω να κατακτήσω όσα δεν προσφέρονται, πάντα με τον περιορισμό πως όλα αυτά είναι σύμφωνα με τη συνείδησή μου ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Δεν θα επιτρέψω σε κανένα θεό να με κάνει δούλο του, όπως επιτρέπεις εσύ ή κάποιοι άλλοι. Εγώ τον έφτιαξα το θεό κι αμα θέλω τον καταστρέφω και φτιάχνω δέκα σαν και δαύτον.

Κι ο θάνατος δεν με τρομάζει, για δύο λόγους. Γιατί βρέθηκα μια ανάσα απ'αυτόν αλλά η επιστήμη με τράβηξε πίσω και γιατί δεν έχω την αγωνία αν θα πάω στην κόλαση ή στον παράδεισο. Αν υπάρχει παράδεισος και παίρνει μόνο τα "γραμμένα μέλη" των διαφόρων θρησκειών, τότε είμαι σίγουρος πως δεν αξίζει τον κόπο να πάει κανείς εκεί.

Αν πάλι δεν υπάρχει παράδεισος ή κόλαση, τότε δεν χάνουμε και τίποτε.

Ελπίζω να απάντησα στις απορίες σου. Αν έχεις κι άλλες, μη διστάσεις να με ρωτήσεις. Χωρίς κήρυγμα όμως σε παρακαλώ. Μπορεί για σένα τα παραμύθια των νομάδων της ερήμου να είναι "η αλήθεια που είπε ο θεός", ή "ο γιός του" ή ο ανηψιός του, για μένα είναι ένα μάτσο ανοησίες, σαν κι αυτές που μπορείς να συναντήσεις σε όλες τις θρησκείες του κόσμου, ιδιαίτερα στις μονοθεϊστικές. Ενας ακόμη τρόπος να μένει ο άνθρωπος στο κατώτερο δυνατό πνευματικό επίπεδο ώστε να ελέγχεται ευκολότερα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 14:27:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ μου Ψηλέ, προσωπικά αποδέχομαι την ύπαρξη Ψυχής.
Αν ο macedon δεν την αποδέχεται, δεν το γνωρίζω.
Ίσως εκείνος να είναι σε θέση να μας απαντήσει ο ίδιος.

Όσον αφορά την πορεία της Ψυχής μετά τον θάνατο του φυσικού μας σώματος, 2,5 χρόνια τώρα την έχω γράψει σε τόσα θέματα, βρε Ψηλέ!
Θέλεις να την πω πάλι σε ένα θέμα μάλιστα που δεν σχετίζεται τόσο πολύ με αυτό το θέμα;

Φίλε μου ΕΛΑΧΙΣΤΕ, γνωρίζω το απόσπασμα από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεις.
Η ανάσταση των νεκρών αυτών συνέβη τη Μεγάλη Παρασκευή κατά τον θάνατο του Ιησού επάνω στον σταυρό.
Παρόλα αυτά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου αν αυτό συνέβη πραγματικά ή αν είναι ένας συμβολισμός ή κάτι που παρουσιάζεται ως αληθινό.
Δεδομένου ότι αυτό το γεγονός θα ήταν κοσμοιστορικό για τα δεδομένα της ανθρώπινης ιστορίας, δεν θα έπρεπε να είχαμε και κάποια ιστορική καταγραφή για τις αναστάσεις των νεκρών;
Εάν στις μέρες μας πχ αναστηθούν ξαφνικά 10 - 20 άτομα, δεν θα υπάρξουν ιστορικές καταγραφές ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές;
Δεδομένου ότι η μόνη καταγραφή για το γεγονός αυτό είναι σε ένα θρησκευτικό βιβλίο, τείνω να μην την αποδέχομαι ως πραγματική...

Παρόλα αυτά, δεν αναφέρεται όντως αν τα σώματα ήταν άϋλα ή ένσαρκα ούτε το τι απέγιναν μετά από το γεγονός της αναστάσεως τους.

Συμφωνώ πάντως απόλυτα μαζί σου ότι μια ζωή χωρίς αγάπη κι ειρήνη είναι μια επίγεια κόλαση και το μόνο που μπορεί να επιφέρει στον άνθρωπο που βιώνει κατ' αυτόν τον τρόπο την ζωή του είναι πόνος κι οδύνη.

quote:
φυσικά δεν παίζει σημασία αν κάποιος καεί , κομματιαστεί ,η θαφτεί αρτιμελής. ο θάνατος είναι ένας και ο αυτός.
In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/11/2007, 19:38:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dying_Incubus
Αγαπητέ μου Ψηλέ, προσωπικά αποδέχομαι την ύπαρξη Ψυχής.
Αν ο macedon δεν την αποδέχεται, δεν το γνωρίζω.
Ίσως εκείνος να είναι σε θέση να μας απαντήσει ο ίδιος.

Ναι, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει ο ίδιος, αλλά αν κρίνω και από την τελευταία του απάντηση, μάλλον δεν πιστεύει στην ύπαρξη της ψυχής (ή στην ύπαρξη και στην αθανασία της), αν και μιλά για τη συνείδηση, πράγμα που δυσκολεύομαι, όσο κι αν έψαξα, να βρω κάποια επιστημονική άποψη που να την προσδιορίζει υλικά στο ανθρώπινο σώμα και να αναλύει την πιθανή ύπαρξη, την εξέλιξη/πρόοδο και την πορεία της, σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους.

quote:
Dying_Incubus
Όσον αφορά την πορεία της Ψυχής μετά τον θάνατο του φυσικού μας σώματος, 2,5 χρόνια τώρα την έχω γράψει σε τόσα θέματα, βρε Ψηλέ!
Θέλεις να την πω πάλι σε ένα θέμα μάλιστα που δεν σχετίζεται τόσο πολύ με αυτό το θέμα;

Δεν είμαι σίγουρος για ποια ακριβώς είναι η άποψή σου, αλλά να διακινδυνεύσω, αν θυμάμαι καλά, να πω πως πιστεύεις στην μετεμψύχωση ή κάτι σχετικό με την μετεμψύχωση;
Αν δεν σου κάνει κόπο, απάντησέ μου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy