ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Ιπταμενοι Σαολίν στο Λυκαβηττο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2006, 23:06:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αυθεντική ομάδα Σαολίν από τον Ναό των Σαολίν στην επαρχία Χενάν, η οποία είναι η επικρατέστερη για την παρουσίαση ενός μοναδικού show στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου.. έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Λυκαβηττού για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουλίου
Ίσως να είναι η πιο εντυπωσιακή ομάδα Shaolin μοναχών και αποτελεί την αυθεντική ομάδα που έχει την επίσημη υποστήριξη από την κυβέρνηση της Κίνας.

Έρχεται πρώτη φορά στην χώρα μας κατευθείαν από την πόλη θρύλο των shaolin. Είναι οι Shaolin από την επαρχία Χενάν και το όρος Σονγκσάν με το εκπληκτικό Shaolin Temple (Ναός Σαολίν) που εδώ και 1500 χρόνια αποτελεί το διάσημο μοναστήρι των Shaolin.
Είναι ίσως η καλύτερη ομάδα Shaolin αποτελούμενη από βουδιστές μοναχούς που ζουν στην μακρινή Κίνα και έρχονται να παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες και διηγείται ουσιαστικά την ιστορία τους, που χάνεται στα βάθη του χρόνου και εξηγεί τις φιλοσοφίες τους, που δένονται σε μια αέναη αναζήτηση για το θείο.

Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο. Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας. Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες.

Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή. Αξίζει να παρατηρήσουμε το αρκετά σημαντικό από εσωτερική άποψη στοιχείο ότι οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν Βουδιστές Μοναχοί γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς. Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη.

Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική κ. α. . Ο μοναχός Σαολίν ο όποίος διέτρεχε την Κίνα εθεωρείτο ο κατεξοχήν ολοκληρωμένος άνθρωπος σε σχέση βέβαια με το πολεμικό πνεύμα του Κινέζικου λαού και πολλές φορές τον σέβονταν σαν θεό. Πιστεύεται γενικά ότι η πολεμική τέχνη των Σαολίν δεν πέρασε στους βέβηλους.


Τα διάφορα συστήματα πολεμικών τεχνών θεωρούνται εκλαϊκεύσεις του Σαολίν με πρόσθετα τα χαρακτηριστικά των διαφόρων χωρών. Όμως μέσα από διάφορους θρύλους μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό πορτρέτο του υποψήφιου πολεμιστή. Είτε τον εύρισκαν οι μοναχοί ασθενή και αδύνατο σε κάποιο δρόμο, είτε κατόρθωνε να μπει στο μοναστήρι από τη στιγμή που θα ήθελε να μπει στις αίθουσες και στους χώρους διδασκαλίας των πολεμικών τεχνών βρισκόταν μπροστά σε ένα μυητικό αυστηρό σύστημα. Αφού επί ορισμένα χρόνια σκούπιζε το μοναστήρι και βοηθούσε στις πιο σκληρές δουλείες περνώντας τον ελεύθερο χρόνο του με αυστηρές μελέτες και αντιμετώπιζε τα ερωτήματα ενός δασκάλου. "Έχεις μελετήσει αρκετά τα ιερά βιβλία;".
Παρατηρούμε ότι πρώτα εξεταζόταν η διαμόρφωσή του μέσω της μόρφωσης από τα πανάρχαια ιερά βιβλία. Η μόρφωση αυτή παράλληλα με τις ταπεινές εργασίες και το βουδιστικό μυστικιστικό χαρακτήρα της συνολικής διαμονής του είχε καλλιεργήσει την ταπεινοφροσύνη και την εγκράτεια. Έτσι πολύ δύσκολα παραδεχόταν ότι ήταν έτοιμος και αυτό θα το έκρινε ο δάσκαλός του. Από τη στιγμή που άρχιζε τον δρόμο της εξάσκησης οι πιο δύσκολες ασκήσεις τον περίμεναν μέσα στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.
Πολλές φορές βρισκόταν κρεμασμένος επί ώρες από ένα σχοινί στη βροχή ή πήγαινε από μοναστήρι σε μοναστήρι διανύοντας τεράστιες αποστάσεις. Κάθε φορά που ξεπερνούσε το σύστημα μιας αίθουσας μια νέα αίθουσα με νέα συστήματα πιο μυστηριώδη του αποκαλύπτονταν, και κάθε φορά ένας νέος δάσκαλος οπλισμένος με ένα αδιόρατο χαμόγελο τον οδηγούσε. Έπρεπε να δαμάσει τον εαυτό του και τη φύση, και από τη μελέτη και τη δυναμική της φύσης και την επί αιώνες ήρεμη παρατήρησή της πήγασε το πιο ολοκληρωμένο σύστημα παλαιστικής τέχνης.


Η ιστορία του όρους Songshan της επαρχίας Χενάν έχει βαθιές ρίζες. Από τα αρχαία χρόνια, γόνοι της υψηλής κοινωνίας και άνθρωποι του πνεύματος άνοιξαν νέα μονοπάτια και καλλιέργησαν το χώρο του αγνώστου σ' αυτή τη γη, καθιστώντας τη τον πολιτιστικό πυρήνα της Κεντρικής Κίνας.

Καθώς αποτελεί μοναδική έκφραση του πολιτισμού της Κίνας, το Shaolin Wushu (πολεμικές τέχνες), με τα χρόνια γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλές. Είναι μια τέχνη απλή αλλά γεμάτη δύναμη, τα μονοπάτια της είναι πολλαπλά και περίπλοκα και οι συνδυασμοί τους άπειροι Για όποιον το εφαρμόζει, οι πρακτικές του Shaolin Wushu προϋποθέτουν εξάσκηση, την εξάλειψη πολλών προβλημάτων υγείας καθώς και την ισχυροποίηση της θέλησης και την σφυρηλάτηση του χαρακτήρα. Οι δυνατές, ποικίλες, γεμάτες χάρη και δεξιότητα κινήσεις του εντυπωσιάζουν το κοινό όλων των ηλικιών. Το Shaolin Wushu, ένα πραγματικό θαύμα στον χώρο των πολεμικών τεχνών που έχει ωριμάσει ταυτόχρονα με τον πολιτισμό της Κίνας εδώ και 5.000 χρόνια, κρύβει αμέτρητα μυστήρια και αναπάντητα ερωτήματα.

Τι σημαίνει Shaolin
Στο ναό των Shaolin στη βόρεια Κίνα, οι μοναχοί δεν μελετούν μόνο τον βουδισμό, αλλά και το Shaolin Wushu. Τα βουδιστικά δόγματα των μοναχών Shaolίn αντιτίθενται στη βία. Σκοπός τους δεν είναι να πληγώνουν άλλους ανθρώπους, ούτε να δοξαστούν, αλλά περισσότερο να εκπαιδεύσουν το σώμα στην αυτο-παρατήρηση, να κυριαρχήσουν πάνω στις αισθήσεις και να αμύνονται σε βίαιες επιθέσεις, όταν η βία δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Οι μοναχοί Shaolίn αντιμετωπίζουν την τέχνη τους σαν κάτι όμορφο, γεμάτο χάρη, αυτοέλεγχο και άσκηση που εκτελείται καθημερινά. Η χρήση της για την πρόκληση σωματικής βλάβης είναι το τελευταίο πράγμα που περνά από το μυαλό ενός μοναχού. Για έναν μοναχό, η άσκοπη αφαίρεση της ζωής χωρίς λόγο, είτε ανθρώπου είτε ζώου, μπορεί να σημάνει το τέρμα της πνευματικής του πορείας.

Οι μοναχοί εκπαιδεύονται να πολεμούν πρώτα τον ίδιο τους τον εαυτό, που σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσουν τη μάχη που μαίνεται μέσα στο μυαλό του ανθρώπου. Η πάλη με έναν άλλο άνθρωπο μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία, άσχετα με το αποτέλεσμα. Παραδέχεται ότι κάποια στιγμή δεν μπόρεσε να ελέγξει την κατάσταση και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τις πολεμικές τέχνες για να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα.

Στον Ναό των Shaolin καθένα από τα τρία στάδια της ύπαρξης μελετούνται ξεχωριστά και μετά ακολουθεί μια σταδιακή ενοποίηση, έως ότου επιτευχθεί η ταύτιση των σκοπών.
Αυτή η ενοποίηση επιτυγχάνεται με τρεις μεθόδους:
Ch'uan Fa - Ο έλεγχος του σώματος (οι μοναχοί διδάσκονται για τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του σώματος, τις δυνατότητές τους και τα όριά του),
Διαλογισμός - Η παρατήρηση της λειτουργίας του νου (οι μοναχοί αποκτούν γνώσεις για τον νου και πως επηρεάζει την αντίληψή μας για την πραγματικότητα)

Πνευματικές μελέτες - Δίνουν τροφή για την ψυχή (οι μοναχοί διδάσκονται το αληθινό νόημα της αρμονικής συμβίωσης με την φύση και τους συνανθρώπους τους) Όταν οι βουδιστές Shaolin εξασκούν το Kung Fu παρατηρούν και οραματίζονται τις ικανότητες επιβίωσης όλων των ειδών των άγριων ζώων, όπως τη σβελτάδα των μαϊμούδων, τα ψηλά άλματα των γενναίων τίγρεων, τα ουρλιαχτά των γερακιών και την ταχύτατη επίθεση στο θύμα του από το αλογάκι της Παναγίτσας Κ.τ.λ. και ύστερα υιοθετούν τα πλεονεκτήματα αυτών των ζώων και τα εφαρμόζουν στο Kung Fu. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Shaolin Kung Fu έγινε η εισαγωγή κάποιων κινήσεων από ζώα, μετά η μίμηση της στάσης του ζώου και τέλος η δημιουργία πολλών ζωντανών γραφικών κινήσεων πάλης, όπως η τεχνική Shaolin της μαϊμούς, η τεχνική του Δράκου, της Λεοπάρδαλης, του Γερανού, και η τεχνική του αλόγου της Παναγίτσας, όλες φημισμένες τεχνικές Shaolin.

| Η καταγωγή των Shaolin
Το τάγμα των Shaolin ιδρύθηκε γύρω στο 540 μ.Χ., όταν ένας Ινδός βουδιστής μοναχός που λεγόταν Bodhidharma (Tamo στα κινέζικα) έφτασε στην Κίνα για να δει τον αυτοκράτορα.

Εκείνη την περίοδο, ο αυτοκράτορας είχε αναθέσει σε βουδιστές μοναχούς της χώρας να μεταφράσου ν βουδιστικά κείμενα από τα σανσκριτικά στα κινεζικά. Πρόθεσή του ήταν να προσφέρει τη δυνατότητα στον λαό να προσχωρήσει σ' αυτή τη θρησκεία. Ήταν ένα ευγενές σχέδιο, όταν όμως ο αυτοκράτορας πίστεψε ότι αυτός ήταν ο δρόμος που θα τον οδηγούσε στη Νιρβάνα, ο Tamo διαφώνησε. Η άποψη του Tamo για τον Βουδισμό ήταν ότι δεν μπορεί κάποιος να κατακτήσει τον σκοπό του μέσα από καλές πράξεις που εκτελούν άλλοι στο όνομά του.

Σ' αυτό το σημείο οι δρόμοι του αυτοκράτορα και του Tamo χώρισαν και ο Tamo έφυγε για τον βουδιστικό ναό για να γνωρίσει τους μοναχούς που μετέφραζαν τα βουδιστικά κείμενα. Ο ναός είχε χτιστεί πριν πολλά χρόνια, στη θέση ενός δάσους που είχε αποψιλωθεί και καεί. Την εποχή που κτιζόταν ο ναός, οι κηπουροί του αυτοκράτορα είχαν φυτέψει νέα δέντρα και έτσι ο ναός ονομάστηκε 'μικρό δάσος' (Shao Lίπ στα Μανδαρινά και SiI Lum στα Καντονέζικα).

Όταν προσχώρησε ο Tamo στο τάγμα των μοναχών παρατήρησε ότι δεν είχαν καλή φυσική κατάσταση. Οι μοναχοί Shaolin δεν είχαν τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις που ήταν απαραίτητες για την εκτέλεση ακόμα και των πιο βασικών βουδιστικών πρακτικών διαλογισμού. Ο Tamo ισοστάθμισε αυτή την αδυναμία διδάσκοντάς τους ασκήσεις βελτίωσης της κίνησης, σχεδιασμένες για την απελευθέρωση της ροής της ενέργειας ch'j και για γενικότερη ενδυνάμωση. Αυτές οι ασκήσεις, παραλλαγές της ινδικής γιόγκα (κυρίως την χάθα και τη ράχα), βασίζονταν στις κινήσεις των 18 ζώων που συνηθίζεται να εμφανίζονται στην ινδο-κινεζική εικονογραφία (τίγρης, ελάφι, λεοπάρδαλη, κόμπρα, φίδι, δράκος) και απετέλεσαν την απαρχή του Shaolin Kung Fu.

Είναι δύσκολο να διευκρινίσει κανείς πότε αυτές οι ασκήσεις έγιναν 'πολεμική τέχνη'. Ο ναός των Shaolin βρισκόταν σε μία απομονωμένη περιοχή όπου ταξίδευαν συχνά ληστές και τ' άγρια ζώα δημιουργούσαν που και που προβλήματα, οπότε οι 'πολεμική' πλευρά του τάγματος ίσως να ξεκίνησε για να καλύψει ανάγκες αυτοάμυνας. Αργότερα, αυτές οι κινήσεις κωδικοποιήθηκαν σε ένα σύστημα αυτοάμυνας. Με τον καιρό, αυτή η σέκτα του βουδισμού απομονώθηκε αρκετά διότι μελετούσαν τις πολεμικές τέχνες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Tamo 'ανακάλυψε' τις πολεμικές τέχνες. Προϋπήρχαν στην Κίνα πολλούς αιώνες πριν. Μέσα όμως στον ναό, του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει και να κωδικοποιήσει την συγκεκριμένη πολεμική τέχνη με νέο και διαφορετικό ύφος που στη συνέχεια θα γινόταν χαρακτηριστικό των ShaoIin.

Το επίσημο site της αυθεντικής ομάδας shaolin είναι το www.shaolin.gov.cn
Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων 210-9315600.http://www.in.gr/ath/mscenes/ARTICLE3978.ASP
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2006, 00:02:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
α ρε και να το δει ο πανο αυτο
ΟΙ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2006, 11:16:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
gigenis,
μην ανάβεις φωτιές άνθρωπέ μου !Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2006, 18:45:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εψαξα αρχαια χειρογραφα και βρηκα μια φραση που οταν την πεις σε εναν δρακονιανο εμφανιζεται με το πραγματικο του προσωπο την φραση δεν μπορουν να την προφερουν οι δρακονιανοι
(ειναι γνωστο οτι οι δρακονιανοι εχουν αναπτυξει την ιδιοτητα να παιρνουν ανθρωπινη μορφη)

η φραση ειναι
κα-ναμα καα-λατζεραμα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

Edited by - gigenis on 17/05/2006 16:18:04


Χάνουμε τίποτα να πάμε να τους το φωνάξουμε ?????
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2006, 23:46:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KERRY KING για πες το δοκιμασες στον συνεργατη σου;;;;

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2006, 09:37:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μου κάνει νερά ο κύριος και αναβάλλει συνεχώς την επίσκεψή του.

Σου μπαίνουν τώρα ιδέες ή όχι ???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2006, 16:31:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μου κάνει νερά ο κύριος και αναβάλλει συνεχώς την επίσκεψή του.

Σου μπαίνουν τώρα ιδέες ή όχι ???


πολλες παρα πολλες

KERRY KING η προταση σου να παμε και να το φωναξουμε ειναι πολυ επικινδινη

φαντασου να πεσουν τα προσωπια τους και να αρχισουν να σφαζουν ολους τους θεατες για να μην υπαρχουν μαρτυρες

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2006, 10:57:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[Aπό το ΘΕΜΑ : Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 ]

quote:
Απεστάλη: 24/07/2006, 10:52:12
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου εδώ και 4 ημέρες είχα πήξει με κάτι Κινέζους πράκτορες....
By The Way, πέταξα την αρχαία φράση κάποια ανύποπτη στιγμή, αλλά δεν είδα να αποκαλύπτεται η επρετοειδής ταυτότητα των φίλων μου... Με άλλα λόγια - μάπα το καρπούζι φίλε Gigenis......
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2006, 12:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
[Aπό το ΘΕΜΑ : Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 2 ]


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Απεστάλη: 24/07/2006, 10:52:12
--------------------------------------------------------------------------------
Φίλε μου εδώ και 4 ημέρες είχα πήξει με κάτι Κινέζους πράκτορες....
By The Way, πέταξα την αρχαία φράση κάποια ανύποπτη στιγμή, αλλά δεν είδα να αποκαλύπτεται η επρετοειδής ταυτότητα των φίλων μου... Με άλλα λόγια - μάπα το καρπούζι φίλε Gigenis......
--------------------------------------------------------------------------------


ουνο μομεντο φιλε KERRY KING το οτι δεν αποκαλυπτικε η ερπετοειδης τους μορφη δεν συμενει οτι η φραση ειναι λαθος αλλα
1)δεν την προφερες σωστα
2)την προφερες σωστα αλλα ηταν το νεο μοντελο ιβριδιων που με τοσο κοπο εφτιαχναν και τωρα δεν πιανει

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KERRY KING
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2249 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2006, 15:24:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KERRY KING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
1)δεν την προφερες σωστα
2)την προφερες σωστα αλλα ηταν το νεο μοντελο ιβριδιων που με τοσο κοπο εφτιαχναν και τωρα δεν πιανει

1) Ίσως έχεις δίκιο εδώ, αλλά ωφείλεις να μου ηχογραφήσεις mp3 με την σωστή προφορά της φράσης. Είναι σοβαρά τα πράγματα για να τα αφήνουμε έτσι στην τύχη τους

2) Παίζει ρόλο το ότι κατάγονται από την Taiwan ???Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2006, 17:38:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1) Ίσως έχεις δίκιο εδώ, αλλά ωφείλεις να μου ηχογραφήσεις mp3 με την σωστή προφορά της φράσης. Είναι σοβαρά τα πράγματα για να τα αφήνουμε έτσι στην τύχη τους

δεν εχω κανενα προβλημα μπορω να σου στειλω dvd που ειναι γραμενη η αντιδραση ενως δρακονιανου οταν ακουει αυτην την φρασησε αυτο το dvd θα ακουσεις πολυ καθαρα την φραση
το κοστος του ειναι ελαχιστο σε σχεση με την γνωση που θα αποκτησεις
(9.999,999 ευρο)μολις το παραλαβεις μπορεις να ερθεις σε επικινωνια με μενα κα ιθα σου φερω εναν δρακονιανο να το δοκιμασεις

2) Παίζει ρόλο το ότι κατάγονται από την Taiwan ???
κανεναν απολυτος

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy