ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Νέο Μέλος

Greece
2 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2003, 22:40:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλησπέρα!
Είμαι από λίγο ως πολύ μπερδεμένος, με το θέμα θρησκεία και βασικά με μπερδεύει ποιο πολύ το τι είναι ψέματα και τι αλήθεια .
Ας τα πάρω τα πράγματα από την αρχή, μέχρι πριν από τρία χρόνια, ήμουνα αναπαυμένος σε μια θρησκεία ,τον Χριστιανισμό και τις αρχαίες ελληνικές θρησκείες, τις είχα ως μυθολογίες και άρχισα να μαθαίνω, από κάποια βιβλία κάτι βέβηλα πράγματα που έκανε ο Χριστιανισμός στον ελληνισμό και μπερδεύτηκα.
Υποψιάζομαι πολλά πράγματα αλλά δεν ξέρω αν όλα αυτά έγιναν για το καλό μας ή για το κακό μας δεν ξέρω αν υπάρχει Χριστός και αν σώζει η καταστρέφει τις ψυχές μας.
Πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες κάνανε παρόμοιες πράξεις σε άλλες θρησκείες σ΄ όλη την γη
Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι σωστό να απορρίπτω όλες τις θρησκείες και να πιστεύω μόνο στον εαυτό μου και πουθενά αλλού !
Με σεβασμό
Δημοσθένης


ΦΩΤΙΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


299 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 11:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΤΙΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Δημοσθένη καλώς ήρθες!

Για να πιστέψεις στον "εαυτό" σου δεν θα πρέπει (ίσως) πρώτα, να ορίσεις ποιός "ευατός" είναι αυτός;

Με Σεβασμό και Αγάπη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

andread
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 12:53:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους andread  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Δημοσθένη γράφεις:
quote:

Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν είναι σωστό να απορρίπτω όλες τις θρησκείες και να πιστεύω μόνο στον εαυτό μου και πουθενά αλλού !

Θα ήθελα να σου επισημάνω μια αντίθεση που υπάρχει μέσα στην ερώτηση σου που τελικά την καθιστά μη απαντήσημη.
Έστω ότι κάποιος σου απαντάει "Ναι πίστευε μόνο στον ευατό σου. Μέσα σου είναι όλες οι απαντήσεις" Ακολουθώντας την συμβουλή του θα έπρεπε εσυ να
απορρίψεις την προτροπή αυτή αφού στην δίνει κάποιος άλλος και δεν προέρχεται μέσα απο δικές σου διεργασίες. Άρα η θετική απάντηση στην ερώτηση σου αυτοαναιρήται...

Η ερωτήσεις καμοιά φορά είναι πιο σημαντικές από τις απαντήσεις.

Είσαι στην άρχη μιάς αναζήτησης, μην αρκείσαι σε έτοιμες απαντήσεις σε έτοιμες ερωτήσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2003, 23:08:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Υπάρχουν δύο δρόμοι Δημοσθένη.
α} Πίστευε και μη ερεύνα.
β} Ερεύνα και μη πίστευε.
Διαλέγεις και παίρνεις. Ο α} είναι ο ευκολώτερος αν θες τη γνώμη μου. Ο β} δεν τελειώνει ποτέ και ίσως δεν αρχίσει κι' όλας καθόλου έστω και αν τον διάλεξες.

Ελεύθερος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΟΚΡΑΤΩΡ
Νέο Μέλος


2 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2003, 00:25:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗΧΟΚΡΑΤΩΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2003, 01:02:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θρησκεία; Αγάπη; Πνευματικότητα; Τυπολατρεία; Παράδεισος; Κόλαση; Παγανισμός; Χριστιανισμός; Σταυροφορίες; Τζιχάντ;

Κάποιος, Κάπου, Κάποτε, είπε:

Οι περισσότεροι άνθρωποι, αποκαλούν ο ένας τον άλλο ειδωλολάτρη. Με άλλα λόγια, ο καθένας λέει ότι το είδωλο του είναι σωστό ενώ των άλλων είναι λανθασμένο. Συνεπώς, πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτές τις παιδικές έννοιες, να πάμε πέρα από αυτούς τους φλύαρους ανθρώπους, που νομίζουν ότι η θρησκεία είναι μόνο ένα σύνολο από λόγια "σαπουνόφουσκες", ότι είναι μόνο ένα δογματικό σύστημα, πέρα από αυτούς που νομίζουν ότι η θρησκεία είναι μόνο μια διανοητική συμφωνία ή διαφωνία, ή πίστη σε συγκεκριμένα λόγια, που τα έχουν πει οι δικοί τους ιερείς, πέρα απ' αυτούς που νομίζουν ότι η θρησκεία είναι κάτι που το πίστευαν οι πρόγονοι τους, πέρα από αυτούς που η θρησκεία τους είναι μια συγκεκριμένη μορφή από ιδέες ή προλήψεις από τις οποίες γραπώνονται, επειδή είναι εθνικές τους προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Πρέπει να πάμε πέρα από όλα αυτά και να δούμε την ανθρωπότητα σαν έναν τεράστιο οργανισμό, που σιγά-σιγά πλησιάζει προς το Φως. Ένα θαυμάσιο φυτό που ξεδιπλώνει τον εαυτό του σιγά-σιγά, σ' αυτή την υπέροχη Αλήθεια, που ονομάζεται Θεός. Οι πρώτες κινήσεις προς αυτό είναι πάντοτε μέσα από την ύλη και μέσα από την τελετή.

Και μετά αφού βυθίστηκε σε σκέψεις αυτός ο "Κάποιος", λίγο μετά από το "κάποτε", εκεί στο ίδιο "κάπου συνεχισε:


Αυτές οι θρησκείες είναι οι εξωτερικές μορφές της αφοσίωσης, μέσα από τις οποίες πρέπει να περάσει ο άνθρωπος. Αλλά αν είναι ειλικρινής, αν θέλει πραγματικά να φτάσει στην Αλήθεια, πρέπει να πάει πιο πάνω από αυτές, σε ένα επίπεδο όπου οι μορφές δεν έχουν καμιά αξία. Τα ιερά, οι εκκλησίες, τα βιβλία, οι μορφές, όλα είναι απλά το νηπιαγωγείο της θρησκείας, για να κάνουν το πνευματικό παιδί αρκετά δυνατό για να πάει σε ανώτερα σκαλοπάτια. Και αυτά τα πρώτα σκαλοπάτια είναι απαραίτητα, αν αυτός θέλει θρησκεία. Με τη δίψα, τη λαχτάρα για το Θεό, έρχεται η αληθινή αφοσίωση. Το ερώτημα είναι ποιος έχει τη λαχτάρα. Η θρησκεία δεν είναι τα δόγματα, δεν είναι η διανοητική επιχειρηματολογία, είναι το ον και το γίγνεσθαι, είναι η πραγμάτωση. Ακούμε πολλά λόγια σχετικά με το Θεό και τη ψυχή και όλα τα μυστήρια του σύμπαντος. Αλλά αν τους πιάσετε έναν-έναν αυτούς και τους ρωτήσετε "Έχετε πραγματώσει το Θεό, έχετε δει τη ψυχή σας;", πόσοι απ' αυτούς θα μας απαντήσουν θετικά; Κι όμως, αυτοί παλεύουν ο ένας ενάντια στον άλλο.

Και μετά συνέχισε λίγο πιό έντονα

Ποιος θέλει τον Θεό; Αυτή είναι η ερώτηση! Νομίζετε ότι όλη αυτή η μάζα του κόσμου θέλει το Θεό και δεν μπορεί να τον έχει; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Ποια θέληση υπάρχει, χωρίς να υπάρχει έξω το αντικείμενο της; Ο άνθρωπος θέλει να αναπνεύσει, και γι' αυτό υπάρχει ο αέρας, για να τον αναπνεύσει. Ο άνθρωπος θέλει να φάει και υπάρχει η τροφή για να φάει. Τι δημιουργεί τις επιθυμίες; Η ύπαρξη των εξωτερικών πραγμάτων. Ήταν το φως που δημιούργησε τα μάτια, ήταν ο ήχος που δημιούργησε τα αυτιά. Έτσι, κάθε επιθυμία στα ανθρώπινα όντα έχει δημιουργηθεί από κάτι που ήδη υπάρχει έξω από αυτά.

Αυτή η επιθυμία για τελειότητα, για την πραγμάτωση ενός σκοπού, για το να πας πέρα από τη φύση, πως μπορεί να υπάρχει, αν κάτι δεν την έχει δημιουργήσει και δεν την έχει κρύψει μέσα στη ψυχή του ανθρώπου και δεν την έχει κάνει να ζήσει εκεί; Συνεπώς, αυτός του οποίου η επιθυμία έχει ξυπνήσει, θα φτάσει στο στόχο.

Όσο ο άνθρωπος σκέφτεται ότι ο Θεός είναι ένα Ον που κάθεται πάνω στα σύννεφα, με ανταμοιβές στο ένα χέρι και τιμωρίες στο άλλο, δεν μπορεί να υπάρχει αγάπη. Μπορείς να αγαπάς κάποιον που φοβάσαι; Το πρόβατο αγαπάει το λιοντάρι; Το ποντίκι αγαπάει τη γάτα; Ο σκλάβος αγαπάει τον κύριο; Οι σκλάβοι μερικές φορές μιμούνται την αγάπη, αλλά αυτό δεν είναι αγάπη. Που έχετε δει την αγάπη μέσα στο φόβο; Είναι πάντοτε μια απάτη. Με την αγάπη ποτέ δεν έρχεται η ιδέα του φόβου. Σκεφτείτε μια νέα μητέρα στο δρόμο. Ένας σκύλος της γαβγίζει, κι αυτή τρέχει αμέσως στο διπλανό σπίτι. Την επόμενη μέρα, αυτή είναι στο δρόμο με το παιδί της. Φανταστείτε ένα λιοντάρι να τρέχει επάνω στο παιδί. Ποια θα ήταν η θέση της; Ακριβώς μπροστά στο στόμα του λιονταριού, προστατεύοντας το παιδί της. Η αγάπη έχει υπερνικήσει όλο το φόβο.
Έτσι συμβαίνει και με την αγάπη προς το Θεό. Ποιος νοιάζεται αν ο Θεός είναι κάποιος που ανταμείβει ή τιμωρεί; Αυτό δεν είναι σκέψη κάποιου που αγαπάει.

Έτσι φτάνουμε σ' αυτό που ονομάζεται υπέρτατη Αφοσίωση, στην οποία οι μορφές και τα σύμβολα απορρίπτονται. Κάποιος που έχει φτάσει εκεί δεν μπορεί να ανήκει σε μια αίρεση, γιατί όλες οι αιρέσεις βρίσκονται μέσα σ' αυτόν. Γιατί να ανήκει σ' αυτές; Όλες οι εκκλησίες και τα ιερά είναι μέσα του. Που υπάρχει εκκλησία τόσο μεγάλη γι' αυτόν; Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν μπορεί να δεσμεύσει τον εαυτό του σε συγκεκριμένες περιορισμένες μορφές. Που είναι το όριο για μια απεριόριστη Αγάπη, που έχει γίνει ο ίδιος ο εαυτός του;

"Εγώ είμαι εσύ κι εσύ είσαι εγώ, και λατρεύοντας εσένα, εγώ λατρεύω τον εαυτό μου. Και λατρεύοντας τον εαυτό μου εγώ λατρεύω εσένα." Εκεί βρίσκουμε την ανώτατη εκδήλωση, από την οποία ο άνθρωπος ξεκινάει. Στην αρχή ήταν αγάπη για τον εαυτό. Αλλά οι απαιτήσεις και οι ισχυρισμοί αυτού του μικρού εαυτού έκαναν την αγάπη εγωιστική. Στο τέλος φτάνουμε στη πλήρη λάμψη του φωτός, όταν αυτός ο εαυτός έχει γίνει το Άπειρο. Αυτός ο Θεός, που στην αρχή ήταν ένα Ον παντού, έχει διαλυθεί, καθώς έχει γίνει μια άπειρη Αγάπη. Ο ίδιος ο άνθρωπος έχει μεταμορφωθεί. Προσέγγισε τον Θεό, έδιωξε όλο το φορτίο από τις επιθυμίες, με το οποίο ήταν γεμάτος πριν. Με τις επιθυμίες να έχουν εξαφανιστεί και να έχουν εξαφανίσει τον εγωισμό, στην κορυφή, ανακάλυψε ότι η Αγάπη, ο αγαπημένος και ο εραστής έγιναν ένα."ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2003, 17:23:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ΔΗΜΟΣΘΈΝΗ είναι φυσικό αν είσαι μπερδεμένος με το θέμα θρησκείας. Για δύο λόγους όπως νομίζω

α) Οι θρησκείες προσπαθούν να αποδώσουν ιδιότητες κατανοητές στο θείο κάτι που αναγκαστικά λειτουργέι αφαιρετικά ως προς την ποιότητα και την ουσία του, όπως μας αποκαλύπτει ο Ερμής ο τρισμέγιστος:

«Καμία σκέψη μας δεν θα μπορούσε να δεχτεί το Θεό, καμία γλώσσα δε θα μπορούσε να τον προσδιορίσει. Αυτό που είναι ασώματο, αόρατο, άμορφο είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό από τις αισθήσεις μας, αυτό που είναι αιώνιο είναι αδύνατο να μετρηθεί από το μικρό μέτρο του χρόνου. Άρα ο Θεός είναι άφατος..»

Β)Διότι για την συντριπτική πλειοψηφία απο εμάς οι γνώσεις μας για την θρησκεία αρχίζουν (όπως και η μέθοδος χρονολόγησης του κόσμου μας) απο το σημείο μη-(ου)δεν την γέννηση του Χριστού δηλαδή.
Απο την στιγμή που θα νοιώσεις την ανάγκη να ψάξεις αναγκαστικά θα πρέπει να βασιστείς στον ευατό σου, αναγκαστικά θα λειτουργήσει το προσωπικό σου φίλτρο..Αυτό είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. (ίσως βέβαια στο τέλος ξανά-επιστέψεις και ξανανακαλύψεις το ίδιο πρωτο βήμα..) Ο Ιππόλυτος μας έχει σώσει ένα σχετικό απόσπασμα.

«Σταμάτα να σπάζεις το κεφάλι σου γύρω από τον Θεό, τον κόσμο κλπ μάθε πρώτα να αναγνωρίζεις εσένα τον ίδιο. Mάθε να καταγράφεις ποιος είναι εκείνος που αποφασίζει τα πάντα για εσένα ο Θεός μου, η λογική μου, η σκέψη μου, η ψυχή μου, το σώμα μου!. Μάθε να διακρίνεις από πού έρχεται η μελαγχολία και η γαλήνη, η αγάπη το μίσος. Από πού προέρχεται η αϋπνία και η νύστα, χωρίς εσύ ο ίδιος να επιδιώκεις κανένα από τα δύο; Όταν απαντήσεις με ακρίβεια σε αυτά τα ερωτήματα τότε μόνο θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου. Μέσα σου. Αυτό είναι το ένα, αυτό είναι τα πολλά. Μόνο έτσι θα βρεις διέξοδο από σένα τον ίδιο.»

Το σημαντικό για εμενα είναι η έρευνα, όπως γράφει και Πλούταρχος

" Σημαντικότερο όλων είναι η έρευα σχετικά με το θείο. Για τούτο η αναζήτηση της αλήθειας και μάλιστα αυτή που αναφέρεται στους Θεούς, είναι έντονη ορμή προς την θεότητα. Η σχετική μάθηση και η έρευνα είναι όμοια κατα κάποιο τρόπο με αναληψη ιερατικών καθηκόντων και έργο ιερότερο απο κάθε θρησκευτική αποχή, απο κάθε υπηρεσία στους ναούς..." (περί ΙΣΙΔΟΣ Κ ΟΣΙΡΙΔΟΣ 351 Ε)

Ελπίζω να βοήθησα κάπως...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΥΧΗ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2003, 20:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΥΧΗ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μπορείς σε παρακαλώ,φίλε THOTH να μου πείς, ποιος είναι αυτός ο ΚΑΠΟΙΟΣ που αναφέρεις και ποια η ιδιότητά του?

( Μου άρεσαν κάποιες σκέψεις του )

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2003, 15:25:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ Ελεύθερε ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕΣ 2 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ?????
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑ ??????

ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΑΣ ???????

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ.....
ΑΣ ΕΡΕΥΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...
ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΥΤΟΝ ΜΑΣ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Silverwolf
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Sweden
565 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2003, 02:04:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Silverwolf  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Silverwolf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΤΙ, ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ο ΚΑ8Ε ΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗ8ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ. Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΚΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ 3ΕΣΚΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ.
ΟΙ "ΕΤΟΙΜΕΣ" ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑ8Ε ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ.

"For the strength of the wolf is the pack
and the strength of the pack is the wolf"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΥΧΗ
Νέο Μέλος


19 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2003, 17:42:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΕΥΧΗ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι καλησπέρα.

Για μένα θρησκεία είναι το κουτί μέσα στο οποίο βρίσκεται ο θησαυρός. Για άλλους το κουτί είναι χρυσό, για άλλους είναι κόκκινο, για άλλους είναι άσπρο κλπ.
Τόσους αιώνες οι άνθρωποι μαλώνουν και αλληλοεξοντώνονται για το ποιός έχει το πιο όμορφο κουτί.
Ομως τι έχει σημασία ο θησαυρός ή το κουτί το οποίο φτιάχτηκε από τους ανθρώπους για να φυλλάξει τον θησαυρό?
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ.
Και ο θησαυρός είναι η ουσία, ο ηθικός νόμος όλων των θρησκειών, ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ, Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ. Είναι η αγάπη, η ειρήνη, η δικαιοσύνη,η φιλαδέλφεια, η αλήθεια, η καλοσύνη,η ευτυχία και όλα αυτά τα πνευματικά στοιχεία που αναζητά η ψυχή του κάθε άνθρωπου ότι χρώμα και άν έχει, σε όποια θρησκεία και αν ανήκει.

Πιστεύω ότι ήταν απαραίτητες οι θρησκείες ανά τους αιώνες για να κουβαλήσουν αυτό τον θησαυρό έως τις μέρες μας.
Τώρα πιστεύω ήρθε ο καιρός να πάρουμε τον θησαυρό και να τον χρησιμοποιήσουμε για το καλό μας και για το καλό όλης της ανθρωπότητας. Είναι καιρός να τον εξαργυρώσουμε για να παψουμε να πεινάμε πνευματικά.
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Και σε σένα φίλε Δημοσθένη αυτό που μπορώ να σου πω ,επειδή ρωτάς, είναι το εξής: Απορρίπτοντας ποτέ δεν μαθαίνουμε. Τίποτα δεν έγινε ή γίνεται τυχαία σ'αυτήν τη ζωή. Και όποιος πιστεύει μόνο στον εαυτό του γίνεται δυστυχισμένος.

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΥΧΗ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2003, 22:06:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε AVATARGR. Άν όμως δεν διαχωρήσουμε την έρευνα από την πίστη, που μπορεί να καταλήξουμε; Πολλές φορές την πατάμε και αντί να ερευνούμε την αλήθεια, το κάνουμε απλά για να βρούμε «αποδείξεις» για την ορθότητα των πιστεύω μας. Είναι έρευνα αυτή; Όχι είναι απόδειξη εγωϊσμού, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Αυτό συμβαίνει και στις συζητήσεις τις πιό πολλές φορές.
Άποψη μου είναι ότι η μόνη πίστη που χρειάζεται η έρευνα, είναι η πίστη στην έρευνα φίλε μου, και στη γνώση που θα επιφέρει αυτή η έρευνα.
Ελεύθερος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.109375
Maintained by Digital Alchemy