ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 Φωτισμένοι και Σκοτεινοί άνθρωποι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2006, 13:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Οι παρακάτω γραμμές έχουν σα σκοπό να φωτίσουν ορισμένες περιοχές της σκέψης μας που κάθε άλλο παρά είναι φωτισμένες.

Πολλές φορές ακούμε τις φράσεις φωτισμένος και σκοτεινός άνθρωπος αλλά τις περισσότερες φορές έχουμε μια πολύ ατελή και αόριστη εντύπωση για το θέμα.

Θα δοθεί ένας περιεκτικός ορισμός και κατόπιν θα γίνει μια μικρή ανάλυση.

Πλήρως φωτισμένος είναι εκείνος ο άνθρωπος που έχει αποβάλλει όλα τα ελαττώματα από μέσα του, όλες τις αρνητικές ιδιότητες και αυτό που του έχει απομείνει τώρα είναι αρετές ή θετικές ιδιότητες. Αντιθέτως σκοτεινός άνθρωπος είναι εκείνος που σπάνια μπορείς να ανακαλύψεις κάτι θετικό μέσα του, μια αρετή αλλά μόνο ελαττώματα και αρνητικές ιδιότητες.

Στο τέλος αυτού του κειμένου αναφέρονται ορισμένες από τις θετικές και τις αρνητικές ιδιότητες συνοπτικά έτσι ώστε ο αναγνώστης να αρχίσει αν θέλει να διαπιστώνει στο περιβάλλον του ανάμεσα στους συνανθρώπους του ποιοί είναι κάπως φωτεινοί και ποιοί όχι και τόσο.

Ανάμεσα στις δύο ακραίες στάσεις και συμπεριφορές των φωτισμένων ανθρώπων και των σκοτεινών υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διαβαθισμένων τάξεων συμπεριφοράς έτσι που οι περισσότεροι συνηθισμένοι καθημερινοί άνθρωποι δύσκολα να μπορούν να τοποθετηθούν στην κατάσταση του εμφανώς φωτισμένου ή του σκοτεινού ανθρώπου.

Ο κυριαρχικά και παθολογικά εγωιστής, ζηλιάρης, φθονερός, ιδιοτελής, βλαβερός, λάγνος, σκληρός, στενόμυαλος... οπωσδήποτε είναι ένας σκοτεινός-διαβολικός άνθρωπος.

Ο κυριαρχικά καλοσυνάτος, χαρούμενος, ανιδιοτελής, ταπεινός και απλός, ανεκτικός, ανοιχτόμυαλος... οπωσδήποτε είναι ένας φωτισμένος άνθρωπος.

Οι φωτισμένοι και οι σκοτεινοί άνθρωποι βρίσκονται μέσα σε όλους τους χώρους και όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες παντού στον κόσμο.

Φωτισμένοι και σκοτεινοί υπάρχουν μέσα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, σε κάθε θρησκεία, στην επιστήμη, την τέχνη, τις επιχειρήσεις, τις διάφορες άλλες ποικίλες κοινωνικές ομάδες, παντού. Ορισμένα (ίσως πολύ λίγα) από τα ονόματα φωτισμένων ανθρώπων από όλη την ανθρωπότητα στην ιστορία της υπήρξαν (εκτός του Χριστού και του Βούδδα που ήταν η κορωνίς των φωτισμένων). Αϊνστάιν, ζεύγος Κιουρί, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Γκάντι, Αγιοι της Χριστιανικής, Βουδδιστικής και της Μωαμεθανικής Θρησκείας αλλά και των άλλων θρησκειών. Ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, η μητέρα Τερέζα, ο Κρισναμούρτι, ο Νεύτων, και ο Κοπέρνικος, ο Παράκελσος. Σύγχρονοι φωτισμένοι άνθρωποι που παίρνουν το βραβείο Νόμπελ αλλά και χιλιάδες άλλοι καθημερινοί άνθρωποι σε κάθε δραστηριότητα που διακρίνονται για το ήθος, την ανοικτομυαλοσύνη, την προοδευτικότητα και την καλοσύνη τους.

Πολλές φορές όμως και μια κοινωνική ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο φωτισμένη από μια άλλη γιατί στο σύνολο των ανθρώπων που την αποτελούν υπερτερούν οι φωτισμένοι. Το έργο αρκετών κοινωνικών ομάδων σήμερα όπως οι πράσινοι, η Διεθνής Αμνηστεία, οι Γιατροί χωρίς σύνορα κ.λ.π. σε γενικές γραμμές μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως έργο φωτισμένων ομάδων και ανθρώπων από ότι το έργο των πολιτικών ομάδων, των επιχειρηματικών κύκλων και μέρος του έργου των εκκλησιών. Ο Νοών, Νοήτω.

Μετά από όλα αυτά προβάλει το ερώτημα. Καλά, διαπιστώνουμε στο περιβάλλον μας σκοτεινούς ανθρώπους, διάφορες κοινωνικές ομάδες που είναι επίσης σκοτεινές γιατί οι αρνητικές ιδιότητες που έχουν υπερτερούν των θετικών, τότε τι θα πρέπει να γίνει αφού υπάρχει ένα ατομικό και παγκόσμιο πρόβλημα; Ολες οι λύσεις που θα προταθούν από διάφορες εξειδικευμένες ανθρώπινες επιστήμες (κοινωνιολόγους, ψυχολόγους κ.λ.π.) θα πρέπει να έχουν σα στόχο τη μείωση των αρνητικών μας ιδιοτήτων, των ελαττωμάτων και την αύξηση των αρετών μας.

Ακολουθεί ένα πίνακας με αρνητικές και θετικές ιδιότητες (φυσικά μπορούν να προστεθούν και άλλες πολλές ιδιότητες), για όσους από τους αναγνώστες επιθυμούν να καταλαβαίνουν άμεσα τους καλούς από τους όχι και τόσο καλούς συνανθρώπους τους, στο περιβάλλον τους.

Γνώθι σαυτόν

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2006, 16:18:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοιτώντας τον παραπάνω πίνακα θα συμφωνήσω στα περισσότερα.

Εχω όμως και δύο ενστάσεις.

1) Δεν καταλαβαίνω από που κι ως που ο "υλιστής" μπαίνει σε αρνητική κατηγορία.

Ο Υλιστής πιστεύει πως η δημιουργία του κόσμου οφείλεται σε φυσικά/υλικά αίτια και γενικά αρνείται την ύπαρξη ψυχής/πνεύματος. ΓΙΑΤΙ αυτό θεωρείται, δυστυχώς κι από πολλούς ανθρώπους, αρνητική ιδιότητα??

Μπορεί κάποιος κάλλιστα να είναι υλιστής και ταυτόχρονα να έχει εγκάρδια συναισθήματα, να δρα και να συμπεριφέρεται με γνώμονα την ηθική, να επιθυμεί και να αγνωίζεται για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο κτλ. Και όλα αυτά χωρίς να πιστεύει σε ψυχές, πνεύματα, φαντάσματα, στρουμφάκια, τριζόνια και δαιμόνια του βουνού και του λόγγου.

Δε λέω, καλό είναι σίγουρα να είμαστε και ιδεολόγοι, να φιλοσοφούμε και να ακονίζουμε το μυαλό μας και τη σκέψη μας αλλά και εκεί πρέπει να υπάρχει κάποιο φρένο ρε παιδιά. Το πολύ το "Κύριε ελέησον", το βαριέται και ο Θεός στο φινάλε. Ενας φιλόσοφος/ιδεολόγος που είναι όλο μπουρου μπούρου στην πλατεία Κουμουνδούρου, όλο λόγια και πράξεις μηδέν, κινδυνεύει να φτάσει από το επίπεδο μιας υγειούς φιλοσοφίας και στοχασμού στα επίπεδα πνευματικού αυνανισμού ή αλλιώς φιλοσοφικής μαλά*ινσης.

Ενας ιδεολόγος/φιλόσοφος που ψάχνει να βρει ανώτερα πνευματικά μηνύματα μέχρι και στην πορδή του, καταντάει ψυχάκιας και σαλταρισμένος και θα προτιμούσα να επικοινωνώ και να συναναστρέφομαι με έναν υλιστή με τον οποίο συνενοούμαι με 5-6 απλές, κατανοητές ντόμπρες λέξεις παρά με έναν που την έχει δει σούπερ-ουαου ιδεολόγος/φιλόσοφος, γνήσιο τέκνο του Πλάτωνος.

Ολα δηλαδή έχουν τα όριά τους.

2)Αναφορικά με το νομοταγή....

Και αυτό παίζει...

Αν αύριο καθιερωθεί ένας νόμος που οριζει βασικό μισθό 400 ευρώ, ε όχι δεν θα είμαι νομοταγής πολίτης αλλά θα βγώ και θα κάψω τη Βουλή!!!

Αν αύριο καθιερωθεί ένας νόμος ο οποίος τοποθετεί στις γειτονιές μας και στα σπίτια μας κάμερες με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, λυπάμαι αλλά δεν θα είμαι νομοταγής πολίτης, αλλά θα τους στείλω την κάμερα σμπαραλιασμένμη από κει που μου την στείλανε.

Και ιστορικά να το δούμε όλες οι κοινωνικές ομάδες που εξεγέρθηκαν διεκδικόντας ελευθερία, αυτοδιάθεση, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, εργασίας κτλ πηγαίνοντας κόντρα στους καθιερωμένους θεσμούς και διατάγματα του κάθε δυνάστη αυτοκράτορα ή βασιλιά, μόνο θετικά μπορώ να τους αντικρύσω κι ας τους χαρακτήριζαν τότε παράνομους και τρομοκράτες.

Επομένως και αυτή η κατηγοριοποίηση του νομοταγούς ανθρώπου στις θετικές ιδιότητες, ελέγχεται....

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 28/08/2006 16:20:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Moz
Μέλος 3ης Βαθμίδας


666 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/08/2006, 16:52:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Moz  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
36. Ενωτικός - Χωριστικός»

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΚΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Reminder- Το "γνώθι σαυτόν" δεν ξεκινά με Αουσβιτς και Γκουαντανάμο. Συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ και σύνεση... / και «καλή φώτιση».)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2006, 13:35:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πνευματικότητα και Υλισμός

Υλισμός, φιλοσοφική θεωρία που δέχεται ότι η ύλη είναι η μόνη πραγματικότητα.
Υλιστής, 1. ο οπαδός του υλισμού, ο ματεριαλιστής. 2 αυτός που φροντίζει μόνο για τα υλικά του συμφέροντα, ο ιδιοτελής.
Ματεριαλισμός, ο υλισμός, φιλοσοφική θεωρία που δέχεται ως αρχή του κόσμου και μόνη πραγματικότητα την ύλη.
(Από το Λεξικό Ν. Βιρμάζη, Μικρό ερμηνευτικό λεξικό).
--------------------------

Υλισμός. Θεωρία που ανάγει όλα τα όντα και τα φαινόμενα στην ύλη.
Υλιστής, υλίστρια, οπαδός του υλισμού. Αυτός (ή), που ενδιαφέρεται για την ικανοποίηση μόνο των υλικών του αναγκών.
Ιδεολόγος. Αυτός που χωρίς ιδιοτέλεια ή υστεροβουλία, είναι συνειδητά και σταθερά προσηλωμένος σε μία ιδέα, ή ιδεολογία.
Ιδεολογία. 1. Σύνολο ηθικών, κοινωνικών και φιλοσοφικών ιδεών, απόψεων και αντιλήψεων. 2. Η ανιδιοτελής προσφορά σε κάποια ιδέα ή ηθική αρχή.
(Από το Λεξικό Νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης).
--------------------------

Υλισμός. Φιλοσοφικό σύστημα που θεωρεί την ύλη ως την πρώτη αρχή και τη μόνη ουσία των όντων και αρνιέται την ύπαρξη υπεραισθητών δυνάμεων (όπως ο Θεός, οι ιδέες, το πνεύμα). Η τάση για αναζήτηση υλικών απολαύσεων και αγαθών.
Διαλεκτικός υλισμός, θεωρία που διετύπωσαν οι Μαρξ και Ένγκελς κατά την οποία η ύλη υπάρχει ανεξάρτητα με την συνείδηση, και ο κόσμος εξελίσσεται σύμφωνα με τους νόμους της ύλης.
Υλιστής, Υλίστρια, οπαδός του υλισμού, αυτός που φροντίζει μόνο για τις υλικές απολαύσεις.
Ιδεολόγος, ο διαπνεόμενος από ανώτερες ηθικές αρχές.
Πνευματικός, ο σχετικός με το πνεύμα, άυλος, ασώματος, … Αντίθετα, υλικός…
Πνευματικότητα, η ιδιότητα του πνευματικού, η ύπαρξη πνευματικού περιεχομένου, …
(Από το Μείζον Ελληνικό Λεξικό για υπολογιστές)
--------------------------

Υλιστής, πρόσωπο που διέπεται από υλιστικές αντιλήψεις, επίγειες απολαύσεις.
Ιδεολόγος, αφιερωμένος, (ολόψυχα) αφοσιωμένος, αφοσιωμένος ιερέας, …
Πνευματικός, αυτός που επιδίδεται σε πνευματικές ενασχολήσεις, …
(Από το λεξικό Magenta για υπολογιστές)
--------------------------

Για τους περισσότερους που ασχολούνται με τα εσωτερικά, πνευματικά θέματα το αντίθετο του υλισμού είναι η πνευματικότητα. Μπορεί όμως και η εσωτερική φιλοσοφία να χαρακτηριστεί ως ιδεολογία και συνεπώς να είναι ιδεολόγος και κάποιος που ασχολείται καθαρά με πνευματικά θέματα.

Το esoterica.gr είναι ένα Πνευματικό site. To esoterica.gr είναι συνειδητά και σταθερά προσηλωμένο στην ιδεολογία του εσωτερισμού (esoterica) και της μεταφυσικής. Δεν είναι ένα site που υποστηρίζει τον υλισμό. Έτσι δεν έιναι;
Τα μέλη του esoterica.gr δεν ενδιαφέρονται τόσο για την ικανοποίηση των υλικών τους αναγκών (υλισμός), αλλά δίνουν έμφαση στις πνευματικές, υποκειμενικές αναζητήσεις των υποκειμενικών αόρατων κόσμων. Ενδιαφέρονται για την πνευματική, εσωτερική, ψυχική υπόσταση του ανθρώπου. Την ταύτιση μόνο με την υλική πραγματικότητα (δηλαδή τον υλισμό), την θεωρούν αρνητική κατάσταση. Έτσι δεν είναι;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των άρθρων που περιέχονται, συμπεριλαμβάνονται, φιλοξενούνται στο esoterica.gr, ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ, ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΟΚΡΥΦΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, …έχουν πνευματικό περιεχόμενο και ουδεμία σχέση με τον υλισμό, … Έτσι δεν είναι;

Ίσως κάποια στιγμή θα έπρεπε να ανοίξει μία συζήτηση με θέμα την «Πνευματικότητα και τον Υλισμό στην σύγχρονη εποχή».

Για το νομοταγής και το παράνομος.

Νομοταγής, ο συμμορφούμενος με τους νόμους.
Παράνομος, ο μη νόμιμος, που παραβιάζει τους νόμους.
(Από το Μείζον Ελληνικό Λεξικό για υπολογιστές).
--------------------------

Και αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση.
Συνήθως αυτή η ιδιότητα του νομοταγή έχει να κάνει με την συμμόρφωσή μας στους νόμους της πολιτείας (έθνους) στην οποία είμαστε ενταγμένοι ως πολίτες. Θεωρείται ότι αυτοί οι νόμοι στο σύνολό τους είναι δίκαιοι, εφόσον ψηφίζονται από μία εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση. Πιθανότατα υπάρχουν και ορισμένοι νόμοι όχι τόσο ορθοί, …
Το θέμα όμως του νομοταγή δεν έχει να κάνει μόνο με τους νόμους του Έθνους, αλλά από μία άλλη προσέγγιση με τους νόμους και τους κανόνες της Θρησκείας, και από μία άλλη με τους νόμους της επιστήμης, από μία άλλη με τους διεθνείς νόμους και κανόνες της οικονομίας, …

Από μία ευρύτερη εσωτερική πνευματική προσέγγιση με τους Νόμους του Σύμπαντος.
Οι εσωτεριστές που δεν δέχονται τον εαυτό τους μόνο ως ύλη, αλλά και ως Ψυχή και Πνεύμα στις μελέτες τους αναφέρονται στον Νόμο του Αιτίου και Αποτελέματος (Νόμος του Κάρμα), τον Νόμο της Οικονομίας με τους επικουρικούς νόμους του Κραδασμού, της Προσαρμογής, της Άπωσης και του νόμου της Τριβής, …
Την κίνηση στο πεδίου του Νού και τον Νόμο της Διεύρυνσης, τον Νόμο της Εναδικής επιστροφής, τον Νόμο της Ηλιακής εξέλιξης, Τον Νόμο της Ακτινοβολίας, …
Τον Νόμο της Έλξης και τους επικουρικούς νόμους, τον Νόμο της Χημικής συγγένειας, τον Νόμο της Προόδου, τον Νόμο του Σεξ, τον Νόμο του Μαγνητισμού, …
Τον Νόμο της Εξέλιξης, … τον Νόμο της Φύσης, … τον Νόμο της Μύησης, … τον Νόμο των Κύκλων και της Περιοδικότητας, …τον Νόμο της Συμπόνιας, …τον Νόμο της Αναλογίας και της Αντιστοιχίας, … τον Νόμο της Σύνθεσης, …τον Νόμο της Θυσίας, … τον Νόμο των Συμπληρωματικών Επτά, …τους Νόμους της Θεραπείας, … τον Νόμο της Ομαδικής Ζωής, …τον Νόμο της Υπηρεσίας, …

Περισσότερα για τους Νόμους αυτούς μπορεί να βρει κανείς στην «Πραγματεία επι του Κοσμικού Πυρός», την «Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας», την «Εσωτερική Αστρολογία», τις «Ακτίνες και Μυήσεις», την «Εσωτερική Θεραπευτική», την «Εσωτερική Ψυχολογία I & ΙΙ», …

Αυτή η συζήτηση για το θέμα των Νόμων, των νομοταγών και των παράνομων, ίσως θα έπρεπε να ανοιχτεί κάποτε στο esoterica.gr.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/08/2006, 15:17:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
με μια πρώτη ματιά…

1. ως προς τι; Βάλε (-)
2. πόλεμος πατήρ πάντων (-)
3. με την πρώτη ευκαιρία παράνομος … άρα…(-)
4. vivere pericolosamente (+)
5. αν πω ειλικρινής θα ‘ναι ψέμμα …άρα…(-)
6. xrtc από πολλά…(ρωσσίδες, κοψίδια, τριφυλλάρα κλπ), πρεζόνι σκέτο (-)
7. κλασικά (-)
8. εννοείται (-)
9. για τους άλλους πολύ …άρα (-)
10. ε, καλά (-)
11. όσο δεν παίρνει (-)
12. ρε παιδιά, να οργανωθούμε…(-)
13. αν αυτά του 6. τα πούμε ιδέες, κάργα (+)
14. εθνικάρα ολέ (-)
15. καλά…(-)
16. για να μου μπαίνει το κράνος (-)
17. με τους ευγενείς ευγενείς κι επειδή είναι λίγοι …(-)
18. ουκ εν τω πολλώ το f αλλά …όλα τα υπόλοιπα; (-)
19. εκ του πον-ώ; Τότε (-)
20. ήταν σκλερός και τον λέγαν φίφη; Βάλε (-)
21. λές να δηλώσει κανείς δουλοπρεπής; Να πρωτοτυπήσω; Μπα (+)
22. καρα-υπερ (-)
23. ε, πάντα έχω δίκιο αφού (-)
24. για να έλκουμε τους θετικούς (-)
25. ποιος;, εγώ; (-)
26. ας όψονται τα αρθριτικά (-)
27. δύσπιστος θα ‘λεγα αλλά τελοσπάντων (-)
28. περίεργο και ανεξήγητο αλλά έτσι λένε (+)
29. ε… χμμμ εν κακό καμμιά φορά (-)
30. ωπα, πιάσε ένα (+)
31. όλα είναι απαίσια (-)
32. ποιος π…ης ανακάλυψε τη δουλειά; (-)
33. και δια-ταραγμένος ενίοτε (-)
34. γελαδερός πάντα (+)
35. τον αγλέουρα (-)
36. αν δε χωρίσει καμμιά πού θα βρούμε γκόμενα (-)
37. σε όλα εκ πεποιθήσεως (-)
38. με καμμένη ασφάλεια …(-)
39. ευκαιρία να περιαυτολογήσουμε εδώ (+)
40. συνειδητά άπιστος (να δώ ποια θα μας κάτσει τώρα) (-)
41. απαπα (+)
42. μη βάλω και το αρχ μπροστά (+)
43. η ζωή είναι άδικη, ας πάω κόντρα (-)
44. ολοι με λένε άσωτο και με κατηγορούνε (-)
45. το παλεύω ρε παιδιά (-)
46. ήμουν ακριβής μόνο στα παραπάνω (-)

σούμα: 9 στα 46

καθόλου άσχημα ε; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2006, 10:00:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ωραίο θέμα, φίλε oros777!

Πρώτα απ' όλα βρίσκω σωστή την παράθεση του πίνακα με τις θετικές και τις αρνητικές ιδιότητες που μπορεί να έχει ένα άτομο.
Όπως είπες κι εσύ έχουν υπάρξει στην Ιστορία φωτισμένοι και σκοτεινοί άνθρωποι οι οποίοι ίσως να έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την ανθρωπότητα με την παρουσία και τις διδαχές τους.

Αυτό που σκέφτομαι είναι το κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρως φωτισμένος ή πλήρως σκοτεινός.
Για να φτάσει κάποιος σε ένα από τα 2 αυτά "μοντέλα" θα πρέπει να φτάσει μέσα από μια μακρόχρονη, δύσκολη αλλά και συνειδητή πορεία.

Κοιτώντας γύρω μας ίσως να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε οτι ο καθένας μας πασχίζει να βελτιώσει (ή και να χειροτερέψει) τον εαυτό του και να προσπαθήσει να αποβάλλει τις ιδιότητες εκείνες που θεωρεί πως τον βλάπτουν.
Οπότε είμαστε όλοι μας σε μια μέση κατάσταση με εκφράσεις και συμπεριφορές που αγγίζουν και το ένα άκρο και το άλλο.

Για να μπορέσουμε να οικειοποιηθούμε κάποιες από τις ιδιότητες του πίνακα (ή κι ακόμα περισσότερες) θα πρέπει να έχουμε την υπομονή αλλά και την βούληση να το πράξουμε.
Σιγά - σιγά και με κόπο μπορούμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε επάνω σ' αυτές και συνάμα επάνω στον εαυτό μας.
Μερικές από αυτές μπορεί να υφίστανται ήδη μέσα μας σε κάποιο βαθμό (μικρό ή μεγάλο) οπότε να μας είναι πιο εύκολο να δουλέψουμε σ' αυτές.
Το πιο γοητευτικό όμως είναι να προσπαθήσεις να δουλέψεις επάνω σε μια ιδιότητα η οποία σου είναι (ή τουλάχιστον νομίζεις πως σου είναι) ξένη.

quote:
Πολλές φορές όμως και μια κοινωνική ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο φωτισμένη από μια άλλη γιατί στο σύνολο των ανθρώπων που την αποτελούν υπερτερούν οι φωτισμένοι. Το έργο αρκετών κοινωνικών ομάδων σήμερα όπως οι πράσινοι, η Διεθνής Αμνηστεία, οι Γιατροί χωρίς σύνορα κ.λ.π. σε γενικές γραμμές μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως έργο φωτισμένων ομάδων και ανθρώπων από ότι το έργο των πολιτικών ομάδων, των επιχειρηματικών κύκλων και μέρος του έργου των εκκλησιών. Ο Νοών, Νοήτω.

Πολύ σωστά, φίλε μου!
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σ' αυτό το σημείο.

Τελικά μια ομάδα ανθρώπων (μια κοινωνία έστω) τείνει να επηρεάζεται περισσότερο εύκολα από έναν φωτισμένο ή σκοτεινό άνθρωπο?

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 09:09:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. …και καλό μήνα.

Συμφωνώ με όλα όσα λες.

Στην παράγραφο που λες

quote:
Αυτό που σκέφτομαι είναι το κατά πόσο ένας άνθρωπος μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρως φωτισμένος ή πλήρως σκοτεινός.
Για να φτάσει κάποιος σε ένα από τα 2 αυτά "μοντέλα" θα πρέπει να φτάσει μέσα από μια μακρόχρονη, δύσκολη αλλά και συνειδητή πορεία.

Φυσικά μπορεί να φτάσει σε ένα από αυτά τα μοντέλα όχι μέσα σε μια ζωή αλλά μετά από πολλές … και εδώ ερχόμαστε σε επαφή με το θέμα της Μύησης και το θέμα της Eξέλιξης της αθάνατης Ψυχής - Συνείδησης … ως οντότητας ανεξάρτητης από την προσωπικότητά μας. (Η πνευματική ψυχή – συνείδησή μας δομεί προσωπικότητες και μέσα από την δράση αυτών των προσωπικοτήτων, κρατά τις θετικές ιδιότητες μετά από κάθε ενσάρκωση).
Ο Βούδδας και ο Χριστός μπορούν να χαρακτηριστούν … ως πλήρως πεφωτισμένοι … (άνω της έκτης μύησης).
Μεγάλοι ανθρωπιστές είχαν ακόμη κάποια ελαττώματα, … ήταν κατώτεροι μυημένοι. …
Όλοι αυτοί είναι μέλη της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας του πλανήτη, απ’ ότι λέγεται.

Αυτοί που ήταν (είναι) πλήρως σκοτεινοί, δεν μπορεί να μας είναι (τόσο) γνωστοί γιατί εργάζονται συνήθως στο σκοτάδι …
Ο Χίτλερ ήταν ένας απ’ αυτούς (δεν γνωρίζουμε σε τι βαθμό σκοτεινός) καθώς επίσης και η ομάδα του, ο φον Ρίμπεντροπ, ο Γκαίμπελς, ο Γκαίρινγκ, ο Ες, ο Χίμλερ και ο Στράιχερ – ονόματα πολύ γνωστά σε όλους. Αυτοί οι άνθρωποι ενσωμάτωναν και προσωποποιούσαν τις δυνάμεις της επιθετικότητας και κυβερνούσαν με το φόβο … (Περισσότερα στο βιβλίο «Η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας»).
Υπάρχουν σήμερα τέτοια άτομα μέσα σε μεγάλες κυβερνήσεις,… στον επιχειρηματικό – οικονομικό τομέα, που όμως δεν τους καταλαβαίνει σχεδόν κανείς, αφού την υποκριτική τέχνη την έχουν μεταβάλλει σε … επιστήμη. Αυτό το θέμα είναι τεράστιο και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εποικοδομητικό να το ανοίξουμε μέσα από ένα site.

Μετά από τα παραπάνω νομίζω ότι απαντώ και στο τελευταίο ερωτηματικό σου …

quote:
Τελικά μια ομάδα ανθρώπων (μια κοινωνία έστω) τείνει να επηρεάζεται περισσότερο εύκολα από έναν φωτισμένο ή σκοτεινό άνθρωπο?

η ανθρωπότητα εφόσον ήταν και εξακολουθεί να είναι τόσο χάλια … επηρεάζεται φυσικά περισσότερο εύκολα από τους σκοτεινούς αδελφούς …
Σε παραπέμπω σε κείμενο από την «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» που έχω θέσει στο θέμα «Περί της Αριστερής Ατραπού …».
... Είναι συνεπώς προφανές γιατί στα πεδία της δυαδικότητας ο μαύρος μάγος έχει τόσο μεγάλη ισχύ. Tο πεδίο της ενότητας για την ανθρωπότητα είναι το νοητικό πεδίο. Tα πεδία της διαφοροποίησης είναι το αστρικό και το φυσικό. Έτσι ο μαύρος μάγος έχει μεγαλύτερη φανερή ισχύ απ’ το λευκό αδελφό στα δύο κατώτερα πεδία στους τρεις κόσμους. ...
(Πραγματεία επι του Κοσμικού Πυρός, σελ.988 Αγγλ.)
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια θεματική ενότητα νομίζεις ότι είναι καλύτερο να εισηγηθώ ένα νέο θέμα σχετικά με τα «Επτά πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος», στην «ΣΟΦΙΑ», «Η ΓΝΩΣΗ», ή την «ΨΥΧΗ»;

Για το θέμα που αναφέρεις ότι

quote:
Κοιτώντας γύρω μας ίσως να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε οτι ο καθένας μας πασχίζει να βελτιώσει (ή και να χειροτερέψει) τον εαυτό του και να προσπαθήσει να αποβάλλει τις ιδιότητες εκείνες που θεωρεί πως τον βλάπτουν.

νομίζω ότι είναι γνωστό ότι κάποιος αρχίζει να εργάζεται συνειδητά με τον εαυτό του όταν βρεθεί σε εκείνο το εξελικτικό σημείο, που ονομάζουμε στον εσωτερισμό «Δοκιμαστική Ατραπό». Στην Δοκιμαστική Ατραπό δομείται από τον σπουδαστή αυτό που ονομάζουμε ορθός χαρακτήρας και τα πλέον χονδροειδή χαρακτηριστικά ελαττώματα της προσωπικότητας εξαλείφονται ή μειώνονται σημαντικά. Φυσικά αυτό το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο ... διαρκεί ενσαρκώσεις ...
Κανείς πιο μπροστά με επίγνωση δεν ασχολείται σημαντικά με τον εαυτό του και ο περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι είναι πρώτοι, ανεξάρτητα με την ασημαντότητά τους. Ασχολούνται με τον εαυτό τους όταν βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες της Ζωής. ... Όταν τους εξαναγκάζει η κοινωνία, ή οι συνθήκες της εργασίας τους, ή η οικογένεια,...
Μερικά παραδείγματα:
1. Οι γυναίκες σήμερα λόγω της μόδας και επειδή θέλουν να είναι ωραίες, δηλαδή αδύνατες, καταπολεμούν (μειώνουν) την «λαιμαργία» τους με κάθε μέσον, ορισμένες μπορεί να φτάσουν στο άλλο άκρο, της ανορεξίας ...
2. Αρκετοί άνθρωποι που είναι «ασυνεπείς» στα ραντεβού τους, μετά από τις επανειλημμένες ενοχλήσεις των γνωστών τους αναγκάζονται να μειώσουν την ασυνέπειά τους. Φυσικά οι περισσότεροι ασυνεπείς προτιμούν να αλλάξουν φίλους που θα είναι σαν αυτούς, ... ή τους ανέχονται οι γνωστοί τους γιατί έχουν άλλες σημαντικότερες αρετές ...
3. Πολλοί «τεμπέληδες», ή «σπάταλοι» άνδρες, όταν φτιάξουν οικογένεια και αναλάβουν υποχρεώσεις αναγκάζονται να εργαστούν και να ... κάνουν οικονομία γιατί δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά ... θα τους χωρίσει η γυναίκα τους ...
Πολλά μπορεί να ανακαλύψει κάποιος όταν παρατηρεί τους συνανθρώπους του με αφετηρία τις αρετές και τα ελαττώματα τους. Το να σκεφτόμαστε στην γραμμή των ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων δεν είναι εύκολο πράγμα ... στην Ελλάδα ελάχιστοι το κάνουν συνειδητά ... και ακόμη ελαχιστότεροι εργάζονται συνειδητά με τον εαυτό τους, προκαλώντας κρίσεις στην προσωπικότητά τους, με κίνητρο να βελτιωθούν ως άνθρωποι και να γίνουν ποιο εποικοδομητικά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.
Αυτοί που το κάνουν, σίγουρα είναι πολύ περισσότερο προχωρημένοι συνειδησιακά από τον μέσο όρο των συνανθρώπων τους. Είναι μία μεγάλη συζήτηση και αυτό.
Όταν προσεγγίσουμε το θέμα από την σκοπιά των επτά ακτίνων και της εσωτερικής ψυχολογίας το πράγμα είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, γιατί ένας τύπος αγάπης (2η ακτίνα) ... που έχει μία έμφυτη τάση για ταύτιση με τους άλλους ... είναι δύσκολο να συμπεριφερθεί ως τύπος θέλησης (1η ακτίνα) ... που είναι λόγω χαρακτήρα έμφυτα αποσπασμένος ...

Αγαπητέ φίλε Dying Incubus
για να μην το ξεχάσω, θα ήθελα να σου πω, ότι εκτιμώ πάρα πολύ το έργο που κάνεις ως συντονιστής, εσύ και οι συνεργάτες σου άλλοι συντονιστές με το esoterica.gr.
Αυτό το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο, υπεύθυνο, ανιδιοτελές και σημαντικό και θα ήθελα να ξέρεις, αν δεν το έχετε ήδη σκεφτεί, ότι επηρεάζετε λίαν εποικοδομητικά, την Ψυχή του Ελληνικού έθνους. Από μένα ατομικά, θα επιθυμούσα να δεχτείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 11:02:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου oros777, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια τόσο ως προς το πρόσωπο μου και κυρίως ως προς το Esoterica.
Είναι σίγουρα πολύ ελπιδοφόρο αυτή η προσπάθεια που ονομάζεται Esoterica (και που φυσικά δεν περιορίζεται μόνο στα forums ούτε στο Διαδίκτυο γενικότερα) να ωφελεί με τον δικό της τρόπο κάποιους ανθρώπους ώστε να φτάσουν σε κάτι πολύ σημαντικό:

Την ελευθερία του νου μας.

Να 'σαι καλά λοιπόν!

Σε κάποιο σημείο με ρωτάς:

quote:
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια θεματική ενότητα νομίζεις ότι είναι καλύτερο να εισηγηθώ ένα νέο θέμα σχετικά με τα «Επτά πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος», στην «ΣΟΦΙΑ», «Η ΓΝΩΣΗ», ή την «ΨΥΧΗ»;

Θα το κοιτάξω αυτό το θέμα και θα σου πω σύντομα.
Παράλληλα, αν είσαι κάπως ανυπόμονος σχετικά μ' αυτό, θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ μια έρευνα (χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση επάνω δεξιά στην οθόνη σου) σχετικά με το αν κάποιο παρόμοιο topic έχει ανοιχθεί στο παρελθόν.
Εκεί θα υποβάλλεις τις κατάλληλες λέξεις - κλειδιά, θα επιλέξεις την εμφάνιση αποτελεσμάτων μόνο για τίτλο θέματος και θα δεις αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο topic.

Ας πάμε τώρα και στο παρόν topic...

Σχετικά με την κατάσταση πλήρους φώτισης μέσα από μια σειρά ενσαρκώσεων να υποθέσω οτι αυτό θα έβαζε τέλος στην Σαμσάρα της ψυχής μας?
Οτι θα αποτελούσε τη λύτρωση της?
Είχα ανοίξει και σχετικό topic σε αυτήν την Κατηγορία Συζητήσεων για τη λύτρωση της ψυχής του ανθρώπου.

quote:
Ο Βούδδας και ο Χριστός μπορούν να χαρακτηριστούν … ως πλήρως πεφωτισμένοι … (άνω της έκτης μύησης).

Φίλε μου, επειδή στο συγκεκριμένο θέμα δεν γνωρίζω αρκετά πράγματα, θα μπορούσες να κάνεις μια περαιτέρω ανάλυση στο θέμα των μυήσεων?

Όσον αφορά τον επηρεασμό των ανθρώπων από έναν σκοτεινό άνθρωπο ή ένα φωτεινό, θα συμφωνήσω οτι η κατάσταση της κοινωνίας μας δεν είναι κι η καλύτερη που θα μπορούσε να είναι (για αυτό το θέμα είχα κάνει λόγο και στο θέμα της Αριστερής Ατραπού).
Παρόλα αυτά, σίγουρα υπάρχουν φωτεινές εκφάνσεις της αλλά κι η ελπίδα για αλλαγή.
Η αλλαγή αυτή δεν θα μπορέσει να έρθει αν δεν συμβάλλουμε όλοι μας.
Είναι πολύ σημαντικό, φίλε μου, να πιστέψουμε σε κάτι τέτοιο με όλη μας την δύναμη για να ευοδωθεί μια τέτοια προσπάθεια.
Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό...

Για να ευδοκιμήσει λοιπόν αυτή η προσπάθεια σε συλλογικό επίπεδο θα πρέπει να έχει αποτελέσματα στο ατομικό.
Για αυτό το λόγο η προσπάθεια μας θα πρέπει να είναι συνειδητή και συνεχής.

Το να νομίζουμε, φίλε μου, οτι είμαστε οι πρώτοι κι οι καλύτεροι, προσωπικά μου δείχνει πολλά πράγματα.
Προσπάθεια για μια πρόχειρη συγκάλυψη των ελαττωμάτων μας, προσπάθεια προβολής του εαυτού μας ή ενδεχομένως ένας άκρατος εγωϊσμός.
Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν καταφέρνουμε τίποτα, απλά παραμένουμε στάσιμοι σε μια κατάσταση η οποία όχι μόνο δεν θα μας βγάλει πουθενά αλλά μας βλάπτει κιόλας.

Αν θέλουμε να φτάσουμε στο Φως, στην Αλήθεια πρέπει να δούμε κατάματα τον εαυτό μας χωρίς υπεκφυγές και φόβο.

Αναφέρεις κάποια (σωστά κατά την γνώμη μου) παραδείγματα όπου ένας άνθρωπος αλλάζει με το πέρασμα του καιρού κάποιες συνήθειες - ελαττώματα του λόγω της αλληλεπίδρασης του με κάποιους συνανθρώπους του και λόγω των δεσμών που αναπτύσσει μεταξύ τους.
Αυτό κατά βάση είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν καταλάβουμε οτι στο ταξίδι στην ψυχή μας για να βρει την Αλήθεια δεν είμαστε μόνοι μας αλλά η συναναστροφή μας με τους υπόλοιπους ανθρώπους (ακόμα κι έναν σκοτεινό άνθρωπο, αν βρούμε τον τρόπο να διδαχτούμε μέσα από μια τέτοια γνωριμία) μας ωφελεί.

Αλήθεια όμως, μια τέτοια σταδιακή αλλαγή πρέπει να γίνεται μόνο λόγω της συναναστροφής μας μαζί τους (η οποία μπορεί να γίνεται κι ασυνείδητα) ή πρέπει να γίνεται συνειδητά από εμάς, να καταλαβαίνουμε γιατί κάνουμε κάτι?

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 13:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε Dying Incubus

Πιθανότατα ομοιοκραδαινόμαστε!

Το θέμα των μυήσεων είναι ένα τεράστιο θέμα … και πολύ παρεξηγημένο από τον περισσότερο κόσμο που ασχολείται με τον εσωτερισμό!!!

Φυσικά μου είναι πολύ δύσκολο να ανοίξω αυτό το θέμα στο esoterica προς το παρόν, γιατί αφενός δεν ξέρω πως θα ανταποκριθεί ο κόσμος και αφετέρου έχω σαν σκοπό να ανοίξω κάποια άλλα θέματα πιο μπροστά που θα προετοιμάσουν το κλίμα. … Το θέμα των μυήσεων σχετίζεται με το θέμα των επτά ακτίνων – ( Εσωτετρικής Ψυχολογίας και Αστρολογίας).

Αν ανοίξω αυτό το θέμα των ακτίνων και των μυήσεων θα πρέπει οι φίλοι που θα παρακολουθούν μέσα από το site τις συζητήσεις να μπορούν να τσεκάρουν αν αυτά που θα γράφονται είναι σωστά, γιατί ο κίνδυνος της πλάνης είναι μεγάλος. Έτσι θα πρέπει να αγοράσουν συγκεκριμένα βιβλία που θα προταθούν, τα οποία αποτελούνται από χιλιάδες σελίδες σχετικές με τα θέματα αυτά, γιατί σίγουρα δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη (ως πρώτη πηγή) αυτής της μετάδοσης των πληροφοριών, μέσα από το esoterica.

Προς το παρόν τα μόνα ίσως που μπορώ να πω είναι:

1) Υπάρχουν δύο στάδια που ονομάζονται «Ατομικοποίηση», και «Διανόηση». Αυτά από την σκοπιά του εσωτερισμού χαρακτηρίζονται ως στάδια της Άγνοιας (πνευματικής άγνοιας). Αναλύονται σε βιβλία,. Συμπεριλαμβάνουν εκατοντάδες ενσαρκώσεις που περνούν όλοι οι άνθρωποι έως ότου ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με αυτό τον παράγοντα που ονομάζουμε Ανώτερο Εαυτό ή Πνευματική Ψυχή. Έχουν όμως σχέση με τον κατώτερο εαυτό, την προσωπικότητά μας που είναι ένα σύνολο περισσότερο αρνητικών παρά θετικών ιδιοτήτων από την σκοπιά της Πνευματικής Ψυχής ή του Ανώτερου Εαυτού. Η προσωπικότητα, ο ένοικος στο κατώφλι (λέγεται στον εσωτερισμό), ότι κάποτε θα πρέπει να ελεγχθεί από την Ψυχή τον Ανώτερο Εαυτό. Σκοπεύω να αναλύσω αυτά τα θέματα, πιο μπροστά, για να γίνουν κατανοητά πως λειτουργούν μέσα στην καθημερινότητα. Δεν είναι εύκολα αυτά τα θέματα γιατί θα πρέπει αυτοί που τα μελετούν να έχουν αφυπνιστεί σε κάποιο βαθμό στη γραμμή της αφηρημένης σκέψης, διαφορετικά θα χλευάζουν και θα κοροϊδεύουν.
2) Ακολουθεί το στάδιο της «Μαθητείας» και της Μύησης … Η Πνευματική Ψυχή – Ο Ανώτερος Εαυτός κάνουν της εμφάνισή τους. Εδώ εμφανίζεται η ατραπό της Γνώσης …(Πνευματικής Γνώσης, των αόρατων για τις πέντε φυσικές αισθήσεις κόσμων …).

Το θέμα των μυήσεων μπορεί να προσεγγιστεί από δεκάδες σκοπιές.
Από τη σκοπιά της Ελευθερίας λοιπόν.

Μύηση Ι. Γέννηση. Ελευθερία απ’ τον έλεγχο του φυσικού σώματος και των ορέξεών του.
Μύηση ΙΙ. Βάπτιση. Ελευθερία απ’ τον έλεγχο της συναισθηματικής φύσης και της ιδιοτελούς ευαισθησίας του κατώτερου εαυτού.
Μύηση ΙΙΙ. Μεταμόρφωση, Ελευθερία απ’ την αρχαία εξουσία της τριπλής προσωπικότητας, σημαδεύοντας μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία όλων των μυημένων.
Μύηση IV. Απάρνηση. Ελευθερία από κάθε ιδιοτέλεια και απάρνηση της προσωπικής ζωής για το συμφέρον ενός μεγαλύτερου όλου. Ακόμη και η ψυχική συνείδηση παύει να έχει σημασία και τη θέση της παίρνει μια πιο παγκόσμια επίγνωση που είναι πλησιέστερη στο θείο Νου.
Μύηση V. Αποκάλυψη. Ελευθερία από την τύφλωση – μια απελευθέρωση που επιτρέπει στο μυημένο να δει ένα νέο όραμα. Το όραμα αυτό αφορά την Πραγματικότητα που βρίσκεται πέρα από καθετί που ήταν ως τώρα αισθητό ή γνωστό.
Μύηση VI. Απόφαση. Ελευθερία εκλογής. Ασχολήθηκα με τις εκλογές αυτές σ’ ένα προηγούμενο τμήμα αυτού του βιβλίου.
Μύηση Vll. Ανάσταση. Ελευθερία απ’ το άδραγμα της φαινομενικής ζωής των επτά πεδίων της πλανητικής μας Ζωής. Είναι στην πραγματικότητα μια “ανύψωση έξω από ή πάνω” απ’ το κοσμικό φυσικό πεδίο.
(Τα παραπάνω από το βιβλίο «Ακτίνες και Μυήσεις»).

Σημείωση του oros777:
Δηλαδή στην πρώτη μύηση ελέγχεται το φυσικό σώμα, στην δεύτερη το αστρικό και στην τρίτη το νοητικό. Μετά από την τρίτη μύηση ο μυημένος, αν θέλει δεν ξαναενσαρκώνεται στο φυσικό πεδίο!!! …
-------------------------------

Θα παρακαλούσα υπομονή και να μην επανέλθουμε προς το παρόν στο θέμα αυτό των μυήσεων.

Συμφωνώ με όσα λες, αλλά όταν δεν έχουμε αποκρυφιστικές γνώσεις δεν, …
Λέγεται ότι από ένα σημείο και μετά όταν ο άνθρωπος προοδεύσει ως ψυχή κάποιος Διδάσκαλος από τους αόρατους κόσμους ασχολείται μαζί του. Στην πραγματικότητα διδάσκει απ’ ευθείας την ψυχή του μαθητή …, γιατί η ψυχή είναι αυτή που μυείται, … η προσωπικότητα είναι θνητή, γι’ αυτήν (την ψυχή) ενδιαφέρονται τα Πνευματικά Όντα των Αόρατων Υψηλών Υποκειμενικών Κόσμων.

Γι’ αυτό που ρωτάς

quote:
Αλήθεια όμως, μια τέτοια σταδιακή αλλαγή πρέπει να γίνεται μόνο λόγω της συναναστροφής μας μαζί τους (η οποία μπορεί να γίνεται κι ασυνείδητα) ή πρέπει να γίνεται συνειδητά από εμάς, να καταλαβαίνουμε γιατί κάνουμε κάτι?

Φυσικά θα πρέπει να γίνεται συνειδητά από εμάς. Αλλά θα πρέπει να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της συνειδησιακής εξέλιξης πιο μπροστά!!! Που όπως είπαμε χρειάζονται ενσαρκώσεις, … Γι’ αυτό οι ψυχές των ανθρώπων χαρακτηρίζονται άλλες ως νεαρές (έχοντας λίγες ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους) και άλλες ως παλιές ((έχοντας λίγες ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους). Χωρίς την αποδοχή του θέματος των ενσαρκώσεων, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει τα περισσότερα θέματα που διαπραγματεύεται η εσωτερική φιλοσοφία. …


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 14:09:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
και άλλες ως παλιές ((έχοντας λίγες ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους).

Διόρθωση: και άλλες ως παλιές (έχοντας πολλές ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους).

Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

GWGW
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
430 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 16:41:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους GWGW  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πολυ ωραιο θεμα oros777!!!!!!!!!!

για συνεχισε το σκεπτικο σου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lord of green
Μέλος 1ης Βαθμίδας


80 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 22:48:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lord of green  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατά την γνώμη μου οι εσωτερίστικες αυτές γνώσεις περί μύησης και άλλων είναι κυρίως θεωρητικές.
Δεν μπορώ να ξέρω βέβαια
Έχω διαβάσει πολλά τέτοια βιβλία και ούτε ένα δεν μου έχει δώσει πρακτικές.
Πρέπει να βρεις κάποιον δάσκαλο, λένε τα περισσότερα
Δεν αντιρώ σε αυτό
Το θέμα είναι όμως, που θα τον βρεις;
Τέλος πάντων, το καλό με τον αποκρυφισμό είναι ότι προβάλλει μια καλύτερη ποιότητα ανθρώπου που έχει χαθεί στις μέρες μαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2006, 13:55:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, επειδή ακριβώς το θέμα των μυήσεων (όπως λες κι εσύ) είναι παρεξηγημένο και κάπως "νεφελώδες" πρότεινα να αναλυθεί λίγο ώστε να γίνουν περισσότερο κατανοητά κάποια πράγματα.

quote:
Σκοπεύω να αναλύσω αυτά τα θέματα, πιο μπροστά, για να γίνουν κατανοητά πως λειτουργούν μέσα στην καθημερινότητα. Δεν είναι εύκολα αυτά τα θέματα γιατί θα πρέπει αυτοί που τα μελετούν να έχουν αφυπνιστεί σε κάποιο βαθμό στη γραμμή της αφηρημένης σκέψης, διαφορετικά θα χλευάζουν και θα κοροϊδεύουν.

Σαφώς, φίλε μου, και δεν είναι εύκολα αυτά τα θέματα κι είναι πιθανόν κάποιοι άνθρωποι λόγω του οτι μπορεί να τους φαίνονται "ξένα" να μην τα κατανοήσουν.
Ίσως όμως να μπορούν να τους βοηθήσουν (αυτούς ή κι άλλους) ώστε να λάβουν ένα ερέθισμα να ψάξουν κι οι ίδιοι για τον Ανώτερο και Κατώτερο Εαυτό τους.
Δεν έχει σημασία αν αυτό γίνει την στιγμή που θα λάβουν το ερέθισμα.
Αυτό στην προκειμένη περίπτωση θα λειτουργήσει ως ένας "σπόρος" μέσα τους.
Το πότε θα του ρίξουν νερό ώστε αυτός να φυτρώσει και να βγάλει τα βλαστάρια του είναι στο χέρι του καθενός μας.

quote:
2) Ακολουθεί το στάδιο της «Μαθητείας» και της Μύησης … Η Πνευματική Ψυχή – Ο Ανώτερος Εαυτός κάνουν της εμφάνισή τους. Εδώ εμφανίζεται η ατραπό της Γνώσης …(Πνευματικής Γνώσης, των αόρατων για τις πέντε φυσικές αισθήσεις κόσμων …).

Φίλε μου, αναφέρεσαι στους 3 κόσμους για τους οποίους κάνεις λόγο και στο topic (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν)?

ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Και συγκεκριμένα στους 3 κόσμους που δεν γίνονται αντιληπτοί με τις φυσικές μας αισθήσεις:

Κόσμος των Ψυχών, των Πλανητικών Ζωών, Ηλιακών Ζωών.

Τέλος πάντων, αν επιθυμείς να επανέλθουμε στο θέμα μας και να αφήσουμε το θέμα των μυήσεων (μιας που δεν έχουμε επαρκείς αποκρυφιστικές γνώσεις), δεν θα αναφερθώ περαιτέρω σ' αυτές.

quote:
Φυσικά θα πρέπει να γίνεται συνειδητά από εμάς. Αλλά θα πρέπει να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της συνειδησιακής εξέλιξης πιο μπροστά!!! Που όπως είπαμε χρειάζονται ενσαρκώσεις, … Γι’ αυτό οι ψυχές των ανθρώπων χαρακτηρίζονται άλλες ως νεαρές (έχοντας λίγες ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους) και άλλες ως παλιές ((έχοντας λίγες ενσαρκώσεις στο ενεργητικό τους). Χωρίς την αποδοχή του θέματος των ενσαρκώσεων, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει τα περισσότερα θέματα που διαπραγματεύεται η εσωτερική φιλοσοφία. …

Πολύ σωστά!
Από την άλλη σκέφτομαι οτι για κάποιες μεγάλες μερίδες ανθρώπων ίσως είναι δύσκολο (για διάφορους λόγους) να αποδεχθούν την έννοια των ενσαρκώσεων ή έστω να την κατανοήσουν.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2006, 01:31:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Έχω την αίσθηση ότι σε μερικά πράγματα δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Τέλος πάντων.

Είχα πει ότι

quote:
Χωρίς την αποδοχή του θέματος των ενσαρκώσεων, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κατανοήσει τα περισσότερα θέματα που διαπραγματεύεται η εσωτερική φιλοσοφία. …

Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Μπορεί να κάνει ορισμένα βήματα σχετικά με τον εσωτερισμό, αλλά όχι σημαντικά.

Εσύ τελειώνοντας ρωτούσες

quote:
Από την άλλη σκέφτομαι ότι για κάποιες μεγάλες μερίδες ανθρώπων ίσως είναι δύσκολο (για διάφορους λόγους) να αποδεχθούν την έννοια των ενσαρκώσεων ή έστω να την κατανοήσουν.

Απάντηση: Όλοι αυτοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν σοβαρά με τον εσωτερισμό ... και δεν είναι απλώς η δική μου γνώμη αυτή, αλλά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στον πλανήτη που ασχολούνται σοβαρά με τον αποκρυφισμό. (εκτός και αν γίνουν ορισμένες τεράστιες μεταβολές στον πλανήτη).

Σου παραθέτω ένα τελευταίο απόσπασμα από την «Εσωτερική Ψυχολογία II», σχετικό με την εξέλιξη των Ψυχών, ...(συμβαίνει σε εκατοντάδες ενσαρκώσεις) ...

.......
Aυτές οι ψυχές περνώντας κυκλικά μέσα από διάφορες μορφές ζωής στη μακρά εξελικτική διαδικασία φθάνουν τελικά σε πλήρη, αυτοσυνείδητη ύπαρξη. M’ αυτό εννούμε ότι είναι αυτοκαθοριζόμενες, αυτορυθμιζόμενες και με αυτεπίγνωση. Έχουν επίσης συνείδηση και ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους.
Εφόσον επιτευχθεί η συνειδητή αυτή επίγνωση, τότε η πρόοδος γίνεται ταχύτερη. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι πολλά ανθρώπινα όντα δεν έχουν τέτοια επίγνωση. Oι ομαδοποιήσεις που προκύπτουν απ’ αυτή την επίγνωση (περιορίζοντας τις ιδέες μας ολοκληρωτικά σ’ εκείνες που είναι μέσα στην ακτίνα της ανθρώπινης οικογένειας) μπορούν να εκφρασθούν ως εξής:
1. Oι ψυχές που ζουν αλλά των οποίων η συνείδηση κοιμάται. Είναι τα υπνώττοντα ανθρώπινα όντα των οποίων η νοημοσύνη είναι τέτοιας χαμηλής τάξης και η επίγνωση του εαυτού τους και της ζωής είναι τόσο αμυδρή και νεφελώδης, ώστε μόνο οι κατώτατες μορφές της ανθρώπινης ύπαρξης υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία. Φυλετικά, εθνικά κι ομαδικά δεν υφίστανται σαν καθαροί τύποι, αλλά περιστασιακά τέτοια πρόσωπα προβάλλουν από τα καταγώγια των μεγάλων μας πόλεων. Eίναι σαν “οπισθοδρόμηση” και ποτέ δεν εμφανίζονται ανάμεσα σ’ αυτούς που ονομάζονται φυσικοί άγριοι ή χωρικοί.
2. Oι ψυχές που έχουν απλώς επίγνωση της ζωής του φυσικού πεδίου και της αίσθησης. Aυτοί οι άνθρωποι είναι βραδείς, αδρανείς, άναρθροι, φοβισμένοι απ’ το περιβάλλον τους, αλλά δεν είναι φοβισμένοι όπως οι πιο προχωρημένοι και συναισθηματικοί τύποι από τα γεγονότα. Δεν έχουν αίσθηση του χρόνου ή του σκοπού· σπάνια μπορούν να εξασκηθούν πάνω σε κάποια νοητική γραμμή και πολύ σπάνια εμφανίζουν επιδεξιότητα σε κάποια κατεύθυνση. Mπορούν να σκάβουν και να κουβαλούν κάτω από καθοδήγηση· τρώνε, κοιμούνται και αναπαράγουν, ακολουθώντας τα φυσικά ένστικτα του ζωώδους σώματος. Συναισθηματικά όμως κοιμούνται και νοητικά δεν είναι καθόλου αφυπνισμένοι. Kι αυτοί επίσης είναι σχετικά σπάνιοι, παρότι μπορούν να βρεθούν αρκετές χιλιάδες στον πλανήτη μας. Mπορούν να αναγνωρισθούν απ’ την πλήρη ανικανότητά τους ν’ ανταποκριθούν σε συναισθηματική και νοητική εκπαίδευση και καλλιέργεια.
3. Oι ψυχές που αρχίζουν να ολοκληρώνονται και είναι ζωντανές συναισθηματικά και ψυχιστικά. Σ’ αυτές βέβαια η ζωώδης φύση είναι αφυπνισμένη και η επιθυμητική φύση είναι αχαλίνωτη. Aυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε όλες τις φυλές σε μικρό βαθμό κι ένας αριθμός τους μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους νέγρους, μια φυλή που περιέχει μεγάλο αριθμό όσων είναι σήμερα σχετικά παιδιά. Είναι παιδικές ψυχές και παρότι ο νοητικός μηχανισμός υπάρχει και μερικές απ’ αυτές μπορούν να εκπαιδευθούν στη χρήση του, η επικρατούσα έμφαση της ζωής είναι εντελώς στη φυσική δραστηριότητα όπως ελαύνεται από την επιθυμία για κάποιου είδους ικανοποίηση και από μια ρηχή “ζωή επιθυμίας” ή επιθυμητική φύση, σχεδόν ολότελα προσανατολισμένη στη φυσική ζωή. Oι ψυχές αυτές είναι οι σύγχρονες αντιστοιχίες των παλιών Λεμουρείων πολιτισμών.
4. Oι ψυχές που είναι πρωτίστως συναισθηματικές. H νοητική φύση δε λειτουργεί έντονα και μόνο σπάνια παρασύρεται σε δραστηριότητα και το φυσικό σώμα γλιστρά σταθερά στο βασίλειο του ασυνείδητου. Σε κάθε φυλή και έθνος υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιων ψυχών σε ύπαρξη. Mπορούν να θεωρηθούν σαν οι σύγχρονοι Ατλάντειοι.
5. Eκείνες οι ψυχές που μπορούν πλέον να ταξινομηθούν σαν νοήμονα ανθρώπινα όντα, ικανά για νοητική εφαρμογή – αν εκπαιδευθούν – και δείχνουν ότι μπορούν να σκεφθούν αν παραστεί ανάγκη. Ωστόσο είναι ακόμη κατεξοχήν συναισθηματικές. Aποτελούν τον όγκο της σύγχρονης ανθρωπότητας αυτή την εποχή. Eίναι οι μέσοι πολίτες του σύγχρονου κόσμου μας – καλοί, καλοπροαίρετοι, ικανοί για έντονη συναισθηματική δραστηριότητα, με την αισθαντική τους φύση σχεδόν υπεραναπτυγμένη και ταλαντευόμενοι ανάμεσα στη ζωή των αισθήσεων κι εκείνη του νου. Aιωρούνται ανάμεσα στους πόλους της εμπειρίας. Oι ζωές τους αναλίσκονται σε μια αστρική αναταραχή, αλλά έχουν σταθερά αυξανόμενα διαλείμματα όπου ο νους μπορεί να γίνει στιγμιαία αισθητός κι έτσι ανάλογα με την ανάγκη επιτυγχάνουν σημαντικές αποφάσεις. Πρόκειται για τους καλούς ευγενικούς ανθρώπους που ωστόσο ελέγχονται κυρίως από τη μαζική συνείδηση, επειδή είναι σχετικά μη σκεπτόμενοι. Mπορούν να επιστρατευθούν και να τυποποιηθούν με ευκολία απ’ την ορθόδοξη θρησκεία και κυβέρνηση και είναι τα “πρόβατα” της ανθρώπινης οικογένειας.
6. Oι ψυχές που σκέφτονται και είναι διάνοιες. Αυξάνονται σε αριθμό σταθερά και αποκτούν ισχύ καθώς οι εκπαιδευτικές μας διαδικασίες και οι επιστημονικές μας ανακαλύψεις φέρνουν αποτελέσματα και διευρύνουν την ανθρώπινη επίγνωση. Aποτελούν την κρέμα της ανθρώπινης οικογένειας και είναι οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία σε κάποιο τμήμα της ανθρώπινης ζωής. Eίναι συγγραφείς, καλλιτέχνες, στοχαστές σε διάφορα πεδία της ανθρώπινης γνώσης κι έφεσης, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, επιστήμονες, ειδικευμένοι εργάτες και τεχνίτες κι όλοι εκείνοι που, αν και στις πρώτες τάξεις, παίρνουν ωστόσο ιδέες και προτάσεις κι εργάζονται μαζί τους για το υπέρτατο όφελος της ανθρώπινης οικογένειας. Eίναι οι ζηλωτές του κόσμου κι όσοι αρχίζουν να περιέχουν το ιδανικό της υπηρεσίας στη συνείδησή τους.
7. Εκείνες οι ψυχές των οποίων η αίσθηση επίγνωσης στο φυσικό πεδίο είναι πια τέτοιας τάξης ώστε μπορούν να περάσουν στη Δοκιμαστική Aτραπό. Eίναι οι μυστικιστές, με συνείδηση της δυαδικότητας, διχασμένοι ανάμεσα στα ζεύγη των αντιθέτων, αλλά είναι ακόμη ανίκανοι να ησυχάσουν μέχρι να πολωθούν στην ψυχή. Eίναι οι ευαίσθητοι, αγωνιζόμενοι άνθρωποι που ποθούν την αποδέσμευση από την αποτυχία και την ύπαρξη στον κόσμο σήμερα. Oι νοητικές φύσεις τους είναι ζωντανές και δραστήριες αλλά δεν μπορούν ακόμη να τις ελέγξουν όπως πρέπει και η ανώτερη φώτιση παραμένει προς το παρόν μια χαρμόσυνη ελπίδα και μια τελική δυνατότητα.
8. Oι ψυχές των οποίων η νοημοσύνη και η αγαπητική φύση αρχίζουν να είναι τόσο αφυπνισμένες και ολοκληρωμένες ώστε μπορούν ν’ αρχίσουν να διανύουν την Aτραπό της Mαθητείας. Eίναι οι πρακτικοί μυστικιστές ή οι αποκρυφιστές των σύγχρονων καιρών.
9. Oι ψυχές που είναι μυημένες στα μυστήρια της βασιλείας του Θεού. Είναι ψυχές που δεν έχουν μόνο συνείδηση των φορέων έκφρασής τους, της ολοκληρωμένης προσωπικότητας κι επίσης συνείδηση των εαυτών τους σαν ψυχών, αλλά γνωρίζουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “η ψυχή μου και η ψυχή σου” αλλά απλώς “η Ψυχή”. Tο γνωρίζουν αυτό όχι μόνο σαν νοητική πρόταση και σαν αισθητή πραγματικότητα, αλλά επίσης σαν γεγονός στη δική τους συνείδηση.
10. Oι ψυχές που έχουν επιτύχει την αποδέσμευση από όλους τους περιορισμούς της μορφικής φύσης και κατοικούν αιώνια στη συνείδηση της Μίας Ψυχής, αποσυρμένες από την ταύτιση με οποιαδήποτε έφεση της μορφικής ζωής, αδιάφορο πόσο πολύ αναπτυγμένης. Mπορούν και χρησιμοποιούν τη μορφή κατά βούληση για τους σκοπούς του γενικού καλού. Είναι οι Διδάσκαλοι της Zωής, οι τέλειοι μύστες.
(Από το βιβλίο Εσωτερική Ψυχολογία II, σελ.203 – 208 Αγγλ.)
-------------------------------

Σημείωση του oros777.
Από τα παραπάνω στάδια της εξέλιξης των ψυχών μόνον από το στάδιο 7 και μετά τα ανθρώπινα όντα μπορούν να ασχοληθούν κάπως με θέματα εσωτερισμού, ... Ασχολούνται σοβαρά με θέματα εσωτερισμού μόνον από το στάδιο 8 και μετά, ...
Από το στάδιο 1 έως και το 6, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία δεν διαθέτει τα συνειδησιακά εφόδια για να ασχοληθεί με τον εσωτερισμό. Είναι κατανοητό αυτό ή όχι;

Δεν είναι καλύτερο προς το παρόν να ασχοληθούμε με το θέμα των αρνητικών και των θετικών ιδιοτήτων;


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2006, 15:18:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, προσωπικά δε μπόρεσα να αντιληφθώ το σημείο όπου η επικοινωνία μας κάπου έγινε πιο δυσχερής.
Στο σημείο όπου ανέφερες για την αποδοχή των ενσαρκώσεων από τους ανθρώπους και την αναγκαιότητα της για την ενασχόληση με τον εσωτερισμό, συμφώνησα προσθέτοντας μια διαπίστωση μου.

Κλείνοντας την παρένθεση μου, να προσθέσω οτι για την πραγματική ενασχόληση κάποιου με τον εσωτερισμό ίσως να είναι αναγκαίες κάποιες άλλες παράμετροι, βασικότεροι κι από την αποδοχή των ενσαρκώσεων...

Εν πάσει περιπτώσει, όπως λες κι εσύ καλύτερα να επικεντρωθούμε στο αρχικό θέμα του topic που είναι οι φωτισμένοι κι οι σκοτεινοί άνθρωποι.
Θα περιμένω λοιπόν με χαρά να διαβάσω την συνέχεια της κατάθεσης των απόψεων τόσο από εσένα όσο κι από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2006, 23:49:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Μα φυσικά φίλε μου υπάρχουν διάφοροι παράμετροι για να ασχοληθεί κάποιος με τον εσωτερισμό. Αυτό είναι αυτονόητο!!! Να είσαι καλά.
------------------------------------

Αγαπητοί φίλοι του esoterica

Μιά πρόταση, τώρα.

Πάρτε την κάθε μία επί μέρους ιδιότητα από τον παραπάνω πίνακα και προσπαθήστε να την καθορίσετε. Έπειτα μπορείτε να την αναλύσετε, προσπαθώντας να προχωρήσετε σε όσο μεγαλύτερο βάθος μπορείτε.
Ρωτείστε τους φίλους σας τι νομίζουν γι’ αυτές τις ιδιότητες, να σας πουν τη γνώμη τους.
Άραγε τι είναι για σας και για τους φίλους σας η ενότητα και τι η χωριστικότητα;
Τι είναι βλάβη και τι αβλάβεια;
Τι είναι αλτρουισμός και τι εγωισμός;
Τι ανιδιοτέλεια και τι ιδιοτέλεια;

Τυπώστε τον πίνακα και σκεφτείτε ένα γνωστό σας πρόσωπο. Στην συνέχεια βάλτε με ένα + ή ένα -, τις θετικές και τις αρνητικές του ιδιότητες. Σίγουρα έπειτα, κάνοντας σούμα, θα εκπλαγείτε μ’ αυτό που θα ανακαλύψετε. Μην του δείξετε όμως το αποτέλεσμα γιατί σίγουρα θα δυσαρεστηθεί. Κρατείστε το για τον εαυτό σας.

Πως νομίζετε ότι ένας εγωιστής μπορεί να μετατραπεί σε αλτρουιστή; Είναι δυνατόν αυτό;
Ένας που έχει υλιστικές διαθέσεις νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά και να στραφεί προς τα πνευματικά εσωτερικά θέματα;

Ξέρετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας που εργάζονται συνειδητά για να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους;
Αν εμείς που θεωρούμε τον εαυτό μας τόσο έξυπνο, δεν προσπαθούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο, γιατί περιμένουμε να αλλάξουν οι άλλοι συνάνθρωποί μας συμπεριφορά; Ο πατέρας μας που μας την σπάζει κάποιες φορές; Η φίλη, ή ο φίλος μας; Γιατί περιμένουμε οι άλλοι να αλλάξουν συμπεριφορά, ενώ εμείς επιμένουμε ότι είμαστε σωστοί; Είμαστε;
Άραγε πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας;
Αλήθεια τι είναι αυταπάτη για μας και τι πλάνη;
Τι φόβος;

Σπείρε μια σκέψη και θέρισε μια πράξη.
Σπείρε μια πράξη και θέρισε μια συνήθεια.
Σπείρε μια συνήθεια και θέρισε χαρακτήρα.
Σπείρε χαρακτήρα και θέρισε πεπρωμένο.
(Θακεραίη).


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mercury
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Netherlands
781 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2006, 09:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mercury  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πως νομίζετε ότι ένας εγωιστής μπορεί να μετατραπεί σε αλτρουιστή; Είναι δυνατόν αυτό;
Ένας που έχει υλιστικές διαθέσεις νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει συμπεριφορά και να στραφεί προς τα πνευματικά εσωτερικά θέματα;

Ξέρετε ανθρώπους στο περιβάλλον σας που εργάζονται συνειδητά για να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους;


Κατα κανόνα ο εγωιστής δεν εχει πρόβλημα με τον εγωισμό του όπως και ο υλιστής επίσης δεν εχει πρόβλημα με τον υλισμό του.

Επομένως γιατί θα πρέπει ο εγωιστής να μετατραπει σε αλτρουιστή, και γιατί ο υλιστης θα πρέπει να στραφει προς τα πνευματικά εσωτερικά ζητήματα όπως λες? Αφου απο τη δική τους οπτική γωνία (και αυτή είναι η πιο σημαντική)είναι σωστοι...

Ο χαρακτήρας κάποιου μπορεί να άλλαξει -σε κάποιο βαθμό- όταν ο τρόπος συμπεριφοράς του έρχεται σε σύγκρουση με τα περιβαλλοντα και τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες η ζωή και η μοίρα τον καλούν να ζήσει.Μέσα απο τη σύγκρουση και την τριβή δηλαδή. Αναλόγως λοιπόν με τις καταστασεις που καλείτε να αντιμετωπίσει ένας εγωιστής μπορεί να γίνει λιγοτερο ή περισσότερο εγωιστής,αλλα και ένας αλτρουιστής επίσης μπορεί να γίνει λιγότερο ή περισσότερο αλτρουιστής.Τίποτα δεν αποκλείει επίσης σε ένα υλιστή να ασχοληθεί με τα πνευματικά, αλλά και το αντίθετο,ένας πνευματικός άνθρωπος μπορεί να στραφεί προς τον υλισμό...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2006, 11:37:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή Mercury

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα λες.

Πιθανότατα θα πρόσεξες ότι σε κάποιο σημείο ποιο πάνω, σ’ αυτό το topic, δόθηκαν ορισμένες παραπομπές σχετικά με την εξέλιξη της συνείδησης και των διαφόρων σταδίων της.
Όλοι οι άνθρωποι δεν βρίσκονται στο ίδιο σημείο εξέλιξης συνειδησιακά. Υπάρχουν τεράστιες διαφορές ως προς την συνείδηση μεταξύ ενός άξεστου αγριάνθρωπου, ενός κοινού καθημερινού μέσου πολίτη και ενός μεγαλοφυή ανθρωπιστή (αλτρουιστή).

Οι περισσότεροι άνθρωποι της μεσαίας κατηγορίας που είναι σε μεγάλο βαθμό εγωιστές και τείνουν προς τον υλισμό, φυσικά δεν έχουν πρόβλημα με τον εγωισμό και την υλιστική τους διάθεση, όπως λες, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός αυτό.
Αποτελούν ένα δισεπίλυτο πρόβλημα, για τους ανθρωπιστές στοχαστές της φυλής.

Αυτό που λες ότι:

quote:
Ο χαρακτήρας κάποιου μπορεί να αλλάξει -σε κάποιο βαθμό- όταν ο τρόπος συμπεριφοράς του έρχεται σε σύγκρουση με τα περιβάλλοντα και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η ζωή και η μοίρα τον καλούν να ζήσει.

είναι σωστό και συμφωνούμε (αναλύθηκε κάπως και πιο πάνω).

Του αλτρουιστή η συνείδηση όμως είναι σε τέτοιο επίπεδο ψιλότερα από έναν καθημερινό μέσο πολίτη που σπάνια μπορεί … να πέσει και να γίνει εγωιστής ή υλιστής. Για σκέψου τον Pasteur, τον Schweitzer, τον Beethoven, τον Mahatma Gandhi (Γκάντι), ή την Mother Teresa (Μητέρα Τερέζα), ή τον Martin l. King, νομίζεις ότι θα μπορούσαν … να πέσουν και να γίνουν υλιστές ή εγωιστές;
Ίσως θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δεν νομίζω. Φυσικά κάποιος κατώτερου επιπέδου αλτρουιστής, θα μπορούσε να πέσει. … Υπάρχουν τόσοι πειρασμοί!!! Για σκέψου τους πειρασμούς του Ιησού στην έρημο!!!

Όταν ένας άνθρωπος έχει φτάσει στο σημείο που ελέγχει επαρκώς τον αισθαντικό του μηχανισμό (τις επιθυμίες του), είναι σπάνιο να … πέσει.

Σε πληροφορώ επίσης ότι οι σπουδαστές των κανόνων και των αρχών της προαιώνιας σοφίας, ασχολούνται εντελώς συνειδητά με την μείωση του εγωισμού και της υλιστικότητάς τους, πρακτικά, στην καθημερινότητα!!!

Χάρηκα από την συζήτησή μας. Εύχομαι να είσαι καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

loveworks
Νέο Μέλος


42 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2006, 20:49:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους loveworks  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μήπως όλα αυτά είναι μια εισαγωγή για τη μύηση στον αποκρυφισμό, που πολλές φορές έχει αμφίβολα αποτελέσματα;

εγώ πιστέυω ότι "το παν" είναι φανερό, φανερότατο θα έλεγα, μόνο που πρέπει να "δεις" με το μάτι της καρδιάς (ψυχής) και όχι του νου.

αν κάποιος άνθρωπος αδυνατεί να "δει" με την ψυχή του, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να το κάνει. όμως για να βρεθεί "σε θέση" να το κάνει, θα πρέπει να βιώσει συγκεκριμένες εμπειρίες και καταστάσεις, αυτές που συνήθως τον κάνουν να υποφέρει και να πονάει, ή να το πάρει από μόνος του απόφαση με τη βούλησή του.
εκείνος που δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο κόσμος είναι μια αντανάκλαση του εαυτού του, θα πρέπει να κοιτάξει μέσα στο μυαλό του και να γνωρίσει τον εαυτό του, κανείς δεν μπορεί να του τον διδάξει.

για παράδειγμα (προσωπικό), εγώ δεν νομίζω να χρειάζομαι καμμία "μύηση". ακόμη και τα λάθη μου είναι ευπρόσδεκτα γιατί διδάσκομαι από αυτά και "το δεις εξαμαρτείν..." κλπ.

πέρα από αυτά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν "δυνάμεις" (έχει να κάνει με ηλεκτρικά φορτία και "ψυχικες" τάσεις) που καραδοκούν για να εισβάλλουν όπου βρουν ανοιχτό "παράθυρο".

μη μου το dna τάρατεΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2006, 00:05:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε loveworks

Θα πρέπει να ξέρεις ότι η καρδιά, η αγάπη, η ψυχή, η συνείδηση, η ιδιότητα, ο χαρακτήρας ... όλα αυτά βρίσκονται στην ίδια γραμμή πλεύσης, ...και μακάρι οι άνθρωποι να σκέφτονταν με αφετηρία αυτές τις έννοιες στην ζωή τους.

Όσο για την μύηση ... ένας από τους πολλούς ορισμούς της θα μπορούσε να είναι Διεύρυνση της Συνείδησης, ... και έπειτα ακόμη ένας επόμενος βαθμός διεύρυνσης, ... και πάει λέγοντας, ...
Με κάθε νέα Διεύρυνση της Συνείδησης ο άνθρωπος γίνεται περισσότερο ικανός να βοηθά - υπηρετεί τους συνανθρώπους του!!!

Φυσικά οι ψυχικές δυνάμεις είναι διαφοροποιημένοι τύποι ενεργειών, μόνον που οι κατώτερες ψυχικές δυνάμεις σκλαβώνουν ένα άνθρωπο, ενώ οι ανώτερες ψυχικές δυνάμεις (στην γραμμή της αγάπης, καρδιάς), τον απελευθερώνουν.

Σίγουρα αν ψάξεις μέσα στην καρδιά σου, θα βρεις απαντήσεις!!!


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

loveworks
Νέο Μέλος


42 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 04:55:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους loveworks  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε oros777,

τα ίδια περίπου γράφω κι εγώ. αυτό όμως που ήθελα να τονίσω, είναι ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αποκρυφισμό όταν δεν υπάρχει το κατάλληλο υπόβαθρο, ή όταν γίνεται από αφέλεια με την υπόσχεση της "διεύρυνσης της συνείδησης", μπορεί να έχει από επικίνδυνα έως καταστροφικά αποτελέσματα για τον μύστη και για τους γύρω του. το μυαλό μας είναι ένα πάρα πολύ δυνατό εργαλείο, δεν βάζεις όμως κάποιον πρωτάρη οδηγό να οδηγήσει μια ferrari, γιατί κινδυνεύει άμεσα να καταστρέψει τη ferrari και τον εαυτό του, αλλά και να παρασύρει κι άλλους που θα βρεθούν στο δρόμο του.

μερικοί άνθρωποι ασχολούμενοι με τέτοια θέματα, συνήθως ανακαλύπτουν ένα συναρπαστικό καινούργιο κόσμο και σκέφτονται το τι μπορούν να κάνουν για να επωφεληθούν οι ίδιοι ή οι άνθρωποι που αγαπούν, όμως δεν γνωρίζουν ότι κάθε ενέργεια έχει και το "αντίτιμό" της. χρειάζεται μεγάλη εγκράτεια, υπευθυνότητα και ειλικρίνεια για να μην πέσουν στο αντίθετο μονοπάτι, που οδηγεί στην εξάντληση της ζωτικής τους ενέργειας. είναι δίκοπο μαχαίρι. γιαυτό και η ουσία της θρησκείας (και όχι η πρακτική της εφαρμογή εν είδει θεάτρου) δεν δίνει καθόλου βάρος στον αποκρυφισμό και σε πρακτικές ενίσχυσης του "εγώ" μέσω μυήσεων και βαθμίδων. αν κάποιος δεν ξέρει τι κάνει και απλά είναι περίεργος, καλύτερα να μην ασχοληθεί καθόλου με αυτά. γνωρίζω ανθρώπους που νομίζουν ότι έγιναν "θεοί" ή μάγοι αποκτώντας τέτοια "διεύρυνση συνειδήσεως", με σκοπό συνήθως το προσωπικό όφελος.

αν γνωρίζουμε πραγματικά τον εαυτό μας, γνωρίζουμε τι πρέπει να ευχηθούμε. πρέπει να ευχόμαστε αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες μας με σοφία και όχι με γνώση. η γνώση από μόνη της είναι λανθασμένη τις περισσότερες φορές και δεν ταυτίζεται με τη σοφία.

μη μου το dna τάρατε

Edited by - loveworks on 08/09/2006 04:57:20Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 09:36:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε loveworks

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα λες και εσύ.

Το θέμα είναι ότι σ’ αυτό το post εξετάζουμε … τις αρνητικές και θετικές ιδιότητες των ανθρώπων και όχι τον υγιή και εσφαλμένο αποκρυφισμό.

Αφού όμως το επιθυμείς τόσο πολύ ας συνεχίσουμε την συζήτηση για λίγο σε σχέση με τον αποκρυφισμό, γιατί οι περισσότεροι έχουν άγνοια σε σχέση μ’ αυτό το θέμα.

Σχετικά με το θέμα της «διεύρυνσης της συνείδησης». Αρχικά οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό δεν γνωρίζουν τι είναι συνείδηση … και οι περισσότεροι είναι ασυνείδητοι!!! Λοιπόν φίλε θα πρέπει να ξέρεις ότι Συνείδηση είναι ένα σύνολο θετικών ιδιοτήτων!!! (Μία από τις ερμηνείες της Συνείδησης – Ψυχής). Δεν είναι ένα σύνολο αρνητικών ιδιοτήτων. Φυσικά Ψυχή ίσον Συνείδηση, αλλά τι συνείδηση προσωπική συνείδηση ή πνευματική συνείδηση; Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της προσωπικής και της πνευματικής συνείδησης. Η μία συνείδηση είναι θνητή, η προσωπική συνείδηση και η άλλη αθάνατη, η Πνευματική Συνείδηση η οποία είναι Αφηρημένη σκέψη, ενόραση και πνευματική θέληση (άτμα – βούδδι – ανώτερο μάνας).
Αυτά λέει ο γνήσιος αποκρυφισμός και όχι ο τσαρλατάνικος αποκρυφισμός.

Οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό ξεκινούν από λανθασμένα κίνητρα, από προσωπικά κίνητρα.
Οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν ένα πλήθος αρνητικών ιδιοτήτων στον χαρακτήρα τους γιατί η προσωπικότητά μας είναι … η σκιά της Ψυχής στην οποία υπερτερούν οι αρνητικές ιδιότητες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τι είναι προσωπικότητα!!! Δεν γνωρίζουν ότι η προσωπικότητά μας που αποτελείται από ένα φυσικο – αιθερικό σώμα, ένα αστρικό σώμα και ένα συγκεκριμένο νοητικό σώμα (κατώτερος νους), ότι όλα αυτά από την σκοπιά του υγιούς αποκρυφισμού είναι μάγια – αυταπάτη – πλάνη!!!

Έτσι λοιπόν όταν κάποιος άνθρωπος αρχίζει να ασχολείται με τον αποκρυφισμό, με λανθασμένα κίνητρα, προσωπικά κίνητρα, συνήθως την πατάει πληρώνει το τίμημα και μαθαίνει … αν μάθει. Γι’ αυτό ο κόσμος έχει γεμίσει με τσαρλατάνους αποκρυφιστές, επειδή όλοι αυτοί ζητούν ψυχικές δυνάμεις, … για να προβάλλουν τις προσωπικότητές τους, γιατί ακόμη είναι ιδιοτελείς, γιατί εξακολουθούν να είναι εγωιστές και χωριστικοί. Οι ψυχικές δυνάμεις που ζητούν ονομάζονται κατώτερες ψυχικές δυνάμεις και δεν έχουν ουδεμία σχέση με τις ανώτερες ψυχικές δυνάμεις.

Όσοι ασχολούνται με τον υγιή αποκρυφισμό, πιο μπροστά έχουν φροντίσει να εξαγνίσουν την προσωπικότητά τους σε κάποιο βαθμό και να έχουν δομήσει ένα σχετικά σωστό χαρακτήρα. Συνήθως η καρδιά τους είναι αφυπνισμένη (η όψη αγάπη) καθώς επίσης και ο νους (η νοημοσύνη στα αφηρημένα και τα συγκεκριμένα υποπεδία). Εργάζονται ομαδικά και μαθαίνουν να ελέγχουν σταδιακά όλες τις ιδιότητες της προσωπικότητας. Μαθαίνουν να εργάζονται από επίπεδα της Αθάνατης ψυχής (η οποία περιεκτικά είναι Αγάπη) την οποία έχουν ανακαλύψει μέσα τους. Εργάζονται για το καλό των συνανθρώπων τους και δίνουν χωρίς να ζητούν τίποτε για τον χωριστό κατώτερο εαυτό, την προσωπικότητά τους.

Συνεπώς βλέπεις ότι συμφωνώ μ’ αυτά που λες, αν και προσεγγίζω σε ορισμένα σημεία το θέμα, από μία άλλη σκοπιά προσέγγισης.

Επαναλαμβάνω σ’ αυτό το post ασχολούμαστε κυρίως με τις αρνητικές και θετικές ιδιότητες.

Οι ιδιότητες βρίσκονται στην γραμμή της ψυχής (αγάπης) ανεξάρτητα αν υπάρχουν κατώτερες ψυχικές και ανώτερες ψυχικές ιδιότητες, προσωπικές ιδιότητες και πνευματικές ιδιότητες, αρνητική αγάπη και θετική αγάπη.
Οι κατώτερες ψυχικές ιδιότητες σχετίζονται με την ιδιοτελή προσωπική αγάπη.
Οι ανώτερες Ψυχικές ιδιότητες σχετίζονται με την ανιδιοτελή Ψυχική Αγάπη.
Οι παραπάνω σκέψεις ίσως να ξενίζουν, αλλά διευκρινίζουν επαρκώς το θέμα, από την σκοπιά της Εσωτερικής Ψυχολογίας.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

NADA
Μέλος 2ης Βαθμίδας


254 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 12:08:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους NADA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ oros777,

οι παραθέσεις σου εδώ και στο topic "αριστερή ατραπός" με οδήγησαν συνειρμικά σε ένα Αρχαίο Σχόλιο.
Ας το ακούσουμε..:

" Ο Κύριος της Ζωής κάθεται στην Kαρδιά και παρατηρεί.

Οι Κύριοι του ηλιακού πυρόςσυνεχίζουν το έργο τους και θυσιάζονται στους σεληνιακούς Κυρίους όλων των κατώτερων πεδίων. Πεθαίνουν και ανασταίνονται. Φεύγουν κι έρχονται πάλι. Όμως ο Κύριος της Ζωής κάθεται γαλήνιος.

Οι σεληνιακοί Κύριοι αρχίζουν να πεθαίνουν. Η δύναμή τους αρχίζει να μειώνεται σε κάθε διαδοχικό κύκλο. Οι ηλιακοί Κύριοι αστράφτουν θριαμβευτικά και παραδίδουν τους τετραπλούς στο πυρ -το πυρ που καίει και σκορπίζει τη μορφή.

Πολλές φορές το έργο επαναλαμβάνεται. Οι κύκλοι αυξάνουν και μειώνονται μέχρι την ημέρα του θριάμβου όπότε ο ηλιακός Κύριος θα επικροτήσει τον εαυτό του και θα γνωρίσει ότι είναι ο κυβερνήτης.

Τότε ο Κύριος της Ζωής στρέφεται και προβάλλει με την ισχύ Του. Αναλώνει τους ηλιακούς Κυρίους κι αυτοί χάνονται όπως οι σεληνιακοί Κύριοι.
Λέει μια Λέξη.
Το πυρ κατέρχεται.
Η λάμψη ξεσπά.
Το κατώτερο πυρ χάνεται στη φλόγα της ηλιακής φωτιάς, το μεσαίο πυρ χάνεται στην ένταση του πυρός των Ουρανών.

Τίποτε δε μένει εκτός απ' την τριπλή φλόγα του ιώδους, του ινδικού και του κίτρινου. ΑΥΤΗ εξαφανίζεται. Τότε το σκοτάδι* βασιλεύει. Όμως ο Κύριος της Ζωής μένει, αν και αόρατος".

*Πραλάγια /επαναπορρόφηση
όπως παρατίθεται στο Πραγματεία Επί του Κοσμικού Πυρός, υπό Αλίκη Μπέιλη, σελ. 820 Αγγλ.

" Η έμφαση των μελλοντικών Σχολών Διαφωτίσεως θα τοποθετείται πάνω στην όψη της Ζωής..."
Α.Μ. σ.261

Αγαπητέ oros777 ο χρόνος μπορεί να μην είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε...

"Το μόνο μέρος της ολοκληρωμένης "ειρήνης"... είναι "το "κέντρο όπου η θέληση του θεού είναι γνωστή". Η πνευματική Ιεραρχία του πλανήτη μας... δεν είναι ένα κέντρο ειρήνης αλλά μόνο μία δίνη δραστηριότητας αγάπης και η συνάντηση των ενεργειών..."
Ε.Χ. σ.28


Πέρα από τους άκαμπτους διαχωρισμούς υπάρχει η ΣΥΝΘΕΣΗ που είναι η μόνη, η Αληθινή και ενσυνείδητη Ενότητα.
Και επιτυγχάνεται μόνο και εφόσον στραφούμε προς την όψη της ΖΩΗΣ / Μονάδα / Θέληση / ΚΑΡ-ΔΙΑ.

Μετά τιμής,

NADA


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

loveworks
Νέο Μέλος


42 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 15:03:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους loveworks  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε oros777,

εμένα προσωπικά δεν με ξενίζουν καθόλου οι σκέψεις σου και συμφωνώ με όσα γράφεις. έγραψα στο θέμα, μόνο για να εφιστήσω την προσοχή στο θέμα του αποκρυφισμού και των μυήσεων, καθώς είναι επικίνδυνος τομέας και σχετικά δυσνόητος για όσους δεν έχουν ασχοληθεί. είναι τακτικές που εφαρμόζουν οι τέκτονες και οι "μυστικές αδελφότητες" που είναι παρακλάδια τους, όπου συνήθως οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα σε τι μπλέκουν.

με ποιό τρόπο πιστεύεις ότι μπορεί ο μέσος άνθρωπος να μετανοήσει (δηλαδή να αλλάξει τρόπο σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας), εκτός από το να ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό;

μη μου το dna τάρατε

Edited by - loveworks on 08/09/2006 16:09:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πίπης
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 15:51:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πίπης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ορος777 οταν ανοιγω το φως βλεπω φωτισμενους τους ανθρωπους.οταν το κλεινω είναι σκοτεινοι.δεν φταινε αυτοι λοιπον αλλα ο διακοπτης μου.

ε?για δες το λιγο ετσιΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2006, 19:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή NADA

Ευχαριστώ που μπήκες σ’ αυτό το post και που διαβάζεις Αλίκη Μπέιλη.

Θα επιθυμούσα όμως να γίνεις περισσότερο διευκρινιστική (αναλυτική) γιατί ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω, ...

Τα κείμενα που παρέθεσα στο topic περί «Αριστερής ατραπού» προερχόταν από την «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός», «Το φως της Ψυχής» και την «Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας», όλα βιβλία της Μπέιλη.

Επομένως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με το Αρχαίο Σχόλιο που παρέθεσες και το οποίο προέρχεται επίσης από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός». (Έψαξα και το διάβασα).

Θα με βοηθήσεις αν γίνεις περισσότερο διευκρινιστική.

Εύχομαι να είσαι καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 00:46:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε loveworks

quote:
με ποιο τρόπο πιστεύεις ότι μπορεί ο μέσος άνθρωπος να μετανοήσει (δηλαδή να αλλάξει τρόπο σκέψης και αντίληψης της πραγματικότητας), εκτός από το να ασχοληθεί με τον αποκρυφισμό;

Οι μέσοι άνθρωποι συνήθως επηρεάζονται, ακολουθούν, ... αυτό που τους υποδεικνύουν οι Πολιτικοί, Θρησκευτικοί, Επιστημονικοί, Οικονομικοί, Καλλιτεχνικοί, ... ηγέτες τους. Όπως θα καταλαβαίνεις αυτούς θαυμάζουν γιατί το επόμενο βήμα τους στην μακρά πορεία της εξέλιξης, είναι αυτοί.
Στις επόμενες ενσαρκώσεις τους θα γίνουν αυτοί ηγέτες και θα τους ακολουθούν άλλοι που βρίσκονται σε χαμηλότερο σημείο συνειδησιακής εξέλιξης απ’ αυτούς.

Για να αλλάξουν τρόπο σκέψης και αντίληψης οι μέσοι άνθρωποι θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο συμπεριφοράς οι ηγέτες τους!!! Κυρίως οι Πολιτικοί και οι Θρησκευτικοί ηγέτες τους. Είναι δυνατόν αυτό;

Το παιχνίδι παίζεται πρωταρχικά σε επίπεδο ηγεσίας γιατί αυτοί ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν το ποίμνιό τους, τους καθημερινούς μέσους ανθρώπους.

Οι καθημερινοί μέσοι άνθρωποι ποτέ δεν θα ασχοληθούν με τον αποκρυφισμό εκτός αν εννοείς τους αστρολόγους, τις χαρτορίχτρες και τους διαφόρων ειδών μάγους της γειτονιάς, αποκρυφιστές.

Οι μέσοι καθημερινοί πολίτες δεν σκέφτονται. Απλά επιθυμούν, κάνουν αυτό που κάνουν οι διπλανοί τους. Ζουν ως αγέλη, γι’ αυτό οι πολιτικοί τους θεωρούν μάζες, ... και οι ιερωμένοι ποίμνιο. Αυτοί οι καθημερινοί συνάνθρωποί μας είναι συνήθως θύματα εκμετάλλευσης των ανωτέρων τους!!! Έχουν και θετικές και αρνητικές ιδιότητες, αλλά το βασικό πρόβλημά τους είναι η μη σκέψη. Πως ένας άνθρωπος μπορεί να μετανοήσει, όταν δεν σκέφτεται, όταν ζει μέσα στην αυταπάτη και την πλάνη και όταν έχει πλήρη άγνοια του θέματος, που ονομάζουμε ψυχή και αγάπη;
Πηγαίνοντας στην εκκλησία; Αν έχει την τύχη να πέσει σε κάποιο σωστό κληρικό, μπορεί να βοηθηθεί κάπως.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 00:53:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε Πίπη

Να είσαι καλά, μ’ έκανες να γελάσω!


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Odysseus_nemo
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
539 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 02:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλήθεια αν κάποιος θυσιάσει 1000 άτομα για να σώσει 1.000.000 άλλα άτομα είναι σκοτεινός ή φωτεινός άνθρωπος;

Αν κάποιος αποφασίσει να πει ψέμματα για κρύψει μια κατάσταση που ο σύντροφός του δεν θα την αντέξει αν την μάθει, είναι σκοτεινός ή φωτεινός άνθρωπος;

Αν κάποιος είναι παρά του νόμου επειδή δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον περίγυρώ του είναι φωτεινός ή σκοτεινός άνθρωπος;

Αν κάποιος βοηθήσει τον κόσμο, έναντι οιασδήποτες αμοιβής, είναι φωτεινός ή σκοτεινός άνθρωπος;

Φοβάμαι πως ο χάρτης των γνωρισμάτων που παρατέθηκε είναι λανθασμένος. Ένας άνθρωπος χαρακτηρίζεται από την πρόθεση που δίνει στις ενέργειές του. Τα γνωρίσματα απλώς συνθέτουν την προσωπικότητά του/ τα όπλα που διαθέτει για την άμυνα και την έκφραση του "είναι" του.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Ή ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
Odysseus_Nemo
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Tryfield
Μέλος 2ης Βαθμίδας


194 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 13:39:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Tryfield  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Αλήθεια αν κάποιος θυσιάσει 1000 άτομα για να σώσει 1.000.000 άλλα άτομα είναι σκοτεινός ή φωτεινός άνθρωπος;"

Αν μέσα στους 1000 ελεύθερα προσφέρει πρώτα τον εαυτό του...

"Αν κάποιος αποφασίσει να πει ψέμματα για κρύψει μια κατάσταση που ο σύντροφός του δεν θα την αντέξει αν την μάθει, είναι σκοτεινός ή φωτεινός άνθρωπος;"

Στο φως, τίποτα δε μπορεί να μείνει κρυφό. Οι φόβοι είναι όλοι δικοί μας, όπως και το σκοτάδι...

"Αν κάποιος βοηθήσει τον κόσμο, έναντι οιασδήποτες αμοιβής, είναι φωτεινός ή σκοτεινός άνθρωπος;"

Το περιορισμένο, είτε προς το καλό, είτε προς το κακό, είναι πάντα περιορισμένο. Και αυτό που περιορίζεται, (όσο κι αν το πληρώσεις)μετακινείται πάντα μέσα στα όρια του περιορισμού του, και ποτέ έξω από αυτά.
Και το καλό που είναι περιορισμένο είναι αρχή μεγάλου κακού!

Αν κάποιος είναι παρά του νόμου επειδή δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τον περίγυρώ του είναι φωτεινός ή σκοτεινός άνθρωπος;

Αυτός που ξεπέρασε τους περιορισμούς του, δεν νιώθει στο μέσα του και στο έξω του αντίσταση καμιά!
Απλά βιώνει στο γίγνεσθε της κάθες στιγμής την ατέρμονη αρμονία του Όλου!

Είναι πια όλος φωτισμένος, ένα μόριο ουσίας απ΄ την ουσία του Δημιουργού!

Φως απέριγραπτο φίλε μου, ελεύθερο, απεριόριστο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CROWL26
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/09/2006, 13:49:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CROWL26  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

[black]Θα συμφωνήσω με όλα τα προαναφερθέντα στον ανωτέρω πίνακα εκτός απο τη λέξη Εθνικιστής.Αυτή δεν έχει αρνητική ιδιότητα.Το αρνητικό της είναι ο Σωβινιστής.Εθνικιστής είναι αυτός που έχει πίστη εις το έθνος του.-[/blacκ]

Φιλικά.-
E.X.OΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy