ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Ο τρόπος Λειτουργίας της Σκέψης μας.
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 12:42:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Όταν γεννιέται ένας άνθρωπος παρομοιάζεται με μία άγραφη πλάκα, που γεμίζει όσο προχωράει η ζωή του με διάφορες πληροφορίες. Στις μέρες μας η άγραφη πλάκα μπορεί να αντικατασταθεί με την πλέον επίκαιρη παρομοίωση, του υπολογιστή.
Καθένας μέσα του, έχει ένα σκληρό δίσκο, όπου καταγράφονται διάφορες πληροφορίες από τότε που γεννιέται έως ότου πεθάνει. Σε όλη του την ζωή ο άνθρωπος ζει χρησιμοποιώντας αυτές τις πληροφορίες.
Ο τρόπος χρήσης αυτών των καθορισμένων πληροφοριών και η επεξεργασία τους, δίδουν υπόσταση, σ’ αυτό που ονομάζουμε, τρόπο λειτουργίας της σκέψης μας.

Πράγματι όταν γεννιέται ένα νέο παιδί, αγόρι ή κορίτσι, κάπου μέσα του έχει έναν σκληρό δίσκο, χωρητικότητας εκατοντάδων Gigabyte. Σ’ αυτόν τον σκληρό δίσκο καταγράφονται χιλιάδες πληροφορίες από το περιβάλλον του παιδιού. Πληροφορίες μέσο των πέντε φυσικών αισθήσεων, καθώς επίσης πληροφορίες συναισθηματικής και διανοητικής φύσης.
Η ποιότητα και η ποσότητα αυτών των πληροφοριών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον του παιδιού (Γονείς, δάσκαλοι, συγγενείς, τόπος και χρόνος … ), καθώς επίσης και από τις κληρονομικές προδιαγραφές που φέρνει μέσα του, το παιδί.

Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία κάνουν ερωτήσεις. Χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες ερωτήσεις.
Μαμά, μπαμπά, κύριε – κύριε, τι είναι αυτό, τι είναι εκείνο, γιατί αυτό, γιατί εκείνο … και συνέχεια γεμίζει με δεδομένα ο σκληρός δίσκος … Το παιδί αρχίζει να κάνει χρήση αυτών των δεδομένων και μπορούμε να πούμε ότι αρχίζει υποτυπωδώς … να σκέπτεται.
Ναι, ακριβώς, η σκέψη του και ο τρόπος λειτουργίας της εξαρτάται από την χρήση και την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών.

Μέσο των πέντε φυσικών αισθήσεων καταγράφουμε πληροφορίες.
Πληροφορίες μέσον της φυσικής όρασης – δεκάδες χιλιάδες εικονικές πληροφορίες αντικειμένων που έχει κατασκευάσει ο άνθρωπος (σπίτια, δρόμους, αυτοκίνητα, μηχανές, …) και πληροφορίες της φύσης (δέντρα, βουνά, λίμνες, ζώα, λουλούδια, σύννεφα, … αστέρια).
Πληροφορίες μέσον της ακοής – χιλιάδες ηχητικές πληροφορίες ανθρώπινων κατασκευών, αυτοκινήτων, πλοίων, τραίνων, …, μουσικών οργάνων, … και ηχητικών πληροφοριών της φύσης, βροχής, κυμάτων της θάλασσας, καταιγίδων, φωνές των ζώων και κελάηδημα των πουλιών, …
Πληροφορίες μέσον της γεύσης – εκατοντάδες πληροφορίες γεύσεων φαγητών, …
Πληροφορίες μέσον της όσφρησης και της αφής.
Όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται μέσα μας, στον σκληρό μας δίσκο.

Πληροφορίες μέσον του συνόλου των επιθυμιών μας και των αντίστοιχων συναισθημάτων που δημιουργούνται από την εκπλήρωση ή μη αυτών των επιθυμιών. Ηδονής, πόνου, δυστυχίας, ευτυχίας, λύπης, ψυχρότητας, σκληρότητας, τρυφερότητας, οργής, …

Πληροφορίες μέσον του συνόλου των διανοητικών λειτουργιών, της σύγκρισης και διάκρισης των αντικειμενικών και συναισθηματικών δεδομένων που έχουμε καταγράψει και καταχωρήσει όλοι μέσα μας, από τις διάφορες εμπειρίες μας, την εκπαίδευση, … Σ’ αυτή την κατηγορία των διανοητικών πληροφοριών ανήκουν και οι πληροφορίες των μαθηματικών, της εργαστηριακής έρευνας και κάθε είδους τεχνολογική πληροφορία που έχει οικοδομήσει τον σύγχρονο τεχνολογικό πολιτισμό των δορυφόρων, …, της ποικιλίας των ηλεκτρικών - μηχανικών συσκευών και όλων εκείνων των πληροφοριών της σύγχρονης μικροηλεκτρονικής συμπεριλαμβανόμενων των υπολογιστών.
Στο μικρό αυτό άρθρο δανειζόμαστε τον σκληρό δίσκο με συμβολικό τρόπο από την τεχνολογία των υπολογιστών, προκειμένου να παρομοιάσουμε και να πλησιάσουμε κάπως ποιο κοντά, σ’ αυτό το αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό που έχουμε όλοι μέσα μας και που ονομάζουμε σκέψη!

Εκτός όμως αυτών των παραπάνω πληροφοριών που μπορούμε να πούμε με κάποια ακρίβεια ότι ανήκουν στην σφαίρα δραστηριοτήτων και τρόπο λειτουργίας της σκέψης της προσωπικότητάς μας, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την καταγραφή πληροφοριών καθαρά υποκειμενικού χαρακτήρα, που προέρχονται από τον κόσμο της Ψυχής. Η τελευταία κατηγορία πληροφοριών που έχει να κάνει με τον κόσμο της (πνευματικής) Ψυχής, αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό της σημερινής ανθρωπότητας, λόγω χαμηλού συνειδησιακού σταδίου εξέλιξης των ανθρώπων. Σε γενικές γραμμές οι συνηθισμένοι καθημερινοί μέσοι πολίτες δεν καταγράφουν πληροφορίες μέσα τους προερχόμενες από το ανώτερο τμήμα της διάνοιάς μας, όπου λέγεται ότι κατοικεί η ψυχή μας. Άλλωστε γι’ αυτό οι περισσότεροι μιλούν αόριστα για τον παράγοντα ψυχή, ακριβώς γιατί δεν καταγράφουν πληροφορίες προερχόμενες απ’ αυτήν, κατά την διάρκεια της ζωής τους.
Ο καθένας μας κατά την διάρκεια της ζωής του με αφετηρία το σύνολο των πληροφοριών που έχει μέσα του, δημιουργεί τον δικό του κόσμο. Αυτός ο κόσμος αν είναι ανοικτός τότε μας δίνει την δυνατότητα να ερχόμαστε σε επαφή και επικοινωνία με το περιβάλλον μας, αν είναι κλειστός αισθανόμαστε απομονωμένοι. Ας σκεφτούμε για λίγο τι κόσμο έχουν δομημένο οι εγωιστές. …

Οι σημερινοί υλιστές επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν την καταγραφή αυτών των δεδομένων και των πληροφοριών, και φυσικά της σκέψης, στον φυσικό εγκέφαλο και …όλο και κάτι τους ξεφεύγει! Αυτοί που μελετούν τις αρχές και τους κανόνες της προαιώνιας σοφίας και της εσωτερικής επιστήμης, βεβαιώνουν ότι η ποικιλία των πληροφοριών αποθηκεύεται και εκτός φυσικού εγκεφάλου κάπου … στο συναισθηματικό και το νοητικό σώμα. Μιλούν για συναισθηματικές και νοητικές μορφές σκέψεις … καμαμανασικής δομής …

Ανεξάρτητα με το που είναι καταγραμμένες οι πληροφορίες που έχουμε όλοι μέσα μας, αυτές είναι υπεύθυνες για τον τρόπο, την δομή και την σύσταση των σκέψεών μας!!! Αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες πληροφορίες που έχουμε όλοι καταγραμμένες μέσα μας, στον προσωπικό - συνειδησιακό σκληρό μας δίσκο, είναι υπεύθυνες για τον τρόπο λειτουργίας της σκέψης μας. Δομούν τον κόσμο μέσα από τον οποίο βιώνουμε όλοι την περιορισμένη προσωπική οπτική μας γωνία και που πολλές φορές νομίζουμε ότι αποτελεί όλη την αλήθεια!!!
Αλήθεια σε πόσο μεγάλη αυταπάτη και πλάνη βρισκόμαστε;
Τρισεκατομμύρια τρισεκατομμυρίων πληροφοριών μας ξεφεύγουν και όμως πολλές φορές με πόσο πάθος στις διάφορες συζητήσεις με τους συνανθρώπους μας, νομίζουμε ότι εμείς μόνο κατέχουμε την αλήθεια προσπαθώντας να τις επιβάλλουμε στο περιβάλλον μας; Δημιουργούμε συνεχώς προβλήματα στους συνανθρώπους μας, υποστηρίζοντας με πάθος, ότι ο τρόπος της δικής μας περιορισμένης σκέψης, είναι ο μόνος σωστός τρόπος σκέψης! Αυτό συμβαίνει γιατί δεν γνωρίζουμε όλη την διαδικασία καταγραφής των πληροφοριών step by step μέσα μας, καθώς επίσης ότι αυτές οι πληροφορίες οι οποίες προσδιορίζουν την ποιότητα των σκέψεών μας, μας κάνουν αυτό που είμαστε!!!
Όπως ένας άνθρωπος σκέπτεται έτσι και είναι. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αγνοεί τέτοιου είδους φράσεις!!! Γιατί;

Αν κάποιος είναι ανοικτόμυαλος και ειλικρινής με τον εαυτό του (της), μετά την ανάγνωση των παραπάνω θα σκεφτεί ότι οι περισσότερες από τις χιλιάδες πληροφορίες που έχει αποθηκευμένες κανείς μέσα του, είναι λανθασμένες πληροφορίες.
Γιατί είναι λανθασμένες;
Μα γιατί αυτές οι πληροφορίες … είναι υπεύθυνες για τα χιλιάδες καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, στους συνανθρώπους μας, στο περιβάλλον μας, στο έθνος μας, στην ανθρωπότητα. Ποιος μας λέει ότι οι πληροφορίες της πολιτικής, της θρησκείας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της τέχνης, της ψυχολογίας, της οικονομίας … ότι όλες αυτές είναι ορθές πληροφορίες; Μήπως πολλές από αυτές δεν είναι και τόσο σωστές, αλλά είναι παραποιημένες;
Κάποτε ο άνθρωπος όταν φτάσει σε κάποια ηλικία σταματάει να αποκομίζει δεδομένα από το περιβάλλον του, κλείνεται στον εαυτό του, αποκρυσταλλώνεται, σταματά να κάνει καταχωρήσεις νέων δεδομένων στον σκληρό φυσικό, συναισθηματικό και διανοητικό του δίσκο. Τότε φυσικά ο τρόπος της σκέψης του, λέμε, ότι είναι αποκρυσταλλωμένος!!! Χρησιμοποιώντας συνεχώς τις ίδιες καταγραφές μπορεί να εμποδίζει την πρόοδο για το καλό. …

Αλήθεια πόσοι άνθρωποι κατανοούν ότι έχουν λανθασμένες καταγραφές στον σκληρό δίσκο μέσα τους; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να επέμβουν σε διάφορες εκτεταμένες περιοχές του δίσκου και να σβήσουν τα δεδομένα (Delete), τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένο τρόπο συμπεριφοράς και διαβίωσης; Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη νομίζουν ότι είναι και οι πρώτοι!!! Ποτέ δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους και το μόνο που κάνουν είναι να ζουν μόνο για την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιθυμιών. Αυτό φυσικά είναι πολύ γνωστό σ’ αυτούς που καθοδηγούν τον πλανήτη και κάνουν οτιδήποτε για να μην ξυπνήσει ο σημερινός μέσος πολίτης. Αν ξυπνήσει θα χάσουν την εξουσία και … την οικονομική ευμάρεια. Αυτό δεν το επιθυμούν καθόλου οι άνθρωποι της δύναμης, γι’ αυτό τον κοιμίζουν καθημερινά με χιλιάδες χιλιάδων λανθασμένων πληροφοριών δεδομένα που μεταδίδονται από την τηλεόραση και τον ημερήσιο τύπο, τα περιοδικά. Αυτό δεν χρειάζεται και πολύ για να το αντιληφθεί κανείς. Το κατανοούν ήδη αρκετοί, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν συμπεριφορά, να σβήσουν διάφορες καταγραφές του σκληρού δίσκου τους. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε δεδομένα και συνεπώς τρόπο σκέψης, πως θα αλλάξει η κοινωνία; Είναι δυνατόν να απαιτούμε οι άλλοι να αλλάξουν, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας;

Αν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η κοινωνία, της οποίας μέλη είμαστε εμείς και των πληροφοριών των οποίων υπάρχουν σ’ αυτήν και κατά συνέπεια του τρόπου της προσωπικής, εθνικής και παγκόσμιας σκέψης, τότε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και να εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε … τον ύπνο μας!!!
Είμαστε υπεύθυνοι της άγνοιάς μας!!!

Θα ασχοληθούμε άραγε ποτέ με το σβήσιμο χιλιάδων αποθηκευμένων καταγραφών του σκληρού (φυσικού, συναισθηματικού και νοητικού) μας δίσκου;


Γνώθι σαυτόν

meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/09/2006, 22:02:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777 καλησπέρα.

Σωστά και καλά αυτά που γράφεις.

Πως μπορεί όμως κάποιος να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, (εννοείτε οτι το θέλει και το επιδιώκει), κατ'αρχήν για την δική του βελτίωση, αλλά και με προεκτάσεις στον περίγυρό του και τον συνάνθρωπό του;

Μιλάω φυσικά για τις εγγραφές που ναι μεν αναγνωρίζουμε ότι είναι στρεβλές, αλλά που περιέχουν βαθιά συναισθηματική φόρτιση.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν αρκεί να πεις σε αναγνωρίζω λάθος σκέψη και τελείωσε.
Υπάρχει φόρτιση συναισθηματική που καταλύει την λογική.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτωσεις για να τροποποιήσουμε την εγγραφή του σκληρού δίσκου;

Αυτός ο (ευτυχισμένος) του λές format και εχει καινούργια φόρμα-έτοιμος για πρωτάθλημα!

Με τον ανθρώπινο σκληρό που είναι πολύ πιο περίπλοκα τα πράγματα τι γίνεται;

Σ'ευχαριστώ
Καλή συνέχεια στο θέμα σου και καλό βράδυ

ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2006, 01:05:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε meteor

Χαίρομαι που επικοινωνώ μαζί σου.

Θα σου μιλήσω από την εμπειρία μου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιληφθεί κάποιος είναι ότι είναι ένας πολύπλοκος ενεργειακός μηχανισμός.

Το φυσικό σώμα μας είναι το τσόφλι, (κέλυφος) αυτού του ενεργειακού μηχανισμού. Είναι ένας αυτόματος μηχανισμός.

Υπάρχει επίσης ο συναισθηματικός ενεργειακός μηχανισμός, που κατανοούμε σε κάποια βαθμό την ύπαρξή του, όταν συνήθως είμαστε ήρεμοι.
Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως σπάνια κατανοούν ότι αυτοί ως άνθρωποι και ως υπάρξεις, είναι ανεξάρτητοι από τον συναισθηματικό τους μηχανισμό. Είναι τόσο πολύ ταυτισμένοι με τις επιθυμίες τους, που μπορούμε να πούμε ότι είναι οι επιθυμίες τους. Γι’ αυτές ζουν και γι’ αυτές υπάρχουν. Όλοι αυτοί όταν διαβάζουν ένα τέτοιο κείμενο συνήθως δεν καταλαβαίνουν τίποτε, γιατί απλά δεν σκέφτονται ποτέ ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τα συναισθήματα.
Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που μπορούμε να πούμε ότι ανήκουν σε μία άλλη κατηγορία. Σ’ αυτή την κατηγορία οι σκέψεις και τα συναισθήματα των ανθρώπων είναι αναμεμιγμένα και άλλοτε συμπεριφέρονται συναισθηματικά και άλλοτε νοητικά και τραβιούνται άλλοτε από εδώ και άλλοτε από εκεί ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Και αυτοί οι άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να εργαστούν με τον εαυτό τους εκτός και αν οι συνθήκες του περιβάλλοντος τους αναγκάζουν να παίρνουν ορισμένες στάσεις γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

Υπάρχει επίσης και ο νοητικός μηχανισμός που είναι επαρκώς ανεξάρτητος από τον συναισθηματικό μηχανισμό καθώς επίσης και μία άλλη ενεργειακή οντότητα ανεξάρτητη από όλα τα προηγούμενα, την οποία ονομάζουμε ψυχή - συνείδηση. Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο ανεξάρτητη δεν εννοούμε χωρισμένη γιατί χωρισμός δεν υπάρχει, αλλά ότι ο άνθρωπος που είναι νοητικός συνήθως ενεργεί με το πρέπει και δεν πρέπει.
Ο νοητικός άνθρωπος συνήθως λειτουργεί τόσο πολύ διαφορετικά από τους καθημερινούς συναισθηματικούς ανθρώπους, που επίσης μπορούμε να πούμε ότι ελάχιστες φορές οι νοητικοί τύποι ανθρώπων κάνουν παρέα με τους συναισθηματικούς. Λειτουργούν τόσο διαφορετικά στην καθημερινότητα που καθένας προτιμά να κάνει παρέα με τύπους που είναι περίπου σαν αυτόν.

Όταν ο άνθρωπος βρεθεί σε μία κατάσταση που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως συναισθηματικονοητικό και κατανοεί θεωρητικά ότι υπάρχει μία ανώτερη κατηγορία καθαρά νοητική που αν την κατακτήσει δεν θα βασανίζεται πλέον από συναισθήματα, τότε αυτό που έχει να κάνει είναι να βρεί τον τρόπο που θα απαλλαχθεί από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα συνήθως παραμορφώνουν και παραποιούν την καθαρή σκέψη.
Η στρέβλωση της σκέψης όπως πολύ σωστά λες συνήθως οφείλεται σε υπερβολική συναισθηματική φόρτιση.
Η συναισθηματική σκέψη μέσα στις καταγραφές του σκληρού μας δίσκου οφείλεται στην δράση των επιθυμιών μας. Όσο περισσότερο έντονα είναι τα συναισθήματά μας σαν αποτέλεσμα δράσης των επιθυμιών μας τόσο περισσότερο οι καταγραφές στον σκληρό μας δίσκο θα είναι παραποιημένες. Στην εσωτερική φιλοσοφία μάλιστα είναι ομαδοποιημένες αυτές οι παραποιημένες στρεβλές συναισθηματικές σκέψεις σε μία μεγάλη κατηγορία που ονομάζονται αυταπάτες (γοητείες) των επτά ακτίνων.

Συνεπώς το θέμα που έθιξες είναι τεράστιο και έχει να κάνει με αυτή την λειτουργία των συναισθημάτων μας. Πιθανότατα θα έχεις αντιληφθεί ότι όταν υπάρχει επηρεασμός των σκέψεών μας από τον συναισθηματικό παράγοντα συνήθως αυτός ο επηρεασμός έχει κάποια χρονική διάρκεια. Να μία πρώτη εποικοδομητική σκέψη.
Τα συναισθήματα επίσης οφείλονται στον παράγοντα της μνήμης. Γεγονότων που έχουν να κάνουν με το παρελθόν και το μέλλον. Γι’ αυτό ο συναισθηματικός παράγων ονομάζεται θυμικός παράγοντας. Αν μπορούμε να ελέγχουμε τον θυμικό παράγοντα μπορούμε να αρχίσουμε να ελέγχουμε τα συναισθήματά μας. Από που μπορούμε να ελέγχουμε τον συναισθηματικό παράγοντα, δηλαδή τις καταγραφές των συναισθηματικών μορφών σκέψεων του δίσκου μας; Μα φυσικά από τον νου μας.
Υπάρχουν τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να ελέγχουμε τον συναισθηματικό μας μηχανισμό.
Όταν αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιες επιθυμίες μας δημιουργούν έντονα συναισθήματα, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε αυτές τις επιθυμίες με την έλλειψη προσοχής. Αυτές θα υποχωρήσουν και σίγουρα αν δεν πεθάνουν από αθρεψία, σίγουρα θα μειωθούν σε πολύ σημαντικό βαθμό.

Φυσικά αν εννοείς την προσωπικότητα όταν λες ολόκληρο τον σκληρό μηχανισμό, τι κάνουμε τότε, θα σου έλεγα ότι κάποιος θα πρέπει να πάρει θέση στον ενορατικό παράγοντα, μία πολύ μακρινή κατάσταση από σχεδόν όλους.

Ίσως κάποια άλλη στιγμή συζητήσουμε για την διαδικασία του σχηματισμού των επιθυμιών και των συναισθημάτων.

Εύχομαι να είσαι καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 14:51:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε oros777,
σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Δεν ξέρω αν μπορείς να επεκταθείς λίγο στη φράση σου:

"κάποιος θα πρέπει να πάρει θέση στον ενορατικό παράγοντα, μία πολύ μακρινή κατάσταση από σχεδόν όλους."

Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα κάποια στιγμή να σου θέσω ερώτηση στο προσωπικό σου μαίιλ.

Ευχαριστώ πολύ
Καλό απόγευμα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2006, 00:54:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε meteor

Στην ερώτησή σου

quote:
Δεν ξέρω αν μπορείς να επεκταθείς λίγο στη φράση σου:
"κάποιος θα πρέπει να πάρει θέση στον ενορατικό παράγοντα, μία πολύ μακρινή κατάσταση από σχεδόν όλους."

Θα απαντήσει ένα βιβλίο αντί για μένα.

Ι. ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΑΣΗΣ
Η ενόραση δεν είναι ανάβρυσμα αγάπης προς τους ανθρώπους και συνεπώς κατανόησή τους. Mεγάλο μέρος εκείνου που αποκαλείται ενόραση είναι η αναγνώριση ομοιοτήτων και η κατοχή ενός καθαρού αναλυτικού νου. Νοήμονες άνθρωποι που έζησαν αρκετό καιρό στον κόσμο και βίωσαν πολλά και ήλθαν σε επαφή με πολλούς ανθρώπους, μπορούν συνήθως να συνοψίσουν με ευκολία τα προβλήματα και τις διαθέσεις των άλλων, εφόσον ενδιαφέρονται. Αυτό όμως δεν πρέπει να το συγχέουν με την ενόραση.
Η ενόραση δεν έχει σχέση με τον ψυχισμό, ανώτερο ή κατώτερο· η θέα ενός οράματος, η ακοή της Φωνής της Σιγής, μια ευχάριστη αντίδραση σε κάποιου είδους διδασκαλία δε συνεπάγεται τη λειτουργία της ενόρασης. Δεν είναι μόνο η όραση συμβόλων, γιατί αυτή αποτελεί ένα ειδικό είδος αντίληψης και την ικανότητα συντονισμού με τον Παγκόσμιο Νου σε εκείνο το επίπεδο της δραστηριότητάς Του που δημιουργεί τα μορφικά πρότυπα στα οποία βασίζονται όλα τα αιθερικά σώματα. Δεν είναι νοήμων ψυχολογία ούτε αγαπητική επιθυμία για βοήθεια. Αυτή πηγάζει από την αλληλεπίδραση μιας προσωπικότητας που διέπεται από ισχυρό ψυχικό προσανατολισμό με την ομαδικά συνειδητή ψυχή.
Ενόραση είναι η συνθετική κατανόηση που αποτελεί προνόμιο της ψυχής και γίνεται εφικτή μόνο όταν η ψυχή στο δικό της επίπεδο εκτείνεται σε δύο κατευθύνσεις: προς την Ενάδα και προς την ολοκληρωμένη και ίσως (έστω και μόνο προσωρινά) συντονισμένη και ενοποιημένη προσωπικότητα. Αποτελεί την πρώτη ένδειξη μιας βαθιάς υποκειμενικής ενοποίησης που θα βρει το κορύφωμά της στην τρίτη μύηση.
Ενόραση είναι η περιεκτική σύλληψη της αρχής της παγκοσμιότητας κι όταν λειτουργεί, υπάρχει τουλάχιστον στιγμιαία μια πλήρης απώλεια της αίσθησης της χωριστικότητας. Στο ανώτατο σημείο της είναι γνωστή σαν εκείνη η Παγκόσμια Αγάπη που δε σχετίζεται με το αίσθημα ή τη στοργική αντίδραση, αλλά έχει κατεξοχήν τη φύση μιας ταύτισης με όλα τα όντα. Τότε γίνεται γνωστή η αληθινή συμπόνια· τότε είναι ανέφικτη η επίκριση· τότε μόνο το θείο σπέρμα φαίνεται να λανθάνει σε όλες τις μορφές.
Η ενόραση είvαι φως καθαυτή και όταν λειτουργεί, ο κόσμος φαίνεται σαν φως και τα φωτεινά σώματα όλων των μορφών γίνονται βαθμιαία φανερά. Κομίζει μαζί της την ικανότητα επαφής με το φωτεινό κέντρο όλων των μορφών κι έτσι εδραιώνεται πάλι μια ουσιώδης σχέση και η αίσθηση της ανωτερότητας και της χωριστικότητας υποχωρεί στο περιθώριο.
Συνεπώς η ενόραση κομίζει με την παρουσία της τρεις ποιότητες:
Φώτιση.
Σαν φώτιση δεν εννοώ το φως στο κεφάλι. Αυτό είναι συμπτωματικό και φαινομενικό και πολλοί αληθινά ενορατικοί άνθρωποι αγνοούν εντελώς αυτό το φως. Το φως στο οποίο αναφέρομαι είναι εκείνο που ακτινοβολεί την Οδό. Eίvαι “το φως της διανόησης”, κάτι που πραγματικά υπονοεί εκείνο που φωτίζει το νου και μπορεί ν’ ανακλαστεί σ’ εκείνο το νοητικό μηχανισμό που συγκρατείται “σταθερά στο φως”. Είναι το “Φως του Κόσμου”, μια Πραγματικότητα που υφίσταται αιώνια, αλλά μπορεί ν’ ανακαλυφθεί μόνο όταν το ατομικό ενδόμυχο φως αναγνωρίζεται σαν τέτοιο. Είναι το “Φως των Αιώνων” που λάμπει πάντοτε “έως κατορθώση η Ημέρα”. Η ενόραση είναι συνεπώς η αναγνώριση από κάποιον, όχι θεωρητικά αλλά σαν γεγονός στην εμπειρία του, της πλήρους ταύτισής του με τον Παγκόσμιο Νου, του γεγονότος ότι αποτελεί μέρος της μεγάλης Παγκόσμιας Ζωής και της συμμετοχής του στην αιώνια εμμένουσα Ύπαρξη.
Κατανόηση. Αυτή πρέπει να εκληφθεί με την κυριολεκτική της έννοια σαν εκείνο που “υπόκειται” της ολότητας των μορφών. Υποδηλώνει τη δύναμη της αποχώρησης ή την ικανότητα της απόσυρσης κάποιου από τη μακραίωνα ταύτισή του με τη μορφική ζωή. Θα ήθελα να τονίσω ότι η απόσυρση αυτή είναι συγκριτικά εύκολη για όσους έχουν μέσα τους πολλή από την ποιότητα της πρώτης ακτίνας. Το πρόβλημα είναι να αποσυρθούν με την εσωτερική έννοια, αλλά ν’ αποφύγουν ταυτόχρονα την αίσθηση της χωριστικότητας, της απομόνωσης και της ανωτερότητας. ...
Αγάπη. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, δεν είναι στοργικό αίσθημα ή κατοχή αγαπητικής διάθεσης· οι δύο τελευταίες αυτές όψεις είναι συμπτωματικές κι επακόλουθες. Όταν αναπτυχθεί η ενόραση, τόσο η στοργή όσο και η κατοχή ενός πνεύματος αγαπητικής εξωστρέφειας θα εκδηλωθούν αναγκαστικά στην αγνή τους μορφή, αλλά αυτό που τα προκαλεί είναι κάτι πολύ πιο βαθύ και περιεκτικό. Η συνθετική, περιεκτική σύλληψη της ζωής και των αναγκών όλων των όντων (διάλεξα σκόπιμα τις δύο αυτές λέξεις!) αποτελεί το υψηλό προνόμιο που χρησιμοποιεί ένας θείος Υιός του Θεού. Εξουδετερώνει καθετί που εγείρει εμπόδια, προκαλεί επίκριση κι επιφέρει χωριστικότητα. Δε βλέπει διάκριση, ακόμη κι όταν εκτιμά την ανάγκη και προκαλεί σ’ αυτόν που αγαπά σαν ψυχή, άμεση ταύτιση μ’ εκείνο που αγαπιέται.
Οι τρεις αυτές λέξεις συνοψίζουν τις τρεις ποιότητες ή όψεις της ενόρασης και μπορούν να καλυφθούν από τη λέξη παγκοσμιότητα, ή την αίσθηση της παγκόσμιας Εναδικότητας.
Μήπως δεν είναι κάτι που όλοι οι ζηλωτές σκοπεύουν να επιτύχουν; Και άραγε δεν είναι κάτι που καθένας σας σαν άτομο χρειάζεται κατά μια ιδιάζουσα έννοια; Όταν είναι παρούσα, συμβαίνει μια άμεση αποκέντρωση του δραματικού “εγώ”, εκείνης της ικανότητας να σχετίζει κανείς πάντα όλα τα γεγονότα, όλα τα φαινόμενα, όλη την ομαδική εργασία με τον εαυτό του σαν κέντρο.
(Από το βιβλίο «Θυμαπάτη (Γοητεία) Ένα Παγκόσμιο Πρόβλημα», σελ. 2 – 5 Αγγλ.)

Φίλε meteor φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προσωπικό μου email.

Σε χαιρετώ για σήμερα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2006, 13:33:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Πώς ο συναισθηματικός παράγων ορισμένες φορές στρεβλώνει την λογική.

Ο αγαπητός φίλος meteor έχει θίξει ένα θέμα (πιο πάνω) που έχει τεράστια σημασία με πάρα πολλές προεκτάσεις.

Μας λέει, πώς είναι δυνατόν ενώ αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν εγγραφές μέσα μας που είναι στρεβλές ως αποτέλεσμα βαθιάς συναισθηματικής φόρτισης, να τις καταπολεμήσουμε και να απελευθερωθούμε απ’ αυτές;
Ότι δημιουργούνται μέσα μας στρεβλές σκέψεις μετά από έντονη συναισθηματική φόρτιση που καταλύουν την λογική.
Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτές τις εγγραφές του σκληρού μας δίσκου; Γιατί φυσικά δεν μπορούμε να πούμε σε αναγνωρίζω λάθος σκέψη, delete και πάει τέλειωσε, απαλλάχθηκα. …

Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης περιέχεται στην λέξη Λογική σε σχέση με τον συναισθηματικό παράγοντα.
Στο Λεξικό διαβάζουμε για την «Λογική» ότι είναι κλάδος της φιλοσοφίας, είναι η επιστήμη που μελετά τις διαδικασίες και τη δομή της ορθής σκέψης.
Και ίσως θα ήταν χρήσιμο να μιλήσουμε για Θρησκευτική λογική, για Πολιτική λογική, για Επιστημονική λογική, για Καλλιτεχνική λογική, για Οικονομική λογική, για Εσωτερική – Αποκρυφιστική λογική …και για Συνθετική, Περιεκτική λογική, …
Πολλές φορές αυτή η λογική των διαφόρων κοινωνικών ομάδων βρίσκεται σε σύγκρουση, όπως παραδείγματος χάριν η επιστημονική με την θρησκευτική λογική. Είναι σχεδόν γνωστό σε όλους ότι τα δόγματα της Θρησκείας δεν επιδέχονται επιστημονική απόδειξη, …

Ανεξάρτητα με τις διαφορές που υφίστανται σχετικά με αυτόν τον παράγοντα της λογικής μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων υπάρχουν ορισμένες αρχές και αξίες, τις οποίες τις δέχονται όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι, ή έστω σχεδόν όλοι.
Το να ακολουθεί παραδείγματος χάριν κάποιος τους νόμους της πολιτείας της οποίας είναι μέλος, δεν είναι μόνον ορθός παράγων της αποδεκτής από όλους λογικής, αλλά και υποχρέωση.
Έτσι το να μην κλέβει, να μην εξαπατά, να μην προξενεί βλάβη, να μην πουλάει ναρκωτικά, να μην συκοφαντεί κανείς, … τους συνανθρώπους του είναι αποδεκτός τρόπος λογικής συμπεριφοράς, από όλους.
Όλοι αυτοί οι λογικοί τρόποι συμπεριφοράς οι οποίοι υπάρχουν μέσα μας ως καταγραφές (στον σκληρό μας δίσκο) πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με τον συναισθηματικό μας παράγοντα και δημιουργούν δεκάδες ειδών προσωπικά προβλήματα.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί επίσης ότι η λογική στηρίζεται στον νοητικό παράγοντα. Στον παράγοντα που μας κάνει να σκεφτόμαστε με τα διάφορα κοινωνικά πρέπει και δεν πρέπει. Δε πρέπει να κλέβουμε, δεν πρέπει να εξαπατούμε, δεν …κ.λ.π.
Οι επιθυμίες μας πάρα πολλές φορές έρχονται σε αντίθεση με όλα αυτά τα πρέπει και δεν πρέπει.

Ας πούμε μερικά παραδείγματα από την καθημερινότητα για την στρέβλωση αυτής της λογικής μας.

Έστω ότι κάποιος νέος άνθρωπος είναι άνεργος. Είναι για πολλά χρόνια άνεργος και ενώ επιθυμεί να εργαστεί δεν βρίσκει εργασία. Το αποτέλεσμα είναι να έρχεται σε προστριβές με την οικογένειά του, να μην έχει χρήματα, να μην, …
Αυτή η κατάσταση του δημιουργεί πολλές φορές τρομακτική συναισθηματική φόρτιση που στρεβλώνει την λογική και …αρχίζει να κάνει σκέψεις που σε καμία περίπτωση δεν θα τις έκανε διαφορετικά. Σκέφτεται να μπει σε μία συμμορία και να αρχίσει να κλέβει, …, σκέφτεται να πουλάει ναρκωτικά, … είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε παρανομία του τύχει, … Όλα αυτά γιατί δεν μπορεί να βρει εργασία.

Ένα άλλο παράδειγμα: Μία νέα κοπέλα έχει έναν πατέρα καταπιεστικό που την πιέζει να παντρευτεί. Αυτή δεν θέλει να παντρευτεί χωρίς να γνωρίσει κάποιον που θα τον αγαπήσει. Η έντονη συναισθηματική κατάσταση που δημιουργείται, στρεβλώνει την λογική με αποτέλεσμα η νεαρή κοπέλα να κατασκευάζει σενάρια απόδρασης, ή από το σπίτι, ή από την ζωή, … μη λογικά σενάρια.

Ένα άλλο παράδειγμα: Σεξουαλικό αυτή τη φορά. Κάποιος έχει επιτυχία με τις γυναίκες και είναι σεξουαλικά επιθυμητός, συγχρόνως όμως είναι και εριστικός. Ενώ δημιουργεί εύκολα σχέσεις, δεν μπορεί να τις διατηρήσει, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς του.
Οι γυναίκες τον διώχνουν και αυτός τρελαίνεται.
Η συναισθηματική του φόρτιση είναι τρομακτική και καταλύει την λογική. Σκέφτεται πώς να τις κάνει κακό, …

Δεκάδες παραδείγματα από την καθημερινότητα υπάρχουν, που οι διαφόρων ειδών επιθυμίες με τα αντίστοιχα συναισθήματα που δημιουργούν, καταλύουν την λογική και σίγουρα δεν είναι εύκολος τρόπος το delete από τις διαφόρων ειδών καταγραφές του σκληρού μας δίσκου.

Σωτηρία υπάρχει προς το παρόν μόνο σε όσους έχουν φτάσει σε εκείνο το εξελικτικό συνειδησιακό σημείο που κατανοούν κάπως ότι ο συναισθηματικός τους μηχανισμός είναι εμπόδιο στην λογική και τον νοητικό παράγοντα. Ότι θέλοντας και μη θα πρέπει σε πολλά πράγματα να πάρουν θέσεις στον κοινό νου και να λειτουργούν με πρέπει και δεν πρέπει. Ότι θα πρέπει να κάνουν κουμάντο στον εαυτό τους, να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να έχουν έναν αυξανόμενο συναισθηματικό αυτοέλεγχο. Ότι οι αλόγιστες επιθυμίες είναι η αιτία πολλών συμφορών. …
Σ’ αυτό το site, στην κεντρική πρώτη σελίδα στην «Ανατολική Φιλοσοφία», υπάρχει μία σειρά τεσσάρων άρθρων που διαπραγματεύονται τις «τέσσερις ευγενείς αλήθειες του Βούδδα». Έχουν να κάνουν με την … απαλλαγή από την επιθυμία. «Υπάρχει η πηγή του πόνου, που είναι η προσκόλληση στην επιθυμία, …».

Φυσικά για να ασχοληθεί κάποιος σε βάθος με την εξάλειψη των επιθυμιών του είναι πολύ δύσκολο, μπορεί όμως να αρχίσει απ’ αυτές τις επιθυμίες που του δημιουργούν σοβαρή στρέβλωση. Πως; Εφαρμόζοντας το πρέπει και δεν πρέπει. Ορισμένοι(ες) που είναι υπέρ του δέοντος συναισθηματικοί(ες) με τίποτε δεν δέχονται να μειώσουν ή να εξαλείψουν ορισμένες επιθυμίες που τους δημιουργούν συναισθηματικό πρόβλημα.
Στο θέμα «Τι είναι η προσωπικότητα και τι Ψυχή. Διάκριση». Αναπτύσσονται κάποιες τεχνικές ελέγχου του αστρικού σώματος, αλλά αυτές σίγουρα είναι πολύ πιο μπροστά από τους περισσότερους.

Αυτό που θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό είναι ότι μεταξύ της πλήρους συναισθηματικότητας και της πλήρους εξάλειψης των συναισθημάτων, υπάρχουν διάφορα στάδια συναισθηματικής συμπεριφοράς. Ο νοητικός παράγων εμφανίζεται αυξημένος από ενσάρκωση σε ενσάρκωση και ο συναισθηματικός παράγων μειώνεται. Φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα δεδομένα που φυσικά είναι ακατανόητα στους μη έχοντες πνευματικό προσανατολισμό. Η κατάσταση των κέντρων, ο ακτινικός εξοπλισμός, το εξελικτικό σημείο της συνείδησης, …

Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν ενσαρκωνόμαστε τυχαία και ότι υπάρχει κάποιος προσδιορισμένος σκοπός της Αθάνατης Ψυχής μας σχετικά με την πορεία μας. … Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε αυτό τόσο πιο γρήγορα θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτή την ίδια την ψυχή μέσα μας και να ακολουθούμε τις υποδείξεις της.
Επίσης ότι υπάρχει και ορθή συναισθηματικότητα και ότι όλες οι επιθυμίες δεν χρειάζεται να εξαλειφθούν. Απλά συμβαίνουν κατά καιρούς διάφοροι αναπροσανατολισμοί και αναδιευθετήσεις.
Το να επιθυμεί κάποιος την ανάγνωση πνευματικού περιεχομένου βιβλίων κάθε άλλο παρά αρνητικό είναι. Τα να επιθυμεί την βοήθεια των συνανθρώπων του επίσης. Το να είναι τρυφερός αναμφισβήτητα είναι σωστό. Το να επιθυμεί την επαφή με τον ανώτερο εαυτό του, φυσικά ναι. Το να ακούει κατάλληλη μουσική που τον ηρεμεί, να συζητάει σε εποικοδομητικές γραμμές, … δεκάδες άλλες δραστηριότητες που ενεργοποιούν θετικά συναισθήματα, φυσικά είναι επιθυμητό.
Μετά από καιρό και με την συνειδητή ενασχόληση με πνευματικά θέματα οι πνευματικοί οδηγοί που μας παρακολουθούν από τους αόρατους υποκειμενικούς κόσμους παρατηρούν με ακρίβεια τις αλλαγές μας. Πολλές φορές και εμείς στην ίδια ενσάρκωση μπορούμε να αντιληφθούμε διάφορες σημαντικές αλλαγές. Όλες αυτές οφείλονται στο σβήσιμο διάφορων κατώτερων καταγραφών που έχουμε μέσα στον σκληρό μας δίσκο και που συνήθως δεν παίρνουμε χαμπάρι, γιατί ακόμη δεν έχουμε αναπτύξει τον εσωτερικό αισθητηριακό μηχανισμό παρατήρησης.

Αυτό το θέμα της στρέβλωσης της λογικής με αφετηρία τις επιθυμίες είναι σίγουρα τεράστιο, απασχολεί όλο και περισσότερο τους σημερινούς νέους και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το θέμα ενός βιβλίου.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 12:29:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Οros7
εχεις απολυτο δικιο σε όσα λες,ετσι γίνεται.Δημιουργουνται πεποιθησεις μεσα μας και παγειωνονται λες και αποτελουν στοιχεάι του DNA μας κι όμως εινα επικτητα και τα περισσοτερα λανθασμενα.Αποτελεσμα να δημιουργούνται μεσα μας σκεπτμορφες και να μας καθοδηγουν.Αλλά,ολα μπορει να τα αλλάξεις αρκει να ψαξεις και να βρεις την αρχικη πηγη δημιουργιας των.Δυσκολο μονο σου,αλλα με κατάλληλη βοηθεια απο ανθρωπους που ασχολεοντια με αυτο το κομματι της ψυχης και με αυτον τον τρόπο ανίχνευσης ειναι δυνατόν.Απαιτειται όμω πρωτα διεργασία αποδοχης και συγχωρεσης.
Δεν έχω χρονο να πω περισσοτερα.
Ευχαριστω για την ευκαιρία θα επικοινωνήσω μαζι σας.Θεωρω ότι ειναι η πιο σωστη μεθοδος για να μας οδηγησει στο να γνωρίσουμε τον εαυτο μας ,οχι αυτον τον επιπλαστο,οχι αυτον που γιεμιζει τον σκληρο δίσκο και μας καθοδηγει ως αυτοματος πιλοτος αλλα τον πραγματικό εαυτο μας,την δικη μας ψυχη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2006, 15:11:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε oros777, galazia sfaira, καλησπέρα.

Πολύ σωστά τα γράφεις, αλλά με την θέληση και την εξάσκηση μπορείς να ελατώσεις τις επιθυμίες και να ισσοροπήσεις την ζυγαριά.
Και σύμφωνα με τους νόμους του σύμπαντος, πιστεύω και εγώ, ότι όλα είναι για την δική μας εξέλιξη.
Καθότι χωρίς ισχυρά κίνητρα δεν προχωράς.

Στον αντίποδα όμως υπάρχει και το αντίθετο που δεν σε αφήνει να προχωρήσεις.
Αυτό που στον NLP αναφέρεται ως παραμορφωτική λήψη της πληροφορίας, οπότε και η εγγραφή είναι το ίδιο.
Μιλώ λοιπόν για βαθύτερες καταστάσεις.Και να γίνω πιο σαφέστερος:

Τυχαίνει να διαβάζω αυτές τις μέρες (είμαι στην αρχή) το βιβλίο του ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ "ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ".
Σε κάποιο σημείο αναφέρει ότι "Τα έγγραμα" (σωματικό ή συναισθηματικό τραύμα) όταν εισέρχονται (Ξύλο, βιασμός,πόλεμος, εγχείρηση) στον οργανισμό παρακάμπτουν τη συνείδηση.
Η αναλυτική διάνοια είναι σε αδράνεια εκείνο το διάστημα, και λειτουργεί η αντιδραστική διάνοια (ένας μηχανισμός προστασίας, αλλά πρωτόγονος πλέον), που μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Φυσικά αν ένα έγγραμο (οπως γράφει) έλθει σε συνείδηση αρχίζουν οι μπελάδες καθότι δεν μπορείς να το διαχειριστείς.

Οπότε φίλε μου εδώ δεν ισχύει "γίνε συνειδητός", σαν υπνωτικές υποβολές, που κάνεις χωρίς να κατανοείς γιατί τις κάνεις.
Είναι τα σημεία που η διάνοιά μας(αναλυτική)δεν μπορεί να κατανοήσει και να διαχειριστεί.

Ελπίζω τώρα να έγινα σαφέστερος.
Αν έχεις διαβάσει το βιβλίο, πες μου σε παρακαλώ την γνώμη σου.
Παρόμοια θεματολογία (για το τραύμα) έχει και το βιβλίο "Το ξύπνημα της τίγρης" του ψυχολόγου Peter Levine εκδ.Ελληνικά Γράμματα.

Σας χαιρετώ
Με εκτίμηση
ΝίκοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2006, 02:27:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε galazia sfaira και meteor

Διάβασα τα μηνύματά σας. Σας ευχαριστώ και αυτό που έχω να πω είναι:

1) Περιμένω από την galazia sfaira να επεκταθεί στο θέμα.

2) Αγαπητέ meteor νομίζω ότι ξέφυγες από το θέμα με τον ΡΟΝ ΧΑΜΠΑΡΝΤ και την "ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ". Πιθανότατα όμως όχι. Ο ΧΑΜΠΑΡΝΤ δεν μου πηγαίνει σαν συγγραφέας, ίσως βρίσκεται σε τελείως διαφορετική ακτίνα συνείδησης από την δική μου.
Αλήθεια τι είναι για σένα συνείδηση; Δόθηκαν αρκετοί ορισμοί της Συνείδησης – Ψυχής στο θέμα «Τι είναι Προσωπικότητα και τι Ψυχή; Διάκριση.»

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8565

Αν εσύ δίνεις τελείως διαφορετικό ορισμό πως μπορούμε να συνεννοηθούμε;

Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια με το θέμα από μία διαφορετική σκοπιά προσέγγισης.

Το κείμενο του θέματος εστιάζει την σκέψη στον κόσμο των πληροφοριών.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας δίνεται τόσο μεγάλη σημασία στις πληροφορίες. Πάντοτε υπήρχαν πληροφορίες αλλά στις μέρες μας με την ραγδαία ανάπτυξη των υπολογιστών και προπαντός του internet o κόσμος βρέθηκε σε μία νέα πορεία στοχαστικής διάθεσης που ελάχιστοι ίσως μπορούν να προβλέψουν τις επικρατούσες ιδέες και αρχές που θα επικρατήσουν σε λίγες δεκαετίες.
Σίγουρα πορευόμαστε προς ένα καινούριο κόσμο.
Πώς θα είναι αυτός ο καινούργιος κόσμος;
Τι άραγε πληροφορίες θα επικρατήσουν;
Εκ των πραγμάτων η ταχύτατη ροή νέων πληροφοριών αλλάζει τα δεδομένα του τρόπου της σκέψης μας. Αν κάποιος πάρει μία θέση σε άχρονες καταστάσεις συνείδησης θα παρατηρήσει ότι ο σημερινός άνθρωπος ελάχιστες ομοιότητες έχει στον τρόπο της αντικειμενικής του συμπεριφοράς, σε σχέση με τον άνθρωπο προ εκατό ετών.

Ορισμένα παραδείγματα.

Οι γυναίκες σήμερα σε μεγάλο ποσοστό εργάζονται. Είναι ελεύθερες να κάνουν έρωτα με όποιον θέλουν, όποτε θέλουν. Είναι ελεύθερες να φέρουν ένα παιδί στον κόσμο, χωρίς να απαιτείται να παντρευτούν. Είναι ελεύθερες, …
Πριν εκατό χρόνια ελάχιστες εργαζόταν. Ελάχιστες είχαν την ελευθερία να κάνουν έρωτα όποτε θέλουν με όποιον θέλουν, γιατί επικρατούσε η αντίληψη ότι θα έπρεπε να είναι παρθένες έως ότου παντρευτούν. Φυσικά τα παιδιά εκτός γάμου, τα νόθα δεν είχαν καμία κοινωνική υποστήριξη. …
Αυτό συνέβη γιατί πολλές πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά των γυναικών έχουν διαγραφεί από τον παγκόσμιο υπολογιστή πληροφοριών και έχουν αντικατασταθεί με καινούργια δεδομένα.

Πριν από 1000 χρόνια επικρατούσε η αντίληψη ότι η Γη ήταν το κέντρο του κόσμου. Ότι γύρω από την Γη κινείται ο Ήλιος. Η θρησκεία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτή την εσφαλμένη αντίληψη. Η σκέψη αυτή άλλαξε μετά από πολύ επιστημονικό διωγμό και … πόνο. Η παλιά παραποιημένη σκέψη σβήστηκε από τις καταγραφές του παγκόσμιου υπολογιστή.

Πριν από 100 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να δεχτεί ότι οι άνθρωποι θα περιφέρονται στο διάστημα μέσα σε διαστημικούς θαλάμους, χωρίς βαρύτητα. Πάλι το ίδιο μοτίβο, η καταγραφή των σκέψεων στον παγκόσμιο υπολογιστή της ανθρωπότητας άλλαξε.

Σήμερα αμφισβητείται ευθέως από ένα μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας η εγκυρότητα των δογμάτων των εκκλησιών, γιατί αυτά δεν επιδέχονται επιστημονικής απόδειξης!!!
Αμφισβητείται όμως με ευθύτητα και από την εσωτερική φιλοσοφία η αυθεντικότητα των επιστημονικών δογμάτων, γιατί η πέντε αισθήσεις μας δεν θεωρούνται αξιόπιστες για ένα πλήθος πληροφοριών που έχουν υποκειμενικό χαρακτήρα.
Καταγραφές μέντιουμ, καταγραφές φαντασμάτων, καταγραφές ονείρων, καταγραφές UFO, καταγραφές μαρτύρων με χιλιάδες υποκειμενικού χαρακτήρα εσωτερικές αισθητηριακές επαφές με οντότητες των αόρατων υποκειμενικών κόσμων, καταγραφές νέων ιδεών εκτός φυσικού, αστρικού και νοητικού φορέα, …

Προβλέπεται ότι θα ανακαλυφτεί επιστημονικά (από Γάλλους επιστήμονες) το γεγονός ύπαρξης της Ψυχής!!!
Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα αν αποδειχτεί το γεγονός ύπαρξης της Ψυχής με επιστημονικά κριτήρια;
Καταλαβαίνετε πόσα δεδομένα, πόσες πληροφορίες θα πρέπει να σβηστούν και να αντικατασταθούν με καινούργια δεδομένα;
Πόσοι άραγε θα αντέξουν στις νέες πληροφορίες που θα φέρουν τα πάνω κάτω;

Οι Έλληνες ιστορικοί έγραφαν πριν δεκαετίες μια ιστορία κομμένη και ραμμένη στα Εθνικά Ελληνικά πρότυπα, το ίδιο και οι Τούρκοι Ιστορικοί. Αλλοδαποί ιστορικοί δίνουν τελείως διαφορετικά ιστορικά στοιχεία από τους Έλληνες και τους Τούρκους Ιστορικούς. Για σκεφτείτε πόσα Ελληνόπουλα και πόσα Τουρκόπουλα μεγάλωσαν με παραποιημένα δεδομένα των γειτονικών τους περιοχών;

Ας πάρουμε τις πληροφορίες που περιέχονται στο Σύνταγμα και την Νομοθεσία των διαφορετικών Εθνών. Υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφοροποιήσεις. Στο ένα Σύνταγμα ο εκλογικός νόμος αναφέρει Α δεδομένα για τον τρόπο με τον οποίο εκλέγεται μία κυβέρνηση, στο άλλο διαφορετικά δεδομένα και σε κάποιο άλλο εντελώς διαφορετικά από τα δύο προηγούμενα. Οι αρχές και οι αξίες που περιέχοντα σ’ αυτά προσδοκούν στις ανάγκες των πολιτών μίας καθορισμένης χρονικής περιόδου γι’ αυτό κάθε τόσο γίνονται αναθεωρήσεις. … Τα παλιά δεδομένα σβήνονται και αντικαθιστούνται με καινούργια.

Το ίδιο συμβαίνει στην Εκπαίδευση συνεχώς αναθεωρήσεις επί αναθεωρήσεων, ω αναθεωρήσεις. Κάθε τόσο αλλάζουν τα δεδομένα των εξετάσεων, οι σπουδαστές πληρώνουν την νύφη και καλά να είναι … οι υπολογιστές που οι σημερινοί νέοι μαθαίνουν γράμματα, …
Αμάν με αυτές τις ειδικότητες και την αποστήθιση των πληροφοριών που ξεχνιούνται οι περισσότερες μετά από λίγο καιρό. Οι νέοι παίρνουν το πτυχίο τους και ελάχιστες απ’ αυτές τις πληροφορίες συνήθως χρησιμοποιούν στο εξειδικευμένο επάγγελμα που ακολουθούν. Από χαρακτήρα δε σκίζουν οι νέοι άνθρωποι. Ποτέ δεν διδάσκονται ότι θα πρέπει πρωταρχικά να έχουν σωστό χαρακτήρα όταν θα αρχίσουν να εργάζονται. Με πολύ κόπο μαθαίνουν από την πικρή εμπειρία ότι θα πρέπει να έχουν ορθή συμπεριφορά απέναντι στους άμεσους συνεργάτες τους.
Εν ολίγοις οι συνθήκες της ζωής συνηγορούν σε συνεχή διαγραφή και ανανέωση των πληροφοριών του σκληρού μας δίσκου. Πρέπει να συνηθίσουμε στην σκέψη ότι συνεχώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε κάθε τόσο νέα δεδομένα στον προσωπικό μας σκληρό δίσκο. Αν δεν έχουμε αυτή την δυνατότητα, σκούρα τα πράγματα για μας, στην νοητική σφαίρα.

Σχετικά με τα δεδομένα – πληροφορίες των Θρησκειών. Εκεί και αν γίνεται χαμός. Η κάθε μία θρησκεία θεωρεί τα δικά της δεδομένα (δόγματα) ως τα μόνα σωστά. Μα είναι δυνατόν ο Θεός να είναι διαφορετικός σε κάθε Θρησκεία; Είναι δυνατόν η μία θρησκεία να δέχεται ότι όταν ένας άνθρωπος γεννιέται τότε δημιουργείται και η ψυχή του ανθρώπου και στην συνέχεια στα εβδομήντα χρόνια ζωής του ο άνθρωπος αν δεν έζησε σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας να καταδικάζεται στην αιωνιότητα; Εβδομήντα χρόνια εσφαλμένης ζωής και ο άνθρωπος να καταδικάζεται στην αιωνιότητα; Είναι Θεϊκή δικαιοσύνη αυτή; Μήπως είναι παραποιημένη πληροφορία;
Τελικά μήπως είμαστε Αθάνατοι όπως μας βεβαιώνει η Εσωτερική Φιλοσοφία και απλώς οι δυνάμεις του υλισμού κάνουν τα πάντα για να μην ξυπνήσουν οι άνθρωποι, γιατί τότε θα χάσουν την εξουσία και την υλική τους ευμάρεια; Ποιες είναι οι δυνάμεις του υλισμού και γιατί δεν θέλουν να ξυπνήσουν οι άνθρωποι; Μήπως για να εκμεταλλεύονται το εργασιακό μας δυναμικό; Μήπως γι’ αυτό χρησιμοποιώντας τα μαζικά μέσα ενημέρωσης συνεχώς μας παραπληροφορούν με χιλιάδες άχρηστες και παραποιημένες ειδήσεις;

Για σκεφτείτε καθημερινά μας μεταδίδουν πληροφορίες από την τηλεόραση, τον τύπο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, ... πόσες απ’ αυτές τις πληροφορίες είναι ορθές;

Αν το προσεγγίσουμε από μία άλλη σκοπιά αυτό το θέμα της πληροφόρησης και των καταγραφών μέσα στον σκληρό μας δίσκο.
Όλες αυτές οι πληροφορίες που μας λένε από τότε που είμαστε μικρά παιδιά πως είμαστε σίγουροι ότι είναι ορθές πληροφορίες; Για σκεφτείτε τι μας έλεγαν.
Ο πελαργός φέρνει τα παιδιά.
Όταν πεθαίνει κάποιος πηγαίνει στον παράδεισο ή την κόλαση, ανάλογα με το αν είναι καλός ή κακός άνθρωπος. Χωρίς όμως ποτέ να μας εξηγούν με πλήρη ακρίβεια ποιοί είναι καλοί άνθρωποι και ποιοί όχι!!!
Θα σας ρωτήσω με ευθύτητα εσείς ξέρετε ποιοι είναι καλοί και ποιοί κακοί; Διακρίνεται με πλήρη ακρίβεια το καλό από το κακό; Το Φως από το σκότος; Το Πραγματικό από το απατηλό; Την Αθανασία από τον Θάνατο;
Σίγουρα για τα παραπάνω ο καθένας έχει τις προσωπικές του απόψεις γιατί όπως λένε η αλήθεια είναι υποκειμενική υπόθεση του καθένα. Τι εννοούμε λέγοντας ότι η αλήθεια είναι υποκειμενική; Γιατί τότε αυτή η αλήθεια του καθενός είναι διαφορετική από των υπολοίπων και ψάχνουμε με το ζόρι να βρούμε κάποιον άλλον άνθρωπο που να σκέφτεται περίπου όπως εμείς; Τελικά μήπως οι υποκειμενικές μας αλήθειες δεν έχουν ουδεμία σχέση με την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ή μήπως οι ατομικές μας υποκειμενικές αλήθειες εντάσσονται σε μία ευρύτερη ΑΛΗΘΕΙΑ της οποίας είμαστε απειροελάχιστα κύτταρα και την οποίαν έως τώρα μας έκρυβαν;
Αλήθεια τι είναι αντικειμενικότητα και τι υποκειμενικότητα για σας;
Σε τελική ανάλυση πόσοι ειλικρινά δέχονται να σβήσουν εγγραφές από τον σκληρό υποκειμενικό τους δίσκο; Ή μήπως βολευόμαστε με τις καταγραφές μας έως ότου αφήσουμε αυτό τον μάταιο κόσμο;
Ποιος από εσάς μπορεί να δώσει κάποιον ακριβή ορισμό, το τι είναι άνθρωπος;
Αυτό φυσικά από την υποκειμενική σκοπιά και όχι από την αντικειμενική. Από την σκοπιά που ο άνθρωπος θεωρείται ως μία αθάνατη οντότητα!!!
Γιατί δεν λέμε ότι δεν ξέρουμε και δεν ρωτούμε; Φταιει ο εγωισμός μας; Φοβόμαστε; Tι είναι φόβος;

Σας χαιρετώ φιλικά


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/09/2006, 20:53:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλλησπέρα.

Για μένα συνείδηση (και νομίζω οτι αυτή είναι και η αντικειμενική έννοια), είναι το ότι έχω γνώση και αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω μου, καθώς και αυτών που δημιουργώ και λέω εγώ.
Αν κάνω λάθος διόρθωσέ με.
Αυτό και μόνο, χωρίς να επεκταθώ σε ατελείωτες φιλολογίες και χάσουμε το κυρίως νόημα.

Οταν μιλήσαμε για διαγραφή πραγμάτων από τον σκληρό, θεώρησα ότι αναφερόμαστε σε οτιδήποτε εισρέει εντός του εγκεφάλου μας και όχι μόνο το πόσο αλλάζουν οι εποχές και τα χρόνια.
Οπότε μέσα στις εγγραφές μπορεί να είναι κάποιος πόλεμος, κάποιο τροχαίο ατύχημα, είτε σεισμός και πάει λέγοντας.
Ετσι τουλάχιστον κατάλαβα.

Αυτά από μένα
Καλή συνέχειαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2006, 02:26:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε meteor καλημέρα

Λες

quote:
Για μένα συνείδηση (και νομίζω ότι αυτή είναι και η αντικειμενική έννοια), είναι το ότι έχω γνώση και αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω μου, καθώς και αυτών που δημιουργώ και λεω εγώ.

Ποιος είσαι εσύ φίλε μου σε βάθος, ξέρεις; Είσαι το σώμα (αντικείμενο) σου; Είσαι τα συναισθήματα; Είσαι ο νους; Είσαι η Ψυχή; Είσαι το πνεύμα; Έχουν αντικειμενική υπόσταση τα συναισθήματα, ο νους, η ψυχή, το πνεύμα;

Στο λεξικό γράφει για την συνείδηση:
1. Το ψυχικό κέντρο από το οποίο αναχωρούν και στο οποίο επιστρέφουν (με την απήχησή τους) όλες οι ψυχικές ενέργειες: Αντιλήψεις,, επιθυμίες, συναισθήματα.
2. (Ηθική) Ικανότητα του ανθρώπου να ξεχωρίζει το καλό από το κακό, ο έμφυτος ηθικός νόμος.
3. Συναίσθηση, Επίγνωση.
(Από το μικρό ερμηνευτικό λεξικό Ν. Βαρμάζη, θα μπορούσα να αναφέρω και ερμηνείες από άλλα λεξικά, αλλά νομίζω ότι αυτό αρκεί.)

Ξέρεις βρισκόμαστε σε ένα site που ασχολείται με τον εσωτερισμό.
Ο άνθρωπος δεν είναι μόνο μία αντικειμενική ύπαρξη αλλά πρωτίστως υποκειμενική ύπαρξη. Ο εσωτερισμός που προχωράει πολύ περισσότερο από τις ερμηνείες των λεξικών δέχεται ότι η υποκειμενικότητά μας έχει άμεση σχέση με την Συνείδηση – Ψυχή (που είναι ανταλλάξιμοι όροι όπως παρατηρείς στην παραπάνω ερμηνεία του λεξικού).

Η υποκειμενικότητά μας όμως έχει πολλές διαστάσεις, πολλά πεδία έκφρασης. Το ίδιο και η Συνείδηση – Ψυχή μας. Υπάρχει το αντικειμενικό θνητό μέρος της προσωπικής συνείδησης – ψυχής μας και το Αθάνατο που ονομάζουμε Ηλιακό Άγγελο και που εξελίσσεται από ενσάρκωση σε ενσάρκωση.

Τώρα για τις καταγραφές δεν υπάρχουν μόνον αντικειμενικές καταγραφές που έχουν αφετηρία τις πέντε φυσικές αισθήσεις (όπως αναφέρεις πόλεμοι τροχαία, σεισμοί, ...), αλλά και καταγραφές που έχουν τον κόσμο των συναισθημάτων, τον κόσμο του Νου και πολλές άλλες καταγραφές ανώτερου επιπέδου, ...

Το πρόβλημα μάλλον βρίσκεται στον παράγοντα που οι άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι τα συναισθήματα και οι νοητικές διαδικασίες είναι εκτός φυσικού εγκεφάλου, ... φυσικά και η συνείδηση και η ψυχή μας.

Αν και ατομικά στο άρθρο δεν τόνισα καθόλου αυτόν τον παράγοντα που δέχεται ο εσωτερισμός, γιατί ήθελα να τονίσω τις διάφορες πληροφορίες και τις εγγραφές στον σκληρό ατομικό μας δίσκο ανεξάρτητα από τον εσωτερισμό.
Τις καταγραφές που έχουν σχέση με το καλό και το κακό και που φυσικά τις κακές εγγραφές για μας, που επιθυμούμε να σβήσουμε.

Πάντως όπως και να έχει το πράγμα αντιλαμβάνεσαι ότι ο ορισμός της συνείδησης που έδωσες, είναι πολύ διαφοροποιημένος από τον ορισμό του λεξικού.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2006, 11:45:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Μα γιατί αυτές οι πληροφορίες … είναι υπεύθυνες για τα χιλιάδες καθημερινά ανθρώπινα προβλήματα που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, στους συνανθρώπους μας, στο περιβάλλον μας, στο έθνος μας, στην ανθρωπότητα. Ποιος μας λέει ότι οι πληροφορίες της πολιτικής, της θρησκείας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της τέχνης, της ψυχολογίας, της οικονομίας … ότι όλες αυτές είναι ορθές πληροφορίες; Μήπως πολλές από αυτές δεν είναι και τόσο σωστές, αλλά είναι παραποιημένες;[quote]
Κατ'αρχήν να ξεκινήσω απλά όπως είναι κι ο τρόπο ςπου θα μιλησω,γιατι μιλώ δεν γραφω,,,,,αφου διαβασα και ξαναδιάβασα και τους δυο σας....λειτουργησε μεσα μου η παλια μου πεποιθηση αυτοματα"μα εσυ δεν ξερεις να γραφεις οπως εκείνους...."όταν δεν διαβασα και κεινο το βιβλιο για την Διανόηση τότε είναι που στην κυριολεξία τα έχασα...σκέφτομαι μεσα μου..."μα εσυ δεν πας μέσω της νόησης βρε Καλλιόπη αλλα μόνο ακουγοντας της εσωτερική φωνή σκέπτεσαι..." και χαμογέλασα γιατι είναι ο πιο αμεσος κι απλός τρόπος να πω οτι,ό,τι υπάρχει μεσα μας ειναι για μενα, κυρίως λαθος,απλά γιατι δεν το καταγραψαμε εμεις για μας,αλλά οι άλλοι,(εν προκειμένω οι γονεις μας συνετέλεσαν στην πρώτη καταγραφή και πλέον ουσιαστική,)που για τον καθεναν μας ο κάθε άλλος(γονέας) εχει διαφορετικες πεποιθησεις αρχες βιώματα,αναλογα με τον τοπο και την χρονολογία,ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια,την μόρφωση......ανάλογα με τοσα πολλά άρα μεγαλώσαμε γαλουχήθήκαμε σε σχεση μα τα "όσα" κι "ανάλογα" των γονιών μας.
Δεν θα επεκταθώ για το ποσο αληθης είναι η Ιστορία,μιας και θεωρείται η πιο αντικεμενική αληθεια,σε λιγο θα αναιρεθεί η ίδια η Ιστορία,ούτε και για την Τεχνη που την θεωρώ απολυτα υποκειμενική και καθορίζεται κι αυτη απο ολα τα παραπάνω.
Γεννηθήκαμε έχοντας μεσα μας ένα θεϊκό κομμάτι,αυτο το κατ'εικόνα και ομοίωση,είναι αυτό το κομματι του "πραγματικου μας εαυτου".
Ολες όμω ςοι παραπάνω καταγραφες που έγιναν για μας αλλά έξω απο μας,δημιουργουν πεποιθήσεις,και οι πεποιθσηεςι σκεπτομορφες κα βασει αυτων δημιουργούμαι σκέψεις ,αποφασεις άρα και την ίδια την ζωή μας.Οτι σκεπτομαστε αυτο γινόμαστε.Οτι πιστευουμε αυτο δημιουργουμε.
Οι σκέψεις έιναι ενέργεια μεταδίδεται και έλκει το όμοιο.
Αλλαξα πεποιθήσεις σε πολλα και αλλαξε η ζωή μου.Κυρίως αποδεχτηκα εμενα βασει της εσωτερική ςμου φωνής κι όχι βασει των όσων έπρεπε για τους αλλους ακόμα και γαι τους γονεις μου.Αρχισα να με ακουω,άρχισα να με νοιώθω,άρχισα να με αποδέχομαι.Συγχώρησα τα όσα έκανα γιατι αυτο είχα μαθει,και κατεπεκταση συγχωρεσα γαιτι απλά κατανόησα,και τους αλλους ανθρωπους και πορεύομαι στον δρόμο που μου λεει ο ένας μου εαυτος ,οσο μπορω,οσο τα καταφερνω,αλλά δεν ειμαι οτι με εκαναν αλλά οτι ΕΙΜΑΙ....κι όλο ψάχνω να με βρω!

[quote]

Αλήθεια πόσοι άνθρωποι κατανοούν ότι έχουν λανθασμένες καταγραφές στον σκληρό δίσκο μέσα τους; Πόσοι είναι διατεθειμένοι να επέμβουν σε διάφορες εκτεταμένες περιοχές του δίσκου και να σβήσουν τα δεδομένα (Delete), τα οποία τους οδηγούν σε λανθασμένο τρόπο συμπεριφοράς και διαβίωσης; Οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη νομίζουν ότι είναι και οι πρώτοι!!! Ποτέ δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους και το μόνο που κάνουν είναι να ζουν μόνο για την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιθυμιών. Αυτό φυσικά είναι πολύ γνωστό σ’ αυτούς που καθοδηγούν τον πλανήτη και κάνουν οτιδήποτε για να μην ξυπνήσει ο σημερινός μέσος πολίτης. Αν ξυπνήσει θα χάσουν την εξουσία και … την οικονομική ευμάρεια. Αυτό δεν το επιθυμούν καθόλου οι άνθρωποι της δύναμης, γι’ αυτό τον κοιμίζουν καθημερινά με χιλιάδες χιλιάδων λανθασμένων πληροφοριών δεδομένα που μεταδίδονται από την τηλεόραση και τον ημερήσιο τύπο, τα περιοδικά. Αυτό δεν χρειάζεται και πολύ για να το αντιληφθεί κανείς.[quote]

Με εικόνα και ήχο είναι γνωστο ότι διαμορφωνονται πεποιθήσεις και δημιουργουνται σκέψεις,σκέψεις αγωνίας ,ανασφάλειας,φόβων,πανικου.Αλλά αυτα όλα τα συναισθηματα ειναι τα εμόδια για να βρουμε τον εαυτο μας.Εγλωβίζουν την θετική σκέψη και λειτουργουμε με το εγω,καιτα κατώτερα συναισθηματα.Ετοιμοι να ικανοποιήσουμε ότι εχει να κανει με το έξω απο μας,που ομως παντα συσχετίζεται με την δυναμη καποιου αλλου,με την εξουσια ή με την δυσιδαιμονία.Ετσι μενουμε καθηλωμενοι,αδύναμοι,εξαρτώμενοι και κυρίως στο ίδιο σημειο στασιμότητας εσωτερικής.
Δεν συμφέρει κανεναν,νακατανοήσει ο άνθρωπος την εσωτερική του δύναμη,τηνδυναμη του να πιστεψει ,να σκεφτει και να δημιουργήσει

[quote]Το κατανοούν ήδη αρκετοί, αλλά δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν συμπεριφορά, να σβήσουν διάφορες καταγραφές του σκληρού δίσκου τους. Αν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάξουμε δεδομένα και συνεπώς τρόπο σκέψης, πως θα αλλάξει η κοινωνία; Είναι δυνατόν να απαιτούμε οι άλλοι να αλλάξουν, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αλλάζουμε και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από τον εαυτό μας;[quote]

Η αλλαγή ποτε και γαι τίποτα δεν ξεκινάει απο τον αλλον.Η αλλαγή ξεκινάει απο μέσα μας!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/09/2006, 23:18:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε galazia sfaira

Χαίρομαι ιδιαίτερα που συναντώ ακόμη ένα άτομο που έρχεται σε επαφή με αυτό το «Θεϊκό κομμάτι που έχουμε μέσα μας»!!!

quote:
Γεννηθήκαμε έχοντας μέσα μας ένα θεϊκό κομμάτι, αυτό το κατ' εικόνα και ομοίωση, είναι αυτό το κομμάτι του "πραγματικού μας εαυτού".

Αγαπητέ φίλε θα επιθυμούσα όμως αυτό το «κομμάτι» να το αντικαταστήσεις με κάποια άλλη λέξη όπως «Ψυχή, Συνείδηση, Ανώτερο Εαυτό, Σπινθήρα Φωτός, Χρηστικό στοιχείο, Ηλιακό άγγελο, Φωνή της Σιγής, ...», γιατί να μην συμφωνούμε και με τις εσωτερικές γραφές, έτσι ώστε όσοι μας διαβάζουν να καταλαβαίνουν άμεσα το νόημα που μεταδίδουμε;
Ξέρεις όσοι ασχολούνται με τον εσωτερισμό σε βάθος γνωρίζουν ότι αυτό το εσωτερικό κομμάτι (εσωτερικό Είναι), είναι τμήμα της Παγκόσμιας Ψυχής. Γνωρίζουν ότι είναι Αυτό που μας ενοποιεί και αυτό που μας κάνει Αδελφούς. Με την αληθινή έννοια Αδελφούς!!!

Ελπίζω και εύχομαι να έχεις πάντοτε σύμβουλο αυτό το εσωτερικό κομμάτι, αυτό το κατ’ εικόνα και ομοίωση, σ’ όλη σου τη Ζωή.

Θα μπορούσα να σου πω πάρα πολλά τώρα γιατί όσοι ανακαλύπτουν αυτό το εσωτερικό είναι μπορούν να κάνουν χιλιάδες πράγματα για το καλό το δικό τους, αλλά και των συνανθρώπων τους. Αυτό γιατί το εσωτερικό μας Είναι, είναι ελάχιστο τμήμα, κύτταρο αν θέλεις, της παγκόσμιας Αγάπης.
Όλοι αυτοί στο μέλλον θα πρέπει σιγά σιγά να αρχίσουν να συνεργάζονται για το σβήσιμο των λανθασμένων καταγραφών του πλανητικού παγκόσμιου υπολογιστή με γνώμονα την Αγάπη και συγχρόνως την οικοδόμηση ορθών καταγραφών. Φυσικά πάντοτε αρχίζουμε από το σβήσιμο των δικών μας λανθασμένων καταγραφών (που καταλαβαίνω ότι καταλαβαίνεις) και στην θέση τους τοποθετούμε καταγραφές σύμφωνα με τις υποδείξεις του εσωτερικού Θείου μας κομματιού.

quote:
Η αλλαγή ποτέ και για τίποτα δεν ξεκινάει από τον άλλον. Η αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας!

Θα τα ξαναπούμε

Σε χαιρετώ για σήμερα ευχόμενος συνεχή επαφή με το εσωτερικό είναι.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/09/2006, 09:09:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ οros777
είμα μια καταγάλανη σφαίρα γενους θηλυκού απλά για να συστηθώ!Με λενε Καλλιόπη και δεν διαφωνώ καθόλου με τα όσα λες και ως προς την ονομασία του θεϊκού μας κομματιου,απλά το είπα για να ακουμπήσω το θείο.Οπως λες για μενα άλλοτε είναι ψυχή,αλλοτε σιωπή ,αλλοτε φωνή αγγέλου!
"είναι ελάχιστο τμήμα, κύτταρο αν θέλεις, της παγκόσμιας Αγάπης"

Ετσι νόιώθω ,ακριβώς ετσι,σαν την πρώτη σπείρα όταν πεφτει το βοτσαλάκι στονερό....αυτή η σπειρα που απλώνεται στο όλον ,το ακουμπάει,και το δονεί ανάλογα.Νοιώθω να είμαι μερος του σύμπαντος και όχι μια ξεχωριστη οντότητα,κι ετσι λειτουργω.
Μακάρι να μπορουσε να γίνει αντιληπτό απο όλους αλλα κανέναν δεν συμφέρει να συμβεί,γιαυτο διαμορφωνουν συνηδείσεις,γι'αυτο αποκοιμίζουν το πνεύμα!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2006, 00:20:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή galazia sfaira – Καλλιόπη

Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για το «αγαπητέ», δεν γνώριζα το γένος, ... άλλωστε ως Συνειδήσεις και κύτταρα της παγκόσμιας Αγάπης είμαστε ... αρσενικοθήλυκοι. Έτσι δεν είναι;

Οτιδήποτε θελήσεις στην διάθεσή σου.

Φυσικά αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις το προσωπικό μου email για να σου συστηθώ πλήρως.

quote:
Έτσι νοιώθω ,ακριβώς έτσι, σαν την πρώτη σπείρα όταν πέφτει το βοτσαλάκι στο νερό....αυτή η σπείρα που απλώνεται στο όλον ,το ακουμπάει, και το δονεί ανάλογα. Νοιώθω να είμαι μέρος του σύμπαντος και όχι μια ξεχωριστή οντότητα, κι έτσι λειτουργώ.
Μακάρι να μπορούσε να γίνει αντιληπτό από όλους αλλά κανέναν δεν συμφέρει να συμβεί, γι’ αυτό διαμορφώνουν συνειδήσεις, γι' αυτό αποκοιμίζουν το πνεύμα!

Με εκφράζουν (σχεδόν) πλήρως τα παραπάνω.

Όσο για το «Μακάρι να μπορούσε να γίνει αντιληπτό από όλους αλλά κανέναν δεν συμφέρει να συμβεί» σε πληροφορώ ότι σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες στον πλανήτη που σκέφτονται όπως εμείς.
Αν αισθάνεσαι ορισμένες φορές μόνη, λόγω εσωτερικής ευαισθησίας, ... να ξέρεις ότι δεν είσαι καθόλου μόνη, ...

Σε χαιρετώ φιλικά
Κώστας


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

karma
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
497 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 00:29:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους karma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέρον θέμα ! Τώρα... από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις...

Ας αρχίσουμε από το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητό μας είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός που σηματοδοτεί (και έχει καταγράψει) μνήμες, εμπειρίες και νουθετήσεις από την παρούσα μας ενσάρκωση αλλά και από τις προηγούμενες...

Οι σκέψεις είναι απόρροια αυτού του πολύπλοκου μηχανισμού, ιδιαίτερα οι αρνητικές, που θεωρούνται σαν ένας ανασταλτικός παράγοντας στη δράση αλλά και στην αντίδραση.

Το μυστικό, πιστεύω, ότι κρύβεται... στο να μην κάνεις σκέψεις !!!! Οι αρνητικές σκέψεις δηλητηριάζουν, κατατρώγουν την αυτοπεποίθηση και οδηγούν στον «εσωτερικό διάλογο»...

Τώρα πως θα γίνει αυτό...

Το ζητούμενο κάθε ψυχής που ενσαρκώνεται στη γη είναι η εξέλιξη (μέσα από τα «μαθήματα» που έχει να λάβει) και η εξέλιξη επέρχεται μέσα από την αυτογνωσία. Οι εμπειρίες που βιώνουμε, ο τρόπος που μεγαλώσαμε, τα κοινωνικά κατεστημένα κ.λ.π. ανήκουν στα «μαθήματα» αυτά. Χρειάζεται δουλειά, για περάσεις με επιτυχία τις «εξετάσεις» και για να προχωρήσεις....

Αυτό στην περίπτωση που έχεις έρθει εδώ σαν... μαθητής !Φιλικά, http://astro.forumup.com/


η karmaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 10:53:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή karma

Καλώς ήρθες σ’ αυτό το post.

Στο μήνυμά σου νομίζω ότι δίνεις έμφαση στη Μαθητεία. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η εισήγηση, γιατί ακόμη και σήμερα σπάνια οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εν συνειδήσει ως μαθητές.

Μιλάς για το υποσυνείδητο και νομίζω ότι εννοείς αυτό που στην εσωτερική φιλοσοφία ονομάζουμε αστρικό σώμα. Για τις αρνητικές σκέψεις που είναι αποτέλεσμα της δράσης των κατώτερων υποπεδίων αυτού του σώματος, των αρνητικών επιθυμιών που ο μαθητής αναλαμβάνει πρωταρχικά με διάφορα μέσα και τεχνικές να εξαλείψει από τον χαρακτήρα του. Αυτές οι καταγραφές δηλητηριάζουν την σκέψη μας και θολώνουν τον νου. …
Δίνεις επίσης και μία τεχνική σχετική με την μη σκέψη, … αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες διαλογιστικές τεχνικές στην γραμμή της Ράτζα Γιόγκα, του συνειδητού ελέγχου του νου, όπως δίδονται μέσα από τις σούτρες του Πατάντζαλι και το βιβλίο «Το φως της Ψυχής» της Alice Bailey.

Σχετικά με την Μαθητεία για χρήσιμες πληροφορίες αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο θέμα «Τι είναι προσωπικότητα και τι Ψυχή; Διάκριση» http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8565, καθώς επίσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση «http://www.lucistrust.org/greek/arcane/index.html».

Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να αναπτύξουμε εποικοδομητικό διάλογο στην γραμμή που επιθυμείς.

Σε χαιρετώ φιλικά
Εύχομαι να είσαι καλά


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

karma
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
497 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/10/2006, 14:04:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους karma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
oros777

Καλώς ήρθες σ’ αυτό το post.

Στο μήνυμά σου νομίζω ότι δίνεις έμφαση στη Μαθητεία. Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η εισήγηση, γιατί ακόμη και σήμερα σπάνια οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εν συνειδήσει ως μαθητές.


Καλώς σας βρήκα !

Πολύ σωστά ! Έχεις παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι - «μαθητές» διακατέχονται συχνά από θυμό ; Ο θυμός αυτός προκύπτει από το γεγονός ότι ... «σπάνια οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εν συνειδήσει ως μαθητές.» !

quote:
oros777

Μιλάς για το υποσυνείδητο και νομίζω ότι εννοείς αυτό που στην εσωτερική φιλοσοφία ονομάζουμε αστρικό σώμα.


Εννοώ ακριβώς αυτό !

quote:
oros777

Δίνεις επίσης και μία τεχνική σχετική με την μη σκέψη, … αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες διαλογιστικές τεχνικές...

Η τεχνική αυτή αφορά τις αρνητικές σκέψεις... σε σχέση με τους μαθητές ! Ανάλογα, τώρα, το επίπεδο εξέλιξης μας, μπορούμε να προχωρήσουμε στο διαλογισμό και κατ’ επέκταση στην αυτογνωσία.

Έριξα μια ματιά στα links που προτείνεις. Πιστεύω, ότι κινούμαστε στο ίδιο «μήκος κύματος». Αν θέλεις, ρίξε και εσύ μια ματιά στις δημοσιεύσεις μου, σε ανάλογα θέματα.Φιλικά, http://astro.forumup.com/


η karmaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2006, 11:56:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή karma καλημέρα

Χθες περιπλανήθηκα για αρκετή ώρα στις διάφορες δημοσιεύσεις σου μέσα στο esoterica.

Συμφωνώ με όλα όσα λες και γενικότερα με τον τρόπο της σκέψης σου. Φυσικά σε πολλά σημεία παρατηρώ αρκετή έως πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα στον τρόπο που σκέπτεσαι που πιθανόν σχετίζεται με αυτό που αναφέρεις σχετικά με τον θυμό που διακατέχει τους περισσότερους ανθρώπους μαθητές, … που σπάνια αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εν συνειδήσει ως μαθητές.

Σχετικά με αυτό το θέμα του θυμού όπως λες νομίζω ότι παίζει ρόλο και το ζωδιακό σημείο, ο ακτινικός εξοπλισμός, το σημείο πόλωσης, … ανεξάρτητα με το σημείο της συνειδησιακής εξέλιξης. Ο θυμός όμως μπορεί να υπάρχει όπως παραδείγματος χάριν στην περίπτωση της Μπλαβάτσκι (προχωρημένη μαθήτρια) που την είχαν κατά συκοφαντήσει με ατέλειωτες επιθέσεις ακόμη και μέσα στους χώρους της Θεοσοφίας οι στενοί της συνεργάτες.
(Δεν ξέρω αν διάβασες το τελευταίο βιβλίο σχετικά με την βιογραφία της Μπλαβάτσκι από τις εκδόσεις Κέδρος).
Λέγεται ότι τον Ιησού δεν τον σκότωσαν οι άνθρωποι, αλλά οι μαθητές του. Εννοώ με χιλιάδες αρνητικές σκέψεις και έλλειψη εμπιστοσύνης που του έδειχναν!!!
Το ίδιο συνέβαινε κατά κάποιον τρόπο και με την Alice Bailey όταν μεταβίβαζε στους μαθητές, τα γράμματα που τις μετέδιδε τηλεπαθητικά ο Djwhal Khul.
Όταν στα γράμματα υπήρχαν θετικά σχόλια προς τους μαθητές τότε αυτοί έλεγαν ότι αυτά προερχόταν από τον Djwhal Khul, όταν είχαν αρνητικά σχόλια έλεγαν ότι τα έγραφε η Alice Bailey. Γι’ αυτό η Alice Bailey υπέφερε από την καρδιά της (και τελικά πέθανε το 1949 απ’ αυτό) επειδή δεν μπορούσε να αντέξει τις επικριτικές διαθέσεις των συμμαθητών της. Στο δεύτερο μέρος της Ζωής της απορροφούσε μέσα στην καρδιά της, ως είδος υπηρεσίας, αυτόν τον αρνητισμό των συμμαθητών της και διασκορπούσε τα αρνητικά επί μέρους στοιχειακά. …

Επειδή αναφέρεσαι σε διάφορα σημεία (των δημοσιεύσεών σου) σχετικά με την εξέλιξη της συνείδησης και διακρίνεις τους ανθρώπους σε νεαρές και παλιές ψυχές (και φυσικά δεν χρειάζεται να σου πω ότι συμφωνώ εντελώς) όπως κάνουν όλοι οι εν συνειδήσει μαθητές, δεν ξέρω σε τι βαθμό έχεις ασχοληθεί σε βάθος σχετικά με το θέμα των Μυήσεων και αν είναι εποικοδομητικό κάποια στιγμή να ανοιχθεί αυτό το θέμα στο esoterica. Αν θα προκαλούσε κλυδωνισμούς και αντιδράσεις επί αντιδράσεων, ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ακόμη αποδοχή των εσωτερικών διδασκαλιών σε βάθος.

Ξέρεις ότι αν κάποιος (κάποια) είναι εν συνειδήσει μαθητής (μαθήτρια) αντιλαμβάνεται ποιοι είναι αυτοί που προπορεύονται και ποιοι τον ακολουθούν ως προς την εξέλιξη της συνείδησης. Γιατί ο μαθητής πάντοτε βοηθά αυτούς που τον ακολουθούν, όπως με την σειρά του δέχεται την βοήθεια των ανωτέρων του. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με δόκιμους μαθητές (σχετικά) που το επόμενο βήμα τους συνειδησιακά είναι να οικοδομήσουν ορθό χαρακτήρα. Αυτοί αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα τώρα …

Πολύ παλιότερα είχα ασχοληθεί με την Αστρολογία, αλλά από κάποιο σημείο και έπειτα άλλαξα πλεύση και ασχολήθηκα σε βάθος με την επιστήμη των επτά ακτίνων και λιγότερο με την Εσωτερική Αστρολογία. Μετά την έκθεση των παραπάνω, ελπίζω να πιστεύεις, ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε στο ίδιο «μήκος κύματος» όπως αναφέρεις.

Σε χαιρετώ φιλικότατα

http://www.oros7.gr/


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

karma
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
497 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/10/2006, 15:17:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους karma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
oros777

Συμφωνώ με όλα όσα λες και γενικότερα με τον τρόπο της σκέψης σου. Φυσικά σε πολλά σημεία παρατηρώ αρκετή έως πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα στον τρόπο που σκέπτεσαι που πιθανόν σχετίζεται με αυτό που αναφέρεις σχετικά με τον θυμό που διακατέχει τους περισσότερους ανθρώπους μαθητές, … που σπάνια αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους εν συνειδήσει ως μαθητές.


Ακριβώς ! Για να φθάσουμε στο... πανεπιστήμιο θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από την αλφαβήτα !!!! Η επιφύλαξη... είναι απαραίτητη !

quote:
oros777

(Δεν ξέρω αν διάβασες το τελευταίο βιβλίο σχετικά με την βιογραφία της Μπλαβάτσκι από τις εκδόσεις Κέδρος).


Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά είμαι ενήμερη για το έργο της (επισκέφθηκα, μάλιστα και το ίδρυμα «Μπλαβάτσκι» στο Λονδίνο, δύο φορές).

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε η Μπλαβάτσκι με την καρδιά της σχετίζεται με το τσάκρας της Αγάπης.

quote:
oros777

Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι ο κόσμος είναι γεμάτος με δόκιμους μαθητές (σχετικά) που το επόμενο βήμα τους συνειδησιακά είναι να οικοδομήσουν ορθό χαρακτήρα. Αυτοί αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα. Δεν θα επεκταθώ στο θέμα τώρα …


Όπως έχω αναφέρει και σε άλλες μου δημοσιεύσεις, θεωρώ ότι η γη ανήκει στην τρίτη βαθμίδα εξέλιξης (ας πούμε ότι είναι ένα δημοτικό σχολείο). Άρα ο κόσμος είναι γεμάτος με δόκιμους μαθητές... και λίγους δασκάλους !

quote:
oros777

Πολύ παλιότερα είχα ασχοληθεί με την Αστρολογία, αλλά από κάποιο σημείο και έπειτα άλλαξα πλεύση και ασχολήθηκα σε βάθος με την επιστήμη των επτά ακτίνων και λιγότερο με την Εσωτερική Αστρολογία. Μετά την έκθεση των παραπάνω, ελπίζω να πιστεύεις, ότι εξακολουθούμε να κινούμαστε στο ίδιο «μήκος κύματος» όπως αναφέρεις.


Πιστεύω, ότι μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο ! Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι η ταυτότητα της ψυχής μας ! Δείχνει από τι είδους ενσαρκώσεις προερχόμαστε και τα «μαθήματα» που έχουμε έρθει να πάρουμε σε αυτή μας τη ζωή, για την εξέλιξή μας.

Θα ήταν χαρά μου να επισκεφθείς και τη δική μας ιστοσελίδα.Φιλικά, http://astro.forumup.com/

η karmaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2006, 10:24:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή karma

Την δική σας ιστοσελίδα (όπως λες) την επισκέφτηκα εδώ και μέρες, … και χθες, …

Για το θέμα μας της Μαθητείας για λίγο ακόμη και την σχέση του Εγώ – Ψυχής με τον άνθρωπο (την προσωπικότητα), …
--------------------------------------

… Μια άλλη αιτία διαφοράς μπορεί να οφείλεται στην πόλωση των σωμάτων. Αν δεν το αναγνωρίσουμε αυτό στην εξέταση των ανθρώπων, θα επακολουθήσει έλλειψη κατανόησης. Όταν χρησιμοποιείτε τον όρο: “άνθρωπος πολωμένος στο αστρικό του σώμα” – στην πραγματικότητα εννοείτε έναν άνθρωπο του οποίου το εγώ εργάζεται κυρίως μέσω αυτού του φορέα. Η πόλωση δείχνει την καθαρότητα του αγωγού. Ας το επεξηγήσω. Το εγώ του μέσου ανθρώπου εδρεύει στο τρίτο υποπεδίο του νοητικού πεδίου. Αν ο άνθρωπος έχει αστρικό φορέα που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από αστρική ύλη του τρίτου υποπεδίου και νοητικό φορέα που είναι κυρίως στο πέμπτο υποπεδίο, το εγώ θα επικεντρώσει την προσπάθεια του στο αστρικό σώμα. Αν έχει νοητικό σώμα από ύλη του τέταρτου υποπεδίου και αστρικό σώμα του πέμπτου υποπεδίου, η πόλωση θα είναι νοητική.
Όταν λέτε ότι το εγώ έχει μεγαλύτερο ή μικρότερο έλεγχο ενός ανθρώπου, στην πραγματικότητα εννοείτε ότι ο άνθρωπος δόμησε στα σώματα του ύλη των ανώτερων υποπεδίων.
Το εγώ αναλαμβάνει τον έλεγχο με ενδιαφέρον μόνο όταν ο άνθρωπος εξαλείψει σχεδόν ολοκληρωτικά ύλη του έβδομου, έκτου και πέμπτου υποπεδίου απ’ τους φορείς του. Όταν δομήσει μια ορισμένη αναλογία ύλης του τέταρτου υποπεδίου, το εγώ επεκτείνει τον έλεγχό του· όταν υπάρχει ορισμένη αναλογία του τρίτου υποπεδίου, τότε ο άνθρωπος είναι στην Ατραπό· όταν επικρατεί ύλη του δεύτερου υποπεδίου, τότε λαμβάνει μύηση κι όταν έχει ύλη μόνο της ατομικής ουσίας, γίνεται Διδάσκαλος. Επομένως το υποπεδίο στο οποίο βρίσκεται ο άνθρωπος έχει σημασία και η αναγνώριση της πόλωσης του διευκρινίζει τη ζωή.
(Από το βιβλίο της Λευκής Μαγείας)
-----------------------------------

Θα πρόσεξες στο post «Τι είναι Προσωπικότητα και τι Ψυχή; Διάκριση» http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8565 σχετικά με την εξέλιξη των αισθήσεων στα πεδία ότι στο τέταρτο υποπεδίο του νοητικού πεδίου έχουμε την λέξη κλειδί Διάκριση. (Το τέταρτο υποπεδίο του Νοητικού πεδίου είναι το ανώτερο τμήμα της Προσωπικότητας).
Στο τρίτο υποπεδίο υπάρχει η λέξη κλειδί Πνευματική Διάκριση και στο δεύτερο υποπεδίο η λέξη κλειδί Ανταπόκριση σε ομαδικό κραδασμό. Τα υποπεδία δεύτερο και τρίτο του νοητικού πεδίου (αφηρημένος νους) είναι υποπεδία που βρίσκεται το Εγώ – Ψυχή του ανθρώπου σε σαράντα εννέα και τριάντα πέντε ομάδες αντιστοίχως.

Όταν οι εσωτεριστές Ψυχολόγοι και Αστρολόγοι γνωρίζουν τα παραπάνω παρατηρώντας τους συνανθρώπους τους, δηλαδή όταν χρησιμοποιούν την «διάκριση», «πνευματική διάκριση» και «συνδέονται με εγωϊκές ομάδες» εν συνειδήσει στην καθημερινότητα, τότε μπορούν να συμπεραίνουν ότι οι άνθρωποι είναι πολύ εξελιγμένοι!!! Έχει αρχίσει να δομείται η ανταχκάρανα (Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου) μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής!!! Θα πρέπει να παρατηρούν τον «Τρόπο λειτουργίας της σκέψης» των συνανθρώπων τους, που σε τελική ανάλυση φανερώνει την εκδήλωση του Εγώ – Ψυχής.

Με αφετηρία τα παραπάνω σίγουρα μπορεί να γραφεί κάποιο σημαντικότατο πνευματικό άρθρο.

(Παρατήρησα ότι χθες στο θέμα «Μετεμψύχωση Μετενσάρκωση» έλεγες ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε «καθ΄εικόνα και καθ’ ομοίωση», …
Τι είναι όμως ο άνθρωπος; Ελάχιστα είναι γνωστά, …
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=8543
--------------------------------
α. O Άνθρωπος εκπορεύεται από το εναδικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό του σημείο στο πέμπτο επίπεδο, το νοητικό, αλλά επιζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα τρία κατώτερα πεδία, το νοητικό, το αστρικό και το φυσικό.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 271 Αγγλ.)
---------------------------------
Οι ανθρώπινες ενάδες (που βρίσκονται στο εναδικό πεδίο) όμως είναι κύτταρα στο σώμα του Πλανητικού Λόγου που στην συνέχεια είναι κέντρο Του Ηλιακού Λόγου – του Θεού. Με αυτή την έννοια ο άνθρωπος είναι «καθ΄εικόνα και καθ’ ομοίωση». Ξέρεις υπάρχουν οι ορυκτές, φυτικές, ζωϊκές, ανθρώπινες μονάδες (ενάδες). Τι είναι όμως οι μονάδες;
Βλέπεις ότι και η εσωτερική φιλοσοφία έχει άμεση σχέση με τα μαθηματικά, όπως και η αστρολογία).

Αγαπητή karma ελπίζω να μην σε κούρασα για σήμερα.

Σε χαιρετώ
Καλή σου μέρα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2006, 11:01:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Τα υποπεδία δεύτερο και τρίτο του νοητικού πεδίου (αφηρημένος νους) είναι υποπεδία που βρίσκεται το Εγώ – Ψυχή του ανθρώπου σε σαράντα εννέα και τριάντα πέντε ομάδες αντιστοίχως.

Διόρθωση:

quote:
Τα υποπεδία δεύτερο και τρίτο του νοητικού πεδίου (αφηρημένος νους) είναι υποπεδία που βρίσκεται το Εγώ – Ψυχή του ανθρώπου σε σαράντα εννέα και σαράντα δύο ομάδες αντιστοίχως


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

karma
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
497 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/10/2006, 15:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους karma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777

Δε με κούρασες καθόλου ! Ο γόνιμος διάλογος είναι πάντα χαρά μου !

Ξέρεις τι παρατήρησα ; Ότι σε, γενικές γραμμές, πρεσβεύουμε τα ίδια πράγματα. Απλά οι ερμηνείες είναι διαφορετικές. Γιατί η Συμπαντική Αλήθεια είναι μόνο μία, όπως και να την ερμηνεύσουμε.

Προσωπικά, δίνω έμφαση στο επίπεδο εξέλιξης της ψυχής, από εκεί, άλλωστε, πηγάζουν όλα. Υψηλό επίπεδο = δάσκαλος, χαμηλό - μεσαίο = μαθητής.

Όσο για το «καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση», αυτή είναι μία άλλη ιστορία....Φιλικά, http://astro.forumup.com/


η karmaΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/10/2006, 01:06:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή Κάρμα

quote:
Προσωπικά, δίνω έμφαση στο επίπεδο εξέλιξης της ψυχής, από εκεί, άλλωστε, πηγάζουν όλα. Υψηλό επίπεδο = δάσκαλος, χαμηλό - μεσαίο = μαθητής.

Το θέμα της εξέλιξης της συνείδησης είναι πάρα πολύ σημαντικό και αφού και τους δύο μας ενδιαφέρει πολύ ας συνεχίσουμε για λίγο την συζήτησή μας.

Ξέρεις αυτό το θέμα έχει δύο σκέλη στο ένα μπορεί να το θεωρήσουμε όπως το λες παραπάνω, αλλά στο άλλο όταν υπεισέρχεται το θέμα των μυήσεων έχουμε αλλαγή στο χαμηλό – μεσαίο όπως λες το σημείο του μαθητή. Ο άνθρωπος όταν είναι προσωπικός και δεν έχει ουδεμία επαφή με την Αθάνατη Ψυχή του, που βρίσκεται στα ανώτερα υποπεδία του νοητικού πεδίου (εκτός προσωπικότητας), δεν θεωρείται μαθητής.
Μαθητής είναι αυτός (όπως λέγαμε στις προηγούμενες συζητήσεις μας) που έχει συνείδηση της μαθητείας του (και φυσικά της αθάνατης Ψυχής του). Αυτός που δεν έχει συνείδηση της μαθητείας του, που είναι μόνον προσωπικός και που ενδιαφέρεται μόνο για τα θέματα της καθημερινής επιβίωσης και για τις αντικειμενικές δραστηριότητες, δεν είναι μαθητής.

Συνεπώς έχουμε.

Χαμηλό σημείο εξέλιξης της συνείδησης = Μη μαθητής

Μεσαίο σημείο εξέλιξης της συνείδησης = Μαθητής

Υψηλό σημείο εξέλιξης της συνείδησης = Μυημένος

Πολύ υψηλό σημείο εξέλιξης της συνείδησης = Δάσκαλος

Σχετικά με την εξέλιξη της συνείδησης είχα παραθέσει ένα απόσπασμα από την «Εσωτερική ψυχολογία ΙΙ» στο θέμα «Φωτισμένοι και Σκοτεινοί άνθρωποι», το ξανά παραθέτω εδώ γιατί είναι πολύ χρήσιμο.
-----------------------------------
.......
Aυτές οι ψυχές περνώντας κυκλικά μέσα από διάφορες μορφές ζωής στη μακρά εξελικτική διαδικασία φθάνουν τελικά σε πλήρη, αυτοσυνείδητη ύπαρξη. M’ αυτό εννούμε ότι είναι αυτοκαθοριζόμενες, αυτορυθμιζόμενες και με αυτεπίγνωση. Έχουν επίσης συνείδηση και ανταποκρίνονται στο περιβάλλον τους.
Εφόσον επιτευχθεί η συνειδητή αυτή επίγνωση, τότε η πρόοδος γίνεται ταχύτερη. Πρέπει να έχετε κατά νου ότι πολλά ανθρώπινα όντα δεν έχουν τέτοια επίγνωση. Oι ομαδοποιήσεις που προκύπτουν απ’ αυτή την επίγνωση (περιορίζοντας τις ιδέες μας ολοκληρωτικά σ’ εκείνες που είναι μέσα στην ακτίνα της ανθρώπινης οικογένειας) μπορούν να εκφρασθούν ως εξής:
1. Oι ψυχές που ζουν αλλά των οποίων η συνείδηση κοιμάται. Είναι τα υπνώττοντα ανθρώπινα όντα των οποίων η νοημοσύνη είναι τέτοιας χαμηλής τάξης και η επίγνωση του εαυτού τους και της ζωής είναι τόσο αμυδρή και νεφελώδης, ώστε μόνο οι κατώτατες μορφές της ανθρώπινης ύπαρξης υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία. Φυλετικά, εθνικά κι ομαδικά δεν υφίστανται σαν καθαροί τύποι, αλλά περιστασιακά τέτοια πρόσωπα προβάλλουν από τα καταγώγια των μεγάλων μας πόλεων. Eίναι σαν “οπισθοδρόμηση” και ποτέ δεν εμφανίζονται ανάμεσα σ’ αυτούς που ονομάζονται φυσικοί άγριοι ή χωρικοί.
2. Oι ψυχές που έχουν απλώς επίγνωση της ζωής του φυσικού πεδίου και της αίσθησης. Aυτοί οι άνθρωποι είναι βραδείς, αδρανείς, άναρθροι, φοβισμένοι απ’ το περιβάλλον τους, αλλά δεν είναι φοβισμένοι όπως οι πιο προχωρημένοι και συναισθηματικοί τύποι από τα γεγονότα. Δεν έχουν αίσθηση του χρόνου ή του σκοπού· σπάνια μπορούν να εξασκηθούν πάνω σε κάποια νοητική γραμμή και πολύ σπάνια εμφανίζουν επιδεξιότητα σε κάποια κατεύθυνση. Mπορούν να σκάβουν και να κουβαλούν κάτω από καθοδήγηση· τρώνε, κοιμούνται και αναπαράγουν, ακολουθώντας τα φυσικά ένστικτα του ζωώδους σώματος. Συναισθηματικά όμως κοιμούνται και νοητικά δεν είναι καθόλου αφυπνισμένοι. Kι αυτοί επίσης είναι σχετικά σπάνιοι, παρότι μπορούν να βρεθούν αρκετές χιλιάδες στον πλανήτη μας. Mπορούν να αναγνωρισθούν απ’ την πλήρη ανικανότητά τους ν’ ανταποκριθούν σε συναισθηματική και νοητική εκπαίδευση και καλλιέργεια.
3. Oι ψυχές που αρχίζουν να ολοκληρώνονται και είναι ζωντανές συναισθηματικά και ψυχιστικά. Σ’ αυτές βέβαια η ζωώδης φύση είναι αφυπνισμένη και η επιθυμητική φύση είναι αχαλίνωτη. Aυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε όλες τις φυλές σε μικρό βαθμό κι ένας αριθμός τους μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στους νέγρους, μια φυλή που περιέχει μεγάλο αριθμό όσων είναι σήμερα σχετικά παιδιά. Είναι παιδικές ψυχές και παρότι ο νοητικός μηχανισμός υπάρχει και μερικές απ’ αυτές μπορούν να εκπαιδευθούν στη χρήση του, η επικρατούσα έμφαση της ζωής είναι εντελώς στη φυσική δραστηριότητα όπως ελαύνεται από την επιθυμία για κάποιου είδους ικανοποίηση και από μια ρηχή “ζωή επιθυμίας” ή επιθυμητική φύση, σχεδόν ολότελα προσανατολισμένη στη φυσική ζωή. Oι ψυχές αυτές είναι οι σύγχρονες αντιστοιχίες των παλιών Λεμουρείων πολιτισμών.
4. Oι ψυχές που είναι πρωτίστως συναισθηματικές. H νοητική φύση δε λειτουργεί έντονα και μόνο σπάνια παρασύρεται σε δραστηριότητα και το φυσικό σώμα γλιστρά σταθερά στο βασίλειο του ασυνείδητου. Σε κάθε φυλή και έθνος υπάρχουν εκατομμύρια τέτοιων ψυχών σε ύπαρξη. Mπορούν να θεωρηθούν σαν οι σύγχρονοι Ατλάντειοι.
5. Eκείνες οι ψυχές που μπορούν πλέον να ταξινομηθούν σαν νοήμονα ανθρώπινα όντα, ικανά για νοητική εφαρμογή – αν εκπαιδευθούν – και δείχνουν ότι μπορούν να σκεφθούν αν παραστεί ανάγκη. Ωστόσο είναι ακόμη κατεξοχήν συναισθηματικές. Aποτελούν τον όγκο της σύγχρονης ανθρωπότητας αυτή την εποχή. Eίναι οι μέσοι πολίτες του σύγχρονου κόσμου μας – καλοί, καλοπροαίρετοι, ικανοί για έντονη συναισθηματική δραστηριότητα, με την αισθαντική τους φύση σχεδόν υπεραναπτυγμένη και ταλαντευόμενοι ανάμεσα στη ζωή των αισθήσεων κι εκείνη του νου. Aιωρούνται ανάμεσα στους πόλους της εμπειρίας. Oι ζωές τους αναλίσκονται σε μια αστρική αναταραχή, αλλά έχουν σταθερά αυξανόμενα διαλείμματα όπου ο νους μπορεί να γίνει στιγμιαία αισθητός κι έτσι ανάλογα με την ανάγκη επιτυγχάνουν σημαντικές αποφάσεις. Πρόκειται για τους καλούς ευγενικούς ανθρώπους που ωστόσο ελέγχονται κυρίως από τη μαζική συνείδηση, επειδή είναι σχετικά μη σκεπτόμενοι. Mπορούν να επιστρατευθούν και να τυποποιηθούν με ευκολία απ’ την ορθόδοξη θρησκεία και κυβέρνηση και είναι τα “πρόβατα” της ανθρώπινης οικογένειας.
6. Oι ψυχές που σκέφτονται και είναι διάνοιες. Αυξάνονται σε αριθμό σταθερά και αποκτούν ισχύ καθώς οι εκπαιδευτικές μας διαδικασίες και οι επιστημονικές μας ανακαλύψεις φέρνουν αποτελέσματα και διευρύνουν την ανθρώπινη επίγνωση. Aποτελούν την κρέμα της ανθρώπινης οικογένειας και είναι οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία σε κάποιο τμήμα της ανθρώπινης ζωής. Eίναι συγγραφείς, καλλιτέχνες, στοχαστές σε διάφορα πεδία της ανθρώπινης γνώσης κι έφεσης, πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, επιστήμονες, ειδικευμένοι εργάτες και τεχνίτες κι όλοι εκείνοι που, αν και στις πρώτες τάξεις, παίρνουν ωστόσο ιδέες και προτάσεις κι εργάζονται μαζί τους για το υπέρτατο όφελος της ανθρώπινης οικογένειας. Eίναι οι ζηλωτές του κόσμου κι όσοι αρχίζουν να περιέχουν το ιδανικό της υπηρεσίας στη συνείδησή τους.
7. Εκείνες οι ψυχές των οποίων η αίσθηση επίγνωσης στο φυσικό πεδίο είναι πια τέτοιας τάξης ώστε μπορούν να περάσουν στη Δοκιμαστική Aτραπό. Eίναι οι μυστικιστές, με συνείδηση της δυαδικότητας, διχασμένοι ανάμεσα στα ζεύγη των αντιθέτων, αλλά είναι ακόμη ανίκανοι να ησυχάσουν μέχρι να πολωθούν στην ψυχή. Eίναι οι ευαίσθητοι, αγωνιζόμενοι άνθρωποι που ποθούν την αποδέσμευση από την αποτυχία και την ύπαρξη στον κόσμο σήμερα. Oι νοητικές φύσεις τους είναι ζωντανές και δραστήριες αλλά δεν μπορούν ακόμη να τις ελέγξουν όπως πρέπει και η ανώτερη φώτιση παραμένει προς το παρόν μια χαρμόσυνη ελπίδα και μια τελική δυνατότητα.
8. Oι ψυχές των οποίων η νοημοσύνη και η αγαπητική φύση αρχίζουν να είναι τόσο αφυπνισμένες και ολοκληρωμένες ώστε μπορούν ν’ αρχίσουν να διανύουν την Aτραπό της Mαθητείας. Eίναι οι πρακτικοί μυστικιστές ή οι αποκρυφιστές των σύγχρονων καιρών.
9. Oι ψυχές που είναι μυημένες στα μυστήρια της βασιλείας του Θεού. Είναι ψυχές που δεν έχουν μόνο συνείδηση των φορέων έκφρασής τους, της ολοκληρωμένης προσωπικότητας κι επίσης συνείδηση των εαυτών τους σαν ψυχών, αλλά γνωρίζουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “η ψυχή μου και η ψυχή σου” αλλά απλώς “η Ψυχή”. Tο γνωρίζουν αυτό όχι μόνο σαν νοητική πρόταση και σαν αισθητή πραγματικότητα, αλλά επίσης σαν γεγονός στη δική τους συνείδηση.
10. Oι ψυχές που έχουν επιτύχει την αποδέσμευση από όλους τους περιορισμούς της μορφικής φύσης και κατοικούν αιώνια στη συνείδηση της Μίας Ψυχής, αποσυρμένες από την ταύτιση με οποιαδήποτε έφεση της μορφικής ζωής, αδιάφορο πόσο πολύ αναπτυγμένης. Mπορούν και χρησιμοποιούν τη μορφή κατά βούληση για τους σκοπούς του γενικού καλού. Είναι οι Διδάσκαλοι της Zωής, οι τέλειοι μύστες.
(Από το βιβλίο Εσωτερική Ψυχολογία II, σελ.203 – 208 Αγγλ.)
-------------------------------

Θα παρατηρήσεις ότι μόνο από το στάδιο 7 και μετά, μπορούμε να μιλήσουμε για μαθητεία!!!

Σε χαιρετώ φιλικά


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

isNoGood
Νέο Μέλος

Laos
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2006, 05:05:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους isNoGood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και δεν είναι σαφής η αρχική τοποθέτηση, μιας και άλλα υπονοεί ο τίτλος, άλλα η τεχνική διάσταση του θέματος (σβήσιμο πληροφοριών!)και άλλα η κοινωνική διάσταση (ΜΜΕ, κλπ,) η έμφαση νομίζω δίδεται στο κοινωνικό κυρίως μέρος με αναφορές στο τεχνικό!

Πάντως όλα αυτά περί λανθασμένων πληροφοριών, δεν αποτελούν την ορθή ερμηνεία της παραπληροφόρησης, ούτε δικαιολογούν τον εθισμό των ατόμων σε θλιβερά ήθη και φαινόμενα παρακμής.

Ούτε βέβαια υπάρχουν "λάθος" και "σωστές" πληροφορίες. Στην σημερινή εποχή του πλουραλισμού, είναι γνωστό και το καλό και το κακό. Το τι διαλέγει κανείς είναι μια προσωπική του υπόθεση, μια προσωπική στάση ζωής, είναι κάτι βαθύτερο από μια απλή ανάγνωση "πληροφοριών".

Γιατί βέβαια, πολλοί ομιλούν για αρετή (όπως ο αρχικός συγγραφέας) αλλά λίγοι είναι οι ενάρετοι (ελπίζω και ο αρχικός συγγραφέας!).

ath.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

isNoGood
Νέο Μέλος

Laos
17 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2006, 05:16:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους isNoGood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και επίσης, όλες αυτές οι θεωρίες περί εξελικτικής συνείδησης, κλπ. μπλα-μπλά, είναι βούτυρο στο ψωμί των ισχυρών, αποτελούν την υγιεινή δίαιτα στου συστήματος, γιατί αφενός μεν αποκοιμίζουν και μεταθέτουν το πρόβλημα σε ένα θεωρητικό επίπεδο και αφετέρου από τη στιγμή που δεν αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα, το σύστημα μετά χαράς τις δέχεται και τις προβάλει.

Αν νομίζει κανείς πως με τις αναλύσεις περί ψυχής και σκέψης θα ανατρέψει το σύστημα ή αν πιστεύει πως η ανατροπή γίνεται με θεωρητικές αναπολήσεις, είναι βαθιά νυχτωμένος!

ath.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2006, 19:31:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ isNoGood

Ευχαριστώ για την γνώμη και την άποψή σου.
Νομίζω ότι προσδιόρισες επαρκώς τον τρόπο λειτουργίας της σκέψης και το στίγμα σου.

quote:
Αν νομίζει κανείς πως με τις αναλύσεις περί ψυχής και σκέψης θα ανατρέψει το σύστημα ή αν πιστεύει πως η ανατροπή γίνεται με θεωρητικές αναπολήσεις, ...

Όσο για το μπλά – μπλά σχετικά με τις αναλύσεις για την ψυχή και τις θεωρητικές αναπολήσεις, ... σου υπενθυμίζω ότι βρίσκεσαι μέσα σε ένα site «esoterica.gr», που το μήνυμα των υπευθύνων της αρχικής σελίδας αναφέρει:

ESOTERICA.gr - Μήνυμα από τη συντακτική ομάδα –
Καλωσήλθατε στο ESOTERICA.gr, την Πύλη στον ελληνικό δικτυακό χώρο για τη Μεταφυσική έρευνα και την Εσωτερική αναζήτηση. Τα Μυστήρια του κόσμου που μας περιβάλλει και τα Μυστήρια του εσωτερικού μας κόσμου αποτελούν τα αντικείμενα μελέτης του ESOTERICA.gr.

Αν δεν σε εκφράζει αυτό το μήνυμα για πιό λόγο άραγε μπήκες στο «esoterica»;

Πάντως ανεξάρτητα με τα παραπάνω εύχομαι να είσαι καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αναζητητης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2006, 05:06:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αναζητητης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
oros ωραια τα λες φιλε μου.
ειναι απειρος το σημαντικοτερο θεμα που εχω διαβασει στο εσοτερικα.
να δωσω λιγο τον δικο μου τροπο σκεψης.
ηρθε πριν 2000 χρονια καποιος και εδωσε ενα σκοπο
μιλησε για την θεωση
και μας ζητησε να πιστεψουμε οτι οταν πραξουμε αυτα τα 2 απλα πραγματα θα φτασουμε εκει
μιλησε για καθαρση και για ανυψωση.
εβαλε ταξη στο χαος με 3 απλες λεξεις.
η θεωση ειπε θα ερθει με καθαρση και ανυψωση
ειλικρινα τζαμπα τοσα βιβλια που διαβασα οταν με 3 απλες λεξεις περιεγραψε το χαος.
οποιος ξερει απο εξω αυτη τη σειρουλα ξερει περισσοτερα απο οσος ο κοσμος μαζι.
αγαπητοι συνομιλητες η επαγωγη ειναι αναποφευκτη η μαλλον συνειδητα απαραιτητη για οποιον θελει να φτασει στην αρχη.
οταν τα πραγματα γινονται απλα.
να μιλησω τωρα λιγο για το πως αντιλαμβανομαι τη λεξη καθαρση.
αλλο νιωθω αλλο σκεφτομαι κατεληξα και εμαθα να διαχωριζω το συναισθημα απο τη σκεψη μου.
εμαθα να το διαχωριζω και να το αφηνω να εκδηλωνετε πανω στο σωμα μου.
πηρα λοιπον καθε ανθρωπο που γνωρισα στην ζωη μου και ΕΝΙΩΣΑ τι ενιωθα γι αυτον.
οχι να σκεφτω τι νιωθω γιαυτον!
οταν λεω καθε ανθρωπο εννοω καθε ανθρωπο,εννοω ολους τους σημαθητες δημοτικου,γυμνασιου,λυκειου,σχολη,τα παιδια της γειτονιας,ολους τους συγγενεις,πρωτη γειτονια,δευτερη γειτονια,διακοπες,δασκαλους,απο κατασκηνωση,απο συνομιλιες στο ιντερνετ,ολους.
σε αυτη τη διαδικασια βρισκομαι τωρα.
τι κανω ακριβως,σκεφτομαι το ατομο και λιγο απο την κατασταση και κοβω τι σκεψη,ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ,κλαμα χασμουρητο πιασιματα καψιμο περιεργες κινησεις του σωματος και αλλα πολλα συνοδευουν την διαδικασια.
οταν λεω οτι ο πονος ειναι αφορητος εννοω οτι ο πονος ειναι αφορητος.
οταν λεω οτι ο πονος ειναι υπερφυσικος το εννοω στο βαθμο που δεν μπορει το ατομο που δεν το εχει κανει να διανοηθει.
και σταματαει οποτε θελει καμια φορα,δεν κοβετε οταν το θελεις εσυ.

το θεμα καθαρση θα το συνεχισω σε επομενο μνμ γιατι δεν θελω να βγω εκτος θεματος.

θα πω μονο 2 περισσοτερα λογια για το νοητικη καθαρση.
νοητικη καθαρση =επαγωγη και συνδεση με το ολο
για να δουμε λιγο τι ειπε γιαυτο εκεινος πριν 2000 χρονια
ειπε λοιπον οτι ειμαστε παιδια του ιδιου πατερα,αρα αδερφια.
αναρωτιεμε αν υπαρχει καλυτερα απλοποιημενη τελεια αληθινη οπτικη γωνια απο το να βλεπουμε ολους τους ανθρωπους σαν αδερφια μας με κοινο πατερα.
τι αγαπη προκειπτει απο αυτη τη σειρουλα παλι ε?
παιδια του ιδιου πατερα.
ναι φιλε σε λενε κωστα αλλα στο δικο μου μυαλο πρωτα απο ολα εισαι αδερφος μου και εχουμε κοινο πατερα.
δεν υπαρχει ελλαδα εκει δεν υπαρχει μαυρος η κιτρινος δεν υπαρχει πλουσιος ομορφος η εξυπνος.
στο δικο μου μυαλο ειμαστε ολοι ισοι.
αναποφευκτα αυτος ο ανθρωπος μετα απο λιγο εξασκηση δεν θα μπορει να παρακολουθησει ολο εκεινο το ταμπελωμα στις τηλεορασεις.
αλλους τους λενε γεωργους,αλλους φορολογουμενους.
θα πρεπει αναποφευκτα το ατομο μετα απο λιγο καιρο μαυτη τη σκεψη να αποφασισει ποια απο τις δυο εκδοχες του αρεσει,αδερφια οι φορολογουμενοι?
τεραστια νοητικη καθαρση με μια σειρα παλι.

ειπε οτι χωρις καθαρση τιποτα δεν ειναι δυνατον
οντως αν το ατομο δεν πιασει καθε ανθρωπο,καθε κατασταση και καθε σκεψη στη ζωη που περασε και δεν εκτονωση το συναισθημα μεσα του και μετα να το γεμιση φως και αγαπη οι δυναμεις του θα ειναι παντα λιγες.
τα καταπιεσμενα συναισθηματα μας ειναι το μεγαλυτερο εμποδιο μας.

ειπα λιγες απο τις προσφατες διαπιστωσεις μου και την διαδικασια που περναω αυτον τον καιρο.

λεμε στη συζητηση αστρικο σωμα,λεμε ακτινες κλπ.
αναποφευκτα αυτος που θα τα διαβασει η ανοητη λογικη του αντι να δει το προφανες της καθαρσης και της ανυψωσης που πρεπει να γινει θα θελησει να ψαξει αλλα και αλλα και οχι μονο ακρη δε θα βρει αλλα θα μπερδευτει και χειροτερα.
τα πραγματα οταν τα κανουμε μεσα μας απλα τοτε τιποτα δεν θα μας μπερδευει γιαυτο εκεινος μιλησε τοσο απλα.

να δουμε λιγο τωρα στον κοσμο τι γινετε.
οσο η θρησκεια θα δημιουργει αντι για θεωμενους απελευθερωμενους ανθρωπους δημιουργει μπερδεμενους γεματους φοβο ανθρωπους τοσο η αχρηστοι οι πολιτικοι-η θα συνεχισουν η παιδεια της να υπαρχει μονο για κατασκευη υπηκοων για το κεφαλαιο και τοσο η κοινωνια μας θα συνεχισει στο ιδιο χαλι.
ολα δυστυχως ξεκινανε απο την θρησκεια γιατι αυτη εχει αναλαβει να εξυψωσει τους ανθρωπους και δεν κανει το εργο της καθολου μα καθολου καλα.το αποτελεσμα ειναι τραγικο.
η πλειοψηφια των πιστων δεν ξερουν οτι υπαρχει θεωση,η καθαρση τους περιοριζετε στο τι εκαναν τον τελευταιο μηνα οποτε...
οποτε ο τροπος ζωης τους εχει κεντρο του το να περασουμε καλα.
για αυτο ξαναλεω φταινε οι διευθυντες της θρησκειας και οι συμβουλοι επιχειρησεων τους.
ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ.

αυτα φιλε ορος με το ωραιοτατο θεμα σου για τωρα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2006, 12:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε αναζητητή γεια σου

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λογια.

Χαίρομαι που συναντώ ένα αληθινό αναζητητή που δεν αρκείται στις θεωρίες των γραφών, αλλά που προχωρά στην εμπειρία, …

Έγραψες τις εμπειρίες σου και θα προσπαθήσω να εκφράσω την άποψή μου.

Αναζητητής έγραψε:

quote:
να μιλησω τωρα λιγο για το πως αντιλαμβανομαι τη λεξη καθαρση.
αλλο νιωθω αλλο σκεφτομαι κατεληξα και εμαθα να διαχωριζω το συναισθημα απο τη σκεψη μου.
εμαθα να το διαχωριζω και να το αφηνω να εκδηλωνετε πανω στο σωμα μου.
πηρα λοιπον καθε ανθρωπο που γνωρισα στην ζωη μου και ΕΝΙΩΣΑ τι ενιωθα γι αυτον.
οχι να σκεφτω τι νιωθω γιαυτον!
οταν λεω καθε ανθρωπο εννοω καθε ανθρωπο,εννοω ολους τους σημαθητες δημοτικου,γυμνασιου,λυκειου,σχολη,τα παιδια της γειτονιας,ολους τους συγγενεις,πρωτη γειτονια,δευτερη γειτονια,διακοπες,δασκαλους,απο κατασκηνωση,απο συνομιλιες στο ιντερνετ,ολους.
σε αυτη τη διαδικασια βρισκομαι τωρα.
τι κανω ακριβως,σκεφτομαι το ατομο και λιγο απο την κατασταση και κοβω τι σκεψη,ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ,κλαμα χασμουρητο πιασιματα καψιμο περιεργες κινησεις του σωματος και αλλα πολλα συνοδευουν την διαδικασια.
οταν λεω οτι ο πονος ειναι αφορητος εννοω οτι ο πονος ειναι αφορητος.
οταν λεω οτι ο πονος ειναι υπερφυσικος το εννοω στο βαθμο που δεν μπορει το ατομο που δεν το εχει κανει να διανοηθει.

Νομίζω ότι καλύτερη λέξη για το «νιώθω» είναι η λέξη «αισθάνομαι» γιατί αλλιώς το «αστρικό σώμα» ονομάζεται και «συναισθηματικό ή αισθαντικό σώμα».

Λίγο πολύ λοιπόν μας λες ότι έμαθες να διαχωρίζεις στην πράξη το αισθαντικό (ή συναισθηματικό, ή αστρικό) σώμα από το νοητικό σώμα (που είναι το σώμα της σκέψης). Αυτές οι διευκρινήσεις νομίζω ότι χρειάζονται επειδή μας διαβάζουν πολλοί άνθρωποι στο esoterica και αφού αποφασίσαμε να γράφουμε, θα πρέπει κατά το δυνατόν να είμαστε σαφείς, για να μας καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι όσο το δυνατόν καλύτερα. Έτσι δεν είναι;
Ξέρεις πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ένα πλήθος εσωτερικών ψυχικών εμπειριών, που όμως χάνεται πολύ από τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες τους, όταν προσπαθούν με τον προφορικό ή τον γραπτό λόγο να μεταφέρουν το νόημα των εμπειριών τους. Γι’ αυτό θα ήθελα από προσωπική εμπειρία, (σαν να σου μιλάει ένας μεγάλος σου αδελφός) , να δεχτείς αυτό που σου λέω, γιατί έτσι θα προσεγγίζεις προσεχώς πολύ περισσότερους ανθρώπους με τον σαφή και ορθογραφημένο γραπτό λόγο, τους οποίους θα λες τις πραγματικά άκρως ενδιαφέρουσες εσωτερικές σου εμπειρίες.

Δεν θα πρέπει επίσης να ρίχνεις στην πυρά κάθε βιβλίο της εσωτερικής φιλοσοφίας που έχει ως σκοπό να βοηθήσει με ειλικρίνεια τους σημερινούς αγωνιζόμενους ζηλωτές, …
Έχεις δίκαιο όταν λες ότι οι περισσότεροι αναζητητές που διαβάζουν εσωτερικά βιβλία είναι μπερδεμένοι, … έτσι είναι και κάποτε όλοι αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν να βάλουν ένα μεγάλο μέρος αυτών που διαβάζουν στην πράξη. Αυτό είναι μία μεγάλη πονεμένη ιστορία για τον περισσότερο κόσμο της ανθρωπότητας γι’ αυτό, σ’ Αυτόν που αναφέρεσαι πριν απο 2000 χρόνια, αναφέρθηκε στον φαρισαϊσμό. Γιατί οι φαρισαίοι υποκρινόταν επειδή ήξεραν την θεωρία, αλλά, άλλα έκαναν στην πράξη, …

Νομίζω λοιπόν, ότι αυτό που σου συμβαίνει, όταν με την δύναμη της θέλησής σου, σταματάς την σκέψη, γίνεσαι δεκτικός αισθαντικά (αστρικά, συναισθηματικά) με το αισθαντικό σώμα των συνανθρώπων σου και βιώνεις την κατάσταση της ποιότητας των αστρικών τους σωμάτων. Γι’ αυτό βιώνεις τον πόνο τους, γιατί ο περισσότερος κόσμος πονάει καθημερινά, επειδή δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις χιλιάδες ανεξέλεγκτες επιθυμίες του. Έτσι δεν είναι;
Νομίζω λοιπόν αγαπητέ φίλε ότι αυτό που σου συμβαίνει είναι ότι ταυτίζεσαι και συγχρόνως συντονίζεσαι συναισθηματικά με τους συνανθρώπους σου και αισθάνεσαι αυτό που τους συμβαίνει και που οι ίδιοι δεν συνειδητοποιούν. Έτσι δεν είναι;
Αυτή την ιδιότητα μάλλον την μεταφέρεις από προηγούμενη ενσάρκωση και απλά βρήκε έδαφος για να εκδηλωθεί σε ορισμένο χρόνο και τόπο στην δεδομένη τωρινή σου ζωή.

Όταν κάποιος έχει αληθινή εμπειρία του νου ανεξάρτητη από τον συναισθηματικό παράγοντα κατανοεί όλα αυτά που τόσο εύστοχα αναφέρεις παρακάτω

quote:
θα πω μονο 2 περισσοτερα λογια για το νοητικη καθαρση.
νοητικη καθαρση =επαγωγη και συνδεση με το ολο
για να δουμε λιγο τι ειπε γιαυτο εκεινος πριν 2000 χρονια
ειπε λοιπον οτι ειμαστε παιδια του ιδιου πατερα,αρα αδερφια.
αναρωτιεμε αν υπαρχει καλυτερα απλοποιημενη τελεια αληθινη οπτικη γωνια απο το να βλεπουμε ολους τους ανθρωπους σαν αδερφια μας με κοινο πατερα.
τι αγαπη προκειπτει απο αυτη τη σειρουλα παλι ε?
παιδια του ιδιου πατερα.
ναι φιλε σε λενε κωστα αλλα στο δικο μου μυαλο πρωτα απο ολα εισαι αδερφος μου και εχουμε κοινο πατερα.
δεν υπαρχει ελλαδα εκει δεν υπαρχει μαυρος η κιτρινος δεν υπαρχει πλουσιος ομορφος η εξυπνος.
στο δικο μου μυαλο ειμαστε ολοι ισοι.
αναποφευκτα αυτος ο ανθρωπος μετα απο λιγο εξασκηση δεν θα μπορει να παρακολουθησει ολο εκεινο το ταμπελωμα στις τηλεορασεις.

Συμφωνώ εντελώς με όλα τα παραπάνω.

Θα σου έγραφα και άλλα, αλλά επιφυλάσσομαι για το άμεσο μέλλον.

Σε χαιρετώ ευχόμενος να είσαι παντού και πάντα καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αναζητητης
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
179 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2006, 14:35:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αναζητητης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλημερα φιλε ορος
χαρικα για τη γρηγορη απαντηση
φιλε εχει αλλο μελος με τονο στο η,εγω ειμαι ατονος

το αισθανομαι χρησιμοποιητε για το αιθερικο σωμα η σωμα των αισθησεων
αστρικο των συναισθηματων
κατωτερο νοητικο λογικη η μορφες
ανωτερο νοητικο η αιτιατο χωρις μορφη
και παει λεγοντας σε σωματα που μονο να ελπισουμε να τα βιωσουμε.
γιαυτο χρησιμοποιησα το νιωθω.

αυτο που κανω για την ακριβεια ειναι να δω πως τους εχω καταχωρημενους
στον σκληρο μου,και επειτα να αντιληφθω και να εκτονωσω οτι αρνητικο συναισθημα εχω γι αυτους.
κατ αυτον τον τροπο στο τελος της διαδικασιας που ξεκινησα μεσω της εκτονωσης δεν θα υπαρχει αρνητικο συναισθημα.
σε εκεινη τη φαση για να καταλαβαινομαστε χοντρικα θα εχω ενα ουδετερο συναισθηματικο σωμα.αν και δεν ειναι ακριβες αυτο.

μετα μενει να το αναπτυξω μεσω της αγαπης.
η αγαπη θα ερθει με την οπτικη γωνια που προανεφερα οτι ολοι ειμαστε αδερφια κατω απο τον ιδιο πατερα και η αγαπη πρεπει να ειναι μεγιστη για ολους.
η εικονα που γνωρισα και μισησα σαυτους ειναι μια οπτικη που δεν τιμησε ουτε αυτους ουτε εμενα που την εβλεπα ετσι γιατι ηταν μονο ενα μικρο μερος της αληθειας τους.

εκει θα ξαναπιασω το καθε ατομο παλι που εχω συναντηση στη ζωη μου και θα τον τυλιξω με οσο φως,ΝΟΗΤΙΚΑ ΕΔΩ,μεχρι να νιωσω οτι ειμαστε οσο αγαπημενοι ειναι τα αδερφια.
στο τελος αυτης της διαδικασιας θα εχω ενα φωτισμενο ανθρωπινο παρελθον.

μετα απο τους ανθρωπους σειρα εχουν τα πραγματα.καθε πραγμα που ειδα στη ζωη μου θα το περασω την ιδια διαδικασια.
μεχρι συνολικα ολο το παρελθον να εχει εκτονωθει και να εχει γεμισει φως.

φιλε ορος πιστευω απο τα σημαδια που εχω δει ηδη μεσω αυτης της διαδικασιας της καθαρσης οτι οταν φτασω να εχω εκτονωσει απο καθε ανθρωπο που εχω γνωρισει τα αρνητικα συναισθηματα που παραμειναν τοσα χρονια μεσα μου,δεν μπορω να φανταστω πως θα ειμαι τοτε.

δεν υπαρχει σαυτη τη διαδικασια τιποτα να διαβαστει οπως καταλαβαινεις.
απλη και ξεκαθαρη με αρχη και τελος.
τελος φυσικα δεν υπαρχει γιατι μετα το συναισθηματικο σειρα εχει η διαδικασια που θα ακολουθησω στο νοητικο και μπορει να περιγραφει αρχικα και γενικα με 2 λεξεις,επαγωγη,απελευθερωση.

αν και μετα τη συναισθηματικη διαδικασια εχω της αμφιβολιες μου για το αν θα χρειαστει καμια νοητικη διαδικασια γιατι εχει σχηματιστει μεσα μου η διαισθηση οτι οταν καθαρισει το ατομο πληρως συναισθηματικα εκτοξευετε πολλη πανω απο το ανωτερο νοητικο.
μπορει να κανω και λαθος ομως.

φιλε ορος θα ηθελα τη γνωμη σου στην διαδικασια που ακολουθω.
και φυσικα αν εχεις τιποτα να μου πεις που μπορει να με βοηθησει να μου το πεις σε παρακαλω.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/11/2006, 01:20:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ αναζητητη

Στο βιβλίο «Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας» της Alice Bailey o Διδάσκαλος Djwhal Khul σχετικά με το αστρικό σώμα αναφέρει:

Αρχικά είναι σκόπιμο να έχουμε κατά νου ότι όλη η αστρική ενέργεια είναι μέρος της αστρικής ενέργειας του ηλιακού συστήματος κι ότι συνεπώς:

1. Το αισθαντικό σώμα ενός ανθρώπινου όντος είναι ένα άτομο ουσίας στο αισθαντικό σώμα του πλανητικού Λόγου.
2. Το αισθαντικό σώμα (όρος που προτιμώ περισσότερο από τον όρο αστρικό και που θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ) του πλανητικού Λόγου είναι μια όψη – όχι ένα άτομο – του αισθαντικού σώματος του ηλιακού Λόγου.
3. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζεται και είναι αγωγός των αισθαντικών δυνάμεων που εκπορεύονται από απέραντα κέντρα ενέργειας τελείως έξω απ’ το ηλιακό μας σύστημα.

Θα καταλαβαίνεις επομένως ότι δεν χρησιμοποίησα τυχαία την λέξη αισθάνομαι αντί της λέξης νιώθω.

Ο Djwhal Khul (ένας Διδάσκαλος της Σοφίας 5ου Βαθμού μέλος της Πνευματικής Ιεραρχίας του Πλανήτη) όταν μιλάει για το αστρικό σώμα, αλλού αναφέρεται ως αστρικό σώμα, αλλού ως συναισθηματικό σώμα, αλλού ως αισθαντικό και αλλού ως σώμα των επιθυμιών.
Ανέφερα τα παραπάνω γιατί υπάρχει αρκετό μπέρδεμα σχετικά με τους όρους.

Εμείς πάντως θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για το νόημα που μεταφέρουν οι λέξεις και όχι τόσο πολύ γι’ αυτές τις ίδιες που συνήθως χρησιμοποιούνται χωρίς, ... νόημα.
Ο κόσμος της ψυχής που βρίσκεται στο ανώτερο νοητικό είναι κόσμος των εννοιών και ιδιοτήτων.
Πολύ σωστά αναφέρεις «το ανώτερο νοητικό ως αιτιατό χωρίς μορφή».

quote:
φιλε ορος θα ηθελα τη γνωμη σου στην διαδικασια που ακολουθω.
και φυσικα αν εχεις τιποτα να μου πεις που μπορει να με βοηθησει να μου το πεις σε παρακαλω.

Θα ήθελα να μελετήσεις με προσοχή το βιβλίο «Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας» της Alice Bailey όπου δίδονται δεκαπέντε κανόνες. Από αυτούς οι έξη πρώτοι αναφέρονται στο νοητικό, οι επόμενοι πέντε στο αστρικό (7-11) και οι επόμενοι τέσσερις στο φυσικό αιθερικό.

quote:
αν και μετα τη συναισθηματικη διαδικασια εχω της αμφιβολιες μου για το αν θα χρειαστει καμια νοητικη διαδικασια γιατι εχει σχηματιστει μεσα μου η διαισθηση οτι οταν καθαρισει το ατομο πληρως συναισθηματικα εκτοξευετε πολλη πανω απο το ανωτερο νοητικο.
μπορει να κανω και λαθος ομως.

Η γραμμές που ακολουθούνται είναι οι εξείς: Αστρικό – Βουδδικό – Μοναδικό, καθώς επίσης Φυσικό αιθερικό – Νοητικό – Ατμικό.

Αν επιθυμείς να μου στείλεις κάποιο προσωπικό email να μου το στείλεις στα Ελληνικά στην διεύθυνση oros777@hotmail.com

Σε χαιρετώ φιλικά


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2480469
Maintained by Digital Alchemy