ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 Πληροφορίες για τη δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2007, 02:33:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ορίστηκε δικάσιμος (21 Ιουνίου 2007 ,ωρα 9πμ ,στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στο κτήριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων) για την δίκη του Αντώνη Τσιπρόπουλου.

Κατηγορείται διότι:
Διατηρούσε στο site www.blogme.gr κατάλογο και news aggregator των ελληνικών blogs. Ένα από αυτά (το FunEL-Βαρύ Πακέτο) σατυρίζει πολύ έντονα τον Δημοσθένη Λιακόπουλο. Για αυτή τη σάτυρα βρίσκεται υπόλογος ο... Τσιπρόπουλος! Συνελήφθη, του κατασχέθηκε ο σκληρός δίσκος και έχει γνωρίσει απίστευτη ταλαιπωρία επειδή η λίστα του περιείχε -μεταξύ άπειρων άλλων- και link για το εν λόγω blog (όπως έχουν και το Google και όλα τα "ψαχτήρια").

Επειδή ίσως παίξει ρόλο και η δική μας στάση, ενημερωθείτε, διαβάστε και υπογράψτε για το άδικο της κατηγορίας στα παρακάτω link:
http://blogme.gr/wordpress/?p=28
http://www.develop4democracy.org/petition/

No Method, No Guru, No Teacher

Edited by - wendigo on 19/05/2007 02:36:20

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2007, 05:37:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> link για το εν λόγω blog (όπως έχουν και το Google και όλα τα "ψαχτήρια").

Το google είναι αυτόματο γι αυτό και δεν έχει ευθύνη. Αν όμως ένα site δίνει link προς παιδική πορνογραφία ας πούμε εσκεμμένα, τότε ο υπεύθυνος πάει φυλακή. Αυτό ακριβώς συνέβη στη Γερμανία, ένα δικαστήριο έκρινε ότι η τοποθέτηση link παιδικής πορνογραφίας ήταν εσκεμμένη και ο ιδιοκτήτης πήγε φυλακή.

Ο Τσιπρόπουλος έδειχνε μια συλλογή από Ελληνικά blogs και μόνο.

Πως διαλέγονταν τα RSS feeds μόνο των Ελληνικών blogs;

1. Ή διαλέγονταν αυτόματα με βάση κάποια Ελληνική ιδιότητα των blogs

2. Ή τα διάλεγε ο Τσιπρόπουλος με το χέρι.

Στην περίπτωση 2 δεν έχουμε αυτόματο ψαχτήρι. Έχουμε άνθρωπο που παίζει το ρόλο του bot. Ρίχνει μέσα ότι βρει, χωρίς να κοιτάει το περιεχόμενο.

Πιθανότατα το δικαστήριο θα βγάλει διαταγή σύλληψης μόνο του funel, για:

- παραποίηση και εξύβριση εθνικών συμβόλων,

- προσβολή της προσωπικότητας / συκοφαντική δυσφήμιση,

- ποιος ξέρει πόσα άλλα περιλαμβάνει, η ατελείωτη χολή του μισέλληνα funel.

Το δικαστήριο πιθανότατα θα ζητήσει από το blogspot να κλείσει το blog. Το blogspot με βάση διεθνείς συμφωνίες θα υποχρεωθεί να δώσει τα IPs του χωνάκια στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τα οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία σύλληψης του.

Mερικές υποθέσεις από blogs που έχουν φάει μηνύσεις, από εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blog

1. In Britain, a college lecturer contributed to a blog in which she referred to a politician (who had also expressed his views in the same blog) using various uncomplimentary names, including referring to him as a "Nazi". The politician found out the real name of the lecturer (she wrote under a pseudonym) via the ISP, and successfully sued her for £10,000 in damages and £7,200 costs.

2. Σε μια άλλη υπόθεση κάποιος στην Αγγλία έβριζε τον Αμερικανό συγγραφέα του "Men Are From Mars, Women Are From Venus", και βρέθηκε με εξώδικο από δικηγορικό γραφείο της Αμερικής. Αλλά δεν έχω το link.

Το wiki link που έδωσα έχει κι άλλες υποθέσεις.

3. Mια Ελληνική υπόθεση είναι όταν δικαστήριο έβγαλε απόφαση να κλείσει το site περί Λιαντίνη (liantinis.gr), επειδή οι συγγενείς του εκλιπόντα διαμαρτυρήθηκαν για προσβολή μνήμης νεκρού!

Δηλαδή και πεθαμένος να ήταν ο Λιακό, οι συγγενείς του είχαν κάθε δικαίωμα να κλείσουν το site του θρασύδειλου μισέλληνα funel.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2007, 11:42:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το google είναι αυτόματο γι αυτό και δεν έχει ευθύνη

Η ευθύνη δεν εξαρτάται από τα μέσα που χρησιμοποιεί κάποιος για να καταλογογραφήσει και να φτιάξει τη λίστα του.
(Πέραν τούτου, το funel βρίσκεται στο blogspot το οποίο ανήκει στο google! Αν κάποιος ήθελε να ρίξει ευθύνη στον provider του χώρου ενός blog θα έπρεπε να κινηθεί προς αυτούς.)
Όπως και να τα ξεδιάλεγε ο Τσιπρόπουλος, τα ελληνικά blog είναι χιλιάδες και δεν ευθύνεται αυτός για το περιεχόμενό τους. Ένας σύντομος έλεγχος αρκεί για να δεις αν υπάρχει κάτι τόσο κραυγαλέο όσο, ας πούμε, παιδική πορνογραφία. Η πλήρης παρακολούθηση και ανάλυση των κειμένων ενός blog δεν ανήκει στη δουλειά ή τη δικαιοδοσία μιας λίστας σαν το blogme. Όπως δεν είναι ευθύνη του Χρυσού Οδηγού να ελέγχει αν κάποιος από τους επαγγελματίες που καταγράφει έχει θίξει κάποιον πολίτη. Θα μπορούσε να του ζητηθεί από την Δικαιοσύνη να αφαιρέσει το επίμαχο link.

quote:
Πιθανότατα το δικαστήριο θα βγάλει διαταγή σύλληψης μόνο του funel

Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα.
Το δικαστήριο δικάζει τη συγκεκριμένη δίκη εναντίον του Τσιπρόπουλου.

quote:
Το δικαστήριο πιθανότατα θα ζητήσει από το blogspot να κλείσει το blog. Το blogspot με βάση διεθνείς συμφωνίες θα υποχρεωθεί να δώσει τα IPs του χωνάκια στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τα οποία θα ξεκινήσει η διαδικασία σύλληψης του.

Αυτό θα περίμενε κανείς (επαναλαμβάνω: ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ). Αλλά η υπόθεση εκκρεμεί καιρό και, είτε επειδή οι διεθνείς νόμοι δεν το επιτρέπουν είτε λόγω άγνοιας (φαντάζομαι το πρώτο) "αντί για τον γάϊδαρο χτυπάνε το σαμάρι".

Η υπόθεση αυτή αφορά βασικές λειτουργίες του Διαδυκτίου και θεωρώ καλό να ενημερωθούμε και να πάρουμε θέση. Όχι για τη διαμάχη του blog με τον Λιακόπουλο αλλά για την θλιβερή εμπλοκή και μετάθεση ευθυνών σε κάποιον τρίτο.

ΥΓ: Κοίτα πόσο περίεργα μπορεί να είναι τα πράγματα: τι λες; ο χαρακτηρισμός "θρασύδειλος μισέλληνας" θα αρκούσε για να κάνει κάποιος μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε σένα και το esoterica; Αν έβαζα link για το παρόν θέμα θα μπορούσε να μπει σπίτι μου να με συλλάβει με χειροπέδες; ["Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας τελικά;"]

No Method, No Guru, No TeacherΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2007, 14:07:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> το funel βρίσκεται στο blogspot το οποίο ανήκει στο google! Αν κάποιος ήθελε να ρίξει ευθύνη στον provider του χώρου ενός blog θα έπρεπε να κινηθεί προς αυτούς.

Μάλλον έλπιζε να ψαρέψει IPs του χωνάκια από το blogme. Αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα RSS feeds.

> Ένας σύντομος έλεγχος αρκεί για να δεις αν υπάρχει κάτι τόσο κραυγαλέο όσο, ας πούμε, παιδική πορνογραφία.

Δεν χρειάζεται να ήταν τίποτα τόσο κραυγαλέο. Για λοιδωρία στην τηλεόραση οι μηνύσεις πάνε σύννεφο. Θεωρητικά για όλα τα ΜΜΕ ισχύουν οι ίδιοι νόμοι.

> Η πλήρης παρακολούθηση και ανάλυση των κειμένων ενός blog δεν ανήκει στη δουλειά ή τη δικαιοδοσία μιας λίστας σαν το blogme.

Εννοείται. Πάντως οι κατηγορητές του Τσιπρόπουλου, λένε ότι έβαζε τον funel πρώτο στη λίστα "για να παίρνει hits από 15χρονους". Με άλλα λόγια, λένε ότι για να ανεβάζει την ακροαματικότητα (η οποία στο διαδίκτυο σημαίνει φράγκα, με τα hits στο adsense πχ), λένε λοιπόν ότι είχε "πειράξει" το script για να βγαίνει πρώτος ο funel.

> > Πιθανότατα το δικαστήριο θα βγάλει διαταγή σύλληψης μόνο του funel
> Δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Το δικαστήριο δικάζει τη συγκεκριμένη δίκη εναντίον του Τσιπρόπουλου.

Κατά παντός υπευθύνου ήταν η μήνυση, λένε παντού. Παραδόξως ο Τσιπρόπουλος αποκρύπτει το ακριβές περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς. Αφού έχει τόσο δίκιο, γιατί αποκρύπτει τις κατηγορίες;

> Αλλά η υπόθεση εκκρεμεί καιρό και, είτε επειδή οι διεθνείς νόμοι δεν το επιτρέπουν είτε λόγω άγνοιας (φαντάζομαι το πρώτο)

Αν κοιτάξεις τις άλλες υποθέσεις, οι πιο πολλές είναι δια-συνοριακές. Ο Βρεττανός καθηγητής πχ, πως βρήκε το IP του συκοφάντη όταν αυτός έγραφε στο Αμερικάνικο blogspot; Βεβαίως και γίνεται.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2007, 01:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μάλλον έλπιζε να ψαρέψει IPs του χωνάκια από το blogme. Αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα RSS feeds.

Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει αυτό σ' εκείνο που είπα εγώ: Αν κάποιος θεωρεί πως το funel παρανομεί εις βάρος του, μπορεί να στραφεί στον provider που παρέχει τον χώρο στο funel. Δηλαδή στο blogspot (ιδιοκτησίας google).
quote:
Για λοιδωρία στην τηλεόραση οι μηνύσεις πάνε σύννεφο. Θεωρητικά για όλα τα ΜΜΕ ισχύουν οι ίδιοι νόμοι.

Μήνυση δεν σημαίνει καταδίκη. Κανείς που διατηρεί site δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν παρέχει link με τα οποία κάποιος θα είναι αντίθετος σε σημείο να καταθέσει μήνυση. Ακόμα περισσότερο δεν γίνεται να μαντέψει αν μια τέτοια πιθανή μήνυση θα δικαιωθεί από την Δικαιοσύνη.

quote:
Κατά παντός υπευθύνου ήταν η μήνυση, λένε παντού. Παραδόξως ο Τσιπρόπουλος αποκρύπτει το ακριβές περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς. Αφού έχει τόσο δίκιο, γιατί αποκρύπτει τις κατηγορίες;

Στη δικάσιμο που ανάφερα δεν δικάζεται "παν υπεύθυνος" αλλά ο Τσιπρόπουλος. Άσχετα με τη μήνυση, κάποιος αποφάσισε πως υπεύθυνος είναι και αυτός. Στο δικό του σπίτι μπήκαν βράδυ. Ούτε στου funel, ούτε στο δικό μου ή στο δικό σου.
Δεν ισχύει ούτε το "παραδόξως" ούτε το "αποκρύπτει". Λοιπή ενημέρωση στα links που έβαλα.
quote:
Πάντως οι κατηγορητές του Τσιπρόπουλου, λένε ότι έβαζε τον funel πρώτο στη λίστα "για να παίρνει hits από 15χρονους".

Έχω δει τέτοια σχόλια από ανώνυμους σε blogs. Έχω δει και σχόλια για τη μαμά του Μπάγεβιτς. Εκτός από κάποιες τέτοιες χαριτωμένες φωνές δεν έχω δει πολλούς κατηγορητές του Τσιπρόπουλου. Οι επίσημοι θα μιλήσουν στη δίκη, φαντάζομαι. Μια τσάρκα στους έλληνες που σερφάρουν, πάντως, δίχνει τέτοιο σουξέ στο funel που φαίνεται περίεργο να χρειάζεται ενισχύσεις.
quote:
Αν κοιτάξεις τις άλλες υποθέσεις, οι πιο πολλές είναι δια-συνοριακές. Ο Βρεττανός καθηγητής πχ, πως βρήκε το IP του συκοφάντη όταν αυτός έγραφε στο Αμερικάνικο blogspot; Βεβαίως και γίνεται.

Αυτό δε μου λέει τίποτα. Αν "βεβαίως και γίνεται" τότε θα περίμενα να έχει ήδη γίνει στην παρούσα περίπτωση. Αν ο θιγόμενος πνίγεται από το δίκιο του, γιατί δεν το κάνει; Δεν το γνωρίζει;
[Θα μ'ενδιέφερε κάποιο link με την περίπτωση που αναφέρεις]

Τέλος πάντων, αυτά είναι δικές μου σκέψεις. Για περισσότερα -και εγκυρότερα- ας ανατρέξει όποιος θέλει στα link που παράθεσα.

No Method, No Guru, No TeacherΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2007, 03:04:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μάλλον έλπιζε να ψαρέψει IPs του χωνάκια από το blogme. Αλλά δεν λειτουργούν έτσι τα RSS feeds.
> Δεν καταλαβαίνω πού κολλάει αυτό σ' εκείνο που είπα εγώ: Αν κάποιος θεωρεί πως το funel παρανομεί εις βάρος του, μπορεί να στραφεί στον provider που παρέχει τον χώρο στο funel. Δηλαδή στο blogspot

Όχι, δεν έχει δικαίωμα να στραφεί κατά του blogspot, γιατί λειτουργεί με αυτόματο τρόπο. Μόνο φιλικά μπορεί να πλησιάσει το blogspot. Έχει όμως κάθε δικαίωμα να στραφεί εχθρικά κατά όποιου εσκεμμένα δίνει links προς τα συκοφαντικά και υβριστικά κείμενα.

Έχει τέλος κάθε δικαίωμα, κι εδώ κολλάει το σχόλιο περί IP, να προσπαθήσει με νόμιμο τρόπο να βρει τα IPs του συκοφάντη. Mε δικαστική απόφαση στο χέρι, τα IPs και τα ονόματα βρίσκονται πιο γρήγορα.

> Κανείς που διατηρεί site δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν παρέχει link με τα οποία κάποιος θα είναι αντίθετος σε σημείο να καταθέσει μήνυση.

"Αντίθετος" πάει να πει αντίθετος σε κάποια άποψη. Η παραποίηση και προσβολή εθνικών συμβόλων δεν είναι άποψη. Είναι ποινικό αδίκημα.

> Ακόμα περισσότερο δεν γίνεται να μαντέψει αν μια τέτοια πιθανή μήνυση θα δικαιωθεί από την Δικαιοσύνη.

Όταν ένας δημοσιογράφος αναπαραγάγει αρνητικούς ισχυρισμούς που άκουσε από κάποιον ιδιώτη εκτός ΜΜΕ, γίνεται να μαντέψει το αποτέλεσμα της δικαστικής αντιπαράθεσης;

Την ευθύνη για το τι αναπαραγάγει στα ΜΜΕ, την έχει ο δημοσιογράφος. Δεν μπορεί να ανεβάζει ακροαματικότητα αναπαραγάγοντας τον συκοφαντικό οχετό του κάθε παλιανθρώπου.

quote:
Κατά παντός υπευθύνου ήταν η μήνυση, λένε παντού. Παραδόξως ο Τσιπρόπουλος αποκρύπτει το ακριβές περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς. Αφού έχει τόσο δίκιο, γιατί αποκρύπτει τις κατηγορίες;
> Στη δικάσιμο που ανάφερα δεν δικάζεται "παν υπεύθυνος" αλλά ο Τσιπρόπουλος.

Πως το ξέρεις; Αν δεν δικαστεί τώρα ο "παν υπεύθυνος" πότε θα δικαστεί;

> Δεν ισχύει ούτε το "παραδόξως" ούτε το "αποκρύπτει".

Το "αποκρύπτει" είναι γεγονός. Η δικογραφία δεν έχει δημοσιευθεί πουθενά. Μάλιστα υπόσχεται ότι "θα δημοσιεύσω την δικογραφία και τα συσχετιζόμενα έγγραφα με μορφή PDF, όταν προχωρήσει η υπόθεση", εδώ.

Το "παραδόξως" είναι δικό μου υποκειμενικό σχόλιο, γιατί δεν καταλαβαίνω:

Αν τα πράγματα είναι τόσο απλά και είναι όσο αθώος φαίνεται, γιατί δεν δείχνει την δικογραφία;

Εσύ θα έκρυβες τη δικογραφία αν ήσουν τόσο πασιφανώς αθώος;

quote:
Αν κοιτάξεις τις άλλες υποθέσεις, οι πιο πολλές είναι δια-συνοριακές. Ο Βρεττανός καθηγητής πχ, πως βρήκε το IP του συκοφάντη όταν αυτός έγραφε στο Αμερικάνικο blogspot; Βεβαίως και γίνεται.
> Αν "βεβαίως και γίνεται" τότε θα περίμενα να έχει ήδη γίνει στην παρούσα περίπτωση.

Ναι αλλά σε πόσο χρόνο γίνεται. Έτσι και δημοσιογράφος πει αποδείξιμο ψέμα στην τηλεόραση, σε κανά δυο μέρες τον έχουν στις χειροπέδες. Σε αυτό πήγαν να ποντάρουν οι δικηγόροι του Λιακό, για να σταματήσει η συκοφάντηση όσο το δυνατό νωρίτερα.

> Αν ο θιγόμενος πνίγεται από το δίκιο του, γιατί δεν το κάνει; Δεν το γνωρίζει; [Θα μ'ενδιέφερε κάποιο link με την περίπτωση που αναφέρεις]

Για πιο γρήγορα μάλλον. Kαι γιατί οι δια-συνοριακές διαδικασίες θα είναι πιο γρήγορες με ένα χαρτί στο χέρι, καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.

Πάρε και την υπόθεση του Άγγλου καθηγητή που τον βάπτισαν Ναζί:

http://www.guardian.co.uk/law/story/0,,1737445,00.html

Edited by - gentleman on 20/05/2007 03:52:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wendigo
Μέλος 3ης Βαθμίδας


561 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2007, 23:36:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wendigo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πρώτα απ'όλα, ευχαριστώ για το link.
Κατόπιν, παρατηρώ τα εξής:
1. Η περίπτωση που αναφέρεις δεν αφορά blog αλλά απευθείας διάλογο στο message board του Yahoo. Καταδικάστηκε το άτομο που εξύβριζε και όχι κάποιος τρίτος. Δεν χρειάστηκε κανείς να στραφεί ΕΝΑΝΤΙΟΝ τρίτου για να μάθει την ταυτότητα του υβριστή. Αυτός είναι και ο λογικός τρόπος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνεις λάθος παραλληλισμούς. Εκτός αν δεν γίνονται κατά λάθος.

2. Γράφω: "Αν κάποιος θεωρεί πως το funel παρανομεί εις βάρος του, μπορεί να στραφεί στον provider που παρέχει τον χώρο στο funel". Το "στρέφομαι στον" δεν σημαίνει "στρέφομαι εναντίον" όπως το ερμηνεύεις αλλοιώνοντας τα λόγια μου. ΔΕΝ χρειάζεται δικαστική απόφαση στο χέρι εναντίον του Γ για να ζητήσεις νομικά να σταματήσει ο provider το κακό που σου κάνει ο Β. Το αν ζητήθηκε, και το google θεώρησε την περίπτωση για γέλια, δεν το γνωρίζω.

3. Ο δημοσιογράφος που γράφει άρθρο για κάποιο θέμα (άρα παίρνει θέση) δεν έχει σχέση με τον άνθρωπο που φτιάχνει λίστες για το πού μπορείς να βρεις κείμενα χιλιάδων ανθρώπων. Συγκρίνεις τα ασύγκριτα.

4. Το να δημοσιεύσεις περισσότερες πληροφορίες μόλις σε συμβουλέψουν οι δικηγόροι πως είναι σωστό να το κάνεις, δεν είναι απόκρυψη. Πριν τη δικάσιμο κανείς δεν βγάζει τα όπλα του αγώνα του στη φόρα. Ούτε κι εγώ θα το έκανα, ασφαλώς. Η δικογραφία, μάλιστα, νομίζω (δεν είμαι νομικός) πως είναι παράνομο να δημοσιευθεί πριν τη δίκη.
Γι αυτό δεν ισχύει ούτε το "παραδόξως" ούτε το "αποκρύπτει". Βρίσκω την επιλογή των λέξεων από περίεργη έως ύποπτη.

5. Στην Ελλάδα δεν έχω δει ποτέ, μετά τη χούντα, δημοσιογράφο με χειροπέδες για άσκηση (καλής ή κακής) δημοσιογραφίας. Από ποιά χώρα γράφεις;

Δεν στάθηκα στα πράγματα που διαφωνούμε στις απόψεις. Το αν το funel προσβάλει εθνικά σύμβολα δεν το ξέρω διότι δεν είμαι θαμώνας του. Δυο τρεις φορές που μπήκα να τσεκάρω τι γίνεται δεν το είδα (εκτός αν ο Λιακόπουλος είναι εθνικό σύμβολο). Αυτά, όμως, είναι θέμα απόψεων και δεν έχω σκοπό να προβάλλω τις δικές μου.

Στέκομαι, όμως, [με τα (1) -(5)] στον τρόπο που παρουσιάζεις στρεβλωμένα κάποια πράγματα. Και δεν αποκλείω πως μπορεί να παρασύρομαι σε μια συζήτηση αντιμετωπίζοντας κάποια κρυμμένη "ατζέντα" την οποία δεν γνωρίζω. Και δεν έχω σκοπό να το κάνω, ούτε άνοιξα αυτό το θέμα για να φτάσει 40 σελίδες με ανούσιες κόντρες.
Σκοπός του είναι -και ολοκληρώθηκε- να δώσει έναυσμα για ενημέρωση.
Ελπίζοντας να κάνω λάθος και μη θέλοντας να αδικήσω κανένα, σταματώ εδώ. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου ή υπάρξει ερώτηση για την εξέλιξη της υπόθεσης στην οποία θα μπορώ να πω κάτι, ίσως επανέλθω.
Ειδάλλως, χαίρετώ.

No Method, No Guru, No Teacher

Edited by - wendigo on 20/05/2007 23:39:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 02:33:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ποιος ξέρει πόσα άλλα περιλαμβάνει, η ατελείωτη χολή του μισέλληνα funel.

Μισελληνας ο FUNEL?Μας δουλευεις τωρα?

Απο οσα εχω διαβασει,εχω καταλαβει οτι αγαπαει την χωρα του και εχει το ιδιο ονειρο που εχω και εγω γιαυτη την χωρα που την μαστιζει ο σκοταδισμος,η τσαρλατανια και η θρησκοληψια:Να επικρατησουν οι αξιες του Διαφωτισμου κριτικη σκεψη,χρηση της επιστημονικης μεθοδου για την εξευρεση λυσεων κτλ

Στο δικαστηριο θα εχει μεγαλη πλακα οταν ρωτησει ο δικαστης τον mr Λιακο γιατι τον περιγελα ο funel.Μα πολυ μεγαλη πλακα!

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 21/05/2007 02:34:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 04:38:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
> Στο δικαστηριο θα εχει μεγαλη πλακα οταν ρωτησει ο δικαστης τον mr Λιακο γιατι τον περιγελα ο funel.Μα πολυ μεγαλη πλακα!

Όσο το διασκέδασε και ο εισαγγελέας που έδωσε την εντολή για αυτόφωρο.

Kάτι που κάνουν σπανιότατα, μόνο σε κραυγαλέες περιπτώσεις - τάδε έφη παρακάτω δικηγόρος:

http://elawyer.blogspot.com/2006/10/blog-post_27.html


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 04:42:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
wendigo κοίτα το email σου.


Dare To Dream
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2007, 17:14:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

wendigo

Το αν ζητήθηκε, και το google θεώρησε την περίπτωση για γέλια, δεν το γνωρίζω.


το γκουγκλ δεν ενδιαφερεται για το αν και ποιος θιγεται απο τους μπλογκερς.
ισως αν υπαρξει μηνυση στο ιδιο, να συμπεριφερθει διαφορετικα.

quote:

Στην Ελλάδα δεν έχω δει ποτέ, μετά τη χούντα, δημοσιογράφο με χειροπέδες για άσκηση (καλής ή κακής) δημοσιογραφίας. Από ποιά χώρα γράφεις;


πολλοι θα ηθελαν μαζι με τον φουνελ να φυλακιστουν και οι Χαρυ Κλιν, Λαζοπουλος και Μητσικωστας...


quote:

Το αν το funel προσβάλει εθνικά σύμβολα δεν το ξέρω διότι δεν είμαι θαμώνας του. Δυο τρεις φορές που μπήκα να τσεκάρω τι γίνεται δεν το είδα (εκτός αν ο Λιακόπουλος είναι εθνικό σύμβολο).


προσπαθει να γινει...

αλλά δεν ειναι χοντρο να θιγεται ο Λιακο, την στιγμη που δεν θιγονται απο την σατυρα που τους ασκουν, πολιτικα προσωπα?


quote:

medtech

Μισελληνας ο FUNEL?Μας δουλευεις τωρα?

Απο οσα εχω διαβασει,εχω καταλαβει οτι αγαπαει την χωρα του και εχει το ιδιο ονειρο που εχω και εγω γιαυτη την χωρα που την μαστιζει ο σκοταδισμος,η τσαρλατανια και η θρησκοληψια:Να επικρατησουν οι αξιες του Διαφωτισμου κριτικη σκεψη,χρηση της επιστημονικης μεθοδου για την εξευρεση λυσεων κτλ


και πως θα ζησουν οι φουμαρολογοι, μου λες???

quote:

Στο δικαστηριο θα εχει μεγαλη πλακα οταν ρωτησει ο δικαστης τον mr Λιακο γιατι τον περιγελα ο funel.Μα πολυ μεγαλη πλακα!


θα επρεπε η υπερασπιση να παρουσιασει βιντεακια απο τις εκπομπες του Λιακο.

αρκουν!


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
gentleman
Μέλος 3ης Βαθμίδας


757 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 01:48:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gentleman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα 'φτιαξε καμιά συλλογή για τον εισαγγελέα ο Λιακό, The best of funel, κι ο εισαγγελέας εκτίμησε δεόντως την όμορφη καλλιτεχνική αυτή προσπάθεια, που εντολή για αυτόφωρο δεν βγάζουν ούτε μια στις χίλιες. Τόσο αισχρά θα ήταν τα δείγματα που είδε ο εισαγγελέας.

Παρουσιάστηκαν και στοιχεία για τον Τσιπρόπουλο; Κανά πειραγμένο script, για να βγαίνει ο funel πρώτος, πχ; Θα δούμε στο δικαστήριο. Τι στοιχεία παρουσιάστηκαν. Και τι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στους υπολογιστές του. Αν υπήρχε κανένας δόλος του Τσιπρόπουλου. Που φαίνεται πως δεν υπήρχε.


Dare To Dream


Edited by - gentleman on 22/05/2007 03:11:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2007, 06:06:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
θα επρεπε η υπερασπιση να παρουσιασει βιντεακια απο τις εκπομπες του Λιακο.

αρκουν!


E ρε γλεντια!

Ειμαι σιγουρη οτι μολις τα δει ο δικαστης (αφου πρωτα καταπιει μια χουφτα ηρεμιστικα) :

α)θα αθωωσει Τσιπροπουλο και Funel
β)θα αρχισει το δικο του blog αλα funel...

Μετα θα επεμβει ο εισαγγελεας κατα του Λιακοπουλου (γιατι α)το ΤΙ δεν εχει προσβαλει ο τυπος αυτος απο τις εκπομπες του :θρησκεια (αρχαια και νεα),ιστορια,την ιδια την χωρα,ξενες χωρες κτλ κτλ) β) ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΠΑΤΑ το κοινο του (και πουλωντας ψευδοστορια και με αυτα τα περιφημα πακετα που ολο και τελειωνουν αλλα τελειωμο δεν εχουν).

Η μπορει νακαλεσουν εκεινους τους κυριους που εχουν τις ασπρες ζακετουλες μετα χερακια που δενουν πισω...

Αμα μαλιστα αποδειχτει οτι πισω απο την επικυρηξη κατα του funel (καποιος πηγαινε απο site σε site και εδινε χρηματικο ποσο για οποιον του καρφωνε τον funel,εδω μπορει να επεμβει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος) την εχει πολυ ασχημα ο Λιακο.

The plural of anecdote is not data.

Edited by - medtech on 22/05/2007 06:08:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1855469
Maintained by Digital Alchemy