ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 Η ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ...
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Diostas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
242 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2006, 03:58:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Diostas

Η ΑΙΩΝΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ
ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Άποψη της Βεδικής Παράδοσης.

Πηγή: www.torsunov.ru

Συχνό φαινόμενο του καιρού μας- η προσέγγιση μεταξύ δύο ατόμων να γίνεται βάσει του επιπέδου του κατώτερου ψυχικού κέντρου, δηλαδή βάσει της κοινής σεξουαλικής έλξης.
Οι νέοι, που συνδέουν την ευτυχία με το κατώτερο ψυχικό κέντρο αναζητούν τον σύντροφό τους στα κέντρα διασκέδασης. Η συμβατότητά τους λειτουργεί αποκλειστικώς στο επίπεδο του κατώτερου κέντρου.
Το κατώτερο αυτό κέντρο συνδέεται με τον πλανήτη Άρη, που είναι υπεύθυνος για την βούληση, τον εγωισμό, τους μύες, τα ανδρικά γεννητικά όργανα και για τις κοινές σεξουαλικές σχέσεις.
Κοπέλες του ανάλογου επιπέδου νοημοσύνης εκτιμούν την εξωτερική σκληρή εμφάνιση του συντρόφου τους.
Πρόκειται για την πιο απλή μορφή συμβατότητας, που υπάρχει στην πλειοψηφία των νεαρών. Πολλές φορές οι νεαροί, όταν φτάσουν στην σεξουαλική ωριμότητα και έλκονται μεταξύ τους, νομίζουν, ότι βιώνουν την πραγματική βαθιά αγάπη. Αλλά για ποια αγάπη μπορεί να μιλάμε, όταν τα κατώτερα κέντρα δεν ξεχωρίζουν τον χαρακτήρα, τις τάσεις, τις αντιλήψεις του ανθρώπου?
Αυτοί δεν ξεχωρίζουν την αγάπη από την απλή διασκέδαση.
Πρόκειται και δω βέβαια για ένα είδος αγάπης, οι νεαροί νιώθουν την εκδήλωσή της, γράφουν διάφορα ποιήματα, όπου έμμεσα δοξάζεται η ουσία των ζωικών ενστίκτων τους. Όλες οι διασκεδάσεις τους, τα τραγούδια και οι χοροί τους δεν ανεβαίνουν πάνω από το επίπεδο των σεξουαλικών επιθυμιών. Εάν οι νεαροί με ενθουσιασμό ακούνε τα ανόητα με σεξουαλικό υπονοούμενο τραγούδια- είναι πολύ πιθανόν, ότι τους βολεύει η αισχρή και αναιδής «αγάπη», στα δίχτυα της οποίας αυτοί αργά η νωρίς θα βρεθούν οι ίδιοι. Συμβαίνει ο νεαρός, ωθούμενος απο την κατώτερη στάθμη των αισθημάτων ερωτεύεται μια κοπέλα, που είναι ανώτερη αυτού στο αισθηματικό επίπεδο. Αλλά η ώθηση υπάρχει στο κατώτερο επίπεδο ( ότι χρειάζεται αυτός) και στο ανώτερο ψυχικό κέντρο ( ότι χρειάζεται αυτή). Συνήθως μια τέτοια αγάπη δεν κρατάει πολύ. Η κοπέλα, επιθυμώντας ένα ανώτερο είδος σχέσεων ,

νομοτελειακά θα προσπαθεί να αποφύγει την γρήγορη οικειότητα, ενώ ο νεαρός, επιθυμώντας πριν απ’ όλα τις σεξουαλικές σχέσεις, θα την πιέζει συνεχώς.
Θα προκύψουν οι συγκρούσεις, που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στον χωρισμό.


Η αρμονία, βασιζόμενη στα ανώτερα ψυχικά κέντρα εμποδίζει την διαφθορά και υπαγορεύει την σταδιακή ανάπτυξη των σχέσεων.
Οι Βέδες συνιστούν στους γονείς των απείραχτων κοριτσιών να τις προστατεύουν από την ελεύθερη επαφή τους με τους νεαρούς και να τιμωρούν εξ ίσου και τις κοπέλες και τα αγόρια αν δεν συνετίζονται. Σήμερα όμως στην εποχή της γενικής φιλελευθεροποίησης των πάντων και κατάρρευσης πάντων ηθικών φραγμών, τα παιδιά μεγαλώνουν πιο ανεξάρτητα και σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς είναι κυριολεκτικώς αδύναμοι έναντι των επιταγών της αγριεμένης από απόψεως ηθών κοινωνίας.


Σ’ αυτήν την περίπτωση η κοπέλα είναι υποχρεωμένη να ξέρει να προστατεύει τον εαυτόν της. Αυτή πρέπει να συνειδητοποιεί, ότι αν θα κάνει τα χατίρια στον φίλο της, που την θέλει- η κακιά έκβαση της σχέσης είναι αναπόφευκτη. Η γυναίκα φύσει δεν μπορεί να προστατευτεί από τον φίλο της αν τον αφήσει πολύ κοντά της και πολύ γρήγορα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός, ότι κατά την στιγμή της γνωριμίας δεν πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στην συμπεριφορά του άλλου εκείνη την στιγμή.
Ο νεαρός πάντα στην αρχή είναι καλός με την κοπέλα που τον ενδιαφέρει, το ίδιο και η κοπέλα, που ερωτεύτηκε τον νεαρό, πάντα προσπαθεί να του φανεί καλλίτερη, απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Πως μπορεί να καταλάβει κανείς, ότι έχει να κάνει με έναν καλό άνθρωπο?
Ρωτώντας τον πολύ απλά- τι είδους ευτυχία αυτός επιθυμεί στην ζωή. Από την απάντησή του μπορείς να καταλάβεις σε ποιο επίπεδο συνειδήσεως αυτός βρίσκεται.

Ποια είναι η διαφορά της αντίληψης περί της ευτυχίας στους ανώτερους ανθρώπους από την αντίληψη περί της ευτυχίας στους κατώτερους ανάξιους ανθρώπους?
Θα αρχίσουμε από το κατώτερο επίπεδο και θα ανεβαίνουμε σταδιακά προς τα επάνω.

1. Εάν ο νεαρός θεωρεί τον εαυτό του σώμα, τότε αυτός θα θέλει να ζει ευτυχισμένα με ένα άλλο σώμα. Θα τον ενδιαφέρει η απόλαυση του σεξ, η τροφή και η υλική άνεση. Αναλόγως αυτόν τον νεαρό θα προσελκύσει η κοπέλα με σωματικά προσόντα και λειτουργίες. Δεν θα τον ενδιαφέρουν οι απόψεις της για την ζωή, ο χαρακτήρας της, τα ενδιαφέροντά της. Θα τον ενδιαφέρει μόνον η «τρύπα». Η συμπεριφορά ενός τέτοιου νεαρού θα είναι ανάλογη- αυτός θα βιάζεται να βρεθεί στο κρεβάτι. Η κοπέλα με τα ανάλογα ενδιαφέροντα θα είναι ελευθέρων ηθών και θα επιδεικνύει τα σωματικά της προσόντα. Αυτή δεν θα αντιστέκεται σθεναρά, όταν θα την σύρουν στο κρεβάτι, χωρίς καν να ρωτήσουν το όνομά της.


2. Μία άλλη κατηγορία ανθρώπων θεωρεί, ότι το κύριο στην ζωή είναι ένα πολυτελές διαμέρισμα, ένας καλός τραπεζικός λογαριασμός, το αμάξι και οι πολλές χρήσιμες σχέσεις.
Γι’ αυτό, στον νεαρό με τις παρόμοιες αντιλήψεις θα αρέσει μια κοπέλα από πλούσιο σπίτι. Το ίδιο θα επιθυμεί και η κοπέλα στην δική της περίπτωση.

3. Ο νεαρός, που ονειρεύεται τις καθοδηγητικές θέσεις, την επιχειρηματική επιτυχία- αναζητεί την κοπέλα, που έχει μια καλή θέση στην κοινωνία. Το ίδιο επιθυμεί και η κοπέλα με το ανάλογο επίπεδο- θέλει να βρει νεαρό με καλή θέση στην κοινωνία.

4. Ο νεαρός από την αξιοπρεπή οικογένεια θα αγαπήσει την σεμνή και αξιοπρεπή κοπέλα. Τέτοια παιδιά εκτιμούν στις κοπέλες την υπευθυνότητα, την τιμιότητα και την καθωσπρέπει συμπεριφορά.

5. Πολύ σπάνια οι άνθρωποι συναντιούνται ως αποτέλεσμα αναζήτησης της αλήθειας. Σ’ αυτήν την περίπτωση ο νεαρός και η νεαρή ζουν μαζί και σ’ αυτήν και στις επόμενες ενσαρκώσεις.

Η Αγάπη είναι πάντα η εκδήλωση της πνευματικότητας.
Όμως η Αγάπη μπορεί να μολυνθεί από τον εγωισμό. Όσο πιο χαμηλά είναι τα κέντρα της Αγάπης- τόσο οι εγωιστικές τάσεις κυριαρχούν έναντι των άλλων αισθημάτων.
Η Αγάπη προς τον Θεό είναι απείρως δυνατότερη από την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Γιατί τότε οι άνθρωποι έλκονται πιο πολύ ο ένας στον άλλον και όχι προς τον Θεό?

Η έλξη μας προς τον Θεό εμποδίζεται από το μεγάλο ποσό των αμαρτιών των προηγούμενων ζωών μας.
Το να καταφέρεις να νιώσεις την Αγάπη προς τον Θεό- είναι πολύ σπάνιο πράγμα και πολύ μεγάλη τύχη.
Η επίτευξη της ύψιστης καθαρής Αγάπης προς τον Θεό- είναι ο κυριότερος σκοπός της ανθρώπινης ζωής.

Συνήθως η διαδικασία του «ψωνίσματος» του ανάλογου συντρόφου στους νεαρούς γίνεται ως εξής:

1. Οι νεαροί, το ιδανικό των οποίων είναι η πρωτόγονη σωματική ευτυχία αναζητούν ο ένας τον άλλον στα ντισκοτέκ, στα μπαρ και σε άλλα μέρη της μαζικής διασκέδασης.

2. Οι νεαροί, το ιδανικό των οποίων είναι η υλική άνεση, ο πλούτος- θα αναζητούν τον σύντροφό τους στα ακριβά εστιατόρια, στις βίλες και στις συγκεντρώσεις των φίλων των επιχειρηματιών.

3. Εάν οι νεαροί ονειρεύονται την δόξα και την εξουσία, τότε αυτοί θα βρουν ο ένας τον άλλον στις οργανωμένες βραδιές, όπου συγκεντρώνονται μόνον οι «διαλεκτοί» άνθρωποι, η ελίτ.

4. Αυτοί που τους απασχολεί η δουλειά με τον εαυτό τους, το πιθανότερο θα βρουν ο ένας τον άλλον στον κύκλο των ομοϊδεατών, στις ομάδες γιόγκα και του διαλογισμού.

Έτσι λοιπόν οι αιτίες σύναψης των σχέσεων πολλές φορές είναι καλώς ορατές από τον κύκλο της παρέας, που διαλέγουν οι νεαροί.
Συμβαίνει η κοπέλα από ένα κύκλο να διαλέξει για σύντροφό της έναν νεαρό από το άλλο κύκλο. Τις περισσότερες φορές όμως η σχέση αυτή έχει άσχημο τέλος, είναι δυστυχισμένη και μαρτυρεί την πληρωμή ενός κακού κάρμα.
Πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή συντρόφου, που να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με τις δικές σου αντιλήψεις.

Η αγάπη εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της αρμονίας μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της υψίστης και της κατώτερης αγάπης?

Αναλόγως της καθαρότητας της αγάπης θα δούμε τις διάφορες εκδοχές της:

1. Η πιο καθαρή και ύψιστη αγάπη είναι η αγάπη προς τον Θεό. Αυτή η αγάπη έχει απόλυτα πνευματική φύση και συναντιέται πολύ πολύ σπάνια.
2. Η αγάπη προς τον πνευματικό σου δάσκαλο είναι επίσης καθαρή και πνευματική.
3. Η αγάπη προς όλα τα έμψυχα όντα έχει πνευματική φύση και επίσης συναντιέται σ’ αυτόν τον κόσμο μόνο στους αναμάρτητους αγίους.

4. Η μητρική αγάπη παρ’ όλο που δεν είναι και τόσο καθαρή, πολλές φορές όμως έχει αρκετά στοιχεία της αυτοθυσίας.
5. Η αγάπη μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας μπορεί να είναι διαφορετική. Τα πάντα εξαρτώνται σε επίπεδο ποιών τσάκρας έχει δημιουργηθεί η αρμονία.

Εάν υπάρχει η αρμονία των ανώτερων ψυχικών κέντρων – τσάκρας ( από την καρδιά ως την κορυφή της κεφαλής)- τότε μια τέτοια αγάπη περιέχει την ευτυχία και την πρόοδο.
Εάν υπάρχει η αρμονία μόνο στα κατώτερα ψυχικά κέντρα τσάκρας ( από την καρδιά ως κάτω)- επίσης υπάρχει η αγάπη , αλλά η κατάληξή της είναι επώδυνη.
Υπάρχει τελικά η απόλυτα καθαρή και ανώτερη αγάπη μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας?
Σύμφωνα με τις Βέδες, - υπάρχει μόνο ένα είδος της καθαρότερης αγάπης.
Είναι η αγάπη προς τον Θεό. Τέτοιο επίπεδο συνειδήσεως υπάρχει μόνο στην περίπτωση της πλήρους κάθαρσης από τις αμαρτίες.
Ο καθένας, που επιθυμεί την πραγματική ευτυχία, πρέπει με όλες του τις δυνάμεις να τείνει προς την αγάπη στον Θεό.

Η Ιερή Γραφή Bhagavat Ghita λέει:

« ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΠΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΗΓΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΜΝΗ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΒΕΔΩΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ »

Από την φύση μας εμείς δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς την αγάπη.
Γι’ αυτό, μέχρις ότου δεν αναπτυχθεί σε μας αυτή η σπάνια και ανώτερη αγάπη προς τον Θεό, εμείς παράλληλα θα προσπαθούμε να αγαπήσουμε όπως- όπως ο ένας τον άλλον.
Έχουμε διαφορετικά επίπεδα συνειδήσεως και αναλόγως αυτής και διαφορετικά επίπεδα αγάπης μεταξύ των αντιθέτων φύλων.
Μέσα στο λεπτό σώμα του ανθρώπου υπάρχουν τα 7 ψυχικά κέντρα.

Οι Βέδες υποστηρίζουν, ότι τα κατώτερα κέντρα επικοινωνούν με την κατώτερη, ζωώδη συνείδηση, όπου επικρατεί η πρωτόγονη σωματική δύναμη.
Η Αγάπη (αρμονία), που εμφανίστηκε στο επίπεδο των κατωτέρων κέντρων λαμβάνει την ανάλογη πρωτόγονη μορφή.
Ο σχηματισμός των σχέσεων μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας- είναι το αποτέλεσμα της συμβατότητας στα διάφορα επίπεδα της συνειδήσεως.

Επί ανωτέρας συνείδησης των ανθρώπων, που αγαπιούνται, τον ρόλο της αρμονίας αυτού του επιπέδου αναλαμβάνουν τα ανώτερα ψυχικά κέντρα.
Η αρμονία στα δυο κατώτερα ψυχικά κέντρα είναι δυνατή ακόμη και στα γατιά και στα σκυλιά.
Η αρμονία στο επίπεδο του ανώτερου ψυχικού κέντρου είναι κτήμα και περιουσία μόνο των τελειότερων όντων, που ζουν στο Σύμπαν.

Μετάφραση κειμένου: Diostas.


ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/10/2006, 08:05:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Φίλε Diostas, πολύ όμορφο το κείμενο που μετέφρασες και μας παρέθεσες!

Παρόλα αυτά, έχει κάποια συνάφεια με ένα παλιότερο topic σου (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Η αγάπη σίγουρα είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να απασχολεί όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους, ειδικά στην εποχή μας που φαίνεται πως οι άνθρωποι έχουν χάσει λίγο το αρχικό της νόημα...

Θα σου πρότεινα, φίλε μου, να συνεχίζεις να μιλάς για πράγματα τα οποία σε απασχολούν καθώς δίνεις αρκετά ερεθίσματα στους συνομιλητές μας για να σκεφτούν και να καταθέσουν τις απόψεις τους, να αναλογιστούν και να ανοιχτούν.

Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να προσπαθούμε να έχουμε όσες πληροφορίες/καταθέσεις μπορούμε σε ένα θέμα.

Η συζήτηση λοιπόν θα μπορούσε να συνεχιστεί στο παραπάνω θέμα καθώς αυτό απενεργοποιείται.

Υ.Γ. Θα ήταν καλή ιδέα να έκανες copy - paste το εισαγωγικό αυτό μήνυμα στο άλλο θέμα.
Αν δε μπορείς να το κάνεις, μπορείς φυσικά να μου στείλεις ένα e-mail ώστε να το κάνω εγώ.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2006, 01:53:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus
Έπειτα από σχετική συννενόηση με τον θεματοθέτη το εισαγωγικό μήνυμα του θέματος αυτού μεταφέρθηκε στο topic (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο):

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται εδώ.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy