ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Πληροφορίες για το Ναζισμό στην Ευρώπη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2007, 16:44:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σε όλους!Θέλω να βρώ αντκειμενικές πληροφορίες για τον ναζισμό στην Ευρώπη.Απο την ιδεολογία του Χίτλερ μέχρι τον παρολίγο αφανισμό των Εβραίων.Μήπως ξέρετε κάποιο βιβλίο ή κάποιο Link να μου προτείνετε;


_________________________________________________
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Πρότασεις...
ΣΕ Πληροφορίες για το Ναζισμό στην Ευρώπη.
22/04/2207
_________________________________________________

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2007, 17:36:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά χαρά!

Στο ίντερνετ υπάρχει αρκετό υλικό. Τα άρθρα που δημοσιεύει η wikipedia περιέχουν αρκετές πληροφορίες και είναι αρκετά αντικειμενικά αρκεί να διασταυρώσεις τα στοιχεία που αναφέρονται.

Κοίταξε επίσης το Internet Modern History Sourcebook εδώ:
http://www.fordham.edu/halsall/mod/modsbook43.html

Από βιβλία υπάρχουν επίσης αρκετά. Ένα από τα πιο παλιά βιβλία στο θέμα είναι και το "Η Άνοδος και η Πτώση του 3ου Ράϊχ". Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τον δημοσιογράφο William L. Shirer και κυκλοφόρησε το 1960. Ο Shirer ήταν ένας αμερικανός ρεπόρτερ του CBS στην Γερμανία μέχρι το 1940 όπου σταμάτησε τις ανταποκρίσεις και έφυγε από την Γερμανία.

Το βιβλίο, αν και λίγο ξεπερασμένο σήμερα, μιας και καινούργιο υλικό έχει έρθει στο φως, αποτελεί μια πολύ καλή εισαγωγή στο φαινόμενο του ναζισμού.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2007, 22:05:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ Πρότασεις... ΣΕ Πληροφορίες για το Ναζισμό στην Ευρώπη.
=====================================================
Αγαπητέ/ή melancholy, καλώς ήλθες στις Συζητήσεις των Forums του Esoterica!

Νομίζω πως οι προτάσεις του αγαπητού A. Kircher είναι αρκετά καλές για μια εισαγωγή στην γνώση του φαινομένου του Ναζισμού.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να ασχοληθείς με αυτόν που - ομολογουμένως - είναι ένα αρκετά μεγάλο θέμα?


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2007, 14:41:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αρχικά σας ευχαριστώ και τους δύο για τις πληροφορίες! Αφορμή για να ενδιαφερθώ για το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ταινίες όπως "Ο πιανίστας" και "Η λίστα του Σίντλερ".Δυστυχώς μέσα απο αυτές κατάλαβα πόσο λίγα ξέρω γι αυτή την εποχή...Εξάλου δεν είναι τρομερό πως μια ιδεολογία κόντεψε να οδηγήσει μια ολόκληρη φυλή στον αφανισμό;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2007, 15:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τρομερό;
Δεν έγινε κάτι που να μπορεί να ονομαστεί τρομερό.
Συνηθισμένες ιστορίες της ανθρώπινης φυλής είναι.
Υπάρχουν και κάποια βιβλία-περιοδικά στα ελληνικά τα οποία είναι σχετικά καλά. Ψάξε το λινκ "εκδόσεις περισκόπιο" ή ανάλογα λινκ. Ακόμα και το "Ο αγών μου", του Χίτλερ κυκλοφορεί στα ελληνικά.
Η πιο αγαπημένη μου στιγμή στην ιστορία του ναζισμού είναι η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών. Από εκεί καταλαβαίνεις όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/04/2007, 22:08:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ/η OANNHSEA, σ ευχαριστώ για το βιβλίο και το link.Όμως είμαι της άποψης οτι τέτοια γεγονότα αν και δεν είναι πρωτοφανή, παραμένουν 'τρομερά' και φρικτά...μήν ξεχνάς οτι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.Όσο κι αν επαναλαμβάνονται κατα τη διάρκεια της ιστορίας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας εμένα θα εξακολουθούν να με σοκάρουν...Ίσως βέβαια να έχεις δίκιο και να είμαι υπερβολική... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2007, 02:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη melancholy δεν είσαι καθόλου υπερβολική....

Όμως σε αυτό που λέει ο OANNHSEA έχει δίκιο. Αν κοιτάξει κανείς την ιστορία της ανθρωπότητας υπάρχουν δυστυχώς αρκετές ανάλογες μαύρες σελίδες.

Βέβαια εδώ έχουμε και ένα παγκόσμιο πόλεμο χωρίς προηγούμενο.

Ένα από τα αγαπημένα μου site σχετικά με το ιδεολογικό υπόβαθρο του ναζισμού είναι και το ακόλουθο αρχείο προπαγάνδας από την ναζιστική και ανατολική κομμουνιστική Γερμανία.

http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να κοιτάξει κανείς όλες τις αφίσες προπαγάνδας αλλά και τις ομιλές του Χίτλερ του Γκαίρινκ και των λοιπών. Πολλοί λένε "μα πως είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να πίστεψε αυτά τα παραμύθια;"

Η απάντηση όμως δεν είναι τόσο απλή.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2007, 08:53:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή melancholy, κάποια γεγονότα από την Ιστορία όντως μπορεί να μας προκαλέσουν φρίκη, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με απώλειες μεγάλου αριθμού ανθρώπων.
Είναι οι 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι, είναι ο Μεσαίωνας με το κυνήγι μαγισσών, είναι η εξαφάνιση των Ινδιάνων από τους Κονκισταδόρες και πόσα άλλα γεγονότα ακόμα.

Δυστυχώς δεν γίνεται να αλλάξουμε το παρελθόν και τις πράξεις της ανθρωπότητας προς την ανθρωπότητα.
Όσοι άνθρωποι πέθαναν πλήρωσαν το τίμημα είτε της αλαζονείας κάποιων άλλων ανθρώπων, είτε της πλεονεξίας είτε μιας συλλογικής παράνοιας.
Το θέμα είναι να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε το δικαίωμα ως ανθρωπότητα να φερόμαστε τόσο σκληρά κι αλόγιστα απέναντι σε ανθρώπους και να μάθουμε να φερόμαστε πιο ώριμα...


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2007, 09:37:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμπληρώνοντας τον Dying_Incubus,
Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και στο μέλλον να προσπαθήσουμε να μην ξαναγίνουν.
Είναι δύσκολο το παραπάνω όταν μπλέκεις με τον εγωισμό και την απληστία των ανθρώπων αλλά όχι αδύνατο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2007, 14:35:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω σε καμία περίπτωση είναι τί έκανε τον Χίτλερ να πιστεύει στην ανωτερότητα του Γερμανικού έθνους.Θέλω να πώ ο άνθρωπος (αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι) ήταν παράφρων.Και πάλι όμως κάτι δεν θα έπρεπε να τον οδήγησε σε όλα αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα;Κανείς δεν γεννιέται τρελός έτσι δεν είναι;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2007, 16:01:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε A.Kircher, το link του τελευταίου σου μηνύματος με άφησε άφωνη!!!Ειδικά τα quotations που αναφέρονται σ αυτή τη σελίδα...Ευχαριστώ πολύ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2007, 01:37:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κανένα πρόβλημα, melancholy, χαίρομαι που το βρήκες ενδιαφέρον!

Αναζητώντας τις αρχές του προβλήματος, μπορεί κανείς να εστιαστεί αρχικά στις συνθήκες που δημιούργησε για την Γερμανία η Συνθήκη των Βερσαλιών, η οποία επίσημα έδωσε τέλος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συνθήκη αυτή γονάτισε την Γερμανία τόσο σε οικονομικό όσο και σε ηθικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα η Γερμανία, πάρα από το να παραδεχτεί δημόσια, ότι ήταν η μοναδική υπαίτιος του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, έχασε:

1) 10% του εθνικού της χώρου
2) Όλες τι αποικίες που είχε μέχρι τότε
3) 12.5% του συνολικού πληθυσμού της, αυτούς δηλαδή που κατοικούσαν στο 10% των εδαφών που της αφαιρέθηκαν
4) 16% των χωρίων με άνθρακα και 50% από την βιομηχανία σιδήρου και χαλκού.

Με την συνθήκη αυτή καταρακώθηκε η αξιοπρέπεια και η περιφάνεια ολόκληρης της χώρας.

Απαγορεύτηκαν επίσης στην Γερμανία τα εξής:

1) Να έχει στρατό περισσότερο από 100,000 άνδρες
2) Να κατασκευάζει, να εισάγει και να εξάγει όπλα
3) Να έχει τανκ, στρατιωτικά αεροπλάνα και υποβρύχια
4) Να έχει ναυτικό περισσότερο από 15,000 άνδρες

Για πολλούς Γερμανούς, η Συνθήκη των Βερσαλιών θεωρείτο μια παγκόσμια συνωμοσία με σκοπό να ταπεινώσει την Γερμανία, μια συνωμοσία που είχε εβραικό-κομουνιστικό κέντρο.

Αυτό τον λαό και αυτήν την χώρα βρήκε ο Χίτλερ και τους έσυρε παραπλανητικά σε ένα δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο με ακόμη πιο καταστροφικές συνέπειες για όλη την ανθρωπότητα.


Edited by - A. Kircher on 25/04/2007 01:39:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2007, 20:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι αυτοί ήταν κάποιοι από τους λόγους που ανέβηκε ο ναζισμός στην εξουσία.
Στην πραγματικότητα όμως το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ.
Οι ναζί δεν έκαναν τίποτα περισσότερο παρά να εμφανίσουν σε ένα πρόγραμμα ότι οι άλλοι λαοί το είχαν σαν μεγάλο μυστικό.
Ξεχνάμε εύκολα τους δύο πολέμους για το όπιο των Άγγλων.
Ξεχνούμε εύκολα τους πολέμους των Μπόερς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τους.
Ξεχνάμε εύκολα τις σφαγές στο Βελγικό Κονγκό.
Ξεχνάμε εύκολα τα 2.000.000 μεξικανούς που οι ΗΠΑ έδιωξαν κατά την οικονομική κρίση πίσω στο Μεξικό.
Ξεχνάμε εύκολα ακόμ ακαι τους λόγους του Τσάμπερλεν ότι οι μαύροι είναι κατώτεροι.

Άμα είσαι ο νικητής ενάντια σε ένα λαό που στην διάρκεια του πολέμου του έσερνες τα χίλια τόσα, στο τέλος βγαίνεις άγγελος Κυρίου...
Αλήθεια στην "δημοκρατική" Σοβιετική Ένωση, πόσοι πέθαναν από την ασιτία κατά την διάρκεια του σχηματισμού των κολχόζ και των σοκχόζ; Πόσοι πέθαναν στα γκούλακ και στις μετέπειτα "μετεγκαταστάσεις";
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2007, 22:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πραγματικά τα θύματα τέτοιων πολέμων δεν μπορούν να καταμετρηθούν αγαπητέ OANNHSEA.Και το περίεργο είναι οτι ενώ οφείλουμε να μήν τα ξεχνάμε το εκπαιδευτικό σύστημα στα 'υπέροχά' βιβλία του φροντίζει να μην τα αναφέρει κάν.Σα να είναι ασήμαντα,σαν να μην έγιναν.Το βέβαιο είναι οτι κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί κάποια στιγμή γιατί όπως είχε πει και ο Θουκιδίδης η ιστορία έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.Εμείς όμως θα κάνουμε τα ίδια λάθη γιατί απλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τη νέα γενία να μάθει κάτι απο τα λάθη του παρελθόντοςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2007, 11:43:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα πω βαριά κουβέντα αλλά αυτά που έκανε τότε ο χίτλερ
μάλλον είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά που ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες...

ο χίτλερ ήταν παράφρων,αλλά δε νομίζω να ήταν περισσότερο παράφρων από
κίσσινγκερ,νίξον,στάλιν,μπους(σήμερα),ακόμη και πούτιν ή κάτι άλλα κουμάσια στην ασία

έχει δαιμονοποιηθεί σε βαθμό που να νομίζει κανείς ότι ήταν ο χειρότερος άνθρωπος που εμφανίστηκε ποτέ...

...ήταν όμως ?

........................................................

τα νούμερα των ανθρώπων που σφαγιάστηκαν ή σφαγιάζονται καθημερινά,
σε πολλές γωνιές του πλανήτη,δυστυχώς ξεπερνούν τα νούμερα των νεκρών του ΒΠΠ...αναλογικά πάντα... και σκεφτείτε ότι τώρα δεν υφίσταται κάποια μορφή "παγκοσμίου πολέμου"

η ανθρωπιστική καταστροφή στο νταρφούρ ΣΗΜΕΡΑ είναι οι σύγχρονοι
θάλαμοι αερίων...μπορεί να αποποιούμαστε οι δυτικοί την ταμπέλα
του "δολοφόνου" και του "σφαγέα" αλλά στην ουσία επιτρέπουμε
το θάνατο σε ανυπεράσπιστους ανθρώπους

έχω φτάσει πλέον στο σημείο να θεωρώ τον ναζισμό μία παιδική ασθένεια...λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό πιστεύω...και πιστεύω ότι σήμερα κυκλοφορούν πολύ χειρότερες ασθένειες...

και ποιος μπορεί να πει ότι ΔΕΝ έπαιξαν ρόλο και οι ίδιοι οι εβραίοι σε όλα αυτά ??


...αλλά εκεί θα πάμε πολύ μακριά...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2007, 16:08:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς τον

Έχεις δίκιο Αγνοών. Καλό είναι να μη βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά, αυτή που μας πασάρουν δηλαδή. Όχι ότι δε γίνανε εγκλήματα από το ναζισμό, αλλά σίγουρα δεν ήταν τα μόνα εγκλήματα που έχουν γίνει στην ιστορία γενικότερα, αλλά ιδιαίτερα στην πρόσφατη ιστορία.
Αλλά είναι πιο εύκολο να βρίσκεις έναν αποδιοπομπαίο τράγο και να συγκεντρώνεις εκεί όλο σου το μαίνος. Το ίδιο δε γίνεται και με τη θρησκεία; Οι Χριστιανοί κατηγορούν τους διώκτες τους ως εγκληματίες, οι μη-Χριστιανοί κατηγορούν το Χριστιανισμό για τα έκτροπα του Μεσαίωνα και γενικότερα υπάρχει μία τάση να γενικεύσουμε μία κατάσταση, να βρούμε έναν εμφανή και λογικοφανή στόχο, ώστε να έχουμε που να στρέψουμε τα πυρά μας.
Κι εγώ που το λέω αυτό, σε πολλές περιπτώσεις το κάνω - είπαμε, δεν είναι εύκολο...


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/05/2007, 22:08:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγκλήματα λοιπόν όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν να γίνονται.Αλλά αν είναι στο χέρι μας, γιατί να μην μπορέσουμε να μειώσουμε όλη αυτήν τη σφαγή;Η απάντηση είναι συμφέροντα!Αν και θα επιμείνω στην άποψη ότι ο ναζισμός αποτελεί το μεγαλύτερο και χειδεότερο πλήγμα που δέχτηκε η Ευρώπη, χωρίς να θεωρώ φυσικά τα υπόλοιπα που αναφέρετε λιγότερο απαίσια!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2007, 19:48:31  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
o Nazinatianalism (Ναζισμος με λιγα λογια) απο το 1933 μεχρι και το 1945, ηταν η αιτια της Καταστροφης της Ευρωπης (πρωτιστος) και της Γερμανιας (κατα δευτερο λογο). Στιγματιστηκε Παγκοσμιως, η Ευρωπη, και ολα αυτα, απο ενα προσωπο (μαζι με 3 βοηθους) με την ματαιοδοξια του για κατακτηση και επικρατηση, ως η Καλυτερη και "καθαροτερη" φυλη.

Παρ' ολα αυτα, ο Ναζισμος, εξακολουθει να υπαρχει, ειτε ως αυτουσιος, ειτε ως παραλλαγη (εστω και σαν ονομασια)!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2007, 15:00:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και το χειρότερο φίλε Predator είναι οτι αυτές οι ομάδες κατα κύριο μέρος αποτελούνται απο νέους που υποτίθεται οτι έχουν ανοιχτό μυαλό και προοδευτικές ιδέες.

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανοίκεις μόνο στον εαυτό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2007, 13:26:37  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aκιβως... ο Ναζισμος, βρισκει εδαφος, στους νεους (οπως ηταν και το 1936-1945, ν Νεολαια του Χιτλερ), γιατι στα σχολεια, περνανε ρατσιστικα θεματα και μαθηματα... Δυστυχως, οι περισσοτεροι καθηγητες, "εζησαν" σαν παιδια, την τοτε νοοτροπια, που ειχε επιβαλλει στα σχολεια ο Χιτλερ, και πολυ κακως, διδασκουν σημερα!

Πολλα παιδια, οπως και στην Ελλαδα, προσπαθωντας να δειξουν τον "πατριωτισμο" τους (αμφιβαλλω βεβαια αν γνωριζουν τον ορο) τον δειχνουν με λαθος τροπο! Πατριωτισμος, δεν ειναι ρατσισμος και σωβινισμος! Πατριωτης εισαι, να δεχεσαι τους αλλους, χωρις να σε προσβαλλουν και να προσβαλλεις! Τον πατριωτισμο σου τον δειχνεις με το ποσο "ευγενης" εισαι, και οχι τι χρωμα και τι ιδεολογια εισαι

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/05/2007, 14:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ!Και αυτό που παρατηρώ τελευταία είναι οτι μερικοί φτάνουν σε ένα σημείο να θεωρούν τους εαυτόύς τους τόσο αντιρατσιστές που καταντάνε απο τη μια καχύποπτοι και απο την άλλη πιο ρατσιστές και απο ρατσιστές.

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2007, 04:05:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεωρώ πως η εποχή αυτή εξετάζεται μονόπλευρα και υπό το πρίσμα των κανόνων που έβαλαν οι νικητές μετά τον πόλεμο. Ετσι, ενώ για παράδειγμα το NSDAP κυβέρνησε τη Γερμανία από το 1933 μέχρι το 1945, εξετάζουμε μόνον την περίοδο του πολέμου, αγνοώντας την περίοδο μέχρι αυτόν και την επίπτωση της διακυβέρνησης στο γερμανικό λαό.

Ταυτόχρονα, μέσα στο πλαίσιο της μεταπολεμικής ναζιστοφοβίας, ποινικοποιήθηκε ακόμη και αυτή η αντίθετη γνώμη και πολύ περισσότερο η ιστορική της τεκμηρίωσή, με αποτέλεσμα η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας όχι μόνο να είναι σχεδόν αδύνατη αλλά και ποινικά κολάσιμη.

Βέβαια, το όλο κλίμα είχε και αιτία και σκοπούς - πολιτικούς και οικονομικούς κυρίως. Αποψή μου είναι πως η υπάρχουσα ιστορική γνώση για την εποχή απαιτεί πολύ προσεκτική προσέγγιση και ιδιαίτερο κόπο για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα και ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωσή τους, ειδικά όταν δεν συμφωνούν με την καθεστηκυία άποψη.

Θα ήθελα εδώ να δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Οταν στην εποχή της πληροφόρησης, όπως είναι η σημερινή, οι άνθρωποι πείστηκαν πολύ εύκολα πως ο Μιλόσεβιτς ήταν εγκληματίας πολέμου, δε βλέπω τη δυσκολία να πειστεί ο κόσμος του μεταπολέμου για τους "εγκληματίες" Γερμανούς και τους "απελευθερωτές" Αμερικανούς, τους θύτες Ναζί και τα θύματά τους, τους Εβραίους.

Ολοι γνωρίζουμε τα κατά τας γραφάς (για να φυλαγόμαστε κιόλας) 6.000.000 θύματα των στρατοπέδων συγκέντρωσης (άσχετα αν δεν βρέθηκαν ποτέ ιστορικά τεκμήρια) και αγνοούμε τη χρήση πειραματικών όπλων από τους Αμερικανούς πάνω σε γυναικόπαιδα, όπως η ρίψη βομβών φωσφόρου στη Δρέσδη που έκαναν τους ανθρώπους να λαμπαδιάζουν στους δρόμους.

Θα ήθελα εδώ να δηλώσω πως ούτε είμαι ούτε επιθυμώ να γίνω απολογητής του Γερμανικού καθεστώτος και της πολιτικής του αλλά μερικά πράγματα - ειδικά στην πολιτική ιστορία - δεν είναι όπως φαίνονται και δεν φαίνονται όπως είναι. Ειδικά όταν η ιστορική αλήθεια συνοδεύεται από ποινές και φοβίες (στέρηση συντάξεων, φυλακίσεις, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων) στη σημερινή Ευρώπη, τότε κάτι κάποιοι επιθυμούν να κρύψουν.

Για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα του θεματοθέτη, υπάρχουν πάμπολλα βιβλία ένθεν και ένθεν απ'όπου κανείς μπορεί να συγκεντρώσει πληροφορίες τόσο για την ιδεολογία όσο (κυρίως) για την πολιτική της συγκεκριμένης εποχής. Μερικά απ'αυτά που βρήκα ενδιαφέροντα:

"Αδόλφος Χίτλερ" του Εριχ Σνάιτερ, μια ιστορική προσέγγιση του Χίτλερ από την πλευρά του αντιπαθούντα.

"Η Μάχη του Βερολίνου" του Θόδωρου Μανιάτη

"Σταυροφορία κατά του Μπολσεβικισμού" του Γιοακείμ Φον Ριμπεντροπ, με έμφαση στα γεγονότα πριν και μετά το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ

"Διπλωματική ιστορία της Ευρώπης"

"Μύθος ή ολοκαύτωμα; 6.000.000 νεκροί;" του Richard Harwood, καθηγητή ιστορίας που έχασε τη θέση του εξαιτίας του βιβλίου αυτού

"Η αγροτική πολιτική του εθνικοσοσιαλισμού" του Δημήτρη Πάνου

"Προπαγάνδα" του Γιόζεφ Πάουλ Γκαίμπελς

Στην προσπάθειά μου να διαβάσω το Mein Kampf, κατάλαβα πόσο δίκιο είχε ο Ηλίας Τσιριμώκος (που το προλογίζει) όταν έλεγε ότι "δεν υπήρξε βιβλίο που να διαβάστηκε από τόσους πολλούς και να έγινε κατανοητό από τόσους λίγους, όσο ο "Αγών μου". Δεν κατάφερα να βγάλω νόημα... Τα σημεία που βγάζουν λίγο νόημα δεν είναι καν του Χίτλερ, είναι του Γκαίμπελς.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/05/2007, 11:24:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε macedon σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις σου.Αυτό άλλωστε επιθυμώ και γω να μάθω.Την ιδεολογία και την πολιτική της εποχής χωρίς είτε να την καταδικάζουν είτε να την επεφυμούν.Οσο για τον αγών μου δεν έτυχε να το διαβάσω αλλά έχω ακούσει όπως λες και σύ οτι δεν βγάζει εύκολα νόημα!Σ ευχαριστώ και πάλι λοιπόν!

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 00:13:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
melancholy
Αυτό άλλωστε επιθυμώ και γω να μάθω.Την ιδεολογία και την πολιτική της εποχής χωρίς είτε να την καταδικάζουν είτε να την επεφυμούν

Δύσκολο φίλε μου. Η συγκεκριμένη εποχή είναι φορτισμένη και εκτός από τα ιστορικά στοιχεία, υπάρχει ένα πολύ μεγάλος όγκος παραφιλολογίας με αποτέλεσμα να καταλήγουμε σε συμπεράσματα που όχι μόνον δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αλλά δημιουργούν εντυπώσεις που εξαργυρώνονται με διάφορους τρόπους από τους δημιουργούς τους.

Για τη συγκεκριμένη περίοδο πιστεύω πως πρέπει κανείς να ψάξει πολύ προσεκτικά ώστε να καταφέρει να ξεχωρίσει το σπόρο της ιστορίας από τα άχυρα που τον περιβάλλουν.

Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου

macedon

Edited by - macedon on 27/05/2007 00:29:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 10:45:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τι ακριβώς γράφει μέσα στο "αγών μου" ?

γιατί είναι τόσο ακατανόητο ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 15:14:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δύσκολο φίλε μου.

Βασικά είμαι η...

quote:
τι ακριβώς γράφει μέσα στο "αγών μου" ?

γιατί είναι τόσο ακατανόητο ?


Ο αγών μου απ όσο έχω ακούσει αναφέρει όλες τις ιμπεριαλιστικες ιδέες του Χίτλερ γραμμένες απο τον ίδιο.Ομως,είναι σχετικά κακογραμμένο βιβλίο καθώς οι σκέψεις του δεν έχουν λογική ροή.Είναι απλά ιδέες κατεγραμμένες χωρίς ίχνος οργάνωσης.

quote:
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου

Σ ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 16:50:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
PREDATOR:
Στιγματιστηκε Παγκοσμιως, η Ευρωπη, και ολα αυτα, απο ενα προσωπο (μαζι με 3 βοηθους) με την ματαιοδοξια του για κατακτηση και επικρατηση, ως η Καλυτερη και "καθαροτερη" φυλη.

Απ' όσα γνωρίζω για την ιστορία του 3ου Ράιχ, δε νομίζω ότι η ματαιοδοξία μπορεί να χρεωθεί μόνο σε ένα πρόσωπο και τους 3 βοηθούς του. Το 3ο Ράιχ είναι η 3η συνέχεια (αναβίωση) της παλαιότερα μεγάλης γερμανικής αυτοκρατορίας, ή αλλιώς της δόξας του παρελθόντος. Η νοσταλγία για τα περασμένα μεγαλεία υπήρχε μέσα στην ψυχολογία πολλών γερμανών - όπως υπάρχει και σε πολλούς Έλληνες που νοσταλγούν τα περασμένα μεγαλεία της Ελλάδας - και οι άνθρωποι που υποκίνησαν ή κίνησαν φανερά το 3ο Ράιχ ήταν αυτοί που μπόρεσαν να πείσουν τον λαό, ότι υπήρχαν τα μέσα και η δυνατότητα για την επαναγέννηση της γερμανικής αυτοκρατορίας. Οπότε, ίσως είναι καλύτερα να μη μιλάμε για τη ματαιοδοξία μόνο κάποιων ανθρώπων, αλλά για το χειρισμό της ματαιοδοξίας πολλών ανθρώπων.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αγνοών
Πλήρες Μέλος

Greenland
803 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 17:11:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αγνοών  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...και όχι μόνο...

αυτό το "αγών μου" έχω φτάσει πολλές φορές στο να το διαβάσω,
αλλά ποτέ δεν το κάνωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 19:14:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχήν το βιβλίο το έγραψε ο Χίτλερ με την βοήθεια του Ρούντολφ Εσ όσο βρισκόταν στην φυλακή.
Όντως ο Ες απλώς προσπάθησε να συνδέσει όλες τις ιδέες του Χίτλερ σε ένα βιβλίο και για αυτό δεν έχει καμία αξία ως λογοτεχνικό κείμενο αλλά είναι ένα πολύ καλό βιβλίο που δείχνει τις ιδέες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στον δυτικό κόσμο.
Το κακό είναι ότι οι δυτικοί και οι ανατολικοί έσπευσαν να νήψουν τα χείρας τους μετά τον πόλεμο και να κάνουν την πάπια για τις ίδιες ιδεολογίες που κουβαλούσαν και εξάφραζαν, αλλά κατάφεραν να κρύψουν στα μεταπολεμικά χρόνια από την μάζα...

Το βιβλίο όμως έχει και αληθινές ιδέες - όπως και το das capital του Μαρξ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2007, 20:07:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η αλήθεια είναι πως όντως, το βιβλίο "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" καταγράφει τις ιδέες του Χίτλερ, που φαίνεται να είναι επηρεασμένος από την ελληνική σκέψη, καθώς ο ελληνισμός αναφέρεται τουλάχιστον τρεις φορές μέσα. Σε κάποιο σημείο, νομίζω στον πρώτο τόμο, αναφέρει επί λέξη:

"Ο αγώνας μας θα είναι σκληρός και αδυσώπητος και ο πολιτισμός μας θα βαστάξει χίλια χρόνια, γιατί θα ενώσει και θα συνταιριάξει τον Ελληνισμό με το Γερμανισμό".

Απλά το βιβλίο δεν διαβάζεται εύκολα, καθώς υπάρχουν πλήθος ιδεών αλλά η ροή του δεν είναι στρωτή. Τα σημεία που βγαίνει κάποιο νόημα εύκολα είναι δουλειά του Ες (και όχι του Γκαίμπελς, όπως έγραψα λανθασμένα εκ παραδρομής).

Οσον αφορά τον ίδιο το Χίτλερ, προσωπικά θεωρώ πως είναι πολιτική ιδιοφυία, καθώς:

To 1919 γίνεται το 6ο μέλος του εργατικού κόμματος και σε 14 χρόνια το κόμμα αυτό γίνεται πρώτη δύναμη και κερδίζει τις εκλογές.

Το 1933 παίρνει μια Γερμανία διαλυμένη, χωρίς στρατό και οικονομία και σε 6 χρόνια την κάνει παγκόσμια δύναμη που πολεμούσε σε 3 μέτωπα και για να τη νικήσουν χρειάστηκε ο συνασπισμός Ρώσων, Αμερικανών και Άγγλων, των τότε μεγάλων δυνάμεων.

Σε 6 χρόνια μέσα κατεβάζει την ανεργία από τα 6.200.000 ανέργους στον εκπληκτικό αριθμό των 750.000

Προσωπικά δεν γνωρίζω σε καμία άλλη χώρα να μπορούσε ένας εργαζόμενος να πάρει αυτοκίνητο δίνοντας ένα συμβολικό ποσό και επιδεικνύοντας τα ένσημά του...

Εκανε το λαό του πάλι περήφανο, μετά την ταπείνωση που υπέστη από τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμη και η συνθήκη παράδοσης που αναγκάστηκε να υπογράψει η Γερμανία ήταν σε ένα βαγόνι, στα γαλλογερμανικά σύνορα (βέβαια, επειδή η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, ο Χίτλερ ανάγκασε τους Γάλλους να υπογράψουν τη συνθήκη παράδοσης της Γαλλίας στο ίδιο βαγόνι).

Σε γενικές γραμμές ο Χίτλερ, όπως και άλλα πρόσωπα που αλλάξανε τον παγκόσμιο χάρτη, θα πρέπει να κριθεί από πολλές απόψεις: πολιτικές, στρατιωτικές, οικονομικές, διπλωματικές με τον παρατηρητή πάντα έξω από το πλαίσιο που ορίζεται συνήθως από τη συνηθισμένη πολιτική προπαγάνδα.

Και να κάνω κι ένα ερώτημα: Το Νταχάου, σύμφωνα με έκθεση του ελβετικού ερυθρού σταυρού, δεχόταν ελέγχους από το διεθνή οργανισμό. Το Γκουαντανάμο;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

melancholy
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2007, 15:12:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melancholy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε macedon οφείλω να ομολογήσω οτι με έχεις εντυπωσιάσει με τις γνώσεις σου!

quote:
Και να κάνω κι ένα ερώτημα: Το Νταχάου, σύμφωνα με έκθεση του ελβετικού ερυθρού σταυρού, δεχόταν ελέγχους από το διεθνή οργανισμό. Το Γκουαντανάμο;

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω!Δοκίμασες να πάς σε κάποια μηχανή αναζήτησης;

Όταν θα είσαι ολομόναχος θα ανήκεις μόνο στον εαυτό σου...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy