ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 17/2/1907 Χένρυ Στήηλ 'Ολκοττ, ο Θεόσοφος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2003, 04:19:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χένρυ Στήηλ 'Ολκοττ
Ο Γεωπόνος, νομικός, δημοσιογράφος, συγγραφέας
συνταγματάρχης του στρατού των Η.Π.Α,
κατηχητής του Βουδισμού, θεραπευτής, ασκητής

Ο Χένρυ Στήηλ 'Ολκοτ, γεννήθηκε στην Οράγγη της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α. τον 'Αυγουστο του 1832 στις 2 του μήνα.
Η καταγωγή του ήταν από παλιά αγγλική πουριτανική οικογένεια, από τις πρώτες που εγκαταστάθηκαν στον κόλπο της Μασαχουσέτης.
Από πολύ νωρίς στα σχολικά του κιόλας χρόνια άρχισε να δείχνει την κλίση που είχε στην γεωπονία, την οποία και σπούδασε. Σε ηλικία μάλιστα των 23 ετών η Ελληνική κυβέρνηση τον προσκάλεσε να έρθει στην Ελλάδα για να αναλάβει την διεύθυνση του υπουργείου γεωργίας!!!
Το ίδιο έπραξε και η Αμερικάνική κυβέρνηση, αλλά ο 'Ολκοττ αρνήθηκε ΚΑΙ στις δύο κυβερνήσεις γιατί όπως έλεγε ο ίδιος, "προτιμώ να εργάζομαι ως πρόσκοπος για την γεωργική αναγέννηση του τόπου μου"

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία που μεταξύ των άλλων είναι και η ίδρυση μιας γεωπονικής σχολής, άρχισε μια Πνευματική εκστρατεία για την διάδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΕΩΣ.
Τότε θα πρέπει να ήταν που εντάχθηκε στον Ελευθεροτεκτονισμό. 'Ηταν μέλος στην στοά των Ουγονέτων Υπ.Αρ 448. Το 1860 ήταν μέλος της Βασιλικής Αψίδας.
Αυτή του η συμμετοχή στο κίνημα του Ελευθεροτεκτονισμού, έμελλε να του σώσει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τη ζωή του, όταν εμπλέχθηκε στην υπόθεση "Τζών Μπράουν", μια υπόθεση για τις φυλετικές διακρίσεις και τον ένοπλο αγώνα.
Ο Τζών Μπράουν συνελλήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Στην εκτέλεση του παρευρέθηκε και ο 'Ολκοττ ως απεσταλμένος της εφημερίδος που εργαζόταν σαν δημοσιογράφος, της "New York Trebioun".
Τον διάλεξαν εξαιτίας του αγώνα του για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων. Η δράση του αυτή όμως τον είχε κάνει ΗΔΗ γνωστό και έτσι μέσα από τον όχλο που στεκόταν εμπρός από την αγχόνη του Μπράουν, τον αναγνώρισαν και τον συνέλαβαν. Με συνοπτικές διαδικασίες τον δίκασαν και δια βοής τον καταδίκασαν σε θάνατο! Την ώρα που το πλήθος παραληρούσε εναντίον του, ο 'Ολκοττ θυμήθηκε τον Τεκτονισμό και μέσα στην αγωνία του για το αν θα σωνόταν, έκανε όσο πιο επιδεικτικά γινόταν το "Μυστικό Σημείο" και φώναξε την "Επίκληση Κινδύνου". Δεν άργησαν τότε να σπεύσουν σε βοήθειά του άγνωστοι αδελφοί του τέκτονες και έτσι σώθηκε από τα χέρια των δήμιων του.

'Ομως ας δούμε τη γνωριμία του με την εξαίρετη προσωπικότητα της Ελένης Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ...
"Μου επιτρέπετε μαντάμ;"
Και της πρόσφερε τη φωτά του για να ανάψει το τσιγάρο της. Εκείνη δεν ήταν άλλη από την μεγάλη Ελένη Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ, το μεγαλύτερο πνεύμα του περασμένου αιώνα σε θέματα Αποκρυφισμού και Εσωτερισμού γενικότερα.
Με αυτό τον τρόπο τον κάπως κοινό και πεζό άρχισε η γνωριμία τους, ένα σπίρτο άναψε μια φωτιά που ΔΕΝ έμελλε να σβήσει ΠΟΤΕ όπως θα δούμε στη συνέχεια.
Το γεγονός έλαβε χώρα ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου του 1874, σ' ένα αγρόκτημα στο Βέρμοντ των Η.Π.Α. τη γνωστή πλέον "Φάρμα 'Εντυ". Εκεί είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι που ερευνούσαν τα Πνευματιστικά Φαινόμενα, μια "μόδα' θα έλεγα της εποχής.
Ο 'Ολκοττ ήταν εκεί κατόπιν εντολής της εφημερίδος που ήταν αρχισυντάκτης τότε, τη Sun της Νέας Υόρκης, ενώ η Μπλαβάτσκυ κατόπιν παροτρύνσεως του Διδασκάλου της. 'Ηταν απλή σύμπτωση εκείνη η συνάντηση που έδωσε τόσα πολλά στους αναζητητές της Εσωτερική Γνώσης, τότε μα και ακόμα και σήμερα;;;

Τον επόμενο χρόνο, στις 8 Σεπτεμβρίου του 1875, ο συνταγματάρχης 'Ολκοττ, η Μπλαβάτσκυ και 12 ακόμα άτομα ίδρυσαν την Θεοσοφική Εταιρεία με σκοπό την "Μελέτη του Αποκρυφισμού".
Ο 'Ολκοττ εκλέγεται ισόβιος πρόεδρος και η Μπλαβάτσκυ γραμματέας. Στον εναρκτήριο λόγο που εκφώνησε στην Πρώτη Τακτική Συνέλευση της νεοσύστατης εταιρείας, στις 17 Νοεμβρίου του 1875 στο Μεμόριαλ Χώλλ της Νέας Υόρκης, παρευρέθησαν πολλά από τα μέλη και πλήθος κόσμου που είχε πνευματικές ανησυχίες που έβρισκαν μέχρι τότε διέξοδο στις Πνευματιστικές Συναντήσεις. Κάπως έτσι ήταν ο λόγος που εκφώνησε τότε:
"Είμαστε λίγοι, είπε και συνέχισε, Αφήστε όμως να μιλήσει το μέλλον… Ξεκινάμε για την Αλήθεια! Θα έλθει καιρός που θα γίνεται λόγος για τούτο εδώ το ταπεινό μας ξεκίνημα…
Αλλά και ΑΝ πρόκειται η Εταιρεία μας να μην υπάρχει του χρόνου, να έχει διαλυθεί, δεν θα έχουμε εργασθεί επί ματαίω…
Το ΣΗΜΕΡΑ είναι δικό μας, το ΑΥΡΙΟ πιθανόν και το ΧΘΕΣ έφυγε για πάντα…
Μια πράξη θα φέρει γρήγορα ή αργά αποτελέσματα, η προφορά μιας και μόνο λέξεως επάνω στην κορυφή ενός βουνού, μπορεί να προκαλέσει μια χιονοστιβάδα τρομερή και να τη ρίξει επάνω στο χωριουδάκι που κοιμάται ΧΩΡΙΣ υποψία για το τι συμβαίνει , στους πρόποδες του βουνού…
'Ενα βήμα δεξιά ή αριστερά μπορεί να αλλάξει για ΠΑΝΤΑ τη ζωή ενός ανθρώπου.."

Είναι ΠΑΡΑ πολλά που θα μπορούσα να αναφέρω, αλλά ας το κάνω σε επόμενο post...
'Ηταν ένας μεγάλος θεραπευτής και σεβόταν ΟΛΕΣ τις θρησκείες

Σε ηλικία 75 ετών στις 7:17 (17!!!) το πρωί, άφησε τα κόσμο της μορφής και πέρασε στον κόσμο του πνεύματος...


Τα παραπάνω είναι απόσπασμα απο επόμενο άρθρο του Εsoterica.gr

Η 17η Φεβρουαρίου πάντως είναι μια ημερομηνία σταθμός για την

Εσωτερική Αναζήτηση...
Στις 17 Φεβρουαρίου 1600, καίγεται ΖΩΝΤΑΝΟΣ ο Τζορντάνο Μπρούνο...
Στις 17 Φεβρουαρίου 1907, καίγεται στη νεκρηκή πυρά ο Χένρυ Στήηλ 'Ολκοττ...
Στις 17 Φεβρουαρίου του 1847 γεννιέται ο Κάρολος Λέντμπήτερ για τον οποίο θα αναφερθώ άλλη φορά...

Ετσι η 17η Φεβρουαρίου, απο τους Θεόσοφους όλου του κόσμου αποκαλείται ως "Η Ημέρα του Αντυάρ" κάτι ανάλογο με την "Μέρα του Λευκού Λωτού"...


Κέλσος ο Φιλαλήθης

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy