Συγγραφέας |
Θέμα  |
|
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 29/09/2007, 20:01:35
Αχ αυτή η χορεύτρια πόσο μας ταλαιπωρεί.  Παραθέτω στη συνέχεια τα 34 καρέ της κινούμενης εικόνας για περαιτέρω μελέτη...


































 Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
17779 Μηνύματα |
Απεστάλη: 29/09/2007, 20:08:16
"""ζαλιστηκα"""  |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 29/09/2007, 20:53:51
Πάλι πότε δεξιά πότε αριστερά, αν παρατηρήσουμε το άνοιγμα των ποδιών την κλίση και το κεφάλι της φιγούρας κάτι τέτοιο φαίνεται!!!! Στραβώθηκα να το παρατηρώ Wolf |
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας
283 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 00:38:11
Η Spinning Illusion που παρέθεσε η Amalia έχει δημοσιευθεί σε πληθώρα blogs και υπάρχουν παραλλαγές της με ποντικό και κουνέλι. Το αν ο παρατηρητής θα δει την κίνηση να γίνεται ωρολογιακά ή όχι, εξαρτάται από το πώς θα ερμηνεύσει τη στάση της σκιάς. Το αν δηλαδή στο πρώτο καρέ που θα δούμε, η κοπέλα μας δείχνει το πρόσωπο της ή κοιτάζει απέναντι. Μη έχοντας εξωτερικό σημείο αναφοράς, δεν μπορούμε να ορίσουμε τη φορά της κίνησης. Η ψευδαίσθηση αυτή είναι όμοια με τις παρακάτω, στις οποίες η φορά περιστροφής εξαρτάται από το αν κοιτάζουμε τη ρόδα στα δεξιά της ή στα αριστερά της. Παρόμοια ρόδα (που αντιστρέφει την κίνησή της) είναι και η παρακάτω:  …Δύσκολα θέματα και μου φαίνεται πως θα καθίσω να τα σκεφθώ λιγάκι

 |
Admin
Forum Admin
Greece
2326 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 03:35:39
Αυτό που μας είπε ο ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ σχετικά με την επιλεκτική μας αντίληψη του να βλέπουμε την "χορεύτρια" με το πίσω ή με το μπροστινό μέρος του σώματός της είναι πολύ σωστό!  Όμως τα παραδείγματα με τους περιστρεφόμενους τροχούς δεν είναι ακριβώς της ίδιας φύσης με την "χορεύτρια". Μία διαφορά είναι ότι στις δύο περιπτώσεις των τροχών, η "ψευδαίσθηση" οφείλεται βασικά στο ότι οι τροχοί αποτελούνται από πανομοιότυπα τμήματα που επαναλαμβάνονται καλύπτοντας τελικά και τις 360 μοίρες του τροχού. Αυτό αφορά οπωσδήποτε τον πρώτο. Η κινούμενη εικόνα απότελείται μόνον από 2 καρέ που το καθένα σε σχέση με το άλλο παρουσιάζει μία διαφορετική θέση των "ακτίνων" της ρόδας του λουνα-παρκ. Μπορεί κάποιος να "επιλέξει" την μία φορά περιστροφής ή την άλλη και μάλιστα και οι δύο περιπτώσεις έχουν μάλλον την ίδια φαινόμενη ταχύτητα περιστροφής καθώς η αποστάση που καλύπτει η κάθε ακτίνα σε σχέση με την προηγούμενη θέση της φαίνεται ακριβώς η ίδια, είτε έχει κινηθεί προς τα αριστερά, είτε προς τα δεξιά. Θα μπορούσε η φαινόμενη ταχύτητα να ήταν και διαφορετική(ανάλογα με την φορά περιστροφής) αλλά αυτός/οι που έφτιαξαν το παράδειγμα επέλεξαν με τέτοιο τρόπο τα καρέ που οι αποστάσεις που διανύθηκαν να είναι οι ίδιες. Το δεύτερο παράδειγμα είναι πιο περίπλοκο σίγουρα. Μπορούμε να "επιλέξουμε" τουλάχιστον 4 διαφορετικές κινήσεις αναφορικά με τον εξωτερικό και εσωτερικό κύκλο των κόκκινων και κίτρινων κουκίδων αντίστοιχα και ανάλογα με την ειδική διαμόρφωση του περίπλοκου -και μυστηριώδους- μηχανισμού της αντίληψης του καθενός από εμάς, κάποιος να μπορεί να τις δεί όλες αυτές το ίδιο εύκολα, να διευκολύνεται περισσότερο σε μία ή κάποιες από αυτές, να δυσκολεύεται πολύ σε μία(ή περισσότερες) σε βαθμό που κάποιες να μην μπορεί να τις "επιλέξει" και καθόλου. Εγώ για παράδειγμα δυσκολεύομαι πολύ να δω την αριστερόστροφη κίνηση της χορεύτριας με συνέχεια αν και είπα πως θεωρώ ότι όντως αυτήν την κίνηση κάνει. Μου είναι πολύ εύκολο να "επιλέγω" συνέχεια τη δεξιόστροφη κίνηση, χωρίς διακοπές και "παλινδρομήσεις". Το παράδειγμα με την "χορεύτρια" -θα το ξαναπώ- το βρίσκω εξαιρετικό. Είναι, όπως έχω δει έως τώρα, πολύ πιο περίπλοκο στη διερεύνηση/ανάλυση από τα παραδείγματα των τροχών καθώς εμπλέκονται πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που συντείνουν στο "μπέρδεμα" του αντιληπτικού μηχανισμού(και που δε σχετίζονται μόνον, με απλό τρόπο, με το ίδιο το σχήμα που -φαίνεται να- περιστρέφεται). Παράγοντες για παράδειγμα: ανατομικοί και κινησιολογικοί(αν και με παράδοξο τρόπο), προοπτικής κ.λπ. Η "ψευδαίσθηση" πάντως σχετικά με την χορεύτρια έχει ως βάση το ότι στην ουσία βλέπουμε μόνον το περίγραμμά της γεμισμένο με ομοιόμορφο χρώμα. Για να βοηθήσω όμως κάπως, υπάρχουν -εσκεμμένα ή από παράβλεψη- οδηγά σημεία/στοιχεία. Τουλάχιστον ένα... Υπάρχουν διάφορα θέματα με την χορεύτριά μας! "Η χορεύτρια είχε τα μυστικά της" 
 Ο Πραγματικός Αναζητητής της Γνώσης είναι ένας απαράμιλλος Ακροβάτης του φευγαλέου ορίου ανάμεσα στον Δογματισμό και το Μηδενισμό. ---------------------- Ζούμε, μέσα στην πλέον αποτρόπαια εποχή, ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία για Ελευθερία που έχει ποτέ εμφανιστεί!
 |
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 03:50:06
ΧΑΧΑΧΑ!! Η τελευταία εικόνα ΟΚΤΙΝΟΜΕ είναι απίστευτη!!Μία σκέψη για τις εικόνες όπως της χορεύτριας ή των εικονών που έβαλε ο ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ: Εκτιμώ πως ένα κλειδί για την ερμηνεία των ψευδαισθήσεων αυτών είναι, ότι όταν κοιτάζουμε κάτι και προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε, εστιαζόμαστε περισσότερο στο φαινόμενο που παρατηρούμε κι όχι στον εαυτό μας ως παρατηρητή του φαινομένου. Ένα παράδειγμα είναι η αντίδραση που μπορεί να έχει κάποιος όταν βλέπει τη χορεύτρια να γυρίζει από τη μία πλευρά και μετά από λίγο μπορεί να την ξανακοιτάξει και να τη δει να γυρίζει αντίστροφα. Είναι πολύ πιθανό να σκεφτεί κανείς τότε, ότι η εικόνα έχει αλλάξει και ότι πράγματι η κοπέλα άλλαξε τη φορά της στροφής της. Πιο δύσκολο είναι βέβαια να πιστέψουμε ότι το μυαλό μας άλλαξε φορά (έστριψε) κι έτσι βλέπουμε διαφορετικά. Εικόνες σαν κι αυτή, πιστεύω ότι παίζουν ένα συγκεκριμένο παιχνίδι με την αντίληψή μας. Φανταστείτε τις δύο εντυπώσεις που μπορεί να υπάρχουν σε έναν παρατηρητή σχετικά με την χορεύτρια: η μία εντύπωση θέλει τη χορεύτρια να στρίβει δεξιά και η άλλη τη θέλει να στρίβει αριστερά. Επειδή μπορεί κανείς από την ίδια εικόνα να αποκομίσει εξίσου εύκολα και τις δύο εντυπώσεις, εφόσον βλέπει μόνο τη σκια και όχι το πρόσωπο της κοπέλας, οι δύο εντυπώσεις είναι πολύ κοντινές μεταξύ τους. Οπότε είναι εύκολο το μυαλό μας να πηδήξει από τη μία εντύπωση στην άλλη. Εμείς όμως που είμαστε συνήθως εστιασμένοι σ' αυτό που παρατηρούμε, δεν μπορούμε εύκολα να φανταστούμε πως η όλη στροφή γίνεται μέσα στο μυαλό μας, στο ίδιο το αντιληπτικό μας όργανο.  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 04:30:06
Παρεπιπτόντως... το ανθρωπάκι της ψηφιακής μου υπογραφής, με ποια φορά στρίβει όταν χορεύει; Δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα; χεχεχε   (τώρα το πρόσεξα κι εγώ)  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
another star
Μέλος 3ης Βαθμίδας
518 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 14:03:42
αισθάνομαι τρομερά ηλίθια εγώ από την αρχή δεξιόστροφα το έβλεπα και δεν μπορώ να αλλάξω την οπτική μου. Συνέχεια έτσι την βλέπω όσο και να τη κοιτάζω.  **Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό** |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 30/09/2007, 17:58:44
Υπάρχουν πολλά θέματα με ψευδαισθήσεις στο διαδίκτυο, άλλα απλά και άλλα πολύ σύνθετα !!! Μία ωραία και εύκολη ψευδαίσθηση είναι αυτή:
Wolf |
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 28/10/2007, 06:04:42
Λειτουργεί η συνείδησή μας με κβαντικό τρόπο;

Ο κύβος του Necker και το βάζο του Rubin Σύμφωνα με τον Ευστράτιο Μανουσάκη, καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Tallahassee), το κλειδί της συνείδησης θα μπορούσε να βρίσκεται στις κβαντικού τύπου δράσεις που συμβαίνουν στον εγκέφαλο, όταν κάποιος βλέπει διφορούμενες παραστάσεις, όπως τη σιλουέτα (χορεύτρια) που στριφογυρίζει συγχρόνως προς δύο κατευθύνσεις, το βάζο του Rubin ή τον κύβο του Necker. Αυτές οι οπτικές πλάνες είναι διφορούμενες γιατί σε κάθε στιγμή μπορούν να γίνουν αντιληπτές με τον έναν από δύο εναλλακτικούς τρόπους, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές και με τους δύο τρόπους ταυτόχρονα. Η παράσταση μοιάζει σα να αναστρέφεται όταν η αντίληψή μας αλλάζει από τη μία εναλλακτική ερμηνεία της εικόνας στην άλλη.
Το βάζο του Rubin, ο κύβος του Necker και η στριφογυριστή χορεύτρια Το βάζο του Rubin (γνωστό και ως 'πρόσωπο του Rubin') είναι μία διάσημη οπτική πλάνη που επινοήθηκε περίπου το 1915 από τον δανό ψυχολόγο Edgar Rubin. Όταν δύο σχέδια έχουν κοινό σύνορο και το ένα είναι αντιληπτό ως μορφή ενώ το άλλο ως φόντο, η αντίληψή μας καλείται να επιλέξει μεταξύ δύο εναλλακτικών ερμηνειών. Θα δει το ένα σχήμα ως μορφή και το άλλο ως φόντο, ποτέ όμως και τα δύο ταυτόχρονα ως μορφές. Οι εικόνες του Rubin εκ των οποίων η αναφερόμενη του βάζου είναι και η πιο διάσημη, έδωσαν αφορμή στους ψυχολόγους της μορφής (Gestalt) στο να επινοήσουν και άλλες παρόμοιες εικόνες. Ο κύβος του Necker επινοήθηκε το 1832 από τον σουηδό κρυσταλλογράφο Louis Albert Necker και αποτελεί ένα διφορούμενο γραμμικό σχέδιο που απεικονίζει έναν κύβο σε ισομετρική προοπτική, δηλαδή οι παράλληλες γραμμές ενός κύβου απεικονίζονται ως παράλληλες γραμμές στην παραγόμενη εικόνα. Όταν δύο γραμμές διασταυρώνονται το σχέδιο δεν δίνει κάποιο στοιχείο σχετικά με το ποια είναι μπροστά και ποια είναι πίσω. Αυτό είναι που κάνει την εικόνα διφορούμενη, γιατί μπορεί να ερμηνευτεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους. Όταν κάποιος κοιτάζει το σχέδιο, έχει την εντύπωση είτε πως ο κύβος είναι στραμμένος προς τη μία πλευρά και κάτω, είτε προς την άλλη πλευρά και πάνω. Η επίδραση αυτή στην αντίληψη είναι ενδιαφέρουσα, γιατί κάθε τμήμα της εικόνας είναι από μόνο του διφορούμενο, αλλά το ανθρώπινο οπτικό αντιληπτικό σύστημα επιλέγει μία ερμηνεία για κάθε τμήμα, ώστε η συνολική ερμηνεία να είναι σύμφωνη με τις επί μέρους ερμηνείες. Η στριφογυριστή χορεύτρια είναι μία φιγούρα που η κίνησή της μπορεί να ερμηνευτεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους: είτε θεωρώντας ότι γυρίζει με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, είτε αντίστροφα. Οπτικές πλάνες σαν αυτή της χορεύτριας είναι πολύ χρήσιμες για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε αυτά που βλέπουμε. Το οπτικό μας σύστημα προκειμένου να ερμηνεύσει μια παράσταση, δεν ανασυνθέτει τα οπτικά ερεθίσματα ως ακριβές αντίγραφο αυτού που βλέπουμε, αλλά κάνει κάποιες συγκεκριμένες υποθέσεις με τις οποίες 'γεμίζει τα αντιληπτικά του κενά' και τελικά επιλέγει από αυτές την τελική μορφή με την οποία αντιλαμβανόμαστε την παράσταση. Στην περίπτωση της χορεύτριας υπάρχουν δύο εναλλακτικές υποθέσεις, από τις οποίες ο εγκέφαλός μας επιλέγει τη μία για να ερμηνεύσει την φορά της κίνησής της. Η κβαντική συνείδηση Ο Ευστράτιος Μανουσάκης βασίζει το μοντέλο του για τη συνείδηση στην υπόθεση ότι η συνειδητή ενημερότητα δημιουργείται εκ νέου κάθε φορά που αναστρέφεται η ερμηνεία μίας διφορούμενης παράστασης. Πιστεύει ότι η δυνατότητα της αναστροφής της εικόνας είναι συγγενής με την κβαντική εναπόθεση, σύμφωνα με την οποία δύο πιθανές ερμηνείες υπάρχουν ταυτοχρόνως σε μία δυναμική κατάσταση που λειτουργεί ως κβαντικό κύμα. Κάθε φορά που επιχειρείται θέαση της εικόνας το κύμα καταρρέει και η αντίληψη επιλέγει μία εκ των δύο ερμηνειών. Το τι συμβαίνει την ώρα της αναστροφής στον εγκέφαλο υποδηλώνει κάποιον συσχετισμό μεταξύ της συνείδησης και των νευρωνικών λειτουργιών, που θα μπορούσε να μας εφοδιάσει με σημαντικά στοιχεία, χρήσιμα στην έρευνα για την ανθρώπινη αντίληψη και τη συνείδηση. Ο Μανουσάκης αντιπαρέβαλλε τα δεδομένα από μελέτες στις οποίες μετρήθηκε η εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων με τη χρήση ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος και εγκεφαλοαπεικονιστικών τεχνικών την ώρα που έβλεπαν διφορούμενες εικόνες. Η δραστηριότητα των νευρώνων μετρήθηκε σε τρεις περιπτώσεις: λίγο πριν αντιστρέψουν την εικόνα, την ώρα που γινόταν η αντιστροφή και ακριβώς μετά. Μέσω αυτών των στοιχείων συνάχθηκε ένα μοντέλο πυροδότησης των εγκεφαλικών νευρώνων, που πιστεύει ότι είναι χαρακτηριστικό των κβαντικών επιδράσεων που υπόκεινται της συνείδησης. Σε αντίθεση με άλλες θεωρίες κβαντικής συνείδησης, όπως αυτή του Stuart Hameroff και του Roger Penrose, η συγκεκριμένη θέση επιδέχεται έλεγχο. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από μελέτες κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες ήταν κάτω από την επίδραση LSD, το οποίο μειώνει τον ρυθμό της πυροδότηση των νευρώνων, ο Μανουσάκης προέβλεψε με ακρίβεια τη συχνότητα με την οποία τα υποκείμενα μπορούσαν να αναστρέψουν τις εικόνες. Αρκετοί ερευνητές που κρατούσαν μία κριτική στάση απέναντι σε προηγούμενα εγχειρήματα για τη χρήση της κβαντικής φυσικής στην ερμηνεία της συνείδησης, θεωρούν ότι το μοντέλο που προτείνει ο Μανουσάκης είναι εύλογο. Σύνθεση - Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: Esoterica.gr
|
|
πηγές: -en.wikipedia.org/wiki/Necker_cube -en.wikipedia.org/wiki/Rubin_vase -arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0709/0709.4516v1.pdf -scienceblogs.com/principles/2007/10/quantum_consciousness_and_the.php -scienceblogs.com/neurophilosophy/2007/10/the_left_brain_right_brain_myt.php -scienceblogs.com/neurophilosophy/2007/10/is_the_spinning_dancer_the_key.php#c616571  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
loukritia
Μέλος 3ης Βαθμίδας
Greece
595 Μηνύματα |
Απεστάλη: 31/10/2007, 10:55:54
Αγαπητή another star, μην νιώθεις άσχημα. Κιεγώ τη ρημάδα την γκόμενα όλο δεξιόστροφα την βλέπω να κινείται και δεν λέει να αλλάξει φορά με τίποτα! Οπότε ή όλα είναι σχετικά ή είμαστε κι οι δύο ηλίθιες (τουλάχιστον έχεις και παρέα..)!  |
loukritia
Μέλος 3ης Βαθμίδας
Greece
595 Μηνύματα |
Απεστάλη: 31/10/2007, 16:27:50
linkΚάντε οικονομία στο νερό: πλυθείτε μαζί μ'έναν φίλο!!! _______________________________________________________________ ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ LINK ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΤΟ FORMAT ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ. 31/10/2007 _______________________________________________________________
|
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 05/11/2007, 03:13:50
Κάποια άλλα ενδιαφέροντα βίντεο που έχει επιμεληθεί η ίδια επιστημονική ομάδα, η οποία έφτιαξε το βραβευμένο πείραμα που προτείνει η Ostria στο εισαγωγικό της μήνυμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Visual Cognition Lab, του Πανεπιστημίου του Illinois:VISUAL COGNITION LAB Το θέμα αυτό εκτός από διασκεδαστικό (φαίνεται ότι μας αρέσουν τα πειράματα ) είναι κυρίως γνωσιακό: με τα ζητήματα της αντίληψης και της νόησης ασχολείται ο τομέας της Γνωσιακής Επιστήμης. Συνεπώς, πιο κατάλληλη κατηγορία για να φιλοξενηθεί είναι η θεματική κατηγορία .-= Η ΓΝΩΣΗ =-. όπου και μεταφέρεται από την ενότητα "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" που το είχε φιλοξενήσει μέχρι τώρα.  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 05/11/2007, 03:30:01
Και ένα ενδιαφέρον νέο, που σχετίζεται άμεσα με την οπτική μας αντίληψη:Το ξέρατε ότι ο οπτικός φλοιός του εγκεφάλου μας, αντιδρά σε μη ορατά αντικείμενα; Πολλές φορές τυχαίνει να βλέπουμε κάτι και κάτι άλλο περνάει από μπροστά του χωρίς να διαταράξει την εντύπωση που έχουμε για την εικόνα που βλέπουμε. Η εικόνα παραμένει στο νου μας και η διατήρησή της είναι μία υπόθεση δυναμική. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στα πολύ μικρά παιδιά, τα οποία δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει τη νοητική λειτουργία της διατήρησης των αντικειμένων, ή με λίγα λόγια αν κάτι τους κρύψει ένα αντικείμενο από το οπτικό τους πεδίο, θα πιστέψουν ότι χάθηκε ή ότι κάποιο κομμάτι του κόπηκε και εξαφανίστηκε! Μία επιστημονική έρευνα από τους Hulme και Zeki μελετάει τι γίνεται στον εγκέφαλό μας, όταν κάτι παρεμβάλλεται στο οπτικό μας πεδίο και μας εμποδίζει να δούμε κάτι το οποίο παρατηρούσαμε. Μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας (fMRI) οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ακόμα κι αν για κάποιο διάστημα η εικόνα που βλέπουμε διακόπτεται από κάποιο παρεμβαλλόμενο αντικείμενο, ο οπτικός μας φλοιός συνεχίζει να είναι ενεργοποιημένος σα να συνεχίζαμε να το βλέπουμε! Δηλαδή, ο εγκέφαλός μας διατηρεί τις εικόνες ακόμα και όταν διακόπτεται το οπτικό ερέθισμα που τις δημιούργησε. Έρευνες σαν την παραπάνω, ενισχύουν την θεώρηση ότι δεν βλέπουμε με τα μάτια, αλλά με τον εγκέφαλο, ή καλύτερα με το νου μας! (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά: Developing Intelligence)  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 16/11/2007, 01:59:33
με ποιο από τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια λειτουργείτε περισσότερο;Είσαστε οπτικός ή ακουστικός τύπος; Δεν έχετε παρά να κάνετε το παρακάτω τεστ για να το μάθετε!!! BRAIN TEST! (Κάντε 'κλικ' στον παραπάνω σύνδεσμο. Θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο exe στον υπολογιστή σας και να τρέξετε από κει το τεστ)  Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
Dying_Incubus
Συντονιστής
Tuvalu
13482 Μηνύματα |
Απεστάλη: 17/11/2007, 15:10:50
Πολύ καλό το τεστ!  47,8% αριστερό ημισφαίριο 52,2% δεξιό ημισφαίριο 45,5% οπτικός τύπος 54,5% ακουστικός τύπος
 In anticipation of my resurrection...  |
amalia
Διαχειριστής
Greece
10782 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 00:23:13
Πόσο καλά μπορείτε να θυμηθείτε πρόσωπα που έχετε δει για πολύ λίγο (ας πούμε για λίγα δευτερόλεπτα); Πόσο δυνατή είναι η μνήμη σας στην ανάκληση πρόσφατων εικόνων;Τα παραπάνω μπορείτε να τα διαπιστώσετε εάν κάνετε το παρακάτω τεστάκι: Face Memory Test Θα μάθετε τουλάχιστον, εάν η αναφώνηση: "σε' χω δει κάπου, κάπου σε ξέρωωωω...!!!" ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ή είναι μία φαντασίωση!   Ψυχή μου, Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα, αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!

|
gretel
Πρώην Συνεργάτης
Aruba
3518 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 01:16:19
Εμένα γιατί όταν κατεβάζω το brain test μου λέει ότι το msdos δεν μπορεί να εκτελέσει το αρχείο???  "ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
 |
elo
Συντονιστής
Greece
3417 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 01:50:54
Recognition score Your score: 87% Average score: 92% Temporal memory score Your score: 85% Average score: 68% ΧΑ, ΧΑ και ο πρώτος ματάκιας..
  |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 02:02:37
Face Memory Test Results Your Score Recognition score ( if you saw it )Your score: 91% Average score: 92% This is a measure of your ability to remember the photos you've seen, regardless of the part in which you saw them. From all 24 photos shown in Parts 1 & 2, you recognised: 22 photo(s). Temporal memory score ( when you saw it ) Your score: 86% Average score: 68% This is a measure of how often you recognised a photo and matched it to the correct part, instead of just remembering which ones you'd seen. From all the photos you recognised, you matched: 19 photo(s) to the correct part. Καλέ μου elo μάλλον σε πέρασα    WolfEdited by - keraynos on 24/11/2007 02:04:18 |
elo
Συντονιστής
Greece
3417 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 09:30:24
quote: Καλέ μου elo μάλλον σε πέρασα
…..από σήμερα και στο εξής προπόνηση στο μάτι…

  |
Dying_Incubus
Συντονιστής
Tuvalu
13482 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 17:50:23
Recognition score ( if you saw it )Your score: 100% Average score: 92% This is a measure of your ability to remember the photos you've seen, regardless of the part in which you saw them. From all 24 photos shown in Parts 1 & 2, you recognised: 24 photo(s). Temporal memory score ( when you saw it ) Your score: 100% Average score: 68% This is a measure of how often you recognised a photo and matched it to the correct part, instead of just remembering which ones you'd seen. From all the photos you recognised, you matched: 24 photo(s) to the correct part. Λέτε τελικά να μην είμαι τόσο ακουστικός τύπος όσο με έβγαλε το προηγούμενο τεστ και να είμαι κυρίως οπτικός;  Σύμφωνα με το τεστ αυτό, μάλλον κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει! 
 In anticipation of my resurrection...  |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 20:21:09
Οφείλω να παραδεχτώ elo ότι ο Dying_Incubus μας νίκησε κατά κράτος!!!Αλλά δεν καταθέτω τα όπλα μέσα στη μαύρη νύχτα το έκανα χθες το test, άλλη φορά θα δοκιμάζω μέρα τέτοιου τύπου ασκήσεις να μην κουτουλάω από την νύστα   Wolf |
gretel
Πρώην Συνεργάτης
Aruba
3518 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 20:43:58
Zηλεύω, εμένα γιατί δεν μου το τρέχει και μου βγάζει αυτό το μήνυμα?
 "ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
 |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 24/11/2007, 22:09:23
Και το Face Memory Test δεν σου το τρέχει ή μόνο το brain test;Αυτό που δοκιμάσαμε τώρα είναι το Face Memory, για δοκίμασε το άν είναι ok αυτό και δουλεύει κανονικά  Wolf |
elo
Συντονιστής
Greece
3417 Μηνύματα |
Απεστάλη: 25/11/2007, 00:09:53
quote: keraynos - Οφείλω να παραδεχτώ elo ότι ο Dying_Incubus μας νίκησε κατά κράτος!!!
Αχ κεραυνέ μου όχι μόνο μας νίκησε, αλλά μας ξεσ. ..σε… . αλλά δεν πειράζει αναμένετε ρεβάνς .   |
gretel
Πρώην Συνεργάτης
Aruba
3518 Μηνύματα |
Απεστάλη: 25/11/2007, 02:32:46
Your score: 100% Average score: 92%This is a measure of your ability to remember the photos you've seen, regardless of the part in which you saw them. From all 24 photos shown in Parts 1 & 2, you recognised: 24 photo(s). Temporal memory score ( when you saw it ) Your score: 100% Average score: 68% This is a measure of how often you recognised a photo and matched it to the correct part, instead of just remembering which ones you'd seen. From all the photos you recognised, you matched: 24 photo(s) to the correct part. ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΥΩΨ.
Το brain test δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα.  "ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
 |
Dying_Incubus
Συντονιστής
Tuvalu
13482 Μηνύματα |
Απεστάλη: 25/11/2007, 11:20:58
Χεχε! Να κι η gretel τα κατοστάρια!  quote: Το brain test δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα.
Άνοιξε το link και θα σου βγάλει ένα μήνυμα να αποθηκεύσεις το αρχείο στον υπολογιστή σου. Όρισε σε ποιό φάκελο θα το αποθηκεύσεις, κατέβασε το και μετά τρέξε το. 
 In anticipation of my resurrection...  |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 25/11/2007, 11:55:15
Το έκανα και το brain test Your brain usage profile auditory 58,3% (ποιο πολύ ακουστικός τύπος;!!!) left brain 63,6% right brain 36,4%(αυτό μάλλον το χρησιμοποιώ μόνο όταν ζωγραφίζω ) visual 41,7% Wolf |
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"
Greece
2611 Μηνύματα |
Απεστάλη: 25/11/2007, 12:26:46
Βρήκα και άλλο τεστ σε σχέση με τα ημισφαίρια του εγκεφάλου μας  http://www.wherecreativitygoestoschool.com/vancouver/left_right/rb_test.htm για να δούμε θα βγάλει άλλα αποτελέσματα; Όντως άλλα έβγαλε Left Brain 47% Right Brain 53% Your left brain/right brain percentage was calculated by combining the individual scores of each half's sub-categories. They are as follows: Your Left Brain Percentages 50% Symbolic (Your most dominant characteristic) 40% Sequential 40% Reality-based 34% Logical 27% Linear 14% Verbal (Your least dominant characteristic) Your Right Brain Percentages 55% Concrete (Your most dominant characteristic) 53% Holistic 39% Intuitive 36% Fantasy-oriented 25% Nonverbal 23% Random (Your least dominant characteristic) Αυτό το τεστ βασίζεται καθαρά σε ερωτήσεις. WolfEdited by - keraynos on 25/11/2007 12:40:32 |