ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Διαταραχή Γεωμαγνητικού Πεδίου Της Γης
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Απέριττος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


567 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 10:46:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Απέριττος  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Απέριττος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι,
ανοίγω ένα θέμα το οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό και με το οποίο από όσο έχει πέσει στην αντίληψή μου μέσα στο φόρουμ δεν έχει ασχοληθεί κανείς. Όταν ανακοίνωσα σε δικό μου άνθρωπο ότι σκέφτομαι να βάλω αυτό το θέμα μου είπε κατ' αρχήν να ψάξω να βρω πηγές και έπειτα να το ανεβάσω. Όμως θα πω αυτά που έχουν πέσει στην αντίληψή μου και ξέρω ότι υπάρχουν φίλοι εδω οι οποίοι επειδή είναι και αγγλομαθείς μπορούν πολύ πιο εύκολα να εντοπίσουν τα στοιχεία στον παγκόσμιο ιστό.
Τον τελευταίο καιρό όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κατάσταση του κλίματος. Σε αυτό βοηθούν πρωτίστως φωνές που προέρχονται απο τον οικολογικό χώρο, διάφοροι επιστήμονες και όλα αυτά προβάλλονται πολύ συχνά απο τα ΜΜΕ. Οι αναλύσεις που γίνονται πάνω στο θέμα καταλήγουν πάντα στο συμπέρασμα ότι οι κλιματικές μεταβολές οφείλονται κυρίως στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι βασικός λόγος για τις αλλαγές αυτές είναι η υπερβολική εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η επικρατούσα εκδοχή για την κατάσταση.
Υπάρχει όμως η πληροφορία ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτή. Υπάρχουν επιστημονικοί κύκλοι στους οποίους ο πραγματικός λόγος ανησυχίας δεν έχει να κάνει με την μόλυνση, αλλά για ένα φαινόμενο για το οποίο δεν ευθύνεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Εδω και κάποια χρόνια παρατηρήθηκε λοιπόν ότι έχει ξεκινήσει μια μαγνητική διαταραχή στο πεδίο της γης με αποτέλεσμα αυτό να επιφέρει αλλάγές στην ταχύτητα περιστροφής της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Για να το δώσω σχηματικά φανταστείτε την κίνηση μιας σβούρας (εκείνο το γνωστό σε όλους μας παιδικό παιχνίδι) και την κίνησή της όταν άρχιζε να πέφτει η ταχύτητα περιστροφής της.
Αυτό ήταν και η πραγματική αιτία του μεγάλου σεισμού που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το καταστροφικό τσουνάμι. Μια καλή μου φίλη η οποία δημοσιογραφεί σε έναν δικτυακτό τόπο που έχει σχέση με την οικολογία, μου είπε ότι τις μέρες που έγινε το τσουνάμι για τουλάχιστον πέντε μέρες στην επιστημονική κοινότητα των γεολόγων επικρατούσε πανικός και η επαγρύπνιση ήταν στο κόκκινο, γιατί οι κλυδωνισμοί ήταν τόσο έντονοι που φοβήθηκαν ότι θα γίνει αναστροφή των μαγνητικών πόλων. Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό σενάριο και δεν είναι καθόλου φαντασία. Οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν πει ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν αναστραφεί οι μαγνητικοί πόλοι στην γη. Θεωρούν λοιπόν ότι η διαταραχή του μαγνητικού πεδίου της γης, το οποίο έχει αποτέλεσμα στην διαταραχή της περιστροφής της αναπόφευκτα επιφέρει και τεράστιες διαταραχές στο κλίμα...
Αυτό ήθελα να πω και θα ήταν ενδιαφέρον αν κάποιοι φίλοι έχουν να μας πουν κάτι περισσότερο πάνω σε αυτό...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

Απέριττος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


567 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 10:49:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Απέριττος  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Απέριττος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη μπήκε κατά λάθος διπλή φορά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 10:56:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η πηγή για το παρακάτω κείμενο είναι από το site www.physics4u.gr


"Αν εξετάσουμε το γήινο μαγνητικό πεδίο, θα βλέπαμε πως η Γη συμπεριφέρεται σαν ένα τεράστιο μαγνητικό δίπολο, με τη διαφορά ότι ο νότιος πόλος του βρίσκεται στο γεωγραφικό βορρά, με μια απόκλιση περίπου 11.5 μοιρών από αυτόν.

Όμως, ο μαγνητικός βορράς δεν ήταν πάντοτε στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Οχι μόνο υπάρχουν αποδείξεις ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετακινούνται συνεχώς, ακόμη και καθημερινά, αλλά φαίνεται ότι στην ιστορία της Γης, έχουν αντιστραφεί πολλές φορές οι θέσεις τους. Οι πληροφορίες για τις αναστροφές της γήινης μαγνητικής πολικότητας προέρχονται από διάφορες αποθέσεις. Πετρώματα, όμως, όπως οι χερσαίες αποθέσεις λάβας, είναι σχηματισμοί που προτιμώνται, συνήθως, από τους επιστήμονες, γιατί ο μαγνητικός προσανατολισμός τους είναι αρκετά εύκολο να διαπιστωθεί.
Οι κρύσταλλοι από ορυκτά που περιέχουν σίδηρο, όπως ο μαγνητίτης (Fe3O4) ή ο αιματίτης (Fe2O3), προσανατολίζονται με βάση τη διεύθυνση και τη φορά του υπάρχοντος μαγνητικού πεδίου του πλανήτη μας, όταν όμως, κατά την ψύξη τους, η θερμοκρασία έφθασε στο σημείο Curie (περίπου 500 oC). Η ιδιότητα αυτή ονομάζεται παραμένουσα μαγνήτιση.

Εάν, αργότερα, η φορά του μαγνητικού πεδίου αλλάξει, οι σιδηρούχοι κρύσταλλοι των μαγματικών πετρωμάτων, που είχαν αποτεθεί παλαιότερα και είναι προσανατολισμένοι μέσα σε ένα διαφορετικό μαγνητικό πεδίο, διατηρούν την αρχική τους διεύθυνση και φορά. Αν, τώρα, χρονολογηθεί το πέτρωμα με αυτό το ''απολιθωμένο'' μαγνητικό πεδίο, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τα τότε χαρακτηριστικά της κατώτερης μαγνητόσφαιρας της Γης.
Στην πράξη, όμως, ο καθορισμός της φοράς του μαγνητικού πεδίου της Γης, είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, λόγω των παραμορφώσεων και των μετακινήσεων που θα υποστεί ένα πέτρωμα με την πάροδο εκατομμυρίων ετών. Η εύρεση παλαιομαγνητικών στοιχείων ή ακόμα περισσότερο της έντασης του πεδίου γίνεται ακόμα δυσκολότερη, όσο ερευνούμε πετρώματα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών, αφού τα πετρώματα έχουν υποστεί, συνήθως, πολύ μεγάλη παραμόρφωση ή ακόμα και μεταμόρφωση.

Ποιά είναι όμως η αιτία των αναστροφών
Αν και ουσιαστικά δεν έχει εξακριβωθεί το αίτιο των αναστροφών των παλαιομαγνητικών πόλων, από παλιά εθεωρείτο ότι πρέπει να οφείλεται σε αλλαγές (άγνωστο ποιες) στο εξωτερικό πυρήνα της Γης, πράγμα λογικό, αφού η Fe, Ni σύστασή του πρέπει να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο δημιουργίας του μαγνητικού πεδίου τη Γης.

Για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να συσχετισθούν με κάποιο φυσικό μέγεθος οι παλαιομαγνητικές αναστροφές και πολλοί θεωρούσαν ότι γίνονταν με τυχαίο τρόπο. Ομως, το 1993, ερευνητές από το Institut de Physique du Globe de Paris παρατήρησαν ότι στα 3 τελευταία εκατομμύρια χρόνια υπήρχε μια σαφής σχέση μεταξύ των αναστροφών και της έντασης του πεδίου.

Οι Γάλλοι επιστήμονες παρατήρησαν ότι μετά από μια αλλαγή της φοράς του γήινου μαγνητικού πεδίου, οι σιδηρούχοι κρύσταλλοι των πετρωμάτων ήταν πολύ καλά προσανατολισμένοι. Εργαστηριακές μετρήσεις παλαιομαγνητικής ανάλυσης έδειξαν ότι οι εξεταζόμενοι υποθαλάσσιοι βασάλτες, που αποτέθηκαν μετά από μια αλλαγή φοράς, είχαν ψυχθεί στον ωκεάνιο βυθό του Ειρηνικού, μέσα σε ένα αρκετά ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Αντίθετα, πετρώματα ελαφρώς αρχαιότερα, πριν από την έναρξη ενός παλαιομαγνητικού συμβάντος, αποτέθηκαν σε ασθενέστερο πεδίο. Θεωρήθηκε, λοιπόν, ότι με κάθε αλλαγή της πολικότητας, το γήινο μαγνητικό πεδίο αυξανόταν.

Με βάση την προηγούμενη θεωρία έχουν αναπτυχθεί μερικά μοντέλα ανάλυσης της παλαιομαγνητικής ιστορίας της Γης. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτά, είναι πολύ πιθανό, σήμερα, να οδεύουμε σε μια νέα αναστροφή. Αλλωστε, είναι γεγονός, ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί συνεχώς τα τελευταία 2.000 χρόνια."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 11:00:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Απέριττε, πάνω σε αυτή την θεορία βασίζονται και πολλοί από τους "καταστροφολόγους" που ασχολούνται με το έτος 2012, καθώς υποστηρίζουν πως τότε θα έχουμε ταυτόχρονη αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της γής και του ήλιου. Στον ήλιο το φαινόμενο της αντιστροφής των πόλων είναι πολύ συχνό,και μάλιστα περιοδικό. Γίνεται κάθε 11 χρόνια... επόμενη αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του ήλιου... 2012Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 11:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προσοχή! για να μην παρεξηγηθούμε,να πούμε ότι όλα αυτά αναφέρονται στους μαγνητικούς πόλους! Αυτό σημαίνει πως ΔΕΝ θα έρθει η Γή μας τα πάνω-κάτω,αλλά θα έχουμε άλλου είδους προβλήματα!

1. Ζώα πουλιά και ψάρια που βρίσκουν την πορεία τους με βάση το μαγνητικό πεδίο της Γης θα χάσουν τον προσανατολισμό τους.

2. Πλοία, αεροπλάνα,και ότι άλλο μεταφορικό μέσο χρησιμοποιεί πυξίδα,θα αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα,καθώς οι πυξίδες θα δείχνουν τον αντίθετο πόλο!

3. Για κάποιο χρονικό διάστημα (επιστήμονες έχουν υπολογίσει ότι μπορεί να κρατήσει και 7 ημέρες) η Γή μας δεν θά έχει καθόλου μαγνητικό πεδίο...οπότε θα είναι πολύ ευάλωτη στις ηλιακές ακτίνες και σε ότι είδους ακτινοβολία κυκλοφορεί στο διάστημα...

Ολα αυτά,θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος της ζωής όπως την έχουμε γνωρίσει πάνω σε αυτό τον πλανήτη...
Μπορεί να υπάρχουν και άλλες επιπτώσεις που ίσως να μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή, πάντος όλα δείχνουν ότι όταν συμβεί αυτό (και θα συμβεί κάποια στιγμή! έχει ξαναγίνει στο παρελθόν) τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα για κανένα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Απέριττος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


567 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 11:48:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Απέριττος  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Απέριττος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ. Θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι. Οι εκτιμήσεις που ανάφέρεις έχουν να κάνουν με την μαγνητική αναστροφή. Όμως στην περίπτωση που έχουμε και ταυτόχρονη μετατόπιση του άξονα περιστροφής και σταθεροποίησής του σε άλλο σημείο, μπορείς να μου πεις τι θα γίνει τότε;
Σε ευχαρίστώ... αναμένω...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 12:12:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε μία τέτοια περίπτωση θα είχαμε τεράστιες καταστροφές στον πλανήτη! Θα είχαμε λιόσιμο των πάγων και πλημύρες σε μεγάλο μέρος του πλανήτη. Καταστροφή των εποχών και του κλίματος, αναταράξεις της επιφάνειας της Γής καθώς και σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν προβλέπουν οι επιστήμονες πως θα μπορούσε να γίνει εύκολα κάτι τέτοιο,καθώς ο άξονας περιστροφής της Γής είναι σχετικά σταθερός (έχει μια ταλάντωση μόνο, η οποία δημιουργεί και το φαινόμενο των εποχών),καθώς έχει να κάνει με την αμοιβαία βαρυτική έλξη μεταξύ Γής και Σελήνης. Στην πραγματικότητα η Σελήνη είναι αυτή η οποία ευθύνεται για την σταθερότητα του αξονα της Γής. Αργά αλλά σταθερά η Σελήνη απομακρύνεται από την Γή.Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αυτό οφείλεται στην ύπαρξη του νερού στην Γή και στο φαινόμενο της παλίρριας. Εχουν σχεδιάσει (στα χαρτιά) ένα τεράστιο δίκτυο φραγμάτων που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στους ωκεανούς, ώστε να σταματήσουν οι παλίρριες και να σταθεροποιηθεί η απόσταση Γής-ΣελήνηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 15:28:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό που προκαλεί το μαγνητικό πεδίο στην γη??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 15:41:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μαγνητικό πεδίο της Γής,δημιουργείται από την περιστροφή του πυρίνα της. Λόγο της διαφοράς επιπέδου ρευστότητας υπάρχει διαφορά και ανάμεσα στην ταχύτητα περιστροφής του πυρίνα με τα άλλα στρώματα. Αυτή η διαφορά ταχύτητας περιστροφής δημιουργεί και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 15:47:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για περισσότερα διαβάστε το παρακάτω

"Για να δημιουργηθεί το μαγνητικό πεδίο της Γης οι φυσικοί από τη δεκαετία του '40 ξέρουν ότι πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές συνθήκες.

Η πρώτη συνθήκη είναι να υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ηλεκτρικά αγώγιμου ρευστού, που στην περίπτωση της Γης είναι ο πλούσιος σε σίδηρο υγρός εξωτερικός πυρήνας της Γης. Τούτο το κρίσιμο στρώμα περιβάλλει έναν στερεό εσωτερικό πυρήνα από σχεδόν καθαρό σίδηρο και από πάνω του βρίσκεται ο μανδύας από στερεά πετρώματα και ένας υπέρλεπτος φλοιός (ήπειροι και ωκεάνιος πυθμένας). Όλο αυτό το στρώμα έχει πλάτος 2.900 χιλιομέτρων. Το υπερκείμενο βάρος του φλοιού και του μανδύα δημιουργεί στον πυρήνα μέσες πιέσεις κατά 2 εκατομμύρια φορές μεγαλύτερες εκείνης που επικρατεί στην επιφάνεια του πλανήτη. Οι θερμοκρασίες του πυρήνα είναι επίσης ακραίες: ανέρχονται σε περίπου 5.000 βαθμούς Κελσίου, όμοιες σχεδόν με τη θερμοκρασία στην επιφάνεια του Ήλιου.

Η δεύτερη απαίτηση του γεωδυναμό είναι να υπάρχει μια πηγή ενέργειας που να θέτει σε κίνηση το ρευστό. Η ενέργεια η οποία κινεί το γεωδυναμό είναι εν μέρει θερμική και εν μέρει χημική —αμφότερες δημιουργούν άνωση βαθιά μέσα στον εξωτερικό πυρήνα. Όπως και σε ένα υγρό που βράζει σε ένα δοχείο, έτσι και ο εξωτερικός πυρήνας είναι θερμότερος στον πυθμένα του απ' ό,τι στο πάνω σύνορο του. Σημειωτέον οι υψηλές θερμοκρασίες του πυρήνα οφείλονται στη θερμότητα που παγιδεύτηκε στο κέντρο της Γης κατά το σχηματισμό της. Αυτό σημαίνει ότι ο θερμότερος και λιγότερο πυκνός σίδηρος του κατώτερου εξωτερικού πυρήνα τείνει να ανυψωθεί, όπως οι μικρές διακριτές μάζες καυτού νερού. Όταν το ρευστό φτάνει στο πάνω σύνορο του εξωτερικού πυρήνα, χάνει μέρος της θερμότητας του, το οποίο μεταβιβάζεται στον υπερκείμενο μανδύα. Έτσι, ο υγρός σίδηρος ψύχεται, γίνεται πυκνότερος από το περιβάλλον μέσο και βυθίζεται. Αυτή η διαδικασία διάδοσης της θερμότητας από τον πυθμένα στο πάνω σύνορο δια της ανύψωσης και της βύθισης ρευστού ονομάζεται μεταφορά θερμότητας.

Τη δεκαετία του 1960, ο Stanislav Braginsky, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Αος Αντζελες, διατύπωσε την άποψη ότι η θερμότητα που διαφεύγει από τον ανώτερο πυρήνα έχει ως παράλληλο αποτέλεσμα τη μεγέθυνση του εσωτερικού πυρήνα, γεγονός το οποίο δημιουργεί δύο πρόσθετες πηγές άνωσης που συντελούν στη μεταφορά θερμότητας. Καθώς ο υγρός σίδηρος στερεοποιείται σε κρυστάλλους πάνω στην εξωτερική επιφάνεια του στερεού εσωτερικού πυρήνα, ως συνέπεια απελευθερώνεται «λανθάνουσα θερμότητα». Και η εν λόγω θερμότητα συνεισφέρει στη θερμική άνωση. Επιπροσθέτως δε, λιγότερο πυκνές χημικές ενώσεις όπως ο θειούχος σίδηρος και το οξείδιο του σιδήρου, αποκλείονται από τους κρυστάλλους του εσωτερικού πυρήνα και ανυψώνονται διαμέσου του εξωτερικού πυρήνα, ενισχύοντας έτσι επίσης τη μεταφορά θερμότητας.

Για να προκύψει από έναν πλανήτη ένα αυτοσυντηρούμενο μαγνητικό πεδίο, χρειάζεται απαραιτήτως και ένας τρίτος παράγοντας: η περιστροφή. Η περιστροφή της Γης, μέσω της δράσης των δυνάμεων Coriolis, εκτρέπει τα ανυψούμενα ρευστά μέσα στον εξωτερικό πυρήνα της Γης κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο συστρέφει τα ωκεάνια ρεύματα και τις τροπικές καταιγίδες δίνοντας τους τη μορφή των οικείων σπειρών που βλέπουμε στις μετεωρολογικές φωτογραφίες από δορυφόρους. Στον εξωτερικό πυρήνα, οι δυνάμεις Coriolis εκτρέπουν το ανερχόμενο ρευστό αναγκάζοντας το να κινείται κατά μήκος σπειροειδών, ή ελικοειδών, τροχιών, σαν να ακολουθούσε το ελικοειδές σύρμα ενός χαλαρού ελατηρίου.

Έτσι οι κύριοι λόγοι που το γεωδυναμό συντηρείται επί εκατομμύρια χρόνια είναι ότι η Γη πρώτον διαθέτει έναν πλούσιο σε σίδηρο υγρό πυρήνα, δεύτερον επαρκή ενέργεια για να πραγματοποιεί τη μεταφορά θερμότητας και τρίτον δύναμη Coriolis για να συστρέφει το κυκλοφορούν ρευστό.

Ωστόσο, χρειάζονται να απαντηθούν και άλλα γριφώδη ερωτήματα για το μαγνητικό πεδίο. Για παράδειγμα γιατί αλλάζει πολικότητα στην πορεία του χρόνου."

Πηγή Scientific American
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 15:48:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ε… τότε πως μπορεί να αντιστραφούν οι πόλοι? Θα αλλάξει τίποτα όσο αφορά την περιστροφή των στρωμάτων αυτών?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/02/2007, 16:11:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μια καλή μου φίλη η οποία δημοσιογραφεί σε έναν δικτυακτό τόπο που έχει σχέση με την οικολογία, μου είπε ότι τις μέρες που έγινε το τσουνάμι για τουλάχιστον πέντε μέρες στην επιστημονική κοινότητα των γεολόγων επικρατούσε πανικός και η επαγρύπνιση ήταν στο κόκκινο, γιατί οι κλυδωνισμοί ήταν τόσο έντονοι που φοβήθηκαν ότι θα γίνει αναστροφή των μαγνητικών πόλων.


Ποιοί κλυδωνισμοί; Για ζήτα να σου δώσει κανένα σχετικό site.

Πάντως νομίζω ότι μπερδεύουμε την αντιστροφή των μαγνητικών πόλων, με την μετατόπιση του άξονα της Γης (απ ότι λένε, μετά το τσουνάμι άλλαξε λίγο η κλίση της Γης και επιταχύνθηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα η περιστροφή της Γης).

quote:
Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό που προκαλεί το μαγνητικό πεδίο στην γη??

Αν δεν κάνω λάθος, ο ρευστός πυρήνας σε σχέση με την περιστροφή της γης. Ετσι δημιουργείται ένα ισχυρό "γεωομαγνητικό δυναμό", το οποίο επεκτείνεται πολύ έξω από την επιφάνεια της γης.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Απέριττος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


567 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2007, 07:30:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Απέριττος  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Απέριττος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους σας. Κατ'αρχήν να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον stanfromgreece για τις πολύτιμες πληροφορίες του. Με γύρισες πολλά χρόνια πισω αγαπητέ φίλε τότε που τα κάναμε στο σχολείο αλλά δυστυχώς δεν δίναμε σημασία. Στην φίλη Όστρια θα ήθελα να πω ότι ναι θα επικοινωνήσω με την φίλη μου και θα της ζητήσω αν έχει να μου δώσει κάποιο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο στον οποίο θα μπορούσα να βρω περισσότερα στοιχεία.
Βέβαια υπάρχει και μια αναφορά σε ένα απο τα βιβλία του David Icke σχετικά με αυτήν την διαταραχή του γεωμαγνητικού πεδίου, αλλά δεν ξέρω πόσοι απο τους φίλους εδω μέσα τον θεωρούν σοβαρό γιατί είναι αλήθεια ότι έχει αμφισβητηθεί πολύ.
Όμως έχω ακούσει και απο άλλες πηγές σχετικά με αυτό το θέμα και συνήθως καπνός χωρίς φωτιά δεν βγαίνει. Μακάρι να μας βοηθήσουν και άλλοι φίλοι αν έχουν κάποια άλλη πηγή.
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2007, 08:03:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Απέριττε καλημέρα! Κανόνικά, εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω, γιατί μου έφερες στο μυαλό αυτό το θέμα, που πρίν από αρκετά χρόνια ήταν ένα από τα αγαπημένα μου...
Φίλε Libero,ακριβώς επειδή μιλάμε για κίνηση ρευστών γίνεται η αναστροφή των πόλων. Τα μαγνητισμένα ρευστά κινούνται συνεχώς και με την κίνησή τους αυτή, έρχεται κάποια στιγμή που αυτά που κάποτε ήταν στον βόρειο πόλο,τώρα πια βρίσκονται στον νότιο, και το αντίστροφο!Στον Ηλιο αυτό γίνεται πολύ συντομότερα,επειδή,λόγο της ηψηλής θερμοκρασίας είναι ρευστός και στην επιφάνεια, άρα υπάρχει πολύ γρηγορότερη μετακίνηση των ρευστών...
Φίλε Απέριττε... μπορεί ο Icke να είναι ένας από τους μεγαλύτερους μπαρουφολόγους... όμως οι περισσότεροι από αυτούς συνήθως ανακατεύουν την αλήθεια με το ψέμα για να μας ρίχνουν στο "τρυπάκι" ότι κάτι από αυτές τις βλακείες που έχουν σκεφτει για να κονομήσουν,είναι αλήθεια...οπότε δεν θα με παραξένευε μια αναφορά περί αυτού του θέματος σε ένα από τα βιβλία του...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2007, 19:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε Libero,ακριβώς επειδή μιλάμε για κίνηση ρευστών γίνεται η αναστροφή των πόλων. Τα μαγνητισμένα ρευστά κινούνται συνεχώς και με την κίνησή τους αυτή, έρχεται κάποια στιγμή που αυτά που κάποτε ήταν στον βόρειο πόλο,τώρα πια βρίσκονται στον νότιο, και το αντίστροφο!
Φαντάζομαι ότι αν ισχύει αυτό, δεν θα μετακινηθούν απότομα τα ρευστά αυτά στοιχεία από τον ένα πόλο στον άλλο αλλά βαθμιαία και λογικά κάποτε πρέπει να εξασθενήσει –μηδενιστεί και μετά να αντιστραφεί η πολικότητα.
quote:
Έτσι, ο υγρός σίδηρος ψύχεται, γίνεται πυκνότερος από το περιβάλλον μέσο και βυθίζεται

Και μετά τι κάνει αφού βυθιστεί? Δεν έχει συνέχεια αυτή η θεωρεία? Φαντάζομαι πως ξαναζεσταίνεται, αφού κάτω είναι θερμότερο το περιβάλλον, ξανα-αραιώνει και συνεχίζεται αυτός ο κύκλος. Και…
quote:
ότι η θερμότητα που διαφεύγει από τον ανώτερο πυρήνα έχει ως παράλληλο αποτέλεσμα τη μεγέθυνση του εσωτερικού πυρήνα

αυτό δεν το κατάλαβα πως μπορεί να αυξάνει το μέγεθος του εσωτερικού πυρήνα? Μπερδεύτηκα…
quote:
Λόγο της διαφοράς επιπέδου ρευστότητας υπάρχει διαφορά και ανάμεσα στην ταχύτητα περιστροφής του πυρίνα με τα άλλα στρώματα

Δεν αναπτύσσεται τριβή και άρα θερμότητα ανάμεσα στα στρώματα?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 04:01:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
In the News

http://news.nationalgeographic.com/news/2006/05/magnetic-field-1.html
National Geographic - May 12, 2006
The finding could help scientists better understand the way Earth's magnetic poles reverse.

http://physicsweb.org/articles/news/10/3/15/1
PhysicsWeb - March 22, 2006

http://www.physorg.com/news8917.html
National Geographic - December 9, 2005

http://www.sciam.com/article.cfm?chanID=sa003&articleID=00073F1D-1CB6-1253-
Scientific American - April 2005

http://www.sciencedaily.com/releases/2004/12/041220002807.htm
Science Daily - December 2004

http://news.nationalgeographic.com/news/2004/09/0909_040909_earthmagfield.html
National Geographic - September 2004


http://www.pbs.org/wgbh/nova/magnetic/
NOVA
Is the magnetic field that protects Earth from deady radiation about to reverse direction of even disappear?

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3359555.stm
BBC - January 2004

http://science.nasa.gov/headlines/y2003/29dec_magneticfield.htm?list955975
NASA - January 2004
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 04:06:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
SEE A REVERSAL
http://www.pbs.org/wgbh/nova/magnetic/reversals.html


http://www.ododeiktes.gr/periodiko/epistimi/2.shtml

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 04:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
SEE A REVERSAL
http://www.pbs.org/wgbh/nova/magnetic/reversals.html


http://www.ododeiktes.gr/periodiko/epistimi/2.shtml

Δειτε κι ενα μεταφυσικο σχετικα με τις κηλιδες
http://www.mauricecotterell.com/synopsis05.htm
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 09:09:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα...
Φίλε Libero,ασφαλώς και αναπτύσσονται τριβές και θερμότητα ανάμεσα στα στρώματα που κινούνται! Μην ξεχνάμε, ακριβώς λόγω αυτής της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσεται,το εσωτερικό της γής είνα πάντα ρευστό! Οταν αυτό το ρευστό (μάγμα) βρεί κάποιο λεπτό στρώμα της επιφάνειας της Γής, ή κάποιο άνοιγμα προς την επιφάνεια... έχουμε την δημιουργία των ηφαιστείων! Τα περισσότερα ηφαίστεια είναι υποθαλάσσια,καθώς εκεί ο φλοιός της Γής είναι λεπτότερος.
Για την άλλη απορία σου σχετικά με την ψήξη του σιδήρου και την καταβύθισή του,ναι, είναι ένας φαύλος κύκλος που επαναλαμβάνεται συνέχεια! Σκέψου το σαν κάτι ανάλογο με την κίνηση των θερμών ρευμάτων αέρα σε σχέση με τα ψυχρά! Ο ζεστός αέρας πάντα πάει προς τα πάνω, ενώ ο ψυχρός προς τα κάτω...και αυτη η κίνηση γίνεται συνέχεια...
Για την εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου που αναφέρεις...έχω γράξει πιο πάνω πως οι επιστήμονες έχουν βρεί πως το μαγνητικό πεδίο της Γής εξασθενεί συνεχώς τα τελευταία 2000 χρόνια, και πως η μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της γής αυτή τη στιγμή είναι 4 φορές μεγαλύτερη από όταν πάτησε ο άνθρωπος στον Βόρειο πόλο. Υπάρχουν επιστήμονες που υποστηρίζουν πως είναι πιθανό να μην υπάρχει μαγνητικό πεδίο στην Γή για ένα διάστημα, και υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν πως θα υπάρχει,απλά θα είναι λίγο μπερδεμένο...(φαντάσου κάτι σαν ένα μαγνήτη με... περισσότερους από 2 πόλους!!!)
Για να σου πώ την αλήθεια, αυτό το θέμα με την διόγκωση του εσωτερικού πυρίνα δεν το έχω και εγώ καταλλάβει καλά, αλλά μάλλον μου έρχεται στο μυαλό μια κίνηση σαν τον παλμό της καρδιάς! Δηλαδή έχει έναν σταθερό "παλμό" φουσκόματος ξεφουσκόματος,κατι σαν αναπνοή δηλαδή!
Φίλη vanillic,please, μην μου τα κάνεις σαν τον PaNo με τα links... Το ξέρω ότι κόπιασες να βρείς όλες αυτές τις πληροφορίες, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον (λόγω δουλειάς...εκεί βρίσκομαι όταν γράφω στον υπολογιστή) να καταφέρω να μπώ σε όλα αυτά τα site και να τα διαβάσω. Αν μπορείς τουλάχιστον γράφε πάνω από κάθε link με τί έχει να κάνει η σελίδα,ώστε να επιλέξω κάποια να τα διαβάσω. Επίσης, επειδή έχουμε να κάνουμε και με επιστημονικούς όρους,είναι λιγάκι δύσκολο για όλους να καταλάβουν τί λένε τα site που είναι στα Αγγλικά,οπότε μάλλον είναι καλύτερο να κάνουμε επιλογή κομματιών από τα site, να τα μεταφράζουμε και να τα παραθέτουμε εδώ, πάντα βέβαια με την επισήμανση της πηγής των πληροφοριών αυτών. (μην μας κατηγορήσουν και για... clopy right
Διάβασα πάντως ένα link από αυτά το οποίο και αναφερόταν στις ηλιακές κηλίδες και στο ημερολόγιο των Μαγια. Εχω διαβάσει και εγώ διάφορους συσχετισμούς που γίνονται,αλλά φοβάμαι πως είναι ένα ακόμα "πάτημα" των μπαρ-ουφολόγων, ώστε να κάνουν πιο πιστευτή την "θεορία" τους για καταστροφή του κόσμου τον Δεκέμβριο του 2012...
Καλό είναι να κρατάμε μία "πισινή" σε αυτά...
Φίλοι μου, μόλις μπορέσω θα επανέλθω με περισσότερες πληροφορίες!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AZAΧ_ΧΑΖΑ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Uzbekistan
301 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 11:19:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AZAΧ_ΧΑΖΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Aπέριττος λέει....

........Εδω και κάποια χρόνια παρατηρήθηκε λοιπόν ότι έχει ξεκινήσει μια μαγνητική διαταραχή στο πεδίο της γης με αποτέλεσμα αυτό να επιφέρει αλλάγές στην ταχύτητα περιστροφής της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να κλυδωνίζεται επικίνδυνα. Για να το δώσω σχηματικά φανταστείτε την κίνηση μιας σβούρας (εκείνο το γνωστό σε όλους μας παιδικό παιχνίδι) και την κίνησή της όταν άρχιζε να πέφτει η ταχύτητα περιστροφής της.
Αυτό ήταν και η πραγματική αιτία του μεγάλου σεισμού που έγινε στην Ινδονησία και προκάλεσε το καταστροφικό τσουνάμι. ...........


Μάλιστα ... δηλαδή η κίνηση των τεκτονικών πλακών δεν έιχαν σχέση με τον σεισμό !!!... Θα μπορούσαμε μήπως να δούμε και τις πηγές σου ;;;

--------------------------
Αααβίαστα....Ζητείται υπογραφή που να μη θίγει την Αμαλία ... Πληροφορίες στο azax_xaza@hotmail.com


______________________________________
ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
______________________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 12:07:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, θυμήθηκα ότι υπάρχει και μία ταινία επιστημονικής φαντασίας που ασχολείται με το μαγνητικό πεδίο της γής! Η ταινία λέγεται "Ο Πυρίνας" (The Core), εκεί βέβαια παρουσιάζονται πολλές αλήθειες...αλλά λόγω του οτι είναι ταινία του Hollywood και έχει σαν προορισμό της την ψυχαγωγία,φτάνει σε ακρότητες και στηρίζεται στα ειδικά εφέ της...
Φίλε ΑΖΑΧ... τί έγινε? τρόμαξα να σε γνωρίσω χωρίς το μπλουζάκι σου!!! τί το έκανες???
Οσο για αυτό που γράφεις για τον φίλο Απέριττο, νομίζω πως του έχω απαντήσει και εγώ σε αυτό, λέγοντάς του πως ο άξονας της Γης, ταλαντεύεται με σταθερό ρυθμό,λόγο της αμοιβαίας έλξης Γήινου - Σεληνιακού βαρυτικού πεδιού (φαινόμενο των εποχών)...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 12:09:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι βρήκα τον γεωλόγο που πρόβλεψε τον σεισμό της Ινδονησίας.
Είναι ο Kerry Sieh καθηγητής γεωλογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.
Πριν 10 χρόνια, ο Sieh είχε τοποθετήσει μόνιτορς σε κάποια μικρά νησιά (Mentawai Islands) έξω από την Σουμάτρα, 100 μίλια νότια από το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού.
Περίπου ένα μήνα πριν τον σεισμό, οι ενδείξεις του ήταν πολύ ανησυχητικές, επειδή υπήρχε πολύ ένταση στις τεκτονικές πλάκες και έτσι ήρθε σε επαφή με την κυβέρνηση εκεί, ζητώντας να οργανώσουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφών, αλλά δεν έγινε τίποτα λόγω έλλειψης χρημάτων.
Δύο βδομάδες πριν τον σεισμό, είδε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να γίνει ένας ισχυρός σεισμός στην περιοχή που θα δημιουργούσε ένα καταστροφικό τσουνάμι, αλλά βέβαια δεν γνώριζε το πότε. Πήγε ο ίδιος με την ομάδα του στην περιοχή, μοίρασε φυλλάδια και μίλησε σε εκκλησίες και σχολεία. Ισως κάποιοι που σώθηκαν να το οφείλουν σε αυτόν τον καθηγητή, καθώς τους προειδοποίησε ότι μόλις αισθανθούν σεισμό, θα πρέπει να φύγουν μακριά από τις ακτές.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/article407663.ece


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2007, 19:39:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απ’ ότι ξέρω το φαινόμενο των εποχών οφείλεται στην κλίση του νοητού άξονα της Γης και στην περιστροφή της, γύρω από τον Ήλιο. Τώρα μπορεί να ταλαντεύεται κιόλας, αλλά με τέτοιο γρήγορο ρυθμό για να δημιουργεί τις εποχές, μου φαίνεται κομματάκι απίθανο.
Οι κλίση, είναι υπεραρκετή για την δημιουργία των εποχών. Αλλά τώρα χάρις την επιστήμη δεν έχουμε ανάγκη τις περιστροφές, αφού έχουμε το HAARP.

Μήπως ξέρεις με ποιο ρυθμό εξασθενεί τα τελευταία 2000 χρόνια. Γιατί αυτοί για να κάνουν τα δικά τους σχέδια, μπορεί να το εξασθενούν τεχνητά, με το HAARP.

Τόσες κεραίες και σύρματα μου φαίνεται πιο λογικό να επεμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο, παρά στον καιρό (έμμεσα ίσως).


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 00:08:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να πω οτι δεν εχω καμια σχεση με γεωφυσικη, φυσικη κλπ...
Αλλα Αζαχ _Χαζα, οι ιδιοι λενε, 2 μερες τωρα που το μελεταω το θεμα, οτι κατα τη διαρκεια ανατροπης (που διαρκει χιλιαδες χρονια), και λογω των διαταραχων εχουμε μεγαλους σεισμους, τσουναμι, εκρηξεις ηφαιστειων, τυφωνες κλοιπα φαινομενα.
....παρ ολα αυτα οι ειδικοι λενε να μην περιμενουμε συντομα "κοσμοιστορικα" γεγονοτα (μαλλον ειμαστε καπου στη μεση). Αλλα ποτε δεν ξερεις κι ολας...

Σταν... διαβαζε ενα καθε μερα και περιμενω αναλυση Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 00:40:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τόσες κεραίες και σύρματα μου φαίνεται πιο λογικό να επεμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο, παρά στον καιρό (έμμεσα ίσως).


Τι εννοεις ?
Να θελουν να κανουν αντιστροφη νωριτερα ?

(στο βιβλιο Αρκτος: ο μυθος των πολων, υπαρχει ενα αποσπασμα απο μια υποτιθεμενη συνομιλια του χιτλερ με εναν επιστημονα οπου του ζηταει αν μπορει να μετακινησει τον Β. μαγνητικο Πολο.
(Ειναι το ιδιο η αντιστροφη με την -μετακινηση- η εννοει τον αξονα? ωπα μπερδευτηκα)


Edited by - vanillic on 16/02/2007 00:42:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

vanillic
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 00:58:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vanillic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βεβαια μπορει να εννοεις οτι γινεται απο λαθος (το οποιο ειναι ενα ζητημα)... αλλα εγω εχω χρεος να αναφερω και τη συνομοσιολογικη πλευρα σαν καλη μπαρουφολογα Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
bob_cat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 04:02:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bob_cat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τόσες κεραίες και σύρματα μου φαίνεται πιο λογικό να επεμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο, παρά στον καιρό (έμμεσα ίσως).

Είναι δύο φαινόμενα σε άμεση σχέση μεταξύ τους.


quote:
Βεβαια μπορει να εννοεις οτι γινεται απο λαθος (το οποιο ειναι ενα ζητημα)... αλλα εγω εχω χρεος να αναφερω και τη συνομοσιολογικη πλευρα σαν καλη μπαρουφολογα

Λίγο απίθανο φαίνεται κάποιες τοπικά κεραίες να επηρεάζουν καιρούς και μαγνητικά πεδία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποια τοπικά φαινόμενα ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, αλλά τίποτα περισσότερο.


Αεί ο Θεός γεωμετρείΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 08:43:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα...
Φίλε Libero, η κλίση του άξονα της Γης που αναφέρεις ώς λόγω της διμιουργίας των εποχών,δημιουργείται ακριβώς από αυτή την ταλάντωσή της.Μακάρι να ήμουν τώρα μπροστά σου να μπορούσα να σου το κάνω πιο παραστατικό.Μην τα ρίξουμε τώρα πάλι στο HAARP και στις συνομοσιολογίες... μιλάμε για το τί γίνεται από δημιουργίας του κόσμου τούτου. Για τον ρυθμό της μείωσης του μαγνητικού πεδίου της Γής, λένε πως είναι αυτή την στιγμή κατά 10% πιο ασθενές από τότε που ανακαλύφτηκε (1845 Friedrich Gauss). Ομως οι επιστήμονες λένε πως έχουν περάσει περίοδοι της Γής,κατά τις οποίες το μαγνητικό της πεδίο ήταν κατά πολύ ασθενέστερο από ότι είναι σήμερα! Μάλιστα λένε ότι πρέπει να διανύουμε μια από τις ισχυρότερες περιόδους του μαγνητικού πεδίου της Γής,παρά την εξασθένισή του!
Κάτι άλλο τώρα... Λένε πως η τελευταία αναστροφή των μαγνητικών πόλως έγινε πριν 700.000-800.000 χρόνια... Ο άνθρωπος τότε υπήρχε στον πλανήτη, αλλά μαλλον με μορφή διαφορετική από την σημερινή μας. Αν κατα την αναστροφή αυτή το μαγνητικό πεδίο μηδενίστηκε, μήπως είναι αυτό στο οποίο οφείλουμε και την εξέλιξή μας, καθώς χτύπησαν την Γή μας κύματα ραδιενέργειας από το διάστημα? Η ραδιενέργεια μπορεί να επέμβει στο DNA ενώς οργανισμού... άρα και να τον... παραμορφώσει...
Φίλη Vanillic,να κάνουν την αντιστροφή γρηγορότερα γιατί? Εχουν να κερδίσουν κάτι? Στον Β' Παγκ. Πόλεμο,θα είχε αποτέλεσμα των αποπροσανατολισμό των αντιπάλων δυνάμεων,αφού θα έχαναν στην κυριολεξία τον μπούσουλα (μπούσουλας= πυξίδα), σήμερα όμως δεν βασίζομαστε στο μαγνητικό πεδίο της Γης για προσανατολισμό, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι (πχ ένα σύστημα gps που έχω και εγώ στο αυτοκίνητο,λειτουργεί και σαν πυξίδα). Ασε που με έβαλες και σε μεγάλο λούκι με τα λινκς! Θα τα δώ μάλλον το Σάββατο που θα έχω περισσότερη ησυχία! Η αντιστροφή των πόλων ΔΕΝ κρατάει χιλιάδες χρόνια! Είναι μια διαδικασία κατά την οποία υπάρχει μια μεγάλη περίοδος ηρεμίας,αλλά η αναστροφή γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα! Αν κράταγε χιλιάδες χρόνια, στην προηγούμενη αναστροφή θα είχε καταστραφεί η ζωή στον πλανήτη από τις ακτινοβολίες που θα μας κτυπούσαν όλο αυτό το διάστημα. Εχω ξαναγράψει πιο πάνω πως υπολογίζεται πως θα είναι ένα διάστημα 7 ημερών.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
libero
Διεγραμμένος Λογαριασμός

Greece
282 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 17:03:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους libero  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Vanillic...
quote:
Βεβαια μπορει να εννοεις οτι γινεται απο λαθος (το οποιο ειναι ενα ζητημα)... αλλα εγω εχω χρεος να αναφερω και τη συνομοσιολογικη πλευρα σαν καλη μπαρουφολογα
Δεν ξέρω γιατί δημιούργησαν το HAARP και κάνω δίφορες υποθέσεις. Βέβαια αυτοί που το έφτιαξαν δεν είναι και οι ποιο αθώοι επιστήμονες γι’ αυτό και σηκώνει συνομωσιολογία . Γιατί φτιάχνουν οι επιστήμονες όλο και ποιο εξελιγμένα όπλα??
Μπορεί και να το απομαγνητίζουν κατά λάθος δεν γνωρίζω. Όπως κατά λάθος έριξαν και τις 2 ατομικές βόμβες.

stanfromgreece...

quote:
Φίλε Libero, η κλίση του άξονα της Γης που αναφέρεις ώς λόγω της διμιουργίας των εποχών,δημιουργείται ακριβώς από αυτή την ταλάντωσή της
Ποια είναι η συχνότητα αυτής της ταλάντωσης, 365 μέρες? Αν ναι, πως επηρεάζει η περιστροφή της Σελήνης (29 μέρες) την ταλάντωση αυτή. Εγώ γνωρίζω ότι υπάρχει αυτή η ταλάντωση αλλά με μικρή συχνότητα, τέτοια ώστε να επηρεάζει το κλίμα μακροπρόθεσμά. Να δημιουργεί δηλαδή περιόδους (πολλών ετών) θερμές και ψυχρές.
quote:
Για τον ρυθμό της μείωσης του μαγνητικού πεδίου της Γής, λένε πως είναι αυτή την στιγμή κατά 10% πιο ασθενές από τότε που ανακαλύφτηκε (1845 Friedrich Gauss)

Λένε πως η τελευταία αναστροφή των μαγνητικών πόλως έγινε πριν 700.000-800.000 χρόνιαΔηλαδή σε 150 χρόνια μείωση 10% και η τελευταία αντιστροφή έγινε πριν από 700.000 ένας από τους δύο αριθμούς μου φαίνεται υπερβολικά μεγάλος.
quote:
Μάλιστα λένε ότι πρέπει να διανύουμε μια από τις ισχυρότερες περιόδους του μαγνητικού πεδίου της Γής,παρά την εξασθένισή του!


Τώρα εξασθενεί ή ενισχύεται?
quote:
Λίγο απίθανο φαίνεται κάποιες τοπικά κεραίες να επηρεάζουν καιρούς και μαγνητικά πεδία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Κάποια τοπικά φαινόμενα ίσως θα μπορούσαν να δημιουργήσουν, αλλά τίποτα περισσότερο.

Bob cat,σίγουρα, κάποτε (100 χρόνια πριν) η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις καμινάδες εργοστασίων με CO2 π.χ. ήταν τοπικό φαινόμενο, τώρα όμως επηρεάζουν όλη την Γη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
bob_cat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2007, 22:55:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bob_cat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Bob cat,σίγουρα, κάποτε (100 χρόνια πριν) η μόλυνση της ατμόσφαιρας από τις καμινάδες εργοστασίων με CO2 π.χ. ήταν τοπικό φαινόμενο, τώρα όμως επηρεάζουν όλη την Γη.

Αυτό που μετράει είναι η ποσότητα, τα εργοστάσια τα σημερινά δέν έχουν την ίδια ισχύ με τα ερασιτεχνικά εργοστάσια του περασμένου αιώνα που η εκπομπή τους σε CO2 ήταν ασήμαντη, το θέμα παίρνει απότι καταλαβαίνω μαθηματική σημασία.
Τα πάντα επηρεάζουν την ατμόσφαιρα, σημασία έχει να γίνονται όλα με μέτρο χωρίς να ξεπερνούν κάποια όρια.


Αεί ο Θεός γεωμετρείΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/02/2007, 12:31:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα σας!
Φίλε Libero,έχεις δεί πώς λειτουργεί ο μετρονόμος? Είναι ένα εργαλειάκι που λειτουργει σαν το εκκρεμές και το έχουν οι μουσικοί για να κρατάνε σταθερό τον ρυθμό τους. Φαντάσου λοιπόν πως έτσι κινήται ο άξονας της Γής μας. Δύο φορές τον χρόνο είναι απολύτως οριζόντιος (ισημερίες),και δύο φορές τον χρόνο έχει την μέγιστη κλίση (ηλιοστάσια).Για μια πλήρη ταλάντευση λοιπόν κάνει έναν χρόνο.
Λόγω του ότι χρόνο με τον χρόνο η Σελήνη απομακρύνεται (το έχω γράψει παραπάνω αυτό),και συνεπώς η βαρυτική έλξη εξασθενεί, η ΄μέγιστη κλίση του άξονα της Γής κατά τα ηλιοστάσια μεγαλώνει, αρα έχουμε και πιο ακραίες καιρικές συνθήκες. Για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να σταματήσει η απομάκρυνση της Σελήνης έχω γράψει παραπάνω...
Για το μαγνητικό πεδίο της Γής και την έντασή του, λένε πως δεν έχει πάντα σταθερή τιμή και πως παρουσιάζει συνεχείς αυξομοιώσεις. Σύμφωνα με τις ανακαλύψεις των ερευνητών τώρα είμαστε στην φθίνουσα πορεία ενός ισχυρού μαγνητικού πεδίου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy